Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Cardedeu

La consulta sobre la independència del 13-D a Cardedeu

Des d’ERC-Cardedeu felicitem molt sincerament la Plataforma ciutadana Cardedeu Decideix per tota la feina feta i l’excel•lent organització, així com també els centenars de cardedeuencs/ques que d’una manera o altra han col•laborat perquè la consulta de diumenge fos un èxit des de tots els punts de vista. Gràcies i enhorabona! Valorem molt positivament els resultats de la consulta, ja que, tot i tractar-se d'una consulta no vinculant i sense suport ni finançament governamental de cap tipus, la participació s'ha acostat al 30%. A més a més, la victòria aclaparadora del Sí, demostra que l'independentisme no és una opció minoritària, ni a Cardedeu, ni a la resta del país on s'ha consultat. Creiem que aquesta consulta és només l'inici d'un camí, difícil però no impossible, que, per una banda, reforça la democràcia participativa al nostre poble i, per altra banda, ens ha de dur indefectiblement a exercir el dret a l'autodeterminació de forma lliure i vinculant a tot el país.

Alcoi

Home lliure, recorda-te'n

“Un bisbe celebra una missa a Paracuellos amb símbols franquistes”. Amb aquest titular elpais.com informava el passat 2 de desembre de la cerimònia oficiada per Monsenyor Juan Antonio Reig al municipi madrileny. El bisbe d’Alcalá de Henares, segons relata el diari, va celebrar la missa amb una bandera franquista a l’altar i davant de destacats personatges ultradretans com ara Blas Piñar. Aquest succés passa tot just un any després que el President de la Conferència Episcopal Espanyola, Antonio María Rouco Varela, posicionant-se contra la Llei de la Memòria Històrica, diguera que “A vegades és necessari saber oblidar. No per ignorància o per covardia, sinó en virtut d'una voluntat de reconciliació i de perdó responsable i forta...”. Queda clar, doncs, que durant aquest any que s’acaba l’Església oficial ha volgut que oblidem; que oblidem els “nostres morts”. L’Església bé que s’encarregà al seu moment de recordar els seus “mártires por la fe”: Gairebé mig miler de màrtirs religiosos de la Guerra Civil, ja reconeguts durant el franquisme, caídos por Dios y por España.

carmel, modol
Federació de Lleida

Esquerra aconsegueix el compromís pel retorn del sobrecàrrec dels impostos sobre el gasoil satisfets pels pagesos catalans

La Comissió d’Economia del Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat l’esmena que Esquerra Republicana va presentar ahir a registre, en solitari, per demanar que el Govern retorni als agricultors i ramaders del nostre país el sobrecàrrec de l’impost sobre el gasoil que han satisfet durant el període comprès entre l’1 de gener i el 31 de desembre d’aquest any. El diputat Carmel Mòdol ha manifestat que ‘Esquerra sempre ha defensat els interessos del sector de la pagesia i era de justícia demanar aquesta devolució’, que serà factible tan bon punt el Congrés cedeixi la competència a les Comunitats Autònomes per deixar sense efectes el sobrecàrrec autonòmic de l’Impost sobre Vendes Minoristes de Determinats Hidrocarburs; un tràmit que està previst que s’aprovi aquesta mateixa setmana al Congrés dels Diputats. Amb aquesta esmena a la Llei d’Acompanyament, presentada per Esquerra en solitari, Carmel Mòdol explica que ‘no es busca res més que alleugerir la pressió fiscal sobre els pagesos i ramaders de Catalunya i esdevé un pas més en la lluita d’Esquerra per aconseguir que el gasoil agrari tingui una menor pressió impositiva aconseguint la consideració de gasoil professional’.

Federació de Lleida

Esquerra de Lleida demana el SÍ als 48.000 votants de la plana que poden participar als referèndums de diumenge

Per la seva part, Miquel Àngel Estradé qui també és alcalde a les Borges Blanques, on també es realitza la consulta aquest diumenge, ha destacat que els electes d’ERC han tingut també un paper fonamental “perquè un projecte com aquest requereix d’una transversalitat ideològica i partidista, i ERC porta l’independentisme a l’Adn”. Estradé ha assegurat que aquest diumenge els més de 200 alcaldes i 1800 regidors d’ERC de tot el país, treballaran per a que el dia “sigui una jornada festiva i cívica, per a que tots els ciutadans puguin expressar-se sense coaxions”. Estradé diu que tots aquests alcaldes i regidors d’ERC han treballat al costat de les entitats organitzadores per proporcionar-los-hi “tots els mitjans i facilitats per a que puguin organitzar la consulta amb totes les garanties, i per a que disposin de mitjans i logística suficient per a que el diumenge sigui tot un èxit”, també ha assegurat que la feina dels càrrecs electes de cada poble és la de “vetllar per l’ordre públic i preservar la bona convivència”.

