Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alcoi

Per l'escola pública, laica i valenciana, fora la religió de l'escola

Esquerra Republicana del País Valencià participarà en les manifestacions convocades arreu del País Valencià per la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, que tindran lloc el proper dimarts 1 de desembre. Esquerra participarà amb la pancarta "Per l'escola pública, laica i valenciana, fora la religió de l'escola". La marxa tindrà lloc a les principals ciutats valencianes a les 19 hores: ALACANT: Serveis Territorials CASTELLÓ: Casa dels Caragols VALÈNCIA: Plaça de Manises Us hi esperem!!

Federació de Lleida

Esquerra Respon a Artesa de Segre amb Carmel Mòdol

Carmel Mòdol, diputat d'Esquerra, va participar ahir en una xerrada amb militants i càrregs d'Artesa de Segre, per explicar i exposar l'actual situació política i el paper d'Esquerra en la mateixa, en un acte que va tenir lloc a la sala d'actes de l'ajuntament d'Artesa, dins de la gira "Esquerra Respon", que els alts càrregs d'Esquerra estan duent per tot el territori per apropar la política a tothom.

Pineda de Mar

Pere Aragonès elegit cap de llista a les municipals 2011

Pere Aragonès serà el cap de llista per ERC a les properes eleccions municipals de Pineda. La decisió es va aprovar la tarda del dissabte 24 d'octubre en una assamblea. També es va decidir que l'actual regidora Mònica Palacín serà la número 2 del partit. L’únic punt de l’ordre del dia en l’Assemblea ha estat aquest i s'ha fet amb consens. Pere Aragonès ha dit que pren el relleu de Mònica Palacín amb molta il.lusió i responsabilitat i ha explicat en el seu parlament que l'objectiu és augmentar la representació a l'Ajuntament de Pineda. Mònica Palacín ha dit que espera poder acompanyar Aragonès la propera legislatura. Tots dos han dit que per ells és un moment emocionant perquè s'inicia un nou repte amb molta il.lusió per poder fer un bon resultat el 2010. També han remarcat que "la feina a l'equip de govern és molt positiva i per tant, volem incrementar el nostre pes per afavorir les millors polítiques per Pineda". Tots dos han parlat del seu bagate polític amb responsabiltiats tant al partit com a l'Ajuntament, i al Parlament de Catalunya i per tant, s'han mostrat convençuts que els pinedencs "sabran valorar aquest aspecte".

Anoia

Bellprat i Argençola també recolzen les consultes populars

Dos municipis anoiencs més, i ja en són tretze, s’han sumat a donar suport a les consultes populars per la independència. Durant la celebració del Ple Ordinari corresponent al mes de novembre, els regidors de l’Ajuntament d’Argençola aprovaren una moció de suport a la celebració d’una eventual consulta popular per la independència; la proposta presentada pel grup d’ERC al municipi, fou aprovada per unanimitat gràcies als vots favorables dels dos regidors de ICV i el de CIU. Per altra banda el consistori de Bellprat, congregat en Assemblea Veïnal, també va decidir exposar el seu suport a qualsevol entitat i/o associació del municipi que desitgi consultar a la població sobre la independència de Catalunya; la proposta de l’equip de govern, Units per Bellprat – AM, va rebré el suport unànime dels veïns de la vila.

ERC Piera

ALCALDIA TANCA L’AGENDA DE CURSOS I ACTIVITATS DEL 1R TRIMESTRE DEL 2010

Després de l’èxit dels cursos i activitats que s’han organitzat des de les regidories de l’ajuntament per al 4t trimestre de 2009 i coordinades des del departament d’alcaldia, per l’alcalde Jordi Madrid. Arriba una nova edició de L’AGENDA. Pel desembre de 2009, totes les cases rebran el nou recull d’activitats conjuntament amb el ViladePiera.cat. En aquesta agenda si podrà trobar diferents propostes; lúdiques, cursos, tallers, xerrades, tertúlies, activitats infantils i sortides per descobrir l’entorn de Piera. Tot un grapat d’activitats que no us podeu deixar perdre. Si teniu previst dur a terme qualsevol activitat durant els mesos d’abril a juny de 2010 podeu fer-nos arribar la informació al departament d’alcaldia, al següent correu electrònic: alcocerbj@ajpiera.cat  

