Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Federació de Lleida

Esquerra Respon amb la Consellera Capdevila

Amb el títol "Esquerra Respon" on la Consellera i els diputats han contestat a les preguntes que més amoïnen als habitants de la capital garriguenca tant de la Generalitat com de política de partit. L'impost de Successions, La Llei d'Imigració, els referèndums per l'autodeterminació i l'aplicació de la llei de la dependència han estat les preguntes més repetides durant l'acte. Una setantena de persones han participat a l'acte que Esquerra te intenció de dur per tot el territori per portar la política a l'abast de tothom.

Anoia

ERC Capellades contra la proposta de CiU d’augmentar el doble el rebut de l’aigua

CiU ha aprovat un canvi en el càlcul del rebut de l’aigua que suposarà augments del 100% o més per a la majoria de capelladins i capelladines. La proposta consisteix en introduir una quota fixa per gaudir del servei, pràctica habitual en molts ajuntaments i que des d’Esquerra podríem arribar a trobar raonable. El problema, però, és que la quota fixa inicial aprovada per CiU és tan alta (48 euros) que provoca que fins i tot els qui s’esforcen a estalviar aigua i tenen un baix consum passaran a pagar el doble l’any que ve. A més d’aprovar aquesta nova quota, el preu que hauran de pagar els capelladins per m3 d’aigua consumida també augmentarà entre un 27% i un 53%, augment del tot inacceptable en l’actual situació de crisi on la majoria d’ajuntaments, amb bon criteri, han decidit no augmentar les taxes per al 2010. Per tal que tothom es pugui fer una idea del que pot arribar a haver de pagar l’any que ve de rebut de l’aigua, us oferim la següent aplicació informàtica que us permetrà calcular quin seria el rebut final sigui quin sigui el vostre consum d’aigua.

Anoia

La Pobla de Claramunt tindrà un passeig amb el nom de Lluís Companys

El Ple de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt, reunit en sessió ordinària el passat dijous, va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals (CiU, PSC i Esquerra) prendre en consideració al president Lluís Companys i Jover per tot el que ha representat per Catalunya i dedicar-li un passeig amb el seu nom, on s’hi erigirà un monòlit recordatori en la seva memòria. L’acord es prenia a instàncies del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, que el passat dia 15 d’octubre, coincidint de manera simbòlica amb el 69è. aniversari de l’afusellament del president Companys, presentava una moció per tal de ser tractada en el proper ple posterior a la data, on es proposava l’aprovació dels acords esmentats. En altres ocasions Esquerra ja havia demanat que l’Ajuntament poblatà recordés la figura de Companys, però aquesta ha estat la primera vegada que ho ha fet en forma de moció, proposant dedicar-li un carrer i també l’emplaçament concret. Així, el nou passeig Lluís Companys correspon al vial que transcorre paral•lel al riu Anoia i perpendicular als carrers Josep Aguilera i Pas Blau, darrera de la piscina i l’escola.

Sant Quintí de Mediona

Anna Simó ha respost les preguntes de la gent a Sant Quintí

Aquest dimarts Anna Simó ha participat al Casal d'Esquerra de Sant Quintí de Mediona en un acte de proximitat organitzat per la secció local quintinenca i presentat per Pol Pagès, el nostre portaveu a l'Ajuntament de Sant Quintí. En un format molt directe i planer la portaveu dels independentistes al Parlament de Catalunya ha exposat la situació política del país i ha respost els dubtes i preguntes que li formulava la gent, fossin militants o simpatitzants o senzillament ciutadans sense cap vinculació al partit. Els aspectes que més atenció han suscitat per part dels participants han estat la llei electoral, la segona retallada de l'Estatut aquest cop pel Tribunal Constitucional i la corrupció i el finançament dels partits. En aquest darrer cas, Simó ha estat contundent va explicant que Esquerra ha promogut actuacions per limitar la despesa electoral i la transparència dels partits. Així, va promoure la fi de les donacions anònimes als partits polítics, l'Oficina Antifrau de Catalunya i mesures per limitar la despesa en campanya.

Hostalric

Xerrada sobre la llei de serveis socials

El proper dijous 22 d'octubre tindrà lloc una xerrada, organitzada per la secció local d'Esquerra, a càrrec de la consellera d'acció social i ciutadania, Carme Capdevila. L'acte, presentat per en Lluís Tubau, president de la secció local, serà a dos quarts de vuit del vespre a la sala de plens de l'ajuntament.

