Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Federació de Lleida

Cabasés: “demà s’aprova un decret que blinda el model català de comerç”

Maria Àngels Cabasés, diputada d’Esquerra, ha afirmat avui l’aprovació d’un decret llei per blindar l’aplicació de la directiva Bolkenstein al nou model de comerç català. La diputada ha fet aquestes declaracions en la tradicional torronada amb els periodistes que ha celebrat el partit aquesta tarda a Lleida. La diputada a recordat que ERC aposta per “un model cohesionat i amb equilibri territorial”, i que amb aquest decret els establiments de més de 1300 m2 “s’han de construïr en una trama urbana consolidada i necessitaran una llicencia comercial per part de la Direcció General de Comerç”. Pel que fa a l’impost de successions, la diputada ha recordat que és gràcies a ERC i al seu president, Joan Puigcercós, que s’ha dut a terme aquesta reforma en la que el “94 per cent dels ciutadans que tinguin que liquidar l’impost ho facin en quota 0” i ha recordat a aquells partits que volen suprimir l’impost “que pensin que estan treballant pel 6 per cent de les grans fortunes de Catalunya”.

Federació de Lleida

Esquerra tanca l’any 2009 al senat amb 22 milions d’euros per Catalunya

Josep Maria Esquerda, senador per Lleida d’Esquerra dins del grup parlamentari de l’Entesa, és felicita per la gran tasca aconseguida aquest any pels independentistes al Senat, en la que els senadors d’ERC han aconseguit una partida de 22 milions d’Euros per Catalunya, del quals 5.75 milions van destinats íntegrament a les comarques de Ponent. Dins de les partides que el senador ha aconseguit per Lleida, destaquen l’adequació del tram urbà al seu pas per Alfarràs, per un import d’1 milió 200 mil euros; la millora de les estacions de les línies Lleida – Manresa, per un import d’1.5 milions d’euros; i la construcció de les rotondes a Juneda i Puigverd per un total d’1 milió 200 mil euros. Josep Maria Esquerda és mostra molt satisfet per a totes les millores aconseguides pels independentistes al Senat i remarca, “de totes les propostes aconseguides, n’hi ha una que per a mi és especial, la subvenció per al sosteniment de la pàgina web en català europarl.

Santa Coloma de Gramenet

ESQUERRA DEMANA QUE NO ES RETIRIN ELS 400.000 EUROS PER LA BIBLIOTECA DEL FONDO.

Esquerra ha presentat al Congrés dels Diputats una proposició no de llei amb l'objectiu de destinar una partida de 400.000 euros per a la Biblioteca del Fondo de Santa Coloma de Gramenet, immediatament després que l'Ajuntament i els projectes municipals hagin recuperat el seu normal funcionament. La proposició no de llei d'ERC arriba després que es retirés en la comissió de Pressupostos una partida destinada al mercat de Santa Coloma per 400.000 euros, escudant-se en la situació que viu l'Ajuntament d'aquest municipi després de l'operació del jutge Baltasar Garzón. El secretari general d'ERC, Joan Ridao, no veu amb bons ulls la mesura per a la partida per construir la biblioteca a Santa Coloma. ERC considera que el PSOE fa pagar "justos per pecadors" retirant la subvenció de la biblioteca. Ridao considera que això suposarà "un càstig" pels veïns, que "no tenen culpa dels fets que hagin pogut cometre de forma irregular alguns responsables locals". Joan Ridao ha insistit que la mesura "pot semblar preventiva", però que en aquest cas l’únic que fa és castigar a la ciutat de Santa Coloma i al barri de Fondo d’una forma directe.

Llívia

ERC i els seus valors

Secció local Llívia Secretaria Organització ERC es diferència dels altres partits, amb el fet que es poden crear corrents d’opinió que no estiguin d’acord amb la direcció, sempre que respectin els estatuts, els principis ideològics i el vot de la majoria. L’últim Congres va deixar constància de quatre corrents, així mateix desprès de la votació, els militants per majoria van recolzar la corrent del actual President Sr. Puigcercos. Amb data d’avui la corrent del actual Vicepresident de la Generalitat Sr. Carod a passat a formar part de la direcció del partit, compartint responsabilitats amb els companys de la corrent del President del partit, d’altre banda la corrent del Diputat Sr. Bertran esta en converses, i per últim alguns militants de la corrent del Ex-Conceller Sr. Carretero han deixat el partit. La pregunta que es fan molts militants i simpatitzants d’Esquerra es. que feien uns senyors dins el partit que ideològicament no tenien coincidències amb els principis ideològics d’Esquerra amb el seu apartat social, que per nosaltres es tant important com l’independència del nostre país.

