Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Adéu Espanya
Anoia

CIU i PSC rebutgen una moció per la independència de Catalunya

El passat dilluns, durant la celebració del ple ordinari a Castellfollit de Riubregós, els grups municipals de CIU i PSC van rebutjar l’aprovació d’una moció presentada per Esquerra Republicana de Catalunya on s’instava al Parlament a iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea. Així, el document presentat per Esquerra fou sotmès a votació al consistori municipal essent refusat amb els vots en contra de dos regidors de CIU, un del PSC, l’abstenció d’un regidor convergent i l’únic vot favorable de la representant d’ERC. Per la regidora republicana, Lourdes Oliveras, “la doctrina de partit ha marcat la votació del text, deixant pal·les que ni CIU ni PSC són partidaris de la llibertat del país. En aquest sentit, la representant d’Esquerra, també ha afirmat que “aquesta votació demostra que tant des del món municipal com nacional, únicament és ERC qui defensa la plena sobirania de Catalunya”.

Isaac Albert, portaveu del Grup Municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Terrassa
Terrassa

Isaac Albert, alcalde en funcions.

Isaac Albert, Portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, i Tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Social i Drets Civils, exercirà les funcions d’Alcalde de Terrassa entre el 9 i el 15 d'agost, tal i com es recull en el decret d’alcaldia que dicta les substitucions de l’alcalde durant el mes d’agost.

Sant Joan de les Abadesses

EL GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA DE SANT JOAN ALERTA DEL PERILL QUE COMPORTA L’ACTUAL PARADA D’AUTOCARS UBICADA, DES DE FA POCS MESOS, A LA CARRETERA DE CAMPRODON.

Fa pocs mesos, l’equip de govern del Partit dels Socialistes de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va prendre la decisió unilateral d’eliminar la parada d’autocars ubicada al paratge de can Crehuet per tal de traslladar-la a la carretera Camprodon. La ubicació d’aquesta parada al bell mig de la carretera Camprodon implica, tot sovint, situacions de perill en el moment que els autocars paren per tal de permetre l’accés dels vilatans a l’interior del vehicle. Masses vegades s’han produït temptatives d’accident provocades per l’intent d’avançament dels vehicles situats darrere l’autocar que, al no disposar de prou visibilitat, s’aventuren a dur a terme la maniobra. Per aquest motiu, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya - a la sessió plenària del passat divendres 30 de juliol -, va sol•licitar que es busqués un nou espai, més segur i menys perillós, per tal d’ubicar la parada d’autocars. Aquesta petició és la segona que formula el nostre grup municipal i, fins al moment, no s’ha produït cap intent de canvi.

Diners
Gavà

Esquerra-Gavà proposa mesures per acabar amb l’opacitat de les empreses municipals

Les propostes d’Esquerra es fan en el marc de l’anunci fet per l’alcalde el passat 19 de juliol (vegeu-lo) d’impulsar mesures de transparència econòmica a l’Ajuntament, anunci produït després que la Sindicatura de Comptes de Catalunya detectés greus irregularitats en diverses contractacions municipals fetes en la precampanya de 2007 (vegeu l'informe aquí). La portaveu del grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Gavà, Marta Jiménez, es mostra satisfeta que “finalment s’hagi començat parlar seriosament d’impulsar la transparència de la gestió municipal”, i valora positivament que “ja es comenci a preveure l’ampliació del concepte d’informació pública al d’informació publicitada i accessible, amb la qual cosa es posa a l’abast dels ciutadans de manera fàcil informació per al control de la bona gestió pública.” Segons Jiménez, “la millora de la tansparència de la gestió municipal ha estat un tema en què el grup d’Esquerra s’ha mostrat especialment sensible des que té representació a l’Ajuntament de Gavà”, i remarca que “per garantir una democràcia de qualitat, l’oposició necessita mecanismes per poder dur a terme la tasca que la ciutadania li encomana amb el vot, que és, a més de l’aportació constructiva de propostes, la de control i fiscalització del govern municipal”.

Esquerra 2.0
Sant Feliu de Guíxols

Esquerra Guíxols s'actualitza

En aquestes últimes setmanes, i aprofitant les vacances d'estiu, Esquerra Republicana de Catalunya a aprofitat per renovar totes les seves planes webs locals, comarcals i regionals. La plana de la Secció Local d'Esquerra a la ciutat ara passa a tenir un nou format, més visual, i més agradable i senzilla per l'usuari, amés de disposar a la plana principal de totes les novetats del partit a nivell nacional i gironí. En breu afegirem tot el contingut de la nostra pàgina web antiga cap a aquesta nova versió. Igualment mentres acabem de ficar la nova plana al 100% podeu consultar tots els artícle anterior a la següent adreça http://www.esquerra.cat/locals/?id_local=212 Esperem que la nova plana us agradi  

