Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Teià

Pressupost 2010

En aquests moments les regidores de l’equip de govern d’Esquerra Teià ens trobem preparant i elaborant el Pressupost del proper exercici 2010. Són temps difícils els que ens toca viure, amb una important reducció d’ingressos municipals, conseqüència de la crisi econòmica i l’aturada de tota activitat constructora i empresarial. Aquest fet ens porta a reduir al màxim les despeses del nostre Ajuntament i millorar-ne encara més la gestió. Ens trobem en una cruïlla complicada, en la que hem de decidir quins serveis municipals podem mantenir, quins cal reduir i, el més difícil, quins serveis haurem de tancar. Afrontem aquest repte amb valentia i no ens tremolarà el pols en la presa de decisions, tot i que lamentem el fet que el finançament municipal (a diferència de l’autonòmic i l’estatal) arrossegui una debilitat endèmica, que ens fa dependre de factors molt inestables, i no sembla que s’albiri una solució a curt termini. En qualsevol cas, des de les administracions municipals, la gent d’Esquerra Teià seguirem reclamant que els diners s’han de dirigir a les administracions més properes als ciutadans i dotar-les de veritable capacitat de recaptació, gestió i decisió.

Federació de Lleida

Cabasés: 'Esquerra ha empès aquesta cambra a la modificació de Successions'

Cabasés ha manifestat que ‘ens hem de felicitar perquè ho hem aconseguit entre tots, i hem donat resposta a un clam social'. La diputada ha estat, també, molt explícita amb les reaccions que ha provocat aquesta reforma dient que ‘avui algú parla de divisió, altres parlen de proposta descafeïnada, però fora d'emetre valoracions, només constataré el fet que el 94% dels catalans quedaran exempts de l'impost de successions, i això és així i ningú ho pot negar'. La diputada independentista ha recordat la voluntat de mantenir el tribut per continuar gravant les rendes més altes i ha esmentat els aspectes més importants que conté la reforma. Amb la seva aprovació, s'amplien els mínims exempts per grups de parentiu, l'eliminació dels coeficients per patrimoni preexistent i la simplificació de l'estructura tarifària. Unes mesures que redueixen de forma radical la tributació dels successors directes (cònjuges i fills) i reajusta la progressivitat i equitat de l'impost, a més de compatibilitzar aquestes exempcions amb el sosteniment de les bonificacions del 95% de l'habitatge habitual.

Federació de Lleida

Esquerra aprova una Llei de Pesca que estructura un nou sistema de gestió sostenible adaptat als temps actuals

La diputada d'Esquerra M. Àngels Cabasés ha destacat que aquesta llei ‘té en compte les tendències del sector, una clara aposta pel desenvolupament progressiu del model de pesca sense mort, i que ofereix un ampli ventall de possibilitats de participació del territori'. El text de la llei aprovada avui estableix un pla d'ordenació que ha de servir per classificar, delimitar i regular les diferents àrees de pesca, fomenta la pesca sense mort i endureix les sancions en cas d'infracció. A més, també crea un consell assessor de pesca i una comissió per a la conservació de les espècies aqüícoles. En aquest sentit, Cabasés ha expressat ‘el desig que els pescadors puguin gaudir amb llibertat i plenitud de la pesca a Catalunya, el desig que el reglament i el Pla d'Ordenació de la Pesca Continental es desenvolupin seguint l'esperit contingut en la llei de participació a tot el territori, i el desig que tots els peixos dels nostres rius, autòctons i introduïts, se sentin catalans'.

Térmens

Jaume Gilabert inaugurarà la Térmens Lan Party

El proper dissabte 19 de desembre a les 18 hores de la tarda, tindrà lloc l'acte d'inauguració de la Térmens Lan Party d'enguany, la qual anirà a càrrec del President de la Diputació de Lleida, el sr. Jaume Gilabert i Torruella. La Térmens Lan Party arriba a la seva sisena edició i espera comptar amb prop de 200 joves afeccionats a la informàtica vinguts d'arreu.

Sant Pere de Vilamajor

Felicitats Sant Pere de Vilamajor.

