Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Canet de Mar

El Punt: "ERC de Canet denuncia que el govern «hipoteca» el segon IES posant la gespa al camp de futbol"

Manté que l'espai s'havia reservat per construir-hi el segon centre educatiu ERC de Canet, pocs dies després d'abandonar el govern, denuncia que les desavinences amb els seus socis s'havien fet insalvables. Una de les més importants és la decisió de col·locar gespa artificial al camp de futbol municipal i no a la futura zona esportiva prevista al polígon industrial, un fet que pels republicans comporta renunciar al segon institut d'ensenyament secundari, projectat a l'equipament esportiu de darrere de la Misericòrdia. L'alcalde defensa que la decisió es va prendre per majoria. Els republicans, a través d'un comunicat, entenen que tirar endavant el projecte de 550.000 euros pagat pels fons estatals per a l'ocupació i la sostenibilitat locals (Feosl) comporta renunciar a la construcció del segon institut de secundària en l'actual camp de futbol municipal. ERC recorda que ja en el 2008, quan es va elaborar el pla d'equipaments municipals, es va plantejar traslladar l'activitat esportiva a la nova zona prevista al polígon i cedir al Departament d'Educació el solar del camp de futbol perquè s'hi aixequés el segon institut de secundària del municipi.

Moments del Congrés a Quart
Girona

Esquerra comença a escollir els candidats

El passat divendres es va celebrar, al local social de Quart, el congrés comarcal del Gironès d’Esquerra Republicana de Catalunya per escollir els candidats per les llistes de les eleccions del Parlament previstes per aquesta tardor vinent. De moment, el Diputat Pere Vigo, exalcalde de Ribes de Freser i anterior cap de llista, ha tornat a ser escollit com a candidat per un 98% dels militants de l'assemblea del Gironès, una de les que té més pes. Darrere seu també s'ha triat com a candidats Cristina Alsina (portaveu a l'Ajuntament de Girona i presidenta del Consell Comarcal), Roger Torrent (alcalde de Sarrià de Ter) i l'escriptora Maria Mercè Roca. Roca va ocupar el número 2 de la candidatura en les eleccions de 2006 i en els darrers quatre anys ha exercit com a diputada, però ja fa temps que hauria anunciat al partit la seva decisió de no ocupar un lloc destacat en el proper mandat. Per tant, es preveu que se situï en una posició més endarrerida. El congrés del Baix Empordà ha escollit, com a primera candidata, la delegada territorial de la Federació d'Entitats Llatinoamericanes a Catalunya, Clàudia Fernández, nascuda a l'Uruguai.

Sant Quirze del Vallès

20 de juny - 2 migdia - 7a arrossada popular

Com cada any, arriba la celabració de l'aniversari del nostre Casal 25 d'abril amb la ja consolidada i tradicional Arrossada Popular d'Esquerra-Sant Quirze. Amb aquest correu et fem arribar una invitació per a tu i els teus, per a la 7a Arrossada Popular. L'arrossada tindrà lloc el proper diumenge 20 de juny a les 2 del migdia a la mateixa Secció Local d'Esquerra,Casal 25 d'abril (Av. Pau Casals, 16). A més, com ja es va fer en la darrera ocasió, amb la intenció de mantenir vives les tradicions i a la vegada contribuir amb la reducció de residus derivats del plàstic us demanem, sempre que us sigui possible, que agafeu el plat i els coberts de casa... Esperem que vingueu amb molta gana i disposats a passar-ho bé!

