Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Imatge de la trobada amb l'Associació de la Gent Gran
Sant Boi de Llobregat

Enric Garcia es troba amb diversos sectors socials del Barri Centre

El passat 14 d'octubre, el regidor de Barri Centre Enric Garcia va realitzar una visita de barri acompanyat d'altres membres de l'equip de govern, entre ells l'alcalde de la ciutat. Aquesta ronda de trobades amb representants de diverses entitats, comerços o zones del barri, es va iniciar uns dies abans amb la visita a la Plaça de Can Jordana, una plaça que, a parer de Garcia, està "mal resolta urbanísticament i molt estressada en quant a la seva utilització". El regidor republicà, va conversar amb una trentena de veïns i veïnes que utilitzen la plaça, i es va comprometre a fer "una nova intervenció en aquesta plaça, eliminant la font circular i situant un espai de jocs per a nens de 0 a 3 anys, que complementi i desestressi l'actual zona de jocs. A més, a l'actual zona s'ha de substituir la grava per sauló, per tal que els nens i les nenes no prenguin mal". També els dies previs a la visita de barri, Enric Garcia es va reunir amb la nova Junta de l'Associació de la Gent Gran del Barri Centre, que va donar les gràcies al regidor per les tasques de millora del confort a les instal·lacions del Núria i van intercanviar opinions sobre diferents aspectes del barri.

País Valencià

Esquerra considera deplorable que s’esgoten les legislatures sense que es solucionen els problemes d’inundacions a Benicarló

El secretari local d’Esquerra-Benicarló, Josep Barberà considera, arràn de les últimes pluges i temporal d’aquesta mateixa setmana, que es tracta d’una situació anòmala i indesitjable que la població no es mereix. "Tampoc es mereix uns polítics que van anunciar obres en la carretera de Benicarló a Peníscola, amb un pont tubular que seria espectacular sobre el Barranquet i que a hores d’ara ni està ni se l’espera", ha assegurat el representant republicà. Per Esquerra, que Benicarló seguisca sent tristament notícia per ser l’únic municipi amb problemes de comunicació amb la veïna Peníscola "és deplorable i un reflex del que és la política i del pes que té Benicarló en les agendes dels principals partits polítics". "S’han escrit rius de tinta sobre les inundacions a la Ratlla del terme, s’han proposat solucions que ningú executa, no sabem si per incapacitat, perquè no se les creuen o per si donen prioritat a qüestions més folklòriques amb l’aigua, com son les fonts de marbre o de xorros.

Calella

Esquerra Calella homenatja el President Lluís Companys

La secció local d'Esquerra de Calella celebrarà demà, 15 d'octubre, com ja és habitual, un homenatge al President Lluís Companys, assassinat enguany fa 70 anys. L'acte se celebrarà davant el monument situat al mirador que porta el seu nom. La trobada és a les 6 del matí, davant la piscina municipal, per pujar fins al monument i fer l'ofrena i l'homenatge. Us animem a acompanyar-nos-hi!

Puigcercós i Cervelló atenent les explicacions dels directius de Cuina Justa
Sant Boi de Llobregat

Joan Puigcercós visita Cuina Justa, de la Fundació Cassià Just

El passat dijous 14 d'octubre, el President d'Esquerra i candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, va visitar les instal·lacions de Cuina Justa, empresa d'alimentació de la Fundació Cassià Just. En la visita, Puigcercós, que anava acompanyat de la Portaveu del Grup Parlamentari Anna Simó, així com del candidat d'Esquerra a l'alcaldia, Josep Maria Cervelló, va poder copsar la important tasca social que porta a terme aquesta empresa. Cuina Justa va néixer el 1994 amb la vocació d'inserir a l'entorn laboral a persones especialment fràgils (per problemes de salut mental o d'altres col·lectius amb tisc d'exlusió social), alhora que oferir un menjar d'alta qualitat. En la visita i la reunió posteriors es van abordar diversos temes, com la necessitat que té l'entitat de nous espais, les dificultats per accedir a nous clients i la importància de que les administracions donin el valor afegit que es mereixen a les entitats i empreses que treballen en l'àmbit social.

La vorera esfondrada del Passatge Manel Colomer
Torelló

Fa tres anys que Esquerra demana que s'actuï en la vorera esfondrada per les pluges

Des del Ple Municipal de setembre del 2007, Esquerra ha reiterat el seu interès per arreglar la vorera del Passatge Manel Colomer, al costat de la carpa de Torelló i del riu, que es va esfondrar aquesta setmana per les fortes pluges. El mal estat de la vorera és més que evident i posava en perill la seguretat dels veïns. Fins ara l'equip de govern ha derivat sempre totes les responsabilitats cap a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), el grup municipal d'Esquerra Torelló lamenta que s'hagi hagut d'esfondrar la vorera sense que s'hagués arreglat i que ara es correrà a actuar-hi. Pels republicans, més de tres anys amb una vorera a mig esfondrar-se no és tolerable i no s'entén com l'equip de govern ho ha permès i com l'ACA no ho ha considerat prioritari. A més de l'interès mostrat al 2007, com a mínim, el grup d'Esquerra ha reclamat, públicament, que s'actuï en el mur i la vorera del Passatge Manel Colomer en dos plenaris municipals més durant aquest mandat.  

