Locals d'Esquerra

Totes les notícies

sanglas
Santa Perpètua de Mogoda

TERTÚLIA VERMUT AMB MARC SANGLAS

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Santa Perpètua de Mogoda us convida el proper dia 21 de novembre a fer el vermut! A partir de la una del migdia, al local d’ERC de la nostra vila, us convidem a participar de la tertúlia vermut que organitzem en motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya que tindran lloc el dia 28 de novembre. L’acte comptarà amb la presència del candidat comarcal, Marc Sanglas. A més a més, també gaudirem de la presència de Rosa Rovira, candidata comarcal al Parlament de Catalunya i cap de llista de les properes eleccions municipals. Evidentment esperem comptar amb la vostra assistència per gaudir plegats del vermut fent petar la xerrada sobre aquells temes que ens interessin. 

Molins de Rei

El Conseller Ausàs visita l’eix comercial del carrer Major finançat amb Fons Europeus i de la Secretaria de Comerç

L’eix comercial del carrer Major està finançat per la Conselleria de Governació destina 400.094 euros dels Fons europeu de desenvolupament regional, Feder, dirigits al desenvolupament local i urbà., la Secretaria de Comerç 175.000 euros i l’Ajuntament 650.000 euros del programa de Centre Vila. Les obres han permès renovar el paviment i les xarxes d’instal•lacions urbanes que es troben envellides o obsoletes, com la xarxa de clavegueram, d’aigua, i l’enllumenat públic. L’actuació consisteix en la dinamització comercial i la rehabilitació integral del carrer Major, en el tram entre la plaça de Catalunya i el carrer de Balmes, amb l’objectiu d’afavorir l’activitat comercial i fer-la compatible amb la vida quotidiana del veïnat. El projecte s’insereix en el marc general d’actuació definit pel Pla Director del Centre de la Vila. Les obres han permès renovar el paviment i les xarxes d’instal•lacions urbanes que es troben envellides o obsoletes, com la xarxa de clavegueram, d’aigua, l’enllumenat públic i de telecomunicacions.

Marius massalle, celia ros, esquerra terrassa
Terrassa

Cèlia Ros: “La ONU ha de garantir el dret de decidir del poble sahrauí”

Avui divendres, en roda de premsa, Esquerra ha manifestat el seu suport incondicional a la nació sahrauí i ha denunciat l’acció criminal del govern del Marroc, que no ha tingut escrúpols a l’hora de trepitjar els drets humans. La roda de premsa l’han ofert el Màrius Massallé i la Cèlia Ros, que han començat lamentant els fets ocorreguts a principis d’aquesta setmana quan l’exèrcit marroquí va entrar al campament de protesta sahrauí on hi havia més de 20mil persones, i el va arrasar amb brutalitat i violència. En paraules de Ros, “lamentem que ni el govern espanyol ni la ONU hagin denunciat aquest fet”, “demanem el compliment de les resolucions de la ONU així com que les Nacions Unides promoguin i posin les garanties per a que es realitzi el referèndum perquè el poble sahrauí pugui decidir democràticament el seu futur” i “demanem que la premsa internacional tingui lliure accés al territori per a que puguin informar del què hi passa” Esquerra s’adhereix a la crida de la ONG terrassenca Terrassaharaui, que ha convocat una concentració el divendres 12 de novembre a les 19.

Violant Mascaró i Pep Mur
Granollers

ERC inicia la campanya electoral a Granollers

ERC Granollers ja ha iniciat la campanya de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya amb la primera ronda d’enganxada de cartells. Ahir dijous, a les 23:45h, la Violant Mascaró i la Isabel Alcalde, candidates d’ERC a diputades al Parlament de Catalunya pel Vallès Oriental, i en Pep Mur, candidat d’ERC a l’alcaldia de Granollers, vam participar, juntament amb amics i militants del partit, en aquest primer acte de campanya a la ciutat, amb l’enganxada del primer cartell al pirulí que hi ha davant el Casino (C/ Agustí Vinyamata), En Pep Mur, a la seva intervenció, va fer menció de les fites assolides per ERC al Govern de la Generalitat durant l’última legislatura, com ara la Llei de Serveis Socials, la de Vegueries, la del Cinema o la Llei de Consultes Populars per via de Referèndum, i va afirmar que “si ERC en aquesta legislatura no ha aconseguit declarar la independència és perquè només suma 21 diputats”, al mateix temps que demanava el vot per ERC perquè “imagineu que podem aconseguir-hi amb més diputats”.

