Locals d'Esquerra

Totes les notícies

La Vall de Laguar

Esquerra Laguar presenta esmenes als pressupostos

Els representants d'Esquerra al Congrés dels Diputats han presentat 570 esmenes als pressupostos generals de l'estat per valor de 3000 milions d'Euros. Des d'el País Valencià molts pobles com ara el nostre, han enviat esmenes als pressupostos a través dels nostres representants, concretament Esquerra Laguar a presentat una esmena per la realització d'un gran projecte com és ara la creació d'una Via Verda que uneixca els tres nuclis de població  i rodalies a través d'un traçat ecològic, segur i sostenible amb el medi ambient. Amb tot açò des d'Esquerra ens mostrem satisfets per haver presentat aquest projecte en a través de les esmenes als pressupostos ja que potser aquest siga un dels projectes més ambiciosos de tots els que s'han realitzat al nostre poble.

Oriol Junqueras
Navarcles

L'eurodiputat Oriol Junqueras dissertà sobre l'independentisme a Navarcles

Amb el títol de “L'independentisme a Europa durant els darrers 100 anys”, la Secció Local de Navarcles convidà l'eurodiputat Oriol Junqueras per il·il·lustrar als convidats a aquesta xerrada/col·loqui. Davant d'una seixantena de persones, Junqueras repassà la història de l'independentisme a Europa en la darrera centúria i després argumentà amb criteris econòmics i de sentiment la possible independència de Catalunya. En un viu col·loqui amb els assistents, l'acte que havia començat a ¾ de 9 finalitzà a quarts d'11 de la nit, moment en el qual la secció local navarclina d'ERC oferí un refrigeri al assistents.

Illes Balears i Pitiüses

Tardà: "Esquerra aposta en les seves esmenes de les Illes Balears als PGE per la innovació i per la inversió en economia productiva"

Joan Tardà, diputat d’Esquerra Republicana al Congrés, juntament amb Joan Lladó, president d’Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses, han presentat avui dematí en roda de premsa les esmenes d’Esquerra als pressupostos generals de l’Estat de 2011, per a les Balears, un total de 293.000 euros corresponents a 30 esmenes tot lamentant que ens tornam situar el la cua de les inversions directes de l’Estat i arrossegant un dèficit històric. Segons Lladó, “la inversió a les Illes ha de prioritzar aspectes troncals per sortir de la crisi com són la inversió en fomentar l’economia productiva, les exportacions i la Innovació“. Lladó ha destacat que “d’entre les diferents esmenes cal destacar la partida de 106 milions d’euros per promoció industrial i turística a les Balears atès que l’estat destina només per enguany 2,4 milions dels 7612 pressupostats per tot l’Estat.” Esquerra ha pressupostat també un total de 54 milions d’euros per inversions en Ciència i innovació, perquè fer possible un conveni amb la UIB pel projecte de Campus Internacional Pirineus-Mediterrània: Sostenibilitat Turística, aigua i investigació avançada.

Targetó
Garraf

ACTE CENTRAL D'ESQUERRA AL PALAU DE LA MÚSICA

Omplirem el Palau i marxarem sense endur-nos-en res! Música, història, poesia, reflexió i emoció al Palau: No t'ho perdis! Dia: Dissabte 20 de novembre Hora: 11:30 hores Lloc: Palau de la Música Catalana de Barcelona (c/ Palau de la Música 4-6, Barcelona) Les entrades són numerades i limitades. És imprescindible confirmar la vostra assistència a jaranda@esquerra.cat o al 93.453.60.05 abans del 15 de novembre S'ofereix servei de guarderia previa petició a jaranda@esquerra.cat abans del 15 de novembre

Joan Tardà
País Valencià

Esquerra aconsegueix que el Congrés inste a canviar la llei per permetre el canvi de nom dels transsexuals