Infraestructures Maresme
Vilassar de Dalt

Esquerra exigeix el compliment de l’acord de mobilitat del Maresme

La Federació Comarcal d’Esquerra al Maresme ens mantenim ferms en la nostra postura respecte al model de mobilitat que volem per a la comarca. Rebutgem la proposta parcial del Departament de PTOP anunciada fa uns dies pel Conseller Nadal . I la rebutgem perquè prèviament a aquest plantejament, existeix l'acord del Consell Comarcal, adoptat el dimarts 16 de març de 2010. Allí fixàvem un seguit de mesures que són prèvies a la construcció de la nova Ronda del Baix Maresme, i que per Esquerra són objectius irrenunciables. Aquestes mesures reflecteixen el nostre model de mobilitat global a la comarca. L’acord signat al Consell Comarcal fa just mig any parla d'inversions i actuacions en matèria de transport ferroviari a curt, mig i llarg termini, de transport públic per carretera amb l'objectiu de millorar-ne la seva xarxa a tota la comarca. L’acord parlava també clarament, i amb xifres, de la reducció de peatges per als maresmencs. En aquest segon semestre d'enguany s’havia d’implantar un sistema de bonificacions que permetessin fins a un 65% d'estalvi per als usuaris habituals de les barreres de Vilassar de Dalt, tant el troncal com la sortida.

Maresme

Cristina Gómez, presentada com a cap de llista d'Esquerra a Calella a les properes eleccions municipals

Després que el passat 10 de maig l'assemblea local de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Calella escollís per unanimitat la Cristina Gómez nova cap de llista del partit a les properes eleccions municipals, divendres dia 8 d'octubre es va celebrar l'acte de presentació pública com a tal. A l’acte, on prop de 200 persones van donar suport a la candidata, hi van participar l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, president d'Esquerra Maresme, que va destacar la preparació i la capacitat de treball de la Cristina. També hi va ser Joan Ridao, Sercretari General d’Esquerra, que va fer un repàs de la seva trajectòria. Durant l’acte es va projectar un vídeo on diverses persones de diferents àmbits donaven la seva opinió sobre l’actual alcaldable. Entre altres coses van destacar la sinceritat, la manera de fer, el diàleg i la senzillesa com a valors rellevants de la Cristina. En del vídeo, en l’àmbit polític, cal remarcar el suport d’en Josep Basart (alcalde de Calella de 1999 a 2007) i de la Dolors Rovira (primera regidora de l’ajuntament de Calella i cap de llista d'Esquerra a Calella l'any 1983, amb només 24 anys).

Joan Puigcercós a la 16a Botifarrada contra la Hispanitat
Anoia

Joan Puigcercós a la 16a Botifarrada contra la Hispanitat

Joan Puigcercós, candidat d’ERC a les eleccions al Parlament va assistir a 16a edició de la clàssica Botifarrada contra la Hispanitat que s'organitza a Igualada el 12 d'octubre i que, malgrat la pluja, va congregar unes cent persones. Durant el seu discurs, Puigcercós va contraposar la 'festa de la hispanitat, que és el passat, i la festa de la democràcia que són les consultes per la independència'. 'Hi ha qui té exèrcits, militars i una llarga història al darrera i que té un futur democràtic: nosaltres tenim un futur que són paperetes i urnes, tenim un futur que és la gent que s'organitza i treballa per fer una consulta'.El president d'Esquerra, Joan Puigcercós va manifestar també que 'avui 12 d'octubre és un dia perfecte per veure què és el passat i què és el futur. El futur és una Catalunya independent, lliure, europea, amb concòrdia i bona relació amb Espanya però sense exèrcits i pensant en el treball, la cultura, la recerca, l'educació i la salut'. Finalment Puigcercós va afirmar: 'No m'agrada que es perdi el temps en el passat, hem de mirar cap al futur i, agradi o no a Madrid, el futur és la independència de Catalunya', i de cara a les eleccions catalanes, el líder d’ERC es va mostrar optimista: ‘Penso que hem aconseguit superar un període advers, i que ara ERC serà decisiva.

