Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Emma Peiró, primera per l'esquerra, amb la resta de tertulians del programa
Teià

L'Emma Peiró participa al programa Pantalla Oberta de m1tv

Amb el títol "Comença el curs", l'Emma Peiró, regidora d'Educació de Teià, va participar ahir en la tertúlia del programa Pantalla Oberta de m1tv, el canal TDT del Maresme. Es van tractar els principals reptes del curs escolar d'enguany com el nou calendari, la digitalització a les aules i els efectes de la crisi. D'altra banda, també es van abordar quines han de ser les respostes de l'administració pública davant la manca de recursos de les famílies en matèria educativa i davant el trasllat de molts infants de l'escola privada cap a la pública per problemes econòmics dels seus pares. Finalment, el debat es va centrar en l'anomenada "generació ni-ni", joves que ni estudien, ni treballen, ni pensen fer-ho, de la qual Espanya n'és capdavantera a Europa segons els últims informes de l'OCDE. Si no vau poder veure el programa i us interessa, el podeu visualitzar a m1tv

Gràcia

Comunicat d'ERC-Gràcia per la Diada Nacional de Catalunya 2010

ERC-Gràcia, davant de la proximitat de la Diada Nacional de Catalunya de l’11 de setembre, vol expressar: - Que, per nosaltres és la primera Diada Nacional on, mort el federalisme després de la sentència de l’Estatut, la societat catalana només pot triar entre l'opció Autonomista (Unionista a Espanya) o l'opció Independentista. ERC aposta per la segona via i emplaça la resta de partits a pronunciar-se sobre aquesta tria. - En tant que entenem que la Diada Nacional, a més a més d’una celebració de la pròpia existència, és una data per a la reivindicació nacional i demanem a la ciutadania gracienca que l’expressi, més que mai després de la manifestació del 10J: o Tot penjant estelades i senyeres als balcons de Gràcia o Assistint el divendres 10 de setembre, a les 19h a la Plaça de la Vila de Gràcia, a la celebració de la Diada organitzada pel Districte i les entitats del G-6 per a continuar expressant, una diada més, que som una Nació i tenim Dret a Decidir.

ecologistes
ERC Cervelló

Al·legacions Ciments Molins

L'empresa Ciments Molins, tot i el que va dir fa un temps, ha decidit tirar endavant amb la crema de residus alternatius a la nova línea de producció, i ha accelerat la sol.licitud de l'autorització a la Conselleria de Medi Ambient. Davant d'aquest fet, els companys del Grup Municipal d'Esquerra de Sant Vicenç dels Horts, han presentat les al·legacions oportunes. Aquestes al.legacions es basen en el fet que no hi ha garanties que, amb la crema d'aquests residus alternatius (llods de depuradores i fusta tractada), la població no es pugui veure afectada en un futur. La incineració de residus perillosos en els forns de les fàbriques de ciment constitueix una pràctica d'elevat risc per a la salut dels treballadors, la població veïna com la de Cervelló i el medi ambient. La incineració no representa una solució per a la generació de residus. No fa que aquests desapareguin, ni s'elimina la seva perillositat. Es trasllada el problema a altres mitjans. En el procés d'incineració, a causa de la gran heterogeneïtat dels residus, es genera una gran quantitat de substàncies perilloses, com les dioxines i els metalls pesants, que són un risc per a la salut i el medi ambient.

Sant Just Desvern

L’executiva local d’Esquerra – Sant Just Desvern accepta la baixa del seu president Jordi Anguera

L’executiva local d’Esquerra a Sant Just Desvern va celebrar la primera reunió del curs polític el passat dimecres 8 de setembre. Un dels punts de l’ordre del dia era la petició de baixa del partit, al·legant motius personals, del president de la secció local, Jordi Anguera, amb la conseqüent renúncia al càrrec. Els membres de l’executiva van acceptar aquesta baixa i van aprovar comunicar-ho formalment a tots els militants de la secció local, que seran convocats a una assemblea per votar les candidatures presentades a la Presidència i a la Permanent local el proper dimecres 6 d’octubre. L’executiva vol mostrar el seu agraïment per tots els anys que Jordi Anguera ha dedicat a la secció local d’Esquerra i desitjar-li molta sort en els seus projectes. Fins a l’elecció d’una nova Permanent i una nova executiva diferents membres de l’executiva i de la secció local assumiran les tasques de coordinació que fins ara exercia la Presidència, així com la representació al Consell de Promunsam, càrrec que fins ara exercia Anguera a proposta d’Esquerra.