Anoia

Agenda d'activitats Festes de Nadal i Reis a Vallbona

DISSABTE 12 DE DESEMBRE DE 2009 · MARATÓ SOLIDÀRIA Recollida de joguines noves Matí i tarda. Cau Vell Org. Vallbona Solidària i Creu Roja Anoia DISSABTE 19 DE DESEMBRE DE 2009 · A les 18h a l’Església de St. Bartomeu de Vallbona, CONCERT AMB LA CORAL NOVES VEUS de Capellades · A les 20h a la Sala Polivalent Jaume Calveras, Xucrut Teatre presenta l’obra: NO ET CONSUMEIXIS, una reflexió sobre els nostres temps i ritmes, la relació amb les nostres decisions, prioritats, valors i, per què no?, els nostres consums.Entrada gratuïta DIUMENGE 20 DE DESEMBRE DE 2009 · De 16.30h a les 20.30h al Poliesportiu, PARC INFANTIL amb inflables, Taller de falcons i molt més perquè els infants s’ho passin d’allò més bé. · A les 18.30h, Actuació dels FALCONS DE VALLBONA DIUMENGE 27 DE DESEMBRE DE 2009 · A les 18h a la Sala d’Exposicions, ARRIBADA DEL PATGE FARUK. L’Emissari de SSMM els Reis d’Orient vindrà a recollir les cartes de tots els infants de Vallbona. DIVENDRES 1 DE GENER DE 2010 A la 1h de la matinada a la Sala Polivalent Jaume Calveras, REVETLLA DE CAP D’ANY.

Anoia

El 13 de desembre, a Hostalets

La portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra, Anna Simó, atendrà als mitjans acompanyada de l’alcalde d’Hostalets de Pierola, Jordi Calpe, amb motiu de les consultes del 13-D. DIA: diumenge, 13 de desembre HORA: 12.15 h LLOC: Hostalets de Pierola (davant l’Ajuntament) HI INTERVINDRÀ: Anna Simó, portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra i Jordi Calpe, alcalde d’Hostalets de Pierola.

Vilassar de Mar

Un pas endavant, Esquerra respon

Un acte que lluny del to habitual en els cercles polítics, té la intenció de ser un pont directe entre tu i el teu representant polític, i es caracteritzarà per la possibilitat que tindràs de realitzar les preguntes que creguis més oportunes i del teu interès. Què ha fet Esquerra des que és al Govern? Com ha incidit ERC en l’agenda política catalana? Quines són les propostes de futur? Més preguntes? Totes les respostes! “Un pas endavant, Esquerra respon” El proper dimecres 16 de desembre a les 20:30 del vespre, Josep Ginesta, Secretari de Política Social i Pere Aragonès, Diputat al Parlament de Catalunya respondran les teves preguntes al vestibul de l'Ateneu Vilassanes , Carrer Sant Josep 35. Al finalitzar l’acte, hi haurà un refrigeri per a tots els assistents.  

Sant Fost de Campsentelles

Esquerra respon a Sant Fost de Campsentelles amb Anna Simó

Un cop triat el candidat a la presidència de la Generalitat i a un any vista de les eleccions, Esquerra inicia els actes de proximitat “Un pas endavant: Esquerra respon”. D'una banda, s'explicarà a la ciutadania què ha fet Esquerra des de que és al Govern i com ha incidit la força del partit en l'agenda política i l'aproximació cap als nostres posicionaments de determinats actors del país . De l'altra banda, s'exposarà quin és el seu full de ruta per aquest darrer any i cap a on volem anar en un futur. Per tant et convidem el dijous, 10 de desembre a 2/4 de 8 del vespre a l’acte que es celebrarà a l'Ateneu de Sant Fost de Campsentelles amb l’assistència d'Anna Simó, Portaveu i Diputada del Parlament de Catalunya que atendrà les preguntes i inquietuds dels assistents. Presentarà l'acte el President local Xavi Conesa. Al acabar el col·loqui és servirà un refrigeri.

Anoia

L’Ajuntament de Sant Martí de Sesgueioles dóna suport a les consultes.

El passat primer dia de desembre, l’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles reunit en sessió plenària va aprovar per unanimitat dels càrrecs electes assistents, la moció favorable a les consultes populars municipals per la independència. La proposta de l’equip de govern, el Grup Santmartinenc Independent – AM, de donar suport a una eventual consulta popular a la vil•la, va rebre la conformitat de tots els regidors presents, els quatre de GSI-AM i els dos de CIU. L’Alcalde Jesús Torrens, es mostrà “cofoi d’haver aconseguit el suport dels regidors convergents en la votació” alhora que ressaltava molt positivament el fet que “al municipi es compti amb uns vilatans, que amb l’objectiu d’organitzar una consulta sobre la independència a Sant Martí, ja estiguin treballant de valent en l’elaboració de tot el procés”.

