Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Torelló

Pere Esteve mor als 62 anys després d'una llarga malaltia

L'exsecretari de l'associació Catalunya 2003 i exconseller de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya, Pere Esteve, ha mort aquest nit als 62 anys com a conseqüència d'una llarga malaltia. Esteve, que va néixer a Tiana (Maresme) l'any 1942, va haver de dimitir el passat mes d'octubre del càrrec de conseller perquè l'estat de salut li impedia assumir-lo amb la dedicació necessària. Pere Esteve era una persona molt estimada per la gent d'ERC de Torelló, doncs més d'una vegada ha fet acte de presència al poble.

Anoia

Carme tindrà una escola nova

Així de contundent fou la delegada territorial d’educació, Carme Arnau en la seva visita a Carme la setmana passada on assistí a una trobada amb regidors i l’alcalde del consistori municipal, la directora de l’escola i la diputada d’Esquerra Republicana de Catalunya Marina Llansana. Carme Arnau va reiterar la voluntat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya de fer a Carme una escola de nova construcció i d’una línia. Exposà que l’Ajuntament ha de decidir els terrenys on ubicar-la i a partir d’aquí l’administració es posa a treballar en el disseny del projecte i l’adjudicació de l’obra. Per la seva part, l’Ajuntament de Carme ja ha iniciat converses amb propietaris per tal d’adquirir uns terrenys propers a la nova zona esportiva de manera que es podrien utilitzar les instal·lacions en horari escolar. En aquesta trobada també s’exposà la necessitat imperiosa de més espai per al proper curs i la delegada territorial aportà algunes solucions “dignes i econòmiques, ja que el Departament té planificada la construcció de la nova escola i no pot invertir massa diners en la provisionalitat d’un sol curs”.

Torelló

"Veus, la llum s'apaga" és el segon llibre de poesia del torellonenc i membre de les JERC Joan Crosas

El torellonec i membre de les JERC-Vall del Ges, Joan Crosas, acaba de publicar, a Emboscall Editorial, el seu segon llibre de poesia. Es titula "Veus, la llum s'apaga" i inclou un conjunt de poemes que reflexionen sobre la doble personalitat de les persones, analitzant la part positiva i la negativa que té tot ésser humà. Joan Crosas defineix l'estil dels poemes com a poesia filosòfica. El torellonenc ja havia publicat, al 2003, un altre llibre que porta el nom de "Quan el dia i la nit tenen nom". El nou llibre està estructurat en tres parts. En la primera, Crosas explica la seva experiència personal respecte la part bona i la dolenta de la seva personalitat. El segon bloc, està dedicat als pecats capitals i el llibre acaba amb un romanç on hi ha un diàleg entre l'àngel i el dimoni, que popularment es diu que tots portem a dins. (EL ter)

Torelló

Presentació del llibre “Tots els colors de la llengua” a la Vall del Ges

El passat divendres 3 de juny, les JERC Osona, el Ripollès i el Lluçanès vam presentar la campanya “Nous veïns, nous reptes. Per la plena ciutadania de les persones immigrades” a la Vall del Ges davant d’una trentena de persones. L’acte va tenir la col•laboració dels escriptors i periodistes Agustí Danés i Mariona Casas que varen presentar els seu llibre “Tots els colors de la llengua” i de la Asha una noia senegalesa de Torelló que va decidir acollir-se al programa del voluntariat lingüístic. L’acte va començar amb la presentació de la campanya que va anar a càrrec de Jordi Casals, Secretari Regional de Relacions Institucionals de les JERC i regidor a Torelló. Casals va deixar clar que la campanya de les JERC era una campanya ambiciosa. Una campanya que pretén conscienciar a la societat civil de les nostres comarques que la nova immigració no ha de suposar un problema, sinó que s’ha de concebre com una oportunitat, i alhora lluitar contra els discursos xenòfobs d’alguns partits i associacions que volen convèncer a la societat de que els immigrants són la causa dels nostres problemes i una amenaça per la resta.

Anoia

Josep Huguet inaugura la nova secció local d'ERC de Castellolí.

Durant l'acte va intervenir la regidora d'ERC i Presidenta de la secció local, Teresa Pelegrí, la qual va agrair la presència al centenar de veïns presents en l'acte. Va fer un especial agraiment, també a tota la gent que està donant suport al grup municipal d'Alternativa pel Canvi, doncs aquesta activitat és la que ha facilitat la creació d'aquesta nova secció local d'ERC de Castellolí. A continuació va prendre la paraula el President Comarcal Jordi Mercader, que va posar de manifest que ja s'està acostumant a assistir a actes de creació de noves seccions locals a la comarca, doncs feia quatre dies que inaugurava la secció local de Sant Martí de Tous, i aquest és un bon síntoma de la vitalitat d'ERC. També va intervenir en l'acte la diputada Marina Llansana, que va animar als presents a continuar participant de la dinàmica de treball d'aquest veïns, que sota les sigles d'ERC estava fent una gran tasca en favor del municipi, i per tant també del país. Va cloure l'acte el Conseller Josep Huguet, el qual va manifestar l'estat actual de la gestió del govern tripartit, i les propostes de futur que aquest té.

