Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Girona

ERC i ICV- EUIA-EPM presenten una moció de suport a la vaga general a Girona i s’aprova amb l’abstenció dels socialistes i de l’oposició

Al ple del dimarts passat, part de l’equip de govern, ERC i ICV-EUiA, van presentar una moció per donar suport a la vaga general prevista el 29 de setembre, la qual va ser aprovada tot i l’abstenció del grup socialista i els grups de l’oposició PP i CIU. Així doncs l’Ajuntament de Girona donarà suport a la vaga general, convocada per CCOO i UGT, la qual demana que es retiri la llei de reforma laboral per perjudicar seriosament els drets laborals de treballadores i treballadors i reivindicar l'objectiu de lluitar contra la inestabilitat i temporalitat incrementant les cotitzacions empresarials per desocupació a la Seguretat Social per als contractes temporals, a la vegada que es redueixen les cotitzacions empresarials als contractes de caràcter indefinit. També demana, instar el Govern, mitjançant el Ministeri de Treball a una major regulació del contracte de temps parcial, establint amb exactitud la jornada laboral i ampliant el règim de protecció social, i limitar els supòsits en que l'empresari pugui extingir la relació laboral de manera unilateral, com a instrument eficaç de lluita contra la destrucció d’ocupació.

Puigcercós, Sergi de los Rios, pesca, Confraria, Tarragona
Camp de Tarragona

Esquerra es compromet a celebrar un ple monogràfic sobre pesca en la propera legislatura

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigcercós, i el cap de llista per Tarragona, Sergi de los Rios, s’han compromès a celebrar un ple al Parlament monogràfic sobre la pesca, a l’estil del ple monogràfic que es va fer el passat 14 d’abril sobre la situació del món agrari. Puigcercós i De los Rios ho van assegurar en la reunió que van mantenir amb la junta de la Confraria de Pescadors de Tarragona a la seu d’aquesta entitat. Els dirigents republicans van admetre que l’experiència del debat sobre el món agrari va ser prou positiva, però que en queda pendent un d’específic sobre la pesca. Puigcercós va adquirir davant de la Confraria el compromís d’aconseguir aquesta fita en la propera legislatura. Pescadors condemnats i pescadors absolts En un altre ordre de coses, Esquerra s’ha compromès a fer gestions a Madrid a fi i efecte de solucionar un fet injust. Alguns armadors tarragonins han acabat condemnats pel jutjat a pagar 7.

Municipi de Xixona
País Valencià

Esquerra denuncia la mala gestió financera de l'Ajuntament de Xixona

El grup municipal d’Esquerra a Xixona denuncia la mala gestió financera de l’Ajuntament de Xixona, 'a mitjans de setembre no hi ha pressupostos propis per al 2010, no hi ha proposta de Pressupostos per al 2011, no s’ha presentat el Comte General del 2009 i es tarda molt més del que marca la Llei per pagar factures', ha manifestat Mario Carbonell, regidor d'Esquerra a Xixona. Segons Carbonell, 'encara estem esperant que ens pressenten els Pressupostos del 2010, que ens van prometre ja fa un any, estem funcionant sense uns pressupostos propis per a l’any en curs. Tampoc han presentat encara el Compte General del 2009, el poble ha de saber com han quedat els comptes de l’any passat i, actualment, no ho sap. Estem a setembre i no hi ha cap proposta de Pressupostos per al 2011, es tracta de la tònica de l’any passat i no es pot funcionar d’aquesta manera'. A més a més, el dirigent republicà ha assenyalat que 'en una època de crisi com la que passem les administracions públiques han de ser la major garantia de les empreses, per això no es pot consentir pagar a més de 50 dies, període que marca la Llei de Morositat aprovada pel mateix partit socialista.

