Locals d'Esquerra

Totes les notícies

RECULL DE PREMSA
Sant Cebrià de Vallalta

RECOPILATORI DE RETALLS DE PREMSA

Per fer una mica de memòria històrica de Sant Cebrià, podeu consultar al apartat documents. On hi trobareu notícies des de l'any 1999 a la nostra actualitat. DOCUMENTS - RECULLS DE PREMSA Com: - La notícia d'un projecte de carril bici per tot el Montnegre. - El primer disseny de les pàgines web de l'ajuntament. - L'inici dels projecte de la escola de primaria o l'escola bressol. - L'arribada del gas a Sant Cebrià. - Les diferents incidencies amb correus o amb el carrer del centre. - Les obres del actual ajuntament. - L'estrena del mercat setmanal. - L'inaguració de l'ajuntament. - Les diferents fires de la maduixa. - Les festes majors. - Eleccions i resultats electorals. - I moltes altres noticies més que creiem que poden ser d'interés per a tothom.

Llívia

DARRERA ENQUESTA CEO

Divendres, 5 de novembre de 2010 Comença la remuntada Esquerra puja del 6% al 7,4% en intenció directa de vot a les eleccions al Parlament, segons l'enquesta del CEO (organisme dependent de la Generalitat de Catalunya), publicada aquesta tarda. Esquerra repunta per primera vegada des del juliol del 2008 en les enquestes. Aquest percentatge situaria Esquerra com a tercera força al Parlament, molt a frec, però, del PP. L'atribució d'escons (a partir del vot directe d'aquesta enquesta) donaria un Parlament amb la composició següent: CiU 62, PSC 33-34, Esquerra 16-17, PP 12-13, ICV-EUiA 9-11, i C's 3. Un Parlament en el qual continuarien tenint presència únicament les sis forces avui representades. Segons el director de campanya, Xavier Vendrell, 'en aquest moment de la política catalana, Esquerra no pot permetre que el PP sigui l'àrbitre de Catalunya després de les properes eleccions'. Així mateix, ha recordat que 'qualsevol vot independentista que no vagi a Esquerra, fa que el PP sigui decisiu, perquè Esquerra és l'única força independentista que obtindria representació'.

Lladó (1d) i Natxo Knörr (2d) van ser presents durant tot el matí a la recollida de signatures.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra-Marratxí recull més de 200 signatures per desviar el trànsit pesant d'es Caülls i es Figueral

Esquerra Republicana ha recollit aquest matí, en una taula instal·lada en es Figueral, dos centenars de signatures de veïns que reclamen la supressió del pas del trànsit pesant, en direcció al polígon de Marratxí, pel bell mig de la població, amb les conseqüents molèsties i fins i tot perill d'accidents pels residents del nucli i de la zona veïna d'es Caülls. El president d'Esquerra a Marratxí, Natxo Knörr, ha posat de manifest que a més a més aquesta activitat circulatòria, no regulada per l'autoritat municipal, “casualment incompleix una ordenança del propi Ajuntament de Marratxí, de desembre del 2008, que regula l'ús i aprofitament de les vies veïnals, i desautoritza qualsevol polígon que no tengui els accessos necessaris a carreteres i autovies sense fer servir l'espai comunitari”. El també candidat a l'alcaldia de la localitat ha comentar que teòricament el polígon de Marratxí dispondria d'aquestes entrades i sortides, “però no es fan servir per pura comoditat, sense que l'Ajuntament faci res per solventar-ho”; en aquest sentit, Knörr i el president d'Esquerra a les Illes, Joan Lladó, present a la recollida, han anunciat que els serveis jurídics del partit republicà estan estudiant “la conveniència de denunciar l'actitud del president del PP balear i batle de Marratxí, per desistiment de les seves competències i funcions.

