Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Miquel Estruch, Esther Garcia, Carolina Sanvicens
ERC Badalona

"Sóc catalana de naixement i espanyola per força"

D'aquesta manera s'expressava la ja centenària militant d'Esquerra Badalona Carolina Sanvicens quan ha rebut la delegació de la Direcció d'Esquerra Badalona a casa seva, avui a les 19:00. Esquerra ha homenatjat aquesta tarda la seva militant més gran que enguany ha fet cent anys, Carolina Sanvicens, a qui s'ha entregat la medalla simbòlica de Francesc Macià, i un bouquet de flors. Sanvicens, que ja és besàvia, conserva un estat de salut excel·lent i molt envejable; demostrant que encara no ha dit la darrera paraula en aquest món, ans al contrari, no veu perquè no ha de seguir-hi. Tant amb Mateu Chalmeta, regidor d'Esquerra, Miquel Estruch, president d'Esquerra, Esther Garcia, vicepresidenta, com amb Oriol Jordan, Secretari d'Imatge, que han quedat astorats de veure-la en tant perfecte estat i amb una excel·lent lucidesa, Carolina Sanvicens ha pogut enraonar una estona sobre les diverses èpoques que ha viscut, fent esment en els anys de la postguerra civil i la pobresa d'aquell temps, com també dels temps de fam de la Primera Gran Guerra, a banda d'altres anècdotes.

Vilassar de Mar
Vilassar de Mar

El paper del govern municipal en matèria educativa.

Si hi ha un àmbit de la política municipal sobre el qual no existeix una especial controvèrsia sobre quina direcció cal prendre, o sobre si ha de ser objecte d’una revisió profunda o, en darrer terme, si cal modificar les línies generals que conformen els seus pilars fonamentals, aquesta és la política educativa. És vital aturar-se un moment al principi de la frase per no provocar en el lector un error involuntari: diem política municipal. Si miréssim més amunt, en un àmbit nacional per posar un exemple, segurament aquesta premissa ja no seria certa. I ho diu ERC, que a l’any 2006 va propiciar, des de la conselleria d’educació del Govern de la Generalitat, el primer (i únic) pacte nacional per l’educació. Però la vesant municipal de la política educativa requereix un altre anàlisi. ERC considera que el paper del govern municipal consisteix, bàsicament, en propiciar espais educatius en condicions dignes perquè les pròpies escoles desenvolupin els programes educatius que els professionals de la matèria (directors, professors, tècnics) considerin adients en cada centre.

Participació de la lotería de Nadal
Martorell

Loteria de Nadal

Benvolgudes i benvolguts; Tenim a la vostre disposició les participacions de la Loteria de Nadal d'enguany. Per recollir participacions i venda, passeu per la Secció Local tots els dimecres de 7 a 9 del vespre, o bé truqueu al 648444137

Pego

Esquerra-Pego elegeix a Saül Ortolà com a candidat a l'alcaldia

L'assemblea de militants d'Esquerra-Pego, reunida el dimecres 22 de Setembre a les 20,00h, ha elegit per unanimitat, a Saül Ortolà com a candidat a l'alcaldia. Des de que Esquerra-Pego es va fundar el 2007, Ortolà ha anat desenvolupant diferents responsabilitats dins de la formació, va ser el primer president de la secció local, es conseller nacional del partit, des de 2009 també presideix Esquerra-Marina Alta i es membre de l'executiva d'Esquerra Republicana del País Valencià. Segons el president d'Esquerra-Pego Joan Salvador Sendra “hem elegit al millor candidat possible, una persona decidida i amb les idees molt clares, l'alcalde que necessita Pego” a mes, ha afegit que “els altres partits ja sabem de sobres el que li oferixen a Pego, ara ens cal a nosaltres demostrar tot el que Pego pot guanyar amb un govern d'Esquerra Republicana” ha afirmat el dirigent republicà. Per la seua part Ortolà, ha declarat que “els pegolins ens demanen un canvi real, ja que el tripartit i el PP son l'exemple del model caduc de l'abús del formigó, son l'exemple entre Penyaroja i el camp de Golf del que no volem els Pegolins, estem immersos en una crisi per culpa dels fartons de la dreta(d'arrel o de forma), que no han pensat en els ciutadans, sinó només en les seues bujaques" així ha afegit que” aquesta crisi, ha sigut una lliçó de realisme, no podem confiar en bombolles econòmiques, sinó en les possibilitats reals i sostenibles del territori, ara el que ens cal es aprofitar les condicions del nostre poble per a que prospere l'agricultura, s'establisquen industries competitives i el começ tinga futur” ha sentenciat.

