Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Osona

Josep M. Giralt escollit candidat d'Esquerra a l'alcadia de Tona.

El dilluns dia 20 de setembre, la militància d'Esquerra Tona va escollir per unanimitat a Josep M. Giralt i Perpinyà com a cap de llista d'Esquerra a la població en les properes eleccions municipals del 2011. Giralt és una persona amb experiència municipal, ja que va ser regidor a Tona abans de la constitució d'Esquerra al municipi. En les eleccions de 2007, Giralt va ser, per "responsabilitat amb Tona", el candidat final a les municipals. Ara, quan falten vuit mesos per les eleccions del maig de 2011, Giralt creu que és l'hora d'Esquerra a Tona. En la seva presentació Giralt va afirmar "Tona necessita aire fresc i deixar de banda aquesta política de confrontació constant i interminable que no porta enlloc". El cap de llista independentista va afegir que "és el moment de deixar enrere el bipartidisme que fins ara ha estat la tònica dominant. És l'hora de treballar junts per tal de fer un poble millor" i que Esquerra "escollim l'esperança en comptes de la por, la unitat en comptes de la divisió".

Josep Huguet i Bàrbara Lligadas durant la xerrada
ERC Viladecans

Xerrada Josep Huguet, tot un èxit

El passat dimarts, 21 de setembre, vam tenir la sort de poder comptar amb la presència del conseller Josep Huguet a Viladecans, concretament a Can Xic, on mig centenar d'assistents van poder xerrar-hi. Així doncs, considerem que l'acte va ser un èxit, no només per l'assistència, sinó perquè la gent va quedar molt cotenta de poder parlar amb el conseller d'Innovació, Universitat i Empresa. Bàrbara Lligadas, candidata a l'alcaldia de Viladecans, va presentar Josep Huguet com a una gran persona, d'aquelles que demostren que no tots els polítics són iguals, sinó que n'hi ha molts que es dediquen a la política perquè volen canviar la societat i volen ajudar a la gent. Lligadas també va destacar una altra gran qualitat del conseller, el fet de disposar una clara visió del panorama econòmic del país i de les oportunitats que cal aprofitar per enfortir-lo. Aquesta segona qualitat destacada per la candidata a l'alcaldia va quedar demostrada pel propi conseller Huguet, el qual va fer una precisa i realista radiografia de la situació econòmica del país, per a la qual l'estat espanyol en resulta un gran greuge.

ERC Cervelló

El Bon Preu de Cervelló programarà majoritàriament música de Catalunya

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras (ERC), i president-director general de la cadena de supermercats Bon Preu, Joan Font, han presentat avui una iniciativa de col·laboració conjunta que té per objectiu difondre i promoure la música feta a Catalunya. L’acord s’emmarca en les polítiques de suport als autors catalans que duu a terme el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC). Durant la presentació, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació ha destacat que l’acord de col·laboració amb Bon Preu “és un exemple d’iniciativa duta a terme des del sector privat que pot ser fàcilment imitat per altres empreses”. Segons el conseller Tresserras, aquesta iniciativa permet “normalitzar la nostra producció musical, ja que facilita la seva presència al mercat i fa que la música en català sigui més visible”. El president- director general de Bon Preu ha emmarcat l’acord en “la política de proximitat al client” i ha afegit que “pensem que el client agrairà que la música que soni als supermercats sigui majoritàriament feta a Catalunya”.

bloc Violant
Vallromanes

El Bloc de Violant Mascaró

Avui m'estreno en l'univers del bloc. Amb un intent d'anar contracorrent, vaig resistir-me al telèfon mòbil tant com vaig poder. Però ha estat en va: només amb l'ús de la tecnologia que ens permet la comunicació s'entén la velocitat que prenen avui les idees, els projectes i, quasi en la mateixa mesura, com s'esvaeixen i s'obliden... El mòbil, Internet a casa, l'ordinador portàtil connectat, la pda, facebook... i bloc. Tinc la convicció que totes les eines fins ara només m'han ajudat a treballar i a ser millor. Som en una societat en què necessitem conèixer les persones i què pensen; volem conèixer els nostres dirigents i què fan, sabem que el món gira de pressa però també sabem que tenim eines per fer la nostra parada personal. Per llegir, mirar, veure, escoltar, seguir... els que ens són coneguts, encuriosits o adversaris. La paraula i la imatge són avui al servei de la comunicació a la xarxa. Som a la Societat 2.0 i fem Política 2.0. Jo m'hi estreno avui, i us hi espero.

