Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Bages

Oriol Junqueras a Castellbell i el Vilar

El dissabte passat, dia 12, l'eurodiputat Oriol Junqueras visità la secció local de Castellbell i el Vilar/Marganell. A 2/4 de 12 del migdia feu una visita a les monges de Sant Benet, com agraïment per haver participat en la consulta popular del 25A a Marganell. L'acompanyaren l'Albert Mulero, president de la secció local, el Lluís Oliveras com a president de la Federació Comarcal i Pere Culell, candidat per Manresa entre d'altres. A les 12 del migdia i a la sala de plens de l'ajuntament de Castellbell (plena de gom a gom) l'Oriol Junqueras dissertà sobre “Les colònies tèxtils: passat i futur” No cal dir que la diada fou un gran èxit de participació i sensibilització.

Sant Sadurní d'Anoia

NOTA DE PRENSA DEL GRUP MUNICIPAL

Arran de la nota de premsa que el govern municipal ha fet arribar aquesta setmana, justificant l'endeutament de l'Ajuntament, des d'ERC volem aclarir: Efectivament la situació econòmica que viu l' Ajuntament és molt millor a la que l'any 1995 va entomar el nou govern de CIU i ERC. En tant sols cinc anys el coeficient d' endeutament existent al final del mandat (1991-1995) del govern de PSC i CIU es va reduir a la meitat. A partir de l'any 2000 fins el 2007 el deute es manté destacant una activitat inversora molt important, que ha permès tenir un nou pavelló, una piscina coberta i ampliada, el casal d' entitats, l'ampliació de la casa dels avis, la compra i estabilització de la Fassina de Can Guineu... Amb el nou govern de CIU - AMI iniciat el 2007 amb suport del PP a partir de 2008 les inversions municipals han decaigut qualitativament i en eficiència. En aquest sentit seria interessant que el govern publiqués els coeficients de tots els anys. La darrera dada de la nota de l' Ajuntament, on s'indica que el coeficient d' endeutament del 2009 és del 59% és poc real.

Federació de Lleida

ESQUERRA DEMANA AL SENAT UN DEBAT SOBRE ELS TRANSPORTS DE LLEIDA

El senador per Lleida d’Esquerra dins del grup parlamentari de l’Entesa, Josep Maria Esquerda, ha presentat avui una interpel•lació per a debatre's en el pròxim Ple del Senat del dimarts 22 de juny, sobre l'evolució de les comunicacions que passen per Lleida, especialment dels serveis i projectes del ferrocarril per a passatgers i mercaderies, els projectes vials i els serveis aeris. Esquerda subratlla que “el Govern ha apostat pel ferrocarril d'alta velocitat per a passatgers i pel transport de mercaderies per ferrocarril, però queden altres trajectes que no són de llarga distància que no estan tan al dia”. També diu Esquerda que “zones com Lleida, amb totes les seves comarques, amb un gran desequilibri econòmic pel que fa a les àrees litoral i metropolitana de Catalunya, poden i han de millorar les seves comunicacions públiques, tant terrestres com aèries per a poder continuar amb el seu desenvolupament”.

Torredembarra

El Dr. J.Mª. Murià a Torredembarra

El passat dijous dia 10 de juny, la Secció Local d’ERC, va organitzar una xerrada col•loqui amb el Dr. José Mª Murià, Mexicà, fill de pares Catalans exiliats en època de la dictadura franquista. Doctor i membre de l’Acadèmia de Historia Mexicana. President de “El Colegio de Jalisco i Creu de Sant Jordi. L’acte es titulava: ”L’Exili català a Mèxic” Va ser un autèntic plaer escoltar aquest Mestre de les paraules. Un relat colpidor de les adversitats dels exiliats, abans d’arribar a Mèxic, ja que tots estaven a França. D’allí el govern Mexicà flectava vaixells carregat per anar a Mèxic. Altres països d’Amèrica Llatina també en van flectar algun, però molt pocs. Primerament l’any 1937 ja van exiliar 456 nens i nenes fills de famílies treballadores de la costa mediterrània, tothom es pensava que tornarien aviat i ho van perdre tot, inclús la noció de la seva identitat original. El govern Mexicà va rebre als exiliats amb els braços oberts. Tot i així, l’angoixa i les ganes de tornar van ser paleses durant tota la seva vida, ja que la vida del dictador es va allargar més del que tothom s’esperava.

