Locals d'Esquerra

Totes les notícies

recicla
Vidreres

Retard en la construcció de la deixalleria

Les obres de la deixalleria de Vidreres van començar amb l’anterior equip de govern (CiU – ERC) i segons l’actual govern municipal l’obra encara no està acabada. Des d’ERC s’entén que tirar endavant obres i projectes nous en temps de crisi és difícil, però no es comprèn que una obra que es va iniciar a finals de la legislatura anterior i que no té complexitat d’execució necessiti més de dos anys per posar-la en marxa. El portaveu d’ERC a l’ajuntament, Jordi Daranas, recorda que el consistori va lliurar l’obra a l’empresa adjudicatària el 19 de desembre del 2006 i que més de dos anys després, Vidreres no té en marxa la deixalleria. A més Daranas recorda que el contracte estipulava que el termini d’execució de l’obra era de sis mesos. Des d’ERC s’afirma que governar és estar al servei del ciutadà, que donar tots els serveis que un voldria és difícil però no s’entén com no es posa en marxa un nou servei municipal pràcticament acabat. També recorden que governar és defensar els interessos dels ciutadans i en aquest cas, quan es demostra que l’empresa no ha complert l’estipulat, el govern municipal no ha estat novament a l’alçada del que se li exigeix.

Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

Ja tenim nova Executiva

Ahir vam escollir per unanimitat la nova Executiva que de fet afrontarà tot el periode previ a les Municipals 2011. Aquesta està composada per Estel Rodríguez(Presidència), Salvador Brasó(Organització), Aleix Padrosa(Finances), Christian Palagos(Imatge i Comunicació), Estel Rodríguez(Dona), Jordi Riera(Política Municipal), Montse Rovira(Relacions), David Puig(Portaveu Grup Municipal)i Aleix Padrosa(Portaveu de les JERC). Des d´aquí els desitgem tot tipus d'èxits.

Alcoi

ESQUERRA ES REUNIX AMB L'ASSOCIACIÓ DE BATOI

El President d'Esquerra-Alcoi Josep Cortés el passat dia 10 de febrer es va reunir amb el President de l'Associació de veïns de Batoi, per tractar alguns temes de vital importància per al barri. El Presidentd'Esquerra es va posar a disposició de l'Associació per a futures reclamacions,per donar-los suport i per a ser la veu del barri als Plenaris de l'Ajuntament amb tot alló que els preocupe i amb les mancances que té el barri. A més, Josep Cortés va aprofitar el moment per presentar el nou col.lectiu que Esquerra porta endavant anomenat "HITÀTIA" Col.lectiu de Dones Republicanes d'Esquerra,i així començarla campanya que el President de la comarca de l'Alcoià-Comtat Josep Cortés a programa't per a la promoció d'aquest col.lectiu

Anoia

El ple de l'ajuntament dels Prats de Rei, aprova la moció presentada per la Federació d'Associacions de Veïns de la comarca de l'Anoia

Un dels punts de l’ordre del dia de la passada sessió plenària de l’Ajuntament dels Prats de Rei, era la votació de la moció que va presentar la Federació d’Associacions de Veïns de la comarca de l’Anoia en el marc de la campanya engegada per CEAV i CONFAVC (Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya). La voluntat de la campanya és sol•licitar al Ministeri d’Indústria que la pujada del rebut de l’electricitat per a l’any 2009, no sobrepassi l’IPC. La moció manifesta que les pujades generades l’any 2008, no coincideixen amb la petició realitzada per la Comissió Nacional de l’Energia (CNE) que sol•licitava el 20%, si que ha arribat a passar el 10% d’increment mig en les factures, molt per sobre de l’IPC. Finalment, insta al Govern, mitjançant el Ministeri d’Indústria, per tal que durant l’any 2009 s’obrin vies de diàleg amb els agents socials als efectes de negociar la tarifa de l’últim recurs que preveu la Normativa Europea. Recorden que la puja del rebut de l’electricitat comença a ser un veritable problema i una càrrega inassolible per a moltes famílies.

Anoia

Entesa per la Llacuna edita un nou butlletí local

El grup municipal d'Entesa per la Llacuna, ha editat el tercer número del seu butlletí local. En aquest nou número s'informa de les darreres actuacions municipals d'EL, i dels posicionaments en els darrers plens municipals. El butlletí, s'ha distribuït per totes les cases del municipi.

