Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Presencia a l'11 de setembre de 2010
ERC Viladecans

La Diada Nacional a Viladecans

Enguany, gràcies a les pressions d'Esquerra-Viladecans, l'Ajuntament de Viladecans ha convocat l'acte institucional de l'11 de setembre a les 20h a la plaça de la Vila, permetent que poguem assistir als actes nacionals i també als de la nostre vila. Esquerra doncs hi va ser present, ja podeu veure les fotografies al facebook d'esquerra facebook.com/esquerraviladecans

diada 2010
Cunit

Diada 2010

La secció local d’ERC Cunit ha celebrat també enguany la Diada Nacional de Catalunya junts. Després de participar a l’acte institucional, una part dels militants i simpatitzants han fet el tradicional dinar de germanor. Durant el dinar s’ha fet un una especial menció a la Josefa Mora (Pepi pels companys) per la seva dedicació al partit durant tants anys. De fet es la militant mes “antiga” de la secció local de Cunit. Pepi, gracies per tot!  

Companys, cartell, exposició
Tàrrega

Esquerra Tàrrega organitza una exposició sobre Lluís Companys

Entre els dies 16 i 23 de setembre es podrà veure a Tàrrega, a la sala d'actes de la biblioteca municipal, l'exposició sobre Lluís Companys. Es tracta d'una exposició itinerant de la Fundació Josep Irla que vol retre homenatge a l'home d'esquerres, republicà i catalanista que va ser, un homenatge al polític honest i compromès amb el seu poble fins a la mort. La inauguració tindrà lloc el proper divendres 17 de setembre a les 19.30 a càrrec de Carmel Mòdol, diputat i cap de llista a les eleccions al Parlament per Esquerra a la circumscripció de Lleida. L'exposició organitzada per la secció local d'Esquerra a Tàrrega fa un repàs de diferents facetes de la vida de l'urgellenc que va ser president de la Generalitat i líder d'Esquerra Republicana de Catalunya. A través d'aquesta aproximació a Lluís Companys, ens adonem que essent fill de família benestant i advocat de formació, ho tenia tot a favor per gaudir d’una vida plàcida i acomodada. Però en una època marcada per importants injustícies i falta de llibertats, la seva consciència social el va fer triar la defensa de les persones més febles, encara que comportés una vida plena de sacrificis i perdre la seva pròpia llibertat ben sovint.

Manifestació Unitaria 11S a Girona
Girona

Multitudinària manifestació a Girona per l’11S

El passat 11 de setembre es va celebrar la primera manifestació unitària a Girona on nombroses entitats s’hi van adherir sota el lema “Som una Nació, nosaltres decidim”. La Manifestació va ser organitzada per l’Ateneu d’Acció Cultural i va rebre el suport de varies entitats, organitzacions i partits polítics com ara; Òmnium cultural, CCOO, UGT, Convergència i Unió, Iniciativa per Catalunya Verds, Partit Socialista de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, Joventut d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joventut Nacionalista de Catalunya, Joventut Socialista de Catalunya, Joves d’Esquerra Verda i Unió de Joves. La manifestació va mantenir l’esperit del 10J a Barcelona organitzada per l’ADAC aclamant la disconformitat a la retallada de l’Estatut de Catalunya per part del Tribunal Constitucional i també la reivindicació de la independència per Catalunya. Així doncs rere la pancarta “Som una nació, nosaltres decidim” diversos representants polítics es manifestaven, entre ells, la presència destacada de la consellera d’Acció Social i Ciutadana, Carme Capdevila (ERC), Consellera de Salut, Marina Geli (PSC) i el secretari general d’Interior, Joan Boada (ICV).

Solar de les Caserenes, espai on es té previst ubicar el nou Bòlit-Centre d'Art contemporani
Girona

ERC i ICV demanen a l’alcaldessa que aturi el concurs del Bòlit-Centre d’Art Contemporani

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) a la ciutat de Girona manifestem que en la situació actual de crisi econòmica, que afecta el conjunt dels ciutadans i també els pressupostos de les administracions públiques, no és oportú ni responsable destinar a l’entorn de 5 milions d’euros a la construcció d’un centre d’art contemporani. L’atenció prioritària a les necessitats bàsiques dels ciutadans i l’impuls necessari per a la recuperació econòmica de la ciutat exigeixen que concentrem els esforços en aquesta direcció. Per altra banda, el projecte del Bòlit-Centre d'Art Contemporani no ha estat capaç de concretar fins avui el finançament extern indispensable per fer-lo viable, i és per això que considerem poc responsable la convocatòria del concurs mentre el cost del projecte recaigui fonamentalment sobre el pressupost municipal. A més, el rigor necessari en la despesa pública demana poder conèixer amb antelació tots els costos del projecte, que van més enllà de la construcció de l’edifici, i afecten els pressupostos municipals futurs, així com també la valoració del retorn per a la ciutat que es preveu que tingui l’equipament.

