Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Osona

Patrícia Gomà explica el "cas Millet" a Calldetenes i les propostes de trasparència que proposa ERC

Ahir al vespre es va celebrar l'acte "Per unaCatalunya amb els comptes nets" organitzat per la secció local d'Esquerra deCalldetenes. L'acte s'enmarca en la campanya "Esquerra Compleix" de lafederació comarcal d'Osona que ja fa uns mesos que va començar i que es vamarcar fer actes de petit format amb quadres importants i càrrecs electesdel partit. En aquest cas s'ha comptat amb la presència de la diputada ijurista Patrícia Gomà que ha explicat els acords polítics assolits per ERC durant aquests set anys de govern en aquestes matèria. Acords i lleis talscom la oficina antifrau o la llei de finançament de partits entre d'altres.Finalment ha fet una pinzellada sobre el cas Palau i la comissiód'investigació sobre el finançament irregular de Convergència Democràticacosa que ha suscitat un cert debat entre els assistents -entre Ells el capde la oposició, de CiU, a l'ajuntament de Calldetenes-.

Triangular
Palamós i St. Joan

Esquerra marca un gol per la independència

El proper diumenge 19 de setembre a partir de 2/4 d'11 del matí a l'Estadi Municipal de Palamós us esperem al triangular de futbol "Esquerra marca un gol per la independència". Els equips que jugaran seran: Equip Regional: format per càrrecs de la Federació de Girona Equip Nacional: liderat pel president del partit Joan Puigcercós Equip d'Amics d'Esquerra L'entrada es lliure i haurà refrigeri per tothom, us hi esperem!

Montserrat Perelló, Lluís Salvadó, Pere Muñoz i Marta Cid en roda de premsa sobre el cementeri nuclear
Ribera d'Ebre

Esquerra exigeix al Govern del PSOE que deixi de fer un ús electoralista de la ubicació del cementiri nuclear i que en faci pública la decisió abans de les eleccion

El senador republicà Pere Muñoz, acompanyat de Lluís Salvadó, secretari de Política Territorial i Medi Ambient d’Esquerra, de la diputada Marta Cid i de la candidata a les eleccions al Parlament per la Ribera d’Ebre, Montserrat Perelló, ha presentat aquest matí el contingut de la moció sobre la instal·lació del cementiri de residus nuclears que es debatrà aquest dimecres al Senat. La moció, conseqüència de la interpel·lació que el mateix Muñoz li va fer al Ministre Sebastian mesos enrere sobre les previsions per complir el calendari d’on ubicar el cementiri nuclear, té com a objectiu que la decisió tingui el màxim consens social i institucional. I tal com afirma de manera literal la moció, “especialment amb les comunitats autònomes que puguin veure’s afectades per les candidatures municipals presentades, respectant els acords dels parlaments respectius”. Segons Muñoz, “la votació serà important per veure l’actitud del PP i del PSOE, serà la prova del cotó de si pensen respectar la voluntat institucional dels parlaments autonòmics”.

Vallromanes

Resultats de la consulta per la independència

Cens electoral 1824 Vots emesos 616 Sí 509 No 49 En blanc 53 Nuls 5 616. Aquest és el total de vots que vam poder comptar després de la jornada electoral del 20 de juny a Vallromanes. Això vol dir que el 34% dels 1824 ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys que podien votar ho van fer. 509 (82%) van votar SÍ a la independència de Catalunya, 49 persones (7%) van votar NO i 53 ho van fer en blanc (8%) també van haver-hi 5 vots nuls. El resultat és molt positiu i més si el comparem amb la resta de municipis. Vallromanes Decideix ha fet una feina molt ben feta, ha sabut arribar a la majoria de la població. És un èxit que una consulta organitzada per la societat civil, sense cap administració convocant ni col•laborant hagi aconseguit aquesta participació. Ens hem de felicitar per l'èxit de la convocatòria, però sobretot pel fet extraordinari i únic que situa Vallromanes al centre de totes les mirades: dies abans del 20J ja havia votat el 24% del cens.

