Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Mateu Chalmeta
ERC Badalona

Mateu Chalmeta lidera la resposta unànime anti-PP al ple

El regidor d'Esquerra, Mateu Chalmeta, va repetir una vegada més al PP en el ple municipal que es va celebrar ahir que "estan instal·lats en la mentida". No és doncs, la primera vegada que els ho recriminava. És més, "vostès saben perfectament que estan mentint, i els hi és igual. Tot per un grapat de vots", va afirmar. El plenari, que havia començat amb la notícia oficial de l'arribada del Corte Inglés i els jutjats, necessària per a la dinamització urbanística de la zona de Coll i Pujol; va ser enterbolit pel debat sobre la immigració a Badalona, arran de la visita de l'eurodiputada francesa a la recerca de campaments gitanos romanesos inexistents. Chalmeta va ser la punta de llança de la reacció en contra de la política a què darrerament sotmet el PP a la ciutadania. "Vostès estan embrutant una vegada i una altra el bon nom de Badalona, mentre nosaltres ens esforcem a treballar per desenvolupar polítiques a favor de la integració". Els regidors del PP van anar-se crispant, i més al sentir-se al·ludits quan Chalmeta els va recordar la coneguda sentència de Joseph Goebbels, cap de propaganda de l'NSDAP: "Si una mentida es repeteix prou, acaba per convertir-se en realitat".

Valls

L’assemblea comarcal prepara la campanya per al Parlament

Els militants d’ERC de Valls i de l’Alt Camp es van reunir en assemblea el 27 de setembre passat per determinar els actes de precampaña i campanya que tindran lloc a Valls i a altres punts de la comarca per a les elecions al Parlament de Catalunya. A l’assemblea van assistir Sergi de los Rios i Empar Pont, cap de llista i candidata número 3 per la circumscripció electoral de Tarragona. La reunió va servir per acordar la tipologia d’actes que es duran a terme. Així mateix, es va treballar en una primera proposta de calendari i llocs per a aquestes activitats.

Premià de Dalt

pla de barris i josep font

la reunio entre premia de dalt i mar per acometre el pla de barris de Santa anna i santa maria , compta amb la participacio del reg d' erc , josep font , com a responsable d' obres i serveis aposta per la creacio d' una oficina unica de gestio per gestionar l' inversio mes important mai rebuda a Premia de dalt

ERC Cervelló

Esquerra Cervelló es suma a la vaga general

Les reformes econòmiques i del mercat laboral impulsades pel govern espanyol, amb el suport de CiU, carreguen la responsabilitat de la crisi en els treballadors i treballadores. El govern Zapatero no va saber reaccionar quan tocava, ni va ser capaç de posar fre a les malifetes d'especuladors ni a la disbauxa del sector bancari. Finalment, quan no han tingut més remei davant els devastadors efectes d'una crisi que havien arribat a negar, han emprès una retallada sense precedents dels drets dels treballadors, pensionistes i aturats. En lloc d'afavorir l'entrada al mercat de treball han abaratit la seva expulsió, en lloc de blindar les condicions dels futurs pensionistes les han posat en qüestió, i en lloc de millorar la situació dels aturats han apostat per empitjorar-les. Però a més, la crisi, el sacrifici de la classe treballadora, ha estat més gran als Països Catalans. La crisi derivada de l'espoli de l'especulació del capital, i de l'espoli de l'Estat espanyol, ha fracturat greument el mercat de treball al nostre territori.

Olesa de Bonesvalls

PLA DE LA SAVINA

La moció presentada per UPO-ICV-EUIA-EPM, d’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla general d’ordenació. SECTOR PLA DE LA SAVINA va ésser desestimada pels vots en contra del GOOB, PSC i Esquerra i l'abstenció del regidor Antonio Garcia Medina. A diferència de l'anterior votació aquest cop CiU no es va abstenir i hi va votar a favor. Esquerra, tal i com va manifestar en el seu moment (veure Vent de Dalt del maig 2010), s'oposa totalment a aquest pla i entén que s'han de buscar millors alternatives per a la construcció de la nova escola.

