Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Excursió Planta de Reciclatge
Simat de la Valldigna

Simat visita una planta de reciclatge d'Alzira

La Regidoria de Medi Ambient junt amb les mestresses de casa van organitzar el passat dimarts 26 d'octubre una visita a la Planta de reciclatge d'Alzira. A les 3 de la vesprada eixiren cap a la planta des de la parada d'autobusos d'enfront del Bar Levante de Simat. Una vegada allí els conduïren a una aula on els van explicar els diferents contenidors de reciclatge i quins residus anaven en cadascun d'ells. Després de l'explicació donada pels tècnics, accediren a la planta on van poder comprovar com es treballava i com es separaven els residus que van al contenidor groc corresponent a la recollida de tota classe d'objectes de plàstic. Finalment, els portaren a l'Ecoparc on els van explicar el funcionament i la finalitat d'aquesta infraestructura. I el més important, quin tipus d'objectes s'han de dur. A les 6 de la vesprada acabava la visita i tornaven cap a Simat. Joan Serra, Regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat, va qualificar l'activitat d'un gran èxit de participació.

Sant Andreu

Joan Puigcercós i Anna Simó visiten la seu del Grup Cooperatiu TEB

Demà a les 12 h en Joan Puigcercós i Anna Simó visitaran les instal·lacions del TEB de Sant Andreu per comprovar la tasca que fa el Grup Cooperatiu TEB per la integració de les persones amb discapacitat intel·lectuals. Durant la visita, es reuniran amb l'equip directiu del TEB, per comentar els temes més urgents per a l'entitat, especialment els relacionats les necessitats d’habitatge del col·lectiu i la tasca que fa l’equip social per aconseguir la inserció, no solament als CET, sinó també als CTO i al SOI, així com l’experiència positiva dels enclavaments

Corbera de Llobregat

L'ALCALDE PRESENTA EL PLA DIRECTOR DE LES MUNTANYES DEL BAIX LLOBREGAT ALS PROPIETARIS DE LES FINQUES

L'Alcalde ha presentat el Pla Director de les Muntanyes del Baix als propietaris/es de les finques que són objecte de la proposta. Es tracta d'un document que fa una diagnosi dels elements de patrimoni natural, humà/històric, agrícola i forestal del 11 municipis de la Serra d'Ordal. El més important, però, són les prop de 30 propostes d'actuació en els camps ambiental, econòmic i social per tal de posar en valor un territori en clar abandó majoritari i que alhora esdevingui lloc de qualitat i d'activitat econòmica sostenible i de profit per als propietaris. Segons l'alcalde, Pep Canals, "cal donar un impuls als nostres espais lliures per protegir-los i alhora fer-los rendibles".I ha afegit, "es tracta de passar de la no gestió a la gestió. Per a això calia acostar la proposta als protagonistes del territori, els seus propietaris. He volgut fer un acte directe d'explicació amb una presentació planera més enllà del procés d'informació pública oficial i de rigor." L'acte, fet a la Societat Diadema, ha tingut una bona acollida i ha servit per aclarir alguns dubtes als assistents.

Detall de la reunió de la Secció Local
Manresa

Vinyes explica el projecte de la Xarxa Europea de Geoparcs

La Secció Local de Manresa es va reunir, el passat dimecres 27 d’octubre, per debatre sobre el projecte de la Xarxa Europea de Geoparcs. Per aquest motiu, el regidor de Via Pública i conseller comarcal de Turisme Joan Vinyes es va desplaçar fins a la Seu Local i va fer una exposició detallada de tot el contingut del citat projecte. La Xarxa Europea de Geoparcs és una xarxa de 41 parcs geològics. Des de fa temps, el Consell Comarcal del Bages ha estat preparant la configuració del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central. Ara, amb l'empenta de la Conselleria de Turisme del Consell Comarcal, que és responsabilitat d'ERC, es vol apostar per la candidatura a formar part d'aquesta xarxa europea, sota els auspicis de la UNESCO. La filosofia dels Geoparcs va molt més enllà de ser simples punts d'interès geològic, ja que el que es vol és potenciar la identitat local (des de la cultura, la llengua, les tradicions), a partir del coneixement de la terra i les seves conseqüències.

