Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Lleida

L’alcalde i la junta de portaveus accepten estudiar un document elaborat pel Grup d’Esquerra per a signar el Pacte de Ciutat per a la Llibertat de Culte i desencallar el conflicte obert pel trasllat de la mesquita del Nord

El Grup Municipal d’ERC a la Paeria ha presentat avui a la Junta de Portaveus Extraordinària, convocada a proposta d’aquesta formació, un document de sis punts que configura el Pacte de Ciutat per a la Llibertat Religiosa. L’alcalde i la resta de portaveus dels grups municipals han acceptat iniciar una taula de treball a partir d’aquest document per a signar aquest Pacte de Ciutat i desencallar el conflicte obert a causa del trasllat i/o tancament de la mesquita del carrer del Nord. En aquest sentit, l’alcalde ha citat de nou tots els portaveus la setmana vinent en una nova reunió per aconseguir un acord arran d’aquest document. Els punts proposats per Esquerra i que configuren el Pacte de Ciutat per a la Llibertat de Culte són els següents: 1. La Paeria analitzarà la possibilitat de buscar un solar alternatiu al del polígon per afavorir el trasllat de la mesquita del carrer del Nord, amb l'objectiu d'aconseguir un major consens polític i social, evitant també els riscos que comporta el procés judicial que afecta la parcel.

Molins de Rei

Víctor Puntas escollit candidat d’Esquerra per a les eleccions municipals de 2011

El passat dilluns 20 de setembre l’assemblea local d’Esquerra-Molins de Rei va aprovar per unanimitat que Víctor Puntas, l’actual 1r tinent d’Alcalde i ex-alcalde de Molins de Rei, encapçali la llista d’Esquerra a les properes eleccions municipals de maig de 2011. Puntas va exposar els objectius d’Esquerra per al nou cicle electoral que passen per consolidar el projecte d’Esquerra a la vila i continuar l’obra de govern que Esquerra ha impulsat des del 2003. El candidat republicà es proposa optar de nou a l’Alcaldia de la vila per liderar i donar un nou impuls a les polítiques socials i de cohesió social davant de la crisi econòmica, i també, a les polítiques nacionals.

País Valencià

PSOE i PP a Xixona tomben una moció presentada per Esquerra recolzant la vaga general

El grup municipal d’Esquerra-Xixona va presentar a l’últim plenari una moció per recolzar la vaga del 29 de setembre i el PP i sis regidors del PSOE hi van votar en contra. Únicament els regidors d’Esquerra i una regidora del PSOE hi votaren a favor, també hi hagué una abstenció. Segons el regidor d’Esquerra, Joan de Déu Martines, 'la Reforma Laboral impulsada pel PSOE es fonamenta en la consagració de  l’acomiadament lliure i en la recerca d’unes relacions laborals basades en la reducció de preus i salaris, la qual cosa comportarà la consolidació d’una economia fonamentada en la mà d’obra barata. El Govern del PSOE vol aprofitar la crisi econòmica per reduir els drets socials i la pèrdua de drets laborals forjats durant molts anys per milions de treballadors i treballadores'. A més a més, el dirigent republicà assenyalà que 'el Govern espanyol vol que la crisi la paguen els sectors més desfavorits, i en especial els joves, les dades d’atur dels quals ja assoleix el 40%.

Cerdanyola del Vallès

29S. VAGA GENERAL

Les reformes econòmiques i del mercat laboral impulsades pel govern espanyol, amb el suport de CiU, carreguen la responsabilitat de la crisi en els treballadors i treballadores. El govern Zapatero no va saber reaccionar quan tocava, ni va ser capaç de posar fre a les malifetes d'especuladors ni a la disbauxa del sector bancari. Finalment, quan no han tingut més remei davant els devastadors efectes d'una crisi que havien arribat a negar, han emprès una retallada sense precedents dels drets dels treballadors, pensionistes i aturats. En lloc d'afavorir l'entrada al mercat de treball han abaratit la seva expulsió, en lloc de blindar les condicions dels futurs pensionistes les han posat en qüestió, i en lloc de millorar la situació dels aturats han apostat per empitjorar-les. Però a més, la crisi, el sacrifici de la classe treballadora, ha estat més gran als Països Catalans. La crisi derivada de l'espoli de l'especulació del capital, i de l'espoli de l'Estat espanyol, ha fracturat greument el mercat de treball al nostre territori.

