Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Gavà

Ja ha sortit l'Eramprunyà d'agost

Avui s'està repartint a totes les bústies de la ciutat el número 84 de «L'Eramprunyà», la revista d'informació municipal editada per Esquerra-Gavà. També la podeu consultar en línia a: L'Eramprunyà 84

JOAN SUBIRANA, JOAN PUIGCERCÓS I MIQUEL CARRILLO A SANT JAUME DELS DOMENYS
Baix Penedès

EL PRESIDENT D'ERC VISITA LA COMARCA

Joan Puigcercós, president d'ERC i cap de llista a les properes eleccions al Parlament de Catalunya,  va començar la jornada amb una trobada a la Bisbal del Penedès, on va visitar el monument al Soldat Desconegut i la nova llar d'infants. A continuació, es va traslladar al Vendrell, on va dinar amb representants de gent gran de la comarca. Tot seguit, hi havia programada una trobada al monestir de Santa Oliva amb membres de les comissions que han organitzat consultes independentistes al Baix Penedès o que tenen previst fer-ho aviat, i que va comptar amb una nodrida assistència. El dia va acabar a Sant Jaume dels Domenys, amb una visita a la Cooperativa Agrària, on va poder copsar "in situ" el procés de la verema. Finalment, a la sala d'actes de la mateixa Cooperativa, i davant d'un auditori d'un centenar de persones, va tenir lloc un acte on es va fer públic el document que explica la posició d'Esquerra pel que fa a la problemàtica de la vinya i el vi, a càrrec del company Joan Subirana, d'Albinyana.

El nou espai web
Mataró

Esquerra Mataró renova la seva web

A partir d'avui, la Secció Local d'ERC de Mataró renova la seva web per millorar-ne el funcionament com a eina de relació entre la ciutadania i el partit. L'espai web, a banda d'oferir un nou disseny completament renovat, adaptant-se així a la nova imatge d'Esquerra, permet que els continguts es puguin compartir a través de les xarxes socials i l'accés a continguts multimèdia, com ara vídeos, àudios... Esperem que a través del nou espai  puguis conèixer qui som i què fem la gent d'ERC de la ciutat.

Maria Llerda
Vallès Oriental

Un missatge a l'independentisme...

Aquesta setmana, els i les militants d'ERC hem pogut viure amb tristesa com companys i companyes de la nostra comarca, una part dels i les militants d'ERC Sant Antoni Vilamajor, han pres la decisió d'optar per altres formacions polítiques de recent creació. Val a dir que tothom és ben lliure de prendre les seves decisions, això sí, sempre i quan aquestes decisions, tinguin en compte el respecte pels qui hem decidit seguir apostant pel nostre partit i per a fer créixer el nostre projecte nacional per sobre de la prioritat de les sigles o les persones, aquest en tot cas és un altre debat. Aquest article, com diu el títol, no és un article per a llepar-nos les ferides, ni molt menys, és un missatge per a tots els i les independentistes que creiem desacomplexadament que ERC segueix essent l'eina amb més pes històric i amb més pes polític per a portar aquest país cap a nous escenaris de llibertat i benestar. El paper històric d'ERC, és el de consumar el dret a l'autodeterminació i la justícia social, i això companys i companyes, requereix passos, requereix construir ponts i no trencar-los, estem jugant una partida per a la transformació del nostre país des de l'esquerra, i per tant, la nostra obligació és dotar la societat i les institucions del nostre país, dels instruments necessaris per a fer-ho.

Taradell

El POUM a Taradell

El POUM és probablement una de les qüestions més importants que pot aprovar avui dia un Ajuntament. És la planificació de com ha de ser el poble els propers vint anys: com ha de créixer i com s’ha de conformar. La llei d’urbanisme és la que regula com s’ha de dur a terme l’aprovació d’un nou POUM: establint i garantint la participació de tots. Per això cal comptar amb les entitats, la ciutadania, els col•lectius... perquè també se’l considerin seu, i perquè plasmi un model de poble de tots, i no només d’una persona o d’un equip de govern. A Taradell el procés de participació no ha existit: en lloc demanar la opinió als veïns i veïnes, s’ha limitat a explicar-los com era el POUM en una sessió mitjançant un powerpoint, a penjar uns plànols a Can Costa, i uns documents inexactes a internet. La comissió de seguiment amb ERC es va crear amb dos anys de retard i un cop ja aprovat inicialment el POUM. En cap moment hi ha hagut un autèntic procés participatiu que hagi demanat a la ciutadania com volia el Taradell del futur.