Vallès Occidental

Marc Sanglas: “Si Esquerra és decisiva el proper 28N, els recursos per al món local es mantindran”

El candidat d'Esquerra de la comarca al Parlament de Catalunya, en Marc Sanglas, s'ha reunit aquest migdia amb el conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya, el també republicà Jordi Ausàs, en el marc de la visita institucional que el conseller ha fet a Sant Llorenç Savall. Durant la trobada, els independentistes han valorat la inversió feta pel Departament de Governació al conjunt de la comarca a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya, que preveu un increment del 56,7% respecte a les inversions anteriors. Aquest Pla representa una eina fonamental per al desenvolupament dels petits i mitjans municipis d'arreu de Catalunya, que “han vist com durant els darrers anys els recursos s'han incrementat exponencialment”, gràcies, entre d'altres, al nou sistema de finançament i a l'aposta inequívoca pel món local feta des de la Generalitat. En Marc Sanglas, ha aprofitat per a carregar contra “l'invasió de competències” que representa el Pla Zapatero, a més de titllar-lo de partidista i parcial a la hora de repartir recursos.

Fontdevila, junt al Tinent d'Alcalde Isaac Albert, dialoga amb els grups de cultura popular assistents a l'acte
Terrassa

Fontdevila "L’espai que mou la cultura popular és una eina de cohesió social”

Ahir dimecres 27 d’octubre va tenir lloc al casal cívic de Sant Pere la trobada entre grups de cultura popular catalana de Terrassa i Ramon Fontdevila, director del Centre per la Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC) de la Generalitat de Catalunya. Aquesta xerrada-debat s’emmarca dins la campanya Gent Valenta que Esquerra porta a terme a tot el territori català, són trobades de proximitat amb diferents col·lectius que tenen l’oportunitat de debatre en un entorn informal i directe amb persones expertes i que tenen càrrecs de responsabilitat relacionats amb el tema que els hi interessa. A Terrassa aquesta és la segona trobada d’aquest tipus que s’ha fet, la primera va ser abans de l’estiu per parlar de la llei del cinema. A la trobada d’ahir dimecres hi van assistir representants d’una trentena d’entitats de cultura popular de Terrassa, que van escoltar el director del CPCPTC i van poder fer un debat amb preguntes sobre l’estat de la cultura popular al nostre país i també la seva relació amb l’administració pública.

Federació de Lleida

Mòdol: “És inadmissible la decisió del Bisbat de Lleida de renunciar a l’art sacre i és vergonyós la manera com li han fet prendre aquesta decisió”

Carmel Mòdol, diputat i candidat per Lleida d’Esquerra al Parlament considera d’inadmissible la posició del Bisbat de Lleida d’apartar-se de la via civil per defensar la legitimitat de les obres i acatar la decisió del Vaticà de retornar-les a Aragó. Mòdol també creu que és una vergonya que la cúria vaticana hagi forçat al Bisbat de Lleida a acatar una decisió en la que Piris, tal i com havia manifestat en anterioritat, no hi estava gens d'acord. Mòdol ha explicat que la legitimitat de les obres està perfectament demostrada i recolzada per una moció presentada per ell mateix, entre d'altres, i aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya, “hi pot haver un hipotètic acord entre la Generalitat i la Diputació general d'Aragó sempre i quan és reconegui que la col•lecció està legítimament constituïda, però no s'arribarà a cap acord per la via de la imposició, ja sigui per por a reaccions degudes a la visita del Papa o perquè és la manera de fer de l’església, tal com ja va denunciar en el seu escrit Eugeni Casanoves ara fa un parell d’anys”, apunta el diputat.

Miquel Àngel Sureda, President d'Esquerra-Pollença
Pollença

Esquerra Republicana reclama 400.000€ dels PGE per al Port de Pollença i Cala Sant Vicenç

Esquerra Republicana ha presentat, a través dels seus diputats al Congrés dels Diputats, dues esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat en nom de la secció local de Pollença, que suposarien un total de 400.000 euros d'inversió al terme municipal. L'esmena més abundosa, de 250.000 euros, està destinada a l'ampliació del centre de salut del Port de Pollença, a més del condicionament de l'aparcament exterior. El president de la secció local, Miquel Àngel Sureda, ha explicat que “el centre de salut del Moll necessita una ampliació i, per aprofitar el primer pis ja existent i que restarà buit d'aquí a uns mesos, se n'ha d'adequar la connexió des de l'actual entrada a les instal•lacions, redistribuir-lo, a més de posar les necessàries bombes de calefacció a aquest pis reformat.” El segon nucli de població del municipi de Pollença que es pot veure beneficiat per l'esmena d'Esquerra és la Cala Sant Vicenç. Sureda ha explicat que “la urbanització pateix una greu mancança d'enllumenat públic; la manca de manteniment ha fet que els actuals fanals siguin absolutament deficients, per la qual cosa cal una inversió en renovació i nova instal•lació d'aquests punts de llum.