Ripollès

Finalitza del cicle Esquerra Parla 2010 i es duu a terme l'Assemblea General de la Federació Comarcal

Aquest dissabte 7 de juny ha finalitzat el cicle Esquerra Parla d’aquest 2010 amb la ponència del Conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, en Jordi Ausàs (resum fet pel mateix conseller a: http://www.youtube.com/watch?v=dSaN6QjhOYc ). Aquesta ponència va girar al voltant de la llei de vegueries i sobre com quedarà distribuït el territori català. També va insistir sobre la necessitat de superar la distribució territorial provincial per una altra definida per la mateixa Generalitat (amb els diferents agents que s’han consultat durant la redacció del projecte), que respongui a la realitat cultural, social i econòmica del nostre país. Per altra banda, durant el mateix dissabte es va dur a terme una assemblea general de la Federació Comarcal d’Esquerra amb dos principals punt sobre la taula: la renovació de l’executiva i l’elecció dels dos candidats per representar al Ripollès a les eleccions al Parlament de Catalunya. Pel que fa a la renovació de l’executiva, només hi haurà dos canvis: el militant Josep Bassaganya de Sant Joan de les Abadesses substituirà al militant de Vallfogona Josep Safra en la secretaria de finances.

Pere Vigo
Federació de Girona

Pere Vigo és escollit primer candidat per la comarca del Gironès a les llistes d’Esquerra per les properes eleccions al Parlament

Pere Vigo ha estat escollit primer candidat de la comarca del Gironès en el Congrés Comarcal celebrat aquest divendres a Quart, per formar part a les llistes d’Esquerra per les properes eleccions al Parlament. La candidatura de Pere Vigo ha tingut el suport del 98% de la militància. En el mateix Congrés, els militants han escollit els altres representants de la comarca que formaran part de la llista. Han estat Cristina Alsina, presidenta del Consell Comarcal del Gironès i primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter i Maria Mercè Roca, diputada d’Esquerra al Parlament. Un cop hagi finalitzat l’elecció dels candidats i candidates per part de tots els congressos comarcals, la Comissió Electoral elaborarà una proposta d’ordenació de les llistes que haurà de ser ratificada per l’Executiva Nacional i, posteriorment, pel Consell Nacional, que s’ha de celebrar el 10 de juliol. Així es desprèn del nou reglament per a la confecció de les llistes a les eleccions al Parlament de Catalunya que el Consell Nacional d’Esquerra va aprovat el passat 6 de març i que va ser acceptat amb un 92,8% de vots favorables.

Federació de Girona

Teresa Jordà i Carme Freixa, escollides candidates per la comarca del Ripollès a les llistes d’Esquerra per les properes eleccions al Parlament

Teresa Jordà i Carme Freixa han estat escollides candidates per la comarca del Ripollès en el Congrés Comarcal celebrat aquest dissabte a la Campdevànol, per formar part de les llistes d’Esquerra per les properes eleccions al Parlament. Un cop hagi finalitzat l’elecció dels candidats i candidates per part de tots els congressos comarcals, la Comissió Electoral elaborarà una proposta d’ordenació de les llistes que haurà de ser ratificada per l’Executiva Nacional i, posteriorment, pel Consell Nacional, que s’ha de celebrar el 10 de juliol. Així es desprèn del nou reglament per a la confecció de les llistes a les eleccions al Parlament de Catalunya que el Consell Nacional d’Esquerra va aprovat el passat 6 de març i que va ser acceptat amb un 92,8% de vots favorables. El reglament preveu que cada comarca triï els candidats que li corresponen per participar de la llista i que el primer candidat de cada comarca hagi de ser avalat, com a mínim, pel 5% de la militància comarcal.

Federació de Girona

Clàudia Fernández escollida primera candidata per la comarca del Baix Empordà a les llistes d’Esquerra per les properes eleccions al Parlament

Clàudia Fernández ha estat escollit primera candidata per la comarca del Baix Empordà en el Congrés Comarcal celebrat aquest dissabte a la Bisbal d’Empordà, per formar part de les llistes d’Esquerra per les properes eleccions al Parlament. La candidatura de Clàudia Fernández ha tingut el suport del 93,5% de la militància. En el mateix Congrés, els militants han escollit els altres representants de la comarca que formaran part de la llista. Han estat Martí Fonalleras, Mercè Català i Màrius Lledó. Un cop hagi finalitzat l’elecció dels candidats i candidates per part de tots els congressos comarcals, la Comissió Electoral elaborarà una proposta d’ordenació de les llistes que haurà de ser ratificada per l’Executiva Nacional i, posteriorment, pel Consell Nacional, que s’ha de celebrar el 10 de juliol. Així es desprèn del nou reglament per a la confecció de les llistes a les eleccions al Parlament de Catalunya que el Consell Nacional d’Esquerra va aprovat el passat 6 de març i que va ser acceptat amb un 92,8% de vots favorables.

