Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Impostos
Granollers

Els impostos i les taxes municipals pel 2011

La situació econòmica del país, així com la de Granollers, no és massa diferent de la de l’any passat, quan vàrem aprovar la congelació dels impostos i taxes municipals. Al 2011, l’increment general serà de l’1,5%, entre 5,5 i 6,4 euros per habitant, un percentatge que queda per sota de l’IPC previst i que de no fer-se li suposaria a l’Ajuntament deixar d’ingressar 350.000€. I tot i que pel Grup Municipal d’ERC el més adient hagués estat congelar un altre any les taxes i impostos per intentar que els ciutadans i ciutadanes de Granollers recuperin part del poder adquisitiu perdut, vam donar el nostre suport a aquestes ordenances perquè entenem que no podem deixar de votar a favor d’aquest increment en un context on l’Ajuntament necessita poder donar cobertura a polítiques econòmiques i també i sobretot a polítiques de caire social. Perquè malgrat que aquests 350.000 euros puguin semblar una quantitat molt petita dins el pressupost d’ingressos de l’Ajuntament,, el cert és que amb aquesta quantitat i amb una bona gestió a Granollers es poden fer moltes coses, tot i que per conèixer en detall a què es destinaran aquests diners caldrà esperar els nous pressupostos.

L'Enric Garcia, conversant amb la Carme Porta i la Marta Molina
Sant Boi de Llobregat

Enric Garcia: "Cal que els gais i lesbianes defensem els drets que les lleis ens garanteixen"

La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Carme Porta, i la responsable del Programa per a les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB), Marta Molina, acompanyades del regidor de Barri Centre Enric Garcia van inaugurar ahir l’exposició “Amors diversos”. Aquesta mostra explica de manera molt visual, didàctica i entenedora, la realitat de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals a Catalunya i també a la resta del món. Enric Garcia ha volgut destacar la ubicació de l'exposició, en un lloc de pas de molta gent, especialment joves, que "reforça l'objectiu que persegueix l'exposició, el de donar visibilitat al col·lectiu". L'exposició es podrà veure fins el 25 de novembre a Can Massallera, al passadís entre el vestíbul i el poliesportiu. Pel regidor republicà, "tot i que les lleis aprovades pel govern ens han permès deixar de ser ciutadans de segona, cal estar amatents a la regressió social que està present al carrer, en llocs com els institus i els espais de pràctiques esportives".

Pollença

El Govern espayol rebutja les esmenes que Esquerra Republicana havia reclamat per Pollença

Esquerra Republicana lamenta que el govern espanyol hagi rebutjat les dues esmenes que vàrem presentar als Pressuposts Generals de l’Estat de 2010, que haurien pogut suposar un total de 400.000 euros d'inversió al terme municipal de Pollença. El candidat a la batlia de Pollença, Miquel Àngel Sureda, ressalta que “ambdues esmenes eren prou interessants, ja que el centre de salut del Moll necessita d’una ampliació i, la urbanització de la Cala Sant Vicenç també precisa d’una millora de l’enllumenat públic; per la qual cosa instam a l’equip de govern municipal a aconseguir el finançament necessari per poder dur a terme aquestes millores.” Per altra banda, el president d’Esquerra a les Illes Balears, Joan Lladó, ha manifestat que “si be es cert que no s’han aprovat cap de les dues esmenes de Pollença, Esquerra Republicana ha aconseguit la incorporació de tres esmenes: una subvenció a l'Obra Cultural Balear de 760 mil euros, per a finançar diferents accions de foment del català.

La selva

Esmorzar-col·loqui amb Oriol Junqueras el dissabte 13 a Breda

La Secció Local d'ERC-Breda ha organitzat pel proper dissabte 13 de novembre un esmorzar-col·loqui amb l'eurodiputat republicà Oriol Junqueras. L'acte, que es farà al Centre Cultural Els Forns a les 11:30 hores, està emmarcat en la campanya de les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Junqueras debatrà amb els assistents alguns dels temes que han marcat aquesta campanya electoral. Posteriorment, es servirà un pica-pica a tots els assistents. Aquesta és la segona vegada que l'eurodiputat visita Breda en poc temps. En la campanya de les eleccions europees de l'any passat, Junqueras ja va pronunciar una xerrada titulada "Idees clares per Europa" on hi van assistir més de 50 assistents. Més informació al web www.esquerra.cat/breda  

Molins de Rei

La candidata de les JERC, Gemma Lago, crida a la mobilització electoral per garantir polítiques per al jovent

