Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Anoia

Capellades aprova donar suport a les entitats que promoguin una consulta popular sobre la independència

El ple municipal celebrat a Capellades ha donat com a resultat, entre les diverses votacions que han prosperat, les dues mocions sobre el dret a l'autodeterminació i suport a la consulta que es va fer a Arenys amb tots els vots favorables dels regidors del consistori menys una abstenció, la del regidor del PSC. La moció de suport a la consulta popular d'Arenys, presentada per CiU previ acord amb el grup municipal d'ERC, va propiciar que la moció inclogués un punt del grup republicà fet pel qual la moció presentada era avui conjunta. D'aquesta moció en destaca sobretot el punt d'incentivar a la societat civil a impulsar consultes populars però amb la implicació i el suport de l'ajuntament, dodant el recolzament que calgui 'sempre i quan surti de les entitats civils locals'.

ERC, pel referendum d'independència
Anoia

Esquerra presentarà mocions de suport a les consultes sobre la independència

A partir de l’experiència d’Arenys de Munt del passat 13 de setembre, la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Anoia, ha iniciat un procés d’anàlisi i de suport en aquells municipis de la comarca on es podria realitzar aquesta consulta d’una forma similar a la que es va portar a terme a Arenys de Munt. Esquerra compta amb un total de 70 regidors en 29 consistoris anoiencs, a través dels quals presentarà les mocions per donar suport a les consultes populars. A mesura en que als ajuntaments es vagin convocant plens per a tractar altres assumptes, els regidors i regidores d’Esquerra de l’Anoia proposaran incloure en l’ordre del dia, conjuntament amb les altres forces polítiques del consistori que també ho vulguin fer, la Moció de suport a les consultes populars municipals per la independència, que ha estat consensuada en el marc de l’entitat Decidim.cat. Aquesta entitat agrupa a gairebé 1.300 càrrecs electes municipals a favor del dret a decidir, elegits en candidatures de diferents partits polítics, en més de 450 municipis dels Països Catalans.

Sant Pere de Vilamajor

Posicionament dels grups de l'oposició respecte a la deslocalització de la fàbrica de pinsos.

Dijous 1 d'Octubre del 2009, en el punt segon del ple de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor: Segon.- Propiciar la possibilitat de deslocalització de l’empresa Pinsos Picart S.A. dins del context del POUM en fase d’aprovació provisional. Es proposa al ple: ‘Per tal de ratificar, si és el cas, la posició de cadascun dels regidors d’aquest ajuntament respecte de propiciar la deslocalització de l’empresa Pinsos Picart, de C/Sant Nonet de Sant Pere de Vilamajor, a través de la Planificació del POUM actualment en fase d’aprovació provisional, i en el benentès de que aquesta sigui la voluntat de l’empresa i que formal i jurídicament sigui possible; es proposa l’adopció del següent acord: PRIMER.- PROPICIAR LA POSSIBILITAT DE DESLOCALITZACIÓ DE L’EMPRESA PINSOS PICART DINS DEL CONTEXT DEL POUM EN FASE D’APROVACIÓ PROVISIONAL, EN EL BENENTÈS DE QUE FORMAL I JURIDICAMENT SIGUI FACTIBLE.’ En aquest punt,tots els grups que formem l'oposició vam concensuant un document que a continuació detallem: ________________________________________________________ PROPOSTA D’ACORD: Propiciar la possibilitat de deslocalització de l’empresa Pinsos Picart dins el context del POUM en fase d’aprovació provisional.

MercèGisbert
Premià de Mar

Serveis Socials ajuda amb material escolar a començar el curs.

La regidoria de Serveis Socials, liderada per Mercè Gisbert, ha col·laborat amb Creu Roja en la seva campanya "Ara més que mai, cada cop més a prop de les persones" subministrant uns 550 conjunts de material escolar per a alumnes de famílies amb necessitats. Aquests materials estan destinats a alumnes de primària i inclouen una motxilla, llibretes i diversos estris per escriure i dibuixar. La col·laboració s'emmarca en la voluntat de la regidoria d'aprofitar i exprèmer al màxim tots els recursos possibles per tal d'atendre les necessitats dels premianencs i les premianenques, així com establir llaços de cooperació i col·laboració entre d'altres entitats i ens que treballen també en el camp de l'atenció social.

