Locals d'Esquerra

Totes les notícies

aparcament, centre vila, obres, peatonalització
Tordera

Esquerra impulsa la peatonalització del centre de Tordera

La zona de vianants del centre urbà deTordera és ja gairebé una realitat. Les obres de pavimentació dels aparcamentsdel centre vila estan en la seva fase final i aquests ja són plenament utilitzables. I lafeina d'instal·lació de pilones, acordar la reglamentació d'ús i repartiment detargetes està en marxa. Aquest projecte és un dels principals motius pels quals vam fer l'acord de govern amb CiU, i serà, després de moltsanys de retard, una realitat. Les regidories de Promoció de la Vila i de ParticipacióCiutadana ja tenen a punt un esborrany de reglament que, aquests dies, es discutirà iacordarà amb veïns i comerciants afectats.La zona de vianants alliberarà de trànsit rodat els carrers estrets del centre ipermetrà convertir l'espai en un lloc de passeig durant l'horari comercial. Elspropers passos seran acordar els horaris de funcionament i, especialment, regular el funcionament del sistema d'accessos. Cal acordar quantes targetes d'accés espodran tenir per habitatge o local comercial, si seran per propietaris ollogaters o tots dos, com hi accediran els vehicles de serveis i d'emergència, i els proveïdors de les botigues, etc.

Mateu Chalmeta, Rubèn Arenas, Miquel Estruch
Barcelonès Nord

Esquerra Barcelonès Nord arrenca la campanya al Parlament 2010

Dijous a darrera hora, Esquerra Badalona va comptar amb la presència dels dos candidats de la comarca, Mateu Chalmeta per Badalona i Rubèn Arenas per Sant Adrià del Besòs; i van destapar el cartell electoral a les eleccions al Parlament de Catalunya 2010: "Gent Valenta". Un dels objectius principals serà aconseguir el màxim suport dels ciutadans per tal de poder seguir essent decisius a Catalunya. D'obtenir grans resultats, Esquerra podria condicionar un futur govern per a què es convoqui un referèndum per a la Independència. Des d'aquí podeu visualitzar els primers vídeos de campanya: Presentació del primer cartell Declaracions Mateu Chalmeta

Sant Vicenç de Castellet

Inici de la campanya electoral a Sant Vicenç

Esquerra Sant Vicenç va iniciar la campanya amb la tradicional enganxada de cartells, amb el president comarcal al Bages d’Esquerra, Lluís Oliveras, i el portaveu de les JERC al Bages, Xavier Rubió, tots dos santvicentins. Oliveras va recordar que en aquests comicis al Parlament de Catalunya el país s’hi juga molt; s’hi juga el futur i corre el risc d’anar enrere en polítiques socials i nacionals, sobretot si el PP esdevé la tercera força. Cal gent valenta que voti l’opció que millor defensa els interessos de Catalunya, Esquerra.  

Mateu Chalmeta, Rubèn Arenas, Miquel Estruch
ERC Badalona

Esquerra Badalona arrenca la campanya al Parlament 2010

Dijous a darrera hora, Esquerra Badalona va comptar amb la presència dels dos candidats de la comarca, Mateu Chalmeta per Badalona i Rubèn Arenas per Sant Adrià del Besòs; i van destapar el cartell electoral a les eleccions al Parlament de Catalunya 2010: "Gent Valenta". Un dels objectius principals serà aconseguir el màxim suport dels ciutadans per tal de poder seguir essent decisius a Catalunya. D'obtenir grans resultats, Esquerra podria condicionar un futur govern per a què es convoqui un referèndum per a la Independència. Des d'aquí podeu visualitzar els primers vídeos de campanya: Presentació del primer cartell Declaracions Mateu Chalmeta

sanglas
Santa Perpètua de Mogoda

TERTÚLIA VERMUT AMB MARC SANGLAS

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Santa Perpètua de Mogoda us convida el proper dia 21 de novembre a fer el vermut! A partir de la una del migdia, al local d’ERC de la nostra vila, us convidem a participar de la tertúlia vermut que organitzem en motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya que tindran lloc el dia 28 de novembre. L’acte comptarà amb la presència del candidat comarcal, Marc Sanglas. A més a més, també gaudirem de la presència de Rosa Rovira, candidata comarcal al Parlament de Catalunya i cap de llista de les properes eleccions municipals. Evidentment esperem comptar amb la vostra assistència per gaudir plegats del vermut fent petar la xerrada sobre aquells temes que ens interessin. 