Anna Simó, a Caldes el proper 24 de nov.
Caldes de Montbui

24 de novembre: Anna Simó a l'Espai Can Rius

La número 3 de la candidatura d'Esquerra a Barcelona, Anna Simó, estarà acompanyada en l'acte central de campanya a Caldes per la candidata comarcal, Violant Mascaró. La pregunta "perquè he de votar a Esquerra?" quedarà resolta! - Dia: dimecres 24 de novembre de 2010 - Hora: 20:00 - Lloc: Sala Noble de l'Espai Can Rius (C/ del Pont, 3) Us hi esperem!

Acte a Cardona
Bages

Ernest Benach inaugura la nova seu d’ Esquerra Cardona

Esquerra Cardona va inaugurar ahir divendres cinc de novembre la nova seu social del partit a Cardona ubicada al carrer de Cambres 27, una de les zones més cèntriques de la vila. Prèviament a l’acte oficial d’inauguració, Ernest Benach acompanyat de la secció local d’Esquerra Cardona va realitzar una passejada pels carrers de la vila, saludant a tots aquells cardonins que si van acostar. Passades les vuit de la tarda i davant d’un centenar llarg de cardonins i cardonines, Ernest Benach va realitzar una xerrada al teatre Els Catòlics. Benach va fer un repàs del paper d’Esquerra durant els trenta anys de democràcia, remarcant la feina feta en els últims set anys Va ressaltar el compromís d’Esquerra a fer el pas definitiu cap a la independència a la propera legislatura, proposant el referèndum per la independència com principal condició per formar govern. Benach va fer una metàfora per explicar el paper clau d’Esquerra durant aquets set anys de govern, que segons ell han consistit en construir un pont entre aquells que no veien clar la independència i els que si, ara després d’anys de treball cada cop són més els ciutadans que creuen aquest pont i s’uneixen als partidaris del si.

Girona

El programa SUMA’T formarà 100 joves que no tenen feina per introduir-los al món laboral

Cristina Alsina, primera tinenta d’alcalde de l’àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la ciutat va presentar un nou conveni, que es signarà en els propers dies, i que promourà la contractació i formació de 100 joves amb estudis mínims (ESO) i que no estiguin treballant. Aquest conveni està ubicat en el marc del programa d’ocupació SUMA, del departament de Treball i té la col•laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). L'objectiu és dotar aquests joves de formació i experiència professional que faciliti la seva inserció en el món laboral. El conveni anirà dirigit a 100 joves de la ciutat, d'entre 18 i 24 anys, que estiguin en condicions d'atur i que no tinguin estudis o no hagin acabat l'educació secundària obligatòria (ESO). Els sectors que ha escollit l'Ajuntament per inserir aquests joves són: Comerç i màrqueting, hostaleria i turisme, fabricació i mecànica, indústries alimentàries, instal•lació i manteniment, serveis socioculturals a la comunitat, i transport i manteniment de vehicles.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra a les Illes i al País Valencià demanen que s'anul·li el nomenament de Jaume Matas com ambaixador d’honor de València

Agustí Cerdà, president d’Esquerra Republicana del País Valencià, i Joan Lladó, president d’Esquerra Republicana a les Illes Balears i Pitiüses, han comparegut avui en roda de premsa en un lloc simbòlic com és el palauet de l’ex-president de les Illes balears, al carrer de Sant Feliu de Palma. El casal és símbol de la corrupció i malversació de doblers públics que va dur a terme l’anterior executiu presidit per Matas. Els dirigents d’Esquerra, tant al País Valencià com a les Illes Balears, han demanat a la Generalitat l’anul·lació del Decret 247/2003 de 5 desembre, que nomenava ambaixador honorífic Jaume Matas.Cerdà ha manifestat que “Matas en aquests moment està imputat per dotze delictes, n’ha reconegut el frau fiscal i està en llibertat sota fiança. Per això, no tots els valencians estam d’acord en què una persona en aquestes circumstàncies sigui el nostre ambaixador honorífic.” Lladó, per la seva banda, ha declarar que “és bastant contradictori que mentre Jaume Matas no sembla tenir gaire suport del PP illenc, que ha intentat personar-se com a acusació particular en el cas Palma Arena, el PP valencià continuï avalant l’honorabilitat de Matas i, fins i tot, intercedint per la seva fiança.