La comissió d'Igualtat del Congrés dels Diputats ha aprovat una PNL instant al Govern a modificar com abans millor la llei 3/2007 que regula la rectificació registral del nom de les persones en relació al sexe, per la qual es condiciona la possibilitat de rectificar el nom al fet que a la persona se li haja diagnosticat disfòria de gènere i que haja rebut tractament mèdic durant dos anys. D'igual manera, s'ha aprovat instar al govern espanyol a reclamar davant l'OMS que retire definitivament la transsexualitat o disfòria de gènere com a malalties. Dissabte passat, a 57 ciutats del món, d'entre les quals 18 de l'Estat espanyol es van convocar manifestacions reclamant aquests objectius, raó per la qual els distints col·lectius i associacions que agrupen persones transsexuals han celebrat l'acord a què s'ha arribat. Segons Tardà "si el govern compleix el que el Grup socialista a pactat amb Esquerra, d'aquí a poc quan presente la Llei d'Igualtat de Tracte tindrem l'oportunitat de modificar via inclusió d'una disposició addicional la llei del 2007".

Joan Ridao
País Valencià

Esquerra presenta 570 esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat per valor de 3.000 milions

El portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha dit aquesta setmana que ha presentat 570 esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2011 per valor de 3.000 milions d'euros per ajudar el "govern espanyol a canviar l'estil de joc". Durant la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus del passat dimarts, Ridao ha dit que les esmenes d'Esquerra "van adreçades a millorar la política social, aconseguir una fiscalitat progressiva i equitativa i millorar la inversió productiva en infraestructures". En aquest Sentit, Esquerra proposa 311 inversions territorials que suposen 1.630 milions d'euros. Són esmenes que intenten pal·liar uns comptes públics per a 2011 "que renuncien a una sortida social a la crisi", ha afirmat Ridao. El portaveu s'ha referit a l'esmena conjunta dels Grups del Congrés, (excepte PSOE, PNB i CC) perquè se suprimís la congelació de les pensions i acusa el Govern de no respectar "les regles del joc", menysprear el Parlament i fer "cas omís" al que obliga el Pacte de Toledo.

Butlleta
Barcelonès Nord

La loteria del país veí, la loteria que toca

Des d'avui ja disposem dels números de loteria pel sorteig que es farà al país veí, el 22 de desembre de 2010. El número com cada any és el 38629 i cada papereta tindrà un preu de 3€ (la participació és de 2,40€). Per aconseguir la nostra loteria només cal que us adreceu al local d’Esquerra Badalona (c/Juli Garreta, 6) els dilluns i els dijous de 20:00 a 22:00, i sinó tots els matins al Grup Municipal a la Plaça de la Vila. Si no teniu compatibilitat d'horaris, també us podeu adreçar a nosaltres via xarxes socials o bé via mail a badalona@esquerra.org, o a barcelonesnord@esquerra.org

Portada del projecte
Ullastrell

Ja podeu llegir el Projecte Executiu de la Planta de Terres

Us anotem el link per què podeu mirar i remirar el projecte de la Planta de Terres que instal.laran a Ullastrell. PROJECTE EXECUTIU: http://www.theattic.es/EXECUCIO11.pdf El podeu comparar amb el que surt a la web de l'Ajuntament d'Ullastrell que és el Projecte Inicial: http://www.ullastrell.cat/actualitat/noticies/2009/10/20/projecte-d-actuacio-especifica 

Domènec Garcia, president d'Esquerra Faura
Camp de Morvedre

Esquerra Republicana presenta proposicions als ajuntaments del Camp de Morvedre contra la instal·lació de cementeris nuclears

    Esquerra-Camp de Morvedre ha presentat diferents proposicions als plenaris dels ajuntaments comarcals i a Almenara per oposar-se a la instal·lació dels cementeris nuclears tant a Zarra com a Ascó, just abans de la designació aquest divendres de la ciutat candidata per part del Consejo de Ministros.L’impulsor d’aquestes proposicions, l’anterior candidat d’Esquerra per Faura, Domènec Garcia, explicava en finalitzar el ple a l’Ajuntament de Faura que “des d’Esquerra, com sempre hem dit, no volem cap cementeri nuclear, ni a Zarra ni a Ascó, ni a cap lloc de la nació. Ja estarà bé que, per la falta d’articulació política que patim, ens convertim en l’abocador d’Espanya”. Aquesta acció continua la petició d’Esquerra aprovada per unanimitat al Congreso de Diputados perquè les Comunitats autònomes participen en la designació dels llocs on ubicar aquest cementeri. De fet, entre els comentaris del republicà destacava el del procés decisori del Govern espanyol que “continua vulnerant el Conveni d’Aarhus signat per la Unió Europea que obliga a prendre decisions ambientals en un procés transparent i participatiu”.