I'm Catalan, I love freedom
Teià

"I'm Catalan, I love freedom" a Brussel·les

La internacionalització del projecte nacional català és el principal objectiu d’aquesta campanya presentada el passat 11 de novembre al Parlament Europeu. S'aprofitarà la presidència espanyola de la UE del primer semestre de l’any vinent per a fer palesa la voluntat nacional de Catalunya. El lingüista Joan Solà, el coordinador de la Comissió de la Dignitat Toni Strubell, l’eurodiputat Oriol Junqueras i l’impulsor de 10mil.cat, Enric Canela, van ser els encarregats de fer sentir la veu de Catalunya a tot Europa. L'acte de presentació es va fer simbòlicament a les onze i onze minuts del dia 11 de novembre (que és el mes de l'any que fa onze) per recordar la data i l'hora en què ja era vigent l'armistici que donava per acabada la Primera Guerra Mundial, fa noranta-un any. Arran d'aquest armistici van néixer nous estats europeus com Estònia, Finlàndia, Hongria, Iugoslàvia, Letònia, Polònia i Txecoslovàquia. Tots els eurodiputats van rebre un exemplar del llibre 'Deu Mil en xarxa per l'Autodeterminació'.

Tortosa

Joan Puigcercós a Tortosa

El proper dia 16 de novembre, a les 20 hores, tindrà lloc al restaurant LO LLAÜT (C/ Comerç 41, de Ferreries. Tortosa), l'acte de precampanya dissenyat per la direcció nacional d' ERC per exposar el full de ruta del partit en l'any de legislatura que queda fins les properes eleccions al Parlament. També es vol un acte per explicar més el paper del partit en l'acció del Govern. La idea que inspira aquests actes és fer una aproximació a peu pla entre la direcció nacional i la ciutadania, representada pels militants, amics, simpatitzants i votants d' ERC. Durant l'acte es preveu traslladar preguntes al dirigent nacional que vindrà, de tal manera que s'ha previst disposar d' unes targetes que seran entregades als assistents a l'entrada. Des d'aquí us volem convidar a l'assistència i a més, a traslladar-nos des d'ara mateix i pel correu electrònic, aquelles preguntes que trobeu més interessants i necessàries de contestar. Sobretot si per algun motiu de força major no podeu assistir a l'acte però us agradaria, tanmateix, deixar constància de la vostra preocupació i interès.

Anoia

Vallbona d'Anoia, també favorable a les consultes independentistes

En el ple extraordinari celebrat ahir dijous s’aprovà (vots favorables dels 4 regidors d’Esquerra i la regidora de CIU, i amb l’abstenció dels 4 regidors del grup socialista) la moció, presentada conjuntament per ERC i CIU, de suport a les consultes populars per la independència. Per altra banda també s’aprovaren les ordenances fiscals pel proper any 2010, amb un congelació general. Pel proper any s’introdueix una bonificació del 50 % en la taxa que grava les plusvàlues, per a transmissions, en cas de defunció, cap a ascendents i descendents de primer grau.

Vilassar de Mar

Exposició 100 anys d'estelada

Com tots sabreu, aquest des de l’any passat es celebra el Centenari de l’Estelada. Tot i la discussió històrica del moment de la seva creació, es va triar aquesta data basant-se en l’oportunitat de la mateixa, davant d’uns moments cabdals dins de l’autogovern d’aquest país, així com per posar de manifest el creixement de la sensibilitat independentista a Catalunya. Essent la senyera estelada el símbol, la bandera que representa la lluita per a l’aconsecució de l’independentisme, des de la Secció Local d’ERC a Vilassar de Mar, i aprofitant la oferta de la Comissió del centenari de l’estelada, volem dur al poble una petita mostra del que és i ha estat l’estelada dins la nostra història de lluita. Així, entre els dies 10 i 13 de Desembre, a l’Ateneu Vilassanès, tindrem l’exposició itinerant commemorativa del centenari de l’estelada. A més el dijous dia 10 a les 20:30, ens visitarà Josep Bargalló, president de l’Institut Ramon Llull, per iniciar aquesta exposició a Vilassar de Mar.