Anoia

Els Prats de Rei, rehabilitarà les cobertes del cementiri municipal amb el FEIL

El passat dimecres 4 de febrer, el Ministerio de Administraciones Públicas (MAP), va comunicar a l’Ajuntament dels Prats de Rei, l’aprovació de la memòria valorada que van presentar per a l’obra “Restauración de las cubiertas del cementerio de Prats de Rei”. Aquesta actuació té un pressupost de 95.043€, que és la quantitat total que li pertoca als Prats de Rei, com a aportació del Fondo Estatal de Inversión Local (FEIL). L’obra consistirà en la restauració de dues cobertes que actualment es troben en un mal estat i també en fer la coberta d’un conjunt de nínxols que no actualment no tenen cap coberta. També es sanejarà la part posterior i s’incidirà especialment, en el tema dels desaigües en diversos zones. Des de l’Ajuntament, Marc Sendiu, primer tinent d’Alcalde, exposa que “aquesta és una actuació que ha estat molt demanada per la gent de Prats i, com a equip de govern, varem creure que era prioritària i així ho vam exposar al Ple Municipal, el qual hi va donar el vist-i-plau per unanimitat”.

Alcoi

EL FUTUR DE LES NOTRES FESTES A BRUSSEL.LES

El 23 de maig de 2007 el Parlament europeu aprovava la Directiva 2007/23/CE, sobre la posada al mercat d'articles pirotècnics. Des d'aleshores, s'ha anat generant una inquietud creixent entre els grups de foc (balls de diables, bèsties de foc, colles de foc,colles de dimonis, cordaes, mascletaes, falles, correfocs, etc.), que temen els efectes restrictius que pugui suposar l'aplicació d'aquesta directiva. Aquesta directiva, que disposa de tres anys per a la seva transposició (els estats membres han d'adaptar i publicar com a molt tard el 4 de gener de 2010les disposicions necessàries per donar-ne compliment) s'adreça a la fabricació, l'emmagatzematge i l'ús professional (s'acaba per afectar també el seu ús recreatiu) dels articles pirotècnics. Fonamentada a partir d'una nova catalogació dels articles pirotècnics, la Directiva introdueix limitacions molt severes en les distàncies de seguretat o en l'edat dels usuaris. Les festes del foc als Països Catalans ve de molt antic.

Anoia

Jaume Solé es reuneix amb el secretari de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya

Jaume Solé, membre de la candidatura municipal d'Esquerra a Capellades, es va entrevistar amb el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, Jordi Bosch, per interessar-se per l'actual situació de l'antena ubicada a la muntanya de Miramar, i tractar sobre possibles alternatives. Aquesta infraestructura va passar de titularitat pública a mans d'un operador privat de telecomunicacions. Així, doncs, avui en dia no pot ser utilitzada per entitats, capelladines o no, sense ànim de lucre i amb voluntat de servei públic, si no és pagant prèviament a una empresa privada pel seu ús. Jaume Solé es mostrà satisfet davant de l'interès demostrat pel secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació i la possibilitat d'explorar noves vies després de les pertinents consultes tècniques i jurídiques. Jordi Bosch feu presentació al Consell Comarcal de l'Anoia de Anoia Connecta, un pla que contempla 4,4 milions d'euros d'inversió en infraestructures i serveis de telecomunicacions a la comarca fins al 2010, demostra a bastament la preocupació de la conselleria per la millora de les telecomunicacions.

Taradell

Pla Zapatero: algunes oportunitats perdudes.

El govern de l’estat, va aprovar un pla pel qual repartia entre els ajuntaments un 8.000 milions d’euros, d’una manera proporcional al nombre d’habitants de cada municipi. El pla pretenia crear ocupació sobretot entre un dels sectors més castigats per la crisi, el de la construcció. A Taradell això li suposa l’aportació d’un milió d’euros extra, que s’ha repartit entre diverses obres menors. No és atribuïble a l’equip de govern la improvisació ni la precipitació amb la que s’han hagut de triar i redactar els diferents projectes. Les bases del mateix pla donaven ben poc temps per fer-ho, i a més coincidia amb les diades de Nadal pel mig i altres convocatòries importants, com la del FEDER (Fons estructurals europeus). Taradell, com tothom, s’ha hagut d’afanyar i no haurà tret el profit del milió d’euros per la desconfiança pròpia que genera el pla, ja que són molts els dubtes que genera la seva aprovació i execució, i molts el problemes que se’n poden derivar si l’estat fa una interpretació estricta de les bases que el regeixen.

