Locals d'Esquerra

Totes les notícies

aparcament escola
Vallromanes

Instància aparcament escola

David Ricart i Miró, portaveu del Grup Municipal MésxVallromanes-Esquerra plaça de l’Església, 3, de Vallromanes Exposem: Els problemes d’aparcament i de circulació al voltant de l’Escola Tres Pins necessitaven una solució urgent. Compartim, i així ho hem expressat públicament, que s’hagi habilitat la zona verda més propera com a aparcament. Ara bé, els cinc regidors del nostre grup municipal portem i recollim cada dia els nostres fills i filles a l’Escola Tres Pins i per això podem afirmar que aquesta solució està generant nous problemes de mobilitat i de seguretat. Els problemes detectats són: - Només hi ha una entrada i sortida de l’aparcament, que a més a més creua la vorera i el carril bici. - L’aparcament no disposa de senyalització horitzontal que indiqui el sentit de circulació dels vehicles, ni els llocs d’aparcament i els espais per on han de passar els vianants. - Tot plegat fa que a l’hora d’entrada i sortida dels 340 infants, coincideixin en pocs minuts centenars de vehicles que intuïtivament circulen i estacionen allà on poden o volen.

La campanya valencianista de 2010
València

Esquerra torna a penjar la senyera al balcó

Esquerra-VLC ha tornat, un any més, a presentar la seua campanya “El 9 d'Octubre penja la senyera al balcó” amb motiu de la celebració de la Diada del País Valencià. El secretari d'Imatge i Comunicació de la secció local d'Esquerra, Raül Garay, ha afirmat que “un any més, els valencians volem celebrar la nostra Diada amb una campanya de vistositat nacional” ja que “mentre molts han anat amagant els nostres símbols d'identitat, des d'Esquerra tornem a fer una aposta valenta i decidida per la recuperació de la nostra senyera, la senyera de tots els valencians que, en un dia com el 9 d'Octubre, ha d'eixir al carrer per reivindicar allò que és nostre”. Garay ha afirmat que la campanya es completarà amb la tirada de vora 10.000 adhesius que seran repartits per tota la ciutat. Segons Garay “Esquerra és un partit compromès amb les polítiques socials, d'esquerres i, per suposat, independentista. Durant tot l'any lluitem per la justícia social, sense abandonar mai els nostres referents ideològics i identitaris”.

Catalunya Central

S'obre el període d'esmenes als PGE

Esquerra esmenarà els Pressupostos Generals de l'Estat per reduir la retallada del 16,5%. Esquerra Republicana, mitjançant el seu grup al Congrés, ja té prevista tota una sèrie d'esmenes als Pressuposts Generals de l'Estat per tal de reduir al màxim possible l'anunciada retallada d'un 16,5% sobre allò que inicialment s'havia pressupostat . No obstant, els municipis també hi podem tenir un paper important per tal de negociar esmenes si hi ha escletxa per fer-ho. Com que els Pressupostos Generals de l’Estat han entrat al Congrés de Diputats, en conseqüència, s’ha obert el període d’esmenes. La pàgina del Ministeri d’Economia on podeu trobar els Pressupostos és la següent: http://www.sgpg.pap.meh.es/Presup/PGE2011Proyecto/MaestroTomos/PGE-ROM/MnSerieRojaGastos.htm

Penja la senyera al balcó
País Valencià

Esquerra torna a penjar la senyera al balcó

Esquerra-VLC ha tornat, un any més, a presentar la seua campanya “El 9 d'Octubre penja la senyera al balcó” amb motiu de la celebració de la Diada del País Valencià. El secretari d'Imatge i Comunicació de la secció local d'Esquerra, Raül Garay, ha afirmat que “un any més, els valencians volem celebrar la nostra Diada amb una campanya de vistositat nacional” ja que, segons Garay “mentre molts han anat amagant els nostres símbols d'identitat, des d'Esquerra tornem a fer una aposta valenta i decidida per la recuperació de la nostra senyera, la senyera de tots els valencians que, en un dia com el 9 d'Octubre, ha d'eixir al carrer per reivindicar allò que és nostre”. Garay ha afirmat que la campanya es completarà amb la tirada de vora 10.000 adhesius que seran repartits per tota la ciutat. Segons Garay “Esquerra és un partit compromès amb les polítiques socials, d'esquerres i, per suposat, independentista. Durant tot l'any lluitem per la justícia social, sense abandonar mai els nostres referents ideològics i identitaris”.

