Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Huguet i Peraire
Prats de Lluçanès

El Conseller Huguet a Prats de Lluçanès

El Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, l'independentista Josep Huguet, ha mantingut durant el matí del 4 de setembre una trobada amb empresaris de Prats de Lluçanès, relacionats amb diferents sectors productius. El Conseller, acompanyat pel candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Prats de Lluçanès Isaac Peraire (i de la resta de regidors del grup municipal d'Esquerra), ha fet una exposició de la situació econòmica global i nacional, explicant les problemàtiques que es troben les petites, mitjanes i grans empreses, però també les oportunitats que tenen. Per altra banda, ha exposat les grans línies d'obra de govern que ha endegat aquests anys que ha estat al capdavant de la Conselleria en qüestió. Per últim, ha intercanviat impressions i propostes amb els diferents empresaris i empresàries que han participat de l'esmorzar. Per la seva banda, el candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Prats de Lluçanès Isaac Peraire, que ha presentat l'acte, ha explicat que la política de suport empresarial i al teixit econòmic local és i serà un dels principals eixos d'actuació pel grup d'Esquerra en la propera legislatura.

Vallès Occidental

Esquerra reclama el traspàs a la Generalitat de la titularitat de la Ronda del Vallès

Esquerra ha presentat , en el marc del debat de Política General al Congrés de Diputats, una proposta de resolució per a traspassar la titularitat de la Ronda del Vallès, actualment de titularitat estatal, a la Generalitat de Catalunya. Esquerra fonamenta aquesta demanda en el fet que el traçat de la via actual aprovat per la Generalitat de Catalunya no contempla en cap cas traspassar cap frontera autonòmica, de manera que la titularitat de la via per part de l’Estat no té raó de ser. Cal aquest traspàs de la gestió per tal de preservar l’autonomia en matèria de planejament territorial que sempre ha ostentat Catalunya.i per enfortir i blindar el planejament territorial impulsat per la Generalitat de Catalunya a través del Pla Territorial Metropolità de Barcelona, que entre d’altres condicions instaura la funció intercomarcal de la Ronda. Sense el canvi de titularitat que proposa Esquerra, la Ronda del Vallès podria esdevenir, amb el pas dels anys i l’alternança política, una segona via d’ample i abast internacional, la proposta sociovergent inicial, que acabés de destruïr la ja prou maltractada plana vallesana.

Vendrell, Albert, Poch i Pizà fan l'ofrena davant la Casa del Poble
Terrassa

Vendrell: “no pot ser que hi hagi un sol independentista trist”

Vendrell va començar explicant que a Madrid, a les altes institucions governamentals, hi ha una clara consciència de que el procés d’independència de Catalunya no es pot aturar i només intenten retardar-lo el màxim possible. Per això, i recordant els avenços aconseguits en poc temps, no es pot entendre que hi hagin independentistes desanimats o tristos. Xavier Vendrell ha fet un repàs en els progressos obtinguts ens els darrers temps i s’ha congratulat de que Esquerra, la única força independentista amb representació parlamentaria hi hagi tingut molt a veure. Als qui retreuen a Esquerra haver fet president a Montilla, Vendrell els ha volgut aclarir que, “gràcies a haver fet president a un senyor que s’estime Espanya, hem aconseguit que una important majoria de catalans que s’estimen Espanya, ara votarien a favor de la independència” Vendrell ha encoratjat a la militància d’Esquerra a treballar, a mobilitzar l’electorat, perquè d’això depèn, a dit, que qui marqui a Artur Mas sigui Puigcercós i no Alicia Sánchez Camacho.

Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

Molt Bona Festa Major de Castell d'Aro

Des d'aquest espai, Esquerra Castell-Platja d'Aro i les JERC Vall d'Aro us desitgem molt bona Festa Major de Castell d'Aro. Aquest any podrem gaudir d'un seguit d'activitats per a totes les edats i gustos, i d'entre d'altres tindrem a l'Orquestra Metropol, Di-versiones, Cobla Ciutat de  Girona, Hotel Cochambre.......Un bon moment per a retrobar-nos totes i tots. Salut!

Arenys de Munt

ERC D’ARENYS DE MUNT AVANÇA EN L’OBJECTIU D’IMPEDIR QUE PART DEL CÀNON DE L’AIGUA FINS EL 2035 ES DESTINI A PAGAR LA DESPESA CORRENT DE L’AJUNTAMENT DE L’ANY 2010.