Molins de Rei

El Conseller Ausàs visita l’eix comercial del carrer Major finançat amb Fons Europeus i de la Secretaria de Comerç

L’eix comercial del carrer Major està finançat per la Conselleria de Governació destina 400.094 euros dels Fons europeu de desenvolupament regional, Feder, dirigits al desenvolupament local i urbà., la Secretaria de Comerç 175.000 euros i l’Ajuntament 650.000 euros del programa de Centre Vila. Les obres han permès renovar el paviment i les xarxes d’instal•lacions urbanes que es troben envellides o obsoletes, com la xarxa de clavegueram, d’aigua, i l’enllumenat públic. L’actuació consisteix en la dinamització comercial i la rehabilitació integral del carrer Major, en el tram entre la plaça de Catalunya i el carrer de Balmes, amb l’objectiu d’afavorir l’activitat comercial i fer-la compatible amb la vida quotidiana del veïnat. El projecte s’insereix en el marc general d’actuació definit pel Pla Director del Centre de la Vila. Les obres han permès renovar el paviment i les xarxes d’instal•lacions urbanes que es troben envellides o obsoletes, com la xarxa de clavegueram, d’aigua, l’enllumenat públic i de telecomunicacions.

Marius massalle, celia ros, esquerra terrassa
Terrassa

Cèlia Ros: “La ONU ha de garantir el dret de decidir del poble sahrauí”

Avui divendres, en roda de premsa, Esquerra ha manifestat el seu suport incondicional a la nació sahrauí i ha denunciat l’acció criminal del govern del Marroc, que no ha tingut escrúpols a l’hora de trepitjar els drets humans. La roda de premsa l’han ofert el Màrius Massallé i la Cèlia Ros, que han començat lamentant els fets ocorreguts a principis d’aquesta setmana quan l’exèrcit marroquí va entrar al campament de protesta sahrauí on hi havia més de 20mil persones, i el va arrasar amb brutalitat i violència. En paraules de Ros, “lamentem que ni el govern espanyol ni la ONU hagin denunciat aquest fet”, “demanem el compliment de les resolucions de la ONU així com que les Nacions Unides promoguin i posin les garanties per a que es realitzi el referèndum perquè el poble sahrauí pugui decidir democràticament el seu futur” i “demanem que la premsa internacional tingui lliure accés al territori per a que puguin informar del què hi passa” Esquerra s’adhereix a la crida de la ONG terrassenca Terrassaharaui, que ha convocat una concentració el divendres 12 de novembre a les 19.

Violant Mascaró i Pep Mur
Granollers

ERC inicia la campanya electoral a Granollers

ERC Granollers ja ha iniciat la campanya de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya amb la primera ronda d’enganxada de cartells. Ahir dijous, a les 23:45h, la Violant Mascaró i la Isabel Alcalde, candidates d’ERC a diputades al Parlament de Catalunya pel Vallès Oriental, i en Pep Mur, candidat d’ERC a l’alcaldia de Granollers, vam participar, juntament amb amics i militants del partit, en aquest primer acte de campanya a la ciutat, amb l’enganxada del primer cartell al pirulí que hi ha davant el Casino (C/ Agustí Vinyamata), En Pep Mur, a la seva intervenció, va fer menció de les fites assolides per ERC al Govern de la Generalitat durant l’última legislatura, com ara la Llei de Serveis Socials, la de Vegueries, la del Cinema o la Llei de Consultes Populars per via de Referèndum, i va afirmar que “si ERC en aquesta legislatura no ha aconseguit declarar la independència és perquè només suma 21 diputats”, al mateix temps que demanava el vot per ERC perquè “imagineu que podem aconseguir-hi amb més diputats”.

Anna Simó, a Caldes el proper 24 de nov.
Caldes de Montbui

24 de novembre: Anna Simó a l'Espai Can Rius

La número 3 de la candidatura d'Esquerra a Barcelona, Anna Simó, estarà acompanyada en l'acte central de campanya a Caldes per la candidata comarcal, Violant Mascaró. La pregunta "perquè he de votar a Esquerra?" quedarà resolta! - Dia: dimecres 24 de novembre de 2010 - Hora: 20:00 - Lloc: Sala Noble de l'Espai Can Rius (C/ del Pont, 3) Us hi esperem!

