Locals d'Esquerra

Totes les notícies

cabases
Federació de Lleida

Esquerra aconsegueix l'acord entre Govern i CiU per instar el govern de l'Estat a aprovar el Pla d'Infraestructures

A més, s'insta el Govern català a continuar intensificant la preparació dels projectes d'inversió i a instar el govern de l'Estat que també ho faci per tal de pal•liar els efectes de la crisi i assolir els objectius d'inversió previstos en els Pressupostos Generals de l'Estat, d'acord amb l'Estatut. La diputada per Lleida d'Esquerra al Parlament Maria Àngels Cabasés ha posat en valor l'acord i ha assegurat que és una 'bona esmena' que contribueix a 'fer país'. En referència a la disposició addicional tercera, Cabasés ha apuntat que el que preocupa a Esquerra és la 'metodologia en concret'. 'Si no s'executa tot allò que es pressuposta, Catalunya només recupera el diferencial entre el que s'ha executat a Catalunya i el que s'ha executat de forma mitjana a l'Estat', ha afirmat, 'això vol dir que sempre podem perdre un llençol en cada bugada'. En aquest sentit, la diputada independentista ha explicat que, per exemple, si a Catalunya s'executa el 80% i a l'Estat espanyol la mitjana és del 90%, els catalans perdem un 10%.

Anoia

Jorba congela els impostos per al 2010

El passat dijous dia 22 d’octubre, l’ajuntament de Jorba va celebrar la sessió ordinària del ple municipal corresponent al quart trimestre del 2009, amb catorze punts a l’ordre del dia, entre els quals la decisió, presa per unanimitat, de mantenir per als residents a Jorba els mateixos tipus impositius en tots els tributs i les mateixes taxes per a tots els serveis del municipi que ja han estat vigents durant l’any 2009. El consistori va considerar la necessitat de no augmentar les despeses a les quals han de fer front les famílies i empreses en aquest moments de dificultats generalitzades, assumint que això comportarà un pressupost municipal encara amb més ajustaments per a l’exercici del 2010. Per altra part, l’ajuntament també va aprovar, i en aquest cas també per iniciativa i amb el suport de tots els grups municipals amb representació al consistori (ERC i CiU), la moció de suport a les consultes populars municipals sobre la independència. Es tracta de la moció consensuada per l’associació de càrrecs electes pel dret a decidir Decidim.

ERC Piera

JORDI MADRID, ALCALDE DE PIERA, SIGNA EL CONVENI AMB L’AULA MUNICIPAL DE MÚSICA

Aquest dimecres 28 d’octubre, l’alcalde de Piera Jordi Madrid, va signar un conveni amb l’Aula Municipal de Música «Maria Escolà i Cases», amb l'objecte de regular les relacions de col•laboració entre tots dos organismes i donar suport a la Junta Gestora d’aquest centre, que enguany ha admès cent trenta-set alumnes. L'Aula de Música ofereix l’opció de cursar estudis musicals al mateix municipi a les aules habilitades a Cal Sanahuja. L'Ajuntament concedeix a la Junta Gestora de l'Aula una subvenció per al present curs 2009-10 per import de cent quatre mil set-cents noranta euros. Segons el que estableixen les clàusules del conveni, l'Ajuntament pot fer ús de les aules i dels instruments musicals adquirits per a l'Aula des de 1991, com els tres pianos, instruments de percussió i altre material adquirit posteriorment. L’aula prepara periòdicament activitats perquè l’alumnat pugui oferir una mostra dels coneixements adquirits durant el curs. El pròxim 21 de novembre tindran lloc les audicions de Santa Cecília, a les 12h, al Teatre Foment de Piera, en què actuaran els diferents conjunts instrumentals i la banda de l’Escola Municipal de Música de Tarragona.

Anoia

‘Vallbona Solidària’

La Regidoria de Festes organitza un any més la festa de la Castanyada. Enguany, aquesta festa tindrà un marcat caràcter solidari, dedicant-se tota la recaptació a ‘Vallbona Solidària’, organització local de voluntariat que treballa, en col·laboració amb la Regidoria d’Atenció a les Persones i els Serveis Socials de l’Ajuntament, recollint aliments, roba i productes d’higiene per a la gent més necessitada de la població.

