Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Anna Simó, Esquerra, Polinyà , Esquerra-Polinyà
Polinyà

Anna Simó, portaveu parlamentària d'Esquerra, visita Polinyà.

El passat mes de Setembre visitava la nostra vila, convidada per la secció local, l 'Anna Simó, portaveu parlamentària d'Esquerra. L'Anna va visitar la Germandat de Polinyà i els nous locals del Grup de Polinyà per tal d'interessar-se per les activitats que duen a terme dues de les més antigues entitats de Polinyà. També va participar en un sopar col.loqui que sota el títol "Catalunya un sol poble" va desgranar bona part dels valors d'Esquerra i del treball que s'ha dut a terme en aquests darrers anys. Els Valors. Catalunya, un sol poble. El nostre país es construeix des de la ciutadania, un concepte clau que modela la nostra acció política. La nostra nació és una nació de ciutadans lliures i iguals en drets i deures, amb voluntat inclusiva, en la qual tothom és benvingut. Els valors republicans són la guia amb la qual Esquerra construeix el futur, Des d'Esquerra no atorguem carnets de catalanitat a ningú, senzillament perquè creiem que aquesta és plural i diversa.

Osona

Esquerra Torelló inaugura el nou local

Esquerra Torelló - Vall del Ges inaugurarà la nova ubicació del Casal Republicà Joan Girbau el proper dimecres 22 de setembre al vespre. Fins ara, la seu social estava situada a la Plaça Nova de Torelló, ara estarà situada al C/ Sant Miquel número 31, 1er pis. A partir de les 2/4 de 8 del vespre la seu restarà oberta a tothom qui hi vulgui passar i a 1/4 de 9 del vespre, Carles Bassaganya, Secretari d'Organització,director general de Governació i ex-alcalde de Sant Joan de les Abadesses participarà en la inauguració i protagonitzarà una tertúlia sobre el dret a decidir i les vies d'exercir-lo a Catalunya amb els assistents. El fet de mantenir una seu social a Torelló és una mostra de reafirmació del compromís del projecte republicà independentista amb el municipi de Torelló i la Vall del Ges. També és la seu de les JERC Vall del Ges. Inauguració de la nova seu d'Esquerra Torelló - Vall del Ges Dia: dimecres 22 de setembre Hora: a partir de 2/4 de 8 del vespre fins a les 10 del vespre.

UPyD, supremacisme lingüístic
Alcoià

UPyD “La Montaña” menysprea els professors

El senyor Miguel Ángel Sánchez Rico, responsable d’Expansió d’UPyD “La Montaña”, publicava en aquest diari digital un article d’opinió farcit de nacionalisme espanyol. Fins ací res de nou, ja que si UPyD es caracteritza per alguna cosa és per fer passar com a bo el seu ultranacionalisme espanyol mentre acusa els altres moviments nacionals (basc, gallec i català) de ser els dolents de la pel·lícula. Xe! A veure si ens aclarim. Això com pot ser? El nacionalisme és bo o dolent? L’espanyol sí i el català no? Per què? No són, al capdavall, nacionalismes igualment? Bé. La qüestió és que entre tant despropòsit, el senyor M. Á. Sánchez Rico feia una afirmació força perillosa: “…la corriente ultranacionalista ha invadido los centros de enseñanza a través del profesorado. Como buenos estrategas atacan por el eslabón más débil: los jóvenes”. Si l’any passat era el President de la Diputació de València, Alfonso Rus (PP), qui faltava al respecte als professors que deien “aleshores” titllant-los de “gilipolles” i prometia “rematar-los”, UPyD “La Montaña” segueix en la mateixa línia de desprestigi envers els professionals de l’ensenyament i acusa aquest col·lectiu de treballadors “d’atacar(!) per l’anella més dèbil: els joves”.

Presentació PAL
Simat de la Valldigna

Presentació PAL de l'Agenda 21 Local de Simat

Aquest dijous 22 de setembre, a les 19,30h. al Mercat Municipal, tindrà lloc la presentació del Pla d'Acció Local de l'Agenda 21 de Simat. Des de fa mesos, col·lectius i persones, han participat en diferents tallers per a tractar tot un ventall de temes on de manera desinteressada han col·laborat en les propostes i el debat per aportar el seu granet de sorra en aquest procés. Els resultats han sigut consensuats. Ara, li correspon a l'Ajuntament el decidir quines propostes va a dur endavant. Des d'Esquerra volem agrair a totes les persones que han participat, el seu esforç per intentar aconseguir que Simat siga un poble més sostenible, habitable i participatiu.

