Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Anoia

La Generalitat signa convenis de la Llei de barris a l'Anoia per valor de 7 milions d'euros

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va signar els convenis amb l’alcaldessa de Calaf, Maria Antònia Trullàs, i amb l’alcalde de Sant Martí de Tous, David Alquézar, que permetran posar en marxa projectes de regeneració integral en barris d’aquests municipis de l’Anoia. L’import total de les actuacions que s’hi impulsaran és de 7 milions d'euros, dels quals més de 5,2 milions els aportarà el Govern i la resta, els ajuntaments. Amb aquests dos municipis, la Llei de barris haurà permès executar sis projectes de millora a la comarca de l’Anoia per import de 42,27 milions d'euros, dels quals el Govern n’haurà aportat 22,88.

Anoia

Els primers convenis de “Viles amb projectes” a l’Anoia

Millora del nucli antic de Sant Martí de Tous: L’àrea inclosa en el projecte de regeneració integral de Sant Martí de Tous és un àmbit urbà que inclou el nucli originari de la població, format pel turonet del castell, l’església i el seus voltants, de principis del segle XI. El parc d’habitatges es troba molt envellit, igual que les xarxes de serveis, fruit d’una dinàmica rehabilitadora escassa. L’oferta comercial del barri és poc atractiva i es registra, en general, un baix dinamisme econòmic, amb un mercat de treball molt reduït. Totes aquestes circumstàncies han provocat una dinàmica demogràfica negativa del nucli antic. L’Ajuntament de Sant Martí de Tous va presentar un projecte de rehabilitació integral a la sisena convocatòria d’ajuts de la Llei de barris, en la modalitat “Viles amb projectes”, amb un pressupost total de 3 MEUR. D’aquesta xifra, el Govern aportarà 2,2 MEUR, amb l’objectiu d’impulsar actuacions que beneficiïn directament el 37% de la població del municipi.

Federació de Lleida

ESQUERRA INICIA UNA CAMPANYA EN PROTESTA A LA PRECARIETAT DELS TRENS AVANT A LLEIDA

Esquerra de Lleida inicia a partir d’avui una campanya en protesta tant en preus com en freqüències dels trens Ave i Avant a Lleida. Els republicans, que fa un any ja van denunciar el greuge en TGV que està patint la capital del Segrià, s’han tornat a aplegar avui a l’estació de Renfe per continuar reivindicant els avantatges que ja hauria d’estar gaudint Lleida i el seu entorn i que de moment no s’han dut a terme. Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida ha recordat que ara més que mai, amb la inauguració de l’aeroport Lleida–Alguaire, és imprescindible tenir un model de transport públic d’intermodalitat “la gent que viatgi a l’aeroport, necessita arribar a Lleida d’una manera més ben connectada amb els horaris dels avions, a hores d’ara si una persona vol agafar el vol que surt a les dues del migdia cap a Paris i vol venir de Barcelona, cosa que pot ser molt probable, ha de venir molt d’hora al matí i per tant la seva connectivitat amb l’aeroport queda obstaculitzada”.

Tordera

Satisfacció per la peatonalització del centre urbà

La peatonalització del centre urbà és un dels principals projectes previstos el l'acord de govern que ERC va subscriure amb CiU fa 2 anys. Reduir la perillositat i potenciar comercial el centre històric són dos objectius que es veuran acomplerts amb aquesta actuació que executarà l'ajuntament aquest 2010 amb càrrec als fons estatals d'inversió (FEOSL). L'actuació comportarà la peatonalització dels carrers del casc anyic en horari comercial amb pilones retràctils -i la distribució de targetes d'accés a veïns i comerciants- i l'arranjament de l'aparcament del Centre Vila. Esquerra està totalment satisfeta amb aquesta actuació que ha estat una de les nostres reivindicacions històriques. Segons el regidor Bernat Costas, "per fi, deu anys més tard del necessari, assumim un projecte absolitament necessari per recuperar la vida al centre històric i consolidar el nostre centre comercial".

Federació de Lleida

Maria Mercè Roca: “Aconseguirem que la llengua catalana estigui tan normalitzada en el cinema com en les ràdios per exemple”

Maria Mercè Roca, diputada d’ERC i Ponent Relatora de la Llei del Cinema al Parlament de Catalunya ha afirmat que en els propers anys, una vegada aprovada La llei del Cinema “Aconseguirem que la llengua catalana estigui tan normalitzada en el cinema com en les ràdios per exemple”. La diputada, que ha exposat aquesta tarda a Lleida la Llei i els beneficis que aquesta comporta per Catalunya, s’ha mostrat convençuda de que la llei s’acabarà aprovant en aquesta legislatura “entenem que ja fa molts anys que és tenia que haver aprovat, i la gent, el poble ens ho demana, i més sabent que la Conselleria de Cultura està en mans d’ERC” La diputada, acompanyada del diputat Carmel Mòdol i d’Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida, ha reconegut que “aquesta llei ha suscitat molt debat, sobretot per la polèmica de les quotes al 50 per cent”, però ha afirmat que la Llei del “té molts altres factors importants” tot i que “sí és cert que pretén la paritat lingüística del català i el castellà a les nostres pantalles”.

