Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Roses

Trobada ERC amb l'Associació de Santa Margarida

El dia 14 se setembre ERC de Roses amb el diputat Pere Vigo i l'advocat Josep M. Aguirre es van reunir amb l'associació de veïns de Santa Margarida per mostrar la posició d'ERC respecte els atermenaments de Sta Margarida i Empuriabrava. Descàrrega Document Posicionament ERC respecte els atermenaments

Roses

Repartiment de senyeres per la diada 2010

El diumenge 6 de setembre a la tarda ERC de Roses va instal·lar una parada al final de la Riera Ginjolers per donar senyeres amb motiu de la Diada, aquest any es varen regalar uns 100 metres de senyera. d'altra banda tambè es va aprofitar per vendre material divers Aquest acte es repetirà l' any que ve  per tal de col.laborar a que per la Diada Nacional hi hagi el major nombre de senyeres i estelades penjades als balcons de Roses.  

L'església de Sant Cebrià en una imatge d'arxiu
Sant Cebrià de Vallalta

BONA FESTA MAJOR

Avui donem el tret de sortida de la Festa Major de Sant Cosme i Sant Damià. És per aquest motiu que la secció local d'Esquerra de Sant Cebrià de Vallalta us desitja que gaudiu al màxim aquests dies. Bona Festa Major!

Federació de Lleida

Cabasés: 'La llei de l'occità converteix l'Aran en la capital d'Occitània'

El text fomenta i regula l'oficialitat de l'aranès i el seu ús a les institucions pròpies de la Vall d'Aran i a la Generalitat, que en aquest territori, com el Consell General de l'Aran i els ajuntaments, l'haurà d'utilitzar en les relacions amb els ciutadans i en els seus acords. Per Cabasés, ‘amb aquesta llei, Catalunya incrementa la seva imatge de respecte cap a les minories i dóna valor a la identitat pròpia d'Occitània, alhora que vol convertir l'Aran en la capital d'aquesta regió històrica, apostant pel seu correcte desenvolupament governatiu' . Cabasés també ha remarcat que la llei compleix plenament amb l'Estatut, que declara l'oficialitat a Catalunya de l'occità, denominat 'aranès' a l'Aran. La diputada d'Esquerra ha criticat que el PP presentés una petició de dictamen al Consell de Garanties Estatutàries de manera urgent al juliol, perquè amb aquesta acció ‘provocava la possibilitat que pel calendari electoral no es pogués aprovar la Llei de l'aranès en aquesta legislatura, en un intent de reafirmar la sentència de l'Estatut que convertia aquesta llei en la primera víctima postsentència' .

Vallès Occidental

Esquerra del Vallès Occidental anima la ciutadania a sumar-se a la vaga general

La reforma laboral aprovada pel Govern espanyol ha esdevingut la retallada de drets laborals més important des de la transició. Abarateix l’acomiadament, lamina la negociació col·lectiva i precaritza encara més les condiciones laborals. Unes mesures totalment oposades a les que caldria per incentivar una economia sostenible i un consum intern que ens permetin afrontar un canvi de model social i econòmic totalment necessari, enlloc d’equiparar-nos als països en vies de desenvolupament en matèria de treball. De la mateixa manera, aquesta reforma s’enquadra en tot un procés de laminació de l’escàs Estat del benestar que les lluites obreres del darrer segle havien aconseguit forçar. Només cal observar la proposta de reforma del sistema de pensions, les reduccions pressupostàries en serveis públics com la sanitat o l’educació, les ajudes multimilionàries a banca i multinacionals o les polítiques de reducció de dèficit que frenen inversions necessàries. La claudicació davant els poders econòmics i financers locals i internacionals és més que evident.

