Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Cristina Alsina, juntament amb tècniques de l'àrea de promoció econòmica i els premiats del Mercat de Can Gibert del Pla
Girona

El mercat ambulant de Can Gibert del Pla premiat per la Generalitat

L'Àrea de Promoció de la Ciutat que lidera el mercat obté un dels premis per la iniciativa comercial. El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat va celebrar el passat 21 de juny, l'onzena edició dels premis a la Iniciativa comercial on es distingeixen les persones físiques i jurídiques domiciliades a Catalunya que, en el transcurs de l'any 2009, hagin destacat per les seves tasques de millora en la gestió del sector de la distribució minorista, particularment del comerç urbà de proximitat. L'ajuntament de Girona ha estat mereixedor d'un reconeixement en la categoria de singularització per la creació del mercat ambulant de Can Gibert del Pla, un barri amb greus mancances de producte fresc i comerç en general. Cristina Alsina, com a tinenta l’alcalde de l’àrea de Promoció de la Ciutat, va recollir el guardó a la millor iniciativa de dinamització comercial en aquest àmbit.

Vilafranca del Penedès

Es posa en marxa el voluntariat per la independència

Dilluns va tenir lloc a l’Escorxador de Vilafranca una Assemblea informativa organitzada per Esquerra-Vilafranca de cara buscar voluntaris i voluntàries per participar en la recollida de signatures per validar la Iniciativa Popular que proposa la convocatòria d’un referèndum oficial d’independència. A l’acte hi va participar Jordi Brillas, membre de la Coordinadora Nacional per la Independència i un dels tres signants de la IP que gràcies a l’acceptació per part de la mesa del Parlament de Catalunya, permetrà, si s’aconsegueixen les firmes, celebrar el referèndum d’independència. Brillas va explicar als assistents els passos que s’havien seguit fins al moment, destacant sobretot el moment històric que suposa l’inici del procés. Brillas va destacar que l’admissió a tràmit de la iniciativa per part de la mesa és l’acte més avançat que mai ha fet el Parlament en quan a la defensa del dret a l’autodeterminació, ja que anteriorment tan sols havia aprovat resolucions que afirmaven que el Parlament no renunciava a aquest dret, però que ara el que s’ha aconseguit és que es comenci a exercir, segons Brillas aquest és “un salt de qualitat molt important”.

Federació de Lleida

ESQUERDA CREU QUE LA PONÈNCIA DE RECURSOS HUMANS DE LA SANITAT ÉS UN INFORME MOLT VALUÓS PER AL FUTUR

El senador per Lleida d'Esquerra, Josep Maria Esquerda, president de la Comissió de Sanitat, ha dit avui que les conclusions de la Ponència d'estudi de les necessitats de recursos humans en el Sistema Nacional de Salut, que -després de dos anys de treballs- avui s'ha aprovat per la Comissió de Sanitat del Senat, recull la mitjana de les aportacions de tots els ponents representants de tots els grups polítics. Per a Esquerda, ha quedat demostrat que els professionals de la sanitat són grans amants de la seva professió. També s'ha referit a aquest informe en positiu per haver escoltat totes les idees i per haver-se estudiat tot el que s'ha exposat. A més ha destacat que l'informe, les seves conclusions i recomanacions recullen el que ha de passar en el futur. També ha expressat el president de la Comissió que sol·licitarà l'edició en format llibre d'aquest informe, que després d'haver estat aprovat avui en la Comissió, el dimecres serà aprovat en el Ple del Senat.

Torredembarra

Representants Tarragonés a les llistes d'ERC

El passat dia 18 de juny, és va celebrar a Tarragona, el Congrés Comarcal d’ERC per l’elecció dels Candidats i Candidates a les eleccions al Parlament de Catalunya. Sergi de los Rios, diputat i regidor de l’Ajuntament de Tarragona per ERC, va ser elegit com a primera persona candidata de la Comarca. Montserrat Gassull Cos, regidora i Presidenta de la Secció Local d’ERC de Torredembarra, va ser elegida per la militància de la comarca, quedant en segon lloc.” Així doncs, tots dos formaran part de la llista d'ERC al Parlament de Catallunya per la demarcació de Tarragona.