Ebre

Pere Muñoz interpel·larà la nova ministra de Medi Ambient sobre les actuacions de neteja de l'embassament de Flix

El senador Pere Muñoz, el proper dimarts preguntarà a la nova Ministra de Medi Ambient, Rosa Aguilar, sobre l’estat de les obres de neteja dels residus químics de l’embassament de Flix. Pel senador Muñoz “estem davant d’una de les restauracions mediambientals més importants que s’estan fent avui dia a Europa i volem saber com s’estan desenvolupant i quins són els calendaris i processos previstos”. Muñoz li recordarà obres pendents en relació a l’abocador, la planta de tractament, les infraestructures viàries necessàries entre l’embassament i l’abocador del residus..., així com la necessitat de recuperar la figura de la comissió de seguiment. Muñoz després de recordar que ja han passat gairebé sis anys des de que es denuncià el gravíssim problema que representava l’acumulació de residus químics a l’embassament, i de dos anys de l’anunci de les obres, s’ha mostrat esperançat en que la nova Ministra “vetlli per a que les obres de descontaminació s’ajustin als terminis previstos” D’altra banda, el senador Muñoz també aprofitarà la seva intervenció per advertir a la Ministra que hi ha un altre tema importat pel futur de les Terres de l’Ebre que necessita solució.

Excursió Planta de Reciclatge
Simat de la Valldigna

Simat visita una planta de reciclatge d'Alzira

La Regidoria de Medi Ambient junt amb les mestresses de casa van organitzar el passat dimarts 26 d'octubre una visita a la Planta de reciclatge d'Alzira. A les 3 de la vesprada eixiren cap a la planta des de la parada d'autobusos d'enfront del Bar Levante de Simat. Una vegada allí els conduïren a una aula on els van explicar els diferents contenidors de reciclatge i quins residus anaven en cadascun d'ells. Després de l'explicació donada pels tècnics, accediren a la planta on van poder comprovar com es treballava i com es separaven els residus que van al contenidor groc corresponent a la recollida de tota classe d'objectes de plàstic. Finalment, els portaren a l'Ecoparc on els van explicar el funcionament i la finalitat d'aquesta infraestructura. I el més important, quin tipus d'objectes s'han de dur. A les 6 de la vesprada acabava la visita i tornaven cap a Simat. Joan Serra, Regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat, va qualificar l'activitat d'un gran èxit de participació.

Sant Andreu

Joan Puigcercós i Anna Simó visiten la seu del Grup Cooperatiu TEB

Demà a les 12 h en Joan Puigcercós i Anna Simó visitaran les instal·lacions del TEB de Sant Andreu per comprovar la tasca que fa el Grup Cooperatiu TEB per la integració de les persones amb discapacitat intel·lectuals. Durant la visita, es reuniran amb l'equip directiu del TEB, per comentar els temes més urgents per a l'entitat, especialment els relacionats les necessitats d’habitatge del col·lectiu i la tasca que fa l’equip social per aconseguir la inserció, no solament als CET, sinó també als CTO i al SOI, així com l’experiència positiva dels enclavaments

