Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Premià de Dalt

ordre del dia junta de govern local , 4 d' octubre 2010

Us convoco a la sessió ordinària de la Junta de Govern Local del proper dilluns dia 04 d’octubre de 2010 a les 19:00 hores a la Sala d’actes de la Casa Consistorial amb l’ordre del dia que segueix. ORDRE DEL DIA ALCALDIA / SERVEIS GENERALS 1. Lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior 2. Informes de l’Alcaldia i correspondència oficial 3. Ratificacions decrets d’Alcaldia 4. Canvi de titularitat nínxols CULTURA, JOVENTUT, ARXIU 5. Proposta acceptació de subvenció a ens locals per a projectes de col•laboració intermunicipal per al Festival de Música del Maresme, atorgada per la Direcció General de Cooperació Cultural de la Generalitat de Catalunya. ESPORTS 6. Acceptació subvencions concedides per l’Àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona FESTES 7. Acceptació de subvenció per la Missa Rociera 2010, atorgada per l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona GOVERNACIÓ 8. Atorgament llicència per a la tinença de gos potencialment perillós al Sr.

Premià de Dalt

acta junta de govern local , 20 de setembre 2010

ACTA DE LA SESSIÓ DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL Identificació de la sessió NÚMERO: 2010/16 CARÀCTER: ordinària DATA: dilluns 20 de setembre de 2010 HORARI:de 19,15 a 19,50h LLOC: Sala d’actes de la Casa Consistorial Hi assisteixen: Joan Baliarda i Sardà, Alcalde Josep Triadó i Bergés, 1r Tinent Alcalde Ildefonso Fernández Álvarez, 2n. Tinent Alcalde Carolina Mateo i Lombardo, 4t Tinent Alcalde Antonio López i Martínez, Secretari Acctal També hi assisteix: Antonio López i Guillén, Regidor MªJosé Marín i Rodríguez, Regidora Marc Tintoré i Serra, Regidor Josep Font Vives, Regidor Excusen la seva presència Sebastià Pujol i Puig, Regidor ORDRE DEL DIA ALCALDIA / SERVEIS GENERALS 1. LECTURA I APROVACIÓ DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ANTERIOR “Oberta vàlidament la sessió, per haver-hi quòrum suficient, d’ordre del senyor President, el senyor Secretari acctal., llegeix l’esborrany de l’acta de les sessió ordinària i de la Junta de Govern Local del 19 de juliol de 2010, la qual s’aprova per unanimitat i sense esmenes.

Premià de Dalt

acta junta de govern local , 6 de setembre 2010

ACTA DE LA SESSIÓ DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL Identificació de la sessió NÚMERO: 2010/15 CARÀCTER: ordinària DATA: dilluns 6 de setembre de 2010 HORARI:de 19,15 a 19,40h LLOC: Sala d’actes de la Casa Consistorial Hi assisteixen: Joan Baliarda i Sardà, Alcalde Josep Triadó i Bergés, 1r Tinent Alcalde Ildefonso Fernández Álvarez, 2n. Tinent Alcalde Antonio López i Martínez, Secretari Acctal També hi assisteix: Antonio López i Guillén, Regidor MªJosé Marín i Rodríguez, Regidora Marc Tintoré i Serra, Regidor Josep Font Vives, Regidor Excusen la seva presència Sebastià Pujol i Puig, Regidor Carolina Mateo i Lombardo, 4t Tinent Alcalde ORDRE DEL DIA ALCALDIA / SERVEIS GENERALS 1. LECTURA I APROVACIÓ DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ANTERIOR “Oberta vàlidament la sessió, per haver-hi quòrum suficient, d’ordre del senyor President, el senyor Secretari acctal., llegeix l’esborrany de l’acta de les sessió ordinària i de la Junta de Govern Local del 19 de juliol de 2010, la qual s’aprova per unanimitat i sense esmenes.

Cerdanyola del Vallès

IV Concurs de Foto Denúncia

Tothom que vulgui pot participar (a partir de demà dia 1 d'octubre) en aquesta iniciativa lúdico-reivindicativa. Les fotografies s'hauran de fer a Cerdanyola i hauran de denunciar desperfectes, atacs al medi ambient o altres que pugui afectar a la qualitat de vida dels ciutadans de la vila. Teniu fins al 30 de novembre per enviar-nos-les! Veure les bases del concurs Plana web del concurs

Premià de Dalt

reunio del consell de cultura municipal

a Can Figueres , dimecres al vespre , va tenir lloc la trobada amb el consell de cultura , calia prioritzar actuacions del nou pla d' accio cultural , aquest mateix mati , el regidor de cultura, Sebastia Pujol ,  ja ha donat trasllat de les decisions al servei tecnic , per tal d' iniciar les accions prioritzades