Anoia

David Alquézar a la revista d'Esquerra Nacional

L'alcalde de Sant Martí de Tous, David Alquézar, és protagonista de l'apartat Municipal de la revista setmanal d'ERC, concretament en el número 157 (13-19 octubre 2009). En l’article es descriu la història política d'ERC a Tous, des de la seva presentació el 2003 fins l'actualitat, alhora que es repassa la vida política de jove alcalde. També es posa accent en les jornades participatives "Experiències Municipals" organitzades per ERC a Tous, que amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana, han col•laborat a millorar la gestió municipal. Podeu llegir l’article sencer en el document adjunt.

Federació de Lleida

Esquerra és compromet amb la Fecoll a explorar iniciatives per expandir la cultura gastronòmica Lleidatana arreu

Carmel Mòdol, diputat per Lleida d’Esquerra, s’ha reunit aquesta setmana amb Xavier Pérez, president de la Fecoll, per enfortir les aliances entre ambdues entitats i per conèixer quines estratègies pot emprendre la Comissió d’Agricultura del partit per enfortir i posar valor a la gastronomia Lleidatana, així com expandir l’aplec del Caragol i la cultura gastronòmica Lleidatana arreu. La reunió, que va tenir lloc a la seu d’Esquerra de Lleida, ha servit per conèixer de primera mà quins projectes té la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol per l’any que bé, i en aquest sentit, el diputat d’Esquerra ha manifestat la seva disposició per fomentar el coneixement de les activitats de la Fecoll en l’àmbit de la Comissió de Cultura del Parlament de Catalunya. Totes dues parts han acordat continuar parlant d’aquesta qüestió, per tal de facilitar i valorar la feina que una entitat com la Fecoll fa en benefici de la cultura i la gastronomia lleidatana.

Anoia

Orpí i els Prats de Rei, dos pobles més favorables a les consultes independentistes.

Continua creixent la mobilització independentista a l’Anoia; si Castellfollit del Riubregós, La Pobla de Claramunt, Hostalets de Pierola i Capellades en foren viles pioneres, darrerament s’hi ha unit Orpí i els Prats de Rei. Als Prats de Rei, l’aprovació de la moció es realitzà el dilluns 19 d’octubre, quan reunits en sessió plenària es ratificaren per unanimitat les propostes de suport a la realització de consultes populars per la independència al municipi; dels regidors assistents, els tres regidors de l’equip de govern del grup GAP-AM i els tres de CIU, (el regidor del PSC, Jaume Anyé, va excusar l’assistència per motius personals) van votar favorablement a ambdues mocions presentades per GAP-AM i CIU, essent així aprovades per majoria. Pel que fa a Orpí, la moció presentada el passat 14 d’octubre per la regidora Imma Palet d’Independents per Orpí-AM, fou ratificada pels dos regidors del grup d’independents, davant l’abstenció dels membres a l’equip de govern de CIU.

Federació de Lleida

Alcarràs pregunta i Puigcercós respon

Joan Puigcercós, president d’Esquerra va contestar ahir a les preguntes que més preocupen als habitants d’Alcarràs sobre Catalunya, la seva gestió i el posicionament d’ERC sobre les mateixes, en un acte organitzat a la sala “Lo Casino”; el primer, després de ser proclamat candidat d’Esquerra al Govern de la Generalitat i en el que s’hi van aplegar unes 120 persones. Els assistents, de totes les edats i diferents vessants polítiques van poder preguntar personalment al president d’Esquerra sobre les qüestions que més els afecten com ara futurs pactes polítics, independència o gestió davant alguns impostos. Pel que fa la independència Puigcercós va reconèixer que “per molt que hi hagi gent que ens vulgui fer creure que la independència està a la cantonada, això és mentida”. Puigcercós considera que per assolir la independència son importants tres factors, “el primer és fer veure a la gent que la economia és favorable si som independents”, continua “el segon és que afortunadament hem aconseguit que molts anti-idependentistes s’hagin neutralitzat, perquè segur que s’han adonat que Madrid no ens ajudarà” i finalment “no enganyar a la gent perquè la independència no està a tocar, però nosaltres la pròxima legislatura, per molt que el Constitucional estigui en contra aconseguirem que els catalans puguin anar a les urnes i decidir per l’autodeterminació”, explica Puigcercós.