Ribera d'Ebre

Esquerra no afluixa contra el cementiri nuclear

Lluís Salvadó, secretari nacional de política territorial i medi ambient d’Esquerra, manifesta que "tot i la satisfacció que l'informe tècnic del ministeri d'indústria hagi desplaçat la candidatura de l'alcalde convergent d'Ascó a un segon terme, davant les contradiccions internes del Consell de Ministres de l'Estat, Esquerra continuarem sense abaixar la guàrdia i sense aturar els actes públics i les iniciatives contràries a la ubicació de l'abocador nuclear a les Terres de l'Ebre”. Per aquest motiu, aquest diumenge, en el marc d'una reunió de càrrecs del partit, duran a terme un vermut popular amb Joan Puigcercós, “per continuar reivindicant un model de desenvolupament digne i ambiciós per a les Terres de l'Ebre, lluny de la política dels abocadors que propugnen els alcaldes convergents i algun de socialista del nostre territori". Salvadó ha fet referència a la trobada de càrrecs institucionals i orgànics del partit de les Federacions de l'Ebre i del Camp de Tarragona d'Esquerra, que tindrà lloc al Casal de Miravet aquest diumenge al matí.

Josep Huguet i Jordi Subirana
Bages

El conseller Huguet explica a Sant Vicenç com "Sortir de la crisi i guanyar la llibertat"

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va participar el passat dilluns a Sant Vicenç de Castellet en la clausura de l’exposició "100 anys d’estelada" amb una xerrada sobre com “Sortir de la crisi i guanyar la llibertat”. Després d’analitzar com les societats occidentals han arribat a la primera gran crisi global (creixement de la població, integració d’economies emergents al mercat mundial, final de la bombolla immobiliària, manca de matèries prieres i augment de preus, crisi energètica, crisi financera..), Huguet va explicar que Catalunya ha de ser competitiva, innovadora, creativa i oberta al món per a superar-la. Ho han de ser les empreses, però també les persones, va afegir, que han de recuperar valors perduts com l’esforç i el treball. Des de l'administració, va continuar Huguet, també s'ha de facilitar l’auge de nous sectors econòmics que poden ajudar el país a sortir de la recessió, com, en l’àmbit energètic, la geotèrmia, la fotovoltaica, la gestió intel·ligent de l’aigua.

La Secretària Nacional de la Dona d'Esquerra, Esther Alberich
Sant Boi de Llobregat

Manifest pel Dia internacional contra l'explotació sexual i el tràfic de dones i menors

Com cada any, les dones i els homes d'Esquerra volem denunciar la clara vulneració dels drets humans que suposa l'explotació sexual i el tràfic de dones i menors. És un fenomen de gran envergadura econòmica que, segons estimacions de l'ONU, mou anualment entre 5 i 7 bilions de dòlars. Es tracta d'un problema íntimament lligat a la pobresa, la inseguretat i les guerres, i que comporta el sotmetiment de les víctimes a la falta de llibertat, a les amenaces, a l'extorsió o a la violència. També volem reivindicar que no es continuï associant de manera directa l'explotació sexual (tracta) i l'explotació laboral (tràfic) amb el treball sexual, atès que hem de reconèixer que hi ha una “altra prostitució”, la voluntària, la que exerceixen dones i homes que mereixen els mateixos drets humans i llibertats que la resta de treballadores i treballadors. D'altra banda, no es pot oblidar que relacionat amb el tema de la prostitució es donen molts casos de vulneració de drets humans.

Torelló

Esquerra Torelló - Vall del Ges ja compta amb una nova ubicació del seu casal republicà

El Casal Republicà Joan Girbau, d'Esquerra Torelló - Vall del Ges, ja té una nova ubicació, al C/ Sant Miquel, 31, 1er pis, de Torelló. El dimecres 22 de setembre, amb la presència de Carles Bassaganya, Director General d'Administracions Públiques, es va fer la inauguració. Diferents simpatitzants van anar a saludar els republicans de Torelló al llarg de tot el vespre. Durant la inauguració, Bassaganya va participar en una tertúlia amb els presents sobre el dret a decidir i la feina que ha fet Esquerra per tal que Catalunya pugui exercir-lo algun dia proper. La primera de les coses aconseguides ha estat guanyar la batalla ideològica i fer que el dret a decidir sigui un objectiu normalitzat a Catalunya i assumit per bona part de les opcions polítiques del catalanisme. Aquesta tertúlia estava emmarcada en la campanya osonenca Esquerra Compleix, que passa comptes de la feina feta pels independentistes en la darrera legislatura. Per la seva banda, Jordi Casals, portaveu d'Esquerra Torelló, va manifestar que tenir una seu "no és un signe d'ostentació, sinó un senyal de compromís ferm amb Torelló", més visible encara en temps de crisi, ja que són els mateixos membres que treballen en el grup municipal qui financen el local.

