Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Vilanova i la Geltrú

Èxit en els actes d'honor al president Companys.

El passat divendres dia 15 d'octubre el país sencer va commemorar els 70 anys de la mort del President Companys i va criticar que encara a dia d'avui l'estat espanyol no hagi anul·lat els judicis antidemocràtics de l'època del franquisme. Aquest simple fet és mostra del retrocés democràtic que vivim amb l'estat espanyol i de les traves que constantment se'ns interposen en la defensa de l'estat plurinacional i el respecte a les cultures espanyoles fora de la castellana. La ciutat de Vilanova i la Geltrú va fer a les 12 hores del migdia el tradicional homenatge institucional i ofrena floral al president Companys al final de la rambla que duu el seu nom i a la tarda, la secció local d'Esquerra va celebrar l'acte "Majoria per la independència" amb la presència d'Alfred Bosch i Marina Llansana qui van donar una visió tècnica i política dels resultats sobre la enquesta que es va fer l'any passat entorn a la independència de Catalunya. L'enquesta la va fer l'empresa DYM ran un encàrrec de la Universitat Oberta de Catalunya i en destaquen algunes dades curioses com que el 50,3% dels catalans votaria a favor de la independència de Catalunya i un 17,8% votaria en contra.

Puigcercós, Tarragona, consulta
Camp de Tarragona

Puigcercós: "Tarragona tanca una etapa de consultes, ara falta Barcelona on el catalanisme se la juga"

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha donat suport aquest diumenge a la cinquena onada de consultes per la independència, i ha visitat Tarragona on avui se celebra la consulta per la independència. Puigcercós ha acompanyat una delegació d'Esquerra encapçalada pel tinent d'alcalde de Tarragona i cap de llista a la demarcació a les eleccions al Parlament, Sergi de los Rios. El president ha explicat que colia estar amb la "gent valenta d'Esquerra en la consulta" i ha afirmat que "amb l'onada de consultes d'aquest 17 d'octubre es tanca un cicle per anar ara a l'assalt de Barcelona, la capital de Catalunya". Puigcercós ha recordat que "si en la consulta de Sant Jaume de Frontanyà, el poble més petit de Catalunya hi havia fins a sis mitjans internacionals, la consulta de Barcelona és cabdal" perquè "Barcelona com a capital de Catalunya he de demostrar la força de la consulta, el 12 d'abril el catalanisme se la juga'. Serà el dia en que 'direm al món si volem ser lliures o no".

Cassà de la Selva

Més de 80.000 € per a les polítiques de joventut

El treball de planificació des de cadascuna de les àrees de govern de l'Ajuntament va donant els seus fruits a mesura que es van resolent les diferents convocatòries de subvencions. Aquesta vegada és l'àrea de joventut la que obté una subvenció de més de 80.000 € amb l'objectiu d'adequar l'antic escorxador com a local per a joves. Actualment, aquest espai ja es destina als joves, bàsicament en la formació a través del programa d'escoles taller que ara s'ha transformat en cases d'oficis. L'oferta doncs es veurà ampliada ja que amb les actuacions previstes de realitzar, s'utilitzarà també com a casal de joves on s'hi duran a terme activitats de dinamització juvenil. Aquesta nou projecte acaba definint un espai fix per als joves de Cassà, un cop s'ha demostrat que les activitats de dinamització que s'han vingut realitzant fins al moment funcionen. El dèficit que hi ha hagut a l'Ajuntament en polítiques juvenils ha estat evident des de fa molts anys i no ha estat fins que l'actual equip de govern ha pres la iniciativa d'afrontar-ho que s'ha començat a treballar per als joves del nostre municipi.

Jordi Fàbrega en un moment del seu discurs
Manresa

Manresa homenatja Companys

La plaça Lluís Companys de Manresa va ser, un any més, el lloc indicat per commemorar l'aniversari de l'afusellament del president màrtir. Prop de 300 persones van acudir a la cita que consistia, com ja és tradicional, en una ofrena floral de diferents entitats i partits polítics. L'acte, organitzat per la Fundació Independència i Progrés va començar a les 8 del vespre i va comptar amb la presència de Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló i portaveu de Decidim.cat, que va fer un abrandat parlament de marcat to independentista. Després es va procedir a una lectura de poemes i textos, entre els quals el manuscrit descobert recentment per Joaquim Aloy a Amsterdam, que va fer posar la pell de gallina a tothom, en el qual Carme Ballester, la segona dona de Lluís Companys, relata la detenció del President i com es va assabentar del tràgic final. L'ofrena floral pròpiament dita va anar acompanyada d'una breu actuació musical a càrrec de la violoncelista Anna Soler.