Girona

Girona inicia una campanya contra la desigualtat de la dona en el treball

L'Ajuntament de Girona, mitjançant un conveni entre el Departament de Treball- a través de la Direcció General d'Igualtat d'Oportunitats en el Treball i el SOC- i la Diputació de Girona, amb el cofinançament del Fons Social Europeu, ha impulsat una campanya de comunicació amb el nom de "Un Pas Més" per tal de fer front a les desigualtats entre homes i dones en el moment de promoció professional. L' slogan "Per la Igualtat en la Promoció Professional. A la Feina, Sense Obstacles!” encapçala la campanya i té com a objectiu visualitzar la dificultat que es troben les dones treballadores alhora d’accedir a llocs de responsabilitat i lluitar contra els estereotips de gènere que generen barreres per a assumir responsabilitats i promocionar en les seves professions. La campanya s'ha començat aquest setembre i es difondrà a través d’anuncis de televisió i a la pàgina web de l’Àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Girona. La tinenta d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Cristina Alsina (ERC), destaca la importància d’aquest tipus de campanya “perquè busquen afavorir l’empoderament de les dones, per tal d’aprofitar al màxim el seu talent i capacitats”.

Camp de Tarragona

Conferència a Marçà sobre el futur de l'agricultura catalana

El diputat d'ERC al Parlament i portaveu del grup en matèria d'Agricultura, Carmel Mòdol, oferirà una conferència, sota el títol Quin és el futur de la pagesia catalana?, al Casal de Marçà demà dijous 16 de setembre a les 20.00 hores. L'acte està organitzat pel grup comarcal ERC-Independents pel Priorat-Acord Municipal. Hi han estat convidats representants del sector agrari de la comarca (DO, cellers, pagesia, agroturisme, cases de pagès,...). Al final s'obrirà un torn obert de paraules entre els assistents.

Els membres de la Fundació davant la seu de la institució a Ordino - Govern d'Andorra
País Valencià

La Fundació Ramon Llull assumeix el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull

La Fundació Ramon Llull assumirà, a partir de l'any vinent, el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull que cada any publica Planeta. D'aquesta manera, el guardó més ben dotat de les lletres catalanes, que fins ara organitzava el Govern andorrà, passarà a ser de tots els membres que integren la Fundació i s'entregarà de forma itinerant per tots els territoris de parla catalana. Així s'ha acordat en la reunió de l'organisme celebrada ahir a Ordino (Andorra) on han participat el vicepresident del Govern de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira; el cap de Govern d'Andorra, Jaume Bartumeu; el conseller de Presidència del Govern de les Illes Balears, Albert Moragues, i el director de la Fundació, Josep Bargalló. També hi han assistit representants del Consell General dels Pirineus Orientals, del Síndic de l'Alguer i de la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull. El cap de Govern d'Andorra, Jaume Bartumeu, ha avançat que 'l'acte de lliurament del Premi ja no serà una nit exclusivament andorrana sinó que itinerarà pel conjunt dels territoris que formen part de la Fundació, en una rotació que començarà el proper mes de gener a Palma'.

Marxa de torxes a Vilafranca (10/11/2010)
Alt Penedès

Esquerra celebra la diada a l’Alt Penedès

Com cada any, van ser nombrosos els actes que arreu de la comarca es van dur a terme per conmemorar la Diada Nacional de Catalunya. A Vilafranca del Penedès, es va participar activament en la Marxa de Torxes, que va aplegar més de 2.000 persones. El dia 11 al matí, la Secció Local de Vilafranca feia l’habitual ofrena floral al monument de Lluís Companys, on el cap del grup municipal, el regidor Pep Quelart, va llegar el manifest Posem data al a Democràcia: Independència i va fer referencia a l’actualita política i a la situación de crisi económica i la necessitat de tenir un Estat propi per afrontar els reptes de futur que Catalunya té plantejats. A Sant Quintí de Mediona el dissabte Onze de Setembre una cinquantena de persones convocades per Esquerra van recórrer els principals carrers de la vila amb crits i eslògans a favor de la independència. La marxa va començar amb la lectura del manifest per part del regidor Jeroni Tutusaus i tot seguit es va iniciar la manifestació, que l'obria una estelada gegant i anava seguida d'un grup dens de manifestants amb torxes, estelades i banderes d'Esquerra.

