Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sabadell, Esquerra Sabadell,  Vallès Occidental, Magí Rovira, Juli Fernàndez
Vallès Occidental

Saabadell: ERC durà al ple la proposta de dedicar un monument a Rafael Casanova

El portaveu municipal d'Esquerra, Magí Rovira, va registrar ahir una moció a favor que Sabadell dediqui un monument a Rafael Casanova a la plaça que hi haurà sobre el futur aparcament subterrani de l'estació dels FGC a Gràcia-Can Feu. El candidat del partit a les municipals de l'any vinent, Juli Fernàndez, també va proposar un concurs d'idees per triar-ne el disseny, pensant sobretot en els creadors locals. ERC vol un espai específic per a l'ofrena floral de l'Onze de Setembre, sense descartar la idea que el consistori organitzi una altra ofrena al monòlit de Lluís Companys per commemorar l'afusellament de l'expresident, cada 15 d'octubre. A més, Rovira ha demanat a l'alcalde que intercedeixi davant el conseller d'Economia per desencallar la inversió per a la residència assistida del Sud, que de moment només té el vistiplau d'Acció Social però resta a l'espera que la conselleria que encapçala Antoni Castells li assigni una partida econòmica del pressupost. El regidor va alertar que si CiU arriba a la Generalitat amb l'obra encallada “el compromís actual podria quedar en paper mullat”.

L'Hospitalet de Llobregat

Esquerra denuncia que l'equip de govern de l'Hospitalet realitza frau en la recollida selectiva de residus

En el marc de la Festa Major de Bellvitge, que es va realitzar entre els dies 4 i 12 de setembre, les diferents guinguetes i parades de menjar i begudes de les entitats i partits del barri disposaven de contenidors de recollida selectiva ( vidre, matèria orgànica, plàstic i paper i cartró). Les persones d'aquestes diferents guinguetes van realitzar un esforç molt gran per realitzar la recollida selectiva dels residus que produïen amb l'objectiu de contribuir a la preservació del medi ambient Aquest esforç ciutadà no ha estat a la mateixa alçada de l'equip de govern municipal, format per PSC i ICV-EUiA, ja queels serveis municipals de recollida i neteja han abocat el contingut dels diferents contenidors de recollida selectiva ( vidre, plàstic, matèria orgànica i paper i cartró) en un mateix camió d'escombraries, fent inútil el compromís dels ciutadans i ciutadanes de separar les diferents fraccions. Per Esquerra Republicana aquesta realitat és molt greu i és una mostra més que el govern municipal de l'ajuntament de l'Hospitalet només fa una política ambiental de cara a la galeria i enganya a la ciutadania.

passeig marítim
ERC Badalona

Chalmeta valora positivament la inversió en el passeig marítim

El Govern de Badalona ha aconseguit que finalment el Ministeri de Foment hagi fet el pas després de deu anys de reclamacions i per fí es disposi a invertir 9,4 milions en el tram de passeig marítim que es comprèn entre el carrer de Mar i el Port de Badalona. Mateu Chalmeta ha valorat molt positivament l'inici finalment de les obres mentre assistia aquest dijous a la tarda al soterrament de la primera pedra al Port, primera actuació simbòlica del projecte que comprèn 1,2 quilòmetres del nostre litoral. L'obra es preveu que tindrà una durada de 18 mesos i hi haurà una gran plaça que connectarà el passeig amb el recinte del port. Al llarg del passeig s'utilitzarà el formigó més l'interior i la fusta més a la vora del mar, i hi hauran passeres d'accés per les persones amb discapacitat física.

Joan Serra
Simat de la Valldigna

El regidor d'Agricultura i Medi Ambient ha convocat el CONSELL AGRARI, després dels incendis registrats al terme de Simat de la Valldigna.