Invitació a la presentació del candidat Adolf Bargués
Martorell

Presentació candidat

El proper diumenge 26 de Setembre a les 12 del migdia, al Centre Cultural i Recreatiu "El Progrés" de la nostra Vila, un lloc carregat de simbolisme i valors republicans, Esquerra Republicana de Martorell, iniciarà el camí cap a l'alcaldia, fent la presentació del seu candidat Adolf Bargués i Asturias. Ens fa molta il·lusió compartir aquest moment amb tots vosaltres, com ho farem amb els nostres militants, simpatitzants i convilatans. Adjuntem la invitació a l'acte esperant saludar·vos personalment. Us prego alhora, confirmeu assistència, per correu electrònic o telèfon (648444137). L' adreça per arribar fins El Progrés, carrer del Mur 64. Per aparcar podreu fer·ho a la Plaça de la Font de la Mina i rodalies, just darrera l'edifici on fem la presentació. Cordialment; Jaume Verdiell, president del Casal Francesc Riera-Secció Local d'Esquerra Visca Martorell, Visca Catalunya Lliure

Simat de la Valldigna

L'Escola de Formació d'Esquerra-País Valencià tindrà lloc a la nostra comarca, a Gandia

El proper cap de setmana a Gandia, tindrà lloc l'Escola d'Estiu d'ERPV. Enguany és la cinquena edició que se celebra any rere any a Gandia. L'Escola començarà amb la participació de Sergi Sol que tractarà temes al voltant de la capacitació tècnica de comunicació. Durant la conferència de Sergi Sol, cap de Comunicació d'Esquerra, presentarà el seu llibre "Carpe Diem", en el que analitza l'actual mapa polític català. Després es donarà pas a les intervencions de Jordi Simó, representant de la Jove Cambra de Catalunya. A continuació, el president de la sectorial de Medi Ambient i Energia d'Esquerra-País Valencià, Josep Lozano, tractarà del posicionament d'Esquerra sobre La gestió dels residus.  Tot seguit, els regidors de Xixona, Joande Martines i Mario Carbonell, tractaran sobre La preparació d'una campanya electoral. El regidor de Simat, Joan Serra, tens parlarà sobre experiències municipals, així com també ho farà Vicent Amanç, regidor de Sueca. Esperem que l'Escola siga una bona trobada de persones d'Esquerra i alhora profitosa.

Gavà

Esquerra-Gavà aconsegueix incorporar dues mesures prioritàries al PADEOG per portar la fibra òptica a les empreses i aconseguir finestreta única per als comerciants

El grup municipal d’Esquerra ha aconseguit incloure dins les accions prioritàries que encapçalaran les conclusions del Pla per al desenvolupament i l’ocupació de Gavà (PADEOG) dues iniciatives en favor del teixit productiu de la ciutat, tant en relació a les noves tecnologies com a la simplificació màxima dels tràmits administratius vinculats a les empreses i el comerç. La primera acció, proposada també per l’Associació d’Empresaris de Gavà, suposarà impulsar el cablejat amb fibra òptica de les zones industrials; Esquerra proposava incloure també en aquesta primera fase els centres educatius públics i una primera prova pilot en zona urbana, que se centraria en Gavà Mar, un barri amb deficiències en el servei d’internet als veïns. Aquest cablejat en fibra òptica oferiria una infraestructura de telecomunicacions a les empreses de la ciutat de primer nivell a un preu molt competitiu. La segona acció, és per fer possible la “finestreta única” per als comerciants i empreses, tant pel que fa a la realització dels seus tràmits administratius, com pel que fa a la coordinació de les inspeccions prèvies als atorgaments de llicències, per tal de fer-los més àgils que ara.