Freixanet
Osona

Freixanet: "Espanya no vol la nació dels catalans, només vol els impostos dels catalans"

En una sala d'actes del Casino de Vic ple de gom a gom i en el marc de l'entrega dels premis SOMVIC, per part d'Esquerra Vic, Josep Maria Freixanet va traslladar als presents la importància del paper d'Esquerra en els darrers anys. Freixanet va posar en valor la feina feta pel govern, moltes vegades estibat pels independentistes, per l'aprovació d'acords i lleis bàsiques per reforçar els fonaments nacionals de Catalunya i avançar en la construcció de l'Estat Català. A més, el diputat osonenc va apuntar que la majoria de grans acords o grans lleis s'ha fet d'una forma transversal, comptant gairebé sempre amb el suport del principal partit de l'oposició, denunciant així els esgargamells convergents que ERC s'ha venut als socialistes. Freixanet, però, va posar en valor també la feina que es fa des de la ciutadania, en el dia a dia, i va demanar a l'auditori que el país necessita no només les forces polítiques fermes en els moments importantíssims pel país, si no també una ciutadania catalana que no decaigui en el desànim i impulsi el país cap a la llibertat des d'una societat integradora i cohesionada.

Corbera de Llobregat

El Director de zona del Departament d'Acció Social de la Generalitat visita Corbera

El passat dimarts, 7 de setembre, Esquerra-Corbera va organitzar un acte públic per continuar la tasca d'explicar la gran feina feta pel partit al capdavant del departament d'Acció Social i Ciutadania. Josep González Cambray, director dels serveis territorials del departament a la regió de Barcelona va explicar el conjunt de polítiques socials, familiars i d'immigració desenvolupades des dels darrers 7 anys. En aquest període s'ha fet un salt de model: "hem passat del model assistencial al catàleg de drets socials a què pot optar qualsevol ciutadà i ciutadana", va afirmar. "Hem més que triplicat el pressupost que hi dedicava el govern de CiU", va concloure. Cambray i l'alcalde, Pep Canals, van destacar que les polítiques socials són claus per a la cohesió social de la gent que viu a Catalunya. L'alcalde va recordar que aquestes polítiques "són coherents amb les que s'estan fent des de fa tres anys per Esquerra en l'ajuntament. Sense cohesió social no hi haurà majoria social per la independència", va continuar.

tasques d'extinció aèries
Simat de la Valldigna

Controlat l'incendi de Simat i de Rafelguaraf

L'incendi de Simat que s'inicià el passat dilluns cap a les 23,50 hores a la muntanya del Toro ha estat controlat a migdia. També cal parlar de l'incendi que s'inicià al terme de Rafelguaraf i que afectà al terme de Simat, també ha estat controlat a mitjan vesprada. A hores d'ara, dotacions de bombers del País Valencià i Catalunya romandran durant tota la nit per controlar les zones afectades i cremades. Sens dubte, han estat dies de molta activitat. El control dels diferents focs que han afectat a Simat ens alegra, tot i que ens deixa una indignació que difícilment podrem oblidar. Han sigut vora 200 hectàrees cremades del primer incendi, totes elles al terme de Simat. De l'incendi de Rafelguaraf, vora 2000 hectàrees s'han cremat i bona part d'elles són del terme de Simat. A més a més de les zones de muntanya, matolls, pins, carrasques i oliveres, també s'han cremat algunes zones d'arrabassades de tarongers(parcialment), que han servit de tallafocs, i diferents canalitzacions de reg a degoteig que creuen per les zones de muntanya cremades.

