Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Fontdevila, junt al Tinent d'Alcalde Isaac Albert, dialoga amb els grups de cultura popular assistents a l'acte
Terrassa

Fontdevila "L’espai que mou la cultura popular és una eina de cohesió social”

Ahir dimecres 27 d’octubre va tenir lloc al casal cívic de Sant Pere la trobada entre grups de cultura popular catalana de Terrassa i Ramon Fontdevila, director del Centre per la Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC) de la Generalitat de Catalunya. Aquesta xerrada-debat s’emmarca dins la campanya Gent Valenta que Esquerra porta a terme a tot el territori català, són trobades de proximitat amb diferents col·lectius que tenen l’oportunitat de debatre en un entorn informal i directe amb persones expertes i que tenen càrrecs de responsabilitat relacionats amb el tema que els hi interessa. A Terrassa aquesta és la segona trobada d’aquest tipus que s’ha fet, la primera va ser abans de l’estiu per parlar de la llei del cinema. A la trobada d’ahir dimecres hi van assistir representants d’una trentena d’entitats de cultura popular de Terrassa, que van escoltar el director del CPCPTC i van poder fer un debat amb preguntes sobre l’estat de la cultura popular al nostre país i també la seva relació amb l’administració pública.

Federació de Lleida

Mòdol: “És inadmissible la decisió del Bisbat de Lleida de renunciar a l’art sacre i és vergonyós la manera com li han fet prendre aquesta decisió”

Carmel Mòdol, diputat i candidat per Lleida d’Esquerra al Parlament considera d’inadmissible la posició del Bisbat de Lleida d’apartar-se de la via civil per defensar la legitimitat de les obres i acatar la decisió del Vaticà de retornar-les a Aragó. Mòdol també creu que és una vergonya que la cúria vaticana hagi forçat al Bisbat de Lleida a acatar una decisió en la que Piris, tal i com havia manifestat en anterioritat, no hi estava gens d'acord. Mòdol ha explicat que la legitimitat de les obres està perfectament demostrada i recolzada per una moció presentada per ell mateix, entre d'altres, i aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya, “hi pot haver un hipotètic acord entre la Generalitat i la Diputació general d'Aragó sempre i quan és reconegui que la col•lecció està legítimament constituïda, però no s'arribarà a cap acord per la via de la imposició, ja sigui per por a reaccions degudes a la visita del Papa o perquè és la manera de fer de l’església, tal com ja va denunciar en el seu escrit Eugeni Casanoves ara fa un parell d’anys”, apunta el diputat.

Miquel Àngel Sureda, President d'Esquerra-Pollença
Pollença

Esquerra Republicana reclama 400.000€ dels PGE per al Port de Pollença i Cala Sant Vicenç

Esquerra Republicana ha presentat, a través dels seus diputats al Congrés dels Diputats, dues esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat en nom de la secció local de Pollença, que suposarien un total de 400.000 euros d'inversió al terme municipal. L'esmena més abundosa, de 250.000 euros, està destinada a l'ampliació del centre de salut del Port de Pollença, a més del condicionament de l'aparcament exterior. El president de la secció local, Miquel Àngel Sureda, ha explicat que “el centre de salut del Moll necessita una ampliació i, per aprofitar el primer pis ja existent i que restarà buit d'aquí a uns mesos, se n'ha d'adequar la connexió des de l'actual entrada a les instal•lacions, redistribuir-lo, a més de posar les necessàries bombes de calefacció a aquest pis reformat.” El segon nucli de població del municipi de Pollença que es pot veure beneficiat per l'esmena d'Esquerra és la Cala Sant Vicenç. Sureda ha explicat que “la urbanització pateix una greu mancança d'enllumenat públic; la manca de manteniment ha fet que els actuals fanals siguin absolutament deficients, per la qual cosa cal una inversió en renovació i nova instal•lació d'aquests punts de llum.