Anoia

La Pobla aprova la moció a favor de la independència

El Ple de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt, reunit el passat dijous, va aprovar facilitar la celebració al municipi d’un referèndum sobre la independència de Catalunya. La moció, presentada pel Grup Municipal d’Esquerra, va obtenir un ampli suport polític, ja que va rebre els vots a favor dels dos regidors republicans i dels 7 de Convergència i Unió, i cap vot en contra, en abstenir-se els dos regidors del PSC. La moció va prosperar després que CiU proposés una lleugera modificació en el redactat, que va ser acceptada pels regidors d’Esquerra en entendre que no feia variar l’esperit ni el contingut del text.

Anoia

Relleu a l'alcaldia de Cabrera d'Anoia

Aquest cap de setmana Cabrera d'Anoia ha fet el relleu d'alcalde. Tal i com s'havia acordat en el pacte d'ERC i el PSC arran de la moció de censura de l'inici del mandat, després de Salustià Monteagudo és ara el republicà Jaume Gorrea qui ostenta el càrrec d'alcalde pels proper 20 darrers mesos de mandat.

Federació de Lleida

Anna Simó lamenta que no hagi prosperat la moció per l’autodeterminació presentada per Esquerra a Lleida

Anna Simó, portaveu d’Esquerra al Parlament de Catalunya, ha lamentat aquest matí que la Paeria no donés suport a la moció presentada al Ple del passat divendres, per a que l’ajuntament donés suport a una consulta sobre la independència, si alguna entitat/entitats la volien dur a terme, “en una ciutat tant important com Lleida, governada en majoria pel PSC, qui ja ha dit que no estaven a favor d’aquestes consultes, ni per impulsar-les, ni per donar-hi cobertura, era lògic i previsible que no prosperés aquesta moció, però no per això els companys d’Esquerra de Lleida havien de deixar de presentar-la”. Simó ha fet aquestes declaracions aquest matí, durant la seva visita a la Fira de Sant Miquel, acompanyada per Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida, Francesc Mitjans, regidor d’ERC a la Paeria i els diputats Carmel Mòdol i Maria Àngels Cabasés. La portaveu ha afirmat també que en el cas que surtin iniciatives civils que vulguin organitzar aquest tipus consultes “tindran tot el suport que necessitin per part d’Esquerra”.

Alcoi

Pressupostos Generals de l'Estat

Esquerra-Alcoi, per mitjançant els seus diputats republicans lluitarà per aconseguir en els pressupostos generals de l'Estat les següents esmenes, que poden beneficiar Alcoi i comarca, a més de la veïna comarca de El Comtat. 1)Pont de connexió entre els polígons de Santiago Payà i Batoi. Proposta aprovada pel govern local a Esquerra-Alcoi en l'actual any. 2)Carril bici. Alcoi-Benilloba-Gorga-Millena-Benimarfull-Muro. 3)Carril bici. Alcoi-(Castalla-Onil). 4)Carril bici. Alcoi-Banyeres-Bocairent-Ontinyent-Muro. 5)Línia de Tren Alcoi-Alacant. El Pont de connexió entre polígons és de vital importància per al bon desenvolupament de les activitats de les empreses que allí es troben, evitant la saturació, sorolls i malestar que provoca tindre gran quantitat de vehicles de transport per dins de la ciutat i alhora, facilitar als veïns del barri de Batoi l'accessibilitat a aquestos. Posteriorment serà necessari tindre la connexió entre el pont i la carretera de Banyeres, tema proposat per Esquerra a plenari i aprovat per govern local.

Joan Ridao durant la seva visita a la Fira d'Igualada
Anoia

Ridao a la Fira d'Igualada

En el transcurs de la visita a la Fira de Setembre d’Igualada, el secretari general d’Esquerra Joan Ridao ha valorat els Pressupostos Generals de l’Estat pel 2010, i en aquest sentit ha assegurat que ‘molt s’haurà d’esforçar el PSOE si vol obtenir suports’. Segons Ridao, és un pressupost que segueix el mateix guió anticrisi dels dos últims anys: ‘erràtic, improvisat i irreal’ i no fa més que ‘hipotecar la recuperació econòmica’. I és que, tal i com ha apuntat, preveuen un creixement de l’economia i del dèficit ‘fictici’, una reforma fiscal que ‘penalitza l’estalvi i el consum de les classes mitjanes i populars’ i una inversió que ‘oblida l’economia productiva i la generació de riquesa i d’ocupació’. Per tant, els ha qualificat d’’antisocials, perquè no hi ha res més social que l’atur’. El dirigent independentista també s’ha referit a la Llei de l’avortament, que ha estat aprovada aquest matí, i en aquest sentit ha considerat que ‘és un bon punt de partida’.

