Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Nova executiva comarcal
Camp de Tarragona

Francesc Tarragona, nou president d’Esquerra al Tarragonès

La militància d’Esquerra Republicana de Catalunya del Tarragonès ha elegit Francesc Tarragona Baró com a nou president de la Federació comarcal amb el 90,4% de vots, en un congrés celebrat aquest divendres. Tarragona substitueix Pau Ricomà, qui va cloure el mandat estatutari de dos anys i no optava a la reelecció. En el mateix congrés, els qui fins ahir eren consellers nacionals en representació de la comarca, Maurici Preciado Maydeu, militant de Tarragona (93,7% de vots) i Jordi Gené Mariné, militant de la Canonja, (81,2% de vots) han tornat a ser elegits per al Consell Nacional del partit. El nou president comarcal també és conseller nacional. Així mateix, s’ha aprovat la nova executiva comarcal, formada per: Secretaria d’Organització: Maurici Preciado (Tarragona) Secretaria de Finances: Maria Grau (els Pallaresos) Secretaria d’Imatge i Comunicació: Jordi Gené (la Canonja) Secretaria de la Dona: Olga Vinuesa (Roda de Berà) Secretaria de Política Municipal: Josep M Magrinyà (Vilallonga del Camp) Secretaria de Política Parlamentària: Xavier Vila (la Nou de Gaià) Secretaria de Relacions Institucionals: Alexandre Boquet (Salou) Secretaria de Formació: Daniel Rodríguez (Constantí) La Federació del Tarragonès té marcada la fita en les eleccions municipals de 2011 de créixer en llistes i d’augmentar la representació en nombre de regidors i de municipis.

Moment del sopar a Ripoll
Federació de Girona

Puigcercós: “Només sortirem de la crisi si Catalunya decideix per ella mateixa”

El President d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha assistit aquest vespre a Ripoll a un sopar-tertúlia amb més de 150 persones a Ripoll. En l'acte, Puigcercós ha remarcat que “la formació, la innovació, la recerca i l'exportació a Europa són clau per sortir de la crisi. “Les empreses catalanes i concretament les del Ripollès, han de fer un esforç per exportar”. “No serà fàcil sortir de la crisi, però Esquerra té clar que ens en sortirem”. Puigcercós ha explicat que el turisme també és clau per sortir de la crisi, i aquí ha posat exemples de la feina feta per Esquerra des del govern de la Generalitat per fer de la comarca del Ripollès una comarca amb les mateixes condicions que les altres comarques de Catalunya. Teresa Jordà, alcaldessa de Ripoll i membre de la llista al Parlament de Catalunya ha explicat que des d'Esquerra “hem tirat endavant projectes per estimular les empreses del Ripollès”. Jordà també ha posat de manifest, que una de les grans reivindicacions de la comarca ha estat el desdoblament de la C17, i ara “és una realitat, ens obre moltes possibilitats, i això ho ha aconseguit aquest Govern”.

Josep Heras
València

Esquerra llença propostes per millorar la seguretat dels ciclistes a València

El Portaveu d'Esquerra-VLC, Josep Heras, ha criticat la inseguretat a la que els ciclistes es veuen exposats a la ciutat de València a causa dels pocs carrils bicis que hi ha a la ciutat. En aquest sentit, tot i valorar positivament els "tímids avanços" realitzats en els últims anys per l'Ajuntament de València, (com el fet que a la reforma de les grans vies ja es contemple un carril bici segregat que facilitarà la mobilitat), ha denunciat l'ordenança municipal que multa per anar per damunt de la vorera amb bicicleta. "Es tracta d'una mesura amb un clar afany recaptador ja que la ciutat no disposa de suficients carrils bici i, en definitiva, l'únic que s'aconsegueix és comprometre la seguretat dels ciclistes", ha manifestat el dirigent republicà. Per tal de millorar aquesta seguretat, des d'Esquerra-València s'ha llançat la proposta de que "tant a les estacions de Valenbisi com als mapes inclosos a la web del servei o a l'aplicació per a mòbils, s'assenyalen els trossos de carril bici que actualment hi ha a la ciutat".

Ernest Benach
Cunit

Pujada al castell de Calafell

Ahir a la nit s'ha celebrat la tradicional pujada al Castell de Calafell en commemoració del afusellament del President Companys. El President del Parlament Ernest Benach va clore l'acte explicant  que l'afusellament de Companys fa 70 anys demostra que "aquell dia el que pretenien els assassins era matar Catalunya i avui és imcomprensible que el Govern d’Espanya encara no hagi fet cap gest; aquell judici va ser una farsa i ara l’únic que es pot fer és anul.lar el judici i demanar disculpes a Catalunya, tal com en el seu dia van fer els governs d’Alemanya i França". Com sempre no ha falta la presencia dels companys de Cunit.

