Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Federació de Lleida

Esquerra és compromet amb els sindicats a explorar iniciatives per millorar la situació de la dona en la nostra societat

Margarida Serveto i Ester Alberich, secretaria de la dona d’Esquerra de Lleida i nacional respectivament, s’han reunit aquesta setmana amb representants dels sindicats CCOO i Ustec-STEs, per enfortir les aliances entre Esquerra i els sindicats i per conèixer quines estratègies pot emprendre la secretaria de la dona del partit per enfortir i posar valor a la situació actual de la dona a ponent, i poder traslladar així, les necessitats dels agents socials i sindicats al grup parlamentari del partit. La reunió, que va tenir lloc a la seu d’Esquerra de Lleida, ha servit per conèixer de primera mà en quins factors més importants necessiten els agents social i sindicats treballar per millorar la situació de les dones de ponent com son el dret a l’avortament i la prostitució, i en aquest sentit, les secretàries de la dona d’Esquerra han manifestat la seva disposició per fomentar el coneixement i les necessitats de les mateixes en el Parlament de Catalunya. Sindicats i Esquerra han acordat continuar parlant en un futur com també el partit obrirà noves vies de converses també amb altres sectors i institucions.

Anoia

ERC aconsegueix 1 milió d’euros per al Campus Motor de Castellolí

Després de setmanes de gestions i negociacions, el grup parlamentari d’Esquerra al Congrés dels Diputats ha aconseguit incorporar una esmena d’un milió d’euros als Pressupostos estatals per al projecte del Campus Motor de Castellolí. L’esmena va ser presentada per ERC-Anoia a partir del projecte de Campus Motor elaborat pel Consell Comarcal de l’Anoia i defensada a Madrid pel portaveu parlamentari Joan Ridao. La notícia s’ha sabut aquest mateix matí en el moment de la votació del dictamen dels Pressupostos en Comissió, i això suposa que la xifra del milió d’euros ja hi ha estat incorporada per tal que en el transcurs del Ple al Congrés la setmana vinent sigui votada i ratificada en els Pressupostos Generals de l’Estat. El Vicepresident del Consell Comarcal i membre de l’executiva d’ERC-Anoia Jordi Mercader ha assegurat: “des d’Esquerra estem molt satisfets per la tasca desenvolupada pels nostres diputats a Madrid en defensa dels interessos de l’Anoia, i tot i que la nostra voluntat i gestió anava dirigida a aconseguir que el projecte fos sufragat en la seva totalitat pel govern espanyol, valorem molt positivament l’atorgament d’aquests diners per la creació del Campus Motor”.

SL Vall del Corb
La Vall del Corb

Joan Ridao inaugura la Secció Local d'Esquerra a La Vall del Corb

Una vegada finalitzada la visita a Cal Trepat de Tàrrega, Joan Ridao, acompanyat per Tomàs Pujol, director dels serveis territorials del Departament de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ramon, tinent alcalde de Tàrrega i la diputada Maria Àngels Cabasés, ha inaugurat la nova secció local d’Esquerra de la Vall del Corb, amb seu a Ciutadilla i que engloba els municipis de Belianes, Preixana, Maldà, Sant Martí de Maldà, Vallbona de les Monges, Omells de Na Gaia, Nalec, Ciutadilla i Guimerà.

Alcoi

Esquerra arrenca 15 milions d’euros per projectes als Països Catalans dins els PGE

Esquerra ha pactat un total de 35 esmenes per import de 15 milions d’euros que destinaran als Països Catalans. Les prioritats que ha fixat Esquerra en aquesta negociació han estat les Infraestructures, el Medi Ambient, l’Economia productiva, la Innovació i la reindustrialització i la Cultura i la Llengua. L’objectiu era influir en la política social i econòmica i en la política fiscal, i alhora ‘culminar la carpeta catalana amb la gestió de l’aeroport del Prat’. Ridao ha lamentat que ‘no s’aconseguís un acord global, cosa que lamento, perquè no sé si el govern volia un xec en blanc o ja tenia un coixí més que confortable i ample amb el PNB i Coalició Canària’. L’economia productiva i la innovació ha estat un altre dels eixos pels quals ha apostat Esquerra. El campus Motor de l’Anoia, amb 1 milió d’euros, el Centre de Noves Tecnologies a la comarca de Les Garrigues, el foment de l’administració electrònica i la Fàbrica de Cal Trepat, a Tàrrega, amb un projecte de museu agroalimentari i un viver d’empreses són les propostes que s’han aconseguit incloure.