Transport públic a València
País Valencià

Esquerra-VLC proposa més inversió i menyes espera en el transport públic

El Portaveu d'Esquerra-VLC, Josep Heras, ha denunciat aquest matí el retall que ha efectuat l'Ajuntament de València a 14 línies de l'EMT en el context d'un pla d'ajustament. El dirigent independentista ha recolzat la postura del Comitè d'Empresa i de la Federació d'Associacions de Veïns, que han denunciat aquesta retallada que tindrà com a traducció inmediata d'1 a 2 cotxes menys per línia i l'acomiadament d'un total de 44 conductors en el que portem d'any. Heras ha afirmat que 'a tot això s'ha de sumar que el temps d'espera a les parades afectades pujarà de 2 a 3 minuts, augmentant més encara dels 14 minuts a que ens té acostumats l'Ajuntament de València en hora punta'. En referència al transport públic com a motor de la mobilitat a València, Heras ha declarat que 'el que proposem des d'Esquerra és més inversió, més línies i menys espera, restringint així la circulació de cotxes'. El Portaveu republicà no ha volgut deixar de denunciar la 'baixa inversió pública efectuada per l'Ajuntament que es deu tant a a models polítics com al propi sistema, incapaç d'augmentar la inversió pública' i ha afegit que 'ni el PP ni el PSOE pensen fer res per tal de readmetre als acomiadats i lluitar per un servei públic digne a València'.

Ebre

Puigcercós: ‘Si Esquerra és forta el país s’equilibra territorialment i les Terres de l’Ebre hi guanyen’

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha visitat avui la comarca del Montsià, on ha mantingut reunions de treball amb diferents representants d’associacions en l’àmbit d’atenció a les persones i amb l’executiva de PIMEC Montsià. Puigcercós, acompanyat de la diputada Marta Cid, el secretari d’organització i candidat al Parlament de la Federació de l‘Ebre, Lluís Salvadó, i del regidor d’Esquerra d’Amposta, Adam Tomàs, ha celebrat una roda de premsa per explicar aquesta visita. Per a Salvadó, hi havia un doble repte a les Terres de l’Ebre que s’ha superat: “d’una banda, actualitzar infraestructures obsoletes en l’àmbit d’atenció social que ens situaven en unes ràtios de serveis a la cua del conjunt de Catalunya i ara les hem posat a nivell de l’estàndard nacional o, fins i tot, les hem superat, com el cas de les places de residència per a gent gran. D’altra banda calia ampliar els serveis i les infraestructures en el camp sanitari, educatiu o social per donar resposta a les 37.

Torelló

Tots els grups per la continuitat de Covit

En el darrer Ple, tots els grups municipals es van expresar en suport a la continuitat de Covit després de l'incendi de l'11 de setembre. El portaveu d'ERC va reclamar "a tothom, des de l'empresa, des del treball, l'ajuntament i els grups polítics a estar a l'alçada de les circumstàncies" i anar a una per la continuitat d'una empresa tant iimportant pel territori com Covit. Tam´bé va reclamar està informat regularment de l'estat de la situació.

Torelló

Esquerra crítica el paper de l'equip de govern en les negociacions per l'ús de la piscina i el Club Natació

El portaveu d'Esquerra, Jordi Casals, va criticar en el darrer Ple de Torelló l'actuació del regidor d'Esports en les negociacions entre l'empresa que gestiona la piscina i el Club de Natació de Torelló per l'ús de carrils de la làmina d'aigua. Casals va lamentar que l'equip de govern deixés que la negociació es degradés fins arribar "a la secció de les cartes al director dels diaris". A més, el republicà també va voler recordar que el conflicte ja va existir fa un any. És per això que va afirmar que el regidor s'havia d'haver avançat al conflicte i mediar, "deixar una instància dormint durant tot el mes d'agost a l'ajuntament" no és actuar correctament, va dir Casals, que va acabar dient que "al cap i a la fi, qui ho ha acabat pagant són els nois i les noies que entrenen en el Club". Qui ha respost al portaveu republicà no va ser el regidor d'Esports sinó l'alcalde, Miquel Franch, que va negar cap tipus de conflicte. Posteriorment, fora del torn de precs i preguntes el regidor d'Esports, Francesc Ribera (PSC), va dir que l'error havia estat del Club per anar tard.

Marc Fontserè, PSC
Torelló

El Ple de Torelló debat sobre el suport al 29S

ICV-CdG va presentar en el darrer Ple una moció de suport a la vaga general del 29S. Al text s'hi va incorporar un punt a proposta d'ERC sobre la necessitat de comptar amb un marc de relacions laborals català, ja que en opinió del portaveu republicà, Jordi Casals, "la mancança del marc propi fa més vulnerable a ERC davant la crisi". El grup d'Esquerra va donar suport a la moció i a la vaga general perquè "ara és l'hora de reaccionar i sortir al carrer", però per Casals, "no sols els treballadors, en actiu o aturats, si no també els empresaris" davant "les retallades socials més grans de les darreres dècades" i "per les mesures inútils per rellançar l'economia productiva". CiU va votar en contra la moció, perquè atacava "massa a l'empresariat" i Marc Fontserè, com a portaveu dels socialistes, va dir que no era un tema per parlar al Ple i que hi votarien en contral. Els vots sociovergents van tombar la moció.

