Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Festa de Tardor 2010, Ridao, Mireia Ingla, Sant Cugat
Sant Cugat del Vallès

Joan Ridao a la Festa de Tardor

La suposada comissió del 4% per l'adjudicació de la construcció del PAV3 de Sant Cugat s'ha fet present a la Festa de Tardor. "No imputo res a ningú. Això ho farà la justícia, però m'agradaria sentir més explicacions de Mas i Recoder perquè no han estat satisfactòries," ha declarat Ridao en la seva visita a la Festa de Tardor. Ridao, acompanyat per Marc Sanglas i per la nostra candidata a l'ajuntament de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha visitat les nombroses paradetes de institucions i entitats.

Presentació llibre i entrega de diplomes i certificats
Simat de la Valldigna

Lliurament de Diplomes del Voluntariat Ambiental i Certificats de formació en citricultura ecològica

El passat divendres 5 de novembre, tingué lloc el lliurament dels Diplomes a les persones que participaren en el Voluntariat Ambiental de l’estiu 2010. Al Saló de Plens de l’Ajuntament de Simat, s’acostaren un bon grup de simaters i simateres per donar suport a les persones que, durant els tres mesos de l’estiu, van fer tasques mediambientals, cuidant i protegint les nostres muntanyes i paratges de manera altruista, i com no, també felicitaven a aquelles persones que des de la Regidoria de Medi Ambient, han treballat per fer possible aquesta actuació. Després, es lliuraven els certificats del curs “Citricultura Ecològica”, impartit per una tècnica de La Unió de Llauradors i Ramaders el passat mes d’octubre i organitzat per les Regidories de Medi Ambient i Agricultura de Simat. Els Diplomes i Certificats van estar lliurats pel regidor Joan Serra, qui recordava la importància del Voluntariat Ambiental, de l’esforç de la Regidoria per portar-ho endavant malgrat la retirada de subvencions per part de la Generalitat Valenciana.

Mireia Ingla
Sant Cugat del Vallès

Entrevista a Mireia Ingla, candidata d’Esquerra a l’Ajuntament de Sant Cugat

1.- Què t’ha portat a voler encapçalar la candidatura d’Esquerra a l’Ajuntament de Sant Cugat? Quan fa cinc anys vaig entrar a formar part d’ERC i vaig començar a participar en actes públics municipals, poc a poc vaig anar descobrint la política local. És evident que l’Administració local és la més propera als ciutadans, per això és tan important. Em fa molta il•lusió i, alhora ho considero una gran responsabilitat, dedicar uns anys de la meva vida al servei de la meva ciutat. 2.- Com valores les polítiques empreses aquesta legislatura per una CIU en majoria absoluta? El primer que m’agradaria dir és que les majories absolutes, siguin del color polític que siguin, no resulten una bona manera de gestionar una administració. Dit això, el que crec que ara resulta molt evident, és que el model de ciutat, liderat en els darrers anys per CIU, ha tocat fons. El model de ciutat basat en el creixement urbanístic i en la idea de ciutat idíl•lica és un cicle acabat.

Palamós i St. Joan

ERC de Palamós insisteix en la retirada de la simbologia franquista.

El grup republicà fa temps que reivindica la retirada d'aquesta simbologia, que majoritàriament es troba en edificis privats. L'Ajuntament de Palamós ja va apostar fa uns anys per treure'ls, sempre que hi hagués la petició prèvia dels propietaris. El regidor d'esquerra a l'Ajuntament de Palamós, Dani Reixach, demana que hi hagi un gest polític més decidit. CITA DANI REIXACH 1 Esquerra Republicana de Catalunya s'ha mostrat satisfeta per la recuperació d'elements de la memòria històrica de la Guerra Civil a Palamós. És el cas, de l'antic parvulari republicà, avui l'Espai del Barri, que s'ha reivindicat recentment amb una plafó informatiu que recorda la seva història. Dani Reixach recorda que esquerra va apostar en el seu moment per la conservació d'aquest edifici. CITA DANI REIXACH 2 El projecte de recuperació de la memòria històrica a Palamós inclou també la rehabilitació dels refugis antiaeris del col·legi Ruiz Giménez i de la plaça dels Arbres, així com de les bateries de costa del puig del Molí de Vent.

