Locals d'Esquerra

Totes les notícies

L' onze 2010
Sant Antoni de Vilamajor

Ofrena floral

Per a tots els amics i amigues d'Esquerra a Sant Antoni de Vilamajor, us fem avinent que demà, a les 12 del migdia, serem presents als actes i a l'ofrena floral a la Plaça 11 de setembre de Sant Antoni. Gràcies i us esperem,

Sant Antoni de Vilamajor

COMUNICAT SECCIÓ LOCAL D'ESQUERRA SANT ANTONI

Comunicat d’ Esquerra Republicana de Catalunya al voltant de l’abandonament de militància per part dels regidors i membres de la Secció Local de Sant Antoni de Vilamajor Atesa la situació esdevinguda al si d’ Esquerra Republicana de Catalunya, amb l’abandonament de la militància per part d’alguns membres de la Secció Local i Regidors a Sant Antoni de Vilamajor, Esquerra Republicana de Catalunya, posem de manifest en primer lloc, que el projecte polític propi que propugna l’ ideari d’Esquerra Republicana de Catalunya continuarà present a Sant Antoni de Vilamajor per tots aquells amics i amigues, simpatitzants i col•laboradors que en vulguin participar. Un partit amb una història com la nostra, que ha sabut sobreposar-se a tantes adversitats, sabrà refer, amb il•lusió renovada, la seva presència al nostre municipi. No només en el projecte de construcció nacional des de la visió d’esquerres, de cohesió social, d’aquella opció de participació política que és la única que tenim la gent del carrer, serem presents a Sant Antoni, sinó que ja s’està treballant en un nou projecte polític municipal per continuar al servei dels vilamajorins i vilamajorines.

Sanglas és el primer dels vallesans a la llista de les eleccions al Parlament
Cerdanyola del Vallès

Presentació dels candidats d’Esquerra a les eleccions del Parlament de Catalunya del Vallès Occidental

Ahir dimecres es va fer la presentació dels candidats de la comarca que són a la llista d’Esquerra de les properes eleccions del 28 de novembre. En total són onze les persones de diversos municipis del Vallès Occidental que completen la llista: Marc Sanglas, de Sant Llorenç Savall; Arés Tubau, de Rubí; Isaac Albert, de Terrassa; Helena Solà, de Cerdanyola; Ramon Henares, de Sabadell; Rosa Rovira, de Santa Perpètua; Marcel Coderch, de Sant Cugat; Lourdes Serra, de Ripollet; Lluís Soler, de Viladecavalls; Meritxell Ricart, de Vacarisses i Joan Ballbé, d’Ullastrell. Sanglas, en el número 6 de la llista electoral, va manifestar que després del nomenament de Joan Ridao com a portaveu d’Esquerra a Madrid, el Vallès Occidental s’havia quedat sense representació directa al Parlament de Catalunya. Però això canviarà ja que, segons Sanglas, Esquerra espera repetir els resultats de les últimes eleccions, fet que situaria dos vallesans de la llista dins el Parlament. Durant la presentació Sanglas va parlar sobre les candidatures de Reagrupament i Solidaritat Catalana, dient que “provocarà fuga de vots, però esperem que menor.

Molins de Rei

La Consellera Carme Capdevila anuncia que s’estan ultimant els aspectes financers de la nova llar d’avis de Molins de Rei per que sigui una realitat el 2012

Esquerra ha començat el curs polític parlant de polítiques socials a Catalunya i a la vila en un acte al pati de Ca n’Ametller amb la presència de la Consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila. L’acte va comptar amb l’assistència d’un nombrós públic interessat en conèixer els avenços que s’han produït en les polítiques socials els darrers anys. Xavier Montserrat, Regidor de Serveis Socials, Infància, Emancipació Juvenil i Gent Gran, va fer una valoració de l’evolució de les polítiques socials a la vila des del 2003, any de l’entrada d’Esquerra al govern municipal, fins a l’actualitat “en aquest temps hem passat d’un model assistencialista i dotat amb poc recursos a un model de serveis socials basat en les lleis i els drets dels ciutadans a rebre l’ajut de l’administració”. Per Montserrat ha estat gràcies als Serveis Socials existents que no s’ha produït una ruptura social provocada per la crisi entre els que tenen recursos i els que ja no en tenen cap, “per aquest motiu cal seguir destinant recursos públics per mantenir la cohesió social de la vila”.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra demanarà a Educació una titulació oficial pels estudis de música tradicional