Vilafranca del Penedès

Esquerra publica una revista centrada en el barri de Les Clotes

Font: rtvvilafranca.cat Coincidint amb l'inici de l'agost, els republicans han tret el tercer butlletí monogràfic d'un barri de Vilafranca. Aquestes revistes responen al compromís de proximitat amb els barris vilafranquins adoptat per els republicans. Així, cada monogràfic és fruit de reunions amb l'associació de veïns del barri, entitats i veïns a títol individual. A la revista dedicada a Les Clotes, es centren en aspectes de via pública i mobilitat i en el futur del pulmó verd que representen les muntanyes de Sant Pau i Sant Jaume com explica el regidor d'ERC, Pep Quelart. A la contraportada, com és habitual, opinen els veïns que en aquesta ocasió són Francisco de la Fuente, membre de la junta de l'AV, i Anna Doblas.La revista de Les Clotes ha estat precedida per les dels barris de l'Espirall i La Girada. Al mateix temps que distribueixen la revista de Les Clotes, també han editat el número 6 del butlletí d'ERC Vilafranca. Podeu veure totes les revistes clicant al baner "Publicacions"

Projecte Bu, una de les formacions que actuaran durant la Festa Major de Manresa.
Manresa

La Festa Major escalfa motors

La Festa Major de Manresa, que cada any es celebra l'últim cap de setmana d'agost, començarà el proper dia 21. Aquest any, la situació econòmica ha fet que se n'hagi hagut d’ajustar el pressupost, de prop del 40% respecte a l’any 2008. Amb tot, el programa d’actes manté la línia d’anys anteriors. En aquest sentit, la cultura popular continuarà com a eix central de la festa, amb la celebració del castell de focs, la diada castellera, el correfoc, la moscada infantil, la tronada, etc. A més, hi tornarà a haver visites guiades i jornades de portes obertes a museus, música per a tots els gustos, espectacles infantils i activitats intergeneracionals, entre moltes d’altres. La imatge de la festa d'aquest any s'ha escollit a través de la convocatòria d'un concurs, el guanyador del qual és un jove dissenyador manresà, format a l’Escola d’Art de Manresa. El pregoner serà Jordi Porta, president del Centre UNESCO de Catalunya i expresident d’Òmnium Cultural.  D'entre els actes més importants cal destacar el castell de focs, que anirà a càrrec de Pirotecnia Igual, el correfoc, el Correaigua, que dóna el tret de sortida a la Festa Major, i, sobretot els Concerts joves a Sant Domènec.

Reunió amb entitat animalistes
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra obté el suport de diferents grups animalistes a la seva proposta de prohibir els toros

Esquerra ha reiterat la seva proposta de supressió de les curses de bous en el decurs d'una reunió mantinguda avui matí amb representants de la Societat Protectora d'Animals i Plantes, Baldea, el PACMA i l'associació Anima Naturalis, que s'han interessat per la iniciativa del partit republicà de promoure les necessàries modificacions de la Llei 1/1992, de 8 d'abril, de protecció dels animals que viuen a l'entorn humà. El president d'Esquerra a les Illes Balears, Joan Lladó, juntament amb el secretari d'Organització, Joan Miquel Chacón, i el de Moviments Socials, Bartomeu Adrover, s'han reunit aquest matí, a la seu del partit, amb Carmen Rojas, Pedro Puchal, Luis Miguel i Julie Palomar, representants de les entitats animalistes esmentades, que han posat de manifest el seu suport a la iniciativa d'Esquerra, coherent amb els seus principis programàtics. Joan Lladó ha posat de manifest que la proposta de modificació afecta totes les excepcions que contempla l'apartat 2 de l'article 4 de la llei de 1992.

Transformador elèctric, Vila Vella
Sant Joan de les Abadesses

EL GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA DE L’AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LES ABADESSES SOL•LICITA QUE ES BUSQUI UNA NOVA UBICACIÓ PEL TRANSFORMADOR ELÈCTRIC DEL CARRER VISTA ALEGRE, A FI DE PRESERVAR LA VISUAL D’ENTRADA DEL MUNICIPI.

La Vila Vella de Sant Joan de les Abadesses ha sofert importants canvis al llarg dels últims anys. Canvis que amb el pas del temps han permès millores substancials i molt importants a tot l’entorn del casc antic del municipi. La Llei de Barris, aconseguida a la darrera legislatura d’Esquerra Republicana de Catalunya al capdavant del consistori santjoaní - amb els vots no a favor del PSC - ha estat una de les principals fonts d’injecció econòmica que han permès la millores de la Vila Vella. Les últimes actuacions que s’estan duent a terme a la Vila Vella de Sant Joan de les Abadesses corresponen a la millora del paviment, del clavegueram i d’altres servis d’alguns carrers, com el Vista Alegre, Tints i Abat i Isalguer. Per aquest motiu i atenent les millores esmentades que s’estan realitzant al carrer Vista Alegre, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses vol sol•licitar a l’equip de govern del PSC que busqui una nova o millor ubicació pel transformador elèctric situat al carrer Vista Alegre davant de l’antic Hostal Ter, per l’impacte visual que representa i pel mal estat en que es troba la caseta on està ubicada.