Mercat Municipal de Simat
Simat de la Valldigna

Presentació del Pla d'Acció Local a Simat

El propassat dijous es va celebrar al mercat municipal de Simat de la Valldigna la presentació del Pla d’Acció Local de l’Agenda 21, on acudiren representats de les principals forces polítiques del municipi i una cinquantena de persones representants de tots els sectors de la societat simatera. Aquest Pla d’Acció té per objectiu permetre el desenvolupament de Simat de la Valldigna des d’un punt de vista sostenible, integrant en el desenvolupament econòmic i social el respecte pel medi ambient. El document ha estat redactat després de diversos tallers molt participatius per part de la ciutadania i agents socials que, altruïstament, han volgut participar en un procés de debat acurat cap al futur més immediat de Simat, en definitiva, cap a la sostenibilitat. El Pla d’Acció Local de l’Agenda 21 consta de 66 accions organitzades en línies estratègiques, entre les que destaquen una proposta de Parc Cultural per a l’entorn del darrer Monestir cistercenc que queda en peu al territori valencià, de la mesquita de la Xara i de la infraestructura hidràulica històrica que hi ha en aquest entorn.

El Prat Radio entrevista a Georgina Oliva just al finalitzar l'acte
El Prat

XERRADA-DEBAT SOBRE LA LLEI DE SERVEIS SOCIALS

El passat dia 13 de setembre, vam realitzar un acte per fer arribar als assistents, d'una manera directa i clarificadora, que aquesta llei suposa un pas endavant en el aprofundiment de l'estat del benestar. Aquesta llei es va crear per tenir una autonomia pròpia nacional tal com necessita qualsevol estat lliure per poder desenvolupar, amb independència, una bona política social. 

En Pere Aragonès en un moment de l'acte
El Prat

ACTE ACCEPTACIÓ IP A TRÀMIT PEL PARLAMENT DE CATALUNYA

El passat 9 de juliol a la Sala de Conferències del C.Cívic dels Jardins de la Pau, en Pere Aragonès, Diputat al Parlament de Catalunya i Ponent en la Llei de les Consultes, va fer una exposició clarificadora de la importància que té l'acceptació a tràmit de la IP per la Consulta per la Independència. Aquest acte, va coincidir amb la publicació de la sentència del Tribunal Constitucional on ha deixat ferit de mort a l'Estatut en aspectes tant importants con la llengua, el finançament i el tema de la nació. Amb aquesta sentència, el TC ha dictaminat que "Catalunya i la voluntat del poble català expressada en el referèndum per l'Estatut no caben dins l'Estat Espanyol". Tan brusca ha estat la rebaixada amb el ribot que en un futur ens podríem trobar que "les comunitats d'Aragó i de Castella i Lleó, entre d'altres, podrien regular un referèndum si copiessin la nostra Llei de Consultes i Catalunya no. No han servit de res les retallades fetes, inicialment, entre Zapatero i Mas, no han servit de res les retallades i l'aprovació realitzades a les Corts espanyoles i no ha servit de res, que Sa Majestat Joan Carles I, signés l'Estatut, doncs tots, segons el TC, han fet i acceptat una llei anticonstitucional.

En Joan Camps i altres companys a la rua del 5 de juny "Salvem l'Artesà"
El Prat

ERC dona suport a "SALVEM L'ARTESÀ", Campanya de l'A. VV. NUCLI ANTIC

La secció local d'ERC del Prat, dona tot el seu suport a l'Associació de Veïns del NUCLI ANTIC en la seva campanya "SALVEM L'ARTESÀ" i, des d'aquí, la volem FELICITAR per la Festa que l'Associació va organitzar el passat dissabte 5 de juny amb la col·laboració de diferents entitats com L'Artesà, Les Escarxofes del Prat, els Gegants Delta Prat, els Gegants Carmeta i Sisquet i els Diables del Prat. MOLTES FELICITATS i AQUÍ ENS TENIU PEL QUE NECESSITEU!!!

Can Costelleta
El Prat

ESQUERRA DEFENSA CREAR UN ESPAI RURAL A L'ENTORN DE CAL COSTELLETA

El portaveu municipal d'ERC va preguntar a l'equip de govern pel magre futur de cal Costelleta. La manca de sensibilitat de l'equip de govern amb el nostre passat ha contribuït a la pèrdua de importants senyals de la nostra identitat. La pèrdua de l'entorn de les cases d'en Puig n'és un exemple. Ara amb la urbanització de banda i banda del barri de la Barceloneta es tenia la oportunitat de salvaguardar en un paratge urbà un monument al nostre passat rural; els jardins Mon Racó, el canal de rec i la masia de cal Costelleta formava un bon conjunt i era una bona oportunitat peraconseguir-ho. La resposta donada pel regidor d'urbanisme al ple va ser contundent: no hi haurà indult, cal Costelleta serà enderrocat. Aquesta una situació única.

