Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Cartell Festa Major 2010
Granollers

Granollers, una ciutat amb molta marxa

La darrera setmana d’agost, des de fa molts anys, és el moment del retrobament de la gent de Granollers després de les vacances d’estiu. Us puc assegurar que quan jo tenia vint anys era tot el contrari , aquesta darrera setmana era per excel·lència el moment de fugir de la ciutat. La força de la Festa Major (blanca i blava ) atrau als seus conciutadans i els indueix a la participació de les diferents activitats, n’hi ha tantes que segur que cada un troba aquella que si sent més a gust . Però el cert és que si analitzem el comportament de la ciutat la resta de l’any , sempre hi trobem uns nivells d’activitat molt alts. El cicle de jazz, el teatre de ponent, l’auditori, un innumerable quantitat de conferències organitzades per diferents entitats de la ciutat, etc. me’n deixo moltes de ben segur. On vull anar a parar és a fer evident que Granollers és una ciutat activa. Tot i aquesta visió de ciutat activa, a vegades crec que no acabem de ser líders en res concret, som una ciutat tasta olletes , però no tenim res que ens faci ser referents a nivell comarcal, nacional i perquè no a nivell internacional , no ser si el lector compartirà amb mi aquesta sensació.

La Vall de Laguar

Esquerra col.labora en el llibre de festes de Fleix

Com ja vam fer en les festes de Campell, ara ho hem tornat a fer a les festes de Fleix, Esquerra ha volgut col.laborar de manera simbolica amb mitja plana del llibre de festes de Fleix. Ens ha faltat col.laborar en el llibre de festes de Benimaurell però com que no hi ha hagut ningun interés per part dels festers, doncs no hem pogut materialitzar aquesta col.laboració publicitant el llibret de festes d'enguany. Amb tot açò el que pretenem des d'Esquerra es participar dels assumptes del poble i al mateix temps, si se'ns permet, posar el nostre granet de sorra a sobre. Es interessant que a més a més dels comerços que hi ha al poble també pugam col.laborar en aquestos esdeveniments els partits polítics, associacions culturals o d'altre tipus i persones o entitats particulars, privades o públiques, amb això fem més força perquè es mantiguen i es potencien les nostres festes de caire tradicional i no caiguen en el deixadesa i l'abandonament.

Esquerra Vallès Occidental, Marc Sanglas, Cadidats eleccions Parlament, Eleccions, Parlament, Vallès Occidental,
Vallès Occidental

Marc Sanglas: "La gent desconfia de les institucions i volem recuperar l'element de proximitat. ERC és la tercera força a la comarca, continuarem amb aquesta tasca"

Les candidatures d'ERC del Vallès Occidental al Parlament ja tenen nom i cognoms. El primer candidat és Marc Sanglas, de Sant Llorenç Savall i número 6 per la província de Barcelona. El candidat demana als ciutadans que votin "a l'únic partit independentista que aposta per un referèndum sobre la independència de Catalunya". Properament presentaran el seu programa electoral, un dels punts del qual és apropar-se més als ciutadans."La gent desconfia de les institucions i volem recuperar l'element de proximitat. ERC és la tercera força a la comarca i continuarem amb aquesta tasca", ha apuntat aquest migdia Sanglas, que s'ha reunit amb la premsa per donar a conèixer la seva candidatura. Sanglas ha comentat que la prioritat és recollir el màxim de sensibilitats independentistes que donin força a ERC. "És una crida a les persones que a les consultes han votat sí", ha dit. Segons Sanglas, el programa electoral donarà sortida a les necessitats reals dels ciutadans i "lluitarà contra l'atur i la precarietat laboral".

