Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sabadell

L’educació constitueix per a Esquerra un dels principals eixos de la seva acció política

L’educació constitueix per a Esquerra un dels principals eixos de la seva acció política, amb un destacat valor estratègic dins del projecte global de construcció nacional. És una peça clau per al progrés del país i de la seva ciutadania, i el salt de millora qualitativa que cal que faci el nostre sistema educatiu només serà possible des del diàleg, l’acord i el compromís de tota la societat. És per això que Juli Fernàndez ha recordat la necessitat que té la ciutat de nous equipaments educatius com la segona escola del barri de Gràcia o un nou institut per al Centre, a més de manifestar que la ciutat necessita, tot i la bona feina dels darrers anys, una escola bressol pública a cadascun dels barris. Fernàndez també ha defensat la necessitat d'incrementar la oferta de programes de qualificació professional inicial a la ciutat i ha expressar el suport a la creació d'un curs de formació professional en l'àmbit esportiu a l'entorn del Club Natació Sabadell.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Benvolguts/des Cubellencs i Cubellenques

És un canvi molt gran en la meva vida, i sóc conscient de la responsabilitat que hauré d’assumir a partir d'ara. Amb aquest escrit vull presentar-me a la ciutadania fent-los coneixedors que des d'ara mateix em tenen a la seva disposició per qualsevol inquietud que tinguin. Sempre m'ha interessat la política, i més la política municipal desenvolupada al meu poble. Com vaig expressar en el meu discurs, responsabilitat i compromís, paraules que prometo aniran lligades a mi des d’avui mateix. M’estimo Cubelles. A Cubelles hi porto tota la meva vida. A Cubelles he passat els millors moments de la meva infància i adolescència, deixant records a cada racó del municipi. I ara em sento feliç de poder treballar pel poble que estimo. Els que em coneixeu, i els que no potser també, sabreu que sóc un jove molt implicat en la vida social del municipi. He format part i col•laborat amb entitats com el Peix Agulla o l’Agrupació de Balls Populars i sempre estava allà on es demanava suport.

Ebre

Esquerra proposa la creació de l’Agència de Desenvolupament Econòmic de les Terres de l’Ebre (ADETE)

El candidat d’Esquerra per les Terres de l’Ebre a les eleccions al Parlament, Lluís Salvadó, acompanyat de les candidates, Montserrat Perelló i Neus Sanromà, i també dels directors territorials de Governació i Administracions Públiques, Carles Pasqual, i Innovació, Universitats i Empresa, Josep Monclús, ha proposat la creació de l’Agència de Desenvolupament Econòmic de les Terres de l’Ebre (ADETE) sobre la xarxa de vivers d’empresa creada. Salvadó ha afirmat que aquesta Agència “resoldrà una de les mancances històriques que arrastren les Terres de l’Ebre, tenir una economia fràgil, perquè no ha disposat d’instruments de reforç des de les administracions com a conseqüència de la manca d’implicació de la Diputació de Tarragona en el suport al desenvolupament local”. Segons Salvadó, “a diferència de la resta de diputacions del país, la de Tarragona no ha apostat mai per donar suport al teixit empresarial i productiu de les Terres de l’Ebre”.

Bigues i Riells

VIOLANT MASCARÓ I IGNASI LLORENTE A BIGUES I RIELLS DEL FAI

Dilluns vinent a les 20h al local d'Esquerra, comptarem amb la presència d'Ignasi Llorente, Portaveu d'Esquerra i Secretari d'Imatge i Comunicació. També ens acompanyarà la nostra candidata a diputada de la comarca, Violant Mascaró. Després hi haurà un pica-pica per tothom. Preguem confirmació. A sota adjunto breu presentació dels ponents. Fins dilluns !! ____________________________________________________________________________ Ignasi Llorente Secretari d'Imatge i Comunicació i Portaveu d'Esquerra Té estudis de Medicina (Universitat Rovira i Virgili), i és postgraduat en Desenvolupament de Comerç Urbà (Universitat Oberta de Catalunya). Actualment està realitzant un postgrau en Economia del Japó (Universitat Oberta de Catalunya). Tot i que la major part de la seva trajectòria professional l’ha desenvolupat com a consultor en TIC, els darrers anys ha estat vinculat professionalment a la Federació de Municipis de Catalunya i posteriorment al Departament de Governació com a Assessor de Projectes Transversals al Territori.

