Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra a la inauguració de les jornades sobre desaparicions forçades

Esquerra va assistir ahir a la inauguració de les primeres jornades sobre desaparicions forçades que ha organitzat l’associació Memòria de Mallorca per aquest cap de setmana. Aquestes primeres jornades es centren en els 1.500 desapareguts a Mallorca durant la Guerra Civil, encara que també es retran homenatges a tots el que patiren la cruel repressió.

Amer

11 de setembre 2010 a Amer

9 h. Concentració a la Plaça del Monestir d'Amer i sortida cap a l'ermita de Santa Brígida. 10 h. Arribada a Santa Brígida. Esmorzar nacional pels assistents ofert per la secció local d’Esquerra. 11 h. Parlament de la convidada d'honor. Aquest any tindrem la visita de la diputada al Parlament i escriptora Maria Mercè Roca. Desplegament d'una gran senyera. Cant dels Segadors.

Arenys de Munt

ERC D’ARENYS DE MUNT ESTRENA PÀGINA WEB

Les notícies locals tenen el protagonisme a la pàgina d’inici, que també conté una columna amb informació sobre política nacional. El nou disseny de http://locals.esquerra.cat/arenysmunt, que també es localitza fàcilment cercant en qualsevol buscador “ERC Arenys de Munt”, és més diàfan i permet accedir fàcilment al conjunt d’informació i als exemplars de la revista “Tornarem a Vèncer” en format digital. També conté els links amb els membres de la Secció Local que mantenen un bloc d’opinió. Des de començament del passat mes de juliol, hi ha 6 noves entrades a l’apartat de notícies locals. ERC d’Arenys de Munt és el grup municipal que actualitza més sovint la informació que figura en el seu portal a internet. El web d’ERC d’Arenys de Munt és una eina de difusió de la nostra activitat municipal, un instrument més de comunicació amb la població d'Arenys de Munt, i un exemple més de la capacitat de treball i de la implicació en el municipi de l’equip d’ERC.

Ferran Reyero
Sant Cebrià de Vallalta

Mor el regidor de cultura i hisenda de l´Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta

Ferran Reyero, regidor de Sant Cebrià de Vallalta des del juny de 2007, va morir la passada nit. Esquerra Sant Cebrià, encapçalat pel nou president Eloi Coll, vol expressar el seu sentiment i condol tant a la família i amics, com a la familia convergent i també ho fa al poble de Sant Cebrià, per haver perdut un dels seus representants municipals. Ferran Reyero ha estat al capdavant de les àrees que gestionava, Cultura i Hisenda, des de l´inici d´aquesta legislatura, al juny de 2007. L´alcalde de Sant Cebrià i la resta de partits han convocat per demà a les 13.00 hores, un Ple extraordinari d´urgència.

càmping Kufert
Malgrat de Mar

ERC demana més agilitat al govern sociopopular per donar solució a les problemàtiques del càmping Kufert.

En diverses ocasions durant el curs de la legislatura el grup municipal d’ERC ha denunciat en el Plenari les situacions irregulars que es donen en el càmping Kufert. Aquest es troba emplaçat dins el terme de Malgrat, concretament darrera la benzinera a l’entrada a Malgrat per la N-II. Fa més de 30 anys que aquest camping té activitat, els mateixos que aquesta es porta a terme sense actualitzar el permisos corresponents. El conveni firmat en data 07.11.2000 entre l’entitat NOE Malgrat SA (empresa que representa el càmping Kufert) i l’Ajuntament de Malgrat per adequar-lo a la legalitat urbanística, ha estat paper mullat fins a dia d’avui. El càmping s’ha convertit en un assentament on la normativa vigent són els fets consumats. A tota aquesta problemàtica urbanística s’hi afegeix en els últims mesos la contaminació de l’aigua del pou des d’on es fa el proveïment als usuaris del Kufert. Segons un comunicat enviat al càmping per l’Agència de Protecció de la Salut de la Generalitat de Catalunya aquest “els hi confirma la presència de compostos orgànics semivolàtils associats a benzines o dissolvents, cosa que indica una contaminació de la captació a partir de productes derivats del petroli que la fa no apta per al consum humà”.

