Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Igualada

Tomben la moció presentada per ERC Igualada que instava el Parlament a iniciar un procés cap a la independència

Esquerra Republicana ha presentat, al ple de l’Ajuntament d’Igualada, una moció que insta el Parlament a “iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum popular”. La moció manifesta també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i demana a les institucions, forces polítiques i societat civil que s'impliqui plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional. El document presentat per Esquerra sotmès a votació en el ple del consistori municipal, va rebre el suport d’ERC i CIU però fou rebutjat pels integrants de l’Entesa i del PP, declinant així l’aprovació de la moció per 9 vots favorables i 12 en contra. Durant la deliberació de dita moció, el portaveu d’ERC Igualada, Joan Torras, defensà el text afirmant que “la ciutadania de Catalunya ha manifestat abastament quina és la seva voluntat: poder decidir lliurement i democràticament el seu futur com a poble.

Sentmenat

Acte unitari contra el 4rt cinturó

El divendres 17 de setembre a les 8 de tarda, es farà a la sala ECUS un acte per denunciar el traçat del 4rt cinturó proposat pel ministeri de Fomento. A l'acte li donen suport associacions (AAVV de Can Canyameres i ADENC) i partits polítics (ERC i ICV-EUiA) El ministeri de Fomento va publicar a finals de juliol l'estudi informatiu del tram Sabadell - Granollers del 4rt cinturó, que consisteix bàsicament en crear una via nova amb la conseqüent destrossa de boscos, turons i terres de conreu, mitjançant la construcció d'autèntics murs de separació d'alçada variable per salvar el típic relleu ondulat del Vallès, de fins a 15 metres d'alt, per sobre dels quals passaria la nova carretera, i en el cas de Sentmenat, dividir Can Canyameres i passar molt a prop de Pedrasanta. Esquerra sempre ha lluitat contra d'aquest model de 4rt cinturó al seu pas del Vallès. També hi ha lluitat des del govern de la Generalitat, negociant amb els dos socis de govern durant la redacció del pla territorial metropolità la proposta de traçat per aquesta via, no donant mai suport a qualsevol traçat que signifiqui fer una nova via que travessi el Vallès, i sempre proposant alternatives.

Ximo Graña i Rafa Escoms amb els secretaris generals comarcals de CCOO i UGT
Camp de Morvedre

Esquerra-Camp de Morvedre recolça la convocatòria de Vaga general en reunió amb CCOO i UGT.

     El secretari d’Organització comarcal d’Esquerra Republicana, Ximo Graña, s’ha reunit amb els secretaris generals intercomarcals de CCOO-PV i UGT-PV, Begoña Cortijo i Miguel Jordà, per donar recolçament a la Vaga general. En la reunió s’han exposat les raons d’aquesta convocatòria per part dels sindicats, així com les opinions del partit republicà al respecte.      Graña ha comentat amb els representants sindicals qüestions preocupants sobre el “desprestigi mediàtic contra els sindicats, les planificades retallades en drets socials i en infraestructures i l’acomiadament lliure resultant de la Reforma Laboral”.      Per la seua part, el secretari de política municipal, Rafa Escoms, criticava l’objectiu final d’aquesta Reforma: “que la ciutadania crega que sols s’eixirà de la crisi si es paga el preu de reduir l’estat del benestar.”      Finalment, els republicans han sentenciat que “Esquerra ha treballat al Congrés de Diputats responsablement perquè aquesta Reforma Laboral no fora l’atac als drets socials en què ha quedat el text.

Acomiadament improcedent per interinatge sense indemnització.
Fonollosa

L'alcalde de Fonollosa impedeix que es pugui indemnitzar a una treballadora municipal acomiadada.