Esquerra Republicana sol·licitarà, a través dels grups parlamentaris del Bloc i d'Eivissa pel Canvi, que la Comissió d'Educació doni compte de l'estat en que es troba l'homologació dels estudis de música tradicional, que el Conservatori contempla només com a titulació pròpia. El partit republicà recull, així, el mal estar i la preocupació d'un grup dels actuals alumnes que, en paraules de Pere-Joan Martorell, un d'ells, “demanam la normalització, la dignificació de les nostres arrels, de la nostra música, del nostre país, per a la qual cosa és imprescindible que el sistema educatiu de les Illes integri la música dels nostres avantpassats.” Pere-Joan Martorell i Manel Martorell, coneguts músics illencs, en la seva condició d'alumnes, han informat avui, juntament amb el president d'Esquerra a les Illes, Joan Lladó, de les converses mantingudes entre ambdues parts i dels acords que han pres, entre ells la predita sol·licitdt a Educació. Martorell ha manifestat que “és surrealista haver d'exigir ara una cosa així, quan hauria de ser una de les previsions que recollís la ja existent Llei de Cultura Popular.

Garraf

Actes de la Diada-2010 a Vilafranca del Penedés

DIVENDRES, 10 DE SETEMBRE DE 2010 PLAÇA DE LA VILA, VILAFRANCA DEL PENEDÈS Marxa de Torxes Durant el recorregut ens acompanyaran els "Diables, Bruixes i Sorollosos del Riberal" (Catalunya Nord) Projecció del vídeo "De la resistència a les consultes" Llegirà el Manifest l'escriptora i periodista Patrícia Gabancho. Actuació de la Coral de La Girada Organitza: Comissió 11 de setembre del Penedès Més informació a http://www.c11s.cat DISSABTE, 11 DE SETEMBRE DE 2010 AL CAPDEMUNT DE LA RAMBLA DE LA GIRADA, VILAFRANCA DEL PENEDÈS Ofrena per la Diada de Catalunya La Secció local d'Esquerra-Vilafranca organitza una ofrena floral al monument de Lluís Companys, situat davant de l'Arxiu Comarcal a la Girada.

ERC Cervelló

Diada Nacional de Catalunya

Com cada 11 de setembre Esquerra i les JERC Cervelló faran l'ofrena floral al monument Tarradellas a les 12.30h. Enguany celebrarem la Diada a Cervelló amb la pancarta amb el lema Som una Nació penjada al balcó de l'Ajuntament de Cervelló. Des d'Esquerra us convidem a fer l'ofrena amb nosaltres  i a que pengeu senyeres i estelades al balcó. Visca Catalunya lliure!

Garraf

actes de la Diada-2010 a Sitges

Us convidem als actes organitzats per la Diada Nacional de Catalunya a Sitges. Enguany Esquerra oferirà, en acabar els actes oficials, un aperitiu a la Plaça del Baluard. Us esperem. ACTES DIADA DE L'ONZE DE SETEMBRE 2010 A SITGES 1.- MARXA DE TORXES Lloc: Des de Cala Balmins fins a La Fragata Data: Divendres 10 de setembre Hora: 21:00 Acte obert a tothom. Descripció: Baixada de torxes i estelades la vetlla de la Diada per un recorregut amè i amb lectura final d'una proclama força emotiva. 2.- ACTES OFICIALS DIADA 2010 Lloc: Plaça de l'Ajuntament Data: 11 de setembre Hora: 11:00h Acte obert a tothom Descripció: Ofrena floral d'associacions sitgetanes de tota mena a peus del monument al Doctor Robert. 3.- APERITIU D'ESQUERRA Lloc: Plaça del Baluard – La Punta. Data: 11 de setembre Hora: 11:30 Acte obert a tothom Descripció: Esquerra Republicana de Catalunya convida a gaudir d'una copa de cava i d'un petit moix a tot aquell que vulgui compartir l'actualitat sitgetana i nacional amb nosaltres.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra i les Jerc participen a la Siurellada Popular contra l’espanyolisme de Delgado

