Locals d'Esquerra

Totes les notícies

ERC Piera

PRESENTACIÓ DE LA FIRA D’INTERCANVI PROMOGUDA DES DE LA REGIDORIA DE MEDI AMBIENT

El dissabte 28 de novembre es va dur a terme a Piera la primera Fira d'Intercanvi, que a partir del gener es farà cada últim dissabte de mes. En aquesta primera edició van participar 10 parades i es van negociar 15 intercanvis amb èxit, alguns dels quals presidits per la imaginació. L'objectiu principal de la Fira és canviar els nostres hàbits: «Diner x qualsevol cosa». Així, es va poder veure com es canviava un forn per una tarda de contes o un tall de faldilla per una melmelada casolana. Des de l’organització es va fer una valoració molt positiva tractant-se de la primera edició a Piera. La Fira va ser un degoteig de visitants, molts dels quals van mostrar l'interès per conèixer el funcionament. Representants del Grup Medi Ambient Anoia Sud Piera van destacar que els canvis en la societat sempre són lents i que desitgen haver plantat una llavor per poder crear una xarxa solidària al poble i reduir el nombre de «coses que no ens serveixen» que acaben a l'abocador.

ERC Piera

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE MEMÒRIA HISTÒRICA DE LES DONES DE PIERA

El passat dissabte 28 de novembre a la tarda, la regidora d’Esquerra, Ester Ribas, regidora d’igualtat de gènere va fer la presentació del material audiovisual de la memòria històrica de les dones de Piera. Un recull de material de recerca perquè tothom pugui conèixer el testimoni de dones que històricament han estat oblidades, dones que han viscut i treballat al nostre poble i que serviran de referent a les de les generacions futures. L’exposició, que consta de plafons amb fotografies històriques, vol ser un reclam per ampliar el material audiovisual i fotogràfic existent i poder elaborar una memòria íntegra. La mostra es pot visitar a l'Espai d'Entitats fins al 19 de desembre, data en què es farà un acte de cloenda coincidint amb el 15è aniversari de l'Associació de Dones de Piera.  

Montgat

Esquerra Maresme té nous consellers nacionals

El mateix Congrés d’Esquerra Maresme ha definit el nom dels quatre consellers nacionals. Quatre persones de la comarca que representaran el territori al màxim òrgan entre congressos del partit. Tindran veu i vot al Consell Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya Cristina Gòmez, Mónica Palacín, Jordi Pera i Francesc Teixidó. Finalment Daniel Torras no ha estat escollit conseller nacional tot i que també n’era un candidat/a. El Congrés comarcal s’ha celebrat a Arenys de Munt, el primer municipi de Catalunya que ha celebrat un referèndum per a la independència de Catalunya, amb el suport d’Esquerra Republicana.

Roses

Participació a la presentació de Roses Decideix

ERC de Roses dóna suport a la Coordinadora per la consulta sobre la independència que organitza pel proper 13 de Desembre una consulta popular a Roses. L'acte de presentació va tenir lloc amb una arrossada a la Plaça Rahola el dissabte 28 de novembre a les 14 hores. Va intervenir en Carles Mora, l'alcalde d'Arenys de Munt. ERC i JERC varen instal.lar una paradeta de venda de material dins del recinte.

Roses

Acte sobre Immigració i Joventut amb Joan Tardà

El passat divendres 27 de novembre de 2009 hi va haver un acte al Teatre Municipal de Roses a les 20.30 hores sobre Immigració i Joventut. A l'acte hi varen intervenir : - Carles Trias (President d'ERC Roses) - Joan Plana (Portaveu de JERC Roses) - Joan Tardà (Diputat d'ERC al congrés de diputats) Es va parlar de les esmenes d'ERC a la llei d'estrangeria i de la participació de la joventut en la política.

Alcoi

Per l'escola pública, laica i valenciana, fora la religió de l'escola

Esquerra Republicana del País Valencià participarà en les manifestacions convocades arreu del País Valencià per la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, que tindran lloc el proper dimarts 1 de desembre. Esquerra participarà amb la pancarta "Per l'escola pública, laica i valenciana, fora la religió de l'escola". La marxa tindrà lloc a les principals ciutats valencianes a les 19 hores: ALACANT: Serveis Territorials CASTELLÓ: Casa dels Caragols VALÈNCIA: Plaça de Manises Us hi esperem!!

Federació de Lleida

Esquerra Respon a Artesa de Segre amb Carmel Mòdol

Carmel Mòdol, diputat d'Esquerra, va participar ahir en una xerrada amb militants i càrregs d'Artesa de Segre, per explicar i exposar l'actual situació política i el paper d'Esquerra en la mateixa, en un acte que va tenir lloc a la sala d'actes de l'ajuntament d'Artesa, dins de la gira "Esquerra Respon", que els alts càrregs d'Esquerra estan duent per tot el territori per apropar la política a tothom.