Acte a Cardona
Bages

Ernest Benach inaugura la nova seu d’ Esquerra Cardona

Esquerra Cardona va inaugurar ahir divendres cinc de novembre la nova seu social del partit a Cardona ubicada al carrer de Cambres 27, una de les zones més cèntriques de la vila. Prèviament a l’acte oficial d’inauguració, Ernest Benach acompanyat de la secció local d’Esquerra Cardona va realitzar una passejada pels carrers de la vila, saludant a tots aquells cardonins que si van acostar. Passades les vuit de la tarda i davant d’un centenar llarg de cardonins i cardonines, Ernest Benach va realitzar una xerrada al teatre Els Catòlics. Benach va fer un repàs del paper d’Esquerra durant els trenta anys de democràcia, remarcant la feina feta en els últims set anys Va ressaltar el compromís d’Esquerra a fer el pas definitiu cap a la independència a la propera legislatura, proposant el referèndum per la independència com principal condició per formar govern. Benach va fer una metàfora per explicar el paper clau d’Esquerra durant aquets set anys de govern, que segons ell han consistit en construir un pont entre aquells que no veien clar la independència i els que si, ara després d’anys de treball cada cop són més els ciutadans que creuen aquest pont i s’uneixen als partidaris del si.

Girona

El programa SUMA’T formarà 100 joves que no tenen feina per introduir-los al món laboral

Cristina Alsina, primera tinenta d’alcalde de l’àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la ciutat va presentar un nou conveni, que es signarà en els propers dies, i que promourà la contractació i formació de 100 joves amb estudis mínims (ESO) i que no estiguin treballant. Aquest conveni està ubicat en el marc del programa d’ocupació SUMA, del departament de Treball i té la col•laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). L'objectiu és dotar aquests joves de formació i experiència professional que faciliti la seva inserció en el món laboral. El conveni anirà dirigit a 100 joves de la ciutat, d'entre 18 i 24 anys, que estiguin en condicions d'atur i que no tinguin estudis o no hagin acabat l'educació secundària obligatòria (ESO). Els sectors que ha escollit l'Ajuntament per inserir aquests joves són: Comerç i màrqueting, hostaleria i turisme, fabricació i mecànica, indústries alimentàries, instal•lació i manteniment, serveis socioculturals a la comunitat, i transport i manteniment de vehicles.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra a les Illes i al País Valencià demanen que s'anul·li el nomenament de Jaume Matas com ambaixador d’honor de València

Agustí Cerdà, president d’Esquerra Republicana del País Valencià, i Joan Lladó, president d’Esquerra Republicana a les Illes Balears i Pitiüses, han comparegut avui en roda de premsa en un lloc simbòlic com és el palauet de l’ex-president de les Illes balears, al carrer de Sant Feliu de Palma. El casal és símbol de la corrupció i malversació de doblers públics que va dur a terme l’anterior executiu presidit per Matas. Els dirigents d’Esquerra, tant al País Valencià com a les Illes Balears, han demanat a la Generalitat l’anul·lació del Decret 247/2003 de 5 desembre, que nomenava ambaixador honorífic Jaume Matas.Cerdà ha manifestat que “Matas en aquests moment està imputat per dotze delictes, n’ha reconegut el frau fiscal i està en llibertat sota fiança. Per això, no tots els valencians estam d’acord en què una persona en aquestes circumstàncies sigui el nostre ambaixador honorífic.” Lladó, per la seva banda, ha declarar que “és bastant contradictori que mentre Jaume Matas no sembla tenir gaire suport del PP illenc, que ha intentat personar-se com a acusació particular en el cas Palma Arena, el PP valencià continuï avalant l’honorabilitat de Matas i, fins i tot, intercedint per la seva fiança.

Girona

Més 300.000 persones van passar per les Fires de Girona

Enguany han estat més de 200.000 persones les que han passat per les fires de la Devesa, entre les atraccions i barraques de La Copa, de les quals la mitjana d’edat ha estat lleugerament més jove que la dels altres anys. Pel que fa a les activitats programades, Pilar Prats (ERC), regidora de l’àrea de Dinamització del Territori, afirma que s’ha fet un gran esforç per mantenir el nombre d’activitats, espectacles i concerts tot i la baixada del pressupost. Els espais nous que enguany s’han destinat a les actuacions han funcionat amb èxit i han tingut una gran afluència de gent. És el cas dels Jardins de la infància o el Teatre de Sant Narcís, amb plens del 100%. D’altres que ja gaudien de gran públic s’han consolidat amb noves activitats com les escales de la catedral, on a part de les Havaneres i la pujada del Pilar de quatre dels Marrecs de Salt, s’hi va iniciar el cercavila de la Bateria de Girona amb un èxit aclaparador. Per primera vegada s’ha notat un augment de públic forani al barri de Vilarroja, a la funció de circ a la Plaça Picasso, acomplint així amb el vell objectiu d’obrir els barris a altres sectors de la ciutat.

