Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Taradell

Promocionem l'esport.

Ja fa temps que des del grup municipal d’ERC estem proposant la creació d’un Patronat Municipal d’Esports. En els darrers anys l’associacionisme en tots els camps com cultura, esport, lleure, etc. ha canviat molt. Ara més que mai calen grans esforços i es plantegen moltes dificultats a l’hora de poder tirar endavant qualsevol tipus d’entitat associativa. L’èxit i el perdurar de les mateixes no només pot raure en el voluntariat de les persones que en formen part, ja que aquestes, moltes vegades, es veuen superades per les dificultats i càrrega que comporta la seva gestió diària (com tasques purament administratives, o d’obtenció de recursos econòmics) en lloc de poder posar els seus preuats esforços en l’activitat pròpiament dita que desenvolupa l’associació. Creiem que és totalment necessari el suport i l’empara de l’administració local, garantint el futur d’aquestes activitats i entitats, per tal que els seus responsables puguin fer un salt de qualitat definitiu en el servei que donen.

El portaveu d'Esquerra, Isaac Albert, intervé al Ple Municipal
Terrassa

Esquerra demana al Ple Municipal que s’acompleixi el Pacte de Toledo

L'Ajuntament de Terrassa demanarà al Govern de l’Estat el compliment del Pacte de Toledo per al manteniment del poder adquisitiu de les pensions, en contra del decret llei sobre les retallades pressupostàries per millorar el dèficit, aprovat aquest dijous pel Govern de Madrid. Els 13 vots en contra dels regidors socialistes no han pogut evitar que s’aprovés la moció presentada per Convergència i Unió i el Partit Popular, amb el suport d’Esquerra Republicana i d’Iniciativa per Catalunya Verds. Isaac Albert, portaveu d'Esquerra, va manifestar al Ple: "Amb una reforma fiscal equitativa i progressiva ingressaríem, aproximadament, 8.000 milions. Ens gastem uns 6.000 milions per duplicitat de competències entre administracions. On és l’aprimament de l’Estat? Què passa amb aquests ministeris que no tenen competències perquè les tenen les comunitats autònomes? Per no entrar i no pecar de demagògic, què passa amb la despesa militar o la Casa Reial?”

Federació de Lleida

Cabasés: 'Avui es posa de manifest que quan alguns anunciem canvis aquests es compleixen'

La diputada M. Àngels Cabasés ha destacat la importància d'aprovar aquesta Llei perquè ‘avui es posa de manifest la utilitat de la política i es posa de manifest que quan alguns anunciem canvis aquests es compleixen'. Es consolida, així, una reforma que s'implanta de forma progressiva, per tal de garantir la sostenibilitat de la societat del benestar en un marc de greu crisi econòmica, amb despeses socials creixents i ingressos decreixents, i de grans retallades en els sectors més dèbils. Cabasés ha lamentat, però, la manca de suport dels grups de l'oposició. ‘Molts ens preguntem com encara alguns partits d'aquesta cambra defensen la injustícia social', ha dit, tot recordant-los que ‘han de donar comptes als ciutadans que avui veuran retallats els seus sous, les seves pensions i els seus drets socials'. La diputada independentista també ha demanat a CiU i PP que reconeguin que ‘s'han equivocat, i que han anat canviant d'opinió segons els ha convingut políticament, presentant diferents iniciatives en aquesta Cambra amb diferents objectius'.

Federació de Lleida

ESQUERDA ES REUNEIX AMB COL·LECTIUS DE DIABETIS, ALIMENTACIÓ I GENÈRICS

El senador d'Esquerra per Lleida, dins del grup parlamentari de l'Entesa, Josep Maria Esquerda, president de la Comissió de Sanitat del Senat, s'ha reunit aquest matí amb els organitzadors de la Jornada que se celebra en la Cambra Alta per a donar a conèixer l’EPOC (malaltia pulmonar obstructiva crònica), organitzada per la Societat de Neumología i Cirurgia Toràcica i la Universitat dels Pacients de la Fundació Josep Laporte, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre aquesta malaltia que es pot prevenir però encara està poc diagnosticada. Esquerda s'ha sotmès a les proves protocol·làries per a la detecció d'aquesta dolència. Demà, el president de la Comissió de Sanitat participa en una jornada tècnica sobre el càncer en el Ministeri de Sanitat i posteriorment es reunirà amb la companyia Novo Nordisk que col·labora amb la Fundació per a la Diabetis, amb la intenció d’abordar els nous tractaments. Esquerda també es trobarà amb el grup d'experts Infoaperitivos, que assessora els fabricants d'aperitius per a la reducció de substàncies poc saludables.

