Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Ernest Benach a la Seu d'ERC
Anoia

Per Ernest Benach, “el dilema de les eleccions és qui serà l’àrbitre de Catalunya, si Esquerra o el PP”

Ernest Benach va iniciar les seves declaracions manifestant que “en aquestes eleccions ens juguem qui decidirà el futur de Catalunya” tot assenyalant que “el dilema està en qui serà l’àrbitre del govern de la Generalitat, si Esquerra Republicana o el Partit Popular”. Benach va reivindicar el paper d’ERC durant aquests anys perquè “gràcies a s’ha avançat com mai en polítiques nacionals i socials, obligant als dos grans partits a prendre decisions de país impensables”. En clau electoral, preguntat per la proposta de CIU pel concert econòmic, el dirigent republicà va defensar que “l'any 92 nosaltres ja varem començar una campanya pel concert econòmic, ara diu CiU que el vol, doncs benvinguts” tot afegint que “la proposta d’ERC és clara, és un full de ruta comú, que inclou el concert econòmic i un referèndum per la independència: ERC ajudarà al govern si, després d’aquestes eleccions, es demana el concert econòmic; ara bé, si no ens el donen llavors tocarà decidir, i no hi ha via més democràtica que un referèndum”.

7 anys de govern en 140 piulades
Malgrat de Mar

7 anys de govern en 140 piulades

Consulta aquest document on trobaràs en 140 piulades el que ha fet ERC en 7 anys de govern. "Si fa set anys ens haguessin dit que sobre l’independentisme pivotaria l’eix de la política catalana no ens ho hauríem pas cregut. La societat catalana ja no es conforma només amb engrunes, ni amb la política del peix al cove. L’independentisme ha amarat amplis sectors de la població, s’ha fet més transversal. El dret a decidir ja no és avui una entelèquia i la independència ha deixat de ser un somni romàntic per esdevenir un objectiu tangible. L’esquerra independentista ha governat i els resultats s’han notat, amb un fort impuls a les polítiques socials i amb una ambició nacional desconeguda allí on tot havien estat temors i renúncies. Ha estat necessari que Esquerra fos al Govern per desplegar delegacions catalanes per tot el món, per fer una Llei d’acollida pionera i que establís el català com a llengua comuna, per blindar l’escola catalana, per impulsar la internacionalització de l’economia catalana, per ser conscients fins a quin punt l’espoli fiscal existeix i és un llast.

Tribunal Constitucional
Granollers

ERC Granollers dóna suport als reglaments per a l’ús de la llengua catalana a les administracions locals

El Grup Municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Granollers ha presentat una moció en suport als reglaments per a l’ús de la llengua catalana a les administracions locals. Tal i com s'evidencia en la vida quotidiana a casa nostra, l'ús de la llengua catalana no provoca cap tipus de confrontació social, ans el contrari, és una eina més de convivència a la societat catalana i un instrument de cohesió social del país. Recentment, però, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, instat pel Grup Municipal del Partit Popular a Barcelona i per l’entitat Convivència Cívica Catalana, ha portat a terme una suspensió cautelar d'alguns dels articles dels reglaments d'ús del català de l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Lleida, respectivament. Així mateix, l'Associació Cívica Ciutadana ha anunciat que també portarà als jutjats el reglament de la Diputació de Girona. Per tots aquests motius, el Grup Municipal d’ERC ha proposat al ple de l’Ajuntament que expressi el seu rebuig més profund vers l’ús partidista i l'ofensiva contra la llengua catalana que han demostrat alguns col·lectius tot presentant recursos contra els reglaments d’ús del català a diferents administracions locals i que doni suport a les administracions locals que disposen de reglaments vigents per a l’ús de la llengua catalana on el català és llengua preferent, com és el cas de l’Ajuntament de Granollers, i esperonar a la resta a aprovar-ne.

