Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Consultes Populars
Anoia

El Bruc dona suport a les consultes populars

En el Ple Ordinari celebrat ahir 9 de novembre a l’Ajuntament del Bruc, fou aprovada la proposta del grup municipal d’ERC de donar suport a les consultes populars per la independència. El resultat de les votacions va ser de tres vots positius d’ERC i un del PSC, envers les abstencions dels quatre regidors de CIU i un altre del PSC. La negociació de l’alcaldessa d’Esquerra Marijó Aubarell amb la resta de grups del consistori, va permetre que la moció fos ratificada sense que cap regidor hi votés en contra, tal i com desitjava la presidenta de l’equip de govern. Després de Tous, el Bruc es converteix en el novè municipi anoienc que es declara favorable a donar suport a una eventual consulta popular sobiranista a la seva població.

Federació de Lleida

Puigcercós demana a CiU i PSC propostes concretes sobre el finançament dels partits polítics per asseure's a negociar

El grup parlamentari dels republicans reunit a les Borges Blanques ha demanat a PSC i CiU un 'canvi d'actitud' en relació a aquesta qüestió. Reforçant les paraules del president del Parlament, Ernest Benach, el president de la formació, Joan Puigceercós, ha dit que ara 'no és moment de grans proclames si no de propostes concretes'. Entre aquestes ha postat com exemple acabar amb les donacions anònimes a les fundacions vinculades a partits politics, una reducció de la despesa electoral o major transparència. Puigcercós, deixant clar que no com una crítica si no que 'la llei ho permet', ha demanat a la resta de partits, però sobretot a CiU i PSC, més 'modèstia i austeritat' en el finaçament de les formacions. Així mateix, ha afirmat que amb els recursos públics que reben per llei actualment els partits polítics, aquests estan 'ben finançats' i per això, Esquerra rebutja les donacions privades anònimes a les fundacions vinculades als partits.

Anoia

ERC aconsegueix 250.000 € pel Centre Paleontològic dels Hostalets de Pierola

El grup parlamentari d‘ERC ha aconseguit que s’aprovés una esmena als pressupostos generals de l’estat per dotar amb 250.000 € el finançament del projecte del Centre Paleontològic dels Hostalets de Pierola. Aquesta nova partida se sumarà a la subvenció dels fons europeus FEDER amb la qual ja comptava el futur centre. La nova dotació econòmica posa de manifest i reforça el caràcter supramunicipal del projecte, tal i com planteja l’actual Govern, i reflexa la gran tasca realitzada per aconseguir la creació del futur Centre de Paleontologia. L'Alcalde, Jordi Calpe, vol agrair especialment l’implicació de tots els que han participat d’aquesta negociació, així com el suport rebut de les administracions que, fins el moment, han cregut en el projecte: els departaments de Cultura i Turisme del Consell Comarcal, les conselleries de Governació, Cultura i Turisme de la Generalitat i l’executiva Comarcal d’ERC i el grup Parlamentari a Madrid, que ha culminat la negociació.

ERC Piera

JORDI MADRID INAUGURA LES NOVES INSTAL•LACIONS ESPORTIVES DE CAN MAS

El diumenge 8 de novembre l’alcalde de Piera, Jordi Madrid, va inaugurar les noves instal•lacions esportives de Can Mas. Durant el matí, més de 300 nens de 16 categories van participar en les curses del XI Cros de l’Apiària. En acabar la prova atlètica, l’alcalde Jordi Madrid, va fer un breu discurs posant de relleu la importància de les noves instal•lacions per a l’esport pierenc en general i per al barri de Can Mas en particular. A continuació, l’organització, l’alcalde i regidors de l’ajuntament van fer l’entrega de medalles i trofeus als guanyadors de les diferents categories i un sorteig de diferents premis entre els quals hi havia lots diversos, complements esportius, pilotes de futbol reglamentàries i una bicicleta.   

Anoia

Tous aprova la moció de suport a les consultes populars per la Independència

Durant la celebració de l’últim Ple municipal del consistori tousenc es va aprovar, a instàncies del grup d’ERC, la moció de suport a les consultes populars per la independència de Catalunya, convertint Tous en el 7è municipi de l’Anoia on s’aprova aquesta moció. La proposició del grup republicà va ésser ratificada gràcies els 5 vots favorables, els tres d’ERC i dos de CIU, i 4 abstencions, dues del PSC i dues de CIU. Amb tot, durant la reunió plenària, el grup del PSC va presentar una moció de defensa de l'Estatut d'Autonomia i de l'ordre jurídic actual, que va guanyar per 8 a favor i una abstenció de CIU. El vot del grup municipal d'Esquerra de Sant Martí de Tous, va ser argumentat tot expressant “que la moció que ara hauríem d'estar votant, s'hauria de referir a la proposta de reforma de l'Estatut aprovada pel Parlament de Catalunya el 30 de setembre de 2005 pel 90 % dels vots emesos en l'hemicicle, i no a les restes que varen quedar després que el govern espanyol hi passés el ribot, i el pacte Mas-Zapatero, l'acabés de retallar.