Alcoi

Esquerra uneix a tota l'oposició

Esquerra va presentar al Plenari del 30 de gener una moció que fou recolzada per tots els partits de l’oposició. La iniciativa i la posterior exposició, a càrrec del President d’Esquerra-Alcoi Josep Cortés, va tenir com a resposta l’adhesió del PSPV-PSOE, Esquerra Unida-Entesa i el Bloc. Com era d’esperar, el PP local intentà esquivar aquest tsunami de problemes i deficiències educatives que patim de ple tots els valencians i valencianes i segueix fent demagògia en les seues intervencions, garbellant números i xifres per tal de “marejar la perdiu” i així no haver de reconèixer les mancances existents al sistema educatiu. No ens estranyem, doncs, si durant els propers dies els escoltem dir barbaritats com ara que l’objectiu del PP és “reforçar l’escola pública” quan tots els estudis i paràmetres a partir dels quals s’analitza la realitat del sistema educatiu valencià posen de manifest que aquest és molt defectuós; o que “volen potenciar el trilingüisme” sabedors que la llengua autòctona del País Valencià retrocedeix dia rere dia.

Tiana

Nota de Premsa dels Diputats maresmencs

ELS DIPUTATS MARESMENCS AL PARLAMENT DE CATALUNYA DELS PARTITS I COALICIONS PSC-CC; ERC I ICV-EUIA, MANIFESTEN LA SEVA CRÍTICA A LA INSTRUMENTALITZACIÓ I INTENT D’APROPIACIÓ PARTIDISTA QUE EL GRUP PARLAMENTARI DE CIU FA DE LES ACTUACIONS I INICIATIVES UNITÀRIES DE TOTS ELS AJUNTAMENTS I FORCES POLÍTIQUES DE LA COMARCA EN TEMES DE MOBILITAT I INFRAESTRUCTURES AL MARESME. Els diputats Consol Prados del PSC-Cc, Pere Aragonès d’ ERC i Salvador Milà de ICV-EUiA, fan pública la seva crítica a l’actuació partidista i insolidària dels Diputats de CiU que darrerament estan presentant de forma unilateral propostes de resolució al Parlament de Catalunya en que s’apropien del treball conjunt i consensuat de tots els grups polítics presents al Consell Comarcal en relació als treballs i projectes que s’estan tirant endavant de forma unitària per millorar les carreteres, les autopistes, el transport públic i ferroviari i en general la mobilitat a la comarca. El Govern de la Generalitat, conjuntament amb els ajuntaments i el Consell Comarcal treballa per corregir la falta de planificació i els problemes i perjudicis causats als ciutadans del Maresme durant els governs de CIU.

Anoia

ERC Igualada fa costat a les colles de diables, bèsties de foc, trabucaires i colles de foc portant al Ple d’Igualada una moció de suport a les tradicions de foc

El Ple de l’Ajuntament d’Igualada ha aprovat, a proposta d’Esquerra, una moció per a la defensa i manteniment de la tradició dels balls de diables, bèsties de foc, trabucaires i colles de foc. Aquestes entitats veuen en perill la seva activitat des que l’any 2007 es va aprovar una directiva europea molt estricta sobre la posada al mercat d’articles pirotècnics. Conscients dels efectes restrictius que pot suposar l’aplicació d’aquesta directiva, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació del Govern de la Generalitat està treballant perquè el Govern espanyol, que haurà de fer la transposició de la norma europea abans del gener del 2010, tingui en compte les especificitats de les tradicions catalanes a l’hora d’elaborar i aprovar el Reial Decret perquè no perjudiqui els correfocs, els diables infantils o festes amb pirotècnia com la mateixa revetlla de Sant Joan. El regidor responsable de temes culturals Oriol Solà afirma que “el Ministeri d’Indústria ha d’escoltar les peticions del Govern de la Generalitat perquè si no quedarien escapçades una part molt important de les tradicions catalanes que han tingut històricament el foc com a eix central”.

Anoia

Esquerra a l’Anoia fa balanç i es marca objectius amb el congrés comarcal fet el passat dissabte

Tot i el temporal de vent, i amb l’assistència de cinquanta tres militants de tota la comarca, la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Anoia, va celebrar aquest dissabte passat, dia 25 de gener, el seu congrés comarcal anual. L’assemblea de militants va ser precedida d’una reunió de treball prèvia del conjunt des grups municipals de la comarca, en la qual es va tractar sobre els objectius i estratègies electorals de cara a les properes eleccions municipals i sobre tot el conjunt de serveis que actualment el Consell Comarcal de l’Anoia pot oferir als municipis de la comarca. Aquesta part de la reunió va ser coordinada pel conseller comarcal d’Esquerra Xavier Bermúdez i també va comptar amb la participació dels consellers comarcals Carles Casanova, Jordi Mercader i Joan Torras. En el Congrés, es va escollir un nou membre per al Consell Nacional d’Esquerra, que li correspon a la comarca de l’Anoia des del passat 25 Congrés, a causa del seu major nombre de militants a la comarca.