La secció local d’ERC vol felicitar a tots els Vilamajorencs i Vilamajorenques que el passat diumenge 13 de Desembre varen anar a votar, i en especial a aquells que desinteressadament varen fer-ho possible. Parlem de tots els voluntaris del 13D, que malgrat la poca cohesió i la dispersió del nostre municipi van treballar de valent per tal que tothom estigues informat. El 13D, ha estat un dia memorable a aquest municipi. 842 persones varen exercir el dret a vot de les quals mes del 91% vol la independència. No defallirem, continuarem treballant i lluitant fins que ho aconseguim Visca Catalunya Lliure!!

Federació de Lleida

Esquerra celebra els resultats de les consultes sobre la independència que han tingut lloc a Lleida

En vista d’aquests resultats, Vidal assegura que “l’independentisme avança, i que els referèndums d’ahir són un exercici de democràcia i civisme, demostrant que el dret a decidir és un dret democràtic’. El president de Lleida també ha explicat que ‘des del partit estem especialment satisfets perquè en els municipis on Esquerra està a Govern, la participació ha estat força alta per tant amb Esquerra als ajuntaments aconseguirem majors cotes de consciència nacional’, i ha recordat que la participació és comparable i fins i tot superior a altres convocatòries vinculants com les passades eleccions europees o la de l'Estatut. Finalment, Àngel Vidal ha encoratjat els municipis que han de celebrar consultes el proper 28 de febrer i 25 d'abril a ‘treballar conjuntament amb les entitats i la ciutadania per tal que les següents consultes siguin més exitoses encara”.

Vilassar de Mar

Presentació de la plataforma Vilassar de Mar Decideix

El proper dissabte dia 19, a les 19,30h, es presentarà en societat la plataforma Vilassar de Mar decideix. L'acte es farà al centre social Mossèn Josep Maria Galbany, al carrer Sant Roc 2-6, de la nostra població.Participaran a la presentació el Sr. Víctor Alexandre, periodista i escriptor, el Sr. Josep Manel Ximenis, regidor de l'Ajuntament d’Arenys de Munt, i el Sr. Jaume Rosell, portaveu de la Comissió Consulta Arenys de Munt. L'acte estarà moderat per Alexis Serrano, historiador i membre també de la plataforma. Us animem a participar!  

Anoia

ERC Capellades demana més transparència en la contractació de la gestió de la deixalleria municipal

En el ple del passat 11 de novembre va ser aprovat el plec de clàusules per a la gestió i l’explotació de la deixalleria municipal amb el nostre vot en contra. La raó de la nostra oposició és que CiU pretén fer aquesta contractació mitjançant procediment negociat sense publicitat, que vol dir que serà directament l’equip de govern qui demani a les empreses que consideri més adients que presentin les seves ofertes. La proposta d’Esquerra era que es fes un concurs obert al qual tothom hi pogués accedir, un sistema que entenem força més transparent i més adequat sobretot a aquests temps en què l’actuació pública està sota permanent sospita. Així ho van entendre també els representants de CiU i aquest era l’acord al qual vam arribar, però, sorprenentment, a l’hora del ple CiU se’n va desdir i va proposar novament que el sistema fos el procediment negociat sense publicitat, per la qual cosa ens vam veure obligats a votar en contra. Aclarim, doncs, que la deixalleria continua sent un projecte d’Esquerra, des de les gestions i insistència inicials del regidor Jaume Morera per aconseguir-ne la subvenció, fins a la seva construcció.

Anoia

El sí s’imposa a Prats de Rei amb un 92,71% i una participació superior al 40%

D’un total de 477 persones convocades a les consultes, 194 han anat a votar aquest diumenge passat al municipi dels Prats de Rei, representant més del 40%, (uns 10 punts per sobre de la mitjana nacional). A més, cal destacar l’aclaparador resultat a favor del si, molt a prop del 93%. El poble de Prats de Rei ha respost a la crida feta per la coordinadora “Prats Decideix” amb entusiasme i decisió. Un dels objectius de la coordinadora era arribar al 40% de participació i aquest objectiu s’ha complert. Cal recordar que han estat uns resultats molt semblants als de les darreres eleccions europees, que també es trobaven al voltant del 40%, amb la diferència que aquesta consulta era feta per voluntaris del poble, sense suport institucional del govern, ni cap campanya pagada per les institucions. En una diada sense incidents, cal destacar la resposta de poble, totalment cívica i entusiasta. El vot s’ha repartit en sectors de totes les edats, amb un comú denominador clar dels votants: la crítica majoritària vers la situació actual del poble català i l’immobilisme polític.

