Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Portada del projecte
Ullastrell

Ja podeu llegir el Projecte Executiu de la Planta de Terres

Us anotem el link per què podeu mirar i remirar el projecte de la Planta de Terres que instal.laran a Ullastrell. PROJECTE EXECUTIU: http://www.theattic.es/EXECUCIO11.pdf El podeu comparar amb el que surt a la web de l'Ajuntament d'Ullastrell que és el Projecte Inicial: http://www.ullastrell.cat/actualitat/noticies/2009/10/20/projecte-d-actuacio-especifica 

Domènec Garcia, president d'Esquerra Faura
Camp de Morvedre

Esquerra Republicana presenta proposicions als ajuntaments del Camp de Morvedre contra la instal·lació de cementeris nuclears

    Esquerra-Camp de Morvedre ha presentat diferents proposicions als plenaris dels ajuntaments comarcals i a Almenara per oposar-se a la instal·lació dels cementeris nuclears tant a Zarra com a Ascó, just abans de la designació aquest divendres de la ciutat candidata per part del Consejo de Ministros.L’impulsor d’aquestes proposicions, l’anterior candidat d’Esquerra per Faura, Domènec Garcia, explicava en finalitzar el ple a l’Ajuntament de Faura que “des d’Esquerra, com sempre hem dit, no volem cap cementeri nuclear, ni a Zarra ni a Ascó, ni a cap lloc de la nació. Ja estarà bé que, per la falta d’articulació política que patim, ens convertim en l’abocador d’Espanya”. Aquesta acció continua la petició d’Esquerra aprovada per unanimitat al Congreso de Diputados perquè les Comunitats autònomes participen en la designació dels llocs on ubicar aquest cementeri. De fet, entre els comentaris del republicà destacava el del procés decisori del Govern espanyol que “continua vulnerant el Conveni d’Aarhus signat per la Unió Europea que obliga a prendre decisions ambientals en un procés transparent i participatiu”.

Ebre

Pere Muñoz interpel·larà la nova ministra de Medi Ambient sobre les actuacions de neteja de l'embassament de Flix

El senador Pere Muñoz, el proper dimarts preguntarà a la nova Ministra de Medi Ambient, Rosa Aguilar, sobre l’estat de les obres de neteja dels residus químics de l’embassament de Flix. Pel senador Muñoz “estem davant d’una de les restauracions mediambientals més importants que s’estan fent avui dia a Europa i volem saber com s’estan desenvolupant i quins són els calendaris i processos previstos”. Muñoz li recordarà obres pendents en relació a l’abocador, la planta de tractament, les infraestructures viàries necessàries entre l’embassament i l’abocador del residus..., així com la necessitat de recuperar la figura de la comissió de seguiment. Muñoz després de recordar que ja han passat gairebé sis anys des de que es denuncià el gravíssim problema que representava l’acumulació de residus químics a l’embassament, i de dos anys de l’anunci de les obres, s’ha mostrat esperançat en que la nova Ministra “vetlli per a que les obres de descontaminació s’ajustin als terminis previstos” D’altra banda, el senador Muñoz també aprofitarà la seva intervenció per advertir a la Ministra que hi ha un altre tema importat pel futur de les Terres de l’Ebre que necessita solució.

Excursió Planta de Reciclatge
Simat de la Valldigna

Simat visita una planta de reciclatge d'Alzira

La Regidoria de Medi Ambient junt amb les mestresses de casa van organitzar el passat dimarts 26 d'octubre una visita a la Planta de reciclatge d'Alzira. A les 3 de la vesprada eixiren cap a la planta des de la parada d'autobusos d'enfront del Bar Levante de Simat. Una vegada allí els conduïren a una aula on els van explicar els diferents contenidors de reciclatge i quins residus anaven en cadascun d'ells. Després de l'explicació donada pels tècnics, accediren a la planta on van poder comprovar com es treballava i com es separaven els residus que van al contenidor groc corresponent a la recollida de tota classe d'objectes de plàstic. Finalment, els portaren a l'Ecoparc on els van explicar el funcionament i la finalitat d'aquesta infraestructura. I el més important, quin tipus d'objectes s'han de dur. A les 6 de la vesprada acabava la visita i tornaven cap a Simat. Joan Serra, Regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat, va qualificar l'activitat d'un gran èxit de participació.