Lliurament d'estelades per l'Onze de Setembre
Lleida

Esquerra lliura 200 estelades per l'Onze de Setembre

Esquerra Lleida ha repartit aquest migdia 200 estelades als ciutadans amb motiu de la diada de Catalunya. En poc més d’una hora els republicans han esgotat la insígnia independentista. A canvi, tots els ciutadans que volien l’estelada havien d'omplir una butlleta oferint una proposta per a Lleida. Carmel Mòdol, candidat per Lleida d’Esquerra al Parlament de Catalunya, Montse Bergés, candidata a la Paeria, Maria Àngels Cabasés, diputada d’Esquerra i Francesc Mitjans, regidor a l’ajuntament de Lleida, han estat els amfitrions de recollir les propostes dels lleidatans. Entre les més de 200 propostes recollides han destacat les referents al excés de zona blava i als seus abusius preus, rebaixes d’impostos com el de les escombraries i millora en algunes de les voreres de la ciutat, “amb aquesta iniciativa el que pretenem és traslladar la veu del ciutadà a les administracions; amb totes les propostes recollides el que farem serà defensar les que puguem abans de la finalització d’aquest mandat i usar les que queden per incorporar-les al nostre programa electoral”, explica Montse Bergés.

Sanglas és el primer dels vallesans a la llista de les eleccions al Parlament
Terrassa

Presentació dels candidats d’Esquerra a les eleccions del Parlament de Catalunya del Vallès Occidental

Ahir dimecres es va fer la presentació dels candidats de la comarca que són a la llista d’Esquerra de les properes eleccions del 28 de novembre. En total són onze les persones de diversos municipis del Vallès Occidental que completen la llista: Marc Sanglas, de Sant Llorenç Savall; Arés Tubau, de Rubí; Isaac Albert, de Terrassa; Helena Solà, de Cerdanyola; Ramon Henares, de Sabadell; Rosa Rovira, de Santa Perpètua; Marcel Coderch, de Sant Cugat; Lourdes Serra, de Ripollet; Lluís Soler, de Viladecavalls; Meritxell Ricart, de Vacarisses i Joan Ballbé, d’Ullastrell. Sanglas, en el número 6 de la llista electoral, va manifestar que després del nomenament de Joan Ridao com a portaveu d’Esquerra a Madrid, el Vallès Occidental s’havia quedat sense representació directa al Parlament de Catalunya. Però això canviarà ja que, segons Sanglas, Esquerra espera repetir els resultats de les últimes eleccions, fet que situaria dos vallesans de la llista dins el Parlament. Durant la presentació Sanglas va parlar sobre les candidatures de Reagrupament i Solidaritat Catalana, dient que “provocarà fuga de vots, però esperem que menor.

Caldes de Malavella

Accessos de minusvàlids a la Biblioteca

ERC, juntament amb els grups de l'oposició hem buscat resposta a les preocupacions dels ciutadans. "Reunits en el matí d'avui / ahir representants dels grups polítics CiU, ERC i EUiA-ICV, amb la Arquitecta de l'Ajuntament per verificar la situació actual del projecte de la nova biblioteca, constatem el següent: · 1 º .- El projecte presentat al casino de Caldes per a coneixement dels ciutadans, era un avantprojecte degudament justificat per poder accedir a les subvencions de PUOS. (Pla Únic d'Obres i Serveis) · 2 º .- En aquest avantprojecte ja figuraven les rampes d'accessos a la 1 ª planta des de l'exterior, també hi figura un ascensor d'accés a aquesta 1 ª i a la 2 ª planta. · 3º. A la segona planta no hi ha barreres que impedeixin la mobilitat a persones amb discapacitat física. Ara bé, no es disposa d'accés alternatiu en cas d'avaria de l'ascensor. · 4 º .- En totes dues planta es disposa de lavabos i WC. per a persones en la situació esmentada. No obstant això, tenint en compte que el projecte és inicial, està pendent de modificacions motivades per les exigències tècniques i / o aportacions particulars i dels diferents grups que elegits legalment pels ciutadans de Caldes que no estem en el govern.

Caldes de Malavella

BIM Setembre 2010

L'analítica de la xarxa d'aigua de juny-juliol desprèn que, en la mostra recollida al nucli de Caldes, Llac del Cigne i Can Solà Gros II, la concentració de fluor supera en un 65 % la màxima permesa que estableix el Reial Decret 140/03. Segons aquesta normativa l'aigua de xarxa s'ha de qualificar com a no apta per al consum, per excés de fluor, i s'ha de recomanar als veïns d'abstenir-se d'utilitzar aquesta aigua per a ús de boca. La PIC en data de 26 d'agost (data d'aquest escrit) encara no ho ha comunicat als caldencs. Les obres de l'avinguda Dr. Furest de mal en pitjor: paviments ja malmesos, greus molèsties als veïns, manca senyalització tant pels cotxes com pels vianants que van a l'estació, vials i pàrquings estretíssims per la circulació, els costos de l'obra s'han disparat... Per la Diada Nacional de Catalunya Esquerra us convida a l'acte que farem a les 8 del vespre consistent en la lectura d'un manifest, encesa d'espelmes, música en viu i un sopar popular gratuït davant el monument de l'oficina de turisme.

