Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alella

Ni un pas enrera

El pressupost municipal per a 2012 va ser aprovat el passat 26 de gener. Aquest és un document que manté el compromís amb les persones del nostre poble. Un exercici de continuïtat i realista, en què les polítiques socials no donen cap pas enrere. Així, àrees com Serveis Socials veuen incrementats els seus recursos, per donar suport a aquells que més ho necessiten. Però també augmenten les partides d’Educació, per tal de reforçar les eines a disposició dels centres educatius, o Joventut, amb una aposta decidida per afrontar la realitat dels nostres joves d’una manera integral. El compromís amb la nostra ciutadania es manté també amb la cura dels espais públics. Els darrers anys el nivell de manteniment del nostre poble ha anat augmentant fins a incorporar les darreres millores introduïdes a la recollida de residus i la neteja viària ara fa un any. Malgrat el model dispers del nostre poble que en dificulta el manteniment i la conjuntura econòmica, la prioritat continua.

Vallès Oriental

Jaume Profitós i Martí, nou president d'Esquerra a Granollers

L'assemblea de militants de la secció local d'Esquerra a Granollers va escollir ahir l'executiva que liderarà el partit els pròxims 2 anys i ho va fer amb el suport de tota la militància que hi va assistir. En Jaume Profitós i Martí ocuparà a partir d'ara la presidència i l'acompanyaran en Ferran Raga (Secret. d’Organització, en Josep Mª Catot (Secret. de Finances), en Pere Sadurní (Secret. d’Imatge i comunicació i Política Parlamentària), la Elisabet Llamas (Secret. de la Dona), en Pep Mur (Secret. Política Municipal i Portaveu Municipal), en Jordi Barreda (Adjunt a Secret. d’Organització), en Manel Gener (Secret. Moviments Socials), l'Àlex Mir (Secret. Nova Ciutadania), en Tomàs Moré (Secret. de Partit en Xarxa) i, com a vocals, en Joan Anton Cerdà, l'Òscar Riu i la Isabel Alcalde. Profitós, que ocuparà el càrrec fins al març de 2014, va assegurar que comença aquesta etapa amb il·lusió i va destacar la necessitat de crear un nou discurs polític a Granollers amb un doble objectiu: per una banda treballar per la independència de Catalunya, i per l’altra, construir una alternativa de govern creïble a la ciutat per aquelles persones que tenen tant la justícia social com l’estima pel país, com els eixos que defineixen la seva cultura política.

Tortosa

El turisme dóna feina

Molts d’experts en economia afirmen que no sortirem de la crisi si els governs tan sols apliquen polítiques d’austeritat. No es tracta de gastar recursos de qualsevol manera, sinó d’utilitzar-los correctament. Les Administracions tenen moltes eines, de vegades no ben utilitzades quan tan sols es mira per on retallar en lloc de mirar com optimitzar adequadament els recursos de què disposen. Caldria que treballessin per impulsar l’activitat econòmica, per donar suport als emprenedors, per crear ocupació i, així, poder tornar a créixer d’una manera sostenible. A les Terres de l’Ebre, un dels sectors econòmics on s’ha creat ocupació en els últims anys és el turístic on ha incrementat el seu percentatge dins del PIB del territori. És una activitat, però, on és imprescindible l’existència d’iniciativa privada i és fonamental el suport de naturalesa pública. Molts d’Ajuntaments utilitzen recursos propis o obtenen ajuts d’Administracions superiors per donar l’empenta necessària per millorar les bases per garantir l’arribada de turisme als seus municipis a l’hora que els emprenedors trobin oportunitats per poder guanyar-se la vida.

Sant Cugat del Vallès

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA COMMEMORA EL 72È ANIVERSARI DE L’AFUSELLAMENT DEL PRESIDENT LLUÍS COMPANYS AMB UN ACTE A LA PLAÇA OCTAVIÀ

Ahir dia 15 d’octubre va tenir lloc l’homenatge que la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya ha fet a la figura de Lluís Companys. Un President màrtir que fou segrestat pels nazis en el seu exili a França i lliurat a les autoritats franquistes que el van jutjar en un consell de guerra sumaríssim i que fou executat al fossar de Santa Eulàlia la matinada del 15 d’octubre. En l’acte s’han llegit fragments de l’article d’Oriol Junqueras en què es rememorava el trajecte que va recórrer Lluís Companys des de la cel·la fins al fossar de Santa Eulàlia mentre s’encenien les espelmes amb què es dibuixava una estelada. Mireia Ingla, presidenta de la Secció Local de Sant Cugat, recorda amb especial emoció els esdeveniments d’aquells dies  ara fa 72 anys i en destaca els valors democràtics i el compromís amb les llibertats nacionals catalanes del President. A més recorda que, malgrat que ERC ha sol·licitat en nombroses ocasions l’anul·lació el judici, encara no s’ha esdevingut.