Federació de Lleida

Ridao: “Els referèndums d’avui són un gest de desafiament a l’aparell de l’Estat Espanyol”

Joan Ridao, secretari general d’ERC, ha demanat avui a tots els ciutadans dels pobles on es celebra referèndum, que vagin a les urnes per reivindicar el dret a decidir com un principi democràtic i així “poder llençar un senyal de respecte a la voluntat popular expressada pel poble de Catalunya a les urnes”. Ridao considera que els referèndums d’avui són un “desafiament democràtic a l’aparell de l’estat” i ha recordat que a l’estat espanyol hi ha molta gent que “amb la constitució a la mà persegueix als independentistes com si la independència de Catalunya fos una qüestió d’ordre públic, on hi volen aplicar el codi penal” per això espera que hi hagi una alta participació perquè “tot i que hi hagi gent en contra de la independència, no n’hi ha en contra de les urnes i de la democràcia”. Ridao ha fet aquestes declaracions avui a les Borges Blanques, on juntament amb Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida i Jaume Gilabert, president de la Diputació, han acompanyat a l’alcalde de les Borges, Miquel Àngel Estradé a oficialitzar el seu vot.

Anoia

El Bruc podrà millorar Can Casas, actual Casa de la Vila

La diputada d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Anna Hernández, i l'alcaldessa de El Bruc, Maria Josep Aubarell, van signar aquest dijous un conveni que permetrà l'adequació i millora de l'escala principal de l'edifici de Can Casas, actual Casa de la Vila, Museu municipal i biblioteca popular. L'actuació que es preveu permetrà la posada en ús de l'escala de l'edifici, complint els requeriments de seguretat d'un edifici públic. Aquesta actuació s'inscriu en el marc del Pla de concertació, Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat 208-2011 i té un import de 68.000 euros. La direcció i execució de l'obra estarà assumida pel servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, que ja ve actuant a Can Casas des de l'any 1985 en la restauració de les cobertes, l'adaptació de la planta baixa com a sala polivalent, l'adaptació de l'antic celler com a biblioteca municipal i en la restauració de la façana principal i la de la biblioteca. Can Casas Com explica Poblesdecatalunya, aquest edifici es va construir l'any 1889 al mateix indret on antigament hi havia hagut un hostal.

Sant Quintí de Mediona

Esquerra de Sant Quintí aconsegueix 350 euros per la Marató de TV3

Esquerra de Sant Quintí de Mediona hem aconseguit 350 euros en benefici de la Marató de TV3, organitzant una caminada popular dins el cicle “Fem un tomb i sabrem on som” per algunes de les barraques de pedra seca més característiques del terme municipal. Durant aquesta caminada s'ha preparat un esmorzar popular amb productes de la terra, tal com és habitual en cadascuna d'aquestes sortides que s'organitzen cada mes des de fa 10 anys. Aquesta vegada s'ha fet una rosta d'oli novell i viandes del país i cadascun de la cinquantena de participants hi ha aportat una donació voluntària, que sumades han assolit la xifra de 350 euros, ja ingressats a la Marató de TV3 per afavorir la investigació científica contra les malalties minoritàries. Des d'aquí volem donar les gràcies a totes les persones que ens han acompanyat en la caminada i hi han col·laborat desinteressadament. 13 de desembre de 2009

Cardedeu

La consulta sobre la independència del 13-D a Cardedeu

Des d’ERC-Cardedeu felicitem molt sincerament la Plataforma ciutadana Cardedeu Decideix per tota la feina feta i l’excel•lent organització, així com també els centenars de cardedeuencs/ques que d’una manera o altra han col•laborat perquè la consulta de diumenge fos un èxit des de tots els punts de vista. Gràcies i enhorabona! Valorem molt positivament els resultats de la consulta, ja que, tot i tractar-se d'una consulta no vinculant i sense suport ni finançament governamental de cap tipus, la participació s'ha acostat al 30%. A més a més, la victòria aclaparadora del Sí, demostra que l'independentisme no és una opció minoritària, ni a Cardedeu, ni a la resta del país on s'ha consultat. Creiem que aquesta consulta és només l'inici d'un camí, difícil però no impossible, que, per una banda, reforça la democràcia participativa al nostre poble i, per altra banda, ens ha de dur indefectiblement a exercir el dret a l'autodeterminació de forma lliure i vinculant a tot el país.