Nou Barris

PREMIS FRANCESC LAYRET 2009 amb Joan Puigcercós

Aquest divendres 27 de novembre de 2009 celebrem els Premis Francesc Layret que aquest any recauran sobre l'Escola Valenciana i el Casal de Joves de la Guineueta. Us recordem que l'hora de trobada és a les 20:30 h al restaurant del Fòrum Nord. Recordar que per fer la confirmació i l'ingrés corresponent cal trucar al 670465801. A més a més, cal destacar que el sopar comptarà amb la presència del president d'Esquerra i candidat del partit a la eleccions del Parlament de Catalunya, Joan Puigcercós. T'hi esperem!

Esquerra t'escolta i respon
Teià

“Un pas endavant: Esquerra respon” al Maresme

Aquesta campanya vol fomentar tot un seguit de trobades en diferents poblacions del territori català, també al Maresme, per tal d’explicar les passes fetes fins el moment des d’Esquerra al govern de la Generalitat de Catalunya. A més, també es vol exposar la guia que marcarà el camí al llarg d’uns mesos futurs crucials per a les aspiracions a nivell nacional. El contacte proper entre polítics i ciutadans assistents a la trobada serà la clau per acostar les idees a simpatitzants, militants i amics d’Esquerra; i també per poder recollir aquelles propostes que puguin ajudar a assolir els objectius nacionals. Des d’Esquerra Teià animem a tothom a participar-hi. Actes programats Dimecres 25 de novembre, a les 19.30h, Argentona. Georgina Oliva. Dijous 26 de novembre, a les 20.30h, Malgrat de Mar. Anna Simó. Dissabte 28 de novembre, a les 12h, Mataró. Joan Ridao. Dimecres 2 de desembre, a les 19.30h, Sant Andreu de Llavaneres. Josep Ginesta.

Sant Fost de Campsentelles

Què pensa ERC del peatge de la B-500?

Les comarques d’ERC del Maresme, Vallès Oriental i Barcelonès Nord fan públic Sant Fost el seu NO al peatge de la B-500 Aquest passat dilluns dia 23 de novembre, va tenir lloc a Sant Fost de Campsentelles una trobada convocada per les seccions locals d’ERC afectades pel traçat del Túnel de la B-500, i la qual tenia per objectiu fer pública la nostra oposició al possible peatge. I és que malgrat que encara no hi ha cap document definitiu presentat, per part de la Conselleria de Política Territorial, però davant de totes les veus que originen conflictes, Esquerra serà la primera en demanar i negociar les màximes mesures de protecció mediambientals, de mobilitat i econòmiques, treballant colze a colze amb tots aquells que la seva voluntat passi per trobar les millors mesures de preservació del medi. És per això que els regidors, alcaldes i diputats d’Esquerra d’aquestes comarques ens hem posat d’acord per fer un front comú en contra del possible peatge de la futura b-500.

Anoia

Jorba rep 12.000 euros pel seu nou equipament esportiu El Puig

L'oficina d'equipaments esportius de la Diputació de Barcelona ha aprovat un ajut econòmic de 12.000 euros, per contribuir al finançament de les diverses actuacions d'arranjament i millora que l'Ajuntament de Jorba ha portat a terme al seu complex esportiu municipal, integrades en el projecte d'adequació d'aquesta infraestructura. Aquest equipament esportiu municipal anomenat El Puig està format pel camp de futbol, en el qual juga la Unió Esportiva Jorba, una piscina d'estiu i un servei de bar amb terrassa. Amb aquest ajut, es finançaran les despeses que ja s'han realitzat, com ara el projecte tècnic de legalització de les activitats, la reparació de les rajoles de la piscina municipal, la compactació del sauló i les noves banquetes del camp de futbol, l'aparcament de bicicletes i la reparació d'una part de la tanca del camp de futbol. En conjunt s'ha portat a terme unes actuacions per un import de 19.179,52 euros, que s'han finançat amb els 12.000 euros d'aquesta subvenció i una aportació de l'Ajuntament de Jorba de 7.

