Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Catalunya Central

La Catalunya Central presenta esmenes als PGE

La regional de la Catalunya Central presenta esmenes als PGE per valor de 223M€. Asfaltament de camins rurals, adequació de antigues fàbriques com a centres culturals, projectes d'interpretació del territori i arrengament d'edificis municipals, són algunes de les esmenes presentades per Esquerra a la regional als PGE.

Assemblea candidat municipals 2011
Vacarisses

Assemblea d'elecció del candidat a les municipals 2011

Dilluns 18 d'octubre, en una assemblea amb la gent d'Esquerra de Vacarisses, militants, simpatitzants i amics es va aprova per unanimitat la candidatura d'en Toni Masana com a cap de llista per les properes eleccions municipals que se celebraran el 22 de maig de 2011. A partir d'ara, i un cop presentada i aprovada en la mateixa assemblea la comissió electoral comença la definició del que serà la llista definitiva que representarà ERC Vacarisses en les properes eleccions municipals. Aprofitem per donar molts ànims a en Toni i moltes ganes de treballar en aquest projecte de fer de Vacarisses la Vila que ens mereixem.

Pujada al Castell amb Lluís Sant i Ernest Benach
Alt Penedès

Esquerra rememora l'afusellament de Lluís Companys recordant la gent valenta i honesta

A les nou del vespre, més d'un centenar de militants i simpatitzants d'Esquerra Republicana de Catalunya es van donar cita a Calafell per iniciar la marxa amb torxes que puja fins al Castell d'aquesta població en commemoració del setantè aniversari de l'afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys per part de les forces feixistes comanades pel general Franco. És un acte que ja arriba a la seva onzena edició. Un cop arribats al Castell, els esperava un duet de guitarra i violí i, immediatament, van començar els parlaments. Inicià l'acte Lluís Sant, que és el cap de llista per la formació republicana a Calafell a les properes eleccions municipals de 2011. Sant va recordar un per un els regidors d'Esquerra que formaven part del consistori l'any 1934, tot assenyalant que, en uns moments difícils, van prendre la decisió de participar en la política des d'uns valors de catalanisme i esquerranisme. Pel candidat a l'alcaldia de Calafell, abans com ara, aquests valors són els que guien les propostes d'Esquerra i va dir que “el nostre objectiu per a les properes eleccions municipals és molt simple: fer una vila on s'hi visqui millor i on tothom s'hi senti còmode”.

Anna Simó durant la seva intervenció a Òdena
Anoia

Amb “gent valenta”, ERC Anoia inicia la precampanya

La precampanya s'organitza amb la celebració de varis actes de proximitat per arreu de la comarca; amb el lema “Gent Valenta” es posa èmfasi la posició política audaç que ha dut i durà Esquerra Republicana en la construcció d’un estat lliure Anna Simó a Òdena: "ERC ha contribuït en cosir socialment el país" Davant d'una trentena de militants i simpatitzants d'ERC a Òdena, Anna Simó va assegurar que "des d'Esquerra Republicana estem molt satisfets amb l'estratègia política que varem seguir amb la creació del govern del primer govern catalanista i d'esquerres des de 1939, més enllà de la basta obra de govern desenvolupada, perquè ens ha permès cosir la societat catalana i superar el tall entre els vells i nous catalans". Amb tot, la portaveu parlamentària també va declarar que tal i com ha dit per activa i per passiva Joan Puigcercós, no hi haurà un tercer tripartit: "el PSC i ICV han sigut els nostres companys de viatge durant un període en que ha quedat pal•les que les seves dues vies d'autogovern, l'autonomista i la federalista, són inviables; per això, tot i que ells han decidit baixar en aquesta estació, ERC vol continuar endavant fins la consecució de la independència, d'una Catalunya independent".