Zona verda sector 2C
Cassà de la Selva

Una nova zona verda (i ja en van 4)

Haureu pogut comprovar com al carrer de la via, a la nova urbanització al costat del sector del Reliable, hi ha moviment. No és altra cosa que l'adequació d'una nova zona verda al municipi de 6.000 m2. Aquest nou espai comptarà amb un espai de jardí, un de jocs infantils i un altre de lleure on està previst instal·lar-hi també porteries. Amb aquesta nova actuació, seran 4 les àrees de joc i zones verdes que s'hauran creat en aquests dos anys i mig de mandat. La primera va ser l'adequació de la plaça del capri-corfu, la segona la plaça de l'eixample, la tercera la plaça de l'avenir i aquesta quarta encara per "batejar". Creiem que és important dotar el municipi d'espais de lleure i esbarjo on les famílies hi puguin estar tranquiles i a la vegada segures. Aquesta actuació es complementarà a la vegada amb la instal·lació de 2 nous parcs saludables i amb una primera fase de senyalització dels itineraris saludables al llarg del recorregut de la via verda que travessa el nostre municipi.

Federació de Lleida

Esquerra defensa el treball, l'esforç, la formació i la responsabilitat com a valors que cal potenciar entre els més joves

El cap de llista d'Esquerra per les comarques de Lleida, Carmel Mòdol, ha presentat les propostes de la formació en polítiques de joventut, que se centren a fomentar valors com el treball, la formació, l'esforç i la responsabilitat entre els joves, “perquè siguin aquests els protagonistes de les polítiques que els afecten”. Mòdol ha reclamat a l'Estat que faci efectiu el traspàs del sistema de beques perquè “Catalunya té el 16% d'estudiants de l'Estat, però només rep el 9% de les beques”. Mòdol ha defensat la tasca duta a terme per Esquerra els darrers quatre anys des de la Secretaria de Joventut i que vol seguir desenvolupant la formació si és decisiva en la formació del pròxim Govern. Des de les Borges Blanques, Carmel Mòdol ha repassat aquest divendres la tasca desenvolupada per Esquerra aquests darrers quatre anys en l'àmbit de joventut que, a grans trets, s'ha centrat en la construcció d'una Xarxa d'emancipació arreu del país i en la creació de nous equipaments juvenils.

Federació de Girona

Capdevila: No hi haurà tripartit perquè en Montilla s’ha venut a l’espanyolisme

Aquesta tarda Sant Pere Pescador ha estat la localitat privilegiada per la presentació d’un dels nous materials més visuals de la campanya d’Esquerra al Parlament. La mà ADÉU ESPANYA-HOLA ESPANYA. Ha estat Carme Capdevila, candidata a les llistes al Parlament a les comarques gironines, la que ha iniciat la presentació, juntament amb gran part dels membres de la llista de la demarcació de Girona i càrrecs orgànics del partit i de les JERC. Capdevila ha afirmat que “des d’Esquerra creiem que calia fer el govern d’entesa per fer possible l’alternança democràtica i avançar en politiques nacionals i d’Esquerres. Amb el PSC al govern i CIU a l’oposició hem donat una oportunitat a Espanya, però després dels anys governats hem vist que era impossible i que amb Espanya no hi ha res a fer. Mantenir Espanya ens costa molt car, s’ha acabat la via autonomista, hem d’anar cap a la independència de Catalunya” Amb la sentència del Tribunal Constitucional, el PSC s’ha apropat més al PSOE i el sector catalanista del PSC ha quedat completament esborrat, per tant de la mà d’esquerra no hi haurà tripartit perquè Montilla s’ha venut al PSOE, enlloc de continuar el camí de l’Estatut ha fet marxa enrere i s’abraça fent una autèntica submissió al PSOE.

Federació de Lleida

Esquerra reprèn la campanya contra Renfe per a denunciar el “maltractament evident de la companyia” amb Lleida

El candidat per Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya (Carmel Mòdol) i la portaveu i candidata d’ERC a la Paeria, Montse Bergés, han presentat avui la nova campanya que enceta aquest partit per tal de denunciar el greuge de Renfe amb Lleida, i que vol continuar l’acció que ja es va fer a començaments d’aquest any després de constatar “un maltractament evident” de la companyia amb les terres de Lleida. Mòdol ha titllat de “pressa de pèl unidireccional” la política comercial de Renfe i ha posat com exemple la línia de trens Avant i AVE, molt utilitzada pels usuaris i usuàries de la ciutat, però que no es veuen recompensats amb cap tipus d’avantatge tarifari o millores en els freqüències. Mòdol ha recordat que els dos Avant de primera hora “van plens, però Renfe, que ho sap, no fa res per a posar-hi solució”. Per la seva part, la portaveu d’Esquerra a la Paeria, Montse Bergés, ha afirmat que la millora dels trens Avant “és una decisió política, per tant no es cap quimera fer-ho”.

