Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Corbera de Llobregat

ESQUERRA DEMANA AL MINISTRE BLANCO QUE REPRENGUI LES OBRES D'ENLLAÇ DE L'A2 AMB L'AP7 AL TERME DE CORBERA

Fa unes setmanes, el govern espanyol va anunciar una retallada pressupostària en el ministeri de foment que afectaven diverses obres previstes o en execució als Països Catalans. posteriorment, i degut a les pressions fetes per la coscietat civil i política catalana, se'n van reduir les obres afectades. No va ser el cas del viaducte que ha d'enllaçar l'Autovia de Lleida, A2 amb l'autopista de Girona, AP7, que ha quedat aturada des de fa setmanes i està afectada per la retallada. davant d'aquest fet, el nostre alcalde, Pep Canals i 7 alcaldes més de la zona, es van reunir la setmana passada per marcar un seguit d'actuacions, com demanar una entrevista amb el ministre José Blanco. Per demanar suport a aquest fet, i davant de la seva passivitt, els alcaldes van entrvistar-se amb el conseller, Joaruim Nadal per demanar-li que els acompnyés a veure el ministre. "No podem permetre que aquesta obra, molt avançada, que està més a prop de l'acabament que de l'inici ens la deixin empanatanegada com està ara.

Triangular de futbol a Palamós
Federació de Girona

Esquerra marca un gol per la independència

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha valorat positivament el comunicat amb què ETA es compromet a un alto al foc permanent perquè ‘la violència no porta enlloc i que l’únic camí a seguir és la democràcia’. Puigcercós ha manifestat que ‘el millor exemple per a ETA és el que fa Catalunya, apostant pels camins de la democràcia i la política’. El president d’Esquerra també ha valorat la visita d’avui de Zapatero a Catalunya. ‘Segur que vindrà a prometre moltes coses, però la seva credibilitat amb Catalunya és zero’, ha manifestat. I ha afegit que ‘la credibilitat de Zapatero és tan baixa que fins i tot l’ha perduda entre les files del PSC’. Per Puigcercós, el líder socialista no es mereix rebre el suport dels catalans perquè no ha complert ni amb l’Estatut ni amb els traspassos ni amb les inversions amb què s’havia compromès. El líder independentista també ha demanat a Mas i Montilla que deixin de barallar-se i que comencin a aportar propostes serioses pel país: ‘els retrets entre el PSC i CiU ens demostra la incapacitat dels uns i dels altres per fer propostes’, ha dit.

Assemblea de les JERC Terrassa
Terrassa

L'Assemblea local de les JERC-Terrassa escullen Marc Altet com a nou portaveu local

El passat dimecres 15 de setembre va tenir lloc l'Assemblea local de Terrassa de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC). En aquesta, Marc Altet va ser escollit nou portaveu local qui va mostrar-se amb ganes d'assumir el nou càrrec i d'incrementar així les activitats de les JERC. També elogià la feina feta per la direcció local sortint, la qual va repasar els esdeveniments més rellevants celebrats els últims dos anys. Pel nou portaveu “les JERC-Terrassa han treballat dur aquests últims anys gràcies a la implicació dels companys, que cada cop són més, i a la bona feia feta. Estic segur que amb la col·laboració de tots podrem seguir al peu del canó i donar veu a les reivindicacions dels joves terrassencs.” Per altra banda, Bernat Pizà fou escollit Conseller Nacional i Secretari d'Organització i Mireia Bercial segueix a la direcció local ara a càrrec de la secretaria de Finances. És així com comença una nova etapa en aquesta organització, una de les seccions locals de les JERC més grans del país que, com a tal, compta amb una destacada influència a la federació comarcal i regional i col·labora amb les seccions veïnes donant suport logístic i humà.

Inauguració del local d'Esquerra de Lloret de Mar
La selva

La secció local de Lloret de Mar estrena nou local

El president d'Esquerra i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, va inaugurar el nou local de la secció local d'Esquerra de Lloret de Mar. L'acte es va celebrar el dijous 16 de setembre i va comptar amb una nombrosa assistència de gent.  Puigcercós va destacar en el seu discurs la importància que tenen les seccions locals per Esquerra Republicana de Catalunya, i que sense la seva feina, l'engranatge del partit no tiraria endavant. Puigcercós també va explicar que les eleccions al Parlament de Catalunya del 28 de novembre són molt importants per a Catalunya, i que Esquerra posa com a condició necessària que hi hagi un referèndum perquè els catalans i les catalanes puguin decidir sobre la independència de Catalunya.

