Locals d'Esquerra

Totes les notícies

vaga general 29S
Plana Alta

Esquerra Plana Alta participa en la manifestació del 29S a Castelló

Esquerra va participar amplament a les manifestacions que ahir van tenir lloc a Alacant, Castelló i València per recolzar la vaga general. A la ciutat de Castelló la manifestació va començar, puntualment, a les 19 hores de la Plaça de la Independència amb la presència de militants d'Esquerra de les nostres comarques. La manifestació ha estat considerada un èxit per les organitzacions convocants. Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià, es va mostrar satisfet amb l'èxit de la convocatòria i va declarar que 'el Govern espanyol ha d'escoltar el que la ciutadania li ha dit en la jornada de hui, cal suspendre aquesta Reforma Laboral que en definitiva suposa una greu retallada dels drets dels treballadors i treballadores'. Cerdà, a més, va voler deixar en clar que 'aquells que pensen que amb aquesta Vaga General el tema ja està oblidat estan molt equivocats. Si les coses continuen com fins ara, alguna gent estem disposats a fer-ne una segona i una tercera si fa falta'.

Barcelonès Nord

L'Esquerra independentista, motor de canvis valents i ambiciosos

D’ençà de la recuperació democràtica, la política catalana va estar profundament lligada a dos discursos hegemònics enfrontats però complementaris. El del PSC definia el de CiU com a “nacionalisme conservador”. El de CiU definia el del PSC com a “esquerra sucursalista”. De fet, però, tots dos van gestionar còmodament durant més de vint anys l’escenari sorgit de l’aprovació de la Constitució espanyola i l’Estatut de Sau. Ha estat pel creixement d’ERC al voltant de la proposta d’un independentisme d’esquerres, que a finals dels noranta va apostar per la conciliació del catalanisme i del progressisme, que emergeix un tercer espai polític rellevant. Aquest espai és el que ha permès el desacomplexament del sobiranisme i la introducció en el centre de l’agenda pública de qüestions com el dèficit fiscal, el control de les grans infraestructures o el dret a decidir. També va exigir el desplaçament de posicions a PSC i CiU, fins a plantejar-se un nou Estatut.

Caldes de Malavella

BIM OCTUBRE 2010

Un greu problema en la comptabilitat municipal, valorat en 220.000 euros (40 milions de PTA.), ha posat en evidència que l’alcalde,alhora regidor d’hisenda de la PIC,ni ha fet bé la tasca de control dels comptes municipals, ni està PREPARAT per fer-ho. On és el rigor i l’eficiència amb què deien ESTAR PREPARATS? Ens preocupa, i molt, el vial amb carril bici estrenat, recentment, que connecta el poble amb Aigües Bones: està mal fet. És molt perillós i poc segur pels vianants i ciclistes, justament, aquells a qui intenta protegir. Esquerra ha proposat cobrar l’IBI de l’autovia que passa per Can Carbonell i que no es cobra. Tant cert és que el poble de Caldes cada vegada es veu més brut, com que contínuament l’enllumenat públic, d’arreu, es queda a les fosques. Rànquing de nyaps de la PIC: 1.Ubicació del camp de futbol de gespa artificial. 2. La deixalleria: petita abans d’inaugurar-la i sense rampa d’abocament. 3. L’obra de l’avinguda Dr. Furest. 4. El perillosíssim vial amb carril bici a Aigües Bones.

Premià de Dalt

ordre del dia junta de govern local , 4 d' octubre 2010

Us convoco a la sessió ordinària de la Junta de Govern Local del proper dilluns dia 04 d’octubre de 2010 a les 19:00 hores a la Sala d’actes de la Casa Consistorial amb l’ordre del dia que segueix. ORDRE DEL DIA ALCALDIA / SERVEIS GENERALS 1. Lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior 2. Informes de l’Alcaldia i correspondència oficial 3. Ratificacions decrets d’Alcaldia 4. Canvi de titularitat nínxols CULTURA, JOVENTUT, ARXIU 5. Proposta acceptació de subvenció a ens locals per a projectes de col•laboració intermunicipal per al Festival de Música del Maresme, atorgada per la Direcció General de Cooperació Cultural de la Generalitat de Catalunya. ESPORTS 6. Acceptació subvencions concedides per l’Àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona FESTES 7. Acceptació de subvenció per la Missa Rociera 2010, atorgada per l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona GOVERNACIÓ 8. Atorgament llicència per a la tinença de gos potencialment perillós al Sr.

