Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Llistes gironines per les properes eleccions al Parlament
Girona

Esquerra presenta la llista gironina a les eleccions del Parlament

ERC ha presentat la llista gironina del partit a les eleccions al Parlament. Una llista amb caràcter 'eminentment municipalista', com ressalta el partit, i on per primera vegada s'incorporen més dones que homes. Aquest gir ja es reflexa a la mateixa capçalera, on l'actual consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, substitueix el diputat Pere Vigo, que va de número 2. Durant la presentació, Capdevila ha ressaltat que ERC centrarà la campanya en impulsar 'el camí de transició per a la independència de Catalunya', una via marcada per la 'prioritat' de convocar un referèndum. La tinenta d'alcalde de Girona, Cristina Alsina, s'incorpora com a número 4 després de ser desbancada de les llistes municipals. La llista d'ERC per Girona a les eleccions al Parlament, avalada per unanimitat, està marcada per un fort caràcter municipalista. La majoria dels qui la formen tenen experiència a les corporacions locals, i sis dels seus components són alcaldes de municipis gironins. 'Es tracta d'una llista equilibrada, amb una àmplia trajectòria a l'àmbit municipal, la qual cosa ens permetrà estar al costat dels ciutadans', ha ressaltat Carme Capdevila.

ERC Cervelló

ESQUERRA PRESENTARÀ UNA MOCIÓ DE POSICIONAMENT DAVANT LA SENTÈNCIA DEL TC

Esquerra Cervelló presentarà en el proper ple de dijous 22 de juliol, una moció de posicionament danvant la sentència del Tribunal Constitucional (TC). La moció té per objecte mostrar el nostre rebuig a la sentència emesa pel Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya, i manifestar que el Ple d’aquest ajuntament només acata la voluntat que emana de la ciutadania en relació a aquesta qüestió. La moció que ha estat enviada als altres dos grups de tradició catalanista del ple de l'Ajuntament per ser negociada (CIU i PSC), comportarà entre d'altres, que es penjarà una pancarta des de la balconada de l'ajuntament amb el lema Som una Nació de ciutadans i ciutadanes lliures.

Olot

La Federació d’Esquerra de Girona presenta la llista de la demarcació a les eleccions al Parlament de Catalunya

Esquerra ha presentat aquest migdia a la Plaça Independència de Girona la llista de la demarcació per les properes eleccions al Parlament de Catalunya, en la que la Garrotxa hi té tres candidats: - Eulàlia Masana (Alcaldessa de Riudaura) - Sònia Ricart (vocal de joventut i esports de l'executiva local d'Olot) - Arnau Riera (secretari d'imatge i comunicació comarcal) Segons ha explicat el president de la Federació Regional, Josep Carrapiço, aquesta és una llista amb “caràcter eminentment municipalista, i on per primera vegada, s’incorporen més dones que homes”. Precisament la cap de llista per Esquerra és l’actual consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, que substitueix el diputat Pere Vigo, que va de número 2. Durant la presentació, Capdevila ha ressaltat que les properes eleccions estaran marcades per la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya: “Des d’Esquerra creiem que s’ha esgotat la via autonomista, ara hem de començar la transició cap a la independència de Catalunya”.

Federació de Girona

La Federació d’Esquerra de Girona presenta la llista de la demarcació a les eleccions al Parlament de Catalunya

Esquerra ha presentat aquest migdia a la Plaça Independència de Girona la llista de la demarcació per les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Segons ha explicat el president de la Federació Regional, Josep Carrapiço, aquesta és una llista amb “caràcter eminentment municipalista, i on per primera vegada, s’incorporen més dones que homes”. Precisament la cap de llista per Esquerra és l’actual consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, que substitueix el diputat Pere Vigo, que va de número 2. Durant la presentació, Capdevila ha ressaltat que les properes eleccions estaran marcades per la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya. “Des d’Esquerra creiem que s’ha esgotat la via autonomista, ara hem de començar la transició cap a la independència de Catalunya”. Una altra de les prioritats que ens hem marcat és la consolidació de l’estat del benestat. “Hem avançat molt en polítiques socials i hem de continuar fent-ho”.

