Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Garraf

Manifest Onze de Setembre

Posem data a la democràcia: independència! Catalunya afronta la seva Diada Nacional d’enguany encara sota l’impacte de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. Onze magistrats, amb molta fressa i poca endreça, han passat literalment per damunt de la voluntat dels ciutadans, i l’Estatut ha patit la segona i definitiva retallada. L'estocada definitiva a un text que ja havia estat profundament aigualit per l'acord Mas-Zapatero. La sentència del TC ha estat sobretot un cop mortal a l’autonomisme com a marc de relacions entre Catalunya i Espanya. El poble ho ha entès així, i el 10 de juliol els carrers de Barcelona es van omplir amb més d’un milió de manifestants amb un lema ben explícit: “Som una nació, nosaltres decidim”. Una manifestació impressionant que expressa de forma nítida els anhels de llibertat i democràcia del poble català en aquests primers compassos del segle XXI. El nostre país es troba, doncs, davant d’un moment important de la seva història.

Garraf

Presentació del Pacte Nacional per a la Immigració a Cubelles

Amb Oriol Amorós, el 16 de setembre a les 7 de la tarda La Regidoria de Cooperació de l'Ajuntament de Cubelles, encapçalada per esquerra, organitza l'acte següent que, per a més informació, podeu consultar a la web www.cubelles.cat "El Secretari d’Immigració de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós, serà l’encarregat de presentar el Pacte Nacional d’Immigració, signat a Barcelona el desembre de 2008, el proper 16 de setembre a les 19 h., al Centre Social. L’acte, organitzat per la regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Cubelles, servirà perquè el màxim responsable del país en matèria d’immigració exposi les principals propostes que recull el document en aquesta matèria. El Pacte nacional per a la immigració és un acord signat pel Govern i diversos agents econòmics i socials amb l’objectiu de respondre les demandes que planteja la societat catalana respecte a la transformació demogràfica viscuda pel fet migratori i les seves conseqüències.

Estelada al balcó
Valls

Per la Diada, l’estelada al balcó

ERC de Valls va tornar a reivindicar que l'Ajuntament pengi la bandera independetista al balcó durant l'Onze de Setembre. Després que durant el Ple del 27 d’agost el grup municipal fes aquest prec formal, ERC va penjar un any més a l’edifici del davant del consistori una gran estelada amb un cartell que demanava “Per la Diada, l’estelada al balcó”. En la sessió del Ple d’agost, el regidor Jordi de Bofarull va recordar que el 2006 i el 2007 l’estelada va presidir el balcó de la casa de la vila durant la Diada, quan ERC era al govern municipal, i que durant el 2008 i el 2009 la sociovergència havia votat en contra de mocions d’Esquerra en aquest sentit. Segons el regidor republicà, “després de l'onada de consultes independentistes arreu del país, i especialment després de la que es va celebrar a la nostra ciutat, amb un gran èxit de participació, creiem que té ple sentit que el consistori celebri la Diada també penjant l'estelada: el dia que Catalunya va perdre les llibertats nacionals és un bon dia per fer-ho”.

vinyes
Alt Penedès

Esquerra presenta les seves propostes de treball en el sector de la vinya i el vi

Un país és la seva gent i el seu territori. El conreu d’aquest territori ha anat modelant un paisatge a través dels segles, en el qual ens reconeixem. El conreu de la vinya ha esdevingut un dels paisatges més presents a moltes comarques de casa nostra i, al mateix temps, ha determinat unes formes d’entendre la vida i l’activitat econòmica. El sector de la vinya i el vi arrossega una greu crisi en la darrera dècada. Les rendes del sector involucionen, els costos de producció cada dia són mes alts i la sortida del producte final està mediatitzada pel control de preus que exerceixen les grans empreses del sector. Aquesta problemàtica té lloc davant de la passivitat de l’administració tant nacional com estatal i també davant la incoherència de la política europea que subvenciona al mateix temps l’arrancada i les noves plantacions. La situació comporta, per als petits i mitjans productors i elaboradors, i per a les cooperatives, processos de pèrdua de capacitat adquisitiva i endeutament progressiu.