Desplegar les polítiques de la llei de Dependència, impulsar l'agricultura, aconseguir el concert econòmic, la millora de l'administració i la convocatòria d'un referèndum per a la independència són les principals propostes de les JERC per a la propera legislatura. Les JERC estan satisfetes amb els 'avenços' fets durant aquesta legislatura i han remarcat les bases del Pla Nacional de Joventut, amb les mesures per a l'ocupació juvenil i la xarxa d'emancipació com a fites més destacades. La candidata nacional de les JERC, Gemma Lago, ha repassat les prioritats per a la propera legislatura: Volem un referèndum per a la independència, l'impuls de l'agricultura, garantir el desplegament de la llei de dependència, el concert econòmic... Víctor Puntas, 1r tinent d’Alcalde i portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, ha detallat per què els joves han de votar Esquerra en les properes eleccions del 28 de novembre: Si ERC no és forta correm el risc que el país es quedi en mans del PP, perquè és evident que CiU no té problemes de pactar amb ells.

Girona

350 alcaldes i regidors d’Esquerra de les comarques gironines s’adhereixen a un manifest en defensa de l’ús del català

Esquerra Republicana de Catalunya va presentar un manifest en defensa de l’ús normal de la llengua catalana a l’administració local, en el qual ja s’han adherit els més de 350 alcaldes i regidors d’Esquerra de les comarques gironines. Esquerra ha decidit tirar endavant aquest manifest davant la suspensió cautelar de certs articles dels Reglaments d’usos lingüístics de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament de Barcelona per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La diputada d’Esquerra i candidata, Maria Mercè Roca, ha explicat que “aquest procés tot just s’ha iniciat i ens trobarem ben aviat amb sentències contràries l’ús normal de la llengua pròpia de Catalunya en l’educació, en els mitjans de comunicació i en la resta d’àmbits en l’Administració”. Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina, ha explicat que “estem convençuts que el que hem d’acatar és la voluntat del nostre poble i no pas unes sentències incloses per aquells que únicament pretenen fomentar la divisió entre parlants, atiar el conflicte lingüístic i alterar la convivència”.

Joan Ridao
País Valencià

Ridao a Zapatero: "Renuncia a l'agenda laïcista per evitar ser etiquetat d'anticlerical"

El portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha preguntat a Zapatero en la sessió del control al govern espanyol d'ahir sobre la renuncia de l'agenda laïcista. Ridao ha acusat Zapatero de renunciar a la seva agenda laïcista per evitar ser etiquetat com a "anticlerical" i de mantenir "una política religiosa marcada pel Vaticà". Ridao ha assegurat que el Papa ha fet Zapatero "gairebé responsable d'un laïcisme agressiu i ha passat per alt els 40 anys de nacionalcatolicisme", fet que expressa "la nul·la autocrítica de l'Església". El portaveu d'Esquerra ha assegurat també que l'Església és per a l'Estat "una espècie de mantinguda, una paparra de luxe que ens costa cada any 6.000 milions d'euros, que és el que el govern espanyol s'estalvia en pensions i al sou dels funcionaris". Segons Ridao, Zapatero ha fet una cosa que "ni la dreta es va atrevir a fer, que és incrementar un 34% l'assignació de l'IRPF", i ha criticat que "els símbols religiosos continuen a l'espai públic i la religió continua essent una assignatura".

Catalunya del Nord

La Consellera d’Acció Social i cap de llista per ERC a Girona, a Perpinyà

Dins el marc de les trobades organitzades per Cultural Nord, amb entrevistes a diferents representants de candidatures a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 28 de novembre, us informem que la Consellera d’Acció Social i cap de llista per ERC a Girona, Carme Capdevila, serà aquest divendres 12 de novembre, a partir de les 18.00h, al Casal Jaume I de Perpinyà per respondre a les preguntes de Ràdio rrels i posteriorment compartir un aperitiu amb tots els assistents. Carme Capdevilà vindrà acompanyad per Alfons Quera, batlle d’Agullana i Joan Ridaura, President Regional d’Esquerra a la Catalunya Nord i membres també tots dos de la llista electoral d’ERC a la demrcació de Girona. Esquerra Republicana de Catalunya convida a tots els seus amics i simpatitzants a participar en aquesta trobada en que es parlarà del projecte d’ERC al Principat per als propers quatre anys com de la seva implicació i conseqüéncies a la Catalunya Nord.