Guàrdia Civil Palamós
Palamós i St. Joan

Esquerra mostra el seu desacord pel protocol de permuta de la Caserna de la Guàrdia Civil

Esquerra Palamós i Sant Joan davant la notícia apareguda a Radio Palamós del divendres dia 27 d'agost, en referència a la permuta oferta per l’Hospital de Palamós a la Guàrdia civil per la caserna a canvi de noves vivendes en una zona de Sant Joan, vol ratificar la seva posició en contra d’aquesta permuta que com a contrapartida, la fundació que gestiona l'hospital construirà un nou edifici per a aquest cos, en uns terrenys situats darrera la gasolinera de Sant Joan, que inclourà l'espai de treball i 22 vivendes per als seus membres. essent de la opinió que el Govern Espanyol hauria de cedir sense res a canvi aquest espai per l’hospital ja que els terrenys que encara ocupa la caserna van ser espoliats en l’època franquista de forma il·legal i que per tant pertanyen al municipi. Esquerra entèn que hi hagi la necessitat d'ampliació de l'Hospital, i per tant no està en contra d'aquesta, però mostra el seu desacord en les formes en que es duen a terme aquest acord de protocol de col·laboració entre la Fundació Mossèn Miquel Costa, l’Ajuntament de Palamós i el Ministeri de l'Interior Espanyol per a la cessió de la caserna que la institució armada té al centre de la vila.

Joan Vicenç Lillo
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra demana a la Conselleria de Medi Ambient suspendre el dret de caça a Son Doblons

Aquesta setmana es varen declarar dos incendis a l’illa de Mallorca, un era a Son Doblons, a Santa Margalida, i l’altre a l’Albufera. Ambdós, de gran importància i devastadors per a la vegetació de la zona. Els informes emesos els dies posteriors indiquen que els incendis han estat ocasionats per raons cinegètiques. Joan Vicenç Lillo, secretari de Medi Ambient d’Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses, ha denunciat els fets i ha manifestat que “no deixa de ser indignant que es cometin actes com aquests quan la població està més sensibilitzada pel desastre ecològic d’Eivissa i per tant, quan els dispositius d’extinció són més vulnerables.” A més, Lillo ha argumentat que “l’objectiu dels delinqüents no és altre que el de procurar llocs lliures de vegetació per a la pràctica de la caça.” Per tot això, Esquerra demana a Vicens que apliqui la legislació vigent per tal de protegir la biodiversitat de la zona, així com indica l’article 62.3.h de la Llei de Patrimoni Natural: “Quan es comprovi que la gestió cinegètica desenvolupada a una finca afecti negativament la renovació o sostenibilitat dels recursos, les Administracions Públiques competents podran suspendre total o parcialment la vigència dels drets de caça.

Tordera

Esquerra dóna el tret de sortida al curs polític amb una trobada de militants i simpatitzants

ERC i les JERC de Tordera inicien aquest diumenge el curs polític amb una trobada de militants i simpatitzants que servirà per debatre la situació política actual a Tordera i al conjunt del país. Aquesta trobada serà, a més, el primer acte públic d’Esquerra sota la renovada presidència de Xavi Pla, que considera que “és important prendre forces davant d’un curs polític crucial on haurem de fer front a la celebració de les dues eleccions més importants per Esquerra: les nacionals i les municipals”.  Pla explica que la trobada servirà també per fer balanç de la tasca que s’està fent al govern municipal i per “començar a bastir el programa que proposarem a la ciutadania de Tordera de cares a les properes eleccions municipals”. La trobada de militants i simpatitzants d’Esquerra i les JERC de Tordera tindrà lloc aquest diumenge a partir de les 17:00 al local Emili Vendrell i acabarà amb un sopar amb tots els participants. 