Ple municipal extraordinari 11 de setembre de 2010

Arbúcies moralment exclosa de la Constitució Espanyola

El ple extraordinari de la Diada Nacional de Catalunya ha declarat Arbúcies moralment exclosa de la Constitució Espanyola. Amb el vot a favor de tots els grups, llevat de l’únic vot del PSC que es va abstenir, van aprovar la Moció per declarar moralment exclòs de la constitució espanyola el municipi d'Arbúcies. Amb l’adhesió d’Arbúcies, ja són més de 70 els municipis catalans que s’han declarat moralment exclosos de la constitució. La lectura de la moció per part de l’alcalde, Roger Zamorano, ha continuat amb les intervencions dels diversos grups polítics presents a la sala, la majoria dels quals s’han referit a la necessitat de desconnectar amb l’Estat Espanyol i han reivindicat el dret a decidir del poble de Catalunya. En acabar, tots els assistents han cantat l’himne nacional, Els Segadors.

Vilanova del Camí
Anoia

Èxit de la tercera matinal de contes a Vilanova per la Diada

Aquest 11 de setembre Esquerra-Vilanova va organitzar per tercer any consecutiu una matinal de contes, de la mà de la narradora Anna Garcia. El centenar d’assistents (nens i no tan nens) van poder gaudir d’un espectacle que va ser ideat per fomentar la cultura popular catalana, i fer partícips de la diada nacional als veïns i veïnes de Vilanova. Amb aquest objectiu, un any més, la festa es va cloure amb el regal d’una senyera a tots els assistents per tal d’engalanar els balcons. ERC Vilanova del Camí

Ofrena Rafael Casanova a Piera
Anoia

Éxit de l'ofrena a Rafael Casanova a Piera

Per segon any consecutiu el departament d’alcaldia va organitzar l'acte d'homenatge a Rafael Casanova. Un acte que va estar encapçalat per l’alcalde de Piera, Jordi Madrid, que es va dirigir al assistents agraint-los la participació. L’ofrena va comptar amb l’actuació dels Falcons de Piera, la pubilla 2010 de Piera va fer lectura d'un poema de Joan Maragall. També es va cantar l’himne nacional de Catalunya i es va hissar la senyera. Per finalitzar particulars, entitats i partits polítics varen fer l’ofrena floral a Rafael Casanova.

Lectura del Manifest per part de la Pubilla de Piera 2010
ERC Piera

LA SEGONA OFRENA A RAFAEL CASANOVA TOT UN ÉXIT

Per segon any consecutiu el departament d’alcaldia va organitzar l'acte d'homenatge a Rafael Casanova. Un acte que va estar encapçalat per l’alcalde de Piera, Jordi Madrid, que es va dirigir als assistents agraint-los la participació. L’ofrena va comptar amb l’actuació dels Falcons de Piera, la pubilla 2010 de Piera va fer lectura d'un poema de Joan Maragall. També es va cantar l’himne nacional de Catalunya i es va hissar la senyera. Per finalitzar particulars, entitats i partits polítics varen fer l’ofrena floral a Rafael Casanova.

erc, esquerra terrassa
Terrassa

Esquerra Terrassa participa a l’ofrena amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

La Secció Local d’Esquerra Terrassa, encapçalada pel seu vicepresident Carles Massallé, ha participat aquest dissabte a la tarda en l'ofrena floral que cada any organitza l'associació de veïns de Vallparadís a la plaça de l'11 de Setembre amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. En aquest acte s’han aplegat centenars de terrassencs al voltant del monument que presideix aquest espai de la ciutat. Els regidors Isaac Albert i Màrius Massallé també han estat presents en la comitiva del Consistori. L'acte oficial ha finalitzat amb el cant dels Segadors i una audició de sardanes.

estelada, diada
Santa Maria d'Oló

La Diada a Oló

Aquest 11 de setembre de 2010 es recordarà especialment a Oló per ser l'any en que finalment es va inaugurar el monument a Rafael Casanova. Va ser un dia ple de festa i reivindicació que va acabar amb la primera marxa de torxes per la independència.

11setembre
Prats de Lluçanès

11 de setembre de 2010

Durant aquest 11 de setembre, i com és tradicional, el Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès va participar a l'ofrena floral a Rafael Casanova, al costat de les diferents entitats i grups que així també ho van fer. Abans, el candidat a l'alcaldia Isaac Peraire, va llegir un manifest titulat "Sentim-nos guanyadors", que podeu veure a continuació.