Llívia

QUE HA FET ERC ( Esquerra ) AQUESTA LEGISLATURA

Des del 2003 Esquerra ha impulsat un seguit d’iniciatives per afavorir la radicalitat democràtica, la transparència i la participació de la ciutadania en els assumptes públics: » Prohibició de les donacions anònimes » Creació de l’Oficina Antifrau » Mesures per a la millora de la gestió pública i de la transparència » Nou sistema de fiscalització de la gestió pública i dels partits » Prohibició de les donacions d’empreses que contracten concursos públics » Autolimitació de despeses electorals » Proposta d’una Sindicatura Electoral pròpia a Catalunya » Llei d'incompatibilitats d'alts càrrecs de la Generalitat » Publicació dels llistats d'alts càrrecs i assessors del govern » Creació de l’Oficina de Control Pressupostari al Parlament » Ampliació de les tipologies penals relatives a corrupció pública » Modificació de la Llei de finançament al Congrés » Esquerra és el partit que menys diners deu i el que té les xifres més baixes de despesa en campanya electoral

Ebre

Puigcercós: ‘O Esquerra és forta com fins ara, o és molt possible que un acord entre CiU i PSOE ens acabi portant el cementiri nuclear’

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós ha participat aquest matí en la manifestació que s’ha celebrat a Ascó per rebutjar la instal·lació del magatzem de residus nuclears. Puigcercós ha dit que li agradaria pensar que ‘hauria de ser la última vegada que la gent de Catalunya hagi des sortir a dir que un Magatzem Temporal Centralitzat de Residus Nuclears tal com el volen plantejar és una forma d’amagar el model insostenible de les centrals nuclears’. El president d’Esquerra també ha denunciat ‘l’acte de cinisme que estem vivint amb CiU i el PSC’. Segons Puigcercós, ‘els dos creuen que ha d’haver-hi aquest abocador de residus nuclears, però els dos no volen assumir cap responsabilitat i per això actuen amb ambigüitat. Nosaltres amb això som clars, des d’Esquerra diem que no volem l’abocador a Ascó. Ni a Zarra ni a Ascó. No volem l’abocador perquè aquesta no és la solució’. Per això ha defensat que caldrà estar a l’aguait fins l’últim moment, perquè ‘l’ambigüetat que han demostrat CiU i PSC no ajuda precisament a clarificar l’escenari’ i ha fet una crida a la mobilització a les urnes: ‘O Esquerra és forta com fins ara, que hem aturat que el cementiri nuclear a Ascó fos ja una decisió en ferm, o és molt possible que després de les eleccions un acord entre CiU i PSOE ens acabi portant aquest abocador de residus nuclears’.

Dinar empresaris amb Huguet
Vilanova i la Geltrú

El conseller Huguet es reuneix amb empresaris de la ciutat

El passat divendres dia 5 de novembre al migdia el conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, es va reunir amb un col·lectiu d'empresaris, hotelers i comerciants de la capital del Garraf amb l'objectiu d'intercanviar opinions entorn a les problemàtiques actuals dels empresaris i les seves preocupacions. Huguet, juntament amb membres de la secció local d'Esquerra, va dinar amb els empresaris i va exposar la nova llei de comerç recentment aprovada per incentivar i racionalitzar el mercat del país tot responent a les diferents demandes i necessitats dels diferents territoris que el conformen. L'estada del conseller d'Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat de Catalunya a Vilanova i la Geltrú va acabar a l'Ajuntament de la ciutat on es va signar un conveni per incentivar la promoció turística de la ciutat. El conveni ve emmarcat dins el Pla d'Implementació dels Recursos Turístics Intangibles de Catalunya, una manera de recolzar les polítiques de promoció que des de la regidoria del consistori vilanoví ja s'estan impulsant.

