Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Peatje AP-7
Carlet

Esquerra-Ribera Alta demana al PP comarcal que deixe de fer demagògia amb l'alliberament dels peatges de l'AP-7

Esquerra-Ribera Alta ha demanat als dirigents comarcals del PP que deixen de banda la demagògia, arran de les declaracions que l'alcalde d'Algemesí va fer fa uns dies adherint-se a la reivindicació de l'alliberament dels peatges de l'AP-7 a la Ribera. Segons ha explicat Josep Solà, president d'Esquerra-Ribera Alta, "és indignant vore com tant el PP com el PSOE comarcals reivindiquen alegrement l'alliberament dels peatges i, d'altra banda, els seus grups parlamentaris a Madrid rebutgen una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat presentada per Esquerra que demana precisament això". Durant el debat dels PGE de 2010, el grup parlamentari d'Esquerra va presentar una sèrie d'esmenes relacionades amb la millora de les infraestructures i comunicacions de la Ribera Alta. Aquestes esmenes eren, concretament, l'alliberament dels peatges de l'AP-7 al tram entre Algemesí i València, la creació d'una nova entrada a l'autovia A-7 per Carlet i millorar l'actual per Alginet, el soterrament de les vies al seu pas per Algemesí i el desdoblament de les vies al tram Castelló de la Ribera - Torrent de la línia 1 del MetroValència.

Federació de Lleida

Sintonia de plantejaments entre Esquerra i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, els diputats Carmel Mòdol i Miquel Carrillo, i el president de la sectorial d’agricultura, Jordi Benet, juntament amb el secretari de la sectorial, Dionís Guiteras, s’han reunit aquest dimecres amb la junta rectora de la Federació de Cooperatives Agrícoles de Catalunya (FCAC), encapçalada pel seu president, Pere Colat, el vicepresident Joan Segura i el director Jordi Vives, entre d’altres. La trobada, mantinguda a les dependències del Grup Parlamentari d’Esquerra, va servir per intercanviar impressions sobre el decret de la conselleria d’Economia que parla de les seccions de crèdit per a les cooperatives. En aquest sentit, Esquerra va comprendre la preocupació de la FCAC i va manifestar la seva predisposició i capacitat per actuar de pont amb la conselleria perquè el redactat del decret tingui en compte les preocupacions del sector. Així mateix, es va abordar el debat de la revisió de la Política Agrària Comuna (PAC), sobre la qual totes dues parts van coincidir en la necessitat de retornar als objectius fundacionals d’aquesta.

Anoia

Grups municipals d'ERC a l'Anoia presentaran mocions en defensa de la cancel·lació del deute d'Haití i de la diversitat sexual

Diversos grups municipals d'Esquerra Republicana de Catalunya de tota la comarca proposaran, en la celebració dels seus respectius plens, l'aprovació de dues mocions d'un alt contingut social. La primera, favorable a la diversitat sexual i que té l'objectiu d'impulsar polítiques de generin igualtat plena de les ciutadanes i ciutadans independentment de la seva orientació sexual, defensa el dret que tenen totes les persones de viure en igualtat de drets, en llibertat i en la diversitat afectiva, i insta als ajuntaments a introduir actuacions de millora a favor de la diversitat sexual. La segona, favorable a la cancel•lació del deute extern d'Haití, reclama al Govern espanyol la cancel•lació total i immediata del 100% del deute, demana a l'estat espanyol que les ajudes que destini a Haití siguin donacions no reemborsables i no siguin militaritzades, i insta a realitzar una auditoria del deute extern que reclama a Haití per tal d’aclarir l’origen d’aquest. Ambdues mocions són una mostra més que Esquerra Republicana de Catalunya continua essent coherent en la defensa dels seus postulats.

Premià de Mar

Les retallades pressupostàries no afectaran la qualitat de la Festa Major d’Hivern.

