Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Premià de Dalt

ERC es reuneix amb Premia de Dalt decideix

el grup municipal d ' ERC , ,membre actiu del colectiu Premia de Dalt decideix, va rebre ahir la peticio de portar al plenari municipal l adhesio als municipis moralment exclosos de constitució i que la estelada fos plantada a la plaça de la fabrica . el grup municipal d' erc va confirmar el seu suport a les dues peticions i fara arribar la seva postura a la resta de membres del govern municipal

Premià de Dalt

consell de cultura

dimarts 7 de setembre a les vuit del vespre , s' ha convocat al consell de cultura de Premià de Dalt , el membres del consell es reunirant a al  masia de Can Vatlleria , on va neixer el poeta i politic local Valeria Pujol i Bosch a l' ordre del dia  es repasaran les activitats de jazz , festival de musica i cinema de terror , es presentaran les activitats de tardor i es donaran criteris per desplegar el Pla d' accio Cultural

Presentació web
Vilafranca del Penedès

Esquerra-Vilafranca aposta per les noves xarxes socials en la nova web

Fer una web que s’apropi a la ciutadania. Aquest és l’element principal de la renovació del web d’Esquerra-Vilafranca segons paraules del secretari de política municipal i membre de la comissió electoral Albert Zafra. La web, que ja és operativa, ofereix un disseny totalment renovat, modernitzant-la i adaptant-la d’aquesta manera a la nova imatge del partit, permeten que els continguts es puguin compartir a través de les xarxes socials. La nova web local és molt més accessible i incorpora, a més de notícies sobre l’activitat d’Esquerra-Vilafranca, continguts regionals i nacionals. També s'han millorat les agendes amb més informació, fent-les més visibles i de més fàcil accés, s'han creat noves seccions, com la d’opinió, i s'ha inclòs un cercador que permet navegar fluidament per tota la informació que conté la web. Una de les apostes més importants amb què s’ha innovat és la introducció de continguts multimèdia. A la pàgina inicial s’hi pot trobar l’apartat de vídeos, on actualment s’hi destaca l’espot que els republicans estan emetent perquè la ciutadania pengi senyeres i estelades al balcó en motiu de la Diada Nacional de l’11 de setembre.

diada 2010
Bages

Diada nacional de Catalunya

Benvolguts/des, Com sabeu, aquest proper cap de setmana hi haurà un munt d'actes per celebrar la Diada Nacional. En arribar l'11 de setembre tots els catalans, d'una manera o altra, ens disposem a commemorar aquesta efemèride. L'actualitat política de Catalunya ens ofereix prou elements de debat i de posicionament de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Amb tot, el que ens cal és demostrar i manifestar la nostra voluntat de ser i decidir el què volem ser com a nació. Tots els actes que es celebren arreu ens conviden a participar-hi. Us convidem a participar als actes del vostre poble o ciutat, sinó afegiu-vos als actes més rellevants que es faran a Manresa, Moià o Cardona. No us descuideu de penjar estelades als balcons i finestres. Us recordem que a la seu d'ERC a Manresa tenim senyeres i estelades. Que tingueu un bona Diada!

bassas, franch, sociovergencia
Torelló

Jordi Casals: "La sociovergència de Torelló no ha tornat a saber estar a l'alçada del país"

Òmnium Cultural va fer arribar una petició per tal que l'ajuntament s'adherís al manifest de l'11 de setembre que pren l'esperit de la manifestació del 10 de juliol. El grup municipal d'ERC-AM Torelló va mostrar la seva predisposició a que l'ajuntament s'adherís al manifest, a l'igual que també va fer ICV. L'equip de govern, en Junta Local, va desestimar l'adhesió amb una oposició clara del PSC i una manca de voluntat de CiU de desmarcar-se del seu soci de govern. Des del grup independentista es lamenta que en l'equip de govern sociovergent prevalgui sempre el tacticisme i l'equilibri intern que els posicionament propis i legítims de cada grup, sobretot en el cas de CiU. El portaveu d'Esquerra, Jordi Casals ha volgut mostrar la seva "decepció perquè l'ajuntament de Torelló no ha tornat a estar a l'alçada a nivell nacional, tal com va passar amb la consulta del 13D", però ara, a més, d'una manera agreujada pel fet que Omnium és una entitat significativa en el catalanisme i el manifest recull l'esperit d'una manifestació que tots els partits representats a Torelló s'hi van adherir obertament i proactivament.