Federació de Lleida

Cabasés: 'Hem liderat la lluita contra la corrupció i a favor de la transparència política'

La diputada M. Àngels Cabasés celebra l'aprovació de la Llei perquè ‘ja fa temps que des d'Esquerra reclamem un aprofundiment en els mecanismes de la democràcia política', recordant que des d'Esquerra ‘hem impulsat l'oficina antifrau davant les reticències de CIU i PP, hem impulsat iniciatives en aquesta cambra i en la cambra estatal per augmentar la transparència en el finançament dels partits polítics i ara empenyem i recolzem aquesta llei de reforma de la Sindicatura de Comptes'. Cabasés ha afegit que davant dels que volen diluir les seves responsabilitats generalitzant sospites i optant per l'opacitat, ‘hem liderat la lluita contra la corrupció i a favor de la transparència política'. Par això ha destacat la importància d'aprovar la Llei de la Sindicatura de Comptes, i més ara que les presumptes actuacions fraudulentes del passat afloren amb insistència i ‘les presumptes relacions entre comissions i pagaments procedents d'empreses i fundacions vinculades a alguns partits polítics s'han de clarificar'.

Màrius Massallé és el president del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Terrassa i comarca
Terrassa

Terrassa exigeix a Educació que no elimini l'oferta de català a l'EOI sinó que l'ampliï

(Notícia extreta de El Punt) L'equip de govern de Terrassa exigirà al Departament d'Educació no només que no suprimeixi les classes de català a l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) per al curs vinent, sinó que les ampliï. El tinent d'alcalde de Serveis a les Persones, Alfredo Vega (PSC); el regidor d'Educació, Josep Pàmies (ICV), i el regidor d'ERC i president del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Terrassa i comarca, Màrius Massallé, van comparèixer ahir de manera urgent per mostrar la seva oposició a la decisió que Generalitat va confirmar al diari El Punt. Almenys 48 alumnes del centre situat al carrer de Vic es veurien afectats per aquesta supressió. El problema ha sorgit perquè les escoles oficials d'idiomes s'han d'adaptar al marc europeu de referència de les llengües i han de reestructurar el currículum de català que estaven fent. Això implica que es passarà d'oferir cinc nivells a oferir-ne sis. En aquesta reestructuració, Educació ha decidit reagrupar els professors de català a Manresa, Sabadell, a la Vall d'Hebron de Barcelona, a Lleida, Tarragona i Girona.

Federació de Lleida

El Govern constitueix el Circuit de les Comarques de Lleida contra la violència masclista

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, i el delegat del Govern de la Generalitat a les Comarques de Lleida, Miquel Pueyo, han presentat avui la Mesa institucional del Circuit de les Comarques de Lleida per a l’abordatge de la violència masclista. El nou Circuit estableix mesures de coordinació i mecanismes d’actuació per millorar la qualitat de la resposta a les dones que pateixen violència masclista i facilitar la tasca dels i les professionals de referència. El Circuit de les Comarques de Lleida és el tercer que es constitueix a Catalunya, després que l’any passat es creessin els de les Terres de l’Ebre i Tarragona. En aquests moments s’està treballant en el mateix sentit a la Catalunya Central, Pirineu-Aran i a la comarca del Baix Llobregat. El desplegament d’aquests circuits respon al compliment de la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, aprovada el mes d’abril de 2008. Aquesta llei estableix les competències de les diferents administracions de Catalunya en la lluita contra aquesta problemàtica, dóna molta importància a les estratègies de prevenció, i estableix les bases d’una coordinació continuada basada en la col·laboració i la cooperació mútues.

Federació de Lleida

Esquerra escolta les peticions de varies associacions de càncer de Lleida

El senador per Lleida d’Esquerra, dins del grup parlamentari de l’Entesa i portaveu de la comissió de Sanitat del Senat, Josep Maria Esquerda, s’ha reunit avui amb membres de diferents associacions de càncer de Lleida, per escoltar les seves inquietuds i traslladar-les a la comissió de Sanitat del Senat. El senador ha organitzat aquesta reunió arrel de la moció que van presentar conjuntament tots els Grups Parlamentaris, i que va ser aprovada al Ple del Senat passat, en la que s’insta al Govern a proposar en el termini més curt possible al Consell lnterterritorial de Sanitat, les mesures adequades basades en l'evidència científica, que poden conduir a la prevenció del càncer de colon i de recte, tant la prevenció primària (hàbits nutritius i hàbits de vida saludable), com la prevenció Secundària, amb el test de sang en femta i la corresponent endoscòpia en cas de positivitat. El senador qui ha mostrat sintonia amb les associacions i les seves propostes, s’ha compromès a fer arribar les seves peticions al Senat i a comptar amb la seva participació per futures propostes de la comissió de Sanitat del Senat.