Breda

ERC-Breda organitza un esmorzar-col·loqui amb Oriol Junqueras el dissabte 13

La Secció Local d'ERC-Breda ha organitzat pel proper dissabte 13 de novembre un esmorzar-col·loqui amb l'eurodiputat republicà Oriol Junqueras. L'acte, que es farà al Centre Cultural Els Forns a les 11:30 hores, està emmarcat en la campanya de les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Junqueras debatrà amb els assistents alguns dels temes que han marcat aquesta campanya electoral. Aquesta és la segona vegada que l'eurodiputat visita Breda en poc temps. En la campanya de les eleccions europees de l'any passat, Junqueras ja va pronunciar una xerrada titulada "Idees clares per Europa" on hi van assistir més de 50 assistents.   

Font: Ajuntament de Manresa
Manresa

La passarel·la de la Via Sant Ignasi ja està oberta al públic

Dos barris tan distants, almenys en la mentalitat dels manresans i manresanes, com sempre havien estat els de Les Escodines i el Barri Antic, han escurçat distàncies amb l'esperada obertura al públic de la passarel·la que uneix el carrer Codinella i els carrers Escodines i Sant Bartomeu . D'aquesta manera, el trajecte a peu entre el Barri Antic i els barris de la Balconada, Sagrada Família i Escodines s'escurça considerablement. La passarel·la també redueix molt el temps per anar a peu a des del centre històric fins a l’Hospital de Sant Joan de Déu, a la clínica Sant Josep i al Casal de les Escodines. La instal·lació de la passarel·la es va completar a principis d’any però la seva obertura ha estat condicionada per l’evolució dels treballs de l’actuació Escodines.  La passarel·la s’emmarca en el conjunt d’actuacions de millora del nucli antic que han rebut l’ajut del Pla de barris de la Generalitat de Catalunya. Tanmateix, la seva execució es va finançar amb aportacions del Fons estatal d’inversió local del 2009.

Roses

Acte pre-campanya

Divendres 12 de novembre a figueres  la secció comercal de l'Alt Empordà organitza l'exposció a carrecde l'historiador Alfons Romero i amb la presència del diputat al Congrés Joan Tardà.  També hi haurà una conferència de Joan Tardà titulada: el país que tenim, el país que volem. Us hi esperem a tots

Roquetes

A la raval de Cristo, més inversió que mai!

No són més que alguns exemples de la gran inversió eco nòmica que ha rebut la Ravaleta en aquesta legislatura. I és que aquest govern municipal no només va prometre que hi hauria més recursos a invertir a la raval de Cristo, sinó que ho ha complert. I ho continuarà fent. Veiem-ho: L’execució de les obres d’urbanització del polígon industrial d’IMSSA-TAMSA, aturades des de feia temps i que ara estan a punt de finalitzar. La reforma de l’enllumenat públic per adaptar-lo a la Llei de contaminació llumínica, la qual cosa significa més estalvi i més eficiència energètica (aquestes obres -FEIL- van endur-se el 40% de la inversió pública realitzada el 2009 a tot el municipi de Roquetes). Aquesta obra va comportar també l’ampliació de les voreres de l’entrada de la Ravaleta i l’enllumenat d’un tram del camí del Mig i del camí que va paral·lel al cementiri.Aviat es durà a terme l’enderrocament del transformador que hi ha construït a la cruïlla dels carrers del Sagrat Cor, del Mig i Ansedó, la qual cosa comportarà l’amplia ció i millora de tot l’encreuament.