L'alcalde, Josep Canals amb el conseller Josep Huguet en una visita d'aquest a la passada Firainnova
Corbera de Llobregat

LA GENERALITAT DECLARA EL PESSEBRE VIVENT FESTA LOCAL D'INTERÈS TURÍSTIC

Després d'uns mesos d'espera, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Hble. Josep Huguet, va signar la resolució per la qual declara la inclusió del Pessebre Vivent de Corbera al Cens de Festes Locals d'Interès Turístic. La iniciativa sorgeix d'una reunió, fa mesos, entre l'alcalde, Pep Canals i el conseller Josep Huguet en què el nostre batlle va anunciar que demanaria que es valorés aquesta possibilitat. Immediatament, el Servei de Turisme de l'ajuntament encapçalat pel nostre regidor, Èric Blanco, es va posar a treballar per presentar el dossier de la candidatura, que ha donat els fruits esperats. Per a l'alcalde, Pep Canals, "aquest és un fet molt destacable, ja que per un costat es fa justícia amb l'entitat Amics de Corbera i el Pessebre; i de l'altra obtenim un gran reconeixement com a reclam turístic ja a nivell nacional, cosa que ens permet avançar en el nostre projecte d'una nova línia d'activitat econòmica per a Corbera." D'aquesta manera continua el treball coherent d'Esquerra en matèria de turisme de la identitat i sostenible en l'acció de govern des de la Generalitat i des de l'ajuntament

Xixona

Esquerra Republicana presenta sis esmenes als pressupostos de l’Estat del 2011

Esquerra-Xixona ha traslladat als seus diputats a Madrid la inclusió de sis esmenes a la Llei de Pressupostos. Les tres esmenes més importants són 4,5 milions d’€ per a la construcció d’un Pavelló Poliesportiu; 4 milions d’€ per a un auditori i 2 milions d’€ per a la construcció d’un Centre de dia. A més a més, s’han demanat 600 mil € per a un viver d’empreses; 600 mil € per a la reforma de l’alberg de la Sarga i 600 mil € més per a la construcció d’un altre alberg a Montnegre. El regidor d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, ha declarat "aquestes esmenes les presentem perquè pensem que són les infraestructures que més es necessiten en aquests moments a Xixona. Tant el pavelló com el auditori són demandats constantment per les associacions municipals. Amb el Pavelló poliesportiu moltes disciplines podrien practicar-se durant tot l’any i així fomentar l’esport a la nostra població. I amb l’auditori deixaríem de tenir els problemes d’espai que té la banda de música, la colla i el grup de danses, així com altres activitats que es fan en el “Cine de Dalt”, que recordem no és de l’Ajuntament.

Monòlit en memòria de Lluís Companys i Jover a Martorell
Martorell

70è. Aniversari de l'assassinat de Lluís Companys

Un bon grup de persones varen recordar el passat divendres 15 d'octubre, en un emotiu acte, el 70è. aniversari de l'afusellament del President de la Generalitat Republicana, Lluís Companys i Jover. Obrí l'acte el president de la secció local d'Esquerra, tancant els parlaments el candidat a l'alcaldia Adolf Bargués recordant al President Companys i la seva vinculació amb Martorell. Finalitzà la trobada amb el cant de l'Himne Nacional de Catalunya. ERC-Martorell

Montgat

No als laterals

Esquerra Montgat una vegada més ha hagut de treure les urpes per a exigir els acors trencats pel soci de govern socialista. Ja ve de fa anys que un nou traçat de la C-32 vol trinxar encara més el nostre territori. Pensants en com n'és d'estreta la nostra comarca, només ens queda pensar en la idea que l'actual autopista no es pot ampliar, malmentent a tort i a dret els nostres pobles. L’acord signat al Consell Comarcal fa just mig any parla d'inversions i actuacions en matèria de transport ferroviari a curt, mig i llarg termini, de transport públic per carretera amb l'objectiu de millorar-ne la seva xarxa a tota la comarca. L’acord parlava també clarament, i amb xifres, de la reducció de peatges per als maresmencs. En aquest segon semestre d'enguany s’havia d’implantar un sistema de bonificacions que permetessin fins a un 65% d'estalvi per als usuaris habituals de les barreres de Vilassar de Dalt, tant el troncal com la sortida. El posicionament d’Esquerra durant tot aquest temps també va fer que es passés d’un plantejament inamovible per part de l'administració de l'Estat i de la Generalitat de calçades laterals a la C-32 ràpides pensades com a infraestructura de pas, a una via que ha de relligar tots els municipis del Baix Maresme i millorar-ne la connexió i els moviments dels seus ciutadans.

