Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Esquerra escolta els veïns de Pardinyes
Lleida

El Grup Municipal d’ERC reclama la reforma urgent de Roger de Llúria, l’habilitació del pas soterrat i el trasllat de l’estació d’autobusos “perquè la Renfe deixi de donar l’esquena a Pardinyes”

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha prosseguit aquesta tarda amb l’acció “Una proposta per a la teva ciutat” instal•lant la urna al barri de Pardinyes, concretament a la plaça Maria Rúbies. La portaveu i candidata a la Paeria, Montse Bergés, ha recollit en menys de dues hores 93 propostes de veïns i veïnes del barri que han volgut sumar-se a aquesta iniciativa que té com a objectiu “parlar menys i escoltar més a la gent”. Tal com es farà amb la setantena de propostes dels veïns i veïnes del barri de La Bordeta recollides la setmana passada, ERC analitzarà els suggeriments i idees i les incorporarà en el seu programa electoral per a les municipals de 2011. En el cas que alguna d’aquestes propostes sigui urgent, el Grup Municipal d’ERC es compromet a portar-la a la corresponent comissió o fins i tot al ple. Per la seva part, Montse Bergés ha aprofitat aquesta visita al barri per recordar que l’estació de Renfe segueix donant l’esquena a Pardinyes, cosa que dificulta l’accessibilitat no només a l’estació, sinó també als nous equipaments, com la Llotja o el nou gimnàs Trèvol.

A la plaça del Mercat Vell, on s'ubicarà un sorral per a nens i nenes
Sant Boi de Llobregat

Garcia: "Som ciutat, però una ciutat amb jardins i parcs urbans que han d'ajudar a oxigenar l'espai públic"

El dijous 28 d'octubre, el Regidor de Barri Centre Enric Garcia va visitar alguns jardins del Barri Centre, en els que hi ha algunes peticions de millora per part de veïns i usuaris. En primer lloc es va visitar la Plaça de Can Jordana. S'està estudiant el reordenament de la plaça, que està molt estressada i mal resolta urbanísticament. Garcia, que ja va recollir fa uns dies les peticions veïnals, ha estat mirant les possibilitats tècniques i s'ha compromès, de cara al mandat que ve, "a fer les modificacions a la Plaça que calen, com la retirada de la font i la ubicació d'un espai de jocs per a nens i nenes de 0 a 3 anys", ha assenyalat Garcia. Posteriorment es va visitar la Plaça del Mercat Vell, on s'està treballant per a resoldre algunes necessitats, a petició de veïns i usuaris, que la regidoria de Barri Centre ha assumit com a pròpies ja s'està posant un nou tipus de gronxador i, finalment, s'ubicarà un sorral per als nens i nenes de 0 a 3 anys. En aquesta plaça, que pateix una gran afluència de persones i d'actors molt diferents, Enric Garcia apostà per "endreçar els parcs, tematitzar-los i adaptar-los a les necessitats de cada tipus de públic i de zona.

Baix Llobregat

Esquerra d'Esplugues impugnarà el Ple en el que es va aprovar la modificació del PGM

Per ERC aquesta modificació vulnera un acord anterior del Plenari d’Esplugues en que l’Ajuntament es comprometia a no requalificar sol industrial per convertir-lo en habitatge. La modificació del Pla General Metropolità (PGM) proposada pel govern municipal d’Esplugues, comportarà canviar la qualificació de dos terrenys del barri Centre i Can Clota que passarien de l’actual qualificació d’equipament a zona verda, es proposa canviar l’actual qualificació de zona verda que afecta a l’edifici anomenat “El Barco” per equipaments i la requalificació de més de 7000 metres quadrats de zona industrial a Can Clota per habitatge amb 14.000 m2 de sostre edificable. Per fer possible aquesta modificació del PGM es canvia la qualificació urbanística del parc de les Dones al barri de Can Clota i de part del parc dels jardins de Pons i Termes en el barri Centre. Per ERC d'Esplugues, aquesta modificació vulnera un acord anterior del Plenari en que l’Ajuntament es comprometia a no requalificar sol industrial per convertir-lo en habitatge, a més es redueix la zona verda del parc dels Torrents tot ampliant l’espai destinat a equipament de la zona de La Baronda, però sense definir si es construirà un nou edifici dedicat a equipament ni quin tipus de gestió rebrà aquesta possible nova edificació.