Actes Lluis Companys
Blanes

Esquerra Blanes homenatja al President Lluís Companys a Blanes

Aquest mati, a trenc d’alba, militants i simpatitzants de la Secció Local d’Esquerra Blanes s’han concentrat davant del Monument al President Lluís Companys i Jover. Lluís Companys, va ser President de la Generalitat durant la República i fou afusellat pel regim franquista el passat 15 d’octubre de l’any 1940. Com ja és tradicional, la secció local d’Esquerra Blanes ha organitza’t una ofrena floral i a llançat cinc salves en record i homenatge al que fou del President de la Generalitat de Catalunya. Per la seva banda, Conxita Boldú, regidora d’Esquerra Blanes ha expressat la seva preocupació per la falta de compromís del PSOE i de l’Estat Espanyol a declarar la nul•litat del judici del President Lluís Companys: “No pot ser, que setanta anys desprès del seu assassinat i quan estats com l’Alemany, han demanat disculpes pels fets succeïts en el passat, que l’Estat Espanyol es negui en rotund a revisar i declarar la nul•litat del cas de Companys.

Ofrena monòlit Lluís Companys
Sabadell

Esquerra recorda el president Companys en el 70è aniversari del seu assassinat

Ja en el capítol de parlaments, el regidor i portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Sabadell, Magí Rovira, va dedicar unes paraules de record “a totes les persones que van lluitar per la defensar la legalitat republicana i la democràcia, les que van morir i les que van viure 40 anys de repressió”. D’altra banda, el candidat d’Esquerra-Sabadell a les pròximes eleccions municipals, Juli Fernández, va començar el seu discurs recordant que Companys va ser diputat per Sabadell. El candidat va ser prou contundent: “Companys és l’únic president assassinat pel feixisme. Els governs quevan donar suport al nazisme han demanat perdó i reten homenatge any rere any a les víctimes de la guerra mundial, mentre que l’Estat espanyol es nega a anul•lar el fals judici que va condemnar a mort el president de la Generalitat”. L’acte  va finalitzar amb el cant dels Segadors. Abans, però,  els representants d’Esquerra van reiterar la demanda que l’Ajuntament faci un acte institucional en memòria del president assassinat pel feixisme.

Premià de Dalt

ordre del dia junta de govern local , 18 d' octubre 2010

Us convoco a la sessió ordinària de la Junta de Govern Local del proper dilluns dia 18 d’octubre de 2010 a les 19:00 hores a la Sala de Juntes de l’Ajuntament, Plaça de la Fàbrica núm. 1 amb l’ordre del dia que segueix. ORDRE DEL DIA ALCALDIA / SERVEIS GENERALS 1. Lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior 2. Informes de l’Alcaldia i correspondència oficial 3. Ratificacions decrets d’Alcaldia 4. Canvi de titularitat nínxols CULTURA, JOVENTUT, ARXIU 5. Justificació de l’Entitat Cau l’Espolsada de la Subvenció 2008 i sol•licitud subvenció 2010 ESPORTS 6. Aprovació conveni, justificacions subvencions any 2010: Associació de Caçadors La Maresma i BTT Premià de Dalt FESTES 7. Proposta per a la creació d’una comissió de la Festa de Reis i recuperació de la nit de cap d’any. HISENDA I PATRIMONI 8. Relació de factures 9. Modificació pressupost núm. 8/2010 OBRES I MANTENIMENT 10. Compliment de sentència per a la restauració de la legalitat física al carrer Folch i Torres, 6 11.

Premià de Dalt

ordre del dia ple ajuntament , dilluns 18 d' octubre de 2010

Us convoco a la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Premià de Dalt, que tindrà lloc el dia 18 d’octubre de 2010, a les 21.00 hores, a la sala de sessions de l’Ajuntament, Plaça de la Fabrica núm. 1, amb l’ordre del dia següent: ORDRE DEL DIA ALCALDIA 1. Lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior. 2. Despatx oficial. 3. Donar compte de l’estat d’execució pressupost 2010, primer i segon trimestres. 4. Acceptació renúncia Jutge de Pau titular i convocatòria. HISENDA I PATRIMONI 5. Modificació ordenances fiscals per l’exercici 2011 PLANIFICACIÓ DEL TERRITORI 6. Assumpció de compromís municipal en garantia dels adjudicataris de la promoció municipal Torrent Castells de protecció oficial en règim de venda de la Societat Municipal La Pinassa, Promocions i Serveis Municipals, S.A. INFORME DE REGIDORIES 7. Informe de regidories PRECS I PREGUNTES 8. Precs i Preguntes

