Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Simat de la Valldigna

Simat aposta pel reciclatge.

Simat aposta pel reciclatge. L’evolució de recollida d’envasos lleugers, paper i cartró , vidre, roba, oli domèstic de l’any 2001 fins al 2009, queda reflectida en les gràfiques següents. Com queda reflexat en els gràfics, l’evolució del reciclatge a Simat és progressiva, augmentant significativament a partir de l’any 2008. En el 2010 l’aposta de l’ajuntament és intensificar la recollida selectiva i és per això que, des de la Regidoria de Medi Ambient, s’aposta per millorar el servei, augment els contenidors de paper – cartró i els iglús d’envasos lleugers, que passen de vora una dotzena a més de trenta, tot i que suposa una millora en el servei. A partir d’aquest mes de juliol, el servei l’assumeix l’empresa Joaquim Lerma. L’ augment del número de contenidors de paper - cartró i dels envasos lleugers(plàstic), no ha suposat cap despesa als ciutadans i ciutadanes de Simat. En quant als iglús de vidre, que també han augmentat en número, la nostra intenció es aconseguir tindre els mateixos que d’envasos i de cartró per aconseguir punts de concentració.

País Valencià

Simat aposta pel reciclatge

Segons les dades recollides per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat de la Valldigna, l'evolució de la recollida d'envasos lleugers, paper i cartró, vidre, roba i oli domèstic ha experimentat una evolució progressiva entre els anys 2001 i 2009, augmentant molt significativament a partir de 2008. A les següents gràfiques es pot visualitzar clarament aquesta evolució. Evolució del reciclatge de cartó i paper: Reciclatge de cartró i paper a Simat entre 2001 i 2009 Evolució del reciclatge de vidre: Reciclatge de vidre a Simat entre 2001 i 2009 Evolució del reciclatge d'envasos lleugers: Reciclatge d'envasos lleugers a Simat entre 2001 i 2009 En 2010, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Joan Serra, 'l'aposta de l'Ajuntament és intensificar la recollida selectiva i per aconseguir-ho, estem millorant el servei amb l'augment dels contenidors de paper/cartró i els d'envasos lleugers. Aquest han passat de vora una dotzena a més de trenta'. El dirigent republicà ha afegit, a més, que aquest increment en el nombre de contenidors no suposarà cap despesa extra per als ciutadans i ciutadanes de Simat.

Ullastrell

ACTE: POUM - DIMECRES 21 a 2/4 de 9 al Casal

Fa anys que se sent a parlar del POUM a Ullastrell i la majoria de vilatans no han estat convidats a parlar-ne. Des d’Esquerra creiem que és bàsica la participació de totes i tots en el què serà el Pla de desenvolupament urbà dels propers anys a Ullastrell. És per aquest motiu que el proper DIMECRES 21 de Juliol a les 20:30 i a l’altell del Casal us convidem a assistir a un acte on podrem parlar sobre el POUM i on us explicarem les idees que Esquerra presentarà a l’Ajuntament. I també ens agradria escoltar la vostra opinió i és per això que esperem que no hi falteu!!

Vilanova i la Geltrú

Aprovat l'Àmbit territorial del Penedès

Després d'anys de petició i demanda de reconeixement de la singularitat particularitat i identitat pròpia del Penedès ahir dimecres 14 de juliol el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat l'Àmbit territorial del Penedès, el pas previ per esdevenir vegueria. Sens dubte, va ser un dia històric del qual ens hem de sentir orgullosos i com va dir el diputat del Penedès, Miquel Carrillo, avui s'ha col·locat el Penedès en el mapa de Catalunya corregint així un error històric que anàvem arrossegant. La sessió del Parlament va comptar amb la presència de diversos alcaldes i regidors del territori, membres de l'Institut d'Estudis Penedesencs, de la Plataforma per una vegueria pròpia i d'altra gent de les diverses comarques que conformes l'Àmbit: Anoia, Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf.

esport; teià
Teià

Esport per a tothom

Moltes vegades, quan parlem d’esport, ens ve al cap la pràctica competitiva regulada per federacions, com poden ser uns jocs olímpics. Però l’esport és molt més que això, també és fer excursions, bicicletades en família, classes d’spinning al gimnàs o sortir a passejar per la Riera. En realitat, tot té connotacions esportives, per tant s’ha d’actuar considerant tots els vessants, nivells i necessitats. Perquè cadascú interpreta l’esport d’una manera diferent: competició, salut, integració... Des de fa dues legislatures el Consell Català de l’Esport (dirigit per Esquerra Republicana de Catalunya) està treballant des d’aquest prisma. En la primera etapa amb en Rafel Niubó com a Secretari General de l’Esport, es va apostar decididament per l’esport escolar i l’esport per a persones amb discapacitat i, en la segona, amb l’Anna Pruna com a Secretaria General, s’estan desenvolupant programes per la inclusió i el foment de la pràctica esportiva per a dones.

