Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Xerrada Sobre la Llei de Succesions a Canet de Fals
Fonollosa

Xerrada sobre la Llei de Successions

El passat dissabte 24 d'octubre la Secció Local de Fonollosa va organitzar una xerrada sobre la Llei de Successions al Consultori Mèdic de Canet de Fals. La Diputada Maria.Àngels Cabasés, ponent d'esquerra de la reforma de la Llei de Successions, va explicar les noves reduccions que permetran  eximir de pagar aquest impost a prop del noranta  per cent de les persones.

Rubí

El consens en l’àmbit educatiu no és una prioritat, és una necessitat

Sanglas: “ El consens en l’àmbit educatiu no és una prioritat, és una necessitat” L’educació constitueix per a Esquerra un dels principals eixos de la seva acció política, amb un destacat valor estratègic dins del projecte global de construcció nacional, és una peça clau per al progrés del país i de la seva ciutadania, i que el salt de millora qualitativa que cal que faci el nostre sistema educatiu només serà possible des del diàleg, l’acord i el compromís de tota la societat. Per aquest motiu Marc Sanglas, candidat d’Esquerra al Vallès Occidental a les properes eleccions al Parlament, ha visitat aquest dimecres al matí la nostra ciutat per interessar-se per la situació que el sistema educatiu rubinenc està vivint. Esquerra, quan va assumir la responsabilitat de la Conselleria d’Educació durant el període 2003-2006, va orientar les seves polítiques educatives en una doble direcció: millorar significativament els recursos de l’escola pública per tal de situar-la en condicions de poder donar resposta als nous reptes educatius i vertebrar el nostre sistema educatiu, i aconseguir un compromís de les famílies, els ajuntaments i els agents socials amb l’educació a través dels diàleg amb el conjunt de la comunitat educativa.

Ebre

Pere Muñoz lamenta que ni CiU ni el PSC donessin suport a la moció d'ahir d'Esquerra al Congrés oposant-se a la ubicació del cementiri de residus nuclears

Després que ahir la nit Esquerra no aconseguís al Congrés de Diputats el suport de CiU, PSOE, PP i PNB, a la seva moció sobre el cementiri nuclear, el senador republicà Pere Muñoz ha demanat que el govern espanyol clarifiqui un calendari de tancament programat de les centrals abans de saber les dimensions i la necessitat de construir un magatzem centralitzat de residus nuclears. Muñoz que ja ha liderat diferents iniciatives legislatives demanant al govern espanyol l’elaboració d’un pla de diversificació econòmica de les zones nuclearitzades que viuen avui dia del monocultiu nuclear ha recordat que “encara som a temps d’elaborar uns plans que permetin implantar alternatives econòmiques en aquests territoris davant el final de vida útil de les centrals”. El senador d’Esquerra s’ha lamentat de que CiU i PSC no hagin donat suport a aquest punt de la moció perquè cal donar una sortida econòmica, laboral i empresarial a les zones nuclears quan les centrals arribin a la fi de la seva vida útil.

Cassà de la Selva

289.000 € per asfaltar el camí dels metges

La nova resolució del Pla Únic d'Obres i Serveis ha atorgat 289.000 euros per l'obra d'asfaltat del camí dels metges, que condueix cap als refugis de les Gavarres. El cost total de l'obra és de 450.000 euros i per tant, aquesta subvenció cobreix el 65% del cost, a la vegada que és el percentatge màxim que es poden beneficiar els municipis de menys de 10.000 habitants. L'execució d'aquesta obra queda definida per l'any 2011 i completarà l'asfaltat de la xarxa principal de camins veïnals un cop ja s'han asfaltat el camí del remei i de llebrers en direcció a Campllong. Cal recordar que el PUOSC comarcal recull també l'obra d'asfaltat del camí de Sant Andreu Salou i el proper Ple de novembre s'aprovarà el conveni amb el consell comarcal del Gironès per tirar endavant aquesta obra.