Igualada

Joan Torras (ERC) qualifica de tacticisme electoral l’anunci del PP de no pactar més amb l’Entesa

Dies després que el líder del PP a Igualada, Pere Calbó, manifestés que a partir d’ara el seu partit no donaria suport a l'Entesa, i que l'alcalde, Jordi Aymamí, respongués que la voluntat del govern seria la de continuar buscant el pacte fins que s'acabés la legislatura, el grup municipal d'ERC a l'Ajuntament igualadí, encapçalat per Joan Torras, ha opinat que “aquestes afirmacions responen a purs moviments tàctics dels tres partits en qüestió, PSC, PP i ICV, en vista de les properes eleccions catalanes i municipals”. En aquest sentit, el líder republicà qualifica de “pacte contra natura” els acords que hi ha hagut durant aquestes dues legislatures entre l'Entesa i el PP, tot afirmant que “els set anys de suport al govern per part dels populars només ha contribuït a sustentar un projecte polític esgotat”. Joan Torras assevera que “aquests set anys no ens han portat enlloc com a ciutat: hem perdut dinamisme econòmic, i projectes 'estrella' del mandat —com el World Trade Center— no s'han materialitzat”.

Garraf

Es presenta l'anuari d'indicadors 2009 de la Mancomunitat Penedès - Garraf

L'estudi recull totes les dades socioeconomiques dels 33 municipis de l'Alt Penedès i Garraf El president de la Mancomunitat Penedès Garraf, Joan Ignasi Elena, el gerent de la Mancomunitat, Frederic Ràfols i la directora de zona Garraf Penedès d'Unnim, Àngels Vergara, han presentat aquest migdia l'anuari d'Indicadors Socioeconòmics 2009. L'estudi, realitzat per el Servei d'Iniciatives Econòmiques s'edita gràcies a la col·laboració de l'Obra Social d'Unnim, que hi aporta 16.000 euros. L'anuari recull de manera sistemàtica totes les dades socioeconòmiqes de les comarques del l'Alt Penedès i el Garraf amb el detall de cadascun dels municipis. Joan Ignasi Elena ha volgut destacar d'aquest anuari, del que ha dit "és un document amb molt de valor per l'estudi i l'anàlisi del territori, i alhora d'ajut en la pressa de decisions", la presència d'indicadors que mostren una lleugera recuperació econòmica en el conjunt dels 33 municipis, d'ambdues comarques. "L'anuari mostra indicis evidents de recuperació.

Garraf

Esquerra presenta un document per reflotar el sector de la vinya i el vi a Catalunya

Barcelona, 14 de setembre de 2010 El document es donarà a conèixer per les diferents zones vitivinícoles del país. Davant de la greu crisi que arrossega des de fa una dècada el sector de la vinya i del vi, a causa dels elevats costos de producció i el baix preu de compra del raïm, Esquerra ha elaborat un document que conté una vintena de propostes per ajudar el sector a superar aquesta situació. El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, i el portaveu d’Esquerra a la comissió d’Agricultura del Parlament, Miquel Carrllo, l’han presentat recentment en un acte a Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès). A banda de proposar millores, el document fixa el posicionament d’Esquerra sobre el sector de la vinya i el vi i posa de manifest la passivitat de l’administració pública davant de la problemàtica, alhora que mostra la incoherència de la política europea que subvenciona al mateix temps l’arrencada i les noves plantacions. El diputat Miquel Carrillo considera que ‘la situació porta els petits i mitjans productors a una pèrdua de la seva capacitat adquisitiva i a un endeutament progressiu’.