Una de les obres exposades a la Nau Gaudí és el "Mosqueter assegut" de Picasso
Mataró

La Nau Gaudí acull la primera exposició de la Col·lecció Bassat d’Art Contemporani de Catalunya

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament i la Fundació Privada Carmen & Lluís Bassat, inaugurarà demà dijous 11 de novembre a la Nau Gaudí (carrer de la Cooperativa, 47), la primera exposició de la Col·lecció Bassat d’Art Contemporani de Catalunya que comprèn obres del període 1947-1969. L’alcalde i president del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, Joan Antoni Baron, el president de la Fundació Carmen & Lluís Bassat, Lluís Bassat, i el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, i la directora del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró i comissària de l’exposició, Núria Poch, han ofert avui una roda de premsa per presentar aquesta primera exposició. Una col·lecció d’art català La Col·lecció Bassat és única al constituir un dels fons més representatius del que ha estat l’art català de la segona meitat del segle XX, omplint el buit cronològic existent a d’altres col·leccions als museus de Catalunya.

Amer

Amerdecideix proposa que Amer es declari municipi moralment exclòs de la Constitució

Al darrer Ple de l'Ajuntament, el grup municipal d'Esquerra va proposar de dur a votació la moció que han suscrit molt ajuntaments, declarant-se moralment exclosos de la constitució espanyola després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. La proposta, el text de la qual es reprodueix tot seguit, es podria votar al proper Ple.

Penedès

Acte Central al Penedès. Gent Valenta a Vilafranca

El proper dissabte 13 de novembre Esquerra-Penedès celebrarà l'acte central de campanya amb un dinar amb el candidat a la presidència de la Generalitat Joan Puigcercós.  Durant tot el matí els candidats regionals participaran en la parada d'Esquerra al mercat municipal de Vilafranca del Penedès per poder parlar amb la gent sobre les propostes que Esquerra planteja per aquestes eleccions i que són els seus compromisos per els propers quatre anys. Entre les més destacades, hi ha el referèndum per la independència, condició innegociable per formar govern. L'acte es celebrarà al Casino i començarà a les 14:30h. Durant el dinar intervindran tots els caps de llista de les tres comarques (Miquel Carrillo, Josep Tomàs Àlvaro i Joan Gibert) i el presentarà el regidor de Vilafranca Pep Quelart. 

Corbera de Llobregat

L'ALCALDE CONTINUA LA RONDA DE VISITES DE PROXIMITAT ALS CENTRES ESCOLARS DE CORBERA

La setmana passada, l'alcalde, Pep Canals, va iniciar un seguit de visites programades per conèixer de prop el funcionament dels centres escolars de Corbera i escoltar les inquietuds dels professionals i alumnes que hi són presents. La ronda s'inicià la setmana passada amb la visita a l'escola cau de la Guineu i l'escola bressol municipal El Petit Corb. Aquest dimecres, 10 de novembre, ha continuat amb l'escola Puig d'Agulles i l'Institut Corbera. La setmana que ve serà el torn de l'Institut Can Margarit i l'escola el Corb. D'aquesta manera, Canals ha volgut conèixer de prop, sense presses i al marge de l'assistència habitual a esdeveniments i festes de fi de curs, com es desenvolupa la feina de professionals i alumnes en el dia a dia. "Està sent una tasca enriquidora que feia temps que volia fer. Tenim uns centres i uns professionals de gran qualitat, i un alumnat que he vist divers i il·lusionat.", ha declarat el batlle.

Castellar del Vallès

Esquerra evita una pujada abusiva dels impostos

La proposta que va presentar l’equip de govern del PSC-PSOE per les ordenances fiscals de l’any 2011 contemplava una pujada abusiva dels impostos : el tipus de l’IBI passava de 0,625 a 0,64, les escombraries s’apujaven un 10% i l'IAE i la resta de taxes un 4%. Per Esquerra aquesta pujada dels impostos en l'època de crisi econòmica que ens trobem és il·lògica i desproporcionada, i hem proposat a l’equip de govern que es mantingui el tipus de l'IBI al 0,625 i la resta d’impostos i taxes s’incrementin només un 2,4% que correspon a la pujada de l'IPC interanual de setembre de 2009 a setembre de 2010. Això representa una disminució d’ingressos de cara al pressupost del 2011 que s’ha de veure compensada amb la corresponent disminució de despeses. Durant els dies previs al Ple s’ha estat negociant amb l’equip de govern, que ha acabat acceptant la proposta d’Esquerra. Finalment l’IBI queda al tipus actual del 0,625 i la resta d’impostos i taxes s’incrementen el 2,4%, quedant compensada la disminució d’ingressos amb la reducció d’algunes partides en el pressupost de despeses i en els majors ingressos provinents del tipus diferencial aplicats al 10% dels rebuts de l’IBI més elevats en els usos d’oci, esportiu, solars i oficines (0,90) i magatzem, comercial i industrial (0,95).

