Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Vilanova del Camí
Anoia

Èxit de la tercera matinal de contes a Vilanova per la Diada

Aquest 11 de setembre Esquerra-Vilanova va organitzar per tercer any consecutiu una matinal de contes, de la mà de la narradora Anna Garcia. El centenar d’assistents (nens i no tan nens) van poder gaudir d’un espectacle que va ser ideat per fomentar la cultura popular catalana, i fer partícips de la diada nacional als veïns i veïnes de Vilanova. Amb aquest objectiu, un any més, la festa es va cloure amb el regal d’una senyera a tots els assistents per tal d’engalanar els balcons. ERC Vilanova del Camí

Ofrena Rafael Casanova a Piera
Anoia

Éxit de l'ofrena a Rafael Casanova a Piera

Per segon any consecutiu el departament d’alcaldia va organitzar l'acte d'homenatge a Rafael Casanova. Un acte que va estar encapçalat per l’alcalde de Piera, Jordi Madrid, que es va dirigir al assistents agraint-los la participació. L’ofrena va comptar amb l’actuació dels Falcons de Piera, la pubilla 2010 de Piera va fer lectura d'un poema de Joan Maragall. També es va cantar l’himne nacional de Catalunya i es va hissar la senyera. Per finalitzar particulars, entitats i partits polítics varen fer l’ofrena floral a Rafael Casanova.

Lectura del Manifest per part de la Pubilla de Piera 2010
ERC Piera

LA SEGONA OFRENA A RAFAEL CASANOVA TOT UN ÉXIT

Per segon any consecutiu el departament d’alcaldia va organitzar l'acte d'homenatge a Rafael Casanova. Un acte que va estar encapçalat per l’alcalde de Piera, Jordi Madrid, que es va dirigir als assistents agraint-los la participació. L’ofrena va comptar amb l’actuació dels Falcons de Piera, la pubilla 2010 de Piera va fer lectura d'un poema de Joan Maragall. També es va cantar l’himne nacional de Catalunya i es va hissar la senyera. Per finalitzar particulars, entitats i partits polítics varen fer l’ofrena floral a Rafael Casanova.

erc, esquerra terrassa
Terrassa

Esquerra Terrassa participa a l’ofrena amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

La Secció Local d’Esquerra Terrassa, encapçalada pel seu vicepresident Carles Massallé, ha participat aquest dissabte a la tarda en l'ofrena floral que cada any organitza l'associació de veïns de Vallparadís a la plaça de l'11 de Setembre amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. En aquest acte s’han aplegat centenars de terrassencs al voltant del monument que presideix aquest espai de la ciutat. Els regidors Isaac Albert i Màrius Massallé també han estat presents en la comitiva del Consistori. L'acte oficial ha finalitzat amb el cant dels Segadors i una audició de sardanes.

estelada, diada
Santa Maria d'Oló

La Diada a Oló

Aquest 11 de setembre de 2010 es recordarà especialment a Oló per ser l'any en que finalment es va inaugurar el monument a Rafael Casanova. Va ser un dia ple de festa i reivindicació que va acabar amb la primera marxa de torxes per la independència.

11setembre
Prats de Lluçanès

11 de setembre de 2010

Durant aquest 11 de setembre, i com és tradicional, el Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès va participar a l'ofrena floral a Rafael Casanova, al costat de les diferents entitats i grups que així també ho van fer. Abans, el candidat a l'alcaldia Isaac Peraire, va llegir un manifest titulat "Sentim-nos guanyadors", que podeu veure a continuació.

Esquerra, ERC, Sant Quintí, Sant Quintí de Mediona, Estelada, Marxa de torxes, Pol Pagès, Jeroni Tutusaus
Sant Quintí de Mediona

Sant Quintí celebra la seva primera marxa de torxes per la independència

Aquest passat dissabte, l'Onze de Setembre, a les nou del vespre, una cinquantena de persones convocades per Esquerra vam recórrer els principals carrers de Sant Quintí amb crits i eslògans a favor de la independència. La marxa va començar amb la lectura d'un manifest per part del Jeroni Tutusaus, regidor a l'ajuntament, i tot seguit vam començar la manifestació, oberta per una estelada gegant i seguida per un grup dens de manifestants amb torxes, estelades i banderes d'Esquerra. Vam sortir de la Plaça del Portal, vam continuar pels carrers General Weyler, Sant Antoni, Joan Sardà, el Portal, de nou, fins arribar a la Plaça de l'Església, on el nostre portaveu a l'ajuntament, el Pol Pagès, va adreçar unes paraules en aquesta data assenyalada, explicant el canvi profund que s'està produint a nivell de país: cada cop és més clar per tothom que l'autonomisme ha quedat enterrat per sempre i que el federalisme, que alguns encara defensen tossudament, no té cap futur si des d'Espanya ningú vol federar-se amb nosaltres.