Premià de Dalt

acta junta de govern local , 20 de setembre 2010

ACTA DE LA SESSIÓ DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL Identificació de la sessió NÚMERO: 2010/16 CARÀCTER: ordinària DATA: dilluns 20 de setembre de 2010 HORARI:de 19,15 a 19,50h LLOC: Sala d’actes de la Casa Consistorial Hi assisteixen: Joan Baliarda i Sardà, Alcalde Josep Triadó i Bergés, 1r Tinent Alcalde Ildefonso Fernández Álvarez, 2n. Tinent Alcalde Carolina Mateo i Lombardo, 4t Tinent Alcalde Antonio López i Martínez, Secretari Acctal També hi assisteix: Antonio López i Guillén, Regidor MªJosé Marín i Rodríguez, Regidora Marc Tintoré i Serra, Regidor Josep Font Vives, Regidor Excusen la seva presència Sebastià Pujol i Puig, Regidor ORDRE DEL DIA ALCALDIA / SERVEIS GENERALS 1. LECTURA I APROVACIÓ DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ANTERIOR “Oberta vàlidament la sessió, per haver-hi quòrum suficient, d’ordre del senyor President, el senyor Secretari acctal., llegeix l’esborrany de l’acta de les sessió ordinària i de la Junta de Govern Local del 19 de juliol de 2010, la qual s’aprova per unanimitat i sense esmenes.

Premià de Dalt

acta junta de govern local , 6 de setembre 2010

ACTA DE LA SESSIÓ DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL Identificació de la sessió NÚMERO: 2010/15 CARÀCTER: ordinària DATA: dilluns 6 de setembre de 2010 HORARI:de 19,15 a 19,40h LLOC: Sala d’actes de la Casa Consistorial Hi assisteixen: Joan Baliarda i Sardà, Alcalde Josep Triadó i Bergés, 1r Tinent Alcalde Ildefonso Fernández Álvarez, 2n. Tinent Alcalde Antonio López i Martínez, Secretari Acctal També hi assisteix: Antonio López i Guillén, Regidor MªJosé Marín i Rodríguez, Regidora Marc Tintoré i Serra, Regidor Josep Font Vives, Regidor Excusen la seva presència Sebastià Pujol i Puig, Regidor Carolina Mateo i Lombardo, 4t Tinent Alcalde ORDRE DEL DIA ALCALDIA / SERVEIS GENERALS 1. LECTURA I APROVACIÓ DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ANTERIOR “Oberta vàlidament la sessió, per haver-hi quòrum suficient, d’ordre del senyor President, el senyor Secretari acctal., llegeix l’esborrany de l’acta de les sessió ordinària i de la Junta de Govern Local del 19 de juliol de 2010, la qual s’aprova per unanimitat i sense esmenes.

Cerdanyola del Vallès

IV Concurs de Foto Denúncia

Tothom que vulgui pot participar (a partir de demà dia 1 d'octubre) en aquesta iniciativa lúdico-reivindicativa. Les fotografies s'hauran de fer a Cerdanyola i hauran de denunciar desperfectes, atacs al medi ambient o altres que pugui afectar a la qualitat de vida dels ciutadans de la vila. Teniu fins al 30 de novembre per enviar-nos-les! Veure les bases del concurs Plana web del concurs

Premià de Dalt

reunio del consell de cultura municipal

a Can Figueres , dimecres al vespre , va tenir lloc la trobada amb el consell de cultura , calia prioritzar actuacions del nou pla d' accio cultural , aquest mateix mati , el regidor de cultura, Sebastia Pujol ,  ja ha donat trasllat de les decisions al servei tecnic , per tal d' iniciar les accions prioritzades

Ple
Granollers

El Ple rebutja les dues mocions presentades per ERC

El ple de l’Ajuntament de Granollers va rebutjat dimarts passat les dos mocions presentades per ERC, l’una de forma conjunta amb ICV en suport a la vaga general, i l’altra pactada amb CiU instant el Parlament a “iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya exerceixi el dret a decidir (…) mitjançant la celebració d'un referèndum on aquest nou horitzó sigui sotmès a la decisió lliure i voluntària del conjunt del poble de Catalunya”. Aquesta segona moció manifestava també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d’Autonomia de Catalunya, la qual suposa una retallada molt significativa d'aspectes fonamentals d'aquesta norma jurídica ratificada en referèndum per la ciutadania el 18 de juny de 2006. ERC i ICV, després que cadascun d’ells hagués presentat la seva pròpia moció en referència a la vaga del passat dia 29, van decidir presentar-ne una de conjunta donat que coincidien en el contingut d’ambdues.