Hotel d'entitats
Lleida

Les JERC i el Grup Municipal d’ERC proposen la creació d’una oficina jove, un ‘hotel d’entitats’ i un espai d’oci que reuneixin en un mateix lloc tots els serveis per a aquest col·lectiu

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) i el Grup Municipal d’ERC a la Paeria aposten per potenciar les polítiques de joventut a la ciutat de Lleida, amb el doble objectiu de contribuir a que aquest col·lectiu participi més activament de la vida social i cívica local i disposi de tota la informació per a poder formar-se i accedir amb més facilitat al món laboral. És per això, que la cap de llista i el portaveu de les JERC a Ponent, Marta Vilalta i Gabriel Ramon, respectivament, han apostat per a la creació d’una oficina jove que englobi els serveis prestats en matèria de joventut per part de la Paeria, el Consell Comarcal i la Secretaria de Joventut de la Genetalitat. Aquesta oficina aglutinaria tota la informació de tipus educatiu, laboral, salut, habitatge i oci dirigida al jove i que avui queda dispersa per les diferents administracions sense tenir una seu fixa. Les JERC han recordat que, en el seu moment, la regidoria de Joventut de la Paeria es va negar a tirar endavant la creació d’aquesta oficina “per tal de mantenir el monopoli en matèria de joventut”.

Ebre

Pere Muñoz demana a CiU i el PSOE diàleg i responsabilitat amb la resta del territori per desbloquejar l'A-7

El senador d’Esquerra del grup de l’Entesa Catalana de Progrés, Pere Muñoz, ha volgut fer una crida a la responsabilitat a CiU i PSOE davant la disputa que estan mantenint sobre el bloqueig de l’A-7. Muñoz ha recordat que “la gran necessitat estratègica de l’A-7 per al futur de les comunicacions i l’economia de les Terres de l’Ebre obliga que CiU i PSOE desbloquegin la situació des del diàleg i la voluntat política”. Per a Muñoz “és greu que, per interessos i disputes en clau local entre el PSC i CiU, Madrid tingui l’excusa perfecta per mantenir bloquejada l’A-7 mentre des de Tarragona a l’Hospitalet ja circulen els cotxes”. El senador republicà ha recordat que Esquerra demana que el traçat de la futura A-7 al seu pas per Campredó incorpori modificacions tècniques a Font de Quinto que redueixin l’impacte sobre el nucli de població, i “això només depèn de la voluntat política i de diàleg del Ministeri de Foment, com per redactar els projectes constructius del tram de l’A-7 entre l’Ametlla de Mar i el Perelló, on hi ha un màxim consens i per al qual Esquerra ha presentat una esmena als pressupostos de l’Estat demanant 4 M€”.

Vilafranca del Penedès

Esquerra aposta per multiplicar per quatre el PIB en turisme

Potenciar el Vinseum com a pal de paller d’un turisme de qualitat, apostar per l’enoturisme, treballar per una major col•laboració entre sectors, marcar l’objectiu d’atreure el mercat de Barcelona o quadruplicar l’actual 3% que representa el turisme al PIB del Penedès. Aquestes van ser algunes de les aportacions que van sortir de la taula rodona organitzada per Esquerra-Vilafranca sobre comerç i turisme. La taula titulada “Vilafranca Competitiva”, va ser moderada per Jordi Cuyàs i va comptar com a ponents amb Josep Maria Albet, vice-president d’Unió Vinícola Catalana; Joan Pona, empresari i creador d’Allotjaments Penedès; Olga Guash, presidenta de Penedès Gastronòmic; i Cesc Iglesias, del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat. El debat va centrar-se sobretot en les possibilitats del Penedès i de Vilafranca de créixer econòmicament amb el turisme i el comerç. Els ponents van destacar que si es fa un projecte turístic potent, aquest repercutirà molt positivament en el comerç de la vila, ja que com apuntava Olga Guash “cal millorar sinèrgies, col•laborar entre tots per fer que quan algú visiti una bodega hi hagi l’oferta necessària per fer que es quedin tot el cap de setmana al Penedès”.

