Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Pere de Riudebitlles

El pressupost del 2009 s’ha tancat amb dèficit

Des de l’any 1990, quan també governava PSC-CIU, que el municipi no havia tingut un resultat negatiu Ja fa dos anys que el comptes de l'Ajuntament no surten. És a dir, que els ingressos són inferiors a la despesa. Amb altres paraules, es gasten més diners dels que hi ha. La inèrcia del govern del PSC-GIR-CIU en aquestes dues legislatures ha estat la de no tenir mesura en la despesa. S’ha estirat més el braç que la màniga Aquest govern ha fet ús de polítiques populistes per nodrir els seus interessos electorals. Ha pagat alguns àpats i festes a la gent de manera gratuïta, ha promogut campanyes mediambientals ineficaces, ha fet la coberta d'un pavelló que ha costat més car que fer un pavelló poliesportiu nou, ha realitzat projectes que no podrà dur a terme, ha mantingut una plantilla de tècnics innecessària, entre tantes altres males pràctiques. Mentre hi ha hagut la construcció de nous habitatges tot ha anat bé, però quan aquesta font d'ingressos s'ha aturat, la casa gran ha començat a patir els seus propis excessos.

municipals, candidatura
Tàrrega

Jordi Ramon és escollit candidat a l'alcaldia de Tàrrega

La secció local d’Esquerra a Tàrrega ha escollit per unanimitat Jordi Ramon i Torres per encapçalar la llista a les properes eleccions municipals i, per tant, serà el candidat a l’alcaldia de Tàrrega. Cal recordar que el republicà Jordi Ramon encapçala el projecte d’Esquerra a l’Ajuntament de Tàrrega des del 2003 on exerceix actualment el càrrec de Regidor de Cultura i primer Tinent d’Alcalde. Després de dues legislatures en governs de coalició, Esquerra aspira a consolidar el seu pes a l’Ajuntament. Així doncs, tal com ha afirmat el ja alcaldable d’Esquerra “Les formacions polítiques hem d’anar de repte en repte i ara ens toca aspirar a tenir més representació a l’Ajuntament i arribar a assumir l’alcaldia de la ciutat de Tàrrega.” Amb l’elecció aquest diumenge del cap de llista, Esquerra dóna el tret de sortida d’un procés en què es valorarà la tasca de govern d’aquesta legislatura, es formularan noves propostes per al programa electoral i es confeccionarà la resta de la llista per proposar als ciutadans i les ciutadanes de Tàrrega un projecte engrescador per la ciutat.

Sant Pere de Riudebitlles

Esquerra de Sant Pere de Riudebitlles explica les resolucions a les al•legacions presentades a la nova planificació urbanística

El tres regidors d'Esquerra de l'ajuntament riudebitllenc van explicar als veïns i veïnes del municipi quines serien les principals resolucions que el govern municipal, del PSC(Gir) i CIU, havia previst per a la gran quantitat d'al•legacions presentades. Recordem que el veïns i veïnes de St. Pere van arribar a presentar fins a 2614 al•legacions al nou POUM, i que porten més de 6 mesos, esperant una resposta. Els regidors de l'oposició, en un exercici de transparència, van oferir un nodrit paquet de respostes en l'acte d'ahir ja que la gent del municipi està desinformada sobre aquest procés de redacció del nou planejament urbanístic. En el debat informatiu els regidors republicans van explicar en quin moment es trobava el procés de la redacció del nou POUM i van trametre a les persones presents bona part de les respostes previstes a les al•legacions presentades ara fa més de 6 mesos. Aquest acte, com els altres dos anteriors, s'emmarca en la voluntat explícita d'Esquerra de voler tenir les persones del municipi informades adequadament, ja que el govern del PSC(Gir) i CIU, estratègicament, eviten tenir informades les persones del municipi per tenir marge de maniobra i evitar haver d'admetre errors, i per la voluntat explícita de doblar, en escreix, la població en els propers 12 anys.