Adéu Espanya
Anoia

ERC presenta una moció per instar el Parlament a iniciar un procés cap a la independència a diversos Ajuntaments anoiencs

Tal i com va anunciar la setmana anterior, Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una moció a diversos consistoris anoiencs instant al Parlament a iniciar un procés cap a la independència. Els pobles pioners on ERC ha presentat el text han estat Capellades, Carme, Hostalets de Pierola i Sant Martí de Sesgueioles. La moció insta el Parlament a 'iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum popular'. La moció manifesta també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i demana a les institucions, forces polítiques i societat civil que s'impliqui plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional. El document presentat per ERC va ser sotmès a votació en el ple dels diversos consistoris esmentats, Capellades, Carme, Hostalets de Pierola i Sant Martí de Sesgueioles.

Terrassa

Detingut un home com a pressumpte responsable de l'agressió a les JERC

Dimarts va ser detingut un home com a pressumpte responsable de l'agressió que diumenge a la tarda van patir dos militants de les JERC. Avui mateix ha passat a disposició judicial, acusat de lesions i robatori amb violència. Des de les JERC volem agraïr la rapidesa i la bona feina per part de la Policia Municipal i el cos de Mossos d'Esquadra, que han actuat amb tota la diligència possible a la hora de posar aquest delinqüent a disposició judicial. Les JERC es personaran com a acusació particular en la causa oberta contra l'agressor, exigint la màxima pena possible. El jovent independentista vol deixar clar que la violència contra les idees no pot tenir cap altra resposta per part de la societat democràtica que la presó.

Ebre

Esquerra, després del dictamen del Consell de Garanties, treballarà perquè la Llei dels bous s’aprovi al més aviat possible

El passat 27 de juliol entrava a registre del Consell de Garanties Estatutàries la sol•licitud de dictamen del Partit Popular sobre la Proposició de llei de regulació de les festes tradicionals amb bous, una sol·licitud que es formulava pocs dies abans que s’aprovés la Llei en el que pot ser el darrer Ple del Parlament d'aquesta legislatura, fet que, en cas que no se celebri cap altre plenari durant el mes de setembre, significarà el decaïment de la Llei i de tota la feina desenvolupada per la Comissió de Política Cultural i, especialment, pels diputats ebrencs de CiU, Francesc Sancho; del PSC, Núria Ventura, i d'Esquerra, Marta Cid. Avui, el Consell de Garanties Estatutàries ha conclòs per unanimitat que la Llei de regulació de les festes tradicionals amb bous no és contrària ni a la Constitució ni a l'Estatut d'autonomia. La diputada Marta Cid considera que "aquest dictamen del Consell evidencia clarament que la voluntat del Partit Popular no era altra que la d'evitar que s'aprovés la Llei que ha de blindar i regular la festa dels bous tradicionals sense mort de l'animal.

Els valencians no som espanyols
Alcoià

Esquerra-l'Alcoià estrena nou format web

A poc menys d'un any per a les eleccions, esquerra dóna un pas més endavant en la Política 2.0 i modernitza la seua pàgina web. Les millores permetran una major interactuació amb la societat a través d'Internet, ja que permet enllaçar fàcilment vídeos, imatges, àudio i articles extrets de la Xarxa de xarxes. Esquerra ha apostat fortament per Internet com a mitjà per arribar a la gent, per això, a banda d'aquest web comarcal de l'Alcoià-Comtat,  els companys de la ciutat d'Alcoi també disposen d'una pàgina web pròpia (esquerra-Alcoi). Per altra banda, també hi som a Facebook. A la columna de la dreta trobaràs el banner des d'on poder accedir al nostre Facebook d'Esquerra l'Alcoià-Comtat. La Política 2.0 consisteix en arribar a tots els valencians i valencianes mitjançant Internet, i en aquest sentit hi estem treballant. No obstant això, necessitem reciprocitat. És a dir, sense vosaltres, les vostres opinions, suggerències, crítiques... la nostra tasca romandrà incompleta.

