Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Barberà del Vallès

Moció estatut

Gràcies als vots d'esquerra, la passada junta de portaveus va aprovar una moció titulada: "Moció de suport a la manifestació del 10 de juliol a favor de la dignitat de Catalunya". Amb el vot a favor de Carles Fernández, portaveu del Grup Municipal d’ICV, Oriol Rovira, portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, Pere Ramón, portaveu del Grup Municipal de CiU, José Luis Rivera, portaveu del Grup Municipal d’ EUiA, , Juan José Rodriguez, portaveu del Grup Municipal de la PCPB, i Antonio Báez, Portaveu del Grup Municipal del PSC, i el vot en contra de Adolfo Gallego, portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Catalunya, d’acord amb allò que estableixen els articles 57 i 58 del Reglament Orgànic Municipal de l’Ajuntament de Barberá del Vallés, aprovem la següent moció: Moció en defensa de l’Estatut de Catalunya que presenta la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Barberà del Vallès El 28 de juny de 2010, després de 3 anys agònics, el Tribunal Constitucional ha dictat sentència sobre el recurs presentat pel Partido Popular contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Catalunya Central

Es creen les Sectorials a la Regional.

Com ja sabeu, en el nostre partit una de les formes d’estructurar-nos al territori són les comissions sectorials amb l’objectiu de detectar mancances i cercar solucions als diferents àmbits professionals i socials del nostre país. Es per això que us convoquem a una trobada a l’àmbit de la Catalunya Central per tal d’organitzar aquestes comissions a la nostra regió. Creiem que és important la vostra participació activa en aquesta jornada,tant els que ja formeu part d’alguna sectorial com els que encara no. Per tal de constituir les “Sectorials” us convoquem a: Lloc: Centre Recreatiu. Santa Maria d’Oló Dia : Dissabte 17 de juliol Hora: 10 del matí Inscripcions: catalunyacentral@esquerra.org Ordre del dia: -Salutació per part de l’Alcalde de Santa Maria d’Oló,Ramon Vilar i del President Regional, Jordi Serra. -Esmorzar a peu dret amb productes de la terra. -Constitució de les diferents comissions sectorials i elecció del seus presidents. -Clausura de la trobada a càrrec de la Marina LLansana, Vicesecretària d’Acció Sectorial i Programes.

Eivissa

Bernat Joan: “La interpretació de la sentència del TC sobre l’Estatut és inacceptablement supremacista”

Bernat Joan, Secretari de Política Lingüística, ha valorat com a “inacceptablement supremacista” la interpretació que fa el Tribunal Constitucional espanyol de la sentència sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Per a Joan, “la interpretació pel que fa als apartats sobre legislació lingüística es troba en consonància amb el que es diu sobre la nació, els drets històrics o les relacions amb d’altres comunitats autònomes i amb l’Estat”. Segons el secretari de Política Lingüística, “de la mateixa manera que és obvi que Catalunya té uns drets històrics que no depenen ni de la constitució espanyola ni de cap tribunal que la interpreti, també ho és que el fet que sigui o no una nació, tampoc no en pot dependre”. Per a Joan, “és solament la voluntat de les persones que les integren allò que conforma les nacions”. Pel que fa als articles que afecten la llengua, Joan considera que “es tracta d’una interpretació de caire supremacista i altament desigualitària, en dir, per exemple, que la tothom ha de saber castellà, però no tothom català, i que el coneixement d’ambdues llengües no emana de disposicions legals de la mateixa naturalesa”.

Acte sobre la ILP
Vilanova i la Geltrú

Acte amb Uriel Bertran al Centre cívic de Sant Joan

Davant de gairebé una cinquantena de persones i amb l'actualitat política de la sentència del Tribunal Constitucional publicada, el diputat Uriel Bertran ha explicat el procés de la IP (Iniciativa Popular) des d'una visió realista i jurídica. També va presentar la importància de les consultes organitzades, de la futura recollida de signatures i que sigui la pròpia Generalitat de Catalunya qui convoqui una consulta o referèndum de forma oficial.

Fonollosa es declara exclsa de la Constitució espanyola
Fonollosa

Fonollosa es declara exclosa moralment de la Constitució.