Navarcles

Conxita Padró és elegida presidenta d'ERC Navarcles

La Secció Local d’ERC de Navarcles va celebrar, el passat divendres dia 30, una assemblea ordinària durant la qual es va elegir una nova executiva local. L’acte va tenir lloc a les 9 del vespre al Casal de Joves i va reunir tota la militància. L’assemblea, va comptar amb la presència de l’executiva sortint i del president de la Permanent Comarcal Lluís Oliveras. El President sortint, Marcel·lí Canet, va valorar els quatre anys del mandat que s’acabava i va exposar els informes polític i econòmic preceptius. Només es va presentar una candidatura a la presidència, la de la Conxita Padrós, que fou elegida per unanimitat dels militants assistents. Es presentà també una sola candidatura per a cobrir la resta de llocs de la candidatura, formada per Lluís Morató, Eduard Roqueta, Sebastià Monné i Josep Canals. Durant la seva intervenció davant l’assemblea de militants, la Conxita Padró va demanar el suport de tota la militància i l'assessorament per part de l'executiva sortint.

Anoia

Carme celebra la Festa Major d'Hivern

El proper cap de setmana, 7 i 8 de novembre i el dimecres 11, diada de Sant Martí els carmetans i les carmetanes celebrem la Festa Major d'hivern, en honor al nostre patró, Sant Martí. S'han organitzat un conjunt d'actes per a totes les edats que no us podeu perdre: · Dissabte: Sopar ball al Centre · Diumenge: Pedalades en suport a la Marató de TV3, missa solemne amb Cants dels amics de la parròquia i concert de Les Pinyols, d'Igualada. · Dimecres: Missa amb cants, concert d'Anna Roig i l'Ombre de ton chien i animació infantil amb Pep López. Us convidem a assistir-hi i que gaudiu de la Festa Major de Carme!! Regidoria de Cultura Núria Vinyals

Detall de l'exposició del CAT Teià
Teià

El CAT fa un salt qualitatiu

L’empresa Tanit - Didàctica i Difusió Cultural s’ha fet càrrec de la gestió del CAT (Centre d’Acollida Turística) i el Celler Romà, fet que ha comportat una nova proposta de servei que millora la que hi havia fins ara. La nova empresa gestora ofereix l’obertura del centre els divendres, dissabtes i diumenges i, a més a més, s’encarrega de les visites guiades al Celler Romà i de la promoció del jaciment romà vitivinícola, amb la visita de grups d’agències de viatges i centres educatius, de dilluns a diumenge. El canvi de timó del CAT s’ha produït després que el concurs d’adjudicació de la gestió del centre quedés desert, malgrat l’assessorament del Departament de Turisme. El nou contracte de serveis ha estat adjudicat directament per Turisme de Catalunya que en pagarà la totalitat de la despesa. El projecte Parc Arqueològic Cella Vinaria ha estat subvencionat íntegrament amb inversió pública i privada. Enguany ens han atorgat 182.922 euros dels Fons FEDER (Fons Europeus de Desenvolupament Regional) que aporta la Unió Europea.

Federació de Lleida

Ridao demana que no s'escampi la sensació d'abatiment i fatalisme perquè és caldo de cultiu de la demogògia i el populisme

Ridao ha afirmat que 'la veritat no fa mai mal' i és per això que ha reivindicat que 'cal anar a fons, perquè és millor conèixer el diagnòstic i entrar a quiròfan, que viure amb el mal al cos'. El dirigent independentista ha recordat que 'el millor sistema polític, tot i no ser perfecte, és la democràcia, que permet que surtin a la llum pública els casos de corrupció' i que fa que la 'justícia sigui igual per tothom'. És per tot això que Ridao ha manifestat el desig perquè 's'aclareixin els fets i els culpables paguin' per aconseguir que 'la democràcia surti reforçada' perquè 'sinó es pot convertir en caldo de cultiu de la demogògia i el populisme', ha sentenciat. El dirigent d'Esquerra ha fet aquestes declaracions a preguntes del periodistes durant la visita a Tàrrega on s’ha compromès a defensar al Congrés dels Diputats, les esmenes que el grup parlamentari ja va presentar als Pressupostos Generals de l’Estat, per la rehabilitació i revalorització de Cal Trepat.

Anoia

L’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles aprova la construcció d’un Local Social pel municipi.

