Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Anoia

Relleu a l'alcaldia de Cabrera d'Anoia

Aquest cap de setmana Cabrera d'Anoia ha fet el relleu d'alcalde. Tal i com s'havia acordat en el pacte d'ERC i el PSC arran de la moció de censura de l'inici del mandat, després de Salustià Monteagudo és ara el republicà Jaume Gorrea qui ostenta el càrrec d'alcalde pels proper 20 darrers mesos de mandat.

Federació de Lleida

Anna Simó lamenta que no hagi prosperat la moció per l’autodeterminació presentada per Esquerra a Lleida

Anna Simó, portaveu d’Esquerra al Parlament de Catalunya, ha lamentat aquest matí que la Paeria no donés suport a la moció presentada al Ple del passat divendres, per a que l’ajuntament donés suport a una consulta sobre la independència, si alguna entitat/entitats la volien dur a terme, “en una ciutat tant important com Lleida, governada en majoria pel PSC, qui ja ha dit que no estaven a favor d’aquestes consultes, ni per impulsar-les, ni per donar-hi cobertura, era lògic i previsible que no prosperés aquesta moció, però no per això els companys d’Esquerra de Lleida havien de deixar de presentar-la”. Simó ha fet aquestes declaracions aquest matí, durant la seva visita a la Fira de Sant Miquel, acompanyada per Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida, Francesc Mitjans, regidor d’ERC a la Paeria i els diputats Carmel Mòdol i Maria Àngels Cabasés. La portaveu ha afirmat també que en el cas que surtin iniciatives civils que vulguin organitzar aquest tipus consultes “tindran tot el suport que necessitin per part d’Esquerra”.

Alcoi

Pressupostos Generals de l'Estat

Esquerra-Alcoi, per mitjançant els seus diputats republicans lluitarà per aconseguir en els pressupostos generals de l'Estat les següents esmenes, que poden beneficiar Alcoi i comarca, a més de la veïna comarca de El Comtat. 1)Pont de connexió entre els polígons de Santiago Payà i Batoi. Proposta aprovada pel govern local a Esquerra-Alcoi en l'actual any. 2)Carril bici. Alcoi-Benilloba-Gorga-Millena-Benimarfull-Muro. 3)Carril bici. Alcoi-(Castalla-Onil). 4)Carril bici. Alcoi-Banyeres-Bocairent-Ontinyent-Muro. 5)Línia de Tren Alcoi-Alacant. El Pont de connexió entre polígons és de vital importància per al bon desenvolupament de les activitats de les empreses que allí es troben, evitant la saturació, sorolls i malestar que provoca tindre gran quantitat de vehicles de transport per dins de la ciutat i alhora, facilitar als veïns del barri de Batoi l'accessibilitat a aquestos. Posteriorment serà necessari tindre la connexió entre el pont i la carretera de Banyeres, tema proposat per Esquerra a plenari i aprovat per govern local.

Joan Ridao durant la seva visita a la Fira d'Igualada
Anoia

Ridao a la Fira d'Igualada

En el transcurs de la visita a la Fira de Setembre d’Igualada, el secretari general d’Esquerra Joan Ridao ha valorat els Pressupostos Generals de l’Estat pel 2010, i en aquest sentit ha assegurat que ‘molt s’haurà d’esforçar el PSOE si vol obtenir suports’. Segons Ridao, és un pressupost que segueix el mateix guió anticrisi dels dos últims anys: ‘erràtic, improvisat i irreal’ i no fa més que ‘hipotecar la recuperació econòmica’. I és que, tal i com ha apuntat, preveuen un creixement de l’economia i del dèficit ‘fictici’, una reforma fiscal que ‘penalitza l’estalvi i el consum de les classes mitjanes i populars’ i una inversió que ‘oblida l’economia productiva i la generació de riquesa i d’ocupació’. Per tant, els ha qualificat d’’antisocials, perquè no hi ha res més social que l’atur’. El dirigent independentista també s’ha referit a la Llei de l’avortament, que ha estat aprovada aquest matí, i en aquest sentit ha considerat que ‘és un bon punt de partida’.

Les quatre regidores d'Esquerra Teià
Teià

Ple! Quatre de quatre!

