Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Cassà de la Selva

S'inicia el pla impuls

El departament de treball ha aprovat el pla impuls presentat per l'Ajuntament de Cassà, a través del qual s'han contractat un total de 14 persones en situació d'atur per treballar en els següents àmbits: 2 persones a noves tecnologies 5 agents cívics 3 persones per estalvi i eficiència energètica 4 persones per tasques a la via pública Aquest pla té una durada de 6 mesos i el sou d'aquests treballadors es cobreix de forma íntegre a través del SOC i del Fons Social Europeu.

Arenys de Munt

ERC D’ARENYS DE MUNT FA BALANÇ DELS TRES ANYS DE MANDAT MUNICIPAL

L'acte d'ERC es va dur a terme sota el lema "Tres anys construint l'alternativa de govern" i vam fer una anàlisi de les activitats del conjunt de regidories de l’ajuntament d’Arenys de Munt. Del conjunt d’aportacions de la trentena d’assistents a la trobada, la secció local d’ERC va prendre bona nota de qüestions relacionades amb el Pla Especial de Patrimoni, la utilització de leds per a l'estalvi energètic, la conveniència de no augmentar l'IBI, el control de la despesa en personal, el control de presència dels treballadors de l'ajuntament, etc. L’opinió unànime de què capitalitzar el cànon de l'aigua fins el 2035 per a poder pagar la despesa corrent només d'aquest any 2010 és un disbarat, va corroborar el posicionament que ERC ha mantingut des que AM2000 i CiU van proposar tancar el pressupost municipal 2010 d’aquest manera tan injusta. No hauríem d’haver arribat mai a aquesta preocupant situació financera a l’ajuntament, però l’equip de govern porta anys estirant més el braç que la màniga i ara la situació ha esdevingut insostenible.

Eduard Voltas
Terrassa

Eduard Voltas: “La llei del cinema és una llei per la llibertat”

Aquest passat dijous va tenir lloc l'acte de proximitat que Esquerra va organitzar sobre la nova llei del cinema, la xerrada a càrrec d’Eduard Voltas, secretari de Cultura de la Generalitat, es va fer al local dels Amics de les Arts i va comptar amb la presència d’una vintena d’assistents. Voltas va explicar d’una manera clara i breu perquè s’ha fet la llei, com canviarà la manera de veure cinema al nostre país i com combatran les resistències que s’han trobat per part de les grans distribuïdores i dels exhibidors de cinema. "La llei del cinema és una llei per la llibertat, la llibertat de poder triar en quin idioma veiem una pel·lícula. Aquesta llibertat no l’hem tinguda mai". El 75% de la taquilla anual a Catalunya se l’emporten les pel·lícules de les grans productores de Hollywood, i això no deixa espai a les produccions del nostre país, europees o de cinema independent, de fet el 80% de les pel·lícules que es presenten en els festivals de cinema més prestigiosos del món no s’arriben a estrenar mai a casa nostra.

Federació de Lleida

Estradé: 'El Llibre Segon del Codi Civil dóna resposta a les noves formes de família'

‘La família tradicional ja no és la forma àmpliament majoritària', ha explicat Estradé, ‘s'han estès noves formes de família, com les monoparentals, les reconstituïdes, les parelles estables, les famílies amb fills adoptats, les famílies acollidores, les parelles homosexuals amb fills, així com noves unitats de convivència com les configurades per una persona amb mancances i susceptibles de patir una incapacitació i el seu apoderat o el seu assistent o les relacions convivencials d'ajuda mútua'. El diputat independentista també ha explicat que respecte la guarda dels fills de les parelles separades o divorciades, el nou codi aposta perquè tingui un caràcter conjunt que doni continuïtat a les responsabilitats parentals compartides que estableix el mateix article, perquè ‘hem de tendir a que els dos membres de la parella es responsabilitzin de l'educació del seus fills i hi convisquin normalment'. El Llibre Segon del Codi Civil, perquè les qüestions patrimonials no incideixin negativament en l'establiment del pla de parentalitat, concreta com ha de formalitzar-se la guarda, l'atribució de l'habitatge, ja no s'atorga de forma automàtica al cònjuge que s'ha fet càrrec de la guarda i es pondera la situació econòmica de cadascú.