Pineda de Mar

Pere Aragonès elegit cap de llista a les municipals 2011

Pere Aragonès serà el cap de llista per ERC a les properes eleccions municipals de Pineda. La decisió es va aprovar la tarda del dissabte 24 d'octubre en una assamblea. També es va decidir que l'actual regidora Mònica Palacín serà la número 2 del partit. L’únic punt de l’ordre del dia en l’Assemblea ha estat aquest i s'ha fet amb consens. Pere Aragonès ha dit que pren el relleu de Mònica Palacín amb molta il.lusió i responsabilitat i ha explicat en el seu parlament que l'objectiu és augmentar la representació a l'Ajuntament de Pineda. Mònica Palacín ha dit que espera poder acompanyar Aragonès la propera legislatura. Tots dos han dit que per ells és un moment emocionant perquè s'inicia un nou repte amb molta il.lusió per poder fer un bon resultat el 2010. També han remarcat que "la feina a l'equip de govern és molt positiva i per tant, volem incrementar el nostre pes per afavorir les millors polítiques per Pineda". Tots dos han parlat del seu bagate polític amb responsabiltiats tant al partit com a l'Ajuntament, i al Parlament de Catalunya i per tant, s'han mostrat convençuts que els pinedencs "sabran valorar aquest aspecte".

Anoia

Bellprat i Argençola també recolzen les consultes populars

Dos municipis anoiencs més, i ja en són tretze, s’han sumat a donar suport a les consultes populars per la independència. Durant la celebració del Ple Ordinari corresponent al mes de novembre, els regidors de l’Ajuntament d’Argençola aprovaren una moció de suport a la celebració d’una eventual consulta popular per la independència; la proposta presentada pel grup d’ERC al municipi, fou aprovada per unanimitat gràcies als vots favorables dels dos regidors de ICV i el de CIU. Per altra banda el consistori de Bellprat, congregat en Assemblea Veïnal, també va decidir exposar el seu suport a qualsevol entitat i/o associació del municipi que desitgi consultar a la població sobre la independència de Catalunya; la proposta de l’equip de govern, Units per Bellprat – AM, va rebré el suport unànime dels veïns de la vila.

ERC Piera

ALCALDIA TANCA L’AGENDA DE CURSOS I ACTIVITATS DEL 1R TRIMESTRE DEL 2010

Després de l’èxit dels cursos i activitats que s’han organitzat des de les regidories de l’ajuntament per al 4t trimestre de 2009 i coordinades des del departament d’alcaldia, per l’alcalde Jordi Madrid. Arriba una nova edició de L’AGENDA. Pel desembre de 2009, totes les cases rebran el nou recull d’activitats conjuntament amb el ViladePiera.cat. En aquesta agenda si podrà trobar diferents propostes; lúdiques, cursos, tallers, xerrades, tertúlies, activitats infantils i sortides per descobrir l’entorn de Piera. Tot un grapat d’activitats que no us podeu deixar perdre. Si teniu previst dur a terme qualsevol activitat durant els mesos d’abril a juny de 2010 podeu fer-nos arribar la informació al departament d’alcaldia, al següent correu electrònic: alcocerbj@ajpiera.cat  

Nou Barris

PREMIS FRANCESC LAYRET 2009 amb Joan Puigcercós

Aquest divendres 27 de novembre de 2009 celebrem els Premis Francesc Layret que aquest any recauran sobre l'Escola Valenciana i el Casal de Joves de la Guineueta. Us recordem que l'hora de trobada és a les 20:30 h al restaurant del Fòrum Nord. Recordar que per fer la confirmació i l'ingrés corresponent cal trucar al 670465801. A més a més, cal destacar que el sopar comptarà amb la presència del president d'Esquerra i candidat del partit a la eleccions del Parlament de Catalunya, Joan Puigcercós. T'hi esperem!

Esquerra t'escolta i respon
Teià

“Un pas endavant: Esquerra respon” al Maresme

Aquesta campanya vol fomentar tot un seguit de trobades en diferents poblacions del territori català, també al Maresme, per tal d’explicar les passes fetes fins el moment des d’Esquerra al govern de la Generalitat de Catalunya. A més, també es vol exposar la guia que marcarà el camí al llarg d’uns mesos futurs crucials per a les aspiracions a nivell nacional. El contacte proper entre polítics i ciutadans assistents a la trobada serà la clau per acostar les idees a simpatitzants, militants i amics d’Esquerra; i també per poder recollir aquelles propostes que puguin ajudar a assolir els objectius nacionals. Des d’Esquerra Teià animem a tothom a participar-hi. Actes programats Dimecres 25 de novembre, a les 19.30h, Argentona. Georgina Oliva. Dijous 26 de novembre, a les 20.30h, Malgrat de Mar. Anna Simó. Dissabte 28 de novembre, a les 12h, Mataró. Joan Ridao. Dimecres 2 de desembre, a les 19.30h, Sant Andreu de Llavaneres. Josep Ginesta.

