Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Federació de Lleida

Víctor Torres: “Avui he vingut a votar amb cadira de rodes, però hagués vingut de genolls si hagués fet falta”

Víctor Torres, fundador d’ERC, ha exercit avui a Lleida el seu vot per l’autodeterminació de Catalunya. Torres ha assegurat que “amb Espanya no hi ha res a fer” i tot i que estava molt emocionat de poder votar avui per l’autodeterminació del país, ha dit també que és troba “molt indignat perquè el que estan fent al nostre poble des d’Espanya no te qualificatius”. El fundador s’ha mostrat convençut que l’únic camí que hi ha per la independència és el dret a decidir “i si tots els que creiem amb la causa fem pinya, al final ho aconseguirem”. Víctor Torres ha fet aquestes declaracions acompanyat per Joan Tardà, diputat al congrés, Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida, els diputats Carmel Mòdol i Maria Àngels Cabasés, el senador Josep Maria Esquerda i l’alcaldable de Lleida, Montse Bergés. Per la seva part, Joan Tardà ha explicat que els referèndums d’avui demostren que “ja no hi ha vergonyes” a l’hora de parlar de la Independència de Catalunya, “allò que fa uns anys semblava que només era la feina d’una minoria i que no anava en lloc, avui ha esdevingut un clam ciutadà”.

ERC Piera

INAUGURACIÓ DE LES NOVES INSTAL•LACIONS DE LA PISCINA MUNICIPAL

L’alcalde Jordi Madrid va inaugurar dins dels actes de la Fira de Sant Crist les noves instal•lacions de la piscina Municipal. Aquestes consten d’una nova sala de fitness i musculació amb material nou, com per exemple, bicicletes, cintes per córrer i màquines de musculació. Hi ha un segon espai destinat a la realització d’exercicis d’estiraments. I també una sala polivalent on s’hi realitzaran diferents activitats dirigides: ciclisme indoor, ioga, etc. 

Manresa

ERC felicita a la ciutadania per l’èxit de la consulta

ERC Manresa ha valorat molt positivament la jornada d’ahir en la que es va consultar als manresans i manresanes si estaven d’acord en què la nació catalana esdevingui un Estat. Només el fet que se celebrés, ja ha estat tot un èxit, doncs deu anys enrere hagués estat impensable. Per això el candidat d’ERC a l’alcaldia de Manresa, Pere Culell, ha volgut felicitar, en nom del partit, als promotors de la consulta, a tothom qui ha col·laborat en la seva organització i a la ciutadania en general per la seriositat i l’èxit de tot el procés. “Ha estat una demostració exemplar de l’exercici de la democràcia”, ha afirmat. En relació als resultats obtinguts, el candidat republicà valora com a “èxit absolut la participació d’un 22% del cens oficial, tenint en compte les enormes dificultats en la seva organització i pel seu caràcter no oficial”. En total, van exercir el dret a vot prop de 12.000 persones, una dada prou significativa si les comparem amb unes eleccions oficials com són les darreres eleccions al Parlament europeu, en la qual van exercir el seu dret a vot 18.

Corbera de Llobregat

Corbera diu Sí a la independència

La consulta d'avui per la independència del nostre país ha tingut un participació del 15,18%, resultat molt digne donada la complexitat del nostre municipi. El sí ha guanyat amb el 90'4%. Esquerra-Corbera vol felicitar a tota la gent de Corbera Decideix que ha treballat tants dies i tantes hores per fer-ho possible. Alhora, "la població de Corbera ha donat un exemple de civisme i no ha volgut quedar enrere per donar la seva veu a favor de fer un salt qualitatiu en l'estatus polític de la nostra nació" ha destacat l'alcalde, Josep Canals Molina. Corbera és ben viva...i decideix! Per molts anys!

Resultats de la consulta popular per la independència a Teià
Teià

Teià aposta clarament pel sí en la consulta del 25A

Amb el percentatge de participació més alt del Maresme (30,89%) en aquesta tercera onada de consultes, Teià s'ha posicionat a favor del sí a la independència de Catalunya. Aquest gran resultat és fruit de la intensa dedicació que un grup de persones, constituït com a Teià Decideix!, han estat realitzant al llarg de sis mesos. Per aquest motiu, des d'Esquerra Teià, moltes gràcies per l'esforç i el treball que heu fet i moltes felicitats pels resultats. Us ho mereixeu. Estem en el bon camí!

Cervera decideix
Cervera

Resultat de la consulta sobre la independència a Cervera

El resultat de la consulta sobre la independència a Cervera és el següent: Votants censats majors de 18 anys: 1439 (24.26 %) Votants empadronats majors de 16 anys: 1532 (20.10 %) Vots "Si": 1409 (91.97%) Vots "No": 80 (5.22%) Vots en blanc: 39 (2.55%) Vots nuls: 4 (0.26%) Des de la Secció Local d'Esquerra felicitem als membres la comissió organitzadora de la consulta "Cervera Decideix" per la brillant organització.