Teià

Pressupost 2010

En aquests moments les regidores de l’equip de govern d’Esquerra Teià ens trobem preparant i elaborant el Pressupost del proper exercici 2010. Són temps difícils els que ens toca viure, amb una important reducció d’ingressos municipals, conseqüència de la crisi econòmica i l’aturada de tota activitat constructora i empresarial. Aquest fet ens porta a reduir al màxim les despeses del nostre Ajuntament i millorar-ne encara més la gestió. Ens trobem en una cruïlla complicada, en la que hem de decidir quins serveis municipals podem mantenir, quins cal reduir i, el més difícil, quins serveis haurem de tancar. Afrontem aquest repte amb valentia i no ens tremolarà el pols en la presa de decisions, tot i que lamentem el fet que el finançament municipal (a diferència de l’autonòmic i l’estatal) arrossegui una debilitat endèmica, que ens fa dependre de factors molt inestables, i no sembla que s’albiri una solució a curt termini. En qualsevol cas, des de les administracions municipals, la gent d’Esquerra Teià seguirem reclamant que els diners s’han de dirigir a les administracions més properes als ciutadans i dotar-les de veritable capacitat de recaptació, gestió i decisió.

Federació de Lleida

Cabasés: 'Esquerra ha empès aquesta cambra a la modificació de Successions'

Cabasés ha manifestat que ‘ens hem de felicitar perquè ho hem aconseguit entre tots, i hem donat resposta a un clam social'. La diputada ha estat, també, molt explícita amb les reaccions que ha provocat aquesta reforma dient que ‘avui algú parla de divisió, altres parlen de proposta descafeïnada, però fora d'emetre valoracions, només constataré el fet que el 94% dels catalans quedaran exempts de l'impost de successions, i això és així i ningú ho pot negar'. La diputada independentista ha recordat la voluntat de mantenir el tribut per continuar gravant les rendes més altes i ha esmentat els aspectes més importants que conté la reforma. Amb la seva aprovació, s'amplien els mínims exempts per grups de parentiu, l'eliminació dels coeficients per patrimoni preexistent i la simplificació de l'estructura tarifària. Unes mesures que redueixen de forma radical la tributació dels successors directes (cònjuges i fills) i reajusta la progressivitat i equitat de l'impost, a més de compatibilitzar aquestes exempcions amb el sosteniment de les bonificacions del 95% de l'habitatge habitual.

Federació de Lleida

Esquerra aprova una Llei de Pesca que estructura un nou sistema de gestió sostenible adaptat als temps actuals

La diputada d'Esquerra M. Àngels Cabasés ha destacat que aquesta llei ‘té en compte les tendències del sector, una clara aposta pel desenvolupament progressiu del model de pesca sense mort, i que ofereix un ampli ventall de possibilitats de participació del territori'. El text de la llei aprovada avui estableix un pla d'ordenació que ha de servir per classificar, delimitar i regular les diferents àrees de pesca, fomenta la pesca sense mort i endureix les sancions en cas d'infracció. A més, també crea un consell assessor de pesca i una comissió per a la conservació de les espècies aqüícoles. En aquest sentit, Cabasés ha expressat ‘el desig que els pescadors puguin gaudir amb llibertat i plenitud de la pesca a Catalunya, el desig que el reglament i el Pla d'Ordenació de la Pesca Continental es desenvolupin seguint l'esperit contingut en la llei de participació a tot el territori, i el desig que tots els peixos dels nostres rius, autòctons i introduïts, se sentin catalans'.