Carme Capdevila, Consellera d'Acció Social i Ciutadana
El Prat

CESSIÓ DE TERRENYS PER A LA CONSTRUCCIÓ D'UNA NOVA RESIDÈNCIA DE LA TERCERA EDAT

El ple va aprovar per unanimitat els convenis on els propietaris fan la cessió dels terrenys situats al Prat Sud per tal de oferir-los al departament d'Acció Social i Ciutadania per a una futura construcció d'una residència de la tercera edat. Cal destacar que durant aquesta legislatura la Consellera d'ERC, Carme Capdevila, ja va inaugurar fa un parell d'anys una residència de la tercera edat i centre de dia a la nostra ciutat.

El Prat

ESQUERRA EN DESACORD AMB LA CREACIÓ D'UN INSTITUT ESCOLA A SANT COSME

Joan Camps denuncià que aquesta mesura impulsada pels ST d'Educació del Baix Llobregat ha estat precipitada i improvisada i no afavoreix la inclusió educativa. Així mateix va demanar en el ple la reconsideració de la mesura, prorrogant un any els equips directius, fer l'avaluació del Pla Educatiu d'Entorn i consensuar amb el professorat dels dos centres les mesures a adoptar. Va destacar que el factor fonamental per l'obtenció d'uns resultats positius es la implicació del professorat en tot procés educatiu i especialment en un barri com el de St. Cosme, implicació que la proposta no te, tal com es va posar de manifest amb el comunicat llegit en el ple pels representants del professorat.

Joan Camps, regidor d'ERC al ple municipal
El Prat

EL SECTOR PAPERERA UN EXEMPLE MÉS DE LA PARÀLISI URBANÍSTICA AL PRAT

L'equip de govern i l'empresa propietària dels terrenys on s'ubicava la històrica Paperera, l'any 2008 van signar un conveni on la propietat es comprometia a presentar en un termini de 3 mesos la proposta de modificació puntual del pla general metropolita per fer possible el canvi d'industrial a residencial. El ple va ratificar el conveni durant l'any 2009. Hores d'ara han transcorregut més de 18 mesos i d'acord amb la resposta donada pel regidor d'urbanisme al portaveu d'ERC, " el més calent es a l'aigüera". És a dir, tot està com el primer dia.

La nova executiva acompanyada d'en Jordi Milà
El Prat

NOU PRESIDENT I NOVA EXECUTIVA A LA SECCIÓ LOCAL

Resultat de l'assemblea organitzada aquest passat 14 de maig, la secció local va escollir al company Lluís Pérez com a nou President i, amb la seva elecció, es va generar la nova executiva local del Prat quedant formada de la següent manera: Secretaria d'Organització: Jordi Castillo Secretaria de Finances: Artur Novell Secretaria d'Imatge i Comunicació: Jordi Ibern Secretaria de la Dona: Carme Cusó Secretaria de Política Institucional: Anna Torres Representant les JERC: Xavier Morales Representant i portaveu del G. Municipal a l'Ajuntament i portaveu: Joan Camps Durant l'assemblea ens va acompanyar en Jordi Milà, President de la Federació Comarcal del Baix Llobregat d'ERC.

Ajuntament
Prats de Lluçanès

Ple Municipal, 30 de setembre

Aquest dijous dia 30 de setembre, a les 7 de la tarda hi ha convocat Ple Municipal a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès. Tot seguit us anunciem l'ordre del dia establert per l'alcalde i les propostes d'acord presentades pel Grup d'Esquerra. Recordeu que, a més, hi ha possibilitat en el torn de precs i preguntes d'intervenir. L'ordre del dia és el següent: 1.- Aprovació de l’acta anterior 2.- Aprovació Compte General 2009 3.- Aprovació expedient de modificació de crèdits núm. 4/2010. 4.- Aprovació declaració crèdits incobrables 5.- Aprovació reglament règim intern Casal del Jovent 6.- Ratificació Acord Junta de Govern 27 de juliol de 2010 7.- Donar compte dels decrets d’alcaldia 8.- Donar compte de les juntes de govern 9.- Mocions 10.- Precs i preguntes El Grup Municipal d'Esquerra presentarem les següents propostes d'acord: - En relació a la línia elèctrica. - En motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. - Per a declarar Prats de Lluçanès municipi moralment exclòs de la Constitucó espanyola.