Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Esquerra-Tavernes de la Valldigna
Tavernes de la Valldigna

Esquerra Republicana de Tavernes de la Valldigna es presenta de nou a les properes eleccions municipals

Esquerra-Tavernes de la Valldigna anuncia que tornarà a presentar-se a les properes eleccions 'amb tota la il·lusió i energia possibles, per continuar el projecte que ja vam començar en 2007', tal i com ha manifestat Joan Vicent Salavert, president d'ERPV-Tavernes de la Valldigna. L'equip d'Esquerra a Tavernes, que va obtenir a les eleccions municipals de 2007 dos-cents cinquanta vots, 'uns bons resultats que equivalen al 50% dels vots necessaris per obtindre un regidor', analitza Salavert, ha invertit els darrers tres anys en 'tirar endavant el projecte, malgrat les dificultats i les traves, per tal de consolidar una secció local amb gent i ganes renovades'. Segons ha explicat el dirigent republicà, 'ens presentem a les eleccions amb força i sense cap tipus de por, amb l'ànim i l'esperança de canviar les coses a Tavernes. Tenim al darrere molta gent amb les idees ben clares i amb moltes ganes de clamar-les als quatre vents, gent cansada d'un govern que representa la dreta més previsible i rancia, cansada també d'una oposició que s'estén entre l'espanyolisme d'uns i la incertesa ideològica d'altres, que fa les coses de puntetes, intentant no molestar ningú, pensant en què pensaran els demés i sobretot en fer-ho tot políticament correcte per no perdre ni un dels seus votants'.

Premià de Dalt

Dolors Genoves / Premia de Dalt decideix

els regidors d' ERC han participat de la tradicional convocatoria reivindicativa del 11 de setembre, amb un excel.lent parlament a carrec de Dolors Genoves, l' ofrena floral de moltes entitats premianenques, acompanyats de les musiques de josep cots, salvador xarrie i josep fecundez , s ha realitzat la diada a premia de dalt , aquest any ha estat especialment curios , la no participacio del PSC ni del PP

Representació d'Esquerra-Vilafranca
Vilafranca del Penedès

Ofrena al Monument de Lluís Companys

L'11 a les 11. Com cada any, una representació d'Esquerra-Vilafranca ha commemorat l'11 de setembre amb un acte consistent en una ofrena floral al Monument de Lluís Companys, amb la lectura d'un manifest i cantant l'himne nacional, els Segadors. Aquest any la formació independentista ha fet una crida a penjar estelades i senyeres als balcons i ha participat de la Marxa de Torxes. Posteriorment a l'ofrena del matí s'han dirigit cap a Barcelona per a participar de la manifestació a la Capital catalana. El president d'Esquerra-Vilafranca, Pep Quelart, ha afirmat avui després d'encapçalar l'ofrena floral d'Esquerra-Vilafranca al Monument de Lluís Companys en motiu de la Diada que "aquesta Diada suposa començar una nova etapa per a Catalunya, la fi de l'autonomisme i la dependència i l'inici de l'emancipació i la independència".  [+]

Marxa de Torxes Palamós
Palamós i St. Joan

Marxa de Torxes

Esquerra Palamós i Sant Joan va col·laborar ahir en la I Marxa de Torxes per la Independència organitzada per Palamós i Sant Joan per l’Autodeterminació. L’acte va transcórrer per la Platja Gran de la Vila, on centenars de torxes i estelades engalanaven el cel i la nit. L’objectiu de la marxa era el de demanar el dret a decidir i reivindicar Catalunya com a nació. Finalitzat el recorregut per la sorra Josepmiquel Servià, poeta palamosí va llegir el manifest d’Òmnium Cultural a l’escenari de Garbí, al Passeig, on després es repartí cremat per a tothom i on els càntics independentistes sonaren arreu. Finalitzà l’acte amb el cant dels Segadors. Esquerra vol felicitar per l'organització de l'acte a la Plataforma ciutadana Palamós i Sant Joan per l'Autodeterminació, i desitjar una bona Diada Nacional a tothom.