Violant Mascaró, candidata al Parlament
Vallromanes

Violant Mascaró, candidata al Parlament

És per a mi tot un motiu d’orgull poder dir que sóc la candidata del Vallès Oriental a les llistes d’Esquerra al Parlament. A més, avui ja sé que la direcció i Consell Nacional d’Esquerra confia en mi fins al punt que ocupo una posició a la llista que quasi amb tota seguretat farà que a partir d’aquest hivern, després de les eleccions catalanes, pugui defensar els drets dels vallromanins i de la resta de veïns de la comarca i del país des de la més alta institució del país. Els setze anys que fa que milito i visc el projecte nacional d’Esquerra, tant des de la militància passiva i activa, com des de l’oposició o l’alcaldia de Vallromanes, o des de llocs de responsabilitat tècnica i política a la Generalitat de Catalunya els darrers set anys, han estat una magnífica experiència per encarar el compromís i el repte de poder participar d’una manera tan directa i activa en la realitat i el futur del país. No hi ha millor manera de continuar treballant per a tots vosaltres.

Tanques entre el carrer Girona i la plaça Barretina
Malgrat de Mar

Barri Antic, fem Malgrat més amable

ERC fa anys que demana la remodelació del Barri Antic per millorar el centre del municipi i el seu comerç. També hem manifestat en diverses ocasions que hagués estat més adient fer aquestes obres en temps de bonança econòmica, perquè les famílies i establiments haguessin pogut fer front a les despeses de “les contribucions especials” amb una millor comoditat. Segurament, el fanal plantat davant la porta de l’Ajuntament és l’indicador d’unes obres que no acaben de satisfer a molts de malgratencs/ques. Ara era el moment d’embellir el “cor del nostre poble”, amb material noble i elegant, amb una il•luminació adient a l’entorn, amb un disseny de jardineria i arbrat que fes un barri més atractiu. Què veiem ara? Un terra que ha deixat grisos tots els carrers, sense cap nota de color, llums que no són adequats per un Barri Antic i no compleixen amb la normativa del POUM (aprovada pel mateix govern), places on el ciment destaca per sobre de tot, una font de la plaça de l’església a la qual se li ha volgut rentar la cara i segueix essent inapropiada al costat de l’edifici més emblemàtic del poble.

David Ricart, candidat a l’alcaldia
Vallromanes

David Ricart, candidat a l’alcaldia

El passat 30 de maig es va celebrar l’acte per presentar el candidat de MésxVallromanes-Esquerra a les properes eleccions municipals, David Ricart. L’acte va consistir en una actuació de l’actor i humorista Toni Albà, caracteritzat de Rei Borbó, en una degustació selecta com a aperitiu i el discurs del candidat. Davant de cent setanta persones, David Ricart va comprometre tota l’empenta, preparació, perseverança i honestedat del grup per governar Vallromanes a partir del maig de 2011, amb el convenciment que tornarà a ser la llista més votada. fragments del discurs pronunciat per David Ricart: Nosaltres pretenem fer de la natura la marca de Vallromanes, perquè sabem que per preservar alguna cosa el millor és potenciar-la, gestionar-la, i treure’n profit. La voluntat majoritària de Vallromanes xoca frontalment amb el pla urbanístic aprovat pel govern d’Ivall i Convergència que preveu triplicar la població, passant dels 2000 d’ara a prop de 6000 en els propers anys.