Mal estat del Parc infantil
ERC Cervelló

Els veïns de Can Pi demanen solucions

Des de fa un temps ençà són diferents els veïns de Can Pi que s'han posat en contacte amb nosaltres per fer-nos saber les mancances que pateix la seva urbanització. Des d'Esquerra volem que l'excel•lència sigui el denominador comú en tota gestió municipal. Som conscients que el territori és extens i que és difícil de mantenir-ho en l'estat que moltes vegades tots desitjaríem, però hem de treballar tots plegats per aconseguir-ho. Mai pot tenir la sensació cap veí, com alguna vegada se'ns ha expressat, que la situació a la urbanització era millor abans de que l'ajuntament fes el recepcionament. La mala conservació del parc infantil de Can Pi, l'extensa vegetació a les franges de seguretat, la impracticabilitat del camp de futbol, la invasió de la vegetació a les voreres i carrers entre d'altres, són moltes de les deficiències que Esquerra Cervelló demana que es subsanin.

Sant Andreu

Trobada amb l'Oriol Amorós

El candidat d'Esquerra, President d'ERC Barcelona i Secretari d'Immigració compartirà una estona de tertúlia amb totes i tots els qui vulgueu dedicar una estona a parlar i reflexionar, preguntar, trobar respostes, escoltar idees, plantejar crítiques, buscar solucions, plantejar el futur que ens espera... una estona de conversa distesa per parlar del nostre dia a dia, i del present i futur del país i de la nostra ciutat. Us hi esperem!

Cerdanyola del Vallès

Les responsabilitats en el cas de la passera del riu, un tema pendent

El passat mes de maig ERC presentava 18 preguntes, dividides en 5 blocs, sobre la subsanació i costos dels errors de planificació del projecte; la instrucció de l’expedient corresponent; l’adjudicació d’obres; les competències de la que fóra presidenta de la comissió del riu Sec durant tres anys, Mònica Alvarez, i sobre l’execució pressupostària de l’obra. El responsable de política municipal d’ERC, Daniel Mallèn, ha presentat les respostes obtingudes, que considera "han arribat tard i mancades d’informació suficient". Així doncs, s’ha presentat una segona bateria de 13 preguntes sobre les despeses addicionals generades a causa dels errors de planificació i execució del projecte; sobre la instrucció de licitacions i sobre el funcionament de la comissió informativa del riu Sec. Mallèn creu que darrera tot l’assumpte hi ha una tema tan important com la manca de transparència i absència de responsabilitats en la gestió dels diners públics "que ha engegat a dida 2 milions d'euros".

Francesc Jaume, president d'Esquerra-Palma i Joan Lladó, president d'Esquerra-Illes Balears en roda de premsa.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra Palma reclama dels PGE 63 milions d'euros en inversions per a la ciutat

La secció de Palma d'Esquerra Republicana ha presentat, a través del grup parlamentari al Congrés, un total de quatre esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat per a 2011, amb un import econòmic total de 62,90 milions d'euros, en un intent de “situar els pressupostos una mica més acostats al que haurien de ser”, segons que declarà el president republicà, Joan Lladó, i “compensar mínimament la retallada que sofreixen les illes, de l'ordre dels 16,5%, que en el cas de les inversions directes ens situen a la cua de tot l'Estat.” El president d'Esquerra Palma, Francesc Jaume, ha detallat avui dematí les propostes dels independentistes, començant per una esmena de 60 milions d'euros pensats per al futur immediat de les actuals instal·lacions de l'hospital de Son Dureta: la rehabilitació d'aquells immobles que en siguin susceptibles, per destinar-los a altres serveis socio-sanitaris; i l'esbucament d'aquells que no tenen solució, com és el cas del Materno-Infantil, per edificar-hi vivendes de protecció en règim de lloguer i altres serveis complementaris.