Girona

Més 300.000 persones van passar per les Fires de Girona

Enguany han estat més de 200.000 persones les que han passat per les fires de la Devesa, entre les atraccions i barraques de La Copa, de les quals la mitjana d’edat ha estat lleugerament més jove que la dels altres anys. Pel que fa a les activitats programades, Pilar Prats (ERC), regidora de l’àrea de Dinamització del Territori, afirma que s’ha fet un gran esforç per mantenir el nombre d’activitats, espectacles i concerts tot i la baixada del pressupost. Els espais nous que enguany s’han destinat a les actuacions han funcionat amb èxit i han tingut una gran afluència de gent. És el cas dels Jardins de la infància o el Teatre de Sant Narcís, amb plens del 100%. D’altres que ja gaudien de gran públic s’han consolidat amb noves activitats com les escales de la catedral, on a part de les Havaneres i la pujada del Pilar de quatre dels Marrecs de Salt, s’hi va iniciar el cercavila de la Bateria de Girona amb un èxit aclaparador. Per primera vegada s’ha notat un augment de públic forani al barri de Vilarroja, a la funció de circ a la Plaça Picasso, acomplint així amb el vell objectiu d’obrir els barris a altres sectors de la ciutat.

ERC Cervelló

Esquerra Cervelló a l'acte central de campanya al Baix Llobregat

Avui divendres, 12 de novembre del 2010 a les 21:00, Esquerra Cervelló serà present a l'acte central d'Esquerra al Baix Llobregat que es farà a la Farga de l'Hospitalet i intervindran Eduard Suàrez, cap de llista d'Esquerra a L'Hospitalet Anna Simó, número 3 d'Esquerra al Parlament Joan Puigcercós, candidat a la presidència de la Generalitat UIs hi esperem!

Matadepera

CiU, al rescat del Club de Golf

Aquesta és la història d'un fracàs anunciat. Una història que va començar fa més de 20 anys d'una manera força opaca, amb l'oposició de bona part de la ciutadania matadeperenca i d'ERC, és clar. Evidentment, com en tantes altres coses, no se sabrà tot de la gènesi d'aquell projecte. Però el que sí que sabem és com ha acabat: fracassant. El que havia de ser un pol d'atracció es-pec-ta-cu-lar per al poble s'ha convertit en una instal·lació que no satisfà ningú, ni els mateixos usuaris. El que havia de ser un camp de golf públic (concepte, per altra banda, força xocant), es va convertir immediatament en un club absolutament privat i exclusiu. I així podríem continuar. Llegíem l'altre dia que el Club "ha tornat les claus" i ara l'Ajuntament, amb els diners de tots, s'haurà de rascar la butxaca. I CiU, com no, ha corregut al seu rescat. Les raons les tenim clares: el fracàs del camp de golf significa el fracàs de CiU. Lamentablement, ara resulta que els de CiU volen gestionar el Club de Golf des de l'Ajuntament.

Concentració dissabte 13 a les 19 hores a la Plaça de la Mare de Déu (València)
País Valencià

Esquerra es suma als actes contra el feixisme i el racisme que tindran lloc a València aquest cap de setmana

Esquerra Republicana del País Valencià, com a membre de la Plataforma Acció Popular contra la Impunitat, es suma a la convocatòria de la concentració que demà dissabte 13 de novembre tindrà lloc a València contra el feixisme, el racisme, l'islamofòbia, l'antisemistisme i l'homofòbia. La Plataforma organitza aquest acte en el marc d'activitats entorn al Dia Internacional Contra el Feixisme i el Racisme (9 de novembre), amb la voluntat de "visualitzar la lluita dels col·lectius vulnerables davant els atacs de l'extrema dreta i la passivitat dels actuals governants". Agustí Cerdà, president d'ERPV, ha declarat que "des d'Esquerra, seguirem treballant com hem fet fins ara, des de totes les vies que tenim al nostre abast, per impedir que cap atac de l'extrema dreta gaudisca d'algun tipus d'impunitat. Vivim un moment en el que tant al País Valencià com a la resta d'Europa observem amb preocupació una proliferació de discursos feixistes, racistes i homòfobs, en molts casos amb la complicitat dels governants.

Girona

Carme Capdevila afirma que la independència és la millor eina per sortir de la crisi

La cap de llista d’Esquerra per la demarcació de Girona a les eleccions al Parlament Catalunya, Carme Capdevila, ha afirmat avui que ‘la independència és la millor eina per sortir de la crisi econòmica en la qual es troba el nostre país’. Capdevila ha donat el tret de sortida de la campanya electoral en un acte al seu municipi, Sant Hilari Sacalm. La candidat independentista ha afirmat que ‘l’Estat propi per a Catalunya ens permetria disposar d’uns recursos que ara no tenim a causa del dèficit fiscal que imposa Espanya’. Així mateix, ha assegurat que ‘l’Estat propi ens servirà per a eradicar per sempre la deixadesa i el menyspreu dels governs espanyols amb les infraestructures gironines’. La candidata ha relatat alguns dels beneficis que tindria per al nostre país i en particular per a les comarques gironines disposar d’un estat independent. Un dels exemples que ha posat és el de l’aeroport Girona-Costa Brava. Capdevila ha afirmat que ‘amb la independència disposaríem del control del nostre aeroport’.