Sant Andreu

Debat sobre polítiques de Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals

Aquest proper dissabte 13 de novembre, a les 18 h, el Grup d'Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG) convoca al Centre Cívic de Sant Andreu (Carrer Gran, 111) als representants de les forces polítiques per a debatre les polítiques que afecten especialment al col·lectiu LGBT. És una excel·lent oportunitat per a conèixer les propostes de cadascuna de les formacions i, en particular, també de fer pública la tasca duta a terme per Esquerra en aquest àmbit. Hi assistiran, amb l'excepció del Partit Popular, candidats dels següents partits parlamentaris: Jaume Collboni, pel PSC. Montse Guitarte., per CiU. Eugeni Villalbí , per ERC. Josep Maria Gómez, per ICV.  

Federació de Lleida

Esquerra augura que la Llei de l'Aranès pot ser el motor de la recuperació de l'occità a Europa

El vicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira, acompanyat per Maria Àngels Cabasés, candidata per Lleida d’Esquerra, ha augurat que la llei de l'aranès que oficialitza aquesta llengua en tot el territori català "pot ser el motor de la recuperació lingüística" en els territoris europeus on també es parla occità. Durant la presentació aquest dimarts a l'Institut d'Estudis Catalans de Barcelona de la Llei de l'Occità, Carod ha afirmat que l'engegada d'aquesta llei provocarà que "la resta d’Occitània obri els ulls", i ha destacat la importància que la Vall d’Aran que sigui el primer territori que la oficialitza, a pesar de ser on menys població l’utilitza. Carod ha assegurat que amb aquesta llei Catalunya és, juntament amb Luxemburg, l'únic territori europeu on hi ha tres llengües oficials, i els aranesos els únics ciutadans europeus cuatrilingües, ja que en la seva opinió la majoria es pot defensar en català, castellà, aranès i francès. També ha considerat que l'engegada de la llei demostra que la diversitat lingüística a Catalunya és un valor, mentre que a Espanya "provoca al•lèrgia".

Isaac Albert s'adreça a entitats i ciutadans per explicar la feina feta des de l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania
Terrassa

Albert: "a la Terrassa del futur, el benestar i la qualitat de vida han de ser els eixos centrals"

El dimarts 9 de novembre a la tarda va tenir lloc la conferència Polítiques Municipals de Benestar; de la demanda a la necessitat; del desig a la realitat a càrrec d’Isaac Albert i Agut, Tinent d’Alcalde d’Acció Social i Drets Civils, a la sala Fòrum del Diari de Terrassa que va quedar petita ja que hi van assistir representants de moltes associacions de caire social i de l’àmbit de la salut, així com representants veïnals, regidors i regidores de l’Ajuntament de Terrassa i molts ciutadans que van voler escoltar de primera mà com Albert feia un repàs de les polítiques municipals en matèria de benestar social que s’han portat a terme des de l’inici de l’actual mandat, l’any 2007, i també per saber quins projectes i normatives han de veure la llum properament. Albert va explicar els motius i les causes així com els objectius d’haver elaborat el Pla d’Equipaments Cívics, el Pla Estratègic de Ciutadania, el Pla d’Acció local en matèria de Serveis Socials, i també el Pacte Ciutadà per la Salut, que es signarà en breu amb la Generalitat de Catalunya i el Pla Local d’inclusió social, que s’ha d’aprovar en els propers mesos.

Vallès Oriental

18 de novembre a Llinars: Acte central del Vallès Oriental

Arriba l’hora de la veritat. El dret a decidir, del que tant se’n ha parlat, es podrà manifestar el 28N a les urnes. Esquerra ha posat el Referèndum d’independència com a condició per qui vulgui governar a Catalunya. Per tal de fer palpable la nostra unitat per aconseguir aquest objectiu polític, us convoquem, el proper dijous 18 de novembre de 2010 a les vuit del vespre, al Pavelló Municipal de Llinars del Vallès per celebrar plegats l’acte central del Vallès Oriental de la Campanya de les eleccions al Parlament. Us hi esperem a tots!