Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Joan Despí

El ple de l'Ajuntament aprova per unanimitat una moció d'Esquerra per a salvar la torre de Cal Felip

La torre de Cal Felip és un Bé Cultural d’Interès Nacional com Can Negre i la Torre de la Creu. El Ple de l'Ajuntament de Sant Joan Despí va aprovar dijous al vespre per unanimitat una moció del Grup Municipal d’Esquerra on es proposa que la Direcció General del Patrimoni Cultural, depenent de la Conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació, realitzi una visita d’inspecció a la Torre de Cal Felip, ubicada a la finca del mateix nom, a la zona de la Ciutat Esportiva del FCB. A l'any 2000, Esquerra ja va sol·licitar a Patrimoni que atorgués el màxim nivell de protecció patrimonial a la Torre, ja que es tractava d’un element fortificat de l’Edat Mitjana. Pocs mesos més tard, la Direcció General del Patrimoni confirmava en la seva resposta que la Torre s’inclouria com a BCIN-MH en la relació Castells de Catalunya, afegint-se d’aquesta forma a Can Negre i la Torre de la Creu com a elements més destacats del patrimoni santjoanenc. Des de llavors, segons el portaveu del Grup Municipal, Lluís Fabrés, “hem intentat en nombroses ocasions que l’Equip de Govern acomplís la Llei i dignifiqués la Torre de Cal Felip, però han mostrat una despreocupació absoluta, i ara, davant les notícies aparegudes a la premsa que el FCB ha venut uns terrenys a la Ciutat Esportiva a una empresa privada per a fer-hi equipaments comercials, ens preocupa que un “accident” pugui tirar a terra aquesta fortificació”.

Sant Pere de Ribes

ORIOL JUNQUERAS EL 25-A, VISITA SANT PERE DE RIBES

Aquest diumenge 25 d’abril, amb motiu de la consulta popular que es celebrarà a Sant Pere de Ribes, al mateix temps que a 212 municipis del nostre País, l’eurodiputat d’Esquerra Republicana de Catalunya, el company Oriol Junqueras, acompanyarà a la regidora d’Educació i Esports del nostre Ajuntament, Carme Farràs a dipositar en el seu vot. La trobada serà diumenge a les 9 del matí, a l’escola El Pi, de Ribes carrer E. Maristany, després oferirà una roda de premsa, a l’acabar marxarà cap a Subirats on iniciarà un tomb per diversos municipis de l’Alt Penedès, que també celebrem la consulta.

Marc Trulls
Sant Vicenç de Castellet

Marc Trulls, nou regidor d'Esports de Sant Vicenç

En Marc Trulls i Méndez va prendre possessió del seu escó de regidor de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet en el transcurs de l'últim ple municipal del passat dia 31 de març, en el seu parlament va deixar constància de la seva il·lusió i ganes de treballar pel bé del poble, tot i ser conscient que entra a l'equip de govern en uns temps difícils i econòmicament dolents. Per part del Sr.Alcalde i dels portantveus dels grups polítics que formen el consistori se li va donar la benvinguda i se li va desitjar encert en la seva tasca..En Marc Trulls, és un jove de 25 anys, enginyer, molt vinculat al Club Natació Castellet i practicant de triatló. Ha estat Hereu de Sant Vicenç de Castellet i també Hereu del Bages. Es una persona molt coneguda i vinculada al teixit associatiu, esportiu i cultural de la vila. Políticament parlant és membre de la junta local de les JERC i també d'ERC, i a més forma part de la comarcal del Bages de la JERC. Tindrà delegada la regidoria d'esports.

