Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sabadell

Sobre algunes especulacions a l’entorn d’Esquerra

Aquestes últimes setmanes, la renúncia del regidor-portaveu d’Esquerra a encapçalar de nou la candidatura municipal ha provocat interpretacions i especulacions de tot tipus. És possible que, com a partit, no ens haguem sabut explicar prou bé. El propi Magí Rovira, en roda de premsa, va dir què l’havia portat a prendre aquesta decisió. Fa mesos que els mitjans de comunicació denuncien, per boca pròpia o citant els grups polítics, la creixent crispació al si de l’Ajuntament. Però resulta que quan un regidor fa la mateixa denúncia i deixa palès que, amb aquest clima al Ple, no es pot fer política (o com a mínim, no una polícia constructiva i en favor de la ciutat), algú considera que aquesta explicació no és prou satisfactòria. El Magí Rovira té el suport de la secció local. I el de l’Executiva, per descomptat. Des del desconeixement més absolut del partit, s’ha volgut desprestigiar un dels òrgans de participació que tenim, que és el Consell de Política Municipal (CPM).

Jordi Preñanosa/Manresainfo.cat
Bages

250 persones a l’acte de presentació de Pere Culell

La sala gran del Sielu de Manresa va acollir, el passat divendres 18 de juny a la nit, l'acte de presentació de Pere Culell com a candidat d'ERC a l'alcaldia de Manresa. L'acte, que va comptar amb la presència del secretari general del partit Joan Ridao i les actuacions de BB Blues Connection i Projecte Bu, va aplegar unes 250 persones que no es van voler perdre la posada de llarg del nou candidat i que van aconseguir fer petita la discoteca manresana. Culell, en el seu discurs central, va explicar que el motiva “especialment” el fet que ara sigui un moment en que “la política no està gaire ben vist" i que pretén emmirallar-se en la figura del doctor Arola que va viure amb implicació republicana el canvi de segle XIX i que va morir el 1933. “Escoltar més i dialogar més amb la ciutadania”, va dir, “només així, en un moment complicat com el que vivim, aconseguirem una millor gestió econòmica, tot assegurant que, com en la seva professió, volia fer una política “al servei de les persones”.

Canet de Mar

Dignitat

El nostre objectiu sempre ha estat completar el mandat i complir el compromís amb Canet. En Rafel Dulsat i l’Òscar Figuerola ho desitjàvem, però no a qualsevol preu, el preu del xantatge permanent. No ha pogut ser perquè ens han expulsat del govern. Fèiem nosa. Per què? Perquè hem proposat una rebaixa dels sous dels polítics el 10%, perquè hem demostrat que és possible tenir un camp nou amb gespa a la zona esportiva i cedir els terrenys a la Generalitat per al segon Institut. Les propostes es van rebutjar. Per què? Vam proposar una rebaixa del 10% el mes de març dins el govern i a causa de la deslleialtat d’Unió ho vam fer públic el 15 d’abril. Tot abans de les propostes de retallades del govern espanyol. (Hi ha qui ho vol barrejar) Vam proposar una rebaixa del 10% per donar exemple. L’ajuntament ha aprovat un pressupost on baixa el sou dels treballadors, rebaixa els serveis i retalla els ajuts. Per què no van voler rebaixar-se el sou i predicar amb l’exemple? Hem defensat fins a l’extenuació que és possible un camp de futbol nou amb gespa a la zona esportiva i cedir els terrenys per al nou Institut.

Prats de Lluçanès

Dimecres, Ple Municipal

Aquest dimecres, hi ha convocat Ple Municipal. A sota, l'ordre del dia, el cartell i les mocions presentades pel Grup d'Esquerra i que es sotmetran a debat. Dia: 30 de juny de 2010 Hora: 19 h Convocatòria: primera Lloc: Sala de sessions de l’Ajuntament ORDRE DEL DIA 1.- Aprovació de l’acta anterior 2.- Aprovació ordenança fiscal prestació del servei Escola Bressol Municipal 3.- Aprovació expedient de modificació de crèdits núm. 3/2010. 4.- Aprovació reconeixement de crèdit 5.- Aprovació modificació Relació Llocs de Treball 6.- Aprovació establiment nou règim d’indemnitzacions membres de la Corporació 7.-Aprovació ordenança reguladora dels fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per l’Ajuntament de Prats de Lluçanès 8.- Aprovació delegació a la Diputació de Barcelona Facultats de Gestió, liquidació, inspecció i recaptació de tributs municipals9.- Ratificació Decret 73/2010 de 28 d’abril 2010 10.- Ratificació Acord Junta de Govern 8 de juny de 2010 11.