La Festa Major d’Hivern de Premià de Mar tindrà un format i un nivell de qualitat similar al d’anys anteriors, tot i les retallades pressupostàries que s’han fet, ja que la tasca dels tècnics de la regidoria ha permès mantenir el nivell de la Festa. La Festa començarà demà amb la rebuda del rei Carnestoltes a la Plaça dels Països Catalans. Divendres es farà el ball de disfresses al porxo de La Lió i dissabte el Despertar dels Penjaculpes i la lectura dels versots. Ja hi ha una dotzena de comparses apuntades per la rua del diumenge.

Els Pallaresos

Trobada regional de secretaris de Imatge i Comunicació

El dia 9 de gener es va celebrar a Tarragona trobada regional de secretaris d’Imatge i Comunicació de les seccions locals i comarcals del Camp de Tarragona. L’acte va tenir lloc al Casal Rovira i Virgili seu d’ERC Tarragona. Es van tractar temes com les necessitats i mancances, tant del món local com del comarcal, en recursos electrònics i tradicionals, per la difusió de notícies i temes relacionats amb els pobles, que puguin ser d’interès públic. El que es vol aconseguir és que tothom tingui les eines necessàries per poder-se informar i saber en tot moment que passa en els temes més essencials del poble o comarca a través de les seves seccions. Es va acordar, crear un grup de treball, per tal de poder cobrir aquestes mancances i necessitats, i així disposar de totes aquestes eines.

Sant Pere de Vilamajor

El Ple de l'Ajuntament es reuneix en sessió ordinària

El Ple de l'Ajuntament es reuneix en sessió ordinària L’Ajuntament ha de reunir-se per celebrar sessió del Ple ordinari el proper dijous dia 11 de febrer a la Sala Orila de La Rectoria, a les 21 hores. ORDRE DEL DIA: 1.- APROVACIÓ DE L’ESBORRANY DE LES ACTES DE LES SESSIONS ANTERIORS ( Ordinària 26/11/2009 i extraordinària del 22/12/2009) 2.- RESOLUCIONS D’ALCALDIA. 3.- PROPOSTA D’IMPLANTACIÓ DE TARIFES D’AIGUA DE CAN BESA SA. 4.- APROVACIÓ INICIAL DEL MAPA DE SOROLLS. 5.- RECEPCIÓ DE LES D’URBANITZACIÓ I SERVEIS ( Excepte depuració d’aigües residuals) DEL SECTOR INDUSTRIAL LA PLANA. 6 .- APROVACIÓ DE LES COMPTES GENERALS DE L’EXERCICI DE 2008. 7.- MOCIONS, PRECS I PREGUNTES.

Vilafranca del Penedès

Qui defensa les vegueries? 4 (PSC-PSOE+CiU)

La sociovergència a Madrid ha portat com a resultat la modificació de l'Estatut, també pel tema de les vegueries. Aquí teniu el text de l'Estatut abans i després de l'efecte del pacte Mas-Zapatero: Abans del pacte Mas-Zapatero: ARTICLE 91. EL CONSELL DE VEGUERIA 1. El govern i l’administració autònoma de la veguería corresponen al consell de vegueria, format pel president o presidenta i pels consellers de vegueria. 2. El president o presidenta de vegueria és escollit pels consellers de vegueria d’entre els seus membres. 3. Els consells de vegueria substitueixen les diputacions. La creació, la modificació i la supressió i també l’establiment del règim jurídic de les vegueries es regulen per una llei del Parlament. Després del pacte Mas-Zapatero: ARTICLE 91. EL CONSELL DE VEGUERIA 1. El govern i l'administració autònoma de la vegueria corresponen al Consell de Vegueria, format pel president o presidenta i pels consellers de vegueria. 2. El president o presidenta de vegueria és escollit pels consellers de vegueria d'entre els seus membres.