Reunits en sessió plenària, l’Ajuntament de Sant Martí de Sesgueioles va certificar el passat 20 d’octubre el projecte bàsic d’obra denominat “Arranjament d’una antiga fàbrica com a local social a Sant Martí Sesgueioles”. El pla proposat pel Grup Santmartinenc-AM, va ésser ratificat en rebre el suport de la majoria dels regidors dels consistori (els quatre vots favorables del GSI-AM i 2 vots positius del grup municipal de CIU). El projecte, pressupostat en 803.739 € i executat en un període de cinc fases, ja havia estat inclòs per l’equip de govern en el PUOSC 2010. Nogensmenys, gràcies a la bona gestió del grup municipal, gran part del cost del projecte – fins a un 40%- serà sufragat per les diverses subvencions obtingudes (156.544,90€ dins el programa general de subvencions, 50.000€ dins el programa especial de municipis petits, nuclis i àrees residencials de baixa densitat, i 105.000,00€ dins el programa especial de dinamització i equilibri territorial).

Llavaneres

Esquerra proposa partir de zero en urbanisme

Els Grups Municipals d’Esquerra i SOS-Llavaneres han presentat una moció per demanar que l’Ajuntament partir de zero en matèria urbanística. Tanmateix, insten als diferents grups municipals a sumar-se a la moció que serà votada per urgència en el ple del dia 2 de novembre. Relació d’acords presos en la moció: 1. Que a partir de l’aprovació de la present moció l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres es personi com acusació particular en totes les causes obertes en els processos judicials per presumpte corrupció on hi hagi implicació de l’Ajuntament. 2. Que l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres paralitzi qualsevol negociació per la firma de qualsevol conveni urbanístic amb qualsevol de les empreses imputades per l’Audiència Nacional en la investigació que s’acaba d’iniciar. Si més no, fins que no hi hagi una sentència en ferm de la investigació iniciada el passat dimarts 27 d’octubre. 3. Que es realitzi una nova convocatòria per a l’elecció d’un nou equip redactor del POUM.

Visió de futur

En aquests últims mesos marcats per la crisi, l'Ajuntament d'Arbúcies s'ha esforçat per tirar endavant projectes decisius. Calen inversions i deixar-nos de xerrameca i treballar de valent per aconseguir els ajuts necessaris per tirar endavant els projectes que ens ajudin a millorar el poble. És per això que hem de destacar l'esforç de l'equip de govern (ERC i PSC) en aquest context gens favorable. El treball, el compromís, la constància i el rigor ens han permès aconseguir-ho i avui us podem dir que aquest mes de setembre s'ha confirmat una inversió rècord per Arbúcies, acceptats els projectes del Pla de Barris i del FEDER donen una suma de quasi 5 milions d'euros per Arbúcies. El Pla de Barris és una de les subvencions més importants, amb una injecció de 3,75 milions d'euros per a la millora de diferents projectes vinculats a urbanisme, promoció econòmica, cultura, medi ambient i cohesió social. Era la primera vegada que Arbúcies s'acollia en aquesta línia de subvencions i ho ha fet amb un projecte madur i ambiciós, basat en la recuperació per a l'ús públic de dos eixos emblemàtics d'Arbúcies: el carrer Francesc Camprodon i la riera.

ERC Piera

«CERKALADES», UN NOU ESPAI PER DESCOBRIR

ERC-Piera sempre ha pensat que una de les formes de donar vida al poble, ha de venir de la gent més jove. Es per això que des de la regidoria de joventut, amb la regidora d’Esquerra Elisenda Guarch al capdavant, s’està potenciant al màxim les iniciatives de les entitats juvenils del Piera. En aquesta ocasió una iniciativa de l’entitat juvenil Cerka’l. Aquesta entitat va iniciar el passat divendres 30 d’octubre les «Cerkalades», a l'Espai d'Entitats, en un nou espai obert a tothom. Es tracta d'un cicle d'espectacles de sala (teatre, música, arts gràfiques, performances, dansa...), que es fa l'últim divendres de cada mes a les 23h. A través d'una petita transformació, l'Espai d'Entitats passa a ser un refugi per a la creació. Les Cerkalades es van inaugurar amb la projecció de «Xacra», un curtmetratge d'autor firmat per Xavi Villanueva. Després, el mateix Villanueva va oferir un repertori de cantautor que no va deixar ningú indiferent. Per finalitzar, l'artista Honorio va oferir la performance musical «Punk not dead», un espectacle banyat en pintura i acompanyat d'humor.