Ebre

Fons per a la industrialització, infraestructures viàries i de protecció de la costa del Delta, les prioritats d’Esquerra en la negociació dels pressupostos de l’Estat

El senador d’Esquerra, portaveu del grup de l’Entesa a la Comissió del Senat, Pere Muñoz, ha fet saber les propostes que li farà arribar el proper dijous al Ministre José Blanco durant la presentació del Pla Estratègic per a l’impuls del Transport Ferroviari de Mercaderies (PEIT). Muñoz ha recordat que “l’Estat espanyol està a la cua d’Europa pel que fa a la quota del transport de mercaderies per ferrocarril”. La quota dels països capdavanters d’Europa, com ara Alemanya, és del 20 %, i ara amb el Pla Estratègic per a l’any 2020 el ministre vol situar la quota espanyola entre el 8 % i el 10 %. Muñoz ha qualificat de “contradictòria” aquesta quota perquè “l’any 1997 l’Estat espanyol tenia una quota de 10,3 % i ara és del 4,1 %, fet que reflecteix l’abandonament de les línies de transport ferroviari de mercaderies”. Segons el senador republicà, les Terres de l’Ebre estan doblement afectades i per això “traslladaré al Ministre que es prioritzen les línies ferroviàries corredor mediterrani, transformant l’àrea de l’Aldea en una zona estratègica – logística, i la línia de Saragossa–Casp–Móra la Nova–Port de Tarragona”.

Molins de Rei

Comença el Cicle de Cinema Infantil en Català

Aquest cap de setmana han començat les projeccions de tardor/hivern del Cicle de Cinema Infantil en Català, una iniciativa del Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei, de la Regidoria de Nova Ciutadania i Drets Humans i del Servei Local de Català que compta amb el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística i de la Secretaria d’Acció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya. Víctor Puntas, 1r tinent d'Alcalde, President del Consorci de Normalització Lingüística de Ca n'Ametller i Regidor de Nova Ciutadania i Drets Humans ha explicat que l’objectiu del cicle és ampliar l’oferta de cinema infantil en català al mercat, formar nous espectadors de cinema en aquesta llengua i potenciar l’hàbit de veure cinema en català. Les projeccions es duen a terme, a partir del cap de setmana passat, el segon diumenge dels mesos d’octubre, novembre i desembre a les 12 h del migdia. Pel que fa a les pel•lícules que es projectaran, es tracta de films que s’han estrenat comercialment als cinemes, la major part dels quals encara no s’han posat a la venda en format DVD.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra demana que el Pla de Normalització estigui dotat a bastament

Esquerra Republicana manifesta la seva satisfacció pel fet que, just una setmana després que reclamàs del president del Govern que “posi en marxa el mecanismes necessaris perquè, abans d'acabar la legislatura, s'activi el Pla de Normalització Lingüística del Consell Social de la Llengua Catalana”, s'hagi conegut avui el compromís d'Antich de aprovar-ne en Consell de Govern el projecte. “Ens satisfà l'anunci, tot i que un any i mig després ja no en tenim prou amb una declaració d'intencions, volem que s'aprovi i es posi en marxa amb recursos”, ha declarat al respecte Joan Lladó, president d'Esquerra a les Illes. Lladó ha manifestat, tanmateix, que “el pla no passarà de ser un simple placebo sense efectes, si no va acompanyat del corresponent increment pressupostari”, tot recordant que en els pressupostos d'enguany les polítiques de normalització ja han sofert una retallada del 17%, i que en els de l'exercici que ve se n'anuncien més. “No només s'ha de recuperar el decreixement de 2010, sinó preveure un augment per al 2011; en cas contrari, és com injectar un malant amb una xeringa buida o plena d'aire: el més provable és que així matem el pacient”, explica el també candidat republicà al Parlament.