Carlet per una televisió sense fronteres
Carlet

Esquerra-Carlet i les JERPV organitzen un concert per la ILP "Per una televisió sense fronteres"

Esquerra-Carlet i les JERPV-La Ribera organitzen el proper dissabte 27 de febrer una jornada per la ILP "Per una Televisió sense Fronteres" a Carlet. Durant la jornada es recolliran signatures a diferents punts de la localitat i a les 18.30h tindrà lloc un concert a la Casa de la Cultura de Carlet (Plaça del Convent i de la Vila, 15) amb l'actuació de Les Maedeus i Sergi Contrí, i amb la col·laboració d'Acció Cultural del País Valencià. Amb aquesta iniciativa Esquerra i les JERPV volen contribuir a donar el darrer impuls per aconseguir les 500.000 signatures necessàries per poder tramitar la Iniciativa legislativa popular al Congrés dels Diputats. Des d'Esquerra i les JERPV s'ha volgut animar als valencians i valencianes a "fer un nou esforç per a acabar de recollir les signatures i lliurar les ja recollides a la Oficina de la ILP", així com es convida a tothom a assistir a l'acte que tindrà lloc a Carlet i gaudir de la festa que s'ha organitzat. Vos esperem a tots i a totes a “Carlet, per una televisió sense fronteres”.

Vilassar de Mar

Ja esta aqui la XI Calçotada Independentista

Aquest cop serà el diumenge 21 a la Plaça Picasso a partir de 2/4 de dues. Hi haurà, Concurs de fer romesco i acte a favor de les consultes populars. A continuació: dinar popular amb calçots, romesco, botifarra, mongetes, pa amb tomàquet, all i oli, beguda, postres, cafè i pitet per 12€. Comptarem amb la presència del president d'Esquerra, JOAN PUIGCERCÓS Després del dinar hi haurà sorteig de productes i actuació musical! Si vols venir, millor que ens reservis els tiquets! Envien's un e-mail i els guardem!! 

Vilafranca del Penedès

Qui defensa les vegueries? 2 (Unió)

El líder democratacristià veu irresponsable aprovar-la ara El president d'UDC i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat 'irresponsable' aprovar ara la Llei de vegueries i ha proposat posposar-la fins que acabi la crisi. En roda de premsa després de la Comissió Executiva Nacional de CiU, Duran ha considerat 'molt poc seriós' que el president de la Generalitat, José Montilla, hagi portat al Parlament aquest debat 'tan allunyat de la dinàmica i de les prioritats del carrer'. De fet, CiU i PP ja han anunciat que no hi donaran suport a la tramitació de la llei al Parlament. Segons Duran, 'no s'ha treballat el consens' sobre aquest projecte de llei, sinó que el Govern ha tirat pel dret portant una proposta al Parlament que només ha provocat confrontació i que parla de crear noves administracions en temps de crisi. Per això, ha demanat aparcar el projecte fins que acabi la crisi, perquè 'hi ha temps suficient en el futur per tractar la divisió del país en vegueries'.

Vilafranca del Penedès

Qui defensa les vegueries? 3 (PP)

El PP i les vegueries: El PP a Vilafranca defensa la Vegueria del Penedès. Per a la creació de la Vegueria del Penedès, com per d'altres, cal una llei orgànica de les corts espanyoles. Que votarà el PP a Madrid si ha presentat un recurs contra totes les vegueries determinades a l'Estatut? ARTICLE 90 DE L'ESTATUT. LA VEGUERIA 1. La vegueria és l'àmbit territorial específic per a l'exercici del govern intermunicipal de cooperació local i té personalitat jurídica pròpia. La vegueria també és la divisió territorial adoptada per la Generalitat per a l'organització territorial dels seus serveis. 2. La vegueria, com a govern local, té naturalesa territorial i gaudeix d'autonomia per a la gestió dels seus interessos. ARTICLE 91 DE L'ESTATUT. EL CONSELL DE VEGUERIA 1. El govern i l'administració autònoma de la vegueria corresponen al Consell de Vegueria, format pel president o presidenta i pels consellers de vegueria. 2. El president o presidenta de vegueria és escollit pels consellers de vegueria d'entre els seus membres.