Pere Aragonès
Pineda de Mar

L’hora del referèndum Article d'en Pere Aragonès a Tribuna.cat

De la mateixa manera que quan fa quinze anys Esquerra parlava del concert econòmic la resta de forces polítiques dibuixaven un somriure burleta i al cap de deu anys el van fer seu, ara la proposta de referèndum sobre la independència de Catalunya que en Joan Puigcercós va posar sobre la taula en la seva proclamació com a candidat el passat 16 d’octubre a Núria va guanyant adeptes. ICV ja proposa un referèndum a l’escocesa –és a dir, multiopció- i el president Maragall creu que cal escollir sobre la sobirania de Catalunya en referèndum quan més aviat millor. Val a dir que la proposta d’un referèndum multiopció (on els ciutadans puguin escollir entre autonomia, federalisme o independència) no és gaire usual en els processos d’autodeterminació, i la proposta de Salmond a Escòcia seria probablement la primera opció. Probablement, els detractors d’aquesta proposta diran que afavoreix a l’opció intermèdia, però també és veritat que permet posar sobre la taula la celebració d’un referèndum d’autodeterminació.

Catalunya del Nord

Dissabte 6 de novembre, doble jornada de mobilitzacions i reivindicacions

A partir de les 10 del matí, a Perpinyà, hi haurà una nova jornada de mobilització en defensa dels drets socials i contra la política del govern Sarkozy. A partir de les 16,00, també a Perpinyà, tindrà lloc la ja tradicional manifestació del 7 de novembre en defensa de la llengua, la cultura i la Nació catalana. Justícia social i llibertat nacional són els dos eixos sobre els que Esquerra Republicana de Catalunya basa la seva dinàmica política. Esquerra Republicana de Catalunya convida doncs a tots els seus amics i simpatitzants a participar en ambdues manifestacions en defensa dels nostres drets socials i nacionals. Així mateix, i per tal de mostrar que malgrat més de 3 segles i mig de negació de la nostra existència com a poble, el poble català segueix ben viu i amb voluntat de futur, convidem a tothom a penjar, com ja hem fet els anys anteriors, una bandera catalana als balcons i finestres.

Joan Puigcercós
ERC Badalona

Joan Puigcercós manté un dinar amb gent de la societat civil badalonina

Una llarga llista de representants del món civil badaloní van voler sumar-se a l'oferiment del president d'Esquerra, Joan Pugcercós, i de l'executiva local encapçalada per Miquel Estruch, com la comarcal per Jordi Albaladejo, de dinar per presentar el projecte d'Esquerra Republicana a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. La trobada, el passat divendres, va tenir una molt bona rebuda per part de la societat civil, i també del president d'Esquerra, en què dins d'un ambient informal, tot dinant, es van poder intercanviar tot un conjunt d'impressions respecte tant les intencions d'Esquerra per a Catalunya i Badalona, com de la situació del municipi, i d'altres temes que van anar sorgint.

Vallromanes

Amb Violant Mascaró al Parlament

Com ja sabeu, el proper 28 de novembre hi ha eleccions al Parlament de Catalunya. I aquest cop a Vallromanes son unes eleccions molt especials, perquè tenim la possibilitat que la nostra amiga i veïna - i també regidora i exalcadessa - Violant Mascaró esdevingui diputada. Violant VALENTA

Joan Puigcercós
Barcelonès Nord

Joan Puigcercós manté un dinar amb gent de la societat civil badalonina

Una llarga llista de representants del món civil badaloní van voler sumar-se a l'oferiment del president d'Esquerra, Joan Pugcercós, i de l'executiva local encapçalada per Miquel Estruch, com la comarcal per Jordi Albaladejo, de dinar per presentar el projecte d'Esquerra Republicana a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. La trobada, el passat divendres, va tenir una molt bona rebuda per part de la societat civil, i també del president d'Esquerra, en què dins d'un ambient informal, tot dinant, es van poder intercanviar tot un conjunt d'impressions respecte tant les intencions d'Esquerra per a Catalunya i Badalona, com de la situació del municipi, i d'altres temes que van anar sorgint.

