Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Demolició del monòlit franquista.
Lleida

El Grup Municipal d’ERC instarà l’equip de govern que completi la retirada dels 358 símbols franquistes perquè Lleida deixi d’ostentar aquest trist i lamentable rècord

El Grup Municipal d’Esquerra vetllarà perquè l’equip de govern posi fil a l’agulla i fixi un calendari per a la retirada dels nombrosos símbols franquistes que encara queden a la ciutat, tal com demostra el cens elaborat pel Memorial Democràtic. La portaveu d’Esquerra a la Paeria, Montse Bergés, afirma que és lamentable que Lleida sigui, amb 358, el tercer municipi català amb més emblemes franquistes. “No volem continuar ostentant aquest trist rècord, ja que desprestigia el nom d’una ciutat on la dictadura franquista va fer molt mal”, assegura la portaveu republicana. En aquest sentit, Esquerra demanarà a través d’un prec en el proper ple, que la Paeria sol•liciti les subvencions que la Generalitat concedeix als ajuntaments per canviar o retirar aquests emblemes. Cal recordar la tasca que, des de l’oposició, ha portat a terme el Grup Municipal d’Esquerra, per tal que s’apliqui la Llei de la Memòria Històrica a la ciutat i eradicar així alguns símbols que feien ostentació del franquisme.

Palau de la Música
Barcelona Vella

Comunicat sobre les trames de corrupció al districte de Ciutat Vella

COMUNICAT DEL CASAL MARTÍ MARCÓ D'ERC - BARCELONA VELLA El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya al Consell de Districte de Ciutat Vella presenta una moció d’urgència per tal de que es rellevi de les seves funcions els Consellers de districte que han mantingut relacions amb les trames de corrupció que s’estan investigant. El Casal Martí Marcó d'ERC - Barcelona Vella, davant les noticies aparegudes a la premsa els darrers dies, que fan referència a les investigacions que es duen a terme sobre les trames de corrupció a l'entorn del Districte de Ciutat Vella, Vol manifestar: Primer: Lamentem la constant aparició del districte de Ciutat Vella en problemàtiques relatives a fets delictius diversos. Esperem que el decurs de les investigacions serveixi per esclarir els autors d’aquests fets i puguem restablir la confiança institucional. En aquest sentit treballem per que ben aviat les notícies que surtin als mitjans sobre el districte de Ciutat Vella subratllin la vitalitat i l’empenta de les seves veïnes i veïns.

Susana Lozano

Ara fa 20 anys...

Ara fa 20 anys... Ara fa més de 20 anys Canal 9 s’estrenava com el canal Audiovisual de la Comunitat Valenciana, un servei que els responsables polítics posaven a disposició dels ciutadans per tal de fer arribar la diversitat cultural a qualsevol racó de la nostra comunitat. Un portal al que podíem accedir per a la propagació de la nostra riquesa cultural i en la nostra llengua. Compartir la nostra cultura en el marc territorial significava que se’ns equiparava a un poble, amb els seus propis signes d’identitat. Però un canal de televisió és un negoci, on la competitivitat i els beneficis estan per damunt de qualsevol cosa. Així ho van entendre els seus directius i van actuar en conseqüència. De manera que van crear la denominada “TELEBASURA”, amb l’emissió de programes com “TÓMBOLA” un èxit sense precedents que va gaudir d’una bona acollida entre els teleespectadors, i que va assentar les bases en matèria de creació televisiva, de la que un canal privat en concret se’n ha aprofitat basant el 90% de la seva programació en aquest tipus de formats.

Igualada

Torras titlla de “mercadeig poc seriós” les propostes de modificació en les zones blaves de l’Entesa, CIU i PP

El líder del grup municipal d’ERC a Igualada, Joan Torras, ha fet pública l’opinió del seu partit vers la controvèrsia de les zones blaves tot criticant les propostes informals i l’immobilisme de la resta de formacions. Torras creu que “el sistema d’aparcament d’Igualada ha d’ésser discutit com a model i no pel seu contingut de zones i carrers”. En aquest sentit, el regidor republicà assenyala que ERC actua de forma coherent des del principi, mantenint el nostre discurs contrari a un model d’aparcament que, lluny d’ésser discutit pel consistori municipal, va ser aprovat a cop de decret per l’Entesa amb el vist-i-plau del PP i indirectament de CIU; així, segons Torras, “tant Convergència com el Partit Popular estan discutint vers un model del qual són copartícips, mentre que l’Entesa navega enmig d’un mar de dubtes”. Torras també és de la opinió que “caldria preguntar-se la raó de la implantació d’aquest sistema d’aparcament, valorant si el sistema implantat per l’Entesa responia a veritables necessitats d’aparcament o, únicament, a la cerca d’un benefici econòmic”.