Josep Maria Garcia, nou regidor
Vallromanes

Josep Maria Garcia, nou regidor

Durant el Ple d’aquest mes de juliol prendrà possessió com a regidor de MésxVallromanes-Esquerra el Josep Maria Garcia, que substitueix el que ha estat regidor del grup durant set anys, el Jacint Borràs. Borràs deixa el grup com a conseqüència del seu canvi de domicili, ara fora de Vallromanes. Des d’aquesta espai li volem agrair l’humor, la dedicació i l’estima que hem rebut d'ell tot aquests anys. El Josep Maria Garcia, empresari dins el ram de l’electrònica, també és professor d’anglès, membre actiu dels Trinxacadenes i secretari d’organització de la Secció Local d’Esquerra Republicana a Vallromanes. Li desitgem que comparteixi amb la resta de regidors la il•lusió de dedicar una bona part del seu temps a les coses que ens afecten i importen a tots els vallromanins. Benvingut!

Ofrena al monument de Rafael Casanova a Calella
Camp de Morvedre

Esquerra-Camp de Morvedre comparteix Diada amb la secció local de Calella.

    Representants de la nostra secció comarcal han estat convidats per Esquerra-Calella aquest cap de setmana amb motiu de les diferents celebracions que es feien al Principat per la Diada de l’11 de setembre.L’actual consellera nacional per la comarca del Maresme, Cristina Gómez venia mantenint converses amb el conseller saguntí, Ximo Graña, per tal d’un agermanament amb els companys calellencs amb la intenció “d’apropar-nos, conéixer les diferents experiències i dinàmiques entre la militància d’arreu dels Països Catalans”. Ja a títol més particular, l’autèntic “cicerone” d’aquestos dies ha estat el militant Òscar Ojer, qui “ens ha passejat per la ciutat i ens ha fet partícips de la vida quotidiana calellenca presentant-nos la militància que tant s’ha interessat per la situació del partit al País Valencià, per com treballem i per com podem ajudar-nos” ha declarat la presidenta comarcal, Núria Arnau.Entre les activitats a què ha assistit Esquerra-Camp de Morvedre a la comarca del Maresme hi ha hagut la institucional ofrena al monument de Rafael Casanova, la marxa de torxes per la Independència i el Correllengua, mentre que la vesprada de dissabte assistíem a la manifestació de Barcelona i el diumenge a la innauguració del Monument per la Independència d’Arenys de Munt, just al primer aniversari del Referèndum per la independència que començà el moviment ciutadà pel dret a decidir.

Federació de Lleida

Esquerra presenta els candidats al parlament per la demarcació de Lleida

Esquerra de Lleida ha presentat avui la seva candidatura per a les pròximes eleccions del 28-N. Una llista encapçalada per Carmel Mòdol i formada per 23 candidats de tota la província, paritària entre homes i dones i de la que Mòdol ha destacat que és “ molt equilibrada, amb gent molt jove, amb formació i experiència, gent valenta i compromesa amb el territori i amb el futur del país, amb candidats provinents de diferents àmbits professionals que són una garantia per Lleida”. Esquerra ha dut a terme la presentació davant del Museu de Lleida, segons Mòdol, per posar en valor la feina feta durant aquests set anys d’Esquerra al govern , “El Museu de Lleida és un dels exemples clars de que ERC sempre pensa amb el territori abans que en qualsevol altra circumstancia. Amb Pascual Maragall a la presidència no semblava clara la posició del govern sobre el museu, va ser ERC que va decidir fer explícit el compromís amb el museu i amb totes les obres que conté i amb la historia de la cultura catalana, que passa per Lleida i per la unitat de territori sense trencar la història ni la integritat cultural”, explica Mòdol.