Les quatre regidores d'Esquerra Teià
Teià

Ple! Quatre de quatre!

Avui ha estat un Ple significatiu, ha pres possesió de la seva acta de regidora la Sara Pérez, la quarta regidora d’ERC de les quatre representants que tenim al nostre municipi. Tot un PLE. Tot i els discursos, les campanyes, els escrits i les proclames de tots els partits, l’únic partit que ha fet una aposta clara i decidida per les dones i pels joves ha estat ERC a Teià. El 1999 van ser tres regidors, el 2003 4 regidors i 1 regidora, el 2007 dos regidors i dos regidores però el relleu al llarg del que portem aquesta legislatura ha estat concluent: quatre regidores. A totes aquestes, Teià possiblement sigui dels pocs municipis on ell seu consisitori la majoria (7 de 13) siguin dones i amb un equip de govern amb majoria absoluta femenina (5 de 7). Segur que la política municipal tindrà un caire diferent. També en aquest Ple s’ha presentat una moció “mediàtica” però on l’equip de govern (que és qui l’ha proposada) ha volgut fugir de les portades. Una moció fonamentada en la defensa del dret a decidir, en donar suport a la consulta d’Arenys, demanant el respecte a les iniciatives socials i expressant una crítica decidida a la postura del govern central de l’estat espanyol.

Simeó Rabasa
Anoia

Homenatge a Simeó Rabasa als Prats de Rei

El proper dissabte 26 de setembre a les 10h, es realitzarà a la Plaça Major de Prats de Rei, l'homenatge a Simeó Rabasa i Singla, fundador de les empreses Rabasa-Derbi. Entre els actes, es recordarà la trajectòria professional i humanitària d’en Simeó Rabasa, la presentació commemorativa en el seu record, una passejada guiada per la vila, una exposició de motocicletes Derbi a la Plaça Major, així com un esmorzar popular per a tots els assistents. Alhora, comptarem amb l'assistència de reconeguts ex-pilots de la marca DERBI-RABASA, com Angel Nieto, Toni Elias, Àlex Crivillé i Josep MªBusquets, entre d'altres. Ús convidem a assistir-hi!!

Federació de Lleida

EL SENAT REBUTJA LA MOCIÓ D’ESQUERDA CONTRA EL MALTRACTAMENT ANIMAL EN LES FESTES

El senador per Lleida d’Esquerra, Josep Maria Esquerda, portaveu del grup en temes de Turisme, ha presentat avui una moció davant el Ple del Senat, en la que es demanava una modificació de l'Ordre ITC/2006, del 3 de maig, per a què totes les festes declarades d'”Interès Turístic Nacional” i d”Interès Turístic Internacional”, declarades amb anterioritat la seva entrada en vigor, compleixin també el requisit d'aquesta Ordre, de la prohibició d'actes que comportin maltractament a animals o persones. El Ple ha rebutjat aquesta moció que ha obtingut 30 vots a favor. L'objecte de la moció és que es revisi el reconeixement d'”Interès Turístic Nacional” de les festes declarades a partir de l'Ordre Ministerial de 1979 i abans de la de 2006 amb la finalitat de deixar sense efecte d’aquesta declaració a totes aquelles festes en concorrin actes que directa o indirectament es maltractin animals o persones. L’any 2006, es va regular la declaració d'”Interès Turístic Nacional i Internacional”.

Sant Cebrià de Vallalta

Bona Festa Major!

El proper dijous donàrem el tret de sortida de la Festa Major de Sant Cosme i Sant Demià. És per aquest motiu que la secció local d'Esquerra de Sant Cebrià de Vallalta us desitja que gaudiu al màxim aquests dies. Bona Festa Major!