Alt Penedès

Carles Sisquella alerta de la pressió fiscal i l’endeutament de l’ajuntament de Castellet i la Gornal

El passat divendres 21 de maig, Esquerra de Castellet i la Gornal va organitzar la darrera xerrada informativa titulada “La pujada d’impostos i l’endeutament de l’ajuntament” al Centre Cívic de La Gornal. Aquesta xerrada tancava un cicle de xerrades informatives que s’ha anat realitzant per diferents nuclis del municipi i amb un alt nivell d’assistència de públic amb molt d’interès. En aquesta ocasió la xerrada va anar a càrrec del diputat d’Esquerra, recentment nomenat, Bernat Valls, diputat del Penedès i veí de Vilanova i la Geltrú, i el regidor d’Esquerra a Castellet i la Gornal, Carles Sisquella. L’objectiu d’aquest cicle de xerrades consistia a informar, a tot el veïnat, sobre l’augment de la pressió fiscal que aplicarà l’equip de govern, durant el propers tres anys, degut a l’aprovació i aplicació d’un pla econòmic. Cal recordar que aquest municipi té un deute d’uns 492.000€ (el 17,95% sobre el pressupost del 2009(1), el màxim permès per llei d’estabilitat pressupostaria pauta que aquest deute no pot superar el 3,5%).

Sant Feliu de Llobregat

Esquerra manifesta la seva perplexitat i indignació

Dimarts a les 8 del vespre, el Ple de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, l’alcalde socialista, Juan Antonio Vázquez, va demostrar, una vegada més, la seva actitud antidemocràtica i prepotent. La moció presentada per la Plataforma Sant Feliu Decideix, va ser aprovada majoritàriament, amb els vots a favor d'ERC, CiU i ICV. Un dels punts d'aquesta moció fa referència a la cessió d'infraestructura logística per part de l'ajuntament, l'alcade en aquest punt es va negar a complir-lo. La moció només feia referència a què es rebés el mateix tracte com qualsevol entitat de Sant Feliu. No entenem que es discrimini a una entitat per promoure la democràcia a la nostra ciutat. Si segueix amb aquesta actitud antidemocràtica és evident queden trencades les poques relacions amb el PSC de la ciutat. Demanem a CiU i ICV que facin el mateix.

Comunicat

Des d’Esquerra de Roda lamentem la manera de fer de CIU i de la Regidora no adscrita ,al voler actuar en benefici propi desgastant a l’Equip de Govern amb pràctiques que res tenen a veure amb la bona fe. CIU ha demanat al Ple de l’Ajuntament que posi als seus regidors en les comis-sions establertes a l’Ajuntament en detriment dels actuals components. Aquesta no és una maniobra per a treballar millor, sinó que sota aquest moviment s’-amaga una voluntat d’escanyar econòmicament al PSC-PSOE i desviar els di-ners, per l’assistència a les comissions, cap a CIU i la Regidora no adscrita. Una jugada (totalment legal) molt barruera que no són capaços de maquillar. Així mateix, proposen una sèrie d’actuacions com ara la paralització del cobra-ment de les liquidacions definitives corresponents a les Contribucions Especials del Sector de Costa Daurada que no tenen cap altre sentit que el de collar enca-ra més a l’Equip de Govern. Llàstima que s’obliden de que aquestes contribuci-ons les van imposar ells.

Vilafranca del Penedès

Esquerra defensa a Vilafranca i no a SABA

Quina setmana a l'Ajuntament! Dilluns fem un Ple urgent. Dimarts, a falta del punt passat a dilluns, només queda pel Ple un punt i les mocions. La sorpresa del dimarts és que es retira aquest únic punt del Ple (mocions a part). El punt en qüestió és una modificació de pressupost que "incorpora" l'aparcament de l'Espirall al patrimoni de l'Ajuntament. Són moltes les preguntes que queden a l'aire: Motiu de retirar el punt? Però potser hauríem de començar preguntant-nos el motiu de presentar aquest punt? Amb que es basa el Govern per posar i després treure aquest punt? El tema és que SABA reclama que l'Ajuntament li paguem l'IVA de l'obra. Perquè? Esperem que l'Ajuntament estigui al costat de Vilafranca i no de SABA. Hi estarà? Hi ha molts punts foscos en aquest tema que cal aclarir, però des d'Esquerra sempre defensarem els drets de Vilafranca i no els de SABA. Ens escoltarà l'Ajuntament?