Baix Llobregat

Comunicat d’Esquerra sobre la licitació del projecte del perllongament de l'L3 de metro fins a Sant Feliu

Avui el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, acompanyat de l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, així com d’altres alcaldes i representants municipals dels ajuntaments de la zona, ha presentat el projecte constructiu del perllongament de l’L3 del metro de Zona Universitària fins al centre de Sant Feliu de Llobregat per 12,3 MEUR, que es preveu que doni servei a prop de 57.000 viatgers diaris i comporti una inversió de més de 1.274 MEUR. Esquerra va presentar al•legacions al projecte l’octubre de 2008, fruit de l'estudi i el treball amb tots els ajuntaments dels municipis afectats, la Federació d'Associacions de Veïns del Baix Llobregat, l'Associació per la Promoció del Transport Públic i l'Organització de Consumidors i Usuaris del Baix Llobregat, que no han estat ateses pel departament de Política Territorial. Esquerra de Sant Feliu de Llobregat ha mantingut una posició confrontada amb la del PSC a la ciutat envers el traçat de la Línia 3 del metro, posició que va comportar la sortida del Govern municipal el novembre de 2008.

Federació de Lleida

Esquerra presenta a PIMEC el programa electoral d'Esquerra en matèria de política econòmica

En el transcurs de la reunió, Puigcercós i Gonzàlez han fet un repàs dels punts més destacats dels programa electoral d'Esquerra en matèria de política econòmica, financera i empresa i han coincidit en molts aspectes, com ara en el finançament de les PIME i en la necessitat de sortir de la crisi però enfortits, amb una millora de la competitivitat i la productivitat de les nostres empreses. Així mateix, han coincidit en que cal reconduir l'ICF, millorant les condicions d'accés al crèdit de les PIME i redirigir-lo cap a sectors estratègics del país que siguin tractors i puguin reconduir l'economia. Puigcercós i Gonzàlez també han coincidit en la necessitat de propiciar una major presència de les PIME en la licitació pública i en potenciar les small bussines act, seguint treballant en la millora de l'entorn legal i administratiu de l'activitat empresarial. Finalment, també han compartit la preocupació per l'atur juvenil i en la necessitat de fomentar la formació com a element cabdal per combatre'l, i la necessitat de vetllar pel seguiment de les lleis aprovades com la de la morositat, pel seguiment de la reforma de la llei concursal i de la reforma de la negociació col·lectiva, quan es produeixi al Congrés.

Federació de Lleida

Esquerra regala 200 estelades a canvi de 200 propostes per la ciutat

Esquerra de Lleida ha repartit aquest migdia 200 estelades als ciutadans en motiu de la diada de Catalunya. En poc més d’una hora els republicans han esgotat la insígnia independentista. A canvi, tots els ciutadans que volguessin l’estelada tenien que omplir una butlleta oferint una proposta per la ciutat de Lleida. Carmel Mòdol, candidat per Lleida d’Esquerra al Parlament de Catalunya, Montse Bergés, candidata a la Paeria, Maria Àngels Cabasés, diputada d’Esquerra i Francesc Mitjans, regidor a l’ajuntament de Lleida, han estat els amfitrions de recollir les propostes dels ciutadans de la capital del Segrià. Entre les més de 200 propostes recollides han destacat les referents al excés de zona blava i als seus abusius preus, rebaixes d’impostos com el de les escombraries i millora en algunes de les voreres de la ciutat, “amb aquesta iniciativa el que pretenem és traslladar la veu del ciutadà a les administracions; amb totes les propostes recollides el que farem serà defensar les que puguem abans de la finalització d’aquest mandat i usar les que queden per incorporar-les al nostre programa electoral”, explica Montse Bergés.