Esquerra Cervelló
ERC Cervelló

Durant el passat ple extraordinari es va aprovar la retallada dels sous dels regidors

En el darrer  Ple extraordinari, es va aprovar amb el vot favorable d'ERC rebaixar el sou dels regidors. Concretament els percentatges a aminorar són : el 7% del sou de l’alcalde, el 6% el sou dels regidors amb dedicació exclusiva i el 5% a la resta de regidors de l’equip de govern. També es va aprovar rebaixar un 5% per l’assistència dels portaveus dels grups municipals a les comissions informatives, juntes de portaveus i comissió especial de comptes . I un 5% per assistència als Plens municipals, a tots els regidors de l’oposició.

La Llotja
Lleida

El Grup d’ERC a la Paeria exigeix a la Regidoria de Participació que expliqui per què dóna entrades gratuïtes per a la Llotja i amb quin concepte

Avui una bona colla de pensionistes lleidatans han rebut el següent SMS per part de la Paeria: “Us convidem amb 2 entrades a la Llotja el 12 de setembre. Recollir abans del dia 8. Rambla Ferran 15, 5È”. La consigna era clara: atesa l’escassa venta d’entrades la Paeria utilitza la base de dades per omplir el teatre com sigui. Però l’error o el problema va més enllà, ja que s’han enviat més SMS que entrades hi ha disponibles, la qual cosa ha provocat confusió i molèsties a molts d’aquests sorpresos receptors, que s’haurien apropat al lloc en qüestió per a recollir l’entrada i s’han trobat amb que no n’hi havia per a tothom. No ens sembla gens correcte que l’Ajuntament “utilitzi” la gent gran, primer perquè no és ètic fer-los anar per omplir teatres com si fossin extres d’un anunci publicitari i, en segon lloc, perquè no podem marejar-los d’aquesta manera tan flagrant. Des d’Esquerra demanarem una explicació a la Regidoria de Participació Ciutadana perquè ens expliqui què ha passat i si aquesta pràctica sol ser habitual.

Osona

Es cancel.la la conferència del Conseller Tresserras a Vic, però es manté l'entrega del Premi SOMVIC

Ramon Fontdevila, responsable del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, substituirà en l'entrega del premi SOMVIC al Conseller de Cultura. L'acte començarà amb unes paraules del diputat Josep Maria Freixanet i el preisent d'Esquerra Vic Josep Maria Font. Després l'Hereu de Catalunya, Aleix Gorchs i Rovira de Seva, farà una breu introducció de la importància del reconeixement de les entitats i del foment de les tradicions catalanes i de la nostra cultura. Acte seguit, Joan López presentarà el premi SOMVIC i, juntament amb Fontdevila, lliuraran el 1er Premi SOMVIC a una entitat, persona o institució en reconeixement de la seva tasca en defensa de la cultura, les tradicions i el patrimoni dels Països Catalans, així com en defensa dels valors republicans, democràtics i nacionals, des de la ciutat de Vic. El premi SOMVIC s’atorgará anualment als voltants de l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya. El jurat que ha escollit el guanyador/a del premi ha estat format pel regidor de Vic, Joan López; el secretari de Formació d’ERC Vic, Jordi Bertran; Josep Mª Diéguez, secretari de Política Parlamentària d’ERC Vic; Joan Freixanet, militant històric de la secció local de Vic, i Dolors Solà, directora del Centre per a la Normalització Lingüística d'Osona.

Puigcercós, Parlament, Grup, Tarragona
Camp de Tarragona

Joan Puigcercós diu que “podem fer història en aquestes eleccions”

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, en conèixer la data de les properes eleccions al Parlament de Catalunya, ha afirmat que “a partir d'ara se'ns dóna l'oportunitat de canviar la història amb aquestes eleccions i trobar una sortida a l'actual atzucac autonòmic” i, en aquest sentit, ha recordat que per a Esquerra “la sortida més ràpida és fer un referèndum perquè la ciutadania pugui decidir si el futur de Catalunya ha de passar per la independència”. El republicà ha insistit que pactarà amb aquells que defensin la possibilitat de celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Cal tornar a fer sentir el “crit unànime” de la manifestació del 10 de juliol a Barcelona i que els catalans han de poder decidir el futur que volen. Amb tot, Puigcercós ha dit que “ha arribat l'hora de jugar el partit” i que els ciutadans d'esquerra poden canviar la història del país. “Avui ja sabem el quan”, ha dit, “però allò que és important és de què es parlarà fins que aquesta arribi'” ha posat com a exemple “com sortim de la crisi i com consolidem polítiques que s'han fet en benestar, educació i sanitat”.