Palafolls

3ª Calçotada Popular d'Esquerra

Per tercer any consecutiu, Esquerra de Palafolls organitzem una calçotada popular. Serà el proper dia 28 de febrer al fòrum Palatiolo de la població. El preu del tiquet és de 10 euros, en els quals s'inclou calçots, botifarra, mongetes del ganxet de Palafolls, amanida, pa amb tomàquet, postres, beguda i café. La secció local d'Esquerra destinarem un euro per tiquet venut a la plataforma Palafolls decideix!. Els tiquets es poden adquirir fins el proper dissabte 27 de febrer al bar l'Olivé i a la carnisseria Can Pica. Us hi esperem a tots!!

Alcoi

Esquerra-Alcoi demana una senyalització adequada al carrer Doctor Guerau

El president d’Esquerra-Alcoi, Josep Cortés, ha demanat a l’Ajuntament que s’instal•le un espill a la cantonada de l’edifici que està tot just enfront del comerç Ben Menjat. Segons relata el dirigent republicà “han sigut molts els veïns de la Zona Alta que m’han comentat la necessitat de fer alguna cosa al carrer Doctor Guerau allà on creua amb el carrer Verge dels Lliris”. El risc per al trànsit que suposa aquest punt és elevat, car els vehicles que circulen pel carrer Doctor Guerau quan arriben a la cruïlla han d’eixir excessivament a l’encreuament per tenir-hi una mica de visibilitat. És llavors quan les frenades i enfrontaments entre conductors es produeixen. Josep Cortés, recorda que senyalitzar correctament els carrers és de cabdal importància per al bon funcionament del trànsit i per tal d’evitar accidents i desgràcies. En paraules del dirigent independentista “el risc de col•lisió en aquell encreuament és força alt; per als veïns aquell punt suposa un mal de cap constant, i per els conductors que no es coneixen gaire bé la zona, el perill pot ser major, si arriben a confiar-se en excés”.

Teià

Temps difícils, decisions difícils

Després de 6 anys i mig de govern a Teià, el nostre Grup Municipal s’ha vist abocat a prendre la decisió més dura d’aquests darrers anys. L’elaboració del pressupost per al proper exercici ens ha plantejat un problema seriós de manca de finançament municipal, un fet que ens ha obligat a replantejar l’antic model de gestió econòmica de l’Ajuntament. Per això, des d’Esquerra hem fet una aposta valenta per redreçar la situació: començant per una reorganització administrativa de totes les àrees; seguint amb un replantejament o reducció d’aquells serveis que creiem menys imprescindibles; i en darrer terme, i allò que més hem lamentat, de reducció de personal. Al llarg dels darrers anys el nostre Ajuntament ha respost incansablement les demandes formulades des de la societat civil: noves línies d’autobús, l’Escola Bressol, la nova Biblioteca, l’ampliació dels serveis d’atenció a les persones, els equipaments per a gent gran, etc. Malauradament, l’increment de prestacions i serveis no s’ha vist acompanyat per la millora del finançament municipal.

Vilassar de Mar

Torre de Guaita - febrer de 2010

Aquesta setmana i coincidint amb la campanya de la consulta popular que es realitazarà el proper 28 de febrer sobre la independència de Catalunya. Esquerra de Vilassar de Mar fa una nova edició del butlletí municipal Torre de Guaita. L'escrit incorpora articles del portaveu d'ERC a l'Ajuntament, així com del president Joan Puigcercòs.  Podeu descarregar-vos l'arxiu en l'apartat butlletí.

Federació de Lleida

Cabasés: 'Èm deuant d'ua lei qu'arreconeish eth dret des persones e des pòbles a hèr un usatge normau dera lengua pròpria enes sues vides'

Avui s'ha aprovat al Parlament el projecte de Llei de l'aranès, que té com a objecte protegir-lo en tots els àmbits i sectors, fomentar-ne l'ús, la difusió i el coneixement, i regular-ne l'ús oficial. Entre altres objectius, pretén regular l'ús oficial de l'aranès al principat, fomentar-ne l'ús normal a l'Aran i determinar i fer efectius els drets i els deures lingüístics en relació amb aquesta llengua. La iniciativa dóna compliment al mandat de l'estatut, que declara l'oficialitat a Catalunya de l'occità -també denominat aranès a l'Aran-, i que atribueix a la Generalitat i al Conselh Generau d'Aran la competència sobre la normalització lingüística de l'aranès. La diputada d'Esquerra M. Àngels Cabasés, i dirigint-se en tot moment als diputats i diputades en occità, ha qualificat de molt just aquest projecte de Llei perquè la xifra de parlants no pot marcar que una llengua sigui o no oficial i reconeguda; i ha reconegut que cal respectar els drets d'aquesta zona de Catalunya.