Josep Caparrós, candidat Municipals 2011
La Ràpita

Caparrós: “transparència, humilitat, treball en equip i proximitat marcaran el Govern municipal de la Ràpita la propera legislatura”

Aquesta tarda, a la seu d’Esquerra de la Ràpita, el president de la Secció Local, Joan Josep López; el secretari d’Organització, Albert Salvadó, i el candidat a l’alcaldia de la Ràpita per a les eleccions municipals de 2011, Josep Caparrós, han fet pública la reelecció del candidat per a les properes eleccions municipals. En aquest sentit, Joan Josep López ha remarcat que la Secció Local de la Ràpita ha reelegit Josep Caparrós com a candidat d’Esquerra a l’alcaldia per unanimitat, en una assemblea que ha comptat amb una gran participació de la militància. López ha volgut destacar la notable experiència que ha adquirit el candidat i en aquests moments portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Josep Caparrós, i no s’ha estat de dir que “era un diamant en brut que a poc a poc es va polint”. El secretari d’Organització, Albert Salvadó, ha comentat que “Esquerra consolida la seva renovació encetada la legislatura passada. Amb la tria del cap de llista comença el procés per formar una candidatura capaç de generar il·lusió i confiança a la gent, que ens ha de permetre pujar el número de regidors i, per tant, governar al municipi”.

Vilafranca del Penedès

La llei de l’àmbit Penedès anirà al ple del 14 de juliol amb acord de tots els grups

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana comunica que la llei per crear l’Àmbit Penedès avança de forma imparable. El diputat penedesenc Miquel Carrillo ha confirmat que “si no hi ha res de nou, el ple del dia 14 de juliol aprovarà l’àmbit Penedès sense cap esmena, amb acord de tots els grups”. Carrillo ha remarcat que “teníem com objectiu aprovar l’àmbit Penedès dins aquesta legislatura amb tots els partits i ara tothom veu que era possible aconseguir-ho, és el millor escenari per al Penedès”. El diputat republicà agraeix els esforços de tots els qui han intervingut en el procés per fer possible el reconeixement del Penedès, com han demanat de forma inapel·lable els ajuntaments i els consells comarcals: “avui el mèrit és que s’hi sumin fins i tot els que, d’entrada, no n’eren partidaris; aquest ha estat el full de ruta que sempre hem defensat des d’Esquerra, davant els que en demanaven l’aprovació amb els vots d’ERC, CiU i PP”. Al Parlament de Catalunya s’ha reunit aquest dijous dia 10 la ponència legislativa per debatre les esmenes a la “Llei de reconeixement del Penedès com a àmbit de planificació” i s’han posat d’acord en tots els punts, de manera que el text de la Llei s’aprovarà per consens de tots els grups.

Urgell

Candidatures d'Esquerra Urgell al Parlament

La federació comarcal d’Esquerra de l'Urgell ha escollit en Tomàs Pujol i Castells i la Sara Bailac i Ardanuy per formar part de la llista per Lleida al Parlament de Catalunya. La sala gòtica del castell de Verdú ha estat l'escenari que ha fet possible l'elecció per majoria de dues persones perseverants i que tenen clar que esquerra és l'eina per assolir els objectius per fer avançar el nostre país. Pujol va ser director territorial de Benestar i família i actualment és regidor d'esports i educació a l'Ajuntament de Tàrrega i director territorial de Governació i Admnistracions Públiques de la Generalitat de Catalunya. Bailac, llicenciada en ciències polítiques i especialitzada en estudis de dones i gènere és agent d'igualtat d'oportunitats per la Diputació de Lleida a Tàrrega. Presidenta de les joventuts d'esquerra Tàrrega i secretària nacional de la dona, està a punt de publicar el seu segon llibre de poesia Venen turbulències. Les dues persones escollides han mostrat la seva satisfacció per formar part de la candidatura d'esquerra i s'han brindat a treballar amb la resta de la candidatura per tal de què esquerra aconsegueixi els millors resultats.

Federació de Lleida

Candidatures d'Esquerra Urgell al Parlament

La sala gòtica del castell de Verdú ha estat l'escenari que ha fet possible l'elecció per majoria de dues persones perseverants i que tenen clar que esquerra és l'eina per assolir els objectius per fer avançar el nostre país. Pujol va ser director territorial de Benestar i família i actualment és regidor d'esports i educació a l'Ajuntament de Tàrrega i director territorial de Governació i Admnistracions Públiques de la Generalitat de Catalunya. Bailac, llicenciada en ciències polítiques i especialitzada en estudis de dones i gènere és agent d'igualtat d'oportunitats per la Diputació de Lleida a Tàrrega. Presidenta de les joventuts d'esquerra Tàrrega i secretària nacional de la dona, està a punt de publicar el seu segon llibre de poesia Venen turbulències. Les dues persones escollides han mostrat la seva satisfacció per formar part de la candidatura d'esquerra i s'han brindat a treballar amb la resta de la candidatura per tal de què esquerra aconsegueixi els millors resultats.