Federació de Lleida

Puigcercós: “el cas Millet només és comprensible quan algú ha permès la impunitat des del Govern”

Joan Puigcercós, president d’Esquerra i candidat a la Generalitat ha assegurat aquest matí, en les jornades agràries que la formació ha organitzat a Lleida, que les conseqüències del cas Millet són burocràtiques ja que la societat exigeix més control sobre l’administració, però que més control comporta burocràcia, que pot perjudicar a altres sectors com el sector primari, “avui s’ha fet públic que la connexió del Cas Millet amb CiU és evident, que el senyor Osàcar surt implicat a les llibretes de Millet i Montull, el jutge segueix sense fer-n’hi cas, cosa que és incomprensible i el senyor Mas hauria de donar explicacions, però a qui li complicarà la vida tot això? El cas Palau té conseqüències burocràtiques, perquè la societat exigeix més control, i al final resulta que en el cas de l’agricultura tenim enginyers agrònoms omplint papers tot el dia i obliguem a la pagesia a omplir formularis que no llegirà ningú a no ser que tinguem un altre cas Millet, que només és comprensible quan algú des del govern ha permès la impunitat, perquè no cal tanta burocràcia” , afirma Puigcercós.

Joan Lladó durant el discurs de l'Assemblea Regional, després de ser ratificat com a cap de llista al Parlament.
Illes Balears i Pitiüses

Joan Lladó i Cathy Sweeney són els candidats d'Esquerra al Parlament i al Consell de Mallorca

Esquerra Republicana ha ratificat avui de matí la candidatura dels qui seran els número 1 de la llista al Parlament per Mallorca, Joan Lladó, i al Consell de Mallorca, Cathy Sweeney. Els dos candidats han obtingut una ampla majoria, Joan Lladó un 89% i Cathy Sweeney un 91% dels vots dels prop de 140 afiliats que han assistit a l'assemblea, que ha tingut lloc a Manacor.Esquerra certifica així la seva voluntat de ser present a les properes eleccions locals i autonòmiques, des del convenciment que, com va dir a l'acte de cloenda el ja candidat Joan Lladó, “Esquerra és imprescindible en el moment en que l'esquerra espanyola ha desertat de l'esquerra amb les seves polítiques econòmiques i socials; i en el moment en que, en el cas de les Illes, els partits que haurien de condicionar el govern ha incomplit els acords programàtics con puguin ser no retallar l'educació, la sanitat i la política lingúística a més de no acomplir amb el compromís de la policia autonòmica. Si Delgado aconsegueix que el PP sigui espanyolista i dretà de bon de veres, només Esquerra és l'esquerra que pot condicionar un govern d'esquerres i pel país de bon de veres” Lladó ha posat de relleu l'increment d'afiliats i el creixement en candidatures municipals que arribaran al 85% de la població de Mallorca.

Ofrena Floral 15 d'octubre 2010
Castelldefels

Homenatge a Lluís Companys

El passat divendres, la Secció Local d'ERC i les JERC de Castelldefels, va retre homenatge el President Lluís Companys, davant el seu monument. Homenatge que també es a totes les persones, homes i dones que va donar la vida per la justícia social, la llibertat i Catalunya. En l'Homenatge, es va fer una ofrena floral conjunta d'ERC i les JERC per part de la Regidora d'ERC Àngels Coté i el portaveu de les JERC Abel Crespo. Tot seguit es va cantar els segador. 