Manifestació unitària 11S 2010 Girona
Girona

Esquerra s’uneix a la manifestació unitària organitzada pel dia 11 de setembre a Girona

Girona comptarà enguany amb la primera manifestació unitària convocada i impulsada per l’entitat Adac pel dia de la Diada de Catalunya. El president de l’entitat, Jordi Terol, va destacar, durant la roda de premsa, dues dates clau impulsores d’aquesta manifestació unitària; la primera va ser la que va ajudar a impulsar un seguit de referèndums a diverses localitats catalanes, el 13 de setembre del 2009 amb la primera consulta popular a Arenys de Munt, i seguidament la gran manifestació del 10 de juliol a Barcelona en resposta a la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut. Aquest seguit d’accions ha desencadenat una tercera convocatòria per sortir al carrer i manifestar-nos de nou. La manifestació anirà sota el lema Som una nació, nosaltres decidim com la del 10 de juliol i ja s’hi ha adherit catorze organitzacions més: Òmnium Cultural, el Consell Local de la Joventut de Girona (CLJG), CDC, ERC, ICV, PSC, UDC, CCOO, UGT i Avalot-Joves de la UGT, JERC, JNC, JSC, JEV i UJ.

Jordi Ausàs amb la Secció Local d'Esquerra a Guíxols davant l'estelada
Sant Feliu de Guíxols

El Conseller Jordi Ausàs visita Sant Feliu de Guíxols

El passat dilluns 6 de setembre el Conseller de Governació Jordi Ausàs va participar amb la Secció Local d’esquerra a Sant Feliu de Guíxols, en una xerrada sobre la Llei de Consultes. Una trenta de persones van assistir a l’acte, que va ser presentat pel regidor d’Esquerra a la ciutat, Jordi Vilà, i on Ausàs va explicar l’obra de govern duta a terme des de governació en els darrers 4 anys. Segons Ausàs “Amb el 14% dels vots, Esquerra al govern a impulsat polítiques de transformació en clau social i en clau nacional, sentant espais de sobirania i estructures d’Estat” L’acte va conclure amb un petit debat entre el Conseller i els Assistents a l’acte.  

ERC Badalona

Vine a l'esmorzar independentista de la Plaça Constitució!

Esquerra Badalona vol posar èmfasi enguany en el tradicional esmorzar independentista de la Plaça Constitució. Ja com a data més que consolidada a l'agenda de l'independentisme badaloní, aquest esmorzar popular que venim organitzant des de fa molts anys la gent d'Esquerra és un punt de trobada del sobiranisme de la nostra ciutat. Podeu donar suport a l'esmorzar que organitzem des de l'esdeveniment del Facebook d'ERC Badalona que hem creat en motiu de l'acte. A banda d'això, com a novetat especial, l'acte solemne de la nit anterior a la Plana, serà substituït per una ofrena floral conjuntament amb Reagrupament.cat a la mateixa Plaça Constitució a quarts de dotze, tot acabada la jornada cultural que organitza Òmnium en motiu de la Diada. Us deixem el llistat d'actes d'enguany: Divendres 10 de setembre A quarts de dotze - Després de la trobada d'Òmnium, Esquerra Badalona conjuntament amb RCat farem una ofrena commemorativa a la Plaça Constitució. Dissabte 11 de setembre 10:00 - Esmorzar popular independentista a la Plaça Constitució.

Inauguracio Plaça de l'Estació
Molins de Rei

Comencen les obres de l’eix comercial del Carrer Major

Dilluns 6 de setembre van començar les obres del Carrer Major que transformaran definitivament el Centre Vila. La durada de les obres és de 2 mesos aproximadament i el projecte contempla el canvi de la xarxa d'aigua i electricitat, el clavegueram i la pavimentació del carrer en plataforma única. Amb l’actuació s’aconseguirà transformar un carrer degradat, amb voreres estretes, molta circulació de vehicles i amb una gran presència de comerços en un espai apte per a les persones i per a la promoció del comerç, un actiu econòmic de la vila. La plataforma única i la regulació del trànsit rodat a partir de les 17h i els caps de setmana faran de la totalitat del carrer Major un Eix Comercial i cívic de primer nivell. Esquerra ha impulsat com cap altra formació política la remodelació del Centre Vila. El període 2003-2010 ha estat el de major inversió al Centre Vila, coincidint amb la presència no casual d'Esquerra al Govern Municipal i a la Generalitat de Catalunya.