Vilafranca del Penedès

ERC celebra els resultats electorals i referma que serà el ‘soci més fidel del poble català cap a la independència’

Garantir el procés cap a la independència i un canvi en les polítiques socials i econòmiques. Aquestes continuen sent les condicions i els objectius que es posa ERC sobre les converses amb CIU per garantir un executiu fort. Així ho va reiterar el secretari general adjunt dels republicans, Lluís Salvadó davant les més de cinquanta persones que van participar al sopar de col·laboradors de la campanya d’ERC-Vilafranca.   El sopar també va significar el primer acte que la Teresa Vallverdú, diputada electe pel Baix Penedès, feia després de les eleccions. Vallverdú va afirmar que “farem arribar la veu de les nostres comarques al Parlament i lluitarem perquè tinguin l’atenció que es mereixen”. La diputada penedesenca va mostrar-se contrària a projectes com el Logis Penedès i va oferir-se per ser la corretja de transmissió del territori a la cambra catalana.   El president d’ERC-Vilafranca, Jordi Rosell, va agrair la feina feta pels col·laboradors durant la campanya i els va encoratjar a “seguir en aquest camí perquè només hem fet un petit pas, encara queda molta feina a fer”.

Simat de la Valldigna

Les competències del govern de Simat queden repartides i aprovades en el primer Ple

Presidit pel nou alcalde de Simat, Víctor Mansanet, i amb l’assistència dels 11 regidors i regidores, s’iniciava ahir dimecres aquesta nova legislatura amb el preceptiu Ple en sessió extraordinària. Entre els punts a tractar figuraven els que feien referència a l’organització de l’Ajuntament: periodicitat de les sessions ordinàries del Ple, composició de les comissions, els grups polítics, les percepcions econòmiques de l’alcalde, regidors i regidores amb delegacions, el nomenament de la tresorera i les quanties per l’assistència als plens i comissions. En la proposta de la tresorera, vam votar abstenció pel fet de ser responsables solidaris si votàvem a favor. En totes les altres propostes, vam votar a favor excepte la del sou de l’alcalde, punt on va haver discrepàncies respecte de la proposta d’alcaldia. Segons consta en l’acta del mateix ple de fa 4 anys, de 20 de juny de 2011, el sou de l’alcalde era de 1984,73 € per 14 pagues. En aquell Ple, el nostre grup es va abstenir perquè va haver un increment de 100 € en cada mensualitat; eren moments de fortes retallades i una gravíssima crisi que continuem arrossegant.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Carnaval 2016, un carnaval que ja s'esgota.

Un any més hem rigut, ballat i gaudit del Carnaval. Tret d' una carrossa que es va demorar massa, el dissabte la rua a Cubelles va ser un èxit de participació i de festa; i el diumenge les comparses van tenir força públic i assistència. Tot i així, ja estem parlant amb les Ampas per millorar-ho de cara l'any vinent, perquè no ens hem de conformar i no podem renunciar a les noves iniciatives. És el moment de preparar coses i de les idees brillants. El dilluns la xocolatada va repartir 900 xocolates en una hora i el grup que ho va amenitzar (amb el jove que encarna el Desmond del súper 3 com a cantant) ens va fer compartir la disbauxa entre els presents i gaudir d'uns bons moments que s'acaben, aquest dimecres, amb l'enterrament del senyor Carnestoltes. Ho celebrarem menjant tots junts sardines a la plaça del Mercat. Cremem les pors i seguim fent-ho bé! De debó, Visca El Carnaval!

Abrera

L'entrevista de la Setmana!

L’entrevista de la Setmana! La passada setmana a Ràdio Abrera va ser entrevistat el nostre company i regidor Xavier Serret del Departament de Medi  Ambientde l’Ajuntament d’Abrera. Mitjançant aquest mitjà de comunicació va poder explicar els projectes futurs com la creació d’una Associació de propietaris forestals que el seu objectiu serà treballar per la restauració de boscos. També va explicar  les campanyes ja actives que promouen i fomenten el reciclatge i la identificació i cens dels animals de companyia. Si voleu escoltar l’entrevista sencera només heu de clicar aquest enllaç.

Dades de l'Agència Catalana de l'Aigua corresponents a l'any 2016
ERC Palafolls

Per un debat obert sobre el servei públic de l’aigua

Sense que se sàpiga per què, Palafolls paga una de les aigües més cares de Catalunya Recentment, l’equip de govern municipal ha anunciat la redacció d’una auditoria econòmica del servei d’abastament d’aigües que proporciona SOREA. L’anunci és una bona notícia, que prossegueix la línia que el grup municipal d’ERC va marcar fa uns mesos, en la qual els republicans ens preguntàvem sobre la qualitat del servei i els preus que els ciutadans de Palafolls havien de pagar per tenir accés a l’aigua potable.   Ara bé, el que no ens sembla bé és que la iniciativa no hagi estat política i, a més, resulti incompleta. No ha estat política perquè la iniciativa de sol·licitar una auditoria ha partit de la intervenció econòmica municipal, que no és un organisme polític, sinó tècnic. Resulta, malgrat l’aparença, que la qüestió de l’aigua no forma part dels temes que l’equip de govern de Valentí Agustí (PSC) té sobre la taula de treball. Diem, a més, que ha estat incompleta perquè, com a conseqüència del fet exposat, l’auditoria només es farà sobre aspectes econòmics i no tècnics.