Cartell Acampada Jove 2010
Barcelonès Nord

L'Acampada Jove compleix 15 anys

Les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC), munten com cada any l'Acampada Jove, enguany a Montblanc, que durant un cap de setmana acull desenes de milers de joves independentistes en el que és el festival musical més important dels Països Catalans. Que aquest any se celebri la seva quinzena edició, és tot un certificat d'èxit. L'edició d'aquest any va dels dies 15 al 17 de juliol, i anirà desgranant un programa replet de concerts que podeu trobar a la plana web de l'Acampada: www.acampadajove.cat

Sallent

Sallent moralment exclòs de l’àmbit de la Constitució espanyola

En el Ple del passat divendres, 9 de Juliol, la totalitat de regidors van votar favorablement a una moció que declarava el nostre municipi, moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució espanyola. La mateixa moció convidava a tothom a particpar a la manifestació de l'endemà, dissabte 10 de juliol. L'acord va arribar després d'una reunió en que hi va assistir un regidor de cada grup municipal, que després d'una breu deliberació, van aconseguir un acord de concens. Durant el debat de la moció, la nostra portaveu, Mirella Cortès, va demanar que es posés una senyera i una estelada al balcó de l'Ajuntament, les quals es van col·locar poc després d'acabar-se el Ple. Sense cap mena de dubte, un gest simbòlic, però no per això menys important en el camí cap a la independència de Catalunya.

Camp de Tarragona

El secretari de Joventut destaca que Tarragona serà la demarcació catalana amb més Oficines Joves en funcionament per lluitar contra la crisi

Les del Priorat i la Conca de Barberà ja estan en funcionament, la del Baix Camp s'inaugura aquesta tarda i la del Tarragonès, la setmana vinent El secretari de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Eugeni Villalbí, acompanyat del president del Consell Comarcal del Tarragonès, Eudald Roca, ha fet aquest matí la conferència Les polítiques de joventut del segle XXI a Tarragona per analitzar la realitat juvenil, fer balanç de les polítiques per a joves impulsades pel Govern i explicar quines creu que han de ser les línies d’actuació en aquest àmbit en un futur. Durant la seva intervenció, el secretari ha afirmat que actualment estem vivint una crisi econòmica, política i de valors i que la gent jove n’és un dels col·lectius més vulnerables. Villalbí ha explicat quines han estat les actuacions de la Secretaria de Joventut per donar respostes a aquesta situació. A nivell econòmic i d’emancipació, la Secretaria de Joventut ha fet una aposta per impulsar la formació, la qualitat ocupacional i l’emprenedoria i l’accés a l’habitatge.

Camp de Tarragona

Pere Muñoz interpel·la el Govern i li demana explicacions sobre el canvi de dates per a la decisió sobre el cementiri nuclear

El senador per Tarragona, Pere Muñoz, interpel·larà al Govern espanyol el pròxim Ple del 20 de juliol sobre quan té previst l'aprovació definitiva de la ubicació Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus radioactius i si pensa abordar abans amb els partits polítics i les Comunitats Autònomes aquest consens necessari que fixa l'acord del Congrés dels Diputats del 23 de juny de 2010. Pere Muñoz argumenta en el text d'aquesta interpel·lació que, després de la resolució del 29 de desembre de 2009 del Ministeri d'Indústria per a la selecció de municipis candidats a situar la instal·lació del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus radioactius, ja ha transcorregut el termini de presentació d'al·legacions, el personal d’ENRESA ja ha visitat els vuit municipis candidats i ha realitzat els tràmits d'avaluació de les candidatures. Per això, el senador pregunta si el Govern ha rebut l'informe final de la Comissió Interministerial, encarregada d'analitzar les candidatures sobre els municipis idonis on situar la instal·lació, i quan es farà públic aquest informe.