Sant Andreu

Joan Puigcercós i Anna Simó visiten la seu del Grup Cooperatiu TEB

Demà a les 12 h en Joan Puigcercós i Anna Simó visitaran les instal·lacions del TEB de Sant Andreu per comprovar la tasca que fa el Grup Cooperatiu TEB per la integració de les persones amb discapacitat intel·lectuals. Durant la visita, es reuniran amb l'equip directiu del TEB, per comentar els temes més urgents per a l'entitat, especialment els relacionats les necessitats d’habitatge del col·lectiu i la tasca que fa l’equip social per aconseguir la inserció, no solament als CET, sinó també als CTO i al SOI, així com l’experiència positiva dels enclavaments

Corbera de Llobregat

L'ALCALDE PRESENTA EL PLA DIRECTOR DE LES MUNTANYES DEL BAIX LLOBREGAT ALS PROPIETARIS DE LES FINQUES

L'Alcalde ha presentat el Pla Director de les Muntanyes del Baix als propietaris/es de les finques que són objecte de la proposta. Es tracta d'un document que fa una diagnosi dels elements de patrimoni natural, humà/històric, agrícola i forestal del 11 municipis de la Serra d'Ordal. El més important, però, són les prop de 30 propostes d'actuació en els camps ambiental, econòmic i social per tal de posar en valor un territori en clar abandó majoritari i que alhora esdevingui lloc de qualitat i d'activitat econòmica sostenible i de profit per als propietaris. Segons l'alcalde, Pep Canals, "cal donar un impuls als nostres espais lliures per protegir-los i alhora fer-los rendibles".I ha afegit, "es tracta de passar de la no gestió a la gestió. Per a això calia acostar la proposta als protagonistes del territori, els seus propietaris. He volgut fer un acte directe d'explicació amb una presentació planera més enllà del procés d'informació pública oficial i de rigor." L'acte, fet a la Societat Diadema, ha tingut una bona acollida i ha servit per aclarir alguns dubtes als assistents.

Detall de la reunió de la Secció Local
Manresa

Vinyes explica el projecte de la Xarxa Europea de Geoparcs

La Secció Local de Manresa es va reunir, el passat dimecres 27 d’octubre, per debatre sobre el projecte de la Xarxa Europea de Geoparcs. Per aquest motiu, el regidor de Via Pública i conseller comarcal de Turisme Joan Vinyes es va desplaçar fins a la Seu Local i va fer una exposició detallada de tot el contingut del citat projecte. La Xarxa Europea de Geoparcs és una xarxa de 41 parcs geològics. Des de fa temps, el Consell Comarcal del Bages ha estat preparant la configuració del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central. Ara, amb l'empenta de la Conselleria de Turisme del Consell Comarcal, que és responsabilitat d'ERC, es vol apostar per la candidatura a formar part d'aquesta xarxa europea, sota els auspicis de la UNESCO. La filosofia dels Geoparcs va molt més enllà de ser simples punts d'interès geològic, ja que el que es vol és potenciar la identitat local (des de la cultura, la llengua, les tradicions), a partir del coneixement de la terra i les seves conseqüències.

Vallès Occidental

Marc Sanglas: “Si Esquerra és decisiva el proper 28N, els recursos per al món local es mantindran”

El candidat d'Esquerra de la comarca al Parlament de Catalunya, en Marc Sanglas, s'ha reunit aquest migdia amb el conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya, el també republicà Jordi Ausàs, en el marc de la visita institucional que el conseller ha fet a Sant Llorenç Savall. Durant la trobada, els independentistes han valorat la inversió feta pel Departament de Governació al conjunt de la comarca a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya, que preveu un increment del 56,7% respecte a les inversions anteriors. Aquest Pla representa una eina fonamental per al desenvolupament dels petits i mitjans municipis d'arreu de Catalunya, que “han vist com durant els darrers anys els recursos s'han incrementat exponencialment”, gràcies, entre d'altres, al nou sistema de finançament i a l'aposta inequívoca pel món local feta des de la Generalitat. En Marc Sanglas, ha aprofitat per a carregar contra “l'invasió de competències” que representa el Pla Zapatero, a més de titllar-lo de partidista i parcial a la hora de repartir recursos.