Ara és el moment
Montgat

Ara és el moment

L’any 1714 es van abolir les institucions i llibertats civils catalanes i avui podem constatar la impossibilitat d’establir un marc de relacions amb l’Estat espanyol arran de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. És en aquest context que l'independentisme es mostra com l’única proposta viable de futur per al nostre país. Tant l'autonomisme com el federalisme s'han mostrat inservibles i caducs per a gestionar la relació amb un Estat que intenta dia a dia no reconèixer en cap cas la nostra identitat pròpia ni el dret a decidir. En aquests moments, el nacionalisme i l'independentisme estan al centre del debat polític. Diversos mitjans de comunicació volen vendre una imatge de Catalunya totalment radicalitzada, intolerant, irrespectuosa. Els catalans i catalans, tant nascuts aquí com no, sabem que això no és cert i que per això, ara és quan aquest hem de mostrar més que mai una imatge de rigor i seriositat. L'independentisme no pot ser notícia per les continues picabaralles entre sigles i per l'aparició i desaparició constant de nous projectes efímers, sinó que ha de ser una opció política dotada de contingut, capaç de donar resposta a les preocupacions dels ciutadans i ciutadanes més enllà dels eslògans i les proclames.

Un país que ja anem fent
País Valencià

Esquerra Republicana del País Valencià presenta el llibre "Un país que ja anem fent"

Esquerra Republicana del País Valencià ha publicat el llibre "Un país que ja anem fent", recull de les ponències de la 1a conferència d'Esquerra-País Valencià celebrada a València el 10 de juny de 2010. El text té l'objectiu d'exposar un anàlisi i una retrospectiva històrica que ajude a comprendre els fets politicosocials que han portat el País Valencià a la situació política actual, al temps que busca obrir les alternatives i perspectives de futur de l'esquerra nacional valenciana. Segons les paraules d'Agustí Cerdà, president d'ERPV, al pròleg del llibre, "hem d'abocar-nos a la feina de reconstruir el país i recuperar la política per al poble". "El nostre poble està en marxa, malgrat les dificultats, els errors i les mancances evidents. Només cal un espentó, una mica d'intel·ligència i molt, moltíssim de treball", afegeix Cerdà. Qüestions a debat La publicació s'organitza en quatre capítols que analitzen cronològicament els fets polítics dels últims 30 any, per concloure que el País Valencià pateix una manca de normalitat democràtica que és urgent corregir.

Oriol Amorós en un moment de la conferència
Teià

Oriol Amorós, Secretari per a la Immigració, ens explica les raons per a l’aprovació de la Llei d’Acollida

1.- En els últims 12 anys la proporció de nouvinguts a Catalunya ha passat del 3% al 17% de la població. 2.- En aquests últims anys Catalunya ha tingut un creixement econòmic important però amb bases febles (demanda de llocs de treball amb poca qualificació –construcció, agricultura, serveis-). 3.- La natalitat entre 1977 i 1997 a Catalunya era molt baixa i calia mà d’obra per a poder satisfer tota l’activitat econòmica. 4.- La incorporació de la dona al mercat de treball en aquests últims anys ha fet que hi hagués una creixent demanda de servei domèstic, cobert, bàsicament, per dones nouvingudes. Ara mateix la demanda de mà d’obra no qualificada ha baixat a causa de la crisi en els sectors que l’oferien. Això ha provocat problemes d’atur entre els nouvinguts i, per tant, problemes en la renovació del permís de residència. Per aquest motiu, el Departament d’Acció Social ha creat una assessoria d’emprenedoria per tal de poder crear auto-treball en aquest sector de població i així, a més de crear riquesa pel país, regularitzar la seva situació.

Osona

Freixanet: "Esquerra és un partit de comarca"

Els republicans d'Osona passen balanç de la legislatura en una roda de premsa de conclusions de la campanya Esquerra Compleix Després de set mesos, la campanya comarcal Esquerra Compleix arriba a la seva fi. La federació comarcal d'Esquerra Osona ha fet una roda de premsa per fer balanç de la campanya i de la legislatura. El secretari d'Organització comarcal, Lluís Argemí, ha explicat que en total s'han fet 30 actes en 24 poblacions de comarca i ha comptat amb la participació de Consellers, membres el govern, diputats i membres de la direcció nacional i s'ha pogut arribar a prop d'un miler d'osonencs i osonenques. Dels 24 actes, 11 han estat sobre el procés cap a la independència, 6 sobre economia, internalització i turisme, 4 sobre l’àmbit de les polítiques socials, 2 sobre les mesures anti-corrupció, 2 sobre les seleccions nacionals, 2 sobre immigració i 1 sobre joventut. A més, s’ha de comptar amb la trobada amb empresaris, autònoms i emprenedors amb el Conseller Huguet i la conferència que va fer el Conseller Ausàs.