ERC Piera

EL MERCAT D’INTERCANVI ARRIBA A PIERA

El Grup Medi Ambient Anoia Sud realitzarà la Fira d’Intercanvi en col•laboració amb la regidoria de medi ambient, encapçalada pel regidor d’ERC-Piera Jaume Raventós. Aquest fira prenten ser una experiència sense interès monetari i oberta a tothom qui vulgui oferir o necessiti alguna cosa: objectes, materials, llibres, coneixement, temps, menjar, companyia... En definitiva, qualsevol mena d’intercanvi o cessió. La Fira es farà els últims dissabtes de mes, de 10 a 14h, a partir del dissabte 28 de novembre, a la pista del Gall Mullat. Només cal portar el que vulgueu exposar, regalar o intercanviar.  

Anoia

El PSC rebutja la moció d’ERC a favor de les consultes populars a Montbui

Una vegada més a la comarca, el grup dels socialistes va votar negativament a la proposta de donar suport a una eventual consulta popular municipal. Ahir al vespre, durant la celebració del Ple Ordinari a Sta. Margarida de Montbui, el grup municipal d’Esquerra va presentar a deliberació la moció de suport a les consultes populars municipals per la independència; la proposta presentada pel regidor republicà Jordi Mercader, que va rebre el suport del grup d’ICV, fou declinada pels 11 vots en contra del PSC. “Sostenint sempre la llibertat i el dret de les persones a decidir”, les argumentacions de Jordi Mercader en defensa de la moció durant la seva consideració, foren acceptades pel regidor d’Iniciativa, però malauradament no van satisfer els regidors socialistes.

Vista panoràmica de la Serralada Litoral captada des de Teià
Teià

Esquerra Teià manté la vicepresidència del Parc de la Serralada Litoral

La primera tinenta d’alcalde i regidora de Medi Ambient, Emma Peiró, manté la vicepresidència del Parc de la Serralada Litoral. Després de dues legislatures ostentant-ne la presidència, a través de l’Andreu Bosch, Teià manté un paper rellevant en aquesta institució, a la qual ha aportat una bona empenta en la gestió i difusió des dels seus inicis. Entre els anys 2007 i 2009, l’Andreu Bosch va ser-ne el president i va passar el relleu a l’alcalde de Montornés del Vallès, Daniel Cortés. L’acord contempla compartir la presidència entre les comarques del Vallès Oriental i del Maresme. Per informar-vos sobre la proposta d’activitats, les notícies del parc, veure vídeos i imatges i conèixer itineraris, podeu accedir a la pàgina web del Parc de la Serralada Litoral: www.diba.es/parcsn/parcs/index.asp?parc=6, on veureu, en primer lloc, la vista que es pot captar des del mirador de Teià.

Federació de Lleida

Esquerra celebra la inclusió de la reforma de Successions en la Llei de mesures

Cabasés ha celebrat especialment la inclusió de la reforma de l’Impost de Successions que Esquerra ha impulsat, després que el conseller d’Economia i Finances així ho ha avançat, en el debat de la Llei de pressupostos de la Generalitat del 2010: ‘és important emprendre determinades actuacions de caire tributari, necessàries i justes, com és el cas de la reforma de l'Impost de Successions. Esquerra celebra que el conseller Castells hagi anunciat en aquest Ple, la inclusió d’aquest punt en la Llei de mesures fiscals’. La reforma convertirà aquest impost en un veritable instrument de justícia fiscal que permet un repartiment equitatiu de la càrrega tributària i que recupera la progressivitat de l’impost. ‘No s’ha de penalitzar l’estalvi que genera una família mitjana al llarg d’una vida i que traspassa als seus successors directes’, ha destacat Cabasés. la diputada independentista ha explicat que la posició favorable d’Esquerra a la Llei de mesures també ve donada per factors com l’adaptació d’aquesta als temps que corren.