Joan Castells Vilalta Aguedo
Roquetes

ERC impulsa l’homenatge a Joan Castells Villalta

El 14 d’abril passat, la nostra festa local, l’Ajuntament va dur a terme un acte de recuperació de la memòria històrica: l’homenatge al que va ser alcalde de Roquetes entre els anys 1936 i 1938, Joan Castells Villalta, que va morir exiliat a França, fugint de les tropes de Franco i de la repressió contra tots aquells que van defensar el govern legítim de la Segona República. Castells va ser enterrat a Narbona en una fossa comuna, i després d’anys de romandre en l’oblit històric, l’Ajuntament de Roquetes, amb Esquerra al capdavant, va voler recuperar-ne la memòria i col·locar la figura del darrer alcalde republicà al lloc on li pertocava. I d’aquesta manera, amb l’homenatge a Castells, també homenatjar totes aquelles persones que, com ell, no van poder tornar a casa seva mai més. Davant la impossibilitat de retornar-ne les despulles a Roquetes, l’Ajuntament va optar per organitzar un acte simbòlic al cementiri, on resta, des del 14 d’abril, una placa instal·lada en una pedra triangular a la part enjardinada.

Roquetes

La raval Nova i el nucli antic, renovats

La prioritat de l’equip de govern actual de millorar l’estat deteriorat en què estaven els carrers del nucli antic va provocar que es donés prioritat a la urbanització de diversos carrers: els de Sant Joan, Sant Ruf, Santa Anna i Sant Agustí. Les obres, per un valor de 549.630,81 euros, van consistir en modificar la xarxa d’abastiment d’aigua potable, la nova pavimentació dels carrers i la construcció de noves voreres. També l’arranjament de la raval Nova ha estat primordial per a l’actual govern municipal, al capdavant del qual està Esquerra. La primera actuació, la rehabilitació i millora de la plaça, on l’Ajuntament va modificar-ne el paviment, el reg, la jardineria i l’enllumenat. A dins de la plaça hi ha una zona per a parc infantil, amb un paviment sintètic, i voreres adequades al codi d’accessibilitat. Aquestes obres van costar un total de 164.761,92 euros. L’actuació, però, més substancial a la raval Nova tindrà lloc aquest 2010, amb la urbanització integral de dotze carrers; obres que ja han començat.

Roquetes

La feina ben feta d’Esquerra

Una altra vegada ha estat la feina ben feta d’Esquerra la que ha fet possible que Roquetes faci un salt qualitatiu en la millora de les comunicacions viàries. Parlem de la carretera de Roquetes a Jesús; un projecte que s’ha portat a terme des de la Mancomunitat de Tortosa-Roquetes (actualment n’ostenta la presidència el nostre municipi) i que ha comportat la reconversió de l’antiga carretra en un ampli passeig arbrat i un carril bici al llarg de total la via. El cost final de l’obra ha estat d’1,1 milions d'euros, 723.230 euros dels quals són a càrrec del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), que depèn del departament de Governació de la Generalitat, també presidit per Esquerra. Aquesta obra va estar encallada molt temps perquè els dos governs socialistes que en aquell moment van presidir la Mancomunitat Tortosa-Roquetes van ser incapaços de posar en marxa la licitació del projecte i l’execució de les expropiacions. Falta d’operativi tat o deixadesa absoluta?

Roquetes

La hipoteca que a Roquetes fa més mal és la que es paga per la piscina coberta municipal