Carmel Mòdol a Tàrrega
Tàrrega

Carmel Mòdol reivindica a Tàrrega que Esquerra ha fet visibles les comarques de Lleida

El cap de llista d’Esquerra a la circumscripció de Lleida va participar ahir a l’acte polític del partit a la capital de l’Urgell que va tenir lloc a dos quarts de deu de la nit a la sala de plens de l’Ajuntament. Carmel Mòdol explicà a les persones assistents que “fa uns anys em preguntaven com un enginyer com jo podia ser independentista” i afirmà que és Esquerra qui a normalitzat l’independentisme al nostre país. Segons el candidat republicà, “som els únics que sabem tocar la fibra d’aquest país per fer que faci salts endavant”. Mòdol reivindicà la importància de les terres de Lleida en el conjunt de Catalunya i afirmà que “les comarques de Lleida han començat a ser visibles des de l’entrada d’Esquerra a la Generalitat”, ja que el partit hi ha governat “en clau de país”. La també candidata per Lleida i representant del jovent independentista, Marta Vilalta, va fer una crida als targarins i targarines i també al jovent a desafiar el destí com a joves, com a dones i com a lleidatans i lleidatanes.

Roda de Ter i el Cabrerès

L’Ajuntament de Roda de Ter reconeix que els valors cadastrals són excessius i que cal buscar solucions per fer els impostos menys gravosos

A instància d’una moció del Grup d’Esquerra, el Ple de l’Ajuntament de Roda va aprovar la necessitat de buscar una solució als excessius valors cadastrals, atès que si no es fa res, els valors que s’apliquen actualment i que progressivament s’aniran aplicant estan calculats molt a l’alça i, que per tant, molt lluny de la realitat i, per tant, allunyats dels conceptes de justícia social i sostenibilitat. L’equip de govern sociovergent reconeixia que els impostos de la contribució (IBI) i plusvàlua (IVTNU), degut als valors cadastrals excessius, estant augmentat significativament i que han rebut queixes de diversos veïns per aquests augments. Esquerra es va comprometre a treballar conjuntament per trobar una solució, però va lamentar l’oportunitat perduda amb l’aprovació de les ordenances fiscals, on l’equip de govern tenia marge de maniobra i podia fer que el increment d’aquests impostos no fos tan gravós. Un increment que Esquerra va valorar en un 6 % respecte l’any passat i que per tan no va acceptar.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra felicita el batle de Marratxí per fer servir el valencià com a llengua d'ús administratiu

Esquerra Republicana de Marratxí ha felicitat l'Ajuntament de Marratxí per la instal·lació, a diversos punts del municipi, d'uns opinòmetres que poden fer servir els ciutadans per dir el que pensen de la gestió municipal, i que han previst la possibilitat de fer-ho en castellà i en valencià. “Entenem que el fet d'optar pel valencià és un reconeixement implícit que aquesta és la mateixa llengua que el senyor Bauzá defensa pel nostre país, encara que ell li digui mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterenc”, ha declarat el president d'Esquerra-Marratxí i candidat a l'alcaldia, Natxo Knörr: “Sinó, no tendria sentit que l'Ajuntament el fes servir.”Knörr ha volgut recordar les declaracions de Bauzá contra la unitat del català, fins i tot amb amenaces de suprimir lleis i normatives vigents, per tal de suposadament defensar unes varietats lingüístiques a les quals dona consideració de llengua. “Volem suposar que, si dóna per bona la modalitat valenciana per fer-la servir a Marratxí, està reconeixent que no és una llengua diferent de la que es parla aquí i, per tant, al conjunt de l'àmbit lingüístic que ens acull”, ha afegit el dirigent republicà.

Els debatents amb el moderador, Albert Turon
Cerdanyola del Vallès

Esquerra Cerdanyola participa al debat organitzat per Cerdanyola Decideix, en motiu de les properes eleccions al Parlament de Catalunya

La plataforma ciutadana Cerdanyola Decideix ha organitzat a l’Espai Enric Granados un debat amb motiu de les eleccions al Parlament del 28 de novembre. El debat, moderat per Albert Turón, va comptar amb la participació de representants de CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA, Solidaritat Catalana i CUP. El responsable de política municipal d’ERC a Cerdanyola, Daniel Mallén, va vincular la crisi econòmica a la qüestió nacional com les dues cares d’una mateixa moneda, vinculant la crisi de l’actual model autonòmic. Mallén sosté que Catalunya arrossega el pes mort de l’Estat espanyol i que cal tenir un estat propi per definir un nou model de desenvolupament econòmic. El president de CDC a Cerdanyola, Marc Costa, va explicar que si CiU accedeix al govern de la Generalitat es buscarà ajudar les empreses perquè generin ocupació, agilitzar l’administració, s’ajudarà als empresaris per crear ocupació i es donarà prioritat a infraestructures com l’Eix Ferroviari del Mediterrani i Quart Cinturó.

