Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Oriol Amorós, entre els dirigent local Daniel Mallen i el candidat comarcal al Parlament de Catalunya Marc Sanglas
Cerdanyola del Vallès

Esquerra defensa la ciutadania com únic model de polítiques d'immigració

El secretari per a la Immigració de la Generalitat i diputat al Parlament d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Amorós, afirma que les polítiques d'immigració s'han de reduir a "fer ciutadania amb persones amb tots els seus drets i deures" i en aquest sentit considera que el repte de la immigració "tot just comença perquè és fer d'un milió de persones nous ciutadans". Per a Amorós, el model a seguir ha de ser el que reculli "a parts iguals els conceptes de cohesió i de diversitat perquè hi ha coses a compartir i coses a sumar". Per la seva banda, el secretari de Política Municipal d'ERC, el vallesà Marc Sanglas, manifesta que la comarca ha passat en pocs anys de tenir un 3% a un 12% d'immigració, però sempre mantenint la cohesió social com valor bàsic de la convivència en una "terra d'acollida que sempre ha tingut immigració". Sanglas indica que davant d'aquest fenomen l'Estat fa una Llei d'Immigració mentre que Catalunya fa una Llei d'Acollida, al temps que destaca accions com la integració escolar, l'aplicació de 70 programes d'acollida en sectors diversos, la Llei de Barris per "recuperar espais degradats que normalment acullen persones nouvingudes" o la destinació de fons d'immigració per a finançar polítiques d'acollida als Ajuntaments, entre d'altres.

Penedès

Esquerra rememora l'afusellament de Lluís Companys recordant la gent valenta i honesta

A les nou del vespre, més d'un centenar de militants i simpatitzants d'Esquerra Republicana de Catalunya es van donar cita a Calafell per iniciar la marxa amb torxes que puja fins al Castell d'aquesta població en commemoració del setantè aniversari de l'afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys per part de les forces feixistes comanades pel general Franco. És un acte que ja arriba a la seva onzena edició. Un cop arribats al Castell, els esperava un duet de guitarra i violí i, immediatament, van començar els parlaments. Inicià l'acte Lluís Sant, que és el cap de llista per la formació republicana a Calafell a les properes eleccions municipals de 2011. Sant va recordar un per un els regidors d'Esquerra que formaven part del consistori l'any 1934, tot assenyalant que, en uns moments difícils, van prendre la decisió de participar en la política des d'uns valors de catalanisme i esquerranisme. Pel candidat a l'alcaldia de Calafell, abans com ara, aquests valors són els que guien les propostes d'Esquerra i va dir que “el nostre objectiu per a les properes eleccions municipals és molt simple: fer una vila on s'hi visqui millor i on tothom s'hi senti còmode”.

Anna Simó, Sergi de los Rios, Marta Cid, Parlament
Camp de Tarragona

Esquerra: “Hem estat un grup parlamentari proactiu i el més lleial al pacte de govern de l’Entesa”

Anna Simó, diputada i portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra al Parlament de Catalunya, i Sergi de los Rios i Marta Cid, tots dos diputat per la demarcació de Tarragona de la VIII Legislatura que tot just acaba, han fet balanç de l’acció a la cambra legislativa catalana. Han remarcat l’actitud “proactiva dels diputats d’Esquerra”, és a dir, que “hem estat un grup que donava suport al govern però no només n’hem fet un seguiment, sinó que hem treballat, i molt, per trobar solucions als problemes que ens plantejava el territori i en algunes ocasions hem hagut de superar certs obstacles d’altres socis de govern”. Però també han volgut deixar clar que “Esquerra ha estat el més lleial al pacte de govern de l’Entesa, malgrat que alguns membres del govern d’altres partits no ho vegin igual”, ha dit Anna Simó en al·lusió a Xavier Sabaté, delegat de Govern a Tarragona qui fa dies va acusar Esquerra de no ser lleial al govern. Sergi de los Rios ha donat dades del volum de feina en aquests quatre anys.

Ebre

Esquerra: “Hem estat un grup parlamentari proactiu i el més lleial al pacte de govern de l’Entesa”

Anna Simó, diputada i portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra al Parlament de Catalunya, i Sergi de los Rios i Marta Cid, tots dos diputat per la demarcació de Tarragona de la VIII Legislatura que tot just acaba, han fet balanç de l’acció a la cambra legislativa catalana. Han remarcat l’actitud “proactiva dels diputats d’Esquerra”, és a dir, que “hem estat només un grup que donava suport al govern però no només n’hem fet un seguiment, sinó que hem treballat, i molt, per trobar solucions als problemes que ens plantejava el territori i en algunes ocasions hem hagut de superar certs obstacles d’altres socis de govern”. Però també han volgut deixar clar que “Esquerra ha estat el més lleial al pacte de govern de l’Entesa, malgrat que alguns membres del govern d’altres partits no ho vegin igual”, ha dit Anna Simó en al·lusió a Xavier Sabaté, delegat de Govern a Tarragona qui fa dies va acusar Esquerra de no ser lleial al govern. Sergi de los Rios ha donat dades del volum de feina en aquests quatre anys.