Berguedà

Sopar- col.loqui amb el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Esquerra organitza pel proper divendres dia 8 d'octubre el segon sopar tertúlia amb el títol "Gent valenta al govern" amb el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació Joan Manuel Tresserras. Cal fer reserva enviant un correu electrònic a la seu d'Esquerra: bergueda@esquerra.org o bé trucant al 93 821 09 62 al 649471595. Lloc: Hotel Berga Park de Berga . Preu: del sopar 15 € Hora: 21:00h Us hi esperem!

La Torre i just al costat, l'arxiu
Malgrat de Mar

Una oportunitat perduda

Les obres de restauració de la Torre de can Serra (de la vídua Sala) van endavant, igual que la construcció del nou arxiu municipal (l'edifici annex que actualment s'està construint). Són unes obres importants i necessàries pel municipi, demanades per ERC i també per altres grups polítics i per molts malgratencs/ques. Aquestes obres que s’estan executant, però, ens mostren l'oportunitat perduda de recuperar l’entorn de la Torre de can Serra com un espai ajardinat per lluir amb tot el seu esplendor, un cop la Torre estigui restaurada. Segons el criteri d’ERC, l’arxiu municipal, un equipament important pel municipi, s'hauria d'haver fet en un altre emplaçament municipal. La construcció de l’arxiu al costat de la torre li resta protagonisme i es perd un espai que hagués pogut ser ampli, verd, i d'esbarjo. En la presentació del projecte de rehabilitació de la Torre de can Serra, l’arquitecte redactor va definir-la com “el Taj Mahal de Malgrat”, i també va definir l’arxiu com un edifici similar a un bunker.

Jardins de la Solidaritat
Malgrat de Mar

ERC demana que es col•loquin tanques de protecció a la plaça dels Jardins de la Solidaritat

El grup municipal d’ERC va traslladar en el Ple de setembre la petició d’alguns veïns de l’entorn dels Jardins de la Solidaritat que demanaven unes tanques de protecció per la seguretat dels infants. D’un temps ençà, els Jardins de la Solidaritat s'han convertit en un espai molt utilitzat pels nens i nenes. La proximitat del camp de futbol, una escola i un centre comercial fan que sigui un lloc concorregut per famílies que hi porten a jugar els seus fills. El trànsit en aquesta zona ha anat en augment i és per aquest motiu que, en el Plenari, ERC va demanar a l’equip de govern que es col•loquin unes tanques de fusta, com s’ha fet en altres places per tal de garantir la seguretat dels infants.

Coordinadora d'Associacions per la Llengua
Rubí

Moció que ERC presenta al ple de setembre sobre la proposta de suport al Correllengua

En el proper ple que se celebrarà el dijous 30 de setembre a l'Ajuntament de Rubí, Esquerra Republicana de Catalunya presentarà la següent moció sobre la proposta de suport al Correllengua. L’ús social del català segueix disminuint any rere any arreu dels Països Catalans. Per aquest motiu, des de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) volem donar un nou impuls a la normalització de la nostra llengua per mitjà de la catorzena edició del Correllengua. Una tasca que requereix de l’esforç de tothom. Només d’aquesta manera podrem garantir que el català sigui una llengua viva i amb futur en un món cada cop més globalitzat. Atesa la marginació que rep el català per part de les institucions estatals i comunitàries. Atesa la necessitat d’assolir la plena normalitat del català arreu del territori, convertint-la en la llengua vehicular i comuna de la nostra societat, i en l’element d’integració de les persones nouvingudes. Atesa la consolidació que després de tretze anys està assolint la iniciativa cívica del Correllengua gràcies al suport d’ajuntaments, consells comarcals, associacions i societat civil en general.

Estat actual de la plaça
Cassà de la Selva

Nou espai de jocs a la plaça de l'Avenir

Durant aquestes setmanes d'estiu s'ha millorat la plaça de l'Avenir. Aquesta és una demanda efectuada per molts dels veïns de la zona, que reclamaven una reforma de l'espai ja que els jocs infantils eren molt antics i la majoria es trobaven en mal estat, a la vegada que la pràctica de jocs amb pilota dificultava gaurdir d'aquest espai. El resultat final és de dues àrres de jocs infantils diferenciades, adaptades a edats diferents i que permet resoldre parcialment el dèficit de parcs i zones verdes al municipi. L'acondicionament d'aquesta plaça se suma a les que s'han fet a la zona verda de l'Eixample i la plaça del Capri Corfú, la pista d'skate, els parcs de les noves urbanitzacions del Mas Cubell i del sector ponent, així com la instal·lació de 2 parcs de salut per promocionar l'activitat física de persones de totes les edats.