Cerdanyola del Vallès

Esquerra lliure

Xerrada sobre l'estratègia política d'Esquerra de cara al proper cicle electoral, a carrèc de Laura Vilagrà, Alcaldessa de Santpedor i diputada d'Esquerra, delegada en Política Territorial i Medi Ambient. Dades de l'acte: Data: Dijous, 16 de setembre Lloc: Espai Enric Granados Hora: 2/4 de 9 del vespre

Festa Major Sabadell
Sabadell

Valoració de la Festa Major de Sabadell 2010

Després de la Festa Major de la Ciutat des d’ERC Sabadell volem fer les següents consideracions: La Festa Major d’enguany ha estat emmarcada en una situació de crisi econòmica global que també afecta a la nostra ciutat. Compartim la necessitat d’aplicar mesures d’austeritat però no com s’han aplicat. Volem felicitar i agrair en primer lloc la implicació de les entitats en la Festa més important de la ciutat, sense el seu esforç i el seu treball el programa de la Festa Major s’hauria vist reduït a gairebé no res. També als i les ciutadanes de Sabadell que van omplir carrers i places per participar d’aquests espectacles, com la cercavila, el correfocs, i la diada històrica dels Castellers de Sabadell, per citar-ne alguns, a tots ells moltes gràcies. Creiem que aquest protagonisme de les entitats no hauria de ser fruit d’una situació conjuntural econòmica sinó que hauria de ser una aposta política i de model de festa major, i de model cultural durant tot l’any, incrementant i dignificant el suport cap a aquestes entitats.

Miquel Estruch
ERC Badalona

Esquerra Badalona commemora la Diada 2010 amb algunes novetats

Esquerra Badalona ha commemorat amb un èxit de participació en diversos actes, l'històrica jornada de l'11 de setembre d'enguany, Diada Nacional de Catalunya; amb algunes novetats i canvis respecte sobretot de l'acte del 10 de setembre a la nit d'anys anteriors. Divendres 10 de setembre, un quart abans de mitjanit, Esquerra, representada pel seu president, Miquel Estruch, i Reagrupament.cat, per Francesc Lleal, van fer una ofrena floral conjunta a la Plaça Constitució després de l'acte per la Diada d'Òmnium Cultural Barcelonès Nord, que va fer la seva respectiva ofrena. El bon clima existent entre les dues formacions polítiques ha propiciat aquesta col·laboració puntual la qual des d'Esquerra es valora molt positivament. Així, l'Ofrena d'Esquerra a la Plana quedava substituïda per aquest acte conjunt i unitari de l'independentisme badaloní. El tradicional esmorzar independentista va cobrir la jornada matinal de la Diada com a acte central d'Esquerra per aquesta jornada. Una setantena de persones van omplir la Plaça Constitució només deu hores després de l'ofrena que abans esmentàvem.

Martorell

LLEI DEL CINEMA

Casa de Cultura de la Vila Dijous 16 de Setembre 2010 Sala de Conferencies, 8 de la tarda Ponent : MARINA LLANSANA, diputada i Vicesecretària general d'Acció Sectorial i Programas Presentarà i moderarà : Eva Creixell, Secretaria d' Organització-Secció Local Al final del col·loqui hi haurà refrigeri

Aplec per la Independència 2010
Canet de Mar

Blanca Arbell: "Serem capaços?"

Ahir es va commemorar l’any de la primera consulta popular sobre la independència de Catalunya a Arenys de Munt. La gent d’ERC Canet hi vàrem ser presents. Des de Canet, una bona colla de voluntaris, vàrem respondre a la crida que va fer Arenys de Munt per que els ajudéssim a tirar endavant l’Aplec. Encara estem esgotats de l’enorme esforç físic i psíquic, que ha representat tirar endavant totes les consultes arreu de Catalunya, sense cap mena de suport institucional. Conscients que no pot caure tanta esperança de justícia en sac buit, uns quants, intentem aguantar la flama independentista malgrat el desconcert polític que vivim avui. Dic uns quants, perquè un cop vist des de dins com ha funcionat l’organització de l’Aplec, és per llogar-hi cadires! Ja ho va denunciar el Dr. Oriol Domènec, “ens hem de deixar de personalismes, o no anirem enlloc”, referint-se a les lluites fratricides que estem patint políticament. Sempre hi ha qui vol capitalitzar l’esforç, la glòria, la il·lusió… en aquest cas el sr.