Exposició Macià
Premià de Mar

Exposició Francesc Macià

Ahir, la biblioteca Martí Rosselló i Lloveras, va acollir la seva primera exposició i la seva primera conferència. 1859-1933. Francesc Macià. Una Catalunya lliure, justa, pròspera i gloriosa. Organitzada conjuntament amb la Fundació Josep Irla, l'exposició vol retre homenatge a la figura política més important i més estimada de la història contemporània de Catalunya, en Joan Tardà va ser l'encarregat d’inaugurar l’exposició. L’historiador Josep M. Roig Rosich, Director del Centre d’Història Contemporània de Catalunya, dins de la conferència “Macià i el seu temps” ens va explicar les claus que van dur a un tinent coronel d’enginyers de l’exèrcit espanyol, a esdevenir el líder de l’independentisme català. Aquesta es podrá visitar dels dies 20 d’abril a l’11 de maig.

Catalunya del Nord

Canals de televisió catalana a Catalunya Nord: Els deures fets.

La recepció de les emissions de la televisió pública catalana a la Catalunya Nord, condemnades a desaparèixer amb el pas a la tecnologia digital, era un dels reptes importants per Esquerra al Govern de la Generalitat del Principat. Amb l'anunci fet per el Conseller Tresserras a la Casa de la Generalitat a Perpinyà davant representants del món associatiu nord català, elegits i representants de les institucions de la Catalunya Nord es visualitza l'èxit de, d'una banda la bona gestió i la tossuderia d'Esquerra al Govern com també la complementarietat i efectivitat de la pressió feta per associacions i entitats nord-catalanes per mor d'evitar la desaparició de la nostra llengua de les televisions de les comarques del Nord. Els centenars de cartes d'entitats, ajuntaments o individuals, recollides en poques setmanes demostren fins a quin punt la demanda de la presència de TV3 al Nord del país és àmplia i transversal. El primer pas, el més difícil, és fet i el repte, aprovat amb nota.

L'Emma Peiró durant el debat
Teià

Esquerra Teià és l'únic partit que aposta pel "sí" en la consulta del 25A

Dissabte passat el teatre de La Palma va acollir el debat polític sobre la consulta popular que se celebrarà el proper 25 d’abril a Teià. Al debat, moderat pel periodista Ernest Blanch, van assistir els caps de llista de les diferents formacions polítiques que tenen representació a l’Ajuntament de Teià: Emma Peiró, per Esquerra; Antoni López, per TxT; Josep Botey, per CiU; i Ángeles Montoya, pel PSC. Estructurat en quatre preguntes, el debat es va centrar en les diferents postures que els partits polítics tenen, a nivell municipal, sobre la consulta popular del 25A. Tant CiU com TxT van apostar per la participació en aquesta consulta, i l’actual portaveu del PSC va manifestar clarament que el seu partit no defensava anar a votar. D’aquesta manera, l’única formació que va apostar clarament pel “sí” va ser Esquerra Republicana de Catalunya. En aquest sentit, l’alcaldable d’ERC, Emma Peiró, va afirmar que “el dret a decidir és un dret inalienable a qualsevol comunitat política, tal com ha reconegut l’ONU”; i és que “és determinant saber en què volem invertir els nostres recursos”.

Anoia

Acte central 25A - Consulta per la independència a Igualada

La Federació Municipal d'Esquerra Republicana a Igualada, celebra l'acte final de campanya a favor de la consulta per la independència. DIA: Dijous 22 d'abril HORA: 20h LLOC: Teatre de l'Aurora HI INTERVINDRAN: · Joan Torras, Portaveu del grup municipal d'ERC Igualada · Marina Llansana, Diputada al Parlament de Catalunya · Jordi Portabella, President d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona No pots faltar-hi!

Sopar Gilabert
La Vall del Corb

Jaume Gilabert es reuneix amb els militants de la Vall del Corb

Una vegada finalitzada la presentació de la guia turística de la Vall del Corb, Jaume Gilabert, acompanyat de Vicky Castells, presidenta de la comarcal de l'Urgell i Jordi Ramon, tinent alcalde de Tàrrega, s'han reunit amb els militants de la secció local d’Esquerra de la Vall del Corb. Durant la reunió és va parlar de la situació dels municipis de la vall, el tracte amb el Consell Comarcal de l'Urgell i com encarar les properes eleccions.