Federació de Lleida

Esquerra lamenta les declaracions de Iglesias i l ‘acusa de voler confondre la ciutadania

Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida ha lamentat avui les declaracions publicades per Marcelino Iglesias, en que assegura que la diòcesis de Lleida descuida les parròquies de la Franja d’Aragó. El president considera que aquestes declaracions son totalment “fora de lloc” i que el president d’Aragó només “busca confondre la gent barrejant temes, per tenir més força i pressió social a l’hora de buscar suport per extreure l’art diocesà del Museu de Lleida”. Vidal afirma que tot i les declaracions que pugui fer el mateix president d’Aragó, “el litigi de l’art només acabarà d’una manera, amb la unitat del Museu de Lleida”, i ha recordat que pel que fa l’art sacre“no hi ha cap dubte de la legitimitat del procés de constitució de la col•lecció ni de la legalitat l’empara”, per tant “per molt que Iglesias critiqui al bisbat Lleidatà, les peces d’art no es mouran d’aquí”.

ERC Piera

L’ALCALDE JORDI MADRID PRESENTA UN PLA PER MILLORAR EN SEGURETAT

El passat dimecres 12 de novembre es va fer, al local social de Can Mas, la presentació del Pla d'Acció de Barris amb la finalitat de millorar la seguretat als barris de Piera. En la trobada s'havia convocat els representants de les associacions de diversos barris i va comptar amb els Mossos d'Esquadra, l'alcalde Jordi Madrid i la regidora de Seguretat Ciutadana i Barris, Marta Giménez, que van explicar en què consisteix aquest pla pioner a la comarca i que pretén establir un nou sistema de comunicació entre veïns i cossos de seguretat, per trobar solucions reals i millorar la qualitat de vida dels veïns dels barris perifèrics. Els objectius d'aquest pla, entre altres, són els de facilitar la cohesió social, fomentar la convivència, garantir un ús racional dels espais públics, trobar la implicació del teixit social associatiu i garantir la seguretat ciutadana davant possibles delictes. Al final de la presentació va haver-hi un torn obert de preguntes en què es va posar de manifest la bona coordinació dels 3 elements bàsics per tal que aquest pla tingui èxit: Els veïns, la Policia local i els Mossos d'Esquadra.

Anoia

Llansana valora molt positivament els 50 milions d’euros que la Generalitat invertirà a l’Anoia el 2010

Després de conèixer les xifres dels Pressupostos de la Generalitat per al 2010 que seran debatuts al Parlament la propera setmana, la diputada al Parlament de Catalunya Marina Llansana ha destacat que “el Govern ha estat sensible a la situació que viu la comarca i ha escoltat els precs dels representants al territori” ja que “malgrat que són uns pressupostos escassos per la caiguda general dels ingressos, l’Anoia ha crescut un 31% respecte l’any passat fins a arribar a la xifra de 50 milions i mig d’euros per a la comarca”. La diputada anoienca vol destacar la inversió en educació, en infraestructures i en salut a la comarca. Per la seva banda, el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament Joan Torras, ha volgut valorar la importància de la partida destinada al Casal de la Gent Gran, que per fi veurà la llum, els més de 600.000 euros per a adequacions de l’Hospital Comarcal, així com la gran inversió per a la Ronda sud, de més de 13 milions d’euros. Per Torras, “d’entre tots els registres, cal destacar molt satisfactòriament la partida destinada al Casal de la Gent Gran, doncs aquesta era una demanda molt important d’aquest col•lectiu i també d’ERC Igualada des de feia anys”.

Roses

Acte d'Esquerra a Roses sobre la participació en política de joves i immigrants.

El proper divendres 27 de novembre de 2009 hi haurà un acte al Teatre Municipal de Roses a les 20.30 hores sobre Immigració i Joventut. Aquest acte serà presentat per en Joan Tardà que és Diputat a Madrid. Es parlarà de les esmenes d'ERC a la llei d'estrangeria i de la participació de la joventut en la política. També es debatrà sobre el dreta votar dels joves i els immigrants ( 2 col.lectius que el dia 13 de desembre podran votar per primera vegada). Després de l'acte es començarà la encartellada per la campanya per la consulta del 13 de desembre. Us hi esperam a tos i totes

Sant Esteve Sesrovires

Joan Puigcercós és proclamat candidat a la Presidència del país a la Vall de Núria

Joan Puigcercós ha estat nomenat cap de llista d’Esquerra a les properes eleccions al Parlament de Catalunya del 2010 amb un acte solemne a la Vall de Núria. No hi va estar sol perquè el van acompanyar centenars d’homes i dones d’Esquerra Republicana de Catalunya vinguts d’arreu dels Països Catalans. Ningú no volia faltar a un acte emotiu en un indret simbòlic pel catalanisme i personalment pel candidat. I és que Núria és al Ripollès, a la mateixa comarca que ha vist néixer i créixer el president d’Esquerra. En aquest sentit, la proclamació del candidat ha esdevingut un impuls a la candidatura d’un home compromès que no recela dels seus orígens, una persona que pas a pas, des de Ripoll com militant de base fins arribar a ser conseller, ha recorregut un camí llarg i constant: secretari general de les JERC, president regional d’Esquerra a Girona, diputat al Parlament de Catalunya, diputat al Congrés espanyol, conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, secretari general i, actualment, president d’Esquerra.