Els Pallaresos

ACCIDENT DE TRENS DE CASTELLDEFELS

Des de la Secció Local d’Esquerra Republicana dels Pallaresos, volem expressar el nostre més profund condol a tots els familiars de les víctimes del tràgic accident ocorregut la Nit de Sant Joan a l’abaixador de trens de Castelldefels. Igualment desitjat un ràpid restabliment de tots els ferits que en aquests moments s’hi troben ingressats en diferents centres hospitalaris. Malauradament, i a pesar de la promulgació per part del President de la Generalitat de declarar dia de dol Nacional (a tota Catalunya) aquest 24 de juny, observem amb incredulitat com el nostre Ajuntament ho ignora olímpicament i totes les banderes onegen com si rés hagués passat. Sembla inversemblant, com un gest tant poc costós com posar les banderes a mig pal, s’ignora amb tanta desconsideració.....i ho diem des de l’experiència de membres del nostre grup que en casos com aquest donen suport psicològic a víctimes i familiars. Des d’aquí, manifestem la nostra repulsa a l’Equip de Govern de l’Ajuntament per la seva manca de consideració.

Fornells de la Selva

2a Trobada d'Esquerra Gironès a Fornells de la Selva

El passat dia 20 de juny va tenir lloc a la població de Fornells de la Selva la 2ª trobada d’Esquerra de la comarca del Gironès. L’acte va reunir a unes 150 persones que al llarg de dia varen tenir ocasió de participar en les diferents activitats organitzades en motiu de la trobada. A les 11:30 h. hi va haver una exhibició de sardanes a càrrec de la colla Aires Gironins que varen delectar a tothom amb una excel•lent mostra d’aquesta dansa; l’exhibició va finalitzar amb una sardana de germanor. A partir de les 12:30 h., Francesc Triola -president de la secció local- va adreçar als presents unes paraules. Va continuar els parlaments Carme Capdevila, Consellera d’Acció Social i Ciutadania, que va fer unes interessants reflexions sobre el paper d’Esquerra en el moment actual i el futur més immediat. Finalitzats el parlaments i l’atenció als mitjans de comunicació es va convidar als presents a una copa de cava. A les 14:00 h. tothom es va desplaçar al pavelló i es va servir un arròs que varen preparar els membres de la secció local de la població.

Castelldefels

Esquerra se suma al condol per les víctimes de l'accident de Castelldefels

Esquerra Republicana de Catalunya vol mostrar el seu més sentit condol i solidaritat amb les víctimes de l'accident d'aquesta nit a Castelldefels que s'ha saldat amb 12 persones mortes i on 14 persones més han resultat ferides de diversa consideració. Des d'Esquerra es vol donar el màxim suport als familiars de les persones atropellades i es desitja una una recuperació ràpida de les persones que han resultat ferides. Esquerra també es vol sumar al dol oficial que ha decretat el Govern de la Generalitat de Catalunya.

Parlament de Catalunya
Vilassar de Mar

Visita al Parlament

Aquest dissabte 3 de juliol visitarem el Parlament de Catalunya i l'exposició de cartells de la Segona República de la mà de Josep Fornas, vilassarenc, diputat al Parlament de 1980 a 1984 i Creu de Sant Jordi el 2010. També estarà amb nosaltres el diputat maresmenc Pere Aragonès. La trobada serà a l'estació de Vilassar de Mar a les 9 del matí i acabarem aproximadament a les 13:00 del migdia. Reserves trucant al 607.945.199 o enviant un correu a vilassardemar@esquerra.org

Federació de Lleida

Esquerra demana criteris de rendibilitat de l'economia productiva en les inversions d'infraestructures