La Secció Local d’ERC d’Arenys de Munt està duent a terme un rigorós treball per impedir el disbarat d’AM2000 i CiU que, per tal d’obtenir el milió d’euros que els falta per quadrar el pressupost, volen capitalitzar el cànon de l'aigua fins el 2035 i així poder pagar la despesa corrent només d'aquest any 2010. Complementant l’acció del passat 29 de juliol, quan es va posar en coneixement del Tribunal de Cuentas aquesta irresponsabilitat d’AM2000 i CiU, ERC va presentar al·legacions a la proposta d’encàrrec de gestió a GUSAM del subministrament d’aigua potable i clavegueram a través d’una empresa d’economia mixta. Les al·legacions presentades han estat complementades per un document que posa de manifest diversos errors en l’estudi econòmic utilitzat en l’elaboració de la proposta de l’equip de govern. Aquest estudi econòmic no contempla suficientment possibles augments de costos de personal, ni les inversions necessàries a l’hora d’aplicar un Pla director de clavegueram, i conté errors flagrants com l’aplicació d’un tipus d’IVA incorrecte.

Onze 2010
Vilassar de Mar

Onze de setembre

Aquest any per la diada nacional, organitzem com sempre una xocolatada al Museu de la Marina a 2/4 d'onze. Per més tard afegir-nos a les ofrenes que fan totes les entitat al monument de Rafael Casanova. Per la tarda ens desplaçarem a Barcelona on hi haurà la manifestació que surt de Plaça Urquinaona a les 17:00h.  

Nova Pàgina Web d'Esquerra
Sant Cebrià de Vallalta

Esquerra Sant Cebrià estrena pàgina web

Benvingudes i benvinguts a la pàgina web de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Cebrià de Vallalta Avui, les tecnologies s’han tornat vitals per a accedir a la informació. La diversificació de les eines comunicatives es fa cada dia més evident. Fins i tot eines que varen ser concebudes no fa gaire anys es tornen poc pràctiques i cal renovar-les. És amb aquesta intenció, de mantenir-vos al dia de tota la feina que fa la gent d'ERC de la nostra vila, que s’ha fet aquesta remodelació de la nostra web. Sabem que cada dia són més les persones presents a la xarxa, i el nostre compromís d’apropar-nos-hi implica dedicar una part del nostre temps a fer política utilitzant les eines que aquesta xarxa ens facilita, per tal d' explicar les línies de l’acció política d'Esquerra Republicana al nostre municipi. Internet fixa una nova era que fins fa poc no podíem imaginar i ens porta i portarà canvis que molts entesos prediuen que comencen a partir d’ara.

Imatge de la nova web d'Esquerra Teià
Teià

Tornem de vacances i ho fem amb nova web

Amb l'agost tancat ens tornem a posar les piles per uns propers mesos trepidants: celebració de la Diada Nacional l'11 de setembre, eleccions autonòmiques el novembre i eleccions municipals el maig vinent. Un cicle carregat de feina però que s'afronta amb il·lusió renovada i unes grans expectatives. I quina millor manera per demostrar-ho que estrenant nova web, amb un disseny més modern i aprofitant les noves tecnologies per ser present en xarxes socials i informar Teià en diversos formats (text, vídeo o àudio). Des d'avui ja la teniu a la vostra disposició per estar connectats amb tot el que envolta la política municipal de Teià. Però volem que la informació no sigui unidireccional, sinó bidireccional. Per tant, tots aquells comentaris o suggeriments sobre temes del poble o d'altres que ens vulgueu fer arribar els podeu enviar a través del correu electrònic esquerra.teia@gmail.com o a través d'Esquerra Teià al Facebook.  Salut, Llibertat i Independència

Federació de Lleida

Ridao creu que “el canvi d'orientació” que suposarà Corbacho a les llistes del PSC beneficiarà ERC