Avui a les 20 hores es duia a terme un acte commemoratiu del 781è aniversari del desembarcament del Rei En Jaume, a la Creu de Santa Ponça. Membres d’Esquerra i les JERC, juntament amb militants i altres, han acudit a l’acte. Allà, la policia després de demanar identificació i apuntar-se les dades personals del grup, els ha prohibit el pas al·legant que no tenien invitació (quan no es necessitava cap tipus de convidada per assistir a l’acte públic) A més, la policia s’ha col·locat en fila al davant del grup evitant que els membres d’aquest, amb tots els drets com a ciutadans, hi accedissin. Cathy Sweeney, secretària de Política Cultural, ha manifestat que “des de tot el respecte a la llengua castellana, és hora que posem cada cosa al seu lloc, va ser el Rei En Jaume qui va portar la llengua catalana aquí amb ell fa prop de 800 anys, així, va ser el municipi calvianer qui va escoltar les primeres paraules en català, en referència a l’illa de Mallorca. Per això, el fet que avui s’hagi pronunciat el discurs en llengua castellana no és més que una nova agressió a la nostra llengua i cultura, i no fan més que reiterar l’exhibició de les intencions d’exterminar-la.

Garraf

Marxa de torxes el 11 de Setembre de 2010

Acte d'Esquerra-Sant Quintí. Marxa de torxes per la independència el dissabte 11 de setembre a les 21 hores Des d'Esquerra de Sant Quintí de Mediona us convidem a venir a l'acte que celebrarem dissabte 11 de setembre per commemorar la Diada de Catalunya. Ens trobarem a les 21 hores a la plaça del Portal (Pi i Margall) i des d'allà iniciarem una marxa de torxes pels carrers cèntrics de la vila fins a arribar a la plaça Onze de Setembre on farem una ofrena floral amb parlaments. Ens agradaria molt que ens hi acompanyéssiu, la durada no serà superior a una hora i sí que us agraïríem també que portéssiu estelades. Cordialment, Esquerra-Sant Quintí de Mediona

Garraf

Festa de la Verema 2010 a Cubelles

El tret de sortida de la Festa de la Verema d'enguany serà el proper divendres 10 de setembre a les 7 de la tarda. Podeu consultar els actes previstos per aquests dies en aquesta mateixa web http://locals.esquerra.cat/cubelles/article/858/festa-de-la-verma-2010 o accedint directament al programa de la Festa http://www.cubelles.cat/images/pdfs/2010/festa%20verema%202010%20web.pdf . Aquest any la inauguració anirà a càrrec d'Enric Aloy d' ERC, Secretari General del Departament d'Universitats, Innovació i Empreses. Les activitats programades es repartiran entre la tarda del divendres i durant tot el dissabte 11 de setembre 2010. No hi falteu!!

Josep Solà
País Valencià

Esquerra-Ribera Alta responsabilitza a PP i PSOE pel fort increment de l'atur a la comarca

Esquerra-Ribera Alta ha responsabilitzat directament a PP i PSOE per la greu situació de desocupació que pateix actualment la comarca. Així de contundent s'ha mostrat el seu president comarcal, Josep Solà, després de conèixer els resultats d'un estudi elaborat per uns dels sindicats majoritaris a la Ribera en el que quedava clar com l'atur no ha deixat d'augmentar significativament a la Ribera Alta. Per a Solà 'són directament responsables d'aquesta situació tant PP com PSOE, per les seues nefastes polítiques al capdavant de les institucions, les quals han acabat amb 30.000 ciutadans de la comarca sense feina'.   L'estudi en qüestió diu que en termes interanuals, els municipis més afectats de la Ribera Alta per la pujada de l'atur respecte l'any passat són Algemesí, amb un increment del 14'85%; Carcaixent, amb un increment del 11'44%; Carlet amb una pujada del 10'85% i Alzira amb una pujada del 10'45%. Tots quatre municipis estan governats pel PP amb majoria absoluta. Per al dirigent republicà, 'aquestes són les conseqüències de tindre a uns incompetents al capdavant de les institucions.