Josep Maria Ribas; Sadurní Oliver; Albert Prat;
Sant Sadurní d'Anoia

Josep Maria Ribas i Ferrer, nou alcaldable d'ERC

Divendres 1 d'octubre la secció local d'ERC Sant Sadurní va elegir a Josep Maria Ribas i Ferrer com a nou alcaldable per les eleccions municipals del 2011. L'actual regidor del grup municipal d'ERC des de 2003 relleverà a Albert Prat, cap de llista des del mateix any. En l'assemblea es van presentar dues candidatures, la dels dos regidors. Per primera vegada dos militants han estat disposats a encapçalar la llista. En aquesta situació, el candidat fins a l'actualitat va mostrar la seva predisposició a continuar amb la renovació constant i tranquila. Josep Maria Ribas és regidor des de 2003 i ha destacat el repte de tornar al govern municipal, tot i que no a qualsevol preu. L'experiència acumulada les darreres dues legislatures, juntament amb l'aportació dins del moviment associatiu de la vila han estat els elements decisius per fer el pas. Ribas destaca la bona disposició i treball que ha pogut fer des del Grup Municipal i des del partit i la bona sintonia que hi ha per tal d'obtenir encara més representació.

Jordi Madrid inaugurant el Rebost de Càritas a la parròquia
ERC Piera

L’ALCALDE DE PIERA, JORDI MADRID, VA SER PRESENT EN LA INAUGURACIÓ DEL REBOST DE CÀRITAS A LA PARRÒQUIA

El passat diumenge 3 d'octubre es van inaugurar les noves instal•lacions del Rebost de Càritas parroquial, situades a la Rectoria de Piera. S’estrenen així aquestes dependències, plenament operatives en el moment en què comencin a proveir-se de lots d’aliments. Se substitueix la localització d'un servei de fa anys que es feia a l'antiga Fàbrica Sanahuja com a guarda-roba, primer, i després com a banc d’aliments. Gràcies a l’aportació de l’Ajuntament de Piera s’ha pogut sanejar i millorar el magatzem de la part posterior del pati de la Rectoria perquè pugui servir per emmagatzemar i distribuir els aliments destinats a ajuda social. Un equipament que actualment dóna suport a prop de 800 persones i compta amb el treball desinteressat d’una trentena de voluntaris.

Alella

La diputada Marina Llansana visita Alella

El proper dijous 14 d'octubre, a les vuit del vespre, a Can Lleonart,  comptarem amb la presència de la diputada d'Esquerra al Parlament de Catalunya, Marina Llansana. Ella ens parlarà de la llei del cinema aprovada pel govern català i de l'actualitat política al nostre país. Us hi esperem!

Terra Alta

Caminada pel Port

La Secció Comarcal d'Esquerra organitza una sortida per conèixer el Port, buscar bolets... (si es que hi ha algun)...¡¡¡ després tindrem un dinar al refugi del Mas de Damià

ERC Santa Bàrbara

Ebresfera

El grup d'ERC a l'Ajuntament de Santa Bàrbara ha presentat una moció de suport a la candidatura per a que les Terres de l'Ebre siguin reconegudes per part de l'UNESCO com a reserva de biosfera. Esquerra creu que és un pas endavant a donar a conèixer a nivell mundial aquestes terres a més d'intentar aconseguir portar més turisme a les nostres terres i així generar economia productiva.

esfondrament Carrer de Baix
Sant Pere de Riudebitlles

S’esfondra part d’una façana al Barri Vell de Sant Pere de Riudebitlles

Ara fa un any, 35 veïns del barri van entrar una instància a l’Ajuntament perquè es revisés l’estat de la casa situada al Carrer de Baix, en el Barri Vell, però els tècnics municipals, després d’una inspecció ocular des de l’exterior, van entendre que no hi havia perill i que no calia prendre cap mesura que no fos la d’informar als propietaris. Segons l’alcalde, Sixto Moreno, la teulada estava en perfectes condicions Al cap de mig any de la instància dels veïns, i a requeriment del grup municipal d’Esquerra en diversos plens, s’hi feu una altra inspecció amb grua en la qual també hi participà l’actual alcalde Sixto Moreno. En aquesta segona ocasió el mateix alcalde va afirmar: “ja m’agradaria que totes les teulades del Barri Vell estiguessin tan bé com aquesta”. Malgrat aquesta afirmació rotunda, el passat mes d’agost una part de la teulada es va esfondrar, tal com es pot veure a la fotografia, i a mitjans de setembre va caure al carrer part de la façana, fet que va requerir la presència dels bombers i la necessitat de tallar el carrer durant una setmana.