palamós C-31 enllaç
Palamós i St. Joan

ERC veu impacte de la C-31 al Tennis però es desmarca de CiU

Uns i altres es refereixen a l'enllaç est de la futura via desdoblada. Queda situat a l'altura del barri de Pla d'es Pla. És l'accés a la zona industrial de Sant Joan i al vial del port i, alhora, ha de garantir la connexió del barri amb la resta del municipi de Palamós. El regidor d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Palamós i candidat a l'alcaldia del municipi per aquesta formació, Dani Reixach, veu en aquest enllaç un impacte visual important per al nucli de Pla d'es Pla. Tot i això, no creu que això hagi de segregar el barri de la resta del municipi, tal i com defensa el grup de Convergència i Unió. CITA DANI REIXACH Convergència i Unió proposava que l'enllaç est de la C-31 es traslladés més al nord, a la zona on hi ha el kàrting. L'Ajuntament de Palamós, però, defensa que aquesta opció no era viable tècnicament. http://www.radiopalamos.com/radio.php?ss=khhd1m7vjb39vh1v95hhtjsgn0&ap=a61s00&id_registre=101010

Targetó dels actes a Tarragona
Camp de Tarragona

Actes d’Esquerra amb motiu del 70è aniversari de l’afusellament del President Lluís Companys

Esquerra Republicana de Catalunya en les diverses seccions locals organitza actes per commemorar que el 70è aniversari de l’afusellament (15 d’octubre de 1940) del President Lluís Companys, l’únic president democràtic d’un país d’Europa assassinat al segle XX. És de justícia estar agraïts i recordar aquelles persones que van donar la seva vida per la defensa de la llibertat i els drets nacionals i socials. Esquerra lamenta que el Consell de Guerra sumaríssim no ha estat anul•lat per vergonya de la democràcia. Tot seguit els informem dels principals actes. Divendres 15 d’octubre de 2010 Tarragona Esquerra, com a integrant de la Comissió Lluís Companys de Tarragona, assistirà a les 7.00 hores, a la Muntanyeta de l’Oliva, on es llegirà la sentència de mort; s’escoltarà l’himne d’Els Segadors; i es llançaran salves d’honor. I a les 18.30h, participarà en l’ofrena floral al monument situat a l’Avinguda Lluís Companys. Hi haurà discurs a càrrec de Josep Maria Coll, coordinador territorial d’Unió de Pagesos.

Homenatge Lluís Companys
Granollers

Homenatge a Lluís Companys

Demà divendres dia 15 d’octubre, Esquerra Granollers organitza un acte d’homenatge en record al president republicà; enguany es compliran 70 anys del seu afusellament. La trobada serà a les 19.30h davant del bust de Companys, al costat del Pavelló d’Esports del Parquet (Passeig Lluís Companys, nº2, Granollers). A la cerimònia hi intervindran Isabel Alcalde, portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Granollers, Pep Mur, cap de llista, i Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya.

Llagostera

Rehabilitació i restauració de les façanes del nucli antic?

De fa anys, l’Ajuntament de Llagostera i molts llagosterencs, hem treballat per tenir el nucli històric que Llagostera es mereix. Començant per la restauració de la muralla i seguint pel projecte d’urbanització de la Plaça del Castell, l’arranjament del teulat de l’església, l’establiment de rutes d’interès pel casc antic, la ubicació d’esdeveniments com la Fira del Bolet o representacions teatrals, i la recerca de subvencions fins arribar a la situació actual, en un procés que té continuïtat en el Pla de Barris. El Pla de Barris, que ha estat concedit a Llagostera per part de la Generalitat de Catalunya, ajudarà a aconseguir tots els objectius que s’han proposat tots els grup polítics (govern i oposició), tant pel que fa a l’urbanisme de la zona com per a millorar la cohesió social. El grup d’ERC comparteix doncs amb el govern municipal la necessitat de seguir destinant esforços i diners a aquesta zona tan important del municipi, i destinar-los a la rehabilitació i restauració de les façanes dels edificis ens sembla una bona manera de valoritzar el barri.

Joan Puigcercòs, Juli Fernàndez, Esquerra-Sabadell, eleccions municipals
Vallès Occidental

“Sense ERC no hi haurà canvi a Sabadell”

Fotografia i text: Raúl García-C. Farrés/ www.ASabadell.cat El president d’ERC, Joan Puigercós, ha donat suport a la candidatura de Juli Fernández de cara a les properes eleccions municipals assegurant que el projecte del republicà “pot contribuir en l’única alternativa forta a Sabadell. No podem anar sols, caldran més mans, però sense ERC no hi haurà un canvi real a la ciutat”. Així mateix, ha manifestat que Fernández és “l’única veu independentista possible a l’Ajuntament”. Unes paraules que han arribat poc abans de la presentació davant tota la ciutat i la militància del partit del nou projecte republicà per a Sabadell en un acte obert al Casal Pere Quart. Davant de més d’un centenar de persones, Puigercós també ha avalat al candidat afirmant que és “una persona molt arrelada a la societat sabadellenca, amb una llarga trajectòria tant a les JERC com a ERC i que ha estat al capdavant de joventut a la Generalitat”. Una vida política que, segons la valoració del president d’ERC, el fan “una persona forta en l’àmbit territorial”.

