Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Federació de Lleida

Ridao creu que “el canvi d'orientació” que suposarà Corbacho a les llistes del PSC beneficiarà ERC

Joan Ridao, secretari general d’Esquerra, ha acompanyat avui a Carmel Mòdol, candidat per Lleida al Parlament i altres càrrecs i membres del partit a Lleida a la XXIV Paellada popular que el municipi d’Aitona celebra cada any en motiu de la festa major. Ridao s’ha referit a l'aposta del PSC per incloure a la seva llista electoral l'actual ministre de Treball, Celestino Corbacho com “una molt bona notícia per ERC”. El secretari, qui ha anomenat a Corbacho com el “Ministre de l’Atur” ha afegit que “Si el PSC no busca la manera de superar l'autonomisme i a més posa a la llista els menys catalanistes, aquest fet apunta obertament a que molts votants del PSC facin confiança a Esquerra”. El secretari general d’Esquerra també ha defensat el decret - llei del Govern sobre l'ús del català a la Universitat, i s’ha mostrat sorprès amb l’actitud de CiU que “exhibeix un catalanisme formal, quan ERC actua com un autèntic dinamitzador de la política lingüística amb lleis com la Llei d’Acollida o la Llei del Cinema” i no entén com es pot qüestionar un decret tant important com el de regular l’ús del català a les universitats.

Can Trabal, zona agrícola
L'Hospitalet

Carta oberta a Joan Laporta

Reproducció de la carta que ha escrit l'Eduard Suàrez, candidat d'Esquerra l'Hospitalet a les eleccions municipals, al sr. Laporta manifestant el neguit d'Esquerra en relació al projecte de la zona agrícola de Can Trabal. Benvolgut Sr. Laporta, Li escric aquesta carta perquè ja fa mesos que vostè és còmplice d’una situació que com a ciutadà de l’Hospitalet em preocupa. Vagi per avançat que com a culer crec que vostè ha estat un president digne del càrrec, ha portat el Barça a fer els millors resultats esportius de la seva història i a sobre ho ha fet amb un alt grau de compromís amb el club i el què representa per Catalunya. Sàpiga també que, durant aquella època, jo vaig fer campanya per que sortís escollit president del Barça i ho vaig fer perquè creia que era el millor pel club i de fet, passat els temps,  no me’n penedeixo. Però, com tots hem pogut veure per la premsa, ha decidit fer el pas a l’arena política i per tant això obre un nou compromís amb el país i la seva gent.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra esmenarà els pressupostos de l'Estat si es retallen els descomptes a les tarifes aèries

Esquerra Republicana ha anunciat avui el compromís de presentar, a través dels seus diputats al Congrés dels Diputats, les esmenes als propers Pressupostos Generals de l'Estat que siguin “necessaris i suficients perquè es mantinguin els actuals descomptes en el preu de les tarifes aèries, en virtut dels costos de la insularitat.” El president del partit republicà a les Illes, Joan Lladó, ha declarat que el seu grup està a l'aguait de les decisions que pugui arribar a prendre el ministeri espanyol de Foment, “atès que de moment només ha fet allò tan vell de llançar un globus per sondejar les possibles reaccions”, fins al punt que el propi Govern de la comunitat autònoma “no sap del cert que tenen previst fer els seus companys de Madrid.” En qualsevol cas, insisteix el president d'Esquerra, “nosaltres tenim molt clar que la insularitat no és negociable”. Lladó ha manifestat que l'Estat espanyol, amb una decisió d'aquesta índole, “no fa més que llastar l'economia de les Illes Balears en el pitjor moment” i, en el mateix sentit, ha recordat que “ja ens llasta prou amb l'espoli fiscal a que ens té sotmesos, com perquè ara el govern pretengui retallar drets ja reconeguts per part de l'Estat de caràcter compensatori.