Joan Lladó i Francesc Jaume assistiren a la concentració
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra dóna suport als acomiadats de l'Hospital de Manacor

Esquerra Republicana s'ha sumat a la denuncia pública, per part dels sindicats STEI-i i CGT-Balears, dels acomiadament de sis treballadores i un treballador de l'Hospital de Manacor per part de la gerència del centre. Cal recordar que aquesta mesura disciplinària s'ha adoptat després que la jutgessa de Manacor, considerant que els fets denunciats pels treballadors, d'abusos per part de determinats directius, no arriben a constituir delicte, decretàs l'arxiu de la causa. Ahir dematí, un grup de treballadors i dirigents dels sindicats convocants, es van concentrar davant la seu de la conselleria de Salut i Consum, per tal de denunciar el que consideren “una mesura repressiva, venjativa i en tot cas desmesurada”, deixant de banda el fet que la via judicial no està esgotada. La concentració es repetirà cada dimecres a la mateixa hora. Esquerra Republicana s'ha posicionat en contra d'aquests acomiadaments i s'ha sumat a la demanda de readmissió dels treballadors, adhesió que es va fer efectiva per la presència ahir a la concentració del president d'Esquerra a les Illes, Joan Lladó, i del de la secció local de Palma, Francesc Jaume.

Esplugues de Llobregat

Inauguració de l’exposició sobre Francesc Macià

Noranta persones van assistir el dimecres 8 de setembre a l’acte d’inauguració de l’exposició "FRANCESC MACIÀ, UNA CATALUNYA LLIURE, JUSTA PRÒSPERA I GLORIOSA". L’acte presentat pel regidor d’ERC, Jordi Figueras, va comptar amb la presencia d'Agustí Alcoberro, director de Museu d'Història de Catalunya i Maria Teresa Peyrí-Macià, la neta del President Macià. Alcoberro va fer un repàs de la trajectòria vital de Francesc Macià, des de la seva pertinença a l’exèrcit com enginyer, fins a la restauració de la Generalitat de Catalunya. El director de Museu d'Història de Catalunya, va destacar els girs ideològics que va experimentar en Macià, primer cap al catalanisme arran dels fet del Cu-Cut i posteriorment cap a l’esquerra, per consciència social i malgrat els seus orígens burgesos. L’historiador va recordar la proclamació de la República Catalana situant-la dins del context de l’Europa d'entreguerres, on aparegueren un grapat de nous estats inexistents fins llavors.

Joan Serra, en una zona d'actuació
Simat de la Valldigna

Reunió de coordinació contra els incendis a Barxeta

Aquest matí, a les 12 hores a l'ajuntament de Barxeta, ha tingut lloc una reunió de coordinació a la que ha assistit Joan Serra, regidor de Medi Ambient de Simat. A la reunió han assistit el delegat de govern Ricardo Peralta i el subdelegat, els consellers Serafín Castellano i Juan Cotino, els responsables de l'exèrcit, de la policia, de la guàrdia civil i el coordinador dels incendis que afecten a La Valldigna i a Barxeta i Rafelguaraf . També han assistit els alcaldes de Carcaixent, Simat, Barxeta i Rafelguaraf. En aquesta reunió s'ha informat de la situació real dels incendis que afecten als respectius termes i s'han coordinat els diferents equips per acabar amb els focs. El regidor d'Esquerra, Joan Serra ha exigit un increment de dotacions per afrontar un incendi que, al seu parer, hauria d'haver-se extingit ahir a migdia. El posicionament del regidor ha estat contundent i crític en la descoordinació i abandonament que va patir Simat durant la vesprada d'ahir. Posteriorment a la reunió, s'han incrementat les avionetes que han estat treballant aquesta vesprada cap a la zona afectada, la Font d'Agost i voltants.