Joan Ridao, secretari general d’Esquerra, ha acompanyat avui a Carmel Mòdol, candidat per Lleida al Parlament i altres càrrecs i membres del partit a Lleida a la XXIV Paellada popular que el municipi d’Aitona celebra cada any en motiu de la festa major. Ridao s’ha referit a l'aposta del PSC per incloure a la seva llista electoral l'actual ministre de Treball, Celestino Corbacho com “una molt bona notícia per ERC”. El secretari, qui ha anomenat a Corbacho com el “Ministre de l’Atur” ha afegit que “Si el PSC no busca la manera de superar l'autonomisme i a més posa a la llista els menys catalanistes, aquest fet apunta obertament a que molts votants del PSC facin confiança a Esquerra”. El secretari general d’Esquerra també ha defensat el decret - llei del Govern sobre l'ús del català a la Universitat, i s’ha mostrat sorprès amb l’actitud de CiU que “exhibeix un catalanisme formal, quan ERC actua com un autèntic dinamitzador de la política lingüística amb lleis com la Llei d’Acollida o la Llei del Cinema” i no entén com es pot qüestionar un decret tant important com el de regular l’ús del català a les universitats.

Can Trabal, zona agrícola
L'Hospitalet de Llobregat

Carta oberta a Joan Laporta

Reproducció de la carta que ha escrit l'Eduard Suàrez, candidat d'Esquerra l'Hospitalet a les eleccions municipals, al sr. Laporta manifestant el neguit d'Esquerra en relació al projecte de la zona agrícola de Can Trabal. Benvolgut Sr. Laporta, Li escric aquesta carta perquè ja fa mesos que vostè és còmplice d’una situació que com a ciutadà de l’Hospitalet em preocupa. Vagi per avançat que com a culer crec que vostè ha estat un president digne del càrrec, ha portat el Barça a fer els millors resultats esportius de la seva història i a sobre ho ha fet amb un alt grau de compromís amb el club i el què representa per Catalunya. Sàpiga també que, durant aquella època, jo vaig fer campanya per que sortís escollit president del Barça i ho vaig fer perquè creia que era el millor pel club i de fet, passat els temps,  no me’n penedeixo. Però, com tots hem pogut veure per la premsa, ha decidit fer el pas a l’arena política i per tant això obre un nou compromís amb el país i la seva gent.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra esmenarà els pressupostos de l'Estat si es retallen els descomptes a les tarifes aèries

Esquerra Republicana ha anunciat avui el compromís de presentar, a través dels seus diputats al Congrés dels Diputats, les esmenes als propers Pressupostos Generals de l'Estat que siguin “necessaris i suficients perquè es mantinguin els actuals descomptes en el preu de les tarifes aèries, en virtut dels costos de la insularitat.” El president del partit republicà a les Illes, Joan Lladó, ha declarat que el seu grup està a l'aguait de les decisions que pugui arribar a prendre el ministeri espanyol de Foment, “atès que de moment només ha fet allò tan vell de llançar un globus per sondejar les possibles reaccions”, fins al punt que el propi Govern de la comunitat autònoma “no sap del cert que tenen previst fer els seus companys de Madrid.” En qualsevol cas, insisteix el president d'Esquerra, “nosaltres tenim molt clar que la insularitat no és negociable”. Lladó ha manifestat que l'Estat espanyol, amb una decisió d'aquesta índole, “no fa més que llastar l'economia de les Illes Balears en el pitjor moment” i, en el mateix sentit, ha recordat que “ja ens llasta prou amb l'espoli fiscal a que ens té sotmesos, com perquè ara el govern pretengui retallar drets ja reconeguts per part de l'Estat de caràcter compensatori.

Cassà de la Selva

Diada Nacional de Catalunya

12h. Ofrena Floral al monument a Josep Dalmàs 13h. Presentació i projecció del vídeo 'L'autodeterminació depèn de nosaltres' 13h 30' Entrega del VI premi Josep Dalmàs 14h Dinar Popular Per la coincidència de la diada en dissabte, els actes que tradicionalment se celebraven al Passeig Vilaret, es faran al Parc de l'Estació.

Marxa de torxes 2009
Hostalric

Diada 2010

Després de l'èxit de la marxa de torxes convocada l'any passat, les seccions locals d'Esquerra i de les JERC organitzen la segona pujada de torxes al castell. El programa d'actes és el següent: - 23:30 Concentració de simpatitzants a la Torre dels Frares (davant l'ajuntament) - 00:00 Inici de la marxa de torxes (carrer RAVAL, Plaça dels BOUS, carrer MAJOR, carrer NOU, pujada FORTALESA) - 00:30 Lectura del manifest i cant dels segadors. A continuació, hi haurà una actuació musical i un piscolabis. Us recordem que el dia 11 de setembre hi haurà una ofrena floral oficial a la torre dels frares, amb la participació de partits polítics i associacions del nostre poble. Us hi esperem!