Alcoi

MOCIÓ EN DEFENSA D'UN ENSENYAMENT PÚBLIC

El passat 15 de gener el President d'Esquerra a la localitat d'Alcoi va presentar al registre d'entrada a l'Ajuntament una moció que confia poder defensar el pròxim Plé del 30 de gener.Aquesta moció sol.licitarà l'adheriment del plenari al manifest de la Plataforma en defensa d'un ensenyament públic i la concentració dels regidors a la porta de l'Ajuntament per tal de llegir el manifest.Aquesta Plataforma s'ha creat per les mancances que tenim a l'escola pública i en la que estan formacions politiques com el PSPV-PSOE,Bloc Nacionaliste Valencià,Iniciativa PV,Els Verds EEPV,i com no ESQUERRA REPUBLICANA DEL PAÍS VALENCIÀ

Alcoi

Esquerra amb el poble Palestí

El passat 24 de gener,es va celebrar a Alcoi una manifestació,que va anar des de la Rosaleda fins a la Plaça d'Espanya.Aquesta manifestació va ser convocada per la Plataforma Solidaritat amb el Poble Palestí composta per la comunitat palestina a Alcoi i comarca i a mes va ser l'encarregada de portar les pancartes que feien una crida contra el genicidi,el terrorisme de l'estat islaelià i les injusticies.També es va poder llegir una pancarta que recordava que Espanya és un País que ven armes als israelians. Van participar unes 500 persones entre les que es trobaven partits politics de l'oposició,Esquerra i altres grups de la comarca.El President comarcal d'Esquerra Josep Cortés,va aprofitar l'ocasió per parlar amb els membres palestins de la Plataforma per oferir el suport d'Esquerra.

Polinyà

Esquerra va sol.licitar la revisió de les ordenances fiscals aprovades per ajustar-les a l'IPC real.

El mes de gener d'enguany, un cop coneguda la dada oficial de l'IPC interanual de desembre, es va sol.licitar a l'equip de govern l'ajust de la pujada de les taxes i tributs municipals que s'havien aprovat mesos abans agafant com a referència les dades de l'IPC del mes de Setembre. L'augment és d'un 4.6% de mitja. Els convenis dels treballadors, en la seva majoria, fan servir l'índex de desembre per ajustar els salaris. Aquest any va ser tant sols de l'1.6 %. El govern Espanyol realitza la revisió de les pensions amb la dada del mes de novembre, aquest any va ser del 2.5%. No entenem com, degut a la greu crisi que patim, l'equip de Govern Municipal no ha rectificat i ha rebaixat la pressió fiscal, fent servir com a referència l'IPC que ens afecta a tots i que regula els nostres salaris. A causa de la poca sensibilitat dels qui governen l'ajuntament, els ciutadans veuen augmentada la pressió fiscal entre un 2% i un 3 % de forma totalment injustificada. No només això, al mes de Març també es van revisar les taxes per la prestació del servei de l'aigua establint un nou cànon, fins ara inexistent a Polinyà, que farà augmentar el rebut una mitja d'entre un 4 i un 5 %.

Anoia

Missa occitana a Prats de Rei

El passat diumenge, la població dels Prats de Rei, fou l’escenari de la trobada entre les cultures occitana i catalana. El CAOC (Cercle d’Agermanament occitano-català), amb la col•laboració activa de l’Ajuntament dels Prats de Rei organitzà per tercera vegada una missa amb llengua occitana. La Missa, a la que hi assistiren més de dues-centes persones, fou presidida per Monsenyor Valentí Miserachs i concelebrada pel rector de la parròquia de Santa Maria dels Prats de Rei, Mn. Carles Riera. Posteriorment, hi va haver un dinar col•lectiu i a la tarda, com a novetat, a la Sala Polivalent, hi hagué un recital de música. Va encetar la vetllada, el cor d’aquí a la comarca “Cor Trimbants” i després, davant més de dues-centes persones, el cantautor occità Patric va oferir un extens repertori de cançons pròpies occitanes i va cloure la seva actuació amb l’himne occità “Sa Canta”. Per a finalitzar l’acte es passà una projecció el programa 30 minuts, sobre la realitat actual d’Occitània i les dificultats que té la seva llengua a sobreviure davant del francès, present a les institucions públiques i també en d’altres estaments.