Participatius
Vilafranca del Penedès

Esquerra-Vilafranca inicia una campanya per elaborar el programa electoral

Esquerra-Vilafranca ha presentat una campanya municipal per elaborar el programa electoral de cara les eleccions locals del maig del 2011. La campanya es dividirà en set grans eixos temàtics els quals es treballaran específicament durant un mes concret. Cada tema que s’abordi comptarà amb un acte sectorial amb la presència d’experts i amb la participació de persones de la vila que hi estiguin relacionades. La campanya va ser presentada pel secretari d’organització dels independentistes, Pere Sàbat, que apuntava que “la campanya vol defugir la crítica per la crítica sense proposar alternatives” i defensava que aquesta actitud “és el que hem estat fent durant els últims tres anys a l’ajuntament, essent critics quan cal però sempre plantejant alternatives”. Durant la campanya es presentaran diversos díptics que comptaran amb algunes de les propostes que els republicans portaran al programa electoral, aquestes propostes han estat elaborades a partir de trobades amb entitats i associacions i de la feina dels grups de treball del partit.

Federació de Lleida

ESQUERDA LI MANIFESTA AL MINISTRE D'INDÚSTRIA LA SEVA PREOCUPACIÓ PER L'EFICÀCIA DE LA LLEI DE MOROSITAT

El senador per Lleida d’Esquerra, Josep Maria Esquerda, portaveu de la Entesa en la comissió d'Indústria del Senat, ha preguntat avui al ministre Miguel Sebastián, què està fent el Govern per a difondre la llei de morositat i per al seu compliment. Esquerda ha dit que “només han passat dos mesos i mig però ja sembla que hi ha un consens sobre que aquesta llei no s'està complint” . Per Esquerda aquesta llei té molta importància perquè té a veure amb el problema bàsic de finançament de les empreses, “perquè s'han tallat les línies de crèdit i s'ha tallat que les asseguradores donin informes favorables, però les empreses han de pagar al comptat per cobrar no se sap quan”. El senador republicà ha alertat “que si es perllonga aquesta situació ens trobarem que la llei no servirà de res després d'haver-se rebut com una glopada d'aire” El Ministre d'Indústria, Comerç i Turisme, ha dit que “estem fent un seguiment mitjançant un grup de treball format per diversos ministeris, l'INE, el Registre Mercantil i el Registre de comptabilitat i auditoria de comptes.

cartell vaga general
Granollers

Esquerra Granollers presenta una moció en suport a la vaga general

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Granollers ha presentat una moció en suport a la convocatòria de vaga general del proper 29 de setembre, “com a expressió del compromís en favor del benestar dels catalans i catalanes, de la defensa dels drets de la classe treballadora i de la salvaguarda i foment de les polítiques socials coherents amb les necessitats reals de la ciutadania”. Segons explica la moció, la reforma laboral impulsada pel govern espanyol no està orientada cap a un canvi en el model productiu que primi l'excel·lència del treball, la competència i la productivitat sinó que, al contrari, es fonamenta en la consolidació d'una economia fonamentada en la mà d'obra barata. Per això, malgrat l’important cost econòmic que representa per a les empreses i els treballadors i treballadores una vaga general, ERC apunta que cal respondre solidària i col·lectivament per evitar “una ofensiva que hipotequi la superació de la crisi econòmica a la pèrdua de drets laborals i a la reducció de drets socials”.

Calella

El grup municipal d'Esquerra de Calella avui ha entrat una moció per instar al Parlament de Catalunya a iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a Calella ha entrat a registre aquest matí una moció per a ser debatuda en el proper ple ordinari. Es tracta d'una moció que inclou en un dels principals acords instar al Parlament de Catalunya a iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum on aquest nou horitzó sigui sotmès a la decisió lliure i voluntària del conjunt del poble de Catalunya. Així mateix, en la proposta de resolució es demana declarar Calella moralment exclosa de l'àmbit de la Constitució espanyola, en un gest conscient d'afirmació nacional i democràtica, de resposta a la humiliant sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.  Podeu consultar el text de la moció en el document adjunt.

Josep Barberà
País Valencià

Esquerra-Benicarló creu que Antonio Cuenca, regidor de Benicarló, no té cap credibilitat i demana la seua dimissió

El secretari d’Esquerra-Benicarló, Josep Barberà, ha demanat la dimissió d’Antonio Cuenca, regidor d’Urbanisme 'i suposadament de Medi Ambient' de l'Ajuntament de Benicarló, 'per la seua poca credibilitat i pel desistiment en les seues funcions alhora de garantir la qualitat de vida dels seus ciutadans i el compliment estricte de la legalitat. Els fets succeïts la passada setmana i que s’arrosseguen al llarg de tot l’estiu així ho aconsellen, ja que aquest senyor ha perdut tota credibilitat', ha manifestat Barberà. Les declaracions del dirigent republicà es produeixen arran que es coneguera l'ocultació per part de la Regidoria de Medi Ambient de Benicarló d'uns informes que recomanaven no banyar-se a la Mar Xica per contaminació de les seues aigües, amb la conseqüent desinformació cap als centenars de banyistes que durant els mesos d'agost i setembre han pres el bany a  aquesta platja 'pensant que tot estava correcte, quan es refrescaven enmig de fecals'. Barberà ha afegit que 'aquest senyor hauria de saber que el que ha permès a més de ser d’una greu irresponsabilitat és manifestament il·legal i podria suposar-li problemes en el cas que alguna administració d’ofici o per les denuncies d’algun particular decidiren actuar en contra del Consistori'.