Se’n parla molt, se n’ha parlat i se’n parlarà, de la situació econòmia dels ajuntaments. La crisi econòmica afecta tothom, i els ajuntaments no en són cap excepció. Roquetes tampoc som una excepció, també estem malament i també tenim problemes de liquiditat per pagar les factures. Ni ho volem amagar ni s’ha d’amagar aquesta situació, però no podem acceptar que els “socialistes” que aquí acusen, menteixen i difamen l’actual equip de govern per la situació econòmica en què es troba l’Ajuntament amaguin que als ajuntaments on ells tenen l’alcaldia també tenen els mateixos problemes, o més, que nosaltres tenim a Roquetes. I ho diem perquè cal analitzar-hoi comparar-ho amb altres ajuntament propers, tot i que sempre hi ha qüestions concretes a cada municipi. En el nostre cas, hi ha un fet que ho empitjora i que ha fet que l’actual crisi econòmica aquí, a Roquetes, sigui més difícil de superar. A Roquetes, des de molts anys, s’han dut a terme cada any una o dues operacions de tresoreria per tal de disposar de diners en efectiu i pagar les factures a tots els proveïdors als dos o tres mesos d’haverles presentat.

Paco Gas Treserres
Roquetes

treballant per Roquetes

Han passat ja tres anys des de la constitució del nou govern municipal encapçalat per ERC. Tres anys intensos de planificació, treball, execució d’obres, millora de les condicions de treball de totes i tots els treballadors públics, increment de la despesa social i manteniment de les subvencions a totes les entitats. Tot això, malgrat la crisi econòmica amb què vam iniciar aquesta legislatura i que cada dia es mostra més cruel en la gestió diària dels ajuntaments, minvats de recursos propis i amb plena caiguda del finançament per part de l’Estat. No només el govern espanyol actual no compleix amb el deute històric d’equilibri en el finançament dels ens locals, sinó que ens rebaixa el finançament any rere any, i ara amenaça d’impedir qualsevol endeutament dels ajuntaments, tot i tenir, a Roquetes, marge legal suficient per dur-ho a terme. Aquesta situació, que en un primer moment el govern espanyol no reconeixia i ara no sap com sortir-ne, fent-ho pagar als més dèbils (treballadors públics, pensionistes.

laia carbó, jerc terrassa, estelada
Terrassa

Laia Carbó: “El jovent d’esquerres i independentista només té una opció, votar Esquerra”

Laia Carbó, primera candidata de la JERC del Vallès Occidental a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, ha estat a Terrassa per inaugurar l’exposició “Cent anys d’estelada”, que es podrà visitar al Casal Cívic del Segle XX fins al proper 15 de novembre. Després de la presentació a càrrec de Marc Altet, portaveu de les JERC a la nostra ciutat, Laia Carbó ha dit que exposicions com aquesta serveixen per recordar que tenim una història, uns avantpassats que també van lluitar pel país, i que la lluita per la independència ve de lluny. Carbó ha afirmat que les JERC es presenten amb la satisfacció de la feina ben feta, especialment des de la Secretaria de la Joventut, i amb ganes de continuar treballant per canviar les coses als Països Catalans, i amb una manera d’entendre la política diferent de la resta dels partits. Responent a les preguntes dels periodistes sobre l’aparició d’altres formacions de caire independentista, Carbó ha tret importància a aquest fet, i h afirmat que “el jovent independentista que sigui de dretes pot votar Convergència, però que el que realment sigui d’esquerres i independentista només té una opció: votar Esquerra el proper 28 de novembre”.

RECULL DE PREMSA
Sant Cebrià de Vallalta

RECOPILATORI DE RETALLS DE PREMSA

Per fer una mica de memòria històrica de Sant Cebrià, podeu consultar al apartat documents. On hi trobareu notícies des de l'any 1999 a la nostra actualitat. DOCUMENTS - RECULLS DE PREMSA Com: - La notícia d'un projecte de carril bici per tot el Montnegre. - El primer disseny de les pàgines web de l'ajuntament. - L'inici dels projecte de la escola de primaria o l'escola bressol. - L'arribada del gas a Sant Cebrià. - Les diferents incidencies amb correus o amb el carrer del centre. - Les obres del actual ajuntament. - L'estrena del mercat setmanal. - L'inaguració de l'ajuntament. - Les diferents fires de la maduixa. - Les festes majors. - Eleccions i resultats electorals. - I moltes altres noticies més que creiem que poden ser d'interés per a tothom.