Lluís Salvadó
Ebre

Salvadó exigeix a l'Estat que continuï les obres de la variant de l'Aldea

El delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, lamenta l'aturada de les obres de la variant de l'N-340 al seu pas per l'Aldea i exigeix al Govern espanyol la represa de les actuacions fins a la seva finalització. Segons Salvadó, es tracta d'unes obres “llargament reivindicades pel territori. Són imprescindibles, d'una urgència històrica absoluta i van adreçades a eliminar uns problemes importants de congestió de trànsit, de seguretat, accidents i elevada mortalitat. No es poden aturar sota cap concepte”, ha argumentat el delegat del Govern. A més, Salvadó també ha remarcat que si es confirma l'aturada, el Ministeri de Foment no tindria cap obra en execució en totes les Terres de l'Ebre en aquests moments. “Un rècord lamentable que reforça la manca de prioritat de les infraestructures de l'Ebre per Madrid”, assegura. En aquest sentit, el delegat de l'Ebre lamenta també la “lentitud exasperant” amb què s'estan tramitant els projectes de la variant de Corbera d'Ebre i de Gandesa de l'N-420, o la mateixa A7, des de fa més de set anys, o el “viacrucis amb què s'han desenvolupat les obres de l'Àngol”, a Alcanar.

Manresa

Treballs de millora als centres educatius de la ciutat durant l'estiu

Ja són palpables els treballs de construcció de rebaixos per millorar l’accessibilitat dels vianants a diversos centres educatius de la ciutat. L’entorn de les escoles Valldaura i Dominiques és el primer espai on s'ha intervingut. Al voltant del 15 d’agost els treballs es traslladaran a l’escola Bages i a l’escola Puigberenguer. En total s’hi construeixen 26 rebaixos, 5 més dels inicialment previstos, ja que així s’ha acordat amb l’empresa que executa els treballs. Aquests treballs, que es van iniciar a principis de juliol, s’inclouen en un programa d’actuacions a la via pública de l’Ajuntament de Manresa per millorar l’accessibilitat de 24 escoles i instituts de ciutat. Les actuacions estan pressupostades en 199.520 euros, que es financen a través del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local. L’objectiu principal de l’actuació és facilitar la circulació a peu dels vianants. A més, aquestes obres contribuiran a facilitar la mobilitat de les persones amb discapacitat visual ja que, com amb totes les actuacions d’aquest tipus que es porten a terme, una part de les rajoles dels rebaixos té una textura diferent per tal de senyalitzar que hi ha un pendent.

El president d'Esquerra, Joan Lladó
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra Republicana denuncia els retalls de professorat a l'Escola Oficial d'Idiomes

L'Escola Oficial d'Idiomes de les Illes Balears ha hagut de reduir el nombre dels seus professors, per la retallada que ha rebut de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears. En total deixaran de prestar el seus serveis al centres oficials quatre professors, que es repartien entre els centres de Palma, Manacor, Calvià i Inca; de tal manera que la mesura afecta a 16 grups i a un total de més de dos-cents alumnes. Esquerra denuncia, un cop més, qualsevol reducció pressupostària en matèria d'educació: “No pot ser que, en una situació de crisis econòmica, es retalli la formació. Aquesta és la conseqüencia de la rebaixa el 4.9% el pressupost d’educació d’aquest govern”, ha declarat el president del partit republicà, Joan Lladó. Lladó insisteix en que “un govern progressista no pot castigar el món educatiu” perquè a parer seu la formació és “l’instrument fonamental pel canvi de model econòmic i el que ha de permetre les noves capacitacions laborals dels ciutadans actualment sense feina o en procés educatiu encara” En el cas de l'Escola d'Idiomes cal considerar, a més, que és l'única que emet certificats i titulacions oficials i que, com recorda Joan Lladó, “si la retallada, tal com es preveu, acaba afectant als cursos avançats, s'interromprà la formació dels estudiants o hauràn de sortir fora Mallorca per continuar-los”.

Jordi Casals, portaveu d'Esquerra Torelló
Torelló

Esquerra i CiU consensuen una moció a favor del dret a decidir en resposta a la sentència del TC

Després de la sentència que ha tancat el procés autonomista a l'Estat Espanyol indicant que els límits de la Constitució espanyola no hi cap la voluntat nacional del poble català, la ciutadania va sortir el carrer, autoafirmant-se com a nació i reivindicant el dret a decidir, tal com deia el lema de la manifestació "Som una nació i nosaltres decidim". És per això que el grup municipal d'Esquerra de Torelló va presentar una moció per ser aprovada al Ple, on, a més de rebutjar la sentència del TC, s'acordava instar al Parlament a iniciar un procés que portés a Catalunya a assolir la independència. El grup municipal de CiU va mostrar voluntat per arribar a un acord per tal que la moció podés prosperar i Esquerra es va a obrir a pactar una moció que podés ser aprovada i que tingués contingut. El resultat ha estat una moció conjunta que rebutja la sentència del TC i reclama que el Parlament obri un procés per tal que els catalans puguem exercir "el dret a decidir amb el límit que els mateixos catalans vulguin", és a dir, sense límits.