En el ple de juliol, i a iniciativa del grup municipal d'esquerra, l'Ajuntament de Fonollosa va aprovar una moció en que "només acata la voluntat que emana de la ciutadania" a l'entendre que la sentència del Tribunal Constitucional envers l'Estatut de Catalunya "no respecta la voluntat del poble" en un acte que "no és democràticament admissible". Així mateix, l'ajuntament bagenc considera que el Tribunal Constitucional és un òrgan "caducat, provisional i bloquejat en la seva renovació" que ha emès una sentència que "comporta una ruptura del pacte constitucional i de la via autonomista" que només permet "obrir nous camins mitjançant l'exercici del dret a l'autodeterminació". És per això que el ple de l'ajuntament ha aprovat per unanimitat "manifestar que només acata la voluntat que emana de la ciutadania" i traslladar aquest acord al Parlament de Catalunya, al Govern espanyol i a les entitats municipalistes de Catalunya. Així mateix, acorden donar suport a la postura que adopti la majoria del Parlament de Catalunya en la sessió monogràfica que se celebri properament, i que la voluntat del poble només es pot determinar "en la seva lliure determinació".

Vilafranca del Penedès

La retallada del TC també afecta les vegueries

El TC retalla les vegueries: Possibilitats de les Vegueries (segons el TC): 1.- La Generalitat es divideix ella mateixa en Vegueries (l'Estat no) Acceptat pel TC 2.- La Generalitat anomenarà "Vegueries" a les Diputacions (l'Estat no) Acceptat pel TC 3.- La Generalitat regularà les Vegueries (creació, funcions, etc) entenet que parla de Diputacions. NO ACCEPTAT PEL TC. Pàgies 514 i ss de la Sentència: 39. El último grupo de preceptos impugnados del título II del Estatuto regula la institución de la veguería; en concreto, los arts. 83.1, 90 y 91 EAC. En el antecedente 41 han quedado resumidas las posiciones de las partes, cifrándose la de los recurrentes en la idea de que el Estatuto suprime a la provincia en Cataluña como ente local, y la sustituye por un nuevo tipo de entidad, la veguería, incurriendo así en infracción de los arts. 137 y 141 CE. A su juicio, sin embargo, cabría una interpretación conforme si se entendiera que la veguería es simplemente el nombre de la provincia en Cataluña, aunque en todo caso siempre sería inconstitucional el art.

País Valencià

Esquerra lamenta l'exclusió del requisit lingüístic a la nova llei d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana

Esquerra Republicana del País Valencià, segons ha declarat el seu president, Agustí Cerdà, considera 'un atac intolerable als drets dels valencians i valencianes' la reforma de la Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana aprovada quest dimarts a les Corts amb els vots a favor de PP i PSOE i que ha deixat fora del text, novament, el requisit lingüístic. En paraules del dirigent republicà, aquest fet comporta, a més, 'la confirmació de quina és la situació política al nostre país, amb una majoria parlamentaria espanyolista, representada per PP i PSOE, que treballa sistemàticament per negar la realitat nacional, cultural i lingüística del País Valencià'. El president d'ERPV ha criticat durament el posicionament del PSOE, que malgrat el seu compromís amb la Plataforma a Favor del Coneixement del Valencià per a l'Accés a un Lloc de Treball de les Administracions Valencianes, ha votat favorablement aquesta reforma de la llei. 'Per al que no hi ha cap excusa', ha dir Cerdà en al·lusió a les paraules de Joan Ignasi Pla, 'és per a supeditar el requisit lingüístic a altres “interessos generals”.

País Valencià

Puigcercós: "La independència és possible, la independència és realista"

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, acompanyat del secretari general, Joan Ridao, ha comparegut hui davant dels mitjans de comunicació després de la reunió extraordinària de l'Executiva Nacional del partit, i ha anunciat amb rotunditat que 'Esquerra només acata la voluntat del poble de Catalunya, que és la que va ser expressada a les urnes i que és la que no ha estat respectada. No podem acceptar ni retallades ni imposicions. No es pot acatar allò que és injust'. 'Aquí comença una nova etapa', ha sentenciat Puigcercós, 'aquí comença la transició tranquil•la i democràtica cap a la independència'. Puigcercós, que ha iniciat la seva compareixença desmentint aquelles instàncies espanyoles que han titllat la sentència de tova dient que salva l'Estatut, ha remarcat que 'aquesta és una sentència duríssima, que afecta parets mestres de l'Estatut, que conculca drets dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i que retalla el marge de llibertats de tots els catalans'.