Campament de la Dignitat
Granollers

ERC Granollers presenta una moció de condemna a l'atac marroquí al Campament sahrauí de la Dignitat

El Grup Municipal d’ERC ha presentat una moció perquè l’Ajuntament manifesti la seva condemna pel desallotjament violent i la repressió posterior del Campament de la Dignitat d’Al-Aiun. Mitjançant aquesta moció, Esquerra també busca que el consistori insti a la Generalitat de Catalunya i al Parlament de Catalunya a adoptar una posició inequívoca a favor de la resolució definitiva i justa d’aquest conflicte, a més de demanar al Govern espanyol, la Unió Europea i les Nacions Unides que facin servir totes les vies al seu abast per tal d’aconseguir una condemna d’atacs com el patit al Campament de la Dignitat, l’impuls d’una nova fase negociadora entre el Govern marroquí i el Front Polisario, així com el compliment de les resolucions aprovades en el marc de les Nacions Unides sobre el conflicte. La moció es debatrà a la Junta de Portaveus prèvia al Ple municipal de dimarts 30 de novembre.

Imatge de la capçalera de la marxa
Sant Boi de Llobregat

25 de novembre: "Que la violència no ens prengui la independència"

Ahir diumenge 21 de novembre va tenir lloc la primera marxa contra la violència masclista a la nostra ciutat. Unes 300 persones van marxar des de la Plaça Ernest Lluch, a Camps Blancs, fins a Can Massallera, on es tancà l'acte amb la lectura del manifest elaborat pel Consell Municipal de les Dones. La secretària de la Dona d'Esquerra, Lucia López i el regidor de Barri Centre Enric Garcia van participar a la marxa en representació d'Esquerra. Per a López, "en dies com avui hem de recordar tota la feina que s'està fent per a l'eradicació de la violència masclista, però essent conscients que en queda molta per fer". En aquest sentit, la representant republicana va destacar el fort increment en el pressupost destinat a lluitar contra la violència masclista (ha crescut un 165% des de 2005) però ha recordat que "amb això no n'hi ha prou. Cal seguir posant a les dones en el centre de les polítiques públiques per tal que siguem subjectes de drets". Durant tota la setmana, a Sant Boi s'organitzen diversos actes, entre ells el videofòrum amb la pel·lícula "Frozen River", que tindrà lloc a Cal Ninyo el proper dijous, 25 de novembre, a les 18h.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra participa a l'acció de la Plataforma Son Bordoi viu

Una trentena de persones han participat avui en l'acció simbòlica de la Plataforma Son Bordoi viu, de la qual en formen part l'assembles de joves del Molinar, el GOB, Gadma i com a únic partit polític, Esquerra. Aquest acte ha consistit en fer un hortet al terreny de Son Bordoi, i hi han participat, entre d'altres militants del partit republicà, Joan Lladó, president d'esquerra a les Illes Balears i Pitiüses; Joan Vicenç Lillo, secretari de política territorial i Francesc Jaume, president d'esquerra Palma. El terreny de son bordoi integra un total de 112.882 metres de sòl fèrtil, mentre que a Palma hi ha 45.000 pisos buits; a banda d'això cal destacar que la Comissió Tècnica d'Urbanisme del Consell de Mallorca va posar de manifest que aquest projecte te múltiples mancances a nivell urbanístic, ja que es proposa en una zona ja col•lapsada com és el Molinar. Joan Lladó ha manifestat que "aquest terreny és de les darreres zones fèrtils de palma i és un insult al votant ecologista que un pacte de progrés i per la sostenibilitat aposti per aquest projecte, que no fa més que perpetuar el model Matas"

Imma Cunyat
País Valencià

"Que la violència no ens prenga la independència"

El proper dijous 25 de novembre es commemora el Dia Internacional contra la violència masclista. Esquerra es suma als actes convocats amb motiu d'aquesta jornada. Són moltes les dones maltractades pel fet de ser dones. Altres han estat assassinades per les seues parelles o exparelles. En paraules de Imma Cunyat, secretària de la Dona d'ERPV, "des d'Esquerra volem engrescar totes les valencianes i valencians a participar amb la seua presència, a nivell local o comarcal, en els actes que se celebren al llarg d'aquestes setmanes. A més a més, el 25 de novembre, hi ha concentracions a Alacant i Castelló i la tradicional manifestació a València. En totes aquestes participa Esquerra en l'organització". Cunyat ha incidit en que, tal i com es recull al manifest elaborat des de la Secretaria de la Dona, "al País Valencià continua sense desenvolupar-se des de fa sis anys la Llei Integral contra la violència de genere, l'actual govern no planteja cap política a nivell educatiu, sanitari, assistencial ni als mitjans de comunicació per eradicar la violència masclista i, mentrestant, any rere any veiem com els drets fonamentals de les dones valencianes, pel fet de ser-ho, es veuen vulnerats".