Olesa de Montserrat

Esquerra Olesa us desitja bon 11 de setembre

Nom amb què és coneguda la rendició de Barcelona, esdevinguda l'11 de setembre de 1714, després del setge de catorze mesos de durada a què fou sotmesa per l'exèrcit de Felip V de Castella, a la fi de la guerra de Successió . El setge fou iniciat a les ordres del duc de Pòpuli, substituït per James FitzJames, duc de Berwick, pel juliol del 1714. Aquest començà una sèrie d'atacs als baluards de la ciutat que minaren lentament la solidesa de les seves defenses, febrilment reparades i cada cop més precàriament controlades per les forces catalanes, a les ordres del conseller en cap, Rafael Casanova, ferit en el darrer assalt dels borbònics. La ciutat hagué de capitular, fet que significà, en paraules de Salvador Sanpere i Miquel, "la fi de la nació catalana", l'abolició de les constitucions del Principat (de manera semblant com ja ho havien estat les dels regnes de València i d'Aragó i ho serien les de Mallorca) i el sotmetiment de Catalunya als esquemes rígidament centralistes i autoritaris de la monarquia de Felip V amb la implantació del decret de Nova Planta .

Esplugues de Llobregat

Acte commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya al Parc Onze de Setembre

Com cada any, els militants i simpatitzants d’Esquerra a Esplugues ens vam aplegar davant del monument dedicat a l’onze de setembre per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Tot seguit a la ofrena floral que la secció local d’ERC va efectuar al Monument a la Diada, el regidor i portant-veu del grup municipal d’esquerra Jordi Figueras i la Secretària de Família del Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Carme Porta, van fer uns parlaments als presents analitzant la situació de l’independentisme al municipi i al país desprès de la consulta del 20J “Esplugues decideix”, celebrada a la nostra vila i altres municipis del Baix Llobregat. En Jordi Figueras va reivindicar l'existència d’un acte independent a l’oficial convocat per l’ajuntament, i ho va justificar per la incapacitat del govern municipal i l'alcaldessa Díaz a intentar consensuar el text de la declaració institucional amb els grups de la oposició. Davant del repte de les properes eleccions catalanes Carme Porta, va destacar les fites aconseguides per la generalitat els darrers 7 anys i que difícilment s’haguessin engegat sense l’empenta d’Esquerra al govern.

Esplugues de Llobregat

Marxa de torxes per la Independència

La Marxa de Torxes per la Independència d’enguany, celebrada la nit del 10 de setembre, va comptar amb l'assistència d’unes 120 persones que amb torxes, estelades i senyeres, van anar des de la plaça de l’ajuntament fins al parc onze de setembre. La marxa, que va ser alhora, solemne, reivindicativa i festiva, va comptar amb l’acompanyament musical de gralles i timbal tocant la muxaranga i altres tonades populars, que els assistents van acompanyar amb el lema de la marxa: I... Inde... Independecia! En arribar a davant del monument del parc onze de setembre, en Jordi Udina va procedir a fer la lectura del manifest de la marxa.

Premià de Dalt

Diada a Premià de Dalt

l' Ajuntament ha convocat a les 12 del migdia , la tradicional ofrena floral d' entitats i grups politics, els regidors d ' ERC , Josep Font i Sebastià Pujol , assistiran a l' acte aquest any el prego , anira a carrec de la premianenca Dolors Genoves, periodista , intervindra per Premiadedalt decideix

Vilanova i la Geltrú

Sergi Sol presenta el seu llibre al Círcol Catòlic

El passat dia 9 de setembre l'escriptor ribetà, Sergi Sol, va venir a la ciutat per presentar el seu últim llibre titulat Carpe Diem on fa pinzellades d'actualitat política i ens convida a reflexionar-hi. L'acte, celebrat al teatre Círcol Catòlic, va comptar amb un grup de militants i amics de la secció local del partit i amb la presència del secretari general del partit, Joan Ridao qui va presentar l'acte.