El senador per Lleida d’Esquerra, dins del grup parlamentari de l’Entesa, Josep Maria Esquerda, ha interpel•lat al Ministre de Foment, José Blanco, sobre els criteris de les inversions en infraestructures a Catalunya, tenint en compte que ha de ser el motor de la recuperació econòmica espanyola. A més s'ha referit al cas de Lleida. Esquerda ha plantejat la importància d'enviar i rebre mercaderies i permetre la mobilitat dels treballadors per a millorar la competitivitat i la productivitat. Respecte a Catalunya s'ha referit a les necessitats més peremptòries: que els ports de Barcelona i Tarragona siguin porta logística d'Europa, la posició determinant de la Generalitat en la gestió de l'aeroport de Barcelona i la desclassificació d'aeroports de Girona i Reus, millorar la xarxa de rodalies i la seva transferència ala Generalitat, i potenciar el corredor mediterrani de mercaderies amb bones connexions amb els ports. Respecte a la situació de Lleida, Esquerda ha explicat que és la província amb menys indústria i menys població, la més rural i agrícola, més tardana en turisme i la més extensa de Catalunya.

Federació de Lleida

Esquerra demana criteris de rendibilitat de l'economia productiva en les inversions d'infraestructures

El senador per Lleida d’Esquerra, dins del grup parlamentari de l’Entesa, Josep Maria Esquerda, ha interpel•lat al Ministre de Foment, José Blanco, sobre els criteris de les inversions en infraestructures a Catalunya, tenint en compte que ha de ser el motor de la recuperació econòmica espanyola. A més s'ha referit al cas de Lleida. Esquerda ha plantejat la importància d'enviar i rebre mercaderies i permetre la mobilitat dels treballadors per a millorar la competitivitat i la productivitat. Respecte a Catalunya s'ha referit a les necessitats més peremptòries: que els ports de Barcelona i Tarragona siguin porta logística d'Europa, la posició determinant de la Generalitat en la gestió de l'aeroport de Barcelona i la desclassificació d'aeroports de Girona i Reus, millorar la xarxa de rodalies i la seva transferència ala Generalitat, i potenciar el corredor mediterrani de mercaderies amb bones connexions amb els ports. Respecte a la situació de Lleida, Esquerda ha explicat que és la província amb menys indústria i menys població, la més rural i agrícola, més tardana en turisme i la més extensa de Catalunya.

5 valors
Sant Andreu

5 valors, 5 raons: et convidem a sopar amb Xavier Vendrell

El pròxim 28 de juny a les 20 h al Casal Lluís Companys iniciem el cicle '5 valors, 5 raons', orientat a cadascun dels eixos de campanya d'Esquerra: 1. Esquerra gent honesta a la política / 2. Esquerra forta / 3. Esquerra lliure / 4. Catalunya un sol poble / 5. Catalunya decideix Cada sessió, compartint un col·loqui-sopar amb destacades personalitats del partit, vol ser un espai per al debat fresc, el contrast distès i directe obert a tothom, sobre les 5 principals raons per les que creiem que Esquerra és la millor alternativa en cadascun dels 5 valors al voltant dels quals es mourà la campanya. Volem recordar els motius que tenim per combatre l'apatia i la desgana, parlant cara a cara. Per això demanem a un dirigent del partit que ens exposi 5 raons (en només 20 min) per les quals Esquerra destaca i, sobretot, us demanem a totes i tots que ens respongueu a quatre qüestions curtes: quina raó em convenç i ens motiva més?, quina raó em convenç i ens motiva menys?, què hem de fer per transmetre aquests missatges?, com puc i m'agradaria participar-hi? T'animem a venir a sopar amb nosaltres i en Xavier Vendrell i a començar a construir entre totes i tots aquesta campanya! Albert Castellanos, vicepresidència de Política Parlamentària i Polítiques Socials

Mollerussa
Mollerussa

L'ajuntament de Mollerussa regala al BBVA 213.720 €, més de 35 milions de les antigues pessetes

Algú es preguntarà si el títol d’aquest article és possible o és ciència ficció. A Mollerussa, encara que sembli mentida, aquestes coses passen. En el passat Ple del dia 13 d’abril de 2010, estava previst un acord per al refinançament d’uns préstecs. En realitat era allargar uns anys més la carència d’amortització; és a dir, no pagar durant el 2010 l’amortització corresponent a quatre dels 20 préstecs existents a mig i llarg termini. L’import de venciment d’aquests quatre préstecs ascendeix a 4.488.910 euros. Tots ells estan formalitzats amb el BBVA. La proposta consistia en allargar la carència i passar el tipus d’interès dels 12 anys restants a Euríbor trimestral + 1,25%. L’Equip de govern devia pensar que si no es paga el 2010, ja s’ho trobarà qui governi a partir del 2011. Però en la proposta d’acord, fosca i incompleta, no es deia res del tipus d’interès vigent per a aquests préstecs; ni quants diners podia suposar el fet de passar dels tipus actuals a l’1,25 % sobre l’Euríbor a tres mesos.