Tresserras i Puigcercós
Osona

El Conseller Tresserras explicarà a Vic com “Estem construint l’Estat Català” des del govern de la Generalitat

El passat mes d'abril Esquerra Osona iniciava la campanya "Esquerra Compleix", pensada per fer balanç dels compromisos adquirits a nivell comarcal, els 13 punts d'Esquerra x Osona, i a nivell nacional una campanya per fer balanç de la feina feta. Amb el setembre arriben nous actes de proximitat i l'acte central de la campanya, que el farà el Conseller Tresserras, a Vic, que parlarà de la construcció de l'Estat Català el 8 de setembre des del govern de la Generalitat de Catalunya per part d'Esquerra, amb importants lleis que reforcen els fonaments de la nació catalana i, a més, amb una actitud de fermesa nacional en oments clau com en la resposta a la retalla da del TC. Acompanyaran al Conseller, el diputat Josep Maria Freixanet i el president d'Esquerra Vic, Josep Maria Font. Bloc de la campanya Esquerra Compleix: http//esquerraosonacompleix.blogspot.com Joan López lliura el 1er Premi SOMVIC Un cop finalitzada la conferència, començarà la segona part de l'acte on l'Hereu de Catalunya, Aleix Gorchs i Rovira de Seva, farà una breu introducció de la importància del reconeixement de les entitats i del foment de les tradicions catalanes i de la nostra cultura.

Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

Diada Nacional a Castell-Platja d'Aro

Serem presents el proper 11 de Setembre a l'acte institucional que es farà a la Plaça Lluís Companys de Castell d'Aro a les 12 del migdia. Intervindrà al torn dels discursos la cap de llista per Esquerra-AM a les Eleccions Municipals 2001, la companya Estel Rodríguez. Us convidem a assistir i participar de l'acte. A banda d'aquesta activitat i d'altres a municipis propers, a la tarda assistirem a la Mani de Girona, a 2/4arts de 8 del vespre a la Plaça de Catalunya. 

Nova imatge web
Carlet

Esquerra Carlet aposta per la integració en les noves xarxes socials amb les seues noves webs

Esquerra Carlet estrena noves webs que, a banda d'oferir un disseny completament renovat que s'adapta millor a l'imatge d'Esquerra, permeten compartir els continguts a través de les xarxes socials. Les noves webs són molt més accessibles i incorporen una organització de continguts que facilita la recerca i visualització de la informació. D'altra banda s'han millorat les agendes, ampliant la informació i millorant l'accés i l'eficàcia de l'eina. També s'han creat noves seccions, s'ha inclòs un cercador que permet navegar fluidament per tota la informació que conté la web i s'han ampliat els continguts multimèdia, com ara vídeos i àudios. En paraules del secretari d'Imatge i Comunicació d'Esquerra Carlet, Benjamí Castell, 'la pàgina web és una eina molt important a l'hora de comunicar-nos com a partit amb la societat'. Segons el dirigent republicà, 'amb les novetats que s'han introduït ampliem la reciprocitat en la comunicació amb els ciutadans i ciutadanes, especialment gràcies a l'ús de les xarxes socials, al temps que facilitem la visibilitat i l'accés als nostres plantejaments, propostes, iniciatives i activitats, cosa que forma part del nostre treball quotidià com a partit'.