Torelló

El regidor d'Esports diu que no està decidit que no es faci el segon pavelló al costat del Marta Mata

El regidor d'Esports diu que no està decidit que no es faci el segon pavelló al costat del Marta Mata El portaveu d'ERC-AM Torelló, Jordi Casals, va preguntar al regidor d'Esports, Francesc Rivera (PSC), si ja estava decidit per part de l'equip de govern que es construiria un segon polisportiu al costat de l'Escola-Institut Marta Mata, tal com havia anunciat l'alcalde Miquel Franch feia unes setmanes. Si era així, segons Casals, no tindria sentit treballar participàdament el Pla d'Equipaments Esportius que s'ha iniciat, ja que la participació seria paper mullat. Rivera va afirmar que només s'havia anunciat una reserva de sòl, però que un cop l'empresa encarregada hagi fet l'estudi, entre tots els participants del grup de treball del Pla d'Equipaments Esportius decidirien els acords. Per Esquerra Torelló, si finalment el Pla d'Equipaments Esportius no s'acabés d'acordar amb el consens del grup de treball que s'ha creat (que de moment sols s'ha reunit una vegada), es podria tornar a repetir el fracàs que va viure la Comissió d'Equipaments d'entitats, el qual l'equip de govern del PSC en el darrer mandat va extingir practicant els fets consumats.

Torelló

Irònic Lluís Sabatés: "En el desè aniversari de l'IES els i podríem regalar una senyalització"

El regidor republicà Lluís Sabatés va recórrer a la ironia per demanar que d'una vegada per totes es senyalitzi correctament l'IES Cirvianum de Torelló, ja que en tot el municipi no hi ha una clara senyalització de com arribar a l'institut, que a més està en una zona perifèrica del municipi. Sabatés va dir que el 10è aniversari que celebra enguany l'ES Cirvianum era un bon moment per homenatjar al centre educatiu amb una senyalització correcte. Ironia.

Eloi Coll i Josep Pla
Sant Cebrià de Vallalta

Pla: ‘Les onades de consultes cada vegada són més ambicioses’

El portaveu d'Esquerra, Josep Pla, ha valorat positivament la participació de la consulta popular que aquest diumenge s’han celebrat a municipis d’arreu de Catalunya. Ha Sant Cebrià, on la participació ha estat de més del 15%. A més, ha dit que ‘les onades són cada vegada més ambicioses. Ha agraït l’esforç de la vintena de voluntaris que s’hi han implicat durant mesos per portar a terme aquestes onades de consultes independentistes. Pla ha explicat que ‘una de cada sis persones han votat, i ho ha fet a favor del sí’. Per això el portaveu de la secció local opina que ‘cada vegada més gent veu que la independència de Catalunya és necessària per a la dinamització de les nostres comarques i per la competitivitat de les nostres empreses’. Pla ha afegit que amb la sentència adversa del Tribunal Constitucional ‘creixerà encara més el descontentament dels ciutadans envers l'autogovern de Catalunya’. Josep Pla ha fet aquestes declaracions des de la seu d'Esquerra Sant Cebrià acompanyat del secretari d'imatge i comunicació Eloi Coll

ERC Piera

INAUGURACIÓ DE LA FIRA DE SANT CRIST I DEL NOU CARRER PIERETA

El dissabte 24 d’abril l’alcalde de Piera, Jordi Madrid, i el president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, van inaugurar la Fira de Sant Crist 2010. En aquest mateix acte es va realitzar la inauguració del nou carrer Piereta. La remodelació d’aquesta infraestructura permetrà als pierencs i peierenques gaudir d’un espai més modern per passejar, gràcies a l’amplada de les aceres. I així aquesta via emblemàtica de la nostra vila podrà convertir-se en un eix més important pel poble.  

Premià de Mar

Inaugurada la nova biblioteca Martí Rosselló i Lloveras.

Ahir es va inaugurar la nova biblioteca que es va omplir de gom a gom de veïns que volien conèixer les noves instal·lacions i que es varen començar a gestar els nostres regidors de cultura.  L'acte d’inauguració va ser presidit per la directora general de Cooperació Cultural de la Generalitat, Anna Falguera en nom del conseller Joan Manuel Tresserras i pel president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, l'alcalde, aixi com els Regidors de Cultura, Josep Maria Molins i el seu antecessor el company Ernest Casadesús. El centre obrirà les seves portes al públic de manera oficial el día 26 a les quatre de la tarda.

Sant Cebrià Decideix!
Sant Cebrià de Vallalta

Esquerra fa una crida a la participació a la consulta de diumenge

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Cebrià de Vallata fa una crida a la participació a la consulta de diumenge vinent que se celebrarà a la nostra població. Des d'Esquerra animem a tota la ciutadania a pronunciar-se en relació al desig que la nostra nació esdeveningui un estat propi a Europa. Es tracta d'un exercici democràtic que enforteix la cultura cívica i política de la nostra societat i, per tant, creiem que cal participar-hi. Creiem que tothom ha d'anar a votar! Nosaltres independència, i tu?