L'Escola d'Estiu l'any 2009
País Valencià

L'Escola d'Estiu d'Esquerra Republicana del País Valencià es celebra el proper cap de setmana a Gandia

El proper cap de setmana tindrà lloc a Gandia l'Escola d'Estiu que organitza la Secretaria de Formació d'Esquerra Republicana del País Valencià. Aquest any, la temàtica de les ponències girarà entorn a la capacitació tècnica en matèria de comunicació i, d'altra banda, sobre la política municipal , la preparació d'una campanya electoral i la política d'Esquerra per a la gestió de residus. Les activitats s'iniciaran el dissabte amb la conferència de Sergi Sol, cap de Comunicació d'Esquerra, que presentarà el seu llibre 'Carpe Diem', en el que analitza l'actual mapa polític català.  Els ponents amb els que es comptarà en aquesta edició de l'Escola d'Estiu són Jordi Simó, de la Jove Cambra de Catalunya, Josep Lozano, president de la Sectorial de Medi Ambient i Energia d'ERPV, els regidors d'Esquerra al País Valencià i M.Àngels Cabasés, secretària de Política Econòmica d'Esquerra, qui serà l'encarregada de la conferència de cloenda. Aquesta és la cinquena edició de l'Escola d'Estiu, celebrada com cada any a Gandia, que aquest any a més a més coincideix amb el Correllengua que es celebra a la ciutat el dissabte 25.

Rafel Fabregat i Victor Torres durant l'acte inaugural
País Valencià

Lleida acull l'acte inaugural del curs 2010-2011 dels estudis catalans a les universitats de l'exterior

Rafel Fabregat, militant d'Esquerra-Castelló i membre del Consell Nacional, va assistir a l'acte inagural del curs 2010-2011 dels estudis catalans a les universitats de l'exterior que el passat dilluns van celebrar l'Institut Ramon Llull i la Xarxa Vives d'Universitats a la Universitat de Lleida. Fabregat va acudir en representació de l'Ajuntament de Vistabella del Maestrat, un dels consistoris adherits a la Xarxa Valenciana de Ciutats Ramon Llull a la instància d'Esquerra. El dirigent republicà va celebrar  'la presència valenciana a la Fundació Ramón Llull, gràcies a la voluntat d'un gran nombre de municipis i institucions del País Valencià, malgrat la negativa de l'actual govern de la Generalita d'adherir-se a aquest projecte tan important per a la promoció de la nostra cultura i la nostra llengua'. D'altra banda, va manifestar la seua satisfacció pel fet que aquest curs inaugural s'iniciarà amb una classe magistral per part de la professora Anna Sawicka, de la Universitat Jaguellònica de Cracòvia, sobre el poeta lleidatà Marius Torres.

Sergi Penedès
Mataró

L’Institut Municipal d’Acció Cultural presenta la temporada d’exposicions 2010-2011

El president de l’Institut Muncipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, ha presentat avui en roda de premsa la temporada d’exposicions 2010-2011 a les sales i espais municipals. La programació d’arts visuals fins ara esdevenia bàsicament a les Sales d’exposicions de Can Palauet, a l’Espai f i a Ca l’Arenas, centre d’art del Museu de Mataró. Com a novetat, a partir de novembre obrirà les seves portes el Museu d’Art Contemporani de Mataró, que acollirà obres de la col·lecció d’art Lluís Bassat. Les obres que actualment s’estan realitzant a Can Serra, seu del Museu de Mataró, i el tancament temporal d’aquest edifici, han obligat a modificar la programació estable expositiva de patrimoni i a redistribuir algunes de les mostres previstes en altres espais (Can Palauet, Espai f) mantenint, no obstant, la programació prevista de Ca l’Arenas. Per espais, la nova temporada inclou les següents propostes: Sales d’exposicions de Can Palauet - “CAPS.