ERC Badalona

L'Acampada Jove compleix 15 anys

Les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC), munten com cada any l'Acampada Jove, enguany a Montblanc, que durant un cap de setmana acull desenes de milers de joves independentistes en el que és el festival musical més important dels Països Catalans. Que aquest any se celebri la seva quinzena edició, és tot un certificat d'èxit. L'edició d'aquest any va dels dies 15 al 17 de juliol, i anirà desgranant un programa replet de concerts que podeu trobar a la plana web de l'Acampada: www.acampadajove.cat

Premià de Mar

Daniel Torres anirà en el número 69 de les llistes, al Parlament de Catalunya.

El Consell Nacional d’ERC va ratificar aquest dissabte les llistes que presenta a les eleccions al Parlament de Catalunya de la propera tardor. El nostre president, Daniel Torres, ocuparà el número 69 d’aquestes llistes. Per la seva part, el nº1 del partit pel Maresme, Pere Aragonès, ocupa el número 7 a les llistes pel Parlament de Catalunya. Daniel Torres veu difícil que des d’aquesta posició arribi a treure l’acte de diputat tot i que confia en el gir que al seu entendre està donant la intenció de vot a ERC. El dijous 22 de juliol hi haurà a un acte en relació a les eleccions al Parlament de Catalunya. El director general de Governació, Jaume Oliveras, oferirà al Centre Cívic una xerrada al voltant de la Llei de Consultes.

Tarragonès

El secretari de Joventut destaca que Tarragona serà la demarcació catalana amb més Oficines Joves en funcionament per lluitar contra la crisi

Les del Priorat i la Conca de Barberà ja estan en funcionament, la del Baix Camp s'inaugura aquesta tarda i la del Tarragonès, la setmana vinent El secretari de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Eugeni Villalbí, acompanyat del president del Consell Comarcal del Tarragonès, Eudald Roca, ha fet aquest matí la conferència Les polítiques de joventut del segle XXI a Tarragona per analitzar la realitat juvenil, fer balanç de les polítiques per a joves impulsades pel Govern i explicar quines creu que han de ser les línies d’actuació en aquest àmbit en un futur. Durant la seva intervenció, el secretari ha afirmat que actualment estem vivint una crisi econòmica, política i de valors i que la gent jove n’és un dels col·lectius més vulnerables. Villalbí ha explicat quines han estat les actuacions de la Secretaria de Joventut per donar respostes a aquesta situació. A nivell econòmic i d’emancipació, la Secretaria de Joventut ha fet una aposta per impulsar la formació, la qualitat ocupacional i l’emprenedoria i l’accés a l’habitatge.

Baix Empordà

1.500.000 Gràcies: Som una nació i ja hem decidit

El passat dissabte 10 de juliol es va dur a terme a Barcelona la multitudinària manifestació organitzada per Òmnium Cultural sota el lema SOM UNA NACIÓ, VOLEM DECIDIR. Més d’1.500.000 persones ens vam manifestar cívicament pels carrers de Barcelona per reclamar la independència de Catalunya. Després dels continus atacs per part del Tribunal Constitucional contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, la societat catalana ha decidit que ja n’hi ha prou i que cal superar l’autonomisme, i avançar cap a la independència. Des del Baix Empordà més d'una desena d'autocars organitzats per les diferents Plataformes per les Consultes Populars i partits polítics com Esquerra o CDC, van sortir de les principals poblacions cap a la manifestació Des d’Esquerra volem agraïr a la societat civil del Baic Empordà per col·laborar d’una forma tan enèrgica a la crida a la mobilització, demostrant així que les catalanes i els catalans estem farts del menyspreu continuu de l’Estat Espanyol i que volem decidir el futur del nostre país.