Sant Feliu de Llobregat

Resultats del 20-J a Sant Feliu

Deprès de moltes traves per part de l'Ajuntament. La consulta a Sant Feliu va tirar endavant amb un notable èxit d'organització. Aquests son els resultats definitius del 20 de Juny al nostre poble. Vots emesos..3086...8,67% Si....................2687..87,18% No.....................294...9,54% En Blanc...........101...3,28% nuls......................4...0,13%

Manual de crisis
Teià

Cop de destral a les polítiques socials

La crisi econòmica que afecta Catalunya i tota la Unió Europea és una crisi de llarg abast que necessita de canvis estructurals per part de les administracions públiques. Es tracta d’una crisi que requereix la construcció d’un nou model econòmic, que no consisteixi en una política monetària basada en l'especulació i la construcció; i la complaença del govern amb les entitats bancàries. El govern de Zapatero és un govern contaminat pel liberalisme econòmic, que amb actuacions populistes s’ha dedicat a repartir diners a tort i a dret, amb mesures que poc s’acosten a l’antiga idea socialdemòcrata de repartir la riquesa per disminuir les desigualtats socials. Prova d’això han estat les mesures del govern espanyol precedents a la crisi: 3.500 milions d’euros de la deducció per adquisició de vivenda; 7.000 milions d’euros que el govern espanyol va regalar a tots els contribuents per a l’estalvi de 400 euros en la declaració de la renda; 3.000 milions d’euros amb el xec bebè.

Agustí Cerdà, festa Esquerra-PV
Carlet

Esquerra es defineix com a l'alternativa política valencianista i d'esquerres per al País Valencià

Durant la Conferència de País celebrada ahir, Esquerra va presentar i aprovar un document que marcarà la línia política per als propers anys. Per a la seua aprovació es va comptar amb la participació de la militància. Esquerra Republicana del País Valencià va celebrar ahir diumenge 20 de juny la seua I Conferència de País. L'acte, que va tindre lloc a l'Octubre-Centre de Cultura Contemporània de València, va comptar amb la presència de vora un centenar de militants republicans. El Vicesecretari General de Coordinació Institucional, Enric Aloy, va ser l'encarregat d'obrir la Conferència. Aloy va animar als presents a continuar la feina encetada i va elogiar la participació que es generava amb la Conferència i el document aprovat. La ponència va ser defensada pel secretari d'Ensenyament i militant d'Esquerra-Camp de Morvedre, Ximo Graña, i va comptar amb el 98% dels vots a favor. El document assenta els fonaments i les línies mestres del posicionament d'Esquerra de cara al proper cicle polític.

Viladecavalls

Esquerra-Viladecavalls presenta tres mocions al ple de juny

El grup municipal d'Esquerra-Viladecavalls ha presentat tres mocions que hauran de ser debatudes al proper ple municipal. La primera de les mocions proposa restablir de forma permanent el doble sentit de circulació al Carrer Orenetes. La segona moció demana que des de l'Ajuntament es sol·liciti una reunió amb el Conseller Nadal i que des de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques es comprometin a augmentar la freqüència de pas dels trens que passen pel terme municipal de Viladecavalls i que tenen parada, tant a l’estació de Viladecavalls com a la de Sant Miquel de Gonteres, un compromís que haurà de tenir data de compliment. Finalment, la tercera moció vol que el plenari de l'Ajuntament manifesti el seu suport a la Iniciativa Popular (IP) presentada al Parlament de Catalunya, i admesa a tràmit per la Mesa, amb la finalitat que es convoqui un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya, d’acord amb la recent aprovada Llei de Consultes. Podeu descarregar-vos les mocions en pdf clicant als enllaços Moció de suport a l'exercici del dret a decidir Descarrega't l'arxiu Proposta sobre la gestió per l'augment de la freqüència de pas de trens de rodalies Descarrega't l'arxiu Moció per restablir el doble sentit del trànsit al Carrer Orenetes Descarrega't l'arxiu