Cassà de la Selva

Diada Nacional de Catalunya

12h. Ofrena Floral al monument a Josep Dalmàs 13h. Presentació i projecció del vídeo 'L'autodeterminació depèn de nosaltres' 13h 30' Entrega del VI premi Josep Dalmàs 14h Dinar Popular Per la coincidència de la diada en dissabte, els actes que tradicionalment se celebraven al Passeig Vilaret, es faran al Parc de l'Estació.

Marxa de torxes 2009
Hostalric

Diada 2010

Després de l'èxit de la marxa de torxes convocada l'any passat, les seccions locals d'Esquerra i de les JERC organitzen la segona pujada de torxes al castell. El programa d'actes és el següent: - 23:30 Concentració de simpatitzants a la Torre dels Frares (davant l'ajuntament) - 00:00 Inici de la marxa de torxes (carrer RAVAL, Plaça dels BOUS, carrer MAJOR, carrer NOU, pujada FORTALESA) - 00:30 Lectura del manifest i cant dels segadors. A continuació, hi haurà una actuació musical i un piscolabis. Us recordem que el dia 11 de setembre hi haurà una ofrena floral oficial a la torre dels frares, amb la participació de partits polítics i associacions del nostre poble. Us hi esperem!

Tram de l'autovia B40 al pas per Terrassa
Terrassa

“Ara i aquí, no parlem del que pensem cada grup en relació a la infraestructura, ni d’alentir un projecte per caprici; la discussió és com la fem, si bé o malament”

Esquerra de Terrassa no és aliena a la preocupació que demostren diversos sectors de la ciutadania i per això, en relació a la B-40 i el traçat previst, des del Grup Municipal d’ERC a Terrassa, Isaac Albert, portaveu del grup, considera que “és molt agosarat, per dir-ho delicadament, defensar que l’Administració pública té patent de cors per saltar-se la legalitat. L’estudi d’impacte ambiental està caducat i cal fer el nou, per poder definir un traçat que sigui correcte i respectuós amb el medi ambient a data d’avui, a 2010 i no a data de 2004 o 2005, que és quan es va fer. Què passaria si un particular pretengués fer obres amb una llicència caducada des de fa 3 anys? No podem acceptar, ni insinuar que l’Administració pública pugui dur a terme actuacions que no compleixen estrictament la normativa. Cal que, l’estudi d’impacte ambiental es faci, amb rigorositat i amb el temps necessari, per evitar errors que no es puguin resoldre més endavant”. Recorda que “el posicionament de cada grup polític tothom el coneix, perquè ja fa temps que en parlem.

Conseller Huguet
Prats de Lluçanès

El Conseller Huguet, a Prats de Lluçanès

El Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet, esmorzarà aquest dissabte dia 4 de setembre amb empresaris i empresàries de Prats i del Lluçanès per tal d'intercanviar propostes i impresions. L'acte, organitzat per Esquerra-Prats de Lluçanès, tindrà lloc al Restaurant Cal Baumer.

Reunió d'Esquerra amb el grup ecologista GADMA
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra adverteix que no donarà suport al Consell de Mallorca per esbucar cap habitatge

Esquerra reitera el seu suport als veïnats que s’oposen al projecte d’esbucar 300 habitatges del nou pla de reconversió de la Platja de Palma, impulsat pel Consorci. Així ho ha demostrat avui el partit republicà a una reunió amb el grup ecologista GADMA a la qual han assistit Joan Lladó, president d’Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses; Francesc Jaume, president d’Esquerra a Palma; Joan Vicenç Lillo, secretari de Medi Ambient d’Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses i Bernat Fiol, de GADMA. Francesc Jaume, president d’Esquerra-Palma, ha manifestat que “Esquerra està a favor de la rehabilitació de la zona però en contra de que es faci a costa del dret a l’habitatge dels seus ciutadans.” També, Jaume ha afirmat que “des d’Esquerra creim que l’aposta a fer no ha de ser per macroprojectes que no són prioritaris, com el futur Born de Can Pastilla, sinó per una reforma integral que inclogui ajudes als propietaris per a la rehabilitació i una forta inversió a les zones públiques.

