Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Palafolls

La 3º Calçotada Popular d'Esquerra reuneix 140 persones

La calçotada popular organitzada avui diumenge per Esquerra ha aplegat 140 persones al Fòrum Palatiolo. Aquest fet suposa la consolidació d'aquest dinar en l'agenda de molts Palafollencs que any rere any en volen participar. Tal i com vam anunciar un euro per tiquet venut aniria destinar a la Plataforma Palafolls decideix!, i per tant l'aportació total serà de 140 euros. Des de la secció local d'Esquerra valorem molt positivament l'ambient festiu amb el que va transcórrer el dinar. Moltes gràcies a tots i us hi esperem l’any vinent!

Federació de Lleida

Junqueras: “Europa veu amb normalitat que Catalunya aspiri a la Independència per mitjà de la democràcia”

Oriol Junqueras, diputat d’ERC al Parlament Europeu ha afirmat avui que Europa veu amb normalitat la onada de referèndums per l’autodeterminació duts a terme a Catalunya. Junqueras ha explicat que aquesta normalitat és deguda a que més de la meitat dels estats que existeixen en aquests moments a Europa, han aconseguit ser independents al llarg del segle XX, “nosaltres no demanem res que no hagin fet més de la meitat dels estats Europeus; avui dia la democràcia és normal i positiva, la llibertat és normal i positiva i nosaltres aspirem a ser un país normal i lliure a Europa”, explica Junqueras. El diputat considera que aquestes onades de consultes serveixen com a entrenament per un futur referèndum vinculant. Per Junqueras aquestes consultes són una mena de “gimnàstica autodeterminista”, que serveixen per prendre consciencia de les dificultats i arguments que Catalunya és trobarà a l’hora d’organitzar un futur referèndum vinculant “desprès dependrà de nosaltres que siguem una majoria social i suficient per convocar-lo i guanyar-lo i esdevenir finalment un estat propi”, diu el diputat.

Federació de Lleida

Esquerra escolta les peticions de la plataforma Pro-autovia Tàrrega-Balaguer-Alfarràs

La Plataforma ha fet arribar al Grup Parlamentari d’Esquerra les seves inquietuds per aconseguir el desdoblament de la carretera C-53 que uneix Tàrrega i Balaguer, així com de la C-26 entre Balaguer i Alfarràs mitjançant una autovia que connecti les tres poblacions. El president d’Esquerra ha considerat la importància de connectar Balaguer amb Tàrrega i Alfarràs amb una via ràpida que contribuiria a un equilibri territorial i s’ha compromès a fer arribar la petició al departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Premià de Mar

La Generalitat i la Federació Catalana de Vela, interessats en els curs de capacitació professional de Premià de Mar.

El departament d’Ensenyament de la Generalitat i la Federació Catalana de Vela mantindran reunions la setmana vinent amb la regidoria de Serveis Educatius, Mercè Gisbert interessant-se pels cursos de capacitació professional que es fan a la ciutat. En l’actualitat hi ha dos cursos d’aquests tipus a Premià de Mar, un de polimanteniment i un altre de marineria que es dóna a les instal·lacions del Club Nàutic. Els cursos es donen a joves que no han superat la ESO i serveixen per reintroduir-los en la formació reglada o facilitar-los una sortida professional.

Estel Blanc
Anoia

ERC Anoia obre el període de presentació de candidatures al premi Estel Blanc 2010

Un any més, i enguany assolint-ne la sisena edició, la Federació Comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya de la comarca de l'Anoia promou el premi Estel Blanc. Aquest, representat per una insígnia rectangular de plata en la qual hi apareix la silueta dels Països Catalans per sobre d'una estelada, és un premi que s'atorga anualment, coincidint amb el sopar de la celebració de la Proclamació de la República (el dia 14 d'abril de 1.931) i que també organitza la Federació Comarcal d' ERC Anoia. L'objectiu del guardó és el de fer visible l'esforç fet en la defensa de la llengua, la cultura, les tradicions i el patrimoni en totes les seves vessants (natural, cultural i històrica) arreu dels Països Catalans i en especial de la comarca de l'Anoia. L’Estel Blanc, pot recaure tant a persones físiques com a entitats que compleixin els objectius del premi, sigui quin sigui el seu origen. Així doncs, una vegada més, des d’ERC Anoia obrim a tota la ciutadania la possibilitat de presentar la seva candidatura a ser considerada VI Premi Estel Blanc com reconeixement al compromís amb el nostre poble.

Federació de Lleida

Esquerra es mobilitza per les consultes del 28 de febrer

Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida, ha destacat que Esquerra, com ja va fer en la primera onada de referèndums, també s'ha implicat a fons en aquesta segona, ja que “com a únic partit amb representació parlamentaria que dóna suport a la independència, som conscients de la importància històrica d'aquest procés”. En aquest sentit, el dirigent independentista ha afirmat que espera que hi hagi un alt índex de participació ja que “cada consulta és un pas més en el camí cap a la independència i en una situació de crisi econòmica com la que patim la independència també ens ajudaria millor a aplicar mesures per superar la crisi, ja que Espanya ens bloqueja continuament”.