Sentmenat

Parlament a l'acte institucional de la Diada

BON DIA A TOTS I TOTES. Avui Catalunya commemora la Diada Nacional de Catalunya, 296 anys després que la ciutat de Barcelona caigués a mans de Felip V desprès d'un llarg setge perpetrat per 40.000 homes comandats per el duc de Berwick contra els només 7.000 homes encapçalats per Rafel de Casanova. Aquest desequilibri es repeteix avui: 40 milions d'espanyols contra 7 milions de catalans. Com a conseqüència d'aquesta derrota, es va establir l’any 1716 el Decret de Nova Planta on Catalunya va perdre tots els drets d’autogovern per passar a formar part d’un règim centralista, i passar a patir repressió econòmica i lingüística. Avui Catalunya també està patint. Està patint la sentència del Tribunal Constitucional, un Tribunal en què diversos membres han mort o han acabat el seu mandat però cap d'ells ha estat rellevat i per tant és un Tribunal caducat, amb el suport dels dos grans partits espanyols, un Tribunal capaç d’admetre a tràmit les impugnacions del PP, del Defensor del Poble ( no sabem de quin poble, però del poble català segur que no), i d'altres comunitats autònomes en contra del Estatut de Catalunya, un Estatut refermat pel poble de Catalunya.

Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

Diada Activa

Les Seccions Locals d'Esquerra Castell-Platja d'Aro i les JERC Vall d'Aro han participat activament en els diferents actes que s'han succeït a la zona, com les ofrenes florals als Presidents Irla(a St.Feliu de Guíxols) i Companys(a Castell d'Aro), el dinar de germanor a la Taverna Cas Romagué(Seu de St.Feliu de la Fundació Irla) i finalment a la gran Manifestació de Girona. Adéu Espanya!

Aperitiu de la Diada 2010
ERC Sitges

Un brindis per la Independència

El proppassat Onze de Setembre, la secció local d'Esquerra-Sitges va engegar un nou esdeveniment polític a la Vila amb l'objectiu d'allargar els actes de la nostra Diada nacional al màxim. A la Punta, davant l'Esglèsia, vam voler convidar a una copa de cava i a un mos a totes aquelles persones i associacions que any rere any s'apleguen a l'Ajuntament per fer la tradicional ofrena floral al Doctor Robert. La gent venia i agraïa el cava ben fred que se'ls oferia apaivagant la calor del sol que acostuma a vetllar per la Diada. Tant les croquetes com les truites les va servir l”Avui Qui Cuina?” i com no va quedar-ne res, donem fe que la teca era de primera! La set resolta i la panxa plena, els sitgetans i sitgetanes ens van etzibar sense embuts tot allò que els amoïna i, deien, es quedaven curts. Vam parlar de la manca de senyeres als balcons, de l'oposició de nous partits independentistes, del polç d'Esquerra amb CIU el proper 28 de novembre i fins i tot, ailas, de perquè havíem mudat l'acte de l'ofrena floral al monument d’en Lluís Companys que organitzàvem darrerament (l'ofrena, sitgetans, es farà peti qui peti el dia 15 d'octubre).

Adelaida Moya
Vilanova i la Geltrú

Una diada nacional independentista

Després de l'ofrena floral al monòlit del president Macià en l'acte institucional de la diada de Catalunya, la secció local del partit a la ciutat va organitzar un acte independentista al local social de la Cofraria de Pescadors. L'acte va ser organitzat per dotar la diada nacional de Catalunya amb el discurs independentista que es mereix i necessita. En ell, hi varen assistir un centenar de persones de diferents col·lectius de la ciutat que van poder sentir també l'explicació de la tasca d'Esquerra al govern de la ciutat i de la necessitat que el partit continuï sent present al Parlament de Catalunya per continuar treballant de forma clara i concisa per la independència del país.