Enric Aloy amb el president local d'ERC a l'Espai Granados
Cerdanyola del Vallès

Enric Aloy defensa el comerç tradicional des de Cerdanyola

Enric Aloy ha participat en un acte organitzat per la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Cerdanyola amb el teixit comercial de la ciutat amb l'objectiu de demostrar davant els professionals del sector la defensa que ha fet la formació del comerç tradicional des de la Generalitat. Segons Aloy, la regulació d'horaris comercials, l'ordenació d'implantació de les grans superfícies i l'aturada de la directiva Bolkenstein de la Unió Europea han estat les tres principals actuacions. Segons el secretari de Comerç i Turisme de la Generalitat, el govern de l'Estat tenia previst al 2003, amb el Partit Popular (PP), una regulació d'horaris que suposava a la pràctica una liberalització total. Aloy afirma que la Generalitat va regular amb antelació els horaris comercials per afavorir el comerç tradicional perquè la competència amb unes grans superfícies amb llibertat horària era impossible d'assumir per la petita botiga. La segona gran actuació de la Generalitat ha estat, segons Enric Aloy, la llei d'equipaments comercials que protegeix el petit comerç i restringeix molt la implantació de grans superfícies.

Cloenda de l'acte a càrrec d´Olga Vinuesa amb la Coral Verge de Berà

Festa d´estiu de ERC de RdB

La “Festa d’estiu” d’ERC de Roda de Berà va tenir lloc el 16 d’agost amb l’assistència de Joan Ridao, diputat al Congrés, i de Sergi de los Rios, cap de llista per Tarragona a les eleccions al Parlament de Catalunya del 28 de novembre. Olga Vinuesa, que acompanya De los Rios a la candidatura electoral per Tarragona, va aprofitar l’ocasió per anunciar el seu nomenament com a cap de llista a Roda als comicis municipals de maig 2011. Vinuesa va explicar el per què Esquerra s’hi presenta per primera vegada: “La millor manera de saber què es el que volem tots nosaltres pel futur de Roda i de Catalunya és preguntant, per a això fem aquest acte, per a escoltar-vos¨. Sergi de los Rios es va adreçar també als assistents per animar-los a participar en les eleccions del 28-N i de maig de 2011. “És el moment de donar un aire nou i fresc a Roda, una nova manera de veure les coses i d’interrelacionar-nos amb els conciutadans i ERC de Roda és un bon equip que pot donar aquest aire fresc¨.

Illes Balears i Pitiüses

Jaume: “Urbanitzar Son Bordoi es perpetuar el model econòmic del Govern Matas”

Esquerra ha manifestat avui la seva oposició al projecte de construir 750 habitatges a Son Bordoi, a la barriada d’El Molinar. Francesc Jaume, president d’Esquerra a Palma, ha manifestat que “urbanitzar Son Bordoi significa perpetuar el model econòmic de l’època Matas. És inconcebible que a una ciutat amb més de 40.000 habitatges en desús un govern progressista entengui que la solució és més totxo”. Jaume ha assegurat que “l’excusa de que s’hi construiran VPO no és vàlida per destruir Son Bordoi, ja que el projecte només es vol tirar endavant per tapar la manca de feina feta en matèria d’habitatge pel Govern en aquesta legislatura. A més, el projecte té múltiples mancances, ja que es fa a una zona ja col·lapsada com El Molinar, i amb una densitat al límit de la llei, que generarà més manca de serveis i d’aparcament”. Per la seva banda, Joan Lladó, president d’Esquerra a les Illes Balears ha manifestat que “basar l’economia en el sector de la construcció és pa per avui i fam per demà.

coral Cancioneta Praga (República Txeca)
Malgrat de Mar

Cap de setmana farcit de música

El 5è festival Internacional de Corals, el concert a càrrec de la cobla Jovenívola de Sabadell i el 36è Aplec de la Sardana amb les cobles Els Montgrins, Jovenívola de Sabadell, Principal del Llobregat i Ciutat de Girona han omplert de música la nostra població. En el parc Francesc Macià s'hi han ajuntat sardanistes d’arreu del país i el bon temps ha fet lluir un aplec dels més destacats de la comarca. També el centre cultural ha quedat ple de gom a gom en la cerimònia del lliurament dels premis del festival de corals. El guanyador en la categoria de "veus de dones" ha estat el grup de “Cancioneta de Praga de la república Txèca”, un grup de 26 noies que ha fet gaudir el públic assistent. La nostra enhorabona a tots els participants i a totes les persones que fan possible unes activitats que donen un toc de qualitat a la cultura del municipi. De cara l’any vinent si que demanaríem que s’intentés no fer coincidir activitats (concerts) en el mateix horari per poder disfrutar plenament de totes elles.