Agustí Cerdà
País Valencià

Cerdà: "L'únic que tracta de fer el PP és desviar l'atenció del seu vertader problema: la corrupció"

Agustí Cerdà, president d'ERPV, no ha volgut fer declaracions al respecte de la polèmica desencadenada pel PP valencià en relació a la pàgina web culturcat.cat, de la Generalitat de Catalunya. El partit conservador va aprovar ahir a les Corts Valencianes una proposició no de llei per exigir a la Generalitat de Catalunya que retire la citada web institucional perquè inclou informació sobre literatura i referents culturals valencians. El dirigent republicà ha manifestat que des d'ERPV "no tenim res a dir, no caurem en la trampa de fer cas a actuacions com aquestes que no són més que una cortina de fum per a desviar l'atenció del vertader problema del PP valencià: la corrupció. Aquesta és l'autèntica preocupació dels dirigents del PP, que saben que dins de no res acabaran en la presó. Qualsevol persona mínimament informada sap que la cultura transcendeix les autonomies".

Esquerra escolta els veïns de Pardinyes
Lleida

El Grup Municipal d’ERC reclama la reforma urgent de Roger de Llúria, l’habilitació del pas soterrat i el trasllat de l’estació d’autobusos “perquè la Renfe deixi de donar l’esquena a Pardinyes”

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha prosseguit aquesta tarda amb l’acció “Una proposta per a la teva ciutat” instal•lant la urna al barri de Pardinyes, concretament a la plaça Maria Rúbies. La portaveu i candidata a la Paeria, Montse Bergés, ha recollit en menys de dues hores 93 propostes de veïns i veïnes del barri que han volgut sumar-se a aquesta iniciativa que té com a objectiu “parlar menys i escoltar més a la gent”. Tal com es farà amb la setantena de propostes dels veïns i veïnes del barri de La Bordeta recollides la setmana passada, ERC analitzarà els suggeriments i idees i les incorporarà en el seu programa electoral per a les municipals de 2011. En el cas que alguna d’aquestes propostes sigui urgent, el Grup Municipal d’ERC es compromet a portar-la a la corresponent comissió o fins i tot al ple. Per la seva part, Montse Bergés ha aprofitat aquesta visita al barri per recordar que l’estació de Renfe segueix donant l’esquena a Pardinyes, cosa que dificulta l’accessibilitat no només a l’estació, sinó també als nous equipaments, com la Llotja o el nou gimnàs Trèvol.

A la plaça del Mercat Vell, on s'ubicarà un sorral per a nens i nenes
Sant Boi de Llobregat

Garcia: "Som ciutat, però una ciutat amb jardins i parcs urbans que han d'ajudar a oxigenar l'espai públic"

El dijous 28 d'octubre, el Regidor de Barri Centre Enric Garcia va visitar alguns jardins del Barri Centre, en els que hi ha algunes peticions de millora per part de veïns i usuaris. En primer lloc es va visitar la Plaça de Can Jordana. S'està estudiant el reordenament de la plaça, que està molt estressada i mal resolta urbanísticament. Garcia, que ja va recollir fa uns dies les peticions veïnals, ha estat mirant les possibilitats tècniques i s'ha compromès, de cara al mandat que ve, "a fer les modificacions a la Plaça que calen, com la retirada de la font i la ubicació d'un espai de jocs per a nens i nenes de 0 a 3 anys", ha assenyalat Garcia. Posteriorment es va visitar la Plaça del Mercat Vell, on s'està treballant per a resoldre algunes necessitats, a petició de veïns i usuaris, que la regidoria de Barri Centre ha assumit com a pròpies ja s'està posant un nou tipus de gronxador i, finalment, s'ubicarà un sorral per als nens i nenes de 0 a 3 anys. En aquesta plaça, que pateix una gran afluència de persones i d'actors molt diferents, Enric Garcia apostà per "endreçar els parcs, tematitzar-los i adaptar-los a les necessitats de cada tipus de públic i de zona.