Sant Adrià de Besòs

PARLEM DEL PLE

Aquesta tertúlia, pretén ser un espai de trobada, on després del Ple municipal, parlem de les qüestions tractades i, abordem els problemes que ens afecten com a adrianencs i adrianenques. La tertúlia resta oberta a tothom que vulgui participar-hi. Cada primer dimarts de mes: "PARLEM DEL PLE" Dimarts 2 de Març A les 8 del vespre Al local d’ERC, carrer Andreu Vidal 21

Castellolí
Anoia

Reunió informativa d’ApC-ERC a Castellolí

La passada setmana, el grup d’Alternativa Pel Canvi de Castellolí va realitzar un acte informatiu perquè tots els vilatans poguessin dir la seva respecte al nou POUM de Castellolí. Per aquest fet, tot i la inusualitat que un grup a l'oposició convoqui una reunió informativa al veïnat, per Alternativa Pel Canvi el context ho requeria. Els motius principalment foren dos: el primer perquè, tenint en compte que el nou POUM presentat per l’alcalde de CIU Jesús Brugués resta en període de suggeriments, l’equip de govern no ha accedit a convocar cap reunió ni trobada amb els castellonins per notificar-los els continguts d’aquest nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal; i d’altra banda perquè, davant la desinformació i la inoperància del govern convergent, des d’ApC-ERC hem volgut indicar i comunicar a tots els veïns quina és la nostra postura vers el nou POUM, els punts en que estem d’acord, els que hi estem en contra i, nogensmenys, el perquè. Així una vegada més, el govern que presideix el senyor Brugués, amb el trist argument que qui no hi estigui d’acord també pot presentar al·legacions, es mostra impassible davant del pla de participació i d’informació ciutadana que tot ajuntament té l’obligació moral de complir.

Federació de Lleida

Esquerra de Lleida manifesta el seu suport a les mobilitzacions en contra la política d’allargar l’edat de jubilació

Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida i Carmel Mòdol, diputat d’Esquerra, juntament amb altres membres de la directiva del Partit a Lleida s’adheriran demà a la manifestació que els sindicats han organitzat en contra la política d’allargar l’edat de jubilació als 67 anys. La manifestació a Lleida tindrà lloc demà dimarts 23 de febrer a les 18.30 hores a l’Avinguda Catalunya. Paral·lelament també hi hauran mobilitzacions a totes les capitals catalanes. Vidal ha explicat que la proposta del Govern d’endarrerir l’edat de jubilació de forma obligatòria fins als 67 anys, amb possibles enduriments de les condicions per accedir al dret a la pensió, no és la solució per l’estabilitat del sistema de pensions “el que s’ha de fer és crear ocupació i millorar les condicions laborals i contractuals i des d’Esquerra treballarem tan al Parlament com al Congrés perquè així sigui”. Segons el president el debat s’ha de centrar a millorar el nivell d’ingressos i no només en reduir la despesa.

Federació de Lleida

Esquerra manifesta el seu suport a les mobilitzacions programades pel sector agrari català

El president de la sectorial d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Jordi Benet, ha alertat del greu deteriorament que ha patit el sector agrari en els darreres anys i en aquest sentit ha apuntat que el sector 'ha patit unes caigudes de renda que van més enllà del que seria lògic en una situació de crisi com la que vivim'. Segons ha explicat Benet la raó d'aquesta situació cal buscar-la 'en l'abús de la gran distribució alimentària en el procés de fixació de preus, alterant el lliure mercat i perjudicant les baules més febles del sistema: els pagesos productors i els consumidors'. Davant d'aquesta situació, Esquerra considera que les administracions, tant la nacional com l'estatal i especialment l'europea, que és qui pot actuar en matèria de defensa de la competència i qui pot crear normatives adequades per garantir-la, posin fre a un procés especulatiu que pot fer desaparèixer tot un sector econòmic. En aquest sentit, Benet ha advertit que 'la seguretat alimentària europea i la seva capacitat per autoabastir-se d'aliments està en greu perill si els pagesos no poden percebre uns preus justos pels seus productes'.

Grans amb futur
Teià

El projecte d’equipaments per a la gent gran de la Plaça Catalunya: un projecte d’ERC

Un dels objectius d’ERC a govern ha estat la dotació d’equipaments per a la gent gran. El projecte de la Plaça Catalunya n’és un bon exemple i tot just comença a prendre forma. Amb els habitatges en marxa des del mes de juny de 2009, ens vam fixar l’objectiu d’aconseguir una subvenció per engegar les obres del local assistencial per a la gent gran. Tot l’any de reunions i presentacions del projecte ens van dur, finalment, al vistiplau del Departament d’Acció Social i Ciutadania. La subvenció atorgada a l’Ajuntament de Teià, via Fundació La Caixa, ha estat de 50.000 euros per a la inversió i posada a punt del local assistencial destinat al Projecte d’equipaments per a la gent gran. Aquest projecte ha d’incloure un centre d’atenció diürn, una plataforma de serveis i els habitatges per a la gent gran. El centre d’atenció diürn haurà d’acollir diversos serveis entre els que destaquem: menjador, bugaderia, teràpia ocupacional i cognitiva, podologia i perruqueria.