Palamós i St. Joan

Pacte Nacional per a la Laïcitat

Aquests darrers anys estem vivint una crisi econòmica d’abast global que planteja reptes que són de resolució complexa però necessària. Com és habitual, aquesta crisi està tenint el seu principal impacte en les classes populars, i està generant situacions de desigualtat. Són aquestes situacions les que poden afavorir una fractura de la convivència, on el racisme i la intolerància religiosa es barregin podent arribar a provocar greus esclats xenòfobs. La crisi, doncs, pot afavorir situacions socials conflictives. Aquestes situacions, on poden tenir els efectes més directes és, precisament, als pobles i ciutats. L’adopció de mesures destinades a posar solucions a aquestes possibles situacions conflictives ha d’estar en la primera línia de l’agenda política, social i mediàtica del país. Però això s'ha de fer plantejant un debat serè i de fons. Catalunya i els seus municipis estan en condicions d’abordar aquest debat sense cap tipus de complex. Amb aquest objectiu el Moviment Laic i Progressista ha plantejat als partits polítics de l'arca parlamentari català la necessitat d'encetar un gran debat públic, un debat polític i social que tingui com a objectiu arribar a un gran Pacte Nacional per la Laïcitat.

Màrius Serra
Alella

Màrius Serra, premi Germans Lleonart 2010

La secció local d'Esquerra Alella ha decidit fer entrega del premi cultural Germans Lleonart 2010  al periodista i escriptor, Màrius Serra. Nascut a Barcelona l'any 1963, és llicenciat en Filologia per la Universitat de Barcelona. Després de treballar en una sabateria i de fer de teclista en diversos grups de rock, als vint-i-quatre anys va començar a publicar, en poc temps, narracions, novel·les, articles de ludolingüística i mots encreuats, i ja mai més no ha deixat de fer-ho. Destacades són també les seves novel·les, traduccions i ressenyes que ha elaborat i que l'han dut a ser un reconegut i valorat, escriptor, periodista i col·laborador de diferents programes de televisió i ràdio del nostre país. El premi vol ser un reconeixement a la tasca a favor de la cultura catalana,  de la llengua i de les tradicions del nostre país. INFORMACIÓ DE L'ACTE: Divendres 5 de novembre, a les 21.30h, al Restaurant Can Sors (c/Mediterrània, 5 d’Alella) Premi de Cultura Germans Lleonart 2010_ Sopar i entrega del premi a  Màrius Serra, escriptor i periodista Preu: 25€ Reserves: alella@esquerra.

Gavà

Esquerra-Gavà proposa un paquet d'esmenes als pressupostos municipals en favor de la promoció econòmica i la lluita contra l'atur

El grup municipal d’Esquerra entrarà avui un paquet d’esmenes als pressupostos municipals per al 2011 que significaria un augment de 910.000 € en noves actuacions i inversions de promoció econòmica i lluita contra l’atur i l’augment de l’acció social i cultural, sense incrementar el total de diners pressupostats. Aquests recursos econòmics s’obtindrien d’una reducció important en els capítols de sous d’alts càrrecs i personal de confiança; publicitat i propaganda; informes i estudis externs; així com del Pla de Ponent; operació ara qüestionada pels mateixos propietaris dels terrenys afectats. Entre d’altres esmenes pressupostàries en favor de la reactivació econòmica i empresarial, Esquerra Gavà proposa un pla d’instal·lació de la fibra òptica a Gavà, que s’iniciaria als polígons industrials; la creació d’una finestreta única empresarial, per facilitar els tràmits burocràtics; facilitar estudis de riscos financers i plans de viabilitat econòmica per a emprenedors; més cursos de formació per a persones en atur, així com beques per a formació permanent d’adults; i la reforma de Merca Gavà i la posada en marxa d’un mercat setmanal de pagès, per als productes agrícoles de proximitat.