Alcoi

CONFERÈNCIA: L'ESQUERRA NACIONAL ALS PAÏSOS CATALANS

La conferència tindrà lloc a València el proper dijous 12 de novembre a les 19.30 hores a l'Octubre (Centre de Cultura Contemporània) amb el títol "L'esquerra nacional als Països Catalans". L'acte, a càrrec del secretari general d'Esquerra Joan Ridao, serà presentat pel President d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà. Esperem la vostra assistència.

Teià

Els tributs del 2010

En el passat Ple municipal del mes d’octubre es van aprovar els tributs que definiran els ingressos del nostre municipi el proper any 2010. Serà un exercici molt complicat, tant per a les nostres ciutadanes i ciutadans, que són els primers perjudicats per la pèrdua de llocs de treball i la incapacitat del govern de l’estat per redreçar l’economia, com també per a les administracions publiques de petita escala, com som els ajuntaments, que a part de tenir una limitadíssima capacitat recaptatòria, veiem que la negociació amb l’Estat Espanyol per a la millora i adequació del finançament local als serveis que realment prestem es troba en aquests moments en un punt mort. La greu situació social que estem vivint, ens ha fet apostar decididament des del Grup Municipal d’Esquerra Teià per unes polítiques recaptatòries per al proper 2010 molt restrictives. El nostre objectiu serà, d’una banda, no agreujar els problemes econòmics que passen les famílies i, de l’altra, comprometre’ns i mantenir, com sempre hem fet, els serveis d’ajut i assistència social a les persones més necessitades.

Federació de Lleida

Esquerra és compromet amb els sindicats a explorar iniciatives per millorar la situació de la dona en la nostra societat

Margarida Serveto i Ester Alberich, secretaria de la dona d’Esquerra de Lleida i nacional respectivament, s’han reunit aquesta setmana amb representants dels sindicats CCOO i Ustec-STEs, per enfortir les aliances entre Esquerra i els sindicats i per conèixer quines estratègies pot emprendre la secretaria de la dona del partit per enfortir i posar valor a la situació actual de la dona a ponent, i poder traslladar així, les necessitats dels agents socials i sindicats al grup parlamentari del partit. La reunió, que va tenir lloc a la seu d’Esquerra de Lleida, ha servit per conèixer de primera mà en quins factors més importants necessiten els agents social i sindicats treballar per millorar la situació de les dones de ponent com son el dret a l’avortament i la prostitució, i en aquest sentit, les secretàries de la dona d’Esquerra han manifestat la seva disposició per fomentar el coneixement i les necessitats de les mateixes en el Parlament de Catalunya. Sindicats i Esquerra han acordat continuar parlant en un futur com també el partit obrirà noves vies de converses també amb altres sectors i institucions.

Anoia

ERC aconsegueix 1 milió d’euros per al Campus Motor de Castellolí

Després de setmanes de gestions i negociacions, el grup parlamentari d’Esquerra al Congrés dels Diputats ha aconseguit incorporar una esmena d’un milió d’euros als Pressupostos estatals per al projecte del Campus Motor de Castellolí. L’esmena va ser presentada per ERC-Anoia a partir del projecte de Campus Motor elaborat pel Consell Comarcal de l’Anoia i defensada a Madrid pel portaveu parlamentari Joan Ridao. La notícia s’ha sabut aquest mateix matí en el moment de la votació del dictamen dels Pressupostos en Comissió, i això suposa que la xifra del milió d’euros ja hi ha estat incorporada per tal que en el transcurs del Ple al Congrés la setmana vinent sigui votada i ratificada en els Pressupostos Generals de l’Estat. El Vicepresident del Consell Comarcal i membre de l’executiva d’ERC-Anoia Jordi Mercader ha assegurat: “des d’Esquerra estem molt satisfets per la tasca desenvolupada pels nostres diputats a Madrid en defensa dels interessos de l’Anoia, i tot i que la nostra voluntat i gestió anava dirigida a aconseguir que el projecte fos sufragat en la seva totalitat pel govern espanyol, valorem molt positivament l’atorgament d’aquests diners per la creació del Campus Motor”.