Tardà, Marta Jiménez, Diada
Gavà

Joan Tardà: "cal reivindicar els drets socials i els nacionals"

El 10 de setembre, el catalanisme local es va concentrar davant del monument als Màrtirs del 1714 per commemorar la Diada i reclamar alhora el dret a decidir. Esquerra Republicana va obrir els actes amb discursos de marcat caràcter social per part del diputat Joan Tardà i la portaveu municipal Marta Jiménez. «La vaga del 29 de setembre ha de ser un èxit», va afi rmar Joan Tardà, «ha de mostrar el malestar social generat després d’una reforma laboral regressiva, i ha de tenir un marcat caràcter nacional després de les retallades del Constitucional». Segons Tardà, la reforma laboral aprovada al Congrés és «una regressió» duta a terme amb «precipitació i matusseria» i cal lluitar alhora pels nostres drets socials i nacionals. Per la seva banda, Marta Jiménez va repassar l'actuació del govern d'Entesa de la Generalitat a Gavà, amb unes inversions i ajudes a projectes locals que superen els 10 milions d'euros, dels quals més de la meitat procedents de conselleries governades per Esquerra, entre els que destaquen les reformes de la Rambla, l'Avinguda Diagonal i el carrer de Sarrià, la creació del Punt de Trobada per a famílies, el nou camp de gespa a can Toreló, els serveis socials bàsics, el Pla de Desenvolupament Comunitari de ca n'Espinós, la publicació de llibres sobre Gavà, subvencions a clubs com l’handbol o el beisbol, o dotacions per ordenar i classifi car els arxius de Josep Soler Vidal, o el de la Coral Sellarès, o per fer excavacions arqueològiques d’urgència a les Ferreres, o a l’antiga vil·la romana de Sant Pere de Gavà.

Lleida

Actes de l'Onze de Setembre

Militants, simpatitzants i amics i amigues d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Lleida han participat avui activament als actes celebrats a Lleida amb motiu de la Diada Nacional. El grup ha desplegat l’estelada gegant al llarg del carrer Cavallers fins arribar a l’edifici del Roser, on ha fet l’ofrena per recordar els caiguts de 1707. Allí, el candidat d’ERC per Lleida, Carmel Mòdol, ha ideclarat que la independència és l’únic camí possible per avançar i millorar com a país. Mòdol ha recordat que “la família d’Esquerra, els amics de la independència” cada vegada són més i més, factor, aquest, que s’ha d’aprofitar per tal de fer pedagogia i explicar el projecte de futur d’Esquerra. Cal recordar que si avui el vestíbul del Roser ha estat obert al públic ha estat gràcies a la insistència del Grup Municipal d’ERC a la Paeria, la portaveu del qual, Montse Bergés, va instar l’alcalde que obligués la constructora a deixar en condicions aquest espai per tal que entitats, partits i persones a títol individual poguessin continuar fent l’ofrena amb tota normalitat.

oficina d'ocupació
Carlet

Esquerra-Ribera Alta responsabilitza a PP i PSOE pel fort increment de l'atur a la comarca

Esquerra-Ribera Alta ha responsabilitzat directament a PP i PSOE per la greu situació de desocupació que pateix actualment la comarca. Així de contundent s'ha mostrat el seu president comarcal, Josep Solà, després de conèixer els resultats d'un estudi elaborat per uns dels sindicats majoritaris a la Ribera en el que quedava clar com l'atur no ha deixat d'augmentar significativament a la Ribera Alta. Per a Solà 'són directament responsables d'aquesta situació tant PP com PSOE, per les seues nefastes polítiques al capdavant de les institucions, les quals han acabat amb 30.000 ciutadans de la comarca sense feina'. L'estudi en qüestió diu que en termes interanuals, els municipis més afectats de la Ribera Alta per la pujada de l'atur respecte l'any passat són Algemesí, amb un increment del 14'85%; Carcaixent, amb un increment del 11'44%; Carlet amb una pujada del 10'85% i Alzira amb una pujada del 10'45%. Tots quatre municipis estan governats pel PP amb majoria absoluta. Per al dirigent republicà, 'aquestes són les conseqüències de tindre a uns incompetents al capdavant de les institucions.