Imatge del Parlament
Ebre

Esquerra es felicita que la llei acabi amb la inseguretat jurídica amb què se celebraven els correbous

Durant el debat de l’aprovació de la proposició de llei de regulació de les festes tradicionals amb bous que s’ha fet avui al Parlament de Catalunya, la diputada d’Esquerra, Marta Cid, que ha estat la ponent relatora del text, ha defensat el vot favorable del seu grup. Cid ha valorat com a “dia històric per les Terres de l’Ebre i resta de municipis que celebren correbous perquè amb aquesta llei s’acaba amb la inseguretat jurídica en la que es celebrava la festa”. La diputada republicana ha començat la seva intervenció recordant que “no som aquí per debatre sobre correbous si o correbous no, perquè els correbous són una festa tradicional i legal. El que fem avui és adaptar-los a la contemporaneïtat mitjançant una llei”. Després de recordar que la base de la llei era el Manual de Bones Pràctiques impulsat per Esquerra des de la Delegació del Govern de les Terres de l’Ebre, la diputada ha destacat que aquest manual era un document de recomanacions que no permetia sancionar perquè no era de compliment obligat per la llei.

Miquel Estruch, Esther Garcia, Carolina Sanvicens
ERC Badalona

"Sóc catalana de naixement i espanyola per força"

D'aquesta manera s'expressava la ja centenària militant d'Esquerra Badalona Carolina Sanvicens quan ha rebut la delegació de la Direcció d'Esquerra Badalona a casa seva, avui a les 19:00. Esquerra ha homenatjat aquesta tarda la seva militant més gran que enguany ha fet cent anys, Carolina Sanvicens, a qui s'ha entregat la medalla simbòlica de Francesc Macià, i un bouquet de flors. Sanvicens, que ja és besàvia, conserva un estat de salut excel·lent i molt envejable; demostrant que encara no ha dit la darrera paraula en aquest món, ans al contrari, no veu perquè no ha de seguir-hi. Tant amb Mateu Chalmeta, regidor d'Esquerra, Miquel Estruch, president d'Esquerra, Esther Garcia, vicepresidenta, com amb Oriol Jordan, Secretari d'Imatge, que han quedat astorats de veure-la en tant perfecte estat i amb una excel·lent lucidesa, Carolina Sanvicens ha pogut enraonar una estona sobre les diverses èpoques que ha viscut, fent esment en els anys de la postguerra civil i la pobresa d'aquell temps, com també dels temps de fam de la Primera Gran Guerra, a banda d'altres anècdotes.

Vilassar de Mar
Vilassar de Mar

El paper del govern municipal en matèria educativa.

Si hi ha un àmbit de la política municipal sobre el qual no existeix una especial controvèrsia sobre quina direcció cal prendre, o sobre si ha de ser objecte d’una revisió profunda o, en darrer terme, si cal modificar les línies generals que conformen els seus pilars fonamentals, aquesta és la política educativa. És vital aturar-se un moment al principi de la frase per no provocar en el lector un error involuntari: diem política municipal. Si miréssim més amunt, en un àmbit nacional per posar un exemple, segurament aquesta premissa ja no seria certa. I ho diu ERC, que a l’any 2006 va propiciar, des de la conselleria d’educació del Govern de la Generalitat, el primer (i únic) pacte nacional per l’educació. Però la vesant municipal de la política educativa requereix un altre anàlisi. ERC considera que el paper del govern municipal consisteix, bàsicament, en propiciar espais educatius en condicions dignes perquè les pròpies escoles desenvolupin els programes educatius que els professionals de la matèria (directors, professors, tècnics) considerin adients en cada centre.