Joan Puigcercós a la 16a Botifarrada contra la Hispanitat
Igualada

Joan Puigcercós a la 16a Botifarrada contra la Hispanitat

Joan Puigcercós, candidat d’ERC a les eleccions al Parlament va assistir a 16a edició de la clàssica Botifarrada contra la Hispanitat que s'organitza a Igualada el 12 d'octubre i que, malgrat la pluja, va congregar unes cent persones. Durant el seu discurs, Puigcercós va contraposar la 'festa de la hispanitat, que és el passat, i la festa de la democràcia que són les consultes per la independència'. 'Hi ha qui té exèrcits, militars i una llarga història al darrera i que té un futur democràtic: nosaltres tenim un futur que són paperetes i urnes, tenim un futur que és la gent que s'organitza i treballa per fer una consulta'.El president d'Esquerra, Joan Puigcercós va manifestar també que 'avui 12 d'octubre és un dia perfecte per veure què és el passat i què és el futur. El futur és una Catalunya independent, lliure, europea, amb concòrdia i bona relació amb Espanya però sense exèrcits i pensant en el treball, la cultura, la recerca, l'educació i la salut'. Finalment Puigcercós va afirmar: 'No m'agrada que es perdi el temps en el passat, hem de mirar cap al futur i, agradi o no a Madrid, el futur és la independència de Catalunya', i de cara a les eleccions catalanes, el líder d’ERC es va mostrar optimista: ‘Penso que hem aconseguit superar un període advers, i que ara ERC serà decisiva.

Sant Adrià de Besòs

Sopar popular i Marxa de Torxes per commemorar el 70è aniversari de l’afusellament del president Companys.

El proppassat dijous 14 d’octubre a la nit, la secció local d’ERC i JERC Sant Adrià han celebrat un Sopar Popular i una Marxa de Torxes per tal de commemorar la data històrica que representa l’afusellament del president de la Generalitat de Catalunya durant la República, Lluís Companys. Després del sopar, la Marxa va començar al c/Andreu Vidal a l’Ateneu i al costat del local dels republicans i va acabar amb un cant als Segadors i una ofrena floral al monument al president màrtir que hi ha a la ciutat. Un monument carregat de simbolisme doncs representa els tres murs de la presó i el telèfon on esperaven l’indult. Així ERC continua en la seva aposta decidida per tornar la memòria històrica al municipi, tal i com ha fet donant recolzament al refugi antiaeri, amb la iniciativa de posar plaques amb les biografies dels presidents Macià i Companys, amb l’ofrena de la diada al president que no rep l’oficial i ara amb una marxa de torxes el dia de l’afusellament d’en Companys.

Massallé llegeix el manifest davant dels assistents
Terrassa

Esquerra Terrassa ha homenatjat al President Lluís Companys en el 70è aniversari del seu assassinat

Fidel al record del que fou fundador d’Esquerra i President de la Generalitat, Esquerra Terrassa ha commemorat aquest divendres el 70è aniversari del seu assassinat a mans del règim franquista. Prop de cent persones s’han reunit al peu del monument dedicat al President. Bernat Pizà, en representació de les JERC Terrassa, ha recordat que Companys va ser “un de tants màrtirs assassinats pel franquisme per pensar diferent al règim i oposar-se al feixisme”. Pizà també ha denunciat el fet de que, a hores d’ara la justícia espanyola segueix sense declarar il·legal el judici a Companys. També ha demanat que es retirin els noms de carrers dedicats encara als responsables d'aquests crims. Màrius Massallé, regidor d’Esquerra a l'Ajuntament de Terrassa, ha llegit un manifest per recordar i reivindicar la figura del President Companys. “Companys no va morir, el van matar. El van afusellar”, ha dit Massallé. “Fou una de les quasi 3.000 persones afusellades pel règim franquista”.

Nova executiva comarcal
Camp de Tarragona

Francesc Tarragona, nou president d’Esquerra al Tarragonès

La militància d’Esquerra Republicana de Catalunya del Tarragonès ha elegit Francesc Tarragona Baró com a nou president de la Federació comarcal amb el 90,4% de vots, en un congrés celebrat aquest divendres. Tarragona substitueix Pau Ricomà, qui va cloure el mandat estatutari de dos anys i no optava a la reelecció. En el mateix congrés, els qui fins ahir eren consellers nacionals en representació de la comarca, Maurici Preciado Maydeu, militant de Tarragona (93,7% de vots) i Jordi Gené Mariné, militant de la Canonja, (81,2% de vots) han tornat a ser elegits per al Consell Nacional del partit. El nou president comarcal també és conseller nacional. Així mateix, s’ha aprovat la nova executiva comarcal, formada per: Secretaria d’Organització: Maurici Preciado (Tarragona) Secretaria de Finances: Maria Grau (els Pallaresos) Secretaria d’Imatge i Comunicació: Jordi Gené (la Canonja) Secretaria de la Dona: Olga Vinuesa (Roda de Berà) Secretaria de Política Municipal: Josep M Magrinyà (Vilallonga del Camp) Secretaria de Política Parlamentària: Xavier Vila (la Nou de Gaià) Secretaria de Relacions Institucionals: Alexandre Boquet (Salou) Secretaria de Formació: Daniel Rodríguez (Constantí) La Federació del Tarragonès té marcada la fita en les eleccions municipals de 2011 de créixer en llistes i d’augmentar la representació en nombre de regidors i de municipis.