Mont-roig del Camp

Esquerra està present als actes de Sant Jordi

Per segon any consecutiu Esquerra va estar present en els actes que es van fer per Sant Jordi al Parc Maria Martori. Vam repartir xocolatines i coca pels més petits, i degut a l’èxit que va tenir l’any passat, enguany vam repartir-ne el doble. En una de les cares de la xocolatina hi havia el logo d’Esquerra. També vam aprofitar la diada de Sant Jordi per començar la distribució del Butlletí Nº1 d’Esquerra-Mont-roig del Camp, a través del qual volem donar a conèixer la gestió que Esquerra, com a grup municipal que forma part de l’equip de Govern, està duent a terme a l’Ajuntament.

Vilafranca del Penedès

El Ple aprova per unanimitat una moció d'Esquerra en defensa del turisme del Penedès

Aquesta nit el Ple de Vilafranca ha aprovat per unanimitat (ERC, PSC, CiU, CUP, PP i ICV EUiA) una moció d'Esquerra en defensa del sector turístic del Pendès. Us adjuntem el text íntegre de la moció: MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL D'ESQUERRA EN DEFENSA DEL SECTOR TURÍSTIC DEL PENEDÈS Atès que els municipis del Penedès tenen potencialitats turístiques comunes i complementàries, que inclouen des de l'oferta de platja fins a les masies rurals, la cultura, la gastronomia i la viticultura, les festes i tradicions que s'esdevenen al llarg de tot l'any, l'enoturisme i un entorn paisatgístic i natural de gran valor, entre d'altres. Atès que la marca Penedès és un catalitzador de gran valor afegit d'aquesta oferta individualitzant-la i permetent la seva promoció en el mercat. Promoció que beneficia no només el sector turístic, també el sector vitivinícola, el de productes artesans, així com tots aquells que la seva zona d'elaboració i producció és un valor en si mateix per ser el Penedès.

Esquerra-Acord_municipal
Santa Susanna

Esquerra fa una crida a la participació a la consulta de diumenge

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Santa Susanna fa una crida a la participació de la consulta de diumenge vinent que se celebrarà al nostre municipi. Animem a tota la ciutadania a pronunciar-se en relació al desig que la nostra nació esdeveningui un estat propi dins la Unió Europea. Es tracta d'un exercici democràtic que enforteix la cultura cívica i política de la nostra societat i, per tant, creiem que cal participar-hi Nosaltres independència, i tu?

Federació de Lleida

Esquerra col•labora amb la consulta

Carmel Mòdol estarà el mateix diumenge 25 a partir de les dos del migdia, a la mesa electoral del Col•legi d’Agrònoms. Amb aquesta participació Esquerra vol que els ciutadanes i ciutadanes tinguin totes les facilitats per poder votar el proper dia 25. Altres càrrecs del partit també participen en la resta de localitats on es fa la consulta, com és Àngel Vidal al municipi d'Arbeca.

Executiva local de Sant Vicenç
Sant Vicenç de Castellet

Jaume Masats repeteix com a alcaldable d’Esquerra a Sant Vicenç

Esquerra de Sant Vicenç ja ha triat al seu candidat per a les eleccions municipal del proper 2011. Serà Jaume Masats, que repetirà com a alcaldable de la formació republicana en aquesta població. Ahir al vespre Masats va ser escollit per unanimitat per a encapçalar la llista d’Esquerra en una assemblea de militants celebrada a la seu de la secció local. Masats és l’actual regidor de les àrees d’Urbanisme i de Medi Ambient –regidoria que encapçala des de la renúncia de Montse Bach- de l’Ajuntament santvicentí. En la presentació de la seva candidatura –que va ser l’única i comptava amb el suport de l’executiva local-, Masats va agrair la confiança dipositada en ell i va oferir i demanar al mateix temps “honradesa, lleialtat, sentit comú i treball. Aquestes constants continuaran sent la meva divisa”. El candidat santvicentí d’ERC es va referir a alguns dels principals projectes municipals de cara al futur i va fer partícips als presents a l’assemblea “el somni d’aconseguir l’alcaldia".

Sant Feliu de Llobregat

Sant Jordi 2010

Sant Jordi 2010 Us fem saber que el 23 d'abril, tindrem, com sempre una Parada a la Plaça de la Vila. Us convidem a participar de la Diada de Sant Jordi amb l'adquisició d'una rosa o d'un llibre, com a símbol d'amor i de cultura. La vostra col·laboració serà la vostra aportació per tirar endavant el projecte que a tots ens uneix. No falteu a la cita! Hi serem des de les 11 fins a les 9 del vespre. Esquerra Sant Feliu