Federació de Lleida

Esquerra de Lleida defensa la creació de la Vegueria de l'Alt Pirineu i l'Aran com a model per millorar l'Equilibri territorial i la cohesió social

ERC, titlla de "conservador, provincialista i anacrònic" el model proposat per l'alcalde de Lleida Àngel Ros aquest matí a l'entrevista realitzada al programa Els Matins de TV3, qui creu que no s'ha de dividir la província de Lleida en dues vegueries, degut a la pèrdua de pes territorial que això comportaria. Miquel Àngel Estradé, diputat d'ERC i futur ponent de la llei de vegueries a més d'alcalde de les Borges Blanques, li recorda a Ros que el model i els seus serveis "s'organitzaran de manera eficient i propera a l'estructura social del territori, adaptant-los a les necessitats de la gent, desplegant aquells serveis i àmbits de major impacte territorial". Estradé li recorda a Ros que la creació de la Vegueria de l'Alt Pirineu i l'Aran, ofereix al territori "una gran oportunitat de desenvolupament en tots els àmbits", ja que històricament no havien estat territoris amb gaire inversió i mai no han disposat d'estructures polítiques pròpies. D'altra banda, una vegueria pirinenca no ha de constituir cap obstacle per a establir plans de desenvolupament econòmic conjunts amb la plana de Lleida ni ha de perjudicar la capacitat d'atracció dels equipaments de caire cultural, econòmic i acadèmic de la ciutat, els quals actualment ja es nodreixen de persones que viuen fora dels límits administratius provincials.

Alella

Esquerra i JERC ens bolquem amb la consulta per demanar el SI

Des d'Esquerra i JERC sempre hem treballat en la lluita per l'alliberament nacional i la construcció de l'Estat propi. Així doncs, estem plens de joia quan veiem que en el nostre poble s'organitza una consulta per preguntar sobre el futur del nostre país. És per això que en primer lloc volem felicitar la feina que Alella Decideix està duent a terme. L'agrupació d'Esquerra a Alella dóna ple suport a la iniciativa ciutadana, que es produeix paral·lelament a la tramitació de la Llei de Consultes que el Parlament està tramitant, sota la ponència d'en Pere Aragonès, diputat d'Esquerra per la comarca del Maresme. Les JERC i Esquerra d'Alella estem organitzant una colla d'actes i activitats per fer campanya pel SI; perquè és un dret com a ciutadans/nes anar a votar i un deure com a catalans/nes el votar pel SI. Alguns dels actes que organitzem són: 14/02 Botifarrada popular a les 13 hores al patí de Can Lleonart (venda de tiquets a [email protected] o bé al 675768295) 19/02 Festa Jove al Casal d'Alella a partir de les 23:30 hores.

Canet de Mar

El bloc d'Esquerra Canet

Avui, la Secció Local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Canet de Mar, iniciem una nova etapa en les noves eines de comunicació a la xarxa. En aquest cas inaugurem el bloc d'Esquerra Canet de Mar. El bloc esdevindrà un espai de comunicació amb la gent de Canet especialments, i d'altres persones que s'interessin per les activitats, opinions i notícies que generin la gent d'Esquerra Canet i la pròpia Secció Local. També trobareu els diferents enllaços a les eines 2.0, pròpiament dites, on Esquerra Canet hi és present com són el Facebook i el Twitter. Qui utilitzi eines d'agregadors de notícies té l'opció d'afegir el nostre propi RSS i estar informat de totes les notícies que genera el bloc. Ens podeu trobar a http://esquerracanet.blogspot.com

Blanes

Esquerra exigeix responsabilitat i coherència als grups municipals de l’ajuntament de Blanes