Decidim.cat
Osona

El municipalisme d'Esquerra Osona present en la torbada d'ajuntaments "exclosos moralment de la constitució"

L'alcalde d'Olost i diputat Josep Maria Freixanet, el cap de llista i portaveu dels republicans a Vic Joan López, els regidors manlleuencs David Bosch i Pep Mas i el regidor d'Olost i conseller comarcal Òscar Pitarch han participat en la trobada que s'ha fet al monestir de Sant Pere de Rodes dels 70 ajuntaments que s'han manifestat exclosos moralment de la Constitució espanyola. Aquesta trobada va ser convocada per l'alcalde del Port de la Selva i ha tingut el recolzament de la plataforma Decidim.cat, que aplega càrrecs electes a favor del dret a decidir. Els alcaldes i regidors reunits s'han emplaçat treballar unitàriament des dels municipis per tal que Catalunya pugui exercir el dret a decidir en un referèndum sobre la independència, és per això que s'ha signat el 'Compromís municipal sobiranista de Sant Pere de Rodes'. En aquest document, els alcaldes afirmen que l'Estat cada vegada és més "centralista i uniformitzador" i que "és per això que volem expressar en veu alta i clara la nostra voluntat de seguir empenyent des dels nostres municipis per tal d'avançar de forma efectiva cap a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació".

Nova imatge web
Ribera Alta

Esquerra Ribera Alta aposta per la integració en les noves xarxes socials amb les seues noves webs

Esquerra Ribera Alta estrena noves webs que, a banda d'oferir un disseny completament renovat que s'adapta millor a l'imatge d'Esquerra, permeten compartir els continguts a través de les xarxes socials. Les noves webs són molt més accessibles i incorporen una organització de continguts que facilita la recerca i visualització de la informació. D'altra banda s'han millorat les agendes, ampliant la informació i millorant l'accés i l'eficàcia de l'eina. També s'han creat noves seccions, s'ha inclòs un cercador que permet navegar fluidament per tota la informació que conté la web i s'han ampliat els continguts multimèdia, com ara vídeos i àudios. En paraules del secretari d'Imatge i Comunicació d'Esquerra Ribera Alta, Salvador Llatzer, 'la pàgina web és una eina molt important a l'hora de comunicar-nos com a partit amb la societat'. Segons el dirigent republicà, 'amb les novetats que s'han introduït ampliem la reciprocitat en la comunicació amb els ciutadans i ciutadanes de la Ribera, especialment gràcies a l'ús de les xarxes socials, al temps que facilitem la visibilitat i l'accés als nostres plantejaments, propostes, iniciatives i activitats, cosa que forma part del nostre treball quotidià com a partit'.

Oriol Rovira, regidor i portaveu del Grup Municipal
Barberà del Vallès

Esquerra titlla de lamentable el cartell de l'Onze de Setembre

El portaveu d'Esquerra al nostre Ajuntament, Oriol Rovira, ha fet arribar un escrit a la Regidora de Cultura mostrant el seu descontentament amb el cartell de la Diada d'aquest any 2010. Rovira considera que el cartell d'aquest any "és aigualit i conté errors greus" ja que s'ha eliminat la referència a la Diada Nacional de Catalunya i la senyera només conté 3 barres enlloc de les 4 que pertocarien. Rovira també ha expressat que "malauradament la Regidoria de Cultura, que també gestiona Normalització Lingüística, cada cop mostra menys interès per a la cultura catalana com demostra que el desplegament del Reglament d'ús de la Llengua catalana estigui aturat des de fa 5 anys i el poc suport cap a les entitats de cultura tradicional catalana".

Àngel Casanovas, Terrassa Decideix
Terrassa

Terrassa decidirà el 23 de gener de 2011

Àngel Casanovas va anunciar aquest dissabte l’inici de la conta enrere de 141 dies que ha de finalitzar el 23 de gener amb la celebració de la consulta sobre la independència de Catalunya a la nostra ciutat. En el marc d’una festa organitzada per la Plataforma ciutadana Terrassa Decideix, el seu coordinador general, Àngel Casanovas, va voler agrair la feina de voluntaris i col•laboradors de Terrassa Decideix que, ha definit, com “la representació amateur de la societat terrassenca”. Casanovas ha posat en evidència que l’actual sistema democràtic no ha resolt el fet diferencial català i que per això s’ha de fer un pas endavant amb el dret a decidir. Les paraules d’en Casanovas van anar precedides de les del president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveras, que va definir els requisits que, al seu parer, havia d’assolir una Catalunya independent. Segons Oliveres, aquest futur estat havia de ser “republicana, pacifista, respectuosa amb el medi ambient i on s’aprofundís en la democràcia” Els més de dos-cents assistents a la festa van poder gaudir, per finalitzar, amb la música i ball del grup de folk Muscat.