Puicercós, Albert i Sanglas dialoguen amb els botiguers del Mercat
Terrassa

Joan Puigcercós visita Terrassa

El candidat d’Esquerra a les eleccions al Parlament i president del partit, Joan Puigcercós, ha visitat aquest matí la nostra ciutat, on ha mantingut una reunió amb els comerciants dels Mercats de Terrassa, i ha visitat les parades del Mercat de la Independència. Puigcercós ha recordat als botiguers la prioritat d’Esquerra en la defensa del comerç de proximitat i la voluntat del partit de limitar les grans superfícies. Després s’ha reunit amb diverses entitats socials de la nostra ciutat, per conèixer també les seves inquietuds i reivindicacions. El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Terrassa, Isaac Albert, el regidor Màrius Massallé, així com també Marc Sanglas, número 6 de la llista per Barcelona, han acompanyat al president republicà en la seva visita.

L'Hospitalet de Llobregat

Esquerra exigeix que tots els habitatges que es construiran a la Remunta siguin de protecció oficial

La setmana passada es va donar a conèixer que els terrenys de la Remunta han estat adquirits per l’Ajuntament de l’Hospitalet com a Àrea Residencial Estratègica, destinant aquesta zona de la ciutat a la construcció de pisos, dels quals només un 60% seran oferts en règim de protecció oficial. Esquerra de l’Hospitalet, des d’una reivindicació històrica que ha anat prenent força en els darrers 5 anys, considera que cal oferir la totalitat dels habitatges en règim de protecció oficial per poder facilitat l’accés a un habitatge digne entre la població hospitalenca. Així mateix, i com ja incorporava en la proposta d’ús d’aquests terrenys que Esquerra va presentar en el programa electoral de les darreres eleccions municipals, l’increment de població en aquesta zona de la ciutat no ha de representar un empitjorament dels serveis socials existents; de manera que cal preveure un creixement proporcional dels serveis socials simultani a la construcció dels habitatges.

Ebre

Esquerra denuncia que el govern espanyol no ha invertit 110 milions pressupostats per aquest any a les Terres de l’Ebre

Aquest matí el senador Pere Muñoz i el secretari d’organització de la Federació de l’Ebre, Lluís Salvadó, han valorat el projecte de pressupostos generals de l’Estat per les Terres de l’Ebre pel proper 2011. Muñoz ha destacat que fins ara el govern de l’Estat només ha executat un 28% de les inversions pressupostades per l’any 2010, fet que ha qualificat de “poca seriositat i manca de rigurositat ”. Pel republicà és “molt greu el posar la mel a la boca pressupostant una obra i després no fer-la”. Muñoz s’ha lamentat de la no execució dels projectes de les variants de Corbera d’Ebre i Gandesa, de la no realització dels estudis per millorar la connexió de la N-340 amb les Cases d’Alcanar; i els d’Alcanar i la Sénia amb l’A-7 i l’AP-7; fet que suma un total de 5’4M€. Després de recordar la paralització de les obres de la variant de l’Aldea Muñoz ha observat que el nivell d’execució d’inversions de l’Estat assolit aquest any ve donat en gran part per l’inici de la neteja de l’embassament de Flix.

Cartell de la marxa de torxes
Tàrrega

Esquerra homenatjarà el President Companys en el 70è aniversari de la seva mort

Esquerra homenatjarà divendres al matí a Lluís Companys en el 70è aniversari del seu afusellament a mans de la dictadura franquista. Una marxa de torxes enfilarà Sant Eloi des del carrer Amics de l'Arbre i fins a l'ermita, amb l'acompanyament de les torxes i tabalers i de totes aquelles persones que hi vulguin participar. En arribar a l'ermita es procedirà al llançament de les salves que simbolitzen els trets amb què el règim feixista va assassinar l'urgellenc. A través d'aquesta marxa de torxes Esquerra vol convidar la ciutadania a mantenir viva la memòria sobre l'urgellenc que va donar la seva vida per Catalunya. A més, l'acte també vol ser un homenatge a totes les persones que van perdre la vida durant el franquisme per la defensa de la democràcia. En aquesta línia, Esquerra ja va oferir una exposició el mes passat a Tàrrega sobre la vida del President Companys.