Federació de Lleida

Puigcercós referma el Dret a Decidir com un dels eixos bàsics de la nova etapa d'Esquerra

Puigcercós ha considerat que a un any de les eleccions, 'no toca parlar de pactes'. 'El que em toca com a candidat', ha dit, 'és esforçar-me per aconseguir els suports necessaris per arrossegar tant al PSC com a CiU al bàndol dels emprenedors, cap al Dret a Decidir'. I en aquest sentit ha recordat que a un any de les eleccions del 2003, Esquerra es va fixar la reforma de l'Estatut 'en contra de la voluntat del PSC i CiU, i varem aconseguir arrossegar-los. Ara, a un any vista d’unes noves eleccions, toca treballar per tenir la força suficient per estirar uns i altres cap al Dret a Decidir'. El president d'Esquerra ha fet aquestes declaracions en el transcurs de la visita a la fira Municipàlia, en el què ha estat el primer acte públic després de la seva proclamació com a candidat d'Esquerra a la presidència de la Generalitat. Puigcercós ha estat acompanyat per una vuitantena de càrrecs municipals d'Esquerra de les terres de Lleida i l'Alt Pirineu, com ara el diputat Carmel Mòdol, la diputada i secretària de Política Econòmica, Maria Àngels Cabasés, el president d'Esquerra de la regió de Lleida, Àngel Vidal, i el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert.

Berga

Executiva comarcal oberta per parlar del Transport Públic a la comarca

Esquerra Berguedà ha celebrat una reunió dels seus representants municipals de tots els pobles del Berguedà per tal d’abordar les millores necessàries en el transport públic de viatgers. En aquesta reunió també hi assistit el President comarcal i alcalde de Gironella, Ramon Costa i la Diputada al Parlament de Catalunya, i alcaldessa de Santpedor Laura Vilagrà.

Carles Casanova davant dels mitjans
Anoia

ERC Òdena obliga la rectificació del PSC en la retribució dels seus regidors

Després de gairebé un any d’insistència, ERC Òdena ha assolit la correcció del govern municipal en la retribució dels càrrecs electes. Les irregularitats en les formes i quantitats de compensació del treball dels regidors denunciades per ERC al municipi d’Òdena, han obligat a l’alcalde ha modificar alguns dels aspectes referits a les indemnitzacions, així com el nivell de dedicació dels regidors en l’exercici de les seves funcions. Basant-se sempre en dades objectives proporcionades per la mateixa alcaldia i la secretaria municipal, el regidor d’ERC a Òdena, Carles Casanova, havia denunciat constantment “el caràcter excessiu i impredictible de les retribucions de l’equip de govern, que mitjançant sessions de juntes de govern o comissions governamentals ascendien més de 85 mil euros any”. Finalment, després de mesos de cas omís, el govern del PSC ha accedit a les peticions republicanes regularitzant la dedicació laboral i les percepcions salarials d’alcalde i regidors, fet que suposa un estalvi de més de 10 mil € per les arques municipals.

Anoia

ERC Vilanova del Camí proposa consultar a la ciutadania l’elaboració del FEIL 2010.

Un dels plans amb més incidència en el món municipal, el FEIL, confeccionat amb la col·laboració ciutadana i el suport de tots els grups municipals. Aquest és l’objectiu de la moció presentada per ERC a Vilanova del Camí, apostant per obrir a tos els grups municipals, entitats, però sobretot a la ciutadania en general, l’elaboració de projectes que podran ser inclosos en la sol—licitud del Fons Estatal d’Inversions Locals. La proposta d’aquest procés de participació sorgeix de la voluntat dels regidors republicans de prioritzar aquestes vies de contacte amb la ciutadania com un mitjà per involucrar-la en la presa de decisions de l’àmbit municipal. Amb tot, la voluntat d’ERC és emplaçar l’equip de govern a obrir un període de proposició de projectes que, mitjançant una comissió mixta tècnica i política amb la representació de tots els grups del consistori, siguin estudiats i valorats, per a posteriorment finalitzar el procés de selecció amb la convocatòria d’una consulta popular al municipi.