ERC Cervelló

ELS INTEGRANTS DE LA MÀFIA RUSSA DENTINGUTS AHIR A CATALUNYA ES DISPOSAVEN A CONSTRUIR A CERVELLÓ

L'espai que pretenien urbanitzar és el conegut com UP-8 l'acampament (espai situat entre la urbanització Santa Rosa i la carretera Santa Maria). Segons publica avui El periòdico "...el gran cop econòmic a l'organització mafiosa ha estat la incautació d'un solar urbanitzable a Cervelló. Fonts de la investigació assenyalen que la xarxa pretenia obtenir un gran benefici econòmic amb la construcci´ode vivendes unifamiliars en aquest terreny, que havia adquirit el 2005 per 1,8 milions d'euros a través de l'empresa inmoconstrucciones Alba Salou. Esquerra-Cervelló s'ha oposat sempre al desenvolupament d'aquest Pla urbanístic. Ja en el corcó n.13 publicat al juliol de 2006 deiem: La votació del grup municipal d'ERC al Ple sempre ha estat NO!! http://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/cervello-corco_juliol_2006.pdf http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/20100910/decomissats-milions-bens-mafia-russa-catalunya/473433.shtml  

Joan Tardà
País Valencià

Tardà: 'Amb la reforma laboral, ha guanyat la dreta. Cal sortir al carrer'

El diputat d'Esquerra, Joan Tardà, ha defensat hui el posicionament contrari d'Esquerra a la reforma laboral, ‘la dreta ha triomfat i la tasca l'ha fet el PSOE', i ha afirmat que tot ‘forma part del guió ja escrit' que pretén arrelar entre els ciutadans la idea que només és possible sortir de la crisi ‘si es paga el preu de reduir drets'. Amb aquesta perspectiva, Tardà ha animat a secundar la vaga general convocada el 29 de setembre per intentar obligar el Govern a rectificar. Tardà ha denunciat ‘una reforma laboral de la qual han estat expulsats els partits de l'esquerra parlamentària, com hem estat expulsats en altres àmbits de la política social, econòmica i fiscal del govern espanyol'. El diputat ha recordat que des d'Esquerra ‘hem fet parlamentàriament tot el que hem pogut, un treball des del primer dia responsable. Ho hem fet per evitar el desastre i s'ha de reconèixer que no ho hem aconseguit. Només ens queda la mobilització. Només ens queda sortir al carrer.

11 setembre 2009
Sant Feliu de Guíxols

11 de Setembre amb Esquerra Guíxols

Com cada any les Seccions Locals d'Esquerra i JERC duran a terme un seguits d'activitats per la Diada Nacional de Catalunya. Els actes començaran el divendres 10 a les 10 del vespre, on les JERC Guíxols duran a terme la 6a edició de la Diada Jove, que aquest any comptarà amb la participació dels grups ganxons Please Wait, Insanity i Bullitt Hi haurà servei de bar i l'entrada és gratuïta El dissabte 11 Esquerra Guíxols fara la tradicional ofrena floral al President Irla. A les 10 del matí es sortirà en comitiva des de la Placeta Sant Joan, fins al cementir municipal on a les 10:30 es farà l'ofrena que aquest any comptarà amb la presència de Jordi Vilà (Regidor d'Esquerra a la l'Ajuntament de la ciutat), Jordi Martinoy (Delegat del Govern de la Generalitat a Girona), Enric Vilert (President de la Diputació de Girona), i Josep Carrapiço (President de la Federació de Girona d'Esquerra). Un cop finalitzada l'ofrena, i acompanyats de geganters i capgrossos marxarem en comitiva fins a la Plaça del mercat on es durà a terme l'acte institucional de l'Ajuntament.

Esquerra CdM contra concertació i la cessió de terrenys públics per a l’escola privada
País Valencià

Esquerra-Camp de Morvedre es manifesta contra la concertació i la cessió de terrenys públics per a l’escola privada

Militants d’Esquerra-Camp de Morvedre es van concentrar ahir, dia d’inici de classes del nou curs escolar, davant les noves escoles infantils privades per a alumnes de 0-3 anys en Sagunt i El Port de Sagunt. El secretari d’Ensenyament d’ERPV, el saguntí Ximo Graña, ha encapçalat aquesta manifestació contra 'els privilegis de l’escola privada concertada' ja que ha asseverat que 'mentre l’escola pública ha d’exigir durant anys noves infraestructures com ara el parvulari Tarrazona, el nº 10 o l’IES Jaume I, hem comprovat amb humiliació la cessió gratuïta de terrenys públics i la construcció d’aquestes dues escoles privades en un temps rècord just davant dels barracons del Col·legi Villar Palasí'. La reivindicació dels republicans 'per una escola valenciana, pública de qualitat i laica' s’inscriu dins del context d’eliminació d’una trentena de places de professors en la comarca de Camp de Morvedre amb el corresponent augment de la ràtio d’alumnes per aula i les retallades en els pressupostos educatius.