País Valencià

Esquerra presenta al·legacions al Pla Integral de Residus 2010 de la Generalitat Valenciana

El secretari de Medi Ambient d'Esquerra-Almassora va presentar ahir una sèrie d'al·legacions i propostes de millora per al Pla Integral de Residus (PIR) 2010 de la Generalitat Valenciana, després d'examinar el projecte que es va trobar a disposició pública fins aquest dilluns, i una vegada escoltades les opinions tècniques dels principals grups ecologistes del País Valencià. Segons Alejos, 'les propostes presentades són imprescindibles perquè aquest nou marc normatiu siga responsable i conseqüent amb la problemàtica que té el nostre país en quant a la gestió de residus urbans'. Per al dirigent republicà aquest PIR, lluny de dotar d'eines a les mancomunitats per fer una recollida selectiva i racional dels residus, aposta per la incineració 'd'una manera clara i a gran escala'. Alejos ha denunciat que els abocadors valencians ja estan saturats i que en concret Almassora 'ja va haver de demanar una nova autorització per a poder abocar per damunt de la línia d'horitzó que venia marcada pel projecte i llicencia anteriorment concedida, l'abocador d'Onda.

Federació de Lleida

El Senat dóna suport a esquerra en la seva reclamació d'integrar els ports a l'eix mediterrani

El senador per Lleida d’Esquerra, dins del grup parlamentari de l’Entesa, Josep Maria Esquerda, ha defensat una moció debatuda al Ple del Senat d’aquesta setmana, conseqüència de la interpel•lació que va mantenir el passat Ple amb el Ministre de Foment, José Blanco i la que va exposar la setmana passada al casal d’Esquerra de Lleida. La moció ha estat recolzada pels grups del Senat després excepte Convergència i Unió que s’ha abstingut. Esquerda sol•licita realitzar les inversions necessàries per a dotar als principals ports mediterranis de les infraestructures ferroviàries necessàries per integrar-los en l'eix mediterrani de connexió amb Europa, com única sortida sostenible a les necessitats d'eficiència portuària i competitivitat. També es demana que s'estudiï la possibilitat d'incorporar al concepte “Rodalies Ferroviàries” nous elements, a més de la distància, que aportin valor afegit als serveis ferroviaris de Catalunya i de la resta de l'Estat.

Federació de Lleida

Esquerra aposta per la internacionalització de la manifestació de dissabte com a possible solució del conflicte de Catalunya amb l’Estat

Carmel Mòdol, diputat per Lleida d’Esquerra ha demanat avui la massiva mobilització de catalans a la manifestació de dissabte a Barcelona, organitzada per Òmnium Cultural, sota el lema ‘Som una Nació: Nosaltres decidim’, en motiu de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) perquè considera que té dos factors claus: el primer perquè és una manera de fer pedagogia davant l’estat “davant el menyspreu absolut de tots els principis continguts que ens donen sentit com a nació dins l’estatut”, i en segon lloc perquè amb la internacionalització del conflicte català és podrà aconseguir la complicitat dels demòcrates d’arreu del món, que poden ajudar a intervenir en el conflicte de Catalunya amb Espanya “Catalunya contra l’estat és una lluita desigual, si un milió de catalans sortim al carrer dissabte demanant que els nostres drets siguin respectats es convertirà en una mostra clara d’internacionalització del conflicte català i un factor clau per avançar cap a la sobirania nacional”.

Alella

Tothom a la manifestació de dissabte!

Dissabte és un dia important i cal que el màxim de persones possibles ens manifestem. Amb aquesta intenció la secció local d'Esquerra Alella (junt amb d'altres formacions) ha posat a la disposició dels ciutadans i ciutadanes d'Alella, un servei d’autocar per anar a Barcelona i participar de la manifestació “Nosaltres Decidim: Som una Nació”, convocada per Òmnium Cultural. Els dos autocars sortiran de la parada de Can Lleonart, a dos quarts de cinc de la tarda, i portaran a la població d'Alella a Barcelona. La manifestació està convocada a les sis de la tarda, a Diagonal - Passeig de Gràcia. Un cop acabat el recorregut, els mateixos autocars ens tornaran a Alella Reserva el teu lloc a: 10j@alella.cat o al 93 555 32 29.