Santa Coloma de Farners

L’ANUL•LACIÓ DELS JUDICIS FRANQUISTES : NOVA NEGACIÓ A FER JUSTÍCIA

El dia 17 d’abril la secció local d’Esquerra vam organitzar el sentit homenatge anual als alcaldes republicans de la ciutat. Aquells que van dedicar temps a la seva gent i el nostre municipi en els anys més difícils del segle passat, patint fins i tot la repressió de la dictadura. L’homenatge era més sentit i merescut que mai, doncs totes aquestes persones mereixen el reconeixement de les generacions actuals. Però mereixen molt més. Tots aquells que van patir judicis i sentències dels tribunals franquistes, que van patir presó o fins i tot la mort, mereixen la revisió d’aquells processos judicials i l’anul•lació de les sentències, mereixen la restitució de l’honor. Aquest mateix mes d’abril, però, vam conèixer la trista notícia que l’Estat es nega a fer-ho. Una proposta d’Esquerra al Parlament va permetre que el Parlament demanés al Tribunal Suprem la revisió del procés judicial al nostre president màrtir Lluís Companys. La Fiscalia de l’Estat ho va desestimar al•legant que la Llei de la Memòria Històrica aprovada el 2007 anul•lava tots els judicis franquistes.

Sopar de la República 2010
Anoia

El Conseller de Cultura Joan Manel Tresserres participa en el sopar de commemoració de la República Catalana

El passat divendres 16 d’abril, la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Anoia, va celebrar el tradicional sopar de la República, que com cada any organitza en commemoració de la proclamació de la República Catalana del 14 d’abril de 1931, per part del President Francesc Macià. L’acte, en el qual van assistir-hi unes 150 persones, va comptar amb les intervencions del president d’ERC Anoia Josep Maria Palau, de la diputada anoienca Marina Llansana i del Conseller de Cultura, Joan Manel Tresserres. En el seu discurs, Tresserres va rememorar el moment històric de la proclamació de la República tot destacant-ne el paper d’ERC: “Als anys 30, Esquerra Republicana de Catalunya va saber escoltar i respondre l’afany de la societat civil per la justícia, la solidaritat, la llibertat i la modernitat; ara, en ple segle XXI, Esquerra continua atenent i recolzant a les demandes dels ciutadans en aquest cas, en la lluita per la independència de Catalunya”.

Baix Llobregat

Esquerra-Gavà afirma que els seus resultats a les eleccions municipals poden ser decisius per aturar el projecte del Pla de Ponent

Esquerra recorda que els promotors del pla i alguns propietaris privats han portat la requalificació als tribunals i això qüestiona la seva viabilitat. Davant de la sentència sobre el Pla de Ponent per un plet presentat per Esquerra-Gavà, la secció local d’Esquerra a Gavà constata que "la sentència pot tancar la via judicial; però que el Pla de Ponent pugui ser considerat tècnicament correcte per part d’un tribunal, no vol dir que sigui socialment ni ecològicament convenient". A més,la portaveu del grup municipal d'Esquerra, Marta Jiménez, ha destacat que "cal recordar que encara queden vigents 5 plets més contra el projecte, pendents de sentència." Esquerra-Gavà "es referma enl'oposició al projecte, i si la via judicial quedés exhaurida, la lluita continuarà en les vessants política i ciutadana. Quan més pes tingui Esquerra-Gavà al proper Ajuntament, més capacitat per poder reconduir o inclús aturar les actuacions previstes al Pla, sobretot aquelles més contràries al nostre patrimoni ecològic, històric i cultural".