Sant Pere de Riudebitlles

El tema de la droga

Ara ja farà quasi un any, els regidors d'Esquerra advertíem en un ple de l'Ajuntament que al nostre municipi hi havia massa tràfic de drogues. Que hi havia moltes persones joves que començaven a estar prop de la marginalitat social ja que eren drogodependents, i que d'altres persones vivien de la venda il·legal d'aquestes substàncies. Vam demanar al govern de l'ajuntament que fes alguna cosa, que tallés d'arrel aquella situació, que això no podia seguir. És clar que el govern municipal no ens van escoltar i que no van saber què fer davant la nostra petició. Ara ja hem de lamentar que el nostre municipi hagi perdut un veí per un cas relacionat, suposadament, pel tràfic il·legal de drogues i això ha comportat que les persones del municipi patim la sensació d'inseguretat. Així mateix, els qui tenim fills petits, no deixem de pensar que quan siguin una mica més grans ho tindran fàcil per accedir al consum il·legal d'aquestes substàncies. Que tinguem por. Molta gent veu i coneix persones que trafiquen i que consumeixen droga al nostre municipi.

Canet de Mar

El Punt: "El pacte de govern a Canet es trenca i l'alcalde destitueix els dos regidors d'ERC"

Els dos càrrecs de confiança, motiu de les desavinences entre els socis, també plegaran el 15 de juny L'alcalde de Canet, Joaquim Mas (PSC), va fer oficial ahir la destitució dels dos regidors d'ERC, Òscar Figuerola i Rafel Dulsat, que deixen en minoria el govern de socialistes i Unió Municipal de Catalunya (UMdC). És el punt i final a la crònica d'una mort anunciada després que ERC manifestés la defensa dels dos càrrecs de confiança i que proposés una rebaixa del 10% del sou de tots els regidors. La resposta dels altres dos socis de govern va ser aprovar una moció en què eliminava els càrrecs de confiança perquè entenia que la seva permanència estava condicionada a la retallada del sous dels treballadors municipals. No hi ha hagut marxa enrere ni entesa de cap mena. El tripartit de Canet integrat pel PSC, UMdC i ERC ahir es va trencar oficialment després que l'alcalde signés la destitució dels dos regidors republicans: Òscar Figuerola i Rafel Dulsat. El debat crispat sobre els dos càrrecs de confiança que ERC defensava sol contra els seus dos socis ha agilitat una situació de desconfiança que, segons asseguren els republicans, «feia molts mesos que durava».

Sant Vicenç de Castellet

El santvicentí Xavier Rubió, nou portaveu de les JERC Bages

La Federació Comarcal del Bages va celebrar el passat 28 de maig a Manresa el seu Congrés Comarcal, per tal d'escollir les diferents persones a posar-se al capdavant del projecte de les JERC a la comarca. Amb una notable assistència, el nou Portaveu, Xavier Rubió, de Sant Vicenç de Castellet, va sortir escollit per unanimitat; així com també Sònia Gimbert, de Santpedor, com a secretària d'Organització i Finances, i Sara Olmos, de Manresa com a secretària d'Imatge i Comunicació. Durant la cloenda del Congrés van intervenir el mateix Xavier Rubió, agraïnt la confiança que s'ha dipositat en ell per encapçalar el projecte durant els propers dos anys; Isaac Peraire, el Portaveu Regional de les JERC - Catalunya Central; i Gerard Coca, el Portaveu Nacional de les JERC.  

Corbera de Llobregat

L'alcalde Canals i el conseller Huguet inauguraran aquest dissabte la FiraInnova

Aquest proper dissabte, 5 de juny, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa acompanyarà l'alcalde i resta de membres del govern municipal en la inauguració de la 2a edició de la Firainnova. Amb un gran èxit l'any passat, aquest any l'Ajuntament continua per l'aposta del sector empresarial i el desenvolupament econòmic del nostre municipi en clau d'innovació, valor afegit i sostenibilitat. Com a antesala, aquests dijous i divendres tenen lloc les Taules d'Innovació a l'ajuntament, amb gran acollida, adreçades a empresaris/es emprenedors de Corbera, en què se'ls dóna instruments per fer més competitius els seus negocis. L'acte solemne d'inauguració serà a les 12 del migdia en l'envelat de l'ajuntament, a la Plaça dels Països Catalans.