Fontdevila, junt al Tinent d'Alcalde Isaac Albert, dialoga amb els grups de cultura popular assistents a l'acte
Terrassa

Fontdevila "L’espai que mou la cultura popular és una eina de cohesió social”

Ahir dimecres 27 d’octubre va tenir lloc al casal cívic de Sant Pere la trobada entre grups de cultura popular catalana de Terrassa i Ramon Fontdevila, director del Centre per la Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC) de la Generalitat de Catalunya. Aquesta xerrada-debat s’emmarca dins la campanya Gent Valenta que Esquerra porta a terme a tot el territori català, són trobades de proximitat amb diferents col·lectius que tenen l’oportunitat de debatre en un entorn informal i directe amb persones expertes i que tenen càrrecs de responsabilitat relacionats amb el tema que els hi interessa. A Terrassa aquesta és la segona trobada d’aquest tipus que s’ha fet, la primera va ser abans de l’estiu per parlar de la llei del cinema. A la trobada d’ahir dimecres hi van assistir representants d’una trentena d’entitats de cultura popular de Terrassa, que van escoltar el director del CPCPTC i van poder fer un debat amb preguntes sobre l’estat de la cultura popular al nostre país i també la seva relació amb l’administració pública.

Federació de Lleida

Mòdol: “És inadmissible la decisió del Bisbat de Lleida de renunciar a l’art sacre i és vergonyós la manera com li han fet prendre aquesta decisió”

Carmel Mòdol, diputat i candidat per Lleida d’Esquerra al Parlament considera d’inadmissible la posició del Bisbat de Lleida d’apartar-se de la via civil per defensar la legitimitat de les obres i acatar la decisió del Vaticà de retornar-les a Aragó. Mòdol també creu que és una vergonya que la cúria vaticana hagi forçat al Bisbat de Lleida a acatar una decisió en la que Piris, tal i com havia manifestat en anterioritat, no hi estava gens d'acord. Mòdol ha explicat que la legitimitat de les obres està perfectament demostrada i recolzada per una moció presentada per ell mateix, entre d'altres, i aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya, “hi pot haver un hipotètic acord entre la Generalitat i la Diputació general d'Aragó sempre i quan és reconegui que la col•lecció està legítimament constituïda, però no s'arribarà a cap acord per la via de la imposició, ja sigui per por a reaccions degudes a la visita del Papa o perquè és la manera de fer de l’església, tal com ja va denunciar en el seu escrit Eugeni Casanoves ara fa un parell d’anys”, apunta el diputat.

Miquel Àngel Sureda, President d'Esquerra-Pollença
Pollença

Esquerra Republicana reclama 400.000€ dels PGE per al Port de Pollença i Cala Sant Vicenç

Esquerra Republicana ha presentat, a través dels seus diputats al Congrés dels Diputats, dues esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat en nom de la secció local de Pollença, que suposarien un total de 400.000 euros d'inversió al terme municipal. L'esmena més abundosa, de 250.000 euros, està destinada a l'ampliació del centre de salut del Port de Pollença, a més del condicionament de l'aparcament exterior. El president de la secció local, Miquel Àngel Sureda, ha explicat que “el centre de salut del Moll necessita una ampliació i, per aprofitar el primer pis ja existent i que restarà buit d'aquí a uns mesos, se n'ha d'adequar la connexió des de l'actual entrada a les instal•lacions, redistribuir-lo, a més de posar les necessàries bombes de calefacció a aquest pis reformat.” El segon nucli de població del municipi de Pollença que es pot veure beneficiat per l'esmena d'Esquerra és la Cala Sant Vicenç. Sureda ha explicat que “la urbanització pateix una greu mancança d'enllumenat públic; la manca de manteniment ha fet que els actuals fanals siguin absolutament deficients, per la qual cosa cal una inversió en renovació i nova instal•lació d'aquests punts de llum.

Mal estat del Parc infantil
ERC Cervelló

Els veïns de Can Pi demanen solucions

Des de fa un temps ençà són diferents els veïns de Can Pi que s'han posat en contacte amb nosaltres per fer-nos saber les mancances que pateix la seva urbanització. Des d'Esquerra volem que l'excel•lència sigui el denominador comú en tota gestió municipal. Som conscients que el territori és extens i que és difícil de mantenir-ho en l'estat que moltes vegades tots desitjaríem, però hem de treballar tots plegats per aconseguir-ho. Mai pot tenir la sensació cap veí, com alguna vegada se'ns ha expressat, que la situació a la urbanització era millor abans de que l'ajuntament fes el recepcionament. La mala conservació del parc infantil de Can Pi, l'extensa vegetació a les franges de seguretat, la impracticabilitat del camp de futbol, la invasió de la vegetació a les voreres i carrers entre d'altres, són moltes de les deficiències que Esquerra Cervelló demana que es subsanin.