Camp de Tarragona

Sergi de los Rios exigeix a Foment que faci públic el calendari per recuperar les obres de l'A-27 i la variant de l'Aldea

El cap de llista per Tarragona d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions al Parlament de Catalunya, Sergi de los Rios, ha exigit al Govern espanyol que aclareixi els interrogants que va deixar ahir la seva compareixença i fixi un calendari per recuperar les obres de l'autovia entre Tarragona, Valls i Montblanc i la variant de l'Aldea. Segons el cap de llista dels republicans, la intervenció del membre de l'executiu espanyol es tracta més d'una declaració purament electoralista, ja que deixa la concreció per al proper 2011, quan no s'hauria d'haver rescindit mai el contracte de l'obre del tram d'autovia entre Montblanc i Tarragona: "José Blanco ens va donar ahir una mostra més de manca de seriositat i planficació, en un espectacle que ja dura massa dies", ha assegurat de los Rios. En aquest sentit, Sergi de los Rios també ha lamentat l'actitud del diputat al Congrés Francesc Vallès, que just l'endemà del primer anunci de l'aturada de les obres, sorprenia a tothom amb la proposta de continuar-les amb capital privat: "Francesc Vallès s'ha convertit en el missatger del PSOE i el Govern Espanyol a Tarragona, mentre que s'ha oblidat de defensar els interessos del país i la demarcació a Madrid.

Desperfectes al palau de Vidre
Lleida

El Grup Municipal d’Esquerra proposarà una comissió extraordinària per decidir el futur del Palau de Vidre atès el seu estat de deteriorament

El Grup Municipal d’ERC a la Paeria proposarà aquest setembre una comissió extraordinària per debatre el futur dels Camps Elisis, atès que actualment hi ha aspectes pendents per resoldre, com el Palau de Vidre o l’antiga piscina dels Camps Elisis. En aquest sentit, la portaveu d’ERC, Montse Bergés, considera que la principal i més concorreguda zona verda de la ciutat “no es pot convertir en un cementiri d’estructures en desús ni tampoc en un banc de proves on tot hi cap”. El Grup d’Esquerra creu que cal fixar uns usos per als Camps que no es desviïn de les activitats de lleure a l’aire lliure. I és per això que proposarà que l’Ajuntament elabori un calendari anual sobre totes les activitats que pensa fer-hi perquè els veïns i les veïnes de la ciutat sàpiguen què s’hi podran trobar. A més a més, aquesta comissió haurà de servir per accelerar el futur del Palau de Vidre, atès l’actual estat d’abandonament i deteriorament que avui presenta, amb finestres trencades i brutícia de tot tipus que envaeix l’estructura.

Cartell 2010
Tortosa

Diada Nacional de Catalunya

Aquest cop serà la quarta vegada que la gent d'Esquerra Tortosa organitzem un acte festiu i reivindicatiu per commemorar la Diada Nacional (malgrat algú li molesti!) de Catalunya. Som la formació política que va encetar els actes de commemoració i ens alegrem que ara aquesta acció sigui cada cop més popular i normalitzada! Aquest cop la commemoració serà doble, per un costat el dia 10 al vespre al poble de Campredó ens reunirem militats i simpatitzants d'arreu de les Terres de l'Ebre per fer un sopar de germanor, organitzat des de la regional i amb la col·laboració de militants locals. I el dia 11, tal com diu el cartell, al passeig de l'Ebre farem un vermut popular (i gratuït!). que organitzem des de la secció local. Esperem comptar amb tots vosaltres!