Lleida

El Grup Municipal d’Esquerra reclama de nou a l’alcalde que convoqui una reunió “urgent” tal com va acordar en el ple de juliol a petició d’ERC per a resoldre el trasllat de la mesquita a través d’un “pacte de ciutat”

El Grup Municipal d’ERC a la Paeria lamenta que l’equip de govern encara no hagi convocat cap reunió amb la resta de grups de l’oposició per a debatre i trobar solucions al trasllat de la futura mesquita, tal com l’alcalde Àngel Ros es va comprometre en el ple de juliol passat, després que el Grup Municipal d’Esquerra li oferís un “pacte de ciutat” a través del qual s’aconseguís el màxim consens entre els grups polítics. Atès que en els darrers dies s’han desencadenat una sèrie de fets relacionats amb aquest assumpte, com per exemple, el tancament obligat i plenament justificat de l’oratori del carrer Nord a causa de l’excés d’aforament, a més de la publicació d’un informe pericial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el Grup Municipal d’Esquerra torna a fer una crida al Paer en Cap perquè convoqui “urgentment” tots els grups municipals per a resoldre una situació que pot agreujar-se a mesura que passin els dies. En aquest sentit, Esquerra proposarà en aquesta reunió que s’estudiïn altres emplaçaments que generin un major consens, com els terrenys de l’antiga hípica, atès que l’espai del polígon és “insostenible”, tal com determina aquest informe.

ERC Cervelló

La culpa és d'Esquerra

Massa sovint, la gent d’Esquerra acaba fent seus els arguments dels adversaris a l’hora de valorar la feina feta des del Govern i el Parlament, però Esquerra pot presentar un bon balanç pel que fa al foment i la promoció de la llengua en tots els àmbits on ha tingut responsabilitats. És culpa d’Esquerra i del conseller Joan Manuel Tresserras que s’hagi aprovat, amb dècades de retard, una Llei del cinema per assegurar la meitat de l’oferta en català; que les persones immigrades tinguin el català com a llengua prioritària d’acollida cal retreure-ho a la Llei d’acollida impulsada per la consellera Carme Capdevila. I el blindatge del català a la Llei d’educació, les 1.200 aules d’acollida a les escoles, el Codi de Consum o que els telèfons mòbils parlin català poden ser, entre molts altres, alguns exemples que es poden esgrimir a l’hora de passar comptes amb Esquerra. D’una manera transversal i constant, la gent d’Esquerra ha treballat amb discreció, dins i fora del Govern, per fer avançar el català en molts àmbits.

Anna Simó, Esquerra, Polinyà , Esquerra-Polinyà
Polinyà

Anna Simó, portaveu parlamentària d'Esquerra, visita Polinyà.

El passat mes de Setembre visitava la nostra vila, convidada per la secció local, l 'Anna Simó, portaveu parlamentària d'Esquerra. L'Anna va visitar la Germandat de Polinyà i els nous locals del Grup de Polinyà per tal d'interessar-se per les activitats que duen a terme dues de les més antigues entitats de Polinyà. També va participar en un sopar col.loqui que sota el títol "Catalunya un sol poble" va desgranar bona part dels valors d'Esquerra i del treball que s'ha dut a terme en aquests darrers anys. Els Valors. Catalunya, un sol poble. El nostre país es construeix des de la ciutadania, un concepte clau que modela la nostra acció política. La nostra nació és una nació de ciutadans lliures i iguals en drets i deures, amb voluntat inclusiva, en la qual tothom és benvingut. Els valors republicans són la guia amb la qual Esquerra construeix el futur, Des d'Esquerra no atorguem carnets de catalanitat a ningú, senzillament perquè creiem que aquesta és plural i diversa.