Federació de Lleida

ESQUERRA ES MOBILITZA PER LES CONSULTES

 Àngel Vidal, Carmel Mòdol, Miquel Àngel Estradé i d’altres membres i càrrecs d’esquerra han acompanyat a l’alcalde de l’Albagés, Albert Donés, al president de la Secció Local a Térmens, Jordi Oronich i a la presidenta de la Secció Local d'Almenar, Maria Teresa Malla als col•legis.

Federació de Lleida

Marta Vilalta i Emili March, candidats pel Pla d’Urgell a les llistes d'Esquerra per les properes eleccions al Parlament

Amb un suport majoritari, Marta Vilalta ha estat escollida com a candidata per liderar la representació de la comarca i Emili March com a segon candidat. Un cop hagi finalitzat l’elecció dels candidats i candidates per part de tots els congressos comarcals, la Comissió Electoral elaborarà una proposta d’ordenació de les llistes que haurà de ser ratificada per l’Executiva Nacional i, posteriorment, pel Consell Nacional que s’ha de celebrar el 10 de juliol. Com a novetat a les llistes d’enguany, el nou reglament va més enllà de la Llei d’igualtat i suposa un pas endavant en la paritat, perquè en cada tram de tres persones hi ha dues persones d’un gènere i una tercera de l’altre gènere. Durant els seus parlaments, tant Vilalta com March han destacat la feina feta per Esquerra durant els últims set anys al Govern de la Generalitat i des de sempre al Parlament de Catalunya. Segons els dos candidats escollits “ens trobem en un moment amb grans expectatives, amb el dret a decidir al centre de l’agenda política” i per això han remarcat que la gent d’Esquerra liderarem el projecte de construcció nacional, defensant els nostres municipis, la comarca i la seva gent”.

Camp de Morvedre

Esquerra es defineix com a l'alternativa política valencianista i d'esquerres per al País Valencià

Durant la Conferència de País celebrada ahir, Esquerra va presentar i aprovar un document que marcarà la línia política per als propers anys. Per a la seua aprovació es va comptar amb la participació de la militància. Esquerra Republicana del País Valencià va celebrar ahir diumenge 20 de juny la seua I Conferència de País. L'acte, que va tindre lloc a l'Octubre-Centre de Cultura Contemporània de València, va comptar amb la presència de vora un centenar de militants republicans. El Vicesecretari General de Coordinació Institucional, Enric Aloy, va ser l'encarregat d'obrir la Conferència. Aloy va animar als presents a continuar la feina encetada i va elogiar la participació que es generava amb la Conferència i el document aprovat. La ponència va ser defensada pel secretari d'Ensenyament i militant d'Esquerra-Camp de Morvedre, Ximo Graña, i va comptar amb el 98% dels vots a favor. El document assenta els fonaments i les línies mestres del posicionament d'Esquerra de cara al proper cicle polític.

Manresa

250 persones a l’acte de presentació de Pere Culell

La sala gran del Sielu de Manresa va acollir, el passat divendres 18 de juny a la nit, l'acte de presentació de Pere Culell com a candidat d'ERC a l'alcaldia de Manresa. L'acte, que va comptar amb la presència del secretari general del partit Joan Ridao i les actuacions de BB Blues Connection i Projecte Bu, va aplegar unes 250 persones que no es van voler perdre la posada de llarg del nou candidat i que van aconseguir fer petita la discoteca manresana. Culell, en el seu discurs central, va explicar que el motiva “especialment” el fet que ara sigui un moment en que “la política no està gaire ben vist" i que pretén emmirallar-se en la figura del doctor Arola que va viure amb implicació republicana el canvi de segle XIX i que va morir el 1933. “Escoltar més i dialogar més amb la ciutadania”, va dir, “només així, en un moment complicat com el que vivim, aconseguirem una millor gestió econòmica, tot assegurant que, com en la seva professió, volia fer una política “al servei de les persones”.