L'equip de Govern (CiU-PSC) de l'Ajuntament de Fonollosa va incloure en l'ordre del ple ordinari de setembre la modificació de la plantilla del personal de l'Ajuntament que preveia l'amortització d'una plaça d'auxiliar administrativa adscrita a secretaria i urbanisme. El regidor d'Àrea Interna, David Fàbrega (CiU), justifica l'amortització de la plaça per l'evolució dels serveis administratius de l'ajuntament i les necessitats actuals que obliguen a una reorganització de les funcions de cada treballador amb l'objectiu de suprimir la plaça d'auxiliar i poder reduir la despesa pública. L'amortització de la plaça d'interinatge no permet indemnitzar al treballador. Esquerra ha defensat la compatibilitat de la indemnització amb l'amortització a posteriori de la plaça un cop es vegi que no hi han noves necessitats de plantilla. Esquerra ha denunciat la manca de coherència en la política de personal de l'Ajuntament, donat que els darrers acomiadaments es van indemnitzar i amb la proposta de Ple també s'aprovava l'augment de jornada d'un altre administrativa municipal.

Anna Simó, Esquerra, Ronda Vallès, Vallès Occidental, Sentmenat, Palau Solità, Caldes, Polinyà
Vallès Occidental

Esquerra presentarà les seves pròpies al·legacions al projecte de la Ronda del Vallès.

La portaveu d'Esquerra al Parlament, Anna Simó, ha demanat aquest matí al ministeri de Foment que retiri el projecte informatiu de la Ronda del Vallès perquè ‘va absolutament en contra dels criteris i els paràmetres establerts al Pacte Nacional d'Infraestructures i al Pla Territorial Metropolità de Barcelona, que ha de ser paradigma de com s'ha d'executar obra pública a Catalunya'. Simó ha recordat que Esquerra ja va criticar que l'exposició pública del projecte es publiqués el darrer dia de juliol i ha donat ple suport a la conselleria de Medi Ambient pel requeriment formulat a Foment perquè refaci l'informe ambiental. ‘S'ha de fer de nou i s'han de fer els tràmits preceptius ambientals i de participació', ha dit. Per a Simó, ‘Foment ha escatimat i negat la participació del territori' i ha explicat que no té sentit que la Ronda del Vallès, tal com està definida al Pla Territorial Metropolità de Barcelona i al Pacte Nacional d'Infraestructures continuï en mans de Foment, atès que és una via de connexió intercomarcal.

Federació de Lleida

Esquerra és compromet amb UP a executar el Pla Estratègic en Suport a l’Agricultura i treballar conjuntament per millorar la situació del sector Catalunya

Carmel Mòdol, diputat i candidat per Lleida d’Esquerra al Parlament de Catalunya i Joan Ridao, secretari general del partit i diputat al congrés, s’han reunit avui amb representants d’Unió de Pagesos per revisar conjuntament el programa d’agricultura i les aportacions que el sindicat els hi han fet arribar, basades en el debat monogràfic d’agricultura que va tenir lloc el passat mes d’abril al Parlament i amb les que els republicans han mostrat plena sintonia. El sindicat qui assenyalat alguns dels contenciosos soferts amb alguns dels departaments de la generalitat, han reconegut als republicans l’esforç que els seu partit ha demostrat en alguns dels àmbits que més afecten el sector al nostre país, com ara en la supressió de la taxa de residus que els escorxadors apliquen als ramaders, així com també la posada en marxa, també als escorxadors, del sistema de pesatge, classificació i marcatge de canals porcins (SIPCAP). El sindicat també ha posat en coneixement dels republicans la seva inquietud sobre alguns dels aspectes del funcionament de l’administració i sobre determinades problemàtiques que afecten al món rural, com per exemple el seu desacord amb la delimitació de les zones ZEPA.

Ribera d'Ebre

El Senat dóna suport a la petició de Pere Muñoz de consens amb les comunitats autònomes per a la ubicació de l’MTC