Federació de Lleida

Esquerra demana una reflexió sobre els canvis legislatius a nivell estatal en matèria audiovisual

Davant d'aquest panorama, Mòdol ha demanat que l'UTECA (Unión de Televisiones Comerciales Asociadas) no torni a marcar el ritme en la Ley general de comunicación audiovisual que s'està tramitant a les Corts espanyoles. ‘Des del nostre punt de vista, ha dit, és molt greu que es prenguin mesures de caràcter estructural, de fons, amb conseqüències a llarg termini en base a fets conjunturals', com és la baixada dels ingressos publicitaris o en base als legítims interessos dels operadors privats que persegueixen reduir a la marginalitat l'oferta dels mitjans públics. Des d'Esquerra ‘creiem que la llei espanyola de l'audiovisual és una oportunitat perduda per als interessos de Catalunya perquè tanca la porta a resoldre algunes de les assignatures que tenim pendents'. El diputat independentista n'ha posat tres exemples. El primer recordant que el Parlament va aprovar la Llei 22/2005 de la comunicació audiovisual de Catalunya que ‘ja regula i ordena molts dels aspectes sobre els quals tenim competència i que ara la llei estatal vol regular', de manera que la llei estatal no pot envair funcions de competència que actualment tenen atribuïdes la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ni el Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

Peatje AP-7
Carlet

Esquerra-Ribera Alta demana al PP comarcal que deixe de fer demagògia amb l'alliberament dels peatges de l'AP-7

Esquerra-Ribera Alta ha demanat als dirigents comarcals del PP que deixen de banda la demagògia, arran de les declaracions que l'alcalde d'Algemesí va fer fa uns dies adherint-se a la reivindicació de l'alliberament dels peatges de l'AP-7 a la Ribera. Segons ha explicat Josep Solà, president d'Esquerra-Ribera Alta, "és indignant vore com tant el PP com el PSOE comarcals reivindiquen alegrement l'alliberament dels peatges i, d'altra banda, els seus grups parlamentaris a Madrid rebutgen una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat presentada per Esquerra que demana precisament això". Durant el debat dels PGE de 2010, el grup parlamentari d'Esquerra va presentar una sèrie d'esmenes relacionades amb la millora de les infraestructures i comunicacions de la Ribera Alta. Aquestes esmenes eren, concretament, l'alliberament dels peatges de l'AP-7 al tram entre Algemesí i València, la creació d'una nova entrada a l'autovia A-7 per Carlet i millorar l'actual per Alginet, el soterrament de les vies al seu pas per Algemesí i el desdoblament de les vies al tram Castelló de la Ribera - Torrent de la línia 1 del MetroValència.

Federació de Lleida

Sintonia de plantejaments entre Esquerra i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, els diputats Carmel Mòdol i Miquel Carrillo, i el president de la sectorial d’agricultura, Jordi Benet, juntament amb el secretari de la sectorial, Dionís Guiteras, s’han reunit aquest dimecres amb la junta rectora de la Federació de Cooperatives Agrícoles de Catalunya (FCAC), encapçalada pel seu president, Pere Colat, el vicepresident Joan Segura i el director Jordi Vives, entre d’altres. La trobada, mantinguda a les dependències del Grup Parlamentari d’Esquerra, va servir per intercanviar impressions sobre el decret de la conselleria d’Economia que parla de les seccions de crèdit per a les cooperatives. En aquest sentit, Esquerra va comprendre la preocupació de la FCAC i va manifestar la seva predisposició i capacitat per actuar de pont amb la conselleria perquè el redactat del decret tingui en compte les preocupacions del sector. Així mateix, es va abordar el debat de la revisió de la Política Agrària Comuna (PAC), sobre la qual totes dues parts van coincidir en la necessitat de retornar als objectius fundacionals d’aquesta.