Catalunya Central

Acte central d'Osona

Acte central de campanya a Osona, amb la presència de Joan López (candidat municipal a l'Ajuntament de Vic), Josep Mª Freixanet (candidat comarcal al Parlament), Ernest Benach (President del Parlament) i Joan Puigcercós (Candidat a President) a les 20h a l'edifici del Sucre de la ciutat de Vic.

Maria mercè Roca, Eduard Adrobau
Vidreres

Acte de Campanya

GENT VALENTA per la independència Dilluns 22 de novembre a les 20.30 h Sala de Plens del Ajuntament de Vidreres amb Maria Mercè Roca Candidata d'Esquerra per Girona Eduard Adrobau Candidat d'Esquerra per Girona 

Almassora al Palau.

ALMASSORA AL PALAU El passat dissabte 20 de novembre , vam gaudir del Palau de la Musica i de la gent que allà es trobava.El viatge va ser llarg, però entretingut, entre els riures, la pluja i la conversa es va fer mes curt que no ens pensàvem. Al entrar al principat, un arc de Sant Martí ens donava la benvinguda a un dia , per a gaudir o patir, la decisió era nostra. Al palau ens vam entendrir, vam tornar a riure, sentit-nos orgullosos de pertànyer a un grup amb qui compartir idees i sentiments. Per això després d'haver deixat arrere el camí, els riures i als companys, després d'arribar a casa i calçar-me les sabatilles, un pensament em rodava per el cap. Perquè no gaudir d'això ? Perquè no aplegar esforços ? Perquè no asseure'ns tots a la mateixa taula?, no sols els que allà rèiem i parlarem, si no tots els que riuen, parlen i pensen com nosaltres, que no serem lliures fins el dia que siguem independents. Diversificar fronts contra un mateix enemic que es sap fort i poderós.

Gandesa
Terra Alta

La Gent valenta a Gandesa

Ahir a la tarde en Lluís Salvadó  cap de llista per les Terres de l'Ebre acompanyat de Neus Sanromà candidata per la Terra Alta, i de'n Jordi Bosch secretari general de telecomunicacions de la Generalitat, van presentar la "Gent valenta" d'Esquerra a la comarca... Queda clar... votar Esquerra es votar Independència...¡¡¡

Sant Pere de Ribes

Joan Tardà dimarts 23 al GER

Demà dimarts 23 a les 20h el company Joan Tardà, farà un acte electoral dins de la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya d'aquest diumenge 28, el mateix tindrà lloc a la sala d'actes de l'entitat GER, us hi esperem valents i valentes.

Amer

Acte electoral

Dimarts 23 de novembre a les 20 h a la Sala d'actes de Can Boles Cristina Alsina, candidata al parlament presentarà l'acte en Xavier Targa Ho acabarem amb un brindis

Ebre

Salvadó proposa la creació del Centre d’Excel·lència Internacional a les Terres de l’Ebre (CEITE) d’estudi del canvi climàtic

El candidat d’Esquerra a les eleccions al Parlament, Lluís Salvadó, acompanyat de l’alcalde de Roquetes, Francesc Gas; del director dels Serveis Territorials d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Felip Monclús, i dels senadors republicans de l’Entesa de Progrés, Pere Muñoz i Carles Bonet, ha visitat aquest matí l’Observatori de l’Ebre. Els representants d’Esquerra abans de la visita s’han entrevistat amb el director de l’Observatori per avaluar el nivell d’execució de l’esmena de 500.000 € que Esquerra va aconseguir dels pressupostos generals per a aquesta institució. Els republicans s’han mostrat satisfets del fet que, malgrat la dificultat de la negociació, finalment els diners aconseguits permetran cobrir les reduccions d’algunes aportacions que s’havien de fer des d’institucions de l’Estat a la vegada que es podrà millorar la situació actual. Salvadó ha volgut presentar una proposta que Esquerra porta temps treballant i que a la propera legislatura s’hauria d’implementar de forma definitiva.