Avui ha estat un Ple significatiu, ha pres possesió de la seva acta de regidora la Sara Pérez, la quarta regidora d’ERC de les quatre representants que tenim al nostre municipi. Tot un PLE. Tot i els discursos, les campanyes, els escrits i les proclames de tots els partits, l’únic partit que ha fet una aposta clara i decidida per les dones i pels joves ha estat ERC a Teià. El 1999 van ser tres regidors, el 2003 4 regidors i 1 regidora, el 2007 dos regidors i dos regidores però el relleu al llarg del que portem aquesta legislatura ha estat concluent: quatre regidores. A totes aquestes, Teià possiblement sigui dels pocs municipis on ell seu consisitori la majoria (7 de 13) siguin dones i amb un equip de govern amb majoria absoluta femenina (5 de 7). Segur que la política municipal tindrà un caire diferent. També en aquest Ple s’ha presentat una moció “mediàtica” però on l’equip de govern (que és qui l’ha proposada) ha volgut fugir de les portades. Una moció fonamentada en la defensa del dret a decidir, en donar suport a la consulta d’Arenys, demanant el respecte a les iniciatives socials i expressant una crítica decidida a la postura del govern central de l’estat espanyol.

Simeó Rabasa
Anoia

Homenatge a Simeó Rabasa als Prats de Rei

El proper dissabte 26 de setembre a les 10h, es realitzarà a la Plaça Major de Prats de Rei, l'homenatge a Simeó Rabasa i Singla, fundador de les empreses Rabasa-Derbi. Entre els actes, es recordarà la trajectòria professional i humanitària d’en Simeó Rabasa, la presentació commemorativa en el seu record, una passejada guiada per la vila, una exposició de motocicletes Derbi a la Plaça Major, així com un esmorzar popular per a tots els assistents. Alhora, comptarem amb l'assistència de reconeguts ex-pilots de la marca DERBI-RABASA, com Angel Nieto, Toni Elias, Àlex Crivillé i Josep MªBusquets, entre d'altres. Ús convidem a assistir-hi!!

Federació de Lleida

EL SENAT REBUTJA LA MOCIÓ D’ESQUERDA CONTRA EL MALTRACTAMENT ANIMAL EN LES FESTES

El senador per Lleida d’Esquerra, Josep Maria Esquerda, portaveu del grup en temes de Turisme, ha presentat avui una moció davant el Ple del Senat, en la que es demanava una modificació de l'Ordre ITC/2006, del 3 de maig, per a què totes les festes declarades d'”Interès Turístic Nacional” i d”Interès Turístic Internacional”, declarades amb anterioritat la seva entrada en vigor, compleixin també el requisit d'aquesta Ordre, de la prohibició d'actes que comportin maltractament a animals o persones. El Ple ha rebutjat aquesta moció que ha obtingut 30 vots a favor. L'objecte de la moció és que es revisi el reconeixement d'”Interès Turístic Nacional” de les festes declarades a partir de l'Ordre Ministerial de 1979 i abans de la de 2006 amb la finalitat de deixar sense efecte d’aquesta declaració a totes aquelles festes en concorrin actes que directa o indirectament es maltractin animals o persones. L’any 2006, es va regular la declaració d'”Interès Turístic Nacional i Internacional”.

Sant Cebrià de Vallalta

Bona Festa Major!

El proper dijous donàrem el tret de sortida de la Festa Major de Sant Cosme i Sant Demià. És per aquest motiu que la secció local d'Esquerra de Sant Cebrià de Vallalta us desitja que gaudiu al màxim aquests dies. Bona Festa Major!

Anoia

Esquerra va celebrar una assemblea informativa sobre el model de finançament

El passat dilluns 20 de juliol es va celebrar a la seu d’esquerra republicana d’Igualada una assemblea informativa sobre la posició que va adoptar al formació republicana sobre el finançament. En aquesta assemblea en que van assistir un bon nombre de militants i simpatitzants del partit va servir per explicar el posicionament favorable del partit republicà a la proposta financera per part del govern espanyol. Entre els punts que es van destacar de l’acord foren que l’any 2012 es garantien 3855 milions per Catalunya, s’aporten noves eines per fer front a la crisi, que Catalunya rebrà el 278,8% dels nous recursos addicionals enlloc del 16,5 de que rep actualment, etc.