ERC Cervelló

Esquerra Cervelló a l'acte central de campanya al Baix Llobregat

Avui divendres, 12 de novembre del 2010 a les 21:00, Esquerra Cervelló serà present a l'acte central d'Esquerra al Baix Llobregat que es farà a la Farga de l'Hospitalet i intervindran Eduard Suàrez, cap de llista d'Esquerra a L'Hospitalet Anna Simó, número 3 d'Esquerra al Parlament Joan Puigcercós, candidat a la presidència de la Generalitat UIs hi esperem!

Matadepera

CiU, al rescat del Club de Golf

Aquesta és la història d'un fracàs anunciat. Una història que va començar fa més de 20 anys d'una manera força opaca, amb l'oposició de bona part de la ciutadania matadeperenca i d'ERC, és clar. Evidentment, com en tantes altres coses, no se sabrà tot de la gènesi d'aquell projecte. Però el que sí que sabem és com ha acabat: fracassant. El que havia de ser un pol d'atracció es-pec-ta-cu-lar per al poble s'ha convertit en una instal·lació que no satisfà ningú, ni els mateixos usuaris. El que havia de ser un camp de golf públic (concepte, per altra banda, força xocant), es va convertir immediatament en un club absolutament privat i exclusiu. I així podríem continuar. Llegíem l'altre dia que el Club "ha tornat les claus" i ara l'Ajuntament, amb els diners de tots, s'haurà de rascar la butxaca. I CiU, com no, ha corregut al seu rescat. Les raons les tenim clares: el fracàs del camp de golf significa el fracàs de CiU. Lamentablement, ara resulta que els de CiU volen gestionar el Club de Golf des de l'Ajuntament.

Concentració dissabte 13 a les 19 hores a la Plaça de la Mare de Déu (València)
País Valencià

Esquerra es suma als actes contra el feixisme i el racisme que tindran lloc a València aquest cap de setmana

Esquerra Republicana del País Valencià, com a membre de la Plataforma Acció Popular contra la Impunitat, es suma a la convocatòria de la concentració que demà dissabte 13 de novembre tindrà lloc a València contra el feixisme, el racisme, l'islamofòbia, l'antisemistisme i l'homofòbia. La Plataforma organitza aquest acte en el marc d'activitats entorn al Dia Internacional Contra el Feixisme i el Racisme (9 de novembre), amb la voluntat de "visualitzar la lluita dels col·lectius vulnerables davant els atacs de l'extrema dreta i la passivitat dels actuals governants". Agustí Cerdà, president d'ERPV, ha declarat que "des d'Esquerra, seguirem treballant com hem fet fins ara, des de totes les vies que tenim al nostre abast, per impedir que cap atac de l'extrema dreta gaudisca d'algun tipus d'impunitat. Vivim un moment en el que tant al País Valencià com a la resta d'Europa observem amb preocupació una proliferació de discursos feixistes, racistes i homòfobs, en molts casos amb la complicitat dels governants.

Girona

Carme Capdevila afirma que la independència és la millor eina per sortir de la crisi

La cap de llista d’Esquerra per la demarcació de Girona a les eleccions al Parlament Catalunya, Carme Capdevila, ha afirmat avui que ‘la independència és la millor eina per sortir de la crisi econòmica en la qual es troba el nostre país’. Capdevila ha donat el tret de sortida de la campanya electoral en un acte al seu municipi, Sant Hilari Sacalm. La candidat independentista ha afirmat que ‘l’Estat propi per a Catalunya ens permetria disposar d’uns recursos que ara no tenim a causa del dèficit fiscal que imposa Espanya’. Així mateix, ha assegurat que ‘l’Estat propi ens servirà per a eradicar per sempre la deixadesa i el menyspreu dels governs espanyols amb les infraestructures gironines’. La candidata ha relatat alguns dels beneficis que tindria per al nostre país i en particular per a les comarques gironines disposar d’un estat independent. Un dels exemples que ha posat és el de l’aeroport Girona-Costa Brava. Capdevila ha afirmat que ‘amb la independència disposaríem del control del nostre aeroport’.

"Pancartada" eleccions nacionals 2010
ERC Sitges

Comença la campanya per a les Eleccions Nacionals

La Secció Local d'Esquerra Sitges ha començat aquest dijous-divendres a les 00.00 hores la campanya per a les eleccions nacionals al Parlament. La tradicional "cartellada" s'ha substituit per una "pancartada" a la Plaça de l'Estació. Podeu consultar el programa d'Esquerra en el següent enllaç: Programa electoral Parlament 2010