Ple
Granollers

El Ple rebutja les dues mocions presentades per ERC

El ple de l’Ajuntament de Granollers va rebutjat dimarts passat les dos mocions presentades per ERC, l’una de forma conjunta amb ICV en suport a la vaga general, i l’altra pactada amb CiU instant el Parlament a “iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya exerceixi el dret a decidir (…) mitjançant la celebració d'un referèndum on aquest nou horitzó sigui sotmès a la decisió lliure i voluntària del conjunt del poble de Catalunya”. Aquesta segona moció manifestava també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d’Autonomia de Catalunya, la qual suposa una retallada molt significativa d'aspectes fonamentals d'aquesta norma jurídica ratificada en referèndum per la ciutadania el 18 de juny de 2006. ERC i ICV, després que cadascun d’ells hagués presentat la seva pròpia moció en referència a la vaga del passat dia 29, van decidir presentar-ne una de conjunta donat que coincidien en el contingut d’ambdues.

Gavà

A proposta d’Esquerra, el ple de l’Ajuntament de Gavà aprovarà avui una declaració de suport al campió Dani Comas davant l’exclusió patida per la Federació espanyola de ciclisme al darrer mundial de trialbici

Arran de l’exclusió del heptacampió mundial gavanenc de trialbici Dani Comas de la convocatòria del darrer mundial de trialbici per part de la Federació Espanyola de Ciclisme, després d’haver guanyat la Copa del Món de biketrial competint amb selecció catalana, el grup municipal d’Esquerra Gavà ha negociat una proposta de declaració institucional de l’Ajuntament amb la resta de formacions i que serà portada a votació aquesta tarda al Ple, que s’iniciarà a les 18 h. La portaveu municipal d’Esquerra, i impulsora de la proposta de declaració institucional, Marta Jiménez, ha expressat la seva satisfacció per la voluntat del conjunt de grups municipals de “fer pinya, sense partidismes, en defensa d’un gran campió gavanenc que tenia, i té, tot el dret a poder participar en competicions internacionals. La politització del cas no prové de la intervenció dels representants de la ciutadania gavanenca, sinó del lamentable i injustificable veto de la federació espanyola de ciclisme”.

Banderes d'Esquerra a la manifestació de València
País Valencià

Cerdà: "aquells que pensen que amb aquesta Vaga General el tema ja està oblidat, estan molt equivocats"

Esquerra va participar amplament a les manifestacions que ahir van tenir lloc a Alacant, Castelló i València per recolzar la vaga general. Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià, es va mostrar satisfet amb l'èxit de la convocatòria i va declarar que 'el Govern espanyol ha d'escoltar el que la ciutadania li ha dit en la jornada de hui, cal suspendre aquesta Reforma Laboral que en definitiva suposa una greu retallada dels drets dels treballadors i treballadores'. Cerdà, a més, va voler deixar en clar que 'aquells que pensen que amb aquesta Vaga General el tema ja està oblidat estan molt equivocats. Si les coses continuen com fins ara, alguna gent estem disposats a fer-ne una segona i una tercera si fa falta'. Per la seua banda, el diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, va manifestar que questa vaga ‘no és contra la patronal, les pimes o l’economia productiva sinó contra un govern que ataca l’estat del benestar’ i ha exigit a l’executiu espanyol ‘que faça marxa enrere en la reforma laboral i que done garanties de la viabilitat del sistema de pensions’.

Mataró

Butlletí número 64

Ja tenim a la vostra disposició el butlletí de la Secció Local corresponent al mes de setembre. Aquest mes: - Nou conveni per la rehabilitació d’habitatges. - El TecnoCampus comença l’activitat. - Mataró disposa d’un nou centre de Salut Mental i Addiccions. - 70è aniversari de l’afusellament del President Companys. - Campanya de turisme de les JERC. Podeu visualitzar-lo a través del següent enllaç: http://www.calameo.com/read/000404529e26dfbebecfb

Girona

Esquerra dóna el tret de sortida a la precampanya posant en marxa el web gentvalenta.cat

Esquerra ha donat el tret de sortida a la precampanya electoral amb la presentació del web gentvalenta.cat, en la que es recullen casos reals de persones anònimes que expliquen històries personals de valentia, d'esforç i de repte i que convida a tots els valents i valentes del país a compartir també la seva història. Durant la presentació, el portaveu d'Esquerra, Ignasi Llorente, va reivindica la 'Catalunya valenta davant la Catalunya emprenyada o la Catalunya conformista, que creu que ja estem bé com estem'. 'Esquerra ens sentim identificats amb la Catalunya que s'aixeca cada matí per obrir la persiana, que treballa, que s'esforça, que supera els reptes', ha subratllat Llorente. El dirigent independentista ha apuntat que l'eslògan 'Gent valenta' 'és un resum d'aquests 7 anys de govern, hem fet una acció de govern valenta, hem plantejat temes incòmodes o poc agraïts que ningú abans s'havia atrevit a posar sobre la taula'. 'I també defineix com serà la propera legislatura', ha afirmat el portaveu, 'cal prendre una decisió valenta i aquesta és l'aposta d'Esquerra de convocar una referèndum sobre la independència de Catalunya'.