Esquerra, ERC, Sant Quintí, Sant Quintí de Mediona, Estelada, Marxa de torxes, Pol Pagès, Jeroni Tutusaus
Sant Quintí de Mediona

Sant Quintí celebra la seva primera marxa de torxes per la independència

Aquest passat dissabte, l'Onze de Setembre, a les nou del vespre, una cinquantena de persones convocades per Esquerra vam recórrer els principals carrers de Sant Quintí amb crits i eslògans a favor de la independència. La marxa va començar amb la lectura d'un manifest per part del Jeroni Tutusaus, regidor a l'ajuntament, i tot seguit vam començar la manifestació, oberta per una estelada gegant i seguida per un grup dens de manifestants amb torxes, estelades i banderes d'Esquerra. Vam sortir de la Plaça del Portal, vam continuar pels carrers General Weyler, Sant Antoni, Joan Sardà, el Portal, de nou, fins arribar a la Plaça de l'Església, on el nostre portaveu a l'ajuntament, el Pol Pagès, va adreçar unes paraules en aquesta data assenyalada, explicant el canvi profund que s'està produint a nivell de país: cada cop és més clar per tothom que l'autonomisme ha quedat enterrat per sempre i que el federalisme, que alguns encara defensen tossudament, no té cap futur si des d'Espanya ningú vol federar-se amb nosaltres.

Tardà, Marta Jiménez, Diada
Gavà

Joan Tardà: "cal reivindicar els drets socials i els nacionals"

El 10 de setembre, el catalanisme local es va concentrar davant del monument als Màrtirs del 1714 per commemorar la Diada i reclamar alhora el dret a decidir. Esquerra Republicana va obrir els actes amb discursos de marcat caràcter social per part del diputat Joan Tardà i la portaveu municipal Marta Jiménez. «La vaga del 29 de setembre ha de ser un èxit», va afi rmar Joan Tardà, «ha de mostrar el malestar social generat després d’una reforma laboral regressiva, i ha de tenir un marcat caràcter nacional després de les retallades del Constitucional». Segons Tardà, la reforma laboral aprovada al Congrés és «una regressió» duta a terme amb «precipitació i matusseria» i cal lluitar alhora pels nostres drets socials i nacionals. Per la seva banda, Marta Jiménez va repassar l'actuació del govern d'Entesa de la Generalitat a Gavà, amb unes inversions i ajudes a projectes locals que superen els 10 milions d'euros, dels quals més de la meitat procedents de conselleries governades per Esquerra, entre els que destaquen les reformes de la Rambla, l'Avinguda Diagonal i el carrer de Sarrià, la creació del Punt de Trobada per a famílies, el nou camp de gespa a can Toreló, els serveis socials bàsics, el Pla de Desenvolupament Comunitari de ca n'Espinós, la publicació de llibres sobre Gavà, subvencions a clubs com l’handbol o el beisbol, o dotacions per ordenar i classifi car els arxius de Josep Soler Vidal, o el de la Coral Sellarès, o per fer excavacions arqueològiques d’urgència a les Ferreres, o a l’antiga vil·la romana de Sant Pere de Gavà.

Lleida

Actes de l'Onze de Setembre

Militants, simpatitzants i amics i amigues d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Lleida han participat avui activament als actes celebrats a Lleida amb motiu de la Diada Nacional. El grup ha desplegat l’estelada gegant al llarg del carrer Cavallers fins arribar a l’edifici del Roser, on ha fet l’ofrena per recordar els caiguts de 1707. Allí, el candidat d’ERC per Lleida, Carmel Mòdol, ha ideclarat que la independència és l’únic camí possible per avançar i millorar com a país. Mòdol ha recordat que “la família d’Esquerra, els amics de la independència” cada vegada són més i més, factor, aquest, que s’ha d’aprofitar per tal de fer pedagogia i explicar el projecte de futur d’Esquerra. Cal recordar que si avui el vestíbul del Roser ha estat obert al públic ha estat gràcies a la insistència del Grup Municipal d’ERC a la Paeria, la portaveu del qual, Montse Bergés, va instar l’alcalde que obligués la constructora a deixar en condicions aquest espai per tal que entitats, partits i persones a títol individual poguessin continuar fent l’ofrena amb tota normalitat.

oficina d'ocupació
Carlet

Esquerra-Ribera Alta responsabilitza a PP i PSOE pel fort increment de l'atur a la comarca

Esquerra-Ribera Alta ha responsabilitzat directament a PP i PSOE per la greu situació de desocupació que pateix actualment la comarca. Així de contundent s'ha mostrat el seu president comarcal, Josep Solà, després de conèixer els resultats d'un estudi elaborat per uns dels sindicats majoritaris a la Ribera en el que quedava clar com l'atur no ha deixat d'augmentar significativament a la Ribera Alta. Per a Solà 'són directament responsables d'aquesta situació tant PP com PSOE, per les seues nefastes polítiques al capdavant de les institucions, les quals han acabat amb 30.000 ciutadans de la comarca sense feina'. L'estudi en qüestió diu que en termes interanuals, els municipis més afectats de la Ribera Alta per la pujada de l'atur respecte l'any passat són Algemesí, amb un increment del 14'85%; Carcaixent, amb un increment del 11'44%; Carlet amb una pujada del 10'85% i Alzira amb una pujada del 10'45%. Tots quatre municipis estan governats pel PP amb majoria absoluta. Per al dirigent republicà, 'aquestes són les conseqüències de tindre a uns incompetents al capdavant de les institucions.