Anoia

Presentació de la secció local d’ERC de Sant Martí de Tous

El passat dijous dia 2 de juny, es va realitzar a Sant Martí de Tous, l’acte de presentació de la secció local d’aquest municipi. Davant d’una quarantena d’assistents, la presidenta d’ERC de Tous Maria Torrents, va explicar les motivacions que els han portat a crear aquesta secció local d’ERC, i va motivar als veïns a col.laborar-hi des del grau de compromís que cadascú vulgui assumir. El president comarcal Jordi Mercader, va posar de manifest, que “la creació d’aquesta secció local és el reflex de la feina que s’està fent a Tous des de fa uns quants anys. El primer pas ja va ser l’obtenció d’un regidor a l’Ajutament ara fa dos anys, i la consolidació d’aquesta feina que s’està fent, ha de ser l’increment de regidors al consistori”. Finalment, la Consellera de Benestar i Família Anna Simó, va agraïr el convit que la gent d’ERC de Tous li va fer per assistir a la presentació, perquè li va recordar molt els seus inicis polítics a ERC, ara va quinze anys.

Torelló

"Nous Veïns, Nous Reptes", el divendres 3 de juny a Torelló.

La campanya de les JERC d'Osona, el Ripollès i el Lluçanès, "Nous Veïns, Nous Reptes. Per la plena ciutdania de les persones immigrades", arriba a Torelló en forma de presentació del llibre "Tots els colors de la llengua" dels periodistes osonencs, Agustí Danés i Mariona Casas. La presentació es farà a Gestiomat, el divendres 3 de juny a 2/4 de 9.

Torelló

Esquerra demana posà fre al vandalisme que pateix reiteradament el camp de futbol

Jordi Casals va demanar que es prenguin mesures per reforçar la seguretat al camp de futbol de la zona esportiva, ja que sovint s'han detectat actes vandàlics, que a més de suposar danys materials també són un perill pels qui practiquen en el camp, doncs parlem, a més de cadires trencades i altres danys, de vidres trencats a la gespa. El portaveu d'ERC va demanar fer un reforç continuat temporalment en la zona esportiva, on el regidor a reconegut que hi ha un nombre creixent d'actes vandàlics.

Torelló

ERC de Torelló demana més control pels estacionament al Casc Antic

En el ple de maig, ERC-AM va demanar més control en els estacionaments al Casc Antic de Torelló, sobretot en llocs sensibles on es posa en perill els peatons, que en principi són els qui tenen prioritat. No és la primera vegada que els republicans demanen coherència en la política sobre els estacionaments al Casc Antic, ja que la senyalització prohibeix l'estacionament i la parada però no s'actua en aquest sentit.

Torelló

ERC demana prendre mesures davant un estiu que es presenta complicat

ERC-AM va emanar a l'equip de govern mesures per afrontar un estiu que es presenta problemàtic, amb previsió de sequeres i restriccions d'aigua. El portaveu 'Esquerra, Jordi Casals, va demanar extremar les mesures de control dels recs i les fonts públiques, que diferents cops hem trobat fonts rajant descontroladament i recs amb pèrdues d'aigua. Casals també va pregar que es faci una campanya de sensibilització a la ciutadania, com a mínim en els edificis municipals.

Torelló

ERC denúncia el retard de l'aparició de la Guia d'Activitats d'Estiu i Flora Vilalta diu que és culpa d'impremta

ERC-AM va denunciar el retard de la Guia d'Activitats d'Estiu, fet que perjudica tant als pares que volen inscriure els seus fills, com a les entitats que organitzen les activitats, algunes de les quals tenen la data límit d'inscripció a una setmana vista de la publicació de la guia. La regidora Flora Vilalta va adduir el retard a problemes d'impremta, tot i que Casals va apuntar una mala planificació.

Anoia

Realitzat el Congrés Comarcal ordinari

Davant de la militància d’ERC de la comarca, es van presentar els diferents informes: Enric Esteve va presentar l’informe econòmic, Marina Llansana l’informe de la diputada i Jordi Mercader el de presidència i Elisenda Guarch l’informe del Grup d’ERC al Consell Comarcal. Tots el informes van ser aprovats per la majoria dels assistents. Enguany no s’ha produït la renovació de càrrecs, doncs segons els estatuts del partit, aquests es renoven cada dos anys, i fins el proper 2006 no estan previstos canvis.