Pompeu Fabra
ERC Badalona

S'inaugura l'exposició "Una llengua per a tot i per a tothom"

El regidor de Cultura, Mateu Chalmeta, va inaugurar el passat dilluns l'exposició dedicada a Pompeu Fabra "Una llengua per a tot i per a tothom" que romandrà a l'Espai Betúlia fins el 20 de novembre. La mostra, vol fer un recorregut sobre la trajectòria vital del Mestre Fabra sobretot al seu pas per Badalona, on va ultimar la seva obra més reconeguda, el "Diccionari General de la Llengua Catalana". Així hi podrem trobar un recull d'objectes personals, fitxes lingüístiques, documents del padró municipal... Després de la recent inauguració de l'estació de metro "Badalona Pompeu Fabra", aquesta nova iniciativa inclosa dins els actes de la Capital de la Cultura catalana 2010, també és un homenatge més d'aquesta ciutat que s'ha abocat des de sempre amb la figura del cèlebre lingüista.

Cassà de la Selva

La residència geriàtrica ja disposa de 6 noves places

Avui fa just un any que anunciàvem a través d'aquesta web que la Junta de Govern Local havia aprovat el projecte  d'adequació de diferents espais de la Residència Geriàtrica Sant Josep, per tal de continuar disposant d'espais d'activitats comunes i aconseguir alhora ampliar en 3 noves habitacions el nombre de places. Amb aquesta actuació el nombre de places augmenta fins a un total de 75 que conjuntament amb les 25 que es disposa per al centre de dia, permeten acollir diàriament un centenar de persones. Aquestes obres s'han pogut finançar gràcies a una subvenció del Departament d'Acció Social i Ciutadania per valor de 71.530 euros. Està previst que aquest divendres, la consellera Carme Capdevila visiti la residència geriàtrica Sant Josep per valorar les inversions realitzades.

Joan Lladó, president d'Esquerra - Illes Balears i Pitiüses
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra denuncia “la presa de pel” de Foment al president Antich en matèria de descomptes aeris

Esquerra Republicana denuncia la manca de voluntat del govern espanyol per mantenir els descomptes a residents en el preu dels bitllets de transport aeri i marítim, que en realitat no fan sinó acostar mínimament els costos que tenen els illencs als dels ciutadans de la península. El president d'Esquerra, Joan Lladó, ha posat de manifest que la reunió que ahir vespre va mantenir el president Francesc Antich, “a més d'una mostra del despreci del Ministeri per al president socialista, ha estat una presa de pel, una pèrdua de temps.” Francesc Antich ha tornat de Madrid, on es va entrevistar amb la secretària d'Estat de Transports, Concepción Gutiérrez del Castillo, i no amb el ministre Blanco com hauria estat lògic atès el nivell de la delegació del govern de les Illes, en la qual a més del president hi anava la consellera Joana Barceló i el titular de Mobilitat, Gabriel Vicens. “I ha tornat amb les mans buides i amb l'advertència que Foment Foment vol que es corregeixin les ineficiències del sistema: ara resultarà que la culpa és nostra i haurà de ser el govern el que negocïi una situació que ja estava consolidada”, ha afegit Lladó.

En Josep Maria Cervelló durant la defensa de la moció
Sant Boi de Llobregat

Cervelló crida a la Vaga General denunciant que la reforma laboral és un atac frontal a la classe treballadora

En el transcurs del debat sobre la moció de suport a la Vaga General que va tenir lloc ahir dilluns al Ple de l'Ajuntament, el Portaveu d'Esquerra, Josep Maria Cervelló, va desgranar els motius pels quals Esquerra "està en contra de la reforma laboral i a favor d'aquella gent que vol impedir el principal atac contra la classe treballadora de la democràcia", en al·lusió a les organitzacions convocants i al conjunt dels treballadors i treballadores que faran Vaga el proper dia 29 de setembre. En la presentació de la moció, el portaveu republicà ha assegurat que "la crisi s'utilitza com a excusa per a laminar els drets dels i les treballadores" en comptes de ser utilitzada per a "canviar el model productiu". Segons Cervelló, la crisi era una oportunitat per recapitular sobre el funcionament del capitalsme financer no productiu, però aquesta ocasió "s'ha convertit en ajustaments, retallades de drets socials i, el que és pitjor, ajudes als bancs que no han servit per reactivar l'economia sinó perquè s'apujin els sous els seus directius".