ERC Piera

LA REGIDORIA DE JOVENTUT COL•LABORA EN LA CASTANYADA ROCK 09

Dissabte 31 a la nit es va celebrar la 6a edició del Castanyada Rock al Pavelló Poliesportiu, organitzada per l'Associació Juvenil L'Espurna amb col•laboració de la regidoria de joventut, encapçalada per la regidora d’Esquerra, Elisenda Guarch i Mejias. En aquesta edició, el concert va presentar els grups Cor Fort, Kayo Malayo, Kop, Muyayo Rif i Betagarri. Unes 800 persones vingudes majoritàriament de l’Anoia i comarques veïnes van passar pel Castanyada Rock, un nombre una mica menor que els altres anys, cosa que encoratja l'organització a pensar en noves propostes de cara a futures edicions. L'Espurna vol agrair l'ajut del companys i les companyes que van col•laborar desinteressadament en l'organització la nit del concert.   

cabases
Federació de Lleida

Esquerra aconsegueix l'acord entre Govern i CiU per instar el govern de l'Estat a aprovar el Pla d'Infraestructures

A més, s'insta el Govern català a continuar intensificant la preparació dels projectes d'inversió i a instar el govern de l'Estat que també ho faci per tal de pal•liar els efectes de la crisi i assolir els objectius d'inversió previstos en els Pressupostos Generals de l'Estat, d'acord amb l'Estatut. La diputada per Lleida d'Esquerra al Parlament Maria Àngels Cabasés ha posat en valor l'acord i ha assegurat que és una 'bona esmena' que contribueix a 'fer país'. En referència a la disposició addicional tercera, Cabasés ha apuntat que el que preocupa a Esquerra és la 'metodologia en concret'. 'Si no s'executa tot allò que es pressuposta, Catalunya només recupera el diferencial entre el que s'ha executat a Catalunya i el que s'ha executat de forma mitjana a l'Estat', ha afirmat, 'això vol dir que sempre podem perdre un llençol en cada bugada'. En aquest sentit, la diputada independentista ha explicat que, per exemple, si a Catalunya s'executa el 80% i a l'Estat espanyol la mitjana és del 90%, els catalans perdem un 10%.

Anoia

Jorba congela els impostos per al 2010

El passat dijous dia 22 d’octubre, l’ajuntament de Jorba va celebrar la sessió ordinària del ple municipal corresponent al quart trimestre del 2009, amb catorze punts a l’ordre del dia, entre els quals la decisió, presa per unanimitat, de mantenir per als residents a Jorba els mateixos tipus impositius en tots els tributs i les mateixes taxes per a tots els serveis del municipi que ja han estat vigents durant l’any 2009. El consistori va considerar la necessitat de no augmentar les despeses a les quals han de fer front les famílies i empreses en aquest moments de dificultats generalitzades, assumint que això comportarà un pressupost municipal encara amb més ajustaments per a l’exercici del 2010. Per altra part, l’ajuntament també va aprovar, i en aquest cas també per iniciativa i amb el suport de tots els grups municipals amb representació al consistori (ERC i CiU), la moció de suport a les consultes populars municipals sobre la independència. Es tracta de la moció consensuada per l’associació de càrrecs electes pel dret a decidir Decidim.

ERC Piera

JORDI MADRID, ALCALDE DE PIERA, SIGNA EL CONVENI AMB L’AULA MUNICIPAL DE MÚSICA

Aquest dimecres 28 d’octubre, l’alcalde de Piera Jordi Madrid, va signar un conveni amb l’Aula Municipal de Música «Maria Escolà i Cases», amb l'objecte de regular les relacions de col•laboració entre tots dos organismes i donar suport a la Junta Gestora d’aquest centre, que enguany ha admès cent trenta-set alumnes. L'Aula de Música ofereix l’opció de cursar estudis musicals al mateix municipi a les aules habilitades a Cal Sanahuja. L'Ajuntament concedeix a la Junta Gestora de l'Aula una subvenció per al present curs 2009-10 per import de cent quatre mil set-cents noranta euros. Segons el que estableixen les clàusules del conveni, l'Ajuntament pot fer ús de les aules i dels instruments musicals adquirits per a l'Aula des de 1991, com els tres pianos, instruments de percussió i altre material adquirit posteriorment. L’aula prepara periòdicament activitats perquè l’alumnat pugui oferir una mostra dels coneixements adquirits durant el curs. El pròxim 21 de novembre tindran lloc les audicions de Santa Cecília, a les 12h, al Teatre Foment de Piera, en què actuaran els diferents conjunts instrumentals i la banda de l’Escola Municipal de Música de Tarragona.