Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Condemnem el brutal atac als saharauís
País Valencià

Condemnem el brutal atac als sahrauís

Després que l’exèrcit ha destrossat el campament Gdeim Izic on hi havia més de 20.000 sahrauís, ha començat una violenta repressió a Al-Aaiun. El Front Polisario informa de disset morts i centenars de ferits. Un nombrós grup de colons marroquins i policies estan entrant casa per casa, agredeixen a tots els seus ocupants i s’enduen els joves per la força. Marroc no permet l’accés de la premsa ni d’observadors internacionals a la zona. Aquestes actuacions absolutament condemnables tenen lloc el dia que s’havien de reprendre les rondes de converses entre el govern marroquí i el Polisario a Nova York, sota els auspicis de NU. Però els fets demostren una vegada més que la voluntat del regne alauita no passa per trobar una solució al conflicte que done compliment a la resolució de l’ONU de celebrar un referèndum d’autodeterminació. La situació s’ha tensat tant després de trenta-cinc anys d’espoli dels recursos, d’ocupació violenta i sense garantia dels drets humans, que la població sahrauí està fent sentir la seva protesta més clamorosa.

Skate Parc Palamós
Palamós i St. Joan

ERC qüestiona la gestió de l'Skate Parc

Escoltem-lo, en declaracions a Ràdio Palamós. CITA DANI REIXACH L'Skate Parc de la plaça del Suro es va inaugurar ara fa quatre anys. L'Ajuntament va invertir 12 mil euros en el condicionament d'aquest espai de 850 metres quadrats, dedicat a aquesta modalitat de patinatge. L'espai està situat al davant de l'entrada principal de la nau dels 50 metres, actualment en plenes obres de remodelació. http://www.radiopalamos.cat/radio.php?ss=i8seblk5jskapo7tuvipk63017&ap=a61s00&id_registre=101140

Oriol Junqueras
Anoia

ERC Anoia culmina exitosament la precampanya “Gent Valenta"

Oriol Junqueras a Calaf: En el marc d’un dinar amb més d’una trentena de militants i simpatitzants d’ERC a l’Alta Segarra vinguts de diferents municipis com Calaf, Castellfollit, Sant Pere Sallavinera, Prats de Rei, Calonge de Segarra i Sant Martí Sesgueioles, l’eurodiputat d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras va aproximar al assistents, amb el seu discurs sempre interessant i amè, Junqueras va contextualitzar la política catalana actual tot afirmant que “certament, els darrers anys no han estat pas gaire fàcils per Catalunya i per ERC, doncs de fet, a ningú no li ha estat mai senzill conviure amb l'estat espanyol, i menys, quan un partit polític tan ambiciós en l'àmbit de la radicalitat democràtica, de la justícia social i de l'alliberament nacional ha d'intentar gestionar una petita part d'un poder tan escàs”. Preguntat sobre la posició que la Unió Europea prendria sobre la independència de Catalunya, Junqueras va assegurar que “el dret internacional està a favor de Catalunya, és a dir, que el principi democràtic està per damunt del d’integritat territorial; tant és així que el màxim òrgan judicial de l’ONU, el Tribunal Internacional de Justícia reconeix que els ciutadans tenen el dret a decidir a quin estat volen formar part, com ha estat el cas de Kosovo”.

Jseo Maria Gou i Saló, president d'Esquerra la Bisbal d'Emporà
Baix Empordà

La Secció Local de la Bisbal escull de nou l´actual executiva

La darrera assemblea de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Bisbal d’Empordà, va servir per escollir la presidència i l’executiva local. Tots els membres escollits repeteixen en el seu càrrec i es manté el mateix grup que ja va sortir escollit fa dos anys. Duran la seva intervenció, Josep Maria Gou va destacar la feina que es fa des del govern municipal i que el canvi que vàrem prometre a abans de les eleccions municipals, ja comença a ser molt visible al conjunt de la Ciutat. Executiva local: President: Josep Maria Gou i Saló Secretaria de finances: Josep Felip i Juhera Secretaria d’organització i de la dona: Judit Lloveras i Herrera Secretaria de política municipal: Jordi Pujol i Sotillos Secretaria d’imatge i comunicació: Manel Ferreres i Vidal Portaveu del grup municipal: Carme Vall i Clara  

Bigues i Riells

La Pedrera torna.