El senador republicà Pere Muñoz, portaveu de l’Entesa a la Comissió de Foment, ha defensat aquest matí una moció en el Ple del Senat perquè el consens amb les comunitats autònomes formi part dels criteris de decisió per a l'emplaçament del Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus nuclears. Després de diverses negociacions l’esmena que s'ha acordat i que ha estat aprovada per unanimitat diu: “S'insta el Govern que, en el termini més breu possible, determini l'emplaçament de l’MTC, assegurant-se la consecució del major consens social, territorial i institucional amb les entitats locals i les CCAA afectades (parlaments i governs respectius). Adaptant-se el consens al que estableix el Conveni Aarhus i seguint la metodologia del Programa COWAN ESPANYA, que en concordança amb el COWAN EUROPEU defineix els processos democràtics de presa de decisions en la recerca d'emplaçament del MTC”. Muñoz ha destacat la importància de la moció i el valor del consens, per la qual cosa ha demanat que sigui el Senat el que sol·liciti el necessari acord amb les CCCAA i els ens locals afectats.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra denuncia la retallada de personal docent en 57 professors menys que el curs passat

Esquerra Republicana denuncia la retallada de personal docent que ha dut a terme la conselleria d'Educació per aquest curs 2010-2011, i que el conseller Bartomeu Llinàs va xifrar ahir mateix en 57 places de professorat. El president d'Esquerra, Joan Lladó, ha declarat que “aquesta mesura ja havia estat anunciada pel president Antich quan va dir que Educació era una prioritat, però que no se'n salvaria de les retallades”; i no ha dubtat en qualificar d'“animalada” la baixada “promoguda per un govern que es diu socialista.” Lladó ha recordat que la mesura adoptada enguany (a la qual s'ha de sumar l'anunci, “que ja ha fet el conseller Manera, de més retalls per a l'any que ve”) arriba en un moment de crisi que, en el terreny de l'Educació, es tradueix entre altres coses en que les aules de les Balears siguin les més massificades de l'Estat; o que “les dades de fracàs escolar parlin d'un 40,8% d'alumnes que deixen els estudis sense acabar”, mentre els que resten es situen a la cua en qüestió de competències bàsiques; o en el fet de que les Illes lideren també l'estadística del nombre d'immigrats per aula, entorn a un 15%.

Incendi a Simat
Simat de la Valldigna

Convocatòria de Ple en sessió extraordinària i urgent

Dimecres, 15 de setembre, està previst un Ple en sessió extraordinària i urgent a les 14 hores. En aquesta sessió, es valoraran els efectes dels incendis. Esperem s'aprove una moció en la que es demanen mesures per a restaurar les zones afectades al seu estat anterior als incendis i sol·licitar ajudes i mesures urgents per pal·liar  els danys produïts en el nostre territori. En arxiu adjunt, teniu la convocatòria del Ple.  

Canet de Mar

Segon IES: Us hauria de caure la cara de vergonya

Esteu posant gespa als terrenys que havíem de cedir a la Generalitat per fer el segon Institut! Per això s’havia descatalogat com a camp de futbol. El nou camp havia d’anar a la zona esportiva, al polígon. Per això us hauria de caure la cara de vergonya! I conviden el Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya per parlar de cohesió social i millora de l’educació! El PSC de Canet de Mar ha aconseguit avortar la construcció d’un segon Institut al costat de l’Escola Misericòrdia. Així haguéssim pogut fer una Escola – Institut de 3 a 16 anys. Per això us hauria de caure la cara de vergonya! No torneu a dir que l’educació és una prioritat, amb els fets demostreu que no. Us heu gastat 555.000 € per posar gespa als terrenys del segon IES per comptes de fer-ho a la zona esportiva Gràcies al PSC, a Canet hi ha un Institut saturat per als propers anys! Us hauria de caure la cara de vergonya.  

Pere Muñoz
Ebre

El Senat dóna suport a la petició de Pere Muñoz de consens amb les comunitats autònomes per a la ubicació de l’MTC

El senador republicà Pere Muñoz, portaveu de l’Entesa a la Comissió de Foment, ha defensat aquest matí una moció en el Ple del Senat perquè el consens amb les comunitats autònomes formi part dels criteris de decisió per a l'emplaçament del Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus nuclears. Després de diverses negociacions l’esmena que s'ha acordat i que ha estat aprovada per unanimitat diu: “S'insta el Govern que, en el termini més breu possible, determini l'emplaçament de l’MTC, assegurant-se la consecució del major consens social, territorial i institucional amb les entitats locals i les CCAA afectades (parlaments i governs respectius). Adaptant-se el consens al que estableix el Conveni Aarhus i seguint la metodologia del Programa COWAN ESPANYA, que en concordança amb el COWAN EUROPEU defineix els processos democràtics de presa de decisions en la recerca d'emplaçament del MTC”. Muñoz ha destacat la importància de la moció i el valor del consens, per la qual cosa ha demanat que sigui el Senat el que sol·liciti el necessari acord amb les CCCAA i els ens locals afectats.