Onze 2010
Sant Andreu

Actes d'Esquerra a Barcelona per la Diada 2010

Enguany els actes d'Esquerra en motiu de la Diada Nacional a Barcelona començaran el divendres 10 al vespre amb l'Homenatge al General Moragues i la Vetlla de la Diada a l Fossar de les Moreres. El dissabte 11 farem l'ofrena floral a Rafael Casanova, a les 14h el dinar popular al c. Bruc i a les 17h la gran manifestació independentista a la Plaça Urquinaona. 10 de setembre Vetlla de la Diada 23h Homenatge al General Moragues i Marxa de Torxes per la Ribera (Plaça Pau Vila) Parlament de Patricia Gomà, diputada d'Esquerra al Parlament de Catalunya 24h Acte polític al Fossar de les Moreres Oriol Amorós, President d'Esquerra Barcelona Gemma Calvet, advocada i consultora Jordi Portabella, President del Grup Municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona Seguidament: Crema del Decret de Nova Planta Cant dels Segadors Tast de pa amb vi i sucre 11 de setembre Diada Nacional de Catalunya 10h Ofrena Flora. Monument a Rafael Casanova Concentració a Arc de Triomf 14 h Dinar i Acte Polític Carrer Bruc (entre Trafalgar i Ronda de Sant Pere) Preu del dinar 13 €.

Rubí

L’empremta Catalanista d’Esquerra al Govern de la ciutat

Inici del curs polític Enguany comencem el darrer any de la legislatura al govern de la ciutat. Certament en aquests tres darrers anys el context ha experimentat un canvi que el 2007 no es preveia. Això ha estat tant a nivell econòmic com la posada en el centre del debat polític el Dret a Decidir que tenim els ciutadans. Aquest context més general afecta als pobles i les ciutats del país. No podem estar ni hem d’estar al marge d’allò que passa més enllà de la nostra ciutat. Així hem volgut, durant aquests anys donar resposta i encapçalar alguns aspectes importants per la ciutat i pel país. A Rubí, hem hagut de fer front a una ciutat mancada de molts serveis i amb una competitivitat respecte a l’entorn molt baixa. L’aposta decidida per posar al dia la ciutat ha portat que en aquests darrers anys hagi hagut una aposta forta i clara per fer nous equipaments i augmentar i millorar els serveis que presta l’ajuntament. Esquerra hem volgut prioritzar alguns d’aquest perquè hem entès cabdals per la millora de la ciutat.

Edifici de l'antic Modern de Girona
Girona

Esquerra impulsa una nou procés de participació a Girona per l’obra del Modern

L’Àrea de Relacions Ciutadanes, encapçalada pel tinent d’alcalde Miquel Poch (ERC) ha promogut un nou procés de participació en l’obra del Modern per Girona. Aquest nou procés sobre la recuperació de l’antic cinema Modern de Girona s’obrirà el 20 de setembre i durarà un mes aproximadament. Tal i com assenyala el republicà Miquel Poch; “la idea és que els ciutadans del Barri Vell aportin el major nombre d’idees amb la voluntat que puguin fer les aportacions que creguin convenients i matisar el projecte que proposem des de l'equip de govern”. Més de 6.200 habitatges del Barri Vell de Girona seran informats de les diverses vies de participació per tal de fer-los partícips i perquè coneguin el procés. Miquel Poch comenta que s’ha circumscrit a veïns del barri “perquè entenem que es tracta d'un equipament per al sector” Al mateix temps, s'editarà un butlletí on s'explicarà la voluntat de fer-hi un centre cívic, un ateneu d'entitats, dues sales del cinema Truffaut i el Girona Film Office.

Maresme

Vilassar de Mar fa un homenatge a Josep Fornas

La secció local d’Esquerra Vilassar de Mar us convida a l’acte Homenatge a Josep Fornas. Compromís amb la cultura i el país que tindrà lloc el proper diumenge 19 de setembre, a les set de la tarda, a la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín (c/Santa Eulàlia, 66-80 de Vilassar de Mar). Aquest acte, organitzat des de la Fundació Josep Irla i amb el suport de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, servirà per a reunir amics i amigues, familiars, veïns i veïnes de Vilassar, i persones de l’entorn professional, polític i personal d’en Josep Fornas, i celebrar la seva trajectòria i reconèixer-li el seu compromís amb Catalunya. Hi assistirà Joan Puigcercós, President d'Esquerra. La trajectòria del vilassarenc Josep Fornas està marcada per l’estreta relació que va tenir amb el president Josep Tarradelles i tota la tasca política que ambdós van realitzar plegats. Militant d’Esquerra, diputat al Parlament de Catalunya, gran col•leccionista, símbol del moviment editorial contra la dictadura franquista.