En resposta a les declaracions aparegudes als diferents mitjans de comunicació aquests darrers dies, des d’Esquerra de Blanes tornem a exigir coherència i responsabilitat a tots els partits polítics de la Vila, en especial atenció als grups que comparteixen oposició amb nosaltres (PSC i EUiA) i també al Govern Municipal. Des d’Esquerra de Blanes creiem que les formes que segueixen, la resta de l’oposició de Blanes (PSC i EUiA) com alguns membres del Govern Municipal (PDB) nomes fan que desacreditar la política municipal de la vila, i per tant estan fent un acte d’irresponsabilitat amb el càrrec que ostenten com a regidors envers a la ciutadania blanenca. És per aquests motius que no donarem suport a la moció de reprovació que vol presentar el PSC i EUiA al proper ple municipal, ja que creiem que és una moció totalment teledirigida per tal de crear una situació de paràlisi municipal al nostre poble. Per tant, Esquerra seguirà exercint la seva responsabilitat davant la situació política municipal, i seguirà tirant endavant aquelles propostes acordades amb CiU (50 punts).

Vilafranca del Penedès

Pep Quelart escollit alcaldable d'Esquerra per Vilafranca

A l'Assemblea d'avui 6 de febrer s'ha escollit Pep Quelart per liderar el projecte municipal del 2011. Pep Quelart ha fet una exposició de la feina feta i ha plantejat els eixos de la política municipal del futur immediat. El ja candidat ha manifestat "Hem estat fent una feina molt seriosa i productiva a l’Ajuntament i ens consta la bona valoració general, i en especial dels nostres votants, per la feina feta. Cal seguir en aquesta línia de rigor, seriositat i compromís amb Vilafranca".

Sant Cebrià de Vallalta

ERC marxa del govern de Sant Cebrià i el regidor manifesta que renuncia a ser cap de llista el 2011

El grup municipal d'ERC, soci de CiU al govern local, va anunciar ahir de manera oficial que se'n va a l'oposició. El regidor Francesc Roig, únic representant de la formació, ocupava fins ara l'àrea de Promoció Econòmica i va entrar al govern local el 2007, tot i no ser necessari numèricament, perquè la federació nacionalista havia guanyat les eleccions per majoria absoluta. Del comunicat emès per ERC es desprèn que la renúncia de Roig als càrrecs de president de la secció local i de cap de llista per les eleccions municipals del 2011 va comportar també la seva marxa del govern. Segons l'escrit, la decisió «és un gest de sentit comú i de responsabilitat política». El comunicat també destaca que Francesc Roig ha decidit deixar de ser president i candidat per voluntat pròpia. «És una reflexió meditada des del mes de desembre passat i en la qual no ha intervingut el partit», puntualitza, i per corroborar-ho assenyala que el regidor s'ha ofert a tancar la propera llista electoral republicana dels comicis municipals «per evidenciar que no s'ha produït cap trencament amb l'agrupació».

Habitatge de protecció oficial
Teià

Ja han sortit les dates oficials per la convocatòria d’accés als habitatges de La Plana

Aquesta és la convocatòria pública amb més volum d’habitatges que s’ha fet fins ara a Teia. Una convocatòria per accedir als 93 habitatges ubicats a La Plana: 27 de lloguer i 66 de compravenda. Un projecte que va ampliar la seva dotació inicial gràcies al govern d’ERC, després d’una modificació del Pla parcial que passava dels 60 habitatges inicials a 81 habitatges, i posteriorment amb les negociacions amb INCASOL i La Plana per passar dels 81 habitatges aconseguits fins els 93 habitatges actuals. Una actuació que per ERC sempre ha estat prioritària, deixant un parc d’habitatges de promoció pública de 109 en total, en el balanç de vuit anys d’ERC al govern de Teià. Les negociacions amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge per ampliar la dotació de la borsa de lloguer han resultat negatives. Hem esmerçat tots els esforços per aconseguir pactar condicions adequades a la situació de crisi actual, com ara l’augment dels habitatges de lloguer, o be la possibilitat d’accedir a unes condicions bancàries més còmodes (especialment pel fet d’haver d’avançar el 20% del preu de compravenda com a entrada directe) però tot ha resultat en va.