Tàrrega

Esquerra escollirà diumenge la persona candidata a l'alcaldia de Tàrrega

La secció local d’Esquerra a Tàrrega escollirà aquest diumenge la persona que encapçalarà la llista a les properes eleccions municipals i, per tant, el candidat o candidata a l’alcaldia de Tàrrega. El republicà Jordi Ramon aspira ha tornar ser elegit candidat, després que l'executiva local d'Esquerra l'hagi proposat com a precandiat, una precandidatura que haurà de ser ratificada per la militància. Cal recordar que Jordi Ramon encapçala el projecte d’Esquerra a l’Ajuntament de Tàrrega des del 2003 on exerceix actualment el càrrec de Regidor de Cultura i primer Tinent d’Alcalde. Així doncs, després de dues legislatures en governs de coalició Esquerra aspira a consolidar el seu pes a l’Ajuntament. Amb l’elecció del cap de llista aquest diumenge Esquerra dóna el tret de sortida d’un procés en què es valorarà la tasca de govern d’aquesta legislatura, es formularan noves propostes per al programa electoral i es confeccionarà la resta de la llista per proposar als ciutadans i les ciutadanes de Tàrrega un projecte engrescador per la ciutat.

Arenys de Munt

MOCIONS, PRECS I PREGUNTES AL PLE DEL 3 DE JUNY

MOCIONS al Ple del 3 de juny de 2010 1. Moció per a què els plens no s’allarguin més enllà de les 12 de la nit, i es convoqui una nova sessió que inclogui els punts de l’ordre del dia pendents. Clica aquí per baixar-te la Moció. 2. Moció per a la revisió dels criteris de funcionament del servei de bus d’Arenys de Munt, per tal que s’adapti millor als horaris de trens i altres millores. Clica aquí per baixar-te la Moció. PREGUNTES al Ple del 3 de juny de 2010 Clica aquí per baixat-te les preguntes i precs. 1. Sobre l’ordenança dels locals de lliure concurrència, que l’Equip de Govern es va comprometre a elaborar arran la polèmica del centre de culte al Pi Gros. 2. Sobre per què es va contaminar l’aigua de les dutxes del nou poliesportiu durant el mes d’abril. 3. Sobre les condicions en què els equips esportius d’Arenys de Mar utilitzen el nou poliesportiu. 4. Sobre la situació amb què es troba l’Hotel d’Entitats, ja que fa mesos que es va anunciar que era de titularitat municipal.

Terrassa

Ausàs signa un conveni per impulsar la xarxa d'equipaments cívics a Terrassa

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presidit la signatura del conveni que s'estableix per a l'impuls de la xarxa d'equipaments cívics amb l'Ajuntament de Terrassa. A l'acte, que ha tingut lloc al Centre Cívic Francesc Macià, avui dijous, 3 de juny, també hi ha participat l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro; el tinent d’alcalde d’Acció Social i Ciutadania, Isaac Albert; el secretari d'Acció Ciutadana, Josep M. Civis; i el director dels serveis territorials de Governació a Barcelona, Joan Rabasseda. Aquest és el primer conveni d'aquestes característiques que s'estableix amb el món local per a l'impuls de la Xarxa d'Equipaments Cívics de Catalunya. Mitjançant aquests acords, Governació aposta per l'establir vincles de col•laboració i cooperació interadministrativa amb els governs locals per a assegurar la satisfacció de les necessitats de la ciutadania. En la presentació del conveni davant els mitjans de comunicació, el conseller Jordi Ausàs ha explicat que "un dels principals eixos estratègics és el de crear sinergies entre l'Administració de la Generalitat i els ajuntaments a fi d'assegurar una adequada coordinació i col•laboració i aprofitar l'experiència en la gestió de serveis públics de proximitat que els ens locals poden aportar".