Pau Sansó, president d'Esquerra-Alcúdia.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra lamenta que el PSM impedeixi acords electorals als municipis de Mallorca

Esquerra Republicana lamenta la notícia rebuda ahir que l’oferta de pacte que va fer la formació a Alcúdia hagi estat rebutjada pel PSM en aquest municipi. Mentre per part d’Esquerra s’estava disposat a que el candidat fos del PSM, l'assemblea local mallorquinista ha rebutjat l’acord, tot seguint les indicacions de la direcció insular de la formació. El president de la secció local d'Alcúdia d'Esquerra, Pau Sansó, ha manifestat que “després de tres mesos des que nosaltres vàrem presentar la nostra proposta, ara una assemblea del PSM, en el decurs de la qual la direcció regional va posar de manifest que la proposta de pacte ha d’anar en línia amb el que propugnen a nivell insular, l'ha rebutjat i ha decidit anar en solitari a les eleccions”. Sansó ha recordat que la proposta presentada era semblant a la que Esquerra – Illes va presentar per al conjunt de la comunitat: “era un paper en blanc, enfront del qual el PSM va demanar el primer lloc de la candidatura i que es mantinguessin les sigles de tots dos partits; nosaltres vàrem acceptar totes les seves condicions i ells a nivell local, és clar, n'estaren d'acord.

Puigcercós davant la sisena cara del dau
Gràcia

Campanya Catalunya Decideix - Acte al Teatre Grec de Barcelona el passat 24 d'octubre

La celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya és el primer dels sis compromisos que Esquerra s’ha fixat a l’hora de negociar un nou Govern. El segueixen reclamar el Concert Econòmic quan s’acabi el model de finançament vigent; crear un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies; garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de la dependència; establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització; i reformar l’estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i fer una administració més eficient i transparent. Aquestes són les propostes més votades de la campanya Catalunya Decideix, que Esquerra va presentar el mes de gener i que ha consultat un total de 72.000 persones sobre les condicions per formar govern. Els candidats d’Esquerra a les eleccions, Sergi de los Ríos, Carme Capdevila, Carmel Mòdol, Anna Simó i Ernest Benach, van ser els encarregats d’anunciar-los davant les 1.

plaça països catalans palamós
Palamós i St. Joan

ERC vol més seguretat als gronxadors del parc dels Països Catalans

El portaveu municipal dels republicans, Dani Reixach, ho va dir en el Ple municipal de la setmana passada. CITA DANI REIXACH El parc de la plaça dels Països Catalans es va estrenar ara fa vuit mesos. La zona es va remodelar completament, aprofitant les inversions de l'anomenat Plan E. Concretament, es va crear un jardí amb una cinquantena d'espècies de clima mediterrani, amb espais de repòs i de jocs infantils, convidant tot plegat a un ús tranquil, especialment indicat per a la gent que busca espais de lectura a l'aire lliure. Es va instal·lar també un nou sistema d'il·luminació i una estructura de murs de formigó que volen reproduir llibres oberts. Cal recordar que aquesta plaça acull també la biblioteca municipal Lluís Barceló i Bou. http://www.radiopalamos.cat/radio.php?ss=okinrui651jae08jgp731a7nu3&ap=a61s00&id_registre=101073

Josep Huguet
ERC Badalona

Badalona impulsarà el seu turisme a través dels ibers, els romans...

Badalona impulsarà el seu turisme a través dels Ibers, els Romans, els pirates i corsaris, i posarà en valor l'imaginari vinculat a l'esport, la indústria o les festes i tradicions. Així va quedar formalitzat divendres pel conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, que va signar amb el consistori de Badalona un protocol de col·laboració per a la promoció dels seus recursos turístics intangibles. Amb aquesta signatura, el Departament assenta les bases de col·laboració amb el món local de la ciutat per impulsar accions vinculades als recursos identificats en aquesta zona pel Pla i el Catàleg de Recursos Intangibles de Catalunya. Amb el protocol signat a Badalona ja són 110 els municipis que han subscrit acords de col·laboració per a la promoció dels respectius recursos intangibles arreu de Catalunya. El Pla i el Catàleg de Recursos Turístics Intangibles situen al municipi de Badalona diversos recursos intangibles considerats i vinculats a la marca, La Catalunya dels ibers, grecs, romans i visigots, La Catalunya dels monarques: l'esplendor medieval, La Catalunya Rebel i La Catalunya de la creativitat i de les llibertats.