Baix Llobregat

Esquerra d'Esplugues impugnarà el Ple en el que es va aprovar la modificació del PGM

Per ERC aquesta modificació vulnera un acord anterior del Plenari d’Esplugues en que l’Ajuntament es comprometia a no requalificar sol industrial per convertir-lo en habitatge. La modificació del Pla General Metropolità (PGM) proposada pel govern municipal d’Esplugues, comportarà canviar la qualificació de dos terrenys del barri Centre i Can Clota que passarien de l’actual qualificació d’equipament a zona verda, es proposa canviar l’actual qualificació de zona verda que afecta a l’edifici anomenat “El Barco” per equipaments i la requalificació de més de 7000 metres quadrats de zona industrial a Can Clota per habitatge amb 14.000 m2 de sostre edificable. Per fer possible aquesta modificació del PGM es canvia la qualificació urbanística del parc de les Dones al barri de Can Clota i de part del parc dels jardins de Pons i Termes en el barri Centre. Per ERC d'Esplugues, aquesta modificació vulnera un acord anterior del Plenari en que l’Ajuntament es comprometia a no requalificar sol industrial per convertir-lo en habitatge, a més es redueix la zona verda del parc dels Torrents tot ampliant l’espai destinat a equipament de la zona de La Baronda, però sense definir si es construirà un nou edifici dedicat a equipament ni quin tipus de gestió rebrà aquesta possible nova edificació.

Una escena de l'espectacle que està interpretat per Enric Ases, Piero Steiner i Jorge Carrascosa
Mataró

Can Gassol. Centre de creació d’arts escèniques s’estrena amb l’obra “Volare” aquest divendres 29

El proper divendres 29 d’octubre obrirà les seves portes un nou equipament dedicat a la creació artística, Can Gassol. Centre de creació d’arts escèniques, i ho farà amb la representació de l’espectacle “Volare”. El nou equipament vol impulsar i afavorir la creació contemporània de companyies de teatre, dansa i nous formats, així com oferir espectacles de petit format ideals per a sala. Les característiques pròpies de l’espai, així com la selecció dels espectacles que han estat programats, busquen oferir aquesta proximitat amb l’espectador. Programació Can Gassol. Centre de creació d’arts escèniques acollirà aquesta temporada, d’octubre a desembre, quatre espectacles multidisciplinaris: tres del Cicle de Petit Format i un dels espectacles guanyadors dels Premis a la Creació Escènica. “Volare”, de Los dos Los, proposa un univers teatral on la narrativa dramàtica es resumeix en els aspectes més essencials. Un imaginari que impacta directament en l’espectador, gràcies a la seva original combinació de metàfores personalistes de l’absurditat de la vida.

Llagostera

El Ple va votar ahir una moció per declarar el municipi moralment exclòs de la Constitució espanyola

Llagostera Decideix va fer arribar al ple de l’Ajuntament de Llagostera una moció per declarar el municipi exclòs moralment de la Constitució espanyola. El grup municipal d’Esquerra va votar favorablement la moció perquè després de la sentència del Tribunal Constitucional on queda manifest la retallada de més autogovern per Catalunya, després de la multitudinària manifestació del 10 de juliol a Barcelona i més recentment la decisió del TSJC de suspendre diversos articles del Reglament d’ús de la Llengua Catalana de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Lleida, Esquerra de Llagostera entén que Espanya segueix sense respectar la voluntat popular catalana, ni els seus drets socials, polítics, lingüístics i culturals. Per això el nostre vot ha estat favorable a la moció que presenta Llagostera Decideix, entitat que engloba els voluntaris que ha fet possible la consulta al nostre municipi i els emplacem a seguir treballant amb el mateix entusiasme, voluntarisme i a fer ressò del clam de la manifestació del 10 de juliol: “Nosaltres decidim, som una nació”.

Bigues i Riells

Nova plana web.

Des del mes de juliol, la web de la secció local de Bigues i Riells del Fai ha canviar, les noticies anteriors es poden consultar a Web antiga http://www.esquerra.cat/locals/?id_local=235