El Ple de Torelló
Torelló

Els "aiguamolls" de Torelló i el Mercat Municipal

El regidor d'Esquerra, Albert Soldevila, va reclamar que l'ajuntament actués en la zona de la Creu, on hi ha una gran acumulació d'aigua i que pot comportar perills de salubritat i seguretat. Per altra banda, Soldevila, també va demanar més atenció al manteniment i la neteja dels entorns del Mercat Municipal, molt brut i degradat. En ambdós temes, l'equip de govern va dir que ja ho miraria. Com tantes d'altres vegades.

Els jardins de Can Parrella
Torelló

Esquerra insisteix amb la necessitat de labavos als jardins de Can Parrella

Fa mesos, Esquerra va reclamar que s'instal.lessin uns labavos públics als jardins de Can Parrella, un espai molt concorregut per gent gran i quitxalla i sense cap labavo públic a l'entorn. L'equip de govern, llavors, ho va descartar i es va emplaçar a una futura actuació a la caseta dels jardins de Can Parrella. En el Ple de setembre, es va informar que l'actuació de la caseta es demorava i Esquerra va tornar a demanar els labavos públics. Franch, de nou ho va descartar. El portaveu republicà va dir que insisitiria ja que era una necessitat pels usuaris dels jardins.

Esplugues de Llobregat

SOPAR-PRESENTACIÓ de JORDI FIGUERAS candidat a les Municipals 2011 (Divendres 1 d'Octubre de 2010)

Ens plau convocar-vos el dia 1 d'octubre al SOPAR - PRESENTACIÓ de JORDI FIGUERAS del nostre candidat a les Municipals 2011 i actual regidor a l'Ajuntament d'Esplugues Ens acompanyaran tres persones significatives de la nostra comarca, representants del Govern de la Generalitat, Congrés deIs Diputats i Parlament de Catalunya: CARME PORTA Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania Departament d'Acció Social i Ciutadania JOAN TARDA Diputat al Congrés de Diputats ANNA SIMÓ Diputada al Parlament de Catalunya i portaveu del Grup Parlamentari El menú, de gran qualitat, ens I'ofereix en Marc, jove i reconegut cuiner creatiu d'Esplugues Amanida de colors, formatge, pera i vinagreta classica Coca de sardines amb oli de fonoll Quiche Lorraine de Porro i bacon Fumat Enfilall de Pollastre al Curri de Madras Patata amb Bolonyesa de Marisc Xupito de Piquillo amb daus de Llom Confitat POSTRES: Patis Massini de Nata, Trufa i Crema Cremada Pa amb Olí d'oliva, Ganache de Xocolata i Flor de Sal Tiquet adults: 15,· euros Tiquet menú infantil 5,· euros (macarrons i carn arrebossada) Hi haura servei de cangur fins acabar el sopar En acabar el sopar hi haura una estona de ball i barra de begudes a preus populars Dia: 1 d'octubre de 2010 Hora: 9.

Ribera d'Ebre

Esquerra demana a CiU i PSC que deixin de convertir les Terres de l’Ebre en un territori d’abocadors

Lluís Salvadó, secretari d’organització de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, acompanyat del senador republicà Pere Muñoz i de la candidata del partit per la Ribera d’Ebre a les eleccions catalanes, Montserrat Perelló, han valorat en roda de premsa aspectes d’actualitat. Salvadó ha destacat la manca de rigurositat del govern espanyol en la decisió d’instal·lar el cementiri de residus nuclears afirmant que “el procés ja va començar malament i viciat perquè estava fet a mida dels dirigents de l’AMAC i el lobby nuclear per tal que Ascó fos la candidatura escollida”. Per això el republicà s’ha felicitat de que gràcies a la pressió institucional i “l’acció de la gent valenta de les Terres de l’Ebre s’han reduït les possibilitats d’Ascó”. Malgrat tot Esquerra seguirà mobilitzant tots els seus representants per impedir que vagi a Ascó. El dirigent republicà a la vegada que es felicitava que el PSC de les Terres de l’Ebre demanés a CiU que l’ajuntament d’Ascó retiri la seva candidatura, ha afirmat que “demanem al PSC que doni també exemple i que sigui el seu regidor d’Ascó, que va votar a favor d’acollir el cementiri, el primer en fer el pas demanant al Ple la retirada de la candidatura”.