"Pancartada" eleccions nacionals 2010
ERC Sitges

Comença la campanya per a les Eleccions Nacionals

La Secció Local d'Esquerra Sitges ha començat aquest dijous-divendres a les 00.00 hores la campanya per a les eleccions nacionals al Parlament. La tradicional "cartellada" s'ha substituit per una "pancartada" a la Plaça de l'Estació. Podeu consultar el programa d'Esquerra en el següent enllaç: Programa electoral Parlament 2010

Oriol Junqueras
País Valencià

El Govern espanyol reconeix que no compleix els acords del català amb la UE

El secretari d’Estat per a la Unió Europea, Diego López Garrido, ha reconegut que el Govern espanyol no ha creat els òrgans de traducció al català als quals es va comprometre amb els acords administratius que va signar el 2005 amb les institucions europees. En una reunió ahir amb eurodiputats catalans, Garrido ha argüit que, arran de la crisi econòmica, el Govern espanyol no podia destinar una partida pressupostària per les traduccions al català de documents i de les comunicacions dels ciutadans amb la UE. "Els acords es van signar el 2005 en plena eufòria econòmica i, per tant, el Govern espanyol no es pot excusar ara en la crisi. Es tracta, ni més ni menys, de manca de voluntat política", ha afirmat l’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras. "És una manca de respecte que l’Estat considere el català com un extra del pressupost. A ningú se li acudiria pensar que les traduccions al castellà són prescindibles però, en canvi, el Govern espanyol creu que el català sí que ho és.

Gavà

La portaveu parlamentària d'Esquerra, Anna Simó, visita Gavà per enraonar amb la ciutadania

El proper DIA: Dilluns 15 de novembre de 2010. HORA: 20:30 hores. LLOC: Bar l’Espresso, c/ de Salvador Lluch, 20. una dels màxims líders d’Esquerra, la diputada i portaveu parlamentària, Anna Simó, que a més és la candidata escollida en primer lloc com a representant del Baix Llobregat per a les properes eleccions, mantindrà una trobada distesa i de petit format amb simpatitzants d’esquerra i electors independents amb dubtes que es plantegen de votar aquesta formació per primer cop. La trobada es preveu que duri una hora i, en acabar, s’atendrà la premsa. Després d’aquesta trobada informal, la diputada Anna Simó visitarà, acompanyada de l’executiva local, el barri de Gavà Mar, on està previst un sopar de treball amb representants de l’Associació de Veïns del sector, per tal d’escoltar les principals reivindicacions del barri i adoptar compromisos concrets d’actuació en cas que Esquerra formi part o condicioni el futur govern català. Gavà, 12 de novembre de 2010

Teresa Jordà i Carme Freixa
Ripollès

Ja ha començat la campanya!

El 12 de novembre a les 12 hores ha començat la campanya electoral i les candidates ripolleses Teresa Jordà i Carme Freixa han participat en l'enganxada de cartells. Pel dissabte 20 s'organitzarà un autocar per baixar al míting central de campanya que es durà a terme al Palau de la Música Catalana. Podeu apuntar-vos trucant al telèfon 661444147 (Helena Angrill) o enviant un missatge al correu ripolles@esquerra.org. 

Teresa Jordà, alcaldessa de Ripoll, i Carme Freixa, alcaldessa de Vallfogona del Ripollès.
Sant Joan de les Abadesses

ESQUERRA RIPOLLÈS COMENÇA LA CAMPANYA ELECTORAL PELS COMICIS DEL 28N

Esquerra Republicana de Catalunya va iniciar, ahir a la nit, la popular enganxada de cartells que caracteritzaran aquesta campanya electoral pels propers comicis del 28 de novembre al Parlament de Catalunya. En aquest cas, Esquerra no va esperar a la mitjanit com regeix la tradició ja que, des de fa uns anys, els cartells no diuen explícitament "vota". Fet que permet que es puguin penjar amb més antelació. Teresa Jordà, alcaldessa de Ripoll, i Carme Freixa, alcaldessa de Vallfogona del Ripollès, ambdues presents a les llistes d'Esquerra per Girona als llocs 7 i 15 respectivament, varen ser les encarregades de penjar el primer cartell de la campanya.