Isabel Taulats, Laura Vilagrà i Enric Armengol durant l'acte.
Bages

Vilagrà encoratja Gaià a participar a la consulta independentista

Aquest divendres es va celebrar a Gaià un acte informatiu de la Consulta sobre la Independència que tindrà lloc al municipi aquest diumenge, 5 de setembre. Organitzat per la comissió Gaià Decideix, va assistir una nombrosa representació de veïns i veïnes i va comptar amb la presència de la Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor i presidenta de la plataforma Decidim.cat. Acompanyada per Isabel Taulats, membre de la comissió i per Enric Armengol, alcalde del municipi que inclou el nucli de població de Galera, Vilagrà va explicar la motivació de les consultes i tot l'argumentari per portar-les a terme. Va fer especial esment en la importància que la ciutadania pugui expressar-se lliurement i poder debatre sobre la independència amb normalitat democràtica, tot fent una crida als votants del "no", com a mostra d'aquesta normalitat. La consulta - va seguir Vilagrà- representa una oportunitat i va felicitar la organització per l'èxit de participació que és segur tindran i per sumar-se als més de cinc cents municipis del Principat, inclosos la trentena de bagencs, que ja l'han celebrada.

Josep Maria Cervelló
Sant Boi de Llobregat

Josep Maria Cervelló, candidat d'Esquerra a l'alcaldia pel 2011

Ahir, dimecres 1 de setembre, la secció local d'Esquerra a Sant Boi va donar el tret de sortida al curs polític amb l'elecció de Josep Maria Cervelló com a candidat del partit a les properes eleccions municipals, que tindran lloc el maig de l'any vinent. En el seu discurs de presentació, Cervelló va marcar algunes de les línies amb les que Esquerra es presentarà a les properes eleccions. "Després de 3 anys de govern municipal, -va dir- hem constatat que el nostre programa electoral no és l'objectiu de la legislatura sinó el punt de partida." En aquest sentit va destacar que "contactant amb la gent, les teves idees, les teves propostes, van millorant i es materialitzen de maneres diferents de com les havies previst, perquè la ciutadania les enriqueix". En una altra línia, Cervelló va recordar que ha estat la presència d'Esquerra al govern (tant de la Generalitat com a l'Ajuntament) el que ha "situat l'independentisme al centre del debat polític". Finalment, Cervelló va deixar clar que "Esquerra creu en les potencialitats de la ciutat.

Oriol Junqueras
País Valencià

Junqueras: ‘El Consell de la UE ha de pressionar el Marroc amb l’Acord d’Associació per fer respectar els drets humans al Sàhara Occidental’

Arran de les agressions de la policia marroquina a diversos activistes sahrauís i a alguns ciutadans catalans i canaris, l’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha demanat al Consell de la UE que exigisca al Regne del Marroc el respecte dels drets humans i dels principis democràtics al Sàhara Occidental. 'La Unió Europea té un acord d’associació amb el Marroc, i l’ha de fer valer exigint-li el compliment dels drets fonamentals', ha afirmat Junqueras. Cal recordar que amb l’article 2 de l’Acord Euromediterrani d’Associació entre la UE i el Marroc (2000) el Regne alauita es va comprometre a respectar els principis democràtics i els drets fonamentals establerts a la Declaració Universal dels Drets Humans. A més a més, d’acord amb l’article 90 del mateix text, la UE té dret a prendre les mesures que cregui oportunes en cas que una part incomplisca l’acord. És evident que els acords comercials estrenyen els lligams entre el Marroc i la UE, però només amb aquesta política no aconseguirem l’objectiu principal de promoure un Marroc democràtic i pròsper que garantisca la seguretat a la zona.