Participació de la lotería de Nadal
Martorell

Loteria de Nadal

Benvolgudes i benvolguts; Tenim a la vostre disposició les participacions de la Loteria de Nadal d'enguany. Per recollir participacions i venda, passeu per la Secció Local tots els dimecres de 7 a 9 del vespre, o bé truqueu al 648444137

Pego

Esquerra-Pego elegeix a Saül Ortolà com a candidat a l'alcaldia

L'assemblea de militants d'Esquerra-Pego, reunida el dimecres 22 de Setembre a les 20,00h, ha elegit per unanimitat, a Saül Ortolà com a candidat a l'alcaldia. Des de que Esquerra-Pego es va fundar el 2007, Ortolà ha anat desenvolupant diferents responsabilitats dins de la formació, va ser el primer president de la secció local, es conseller nacional del partit, des de 2009 també presideix Esquerra-Marina Alta i es membre de l'executiva d'Esquerra Republicana del País Valencià. Segons el president d'Esquerra-Pego Joan Salvador Sendra “hem elegit al millor candidat possible, una persona decidida i amb les idees molt clares, l'alcalde que necessita Pego” a mes, ha afegit que “els altres partits ja sabem de sobres el que li oferixen a Pego, ara ens cal a nosaltres demostrar tot el que Pego pot guanyar amb un govern d'Esquerra Republicana” ha afirmat el dirigent republicà. Per la seua part Ortolà, ha declarat que “els pegolins ens demanen un canvi real, ja que el tripartit i el PP son l'exemple del model caduc de l'abús del formigó, son l'exemple entre Penyaroja i el camp de Golf del que no volem els Pegolins, estem immersos en una crisi per culpa dels fartons de la dreta(d'arrel o de forma), que no han pensat en els ciutadans, sinó només en les seues bujaques" així ha afegit que” aquesta crisi, ha sigut una lliçó de realisme, no podem confiar en bombolles econòmiques, sinó en les possibilitats reals i sostenibles del territori, ara el que ens cal es aprofitar les condicions del nostre poble per a que prospere l'agricultura, s'establisquen industries competitives i el começ tinga futur” ha sentenciat.

Invitació a la presentació del candidat Adolf Bargués
Martorell

Presentació candidat

El proper diumenge 26 de Setembre a les 12 del migdia, al Centre Cultural i Recreatiu "El Progrés" de la nostra Vila, un lloc carregat de simbolisme i valors republicans, Esquerra Republicana de Martorell, iniciarà el camí cap a l'alcaldia, fent la presentació del seu candidat Adolf Bargués i Asturias. Ens fa molta il·lusió compartir aquest moment amb tots vosaltres, com ho farem amb els nostres militants, simpatitzants i convilatans. Adjuntem la invitació a l'acte esperant saludar·vos personalment. Us prego alhora, confirmeu assistència, per correu electrònic o telèfon (648444137). L' adreça per arribar fins El Progrés, carrer del Mur 64. Per aparcar podreu fer·ho a la Plaça de la Font de la Mina i rodalies, just darrera l'edifici on fem la presentació. Cordialment; Jaume Verdiell, president del Casal Francesc Riera-Secció Local d'Esquerra Visca Martorell, Visca Catalunya Lliure

Simat de la Valldigna

L'Escola de Formació d'Esquerra-País Valencià tindrà lloc a la nostra comarca, a Gandia