Rafa Homet
Castellar del Vallès

Presentació de Rafa Homet com a cap de llista.

La Sala d'actes de l'Auditori Miquel Pont es va omplir per l'acte de presentació de Rafa Homet com a cap de llista a les eleccions municipals de 2011. A l'acte hi va intervenir Jaume Perarnau, alcalde de Calders (el Bages), qui va parlar de la seva experiència com a alcalde en un poble petit, amb la proximitat que això suposa, i de la Candidatura Democràtica de Calders, una candidatura independent associada a Esquerra que governa al municipi des de fa vint-i-quatre anys amb cinc alcaldes diferents. Acte seguit Oriol Junqueras, eurodiputat i regidor a Sant Vicenç dels Horts (el Baix Llobregat), va encoratjar els assistents a “recolzar els companys i companyes que fan el pas i es posen al capdavant”, “ens cal la col·laboració, el treball i la complicitat de tots, per tal de combatre les injustícies d'aquí i d'allà”. Amb la projecció d'un vídeo on una quinzena de persones vinculades a entitats locals reciten conjuntament uns versos de Joan Arús es va donar pas a Rafa Homet.

Sentmenat

Conferència 'Catalunya Decideix' i presentació cap de llista per Esquerra a Sentmenat.

El dia 6 d'octubre a les 20:30, a la sala de música del Coro, al Passeig Anselm Clavé de Sentmenat davant la Plaça de la Vila, Esquerra Sentmenat us convida a l'acte de presentació del cap de llista per ERC a Sentmenat a les properes eleccions municipals, en Jordi Torroja, i a la conferència 'Catalunya Decideix', que donarà l'Eduard López, Vicesecretari General de Coordinació Interna i Acció Electoral d'Esquerra Primerament, intervindrà en Jordi Torroja, que parlarà dels projectes i dels reptes d'Esquerra a Sentmenat . I a continuació parlarà l'Eduard López, que exposarà el canvi de paradigma de la política catalana després del final del procés pel nou Estatut. Una vegada fracassada la via estatutària, s'obre una nova etapa que només pot acabar amb la independència de Catalunya. L'acte acabarà amb un petit refrigeri.

Vallès Oriental

Esquerra presenta al Vallès Oriental les al•legacions contra el projecte del Quart Cinturó de Foment

La portaveu d’Esquerra al Parlament, Anna Simó, ha lliurat les al•legacions aquest matí al registre de la Delegació del Govern a Barcelona. Després que el passat divendres, 24 de setembre, ja presentés un recurs d’alçada contra el projecte, Esquerra ha entrat avui a registre les al•legacions contra el projecte que el ministeri de Foment manté per a la Ronda del Vallès. La portaveu d’Esquerra al Parlament, Anna Simó, acompanyada del diputat del Vallès Oriental, Jordi Cots, i dels candidats pel Vallès Occidental, Marc Sanglas, i pel Vallès Oriental, Violant Mascaró, han lliurat el plec d’al•legacions al registre de la delegació del Govern a Barcelona. Posteriorment s’ha convocat una roda de premsa a la seu comarcal de Granollers en la que, presentats per la Presidenta comarcal Maria LLerda, la portaveu Anna Simó, en Jordi Cots i la Violant Mascaró han explicat als mitjans convocats els detalls de les al•legacions. Després que Llerda comuniqués als assistents la presentació de les al•legacions davant de la delegació del Govern, va afirmar que Esquerra participarà a la manifestació del proper diumenge dia 3 a Sabadell en contra del Quart Cinturó, ha passat la paraula a Jordi Cots.