Corbera de Llobregat

LA GENERALITAT ESTUDIARÀ LA VIABILITAT D'UN BUS NOCTURN PER A CORBERA

El Govern de Catalunya ha confirmat que està en marxa l'estudi de viabilitat per implantar un servei nocturn d'autobusos per als cap de setmana que comunicaria Corbera amb Barcelona. La petició es va fer abans de l'estiu en una reunió que l'alcalde, Pep Canals i el nostre regidor de mobilitat, Èric Blanco, van tenir amb el Secretari per a la mobilitat del Govern. El dimarts 14 de setembre, en una nova reunió amb el director de transports terrestres, Manel Villalante, aquest va confirmar que l'estudi s'estava fent i que n'hi havia certes probabilitats per a la implantació d'aquest servei. En paraules de l'alcalde, Pep Canals, "estem a les portes d'aconseguir un nou compromís electoral d'Esquerra: un servei que creiem necessari perquè el nostre jovent, i els que no ho són, puguin sortir en hores d'oci amb tranquil·litat, seguretat i bon servei". cal recordar que aquesta mesura acompanyaria a les ja implantades i aconseguides per l'alcalde i el regidor: la integració tarifària del bus urbà; la millora de les seves parades; la major freqüència de busos a Barcelona; i la nova llançadora al nou hospital de Sant Joan Despí.

Xixona

ESQUERRA DENUNCIA LA MALA GESTIÓ FINANCERA DE L’AJUNTAMENT DEL PSOE

El grup municipal d’Esquerra Republicana denuncia la mala gestió financera de l’Ajuntament de Xixona, a mitjans de setembre no hi ha pressupostos propis per al 2010, no hi ha proposta de Pressupostos per al 2011, no s’ha presentat el Comte General del 2009 i es tarda molt més del que marca la Llei per a pagar factures. Segons el regidor d’Esquerra, Mario Carbonell, “encara estem esperant que ens pressenten els Pressupostos del 2010, que ens van prometre ja fa un any, estem funcionant sense uns pressupostos propis per a l’any en curs. Tampoc han presentat encara el Compte General del 2009, el poble ha de saber com han quedat els comptes de l’any passat i, actualment, no ho sap. Estem a setembre i no hi ha cap proposta de Pressupostos per al 2011, es tracta de la tònica de l’any passat i no es pot funcionar d’aquesta manera”. A més a més, el dirigent republicà assenyalà “En una època de crisi com la que passem les administracions públiques han de ser la major garantia de les empreses, per això, no es pot consentir pagar a més de 50 dies, període que marca la Llei de Morositat aprovada pel mateix partit socialista.

OLESA DE BONESVALLS DECIDEIX
Olesa de Bonesvalls

ESQUERRA S'ADHEREIX A L'ASSOCIACIÓ OLESA DE BONESVALLS DECIDEIX

La secció local d'Esquerra a Olesa de Bonesvalls s'ha adherit a l'associació OLESA DE BONESVALLS DECIDEIX, entitat que organitzarà el proper 17 d'octubre la consulta popular sobre la independència al nostre poble. Esquerra també ha fet una aportació económica a aquesta associació per a sufragar les despeses d'organització de la consulta popular. Des d'aquí convidem a tots els nostres militants, votans i simpatitzants a manifestar la seva adhesió particular a OLESA DE BONESVALLS DECIDEIX, al correu electrònic olesadebonesvallsdecideix@gmail.com

La Marxa de Torxes pujant les Torres de Fals
Fonollosa

Fonollosa celebra la 1a Marxa de Torxes a les Torres de Fals

La Marxa de Torxes per la Independència s'ha celebrat a les Torres de Fals, i ha estat encapçalada per una delegació dels Trabucaires de Camps que obrien pas en el costerut camí que porta fins al Castell. Allà s'han esdevingut actuacions musicals a càrrec del pianista manresà David Martell, i la lectura de diversos poemes d'autors catalans. El Manifest ha sigut a càrrec de la professora de secundària i veïna del poble Rosa Roca. Finalment, els Trabucaires han realitzat una representació simbòlica de la resistència i defensa que els habitants de la Catalunya del 1714 van efectuar per les seves llibertats i la seva Nació, disparant unes últimes trabucades de gala. Per acabar, s'ha cantat l'Himne Nacional dels Segadors, tot corejant el crit d'"independència", i s'ha ballat una sardana conjunta (la Santa Espina). Al final, la coca i el cava han servit per acomiadar la que s'espera que només sigui la primera edició de la Marxa de Torxes a aquest municipi bagenc. L'acte, ha sigut organitzat per la Comissió Marxa de Torxes – Fonollosa, amb el suport d'Òmnium Bages.