Esquerra va participar a l'homenatge
València

Esquerra-VLC participa a l'homenatge als republicans

Esquerra va participar ahir a l'homenatge a les víctimes republicanes afusellades convocat pel Fòrum per la Memòria que es va celebrar al cementiri de València. Juntament amb altres forces polítiques i sindicals, Esquerra va retre homenatge als lluitadors contra el franquisme. En un acte que va reunir milers de persones, el secretari d'organització d'Esquerra-VLC, Pau Osòrio, va afirmar que "la lluita que els republicans van dur a terme contra el franquisme i per la llibertat, és la nostra lluita. En un temps en el que l'Ajuntament de València vol prohibir que s'interpreten himnes democràtics en actes així, es fa més que necessari oferir el nostre sincer homenatge als lluitadors que van donar la vida per la llibertat". En aquest sentit Osòrio va afirmar que "de cap de les maneres es pot consentir que ara, l'Ajuntament vulga posar a víctimes i botxins en el mateix front. Els demòcrates no podem consentir que els lluitadors per la llibertat compten en el mateix reconeixement que els criminals que van assassinar a innocents".

Federació de Lleida

Puigcercós: “Els productes de Catalunya primer”

Joan Puigcercós, president d’Esquerra, ha defensat avui la necessitat de consumir els productes agroalimentaris catalans per damunt dels productes d’altres països. Segons Puigcercós, Catalunya està en una “situació d’emergència” en el sector de l’agricultura i la ramaderia perquè en aquests moments els pagesos “no sols estan perden diners i treballen per sota de preu” sinó que la pagesia també està patint un “problema generacional”, degut a la manca d’incorporació de treballadors al camp. El president considera que “cal anar més enllà de les mesures que es van acordar en el debat monogràfic” i demana que es que prengui consciencia com a país de que el sector agroalimentari “és que un valor segur, un medi segur de l’economia catalana davant de la situació de crisis estructural estem patint”. Puigcercós ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb personalitats del sector agroalimentari del territori, per repassar les conseqüències i resolucions del debat monogràfic de la setmana passada.

Premià de Mar

Josep Maria Molins ratificat com a candidat a les municipals del 2011.

l’Assemblea local ha ratificat per unanimitat la candidatura de Josep Maria Molins com a a cap de llista del partit per les eleccions municipals del 2011 a Premià de Mar. Tal com marquen els estatuts i el reglament de les Eleccions Municipals, per esdevenir el candidat oficial ara falta que el Consell Nacional d’Esquerra ratifiqui també aquesta candidatura. La candidatura de Molins va ser l’única que es va presentar en el procés de primàries. Molins porta tota la seva vida a Premià de Mar i coneix perfectament l’evolució, singularitats i necessitats del poble. Alhora, Molins accepta el repte de liderar la llista d’Esquerra amb el record del seu avi, Josep Molins i Torrents, que ja va ser regidor per Esquerra al consistori premianenc els anys 1937 i 1938, assumint llavors les regidories de Sanitat i Assistència Social. Molins es declara il•lusionat amb la seva nova comesa i amb admiració vers la gesta del seu antecesor. L’actual regidor de Cultura, Festes, Cooperació i Informàtica es planteja treballar per aconseguir encapçalar una llista electoral que sigui renovadora i representativa, que reculli la participació de nous valors de la política local i que aglutini els independents més significatius de la vida associativa premianenca.

Esquerra Parla 2010
Ripollès

Tret de sortida de l’Esquerra Parla del 2010

Avui, 17 d’abril de 2010, s’ha presentat al local comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya el programa de xerrades “Temes de País, Esquerra Parla” per enguany. Aquest any es comptarà amb les següents ponències: - El dret a decidir de les nacions d’Europa, el referèndum d’Escòcia. Conduïda per la Marta Rovira (secretaria nacional de política europea, internacional i secretaria general de l’Aliança Lliure Europea – ALE). Dissabte 24 d’abril a les 19h. Casal Municipal de Cultura de Ribes de Freser. - El magatzem nuclear a les Terres de l’Ebre? Conduïda per en Bernat Pellisa (president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alcalde de Rasquera). Dissabte 15 de maig a les 19h. Sala Polivalent de Vallfogona del Ripollès. - La immigració a Catalunya, reptes de país. Conduïda per en Joan Tardà (diputat al Congrés) i la Clàudia Fernández (presidenta de la sectorial d’immigració). Dissabte 29 de maig a les 19h. Seu Comarcal d’ERC de Ripoll - Les vegueries a Catalunya, la nova divisió territorial de Catalunya.