Mataró

“Les Santes” ja formen part del Patrimoni Festiu de Catalunya

La Festa Major de Les Santes, ja forma part del Catàleg delPatrimoni Festiu de Catalunya perquè ha estat declarada Festa tradicional d’interès nacional. A més, els gegants de la Família Robafaves i la Missa de les Santes han estat declarats elements festius patrimonials d’interès nacional. Hem de celebrar doncs, aquest important reconeixement (fruit d’un treball previ historiogràfic i de documentació), que ens permetrà entrar als circuits de promoció de les festes populars. Notícies relacionades: Capgros.com Avui + El Punt

Malgrat de Mar

Ni camp de futbol, ni parc públic

Al POUM, Pla d’Ordenació Urbanística Municipal aprovat el 13 de juliol del 2005, el grup municipal d’ERC no hi va donar suport. En el POUM hi havia actuacions que ERC compartia, però n'hi havia moltes més amb les quals ERC no hi estava d’acord per l’excessiva urbanització que contemplava en el nostre poble. Una de les moltes actuacions que ERC no compartia era l'edificació de més de 200 habitatges en l’antic camp de futbol de l’Avda Verge de Montserrat. Per ERC, aquest camp de futbol s’havia de mantenir, per ser un punt de cohesió i connexió esportiva entre la zona turística i la part central del municipi. Aquests dies ja s’estan duent a terme els treballs que inutilitzaran aquest camp de futbol per donar compliment als acords de l’equip de govern de l’anterior legislatura PSC-CiU-PP que va votar el POUM. Els terrenys de l’antic camp de futbol varen ser cedits pels seus propietaris per destinar-los a zona verda i a un parc públic (veure acord municipal de 31 de maig de 1968) i provisionalment per camp d’esport per la pràctica del futbol ja que el municipi no en disposava en aquell moment.

Pere Muñoz
Ebre

Muñoz presenta una moció perquè es respectin els acords dels parlaments autonòmics a l’hora d’ubicar el cementiri nuclear

Arran de la interpel·lació que ahir el senador republicà del grup de l’Entesa Catalana de Progrés, Pere Muñoz, li va formular al Ministre d’Indústria espanyol, Miguel Sebastián, sobre el magatzem temporal centralitzat de residus nuclears (MTC), Muñoz ha decidit presentar una moció conseqüència de la interpel·lació. Segons el senador d’Esquerra, “el motiu és la manca de concreció i el retard del Govern espanyol a l’hora de clarificar la ubicació del cementiri de residus nuclears”. La moció presentada demana de manera literal “vincular qualsevol procés sobre la futura ubicació de l'MTC al consens social i institucional, especialment amb les CCAA que puguin veure’s afectades per les candidatures municipals presentades, respectant els acords dels parlaments respectius”. A més, la moció vol “que l’esmentat consens s’adapti al que estableix el conveni d'Aarhus, signat i ratificat per tots els Estats Membres de la Unió Europea, sobre l'accés a la informació i la participació de la ciutadania en la presa de decisions en els assumptes ambientals, i també a les recomanacions del programa COWAM de la CE, que fa referència específicament a la governança dels procediments per a la gestió de residus radioactius als països de la Unió Europea ”.

Federació de Lleida

Esquerra demana comparèixer a la indústria farmacèutica per a analitzar la retallada de la despesa prevista en aquest sector

El senador per Lleida d’Esquerra, dins del grup parlamentari de l’Entesa, Josep Maria Esquerda i president de la Comissió de Sanitat del Senat, ha demanat la compareixença a la Cambra Alta de diversos representants del sector farmacèutic, per a analitzar les circumstàncies actuals d’aquesta indústria, molt important a Catalunya, després de l’anunci del Govern sobre la retallada de la despesa farmacèutica. En concret, compareixerà en aquesta comissió, Jesús Acebillo, President de Farmaindustria, Associació Nacional Empresarial de la Indústria Farmacèutica, que agrupa la gran majoria de Laboratoris Farmacèutics. També s'ha demanat la compareixença davant la Comissió de Sanitat de Raúl Díaz-Varela, President de AESEG, patronal de la indústria farmacèutica de medicaments genèrics. Una altra de les compareixences sol·licitades és la de Jordi Casals, Director General de Alexion Pharma Spain, que agrupa els fabricants de productes orfes en malalties rares i medicaments innovadors.