Vallès Occidental

El conseller Jordi Ausàs signa un conveni per impulsar la xarxa d'equipaments cívics a Terrassa

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presidit la signatura del conveni que s'estableix per a l'impuls de la xarxa d'equipaments cívics amb l'Ajuntament de Terrassa. A l'acte, que ha tingut lloc al Centre Cívic Francesc Macià, avui dijous, 3 de juny, també hi ha participat l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro; el secretari d'Acció Ciutadana, Josep M. Civis; i el director dels serveis territorials de Governació a Barcelona, Joan Rabasseda. Aquest és el primer conveni d'aquestes característiques que s'estableix amb el món local per a l'impuls de la Xarxa d'Equipaments Cívics de Catalunya. Mitjançant aquests acords, Governació aposta per l'establir vincles de col·laboració i cooperació interadministrativa amb els governs locals per a assegurar la satisfacció de les necessitats de la ciutadania. En la presentació del conveni davant els mitjans de comunicació, el conseller Jordi Ausàs ha explicat que "un dels principals eixos estratègics és el de crear sinergies entre l'Administració de la Generalitat i els ajuntaments a fi d'assegurar una adequada coordinació i col·laboració i aprofitar l'experiència en la gestió de serveis públics de proximitat que els ens locals poden aportar".

Federació de Lleida

Esquerra denuncia l’actitud “hipòcrita i paradoxal” de CiU per votar en contra de la regulació dels símbols religiosos al Congrés i donar-hi suport als ajuntaments

Sobre la comissió d'investigació parlamentària sobre els suposats vincles entre CDC i el “cas Palau”, Ridao ha dit que “a hores d’ara encara no em sentit de la boca del senyor Mas una paraula dient que el seu partit no ha rebut un sol euro de la Fundació del Palau” i ha demanat al líder de CiU que abans de queixar-se d’una comissió que l’únic propòsit que té és saber si hi ha hagut o no finançament irregular, “el que hauria de fer és reconèixer o desmentir que hagi finançat el seu partit a través del palau”. El secretari ha explicat que casos com el del Palau fan que aparegui desafecció política per part de la ciutadania i “de que la gent s’allunyi de la política, de que desprès sorgeixin moviments populistes, demagògics i fins i tot xenòfobs que qüestionen la validesa del sistema democràtic”. Ridao ha explicat que ERC va donar un impuls a la creació d’aquesta comissió per la sensació d’impunitat “però també de complicitat, per a que ningú no pugues pensar que nosaltres estirem la manta per un costat per tapar-ne un altre”.

Alboraia

Èxit de la manifestació per l'educació pública a Alboraia

El passat dilluns, els vertaders protagonistes, el xiquets, van prendre els carrers d'Alboraia per una educació pública i de qualitat. El final de la manifestació va coincidir amb l'arribada al ple dels regidors. En eixe moment, els manifestants van mostrar la seua indignació al Sr. alcalde i al seu equip de govern davant de la falta d'actuacions reals que solucionen en breu la situació en què ens trobem. Necessitem la construcció urgent del nou col·legi d'infantil i primaria. Segons declaracions de la Plataforma per l'educació pública a Alboraia "No volem paraules, volem fets que solucionen l'apilotament que patixen els nostres xiquets i xiquetes en els centres, així com un manteniment real en els centres d'infantil i primària que faça que les instal·lacions siguen dignes. A més, els nostres adults no poden pagar les altes taxes, per la qual cosa l'escola d´adults ha de ser ja pública i gtatuït" Després d'11 anys de promeses incomplides, la plataforma espera que l'Ajuntament i Conselleria d'Educació oferisquen als pares, als mestres i als xiquets compromisos, terminis i solucions, no sols les paraules i il·lusions que últimament oferixen perquè la plataforma deixe d'exigir i manifestar el seu dret a una educació pública i en condicions.