Prats de Lluçanès

Vols ser voluntari/voluntària per a la independència?

Esquerra - Prats de Lluçanès convoca a una sessió oberta a tothom per informar sobre la INICIATIVA POPULAR de la consulta oficial sobre la independència de Catalunya, acceptada la setmana passada a tràmit pel Parlament de Catalunya. La reunió tindrà lloc aquest dimarts dia 15 de juny a la Sala Cal Bach a les 9 del vespre. En aquests moments claus pel futur del nostre país, ens cal sumar esforços per seguir avançant en pas fer cap a la independència. Us hi esperem!

Castelldefels

Esteve Sebastià i Riera sera el proper cap de llista a les eleccions municipals del proper 2011 per ERC Castelldefels.

El passat divendres 11 de juny, l'assemblea local d'ERC Castelldefels aprovava per unanimitat l'elecció d'Esteve Sebastià i Riera com la persona que encapçalarà les llista d'ERC Castelldefels a les eleccions municipals del proper maig del 2011. Esteve Sebastià va manifestar després de la seva elecció "és per mi un orgull encapçalar la llista d'ERC Castelldefels, agafant el relleu de la bona feina feta per Àngels Coté" Tot seguit va deixar clar "que seguirem treballant des del compromís i la coherència que ha caracteritzat la feina d'ERC Castelldefels i ens comprometem a ser el motor de canvi, l'alternativa real al model actual del govern municipal del PSC+CIU+ICVEUiA i a la seva manera d'entendre la política i de fer-la, allunyada de la realitat i les necessitats de la ciutadania" Esteve Sebastià, de 32 anys, castelldefelec de naixement i amb una llarga trajectòria de participació i vinculació al teixit associatiu, cultural i esportiu de Castelldefels, ha estat membre de l'Assemblea de Joves, de l'Agrupament Escolta, del Centre Excursionista, de l'Agrupació de Cultura Popular, de la Plataforma Castelldefels Decideix i de diferents plataformes de defensa del territori i la natura a la nostra ciutat.

Marc Sanglas, Esquerra, Eleccions
Vallès Occidental

Marc Sanglas, de Sant Llorenç Savall, candidat d’Esquerra del Vallès Occidental al Parlament de Catalunya

El passat divendres 11 de juny, a Vacarisses, en el marc del congrés comarcal d’elecció de candidats i candidates al Parlament de Catalunya, la militància d’Esquerra de la comarca va ratificar pràcticament per unanimitat la candidatura presentada pel llorençà Marc Sanglas per a encapçalar la representació d’Esquerra Vallès Occidental a les llistes d’Esquerra per a les eleccions de la tardor. Marc Sanglas, de 38 anys i advocat de professió, va ser regidor durant 14 anys i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall durant l’últim mandat. A nivell d’Esquerra, ha estat president d’Esquerra Vallès Occidental durant 8 anys i actualment és el Secretari Nacional de Política Municipal d’Esquerra. A la mateixa assemblea, varen ser escollits per a acompanyar Marc Sanglas a les llistes d’Esquerra, per aquest ordre: Arés Tubau, actual tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Rubí; Isaac Albert, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa; Helena Solà, candidata a l’alcaldia de Cerdanyola del Vallès; el sabadellenc Juli Fernàndez, actual director de l’Agència Catalana de la Joventut; Rosa Rovira, tinent d’alcalde de Santa Perpètua de Mogoda; Marcel Coderch, de Sant Cugat del Vallès, vicepresident de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions; Lurdes Serra, de Ripollet; Lluís Soler, portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Viladecavalls; Txell Ricart, regidora de medi ambient de Vacarisses, i Joan Ballbé, exalcalde d’Ullastrell.