Esquerra CdM contra concertació i la cessió de terrenys públics per a l’escola privada
Camp de Morvedre

Esquerra contra la concertació i la cessió de terrenys públics per a l’escola privada

    Militants d’Esquerra-Camp de Morvedre s’han concentrat en el dia d’inici de classes del nou curs escolar davant de les noves escoles infantils per a alumnes entre 0-3 anys. El secretari d’Ensenyament d’ERPV, el saguntí Ximo Graña, encapçalava aquesta manifestació contra “els privilegis de l’escola privada concertada” ja que asseverava que “mentre l’escola pública ha d’exigir durant anys noves infraestructures com ara el parvulari Tarrazona, el nº 10 o l’IES Jaume I, hem comprovat amb humiliació la cessió gratuïta de terrenys públics i la construcció d’aquestes 2 escoles privades en un temps rècord just davant dels barracons del Col·legi Villar Palasí”. La reivindicació dels republicans “per una escola valenciana, pública de qualitat i laica” s’inscriu dins del context d’eliminació d’una trentena de places de professors en la comarca amb el corresponent augment de la ràtio d’alumnes per aula i les retallades en els pressupostos educatius.

Joan Vicenç Lillo, secfretari de Medi Ambient de les Illes Balears
Illes Balears i Pitiüses

El grup d'Esquerra a Madrid demanarà a Socias en quin punt es troba la investigació de l'incendi de Son Doblons

Esquerra de les Illes Balears demanarà via pregunta parlamentaria al govern espanyol, i concretament el ministre de l'Interior, que expliqui “en quin punt es troben les investigacions sobre les causes dels darrers incedis que s'ha npatit a Eivissa i a Mallorca, i molt especialment en el cas de la possessió de Son Doblons, al terme municipal de Santa Margalida (Mallorca)”. Com es sabut, el passat 23 d'agost, coincidint amb el greu incendi declarat a l'Illa d'Eivissa, que mantenia ocupats quasi tots els efectius dels serveis contra incendis, van cremar 140 hectàrees de la finca de la Vila, segons sembla de forma intencionada i, segons han establert els entesos, amb finalitats cinegètiques; és a dir, per deixar territori aclarit per facilitar la caça. Dimarts d'aquest setmana, un altre foc s'ha declarat en el mateix punt de Son Doblons, afectant en aquesta ocasio un total de 30,8 hà de massa forestal. Cal tenir present, en aquest sentit, que aquest tipus d'incendi provocats, amb finalitats prou clares, són malauradament freqüents concretament a la finca de Santa Margalida.

Montgat

Fent colzes per l'educació; la millor inversió per a Montgat

Treballar pel poble que estimes i portes dins el teu cor és encoratjador, motivant i un repte que afrontem amb molta il·lusió. Des de la Regidoria d’Educació hem incidit en la millora dels espais educatius i també per ampliar l’oferta educativa de Montgat, donant especial importància als valors de l’esforç, el respecte, la companyonia i d’altres que ens condicionen com a persones. Des que Esquerra estem a govern, un dels objectius clau ha estat activar la Regidoria d’Educació per tal que sigui dinàmica i actual, adequada a les necessitats i als canvis vertiginosos als quals estem sotmesos per diferents factors, com la ràpida implantació i evolució de les noves tecnologies. Per això i perquè som conscients que moltes vegades és difícil transmetre a la població tot el que estem fent, en aquesta edició us volem fer cinc cèntims de quines han estat les nostres actuacions davant una regidoria tan important com és la d’Educació: A l’Escola Salvador Espriu s’ha adequat un mòdul per a activitat física; s’ha pavimentat i pintat la pista poliesportiva • així com els espais annexes (s’ha ampliat la zona d’esbarjo lateral amb equipament de jocs) i s’ha pintat les parets adjacents a la pista; s’ha compartimentat aules on abans era l’espai d’Educació Física i s’ha millorat l’aspecte extern (amb tanques noves) i l’intern amb mà de pintura.