Joan Torras, president del grup municipal d'ERC Igualada
Anoia

Tomben la moció presentada per ERC Igualada que instava el Parlament a iniciar un procés cap a la independència

Esquerra Republicana ha presentat, al ple de l’Ajuntament d’Igualada, una moció que insta el Parlament a “iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum popular”. La moció manifesta també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i demana a les institucions, forces polítiques i societat civil que s'impliqui plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional. El document presentat per Esquerra sotmès a votació en el ple del consistori municipal, va rebre el suport d’ERC i CIU però fou rebutjat pels integrants de l’Entesa i del PP, declinant així l’aprovació de la moció per 9 vots favorables i 12 en contra. Durant la deliberació de dita moció, el portaveu d’ERC Igualada, Joan Torras, defensà el text afirmant que “la ciutadania de Catalunya ha manifestat abastament quina és la seva voluntat: poder decidir lliurement i democràticament el seu futur com a poble.

Joan Tardà
País Valencià

PSOE i PP rebutgen una moció d'Esquerra per la nul·litat del judici a Companys

El Congrés ha rebutjat amb el vot en contra de PSOE i PP una moció d'Esquerra que reclamava a l'executiu espanyol 'les actuacions jurídiques i polítiques pertinents per anular la sentència del judici sumaríssim al president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys', i per reparar el seu honor. Els republicans no han acceptat una esmena del PSOE que reiterava el 'caràcter il·legítim' de totes les sentències polítiques de la Guerra Civil i la dictadura i considerava anul·lada la de Companys perquè 'ha estat expulsada de l'ordenament jurídic'. La Comissió de la Dignitat celebra dissabte un acte a Madrid davant l'antiga Direcció General de Seguretat, on Companys va ser detingut i torturat fa setanta anys. La moció ha arribat a votació després que la setmana passada el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, argumentés la negativa del seu executiu a fer les modificacions necessàries per a la nul·litat en el fet que la Llei de la memòria històrica ja va privar de 'tot efecte jurídic' la sentència que va condemnar Companys abans que fos afusellat el 18 d'octubre de fa 70 anys.

Girona

ERC i ICV- EUIA-EPM presenten una moció de suport a la vaga general a Girona i s’aprova amb l’abstenció dels socialistes i de l’oposició

Al ple del dimarts passat, part de l’equip de govern, ERC i ICV-EUiA, van presentar una moció per donar suport a la vaga general prevista el 29 de setembre, la qual va ser aprovada tot i l’abstenció del grup socialista i els grups de l’oposició PP i CIU. Així doncs l’Ajuntament de Girona donarà suport a la vaga general, convocada per CCOO i UGT, la qual demana que es retiri la llei de reforma laboral per perjudicar seriosament els drets laborals de treballadores i treballadors i reivindicar l'objectiu de lluitar contra la inestabilitat i temporalitat incrementant les cotitzacions empresarials per desocupació a la Seguretat Social per als contractes temporals, a la vegada que es redueixen les cotitzacions empresarials als contractes de caràcter indefinit. També demana, instar el Govern, mitjançant el Ministeri de Treball a una major regulació del contracte de temps parcial, establint amb exactitud la jornada laboral i ampliant el règim de protecció social, i limitar els supòsits en que l'empresari pugui extingir la relació laboral de manera unilateral, com a instrument eficaç de lluita contra la destrucció d’ocupació.