La secció Local d'ERC a Bigues i Riells, a través del seu regidor, Carles Barcons, ha presentat el segon recurs d'alçada al Conseller per la resolució que ha fet del POUM de Bigues i Riells, com a pas previ a presentar contenciosos contra la direcció general de Política Territorial i Obres publiques. La pressió popular va fer que el govern municipal canviés de mans les passades eleccions quan el PSC s’oposava al projecte i CiU l’avalava. Ara, en un joc de mans difícil d’entendre, PSC i ICV declaren, com feia CiU, que es la millor solució pel conflicte que ja da quasi 10 anys que hipoteca els dos pobles. Per nosaltres l’única explicació es que de nou, ha prevalgut els interessos personals i sobretot l’ incompetència del govern municipal format per PSC-ICV-PP, que no s’han oposat al projecte, tal com han dit varis representants dels departaments involucrats en la resolució del conflicte. La secció local de Bigues i Riells ja va presentar anteriorment el primers recurs d'alçada el passat mes de juliol,  es compromet a seguir lluitant en aquet tema defensant en els tribunals el que no han defensat els governants per incompetents i mediocres.

El públic ha omplert gairebé la sala d'actes de la nova biblioteca de Can Baró
Corbera de Llobregat

GRAN ASSISTÈNCIA EN LA TROBADA AMB L'ANNA SIMÓ A CORBERA

Aquest vespre, davant d'una cinquantena de persones, la diputada i número 3 per Esquerra a les properes eleccions al Parlament, Anna Simó, ha desgranat l'acció de govern a la Generalitat impulsada pel partit independentista, que ha qualificat de no retorn i trasncendental: "s'ha fet més feina en l'avenç social i nacional en aquests darrers 7 anys que en els 15 anterior de govern de CiU, ha afirmat. Simó ha alertat dels perills que CiU pugui governar sol, amb el PSC o amb el PP. Per això, ha recalcat la importància que Esquerra tingui més suport electoral per condicionar les polítiques del país com ho ha fet en els darrers dos governs. La diputada de la comarca, acompanyada per l'alcalde, Pep Canals i la presidenta d'Esquerra-Corbera, Montserrat Febrero, ha recordat que Esquerra va dur CiU i el PSC cap al camí de fer un nou estatut, que s'ha demostrat que a Espanya no hi cap. En política social ha reblat que amb Esquerra al govern s'ha passat de 600 M€ el 2003 a 2800M€ en l'actualitat.

Ja tenim bus directe a Barcelona!
Teià

Bus Teià - Barcelona: Promeses complertes!

La mobilitat en transport públic dins i fora del nostre municipi ha estat sempre una de les prioritats del grup municipal d’Esquerra Teià al llarg dels darrers anys. Ja en els programes electorals de 2003 i de 2007 ens fixàvem com a un dels objectius prioritaris la connexió directa entre Teià i Barcelona, la qual es va aconseguir parcialment amb l’allargament del Bus Nit fins al nostre municipi en el trajecte d’anada (fins llavors el bus nocturn que venia de Barcelona només parava a Teià en el trajecte de retorn i, per tant, els teianencs i teianenques que l’agafaven tardaven ben bé una hora i tres quarts en arribar a casa). La lluita d’Esquerra Teià per aconseguir el bus directe cap a Barcelona ha estat llarga i complicada, amb promeses per part del Departament de Política Territorial i Obres Públiques que s’han allargat més del que seria desitjable. L’any 2007 es signava un compromís entre el Departament i els alcaldes del Maresme per finançar millores i inversió en els serveis de transport públic existents, però no va ser fins el passat 16 de març de 2010 que el Departament recollia la nostra proposta d’implantar una línia d’autobús directe que enllacés Teià amb Barcelona, passant alhora per Masnou i Alella.

Ebre

“Lluís Salvadó, valent, fa respectar l’Ebre i la seva gent”, títol del cartell de campanya d’Esquerra