Anoia

Ernest Benach a Igualada

Per celebrar el seu primer aniversari, Anoiadiari.cat va organitzar una conferència a Igualada a càrrec del President del Parlament Ernest Benach, que alhora va participar en el 2n Dinar Networking TICAnoia on parlà de l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i de les eines Web 2.0 al Parlament. Durant la visita de Benach a la comarca, i a fi d'interessar-se en l'impacte de la crisi al territori, també va aprofitar per visitar les empreses igualadines Curtits Farrés i Sita Mur.

Anoia

ERC Capellades no veu clara la proposta sobre la piscina plantejada per l'equip de govern.

Els representants d’Esquerra, PSC i VdC-CUP hem estat informats per l’actual equip de govern de la proposta d'obertura de la piscina per la temporada d'hivern 2009-2010. Aquesta es basa en obrir només les tardes de 14 a 21h i d'un augment de quasi el 100% de quotes, passant aquestes a ésser només individuals, desapareixent les modalitats de familiars i mantenint-se la diferenciació per edat. La decisió presa sobre els horaris d'obertura no va ser compartida per la resta de forces i es va proposar que com a mínim hi hagués dos matins oberts i compensar-ho obrint més tard les tardes respectives, per tal de cobrir el sector de gent usuària del matí. Aquesta proposta va ser acceptada. Tot i haver acordat uns mínims pel que fa a horaris, no treu que estiguem molt sobtats i en desacord pel que fa a la proposta d'augment de quotes, on aquestes pugen més del 100% respecte a l'anterior temporada. En aquest aspecte esperem arribar a un acord en la propera reunió convocada per al proper dilluns 14 de setembre.

Castellers a Vallbona
Anoia

Éxit de la Diada Nacional a Vallbona

Com en els darrers anys, tots els actes programats per a la Diada Nacional de Catalunya tingueren enguany una gran participació. Ja en la vigília, es feu la ja tradicional cantada d’Havaneres. El dia de la Diada, més d’un centenar de persones pujaren caminant fins a les banderes, on es tornà a aixecar la senyera, tombada a les ventades de gener; l'acte comptà amb la participació del falcons de Vallbona, que delitaren els assistents aixecant un pilar de quatre. Ja a l’hora de dinar un centenar de persones compartiren taula amb la ja també tradicional botifarrada, i a mitja tarda es feu l’entrega de premis del Concurs de Fotografia ‘La foto de l’estiu’, resultant-ne guanyadora una imatge de Noruega, d'Isabel López i Joan Marofà. Finalment, s’inaugurà la nova zona d’esbarjo del Carol, amb la participació d’unes tres-centes persones.

Anoia

Bellprat rendeix homenatge a Nativitat Yarza

El proper dissabte 19 de setembre, l’Ajuntament de Bellprat i l’Institut Català de les Dones rendiran homenatge a la senyora Nativitat Yarza Planas, en commemoració al 75è aniversari del nomenament de la que fou primera alcaldessa de Catalunya i de l’Estat espanyol en època de la República. L’acte comptarà amb la presència del Molt Honorable President del Parlament de Catalunya, el senyor Ernest Benach i Planas, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva Masoliver, així com alcaldesses d’arreu de Catalunya i altres autoritats. Dins les diverses activitats programades podrem gaudir d'una audició de sardanes, de la trobada de Gegantes de l'Anoia, de la primera exhibició de les Castelleres dels Castellers de Vilafranca i de la conferència a càrrec de la historiadora Isabel Segura Soriano; en finalitzar hi haurà aperitiu per a tots els assistents. Ús hi esperem!

Anoia

Pas endavant a Castellfollit de Riubregós

Des del dia d’ahir, el nostre país compta amb un municipi més favorable a una propera consulta popular envers la independència. De forma pionera a l’Anoia, l’Ajuntament de Castellfollit de Riubregós reunit en sessió plenària, va votar afirmativament la moció presentada per la regidora d’ERC Lourdes Oliveres amb l’objectiu de donar suport a una eventual iniciativa cívica i social partidària de la realització d’una consulta per la independència de Catalunya. Satisfeta per haver aconseguit la complicitat i unitat de la majoria de les forces polítiques del consistori, Lourdes Oliveres animava a la resta de pobles de la comarca i del Principat a efectuar aquest primer pas per l’autodeterminació del poble català.