Una escena de l'espectacle que està interpretat per Enric Ases, Piero Steiner i Jorge Carrascosa
Mataró

Can Gassol. Centre de creació d’arts escèniques s’estrena amb l’obra “Volare” aquest divendres 29

El proper divendres 29 d’octubre obrirà les seves portes un nou equipament dedicat a la creació artística, Can Gassol. Centre de creació d’arts escèniques, i ho farà amb la representació de l’espectacle “Volare”. El nou equipament vol impulsar i afavorir la creació contemporània de companyies de teatre, dansa i nous formats, així com oferir espectacles de petit format ideals per a sala. Les característiques pròpies de l’espai, així com la selecció dels espectacles que han estat programats, busquen oferir aquesta proximitat amb l’espectador. Programació Can Gassol. Centre de creació d’arts escèniques acollirà aquesta temporada, d’octubre a desembre, quatre espectacles multidisciplinaris: tres del Cicle de Petit Format i un dels espectacles guanyadors dels Premis a la Creació Escènica. “Volare”, de Los dos Los, proposa un univers teatral on la narrativa dramàtica es resumeix en els aspectes més essencials. Un imaginari que impacta directament en l’espectador, gràcies a la seva original combinació de metàfores personalistes de l’absurditat de la vida.

Llagostera

El Ple va votar ahir una moció per declarar el municipi moralment exclòs de la Constitució espanyola

Llagostera Decideix va fer arribar al ple de l’Ajuntament de Llagostera una moció per declarar el municipi exclòs moralment de la Constitució espanyola. El grup municipal d’Esquerra va votar favorablement la moció perquè després de la sentència del Tribunal Constitucional on queda manifest la retallada de més autogovern per Catalunya, després de la multitudinària manifestació del 10 de juliol a Barcelona i més recentment la decisió del TSJC de suspendre diversos articles del Reglament d’ús de la Llengua Catalana de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Lleida, Esquerra de Llagostera entén que Espanya segueix sense respectar la voluntat popular catalana, ni els seus drets socials, polítics, lingüístics i culturals. Per això el nostre vot ha estat favorable a la moció que presenta Llagostera Decideix, entitat que engloba els voluntaris que ha fet possible la consulta al nostre municipi i els emplacem a seguir treballant amb el mateix entusiasme, voluntarisme i a fer ressò del clam de la manifestació del 10 de juliol: “Nosaltres decidim, som una nació”.

Bigues i Riells

Nova plana web.

Des del mes de juliol, la web de la secció local de Bigues i Riells del Fai ha canviar, les noticies anteriors es poden consultar a Web antiga http://www.esquerra.cat/locals/?id_local=235

Corbera de Llobregat

GRAN ÈXIT D'ACOLLIDA DE LA NOVA BIBLIOTECA

Diumenge 24 d'octubre l'alcalde, Pep Canals i el conseller de cultura i mitjans audiovisuals, Joan Manel Tresserras, van inaugurar la nova biblioteca de Can Baró davant d'unes 400 persones. L'equipament va tenir molt bona acollida i els comentaris d'admiració per part de molta gent es van fer notar. L'alcalde, Pep Canals, va destacar que "aquest és més que un equipament: no només és un temple de la cultura i la formació com a persones sinó que és un lloc de convivència pública i de cohesió social, un espai de trobada i relació, no només per l'edifici sinó també pel seu entorn." Canals va agrair l'esforç de tota la gent per tirar-la endavant amb tantes dificultats. Cal no oblidar que el nou govern municipal va trobar l'obra tot juts començada però sense diners per pagar-la. En aquest sentit, Canals va reblar: "ha esta decisiva l'aportació del Departament de Cultura de la Generalitat, sense la qual no hauria estat possible fer-la." El conseller Tresserras va destacar "la bellesa d'un edifici dissenyat per fer ciutadans i ciutadanes més formats i per tant, més lliures i amb capacitat de triar en un moment en què tanta gent reclama el dret de decidir.