Navàs

Compte general i pressupost una vegada més amb mig any de retard

En el ple ordinari del més de maig celebrat el passat dijous, va tindre lloc l'aprovació del compte general de l'any 2008 i del pressupost d'aquest any. Una vegada més fora de plaç. Esquerra va lamentar sobretot en el cas del pressupost que no s'elimini aquest costum, doncs el pressupost perd gran part de la seva força com a eina de gestió dels recursos municipals, aprovant-se a meitats d'any. Resum Ple maig 2010 Descarrega't l'arxiu

Marina Llansana
Anoia

Marina Llansana anuncia que no formarà part de les properes llistes d'ERC

La diputada igualadina Marina Llansana no es tornarà a presentar a les llistes del Parlament català. Es tracta d’una decisió que, de fet, ja havia pres des que hi va entrar l’any 2003, tot i que confessa que ‘costa’ perquè la dedicació a la política absorbeix, enganxa. La diputada explica en exclusiva a anoiadiari·cat la seva decisió i fa balanç d’aquests anys a primera línia de la política catalana. Font: AnoiaDiari.cat http://www.anoiadiari.cat/entrevista/6898/per-a-mi-la-politica-no-era-un-contracte-indefinit-sino-un-periode-transitori#comentaris

Joan Tardà al Congrés dels Diputats
Anoia

El 14 de juny, Joan Tardà als Prats de Rei

El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, participarà el proper dia 14 en un acte als Prats de Rei. Tardà ens parlarà amb el seu estil directe i sense embuts d'un dels trets característics de la ideologia d'Esquerra Republicana de Catalunya, "República i Sobirania". L'acte se celebrarà el proper dia 14 de juny a les 19.30h a la Sala Polivalent dels Prats de Rei. Us hi esperem!

Alcoi

Esquerra demana millorar les parades de bus i tren

Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) demana als ajuntaments d’Alcoi, Cocentaina i Muro que milloren la senyalització de les parades de l'autobús dels seus respectius municipis, tant les línies urbanes com les comarcals, que es reparen els desperfectes existents i que s’incloga a les marquesines tota la informació actualitzada sobre línies i horaris. A més, els nacionalistes valencians demanen ampliar els serveis de bus comarcal divendres i dissabte per tal de facilitar al jovent el desplaçament a les zones d'oci sense haver de dependre del cotxe. Amb allargar dos hores l'horari de circulació del bus per la nit i adelantar dos hores més l'horari normal de matinada, només eixos dos dies, estalviaria a molts joves haver de recórrer al cotxe. Així mateix, els republicans insten al consistori alcoià i socarrat que cuiden millor les andanes del tren. Especialment colpidor és l'estat d'abandó de l'abaixador de Santa Bàrbara, a Cocentaina, on el panell informatiu roman sense cap tipus d'informació i trencat des de fa temps.

Alcoià

Esquerra demana millorar les parades de bus i tren

Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) demana als ajuntaments d’Alcoi, Cocentaina i Muro que milloren la senyalització de les parades de l'autobús dels seus respectius municipis, tant les línies urbanes com les comarcals, que es reparen els desperfectes existents i que s’incloga a les marquesines tota la informació actualitzada sobre línies i horaris. A més, els nacionalistes valencians demanen ampliar els serveis de bus comarcal divendres i dissabte per tal de facilitar al jovent el desplaçament a les zones d'oci sense haver de dependre del cotxe. Amb allargar dos hores l'horari de circulació del bus per la nit i adelantar dos hores més l'horari normal de matinada, només eixos dos dies, estalviaria a molts joves haver de recórrer al cotxe. Així mateix, els republicans insten al consistori alcoià i socarrat que cuiden millor les andanes del tren. Especialment colpidor és l'estat d'abandó de l'abaixador de Santa Bàrbara, a Cocentaina, on el panell informatiu roman sense cap tipus d'informació i trencat des de fa temps.