Josep Huguet, Sabadell, Esquerra Sabadell, empresàris, Vallès Occidental
Vallès Occidental

El conseller Huguet escolta l’empresariat vallesà. Els vallesans reclamen millores fiscals i es parla de la negociació amb Chery

Amb les eleccions catalanes a tocar, els partits sabadellencs amb presència al Parlament ja han començat la seva precampanya. Dijous passat va ser el torn de la secció d’ERC de la ciutat i la comarca qui va organitzar un dinar informal al restaurant del Cercle Sabadellès amb representants del teixit empresarial vallesà perquè poguessin parlar amb el conseller d’Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet. La trobada va reunir a vuit representants de les organitzacions econòmiques de la zona com la Cambra de Comerç de Sabadell, el Gremi de Fabricants i el Centre Metal·lúrgic i 16 empresaris, autònoms i innovadors que van assistir-hi convidats i amb una llista de temes preparats per posar damunt la taula quan es trenqués el gel. El conseller va arribar aplaudint a l’empresariat del país perquè en l’actual context de crisi “alguns negocis han tancat, és cert, però molts més han fet els deures i són empreses globals que tenen productes i serveis d’interès internacional”.

Festa, Vi, Poboleda, Puigcercós, Sergi de los Rios
Camp de Tarragona

Puigcercós exigeix “discreció” a CiU i PSC i “deixar fer la feina” al Departament sobre la xinesa Chery

El candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigcercós, acompanyat pel cap de llista de Tarragona, Sergi de los Rios, i altres dirigents del Camp de Tarragona, ha inaugurat aquest matí la 12ena Festa del Vi i la Verema Antiga a Poboleda. Abans de piar el raïm (aixafar-lo amb els peus) i de donar per inaugurada la fira, el líder d’Esquerra ha reclamat “discreció” als partits catalans després de constatar que no li ha agradat el paper de CiU i PSC al voltant de les negociacions que el Departament d’Innnovació està fent amb la xinesa Chery per a la possible implantació d’una factoria de cotxes elèctrics a Catalunya. “Tant el paper de PSC d’esbombar les negociacions com el de CiU de voler treure-li importància no m’han agradat. Han fet massa declaracions per càlculs electoralistes. El que cal és discreció i deixar fer la feina al departament d’indústria”, ha dit Puigcercós, qui ha declinat parlar de possibles emplaçaments.

Huguet i Peraire
Prats de Lluçanès

El Conseller Huguet a Prats de Lluçanès

El Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, l'independentista Josep Huguet, ha mantingut durant el matí del 4 de setembre una trobada amb empresaris de Prats de Lluçanès, relacionats amb diferents sectors productius. El Conseller, acompanyat pel candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Prats de Lluçanès Isaac Peraire (i de la resta de regidors del grup municipal d'Esquerra), ha fet una exposició de la situació econòmica global i nacional, explicant les problemàtiques que es troben les petites, mitjanes i grans empreses, però també les oportunitats que tenen. Per altra banda, ha exposat les grans línies d'obra de govern que ha endegat aquests anys que ha estat al capdavant de la Conselleria en qüestió. Per últim, ha intercanviat impressions i propostes amb els diferents empresaris i empresàries que han participat de l'esmorzar. Per la seva banda, el candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Prats de Lluçanès Isaac Peraire, que ha presentat l'acte, ha explicat que la política de suport empresarial i al teixit econòmic local és i serà un dels principals eixos d'actuació pel grup d'Esquerra en la propera legislatura.