SL Vall del Corb
La Vall del Corb

Joan Ridao inaugura la Secció Local d'Esquerra a La Vall del Corb

Una vegada finalitzada la visita a Cal Trepat de Tàrrega, Joan Ridao, acompanyat per Tomàs Pujol, director dels serveis territorials del Departament de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ramon, tinent alcalde de Tàrrega i la diputada Maria Àngels Cabasés, ha inaugurat la nova secció local d’Esquerra de la Vall del Corb, amb seu a Ciutadilla i que engloba els municipis de Belianes, Preixana, Maldà, Sant Martí de Maldà, Vallbona de les Monges, Omells de Na Gaia, Nalec, Ciutadilla i Guimerà.

Alcoi

Esquerra arrenca 15 milions d’euros per projectes als Països Catalans dins els PGE

Esquerra ha pactat un total de 35 esmenes per import de 15 milions d’euros que destinaran als Països Catalans. Les prioritats que ha fixat Esquerra en aquesta negociació han estat les Infraestructures, el Medi Ambient, l’Economia productiva, la Innovació i la reindustrialització i la Cultura i la Llengua. L’objectiu era influir en la política social i econòmica i en la política fiscal, i alhora ‘culminar la carpeta catalana amb la gestió de l’aeroport del Prat’. Ridao ha lamentat que ‘no s’aconseguís un acord global, cosa que lamento, perquè no sé si el govern volia un xec en blanc o ja tenia un coixí més que confortable i ample amb el PNB i Coalició Canària’. L’economia productiva i la innovació ha estat un altre dels eixos pels quals ha apostat Esquerra. El campus Motor de l’Anoia, amb 1 milió d’euros, el Centre de Noves Tecnologies a la comarca de Les Garrigues, el foment de l’administració electrònica i la Fàbrica de Cal Trepat, a Tàrrega, amb un projecte de museu agroalimentari i un viver d’empreses són les propostes que s’han aconseguit incloure.

Navarcles

Conxita Padró és elegida presidenta d'ERC Navarcles

La Secció Local d’ERC de Navarcles va celebrar, el passat divendres dia 30, una assemblea ordinària durant la qual es va elegir una nova executiva local. L’acte va tenir lloc a les 9 del vespre al Casal de Joves i va reunir tota la militància. L’assemblea, va comptar amb la presència de l’executiva sortint i del president de la Permanent Comarcal Lluís Oliveras. El President sortint, Marcel·lí Canet, va valorar els quatre anys del mandat que s’acabava i va exposar els informes polític i econòmic preceptius. Només es va presentar una candidatura a la presidència, la de la Conxita Padrós, que fou elegida per unanimitat dels militants assistents. Es presentà també una sola candidatura per a cobrir la resta de llocs de la candidatura, formada per Lluís Morató, Eduard Roqueta, Sebastià Monné i Josep Canals. Durant la seva intervenció davant l’assemblea de militants, la Conxita Padró va demanar el suport de tota la militància i l'assessorament per part de l'executiva sortint.

Anoia

Carme celebra la Festa Major d'Hivern

El proper cap de setmana, 7 i 8 de novembre i el dimecres 11, diada de Sant Martí els carmetans i les carmetanes celebrem la Festa Major d'hivern, en honor al nostre patró, Sant Martí. S'han organitzat un conjunt d'actes per a totes les edats que no us podeu perdre: · Dissabte: Sopar ball al Centre · Diumenge: Pedalades en suport a la Marató de TV3, missa solemne amb Cants dels amics de la parròquia i concert de Les Pinyols, d'Igualada. · Dimecres: Missa amb cants, concert d'Anna Roig i l'Ombre de ton chien i animació infantil amb Pep López. Us convidem a assistir-hi i que gaudiu de la Festa Major de Carme!! Regidoria de Cultura Núria Vinyals

Detall de l'exposició del CAT Teià
Teià

El CAT fa un salt qualitatiu

L’empresa Tanit - Didàctica i Difusió Cultural s’ha fet càrrec de la gestió del CAT (Centre d’Acollida Turística) i el Celler Romà, fet que ha comportat una nova proposta de servei que millora la que hi havia fins ara. La nova empresa gestora ofereix l’obertura del centre els divendres, dissabtes i diumenges i, a més a més, s’encarrega de les visites guiades al Celler Romà i de la promoció del jaciment romà vitivinícola, amb la visita de grups d’agències de viatges i centres educatius, de dilluns a diumenge. El canvi de timó del CAT s’ha produït després que el concurs d’adjudicació de la gestió del centre quedés desert, malgrat l’assessorament del Departament de Turisme. El nou contracte de serveis ha estat adjudicat directament per Turisme de Catalunya que en pagarà la totalitat de la despesa. El projecte Parc Arqueològic Cella Vinaria ha estat subvencionat íntegrament amb inversió pública i privada. Enguany ens han atorgat 182.922 euros dels Fons FEDER (Fons Europeus de Desenvolupament Regional) que aporta la Unió Europea.