Comarcal del Gironès

2a Trobada d'Esquerra Gironès a Fornells de la Selva

El passat dia 20 de juny va tenir lloc a la població de Fornells de la Selva la 2ª trobada d’Esquerra de la comarca del Gironès. L’acte va reunir a unes 150 persones que al llarg de dia varen tenir ocasió de participar en les diferents activitats organitzades en motiu de la trobada. A les 11:30 h. hi va haver una exhibició de sardanes a càrrec de la colla Aires Gironins que varen delectar a tothom amb una excel•lent mostra d’aquesta dansa; l’exhibició va finalitzar amb una sardana de germanor. A partir de les 12:30 h., Francesc Triola -president de la secció local- va adreçar als presents unes paraules. Va continuar els parlaments Carme Capdevila, Consellera d’Acció Social i Ciutadania, que va fer unes interessants reflexions sobre el paper d’Esquerra en el moment actual i el futur més immediat. Finalitzats el parlaments i l’atenció als mitjans de comunicació es va convidar als presents a una copa de cava. A les 14:00 h. tothom es va desplaçar al pavelló i es va servir un arròs que varen preparar els membres de la secció local de la població.

Catalunya del Nord

Res no és irreversible, contrariament al que ens volen fer creure les mentides del govern

La reforma de les jubilacions que vol imposar un Nicolas Sarkozy totalment al servei del MEDEF, entossudit en el seu objectiu de fer treballar més els assalariats, els artesans, els petits comerciants i els petits agricultors fent-los recular l'edat de la jubilació i disminuint-los les pensions, és una estafa. La productivitat dels treballadors de l'estat francès (com la de tots els treballadors europeus), és en augment constant d’ençà anys. El resultat de les polítiques imposades pel patronat és l’augment dels ritmes de treball, l’empobriment dels que tenen una feina, i la desesperació dels aturats, sempre més nombrosos. Res no és irreversible, contrariament al que ens diuen les mentides del govern, que vol fer-nos creure que només són possibles les seves polítiques injustes; els rics són cada cop més rics; recuperem els nostres diners que ens han robat els accionistes, els amos cosits d'or, els banquers àvids de diners públics. L'any 1995, la mobilització va obligar Juppé i Chirac a renunciar a l’atracament que preparaven sobre la funció pública; l'any 2006, Galouzeau de Villepin i Chirac van retrocedir davant de la mobilització contra el vergonyós projecte de Contrat Première Embauche, que fins i tot va provocar la ràpida desaparició de l’inic Contrat Nouvelle Embauche.

20 J
Mataró

Esquerra celebra els resultats del referèndum sobre la independència a Mataró

La Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya vol mostrar la seva felicitat per l’alt índex de participació en la consulta sobre la independència de Catalunya celebrada ahir diumenge a la nostra ciutat. De la mateixa manera, des de la Secció Local ens sentim encoratjats pels resultats, que interpretem com una mostra clara d’independentisme de l’electorat mataroní, que per primer cop, trenca amb el conservadorisme i demostra una valentia i una maduresa sense precedents. En tercer lloc, volem felicitar la Plataforma Mataró Decideix i tots i cadascun dels voluntaris que han fet possible, amb l’esforç diari durant mesos, l’èxit aconseguit en la jornada d’ahir. Finalment volem encoratjar a tots els mataronins i mataronines a seguir treballant en la mateixa línea, recordant-los que la propera estació és promoure un referèndum oficial a tot el territori català a través de la Iniciativa Popular presentada ens els darrers dies al Parlament de Catalunya. Amb aquest objectiu engresquem a tothom a participar a la recollida de signatures.