Isaac Albert, junt a l’alcalde informa sobre l’adquisició de la finca de Torrebonica per part de la Fundació Sant Llàtzer, i del projecte que s’ha de desenvolupar en aquesta finca.
Terrassa

L’Ajuntament i la Fundació Sant Llàtzer adquireixen la finca de Torrebonica

L’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, la presidenta del Consorci Sanitari de Terrassa, Núria Paniello, el tinent d’alcalde d’Acció Social i Drets Civils, Isaac Albert, i el director-gerent del Consorci Sanitari de Terrassa i de la fundació, Pere Vallribera, van informar ahir als mitjans de comunicació sobre l’adquisició, per part de la Fundació Sant Llàtzer, de la finca de Torrebonica, i el projecte que s’ha de desenvolupar en aquesta finca. Torrebonica és una finca de gairebé 275.000 m2, ubicada a l’extrem oriental del terme municipal de Terrassa. A la finca hi ha dos edificis que sumen gairebé 10.000 m2, que històricament han tingut funcions socials i assistencials. L’objectiu d’aquesta adquisició és reactivar la utilització de la finca ubicant-hi nous serveis i equipaments docents, sanitaris, socials i assistencials, creant un espai comú per al coneixement, els serveis socials i sanitaris i empreses emprenedores que contribuiran al desenvolupament econòmic i social del territori.

ERC Sitges

El Parlament aprova l'àmbit de planificació Penedès

La Generalitat ja pot encarregar el nou mapa de Catalunya que inclogui el Penedès. El ple del Parlament del 14 de juliol ha aprovat la llei per crear l'àmbit de planificació Penedès. Probablement ha estat el dia més important pel Penedès en 30 anys de Parlament. Amb l’aprovació de l’àmbit de planificació, el nostre territori ha aconseguit una fita reivindicada des que al 2004 l’Institut d’Estudis Penedesencs va publicar el manifest que donaria lloc a la Plataforma per la Vegueria Penedès i a l’adhesió dels 4 consells comarcals (Anoia, Alt Penedès, Garraf, Baix Penedès) i 63 ajuntaments que representen el 90% de la població. Esquerra celebra especialment l’aprovació de l’àmbit perquè hem estat l’únic partit que ha mantingut una coherència demostrada en relació al Penedès. Els nostres regidors i alcaldes han aprovat en tots els casos les mocions municipals en favor de l’àmbit i de la vegueria. Però ja des d’un inici, en el debat al mateix Parlament sobre la llei del Pla territorial general de Catalunya del 1995, quan es van aprovar els àmbits de planificació, Jordi Portabella –actual regidor de Barcelona i aleshores diputat– va presentar una esmena per crear l’àmbit Penedès, i CiU la va tombar.

Ple a l'Ajuntament de Girona
Girona

El PP es queda sol al ple de Girona defensant el TC

El Partit Popular va ser l'únic en el ple municipal de Girona del dimarts a la nit que va defensar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya. Primer es va quedar sol defensant una moció del mateix partit en què sol·licitava acceptar la sentència, “tancar el debat i centrar-nos a buscar solucions als problemes reals de la gent”. La resta de grups municipals, el PSC, CiU, ERC i ICV, van votar en contra de la moció popular. El portaveu més crític va ser Joan Olòriz (ICV), que va advertir als populars que “primer van actuar com a piròmans amb l'Estatut i ara no poden voler fer de bombers”. Des del PSC, el portaveu Joan Pluma va acusar el PP d'haver generat tota la confrontació i va afirmar que “aquest país no pot tirar amb trampetes, sinó amb gent que sumi” i va acusar el PP d'haver apostat per la “catalanofòbia” en un moment donat. El portaveu de CiU, Carles Puigdemont, va reforçar el fet que “Catalunya és una nació” i va criticar la sentència del TC per haver “tret la legitimitat popular” del que va aprovar el poble en referèndum.

Agramunt

LA DIRECTORA DE LA FIRA PRESENTA LA SEVA DIMISSIÓ

Dimissió com a Directora de la Fira però no renuncia a Regidora de Turisme Finalment, després de més d’un any i mig, l’alcalde d’Agramunt ha convocat novament el Comitè Organitzador de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, tot i que els seus estatuts diuen ben clarament que es duran a terme dues reunions a l’any. Ja hi estem acostumats a que l’Equip de Govern se salti protocols i formalismes, però quan es tracta de prendre decisions importants com el futur que li volem a la nostra Fira cal una mica més de rigor. De fet, tot i que el nom que porta el Comitè li atorga una finalitat organitzativa, l’alcalde ha convertit aquestes reunions en una sessió informativa de les decisions que ell ha pres prèviament. Enguany, tot i que no figurava ni a l’ordre del dia, s’iniciava la sessió amb la dimissió de la regidora Elisabet Vicens com a directora de la Fira, per incompatibilitats professionals, tot i haver-se mantingut en el càrrec més d’un any en situació de letargia.