El proper cap de setmana a Gandia, tindrà lloc l'Escola d'Estiu d'ERPV. Enguany és la cinquena edició que se celebra any rere any a Gandia. L'Escola començarà amb la participació de Sergi Sol que tractarà temes al voltant de la capacitació tècnica de comunicació. Durant la conferència de Sergi Sol, cap de Comunicació d'Esquerra, presentarà el seu llibre "Carpe Diem", en el que analitza l'actual mapa polític català. Després es donarà pas a les intervencions de Jordi Simó, representant de la Jove Cambra de Catalunya. A continuació, el president de la sectorial de Medi Ambient i Energia d'Esquerra-País Valencià, Josep Lozano, tractarà del posicionament d'Esquerra sobre La gestió dels residus.  Tot seguit, els regidors de Xixona, Joande Martines i Mario Carbonell, tractaran sobre La preparació d'una campanya electoral. El regidor de Simat, Joan Serra, tens parlarà sobre experiències municipals, així com també ho farà Vicent Amanç, regidor de Sueca. Esperem que l'Escola siga una bona trobada de persones d'Esquerra i alhora profitosa.

Gavà

Esquerra-Gavà aconsegueix incorporar dues mesures prioritàries al PADEOG per portar la fibra òptica a les empreses i aconseguir finestreta única per als comerciants

El grup municipal d’Esquerra ha aconseguit incloure dins les accions prioritàries que encapçalaran les conclusions del Pla per al desenvolupament i l’ocupació de Gavà (PADEOG) dues iniciatives en favor del teixit productiu de la ciutat, tant en relació a les noves tecnologies com a la simplificació màxima dels tràmits administratius vinculats a les empreses i el comerç. La primera acció, proposada també per l’Associació d’Empresaris de Gavà, suposarà impulsar el cablejat amb fibra òptica de les zones industrials; Esquerra proposava incloure també en aquesta primera fase els centres educatius públics i una primera prova pilot en zona urbana, que se centraria en Gavà Mar, un barri amb deficiències en el servei d’internet als veïns. Aquest cablejat en fibra òptica oferiria una infraestructura de telecomunicacions a les empreses de la ciutat de primer nivell a un preu molt competitiu. La segona acció, és per fer possible la “finestreta única” per als comerciants i empreses, tant pel que fa a la realització dels seus tràmits administratius, com pel que fa a la coordinació de les inspeccions prèvies als atorgaments de llicències, per tal de fer-los més àgils que ara.

L'Escola d'Estiu l'any 2009
País Valencià

L'Escola d'Estiu d'Esquerra Republicana del País Valencià es celebra el proper cap de setmana a Gandia

El proper cap de setmana tindrà lloc a Gandia l'Escola d'Estiu que organitza la Secretaria de Formació d'Esquerra Republicana del País Valencià. Aquest any, la temàtica de les ponències girarà entorn a la capacitació tècnica en matèria de comunicació i, d'altra banda, sobre la política municipal , la preparació d'una campanya electoral i la política d'Esquerra per a la gestió de residus. Les activitats s'iniciaran el dissabte amb la conferència de Sergi Sol, cap de Comunicació d'Esquerra, que presentarà el seu llibre 'Carpe Diem', en el que analitza l'actual mapa polític català.  Els ponents amb els que es comptarà en aquesta edició de l'Escola d'Estiu són Jordi Simó, de la Jove Cambra de Catalunya, Josep Lozano, president de la Sectorial de Medi Ambient i Energia d'ERPV, els regidors d'Esquerra al País Valencià i M.Àngels Cabasés, secretària de Política Econòmica d'Esquerra, qui serà l'encarregada de la conferència de cloenda. Aquesta és la cinquena edició de l'Escola d'Estiu, celebrada com cada any a Gandia, que aquest any a més a més coincideix amb el Correllengua que es celebra a la ciutat el dissabte 25.