Manifestació contra la violència masclista
País Valencià

Esquerra acudeix a la concentració contra la violència masclista a València

Diversos dirigents d'Esquerra Republicana del País Valencià van acudir ahir a la concentració que cada primer dimecres de mes convoca la Plataforma Feminista del País Valencià a la plaça de l'Ajuntament de València per denunciar la violència contra les dones, reclamar sol·lucions polítiques i tractar d'incidir en la consciència social. Imma Cunyat, secretària de la Dona d'ERPV i membre de la Plataforma, va voler recordar que malgrat les dades del Ministeri d'Igualtat, que xifren el número de víctimes de la violència masclista en 42 durant el 2010, 'les dades de què disposem en la Plataforma i en la majoria d'associacions feministes són molt superiors, arribant a 75 víctimes'. Aquesta diferència en les xifres, explica Cunyat, es deu a que les associacions feministes afegeixen paràmetres que el Ministeri no té en compte. 'El Ministeri no comptabilitza a les prostitutes assassinades o a les dones que moren a mans de la seua ex-parella. Per a nosaltres, en canvi, aquests casos entren clarament dins dels paràmetres de la violència masclista, especialment en els casos de prostitució, que en si mateixa constitueix un dels principals focus de violència i explotació contra les dones a la nostra societat'.

Reunió de treball de Joan Puigcercós a Badalona
Barcelonès Nord

Carta oberta del president d'Esquerra, Joan Puigcercós, als i les independentistes

L'independentisme viu moments efervescents. Sens dubte, comencem a recollir els fruits de molts anys de feina, feina que hem fet entre tots, des del carrer i des de les institucions. El debat sobre la Independència està damunt la taula, se'n parla d'una manera normalitzada en els mitjans de comunicació, en el Parlament, en les converses familiars. Les enquestes detecten moviments significatius en l'actitud de la societat catalana davant de la hipòtesi independentista. Progressem adequadament, i darrerament a bon ritme. M'agradaria aprofitar el moment per compartir una sèrie de reflexions sobre el moment històric que vivim com a país, i també sobre el moment que viu l'independentisme. Voldria en primer lloc posar en valor el paper d'Esquerra Republicana de Catalunya en aquest procés, perquè crec que s'ha estat molt poc generós amb Esquerra des de dins mateix de l'independentisme. Esquerra va saber activar fa set anys el ressort adequat, forçant l'alternança democràtica a Catalunya amb un programa basat en la redacció d'un nou Estatut.

Joan Puigcercós
ERC Badalona

Carta oberta als i les independentistes

L'independentisme viu moments efervescents. Sens dubte, comencem a recollir els fruits de molts anys de feina, feina que hem fet entre tots, des del carrer i des de les institucions. El debat sobre la Independència està damunt la taula, se'n parla d'una manera normalitzada en els mitjans de comunicació, en el Parlament, en les converses familiars. Les enquestes detecten moviments significatius en l'actitud de la societat catalana davant de la hipòtesi independentista. Progressem adequadament, i darrerament a bon ritme. M'agradaria aprofitar el moment per compartir una sèrie de reflexions sobre el moment històric que vivim com a país, i també sobre el moment que viu l'independentisme. Voldria en primer lloc posar en valor el paper d'Esquerra Republicana de Catalunya en aquest procés, perquè crec que s'ha estat molt poc generós amb Esquerra des de dins mateix de l'independentisme. Esquerra va saber activar fa set anys el ressort adequat, forçant l'alternança democràtica a Catalunya amb un programa basat en la redacció d'un nou Estatut.