esquerda
Federació de Lleida

ESQUERDA DEMANA QUE LES FESTES AMB MALTRACTAMENT ANIMAL DEIXIN DE SER ‘D'INTERÈS TURÍSTIC NACIONAL’

El senador per Lleida d’Esquerra, Josep Maria Esquerda, portaveu del grup en la Comissió d'Indústria, Comerç i Turisme, defensarà dimecres que ve al Ple del Senat, una moció en la qual es demana una modificació de l'Ordre ITC/2006, del 3 de maig, per a què totes les festes considerades “d'Interès Turístic Nacional” i “d'Interès Turístic Internacional”, declarades amb anterioritat de la seva entrada en vigor, compleixin també el requisit d'aquesta Ordre, amb la prohibició d'actes que comportin maltractament animal o a persones. L'objecte de la moció és que es revisi de nou el reconeixement “d'Interès Turístic Nacional” de les festes declarades a partir de l'Ordre Ministerial de 1979 amb la finalitat de deixar sense efecte d’aquesta declaració totes aquelles que concorrin en actes que directa o indirectament es maltractin animals o persones. L’any 2006, es va regular la declaració d'Interès Turístic Nacional i Internacional. En aquesta Ordre del 3 de maig s’estableix que seran desestimades les sol•licituds de festes que incloguin maltractament animal i, no obstant això, també es reconeix en aquesta declaració totes les festes declarades emparades per l'Ordre Ministerial de 1979, en algunes de les quals es segueix practicant maltractament als animals.

Roses

Repartiment de senyeres per la diada 2009

El diumenge 6 de setembre a la tarda ERC de Roses va instal.lar una parada entre l'Avinguda de Rhode i la Riera Ginjolers per donar senyeres amb motiu de la Diada. D'altra banda també es va vendre material divers. Aquest acte es repetirà cada any per tal de col.laborar a que per la Diada Nacional hi hagi el major nombre de senyeres i estelades penjades als balcons de Roses.

Sant Cebrià de Vallalta

Ara és l’hora de la independència

Avui molts cebrianencs hem anat a Arenys de Munt a donar suport a la consulta popular per la independència, uns érem d’Esquerra, d’altres no, però ens unia el desig que aquesta consulta un dia esdevingués un referèndum vinculant amb una majoria per proclamar la independència de Catalunya, esdevenir un nou estat. Joan Puigcercós acompanyat per l’Oriol Jonqueres Diputat al Parlament Europeu, l’Anna Simó portaveu d’Esquerra al Parlament de Catalunya, i els diputats Pere Aragonès, Uriel Bertran i Joan Tardà, entre altres diputats i membres del Consell Executiu han estat presents a la festa democràtica d’avui donant recolzament als veïns d’Arenys de Munt, parafrasejant a en JFK Kennedy, avui tots som Arenys de Munt. N’hi han que defensen un entente cordiale en forma de federalisme entre l’estat espanyol i Catalunya, n’hi han que defensen el dret a decidir sense fer servir la paraula independència, no fos cas que els acusessin d’independentistes. Esquerra assumeix la independència de Catalunya com a objectiu polític, mentre estem fent avenços en l’autogovern, hem de continuar fent proselitisme de la independència de Catalunya.

ERC Piera

ERC-PIERA PARTICIPA EN L’OFRENA FLORAL AL MONUMENT A RAFAEL CASANOVA AL PARC DE GALL MULLAT

Divendres 11 de setembre, Diada de Catalunya, ERC-Piera ha participat en l’ofrena floral al monument a Rafael Casanova. Jordi Madrid, alcalde de Piera, juntament amb els regidors i militants d’ERC han realitzat l’ofrena al nou monument. L’acte organitzat per l’ajuntament de Piera s’ha realitzat al parc de Gall Mullat, on s’ha inaugurat el nou monument a Rafael Casanova. També s’ha hissat una senyera que romandrà durant tot l’any. En l’acte, els Falcons de Piera han realitzat unes figures mentre s’hissava la senyera i es cantava l’himne dels Segadors. Tot seguit s’ha fet l’ofrena, primer per part del consistori, i a continuació, els partits polítics i les associacions de Piera.