Joan Serra, regidor d'Agricultura i Medi Ambient, ha convocat un CONSELL AGRARI per avui dijous.  Al Consell estan representats tots els grups polítics amb representació municipal, els sindicats agraris, les cooperatives i representants dels motors de rec. En aquesta sessió, Serra informarà dels esfectes dels incendis i les actuacions que s'han fet a nivell municipal, tant a nivell de coordinació entre la resta de pobles afectats com a nivell de l'administració autonòmica. Si en voleu saber més, podeu llegir l'ordre dels dia en l'arxiu adjunt.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra presenta una PNL en el Congrés per mantenir els descomptes a les tarifes aèries

Esquerra Republicana ha presentat avui, a través del seu grup parlamentari en el Congrés dels Diputats, una Proposició No de Llei (PNL) per la qual s'insta al govern espanyol a “mantenir el percentatge de bonificació a les tarifes dels serveis regulars de transport aeri i marítim per als residents a les Comunitats Autònomes de Canàries i les Illes Illes Balears i a les Ciutats de Ceuta i Melilla.” La PNL és la resposta d'Esquerra a l'anunci del ministre de Foment, José Blanco, d'una possible supressió de les reduccions en els preus dels bitllets d'avió per als residents a les Illes. El diputat republicà Joan Tardà ha manifestat, en aquest sentit, que “la mesura resultaria dràsticament negativa no només pels ciutadans, que veurien incrementat el cost dels seus desplaçaments a la resta de l'estat, sinó per la pròpia economia insular, que depèn en bona mesura de les connexions aèries”. Tardà ha insistit en que, en el cas de comunitats com les Illes Balears, “l'avió no és una simple opció de mitjà de transport, sinó una necessitat real”.

Osona

El Departament d'Acció Social i Ciutadania i la Universitat de Vic creen la primera Càtedra de Serveis Socials de Catalunya

El Departament d’Acció Social i Ciutadania i la Universitat de Vic impulsen la primera Càtedra de Serveis Socials de Catalunya. La Càtedra serà un centre interdisciplinari de formació i recerca per fomentar, generar i difondre el coneixement relacionat amb l’àmbit dels serveis socials i l’acció social. Serà un espai on els diferents agents que intervenen en el Sistema Català de Serveis Socials podràn interactuar per compartir coneixement, elaborar recerca i impulsar la innovació. La Càtedra de Serveis Socials promourà i desenvoluparà estudis i projectes d’innovació i recerca en àmbits com ara al gestió dels serveis socials, l’economia i els serveis socials, envelliment i esport, salut i serveis socials o la innovació professional, entre altres. També desenvoluparà programes d’ajut a la formació, com ara màsters i doctorats; activitats de recerca; jornades, conferències, seminaris, exposicions i debats; postgraus, cursos d’extenció universitària i altres activitats de formació i especialtizació.

Premià de Dalt

preparatius pel full informatiu Bon Dia, setembre 2010

el grup municipal d' ERC , prepara el disseny definitiu del proper numero informatiu Bon Dia , a finals de setembre , es repartiran prop de 3000 exemplars per tot el poble, un tema de portada , en aquest cas l' inversio de Generalitat a traves de pla de barris i pla unic d' obres i serveis , , notes, entrevista a Emma Escolano i Juanola i  tanquem a la bustia oberta

L'Enric Garcia acompanyat del tècnic responsable de les obres
Sant Boi de Llobregat

Visita d'obres al barri de la Muntanyeta

Avui dijous 16 de setembre, el regidor de Barri Centre, Enric Garcia, ha fet una visita al sector de pisos de la Muntanyeta on, des del mes de juny, s'està rehabilitant el Carrer de Mossèn Alfons Ramírez, un dels eixos centrals d'aquest conjunt urbà construit fa 50 anys. En la visita, Garcia ha pogut veure de primera mà els treballs que s'estan fent d'adequació de tot l'espai, que s'està fent tenint en compte alguns elements que ja hi havien, especialment de l'arbrat. Segons Garcia "el fet d'haver treballat amb una comissió de veïns i veïnes durant aquest temps, d'haver escoltat i d'haver incorporat les seves propostes al projecte final, fa que la Plaça estigui quedant a gust de la majoria". Alguns d'aquests elements són arbres plantats per les primeres famílies que van anar a viure al barri, ara fa 50 anys, quan es va construir. "La nostra intenció era lligar la història del barri -ha assegurat Garcia- amb la necessària remodelació urbanística. I podem dir que ho estem aconseguint".