Puigcercós, Sergi de los Rios, pesca, Confraria, Tarragona
Camp de Tarragona

Esquerra es compromet a celebrar un ple monogràfic sobre pesca en la propera legislatura

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigcercós, i el cap de llista per Tarragona, Sergi de los Rios, s’han compromès a celebrar un ple al Parlament monogràfic sobre la pesca, a l’estil del ple monogràfic que es va fer el passat 14 d’abril sobre la situació del món agrari. Puigcercós i De los Rios ho van assegurar en la reunió que van mantenir amb la junta de la Confraria de Pescadors de Tarragona a la seu d’aquesta entitat. Els dirigents republicans van admetre que l’experiència del debat sobre el món agrari va ser prou positiva, però que en queda pendent un d’específic sobre la pesca. Puigcercós va adquirir davant de la Confraria el compromís d’aconseguir aquesta fita en la propera legislatura. Pescadors condemnats i pescadors absolts En un altre ordre de coses, Esquerra s’ha compromès a fer gestions a Madrid a fi i efecte de solucionar un fet injust. Alguns armadors tarragonins han acabat condemnats pel jutjat a pagar 7.

Municipi de Xixona
País Valencià

Esquerra denuncia la mala gestió financera de l'Ajuntament de Xixona

El grup municipal d’Esquerra a Xixona denuncia la mala gestió financera de l’Ajuntament de Xixona, 'a mitjans de setembre no hi ha pressupostos propis per al 2010, no hi ha proposta de Pressupostos per al 2011, no s’ha presentat el Comte General del 2009 i es tarda molt més del que marca la Llei per pagar factures', ha manifestat Mario Carbonell, regidor d'Esquerra a Xixona. Segons Carbonell, 'encara estem esperant que ens pressenten els Pressupostos del 2010, que ens van prometre ja fa un any, estem funcionant sense uns pressupostos propis per a l’any en curs. Tampoc han presentat encara el Compte General del 2009, el poble ha de saber com han quedat els comptes de l’any passat i, actualment, no ho sap. Estem a setembre i no hi ha cap proposta de Pressupostos per al 2011, es tracta de la tònica de l’any passat i no es pot funcionar d’aquesta manera'. A més a més, el dirigent republicà ha assenyalat que 'en una època de crisi com la que passem les administracions públiques han de ser la major garantia de les empreses, per això no es pot consentir pagar a més de 50 dies, període que marca la Llei de Morositat aprovada pel mateix partit socialista.

Girona

Girona inicia una campanya contra la desigualtat de la dona en el treball

L'Ajuntament de Girona, mitjançant un conveni entre el Departament de Treball- a través de la Direcció General d'Igualtat d'Oportunitats en el Treball i el SOC- i la Diputació de Girona, amb el cofinançament del Fons Social Europeu, ha impulsat una campanya de comunicació amb el nom de "Un Pas Més" per tal de fer front a les desigualtats entre homes i dones en el moment de promoció professional. L' slogan "Per la Igualtat en la Promoció Professional. A la Feina, Sense Obstacles!” encapçala la campanya i té com a objectiu visualitzar la dificultat que es troben les dones treballadores alhora d’accedir a llocs de responsabilitat i lluitar contra els estereotips de gènere que generen barreres per a assumir responsabilitats i promocionar en les seves professions. La campanya s'ha començat aquest setembre i es difondrà a través d’anuncis de televisió i a la pàgina web de l’Àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Girona. La tinenta d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Cristina Alsina (ERC), destaca la importància d’aquest tipus de campanya “perquè busquen afavorir l’empoderament de les dones, per tal d’aprofitar al màxim el seu talent i capacitats”.

Camp de Tarragona

Conferència a Marçà sobre el futur de l'agricultura catalana

El diputat d'ERC al Parlament i portaveu del grup en matèria d'Agricultura, Carmel Mòdol, oferirà una conferència, sota el títol Quin és el futur de la pagesia catalana?, al Casal de Marçà demà dijous 16 de setembre a les 20.00 hores. L'acte està organitzat pel grup comarcal ERC-Independents pel Priorat-Acord Municipal. Hi han estat convidats representants del sector agrari de la comarca (DO, cellers, pagesia, agroturisme, cases de pagès,...). Al final s'obrirà un torn obert de paraules entre els assistents.