Camp de Tarragona

Acció Social i Ciutadania (ERC) destina més de 13 milions d'euros al Camp de Tarragona per finançar programes d'atenció social

Els representants dels set ajuntaments amb més de 20.000 habitants i dels sis consells comarcals han signat avui els contractes en matèria de serveis socials Els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals del Camp de Tarragona rebran aquest any del Departament d’Acció Social i Ciutadania 13.586.533,71 euros per desenvolupar programes d’atenció social. Aquesta subvenció respon als convenis entre la Generalitat i els ens locals per coordinar i col·laborar en la prestació i finançament dels serveis socials. Així ho recullen els contractes programa en matèria de serveis socials que els Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania a Tarragona ha presentat aquest matí davant dels representats dels ajuntaments i els consells comarcals. Els ajuntaments amb més de 20.000 habitants que es beneficien directament d’aquest fons són: Calafell: 337.438,83 euros Cambrils: 656.207.89 euros Reus: 2.205.927,94 euros Salou: 452.287,15 euros Tarragona: 3.146.

Anoia

Presentació la Llei del Cinema a l'Anoia

El proper dijous 22 de juliol a les 21h, es durà a terme a la presentació de la nova Llei del Cinema, aprovada recentment per la Generalitat. L’acte que se celebrarà al Pati de la Lliga de Capellades, comptarà amb la presència de Joan Manuel Tresserras, Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, i Joan Puigcercós, President d’Esquerra Republicana de Catalunya. Tot seguit, es realitzarà una sessió de cinema a la fresca amb el passi de la pel•lícula “Catalunya-España”. Us hi esperem a tots i totes, no hi falteu!

Baix Penedès

APROVAT L'ÀMBIT PENEDÈS

EL PARLAMENT POSA EL PENEDÈS AL MAPA “La Generalitat ja pot encarregar el nou mapa de Catalunya que inclogui el Penedès”. Així ha finalitzat la intervenció al ple del Parlament del 14 de juliol el diputat republicà Miquel Carrillo, que havia començat senyalant que “probablement avui és el dia més important pel Penedès en 30 anys de Parlament”. Amb l’aprovació de l’àmbit de planificació territorial, el nostre territori ha aconseguit una fita reivindicada des que al 2004 l’Institut d’Estudis Penedesencs va publicar el manifest que donaria lloc a la Plataforma per la Vegueria Penedès i a l’adhesió dels 4 consells comarcals (Anoia, Alt Penedès, Garraf, Baix Penedès) i 63 ajuntaments que representen el 90% de la població. Esquerra celebra especialment l’aprovació de l’àmbit perquè hem estat l’únic partit que ha mantingut una coherència demostrada en relació al Penedès. Els nostres regidors i alcaldes han aprovat en tots els casos les mocions municipals en favor de l’àmbit i de la vegueria.

Esquerra Almassora amb els nostres germans catalans.

El dissabte 10 de juliol a Barcelona prop d'un milió i mig de persones , es van manifestar pacíficament, sense que hi haguera cap aldarull, al que va ser una festa de germanor. Al carrer es podien veure a part de milers de senyeres, famílies senceres, avis pares, fills i nets, que compartien un sentiment comú , sentir-se part d'un poble, d'una nació. Esquerra Almassora també hi era, amb el sentiment de pertinença al mateix poble, a la mateixa nació.