Anoia

Esquerra aconsegueix el compromís del Govern per accelerar la construcció del ramal Igualada-Barcelona de l’Eix Transversal Ferroviari

Marina Llansana ha defensat la urgència d’aquesta nova línia ferroviària que reduirà el temps de trajecte entre Igualada i Barcelona, i Nadal respon fixant una data per al primer tràmit. Són milers els ciutadans de la Conca d’Òdena que voldrien utilitzar el transport públic ferroviari per desplaçar-se a Barcelona, però que no ho poden fer per la lentitud d’un trajecte de 60 quilòmetres que triga més d’una hora i mitja en realitzar-se. La diputada d’Esquerra Marina Llansana s’ha referit a aquesta realitat durant la sessió de control al Govern d’aquesta tarda al Ple del Parlament de Catalunya i ha preguntat al Conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, quines previsions té el Govern sobre l’Eix Transversal Ferroviari (ETF) i especialment per una connexió ràpida de la Conca d’Òdena amb el Port de Barcelona, passant per Martorell. Llansana s’ha interessat en saber ‘quin és el calendari concret d’execució’ i ha insistit que ‘el Govern hauria d’adquirir un compromís pressupostari, perquè el que estem plantejant és una inversió al territori de primera necessitat’.

Anoia

ERC Vilanova del Camí suggereix dos ambiciosos projectes pel FEIL 2010

El grup municipal d’Esquerra al consistori vilanoví ha sol·licitat que, en l’elaboració del Fons Estatal d’Inversió Local, hi consti la implantació de fibra òptica i la creació d’una xarxa de servidors wifi pel municipi. Tot i ésser rebutjada la moció presentada el passat 5 de novembre a la Junta de Portaveus, on s’expressava la voluntat d’ERC que el projecte FEIL 2010 fos elaborat per tots els grups municipals, entitats, associacions, però sobretot amb la col·laboració de la ciutadania en general mitjançant la celebració d’un procés participatiu, els regidors republicans essent conscients de la importància d’aquest fons d’inversions pel municipi, han seguit treballant en l’estudi de les necessitats de tots els vilanovins i vilanovines. Així, valorant que el FEIL d’enguany se centra en les noves tecnologies, el grup d’Esquerra Republicana de Catalunya ha proposat que en la seva elaboració hi constin dos projecte cabdals per la societat vilanovina, la implantació del cablejat de fibra òptica al centre urbà i la creació d’una xarxa de servidors wifi que permetin la connexió d’Internet a varis nuclis del municipi.

Anoia

Carme diu sí al dret a decidir

En el darrer ple de l’Ajuntament de Carme la totalitat de les forces polítiques que el configuren (Esquerra Republicana de Catalunya, Convergència i Unió i Independents per Carme) van presentar una moció conjunta de suport a les consultes populars municipals per a la independència. El document aprovat per unanimitat felicitava la gent i els representants d’Arenys de Munt per haver demostrat que el dret a decidir és possible; acordava donar suport quan es reuneixin les condicions necessàries i hi hagi suficient consens social i polític a les iniciatives de les entitats cíviques per a la celebració de les consultes populars i instava l’associació Decidim.cat a establir una estratègia conjunta i coordinada. Aquest document es farà arribar a diferents institucions per al seu coneixement. Paral·lelament recordar que en el ple extraordinari del dia 2 de novembre Carme va aprovar les ordenances fiscals per l’any 2010. La voluntat del grup de govern va ser la de no apujar els impostos donat el moment econòmic que passen les famílies.

Vilassar de Mar

Inauguració biblioteca

Un dels grans dèficits culturals de Vilassar de Mar és veurà arranjat amb la inauguració de la biblioteca pública Ernest Lluch aquest divendres. Un dels equipaments imprescindibles per donar resposta als requeriments d’una població que s’aproxima als 20.000 habitants. Aquesta biblioteca ha costat molt a les arques públiques, de la Diputació, de la Generalitat i del nostre Ajuntament. Va costar molt a Esquerra tirar endavant el projecte en els moments en els que teníem responsabilitats de govern, vam haver de convèncer socis i no socis, i ens en vam sortir perquè per a nosaltres la cultura és bàsica pel futur dels nostres convilatans. No podem menys que felicitar a tots els vilassarencs, convidar-los a la festa d'inauguració on el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i l'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, inauguraran la nova biblioteca el proper divendres 27 de novembre a les 18:30 de la tarda.