vaga general, reforma laboral, govern espanyol, 29s
Sant Andreu

Crida a la vaga 29-S

Les reformes econòmiques i del mercat laboral impulsades pel govern espanyol, amb el suport de CiU, carreguen la responsabilitat de la crisi en els treballadors i treballadores. El govern Zapatero no va saber reaccionar quan tocava, ni va ser capaç de posar fre a les malifetes d'especuladors ni a la disbauxa del sector bancari. Finalment, quan no han tingut més remei davant els devastadors efectes d'una crisi que havien arribat a negar, han emprès una retallada sense precedents dels drets dels treballadors, pensionistes i aturats. En lloc d'afavorir l'entrada al mercat de treball han abaratit la seva expulsió, [llegeix+] Us convoquem a la manifestació que s'organitza amb motiu de la Vaga General, que tindrà lloc el proper dimecres 29 de setembre a Barcelona. La pancarta d'Esquerra amb el lema "Nosaltres treballem, nosaltres decidim", estarà ubicada a la cruïlla del passeig de Gràcia amb el carrer Sèneca (cantonada mar).

Joan Ridao, Sergi de los Rios, UGT, CCOO, Jaume Pros, Jordi Salvador, vaga general
Camp de Tarragona

Joan Ridao trasllada als sindicats el suport d’Esquerra a la vaga contra una reforma laboral que “facilita més la sortida del mercat laboral que l’entrada al mercat”

El secretari general d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Ridao, i el diputat al Parlament portaveu en matèria econòmica i cap de llista per Tarragona a les eleccions de novembre, Sergi de los Rios, han realitzat una roda de premsa conjunta amb els secretaris generals respectius d’UGT i COOO, Jordi Salvador i Jaume Pros, a la seu del primer sindicat. Ridao ha traslladat el total suport d’Esquerra a la convocatòria de la vaga general del 29-S, ja que Esquerra s’oposa a la reforma laboral del govern espanyol. En paraules de Sergi de los Rios, “la reforma laboral està elaborada més per facilitar la sortida del mercat de treball que l’entrada laboral”. La reforma, a més, no permet establir un mercat laboral català que s’adapti millor a la nostra realitat. Esquerra també fa una crida a treballadors i treballadores a sumar-se a “les mobilitzacions, més enllà de la vaga general”, ja que si algú decidís no acollir-se al dret de vaga que l’empara, almenys sí que s’animi a anar a les mobilitzacions que s’organitzen arreu, com la de Tarragona a les 18.

Federació de Lleida

ERC assegura que el Govern presentarà uns plans d'usos i gestió del Segarra-Garrigues que satisfaran el territori

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha assegurat aquest dissabte que el Govern presentarà la propera setmana els plans d'usos i gestió definitius per les zones de protecció de les aus estepàries (ZEPA) del canal Segarra-Garrigues. Segons ha assegurat el diputat per Lleida, Carmel Mòdol, 'seran rebuts positivament pel territori perquè recolliran les peticions presentades en les al•legacions'. La Generalitat s'ha hagut de cenyir a les directrius de la Unió Europea però, segons ERC, permetrà canviar el marc de plantació a les zones de reg de suport, fer canvis d'espècies d'arbres que siguin compatibles amb les aus i ampliar o construir granges i instal•lacions d'energies renovables. L'executiva nacional d'Agricultura del partit ha visitat aquest dissabte la ZEPA Mas de Melons. Han avançat els detalls dels plans d'usos i gestió de les ZEPA del canal Segarra-Garrigues des de la primera zona on es va limitar el reg, en el primer estudi d'impacte ambiental del canal. El diputat Carmel Mòdol ha recordat que cal complir la directiva Hàbitats, la directiva sobre aus i la Xarxa Natura 2000, però 'aconseguint que sigui compatible la protecció del Medi Ambient amb el desenvolupament econòmic i agrari d'aquestes zones de protecció de les aus'.

Lluís Companys
Mataró

Anna Simó i Pere Aragonès, acompanyaran a Francesc Teixidó en la inauguració de l’exposició sobre la vida de Lluís Companys

Amb el títol “Lluís Companys, polític fins la mort” el proper divendres dia 1 d’octubre a ¼ de 8 del vespre es presentarà a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra de la Plaça Occitània la exposició que repassa la vida de l’Honorable President de la Generalitat, que fou assassinat per les tropes Franquistes el dia 15 d’octubre de fa 70 anys. Juntament amb aquest acte, la Secció Local de Mataró ha programat tota una sèrie d’activitats que ocuparan les agendes durant aquest proper mes d’octubre: Activitats: - De l’1 al 18 d’octubre: Exposició: Lluís Companys, polític fins la mort. Biblioteca Pública Pompeu Fabra, Plaça Occitània s/n. Horaris: Dilluns : De 16.00 a 20.30 De Dimarts a Divendres : De 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.30 Dissabte : De 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00 - El 14 d’octubre, a diferents punts de la ciutat: penjada de pancartes. - El 15 d’octubre, a les 8 del matí: Salves d’honor en commemoració de l’afusellament de Lluís Companys.