Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Rubí

07-Oct Presentació del llibre “Les proclames de sobirania de Catalunya 1640-1939” a Rubí

El proper dijous 7 d’octubre farem la presentació del llibre “Les proclames de sobirania de Catalunya 1640-1939”. L’acte comptarà amb la presència del seus autors, l’Oriol Junqueras, l’Adrià Cases i l'Albert Botran. Els tres són historiadors, i ens podran fer un repàs de quins han estat els moments de la història en que la nostra nació ha fet passos endavant per reinvindicar-se com a tal. La visió i perspectiva històrica pensem que és molt indicada en aquest moment, en que ens enfrontem a un procés irreversible de desafecció amb Espanya, que esperem que pugui desembocar en una sobirania plena per a Catalunya. Des d’Esquerra Rubí ens agradaria molt comptar amb la teva assistència. El sopar tertúlia tindrà lloc al Restaurant El Portalet, carrer Riera,davant de la plaça del Dr. Guardiet, a les 21h. El preu del sopar és de 15€. Pots reservar la teva plaça enviant un correu electrònic a ercrubi@rubidigital.cat, o bé al telèfon 607375068.

Garraf

En política NO tot si val

Us adjuntem el darrer article que em fet públic. És la "versió llarga" de l'escrit que sortirà a la revista del Cubelles Informa del proper mes. Esquerra Republicana de Catalunya Cubelles Dos punts van definir el Ple de Setembre. El primer, l’ús d’un reconegut error anecdòtic en un dia desencertat, sens dubte, i ara també criminalitzat, carregant tota l'artilleria contra la persona d’un regidor. Prou se’n va parlar; un assumpte que barreja el polític amb el personal i que, sense ambdós components, resulta incomprensible – per molt rendiment polític que se'n vulgui treure. El segon, les futures inversions, el de major interès pels ciutadans i ciutadanes que any rere any esperen unes millores que semblen resistir-se (sense treure rellevància a les dutes a terme en aquests darrers anys: acondicionament de parcs, millores en el clavegueram i l'enllumenat públic, renovació zona poliesportiu, construcció del pont sobre el riu Foix...). És ben legítim que l'oposició exerceixi com a tal, en democràcia la majoria és sobirana.

Esquerra sempre lluitarà, sense ambigüitats, pel dret a decidir del poble de Catalunya
El Prat

EL PLE DE L'AJUNTAMENT DEL PRAT EN CONTRA DEL DRET A DECIDIR

El Grup Municipal d’Esquerra va presentar una segona moció a favor del dret a decidir que no va prosperar tal com era la nostra intenció en el passat ple de setembre. La sentència del Tribunal Constitucional retallant els pilars fonamentals de l’estatut referendant pel poble de Catalunya i la aclaparadora manifestació de resposta del passat 10 de juliol feia necessari una iniciativa política que recollís aquella demanda de la ciutadania. Amb aquest objectiu la moció proposava al Parlament de Catalunya, emparant-se en el dret democràtic a decidir, la convocatòria d’un referèndum per conèixer quina es la voluntat de la ciutadania sobre la ruptura amb l’estat espanyol i la voluntat popular d’integració a la Unió europea com a estat propi. La votació va tenir, com a protagonista, la poca convicció dels regidors de CiU que, en aquest cas, van votar a favor pressionats per les seves joventuts i perquè no hi estaven en contra i com a actors secundaris el doble joc exercit, des de fa temps, per la secció local d’ICV que votà en contra mentre que, per guanyar vots, el seu candidat a les properes eleccions del Parlament de Catalunya reclama el dret a decidir.

Joan Rabasseda conversant amb assistents a l'acte
Palafolls

Xerrada sobre el dret a decidir a Palafolls

El director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat i cap de llista d’Esquerra a Arenys de Munt a les properes eleccions municipals, Joan Rabasseda, va fer el passar 28 de setembre una xerrada a Palafolls sota el títol Catalunya decideix!. Rabasseda va explicar el full de ruta que ha de portar a Catalunya cap a la consecuació d’un Estat propi i va fer una valoració de les consultes populars que s’han organitzar arreu del territori català . L’acte que es va fer al local social de Sant Genís va servir per explicar l’obra de govern d’Esquerra dins del govern d’Entesa i afrontar amb optimisme les properes eleccions al parlament de Catalunya del proper 28 de novembre.