Ismael Belart, Carmel Mòdol, Josep Maria Piqué, Marçà, agricultura, pagesia
Camp de Tarragona

Esquerra pensa que el futur de la pagesia passa per aplicar el Pla Estratègic de suport a l'Agricultura i Alimentació

El passat 16 de setembre, el grup comarcal d’ERC i Independents pel Priorat-Acord Municipal van organitzar una xerrada, Quin és el futur de la pagesia catalana ?, a càrrec del portaveu d’ERC al Parlament en matèria d’Agricultura, Carmel Mòdol. Els organitzadors ja preparen una altra xerrada, el proper dijous 30 de setembre, al Casal Museu de Marçà (20.00 hores) sota el títol Quin és el turisme que volem al Priorat?, a càrrec del director dels Serveis Territorials del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa a Tarragona, Àngel Xifré. En la xerrada sobre el turisme es convida els representants del sector d’igual manera que es va fer per a la xerrada sobre el futur de la pagesia. En aquesta, Carmel Mòdol va tractar el Pla Estratègic de suport a l'Agricultura i Alimentació (Pensa) aprovat per unanimitat pel Parlament. El Pensa és fonamental perquè aposta per l'agricultura com un sector estratègic posant en valor la professió del pagès. Un objectiu del pla és el de donar a conèixer el món agrari, educar en el consum dels nostres productes i assegurar les bones pràctiques alimentàries.

Illes Balears i Pitiüses

PSM-Esquerra-Verds denuncia que l’Ajuntament ha amagat més d’un any un informe tècnic que insta a apuntalar Can Bauçà.

Representants de PSM-Esquerra-Verds han oferit aquest dilluns dia 20 de setembre una roda de premsa per donar a conèixer un informe tècnic de l’Ajuntament de Manacor, elaborat en base a unes proves encarregades a una empresa especialitzada, en què s’indica que l’estructura de l’edifici de Can Bauçà no està en bon estat i que una part necessita ser apuntalada. Segons Sebastià Gaià, portaveu del Grup Municipal “aquest informe, elaborat per l’arquitecte municipal a partir dels resultats de les proves fetes per tècnics, fa més d’un any que existeix i, per una banda l’Ajuntament no ha gosat fer-lo públic i, per l’altra, encara no n’ha seguit les recomanacions i Can Bauçà no està apuntalat”. Lamenten que el passat mandat l’equip de govern fes tots els esforços del món per tal de comprar Can Bauçà i ni tan sols es preocupàs, abans de fer la compra, de fer mirar l’estat de l’estructura d’un edifici d’un milió d’euros. El regidor considera que hi ha una sèrie de fets que són greus i que se n’han d’exigir responsabilitats per: - Comprar un edifici que no se sap a què es destinarà.

ERC Cervelló

Joan Tardà a la Fira de Cervelló

Esquerra Cervelló ha convidat a la fira d'enguany al Diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà. Tardà assistirà el dissabte 2 d'octubre cap a les 18h, convidat per la secció local d'Esquerra Cervelló. En Joan Tardà i Coma (Barcelona, 1953) és un polític català. Llicenciat en Filosofia i Lletres, és catedràtic de Llengua i Literatura Catalanes en un institut d'ensenyament secundari. Ha estat regidor de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat per Esquerra Republicana de Catalunya i diputat al congrés del Diputats de 2004 i 2008. Ha destacat en la seva tasca parlamentària per les seves intervencions en català, cosa que l'enfrontaren sovint amb el president de la Cambra, Manuel Marín González, i per les propostes sobre la Llei de Memòria Històrica, i la Llei de l'avortament entre d'altres. Esteu tots convidats a passar per l'estand d'Esquerra una estona i conversar amb en Joan. Us hi esperem!

Central nuclear de Confrents
País Valencià

Josep Lozano: 'el País Valencià, per la falta d'articulació política que patim, ens convertim una vegada més en l'abocador d'Espanya'

Josep Lozano, president de la Sectorial de Medi Ambient d'Esquerra Republicana del País Valencià, ha criticat la possible decisió del Govern espanyol d'ubicar el cementeri nuclear a la població valenciana de Zarra, manifestant que 'una vegada més som el País Valencià, per la falta d'articulació política que patim, el territori que s'ha de convertir en l'abocador de tot l'Estat espanyol'. En paraules del dirigent republicà, 'Esquerra, per coherència amb el que sempre hem dit, estem en contra del cementeri nuclear perquè es tracta d'un baló d'oxigen per a la prolongació de la vida de les centrals nuclears i no resol el problema dels residus però, a més a més, pensem que tant el País Valencià com el conjunt dels Països Catalans ja tenim una càrrega nuclear molt elevada, amb Ascó, Cofrents i Vandellòs, com per acollir novament una instal·lació d'aquest tipus'. Lozano ha incidit en que 'el que ens ha portat a aquesta situació és la falta de resistència dels actuals dirigents de les institucions valencianes' i ha afegit que 'els valencians sembla que traguem amb tot, no només hem de patir l'espoli fiscal sinó també l'espoli del nostre territori'.