Anoia

Esquerra va celebrar una assemblea informativa sobre el model de finançament

El passat dilluns 20 de juliol es va celebrar a la seu d’esquerra republicana d’Igualada una assemblea informativa sobre la posició que va adoptar al formació republicana sobre el finançament. En aquesta assemblea en que van assistir un bon nombre de militants i simpatitzants del partit va servir per explicar el posicionament favorable del partit republicà a la proposta financera per part del govern espanyol. Entre els punts que es van destacar de l’acord foren que l’any 2012 es garantien 3855 milions per Catalunya, s’aporten noves eines per fer front a la crisi, que Catalunya rebrà el 278,8% dels nous recursos addicionals enlloc del 16,5 de que rep actualment, etc.

Anoia

Ernest Benach a Igualada

Per celebrar el seu primer aniversari, Anoiadiari.cat va organitzar una conferència a Igualada a càrrec del President del Parlament Ernest Benach, que alhora va participar en el 2n Dinar Networking TICAnoia on parlà de l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i de les eines Web 2.0 al Parlament. Durant la visita de Benach a la comarca, i a fi d'interessar-se en l'impacte de la crisi al territori, també va aprofitar per visitar les empreses igualadines Curtits Farrés i Sita Mur.

Anoia

ERC Capellades no veu clara la proposta sobre la piscina plantejada per l'equip de govern.

Els representants d’Esquerra, PSC i VdC-CUP hem estat informats per l’actual equip de govern de la proposta d'obertura de la piscina per la temporada d'hivern 2009-2010. Aquesta es basa en obrir només les tardes de 14 a 21h i d'un augment de quasi el 100% de quotes, passant aquestes a ésser només individuals, desapareixent les modalitats de familiars i mantenint-se la diferenciació per edat. La decisió presa sobre els horaris d'obertura no va ser compartida per la resta de forces i es va proposar que com a mínim hi hagués dos matins oberts i compensar-ho obrint més tard les tardes respectives, per tal de cobrir el sector de gent usuària del matí. Aquesta proposta va ser acceptada. Tot i haver acordat uns mínims pel que fa a horaris, no treu que estiguem molt sobtats i en desacord pel que fa a la proposta d'augment de quotes, on aquestes pugen més del 100% respecte a l'anterior temporada. En aquest aspecte esperem arribar a un acord en la propera reunió convocada per al proper dilluns 14 de setembre.

Castellers a Vallbona
Anoia

Éxit de la Diada Nacional a Vallbona

Com en els darrers anys, tots els actes programats per a la Diada Nacional de Catalunya tingueren enguany una gran participació. Ja en la vigília, es feu la ja tradicional cantada d’Havaneres. El dia de la Diada, més d’un centenar de persones pujaren caminant fins a les banderes, on es tornà a aixecar la senyera, tombada a les ventades de gener; l'acte comptà amb la participació del falcons de Vallbona, que delitaren els assistents aixecant un pilar de quatre. Ja a l’hora de dinar un centenar de persones compartiren taula amb la ja també tradicional botifarrada, i a mitja tarda es feu l’entrega de premis del Concurs de Fotografia ‘La foto de l’estiu’, resultant-ne guanyadora una imatge de Noruega, d'Isabel López i Joan Marofà. Finalment, s’inaugurà la nova zona d’esbarjo del Carol, amb la participació d’unes tres-centes persones.

Anoia

Bellprat rendeix homenatge a Nativitat Yarza

El proper dissabte 19 de setembre, l’Ajuntament de Bellprat i l’Institut Català de les Dones rendiran homenatge a la senyora Nativitat Yarza Planas, en commemoració al 75è aniversari del nomenament de la que fou primera alcaldessa de Catalunya i de l’Estat espanyol en època de la República. L’acte comptarà amb la presència del Molt Honorable President del Parlament de Catalunya, el senyor Ernest Benach i Planas, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva Masoliver, així com alcaldesses d’arreu de Catalunya i altres autoritats. Dins les diverses activitats programades podrem gaudir d'una audició de sardanes, de la trobada de Gegantes de l'Anoia, de la primera exhibició de les Castelleres dels Castellers de Vilafranca i de la conferència a càrrec de la historiadora Isabel Segura Soriano; en finalitzar hi haurà aperitiu per a tots els assistents. Ús hi esperem!