Esquerra-l'Alcoià
Alcoià

Esquerra-l'Alcoià es renova al Facebook

La secció comarcal d'Esquerra Republicana del País Valencià, hem decidit d'obrir una pàgina al Facebook. Serà una nova eina per tal de donar a conèixer l'activitat que els nacionalistes valencians fem a les comarques de l'Alcoià i El Comtat. Hi pots accedir a la nova pàgina fent un click al nostre bànner, ubicat en aquest mateix lloc web. També ens pots trobar al cercador del Facebook: el nom de la nostra pàgina és Esquerra - l'Alcoià i va acompanyada del logotip d'Esquerra Recordem als amics i simpatitzants d'ERPV que l'antic perfil acabarà tancant-se. Per això és important que feu un click a la nova pàgina d'Esquerra - l'Alcoià (i tot seguit al quadre on posa "m'agrada"). D'aquesta manera seguirem en contacte una vegada donem de baixa el perfil que utilitzavem fins ara. Disculpeu les molèsties.

Martí Fonalleras, Mercè Català, Carme Capdevila, Màrius Lledó i Dani Reixach, ERC, Esquerra Republicana de Catalunya
Palamós i St. Joan

ERC presenta el seu programa de medi ambient

El regidor d’ERC a Palafrugell, Màrius Lledó, ha fet un balanç de l’obra de govern a la comarca. CITA MÀRIUS LLEDÓ Per altra banda, Carme Capdevila, cap de llista d’ERC per Girona ha explicat les propostes del partit en matèries mediambientals. Capdevila ha dit que els espais naturals són el motor del territori i que cal tirar endavant figures per a la seva protecció. La consellera d’Acció Social i Ciutadania ha valorat la importància de la creació de consorcis, com el proposat per a la futura reserva natural de les Illes Formigues, i aposta per unificar criteris per millorar la seva gestió. CITA CARME CAPDEVILA L’acte, que s’ha celebrat aquest migdia davant del Museu de la Pesca de Palamós, ha servit també perquè Esquerra Republicana de Catalunya presentés els candidats del Baix Empordà per a les pròximes eleccions al Parlament . Es tracta de Carme Capdevila, cap de llista per Girona, el regidor de la formació a Palafrugell, Màrius Lledó, i Mercè Català i Martí Fonalleras, regidors d’ERC a Montràs i Calonge respectivament.

Caldes de Malavella

BIM NOVEMBRE 2010

Esquerra denuncia que els escrits enviats al BIM per part dels partits a l’oposició, són supervisats i controlats abans de la seva publicació per la PIC. Éstà comprovat que la PIC té accés privilegiat a la informació de l’apartat del BIM on hi escriuen la resta de Grups Municipals, abans de ser publicada. Està demostrat ,també, que un cop enviats els escrits d’opinió al BIM, aquest butlletí és susceptible de ser modificat. La PIC ha jugat amb les cartes marcades des del naixament d’aquest butlletí municipal. L’ús del poder polític per supervisar allò que diuen o opinen els altres partits, és un clar exemple de DEMOCRÀCIA VIGILADA. Això, en una democràcia real com la que volem a Caldes no es pot acceptar. Esquerra no ho accepta, i per això, denunciem aquesta mala praxis, la manca de confidencialitat dels documents dels partits polítics a Caldes, un ús poc ètic i l’aprofitament partidista per part de la PIC, d’un mitjà de comunicació local pagat amb diners de tots els caldencs.