Alcoi

Home lliure, recorda-te'n

“Un bisbe celebra una missa a Paracuellos amb símbols franquistes”. Amb aquest titular elpais.com informava el passat 2 de desembre de la cerimònia oficiada per Monsenyor Juan Antonio Reig al municipi madrileny. El bisbe d’Alcalá de Henares, segons relata el diari, va celebrar la missa amb una bandera franquista a l’altar i davant de destacats personatges ultradretans com ara Blas Piñar. Aquest succés passa tot just un any després que el President de la Conferència Episcopal Espanyola, Antonio María Rouco Varela, posicionant-se contra la Llei de la Memòria Històrica, diguera que “A vegades és necessari saber oblidar. No per ignorància o per covardia, sinó en virtut d'una voluntat de reconciliació i de perdó responsable i forta...”. Queda clar, doncs, que durant aquest any que s’acaba l’Església oficial ha volgut que oblidem; que oblidem els “nostres morts”. L’Església bé que s’encarregà al seu moment de recordar els seus “mártires por la fe”: Gairebé mig miler de màrtirs religiosos de la Guerra Civil, ja reconeguts durant el franquisme, caídos por Dios y por España.

carmel, modol
Federació de Lleida

Esquerra aconsegueix el compromís pel retorn del sobrecàrrec dels impostos sobre el gasoil satisfets pels pagesos catalans

La Comissió d’Economia del Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat l’esmena que Esquerra Republicana va presentar ahir a registre, en solitari, per demanar que el Govern retorni als agricultors i ramaders del nostre país el sobrecàrrec de l’impost sobre el gasoil que han satisfet durant el període comprès entre l’1 de gener i el 31 de desembre d’aquest any. El diputat Carmel Mòdol ha manifestat que ‘Esquerra sempre ha defensat els interessos del sector de la pagesia i era de justícia demanar aquesta devolució’, que serà factible tan bon punt el Congrés cedeixi la competència a les Comunitats Autònomes per deixar sense efectes el sobrecàrrec autonòmic de l’Impost sobre Vendes Minoristes de Determinats Hidrocarburs; un tràmit que està previst que s’aprovi aquesta mateixa setmana al Congrés dels Diputats. Amb aquesta esmena a la Llei d’Acompanyament, presentada per Esquerra en solitari, Carmel Mòdol explica que ‘no es busca res més que alleugerir la pressió fiscal sobre els pagesos i ramaders de Catalunya i esdevé un pas més en la lluita d’Esquerra per aconseguir que el gasoil agrari tingui una menor pressió impositiva aconseguint la consideració de gasoil professional’.

Federació de Lleida

Esquerra de Lleida demana el SÍ als 48.000 votants de la plana que poden participar als referèndums de diumenge

Per la seva part, Miquel Àngel Estradé qui també és alcalde a les Borges Blanques, on també es realitza la consulta aquest diumenge, ha destacat que els electes d’ERC han tingut també un paper fonamental “perquè un projecte com aquest requereix d’una transversalitat ideològica i partidista, i ERC porta l’independentisme a l’Adn”. Estradé ha assegurat que aquest diumenge els més de 200 alcaldes i 1800 regidors d’ERC de tot el país, treballaran per a que el dia “sigui una jornada festiva i cívica, per a que tots els ciutadans puguin expressar-se sense coaxions”. Estradé diu que tots aquests alcaldes i regidors d’ERC han treballat al costat de les entitats organitzadores per proporcionar-los-hi “tots els mitjans i facilitats per a que puguin organitzar la consulta amb totes les garanties, i per a que disposin de mitjans i logística suficient per a que el diumenge sigui tot un èxit”, també ha assegurat que la feina dels càrrecs electes de cada poble és la de “vetllar per l’ordre públic i preservar la bona convivència”.