Premià de Dalt

happy ride weekend ,, bikepark la poma , 16-17 octubre 2010

Hola a Tothom, No us perdeu el 16 i 17 d'ctubre el Happy Ride Weekend. Reenvieu aquest e-mail a tot els que vulguin veure un gran espectacle sobre una bici. HAPPY RIDE WEEKEND 16 i 17 OCTUBRE 2010 - LA POMA BIKEPARK DIRT JUMP / FOUR CROSS / PUMP TRACK Organitza: BTT Premià de Dalt / La Poma BikePark Ajuda: Ajuntament de Premià de Dalt, Regidoría d’Esports i MBA Parks & Events Dies: 16 i 17 d’Octubre 2010 Localització: BikePark La Poma (Premià de Dalt) Preu Inscripció: Pump Track Contest, 5 Euros Four Cross, puntuable Copa Catalana, 15 euros – Open infantil , 5 euros Dirt Jump 10 Euros Pump Track, FourCross i Dirt Jump, 20 Euros (Abonats anuals 15 Euros) Aquesta inscripció no inclou assegurança de un dia. (per a tramitar-la cal portar fotocopia DNI i de la Targeta Sanitària CAT SALUT + 12 Euros) Preinscripció: Via telèfon al 659 679 231 o via e-mail a lapomabikepark@hotmail.com indicant nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon de contacte, lloc de residència, modalitat i categoria .

Premià de Dalt

esborrany acta ple ajuntament , 20 de setembre 2010

ACTA DE LA SESSIÓ DEL PLE DE L’AJUNTAMENT Identificació de la sessió Número: 6/2010 Caràcter: extraordinària Data: dilluns 20 de setembre de 2010 Horari: 21:05h a 21:52h Lloc: a la Sala Plens situada a la Plaça de la Fàbrica, 1 amb l’ordre del dia següent: Membres assistents: JOAN BALIARDA I SARDÀ ALCALDE-PRESIDENT JOSEP TRIADÓ I BERGÉS 1r TINENT D’ALCALDE ILDEFONSO FERNÁNDEZ I ÀLVAREZ 2n TINENT D’ALCALDE CAROLINA MATEO LOMBARDO 4t TINENT D’ALCALDE MARC TINTORÉ I SERRA REGIDOR ANTONI LÓPEZ I GUILLÉN REGIDOR M. JOSÉ MARÍN I RODRÍGUEZ REGIDORA JOSEP FONT I VIVES REGIDOR JAUME CASES I MAS REGIDOR FRANCESCA LECHADO MOYANO REGIDORA GINÉS MARÍN MARÍN REGIDOR MARIA JESÚS PONCE IZQUIERDO REGIDORA Antonio López i Martínez, Secretari Acctal de l’Ajuntament de Premià de Dalt Excusa la seva assistència el Senyor, Sebastià Pujol i Puig, 3r Tinent d’Alcalde ORDRE DEL DIA ALCALDIA 1. Lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior. 2. Despatx oficial.

Premià de Dalt

ERC reclama el compliment de l'acord de mobilitat al Maresme

Maresme, 14 de octubre de 2010 NOTA DE PREMSA Esquerra exigeix el compliment de l’acord de mobilitat del Maresme. Mentre això no es produeixi ERC no accepta cap proposta de construcció de la Ronda del Baix Maresme. La Federació Comarcal d’Esquerra al Maresme ens mantenim ferms en la nostra postura respecte al model de mobilitat que volem per a la comarca. Rebutgem la proposta parcial del Departament de PTOP anunciada fa uns dies pel Conseller Nadal. I la rebutgem perquè prèviament a aquest plantejament, existeix l'acord del Consell Comarcal, adoptat el dimarts 16 de març de 2010. Allí fixàvem un seguit de mesures que són prèvies a la construcció de la nova Ronda del Baix Maresme, i que per Esquerra són objectius irrenunciables. Aquestes mesures reflecteixen el nostre model de mobilitat global a la comarca. L’acord signat al Consell Comarcal fa just mig any parla d'inversions i actuacions en matèria de transport ferroviari a curt, mig i llarg termini, de transport públic per carretera amb l'objectiu de millorar-ne la seva xarxa a tota la comarca.

Premià de Dalt

visita de la directora del consorci de turisme

ana Cris Gilaverte , va visitar al reg Sebastia Pujol , per avaluar les multiples opcions de col.laboracio amb la regidoria de turisme de l' ajuntament de premià de dalt . l' aposta municipal de l' esport, del us del parc serralada i les activitats musicals , centren l' esforç de difusio del regidor Pujol

Premià de Dalt

sebastia pujol al plenari del consorci parc serralada litoral

el representant al consorci , el regidor Sebastia Pujol, va comprometre l' aportacio de prop de 27000€ al pressupost del parc. Al finalitzar el ple , amb el acompanyat del reg Marc Tintore, va avaluar els projectes que es realitzen : font i basses, patrimoni, itineraris en bici i a peu , i varen concretar l' oferta per la nova seu del parc a la masia de can cisa