Terrassa

Si us plau, per força

El deute total (públic i privat) de l'Estat espanyol és del 400% del PIB. Dit d'una altra manera, necessitaríem tota la producció de l'Estat de 4 anys sencers per pagar aquest deute. En economia, tot el que ha de passar, passa; i tot el que ha passat té el seu origen, sempre, uns anys abans. El deute privat (famílies, empreses, etc...), l'any 1996 era del 67% del PIB; l'any 2010 és del 230%. La “Espanya va bien, ... va muy bien” és l'inici de la patacada. Un Estat espanyol que fictíciament anava bé, amb un creixement basat en el deute, en el crèdit barat, ha resultat del tot insostenible. Els que ara intenten fer veure que van tenir una gestió econòmica immillorable (PP), han estat un dels principals culpables del que ara ens passa. Si a tot això li sumem una gestió desastrosa del Govern Zapatero i una situació difícil i molt complicada a nivell mundial tenim com a resultat la realitat que ens toca viure en aquests moments. Una realitat molt crua per a la majoria. I el futur.

Terrassa

Esquerra Terrassa dóna suport a les mobilitzacions del 8 de Juny

Esquerra recolza les mobilitzacions sindicals del dia 8 de Juny i comparteix les valoracions dels sindicats. Les mesures de contenció de despesa pública marcades pel govern espanyol van mes enllà del que seria raonable i afecten a col·lectius prou desfavorits. Així doncs, les treballadores i treballadors públics que, al contrari del que alguns ens volen fer pensar, tenen salaris força baixos, els pensionistes (el 84% dels quals perceben menys de mil euros, amb una mitjana de 770€), les inversions públiques, i les polítiques d’atenció a les persones dependents seran els que pagaran els plats trencats per contenir el dèficit públic. Aquestes mesures, lluny de les frases grandiloqüents d’en Zapatero assegurant que aquesta crisi no la pagarien els mes febles, precisament afecten aquests, els mes febles. Els i les pensionistes entren dins del col·lectiu mes feble, així com la retallada en polítiques socials i el retard en l’aplicació de la llei de dependència també afecten directament als mes febles.

Sant Pere de Riudebitlles

El pressupost del 2009 s’ha tancat amb dèficit

Des de l’any 1990, quan també governava PSC-CIU, que el municipi no havia tingut un resultat negatiu Ja fa dos anys que el comptes de l'Ajuntament no surten. És a dir, que els ingressos són inferiors a la despesa. Amb altres paraules, es gasten més diners dels que hi ha. La inèrcia del govern del PSC-GIR-CIU en aquestes dues legislatures ha estat la de no tenir mesura en la despesa. S’ha estirat més el braç que la màniga Aquest govern ha fet ús de polítiques populistes per nodrir els seus interessos electorals. Ha pagat alguns àpats i festes a la gent de manera gratuïta, ha promogut campanyes mediambientals ineficaces, ha fet la coberta d'un pavelló que ha costat més car que fer un pavelló poliesportiu nou, ha realitzat projectes que no podrà dur a terme, ha mantingut una plantilla de tècnics innecessària, entre tantes altres males pràctiques. Mentre hi ha hagut la construcció de nous habitatges tot ha anat bé, però quan aquesta font d'ingressos s'ha aturat, la casa gran ha començat a patir els seus propis excessos.