Térmens

Jaume Gilabert inaugurarà la Térmens Lan Party

El proper dissabte 19 de desembre a les 18 hores de la tarda, tindrà lloc l'acte d'inauguració de la Térmens Lan Party d'enguany, la qual anirà a càrrec del President de la Diputació de Lleida, el sr. Jaume Gilabert i Torruella. La Térmens Lan Party arriba a la seva sisena edició i espera comptar amb prop de 200 joves afeccionats a la informàtica vinguts d'arreu.

Sant Pere de Vilamajor

Felicitats Sant Pere de Vilamajor.

La secció local d’ERC vol felicitar a tots els Vilamajorencs i Vilamajorenques que el passat diumenge 13 de Desembre varen anar a votar, i en especial a aquells que desinteressadament varen fer-ho possible. Parlem de tots els voluntaris del 13D, que malgrat la poca cohesió i la dispersió del nostre municipi van treballar de valent per tal que tothom estigues informat. El 13D, ha estat un dia memorable a aquest municipi. 842 persones varen exercir el dret a vot de les quals mes del 91% vol la independència. No defallirem, continuarem treballant i lluitant fins que ho aconseguim Visca Catalunya Lliure!!

Federació de Lleida

Esquerra celebra els resultats de les consultes sobre la independència que han tingut lloc a Lleida

En vista d’aquests resultats, Vidal assegura que “l’independentisme avança, i que els referèndums d’ahir són un exercici de democràcia i civisme, demostrant que el dret a decidir és un dret democràtic’. El president de Lleida també ha explicat que ‘des del partit estem especialment satisfets perquè en els municipis on Esquerra està a Govern, la participació ha estat força alta per tant amb Esquerra als ajuntaments aconseguirem majors cotes de consciència nacional’, i ha recordat que la participació és comparable i fins i tot superior a altres convocatòries vinculants com les passades eleccions europees o la de l'Estatut. Finalment, Àngel Vidal ha encoratjat els municipis que han de celebrar consultes el proper 28 de febrer i 25 d'abril a ‘treballar conjuntament amb les entitats i la ciutadania per tal que les següents consultes siguin més exitoses encara”.

Vilassar de Mar

Presentació de la plataforma Vilassar de Mar Decideix

El proper dissabte dia 19, a les 19,30h, es presentarà en societat la plataforma Vilassar de Mar decideix. L'acte es farà al centre social Mossèn Josep Maria Galbany, al carrer Sant Roc 2-6, de la nostra població.Participaran a la presentació el Sr. Víctor Alexandre, periodista i escriptor, el Sr. Josep Manel Ximenis, regidor de l'Ajuntament d’Arenys de Munt, i el Sr. Jaume Rosell, portaveu de la Comissió Consulta Arenys de Munt. L'acte estarà moderat per Alexis Serrano, historiador i membre també de la plataforma. Us animem a participar!  

Anoia

ERC Capellades demana més transparència en la contractació de la gestió de la deixalleria municipal

En el ple del passat 11 de novembre va ser aprovat el plec de clàusules per a la gestió i l’explotació de la deixalleria municipal amb el nostre vot en contra. La raó de la nostra oposició és que CiU pretén fer aquesta contractació mitjançant procediment negociat sense publicitat, que vol dir que serà directament l’equip de govern qui demani a les empreses que consideri més adients que presentin les seves ofertes. La proposta d’Esquerra era que es fes un concurs obert al qual tothom hi pogués accedir, un sistema que entenem força més transparent i més adequat sobretot a aquests temps en què l’actuació pública està sota permanent sospita. Així ho van entendre també els representants de CiU i aquest era l’acord al qual vam arribar, però, sorprenentment, a l’hora del ple CiU se’n va desdir i va proposar novament que el sistema fos el procediment negociat sense publicitat, per la qual cosa ens vam veure obligats a votar en contra. Aclarim, doncs, que la deixalleria continua sent un projecte d’Esquerra, des de les gestions i insistència inicials del regidor Jaume Morera per aconseguir-ne la subvenció, fins a la seva construcció.