Vallès Occidental

Sanglas: “El consens en l’àmbit educatiu no és prioritari, és imprescindible”

L’educació constitueix per a Esquerra un dels principals eixos de la seva acció política, amb un destacat valor estratègic dins del projecte global de construcció nacional, és una peça clau per al progrés del país i de la seva ciutadania. El salt de millora qualitativa que cal que faci el nostre sistema educatiu només serà possible des del diàleg, l’acord i el compromís de tota la societat. Marc Sanglas, candidat d’Esquerra al Vallès Occidental a les properes eleccions al Parlament, ha visitat aquest matí Castellar del Vallès i Rubí per interessar-se per la situació dels equipaments educatius d'aquests municipis. Esquerra va orientar les seves polítiques educatives en una doble direcció quan va assumir la responsabilitat de la Conselleria d’Educació durant el període 2003-2006: millorar significativament els recursos de l’escola pública per tal de situar-la en condicions de poder donar resposta als nous reptes educatius i vertebrar el nostre sistema educatiu, i aconseguir un compromís de les famílies, els ajuntaments i els agents socials amb l’educació a través dels diàleg amb el conjunt de la comunitat educativa.

butlleta 2010
Castellar del Vallès

Loteria de nadal

Enguany la secció local d'Esquerra torna a provar de reduir el dèficit fiscal per la via de la sort. Si no trobeu ningú que us en vengui i en voleu, envieu-nos un correu a castellarvalles@esquerra.org o bé deixeu un missatge al contestador d'esquerra: 937143056 i ens posarem en contacte. Cada butlleta val 2'5 euros.

Secció local amb la Consellera Capdevila
Pineda de Mar

Visita de la consellera d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Carme Capdevila

Aquest divendres 29 d'octubre a les 10:30 del matí la consellera d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Carme Capdevila, visitarà Pineda de Mar acompanyada del diputat i candidat a les properes eleccions municipals a l'alcaldia de Pineda de Mar, Pere Aragonès; i de la Regidora de Medi Ambient de l'ajuntament de Pineda de Mar, Mònica Palacin. La visita tindrà lloc a la Fundació MARPI que treballa en la reinserció laboral de les persones amb discapacitats. Al si d'aquesta conselleria Esquerra és conscient del paper cabdal que representen els serveis socials i les entitats (fundacions, associacions, entre d'altres) que treballen incansablement per un futur digne per a aquelles persones que tenen una discapacitat reconeguda i que, en d'altres situacions, quedarien excloses del mercat laboral. Esquerra és conscient que encara queda molta feina a fer. Des de la inclusió i no pas des de la segregació serem capaços de constuir un país que reconegui els drets inalienables que hom té per tal d'exercir una feina digne.

Penedès

Catalunya decideix: Referèndum per la independència

Diversos militants independentistes del Penedès van assistir a l’acte final de la campanya “Catalunya Decidieix” celebrat al Teatre Grec de Barcelona. Durant l’acte es van fer públiques les sis condicions que Esquerra posarà sobre la taula a l’hora de negociar el pròxim govern de la Generalitat. D’aquestes sis propostes en destaca la primera de totes: convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Els candidats del Penedès a les eleccions del 28-N van ser presents a l’acte. Miquel Carrillo, Josep Tomàs Álvaro i Joan Gibert van valorar molt positivament les sis condicions que Esquerra posarà per formar govern, i van destacar que la vegueria Penedès continuarà sent una prioritat per el partit independentista de cara la propera legislatura. A l’acte hi va intervenir el portaveu d’Esquerra a l’ajuntament de Barcelona i els caps de llista de Tarragona, Sergi de los Rios; de Girona, Carme Capdevila; i el de Lleida, Carmel Mòdul. Tots ells van fer una gran defensa de la tasca d’Esquerra durant els últims anys per fer créixer l’independentisme.