sindicats osona
Osona

Per Esquerra, Espanya fa més vulnerable Catalunya davant la crisi

Membres de l’executiva comarcal es van reunir, el passat dimecres, amb representants d’altres partits i sindicals per parlar de la vaga general, on es va refermar el compromís de donar suport a aquesta, tant a nivell nacional com comarcal. Esquerra creu necessària una jornada de mobilització enfront una reforma laboral de Zapatero, al marge del consens dels agents socials i que incideix en l’aprofundiment de la precarietat del mercat laboral, una base inútil per crear una economia sòlida i competitiva. Per altra banda, Esquerra també ha volgut mostrar la necessitat d’un marc laboral català, que s’adapti a la realitat social i econòmica del país. El fet de no comptar amb aquesta possibilitat, fa que Catalunya sigui més vulnerable a la crisi fruit d’estar dissolta, en l'aspecte laboral, dins l’Estat Espanyol.

Girona

Nous cursos de formació ocupacional promoguts pel Servei Municipal d’Ocupació

El Servei Municipal d'Ocupació de l'Àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Girona, encapçalat per la Tinenta d’alcalde Cristina Alsina (ERC) ha programat uns nous cursos formatius en formació ocupacional que comencen aquest mes de setembre i acabaran el desembre d’enguany. Els cursos van destinats a aquelles persones interessades en exercir la feina d’electricista de manteniment, instal•lació de mobles, ser treballadors de centre de jardineria i en la gestió de microempreses. Les accions formatives podran arribar a ser fins a un màxim de 110 hores segons l’especialitat del curs. Els cursos es realitzen a les instal•lacions del Servei Municipal d'Ocupació a excepció del curs de jardineria que es durà a terme a la masia de Can Po Vell, a les hortes de Santa Eugènia i el de gestió de microempresa que es realitzarà a l'Estació Espai Jove, al parc Central. Els cursos es faran de dilluns a divendres en un horari que encara s’ha de determinar.

El conseller Huguet amb el president de la secció local d'ERC Sant vicenç, Jordi Subirana
Sant Vicenç de Castellet

El conseller Huguet explica a Sant Vicenç com "Sortir de la crisi i guanyar la llibertat"

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va participar el passat dilluns a  Sant Vicenç de Castellet en la clausura de l’exposició "100 anys d’estelada" amb una xerrada sobre com “Sortir de la crisi i guanyar la llibertat”. Després d’analitzar com les societats occidentals han arribat a la primera gran crisi global (creixement de la població, integració d’economies emergents al mercat mundial, final de la bombolla immobiliària, manca de matèries prieres i augment de preus, crisi energètica, crisi financera..), Huguet va explicar que Catalunya ha de ser competitiva, innovadora, creativa i oberta al món per a superar-la. Ho han de ser les empreses, però també les persones, va afegir, que han de recuperar valors perduts com l’esforç i el treball. Des de l'administració, va continuar Huguet,  també s'ha de facilitar l’auge de nous sectors econòmics que poden ajudar el país a sortir de la recessió, com, en l’àmbit energètic, la geotèrmia, la fotovoltaica, la gestió intel·ligent de l’aigua.

Osona

Esquerra parlarà de les polítiques socials a Sant Vicenç de Torelló

El passat mes d'abril Esquerra Osona iniciava la campanya "Esquerra Compleix", pensada per fer balanç dels compromisos adquirits a nivell comarcal, els 13 punts d'Esquerra x Osona, i a nivell nacional. Una campanya per fer balanç de la feina feta. El Director de Serveis Territorials de Barcelona del Departament d'Acció Social i Ciutadania, Josep Maria González-Cambray, parlarà aquest dimarts dia 28 de setembre, a 1/4 de 9 del vespre, a la sala annexa de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló, sobre les polítiques socials que ha impulsat Esquerra des del govern de la Genralitat. El Pacte Nacional per la Immigració, la Llei d'Acollida o la Llei de Serveis Socials centraran aquest acte emmarcat en la campanya Esquerra Compleix. Des de l'inici de la campanya fins ara hi han participat els consellers Huguet i Ausàs i, en actes de petit format buscant la proximitat, Josep Maria Freixanet, Carles Bassaganya, Anna Simó i Marina Llansana han estat també a la comarca. En total es faran 36 actes en 30 municipis d'Osona fins a l'octubre.