El candidat d’Esquerra per les Terres de l’Ebre a les eleccions al Parlament de Catalunya, Lluís Salvadó, acompanyat de membres de la llista electoral de la Federació i del senador Pere Muñoz, ha presentat avui el cartell electoral propi que penjarà el partit al territori. Amb la imatge del mateix Salvadó, el cartell porta per títol “Lluís Salvadó, valent, fa respectar l’Ebre i la seva gent”. Després ha donat a conèixer les eines 2.0 que la Federació de l’Ebre farà servir per donar a conèixer tota l’activitat de campanya i del candidat. Així, s’ha activat la pàgina de Facebook “Lluís Salvadó, gent valenta per les Terres de l’Ebre” i al programa electoral de les Terres de l’Ebre mitjançant l’adreça http://ebre.esquerra.cat/programa/. Així mateix, a la pàgina http://esquerra.cat/ebre es podrà trobar tota la informació actualitzada i els enllaços a les dues eines esmentades. Tot seguit, Salvadó ha recordat que gràcies a que la gent de l’Ebre va ser valenta es va poder aturar el transvasament, i que ara caldrà tornar a lluitar i demostrar la valentia contra l’agressió interna que suposa la possible instal·lació del cementiri de residus nuclears i l’agressió externa que comporta la no aprovació d’uns cabals ambientals per al riu Ebre.

Federació de Lleida

Esquerra aconsegueix 1.7 milions d’euros per Lleida als Pressupostos Generals de l’Estat

Esquerra de Lleida a presentat avui les esmenes que els republicans han aconseguit als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per Lleida. El senador Josep Maria Esquerda ha explicat que de les 42 esmenes que la formació va presentar per un valor de més de 70 milions d’euros, només vuit han prosperat, algunes de modificades, amb una inversió total per Ponent d’1.7 milions d’Euros. Esquerda ha recordat que els independentistes van presentar al Congrés una esmena a la totalitat als PGE degut a la gran reducció de partides de caire social i ha assegurat que tornaran a vetar els PGE al Senat, “nosaltres volem que totes les qüestions socials tirin endavant i estem preocupats perquè retallant la despesa social i continuant amb el mateix model productiu com fins ara, tot i que s’havia dit que es canviaria, no sortirem mai de la crisi”. Esquerda ha lamentat la retallada a partides destinades a la investigació, finançament per les empreses i ajuts a l’exportació i ha assegurat que quan els PGE es debatin al senat intentaran recuperar les màximes possibles d’aquestes 42 presentades, “si més no hem aconseguit incloure als pressupostos partides pel Molí d’Espigol de Tornabous, la Tàrrega Medieval i pel Centre de Tecnificació de les Borges Blanques, molt important per Lleida i per Catalunya, essent les Borges Blanques campions de Tennis Taula de Catalunya, subcampiona d’Europa i aconseguint una projecció internacional molt important”, apunta el senador.

Esquerra Osona TV
Osona

Esquerra posa en marxa Esquerra Osona TV

La federació comarcal d'Esquerra Osona ha creat una nova eina de comunicació 2.0, EsquerraOsona.TV, i manté l'aposta per les vies de comunicació a Internet, mantenint-se en l'avantguarda dels partits 2.0 a Osona. Aquesta eina és un canal de televisió a internet on es poden trobar vídeos relacionats amb Esquerra i la comarca i els seus municipis. Com a eina 2.0, es podran comentar els vídeos que hi estiguin penjats. Amb aquest eina, Esquerra Osona fa una gran aposta per apropar la informació a la ciutadania per tal de reforçar la informació de proximitat en l'àmbit polític i d'Esquerra Republicana de Catalunya. El material és tant d'edició pròpia com de mitjans de comunicació comarcals, els quals estaran etiquetats per poder identificar-los com a font d'informació. Esquerra Osona TV la podeu trobar a http://www.esquerraosona.tv

Mataró

Mataró organitza activitats per conscienciar sobre la violència vers les dones

El proper 25 de novembre se celebra el Dia internacional contra la violència vers les dones. El Servei de Dona de l’Ajuntament i les diferents entitats que formen part del Consell Municipal per a la Igualtat d’Oportunitats de la dona han elaborat un programa d’activitats a l’entorn d’aquest dia per conscienciar a la població sobre aquesta problemàtica, prevenir-la i eradicar-la. La violència masclista constitueix una de les manifestacions més extremes i visibles de la desigualtat de gènere entre dones i homes, atès que suposa una vulneració dels drets humans i un gran obstacle per a poder assolir la igualtat d’oportunitats i el desenvolupament de la nostra democràcia. Ha de ser considerada i tractada com un problema social de primer ordre, mes enllà de la suma de casos individuals. La prevenció, la sensibilització i el treball conjunt són imprescindibles si es vol acabar amb la violència masclista. El programa d’activitats inclou les II Jornades sobre la violència masclista: els àmbits menys visibles de la violència adreçada a professionals, entitats i serveis dels diferents àmbits que treballen o tenen relació amb el tema.