Moment del sopar a Ripoll
Federació de Girona

Puigcercós: “Només sortirem de la crisi si Catalunya decideix per ella mateixa”

El President d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha assistit aquest vespre a Ripoll a un sopar-tertúlia amb més de 150 persones a Ripoll. En l'acte, Puigcercós ha remarcat que “la formació, la innovació, la recerca i l'exportació a Europa són clau per sortir de la crisi. “Les empreses catalanes i concretament les del Ripollès, han de fer un esforç per exportar”. “No serà fàcil sortir de la crisi, però Esquerra té clar que ens en sortirem”. Puigcercós ha explicat que el turisme també és clau per sortir de la crisi, i aquí ha posat exemples de la feina feta per Esquerra des del govern de la Generalitat per fer de la comarca del Ripollès una comarca amb les mateixes condicions que les altres comarques de Catalunya. Teresa Jordà, alcaldessa de Ripoll i membre de la llista al Parlament de Catalunya ha explicat que des d'Esquerra “hem tirat endavant projectes per estimular les empreses del Ripollès”. Jordà també ha posat de manifest, que una de les grans reivindicacions de la comarca ha estat el desdoblament de la C17, i ara “és una realitat, ens obre moltes possibilitats, i això ho ha aconseguit aquest Govern”.

Josep Heras
València

Esquerra llença propostes per millorar la seguretat dels ciclistes a València

El Portaveu d'Esquerra-VLC, Josep Heras, ha criticat la inseguretat a la que els ciclistes es veuen exposats a la ciutat de València a causa dels pocs carrils bicis que hi ha a la ciutat. En aquest sentit, tot i valorar positivament els "tímids avanços" realitzats en els últims anys per l'Ajuntament de València, (com el fet que a la reforma de les grans vies ja es contemple un carril bici segregat que facilitarà la mobilitat), ha denunciat l'ordenança municipal que multa per anar per damunt de la vorera amb bicicleta. "Es tracta d'una mesura amb un clar afany recaptador ja que la ciutat no disposa de suficients carrils bici i, en definitiva, l'únic que s'aconsegueix és comprometre la seguretat dels ciclistes", ha manifestat el dirigent republicà. Per tal de millorar aquesta seguretat, des d'Esquerra-València s'ha llançat la proposta de que "tant a les estacions de Valenbisi com als mapes inclosos a la web del servei o a l'aplicació per a mòbils, s'assenyalen els trossos de carril bici que actualment hi ha a la ciutat".

Ernest Benach
Cunit

Pujada al castell de Calafell

Ahir a la nit s'ha celebrat la tradicional pujada al Castell de Calafell en commemoració del afusellament del President Companys. El President del Parlament Ernest Benach va clore l'acte explicant  que l'afusellament de Companys fa 70 anys demostra que "aquell dia el que pretenien els assassins era matar Catalunya i avui és imcomprensible que el Govern d’Espanya encara no hagi fet cap gest; aquell judici va ser una farsa i ara l’únic que es pot fer és anul.lar el judici i demanar disculpes a Catalunya, tal com en el seu dia van fer els governs d’Alemanya i França". Com sempre no ha falta la presencia dels companys de Cunit.