Agustí Cerdà
País Valencià

Cerdà sobre la ILP: “des de Madrid s'ha utilitzat una excusa tècnica per eludir un problema polític”

El President d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha declarat aquest matí, en referència al criteri del Govern espanyol pel qual es denega la tramitació de la Proposició de Llei d'Iniciativa Legislativa Popular sobre la Televisió Sense Fronteres que "des de Madrid s'ha utilitzat una excusa tècnica per eludir un problema polític". El ministeri de Presidència ha alegat per escrit, per justificar la seua negativa, que l'aplicació de la ILP "provocaria perjudicis econòmics derivats de la impossibilitat d'utilitzar el dividendo digital per prestar serveis a les comunicacions electròniques, que s'estimen entre 12.000 i 15.000 milions d'euros" a més de suposar per a l'Estat "un cost recurrent anual entorn als 15 milions d'euros". Per a Cerdà, aquestes són "excuses amb les que el Govern ha passat per damunt de la voluntat de 651.650 ciutadans". En contra del que es diu des de Madrid, el dirigent republicà ha manifestat que "el volum de costos derivats no seria aquest, es tracta de pretextos tècnics que demostren una falta de voluntat política i que, com a conseqüència, deixen sense veu a més de mig milió de persones".

País Valencià

Esquerra-Xixona presenta sis esmenes als pressupostos de l’Estat del 2011

Esquerra-Xixona ha traslladat als seus diputats a Madrid la inclusió de sis esmenes a la Llei de Pressupostos. Les tres esmenes més importants són 4,5 milions d’euros per a la construcció d’un Pavelló Poliesportiu; 4 milions d’euros per a un auditori i 2 milions d’euros per a la construcció d’un Centre de dia. A més a més, s’han demanat 600 mil euros per a un viver d’empreses; 600 mil euros per a la reforma de l’alberg de la Sarga i 600 mil euros més per a la construcció d’un altre alberg a Montnegre. El regidor d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, ha declarat que "aquestes esmenes les presentem perquè pensem que són les infraestructures que més es necessiten en aquests moments a Xixona. Tant el pavelló com l'auditori són demandats constantment per les associacions municipals. Amb el Pavelló poliesportiu moltes disciplines podrien practicar-se durant tot l’any i així fomentar l’esport a la nostra població. I amb l’auditori deixaríem de tenir els problemes d’espai que té la banda de música, la colla i el grup de danses, així com altres activitats que es fan en el “Cine de Dalt”, que recordem no és de l’Ajuntament.

Joan Torras
Igualada

Per Joan Torras “cal pensar en afrontar la crisi i no parlar tant de zones blaves”

Joan Torras, candidat d’Esquerra Republicana a les properes eleccions municipals d’Igualada, es desmarca així dels estudis i de les propostes que han efectuat les formacions polítiques vers la qüestió de les zones blaves tot indicant que “la qüestió de les zones blaves no és la preocupació prioritària dels nostres conciutadans”. En aquest sentit manifesta que “ERC ha mostrat el seu posicionament, clar i concís, vers la política de zones blaves, tot demanant que la qüestió de l’aparcament a la ciutat s’estudiï com a model i no com un mercadeig de zones i carrers”. Defensant la postura d’ERC, Torras afegeix que “el nostre grup ja va emplaçar a tots el partits polítics a realitzar un debat en profunditat, ja sigui en forma de ple monogràfic o bé mitjançant propostes per a les properes eleccions”. Per això, Joan Torras demana que el consistori igualadí s’ocupi dels temes que en l’actualitat més preocupen als ciutadans, com són l’economia i l’atur; així, el cap del grup municipal d’ERC exigeix “fer de la crisi i la situació econòmica el centre de treball i debat a l’Ajuntament d’Igualada” tot proposant que “els set mesos que resten per finalitzar la legislatura han de ser utilitzats íntegrament a buscar respostes a la crisi i a la situació econòmica”.

Catalunya Central

La Catalunya Central presenta esmenes als PGE

La regional de la Catalunya Central presenta esmenes als PGE per valor de 223M€. Asfaltament de camins rurals, adequació de antigues fàbriques com a centres culturals, projectes d'interpretació del territori i arrengament d'edificis municipals, són algunes de les esmenes presentades per Esquerra a la regional als PGE.