Tram de l'autovia B40 al pas per Terrassa
Terrassa

“Ara i aquí, no parlem del que pensem cada grup en relació a la infraestructura, ni d’alentir un projecte per caprici; la discussió és com la fem, si bé o malament”

Esquerra de Terrassa no és aliena a la preocupació que demostren diversos sectors de la ciutadania i per això, en relació a la B-40 i el traçat previst, des del Grup Municipal d’ERC a Terrassa, Isaac Albert, portaveu del grup, considera que “és molt agosarat, per dir-ho delicadament, defensar que l’Administració pública té patent de cors per saltar-se la legalitat. L’estudi d’impacte ambiental està caducat i cal fer el nou, per poder definir un traçat que sigui correcte i respectuós amb el medi ambient a data d’avui, a 2010 i no a data de 2004 o 2005, que és quan es va fer. Què passaria si un particular pretengués fer obres amb una llicència caducada des de fa 3 anys? No podem acceptar, ni insinuar que l’Administració pública pugui dur a terme actuacions que no compleixen estrictament la normativa. Cal que, l’estudi d’impacte ambiental es faci, amb rigorositat i amb el temps necessari, per evitar errors que no es puguin resoldre més endavant”. Recorda que “el posicionament de cada grup polític tothom el coneix, perquè ja fa temps que en parlem.

Conseller Huguet
Prats de Lluçanès

El Conseller Huguet, a Prats de Lluçanès

El Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet, esmorzarà aquest dissabte dia 4 de setembre amb empresaris i empresàries de Prats i del Lluçanès per tal d'intercanviar propostes i impresions. L'acte, organitzat per Esquerra-Prats de Lluçanès, tindrà lloc al Restaurant Cal Baumer.

Reunió d'Esquerra amb el grup ecologista GADMA
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra adverteix que no donarà suport al Consell de Mallorca per esbucar cap habitatge

Esquerra reitera el seu suport als veïnats que s’oposen al projecte d’esbucar 300 habitatges del nou pla de reconversió de la Platja de Palma, impulsat pel Consorci. Així ho ha demostrat avui el partit republicà a una reunió amb el grup ecologista GADMA a la qual han assistit Joan Lladó, president d’Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses; Francesc Jaume, president d’Esquerra a Palma; Joan Vicenç Lillo, secretari de Medi Ambient d’Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses i Bernat Fiol, de GADMA. Francesc Jaume, president d’Esquerra-Palma, ha manifestat que “Esquerra està a favor de la rehabilitació de la zona però en contra de que es faci a costa del dret a l’habitatge dels seus ciutadans.” També, Jaume ha afirmat que “des d’Esquerra creim que l’aposta a fer no ha de ser per macroprojectes que no són prioritaris, com el futur Born de Can Pastilla, sinó per una reforma integral que inclogui ajudes als propietaris per a la rehabilitació i una forta inversió a les zones públiques.

Isabel Taulats, Laura Vilagrà i Enric Armengol durant l'acte.
Bages

Vilagrà encoratja Gaià a participar a la consulta independentista

Aquest divendres es va celebrar a Gaià un acte informatiu de la Consulta sobre la Independència que tindrà lloc al municipi aquest diumenge, 5 de setembre. Organitzat per la comissió Gaià Decideix, va assistir una nombrosa representació de veïns i veïnes i va comptar amb la presència de la Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor i presidenta de la plataforma Decidim.cat. Acompanyada per Isabel Taulats, membre de la comissió i per Enric Armengol, alcalde del municipi que inclou el nucli de població de Galera, Vilagrà va explicar la motivació de les consultes i tot l'argumentari per portar-les a terme. Va fer especial esment en la importància que la ciutadania pugui expressar-se lliurement i poder debatre sobre la independència amb normalitat democràtica, tot fent una crida als votants del "no", com a mostra d'aquesta normalitat. La consulta - va seguir Vilagrà- representa una oportunitat i va felicitar la organització per l'èxit de participació que és segur tindran i per sumar-se als més de cinc cents municipis del Principat, inclosos la trentena de bagencs, que ja l'han celebrada.