Actes Lluis Companys
Blanes

Esquerra Blanes homenatja al President Lluís Companys a Blanes

Aquest mati, a trenc d’alba, militants i simpatitzants de la Secció Local d’Esquerra Blanes s’han concentrat davant del Monument al President Lluís Companys i Jover. Lluís Companys, va ser President de la Generalitat durant la República i fou afusellat pel regim franquista el passat 15 d’octubre de l’any 1940. Com ja és tradicional, la secció local d’Esquerra Blanes ha organitza’t una ofrena floral i a llançat cinc salves en record i homenatge al que fou del President de la Generalitat de Catalunya. Per la seva banda, Conxita Boldú, regidora d’Esquerra Blanes ha expressat la seva preocupació per la falta de compromís del PSOE i de l’Estat Espanyol a declarar la nul•litat del judici del President Lluís Companys: “No pot ser, que setanta anys desprès del seu assassinat i quan estats com l’Alemany, han demanat disculpes pels fets succeïts en el passat, que l’Estat Espanyol es negui en rotund a revisar i declarar la nul•litat del cas de Companys.

Ofrena monòlit Lluís Companys
Sabadell

Esquerra recorda el president Companys en el 70è aniversari del seu assassinat

Ja en el capítol de parlaments, el regidor i portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Sabadell, Magí Rovira, va dedicar unes paraules de record “a totes les persones que van lluitar per la defensar la legalitat republicana i la democràcia, les que van morir i les que van viure 40 anys de repressió”. D’altra banda, el candidat d’Esquerra-Sabadell a les pròximes eleccions municipals, Juli Fernández, va començar el seu discurs recordant que Companys va ser diputat per Sabadell. El candidat va ser prou contundent: “Companys és l’únic president assassinat pel feixisme. Els governs quevan donar suport al nazisme han demanat perdó i reten homenatge any rere any a les víctimes de la guerra mundial, mentre que l’Estat espanyol es nega a anul•lar el fals judici que va condemnar a mort el president de la Generalitat”. L’acte  va finalitzar amb el cant dels Segadors. Abans, però,  els representants d’Esquerra van reiterar la demanda que l’Ajuntament faci un acte institucional en memòria del president assassinat pel feixisme.

Premià de Dalt

ordre del dia junta de govern local , 18 d' octubre 2010

Us convoco a la sessió ordinària de la Junta de Govern Local del proper dilluns dia 18 d’octubre de 2010 a les 19:00 hores a la Sala de Juntes de l’Ajuntament, Plaça de la Fàbrica núm. 1 amb l’ordre del dia que segueix. ORDRE DEL DIA ALCALDIA / SERVEIS GENERALS 1. Lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior 2. Informes de l’Alcaldia i correspondència oficial 3. Ratificacions decrets d’Alcaldia 4. Canvi de titularitat nínxols CULTURA, JOVENTUT, ARXIU 5. Justificació de l’Entitat Cau l’Espolsada de la Subvenció 2008 i sol•licitud subvenció 2010 ESPORTS 6. Aprovació conveni, justificacions subvencions any 2010: Associació de Caçadors La Maresma i BTT Premià de Dalt FESTES 7. Proposta per a la creació d’una comissió de la Festa de Reis i recuperació de la nit de cap d’any. HISENDA I PATRIMONI 8. Relació de factures 9. Modificació pressupost núm. 8/2010 OBRES I MANTENIMENT 10. Compliment de sentència per a la restauració de la legalitat física al carrer Folch i Torres, 6 11.

Premià de Dalt

ordre del dia ple ajuntament , dilluns 18 d' octubre de 2010

Us convoco a la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Premià de Dalt, que tindrà lloc el dia 18 d’octubre de 2010, a les 21.00 hores, a la sala de sessions de l’Ajuntament, Plaça de la Fabrica núm. 1, amb l’ordre del dia següent: ORDRE DEL DIA ALCALDIA 1. Lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior. 2. Despatx oficial. 3. Donar compte de l’estat d’execució pressupost 2010, primer i segon trimestres. 4. Acceptació renúncia Jutge de Pau titular i convocatòria. HISENDA I PATRIMONI 5. Modificació ordenances fiscals per l’exercici 2011 PLANIFICACIÓ DEL TERRITORI 6. Assumpció de compromís municipal en garantia dels adjudicataris de la promoció municipal Torrent Castells de protecció oficial en règim de venda de la Societat Municipal La Pinassa, Promocions i Serveis Municipals, S.A. INFORME DE REGIDORIES 7. Informe de regidories PRECS I PREGUNTES 8. Precs i Preguntes