Ximo Graña
País Valencià

La sectorial d’Ensenyament d’ERPV "Gonzalo Anaya" valora molt negativament l’inici de curs escolar en primària, secundària, EOI i FP

La sectorial d’Ensenyament ha valorat aquest inici de curs escolar no universitari molt negativament ja que està 'marcat per una planificació contra l’escola pública valenciana', segons paraules del seu president, Ximo Graña. Ja al mes de juny, la Sectorial acomiadava l’any escolar preocupada per les retallades pressupostàries en Ensenyament previstes per l'actual Govern valencià, que 'aprofitava el moment de retallades unilaterals del govern espanyol en les polítiques socials per amagar la prioritat del PP: crear una doble xarxa que privilegia l’escola concertada religiosa', ha denunciat Graña. Per al dirigent republicà, 'ara toca el torn no només als pressupostos, sinó que s'eliminen el programes de recuperació d’alumnat “objector”, per atendre estudiants amb dificultat d’aprenentatge en primària i la diversificació de secundària, al mateix temps que Conselleria fa desaparéixer 1.300 places de professors amb la corresponent massificació d’aules que això suposa'.

Pintada al monument a Joan Baptiste Basset a Alboraia
País Valencià

Esquerra denuncia les pintades realitzades en l'escultura de Joan Baptiste Basset a Alboraia

La secció local d'Esquerra a Alboraia ha denunciat les pintades que s'han realitzat en el monument a Joan Baptista Basset, fill d'Alboraia, obra d'Enric Mestre situada a la Platja de la Patacona. 'No entenem com es poden fer pintades en una obra d'art, amb l'agreujant de ser aquesta, un homenatge a la persona més important que ha tingut Alboraia, en tota la seua història', ha a manifestat Carles Onsurbe, president d'Esquerra- Alboraia. Segons Onsurbe, 'en qualsevol lloc del món seria incomprensible que es pintara una escultura. El món de les arts s'ha quedat perplex al vore aquest acte i en comprovar com en el poble de l'autor de l'obra, Enric Mestre, es pinta una escultura d'un artista de reconeixement mundial'. A més a més, el dirigent republicà ha assenyalat que 'pintar aquest monument és anar contra la dignitat del poble valencià, ja que Joan Baptiste Basset ha sigut el màxim exponent en la defensa de les llibertats de les valencianes i valencians, és a dir de la dignitat del nostre poble'.

Alt Pirineu

La Federació Regional de l’Alt Pirineu presenta l’equip de campanya per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya

La Federació Regional de l’Alt Pirineu presenta l’equip de campanya per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya Josep-Lois Sans, actual Cap del programa per a l’Occità del departament de Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya, ha estat ratificat com a representant de la Val d’Aran a la candidatura per la demarcació de Lleida En l’acte de presentació de l’equip de campanya hi han participat els presidents comarcals del partit i els candidats de l’Alt Pirineu a les candidatures de Lleida i Girona, encapçalats per Josep Ardanuy i Judith Sanmartí, respectivament L’executiva regional d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Alt Pirineu i Aran, reunida a la Seu d’Urgell aquest matí, ha acordat els membres de l’equip de campanya per a les properes eleccions nacionals al Parlament de Catalunya. D’altra banda, Josep-Lois Sans, actual Cap del programa per a l’Occità del departament de Vicepresidència de la Generalitat, ha estat ratificat com a representant de la Val d’Aran a la candidatura per la demarcació de Lleida.

Oriol Junqueras
ERC Badalona

Junqueras: ‘És indignant la persecució del col·lectiu gitano que promou el Partit Popular per tot Europa’

L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha afirmat que la visita de l’eurodiputada de la UMP Marie-Thérèse Sánchez-Schmid, de la mà del Partit Popular de Catalunya, al barri badaloní de la Salut és un pas més en la persecució del col·lectiu gitano per tot Europa. "És veritat que, en alguns casos, la integració de la comunitat gitana genera dificultats. Però la política d’estigmatitzar la població romaní no ho resolt, al contrari, eixampla la distància amb la resta de la societat, genera més recel, i dificulta encara més la integració. És per això que crec que el PP està duent a terme una política completament irresponsable i que agreuja la situació. El que cal són solucions imaginatives, i no generar més crispació", ha defensat Junqueras. L’eurodiputat republicà també ha recordat que l’expulsió dels gitanos de França és una aberració dels drets humans, i també una vulneració flagrant dels principis fonamentals de la Unió Europea com el de lliure circulació o el de no discriminació per ètnia.