Oficina d'ocupació
Ribera Alta

Esquerra-Ribera Alta responsabilitza a PP i PSOE pel fort increment de l'atur a la comarca

Esquerra-Ribera Alta ha responsabilitzat directament a PP i PSOE per la greu situació de desocupació que pateix actualment la comarca. Així de contundent s'ha mostrat el seu president comarcal, Josep Solà, després de conèixer els resultats d'un estudi elaborat per uns dels sindicats majoritaris a la Ribera en el que quedava clar com l'atur no ha deixat d'augmentar significativament a la Ribera Alta. Per a Solà 'són directament responsables d'aquesta situació tant PP com PSOE, per les seues nefastes polítiques al capdavant de les institucions, les quals han acabat amb 30.000 ciutadans de la comarca sense feina'. L'estudi en qüestió diu que en termes interanuals, els municipis més afectats de la Ribera Alta per la pujada de l'atur respecte l'any passat són Algemesí, amb un increment del 14'85%; Carcaixent, amb un increment del 11'44%; Carlet amb una pujada del 10'85% i Alzira amb una pujada del 10'45%. Tots quatre municipis estan governats pel PP amb majoria absoluta. Per al dirigent republicà, 'aquestes són les conseqüències de tindre a uns incompetents al capdavant de les institucions.

Federació de Lleida

Esquerra defensa la legalització i adequació de barbacoes per poder facilitar el consum de carns autòctones

Carmel Mòdol, candidat per Lleida d’Esquerra al Parlament de Catalunya i diputat, s’ha reunit aquest matí amb representats de la FECOC (Federació d’Entitats Catalanes de Ramaders d’Oví i Cabrum) per tractar l’actual situació del sector a Catalunya i conèixer les propostes que el col·lectiu pot aportar per millorar la seva situació. Mòdol ha acordat amb els seus representants treballar conjuntament en la defensa de les seves propostes per tal de potenciar el consum de carns a Catalunya, així com buscar la manera de conscienciar als ciutadans a adquirir productes de proximitat i d’establir campanyes de promoció a fi d’incentivar-ne el consum. Segons Mòdol, la legalització i adequació de barbacoes seria una manera de poder facilitar el consum de carns “ la prohibició de l’ús de les barbacoes té una incidència directa sobre el consum i la qualitat de vida dels catalans. Amb un bon pla d’adequació de les mateixes el que pretenem no és només millorar el consum de carns, sinó també que els nostres ciutadans puguin gaudir de la natura menjant en família”, explica Mòdol.

Esquerra crida els ciutadans de Catalunya a aprofitar la Diada Nacional per mobilitzar-se
Terrassa

Manifest d'Esquerra per la Diada Nacional. Posem data a la democràcia: independència!

Posem data a la democràcia: independència! Catalunya afronta la seva Diada Nacional d’enguany encara sota l’impacte de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. Onze magistrats, amb molta fressa i poca endreça, han passat literalment per damunt de la voluntat dels ciutadans, i l’Estatut ha patit la segona i definitiva retallada. L'estocada definitiva a un text que ja havia estat profundament aigualit per l'acord Mas-Zapatero. La sentència del TC ha estat sobretot un cop mortal a l’autonomisme com a marc de relacions entre Catalunya i Espanya. El poble ho ha entès així, i el 10 de juliol els carrers de Barcelona es van omplir amb més d’un milió de manifestants amb un lema ben explícit: “Som una nació, nosaltres decidim”. Una manifestació impressionant que expressa de forma nítida els anhels de llibertat i democràcia del poble català en aquests primers compassos del segle XXI. El nostre país es troba, doncs, davant d’un moment important de la seva història.