Ramon Vilar presentant l'acte
Santa Maria d'Oló

Trobada Sectorials Regionals d'ERC a Oló

L'executiva  regional d'ERC de la Catalunya central, va organitzar a Oló una trobada de militants per endegar les sectorials del partit a la regió. Primerament, la secció local d'Oló i el consorci del moianès, vare preparar un bon esmorzar. L'acte el va presentar l'alcalde d'Oló, Ramon Vilar. tot seguit el president regional, Jordi Serra i la Vicesecretaria d'ERC Marina Llansana varen explicar el perquè de les sectorials i Pere Vilar, membre de l'executiva va explicar el funcionament de la jornada. Es varen repartir les sectorials en 8 blocs i es va quedar en fer una trobada de cadascuna properament. No cal dir que va ser un èxit .

Federació de Lleida

La Llei del cinema vol normalitzar el català als cinemes i enfortir el sector

Segons el conseller, la Llei del cinema té tres àmbits d'actuació, "donar suport al sector del cinema davant la crisi que pateix, enriquir la cultura de Catalunya amb l'accés a pel·lícules que fins ara no arribaven als cinemes i protegir les versions originals i el doblatge en català", explica el conseller. Segons el president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, "la llei s'ha aprovat en un moment important i res l'ha pogut aturar". Puigcercós afirma que "Catalunya està en un moment de canvi de tendència en la política del Govern respecte al cinema, posant el català al nivell del castellà als cinemes". Les mesures, ha continuat Puigcercós, "volen protegir el sector deixant de dependre del mercat, creant la demanda i el mercat cultural tenint en compte l'equilibri territorial". Respecte al canvi de política del Govern, Tresserras explica que "la legislatura té continuïtat amb projectes de normalització del país que seguiran, sigui qui sigui que estigui el govern al futur, amb biblioteques, arxius, com ara a través del Consell Nacional Cultural i de les Arts, que organitza la cultura catalana per adaptar-se a la digitalització i la globalització".

Maestrat-Ports

Els carrers de Benicarló es troben molt bruts segons Esquerra-Benicarló

El secretari d’Esquerra a Benicarló, Josep Barberà, ha demanat a les autoritats de Benicarló que intensifiquen els seus esforços per a que la ciutat millore la imatge que ofereix en aquests dies d’estiu, dates en les que reb una notable increment de població i visitants. Barberà ha explicat que 'molts carrers fan pudor, tenen excrements d’animals, taques de greixos i demés elements que en poc o res ajuden a que els nostres visitants s’enduguen una imatge positiva de la localitat'. Segons el dirigent republicà, el casc antic concentra bona part dels problemes que s'anomenen. 'Els contenidors fan molt mala olor, no només al voltant del mercat, sinó a la resta de carrers de municipi, i en aquests dies en els que la calor ofega, l’empresa de neteja s'hauria d'esforçar en fer una baldejada addicional com és la seua obligació', ha exigit Barberà. El secretari local d'Esquerra ha remarcat que 'el servei de neteja suposa un cost molt important per a tots els ciutadans, que mereixen poder passejar sense por a xafar una caguerada de gos i sabent que els impostos que paguen serveixen per a tindre una població bonica'.

ERC Badalona

Festa Major d'Agost

Per la Festa Major d'Agost -els dies 14 i 15-, Badalona viurà les sensacions estivals tant amb els tradicionals espectacles ciutadans com amb d'altres esdeveniments, que enguany, gràcies a la Capitalitat Cultural Catalana, són possibles. Dissabte 14, la Gran Xeringa, la tanda de lluïment, el cercavila i finalment el Castell de focs, seran els protagonistes des de les 20:00. Diumenge 15, les matinades, a les 8 del matí a Baix a Mar. L'ofici a Santa Maria, la ballada de sardanes, activitats infantils, i l'espectacle de foc de les bèsties i els diables, cobriran la resta del programa. I a més, de l'1 al 9 d'agost, el 36è Obert Internacional Ciutat de Badalona d'Escacs, al Centre Cívic de la Salut. Podeu consultar el programa, que resta per completar amb una actuació musical encara per concretar dissabte 14, aquí.

Corbera de Llobregat

L’alcalde compleix el compromís d’apujar les subvencions a les entitats culturals, esportives, educatives i de les urbanitzacions amb un total de 34000 euros més.