Esquerra-Tavernes de la Valldigna
Tavernes de la Valldigna

Esquerra Republicana de Tavernes de la Valldigna es presenta de nou a les properes eleccions municipals

Esquerra-Tavernes de la Valldigna anuncia que tornarà a presentar-se a les properes eleccions 'amb tota la il·lusió i energia possibles, per continuar el projecte que ja vam començar en 2007', tal i com ha manifestat Joan Vicent Salavert, president d'ERPV-Tavernes de la Valldigna. L'equip d'Esquerra a Tavernes, que va obtenir a les eleccions municipals de 2007 dos-cents cinquanta vots, 'uns bons resultats que equivalen al 50% dels vots necessaris per obtindre un regidor', analitza Salavert, ha invertit els darrers tres anys en 'tirar endavant el projecte, malgrat les dificultats i les traves, per tal de consolidar una secció local amb gent i ganes renovades'. Segons ha explicat el dirigent republicà, 'ens presentem a les eleccions amb força i sense cap tipus de por, amb l'ànim i l'esperança de canviar les coses a Tavernes. Tenim al darrere molta gent amb les idees ben clares i amb moltes ganes de clamar-les als quatre vents, gent cansada d'un govern que representa la dreta més previsible i rancia, cansada també d'una oposició que s'estén entre l'espanyolisme d'uns i la incertesa ideològica d'altres, que fa les coses de puntetes, intentant no molestar ningú, pensant en què pensaran els demés i sobretot en fer-ho tot políticament correcte per no perdre ni un dels seus votants'.

Premià de Dalt

Dolors Genoves / Premia de Dalt decideix

els regidors d' ERC han participat de la tradicional convocatoria reivindicativa del 11 de setembre, amb un excel.lent parlament a carrec de Dolors Genoves, l' ofrena floral de moltes entitats premianenques, acompanyats de les musiques de josep cots, salvador xarrie i josep fecundez , s ha realitzat la diada a premia de dalt , aquest any ha estat especialment curios , la no participacio del PSC ni del PP

Representació d'Esquerra-Vilafranca
Vilafranca del Penedès

Ofrena al Monument de Lluís Companys

L'11 a les 11. Com cada any, una representació d'Esquerra-Vilafranca ha commemorat l'11 de setembre amb un acte consistent en una ofrena floral al Monument de Lluís Companys, amb la lectura d'un manifest i cantant l'himne nacional, els Segadors. Aquest any la formació independentista ha fet una crida a penjar estelades i senyeres als balcons i ha participat de la Marxa de Torxes. Posteriorment a l'ofrena del matí s'han dirigit cap a Barcelona per a participar de la manifestació a la Capital catalana. El president d'Esquerra-Vilafranca, Pep Quelart, ha afirmat avui després d'encapçalar l'ofrena floral d'Esquerra-Vilafranca al Monument de Lluís Companys en motiu de la Diada que "aquesta Diada suposa començar una nova etapa per a Catalunya, la fi de l'autonomisme i la dependència i l'inici de l'emancipació i la independència".  [+]

Marxa de Torxes Palamós
Palamós i St. Joan

Marxa de Torxes

Esquerra Palamós i Sant Joan va col·laborar ahir en la I Marxa de Torxes per la Independència organitzada per Palamós i Sant Joan per l’Autodeterminació. L’acte va transcórrer per la Platja Gran de la Vila, on centenars de torxes i estelades engalanaven el cel i la nit. L’objectiu de la marxa era el de demanar el dret a decidir i reivindicar Catalunya com a nació. Finalitzat el recorregut per la sorra Josepmiquel Servià, poeta palamosí va llegir el manifest d’Òmnium Cultural a l’escenari de Garbí, al Passeig, on després es repartí cremat per a tothom i on els càntics independentistes sonaren arreu. Finalitzà l’acte amb el cant dels Segadors. Esquerra vol felicitar per l'organització de l'acte a la Plataforma ciutadana Palamós i Sant Joan per l'Autodeterminació, i desitjar una bona Diada Nacional a tothom.

Foto cedida per Ràdio Rubí
Rubí

Ofrena floral per la Diada

Esquerra va fer la tradicional ofrena floral el dissabte dia 11 de setembre, junt amb altres entitats de la nostra ciutat, després de la inauguració de l'escultura Dempeus. Posteriorment, es va fer la lectura dels parlaments i es va tancar l’acte amb ball de sardanes. La portaveu d’Esquerra, Arés Tubau, va recordar en el seu parlament que la diada és per a Esquerra un dia clau, el moment de reivindicar i demanar respecte per a Catalunya i la seva cultura. També es va referir a la petició d’Esquerra d’un referèndum sobre la independència, on òbviament Esquerra demanarà als ciutadans que votin a favor.