El carrer del Pedreguet
Amer

CARRER GIRONA, NI DEIXAR FER NI FER

Aquest mes de juny, l'equip de govern Junquera-Güell va aprovar el pressupost econòmic de l'Ajuntament d'Amer pel 2010. Dins d'aquest pressupost hi ha programat com a inversió l'obra d'urbanització dels carrers Girona i Àngel Guimerà. És aquest un projecte d'obra antic, que té els seus orígens en la darrera legislatura municipal de Joan Güell. El projecte va provocar al seu moment enfrontaments entre els veïns i l'ajuntament (2006) i va condicionar les eleccions municipals del 2007. I tot això, sense tirar endavant el projecte. La urbanització del Carrer Girona s'ha caracteritzat per l'oposició que ha creat entre els veïns per qüestions de paviment, disseny, seguretat i sobretot per la repercussió econòmica lligada als metres de façana (la butxaca dels veïns). Aquestes resistències, junt amb deficiències tècniques del projecte, van fer que Güell posés el projecte al congelador al final de la legislatura 2003-2007. Amb aquesta herència l'equip de govern entrant (2007-2010 Esquerra/CA) vàrem refer el projecte, esmenant els dèficits assenyalats pel Departament de Governació de la Generalitat, proposant un paviment més a to amb l'entorn i delimitant de forma més precisa l'àmbit de l'obra.

Dani Andreu, alcalde de l'Aldea
Ebre

Dani Andreu demana a Foment que les obres de la variant de l’Aldea es reprenguin al més aviat possible

Després que el ministre de Foment hagi comparegut aquesta tarda en comissió per exposar quines obres afectades per la retallada del Ministeri es reprendran, i que hagi anunciat que la variant de l’Aldea serà una de les obres que avançarà, Dani Andreu, alcalde de l’Aldea i president del Consell Comarcal del Baix Ebre es mostra satisfet perquè “és positiu que l’aturada de la variant de l’Aldea s’hagi replantejat i es pretengui reemprendre les obres sense que la retallada del Ministeri les afecti”. En aquest sentit, però, Andreu ha volgut remarcar que, “tot i que és incomprensible que el Ministeri de Foment aturés les obres de la variant de l’Aldea sense cap tipus d’avís previ —perquè la primera notícia oficial que hem tingut sobre l’aturada de les obres ha estat quan el ministre ha dit que es reemprendran— i que mostrés una falta de respecte institucional tan gran cap als ajuntaments dels municipis afectats per la retallada pressupostària del mateix Ministeri”, ara és “imprescindible”, davant la urgència de disposar d’aquesta via de comunicació tan reivindicada i per evitar que al municipi de l’Aldea s’hagin de lamentar més accidents, que les obres es reprenguin al més aviat possible i que el Ministeri no permeti que es deteriori, pels efectes climatològics, tota l’obra que s’ha executat fins ara”.

Francesc Jaume, president d'Esquerra-Palma
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra mostra el seu rebuig a la intenció d’esbucar 300 habitatges a la Platja de Palma

Esquerra ha mostrat avui el seu suport als veïnats que s’oposen al projecte d’esbucar 300 habitatges del nou pla de reconversió de la Platja de Palma. Aquest nou projecte impulsat pel Consorci rehabilitaria dues zones de Can Pastilla, amb un Born i la zona de Llucmajor, amb un Bulevard. Francesc Jaume, president d’Esquerra-Palma, ha manifestat que “Esquerra està a favor de la rehabilitació de la zona però en contra de que es faci a costa del dret a l’habitatge dels seus ciutadans.” També, Jaume ha afirmat que “des d’Esquerra creim que l'aposta a fer no ha de ser per macroprojectes que no són prioritaris, com el futur Born de Can Pastilla, sinó per una reforma integral que inclogui ajudes als propietaris per a la rehabilitació i una forta inversió a les zones públiques.” A més a més, el dirigent republicà ha argumentat que “la millora de la Platja de Palma no s’ha de fer a partir de la desnaturalització de la zona i que, per tant, el projecte que preveu l’esbucament de tants habitatges faria que les barriades afectades perdessin el seu caràcter específic.