Camp de Tarragona

“El nou episodi de Ryanair amb l’Aeroport de Reus dóna la raó als que sempre hem reclamat una gestió autònoma sense AENA”

El cap de llista per Tarragona d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions al Parlament de Catalunya, Sergi de los Rios, surt al pas del nou episodi que viurà l’Aeroport de Reus aquest hivern amb la companyia irlandesa Ryanair. Dirigents de l’aerolínia ahir van reclamar taxes més petites als aeroports de Reus i Girona o, si no, en reduirien la seva presència un 10% anual. Sergi de los Rios assegura que “aquest nou episodi dóna la raó als que sempre hem propugnat que els aeroports catalans han de tenir una gestió pròpia, des del territori, autònoma i deslligant-se de la gestió centralitzada d’AENA”. Esquerra assegura que la direcció dels aeroports de Reus i Girona, talment també el de Barcelona, no poden prendre decisions pròpies per a benefici estricte del seu aeroport, ja que “sempre haurà de preguntar a la direcció centralista del monstre empresarial AENA, qui té una gestió caduca i extemporània que només té un parangó a Europa, i és el model de Romania”.

Som una Nació
ERC Cervelló

Som una Nació al balcó de l'ajuntament de Cervelló

Durant el passat ple, Esquerra Cervelló va presentar conjuntament amb el PSC, una moció de posicionament davant la sentència del Tribunal Constitucional (TC). La moció aprovada tenia per objecte mostrar el rebuig a la sentència emesa pel Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya, i manifestar que el Ple de l'ajuntament de Cervelló només acata la voluntat que emana de la ciutadania en relació a aquesta qüestió. La moció que va ser enviada als altres dos grups de tradició catalanista del ple de l'Ajuntament per ser negociada (CIU i PSC), va comportar entre d'altres, que es pengés una pancarta des de la balconada de l'ajuntament amb el lema Som una Nació de ciutadans i ciutadanes lliures. Gràcies a aquesta moció doncs, avui al balcó de l'ajuntament hi ha la pancarta que reivindica que som una Nació de ciutadans i ciutradanes lliures. El cost de la pancarta, tal i com preveia la pròpia moció l'assumiran els grups municipals que varen votar a favor, que com s'ha dit anteriorment, van ser els grups municipals del PSC i Esquerra, donat que el PP i CIU van votar en contra.

Ripollès

JOAQUIM ALBAREDA i JORDI VILARRODÀ OFERIRAN LA PONÈNCIA CONJUNTA "EL SIGNIFICAT HISTÒRIC DE L'11 DA SETEMBRE I EL NACIONALISME CATALÀ A ULLS D'ESPANYA". UN NOU ACTE ORGANITZAT PER LA SECCIÓ LOCAL D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA DE SANT JOAN DE LES ...

JOAQUIM ALBAREDA i JORDI VILARRODÀ OFERIRAN LA PONÈNCIA CONJUNTA "EL SIGNIFICAT HISTÒRIC DE L'11 DA SETEMBRE I EL NACIONALISME CATALÀ A ULLS D'ESPANYA". UN NOU ACTE ORGANITZAT PER LA SECCIÓ LOCAL D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA DE SANT JOAN DE LES ABADESSES EN EL MARC DE LA CELEBRACIÓ DE LA FESTA MAJOR DEL MUNICIPI. Per tercer any consecutiu la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Joan de les Abadesses - conjuntament amb la secció local de les JERC - du a terme un nou esdeveniment que s'inclou a l'ampli ventall d'activitats i celebracions que s'organitzen en motiu de la Festa Major del municipi. Acte que té la finalitat de donar a conèixer i establir una estreta pedagogia als fets ocorreguts a l'11 de setembre de 1714, quan el poble català va perdre, de forma notòria, els drets i les característiques que el defineixen com a tal a mans de les tropes borbòniques i espanyolistes. Enguany l'acte, novament, consistirà en una ponència que durà el títol " El Significat de l'11 de Setembre i El Nacionalisme Català a ulls d'Espanya", a càrrec del catedràtic d'Història Moderna de la Universitat Pompeu Fabra, Joaquim Albareda, i el periodista i portaveu de la Plataforma Sant Joan de les Abadesses Decideix, Jordi Vilarrodà.