Calella

Esquerra aconsegueix 60.000€ dels pressupostos de l'Estat per a la façana marítima de Calella

Esquerra Republicana de Catalunya ha aconseguit introduir una partida de 60.000€ als pressupostos de l'Estat que es destinaran a la millora de la façana marítima. D'aquesta manera, s'ha aconseguit aprovar l'esmena que el partit havia recollit en benefici de la nostra ciutat. La millora de la façana marítima de Calella és un projecte que ha de permetre fer més amable i còmode, des del punt de vista paisatgístic però també des del punt de vista de l'ús ciutada de la zona en qüestió, destinada al gaudi i a la convivència ciutadana, l'entorn del passeig de Manuel Puigvert.  La secció local d'Esquerra Calella es congratula de la notícia, considerant que es tracta d'una nova injecció de diners que ha de permetre finançar iniciatives destacables a la ciutat com aquesta.

Federació de Girona

Capdevila: “Un dels principals reptes de la propera legislatura és l’ocupació juvenil”

Esquerra Republicana de Catalunya considera que un dels reptes principals és l’ocupació juvenil. “S’està identificant els joves com generació perduda, i això no és cert, ja que els joves estan més preparats, tenen més coneixements, però el problema és que no poden accedir al món laboral o sinó, ho aconsegueixen només en llocs de treball de qualitat inferior al seu potencial”. “Una de les prioritats en política econòmica del nostre país és resoldre aquesta situació i prioritzar l’ocupació juvenil”. Amb Esquerra al Govern “hem obert oficines amb serveis d’orientació laboral, hem creat borses de treball municipals incentivades pels plans locals de joventut”. Una de les propostes d’Esquerra és la creació del mapa de Formació per a l’Ocupació, adaptant la formació dels joves als sectors productius per garantir la transferència entre estudis i ocupació i donant valor a les pràctiques en les empreses per a garantir la transferència; la creació d’una taula d’ocupació juvenil a les comarques gironines compartint els objectius amb els diferents agents o facilitar l’estructuració de sindicats juvenils.

Huguet a Marganell
Bages

Xerrada-Col•loqui a Marganell amb en Josep Huguet, Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa.

La Dolors Clusellas va obrir l’acte i va presentar el convidat. Tots coneixíem el manresà Josep Huguet, però va ser molt adequat fer un recordatori de la seva trajectòria i el seu compromís amb ERC i amb el País, per adonar-nos que personatges com ell han estat clau i decisius en la nostra història recent. Home de temperament, valent, disposa d’un ampli currículum en el qual no manquen polèmiques. En Josep Huguet és un lluitador per les llibertats i un patriota. Davant de les primeres eleccions d’una nova etapa aquest 28 de novembre, en Josep Huguet ens va explicar l’efecte de la crisi des de la visió de la seva Conselleria. Gaudint dels anys de bonança, el Conseller ja va saber llegir els indicadors que feien preveure una crisi important per l’excés de la demanda de matèria primera i els increments de preu que experimentaven. Així, la Conselleria va propiciar un Gran Pacte entre partits, universitats, empreses i sindicats per tal de promoure canvis conceptuals.

La Bisbal d'Empordà

Repeteixen tots els membres de l'Executiva Local

La darrera assemblea de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Bisbal d’Empordà, va servir per escollir la presidència i l’executiva local. Tots els membres escollits repeteixen en el seu càrrec i es manté el mateix grup que ja va sortir escollit fa dos anys. Duran la seva intervenció, Josep Maria Gou va destacar la feina que es fa des del govern municipal i que el canvi que vàrem prometre a abans de les eleccions municipals, ja comença a ser molt visible al conjunt de la Ciutat. Executiva local: President: Josep Maria Gou i Saló Secretaria de finances: Josep Felip i Juhera Secretaria d’organització i de la dona: Judit Lloveras i Herrera Secretaria de política municipal: Jordi Pujol i Sotillos Secretaria d’imatge i comunicació: Manel Ferreres i Vidal Portaveu del grup municipal: Carme Vall i Clara