Signatura del conveni
Mataró

L’Ajuntament de Mataró i Caixa Laietana renoven l’acord per impulsar la rehabilitació d’habitatges

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron; el regidor d’Habitatge, Francesc Teixidó; i el director general de Caixa Laietana, Josep Ibern, han renovat avui el conveni de col·laboració per impulsar la rehabilitació d’habitatges al municipi. L’actualització de l’acord reforça i dóna continuïtat a la línia de préstecs a la qual es poden acollir els propietaris de finques objecte de rehabilitació. El Pla Local de l’Habitatge 2005-2015 de l’Ajuntament de Mataró té entre els seus objectius incidir en la rehabilitació d’habitatges i edificis destinats a aquest ús a la ciutat. En aquest sentit, els préstecs convinguts establerts pel conveni facilitaran als propietaris la gestió econòmica i financera de les obres de rehabilitació, fent possible el pagament de les mateixes en un període llarg i amb una quota mensual assequible. S’hi poden acollir als préstecs els propietaris, les comunitats de propietaris i usuaris dels diferents departaments que hagin de fer front a les despeses de rehabilitació d’habitatges o edificis destinats principalment a habitatge.

Alcoià

De les residències al carrer

La Conselleria podria deixar sense residència a més de 1800 persones dependents a partir de l'1 de setembre. A la nostra comarca, comptem amb dos centres residencials, un a Alcoi i l'altre a Cocentaina on podrien quedar desateses i al carrer 56 i 40 persones respectivament malgrat que totes elles tenen reconeguda la prestació d’ajuda residencial per la llei de dependència. Tot això sense comptar amb els més de 1000 llocs de treball directes o indirectes que desapareixerien. És per això que Esquerra Republicana de l'Alcoià i El Comtat compartim la preocupació dels familiars i ens sumem a les reivindicacions de la Plataforma en Defensa de la Llei de la Dependència. Exigim un millor tracte envers els nostres majors i que la Conselleria de Benestar Social desistisca en el seu intent de retallar despeses a costa d'afeblir, encara més, el nostre Estat del Benestar. La concentració, sota el lema “de la Residència al carrer" està convocada per al proper dimarts 31 d’agost a les 20 hores, davant els centres de Novaire (Alcoi carrer Oliver i Cocentaina avinguda Real Blanc)

Horta d'Alboraia
Alboraia

Al·legacions individuals al pla de protecció de l'Horta

El director general d 'Obres Públiques, Ismael Ferrer, ha Confirmat a Montcada que el projecte bàsic de la Via Parc Nord estarà redactat després de l'estiu i es presentarà oficialment entre setembre i octubre. Després d'anys amb la idea en ment, sembla que la Conselleria està decidida en dur a terme aquest polèmic projecte malgrat la conjuntura de crisi econòmica que travessa el país. Podeu trobar adjunt un document d'al·legacions individuals al Plà Territorial de Protecció de l'Horta per tal que les al·legacions puguen ser presentades també a títol personal. El document està en word per tal que pugueu afegir allò que considereu oportú. Caldria: -Posar les dades personals de cadascú (al final del document). -Signar-lo. -Presentar-lo com a molt tard el dia 30 d’agost en algun dels següents llocs: -Conselleria de Medi Ambient: C/ Francesc Cubells nº 7, 46011-VALÈNCIA -Qualsevol oficina PROP, -Als registres d’entrada dels ajuntaments que tenen registre únic, -Per correu postal certificat.

Festa major santa susanna
Santa Susanna

Festa Major 2010

Són dies de gresca i diversió, de retrobar-se amb els amics i les amigues, amb els veïns; al carrer, al ball, al correfoc... a Barraques! Són dies per reunir-nos amb la família , per invitar als veïns d’altres municipis a passar una bona vetllada a Santa Susanna. La nostra Festa Major sempre ha estat un símbol del que vol dir viure en comunitat: ajudar-nos mútuament. Aquest any hi ha una nova activitat a la programació. Les Barraques que tindrà lloc dimecres a la platja Gran de Santa Susanna. De fet hem proposat molts cops aquesta activat. I us voldríem preguntar una cosa, penseu que sense l’impuls d’ERC, l’ajuntament hagués fet Barraques? I més, creieu que si ERC programes les Barraques serien com aquestes?. Lamentem, però, que només es facin per poder dir durant la campanya que CiU fa coses des de l'espai jove. Aquesta és la diferència, entre ells que fan la Festa Major per interès, o la nostra demanda de fer-la per responsabilitat. Un any més, la Secció Local d’Esquerra us anima a participar-hi i us desitgem molt bona festa Major.