Arenys de Munt

Retalls d'àudio

ANY 2007 Carles Móra -No podem fer-hi res per Salvar Can Globus- (MP3, 2' 29'') AudioPlayer.embed("audioplayer_0", {soundFile: "http://locals.esquerra.cat/audios/2007-09-06-patrimoni-i-can-globus-no-podem-fer-hi-res.mp3"}); Alcadia d'AM2000 és una alcaldia d'ICV (MP3, 56'') AudioPlayer.embed("audioplayer_1", {soundFile: "http://locals.esquerra.cat/audios/2007-11-08-ple-alcadia-dicv.mp3"}); Improvització de l'obra de Govern (MP3, 1' 15'') AudioPlayer.embed("audioplayer_2", {soundFile: "http://locals.esquerra.cat/audios/2007-12-20-improvisacio-obra-de-govern.mp3"}); ERC demana que és soliciti 650000 € en comptes dels 400000€ que demana l'Ajuntament (MP3, 1' 39'') AudioPlayer.embed("audioplayer_3", {soundFile: "http://locals.esquerra.cat/audios/2007-12-20-nomes-demanen-400-mil-a-puosc.mp3"}); ANY 2008 Carles Móra, tall de veu sobre la 'deconstrucció' de Can Globus (MP3, 50'') AudioPlayer.embed("audioplayer_4", {soundFile: "http://locals.esquerra.cat/audios/2008-01-07-mora-deconstruccio-can-globus.

alguns membres d'Esquerra Simat
Simat de la Valldigna

Esquerra Simat recolza la vaga del 29 S i participa en la manifestació a València

Un bon grup de membres del col·lectiu d'Esquerra Simat han assistit a la massiva manifestació amb motiu de la convocatòria de Vaga General. La manifestació que començava a les 19 hores des de la plaça de Sant Agustí ha recorregut diferents carrers del centre de València i ha finalitzat a les portes de la Delegació de Govern al voltant de les 21,30 hores. El grup d'Esquerra ha estat sense avançar durant més d'hora i mitja a la plaça de Sant Agustí, degut a la bona assistència de treballadores i treballadors. Esquerra Simat vol manifestar la nostra satisfacció davant la massiva assistència a la manifestació, tot i que, malgrat la batalla de les xifres, la resposta de la vaga ha estat bastant satisfatòria.

Canet de Mar

El Ple votarà una moció per declarar el municipi moralment exclòs de la Constitució espanyola

L'Ateneu Independentista Canetenc - Canetdecideix! va fer arribar als diferents partits amb representació municipal la moció per declarar el municipi exclòs moralment de la Constitució espanyola. Només el Grup Municipal d'ERC ha entrat per registre la moció.  Esquerra Canet donarà, demà al Ple, el seu vot a favor perquè després de la sentència del Tribunal Constitucional on queda manifest la retallada de més autogovern per Catalunya, i després de la multitudinària manifestació del 10 de juliol a Barcelona on es va aplegar més d'un milió de persones amb el lema "Som una nació. Nosaltres decidim", la voluntat del poble català és poder decidir lliurement que volem ser. En les properes eleccions catalanes és l'hora de decidir. Si Esquerra és forta, Catalunya decideix!

Joan Camps, regidor d'ERC, en plena defensa de la moció per donar suport al 29-S
El Prat

LA VAGA GENERAL SE LI INDIGESTA A L’EQUIP DE GOVERN MENTRE L’ALCALDE PERD ELS PAPERS

El grup municipal d’ERC va presentar una moció per donar suport a la vaga general del 29-S i es va trobar amb la demanda de retirada de la moció per part d’ICV, PSC i, com qui s’apunta al carro guanyador, de CiU. En l’ordenació del debat, Tejedor va començar a perdre els papers doncs sense explicar com ordenava el debat i sense prèvia lectura de la moció presentada va demanar a Joan Camps, regidor d’ERC, la retirada de la petició de votació de la moció sense haver donat el temps reglamentari per defensar-la. Davant la negativa d’en Joan Camps, va continuar la roda de posicionaments dels altres grups sense adonar-se que no s’havia llegit ni defensat la moció esmentada. La proposta d’una esmena, presentada per ICV, va deixar a la vista de tothom la divergència dins l’equip de govern doncs el PSC no hi estava d’acord i Tejedor va caure a la seva propia trampa quan proposà que l’esmena tirés endavant si la resta de grups hi estava d’acord. El portaveu d’ERC va recordar que era Esquerra qui presentava la moció i proposa la votació i que només Esquerra és qui pot acceptar, o no, l’esmena.