Rubí

Moció que ERC presenta al ple de juliol: sobre la sentència del TC, l’Estatut i la independència nacional

En el proper ple que es celebrarà el dijous 23 de juliol a l'Ajuntament de Rubí, Esquerra Republicana de Catalunya presentarà la següent moció sobre la sentència del TC, l’Estatut i la independència nacional. La sentència emesa pel Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya el 28 de juny de 2010 suposa una retallada molt significativa d’aspectes fonamentals d’aquesta norma jurídica ratificada en referèndum per la ciutadania el 18 de juny de 2006. La declaració d’inconstitucionalitat de la totalitat o part de catorze articles i la restricció interpretativa sobre vint-i-sis més modifica en els aspectes fonamentals l’Estatut que la ciutadania de Catalunya va aprovar. Cal recordar, a més, que l’Estatut aprovat per les Corts Espanyoles ja incorporava una rebaixa molt substancial respecte del text aprovat al Parlament el 30 de setembre del 2005, i que ja afectava a parets mestres com la recaptació de tots impostos per part de la Generalitat, el control sobre grans infraestructures, la relació bilateral amb l’Estat, el reconeixement jurídic de Catalunya com a nació i la presència en organismes de la Unió Europea, entre altres aspectes, als quals cal sumar-hi els efectes de la sentència sobre la condició de la llengua catalana, la descentralització del poder judicial o l’eliminació del blindatge de competències de la Generalitat, entre d’altres.

Tarragonès

El Consell Comarcal del Tarragonès, Tarragona i Salou rebran 5,2 milions de la Generalitat per finançar programes d'atenció social

Els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals del Camp de Tarragona rebran aquest any del Departament d’Acció Social i Ciutadania 13.586.533,71 euros per desenvolupar programes d’atenció social. En concret, la Generalitat ha signat el conveni amb l'Ajuntament de Tarragona per un valor de 3.146.988,81 euros, un altre amb l'Ajuntament de Salou per un valor de 452.287,15 euros i un tercer amb el Consell Comarcal del Tarragonès per un valor d'1.604.294,34 euros.

Deltebre

EL PONT JA ÉS UNA REALITAT!!

El passat 30 de juny, es va dur a terme la col·locació de la peça central del pont. L’operació va provocar una forta expectació dels veïns de Deltebre, ja que comportava la unió entre els dos municipis veïns fins ara separats pel riu. L’alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, va destacar la importància que tindrà per una millora de comunicació, econòmica i turística a les nostres terres.

Girona
Girona

Esquerra i ICV frenen l’aprovació de la trama urbana consolidada per implantar més grans superfícies

Blanca Palmada intervé en la negociació considerant que cal fer una major planificació i que hi ha zones que són dubtoses per posar-hi grans superfícies El govern tripartit de la ciutat està en plena discussió sobre la necessitat de determinar quines parts de la ciutat es consideraran trama urbana consolidada (TUC), tal com estableix la nova llei de comerç, per determinar les zones on és possible la implantació de gran superfícies.ERC i ICV van junts en el debat i tenen dubtes que s'hagin d'incloure en aquestes zones els espais de Can Turon i el sector dels Lauren. Els republicans –en part de la negociació hi intervé Blanca Palmada, futura alcaldable d'ERC a Girona– consideren que cal fer “una major planificació i hi ha zones” on es posa en dubte que “s'hi puguin permetre fer grans superfícies”. Per exemple, no veuen de bon ull que es permeti una gran superfície comercial al sector de Can Turon, on s'ha de desenvolupar la nova àrea residencial estratègica.