Sant Andreu

Trobada amb l'Oriol Amorós

El candidat d'Esquerra, President d'ERC Barcelona i Secretari d'Immigració compartirà una estona de tertúlia amb totes i tots els qui vulgueu dedicar una estona a parlar i reflexionar, preguntar, trobar respostes, escoltar idees, plantejar crítiques, buscar solucions, plantejar el futur que ens espera... una estona de conversa distesa per parlar del nostre dia a dia, i del present i futur del país i de la nostra ciutat. Us hi esperem!

Cerdanyola del Vallès

Les responsabilitats en el cas de la passera del riu, un tema pendent

El passat mes de maig ERC presentava 18 preguntes, dividides en 5 blocs, sobre la subsanació i costos dels errors de planificació del projecte; la instrucció de l’expedient corresponent; l’adjudicació d’obres; les competències de la que fóra presidenta de la comissió del riu Sec durant tres anys, Mònica Alvarez, i sobre l’execució pressupostària de l’obra. El responsable de política municipal d’ERC, Daniel Mallèn, ha presentat les respostes obtingudes, que considera "han arribat tard i mancades d’informació suficient". Així doncs, s’ha presentat una segona bateria de 13 preguntes sobre les despeses addicionals generades a causa dels errors de planificació i execució del projecte; sobre la instrucció de licitacions i sobre el funcionament de la comissió informativa del riu Sec. Mallèn creu que darrera tot l’assumpte hi ha una tema tan important com la manca de transparència i absència de responsabilitats en la gestió dels diners públics "que ha engegat a dida 2 milions d'euros".

Francesc Jaume, president d'Esquerra-Palma i Joan Lladó, president d'Esquerra-Illes Balears en roda de premsa.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra Palma reclama dels PGE 63 milions d'euros en inversions per a la ciutat

La secció de Palma d'Esquerra Republicana ha presentat, a través del grup parlamentari al Congrés, un total de quatre esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat per a 2011, amb un import econòmic total de 62,90 milions d'euros, en un intent de “situar els pressupostos una mica més acostats al que haurien de ser”, segons que declarà el president republicà, Joan Lladó, i “compensar mínimament la retallada que sofreixen les illes, de l'ordre dels 16,5%, que en el cas de les inversions directes ens situen a la cua de tot l'Estat.” El president d'Esquerra Palma, Francesc Jaume, ha detallat avui dematí les propostes dels independentistes, començant per una esmena de 60 milions d'euros pensats per al futur immediat de les actuals instal·lacions de l'hospital de Son Dureta: la rehabilitació d'aquells immobles que en siguin susceptibles, per destinar-los a altres serveis socio-sanitaris; i l'esbucament d'aquells que no tenen solució, com és el cas del Materno-Infantil, per edificar-hi vivendes de protecció en règim de lloguer i altres serveis complementaris.

Ara és el moment
Montgat

Ara és el moment

L’any 1714 es van abolir les institucions i llibertats civils catalanes i avui podem constatar la impossibilitat d’establir un marc de relacions amb l’Estat espanyol arran de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. És en aquest context que l'independentisme es mostra com l’única proposta viable de futur per al nostre país. Tant l'autonomisme com el federalisme s'han mostrat inservibles i caducs per a gestionar la relació amb un Estat que intenta dia a dia no reconèixer en cap cas la nostra identitat pròpia ni el dret a decidir. En aquests moments, el nacionalisme i l'independentisme estan al centre del debat polític. Diversos mitjans de comunicació volen vendre una imatge de Catalunya totalment radicalitzada, intolerant, irrespectuosa. Els catalans i catalans, tant nascuts aquí com no, sabem que això no és cert i que per això, ara és quan aquest hem de mostrar més que mai una imatge de rigor i seriositat. L'independentisme no pot ser notícia per les continues picabaralles entre sigles i per l'aparició i desaparició constant de nous projectes efímers, sinó que ha de ser una opció política dotada de contingut, capaç de donar resposta a les preocupacions dels ciutadans i ciutadanes més enllà dels eslògans i les proclames.