Presenatció de "Viure al Poble"
Anoia

Governació signa amb l’Ajuntament de Prats de Rei el conveni que permetrà tirar endavant el projecte subvencionat pel programa “Viure al poble”

El director general d’Administració Local del departament de Governació i Administracions Públiques, Carles Bassaganya, juntament amb el coordinador dels Serveis Territorials a la Catalunya Central, Antoni Cassassas, signarà dimarts, 20 d’octubre, a les 17:00 hores, el conveni de col•laboració amb l’Ajuntament de Prats de Rei (Anoia) per poder dur a terme el projecte que ha estat seleccionat i que serà cofinançat pel Departament de Governació i Administracions Públiques i Fons Europeus, mitjançant el programa “Viure al poble”. El projecte de Prats de Rei preveu una renovació integral de la urbanització dels carrers i places que formen el nucli antic del municipi. Aquest projecte, que rebrà un total de 542.575 euros, ha estat un dels 26 projectes escollits pel programa “Viure al Poble” per tal de millorar els serveis turístics i per protegir i conservar el patrimoni natural i cultural. L’objectiu d’aquest conveni de col•laboració és el seguiment i l’avaluació del projecte, per poder participar de manera conjunta en la seva integritat i en l’afavoriment del seu desenvolupament.

Vilassar de Mar

Gerard Grau, nou President d'ERC Vilassar de Mar

Us informem que des d'ahir, Esquerra Vilassar de Mar té un nou president de la Secció Local. L'elecció es va produir ahir al vespre, a l'Ateneu vilassanès, en el marc d'una assemblea extraordinària convocada amb aquesta finalitat. Gerard Grau, des d'ahir el nou president, inicia l'etapa amb il·lusió i voluntat de preparar el partit per a les properes eleccions municipals. Comptem amb tots vosaltres en l'inici d'aquesta nova etapa! 

ERC Piera

LA REGIDORA DE TURISME, ESTER RIBAS, I LA PIERENCA, GEMMA PUJOL, ENGEGUEN UNES SORTIDES PER DESCOBRIR L’ENTORN DE PIERA

La pierenca Gemma Pujol Farrés amb la col•laboració de la regidoria de turisme, encapçalada per la regidora d’Esquerra, Ester Ribas i Alejandro, han engegat recentment una nova proposta d’activitats pierenques. «Pierenques» és la manera d’anomenar qualsevol de les propostes que tenen com a segell identificatiu conèixer i estimar la nostra vila. Així, el cap de setmana del 26 i 27 de setembre es va dur a terme la visita al castell de Fang i la capella de Sant Sebastià, dins de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP 09). D’altra banda, dissabte 17 d’octubre a la tarda es va fer una sortida al Castell de Fang amb els nens i pares de l’entitat pierenca Dispiera, per donar-los a conèixer la nostra història i Piera. Finalment, diumenge 18, es va fer una excursió a les Flandes amb final de trajecte al bosquet del Cupido, amb sorteig de productes autòctons entre els assistents. En total, un centenar de persones van participar en les sortides programades, que van quedar molt satisfetes i amb ganes de continuar coneixent i recorrent el nostre terme municipal.

ERC Piera

62ª FESTA DE LA GENT GRAN

Aquesta setmana passada es van fer els últims actes de la 62a Festa de la Gent Gran. L’acte central va ser el dinar de germanor del passat 12 d’octubre a la nau de Cal Sanahuja. Un dinar on es va fer un homenatge als avis de més edat, amb l’entrega per part de l’alcalde de Piera, Jordi Madrid, d’uns records per aquesta avis. Al dinar van assistir unes 800 persones. El dimarts dia 13 hi va haver dues xerrades molt amenes al Teatre Foment sobre els problemes de les dones a la vida d'avui i les solucions alimentàries per a la gent gran. També molt participada va ser l'excursió de la gent gran a Alcover. Dimecres a les 9h, sis autocars sortien de la rotonda del Gall Mullat per passar una jornada molt agradable, amb dinar i ball. Divendres, hi va haver excursió d'intercanvi amb gent de Moià. A les 10h, els assistents es van reunir a la plaça del Peix, on els van donar la benvinguda l'alcalde, Jordi Madrid, el regidor de Benestar i Família, Ramon Rius, i la diputada de l'Àrea de Benestar Social, Teresa Padrós.