Estació Espai Jove
Girona

Xerrades informatives sobre les Cases d’Oficis a L’Estació Espai Jove

Aquest mes de setembre s’ha realitzat unes xerrades informatives a l’Estació Espai Jove, àrea de Joventut encapçalada pel regidor Quim Ayats, del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) sobre les Cases d’Oficis. Aquest projecte és un recurs de formació laboral que consta d’un any de durada i que inclou diverses pràctiques en varis oficis com per exemple; cuina, jardineria, fusteria, lampisteria, etc.

Girona

Els tècnics dels serveis d’habitatge de les Oficines Joves de Catalunya es reuneixen per contrastar el servei prestat als joves

Durant el llarg d’aquest mes de setembre, els diversos tècnics de les Oficines Joves de Catalunya s’han reunit per contrastar el servei prestat a cada una de les oficines i la situació en que es troba cada una pel que fa a la borsa d’habitatge i a la tramitació de les ajudes al lloguer. A més es va planificar la formació necessària pels tècnics que estan a les oficines oferint aquest servei i assessorant als joves.

Critina Alsina presentant el Pla de Foment 2010
Girona

Accions del Pla de Foment 2010 a la ciutat de Girona

El dilluns passat Cristina Alsina, tinenta d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat va presentar les noves accions del Pla de Foment d’enguany. El pla es basa en un conveni signat pel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de Turisme i de l’Ajuntament de Girona juntament amb el Consell Comarcal del Gironès. El 24 de novembre de 2006 es va signar un primer conveni pel Pla de foment turístic del Gironès i Girona, i en data de 23 de març de 2010, el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Girona i el Consell Comarcal del Gironès van tornar a signar un 2n conveni de col•laboració per al desenvolupament del Pla de Foment Turístic Gironès i Girona 2010. El projecte aprovat per l'àmbit Girona ciutat ascendeix a 260.000€, finançats a parts iguals per Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Girona, i ha d'estar executat i efectivament pagades abans del dia 30 de novembre de 2010.

Reunió de la Comissió Ciutadana
Sant Boi de Llobregat

Tret de sortida a la recuperació de la memòria històrica a la Muntanyeta

El passat dilluns 27 de setembre va tenir lloc una nova reunió de la Comissió Ciutadana de seguiment de les obres al carrer d'Alfons Ramírez, al sector de pisos de la Muntanyeta, al Barri Centre. A la reunió, els veïns i veïnes es van mostrar molt satisfets per l'evolució de les obres i per l'estat en què quedarà la zona en acabar-se. El Regidor de Barri Centre, Enric Garcia, acompanyat de l'equip tècnic, va resoldre alguns dubtes al veïnat sobre com quedaran algunes coses que encara no estaven clares com l'enllumenat o l'alçada d'alguns parterres. Segons Garcia, "és molt important seguir en contacte amb el veïnat que es preocupa per l'estat de les places i carrers, ja que l'urbanisme s'ha de fer pensant en ells. Aquesta proximitat forma part de la nostra manera de fer i ho hem demostrat en totes les obres que s'han portat a terme durant els darrers anys. " El regidor de barri es va felicitar per "la primera intervenció urbanística que es fa en aquesta part del barri en 50 anys que té d'història" però també va deixar clar que "no podem estar 50 anys més sense intervenir, ja que el barri necessita altres intervencions en propers mandats municipals" Per la seva part, el responsable del projecte de recuperació de la memòria històrica, Miquel Salip, va anunciar que es començarà la recollida de material i de testimonis de veïns i veïnes i que, a banda d'això, "treballarem en equip aquest projecte,  ja que treballar en això, tots plegats, permetrà que no es trenqui la cadena de la convivència i pot ajudar a que no es perdin determinats valors inherents al bon veïnatge, garantint una bona cohesió social entre les diferents generacions i procedències".

Els barris de Gràcia
Gràcia

Propostes d'ERC Gràcia per al Plenari del Districte de Gràcia

Al proper Plenari de l'Ajuntament de Gràcia, el grup municipal d'ERC hi plantejarà les següents qüestions: PREC AL CONSELL PLENARI DEL DISTRICTE DE GRÀCIA Vista la baixa rellevància i participació als debats sobre els anomenats Plans Estratègics, que aquests no es presentin als Consells de Barri. PREGUNTA AL CONSELL PLENARI DEL DISTRICTE DE GRÀCIA Quina difusió ha fet el districte de Gràcia i quanta gent s’ha beneficiat, en tot el Districte i per centres, de la proposta d’ERC per tal que els aturats tinguessin accés gratuït a activitats dels centres cívics i els centres esportius municipals que es va aprovar al plenari de març de 2009 de l’Ajuntament de Barcelona?