Jesús Viñas, Esquerra, consell nacional, Terrassa
Vallès Occidental

Jesús Viñas, escollit Conseller Nacional

Jesús Viñas, vicepresident d’Esquerra Terrassa, va estar escollit com a nou Conseller Nacional d’Esquerra, en el decurs del Congrés Comarcal Extraordinari que va tenir lloc el passat divendres a Vacarisses. La única candidatura presentada, la d’en Viñas, va obtenir un ampli suport, amb només 10 vots en blanc, front als 69 favorables. Aquest Congrés va servir també per aprovar la llista de candidats de la comarca del Vallès Occidental que formaran part de la candidatura de Joan Puigcercós a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Federació de Lleida

Carmel Mòdol, Maria Àngels Cabasés i Silvia Estany candidats pel Segrià a les llistes d'Esquerra per les properes eleccions al Parlament

Un cop hagi finalitzat l'elecció dels candidats i candidates per part de tots els congressos comarcals, la Comissió Electoral elaborarà una proposta d’ordenació de les llistes que haurà de ser ratificada per l’Executiva Nacional i, posteriorment, pel Consell Nacional que s'ha de celebrar el 10 de juliol. Com a novetat a les llistes d’enguany, el nou reglament va més enllà de la Llei d'igualtat i suposa un pas endavant en la paritat, perquè en cada tram de tres persones hi ha dues persones d'un gènere i una tercera de l'altre gènere. Carmel Mòdol s’ha mostrat convençut que aquest any, un cop més, “donarem un tomb a les enquestes, sabem que els resultats en principi no semblen satisfactoris, però estem convençuts que les coses aniran millor com ha passat altres vegades”, i això és degut a que “tenim un magnífic balanç per presentar, unes expectatives de futur pel país obertes, tenim en marxa una recollida de signatures per tirar endavant el referèndum per la independència de Catalunya i aquest lideratge polític ens permetrà també connectar amb les ciutadans de Catalunya i de Lleida”.

Terrassa

Jesús Viñas, escollit Conseller Nacional

Jesús Viñas, vicepresident d’Esquerra Terrassa, va estar escollit com a nou Conseller Nacional d’Esquerra, en el decurs del Congrés Comarcal Extraordinari que va tenir lloc el passat divendres a Vacarisses. La única candidatura presentada, la d’en Viñas, va obtenir un ampli suport, amb només 10 vots en blanc, front als 69 favorables. Aquest Congrés va servir també per aprovar la llista de candidats de la comarca del Vallès Occidental que formaran part de la candidatura de Joan Puigcercós a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Els congressistes van avalar la candidatura de Marc Sanglas, amb 73 vots a favor i 5 en blanc, així com també la resta d’integrants de la llista, entre els que podem trobar, en tercer lloc, al Tinent d’Alcalde de la nostra ciutat, Isaac Albert.

Federació de Lleida

Esquerra demana al Govern que expliqui les accions previstes per influir en la reforma de la PAC

Segons Mòdol, ‘és obvi que les reformes que s’han anat introduint no han permès assolir els objectius marcats i davant la nova percepció de la seguretat alimentària caldria que la nova PAC perseguís, ni que fos parcialment, la sobirania en la producció d’aliments’. Per Mòdol, ‘la revisió de la PAC és una oportunitat única per redefinir les prioritats’ que ha de permetre canviar els conceptes, aturar la proliferació dels caça-primes i posar-hi límits, i ‘invertir els recursos públics esmerçats en l’agricultura en produir aliments, no en no produir-los’. Per això considera que ‘hem d’invertir en l’extensió de l’assegurança de rendes tal com ja es fa actualment en alguns països’. En aquest sentit, el diputat d’Esquerra reconeix que la feina d’influir en la bona direcció sobre la PAC no és fàcil pel Govern, i més quan ‘qui influeix realment en les deliberacions i les prioritats en la matèria és l’Estat i poc tenen a veure amb les necessitats de Catalunya’.

Federació de Lleida

Comencen els congressos comarcals de Lleida per escollir els candidats a la llista d'Esquerra per les eleccions al Parlament

El nou reglament per a la confecció de les llistes a les eleccions al Parlament de Catalunya que el Consell Nacional d'Esquerra va aprovar el passat 6 de març i que va ser acceptat amb un 92,8% de vots favorables, preveu que cada comarca triï els candidats que li corresponen per participar a la llista i que el primer candidat de cada comarca hagi de ser avalat, com a mínim, pel 5% de la militància comarcal. A més, el nou reglament va més enllà de la Llei d'igualtat i suposa un pas endavant en la paritat, perquè en cada tram de tres persones hi ha dues persones d'un gènere i una tercera de l'altre. Un cop hagi finalitzat l'elecció dels candidats i candidates per part de tots els congressos comarcals, la Comissió Electoral elaborarà una proposta d’ordenació de les llistes que haurà de ser ratificada per l’Executiva Nacional i, posteriorment, pel Consell Nacional que s'ha de celebrar el 10 de juliol. Congrés a les Garrigues D’altra banda, la setmana passada ja és va celebrar el congrés de les Garrigues.