Lago i Culí al Casal Republicà Joan Girbau, de Torelló
Torelló

Lago i Culí a Torelló en la campanya electoral de les JERC Osona

A Torelló, els candidats de les JERC, Gemma Lago i el santperenc Josep Culí, han protagonitzat l’acte de les JERC Osona en aquestes eleccions. Culí ha posat en valor la feina feta de les JERC a Osona, a través de la Secretaria de Joventut, on des del 2003 l’aportació a municipis osonencs per fer politiquees de joventut ha augmentat un 1.000%, passant de 26.000€ al 2003 a 270.000€ el 2010, així com la creació de tres Borses Joves d'Habitatge a la comarca i la creació de l'Oficina Jove d'Osona, de serveis a la joventut. Per la seva banda, Gemma Lago ha posat en valor els joves del país, com a protagonistas clau per avançar cap a la independència de Catalunya. La candidata de les JERC ha reclamat el suport per Esquerra en les properes eleccions perquè no hi hagi cap pas enrrere en les politiquees de suport a l’emancipació juvenil. En l’acte també hi han participat Josep Maria Freixanet, candidat d’Esquerra Osona, Gerard Coca, portaveu nacional de les JERC, Ignasi Bosch, portaveu de les JERC Osona, i Jordi Casals, portaveu del Grup Municipal d’ERC Torelló i responsable de la Secretaria de Joventut a la Catalunya Central.

Simó i Freixanet al Saló Catalunya de Sant Julià de Vilatorta
Osona

Esquerra omple el Saló Catalunya de Sant Julià de Vilatorta amb Simó i Freixanet

Aquest diumenge, ha estat un dia intens de campanya per Esquerra Osona, amb la visita al mercat de Centelles i el vermut col.loqui d’Anna Simó i Josep Maria Freixanet a Sant Julià de Vilatorta. Al matí, Josep Maria Freixanet, acompanyat per Norbert Gómez, flamant candidat republicà a l’alcaldia de Centelles, ha fet campanya al mercat setmanal de Centelles, on ha pogut conversar amb veïns de la població. Al migdia, una vuitantena de persones han omplert el Saló Catalunya de Sant Julià de Vilatorta en el vermut col.loqui amb la portaveu parlamentària d’ERC, Anna Simó, i Josep Maria Freixanet, candidat independentista d’Esquerra Osona. Simó ha reclamat el suport a la única força política catalana amb les mans lliures per defensar els interessos dels catalans i catalanes: Esquerra Republicana de Catalunya. “Ara més que mai, Catalunya necessita una ERC forta per avançar cap a una majoria social per la independència un cop l’autonomisme i el federalisme han quedat amortitzats per la sentència del Tribunal Constitucional”, ha dit Anna Simó.

acte al Palau
Sant Cugat del Vallès

COMPARTIR L'AUTOESTIMA

Bona nit, Voldria compartir amb vosaltres l’autoestima. Aquest matí, com sabeu, s’ha celebrat l’acte central de campanya d’ERC i m’he sentit molt satisfet de la feina que ha fet, que hem fet, el partit per organitzar un acte molt lograt. Quin goig feia el Palau, ple de gent, amb un ambient de gala i bona organització. A banda, que el grup musical que ens ha rebut, els “xeics”, ho feia d’allò més bé, m’he quedat embaladit i commogut amb el primer parlament polític. En Jordi Carbonell, un home de pedra picada que sempre hi ha estat i per molts any hi segueixi estant, amb una dona jove, molt jove, la Gemma Lago amb un discurs travat, clar i net , relligava el passat i el present, per encarar el futur. Un futur que no és altre que el de la llibertat. El fil roig, que com recordava en Ferrer Gironés és que “la lluita de Catalunya ve de lluny i comença el mateix dia que els catalans s’adonen que els volen abolir la seva llibertat, el mateix dia que veuen que l’han perduda , i continua avui en dia”.