Mal estat del Parc infantil
ERC Cervelló

Els veïns de Can Pi demanen solucions

Des de fa un temps ençà són diferents els veïns de Can Pi que s'han posat en contacte amb nosaltres per fer-nos saber les mancances que pateix la seva urbanització. Des d'Esquerra volem que l'excel•lència sigui el denominador comú en tota gestió municipal. Som conscients que el territori és extens i que és difícil de mantenir-ho en l'estat que moltes vegades tots desitjaríem, però hem de treballar tots plegats per aconseguir-ho. Mai pot tenir la sensació cap veí, com alguna vegada se'ns ha expressat, que la situació a la urbanització era millor abans de que l'ajuntament fes el recepcionament. La mala conservació del parc infantil de Can Pi, l'extensa vegetació a les franges de seguretat, la impracticabilitat del camp de futbol, la invasió de la vegetació a les voreres i carrers entre d'altres, són moltes de les deficiències que Esquerra Cervelló demana que es subsanin.

Sant Andreu

Trobada amb l'Oriol Amorós

El candidat d'Esquerra, President d'ERC Barcelona i Secretari d'Immigració compartirà una estona de tertúlia amb totes i tots els qui vulgueu dedicar una estona a parlar i reflexionar, preguntar, trobar respostes, escoltar idees, plantejar crítiques, buscar solucions, plantejar el futur que ens espera... una estona de conversa distesa per parlar del nostre dia a dia, i del present i futur del país i de la nostra ciutat. Us hi esperem!

Cerdanyola del Vallès

Les responsabilitats en el cas de la passera del riu, un tema pendent

El passat mes de maig ERC presentava 18 preguntes, dividides en 5 blocs, sobre la subsanació i costos dels errors de planificació del projecte; la instrucció de l’expedient corresponent; l’adjudicació d’obres; les competències de la que fóra presidenta de la comissió del riu Sec durant tres anys, Mònica Alvarez, i sobre l’execució pressupostària de l’obra. El responsable de política municipal d’ERC, Daniel Mallèn, ha presentat les respostes obtingudes, que considera "han arribat tard i mancades d’informació suficient". Així doncs, s’ha presentat una segona bateria de 13 preguntes sobre les despeses addicionals generades a causa dels errors de planificació i execució del projecte; sobre la instrucció de licitacions i sobre el funcionament de la comissió informativa del riu Sec. Mallèn creu que darrera tot l’assumpte hi ha una tema tan important com la manca de transparència i absència de responsabilitats en la gestió dels diners públics "que ha engegat a dida 2 milions d'euros".

Francesc Jaume, president d'Esquerra-Palma i Joan Lladó, president d'Esquerra-Illes Balears en roda de premsa.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra Palma reclama dels PGE 63 milions d'euros en inversions per a la ciutat

La secció de Palma d'Esquerra Republicana ha presentat, a través del grup parlamentari al Congrés, un total de quatre esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat per a 2011, amb un import econòmic total de 62,90 milions d'euros, en un intent de “situar els pressupostos una mica més acostats al que haurien de ser”, segons que declarà el president republicà, Joan Lladó, i “compensar mínimament la retallada que sofreixen les illes, de l'ordre dels 16,5%, que en el cas de les inversions directes ens situen a la cua de tot l'Estat.” El president d'Esquerra Palma, Francesc Jaume, ha detallat avui dematí les propostes dels independentistes, començant per una esmena de 60 milions d'euros pensats per al futur immediat de les actuals instal·lacions de l'hospital de Son Dureta: la rehabilitació d'aquells immobles que en siguin susceptibles, per destinar-los a altres serveis socio-sanitaris; i l'esbucament d'aquells que no tenen solució, com és el cas del Materno-Infantil, per edificar-hi vivendes de protecció en règim de lloguer i altres serveis complementaris.

Ara és el moment
Montgat

Ara és el moment

L’any 1714 es van abolir les institucions i llibertats civils catalanes i avui podem constatar la impossibilitat d’establir un marc de relacions amb l’Estat espanyol arran de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. És en aquest context que l'independentisme es mostra com l’única proposta viable de futur per al nostre país. Tant l'autonomisme com el federalisme s'han mostrat inservibles i caducs per a gestionar la relació amb un Estat que intenta dia a dia no reconèixer en cap cas la nostra identitat pròpia ni el dret a decidir. En aquests moments, el nacionalisme i l'independentisme estan al centre del debat polític. Diversos mitjans de comunicació volen vendre una imatge de Catalunya totalment radicalitzada, intolerant, irrespectuosa. Els catalans i catalans, tant nascuts aquí com no, sabem que això no és cert i que per això, ara és quan aquest hem de mostrar més que mai una imatge de rigor i seriositat. L'independentisme no pot ser notícia per les continues picabaralles entre sigles i per l'aparició i desaparició constant de nous projectes efímers, sinó que ha de ser una opció política dotada de contingut, capaç de donar resposta a les preocupacions dels ciutadans i ciutadanes més enllà dels eslògans i les proclames.