Formació
Vallès Oriental

Jornada de formació el dissabte 9 d'octubre a Granollers

El proper dissabte 9 d'octubre de les 09:30h a les 14:00h es celebrarà a la Sala el Gra, de Granollers la jornada de formació d'Esquerra Vallès Oriental: Eines i recursos per les seccions locals. Conscients dels reptes que afrontem a curt termini, unes eleccions nacionals al novembre i municipals el 2011, i de que, per donar una resposta adequada ens cal estar el més preparats possible, hem estructurat una jornada que us ha de donar eines i recursos per fer funcionar les nostres seccions locals de la forma més eficient possible. Hem estructurat la jornada en dues parts, en primer lloc en Jordi Sanglas ens donara les claus per portar de forma correcte les finances d'una secció local. I una segona part,amb diverses taules rodones i intervencions, pensada com un punt de trobada per debatre sobre com gestionar i organitzar una candidatura local. Creiem que és important que assistiu, ja que no només trobareu coneixements que us poden ser útils, sinó que enriquireu la jornada amb l'intercanvi de les vostres experiències, impressions i opinions.

Vista general de Teià
Teià

La revisió cadastral: un exercici de responsabilitat política

Ahir vaig trobar la senyora Pepeta pel carrer i m’aturà per preguntar-me: “Nena, oi que tu ets la d’Hisenda de l’Ajuntament? És que he rebut una carta vostra i no l’entenc massa”. La carta que rebé la senyora Pepeta és la comunicació de la nova taxa de l’IBI per al proper exercici 2011, sorgida de la Revisió Cadastral que hem dut a terme, i es comunica a tots els ciutadans i ciutadanes amb força antelació per a que, si tenen dubtes o necessiten aclariments al respecte, puguin dirigir-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà que s’instal•larà a l’Ajuntament a partir d’aquesta setmana. La responsabilitat política de governar ens ha portat a executar la Revisió Cadastral per al proper exercici 2011, la qual cosa implica l’actualització del valor cadastral de les finques urbanes que servirà per calcular l’Impost de Béns Immobles del proper any. Els motius que ens han portat a prendre aquesta decisió són, d’una banda, la necessitat de reequilibrar el pressupost municipal, que ha sofert una forta davallada d’ingressos al llarg dels últims exercicis i, de l’altra, el fet que les revisions cadastrals han de realitzar-se cada 10 anys, i Teià es troba amb uns valors de l’any 1994, és a dir, amb una antiguitat de més de 16 anys.

vegueria penedès
Sant Sadurní d'Anoia

Debat sobre la Vegueria Penedès al Casal d'Entitats

Dilluns 3 d'octubre, el CLIP, va organitzar un debat sobre la Vegueria Penedès al Casal d'Entitats. El Debat, que hi van participar representants de tots els partits parlementaris a excepció de Ciutadans, a més de la Plataforma Vegueria Pènedès, va transcórrer amb tranquilitat i sense gens de confrontació, una vegada ja aporovada la Llei de Vegueries. Dels cinc grups Parlementaris, ERC i CIU van mostrar la defensa clara de la vuitena Vegueria, alhora que Marina LLansana (ERC) va plantejar la dificultat d'ERC en haver de triar durant tot el procés per una Llei amb set vegueries, o per vuit Vegueries sense llei.  Pere Regull (CIU) va indicar que la Llei no la podien votar a favor per ser un nyaptot i que va indicar el perquè, mostrant que l'excusa del Penedès únicament l'han utilitzat des del Penedès. Llansana reblà que la Llei acaba amb una territorialització espanyola i aquest era un llarg anel de catalanisme i que difícilment es pot entendre la rebequeria de CIU.. Un altre moment àlgid de Regull fou quan va reconèixer que no sabia si en el programa electoral de CIU hi ha la proposta de crear la Vegueria Penedès.