Gemma Lago s'adreça als joves convocats al Vapor Ventalló
Terrassa

Gemma Lago: “els joves necessitem desenvolupar el nostre projecte de vida amb llibertat”

Les JERC van voler animar la campanya electoral amb una xocolatada ahir dijous a la plaça del Vapor Ventalló, amb l’assistència de Gemma Lago, candidata de les JERC al Parlament de Catalunya. Marc Altet, portaveu de les JERC de Terrassa, va conduir l’acte explicant les accions que han portat a terme aquests últims anys per tal de reivindicar millores pels joves en diferents àmbits: com la campanya pel transport públic, l’aula d’estudi a la Biblioteca Central de Terrassa o la lluita perquè a la festa major de la ciutat els joves mantinguin l’espai “Jove tu també pots” amb independència i autogestió. D’altra banda, Lago va explicar que en matèria de polítiques de joventut cal un canvi de paradigma, fins ara s’han centrat en oci i lleure però el que els joves necessiten va molt més enllà, “els joves necessitem polítiques per joves que ens permetin desenvolupar el nostre projecte de vida amb llibertat”, aquesta nova perspectiva passa per reformar el marc català de relacions laborals i obtenir més recursos per les beques i ajudes a l’estudi i la formació de joves.

pere aragones
Tordera

El cap de llista per Esquerra Maresme, Pere Aragonès, serà aquest diumenge a Tordera per participar de l'acte de les JERC contra la violència de gènere

Les joventuts d’esquerra republicana a Tordera organitzen aquest diumenge, un acte en contra la violència de gènere. La trobada comptarà amb l’assistència de l’actual diputat de les JERC al Parlament i cap de llista per Esquerra Maresme, Pere Aragonès. El portaveu de la JERC, Marcel Montes explica com es realitzarà aquesta acte. Entre les propostes d’ERC en aquesta campanya, destaquen la voluntat de convocar un referèndum per la independència i potenciar les polítiques socials. La parada de sensibilització contra la violència de gènere, s’instal·larà aquest diumenge, 21 de novembre a la zona del mercat de la fruita, a l’altura de l’esplai, entre les 9 del mati fins a la 1 del migdia. Font: Ràdio Tordera

Blanes
Blanes

Surt al carrer l’Ara Blanes, el butlletí d’informació d’Esquerra Blanes

Aquest cap de setmana podreu trobar al carrer l'Ara Blanes, el butlletí de la Secció Local d’Esquerra Blanes. En ell i podreu trobar com part de la feina d’Esquerra Blanes durant els darrers anys per avançar com a poble. Hi trobareu les principals actuacions que l’Ajuntament de Blanes ha realitzat gràcies a Esquerra Blanes. Per altra banda i trobareu informació de la campanya electoral a les eleccions al Parlament de Catalunya, la feina de les JERC Blanes i finalment una entrevista amb el candidat d’Esquerra a la Presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós. Us podeu descarregar l’Ara Blanes número 18 en clicant AQUÍ  

Vallès Oriental

Amunt, ben amunt!

La data del 16 de novembre de 2010 ha estat un gran dia per la cultura dels Països Catalans,una data per la història. La UNESCO ha declarat els castells i el Cant de la Sibil·la Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. La trobada internacional va comptar amb la presència d’una delegació catalana encapçalada pel president de Parlament de Catalunya, Ernest Benach, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, qui va declarar que “la declaració és un reconeixement internacional molt important per a la cultura catalana i per al món casteller en particular. Aquest reconeixement ens referma la singularitat i ens fa més universals.”. També hi eren presents els membres de la Comissió “Castells patrimoni immaterial de la humanitat”, formada pel director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila; el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Miquel Botella; l’editor de la revista Castells, Jordi Roigé, i el cap del departament de Patrimoni del Centre UNESCO de Catalunya, Lluís Garcia Petit.

Mateu Chalmeta, Rubèn Arenas
Barcelonès Nord

Acte central d’Esquerra al Barcelonès Nord

El proper dimarts 23 de novembre a les 8 del vespre, a El Cor de Marina (Rambla, 11 http://www.cordemarina.com ), tindrà lloc l’acte de central de campanya d’ERC al Barcelonès Nord. Es comptarà amb les intervencions d’Ernest Benach, Anna Simó, els candidats comarcals Mateu Chalmeta i Rubèn Arenas, presentarà Lola Martínez (JERC). S’encetarà així la recta final de campanya que, a Badalona, Sant Adrià i Santa Coloma ha comptat amb presència al carrer i actes de proximitat per tal de realitzar una campanya explicativa a prop de l’electorat. Podeu apuntar-vos l'acte a través de l'esdeveniment de facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=170620599623667