Corbera de Llobregat

L'ALCALDE PRESENTA EL PLA DIRECTOR DE LES MUNTANYES DEL BAIX LLOBREGAT ALS PROPIETARIS DE LES FINQUES

L'Alcalde ha presentat el Pla Director de les Muntanyes del Baix als propietaris/es de les finques que són objecte de la proposta. Es tracta d'un document que fa una diagnosi dels elements de patrimoni natural, humà/històric, agrícola i forestal del 11 municipis de la Serra d'Ordal. El més important, però, són les prop de 30 propostes d'actuació en els camps ambiental, econòmic i social per tal de posar en valor un territori en clar abandó majoritari i que alhora esdevingui lloc de qualitat i d'activitat econòmica sostenible i de profit per als propietaris. Segons l'alcalde, Pep Canals, "cal donar un impuls als nostres espais lliures per protegir-los i alhora fer-los rendibles".I ha afegit, "es tracta de passar de la no gestió a la gestió. Per a això calia acostar la proposta als protagonistes del territori, els seus propietaris. He volgut fer un acte directe d'explicació amb una presentació planera més enllà del procés d'informació pública oficial i de rigor." L'acte, fet a la Societat Diadema, ha tingut una bona acollida i ha servit per aclarir alguns dubtes als assistents.

Detall de la reunió de la Secció Local
Manresa

Vinyes explica el projecte de la Xarxa Europea de Geoparcs

La Secció Local de Manresa es va reunir, el passat dimecres 27 d’octubre, per debatre sobre el projecte de la Xarxa Europea de Geoparcs. Per aquest motiu, el regidor de Via Pública i conseller comarcal de Turisme Joan Vinyes es va desplaçar fins a la Seu Local i va fer una exposició detallada de tot el contingut del citat projecte. La Xarxa Europea de Geoparcs és una xarxa de 41 parcs geològics. Des de fa temps, el Consell Comarcal del Bages ha estat preparant la configuració del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central. Ara, amb l'empenta de la Conselleria de Turisme del Consell Comarcal, que és responsabilitat d'ERC, es vol apostar per la candidatura a formar part d'aquesta xarxa europea, sota els auspicis de la UNESCO. La filosofia dels Geoparcs va molt més enllà de ser simples punts d'interès geològic, ja que el que es vol és potenciar la identitat local (des de la cultura, la llengua, les tradicions), a partir del coneixement de la terra i les seves conseqüències.

Vallès Occidental

Marc Sanglas: “Si Esquerra és decisiva el proper 28N, els recursos per al món local es mantindran”

El candidat d'Esquerra de la comarca al Parlament de Catalunya, en Marc Sanglas, s'ha reunit aquest migdia amb el conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya, el també republicà Jordi Ausàs, en el marc de la visita institucional que el conseller ha fet a Sant Llorenç Savall. Durant la trobada, els independentistes han valorat la inversió feta pel Departament de Governació al conjunt de la comarca a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya, que preveu un increment del 56,7% respecte a les inversions anteriors. Aquest Pla representa una eina fonamental per al desenvolupament dels petits i mitjans municipis d'arreu de Catalunya, que “han vist com durant els darrers anys els recursos s'han incrementat exponencialment”, gràcies, entre d'altres, al nou sistema de finançament i a l'aposta inequívoca pel món local feta des de la Generalitat. En Marc Sanglas, ha aprofitat per a carregar contra “l'invasió de competències” que representa el Pla Zapatero, a més de titllar-lo de partidista i parcial a la hora de repartir recursos.

Fontdevila, junt al Tinent d'Alcalde Isaac Albert, dialoga amb els grups de cultura popular assistents a l'acte
Terrassa

Fontdevila "L’espai que mou la cultura popular és una eina de cohesió social”

Ahir dimecres 27 d’octubre va tenir lloc al casal cívic de Sant Pere la trobada entre grups de cultura popular catalana de Terrassa i Ramon Fontdevila, director del Centre per la Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC) de la Generalitat de Catalunya. Aquesta xerrada-debat s’emmarca dins la campanya Gent Valenta que Esquerra porta a terme a tot el territori català, són trobades de proximitat amb diferents col·lectius que tenen l’oportunitat de debatre en un entorn informal i directe amb persones expertes i que tenen càrrecs de responsabilitat relacionats amb el tema que els hi interessa. A Terrassa aquesta és la segona trobada d’aquest tipus que s’ha fet, la primera va ser abans de l’estiu per parlar de la llei del cinema. A la trobada d’ahir dimecres hi van assistir representants d’una trentena d’entitats de cultura popular de Terrassa, que van escoltar el director del CPCPTC i van poder fer un debat amb preguntes sobre l’estat de la cultura popular al nostre país i també la seva relació amb l’administració pública.