ERC Cervelló

Avui acte sobre la Llei de comerç

Avui a les 20h a la sala polivalent de l'Ateneu de Cervelló, Enric Aloy, Secretari General del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, farà una xerrada sobre la llei del comerç i la seva afectació al comerç de proximitat. Us hi esperem!

Gavà

Esquerra-Gavà proposa crear grups de voluntaris per regular el trànsit durant les entrades i sortides escolars

Per tal de garantir al màxim la seguretat viària de les nenes i nens, el grup municipal d’Esquerra a Gavà proposa al govern de la ciutat la formació de personal voluntari vinculat a les AMPA i col·lectius dels centres educatius de Gavà, per tal d’exercir tasques de vigilància i regulació del trànsit a les portes dels centres educatius a les hores d’entrada i sortida d’alumnes. La portaveu d’Esquerra Gavà, Marta Jiménez ha argumentat la proposta per dos motius; primer perquè “les entrades i sortides a les escoles són els moments del dia en què es produeixen les confluències més grans de persones i vehicles en uns pocs punts concrets de la ciutat, les portes dels centres educatius, cosa que pot donar lloc a situacions potencialment perilloses”. I el segon per la constatació que el nombre d’efectius de la policia local no permet fer aquestes operacions simultàniament a tots els centres educatius de la ciutat. Jiménez recorda que “la Policia Municipal s’ha encarregat de regular el trànsit en aquests punts, i de tallar si escau el trànsit rodat als carrers afectats”, i que aquesta funció havia estat exercida pels agents cívics, però que amb la seva desaparició, “les funcions de vigilància, regulació del trànsit i tall de carrers de les entrades de les escoles en algun moment han quedat parcialment desateses”.

Façana de l'Institut
Malgrat de Mar

Incivisme

Un enamorat o enamorada, enlloc d’enviar cartes perfumades, rams de flors, correus electrònics o sms s'ha dedicat aquest cap de setmana a embrutar espais públics per copsar l’atenció. Aquest noi o noia és conscient que això són espais de tots, alguns de recent construcció, i que la seva neteja tindrà un important cost econòmic? Cal més civisme comunitari. Esperem que la pedagogia de la família, escola i les institucions serveixin per evitar un poble brut de grafits de qualsevol tipus.

Josep Huguet
Barcelonès Nord

Badalona impulsarà el seu turisme a través dels ibers, els romans...

Badalona impulsarà el seu turisme a través dels Ibers, els Romans, els pirates i corsaris, i posarà en valor l'imaginari vinculat a l'esport, la indústria o les festes i tradicions. Així va quedar formalitzat divendres pel conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, que va signar amb el consistori de Badalona un protocol de col·laboració per a la promoció dels seus recursos turístics intangibles. Amb aquesta signatura, el Departament assenta les bases de col·laboració amb el món local de la ciutat per impulsar accions vinculades als recursos identificats en aquesta zona pel Pla i el Catàleg de Recursos Intangibles de Catalunya. Amb el protocol signat a Badalona ja són 110 els municipis que han subscrit acords de col·laboració per a la promoció dels respectius recursos intangibles arreu de Catalunya. El Pla i el Catàleg de Recursos Turístics Intangibles situen al municipi de Badalona diversos recursos intangibles considerats i vinculats a la marca, La Catalunya dels ibers, grecs, romans i visigots, La Catalunya dels monarques: l'esplendor medieval, La Catalunya Rebel i La Catalunya de la creativitat i de les llibertats.