Vacarisses

L'Esquerra de Vacarisses nº38

 Ja tens a la secció Butlletí el butlletí de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Vacarisses, amb informació municipal i del País. Si vols fer-nos algun comentari o necessites més informació no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.

Osona

Per un marc laboral català i davant les perjudicials mesures de ZP, sí al 29S

Esquerra dóna suport a la vaga general del 29S com a jornada de reivindicació davant la retallada de drets socials més grans de les darreres dècades, amb retallades sous, congelació de pensions i una reforma laboral que fomenta la precarització del mercat de treball, sense cap proposta que suposi un avenç per enfortir el mercat de treball i l'empresa. L'Estat Espanyol ha impulsat unes mesures posant per davant de tot acabar amb el dèficit pressupostari a partir de retallar socialment, sense impulsar iniciatives que reforcin l'economia ni l'empresa, com ara facilitar crèdits per donar liquiditat al sector productiu. Els republicans també han volgut mostrar la necessitat d’un marc laboral català, que s’adapti a la realitat social i econòmica del país. El fet de no comptar amb aquesta possibilitat, fa que Catalunya sigui més vulnerable a la crisi fruit d’estar dissolta, en l'aspecte laboral, dins l’Estat Espanyol. El passat dimecres, membres de l’executiva comarcal es van reunir amb representants d’altres partits i sindicals per parlar de la vaga general, on es va refermar el compromís de donar suport a aquesta, tant a nivell nacional com comarcal.

Nou disseny de la butlleta de la loteria de nadal
El Prat

LOTERIA DE NADAL 2010

La nostra secció local us ofereix, un any més, la possibilitat de compartir alegries i provar sort jugant a la loteria de nadal. Enguany, el preu de la butlleta és de dos euros i es jugarà la quantitat d'un euro amb cinquanta cèntims. Els cinquanta cèntims de donatiu, et serviran per participar en el sorteig d'una panera que ha de coincidir amb les quatre últimes xifres de la grossa de nadal. La podeu adquirir en la nostra seu del C/ Jaume Casanovas, 106-108, Local del Prat de Llobregat.

vaga general, reforma laboral, govern espanyol, 29s
Gràcia

Esquerra Republicana de Catalunya dóna suport a la vaga

Les reformes econòmiques i del mercat laboral impulsades pel govern espanyol, amb el suport de CiU, carreguen la responsabilitat de la crisi en els treballadors i treballadores. El govern Zapatero no va saber reaccionar quan tocava, ni va ser capaç de posar fre a les malifetes d'especuladors ni a la disbauxa del sector bancari. Finalment, quan no han tingut més remei davant els devastadors efectes d'una crisi que havien arribat a negar, han emprès una retallada sense precedents dels drets dels treballadors, pensionistes i aturats. En lloc d'afavorir l'entrada al mercat de treball han abaratit la seva expulsió, en lloc de blindar les condicions dels futurs pensionistes les han posat en qüestió, i en lloc de millorar la situació dels aturats han apostat per empitjorar-les. Però a més, la crisi, el sacrifici de la classe treballadora, ha estat més gran als Països Catalans. La crisi derivada de l'espoli de l'especulació del capital, i de l'espoli de l'Estat espanyol, ha fracturat greument el mercat de treball al nostre territori.