Gavà

A proposta d’Esquerra, el ple de l’Ajuntament de Gavà aprovarà avui una declaració de suport al campió Dani Comas davant l’exclusió patida per la Federació espanyola de ciclisme al darrer mundial de trialbici

Arran de l’exclusió del heptacampió mundial gavanenc de trialbici Dani Comas de la convocatòria del darrer mundial de trialbici per part de la Federació Espanyola de Ciclisme, després d’haver guanyat la Copa del Món de biketrial competint amb selecció catalana, el grup municipal d’Esquerra Gavà ha negociat una proposta de declaració institucional de l’Ajuntament amb la resta de formacions i que serà portada a votació aquesta tarda al Ple, que s’iniciarà a les 18 h. La portaveu municipal d’Esquerra, i impulsora de la proposta de declaració institucional, Marta Jiménez, ha expressat la seva satisfacció per la voluntat del conjunt de grups municipals de “fer pinya, sense partidismes, en defensa d’un gran campió gavanenc que tenia, i té, tot el dret a poder participar en competicions internacionals. La politització del cas no prové de la intervenció dels representants de la ciutadania gavanenca, sinó del lamentable i injustificable veto de la federació espanyola de ciclisme”.

Banderes d'Esquerra a la manifestació de València
País Valencià

Cerdà: "aquells que pensen que amb aquesta Vaga General el tema ja està oblidat, estan molt equivocats"

Esquerra va participar amplament a les manifestacions que ahir van tenir lloc a Alacant, Castelló i València per recolzar la vaga general. Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià, es va mostrar satisfet amb l'èxit de la convocatòria i va declarar que 'el Govern espanyol ha d'escoltar el que la ciutadania li ha dit en la jornada de hui, cal suspendre aquesta Reforma Laboral que en definitiva suposa una greu retallada dels drets dels treballadors i treballadores'. Cerdà, a més, va voler deixar en clar que 'aquells que pensen que amb aquesta Vaga General el tema ja està oblidat estan molt equivocats. Si les coses continuen com fins ara, alguna gent estem disposats a fer-ne una segona i una tercera si fa falta'. Per la seua banda, el diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, va manifestar que questa vaga ‘no és contra la patronal, les pimes o l’economia productiva sinó contra un govern que ataca l’estat del benestar’ i ha exigit a l’executiu espanyol ‘que faça marxa enrere en la reforma laboral i que done garanties de la viabilitat del sistema de pensions’.

Mataró

Butlletí número 64

Ja tenim a la vostra disposició el butlletí de la Secció Local corresponent al mes de setembre. Aquest mes: - Nou conveni per la rehabilitació d’habitatges. - El TecnoCampus comença l’activitat. - Mataró disposa d’un nou centre de Salut Mental i Addiccions. - 70è aniversari de l’afusellament del President Companys. - Campanya de turisme de les JERC. Podeu visualitzar-lo a través del següent enllaç: http://www.calameo.com/read/000404529e26dfbebecfb

Girona

Esquerra dóna el tret de sortida a la precampanya posant en marxa el web gentvalenta.cat

Esquerra ha donat el tret de sortida a la precampanya electoral amb la presentació del web gentvalenta.cat, en la que es recullen casos reals de persones anònimes que expliquen històries personals de valentia, d'esforç i de repte i que convida a tots els valents i valentes del país a compartir també la seva història. Durant la presentació, el portaveu d'Esquerra, Ignasi Llorente, va reivindica la 'Catalunya valenta davant la Catalunya emprenyada o la Catalunya conformista, que creu que ja estem bé com estem'. 'Esquerra ens sentim identificats amb la Catalunya que s'aixeca cada matí per obrir la persiana, que treballa, que s'esforça, que supera els reptes', ha subratllat Llorente. El dirigent independentista ha apuntat que l'eslògan 'Gent valenta' 'és un resum d'aquests 7 anys de govern, hem fet una acció de govern valenta, hem plantejat temes incòmodes o poc agraïts que ningú abans s'havia atrevit a posar sobre la taula'. 'I també defineix com serà la propera legislatura', ha afirmat el portaveu, 'cal prendre una decisió valenta i aquesta és l'aposta d'Esquerra de convocar una referèndum sobre la independència de Catalunya'.

Estació Espai Jove
Girona

Xerrades informatives sobre les Cases d’Oficis a L’Estació Espai Jove

Aquest mes de setembre s’ha realitzat unes xerrades informatives a l’Estació Espai Jove, àrea de Joventut encapçalada pel regidor Quim Ayats, del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) sobre les Cases d’Oficis. Aquest projecte és un recurs de formació laboral que consta d’un any de durada i que inclou diverses pràctiques en varis oficis com per exemple; cuina, jardineria, fusteria, lampisteria, etc.