municipals, candidatura
Tàrrega

Jordi Ramon és escollit candidat a l'alcaldia de Tàrrega

La secció local d’Esquerra a Tàrrega ha escollit per unanimitat Jordi Ramon i Torres per encapçalar la llista a les properes eleccions municipals i, per tant, serà el candidat a l’alcaldia de Tàrrega. Cal recordar que el republicà Jordi Ramon encapçala el projecte d’Esquerra a l’Ajuntament de Tàrrega des del 2003 on exerceix actualment el càrrec de Regidor de Cultura i primer Tinent d’Alcalde. Després de dues legislatures en governs de coalició, Esquerra aspira a consolidar el seu pes a l’Ajuntament. Així doncs, tal com ha afirmat el ja alcaldable d’Esquerra “Les formacions polítiques hem d’anar de repte en repte i ara ens toca aspirar a tenir més representació a l’Ajuntament i arribar a assumir l’alcaldia de la ciutat de Tàrrega.” Amb l’elecció aquest diumenge del cap de llista, Esquerra dóna el tret de sortida d’un procés en què es valorarà la tasca de govern d’aquesta legislatura, es formularan noves propostes per al programa electoral i es confeccionarà la resta de la llista per proposar als ciutadans i les ciutadanes de Tàrrega un projecte engrescador per la ciutat.

Sant Pere de Riudebitlles

Esquerra de Sant Pere de Riudebitlles explica les resolucions a les al•legacions presentades a la nova planificació urbanística

El tres regidors d'Esquerra de l'ajuntament riudebitllenc van explicar als veïns i veïnes del municipi quines serien les principals resolucions que el govern municipal, del PSC(Gir) i CIU, havia previst per a la gran quantitat d'al•legacions presentades. Recordem que el veïns i veïnes de St. Pere van arribar a presentar fins a 2614 al•legacions al nou POUM, i que porten més de 6 mesos, esperant una resposta. Els regidors de l'oposició, en un exercici de transparència, van oferir un nodrit paquet de respostes en l'acte d'ahir ja que la gent del municipi està desinformada sobre aquest procés de redacció del nou planejament urbanístic. En el debat informatiu els regidors republicans van explicar en quin moment es trobava el procés de la redacció del nou POUM i van trametre a les persones presents bona part de les respostes previstes a les al•legacions presentades ara fa més de 6 mesos. Aquest acte, com els altres dos anteriors, s'emmarca en la voluntat explícita d'Esquerra de voler tenir les persones del municipi informades adequadament, ja que el govern del PSC(Gir) i CIU, estratègicament, eviten tenir informades les persones del municipi per tenir marge de maniobra i evitar haver d'admetre errors, i per la voluntat explícita de doblar, en escreix, la població en els propers 12 anys.

Sant Pere de Riudebitlles

El tema de la droga

Ara ja farà quasi un any, els regidors d'Esquerra advertíem en un ple de l'Ajuntament que al nostre municipi hi havia massa tràfic de drogues. Que hi havia moltes persones joves que començaven a estar prop de la marginalitat social ja que eren drogodependents, i que d'altres persones vivien de la venda il·legal d'aquestes substàncies. Vam demanar al govern de l'ajuntament que fes alguna cosa, que tallés d'arrel aquella situació, que això no podia seguir. És clar que el govern municipal no ens van escoltar i que no van saber què fer davant la nostra petició. Ara ja hem de lamentar que el nostre municipi hagi perdut un veí per un cas relacionat, suposadament, pel tràfic il·legal de drogues i això ha comportat que les persones del municipi patim la sensació d'inseguretat. Així mateix, els qui tenim fills petits, no deixem de pensar que quan siguin una mica més grans ho tindran fàcil per accedir al consum il·legal d'aquestes substàncies. Que tinguem por. Molta gent veu i coneix persones que trafiquen i que consumeixen droga al nostre municipi.