Sant Adrià de Besòs

Uriel Bertran i Ruben Arenas escollits candidats d’Esquerra del Barcelonès Nord a les eleccions al Parlament de Catalunya

Ahir a la secció local de Badalona va tenir lloc un Congrés Extraordinari de la Federació Comarcal d’Esquerra del Barcelonès Nord per escollir les dues persones candidates de la comarca que li pertoquen a les eleccions al Parlament de Catalunya. El badaloní Uriel Bertran va resultar escollit com a primer candidat de la comarca amb un 89% dels vots emesos; per la seva part, l’adrianenc Ruben Arenas, membre de les JERC i d’Esquerra, va resultar escollit segon candidat de la comarca amb un 82% dels vots. Uriel Bertran, diputat al Parlament de Catalunya en aquesta legislatura, va llançar un missatge de compromís per ‘continuar treballant amb empenta i il·lusió perquè la comarca del Barcelonès Nord sigui un referent de l’independentisme metropolità i de les polítiques socials d’esquerres’. Ruben Arenas va destacar que des de l’independentisme ‘cal activar una regeneració política, treballar amb il·lusió i honradesa pel benestar de les persones, de forma pròxima i promoure propostes de caràcter integral per als joves’.

Perelló, Montserrat, Josep Anton, Moreno, Ribera d'Ebre, Tivissa, Móra d'Ebre
Ribera d'Ebre

Montserrat Perelló i Josep Anton Moreno, candidats per la Ribera d’Ebre a les llistes d'Esquerra per les properes eleccions al Parlament

El passat divendres 18 de juny, Montserrat Perelló i Margalef i  Josep Anton Moreno van ser escollits candidats per la comarca de la Ribera d’Ebre per formar part de les llistes d'Esquerra per les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Les úniques candidatures que es van presentar van rebre el suport unànime dels militants assistents al Congrés Comarcal Extraordinari que es va reunir a la seu d’Esquerra de Móra la Nova. Montserrat Perelló que és de Tivissa i Coordinadora Territorial de Joventut a l'Ebre, va ser escollida com a primer candidat de la comarca, i Josep Anton Moreno Vidal, cap de llista d'Esquerra a les properes eleccions municipals de Móra d'Ebre va ser escollit en segon lloc. Els candidats en els seu parlaments es van comprometre a defensar la Ribera d’Ebre de les agressions que amenacen la comarca lluitant contra el vell model de cementiris nuclears i transvasaments. Els republicans van fixar-se com objectiu el treballar per construir un territori equilibrat que aprofiti les potencialitats i oportunitats pròpies.

Corbera de Llobregat

El secretari per a la immigració de la Generalitat visita Corbera

El proppassat dissabte, 19 de junt, Oriol Amorós va acompanyar l'alcalde, Pep Canals, en dos actes: la sessió d'acollida a nous corberencs i corberenques que fa trimestralment l'ajuntament; i la trobada d'Esquerra-Corbera, on Canals i Amorós van explicar les polítiques vers la immigració que estan aplicant per la cohesió social i l'alliberament nacional des de l'ajuntament i des del Govern de Catalunya. Tres eixos: 1) Eines per a donar a conèixer els drets i deures; 2) respecte a la diversitat; 3) impuls als elements comuns que ens cohesionen: la cultura i la llengua catalanes.

ERC Sitges

Consulta 20-J: Sitges també parla per la Independència

Més de dos-cents municipis arreu de Catalunya, han vist ja com la ciutadania ha exercit un dels principis bàsics de la democràcia: votar per expressar una opinió. Aquesta ciutadania ha pogut dir lliurament que en pensa d’una qüestió tan important com és el de la possible independència de Catalunya, el de la creació d’un nou estat en la Europa dels pobles. Els estats democràtics no tenen por de preguntar a la ciutadania el seu parer en qüestions importants. Al voltant d’aquestes consultes hem vist atacs de tota mena així com que el posicionament dels partits polítics ha anat variant, tot depenen dels interessos electorals en cada municipi, només Esquerra, en total coherència amb el seu ideari, els seus principis, recolza i treballa des d’un principi per l’èxit de les consultes. És Esquerra qui amb paciència ha portat la qüestió de la independència al carrer, ho ha fet des de la oposició i ho està fent ara des del Govern, fent estat, fent les lleis que mana l’Estatut, lleis de vegueries, de consultes, pacte per la immigració, pacte per l’educació.