Girona

El procés de participació del Modern ja està obert als gironins

L’Àrea de Relacions Ciutadanes, encapçalada pel Tinent d’alcalde Miquel Poch (ERC), ha impulsat un nou procés de participació perquè els gironins facin les seves aportacions en l’obra del Modern. El tret de sortida va ser el passat dilluns 20 de setembre i tindrà una durada d’un mes on els gironins podran adreçar-se a diferents punts de la ciutat i emplenar una enquesta. Els llocs on es poden adreçar són; a l’entrada de l’Ajuntament, on s’hi ha instal•lat un punt de recollida d’aportacions identificat amb la retolació pròpia de la campanya i amb una bústia, als centres cívics, a les oficines d’informació ciutadana o també podran fer-ho a través de la web que s’ha creat per aquest procés participatiu, www.girona.cat/modern, on hi ha un qüestionari virtual, similar al del butlletí imprès. Amb aquest procés participatiu s’espera que tothom que ho vulgui pugui aportar les seves idees i col•laborar en aquest Model que contempla quatre projectes diferents; el Centre Cívic del Barri Vell-Mercadal, l’Ateneu d’Entitats, el Cinema Truffaut i la Girona Film Office.

Gavà

Esquerra-Gavà lamenta que el nou parc de bombers incompleixi la normativa ambiental

El nou parc de bombers de Gavà, que s’inaugura avui, presenta clares deficiències ambientals, malgrat les al·legacions elevades per Esquerra-Gavà, tant al planejament de l’edifici com a la seva llicència d’activitats. L’edifici constitueix el primer pas del controvertit Pla de Ponent. El principal defecte és que l’edifici no està connectat a la xarxa de clavegueram, sinó que les aigües residuals de la instal·lació s’aboquen a un pou negre que s’ha obert en el subsòl. Així mateix, es preveu que les aigües brutes resultats de la neteja dels camions s’aboquin directament a la llera pública, al torrent del Calamot. Aquestes dues operacions vulneren clarament el reglament metropolità de sanejament. La portaveu d’Esquerra-Gavà, Marta Jiménez, explica que «lamentem que els advertiments fets per Esquerra-Gavà al llarg de tota la tramitació del projecte, a través d’al·legacions durant el tràmit d’informació pública, no hagin estat atesos. Tot plegat és una bona mostra de l’agressivitat mediambiental de la nova urbanització que es vol fer al Pla de Ponent, que en la seva primera obra vulnera ja de fet, amb la construcció d’un pou negre i amb el previsible abocament a la llera pública de les aigües grises de l’equipament, la reglamentació mediambiental».

Inauguració de la nova seu de Torelló
Osona

Esquerra Torelló - Vall del Ges ja compta amb una nova ubicació del seu casal republicà

El Casal Republicà Joan Girbau, d'Esquerra Torelló - Vall del Ges, ja té una nova ubicació, al C/ Sant Miquel, 31, 1er pis, de Torelló. El dimecres 22 de setembre, amb la presència de Carles Bassaganya, Director General d'Administracions Públiques, es va fer la inauguració. Diferents simpatitzants van anar a saludar els republicans de Torelló al llarg de tot el vespre. Durant la inauguració, Bassaganya va participar en una tertúlia amb els presents sobre el dret a decidir i la feina que ha fet Esquerra per tal que Catalunya pugui exercir-lo algun dia proper. La primera de les coses aconseguides ha estat guanyar la batalla ideològica i fer que el dret a decidir sigui un objectiu normalitzat a Catalunya i assumit per bona part de les opcions polítiques del catalanisme. Aquesta tertúlia estava emmarcada en la campanya osonenca Esquerra Compleix, que passa comptes de la feina feta pels independentistes en la darrera legislatura. Per la seva banda, Jordi Casals, portaveu d'Esquerra Torelló, va manifestar que tenir una seu "no és un signe d'ostentació, sinó un senyal de compromís ferm amb Torelló", més visible encara en temps de crisi, ja que són els mateixos membres que treballen en el grup municipal qui financen el local.