Caldes de Malavella

11 setembre 2010

Unes 150 persones assisteixen a l'acte organitzat per la Secció Local d'Esquerra de Caldes de Malavella, en motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Es va comptar amb la presència del Sr. Pere Vigo, Diputat al Parlament de Catalunya per ERC, que ens va dirigir unes paraules. Es va llegir un manifest i tot seguit es va fer una ofrena floral i encesa d'espelmes. La vetllada es va conclure amb un sopar a la fresca i una cantada d'Havaneres.

ERC Cervelló

Esquerra ha participat activament per fer realitat el Poliesportiu

Cervelló, amb aquest nou equipament, inaugurat fa dos mesos, ha reforçat la mai suficientment reconeguda tasca educativa i de cohesió social que s’està fent des de les entitats esportives i les seves juntes. Des de la secció local d’Esquerra podem dir amb satisfacció que hem treballat al màxim per fer realitat aquest equipament esportiu, i així garantir la pràctica esportiva en les seves diferents vessants d'iniciació, formació, competició, recreació i manteniment. Esquerra ha treballat des de dos vessants per fer possible el pavelló. Des de la Generalitat (Departament de Vicepresidència - Josep-Lluís Carod-Rovira) s'han invertit 342.400 € per fer possible el poliesportiu de Cervelló. A part, des del grup municipal d'Esquerra Cervelló s'ha treballat i s'ha facilitat tot el possible, votant sempre afirmativament en les diferents fases del procés, donant el màxim suport per fer realitat el poliesportiu i mantenint reunions amb la Secretaria d'Esports de la Generalitat.

Puigcercós, Sergi de los Rios, Empar Pont, Tarragona, Reus, consultes, referèndum
Camp de Tarragona

Joan Puigcercós encoratja a fer la gran consulta a Barcelona l’any 2011 per acabar de convèncer CiU i PSC de la conveniència del referèndum sobre la independència

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigcercós, s’ha reunit, acompanyat pel cap de llista per Tarragona, Sergi de los Rios, i la candidata número 3, Empar Pont, entre altres, amb persones que van participar o encara participen en l’organització d’una consulta popular sobre la independència de Catalunya en diversos municipis del Tarragonès i del Baix Camp. En concret han assistit organitzadors de Tarragona, Vilallonga del Camp i Roda de Berà, que treballen per fer-la a l’octubre, i de Reus, Cambrils, Torredembarra, Mont-roig del Camp, Constantí, la Canonja, el Morell i Riudoms, pobles on ja s’han celebrat. A més enllà d’agrair-lis la seva activitat, Puigcercós els ha encoratjat a ajudar en la mesura que sigui possible per poder fer realitat la gran consulta de Barcelona de l’abril de 2011, perquè “Barcelona és la ciutat que ens situa en el mapa”. “Des d’Arenys de Munt cap aquí hem aconseguit atreure la mirada del món cap a Catalunya perquè sàpigue que aquí hi ha un problema, però ens fa falta que ciutats com Barcelona i Tarragona també celebrin la seva consulta”, ha explicat Puigcercós.

Parada a la Plaça Sant Jordi
Salou

LA DIADA A SALOU

El passat dissabte celebràvem un cop més , la nostra diada, a Salou. Tal com va informar ERC Salou es desmarcava dels actes institucionals que organitzava l'Ajuntament i vam celebrar amb militants, amics i simpatitzants l'acte a la Plaça Onze de setembre. Vam comptar amb la presència del president de la comarcal, Pau Ricomà i  d'en Francesc Tarragona,Director dels Serveis Territorials de Governació.Els participants, una cinquantena,es van concentrar a la seu local  on es vam desplaçar al lloc dels actes.El president de la secció local, en Juanjo Gabriel i en Francesc Tarragona van fer uns parlaments.A continuació es va fer l'ofrena floral i es va cantar "Els Segadors".En acabar l'acte es va celebrar un esmorzar a la seu local. També es va instal.lar una paradeta amb informació i venda de material  per part dels membres de la secció local, que va estar molt visitada pels vianants que gaudien d'un matí assolejat. Va estar una diada molt entranyable i participativa.