Ofrena floral. Foto: Josep Comellas
Manresa

Esquerra Manresa commemora la Diada

Esquerra Manresa es va unir, un any més, a la multitud d'actes que es van organitzar a tot el país, i concretament a la capital del Bages, en motiu de la Diada Nacional de Catalunya. La tradicional xocolatada que cada any s'ofereix el matí del dia 11 va sofrir un canvi de lloc. Així, enlloc de celebrar-se al parc de Puigterrà tal i com s'havia fet els últims 10 anys, aquest any va tenir lloc a la cèntrica plaça de Crist Rei. La nova ubicació va propiciar una major participació ciutadana i més visualització. L'acte va fer les delícies de desenes de ciutadans que, sorpresos de la parada, es van unir gustosament a la celebració. Ja des d'uns dies abans, Esquerra Manresa va organitzar la campanya de regalar senyeres a metres a tothom qui ho desitgés. La iniciativa, que es feia per quart any consecutiu, va tornar a tenir molt èxit de públic i es van tornar a exhaurir les existències de gènere. El vespre del dia 10, Esquerra es va unir a la Marxa de Torxes que organitzava Òmnium per segon any.

Vilanova del Camí

Èxit de la tercera matinal de contes a Vilanova per la Diada

Aquest 11 de setembre Esquerra-Vilanova va organitzar per tercer any consecutiu una matinal de contes, de la mà de la narradora Anna Garcia. El centenar d’assistents (nens i no tan nens) van poder gaudir d’un espectacle que va ser ideat per fomentar la cultura popular catalana, i fer partícips de la diada nacional als veïns i veïnes de Vilanova. Amb aquest objectiu, un any més, la festa es va cloure amb el regal d’una senyera a tots els assistents per tal d’engalanar els balcons.

Presencia a l'11 de setembre de 2010
ERC Viladecans

La Diada Nacional a Viladecans

Enguany, gràcies a les pressions d'Esquerra-Viladecans, l'Ajuntament de Viladecans ha convocat l'acte institucional de l'11 de setembre a les 20h a la plaça de la Vila, permetent que poguem assistir als actes nacionals i també als de la nostre vila. Esquerra doncs hi va ser present, ja podeu veure les fotografies al facebook d'esquerra facebook.com/esquerraviladecans

diada 2010
Cunit

Diada 2010

La secció local d’ERC Cunit ha celebrat també enguany la Diada Nacional de Catalunya junts. Després de participar a l’acte institucional, una part dels militants i simpatitzants han fet el tradicional dinar de germanor. Durant el dinar s’ha fet un una especial menció a la Josefa Mora (Pepi pels companys) per la seva dedicació al partit durant tants anys. De fet es la militant mes “antiga” de la secció local de Cunit. Pepi, gracies per tot!  

Companys, cartell, exposició
Tàrrega

Esquerra Tàrrega organitza una exposició sobre Lluís Companys

Entre els dies 16 i 23 de setembre es podrà veure a Tàrrega, a la sala d'actes de la biblioteca municipal, l'exposició sobre Lluís Companys. Es tracta d'una exposició itinerant de la Fundació Josep Irla que vol retre homenatge a l'home d'esquerres, republicà i catalanista que va ser, un homenatge al polític honest i compromès amb el seu poble fins a la mort. La inauguració tindrà lloc el proper divendres 17 de setembre a les 19.30 a càrrec de Carmel Mòdol, diputat i cap de llista a les eleccions al Parlament per Esquerra a la circumscripció de Lleida. L'exposició organitzada per la secció local d'Esquerra a Tàrrega fa un repàs de diferents facetes de la vida de l'urgellenc que va ser president de la Generalitat i líder d'Esquerra Republicana de Catalunya. A través d'aquesta aproximació a Lluís Companys, ens adonem que essent fill de família benestant i advocat de formació, ho tenia tot a favor per gaudir d’una vida plàcida i acomodada. Però en una època marcada per importants injustícies i falta de llibertats, la seva consciència social el va fer triar la defensa de les persones més febles, encara que comportés una vida plena de sacrificis i perdre la seva pròpia llibertat ben sovint.