Jornada de Treball a la Seu d'Urgell amb Isaac Peraire
Alt Pirineu

Jornada de treball "La República que farem" i suport de la Direcció Nacional a Francesc Viaplana i Mireia Pellicer

Peraire: ‘Estem molt satisfets: també al Pirineu el partit està creixent i les perspectives de futur són encara millors’     El Vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització d’Esquerra Republicana, Isaac Peraire, ha visitat aquest divendres la Seu d’Urgell i ha mantingut una reunió de treball amb diferents càrrecs del partit a la comarca. Aquesta trobada s’emmarca en la roda de contactes que el Vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització està portant a terme amb representants de totes les regionals per afrontar amb garanties el decisiu primer semestre de 2017.   En el decurs de la reunió, Isaac Peraire ha garantit que en els propers mesos La Seu serà l’escenari d’un dels actes nacionals de “La República que Farem”, la campanya participativa que des del passat mes d’octubre recorre el territori definint el projecte de país d’Esquerra Republicana. ‘El nou país no es pot construir d’esquenes al Pirineu’, ha afirmat Peraire, que s’ha compromès a tornar a l’Alt Urgell abans de la celebració del referèndum.

Censura al ple municipal
Sant Andreu de la Barca

L'alcalde ens nega el dret a llegir una declaració relacionada amb una pregunta.

Avui dijous 27 d'octubre, en el marc del ple municipal, el nostre alcalde "democràtic" Llorca no ha deixat llegir una declaració relacionada amb una pregunta, en l'apartat 3 de Precs i preguntes. Aquesta pregunta ha estat presentada per escrit en compliment del punt 1 de l'article 122 del Reglament Orgànic Municipal de Sant Andreu de la Barca. La pregunta és la següent: - L'alcalde de Sant Andreu de la Barca donarà suport a la següent Declaració? Lectura de la Declaració: Declaració institucional del Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. Les persones que composen el Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca d'acord amb la seva condició d'electes, i en exercici del mandat popular que els ha estat delegat, fan la següent: Declaració: A la vista dels requeriments fets els darrers mesos per la justicia espanyola a càrrecs electes de país per haver expressat el seu suport al dret a l'autodeterminació dels catalans, i per tant, al dret a decidir democràticament el futur polític del país.

Blanes

27 DE JULIOL DE 2016: AVUI FA UN ANY QUE VAM LLUITAR TOTS PLEGATS.

Ara fa un any just els carrers de Blanes es van inundar de solidaritat. Les persones individuals, la ciutadania, les entitats i partits polítics vinculats amb la lluita dels treballadors, l’Ajuntament de Blanes, el Consell Comarcal, la Diputació de Girona, ens vam posicionar al costat del comitè d’empresa de Nylstar que portava una lluita decidida i valenta per tal que no passés el que tothom temia i tot feia preveure: que la Nylstar, l’antiga SAFA, acabés tancant portes definitivament. Des del primer expedient del 2013 s'havia arribat a l’aturada de la producció el 28 de febrer de 2016. La responsabilitat dels treballadors era la defensa dels seus llocs de treball i de la dignitat obrera. La responsabilitat dels partits polítics era ser al seu costat en el que ells demanessin i ERC així ho vam fer des del minut zero, des de la manifestació del 2014 fins a la manifestació del 2016 i més enllà, fins a dia d'avui.   ERC de Blanes, amb les seus dos regidors a l’ajuntament de Blanes, va aportar tot el que políticament era a la seva mà: a través de tots els contactes interns a la Federació Regional de Girona i a la Comarcal de La Selva va exposar la necessitat urgent de mobilitzar forces per donar una resposta ajustada a la urgència del que s’esdevenia a una de les grans ciutats de Girona; des de tots els llocs institucionals possibles vam promoure una moció que va ser presentada i aprovada a ajuntaments, Consell Comarcal i Diputació de Girona.

Santa Susanna

Pressupost municipal 2018

Benvolgudes veïnes i veïns de Santa Susanna,  us deixem enllaç ​al pressupost municipal de 2018 perquè hi tingeu accés i així pogueu fer les alegacions que estimeu oportunes. El darrer dia per presentar-les és el proper dia 29 de decembre.   Pressupost municipal 2018 fent clic aquí          

Sant Vicenç de Castellet

ERC participa amb una parada de roses a la Diada de Sant Jordi

El dia 23 d’abril, ERC Sant Vicenç va muntar una parada per commemorar la Diada de Sant Jordi, on va vendre, com és habitual cada any, roses i llibres. També va oferir cervesa Republi.cat, estelades i material divers sobre el partit i el procés cap a la independència de Catalunya. La parada va estar oberta de 10 del matí a 7 de la tarda, aproximadament, davant del local d’Esquerra, al número 33 del carrer Gran. A les 6 de la tarda, la formació va sortejar un ram de roses i un lot de llibres en català.