Consultes Populars
Anoia

El Bruc dona suport a les consultes populars

En el Ple Ordinari celebrat ahir 9 de novembre a l’Ajuntament del Bruc, fou aprovada la proposta del grup municipal d’ERC de donar suport a les consultes populars per la independència. El resultat de les votacions va ser de tres vots positius d’ERC i un del PSC, envers les abstencions dels quatre regidors de CIU i un altre del PSC. La negociació de l’alcaldessa d’Esquerra Marijó Aubarell amb la resta de grups del consistori, va permetre que la moció fos ratificada sense que cap regidor hi votés en contra, tal i com desitjava la presidenta de l’equip de govern. Després de Tous, el Bruc es converteix en el novè municipi anoienc que es declara favorable a donar suport a una eventual consulta popular sobiranista a la seva població.

Federació de Lleida

Puigcercós demana a CiU i PSC propostes concretes sobre el finançament dels partits polítics per asseure's a negociar

El grup parlamentari dels republicans reunit a les Borges Blanques ha demanat a PSC i CiU un 'canvi d'actitud' en relació a aquesta qüestió. Reforçant les paraules del president del Parlament, Ernest Benach, el president de la formació, Joan Puigceercós, ha dit que ara 'no és moment de grans proclames si no de propostes concretes'. Entre aquestes ha postat com exemple acabar amb les donacions anònimes a les fundacions vinculades a partits politics, una reducció de la despesa electoral o major transparència. Puigcercós, deixant clar que no com una crítica si no que 'la llei ho permet', ha demanat a la resta de partits, però sobretot a CiU i PSC, més 'modèstia i austeritat' en el finaçament de les formacions. Així mateix, ha afirmat que amb els recursos públics que reben per llei actualment els partits polítics, aquests estan 'ben finançats' i per això, Esquerra rebutja les donacions privades anònimes a les fundacions vinculades als partits.

Anoia

ERC aconsegueix 250.000 € pel Centre Paleontològic dels Hostalets de Pierola

El grup parlamentari d‘ERC ha aconseguit que s’aprovés una esmena als pressupostos generals de l’estat per dotar amb 250.000 € el finançament del projecte del Centre Paleontològic dels Hostalets de Pierola. Aquesta nova partida se sumarà a la subvenció dels fons europeus FEDER amb la qual ja comptava el futur centre. La nova dotació econòmica posa de manifest i reforça el caràcter supramunicipal del projecte, tal i com planteja l’actual Govern, i reflexa la gran tasca realitzada per aconseguir la creació del futur Centre de Paleontologia. L'Alcalde, Jordi Calpe, vol agrair especialment l’implicació de tots els que han participat d’aquesta negociació, així com el suport rebut de les administracions que, fins el moment, han cregut en el projecte: els departaments de Cultura i Turisme del Consell Comarcal, les conselleries de Governació, Cultura i Turisme de la Generalitat i l’executiva Comarcal d’ERC i el grup Parlamentari a Madrid, que ha culminat la negociació.

ERC Piera

JORDI MADRID INAUGURA LES NOVES INSTAL•LACIONS ESPORTIVES DE CAN MAS

El diumenge 8 de novembre l’alcalde de Piera, Jordi Madrid, va inaugurar les noves instal•lacions esportives de Can Mas. Durant el matí, més de 300 nens de 16 categories van participar en les curses del XI Cros de l’Apiària. En acabar la prova atlètica, l’alcalde Jordi Madrid, va fer un breu discurs posant de relleu la importància de les noves instal•lacions per a l’esport pierenc en general i per al barri de Can Mas en particular. A continuació, l’organització, l’alcalde i regidors de l’ajuntament van fer l’entrega de medalles i trofeus als guanyadors de les diferents categories i un sorteig de diferents premis entre els quals hi havia lots diversos, complements esportius, pilotes de futbol reglamentàries i una bicicleta.