Tasques d'extinció aèries
País Valencià

Estabilització dels incendis a Simat de la Valldigna i a la resta de zones afectades

El regidor de Medi Ambient de Simat de la Valldigna, Joan Serra, ha mantingut aquest matí una reunió amb el Conseller de Governació, Serafín Castellano i representants de l'Ajuntament de Barxeta, per evaluar els danys provocats pels incendis que han afectat vora 200 hectàrees del terme municipal de Simat i, en total, unes 4.500 hectàrees a les comarques de la Safor, la Vall d'Albaida, la Ribera Alta i la Costera. Segons ha declarat el dirigent republicà, 'previsiblement demà es publicarà un decret en el que es donaran a conèixer les ajudes destinades a la recuperació de les zones afectades pel foc, tot i la regeneració serà principalment natural'. Serra ha manifestat que la major part dels efectius ja s'estan retirant perquè els incendis 'estan controlats', però tot i així 'en el dia de hui es farà una revisió aèria de la zona per evitar cap incidència. La terra encara està calenta i cal mantenir una vigilància, però el perill ha passat'. El dirigent republicà ha volgut agrair als efectius humans que han participat en les tasques d'extinció dels incendis la seua col·laboració i eficàcia, mentre ha celebrat sobretot 'que no hem de lamentar pèrdues humanes, ni de cases, ni de motors de reg', però ha declarat que ara 'cal valorar les actuacions i fer propostes per millorar els serveis públics'.

Pilar Rocafort, presidenta de la secció local
Calella

Pilar Rocafort, nova presidenta d'Esquerra Calella

Tal com regeixen els estatuts, avui 6 de setembre, s’ha procedit al nomenament de l’executiva local pels propers dos anys. Els principals objectius de la nova executiva són augmentar la presència d’Esquerra a la ciutat intensificant el contacte directe amb la ciutadania, el teixit associatiu, promoure espais d’opinió; difondre la tasca d’Esquerra com a partit de govern; el treballar per reforçar el paper que Esquerra ha desenvolupat i desenvoluparà per al futur del país. L’Executiva està formada per: Presidència: Pilar Rocafort i Vidal Vice-presidència i Finances: Carles Sánchez i Pereira Secretaria d’Organització: Òscar Ojer i Mollfulleda Secretaria de la Dona i portaveu de la Secció Local: Cristina Gómez i Gili Secretaria d’Imatge i Comunicació: Jordi Sitjà i Vilarrodona Relació amb la ciutadania i el teixit associatiu: Francesc Subirana i Garcia Portaveu del Grup Municipal i secretaria de Política Municipal: Jaume Puig i Tomàs

Mateu Chalmeta
Barcelonès Nord

Chalmeta: "portaré la veu del Barcelonès Nord al Parlament i acostaré el Parlament a la comarca"

Ahir al vespre, en el Congrés Extraordinari de la Federació Comarcal del Barcelonès Nord, va ser escollit Mateu Chalmeta, com a primer candidat d’Esquerra de la comarca que ocuparà el número 14 del partit a la demarcació de Barcelona. Amb un discurs que va girar a l'entorn de tres motius, Chalmeta, actual regidor de l’Ajuntament de Badalona, va anar desgranant els arguments que el van portar a presentar-se com a candidat: ‘perquè em fa il·lusió, perquè em sento preparat, i perquè toca’. Chalmeta considera que gràcies a l'experiència municipal, que per ell ha estat una escola, pot afirmar ara sí que està preparat per assumir la responsabilitat d'exercir com a diputat en cas de sortir escollit. D'altra banda, gràcies també a aquest bagatge i experiència institucional, dóna el prestigi necessari que requereix la persona que ocupi el número 14 de les llistes per Barcelona. Finalment va prometre portar la veu de la comarca al Parlament i acostar el Parlament a la comarca.

11 Setembre 2010
Baix Empordà

11 de setembre al Baix Empordà

Com cada any les Seccions Locals d'Esquerra i JERC al Baix Empordà duen a terme els seus respectius actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Un cop més els actes començaran el dia 10 de setembre, on les Seccions Locals de Palafrugell, Palamos, Sant Feliu de Guíxols i Torroella duran a terme una xerrada, la marxa de torxes, el tradicional concert de la JERC Guíxols i l'hissada de l'estelada al Castell del Montgrí, respectivament. El dia 11 de setembre els actes continuen amb les activitats de Calonge i Sant Antoni, Palamós i Sant Feliu de Guíxols Al document adjunt podeu consultar detallament totes les activitats que es duran a terme a la nostra comarca