Federació de Girona

Esquerra proposa promoure una marca única de la natura i el paisatge gironí

La cap de llista d’Esquerra per Girona, Carme Capdevila, ha explicat aquest matí a Palamós, acompanyada dels candidats de la comarca del Baix Empordà a les llistes d’Esquerra al Parlament que “el territori, el paisatge, ha de ser per als gironins un element d’orgull i alhora un element que esdevingui motor dels municipis i de l’economia”. Capdevila ha dit que ningú pot negar que el nostre entorn és privilegiat i que hem de fer el possible per mantenir el que tenim. No podem retornar a la “barra lliure” que va fer que en els vint-i-tres anys de govern de Convergència es degradés tant el litoral gironí com en els anys del franquisme. Tampoc podem admetre que hi hagi qui amenaci, com està fent Convergència amb el parc del Montgrí -Baix Ter -Illes Medes , de tirar enrere figures de protecció del nostre entorn que tan ens ha costat d’aconseguir. En aquests moments hem aconseguit que un 30% del territori gironí estigui inclòs dins alguna figura de protecció i s’ha fet una important feina de planejament territorial pendent des de feia trenta anys, hem ordenat per a protegir i hem protegit per a garantir que en un futur les comarques gironines disposin dels espais necessaris per a mantenir l’atractiu que sempre els ha caracteritzat.

Joan Ridao
País Valencià

Ridao: "S'ha de plantejar un calendari de tancament programat de les centrals abans de fer l'ATC"

El portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha defensat aquest dimarts una moció per tal d'aconseguir "plantejar un calendari del tancament programat de les actuals centrals i el disseny clar d'una estratègia clara de millora de l'eficiència i l'estalvi energètic, junt amb un suport decidit de les energies renovables". Ridao ha recordat que "així ho entenia el PSOE, d'acord amb el seu programa electoral, però és incomprensible que fos començant el debat per la teulada". "El primer que s'ha de decidir és el règim regulador dels preus, decidir la vida útil actual de les centrals i, finalment, decidir què es fa amb els residus generats" ha afirmat Ridao, que considera que "precisament parlant de residus, ningú sap què fer de forma clara i encertada amb uns residus que es mantindran radiotòxics durant centenars de milers d'anys". Ridao ha defensat "buscar una solució als actuals residus, si cal un emplaçament idoni de l'ATC en funció de la durada de la vida de les actuals centrals, i no fent pagar a les comarques que ja estan altament nuclearitzades".

Oriol Junqueras
País Valencià

Esquerra aconsegueix que els joves de 16 anys puguen signar la Iniciativa Ciutadana Europea

La Comissió de Cultura del Parlament Europeu ha rebaixat hui la proposta que havia presentat la Comissió Europea per regular la Iniciativa Ciutadana Europea. "Hem aconseguit que els joves de 16 anys puguen participar en la Iniciativa Ciutadana i, a més a més, que el mínim d’estats que l’han d’impulsar siga 7, i no pas 9, com la Comissió Europea proposava", ha explicat l'eurodiputat d'Esquerra, Oriol Junqueras. "Hem creat una eina de participació ciutadana molt més fàcil de fer servir, i en la qual hi podrà prendre part molta més gent. Espero que servisca perquè els ciutadans puguem intervenir més directament en la política europea", ha reblat l’eurodiputat republicà, que ha representat els Verds-ALE en les negociacions entre grups parlamentaris sobre aquest tema. El text que ha aprovat hui la Comissió de Cultura també obliga la Comissió Europea a desenvolupar un software de recollida de signatures que els impulsors de les iniciatives ciutadanes podran utilitzar.

Manresa

Pere Culell i dues metgesses més publiquen en línia el nou Diccionari de sinologia

Pere Culell, juntament amb les metgesses Adelaida Fandos i Maribel Nieto, vinculats tots tres a la Secció Col·legial de Sinologia del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, acaba de publicar en línia el Diccionari de sinologia. La publicació s'ha fet coincidir amb el Dia Mundial del Càncer de Mama, el passat 21 d'octubre. El projecte del Diccionari de sinologia es troba en una fase d’elaboració molt avançada i suposa l’ampliació i actualització del Vocabulari de sinologia, dels mateixos autors, editat l’any 2005 amb l’assessorament del TERMCAT. Aquest diccionari recull prop de dos-cents cinquanta termes catalans amb la definició i els equivalents en castellà, francès i anglès, relatius a l’anatomia i la fisiologia de la mama. Es preveu que el contingut consultable s’anirà completant en actualitzacions posteriors amb la incorporació progressiva de la resta de termes del futur diccionari (inclosos en les àrees temàtiques de diagnosi, patologia mamària i terapèutica).