Premià de Dalt

ERC i Ciu porten al ple de dilluns 20 /9 , l'exclosio de premià de dalt de la constitucio espanyola

MOCIÓ Vista la Sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, els Grups Municipals sotasignants proposen al Ple d’aquest Ajuntament de Premià de Dalt, l’aprovació de la següent DECLARACIÓ Davant la Sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, Premià de Dalt es declara moralment exclòs de l’àmbit de la Constitució Espanyola. La Sentència del Tribunal Constitucional Espanyol contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, aprovat en referèndum popular el 18 de juny de l’any 2006, ha originat una corrent municipalista en la qual un gran nombre de pobles de Catalunya es declaren moralment exclosos de la constitució Espanyola, l’Ajuntament de Premia de Dalt, interpretant els anhels dels ciutadans d’aquest poble maresmenc als quals representa, fa públiques les consideracions i acorden les resolucions següents: 1. La Sentència retalla molt greument l’Estatut en qüestions clau per a l’autogovern català com ara la llengua, la justícia i el finançament.

Esquerra recollirà idees dels lleidatans i lleidatanes
Lleida

Esquerra instal•larà una urna per a recollir, barri per barri, les propostes dels lleidatans arran de l’èxit de l’acció: “Una estelada, a canvi d’una idea per a la ciutat”

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) recollirà barri per barri les propostes que els lleidatans i lleidatanes vulguin fer per a la ciutat arran de l’èxit de l’acció “Una estelada, a canvi d’una proposta” duta a terme en motiu de la Diada Nacional. La portaveu republicana i candidata a l’alcaldia de Lleida, Montse Bergés, ha agraït als 200 participants que han participat i que han tramés la seva proposta i els ha volgut recordar que Esquerra “recollirem cadascuna d’aquestes idees per confeccionar el programa electoral”. En aquest sentit, Esquerra instal•larà una urna en diferents punts de la ciutat (places, mercats, parcs...) per tal que els lleidatans i lleidatanes puguin omplir una butlleta on anotin el seu suggeriment. “Es tracta d’un model de participació directa, una manera d’atansar-nos al ciutadà i escoltar-lo, però també portant a terme allò que ens diu”, ha afirmat Bergés. De les 200 propostes recollides el passat dia 9 de setembre davant de l’IMAC es desprèn que 6 de cada 10 participants demanen millores en la mobilitat (28%), en el microurbanisme (21%) i en les zones verdes (17%).

Federació de Girona

Puigcercós: “El sector agrícola és vital per l’economia de les comarques gironines i per a Catalunya”

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós s’ha reunit avui amb representants de la Cooperativa Fructícola Empordà, de Sant Pere Pescador, per copsar les inquietuds del sector agrícola, i concretament del sector fruiter. Puigcercós ha posat d’exemple la Cooperativa Fructícula Empordà com a model i ha dit que el sector agrícola i alimentari és molt important per Catalunya perquè signifiqui equilibri territorial i dóna oportunitats. “Aquest serà un dels temes prioritaris d’Esquerra durant la campanya. Necessitem impulsar i modernitzar el sector perquè és vital per a Catalunya. El sector de la fruita, per exemple, vertebra el territori, i per això és important que aquest sector tradicional català tingui marcats uns preus justos perquè pugui ser competitiu”. El president d’Esquerra ha explicat que Esquerra ja va forçar un debat monogràfic al Parlament de Catalunya perquè “el considerem un tema important de país”.

Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

Proper repte: 15 d'Octubre

Aquest any commemorem el 70è aniversari de l'assassinat del President Lluís Companys per part de l'exèrcit feixista espanyol. Serà un homenatge carregat de simbolisme i alhora amb l'afegit que estem a les portes de les Eleccions al Parlament de Catalunya. Quan s'acosti la data us passarem els detalls de l'aconteixement que farem com sempre a la Plaça LLuís Companys de Castell d'Aro, el 15 d'Octubre al vespre.