Assemblea candidat municipals 2011
Vacarisses

Assemblea d'elecció del candidat a les municipals 2011

Dilluns 18 d'octubre, en una assemblea amb la gent d'Esquerra de Vacarisses, militants, simpatitzants i amics es va aprova per unanimitat la candidatura d'en Toni Masana com a cap de llista per les properes eleccions municipals que se celebraran el 22 de maig de 2011. A partir d'ara, i un cop presentada i aprovada en la mateixa assemblea la comissió electoral comença la definició del que serà la llista definitiva que representarà ERC Vacarisses en les properes eleccions municipals. Aprofitem per donar molts ànims a en Toni i moltes ganes de treballar en aquest projecte de fer de Vacarisses la Vila que ens mereixem.

Pujada al Castell amb Lluís Sant i Ernest Benach
Alt Penedès

Esquerra rememora l'afusellament de Lluís Companys recordant la gent valenta i honesta

A les nou del vespre, més d'un centenar de militants i simpatitzants d'Esquerra Republicana de Catalunya es van donar cita a Calafell per iniciar la marxa amb torxes que puja fins al Castell d'aquesta població en commemoració del setantè aniversari de l'afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys per part de les forces feixistes comanades pel general Franco. És un acte que ja arriba a la seva onzena edició. Un cop arribats al Castell, els esperava un duet de guitarra i violí i, immediatament, van començar els parlaments. Inicià l'acte Lluís Sant, que és el cap de llista per la formació republicana a Calafell a les properes eleccions municipals de 2011. Sant va recordar un per un els regidors d'Esquerra que formaven part del consistori l'any 1934, tot assenyalant que, en uns moments difícils, van prendre la decisió de participar en la política des d'uns valors de catalanisme i esquerranisme. Pel candidat a l'alcaldia de Calafell, abans com ara, aquests valors són els que guien les propostes d'Esquerra i va dir que “el nostre objectiu per a les properes eleccions municipals és molt simple: fer una vila on s'hi visqui millor i on tothom s'hi senti còmode”.

Anna Simó durant la seva intervenció a Òdena
Anoia

Amb “gent valenta”, ERC Anoia inicia la precampanya

La precampanya s'organitza amb la celebració de varis actes de proximitat per arreu de la comarca; amb el lema “Gent Valenta” es posa èmfasi la posició política audaç que ha dut i durà Esquerra Republicana en la construcció d’un estat lliure Anna Simó a Òdena: "ERC ha contribuït en cosir socialment el país" Davant d'una trentena de militants i simpatitzants d'ERC a Òdena, Anna Simó va assegurar que "des d'Esquerra Republicana estem molt satisfets amb l'estratègia política que varem seguir amb la creació del govern del primer govern catalanista i d'esquerres des de 1939, més enllà de la basta obra de govern desenvolupada, perquè ens ha permès cosir la societat catalana i superar el tall entre els vells i nous catalans". Amb tot, la portaveu parlamentària també va declarar que tal i com ha dit per activa i per passiva Joan Puigcercós, no hi haurà un tercer tripartit: "el PSC i ICV han sigut els nostres companys de viatge durant un període en que ha quedat pal•les que les seves dues vies d'autogovern, l'autonomista i la federalista, són inviables; per això, tot i que ells han decidit baixar en aquesta estació, ERC vol continuar endavant fins la consecució de la independència, d'una Catalunya independent".

L'alcalde, Josep Canals amb el conseller Josep Huguet en una visita d'aquest a la passada Firainnova
Corbera de Llobregat

LA GENERALITAT DECLARA EL PESSEBRE VIVENT FESTA LOCAL D'INTERÈS TURÍSTIC

Després d'uns mesos d'espera, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Hble. Josep Huguet, va signar la resolució per la qual declara la inclusió del Pessebre Vivent de Corbera al Cens de Festes Locals d'Interès Turístic. La iniciativa sorgeix d'una reunió, fa mesos, entre l'alcalde, Pep Canals i el conseller Josep Huguet en què el nostre batlle va anunciar que demanaria que es valorés aquesta possibilitat. Immediatament, el Servei de Turisme de l'ajuntament encapçalat pel nostre regidor, Èric Blanco, es va posar a treballar per presentar el dossier de la candidatura, que ha donat els fruits esperats. Per a l'alcalde, Pep Canals, "aquest és un fet molt destacable, ja que per un costat es fa justícia amb l'entitat Amics de Corbera i el Pessebre; i de l'altra obtenim un gran reconeixement com a reclam turístic ja a nivell nacional, cosa que ens permet avançar en el nostre projecte d'una nova línia d'activitat econòmica per a Corbera." D'aquesta manera continua el treball coherent d'Esquerra en matèria de turisme de la identitat i sostenible en l'acció de govern des de la Generalitat i des de l'ajuntament