Maresme

Emma Peiró participa al "Pantalla Oberta" d'avui a M1TV

La regidora d'Educació de Teià, la republicana Emma Peiró, prendrà part del debat d'aquesta nit a la televisió pública del Maresme. La cap de llista per Esquerra Republicana a l'alcaldia de Teià assistirà al programa que pretén fer una reflexió sobre com cal encarar els reptes de la formació i l'educació amb optimisme. El "Pantalla Oberta" d'avui dimecres dia 8 de setembre serà una tertúlia sobre com es presenta el nou curs escolar, amb reptes importants com el nou calendari, la digitalització a les aules i els efectes de la crisi. S'abordarà quina ha de ser la resposta de l'administració davant la manca de recursos de les famílies en matèria educativa i davant el trasllat de molts infants de l'escola privada cap a la pública per problemes econòmics dels seus pares. El debat també vol tractar la qüestió de l'anomenada "generació ni-ni", joves que ni estudien, ni treballen, ni pensen fer-ho, de la qual Espanya n'és capdavantera a Europa segons el conductor del programa.

Cartell dels actes de l'Onze de Setembre
Malgrat de Mar

Commemora l'Onze de Setembre amb "Malgrat per la Diada"

Des de fa ja uns anys, els partis d'ERC, CiU, ICV-EUiA i diverses entitats i associacions de Malgrat commemoren conjuntament la Diada Nacional de Catalunya, l'Onze de Setembre. A les 11h, al Parc de Can Campassol, la mainada podrà participar en el Mural de la Diada i Pinta la Diada. A les 12h a la Plaça Catalunya (Plaça del Liceu), cercavila festiva a càrrec de la Colla de Diables Ratpenatsinfernals de Malgrat i la Colla de Geganters i Grallers de Malgrat. A les 12.30h al Parc de Can Campassol, ofrena floral de les entitats i associacions, lectura del manifest commemoratiu, cantada de l'himne nacional de Catalunya a càrrec de la coral Contrapunt, concert a càrrec del grup Lád Gúig, i al final, refrigeri per a tothom.

incendi
Simat de la Valldigna

L'incendi de Simat afecta ja als termes de Benifairó i Carcaixent

Al voltant de de les 12 de la nit del dilluns, s'iniciava un incendi que començava a la part sud-oest de Simat. Al llarg de tot el dia, va anar avançant, cremant la muntanya del Toro, apropant-se a la residència de persones grans i a les primeres cases situades a la vessant de la muntanya. Cap a migdia, el foc estava pràcticament controlat. De fet i segons el regidor de Medi Ambient, Joan Serra, amb un esforç final, s'haguera pogut extingir, però les dotacions aèries van abandonar aquest incendi. El vent fort de ponent de la vesprada va revivar el foc i a hores d'ara, ha traspassat el terme de Simat i ja afecta als termes de Benifairó i Carcaixent. La Regidoria de Medi Ambient ha valorat aquest incendi com a un desastre ecològic. Segons Joan Serra, ha faltat planificació per part dels responsables; tot i així, el regidor ha estat al costat del coordinador de l'operatiu i present en els punts de l'incendi. Fins altes hores de la matinada de dimecres, el regidor continuava en primera línia atenent i ajudant en les tasques d'extinció.

imatge del nou bloc
Prats de Lluçanès

Nou bloc del candidat

El candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire Soler, ha renovat el seu bloc personal que des de feia quatre anys tenia allotjat a Vilaweb. Amb aquest nou format, es guanya interacció amb el visitant que pot participar molt més de la dinàmica blocaire i, sobretot, pot posar-se en contacte de forma més ràpida amb el candidat. També ha de servir per conèixer-lo millor, per fer-li arribar tot tipus de demandes i interactuar-hi activament. Clicant aquí, podeu entrar-hi.