Presentació Pla Usos Devesa
Girona

Un miler de propostes ciutadanes han motivat part del usos presents en el nou Pla d’Usos i Gestió de la Devesa

Ahir l’equip de govern de l’Ajuntament de Girona va presentar el Pla d’Usos i Gestió de la Devesa el qual ha de ser aprovat per ple el pròxim dimarts. El Pla és un document que el Govern Municipal proposa amb la finalitat de garantir la protecció de l’arbrat i dels elements patrimonials, al mateix temps que ordenar, gestionar i planificar les activitats, usos i esdeveniments lúdics que es poden desenvolupar en el parc. Durant la presentació del pla, feta pel regidor de Medi natural, Ponç Feliu, es van projectar plànols on s’explicava la ubicació clara de cada una de les activitats ja existents al parc i algunes actuacions i serveis nous que el Pla preveu. Algunes de les actuacions més destacades que presenta el Pla són per exemple, la preservació de l’arbrat, preveient que tota la meitat est del parc no pugui ser mai ocupada per activitats situades a menys de 4 metres dels arbres i també planificar mesures destinades a garantir la pervivència de l’estat de l’arbrat; sistemes de regadiu, calendarització de podes, tractaments del sòl, etc.

L'Enric Garcia amb els càrrecs electes d'Esquerra que van assistir a la trobada
Sant Boi de Llobregat

Enric Garcia signa el Compromís de Sant Pere de Rodes

El passat diumenge, 5 de setembre, va tenir lloc al Monestir de Sant Pere de Rodes (El Port de la Selva, Alt Empordà), la signatura del "Compromís municipal sobiranista de Sant Pere de Rodes" manifest d'alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores que, des del municipalisme, demanen la convocatòria d'un referèndum oficial d'autodeterminació. En aquest document, els alcaldes afirmen que l'Estat cada vegada és més "centralista i uniformitzador" i que accepta menys la diversitat de Catalunya. "És per això que volem expressar en veu alta i clara la nostra voluntat de seguir empenyent des dels nostres municipis per tal d'avançar de forma efectiva cap a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació", afirma el manifest. '"Ja és arribada l'hora de començar a dir 'Adéu, Espanya!' de forma pacífica i cordial", conclou el compromís. D'ençà que al juliol, el municipi d'El Port de la Selva es va declarar "moralment exclòs" de la Constitució Espanyola, com a reacció a "agressions com la sentència del TC contra l'Estatut i les declaracions de Zapatero que donaven a entendre que Catalunya no tindria més quotes d'autogovern", ja són 73 els municipis que han aprovat aquesta declaració.

Raül Castanyer
País Valencià

Esquerra critica la censura que exerceix l'Ajuntament de València a les reivindicacions veïnals de Ciutat Vella

El President d'Esquerra-VLC, Raül Castanyer, ha criticat 'la censura vergonyant a la que l'Ajuntament de València sotmet als veïns de la plaça Beneyto i Coll, a Ciutat Vella' en referència a la retirada de pancartes reivindicatives que veïns d'aquest emplaçament tenien exposades a les façanes d'un edifici declarat ruïnós per l'Ajuntament. Segons el dirigent republicà 'el consistori menteix quan declara a l'edifici en aquest sentit i, a banda, torna a callar per la força la lliure expressió d'uns veïns que encara no es creuen el que està passant'. Els fets van ocórrer la passada matinada del 2 al 3 de setembre. Operaris de l'Ajuntament, amb Policies Locals i Bombers van retirar les pancartes que exigien a l'Ajuntament que no executara el desallotjament de l'edifici. Els veïns, però, van tornar a posar les pancartes a l'endemà següent, un gest que Castanyer ha considerat 'lògic i valent'. 'Els veïns de València estan farts d'un ajuntament que contínuament fa el que vol sense ajustar-se a una lògica coherent i, a banda, no respecta qualsevol opinió discrepant amb la seua gestió', ha sentenciat el dirigent independentista.

Imatge del Barri de Montserrat
Terrassa

Construïm el casal intergeneracional de Montserrat

“La construcció d’un equipament intergeneracional a Montserrat no només resol les necessitats i les demandes de la gent del barri, sinó que sobretot beneficia molta més gent, generant complicitats i sinèrgies que sens dubte serviran per cosir, poc a poc, una mica més la ciutat”. Isaac Albert, tinent d’Alcalde d’Acció Social i Drets Civils i portaveu d’ERC a l’Ajuntament defensa la construcció d’un equipament que ha de servir per a la gent gran i per als nens i nenes. Des de l’àrea d’Acció Social i Drets Civils, des d’Equipaments cívics, es té la intenció de cedir el solar a la Generalitat per a la construcció de l’equipament intergeneracional aquest mateix octubre.