Anoia

Grups municipals d'ERC a l'Anoia presentaran mocions en defensa de la cancel·lació del deute d'Haití i de la diversitat sexual

Diversos grups municipals d'Esquerra Republicana de Catalunya de tota la comarca proposaran, en la celebració dels seus respectius plens, l'aprovació de dues mocions d'un alt contingut social. La primera, favorable a la diversitat sexual i que té l'objectiu d'impulsar polítiques de generin igualtat plena de les ciutadanes i ciutadans independentment de la seva orientació sexual, defensa el dret que tenen totes les persones de viure en igualtat de drets, en llibertat i en la diversitat afectiva, i insta als ajuntaments a introduir actuacions de millora a favor de la diversitat sexual. La segona, favorable a la cancel•lació del deute extern d'Haití, reclama al Govern espanyol la cancel•lació total i immediata del 100% del deute, demana a l'estat espanyol que les ajudes que destini a Haití siguin donacions no reemborsables i no siguin militaritzades, i insta a realitzar una auditoria del deute extern que reclama a Haití per tal d’aclarir l’origen d’aquest. Ambdues mocions són una mostra més que Esquerra Republicana de Catalunya continua essent coherent en la defensa dels seus postulats.

Premià de Mar

Les retallades pressupostàries no afectaran la qualitat de la Festa Major d’Hivern.

La Festa Major d’Hivern de Premià de Mar tindrà un format i un nivell de qualitat similar al d’anys anteriors, tot i les retallades pressupostàries que s’han fet, ja que la tasca dels tècnics de la regidoria ha permès mantenir el nivell de la Festa. La Festa començarà demà amb la rebuda del rei Carnestoltes a la Plaça dels Països Catalans. Divendres es farà el ball de disfresses al porxo de La Lió i dissabte el Despertar dels Penjaculpes i la lectura dels versots. Ja hi ha una dotzena de comparses apuntades per la rua del diumenge.

Els Pallaresos

Trobada regional de secretaris de Imatge i Comunicació

El dia 9 de gener es va celebrar a Tarragona trobada regional de secretaris d’Imatge i Comunicació de les seccions locals i comarcals del Camp de Tarragona. L’acte va tenir lloc al Casal Rovira i Virgili seu d’ERC Tarragona. Es van tractar temes com les necessitats i mancances, tant del món local com del comarcal, en recursos electrònics i tradicionals, per la difusió de notícies i temes relacionats amb els pobles, que puguin ser d’interès públic. El que es vol aconseguir és que tothom tingui les eines necessàries per poder-se informar i saber en tot moment que passa en els temes més essencials del poble o comarca a través de les seves seccions. Es va acordar, crear un grup de treball, per tal de poder cobrir aquestes mancances i necessitats, i així disposar de totes aquestes eines.

Sant Pere de Vilamajor

El Ple de l'Ajuntament es reuneix en sessió ordinària

El Ple de l'Ajuntament es reuneix en sessió ordinària L’Ajuntament ha de reunir-se per celebrar sessió del Ple ordinari el proper dijous dia 11 de febrer a la Sala Orila de La Rectoria, a les 21 hores. ORDRE DEL DIA: 1.- APROVACIÓ DE L’ESBORRANY DE LES ACTES DE LES SESSIONS ANTERIORS ( Ordinària 26/11/2009 i extraordinària del 22/12/2009) 2.- RESOLUCIONS D’ALCALDIA. 3.- PROPOSTA D’IMPLANTACIÓ DE TARIFES D’AIGUA DE CAN BESA SA. 4.- APROVACIÓ INICIAL DEL MAPA DE SOROLLS. 5.- RECEPCIÓ DE LES D’URBANITZACIÓ I SERVEIS ( Excepte depuració d’aigües residuals) DEL SECTOR INDUSTRIAL LA PLANA. 6 .- APROVACIÓ DE LES COMPTES GENERALS DE L’EXERCICI DE 2008. 7.- MOCIONS, PRECS I PREGUNTES.

Vilafranca del Penedès

Qui defensa les vegueries? 4 (PSC-PSOE+CiU)

La sociovergència a Madrid ha portat com a resultat la modificació de l'Estatut, també pel tema de les vegueries. Aquí teniu el text de l'Estatut abans i després de l'efecte del pacte Mas-Zapatero: Abans del pacte Mas-Zapatero: ARTICLE 91. EL CONSELL DE VEGUERIA 1. El govern i l’administració autònoma de la veguería corresponen al consell de vegueria, format pel president o presidenta i pels consellers de vegueria. 2. El president o presidenta de vegueria és escollit pels consellers de vegueria d’entre els seus membres. 3. Els consells de vegueria substitueixen les diputacions. La creació, la modificació i la supressió i també l’establiment del règim jurídic de les vegueries es regulen per una llei del Parlament. Després del pacte Mas-Zapatero: ARTICLE 91. EL CONSELL DE VEGUERIA 1. El govern i l'administració autònoma de la vegueria corresponen al Consell de Vegueria, format pel president o presidenta i pels consellers de vegueria. 2. El president o presidenta de vegueria és escollit pels consellers de vegueria d'entre els seus membres.