Vilassar de Dalt

Esquerra pren mesures extraordinàries davant la crisi financera

La situació financera actual és excepcionalment dura a tot arreu, com és conegut per tots. I com a conseqüència del pèssim finançament de què gaudim, els Ajuntaments catalans no en són una excepció. A Vilassar la situació també és crítica i des d'Esquerra hem decidit que és hora de prendre decisions i actuar amb valentia i sense egoismes. És per això que hem tirat endavant una sèrie de mesures de xoc en les nostres regidories per tal de reduir al màxim la despesa. Són mesures dràstiques, possiblement poc populars, però les considerem imprescindibles i cap conseqüència política ens farà canviar d'opinió. Tot i aquestes mesures, des de les Regidories de Cultura, Joventut, Esports i Noves Tecnologies, volem seguir impulsant les activitats de Vilassar. Però ara més que mai, davant les dificultats econòmiques, cal el suport i la col·laboració de tots i totes. Amb la intenció de demanar aquesta col·laboració ens hem adreçat a les entitats locals. A continuació us adjuntem la carta oberta del nostre Regidor a les entitats vilassarenques.

Sant Martí

9è CONGRÉS COMARCAL

El proper 16 de juny tindrà lloc el Congrés Comarcal de caràcter extraordinari d’elecció dels candidats i candidates a les eleccions al Parlament de Catalunya. Adjunt teniu la convocatòria i el reglament. Reglament 9è Congrés Comarcal Descarrega't l'arxiu Convocatòria 9è Congrés Comarcal Descarrega't l'arxiu

Sant Quirze del Vallès

Esquerra entra una moció demanant la reducció de càrrecs de confiança com a mesura d'austeritat

Us fem a mans còpia de la moció que el nostre Grup municipal ha presentat per la seva discussió, i aprovació si s’escau , en el proper Ple ordinari del dia 27 de maig: Estem convençuts que, atenent la greu situació econòmica que es viu, les propostes que conté la moció seran assumides pel conjunt dels grups municipals, especialment els de l’equip de govern (CiU-PSC) que han de posar-les en pràctica. Grup municipal d’Esquerra Sant Quirze del Vallès, 24 de maig de 2010 Moció mesures austeritat Descarrega't l'arxiu

Màrius Massallé, regidor de Medi Ambient, en la presentació de la Setmana del Medi Ambient
Terrassa

Presentada la XIX Setmana del Medi Ambient

L'Ajuntament de Terrassa, des del Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat organitza un any més la Setmana del Medi Ambient, que aquest any arriba a la XIX edició. L'acte inaugural tindrà lloc el proper dilluns 31 de maig a la sala d'actes del Diari de Terrassa amb una conferència a càrrec del Sr. Javier Martin Vide i tindrà el seu acte de cloenda el dia 6 de juny amb la ja tradicional festa del Medi Ambient al Parc de Vallparadís (Torrent de les Bruixes). Màrius Massallé, regidor de Medi Ambient, va manifestar durant la roda de premsa de presentació que "la Setmana del Medi ambient ha de servir per a fer una mica de reflexió col•lectiva de tot allò que ja anem fent al llarg de l'any des del servei de Medi Ambient i Sostenibilitat, i amb les activitats de difusió i sensibilització en educació ambiental, però que troben en aquest moment de la Setmana aquest punt d'inflexió." Es pot consultar el programa de la XIX Setmana del Medi Ambient en format pdf, a l’adreça: http://web.

Torredembarra

El CAR de la discòrdia

Desprès d’un accidentat Ple del dijous dia 20, on els punts del Ordre del Dia, tenien certa importància, el més debatut i tens, va ser la Moció que va entrar el PSC, recolzada per ERC i ABG, havent-la comentat tots amb els nostres propis partits o juntes . Aquesta Moció ja va començar en mal peu: la setmana anterior, l’Alcalde decideix no posar-la al Ordre del Dia de la Comissió Informativa, per tant al Ple, tampoc. L’Alcalde no ho pot fer, qualsevol Regidor pot entrar una moció, s’ha de posar al Ordre del Dia, es debatuda per tots els regidors, i s’accepta el resultat de la votació per passar-la al Ple Obligat, però la va haver d’entrar. En el seu moment quan arriba al Ple, ahir, tots els partits de l’oposició la defensem i tots pràcticament amb els mateixos arguments: La nova ampliació del C.A.P., què s’anomena C.A.R, es construeix al P.P. La Rasa, al costat del C.A.P. actual. No cal que ara expliquem més motius, perquè son obvis i tothom els comparteix.