Sant Fost de Campsentelles

Què pensa ERC del peatge de la B-500?

Les comarques d’ERC del Maresme, Vallès Oriental i Barcelonès Nord fan públic Sant Fost el seu NO al peatge de la B-500 Aquest passat dilluns dia 23 de novembre, va tenir lloc a Sant Fost de Campsentelles una trobada convocada per les seccions locals d’ERC afectades pel traçat del Túnel de la B-500, i la qual tenia per objectiu fer pública la nostra oposició al possible peatge. I és que malgrat que encara no hi ha cap document definitiu presentat, per part de la Conselleria de Política Territorial, però davant de totes les veus que originen conflictes, Esquerra serà la primera en demanar i negociar les màximes mesures de protecció mediambientals, de mobilitat i econòmiques, treballant colze a colze amb tots aquells que la seva voluntat passi per trobar les millors mesures de preservació del medi. És per això que els regidors, alcaldes i diputats d’Esquerra d’aquestes comarques ens hem posat d’acord per fer un front comú en contra del possible peatge de la futura b-500.

Anoia

Jorba rep 12.000 euros pel seu nou equipament esportiu El Puig

L'oficina d'equipaments esportius de la Diputació de Barcelona ha aprovat un ajut econòmic de 12.000 euros, per contribuir al finançament de les diverses actuacions d'arranjament i millora que l'Ajuntament de Jorba ha portat a terme al seu complex esportiu municipal, integrades en el projecte d'adequació d'aquesta infraestructura. Aquest equipament esportiu municipal anomenat El Puig està format pel camp de futbol, en el qual juga la Unió Esportiva Jorba, una piscina d'estiu i un servei de bar amb terrassa. Amb aquest ajut, es finançaran les despeses que ja s'han realitzat, com ara el projecte tècnic de legalització de les activitats, la reparació de les rajoles de la piscina municipal, la compactació del sauló i les noves banquetes del camp de futbol, l'aparcament de bicicletes i la reparació d'una part de la tanca del camp de futbol. En conjunt s'ha portat a terme unes actuacions per un import de 19.179,52 euros, que s'han finançat amb els 12.000 euros d'aquesta subvenció i una aportació de l'Ajuntament de Jorba de 7.

ERC Piera

EL MERCAT D’INTERCANVI ARRIBA A PIERA

El Grup Medi Ambient Anoia Sud realitzarà la Fira d’Intercanvi en col•laboració amb la regidoria de medi ambient, encapçalada pel regidor d’ERC-Piera Jaume Raventós. Aquest fira prenten ser una experiència sense interès monetari i oberta a tothom qui vulgui oferir o necessiti alguna cosa: objectes, materials, llibres, coneixement, temps, menjar, companyia... En definitiva, qualsevol mena d’intercanvi o cessió. La Fira es farà els últims dissabtes de mes, de 10 a 14h, a partir del dissabte 28 de novembre, a la pista del Gall Mullat. Només cal portar el que vulgueu exposar, regalar o intercanviar.  

Anoia

El PSC rebutja la moció d’ERC a favor de les consultes populars a Montbui

Una vegada més a la comarca, el grup dels socialistes va votar negativament a la proposta de donar suport a una eventual consulta popular municipal. Ahir al vespre, durant la celebració del Ple Ordinari a Sta. Margarida de Montbui, el grup municipal d’Esquerra va presentar a deliberació la moció de suport a les consultes populars municipals per la independència; la proposta presentada pel regidor republicà Jordi Mercader, que va rebre el suport del grup d’ICV, fou declinada pels 11 vots en contra del PSC. “Sostenint sempre la llibertat i el dret de les persones a decidir”, les argumentacions de Jordi Mercader en defensa de la moció durant la seva consideració, foren acceptades pel regidor d’Iniciativa, però malauradament no van satisfer els regidors socialistes.

Vista panoràmica de la Serralada Litoral captada des de Teià
Teià

Esquerra Teià manté la vicepresidència del Parc de la Serralada Litoral

La primera tinenta d’alcalde i regidora de Medi Ambient, Emma Peiró, manté la vicepresidència del Parc de la Serralada Litoral. Després de dues legislatures ostentant-ne la presidència, a través de l’Andreu Bosch, Teià manté un paper rellevant en aquesta institució, a la qual ha aportat una bona empenta en la gestió i difusió des dels seus inicis. Entre els anys 2007 i 2009, l’Andreu Bosch va ser-ne el president i va passar el relleu a l’alcalde de Montornés del Vallès, Daniel Cortés. L’acord contempla compartir la presidència entre les comarques del Vallès Oriental i del Maresme. Per informar-vos sobre la proposta d’activitats, les notícies del parc, veure vídeos i imatges i conèixer itineraris, podeu accedir a la pàgina web del Parc de la Serralada Litoral: www.diba.es/parcsn/parcs/index.asp?parc=6, on veureu, en primer lloc, la vista que es pot captar des del mirador de Teià.