Xixona

Esquerra Republicana presenta sis esmenes als pressupostos de l’Estat del 2011

Esquerra-Xixona ha traslladat als seus diputats a Madrid la inclusió de sis esmenes a la Llei de Pressupostos. Les tres esmenes més importants són 4,5 milions d’€ per a la construcció d’un Pavelló Poliesportiu; 4 milions d’€ per a un auditori i 2 milions d’€ per a la construcció d’un Centre de dia. A més a més, s’han demanat 600 mil € per a un viver d’empreses; 600 mil € per a la reforma de l’alberg de la Sarga i 600 mil € més per a la construcció d’un altre alberg a Montnegre. El regidor d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, ha declarat "aquestes esmenes les presentem perquè pensem que són les infraestructures que més es necessiten en aquests moments a Xixona. Tant el pavelló com el auditori són demandats constantment per les associacions municipals. Amb el Pavelló poliesportiu moltes disciplines podrien practicar-se durant tot l’any i així fomentar l’esport a la nostra població. I amb l’auditori deixaríem de tenir els problemes d’espai que té la banda de música, la colla i el grup de danses, així com altres activitats que es fan en el “Cine de Dalt”, que recordem no és de l’Ajuntament.

Monòlit en memòria de Lluís Companys i Jover a Martorell
Martorell

70è. Aniversari de l'assassinat de Lluís Companys

Un bon grup de persones varen recordar el passat divendres 15 d'octubre, en un emotiu acte, el 70è. aniversari de l'afusellament del President de la Generalitat Republicana, Lluís Companys i Jover. Obrí l'acte el president de la secció local d'Esquerra, tancant els parlaments el candidat a l'alcaldia Adolf Bargués recordant al President Companys i la seva vinculació amb Martorell. Finalitzà la trobada amb el cant de l'Himne Nacional de Catalunya. ERC-Martorell

Montgat

No als laterals

Esquerra Montgat una vegada més ha hagut de treure les urpes per a exigir els acors trencats pel soci de govern socialista. Ja ve de fa anys que un nou traçat de la C-32 vol trinxar encara més el nostre territori. Pensants en com n'és d'estreta la nostra comarca, només ens queda pensar en la idea que l'actual autopista no es pot ampliar, malmentent a tort i a dret els nostres pobles. L’acord signat al Consell Comarcal fa just mig any parla d'inversions i actuacions en matèria de transport ferroviari a curt, mig i llarg termini, de transport públic per carretera amb l'objectiu de millorar-ne la seva xarxa a tota la comarca. L’acord parlava també clarament, i amb xifres, de la reducció de peatges per als maresmencs. En aquest segon semestre d'enguany s’havia d’implantar un sistema de bonificacions que permetessin fins a un 65% d'estalvi per als usuaris habituals de les barreres de Vilassar de Dalt, tant el troncal com la sortida. El posicionament d’Esquerra durant tot aquest temps també va fer que es passés d’un plantejament inamovible per part de l'administració de l'Estat i de la Generalitat de calçades laterals a la C-32 ràpides pensades com a infraestructura de pas, a una via que ha de relligar tots els municipis del Baix Maresme i millorar-ne la connexió i els moviments dels seus ciutadans.

Ebre

Fons per a la industrialització, infraestructures viàries i de protecció de la costa del Delta, les prioritats d’Esquerra en la negociació dels pressupostos de l’Estat

El senador d’Esquerra, portaveu del grup de l’Entesa a la Comissió del Senat, Pere Muñoz, ha fet saber les propostes que li farà arribar el proper dijous al Ministre José Blanco durant la presentació del Pla Estratègic per a l’impuls del Transport Ferroviari de Mercaderies (PEIT). Muñoz ha recordat que “l’Estat espanyol està a la cua d’Europa pel que fa a la quota del transport de mercaderies per ferrocarril”. La quota dels països capdavanters d’Europa, com ara Alemanya, és del 20 %, i ara amb el Pla Estratègic per a l’any 2020 el ministre vol situar la quota espanyola entre el 8 % i el 10 %. Muñoz ha qualificat de “contradictòria” aquesta quota perquè “l’any 1997 l’Estat espanyol tenia una quota de 10,3 % i ara és del 4,1 %, fet que reflecteix l’abandonament de les línies de transport ferroviari de mercaderies”. Segons el senador republicà, les Terres de l’Ebre estan doblement afectades i per això “traslladaré al Ministre que es prioritzen les línies ferroviàries corredor mediterrani, transformant l’àrea de l’Aldea en una zona estratègica – logística, i la línia de Saragossa–Casp–Móra la Nova–Port de Tarragona”.