Garraf

"Gent valenta", el lema d'Esquerra per a la campanya de les eleccions catalanes (www.3cat24.cat)

Barcelona Actualitzat a les 14:51 h 28/09/2010 "Gent valenta" és el lema que Esquerra Republicana exhibirà per a la campanya de les eleccions catalanes. La formació independentista presenta com un exemple d'aquesta valentia la proposta estrella amb què concorreran als comicis del novembre: la convocatòria d'un referèndum sobre el futur de Catalunya la legislatura que ve. El portaveu del partit, Ignasi Llorente, ha presentat la campanya i n'ha mostrat el vídeo, un enregistrament en què set voluntaris es mostren com a exemple quotidià de la gent emprenedora que el país necessita, diuen els republicans, per encarar la situació que ha propiciat la sentència del Tribunal Constitucional. Esquerra farà una campanya electoral de proximitat on es donarà protagonisme a gent anònima que destaqui per la perserverança i la voluntat de superació en les seves històries personals.

Portada revista l'Esquerra local
ERC Badalona

Surt un nou exemplar de l'Esquerra local

Esquerra Badalona treu un dels números més potents de la seva revista "l'Esquerra local", des de fa un temps ara en format digital (PDF). La revista és un recull de l'actualitat del partit més recent i de l'activitat d'aquest durant les darreres setmanes. En aquest número, a més hi podrem trobar una entrevista en exclusiva amb Stijn Delmotte, líder juvenil de l'N-VA flamenc, que es va atendre la nostra publicació des de Lovaina (Flandes). A més a més hi ha el recull de les informacions i les impressions dels protagonistes de les assemblees generals extraordinàries local i comarcal, on vam escollir tant en Miquel Estruch com en Mateu Chalmeta.  A més a més hi ha l'actualitat de Badalona Capital de la Cultura catalana i d'ERC, l'espai JERC: que presenta la novetat del "Sant Tornem-hi!", i l'activitat del regidor republicà Mateu Chalmeta. Us la podeu descarregar des d'aquí, o bé cercant-la a la secció butlletí, on també trobareu les edicions anteriors.

Mateu Chalmeta
ERC Badalona

Mateu Chalmeta lidera la resposta unànime anti-PP al ple

El regidor d'Esquerra, Mateu Chalmeta, va repetir una vegada més al PP en el ple municipal que es va celebrar ahir que "estan instal·lats en la mentida". No és doncs, la primera vegada que els ho recriminava. És més, "vostès saben perfectament que estan mentint, i els hi és igual. Tot per un grapat de vots", va afirmar. El plenari, que havia començat amb la notícia oficial de l'arribada del Corte Inglés i els jutjats, necessària per a la dinamització urbanística de la zona de Coll i Pujol; va ser enterbolit pel debat sobre la immigració a Badalona, arran de la visita de l'eurodiputada francesa a la recerca de campaments gitanos romanesos inexistents. Chalmeta va ser la punta de llança de la reacció en contra de la política a què darrerament sotmet el PP a la ciutadania. "Vostès estan embrutant una vegada i una altra el bon nom de Badalona, mentre nosaltres ens esforcem a treballar per desenvolupar polítiques a favor de la integració". Els regidors del PP van anar-se crispant, i més al sentir-se al·ludits quan Chalmeta els va recordar la coneguda sentència de Joseph Goebbels, cap de propaganda de l'NSDAP: "Si una mentida es repeteix prou, acaba per convertir-se en realitat".

Valls

L’assemblea comarcal prepara la campanya per al Parlament

Els militants d’ERC de Valls i de l’Alt Camp es van reunir en assemblea el 27 de setembre passat per determinar els actes de precampaña i campanya que tindran lloc a Valls i a altres punts de la comarca per a les elecions al Parlament de Catalunya. A l’assemblea van assistir Sergi de los Rios i Empar Pont, cap de llista i candidata número 3 per la circumscripció electoral de Tarragona. La reunió va servir per acordar la tipologia d’actes que es duran a terme. Així mateix, es va treballar en una primera proposta de calendari i llocs per a aquestes activitats.

Premià de Dalt

pla de barris i josep font

la reunio entre premia de dalt i mar per acometre el pla de barris de Santa anna i santa maria , compta amb la participacio del reg d' erc , josep font , com a responsable d' obres i serveis aposta per la creacio d' una oficina unica de gestio per gestionar l' inversio mes important mai rebuda a Premia de dalt