Torelló

ERC de Torelló no assisteix a la inauguració de Fira Natura

ERC de Torelló no assisteix a la inauguració de Fira Natura, volent mostrar així que no s'està d'acord a com s'ha portat a terme la Fira Natura d'enguany. El grup municipal republicà ja va votar en contra de l'aportació de l'Ajuntament en el passat Ple Municipal, ja que, com va dir Jordi Casals, "no s'ha fet el replantejament que des d'ERC es va demanar en una reunió mantinguda amb el regidor". ERC va plantejar la necessitat d'un replantejament global del projecte per redefinir l'àmbit temàtic, la zona geogràfica d’incidència, treballant a mitjà i llarg termini, marcant objectius clars i fer una avaluació per trobar la major eficàcia. S'ha de tenir un projecte clar, saber què volem i redefinir, si cal, l'esforç pressupostari. Per Jordi Casals, "Fira Natura és fer un esdeveniment sense un rumb clar, amb l'únic objectiu de crear una activitat durant un cap de setmana, un Fòrum de les Cultures en petit, un lloc on hi cap tot". ERC també lamenta, que a més de no escoltar la regidoria les peticions del grup, tampoc s'ha fet la reunió prèvia a la Fira, informant del què es faria el per què, tal com es va comprometre el regidor Fontserè.

Anoia

ERC inaugura la nova seu d’Igualada i Comarca.

A l’acte hi assistirà el Conseller Primer de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, el qual farà els honors, acompanyat de la diputada anoienca Marina Llansana, i dels presidents comarcal i local Jordi Mercader i Oriol Solà. El local restarà obert fins a les 21.30h, per tal de facilitar l’accés a tothom que desitgi visitar-lo. A partir d’aquest dia, l’horari d’obertura al públic serà els dimarts, dimecres i divendres de 9h a 14h i de 15h a 18h, i el número de telèfon és el 93 805 00 18. Tot i això, ERC no tanca, i estem localitzables a través de l’adreça electrònica anoia@esquerra.org . Aprofitem també, per difondre les noves pàgines web de la Federació Comarcal de l’Anoia www.esquerra.org/anoia i de la Secció Local d’Igualada www.esquerra.org/igualada , que actualment si estan entrant els continguts.

Torelló

ERC-AM prega més celeritat en pintar els carrers reasfaltats i demana per la coincidència de les obres de la Plaça de la Sardana i les festes del barri

ERC-AM ha demanat en el darrer Ple que es vagi amb més premura a l'hora de pintar les senyals vials del terra en els carrers que es reasfalten, doncs comporten una disfunció i perill per la mobilitat, sobretot amb els vianants. Casals va demanar que s'insitís a la Diputació perquè accelerés l'actuació. ERC també va demanar si s'havia valorat que les obres a la Plaça de la Sardana coincideixin amb les festes del barri de Montserrat.

Torelló

S'aprova una moció d'ERC-AM de Torelló, en suport a la Franja de Ponent.

Ja que el català encara no és llengua oficial a la Franja de Ponent. Quatre comarques no tenen reconegut el seu idioma i cultura pròpia, i de ben segur, els més afectats són els nens i nenes en edat escolar, ja que pateixen la discriminació d’haver de fer l’ensenyament totalment en castellà. Només tenen l’opció d’una o dues hores de català a la setmana, de manera optativa i no en tots els pobles. Ja que en la major part de biblioteques i escoles és extremadament difícil, quan no impossible, trobar recursos pedagògics, publicacions i llibres en català. Ja que la Xarxa de Casals de la Franja de Ponent va iniciar l’any 2001 una campanya de recollida de llibres per distribuir-los pels seixanta-dos pobles de les quatre comarques. Ja que a partir de gener de 2004 la campanya ha pres una nova dimensió ja que institucions, entitats i persones d’arreu dels Països Catalans s’han sumat i afegit a la Campanya. Entre d’altres, l’Institut d’Estudis Catalans, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua, el Consorci de Normalització Lingüística, Òmnium Cultural, Vilaweb, entre d’altres.

Torelló

ERC de Torelló dóna suport a què totes les places d'escola bressol siguin públiques.

Després de reunir-se amb tots els grups, l'alcalde ha informat que es té la intenció de municipalitzar la llar d'infants Blancaneus i que es crearà una nova escola bressol. Aquest nou equipament haurà de donar cabuda a les 90 noves places que preveu el mapa català de llars d'infants. En el programa electoral d'ERC s'hi contemplava la municipalització de la Blancaneus, així que el suport d'ERC és en tant que corresponsabilitat.