Un país que ja anem fent
País Valencià

Esquerra Republicana del País Valencià presenta el llibre "Un país que ja anem fent"

Esquerra Republicana del País Valencià ha publicat el llibre "Un país que ja anem fent", recull de les ponències de la 1a conferència d'Esquerra-País Valencià celebrada a València el 10 de juny de 2010. El text té l'objectiu d'exposar un anàlisi i una retrospectiva històrica que ajude a comprendre els fets politicosocials que han portat el País Valencià a la situació política actual, al temps que busca obrir les alternatives i perspectives de futur de l'esquerra nacional valenciana. Segons les paraules d'Agustí Cerdà, president d'ERPV, al pròleg del llibre, "hem d'abocar-nos a la feina de reconstruir el país i recuperar la política per al poble". "El nostre poble està en marxa, malgrat les dificultats, els errors i les mancances evidents. Només cal un espentó, una mica d'intel·ligència i molt, moltíssim de treball", afegeix Cerdà. Qüestions a debat La publicació s'organitza en quatre capítols que analitzen cronològicament els fets polítics dels últims 30 any, per concloure que el País Valencià pateix una manca de normalitat democràtica que és urgent corregir.

Oriol Amorós en un moment de la conferència
Teià

Oriol Amorós, Secretari per a la Immigració, ens explica les raons per a l’aprovació de la Llei d’Acollida

1.- En els últims 12 anys la proporció de nouvinguts a Catalunya ha passat del 3% al 17% de la població. 2.- En aquests últims anys Catalunya ha tingut un creixement econòmic important però amb bases febles (demanda de llocs de treball amb poca qualificació –construcció, agricultura, serveis-). 3.- La natalitat entre 1977 i 1997 a Catalunya era molt baixa i calia mà d’obra per a poder satisfer tota l’activitat econòmica. 4.- La incorporació de la dona al mercat de treball en aquests últims anys ha fet que hi hagués una creixent demanda de servei domèstic, cobert, bàsicament, per dones nouvingudes. Ara mateix la demanda de mà d’obra no qualificada ha baixat a causa de la crisi en els sectors que l’oferien. Això ha provocat problemes d’atur entre els nouvinguts i, per tant, problemes en la renovació del permís de residència. Per aquest motiu, el Departament d’Acció Social ha creat una assessoria d’emprenedoria per tal de poder crear auto-treball en aquest sector de població i així, a més de crear riquesa pel país, regularitzar la seva situació.

Osona

Freixanet: "Esquerra és un partit de comarca"

Els republicans d'Osona passen balanç de la legislatura en una roda de premsa de conclusions de la campanya Esquerra Compleix Després de set mesos, la campanya comarcal Esquerra Compleix arriba a la seva fi. La federació comarcal d'Esquerra Osona ha fet una roda de premsa per fer balanç de la campanya i de la legislatura. El secretari d'Organització comarcal, Lluís Argemí, ha explicat que en total s'han fet 30 actes en 24 poblacions de comarca i ha comptat amb la participació de Consellers, membres el govern, diputats i membres de la direcció nacional i s'ha pogut arribar a prop d'un miler d'osonencs i osonenques. Dels 24 actes, 11 han estat sobre el procés cap a la independència, 6 sobre economia, internalització i turisme, 4 sobre l’àmbit de les polítiques socials, 2 sobre les mesures anti-corrupció, 2 sobre les seleccions nacionals, 2 sobre immigració i 1 sobre joventut. A més, s’ha de comptar amb la trobada amb empresaris, autònoms i emprenedors amb el Conseller Huguet i la conferència que va fer el Conseller Ausàs.

Agustí Cerdà
País Valencià

Cerdà: "L'únic que tracta de fer el PP és desviar l'atenció del seu vertader problema: la corrupció"

Agustí Cerdà, president d'ERPV, no ha volgut fer declaracions al respecte de la polèmica desencadenada pel PP valencià en relació a la pàgina web culturcat.cat, de la Generalitat de Catalunya. El partit conservador va aprovar ahir a les Corts Valencianes una proposició no de llei per exigir a la Generalitat de Catalunya que retire la citada web institucional perquè inclou informació sobre literatura i referents culturals valencians. El dirigent republicà ha manifestat que des d'ERPV "no tenim res a dir, no caurem en la trampa de fer cas a actuacions com aquestes que no són més que una cortina de fum per a desviar l'atenció del vertader problema del PP valencià: la corrupció. Aquesta és l'autèntica preocupació dels dirigents del PP, que saben que dins de no res acabaran en la presó. Qualsevol persona mínimament informada sap que la cultura transcendeix les autonomies".