Federació de Lleida

Ridao demana que no s'escampi la sensació d'abatiment i fatalisme perquè és caldo de cultiu de la demogògia i el populisme

Ridao ha afirmat que 'la veritat no fa mai mal' i és per això que ha reivindicat que 'cal anar a fons, perquè és millor conèixer el diagnòstic i entrar a quiròfan, que viure amb el mal al cos'. El dirigent independentista ha recordat que 'el millor sistema polític, tot i no ser perfecte, és la democràcia, que permet que surtin a la llum pública els casos de corrupció' i que fa que la 'justícia sigui igual per tothom'. És per tot això que Ridao ha manifestat el desig perquè 's'aclareixin els fets i els culpables paguin' per aconseguir que 'la democràcia surti reforçada' perquè 'sinó es pot convertir en caldo de cultiu de la demogògia i el populisme', ha sentenciat. El dirigent d'Esquerra ha fet aquestes declaracions a preguntes del periodistes durant la visita a Tàrrega on s’ha compromès a defensar al Congrés dels Diputats, les esmenes que el grup parlamentari ja va presentar als Pressupostos Generals de l’Estat, per la rehabilitació i revalorització de Cal Trepat.

Anoia

L’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles aprova la construcció d’un Local Social pel municipi.

Reunits en sessió plenària, l’Ajuntament de Sant Martí de Sesgueioles va certificar el passat 20 d’octubre el projecte bàsic d’obra denominat “Arranjament d’una antiga fàbrica com a local social a Sant Martí Sesgueioles”. El pla proposat pel Grup Santmartinenc-AM, va ésser ratificat en rebre el suport de la majoria dels regidors dels consistori (els quatre vots favorables del GSI-AM i 2 vots positius del grup municipal de CIU). El projecte, pressupostat en 803.739 € i executat en un període de cinc fases, ja havia estat inclòs per l’equip de govern en el PUOSC 2010. Nogensmenys, gràcies a la bona gestió del grup municipal, gran part del cost del projecte – fins a un 40%- serà sufragat per les diverses subvencions obtingudes (156.544,90€ dins el programa general de subvencions, 50.000€ dins el programa especial de municipis petits, nuclis i àrees residencials de baixa densitat, i 105.000,00€ dins el programa especial de dinamització i equilibri territorial).

Llavaneres

Esquerra proposa partir de zero en urbanisme

Els Grups Municipals d’Esquerra i SOS-Llavaneres han presentat una moció per demanar que l’Ajuntament partir de zero en matèria urbanística. Tanmateix, insten als diferents grups municipals a sumar-se a la moció que serà votada per urgència en el ple del dia 2 de novembre. Relació d’acords presos en la moció: 1. Que a partir de l’aprovació de la present moció l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres es personi com acusació particular en totes les causes obertes en els processos judicials per presumpte corrupció on hi hagi implicació de l’Ajuntament. 2. Que l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres paralitzi qualsevol negociació per la firma de qualsevol conveni urbanístic amb qualsevol de les empreses imputades per l’Audiència Nacional en la investigació que s’acaba d’iniciar. Si més no, fins que no hi hagi una sentència en ferm de la investigació iniciada el passat dimarts 27 d’octubre. 3. Que es realitzi una nova convocatòria per a l’elecció d’un nou equip redactor del POUM.

Visió de futur

En aquests últims mesos marcats per la crisi, l'Ajuntament d'Arbúcies s'ha esforçat per tirar endavant projectes decisius. Calen inversions i deixar-nos de xerrameca i treballar de valent per aconseguir els ajuts necessaris per tirar endavant els projectes que ens ajudin a millorar el poble. És per això que hem de destacar l'esforç de l'equip de govern (ERC i PSC) en aquest context gens favorable. El treball, el compromís, la constància i el rigor ens han permès aconseguir-ho i avui us podem dir que aquest mes de setembre s'ha confirmat una inversió rècord per Arbúcies, acceptats els projectes del Pla de Barris i del FEDER donen una suma de quasi 5 milions d'euros per Arbúcies. El Pla de Barris és una de les subvencions més importants, amb una injecció de 3,75 milions d'euros per a la millora de diferents projectes vinculats a urbanisme, promoció econòmica, cultura, medi ambient i cohesió social. Era la primera vegada que Arbúcies s'acollia en aquesta línia de subvencions i ho ha fet amb un projecte madur i ambiciós, basat en la recuperació per a l'ús públic de dos eixos emblemàtics d'Arbúcies: el carrer Francesc Camprodon i la riera.