Esquerra presenta les al·legacions contra el projecte del Quart Cinturó de Foment
Terrassa

Esquerra presenta les al·legacions contra el projecte del Quart Cinturó de Foment i les propostes de millora de la xarxa viària de la comarca

Després que el passat divendres, 24 de setembre, ja presentés un recurs d'alçada contra el projecte, Esquerra ha entrat avui a registre les al•legacions contra el projecte que el ministeri de Foment manté per a la Ronda del Vallès. Simó ha explicat que ‘les al·legacions que ha presentat Esquerra recullen el seguit de mancances del projecte presentat per Foment, que no respon a les necessitats reals de comunicació entre els dos vallesos i en condicionen el territori'. Simó també ha avançat que el plec d'al•legacions recull la proposta de traçat defensada per Esquerra, i que és la mateixa que ja contempla el Pla Territorial Metropolità de Barcelona, que passa per ‘un traçat en el corredor de la C-155 que ressegueix els pesos pesants del Vallès residencials i sobretot industrials'. I ha afegit que ‘és la proposta amb el consum de sòl més auster i preveu les garanties urbanístiques necessàries mitjançant plans directors especials per tal que aquesta nova infraestructura no provoqui una sobreocupació urbanística'.

Vallès Occidental

Esquerra presenta les al·legacions contra el projecte del Quart Cinturó de Foment i les propostes de millora de la xarxa viària de la comarca

Després que el passat divendres, 24 de setembre, ja presentés un recurs d'alçada contra el projecte, Esquerra ha entrat avui a registre les al·legacions contra el projecte que el ministeri de Foment manté per a la Ronda del Vallès. La portaveu d'Esquerra al Parlament, Anna Simó, acompanyada del diputat del Vallès Oriental, Jordi Cots, i dels candidats pel Vallès Occidental, Marc Sanglas, i pel Vallès Oriental, Violant Mascaró, han lliurat el plec d'al·legacions al registre de la delegació del Govern a Barcelona. Simó ha explicat que ‘les al·legacions que ha presentat Esquerra recullen el seguit de mancances del projecte presentat per Foment, que no respon a les necessitats reals de comunicació entre els dos vallesos i en condicionen el territori'. Simó també ha avançat que el plec d'al·legacions recull la proposta de traçat defensada per Esquerra, i que és la mateixa que ja contempla el Pla Territorial Metropolità de Barcelona, que passa per ‘un traçat en el corredor de la C-155 que ressegueix els pesos pesants del Vallès residencials i sobretot industrials'.

Roda de Premsa
Sabadell

Esquerra Republicana presenta al·legacions al traçat de la Ronda Vallès proposat pel Ministeri de Foment

Després que el passat divendres, 24 de setembre, ja presentés un recurs d'alçada contra el projecte, Esquerra ha entrat avui a registre les al·legacions contra el projecte que el ministeri de Foment manté per a la Ronda del Vallès. La portaveu d'Esquerra al Parlament, Anna Simó, acompanyada del diputat del Vallès Oriental, Jordi Cots, i dels candidats pel Vallès Occidental, Marc Sanglas, i pel Vallès Oriental, Violant Mascaró, han lliurat el plec d'al·legacions al registre de la delegació del Govern a Barcelona. Simó ha explicat que ‘les al·legacions que ha presentat Esquerra recullen el seguit de mancances del projecte presentat per Foment, que no respon a les necessitats reals de comunicació entre els dos vallesos i en condicionen el territori'. Simó també ha avançat que el plec d'al·legacions recull la proposta de traçat defensada per Esquerra, i que és la mateixa que ja contempla el Pla Territorial Metropolità de Barcelona, que passa per ‘un traçat en el corredor de la C-155 que ressegueix els pesos pesants del Vallès residencials i sobretot industrials'.

Ebre

El Senat aprova que Renfe respecti la toponímia oficial catalana en les màquines d’autovenda i en megafonia

El senador republicà, Pere Muñoz, portaveu de l’Entesa a la Comissió de Foment del Senat, ha aconseguit que tots els grups de la cambra hagin aprovat la moció que demana a RENFE Operadora que respecti la toponímia oficial catalana en les màquines d’autovenda de bitllets i que corregeixi alguns errors de pronunciació en la megafonia de les estacions catalanes. El senador ebrenc ha defensat avui una moció de denúncia d’un fet que “no és menor, com el respecte a la toponímia oficial dels municipis de Catalunya per part d’un organisme de l’Estat com és RENFE Operadora”. L’Entesa denuncia que en la retolació de les màquines d’autovenda de bitllets de tren en les estacions dels territoris de parla catalana, així com en els avisos de megafonia, abunden els errors i la falta de sensibilitat i respecte a la llengua oficial. Ara bé, el senador ha hagut de transaccionar amb altres grups el text de la moció. Els obstacles han arribat quan el PP ha exigit eliminar de la moció l'apartat que es referia a la llengua catalana a la Comunitat Valenciana.