Taradell

Temps difícils

Fa un temps ningú es podia imaginar, en el nostre entorn o en nosaltres mateixos, que arribaríem a viure situacions, en l’àmbit econòmic i laboral, com les que ens toca viure ara mateix. Les oportunitats de crear negoci es congelen per moments: les empreses tenen dificultats per tirar endavant i garantir l’ocupació que fins ara havien generat, les llistes de l’atur no paren de crèixer, bancs i caixes han deixat de finançar a empreses i particulars, els ajuntaments veuen retallat amb escreix els seus ingressos i parlen de retallar serveis. I per arrodonir-ho tot plegat, hi ha persones que treballen en “la cosa pública” que foten mà a la caixa. Finalment ens demanem: quan s’acabarà aquest mal aire que ens toca respirar? Des del grup municipal d’ERC de Taradell no ens queda més que ser optimistes, i des del nostre àmbit local, intentar donar propostes i ser prou imaginatius per, com a mínim, intentar suavitzar aquesta situació fent tot el que estigui a les nostres mans.

Lliçà d'Amunt

Els pisos de Ca l'Artigues, una oportunitat perduda

És una satisfacció que finalment s’hagin sortejat els pisos de protecció oficial de Ca l’Artigues i Can Salgot. Es tracta de la culminació d’un projecte que es va iniciar l’any 2003, amb la nostra entrada al govern, i que amb canvis, retocs i adaptacions s’ha portat fins a la penúltima fase. Recordem aquí que els partits que ara governen varen fer campanya contra aquesta promoció d’habitatge públic. Recordem les manifestacions contra els pisos, els arguments contra la massificació i la insuficiència dels servei urbans. Recordem el col·lapse circulatori anunciat, la impossibilitat d’aparcar per raó dels cotxes dels nous veïns. Recordem que amenaçaven amb una depreciació dels habitatges de l’entorn, ocasionada pel tipus de persones que anirien a viure als pisos. L’oposició que varen fer a aquest projecte els grups del PSC, CiU i PP que ara governen va ser salvatge. Fins i tot, ja estant al govern, han posat una querella criminal contra nosaltres per comprar el solar per fer els pisos.

Anoia

El conseller Huguet es reuneix amb el sector paperer de l’Anoia

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, es va reunir ahir divendres amb representants de les empreses del sector paperer de la comarca. En el marc de la trobada, que va tenir lloc a la Pobla de Claramunt, es va analitzar la situació del sector i els seus principals reptes de futur. El conseller va visitar després l’empresa J. Vilaseca SA, a Capellades, dedicada a la fabricació de papers de qualitat i papers especials. A la trobada, en què el conseller va estar acompanyat pel director del serveis territorials del Departament a la Catalunya Central, Josep Maria Palau, també hi van assistir l’alcalde de la Pobla de Claramunt, Santi Broch; el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Ramon Felip; el gerent de l’AIICA, Joan Carles Castell; el director general de J. Vilaseca, Jaume Batllori; el propietari de IPSA, Alvaro Sanllehí; el director de Virtisú Grup Jofel; Pedro Menderozqueta; el director general de Miquel Costas i Miquel, Jordi Mercader; el gerent de Joan Romaní Esteve, Joan Romaní; la directora de Fàbrica d’Ahlstom Barcelona, Laia Guarro; el gerent d’Ondulados Carme, Josep M.

Parlament de l'Emma Peiró després d'haver estat escollida
Teià

Emma Peiró és escollida cap de llista d’Esquerra per a les properes eleccions municipals

L’Assemblea Local d’Esquerra Teià, reunida el passat dimarts 3 de desembre, ha aprovat, amb els vots a favor de tots els assistents, l’elecció d’Emma Peiró per encapçalar la llista d’Esquerra a les properes eleccions muncipals. A l’acte hi han assistit més d’una vintena de militants i simpatitzants per donar suport a la nova candidata a l’alcaldia de Teià, entre ells, Jaume Oliveras, actual Secretari de Governació de la Generalitat de Catalunya. Durant l’acte, Emma Peiró ha manifestat que la confiança dipositada per militants i simpatitzants “m’ha donat força i coratge, i l’experiència a govern al llarg d’aquests 8 anys, em dóna la tranquil·litat per gestionar l’Ajuntament amb prou coneixements”. Emma Peiró té 36 anys, és llicenciada en Filosofia per la UAB i té un màster en Gerontologia Social Aplicada per la UB. Actualment és regidora de Medi Ambient, Cultura i Educació, portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Teià i primera tinent d’alcalde.