Anoia

El sí s’imposa a Prats de Rei amb un 92,71% i una participació superior al 40%

D’un total de 477 persones convocades a les consultes, 194 han anat a votar aquest diumenge passat al municipi dels Prats de Rei, representant més del 40%, (uns 10 punts per sobre de la mitjana nacional). A més, cal destacar l’aclaparador resultat a favor del si, molt a prop del 93%. El poble de Prats de Rei ha respost a la crida feta per la coordinadora “Prats Decideix” amb entusiasme i decisió. Un dels objectius de la coordinadora era arribar al 40% de participació i aquest objectiu s’ha complert. Cal recordar que han estat uns resultats molt semblants als de les darreres eleccions europees, que també es trobaven al voltant del 40%, amb la diferència que aquesta consulta era feta per voluntaris del poble, sense suport institucional del govern, ni cap campanya pagada per les institucions. En una diada sense incidents, cal destacar la resposta de poble, totalment cívica i entusiasta. El vot s’ha repartit en sectors de totes les edats, amb un comú denominador clar dels votants: la crítica majoritària vers la situació actual del poble català i l’immobilisme polític.

Federació de Lleida

Ridao: “Els referèndums d’avui són un gest de desafiament a l’aparell de l’Estat Espanyol”

Joan Ridao, secretari general d’ERC, ha demanat avui a tots els ciutadans dels pobles on es celebra referèndum, que vagin a les urnes per reivindicar el dret a decidir com un principi democràtic i així “poder llençar un senyal de respecte a la voluntat popular expressada pel poble de Catalunya a les urnes”. Ridao considera que els referèndums d’avui són un “desafiament democràtic a l’aparell de l’estat” i ha recordat que a l’estat espanyol hi ha molta gent que “amb la constitució a la mà persegueix als independentistes com si la independència de Catalunya fos una qüestió d’ordre públic, on hi volen aplicar el codi penal” per això espera que hi hagi una alta participació perquè “tot i que hi hagi gent en contra de la independència, no n’hi ha en contra de les urnes i de la democràcia”. Ridao ha fet aquestes declaracions avui a les Borges Blanques, on juntament amb Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida i Jaume Gilabert, president de la Diputació, han acompanyat a l’alcalde de les Borges, Miquel Àngel Estradé a oficialitzar el seu vot.

Anoia

El Bruc podrà millorar Can Casas, actual Casa de la Vila

La diputada d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Anna Hernández, i l'alcaldessa de El Bruc, Maria Josep Aubarell, van signar aquest dijous un conveni que permetrà l'adequació i millora de l'escala principal de l'edifici de Can Casas, actual Casa de la Vila, Museu municipal i biblioteca popular. L'actuació que es preveu permetrà la posada en ús de l'escala de l'edifici, complint els requeriments de seguretat d'un edifici públic. Aquesta actuació s'inscriu en el marc del Pla de concertació, Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat 208-2011 i té un import de 68.000 euros. La direcció i execució de l'obra estarà assumida pel servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, que ja ve actuant a Can Casas des de l'any 1985 en la restauració de les cobertes, l'adaptació de la planta baixa com a sala polivalent, l'adaptació de l'antic celler com a biblioteca municipal i en la restauració de la façana principal i la de la biblioteca. Can Casas Com explica Poblesdecatalunya, aquest edifici es va construir l'any 1889 al mateix indret on antigament hi havia hagut un hostal.

Sant Quintí de Mediona

Esquerra de Sant Quintí aconsegueix 350 euros per la Marató de TV3

Esquerra de Sant Quintí de Mediona hem aconseguit 350 euros en benefici de la Marató de TV3, organitzant una caminada popular dins el cicle “Fem un tomb i sabrem on som” per algunes de les barraques de pedra seca més característiques del terme municipal. Durant aquesta caminada s'ha preparat un esmorzar popular amb productes de la terra, tal com és habitual en cadascuna d'aquestes sortides que s'organitzen cada mes des de fa 10 anys. Aquesta vegada s'ha fet una rosta d'oli novell i viandes del país i cadascun de la cinquantena de participants hi ha aportat una donació voluntària, que sumades han assolit la xifra de 350 euros, ja ingressats a la Marató de TV3 per afavorir la investigació científica contra les malalties minoritàries. Des d'aquí volem donar les gràcies a totes les persones que ens han acompanyat en la caminada i hi han col·laborat desinteressadament. 13 de desembre de 2009