Canet de Mar

El Punt: "El pacte de govern a Canet es trenca i l'alcalde destitueix els dos regidors d'ERC"

Els dos càrrecs de confiança, motiu de les desavinences entre els socis, també plegaran el 15 de juny L'alcalde de Canet, Joaquim Mas (PSC), va fer oficial ahir la destitució dels dos regidors d'ERC, Òscar Figuerola i Rafel Dulsat, que deixen en minoria el govern de socialistes i Unió Municipal de Catalunya (UMdC). És el punt i final a la crònica d'una mort anunciada després que ERC manifestés la defensa dels dos càrrecs de confiança i que proposés una rebaixa del 10% del sou de tots els regidors. La resposta dels altres dos socis de govern va ser aprovar una moció en què eliminava els càrrecs de confiança perquè entenia que la seva permanència estava condicionada a la retallada del sous dels treballadors municipals. No hi ha hagut marxa enrere ni entesa de cap mena. El tripartit de Canet integrat pel PSC, UMdC i ERC ahir es va trencar oficialment després que l'alcalde signés la destitució dels dos regidors republicans: Òscar Figuerola i Rafel Dulsat. El debat crispat sobre els dos càrrecs de confiança que ERC defensava sol contra els seus dos socis ha agilitat una situació de desconfiança que, segons asseguren els republicans, «feia molts mesos que durava».

Sant Vicenç de Castellet

El santvicentí Xavier Rubió, nou portaveu de les JERC Bages

La Federació Comarcal del Bages va celebrar el passat 28 de maig a Manresa el seu Congrés Comarcal, per tal d'escollir les diferents persones a posar-se al capdavant del projecte de les JERC a la comarca. Amb una notable assistència, el nou Portaveu, Xavier Rubió, de Sant Vicenç de Castellet, va sortir escollit per unanimitat; així com també Sònia Gimbert, de Santpedor, com a secretària d'Organització i Finances, i Sara Olmos, de Manresa com a secretària d'Imatge i Comunicació. Durant la cloenda del Congrés van intervenir el mateix Xavier Rubió, agraïnt la confiança que s'ha dipositat en ell per encapçalar el projecte durant els propers dos anys; Isaac Peraire, el Portaveu Regional de les JERC - Catalunya Central; i Gerard Coca, el Portaveu Nacional de les JERC.  

Corbera de Llobregat

L'alcalde Canals i el conseller Huguet inauguraran aquest dissabte la FiraInnova

Aquest proper dissabte, 5 de juny, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa acompanyarà l'alcalde i resta de membres del govern municipal en la inauguració de la 2a edició de la Firainnova. Amb un gran èxit l'any passat, aquest any l'Ajuntament continua per l'aposta del sector empresarial i el desenvolupament econòmic del nostre municipi en clau d'innovació, valor afegit i sostenibilitat. Com a antesala, aquests dijous i divendres tenen lloc les Taules d'Innovació a l'ajuntament, amb gran acollida, adreçades a empresaris/es emprenedors de Corbera, en què se'ls dóna instruments per fer més competitius els seus negocis. L'acte solemne d'inauguració serà a les 12 del migdia en l'envelat de l'ajuntament, a la Plaça dels Països Catalans.

Tàrrega

Esquerra escollirà diumenge la persona candidata a l'alcaldia de Tàrrega

La secció local d’Esquerra a Tàrrega escollirà aquest diumenge la persona que encapçalarà la llista a les properes eleccions municipals i, per tant, el candidat o candidata a l’alcaldia de Tàrrega. El republicà Jordi Ramon aspira ha tornar ser elegit candidat, després que l'executiva local d'Esquerra l'hagi proposat com a precandiat, una precandidatura que haurà de ser ratificada per la militància. Cal recordar que Jordi Ramon encapçala el projecte d’Esquerra a l’Ajuntament de Tàrrega des del 2003 on exerceix actualment el càrrec de Regidor de Cultura i primer Tinent d’Alcalde. Així doncs, després de dues legislatures en governs de coalició Esquerra aspira a consolidar el seu pes a l’Ajuntament. Amb l’elecció del cap de llista aquest diumenge Esquerra dóna el tret de sortida d’un procés en què es valorarà la tasca de govern d’aquesta legislatura, es formularan noves propostes per al programa electoral i es confeccionarà la resta de la llista per proposar als ciutadans i les ciutadanes de Tàrrega un projecte engrescador per la ciutat.