Manifestació Unitaria 11S a Girona
Girona

Multitudinària manifestació a Girona per l’11S

El passat 11 de setembre es va celebrar la primera manifestació unitària a Girona on nombroses entitats s’hi van adherir sota el lema “Som una Nació, nosaltres decidim”. La Manifestació va ser organitzada per l’Ateneu d’Acció Cultural i va rebre el suport de varies entitats, organitzacions i partits polítics com ara; Òmnium cultural, CCOO, UGT, Convergència i Unió, Iniciativa per Catalunya Verds, Partit Socialista de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, Joventut d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joventut Nacionalista de Catalunya, Joventut Socialista de Catalunya, Joves d’Esquerra Verda i Unió de Joves. La manifestació va mantenir l’esperit del 10J a Barcelona organitzada per l’ADAC aclamant la disconformitat a la retallada de l’Estatut de Catalunya per part del Tribunal Constitucional i també la reivindicació de la independència per Catalunya. Així doncs rere la pancarta “Som una nació, nosaltres decidim” diversos representants polítics es manifestaven, entre ells, la presència destacada de la consellera d’Acció Social i Ciutadana, Carme Capdevila (ERC), Consellera de Salut, Marina Geli (PSC) i el secretari general d’Interior, Joan Boada (ICV).

Solar de les Caserenes, espai on es té previst ubicar el nou Bòlit-Centre d'Art contemporani
Girona

ERC i ICV demanen a l’alcaldessa que aturi el concurs del Bòlit-Centre d’Art Contemporani

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) a la ciutat de Girona manifestem que en la situació actual de crisi econòmica, que afecta el conjunt dels ciutadans i també els pressupostos de les administracions públiques, no és oportú ni responsable destinar a l’entorn de 5 milions d’euros a la construcció d’un centre d’art contemporani. L’atenció prioritària a les necessitats bàsiques dels ciutadans i l’impuls necessari per a la recuperació econòmica de la ciutat exigeixen que concentrem els esforços en aquesta direcció. Per altra banda, el projecte del Bòlit-Centre d'Art Contemporani no ha estat capaç de concretar fins avui el finançament extern indispensable per fer-lo viable, i és per això que considerem poc responsable la convocatòria del concurs mentre el cost del projecte recaigui fonamentalment sobre el pressupost municipal. A més, el rigor necessari en la despesa pública demana poder conèixer amb antelació tots els costos del projecte, que van més enllà de la construcció de l’edifici, i afecten els pressupostos municipals futurs, així com també la valoració del retorn per a la ciutat que es preveu que tingui l’equipament.

Ple municipal extraordinari 11 de setembre de 2010

Arbúcies moralment exclosa de la Constitució Espanyola

El ple extraordinari de la Diada Nacional de Catalunya ha declarat Arbúcies moralment exclosa de la Constitució Espanyola. Amb el vot a favor de tots els grups, llevat de l’únic vot del PSC que es va abstenir, van aprovar la Moció per declarar moralment exclòs de la constitució espanyola el municipi d'Arbúcies. Amb l’adhesió d’Arbúcies, ja són més de 70 els municipis catalans que s’han declarat moralment exclosos de la constitució. La lectura de la moció per part de l’alcalde, Roger Zamorano, ha continuat amb les intervencions dels diversos grups polítics presents a la sala, la majoria dels quals s’han referit a la necessitat de desconnectar amb l’Estat Espanyol i han reivindicat el dret a decidir del poble de Catalunya. En acabar, tots els assistents han cantat l’himne nacional, Els Segadors.