José Antonio Labordeta
País Valencià

Esquerra lamenta la mort de Labordeta

Esquerra lamenta la mort de l'exdiputat aragonès José Antonio Labordeta. Un polític exemplar, valent, honest. Un gran patriota aragonès molt amic de Catalunya. El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, s'ha mostrat dolgut per la mort de Labordeta i ha subratllat que 'ens ha deixat un amic de Catalunya'. Puigcercós, que ha confessat no tenir paraules per la mort d'aquest polític amb qui va compartir escó al Congrés i de qui va seguir 'tota la seva trajectòria artística i política', ha assegurat que la mort de Labordeta, 'persona que estimava la llengua i cultura catalanes', 'és una pèrdua irreparable per l'Aragó, per tots els demòcrates i per totes les persones d'esquerres'. El president d'Esquerra al País Valencià, Agustí Cerdà, que va ser company d'escó al Congrés de Labordeta, junt amb el també exdiputat Joan Puig i el diputat Joan Tardà, han volgut acompanyar la família i a la Chunta Aragonecista fent arribar personalment el seu condol a la capella ardent que s'ha instal·lat al Palacio de la Aljafería, seu de les Corts d'Aragó.

Pere, Aragonès, Montgat
Maresme

Pere Aragonès dóna arguments econòmics a favor de la Independència

El passat 15 de setembre, el diputat al Parlament de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, va compartir una xerrada amb montgatins i montgatines tractant temes d'actualitat com el nou import de successions i diferents arguments econòmics per a la independència. La presentació de la ponència va ser a càrrec de la portaveu del grup municipal, Rosa Funtané i Vilà i va comptar amb l'assistència de gairebé una trentena de veïns i veïnes que es van mostrar molt interessars en conèixer i aprofundir les seves inquietuds respecte el projecte polític d'Esquerra. Des de l'executiva local han manifestat el seu agraïment a Pere Aragonès i a tots els assitents, pels quals, ham anunciat que es disposen a oferir un ampli ventall de xerrades per tal de poder establir lligams propers amb la política Nacional.

Josep Formas i Joan Puigcercós
Maresme

Èxit de l'homenatge a Josep Fornas a Vilassar de Mar

Més de 150 persones es van aplegar diumenge dia 19 per homenatjar Josep Fornas, con vilatà de Vilassar de Mar, recentment distingit amb la Creu de Sant Jordi. En un acte ple de referències a la història i la cultura va presentar l’acte el portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Damià del Clot. El primer en prendre la paraula va ser l’Alcalde de Vilassar de Mar que va tindre paraules de reconeixement cap a l’homenatja’t i també li va fer entrega del pin de la Vila. En segon lloc i per tal de destacar el seu perfil més cultura va prendre la paraula Albert Manent amic personal i que va glossar la figura de Josep Fornas com també va descriure anècdotes dels temps viscuts. Seguidament va prendre la paraula Lluïsa Fornas, que va descriure les vivències de la família durant l’activisme cultural i polític del seu pare durant la negre etapa del franquisme. En darrer lloc va parlar el President d’Esquerra, Joan Puigcercós que va fer un ferm homenatge a Josep Fornas i tots aquells que com ell en circumstàncies molt adverses van resistir i van mantenir un fil roig que dona continuïtat a la nació i la cultura de Catalunya durant una de les etapes més difícils de la seva història.

Roda de premsa al carrer Ramon Llull 20, davant dels pisos per a joves
Molins de Rei

Xavier Montserrat afirma que Esquerra aporta solucions a la complexa situació que viu el jovent

Xavier Montserrat ha afirmat que ‘durant molts anys les polítiques de joventut a Molins de Rei no es van considerar estratègiques per a construir el país', i ‘tendien massa cap a l'oferta d'accions vinculades al lleure', deixant de banda la resolució dels problemes comuns que afectaven el col·lectiu. Per això, ha afegit, ‘calia ressaltar la necessitat de fer possible que els joves catalans poguessin emancipar-se, perquè emancipació vol dir llibertat'. Durant els anys de govern on Esquerra ha dirigit aquestes polítiques al nostre ajuntament i a la Generalitat de Catalunya han estat anys de importants canvis per als i les joves de la Vila: s’han aprovat 3 plans local fets amb participació, la creació de la Borsa d’Habitatge Jove, l’aposta pel punt jove, el treball conjunt amb tots els instituts de la vila, el suport a les entitats juvenils i als joves creadors, l’espai d’assaig,… En el propers dies veurem com s’adjudiquen 30 pisos d’Emancipació Juvenil, i 8 pisos per a persones amb ingressos inferiors a 16.