Jordi Vayà
País Valencià

L'Ajuntament d'Alacant discrimina el valencià en les retolacions del servei ALABICI i en la pàgina web de la nova ciclovia

Esquerra Republicana del País Valencià ha denunciat que la web www.cicloviaalicante.com, de l'Ajuntament d'Alacant, no disposa de cap opció per accedir en valencià al text i als continguts que conté. Jordi Vayà, secretari d'organització d'ERPV, ha afirmat que 'l'actual equip de govern de l'Ajuntament d'Alacant reiteradament margina i discrimina el valencià, impedint deliberadament als ciutadans i ciutadanes fer ús de la llengua pròpia de la nostra ciutat amb normalitat en les seues relacions amb les instàncies públiques, vulnerant així el dret que recull la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià en el seu article 2n'. El dirigent republicà ha denunciat altres casos de discriminació lingüística per part del consistori alacantí: 'el nou servei ALABICI utilitza l'eslògan en castellà 'súbete a la bici', la denominació oficial que utilitza l'ajuntament a totes les seues comunicacions públiques és 'Ayuntamiento de Alicante', també en castellà, i d'altra banda la parada del tramvia de l'Estació d'Estels té totes les retolacions del seu interior i als tramvies només en castellà'.

figuerola
Canet de Mar

Òscar Figuerola: "Ens oferim per col·laborar en la negociació amb el Bisbat de Girona perquè part de l'Arxiu Parroquial es quedi a Canet"

L'ex-regidor de Cultura, i actual regidor a l'oposició, Òscar Figuerola, ha adreçat una carta a l'alcalde, Joaquim Mas, i a la regidora de Cultura, Síliva Tamayo, per oferir-se a col·laborar en la negociació amb el Bisbat de Girona referent a l'Arxiu Parroquial perquè part d'aquest no marxi de Canet de Mar.  Des d'Esquerra manifestem la importància que per a nosaltres té que l'Arxiu Parroquial romangui a la nostra  població, ja que a més de formar part del Patrimoni Local,  és una font d'informació altament consultada per investigadors locals i gent en particular. Podeu escoltar les declaracions clicant a l'arxiu adjunt.

Plantem cara a la Crisi
Sant Boi de Llobregat

Moció de suport a la Vaga General del 29 de setembre

El proper 20 de setembre, el Ple Municipal debatrà una moció, subscrita pels grups municipals d'Esquerra i ICV-EUiA, que buscarà mostrar el suport de l'Ajuntament a la Vaga General convocada per les organitzacions sindicals per al proper 29 de setembre, com a rebuig a la reforma laboral aprovada pel govern espanyol. El text de la moció fa referència als "moments històrics difícils arran de la negació per part del Tribunal Constitucional de la voluntat de la ciutadania expressada en el referèndum d’aprovació de l’Estatut, de l’amenaça de desballestament de l’estat del benestar i de la retallada de drets socials i laborals dels treballadors i treballadores". Segons el Portaveu d'Esquerra i candidat a l'alcaldia, Josep Maria Cervelló, "La reforma laboral impulsada pel govern espanyol forma part d'aquest guió en no orientar-se cap a un canvi en el model productiu que primi l'excel·lència del treball, la competència i la productivitat". La moció considera injustificat que els treballadors i treballadores siguin els qui paguin la crisi i per això es sotmetran a votació els següents acords: 1.

Ximo Graña i Rafa Escoms amb els secretaris generals comarcals de CCOO i UGT
País Valencià

Esquerra-Camp de Morvedre recolza la convocatòria de Vaga General en una reunió amb els sindicats CCOO i UGT

El secretari d’organització comarcal d’Esquerra - Camp de Morvedre, Ximo Graña, i el secretari comarcal de política municipal, Rafa Escoms, es van reunir ahir amb els secretaris generals intercomarcals de CCOO-PV i UGT-PV, Begoña Cortijo i Miguel Jordà, per recolzar a la Vaga General del proper 29 de setembre. En la reunió, els sindicats van exposar les raons d'aquesta convocatòria de vaga i els dirigents republicans van manifestar el posicionament i les opinions del partit al respecte. Graña va comentar amb els representants sindicals qüestions que considera molt preocupants, tals com 'el desprestigi mediàtic dels sindicats, les planificades retallades en drets socials i en infraestructures i l’acomiadament lliure resultant de la Reforma Laboral'. Per la seua part, Escoms va criticar que l'objectiu final de la Reforma Laboral siga, segon les seues paraules, 'que la ciutadania crega que sols s’eixirà de la crisi si es paga el preu de reduir l’estat del benestar'.