Roses

Campanya a favor del SÍ pel 13D a Roses

ERC de Roses fa campanya a favor del "SÍ" en la Consulta sobre la independència de Catalunya del proper 13 de Desembre a la Sala SUF de Roses entre les 9 i les 20 hores. S´han fet diverses enganxades de cartells i de pancartes així com difusió des dels mitjans de comunicació.

Anoia

Amb ERC Òdena, una escapada aprop

Des d’ERC Òdena us fem saber que per al proper diumenge 13 de desembre de 2009 organitzem una excursió lúdica - cultural cap a la comarca d’Osona; la sortida està oberta a tots els odenencs i odenenques i també a tothom de l'Anoia que vulgui apuntar-s’hi. Durant la visita, tot gaudint d’un entorn immillorable, coneixerem la ja típica Fira de l'Avet d’Espinelves, i cap al migdia ens desplaçarem a la ciutat de Vic per fer una visita pel seu centre històric i poder respirar l'ambient de la Consulta sobre la Independència de Catalunya que es farà, juntament a moltes d'altres viles i ciutats de Catalunya, a la capital osonenca. L’escala horària de la sortida és la següent: • 9h, sortida des de la Plaça de l’Església d’Òdena (nucli antic) • 11h a 13h, Fira de l’Avet d’Espinelves • 14h a 16.30h, Visita a Vic • 17.30h, tornada a Òdena El preu de la sortida és de 10€ per nens i 15€ per adults. Els interessats agrairíem que confirméssiu, fins del 10 de desembre, al telèfon 617 49 23 54 o bé esquerraodena@gmail.

Sant Pere de Vilamajor

El 13 de desembre, VOTA i decideix el teu futur.

El 13D, 13 de desembre del 2009, els ciutadans de Sant Pere de Vilamajor, juntament amb un centenar de municipis, exerciran el seu dret democràtic de participar en una consulta popular, on es plantejarà la següent pregunta: Està a favor que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, lliure, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?". Des de la Secció Local d’Esquerra, donem suport a aquesta iniciativa i animem a tothom a la participació. Sens dubte que nosaltres farem campanya a favor del SI, però el més important és la participació. Tot i que aquesta consulta popular no és vinculant, el fet d’obtenir una participació elevada és motiu suficient perquè els polítics facin o desfacin. Hem de demostrar, de manera ordenada i cívica, que els catalans i catalanes estan preparats per decidir. No volem que decideixin per nosaltres i volem que aquesta consulta popular, que avui és per decidir el futur del nostre país, esdevingui el pilar de la nostra democràcia.

Federació de Lleida

Esquerra assegura que no hi haurà buit legal abans de la implantació de la nova Llei de Comerç

Maria Àngels Cabasés, diputada d’Esquerra al Parlament de Catalunya ha assegurat avui que ERC evitarà el buit legal que podria produir-se mentre s’adapta la nova Llei de Comerç a la directiva europea Bolkestein, per impedir que alguns municipis puguin construir un centre comercial en trama no urbana i perjudicar al comerç local urbà. La diputada, ha recordat que ERC “al igual que l’alcalde Ros”, comparteix plenament el model de Lleida, amb un comerç dinàmic, i cohesionat “per a que els comerciants puguin exercir un comerç de qualitat com el que tenim a la capital del Segrià”. Cabasés ha explicat que ERC te dues maneres d’evitar aquesta transició temporal a la nova directiva: presentant una esmena a la Llei d’Acompanyament als pressupostos 2010 “per tant quedaria pactat i consolidat quin és el model de comerç català i no hi hauria cap tipus de buit legal”, o mitjançant un Decret Llei que és presentaria a l’últim consell de Govern el dia 15 de desembre, “sigui com sigui abans del dia 28 no hi haurà cap tipus de buit legal, i quedarà establert aquest model de comerç urbà que ERC sempre ha defensat pel comerç català i per la ciutat de Lleida, i del que Àngel Ros segur que també s’hi trobarà còmode”, explica la diputada Cabasés ha fet aquestes declaracions després de que ella, acompanyada per Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida, Vidal Vidal, Director dels Serveis territorials d’Innovació, Universitats i Empresa, i Montse Bergés, portaveu d’ERC a la Paeria, és reunissin amb representants de diferents associacions de comerços tant de Lleida (Fecom, Eix Comercial, Zona Alta, entre d’altres) com de diferents municipis de la comarca.