Manresa

Punt i final de la campanya Recicla l'orgànica

Els carrers dels barris de Saldes-Plaça Catalunya i Valldaura acolliran l'última edició de la campanya Recicla l’orgànica, aquesta setmana. La campanya, que rep el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, ha estat present en diferents espais de la ciutat des de principis de juny i fins a l’actualitat per a fomentar el reciclatge de les deixalles orgàniques. La campanya consistirà en l'habilitació del punt d'informació a la plaça Catalunya que compta compta amb un grup de monitors que informen dels avantatges de reciclar la matèria orgànica. També s’obsequia amb un cubell de l’orgànica i una planta les persones que viuen al barri. Divendres a la tarda, a més, el punt es traslladarà al sector de Valldaura, Tal i com s’ha fet els darrers divendres,  l’animadora Clara Gavaldà explicarà contes de temàtica mediambiental als infants. La vela informativa es mantindrà oberta dissabte al matí.

Igualada

ERC Anoia crida a la ciutadania a manifestar-se el proper 10 de juliol a favor dels drets i llibertats de Catalunya.

El proper dissabte 10 de juliol s’ha convocat una manifestació de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sota el lema “Som una nació. Nosaltres decidim”. L’acte tindrà lloc a Barcelona el dissabte 10 de juliol a les 18 h, començant a la cruïlla del Passeig de Gràcia amb l’Avinguda Diagonal, i anirà encapçalat per la pancarta “Som una nació. Nosaltres decidim”, per diverses personalitats de la societat civil i de les principals organitzacions socials, polítiques i culturals del país. En aquest context reivindicatiu, la societat catalana ha de fer més visible que mai la seva capacitat de resposta i la seva voluntat de futur. Així, per Esquerra Republicana de Catalunya, el TC i Espanya representen ja el passat, doncs el nostre futur, no és altre que el dret a decidir. Catalunya com qualsevol nació, té el dret, inalienable per cap constitució, de decidir lliurement el seu futur i aspirar, si vol, a la plena sobirania. És l’hora d’expressar i mostrar amb força i valentia quin és l’únic camí possible, el camí que ha defensat sempre amb constància Esquerra Republicana de Catalunya, el camí de la independència.

Lleida

Esquerra encoratja l'assistència a la manifestació del 10 de juny a Barcelona

El president de la Federació de Lleida d'Esquerra, Àngel Vidal; el diputat al Parlament de Catalunya Carmel Mòdol, el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert i la regidora a la Paeria i alcaldable a l'Ajuntament de Lleida, Montse Bergés, han mostrat aquest dijous el seu suport a la manifestació del 10 de juliol a Barcelona en contra de la sentència del TC. Tots ells han animat els lleidatans a assistir-hi i han recordat que ERC ha posat a la seva disposició autobusos gratuïts per desplaçar-se fins a la capital catalana. De moment ja se n'han omplert dotze amb més de 600 persones. D'aquests autocars, cinc sortiran des del Segrià, tres des de l'Urgell i un des de la Noguera, el Pla d'Urgell, les Garrigues i la Segarra, respectivament.

Granollers

ERC dona suport a la declaració institucional de l’Ajuntament de Granollers en referència a la sentència sobre l'Estatut

A continuació us transcribim el document aprovat ahir per la junta de portaveus del consistori: Declaració de la junta de portaveus amb motiu de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya amb el suport dels grups municipals del PSC, de CiU i d’ERC Davant la sentència emesa pel Tribunal Constitucional sobre la constitucionalitat de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, aprovat pels parlaments català i espanyol i sancionat en referèndum per la ciutadania de Catalunya, volem expressar el nostre ple suport al sentiment majoritari del poble català i dels seus representants polítics favorable al procés de millora de l’autogovern desenvolupat en els últims anys. A falta de conèixer amb detall el text de la sentència del Tribunal Constitucional, que es farà públic d’aquí a uns dies, creiem que el sentit de responsabilitat cívica ens convida a rebre aquesta sentència amb prudència i respecte a les institucions, però amb fermesa en les nostres conviccions.

Torelló

Esquerra anima a la ciutadania a participar a la manifestació del 10 de juliol

Esquerra Torelló se suma a la manifestació que es portarà a terme el 10 de juliol a Barcelona sota el lema "Som una nació, nosaltres decidim". I és per això que anima a la ciutadania a participar-hi. Esquerra va participar en l'acord unitari dels grups municipals de Torelló per organitzar autobusos des del poble, que sortiran de l'aparcament del mercat. Per fer el viatge en un dels autocars de l'Ajuntament cal inscriure's a les oficines municipals o al Punt 16. Des d'Esquerra es creu que s'ha de donar una resposta unitària de rebuig a la sentència que agradeix el dret a decidir dels catalans i encarar el camí cap la creació d'un estat català independent.