Rafel Fabregat i Victor Torres durant l'acte inaugural
País Valencià

Lleida acull l'acte inaugural del curs 2010-2011 dels estudis catalans a les universitats de l'exterior

Rafel Fabregat, militant d'Esquerra-Castelló i membre del Consell Nacional, va assistir a l'acte inagural del curs 2010-2011 dels estudis catalans a les universitats de l'exterior que el passat dilluns van celebrar l'Institut Ramon Llull i la Xarxa Vives d'Universitats a la Universitat de Lleida. Fabregat va acudir en representació de l'Ajuntament de Vistabella del Maestrat, un dels consistoris adherits a la Xarxa Valenciana de Ciutats Ramon Llull a la instància d'Esquerra. El dirigent republicà va celebrar  'la presència valenciana a la Fundació Ramón Llull, gràcies a la voluntat d'un gran nombre de municipis i institucions del País Valencià, malgrat la negativa de l'actual govern de la Generalita d'adherir-se a aquest projecte tan important per a la promoció de la nostra cultura i la nostra llengua'. D'altra banda, va manifestar la seua satisfacció pel fet que aquest curs inaugural s'iniciarà amb una classe magistral per part de la professora Anna Sawicka, de la Universitat Jaguellònica de Cracòvia, sobre el poeta lleidatà Marius Torres.

Sergi Penedès
Mataró

L’Institut Municipal d’Acció Cultural presenta la temporada d’exposicions 2010-2011

El president de l’Institut Muncipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, ha presentat avui en roda de premsa la temporada d’exposicions 2010-2011 a les sales i espais municipals. La programació d’arts visuals fins ara esdevenia bàsicament a les Sales d’exposicions de Can Palauet, a l’Espai f i a Ca l’Arenas, centre d’art del Museu de Mataró. Com a novetat, a partir de novembre obrirà les seves portes el Museu d’Art Contemporani de Mataró, que acollirà obres de la col·lecció d’art Lluís Bassat. Les obres que actualment s’estan realitzant a Can Serra, seu del Museu de Mataró, i el tancament temporal d’aquest edifici, han obligat a modificar la programació estable expositiva de patrimoni i a redistribuir algunes de les mostres previstes en altres espais (Can Palauet, Espai f) mantenint, no obstant, la programació prevista de Ca l’Arenas. Per espais, la nova temporada inclou les següents propostes: Sales d’exposicions de Can Palauet - “CAPS.

Lleida

El Grup Municipal d’Esquerra reclama de nou a l’alcalde que convoqui una reunió “urgent” tal com va acordar en el ple de juliol a petició d’ERC per a resoldre el trasllat de la mesquita a través d’un “pacte de ciutat”

El Grup Municipal d’ERC a la Paeria lamenta que l’equip de govern encara no hagi convocat cap reunió amb la resta de grups de l’oposició per a debatre i trobar solucions al trasllat de la futura mesquita, tal com l’alcalde Àngel Ros es va comprometre en el ple de juliol passat, després que el Grup Municipal d’Esquerra li oferís un “pacte de ciutat” a través del qual s’aconseguís el màxim consens entre els grups polítics. Atès que en els darrers dies s’han desencadenat una sèrie de fets relacionats amb aquest assumpte, com per exemple, el tancament obligat i plenament justificat de l’oratori del carrer Nord a causa de l’excés d’aforament, a més de la publicació d’un informe pericial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el Grup Municipal d’Esquerra torna a fer una crida al Paer en Cap perquè convoqui “urgentment” tots els grups municipals per a resoldre una situació que pot agreujar-se a mesura que passin els dies. En aquest sentit, Esquerra proposarà en aquesta reunió que s’estudiïn altres emplaçaments que generin un major consens, com els terrenys de l’antiga hípica, atès que l’espai del polígon és “insostenible”, tal com determina aquest informe.

Cartell Concert Vaga 24
Rubí

Divendres 24 hi haurà Concert en suport a la Vaga General 29-S

Aquest divendres dia 24 de setembre a les 22 h començarà el concert al local CGT, ubicat a la plaça Anselm Clavé a Rubí, en suport a la Vaga General del 29-S. Organitzat per la Coordinadora Rubí per la Vaga General. Des d'Esquerra donem suport tant a la vaga prevista pel dia 29 de setembre com a tots aquells actes que es realitzin a favor de la mateixa.