Pilar Prats, regidora de dinamització del territori, juntament amb organitzadores de les parades de la Festa Major
Girona

Una desena de parades de menjar van protagonitzar La Festa Major de la Font de la Pólvora

El barri de la Font de la Pólvora va celebrar per segon any consecutiu el concurs de menjars en el qual hi van participar una desena de parades. Pilar Prats, regidora d’Esquerra de l’àrea d'activitats de dinamització al Territori de l’Ajuntament de Girona, juntament amb Ignasi Thió, regidor de la Font de la Pólvora, van viure de primera mà el concurs i van poder saludar les parades i les famílies. Prats va comptar amb la companyia de la presidenta de l’Associació de veïns, Cristina Ros, juntament amb Carme, una membre de l’Associació. Les parades de menjar, instal•lades a l’avinguda, van ser fruit de les diverses famílies veïnes del barri i van destacar per una gran originalitat i creativitat, valorant, comenta Prats, la seva alta qualitat. Seguint les tradicions folklòriques gitanes, les senyores duien uns davantals confeccionats per elles mateixes, de color vermell i estampats amb rodones negres i volants. Els participants van cuidar fins l’últim detall per aconseguir una primera jornada de tastets de menjar gità amb èxit i comptant amb una assistència d’una cinquantena de persones.

Simat de la Valldigna

Simat aposta pel reciclatge.

Simat aposta pel reciclatge. L’evolució de recollida d’envasos lleugers, paper i cartró , vidre, roba, oli domèstic de l’any 2001 fins al 2009, queda reflectida en les gràfiques següents. Com queda reflexat en els gràfics, l’evolució del reciclatge a Simat és progressiva, augmentant significativament a partir de l’any 2008. En el 2010 l’aposta de l’ajuntament és intensificar la recollida selectiva i és per això que, des de la Regidoria de Medi Ambient, s’aposta per millorar el servei, augment els contenidors de paper – cartró i els iglús d’envasos lleugers, que passen de vora una dotzena a més de trenta, tot i que suposa una millora en el servei. A partir d’aquest mes de juliol, el servei l’assumeix l’empresa Joaquim Lerma. L’ augment del número de contenidors de paper - cartró i dels envasos lleugers(plàstic), no ha suposat cap despesa als ciutadans i ciutadanes de Simat. En quant als iglús de vidre, que també han augmentat en número, la nostra intenció es aconseguir tindre els mateixos que d’envasos i de cartró per aconseguir punts de concentració.

País Valencià

Simat aposta pel reciclatge

Segons les dades recollides per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat de la Valldigna, l'evolució de la recollida d'envasos lleugers, paper i cartró, vidre, roba i oli domèstic ha experimentat una evolució progressiva entre els anys 2001 i 2009, augmentant molt significativament a partir de 2008. A les següents gràfiques es pot visualitzar clarament aquesta evolució. Evolució del reciclatge de cartó i paper: Reciclatge de cartró i paper a Simat entre 2001 i 2009 Evolució del reciclatge de vidre: Reciclatge de vidre a Simat entre 2001 i 2009 Evolució del reciclatge d'envasos lleugers: Reciclatge d'envasos lleugers a Simat entre 2001 i 2009 En 2010, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Joan Serra, 'l'aposta de l'Ajuntament és intensificar la recollida selectiva i per aconseguir-ho, estem millorant el servei amb l'augment dels contenidors de paper/cartró i els d'envasos lleugers. Aquest han passat de vora una dotzena a més de trenta'. El dirigent republicà ha afegit, a més, que aquest increment en el nombre de contenidors no suposarà cap despesa extra per als ciutadans i ciutadanes de Simat.

Ullastrell

ACTE: POUM - DIMECRES 21 a 2/4 de 9 al Casal

Fa anys que se sent a parlar del POUM a Ullastrell i la majoria de vilatans no han estat convidats a parlar-ne. Des d’Esquerra creiem que és bàsica la participació de totes i tots en el què serà el Pla de desenvolupament urbà dels propers anys a Ullastrell. És per aquest motiu que el proper DIMECRES 21 de Juliol a les 20:30 i a l’altell del Casal us convidem a assistir a un acte on podrem parlar sobre el POUM i on us explicarem les idees que Esquerra presentarà a l’Ajuntament. I també ens agradria escoltar la vostra opinió i és per això que esperem que no hi falteu!!