Calçotada
Vilassar de Mar

Amb pluja però calçotada independentista

Malgrat la pluja la IX calçotada es va realitzar amb assistència de 150 persones a l'Escola Vaixell Burriac. A l'acte polític van participar el portaveu del Grup Municipal d'Esquerra, Damià del Clot. El diputat pel Maresme Pere Aragonés i el President d'Esquerra Joan Puigcercòs. Tots ells van insistir en la importancia de la participació en les consultes populars que en el cas de Vilassar de Mar és el proper diumenge 28 de Febrer. A nivell nacional, tant Aragonés com Puigcercòs van remarcar la feina ben feta pels consellers d'ERC al govern així com l'abans pel país que han comportat les nostres polítiques. També van remarcar la importancia de les tres lleis pendents d'aprovar aquest any com són la llei de consultes, la del cinema i la de les vegueries. Després tothom va disfrutar dels calçots cuinats pels voluntaris, d'un sorteig de productes de la terra així com d'una actuació musical. 

Vilassar de Mar

Actes de participació pel 28-F

Aquest cap de setmana estan plens d'actes per fomentar la participació en la consulta sobre la independència : Divendres 26 de febrer. Plaça de l'era 22:00 Dinamització a càrrec AE Itayllú de Vilassar de Mar 23:00 Concert amb Caribus i Maria Zubiaur Dissabte 27 de febrer. Plaça de l'era. 22:00 Sopar a preus populars. 23:00 Concert amb Miquel del Roig Us aninem a participar!  

Vilafranca del Penedès

L'Ajuntament de Vilafranca convoca una manifestació contra les molèsties i els incompliments pel pas del TGV

La convocatòria arriba després de reiterades trucades telefòniques per exigir el compliment dels acords que es van prendre el passat mes de juliol amb l'Adif. L'acte del proper dilluns 22 de febrer, a les 19.30 hores a l'estació, començarà amb una concentració i una marxa ciutadana i es tancarà amb la lectura d'un manifest que aquesta setmana es repartirà per correu a totes les famílies de Vilafranca. Esquerra et convoca, no hi faltis!

Llagostera

Ple de l'Ajuntament Dimecres 24 de febrer de 2010

ORDRE DEL DIA A) Assumptes de tràmit: A.1 Aprovació, si s’escau, de l’acta de la sessió del dia 27 de gener de 2010. B) Dictàmens, propostes o mocions resolutòries: B.1. Verificació del Text refós de la modificació puntual del Pla General del carrer Concepció. B.2. Acord d’aprovació provisional de la modificació puntual del POUM per regular les edificacions auxiliars (estacions transformadores alineades a vial). B.3. Acord de liquidació de les contribucions especials corresponents a les obres de sanejament de la travessera de Sant Feliu. B.4. Acord de modificació taxa assistència d’estades a la residència municipal “Josep Baulida”. B.5.Acord de nomenament de responsable tècnic i econòmic del Pla de Barris. B.6. Ratificació de l’acord de Junta de Govern delegant el servei de deixalleria mòbil al Consell Comarcal del Gironès B.7. Acord de delegació a la Diputació de Girona de diverses facultats de gestió, recaptació i inspecció de tributs i altres ingressos de Dret públic.

Anoia

La Generalitat signa convenis de la Llei de barris a l'Anoia per valor de 7 milions d'euros

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va signar els convenis amb l’alcaldessa de Calaf, Maria Antònia Trullàs, i amb l’alcalde de Sant Martí de Tous, David Alquézar, que permetran posar en marxa projectes de regeneració integral en barris d’aquests municipis de l’Anoia. L’import total de les actuacions que s’hi impulsaran és de 7 milions d'euros, dels quals més de 5,2 milions els aportarà el Govern i la resta, els ajuntaments. Amb aquests dos municipis, la Llei de barris haurà permès executar sis projectes de millora a la comarca de l’Anoia per import de 42,27 milions d'euros, dels quals el Govern n’haurà aportat 22,88.

Anoia

Els primers convenis de “Viles amb projectes” a l’Anoia

Millora del nucli antic de Sant Martí de Tous: L’àrea inclosa en el projecte de regeneració integral de Sant Martí de Tous és un àmbit urbà que inclou el nucli originari de la població, format pel turonet del castell, l’església i el seus voltants, de principis del segle XI. El parc d’habitatges es troba molt envellit, igual que les xarxes de serveis, fruit d’una dinàmica rehabilitadora escassa. L’oferta comercial del barri és poc atractiva i es registra, en general, un baix dinamisme econòmic, amb un mercat de treball molt reduït. Totes aquestes circumstàncies han provocat una dinàmica demogràfica negativa del nucli antic. L’Ajuntament de Sant Martí de Tous va presentar un projecte de rehabilitació integral a la sisena convocatòria d’ajuts de la Llei de barris, en la modalitat “Viles amb projectes”, amb un pressupost total de 3 MEUR. D’aquesta xifra, el Govern aportarà 2,2 MEUR, amb l’objectiu d’impulsar actuacions que beneficiïn directament el 37% de la població del municipi.