Federació de Lleida

Esquerra aposta per un model de creixement econòmic basat en la millora de la competitivitat i de la productivitat

En la sessió de control celebrada aquesta tarda al Parlament, Cabasés ha recordat que ‘totes les anàlisis apunten que l'economia catalana necessita una millora de la competitivitat i de la productivitat per tal que la sortida de la crisi sigui viable', per això ha preguntat al conseller d'Universitats, Recerca i Innovació, Josep Huguet, ‘quines són les línies prioritàries d'aquest pla de recerca i innovació i quins són els recursos que s'hi comprometen', alhora que s'ha felicitat pel Pla de recerca i innovació 2010-2013 presentat pel Govern elaborat en el marc del Pacte nacional per a la recerca i innovació del 2008. Aquest pacte, ha reconegut Cabasés, ‘marca una direcció i un pla que ha de permetre al país assentar les bases per anar cap a una economia més productiva, més diversificada i amb més capacitat de crear ocupació de qualitat'. Un pla en què l'Administració catalana reconeix clarament la importància de la inversió en recerca, desenvolupament i innovació.

Cabrils

Puigcercós compleix la seva paraula i defensa el Mercat de la Flor i Planta de Vilassar al debat monogràfic sobre el món agrari al Parlament de Catalunya

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, quan va visitar la comarca el passat dia 5 de març, va recollir les impressions i necessitats dels pagesos i floricultors del Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Vilassar i es va comprometre davant d’ells a fer visible el seu sector davant el Parlament de Catalunya. Aquest dimecres 14 d’abril és quan s’ha fet el debat per parlar exclusivament d’agricultura, i Joan Puigcercós va complir la seva promesa. Concretament el candidat a la Presidència de la Generalitat a les eleccions de la tardor va dir que cal ampliar l’enfocament de les problemàtiques tradicionals i persistents en la producció agrària, i sobretot millorar “la gestió forestal i de la flor i planta ornamental”. Joan Puigcercós va dir: “Catalunya té grans mercats de productes que funcionen perfectament com el Mercat de la Flor. Un Mercat que fa una tasca magnífica, ha potenciat l’activitat comercial i ha permès multiplicar les opcions de qualitat i de preu per a molts productors i consumidors”.

Federació de Lleida

Enric Marín és escollit president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

Per Mòdol, CiU queda en evidència quan ‘ni tan sols s'han molestat a fer cap proposta de substitut' a la plaça vacant del consell de govern de la CCMA ‘per evitar que els poguéssim dir que sí'. El diputat lleidatà recorda que Esquerra sí va afavorir el consens quan va acceptar les propostes de CiU en el primer nomenament dels membres. ‘Això demostra, segons Mòdol, que l'únic objectiu de CiU era mantenir la situació actual intentant fossilitzar la CCMA per mantenir una situació que els beneficia com a partit'. Carmel Mòdol ha lamentat que l'únic motiu per no votar el candidat designat per Esquerra és per l'estratègia política de ‘poder dir que el Govern no se'n surt amb la llei de la CCMA' i ha recordat la idoneïtat de Marín per ocupar la vacant, com ja va certificar el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, amb un currículum contundent. Per això ha demanat als grups de l'oposició ‘que revisin la seva posició, perquè la defensen amb una posició que no es creu ningú' i posant en evidència que ‘només aconsegueixen pervertir l'esperit de la llei'.