Osona

Esquerra Torelló inaugura el nou local

Esquerra Torelló - Vall del Ges inaugurarà la nova ubicació del Casal Republicà Joan Girbau el proper dimecres 22 de setembre al vespre. Fins ara, la seu social estava situada a la Plaça Nova de Torelló, ara estarà situada al C/ Sant Miquel número 31, 1er pis. A partir de les 2/4 de 8 del vespre la seu restarà oberta a tothom qui hi vulgui passar i a 1/4 de 9 del vespre, Carles Bassaganya, Secretari d'Organització,director general de Governació i ex-alcalde de Sant Joan de les Abadesses participarà en la inauguració i protagonitzarà una tertúlia sobre el dret a decidir i les vies d'exercir-lo a Catalunya amb els assistents. El fet de mantenir una seu social a Torelló és una mostra de reafirmació del compromís del projecte republicà independentista amb el municipi de Torelló i la Vall del Ges. També és la seu de les JERC Vall del Ges. Inauguració de la nova seu d'Esquerra Torelló - Vall del Ges Dia: dimecres 22 de setembre Hora: a partir de 2/4 de 8 del vespre fins a les 10 del vespre.

UPyD, supremacisme lingüístic
Alcoià

UPyD “La Montaña” menysprea els professors

El senyor Miguel Ángel Sánchez Rico, responsable d’Expansió d’UPyD “La Montaña”, publicava en aquest diari digital un article d’opinió farcit de nacionalisme espanyol. Fins ací res de nou, ja que si UPyD es caracteritza per alguna cosa és per fer passar com a bo el seu ultranacionalisme espanyol mentre acusa els altres moviments nacionals (basc, gallec i català) de ser els dolents de la pel·lícula. Xe! A veure si ens aclarim. Això com pot ser? El nacionalisme és bo o dolent? L’espanyol sí i el català no? Per què? No són, al capdavall, nacionalismes igualment? Bé. La qüestió és que entre tant despropòsit, el senyor M. Á. Sánchez Rico feia una afirmació força perillosa: “…la corriente ultranacionalista ha invadido los centros de enseñanza a través del profesorado. Como buenos estrategas atacan por el eslabón más débil: los jóvenes”. Si l’any passat era el President de la Diputació de València, Alfonso Rus (PP), qui faltava al respecte als professors que deien “aleshores” titllant-los de “gilipolles” i prometia “rematar-los”, UPyD “La Montaña” segueix en la mateixa línia de desprestigi envers els professionals de l’ensenyament i acusa aquest col·lectiu de treballadors “d’atacar(!) per l’anella més dèbil: els joves”.

Presentació PAL
Simat de la Valldigna

Presentació PAL de l'Agenda 21 Local de Simat

Aquest dijous 22 de setembre, a les 19,30h. al Mercat Municipal, tindrà lloc la presentació del Pla d'Acció Local de l'Agenda 21 de Simat. Des de fa mesos, col·lectius i persones, han participat en diferents tallers per a tractar tot un ventall de temes on de manera desinteressada han col·laborat en les propostes i el debat per aportar el seu granet de sorra en aquest procés. Els resultats han sigut consensuats. Ara, li correspon a l'Ajuntament el decidir quines propostes va a dur endavant. Des d'Esquerra volem agrair a totes les persones que han participat, el seu esforç per intentar aconseguir que Simat siga un poble més sostenible, habitable i participatiu.

Participatius
Vilafranca del Penedès

Esquerra-Vilafranca inicia una campanya per elaborar el programa electoral

Esquerra-Vilafranca ha presentat una campanya municipal per elaborar el programa electoral de cara les eleccions locals del maig del 2011. La campanya es dividirà en set grans eixos temàtics els quals es treballaran específicament durant un mes concret. Cada tema que s’abordi comptarà amb un acte sectorial amb la presència d’experts i amb la participació de persones de la vila que hi estiguin relacionades. La campanya va ser presentada pel secretari d’organització dels independentistes, Pere Sàbat, que apuntava que “la campanya vol defugir la crítica per la crítica sense proposar alternatives” i defensava que aquesta actitud “és el que hem estat fent durant els últims tres anys a l’ajuntament, essent critics quan cal però sempre plantejant alternatives”. Durant la campanya es presentaran diversos díptics que comptaran amb algunes de les propostes que els republicans portaran al programa electoral, aquestes propostes han estat elaborades a partir de trobades amb entitats i associacions i de la feina dels grups de treball del partit.