Bages

Xerrada sobre el món agrari a Oló

El dimecres 3 de novembre, al secció local d'ERC va organitzar una xerrada amb el títol: El món agrari a Catalunya. Realitat i futur. Es va convidar expressament a tots els representants del municipi i cal dir que hi havia quasi tota la gent que treballa al món pagès. La xerrada la va fer Dionís Guiteras que a més a més de ser empresari (distribució de productes ecològics) és secretari de la sectorial d'agricultura d'ERC. Va ser un èxit i es va acabar amb un refrigeri a base de productes del Moianès.

Cassà de la Selva

S'inicia una nova obra del FEIL

Aquesta setmana s'han iniciat les obres de canalització del rec del carrer santiago rusinyol fins al col·lector del carrer del sud. Tenen una durada prevista d'un mes i el seu pressupost és de gairebé 18.000 €. Aquest obra s'enmarca dins el capítol previst en el fons estatal de millores de caire ambiental, ja que aquest era un punt final de xarxa que no es trobava conectat a cap col·lector que derivés les aigües residuals a la depuradora. És una actuació petita però que suposarà una millora notable per als veïns que viuen en aquest àmbit.

Manacor

Esquerra Republicana aconsegueix del Govern espanyol cent mil euros per Estel de Llevant

En el marc de la discussió dels Pressupostos Generals de l’Estat per a 2011, els diputats d’Esquerra Republicana a Madrid varen registrar una esmena per tal que es dotàs Estel de Llevant, associació que té cura de les persones amb malalties mentals greus de la comarca, amb una partida per tal de poder tirar endavant el seu projecte de centre de dia i d’habitatges tutelats. Ahir, dijous dia 4 de novembre aquesta esmena va ser aprovada i l’entitat podrà disposar l’any que ve de cent mil euros. Avui matí, tant el president d’Esquerra a les Balears, Joan Lladó, com el regidor del partit a Manacor, Joan Llodrà, s’han entrevistat amb el gerent de l’entitat, Guillem Febrer, per comunicar-li la notícia i alhora conéixer de més a prop la realitat de la institució. Febrer, ha agraït la feina feta per Esquerra i ha destacat que davant les necessitats del col•lectiu, que són moltes, aquesta partida pressupostària dóna força a Estel de Llevant i ànims per tirar endavant el projecte de centre de dia juntament amb el suport altres administracions i entitats.

les obres de pintura i enllumenat, el 15 d'octubre
Amer

Les obres a Santa Maria d'Amer estan aturades. No estava tot en regla...

Tot i que l'alcalde digués que "estava tot en regla", les obres a Santa Maria d'Amer segueixen aturades després de la visita dels tècnics de la Generalitat i la Diputació. Segons sembla, s'han fet més obres de les anunciades i s'han fet sense la supervisió de cap tècnic en la matèria. Desitgem que les obres es reemprenguin aviat amb les condicions adequades per tal de preservar el nostre patrimoni arquitectònic i històric. Notícia al Diari de Girona 11/11/2010

Calella

Esquerra participa a la taula rodona "Camí cap a la independència"

El diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya pel Maresme, Pere Aragonès, i candidat número 7 per Barcelona a les llistes del partit, participarà aquesta nit a la taula rodona organitzada per la Plataforma Calella Decideix Independència.  El debat, englobat sota el títol "Camí cap a la independència", començarà a les 21h al Teatre Orfeó Calellenc. Us hi esperem!

ERC Cervelló

Una cervellonina a les llistes del Parlament

A principis d'aquesta setmana es van proclamar les llistes de les candidatures per a les eleccions al Parlament del Principat. La militant d'Esquerra i les JERC Cervelló, na Clara Faulí Molas, anirà a les llistes del Parlament per Esquerra. El 28 de novembre els cervellonins tindreu la possibilitat de triar una veïna vostra.