Ofrena a Macià
Sant Adrià de Besòs

ERC i JERC fan també ofrena a Francesc Macià

Esquerra Republicana de Catalunya i les seves joventuts han celebrat un sopar de germanor aquest divendres dia 10 de setembre d'enguany amb l'objectiu de retre homenatge als diferents personatges històrics que van donar la seva vida en la millora de l'autogovern de Catalunya. Així, el sopar va esdevenir en un ambient distés on es va debatre sobre l'actualitat política, la situació d'autogovern a Catalunya i on es varen explicar diverses èpoques de la història de Catalunya amb el record cap a en Rafael Casanova, Francesc Macià i Lluís Companys. Finalment el sopar va acabar amb una ofrena floral al monument de Francesc Macià a la placeta del mateix nom al nostre municipi i la interpretació per part dels assistents del himne nacional de Catalunya. La Secció Local d'ERC pretén així engegar una dinàmica que perduri en el temps, de fer una ofrena floral al president on aquell any no es faci la celebració oficial de la Diada. Doncs creuen que és la millor manera de recordar el llegat dels fundadors del partit hegemònic de la República, ERC.

vaga general 29S
Plana Alta

Esquerra Plana Alta participa en la manifestació del 29S a Castelló

Esquerra va participar amplament a les manifestacions que ahir van tenir lloc a Alacant, Castelló i València per recolzar la vaga general. A la ciutat de Castelló la manifestació va començar, puntualment, a les 19 hores de la Plaça de la Independència amb la presència de militants d'Esquerra de les nostres comarques. La manifestació ha estat considerada un èxit per les organitzacions convocants. Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià, es va mostrar satisfet amb l'èxit de la convocatòria i va declarar que 'el Govern espanyol ha d'escoltar el que la ciutadania li ha dit en la jornada de hui, cal suspendre aquesta Reforma Laboral que en definitiva suposa una greu retallada dels drets dels treballadors i treballadores'. Cerdà, a més, va voler deixar en clar que 'aquells que pensen que amb aquesta Vaga General el tema ja està oblidat estan molt equivocats. Si les coses continuen com fins ara, alguna gent estem disposats a fer-ne una segona i una tercera si fa falta'.

Barcelonès Nord

L'Esquerra independentista, motor de canvis valents i ambiciosos

D’ençà de la recuperació democràtica, la política catalana va estar profundament lligada a dos discursos hegemònics enfrontats però complementaris. El del PSC definia el de CiU com a “nacionalisme conservador”. El de CiU definia el del PSC com a “esquerra sucursalista”. De fet, però, tots dos van gestionar còmodament durant més de vint anys l’escenari sorgit de l’aprovació de la Constitució espanyola i l’Estatut de Sau. Ha estat pel creixement d’ERC al voltant de la proposta d’un independentisme d’esquerres, que a finals dels noranta va apostar per la conciliació del catalanisme i del progressisme, que emergeix un tercer espai polític rellevant. Aquest espai és el que ha permès el desacomplexament del sobiranisme i la introducció en el centre de l’agenda pública de qüestions com el dèficit fiscal, el control de les grans infraestructures o el dret a decidir. També va exigir el desplaçament de posicions a PSC i CiU, fins a plantejar-se un nou Estatut.

Caldes de Malavella

BIM OCTUBRE 2010

Un greu problema en la comptabilitat municipal, valorat en 220.000 euros (40 milions de PTA.), ha posat en evidència que l’alcalde,alhora regidor d’hisenda de la PIC,ni ha fet bé la tasca de control dels comptes municipals, ni està PREPARAT per fer-ho. On és el rigor i l’eficiència amb què deien ESTAR PREPARATS? Ens preocupa, i molt, el vial amb carril bici estrenat, recentment, que connecta el poble amb Aigües Bones: està mal fet. És molt perillós i poc segur pels vianants i ciclistes, justament, aquells a qui intenta protegir. Esquerra ha proposat cobrar l’IBI de l’autovia que passa per Can Carbonell i que no es cobra. Tant cert és que el poble de Caldes cada vegada es veu més brut, com que contínuament l’enllumenat públic, d’arreu, es queda a les fosques. Rànquing de nyaps de la PIC: 1.Ubicació del camp de futbol de gespa artificial. 2. La deixalleria: petita abans d’inaugurar-la i sense rampa d’abocament. 3. L’obra de l’avinguda Dr. Furest. 4. El perillosíssim vial amb carril bici a Aigües Bones.