En l’aprovació del pressupost de 2010 del passat març, l’alcalde va avançar que s’utilitzaria una subvenció de l’Àrea Metropolitana per apujar les partides de subvencions que s’havien hagut de abaixar els darreres anys per la crisi. Hem prioritzat la funció social i el paper de les entitats d’urbanitzacions, les Ampa, els clubs esportius i les entitats culturals i sense cap cost superior per a l’ajuntament, ja que els diners vénen de fora. “D’aquesta manera, estem aportant més diners ara que l’anterior govern l’any 2005 i en època de crisi, amb diners de fora. Aquesta línia, de millor servei tot i tenir menys diners propis és la que volem continuar”, afirma l’alcalde, Josep Canals Molina.

Corbera de Llobregat

L’Ajuntament aprova inicialment el Pla Director de les Muntanyes del Baix Llobregat

D’aquesta manera, l’ajuntament de Corbera i 15 municipis més de la comarca i de l’Alt Penedès donen resposta a una vella reivindicació de la societat civil. Per a l’alcalde Josep Canals, “aquest és un pla estratègic que fa propostes però no obiga a res.” Aquest programa preveu un total de 28 accions, com per exemple l'aprofitament energètic de biomassa forestal, promoure l'associacionisme dels productors agrícoles per impulsar els productes locals, accions conjuntes de neteja i prevenció d'abocaments i promoure la zona com a destinació turística. “És un projecte a favor del patrimoni natural en general i dels propietaris en particular.”, afirma l’alcalde independentista.

Deltebre

GRAN ÈXIT DE MANIFESTACIÓ!!

Un milió i mig de persones van defensar l’estatut a Barcelona el 10 de juliol, aquesta manifestació no va ser només una defensa a l’estatut, per a molts un canvi cap a la Independència. La representació ebrenca va ser de mes d’un miler de persones, sota el lema “Les Terres de l’Ebre som vegueria”

Roda de premsa del conseller Tresserras i Joan Puigcercós
Federació de Girona

La llei del Cinema evitarà casos com el de Toy Story 3, que no s’estrenarà en 3D en llengua catalana

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, han participat aquest dimarts, en un acte sobre la Llei del Cinema, als cines Arinco, a Palamós, on a més, s’ha projectat gratuïtament la pel•lícula “Viatge màgic a l’Àfrica”. Puigcercós ha destacat que l’aprovació de la Llei del Cinema és el millor missatge que es pot enviar al Tribunal Constitucional després d’emetre la sentència sobre l’Estatut de Catalunya. A més a més, ha dit, “posa el català al seu lloc, en una situació d’igualtat, i a més, equilibra territorialment el territori”. “Aquesta llei representa un canvi de direcció en la política lingüística del nostre país. És una llei valenta”. Per la seva banda, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha afirmat aquest que el fet que la pel•lícula 'Toy Story 3, la gran evasió' no s'estreni en 3D en llengua catalana 'és reflex de la situació de desequilibi actual i un exemple d'allò que no passarà quan la llei entri en vigor'.

Sant Boi de Llobregat

Esquerra es queda sola al Ple Municipal recolzant la IP sobre la Independència i felicitant al voluntariat de Sant Boi decideix!

En el Ple Municipal que va tenir lloc ahir, dilluns 19 de juliol, el Grup Municipal d'Esquerra va presentar, com ja havia anunciat, una moció de suport a la Iniciativa Popular sobre la Independència presentada al Parlament i, en el moment de la presentació de la moció, acceptada a tràmit per la Mesa del Parlament. Tot i estar bloquejada, actualment, la seva tramitació, degut al canvi de vot de CiU i ICV a la Mesa del Parlament, el grup municipal d'Esquerra va mantenir la moció pel fet que "la Mesa del Parlament ha de tornar a parlar sobre el tema, ja que hi va haver defectes de forma en la revocació del primer acord i, a petició d'Esquerra, la Mesa del Parlament n'ha de tornar a parlar". La Moció, a banda de mostrar el suport de l'Ajuntament (en cas que s'hagués aprovat), a la recollida de signatures que s'iniciarà en cas que la IP s'admeti a tràmit, feia una felicitació al voluntariat de Sant Boi decideix, que va organitzar la Consulta sobre la Independència a la nostra ciutat el passat 20 de juny, tot agraint "el seu treball en favor d'una ciutat més activa i cohesionada socialment".