Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Puigcecós a Mollet
Vallès Oriental

Joan Puigcercós defensà a Mollet el referèndum d'Independència

El President d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós va visitar ahir Mollet del Vallès. A les vuit del vespre donà a la sala d’actes de El Casal de Mollet la conferència “Referèndum d'independència: el camí per decidir” Puigcercós inicià la conferencia analitzant les conseqüències sobre la societat catalana de la sentencia emesa pel Tribunal Constitucional, que, segons e Puigcercós demostra que “el que volem la majoria dels catalans no te cabuda en la legalitat vigent”. Defensà el camí que ens han marcat les consultes per la independència i manifestà que “hem de ser prou astuts per aprofitar la legalitat que tenim: la llei de consultes que va aprovar el Parlament”. Va dir que “la independència és possible. Però només ho aconseguirem si treballem per convèncer a la majoria democràticament: no hi ha altres vies.” Afegí que “el primer que necessita aquest país, si vol ser lliure, és cohesió civil. La absència de conflicte és els que ens fa forts”.

Ebre

Simó: “Esquerra hem tingut la vocació i l’eficàcia de ser l’altaveu de les Terres de l’Ebre al Parlament”

La portaveu del grup parlamentari d’Esquerra del Parlament de Catalunya, Anna Simó, acompanyada per la diputada ebrenca, Marta Cid, i pel secretari d’organització de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, Lluís Salvadó, ha fet balanç de l’acció parlamentària del seu partit respecte les Terres de l’Ebre durant la vuitena legislatura. Marta Cid ha començat recordant que durant la legislatura s’han aprovat 2.908 propostes de resolució, de les quals ella se n’ha responsabilitzat directament de 166 (5,7%) de les quals 88 (3,03%) han estat directament relacionades amb les Terres de l’Ebre. La republicana ha manifestat que “donar suport al Govern no vol dir justificar totes les accions que aquest fa i per això des del grup parlamentari d’Esquerra hem incidit i confrontat posicions en alguns temes com la possible interconnexió de xarxes o la ubicació d’un cementiri de residus nuclears”. La meva feina i la d’Esquerra s’ha basat “en la responsabilitat cap a les Terres de l’Ebre, la lleialtat a la seva gent i en intentar ser eficaç per millorar el ser present i futur”.

Federació de Lleida

Esquerra es reuneix amb la Plataforma Salvem l’Horta de Lleida per actualitzar-los sobre la situació actual en que es troba el projecte i tranquil•litzar-los pel que fa a la seva execució

Carmel Mòdol, diputat i candidat per Lleida d’Esquerra al Parlament, acompanyat per Montse Bergés, candidata d’Esquerra a la Paeria, s’han reunit avui amb la Plataforma Salvem l’Horta de Lleida per analitzar la situació per la que passa el projecte de connexió de la Variant Sud amb la Variant Nord. Els republicans han tranquil•litzat als membres de la plataforma i els hi han explicat que en base les converses mantingudes diverses vegades amb la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques com amb el propi ajuntament de Lleida i el seu Paer en cap, hi ha un clima institucional correcte per tal de que la decisió final que s’hagi de prendre vers la connexió d’ambdues infraestructures, sigui una decisió d’ampli consens i que tindrà molt en compte l’estudi que els experts van elaborar al seu dia, de comú acord amb les diverses parts, “en aquest sentit vull expressar la nostra confiança i seguretat de que sobre aquesta qüestió no es prendrà una decisió precipitada i pensem que aquí no hi haurà aixecades de camisa degut a les bones converses que hem tingut i el bon clima institucional.

Federació de Lleida

Esquerra recolza les organitzacions agràries en la seva demanda de depurar responsabilitats després de l'afer de suposat dopatge amb Clembuterol d'Alberto Contador

Carmel Mòdol, diputat i candidat de per Lleida d'Esquerra al Parlament ha expressat avui el suport del seu partit a les organitzacions agràries en la seva demanda de depurar responsabilitats després que Alberto Contador culpés del seu positiu de dopatge amb Clembuterol a una ingesta de carn de vedella. Mòdol recorda que aquesta substància està prohibida a Espanya des de l'any 2004 i per tant el seu ús és il•legal. El diputat reclama a l'administració que aclareixi el succeït el més aviat possible ja que disposa de les eines per fer-ho "en altres ocasions ja s'havien donat casos d'informacions poc acurades sobre aspectes relacionats amb l'alimentació que han causat un autèntic daltabaix en la comercialització de productes alimentaris", explica el diputat. Mòdol ha apuntat que si es confirma la hipòtesi de Contador, hauria de recaure tot el pes de la llei sobre els infractors que hagin empleat el producte i en el cas de que la carn fos importada, l'estat està obligat a conèixer i informar de la seva procedència, "Si finalment no es verifica la hipòtesi,i el positiu de Contador es deu a altres raons, aquest haurà de demanar disculpes per totes les molèsties ocasionades", finalitza el diputat.

Joan Lladó i Dora Amer
Manacor

Ha mort Dora Amer.

Dora Amer Roig, filla del batle republicà Antoni Amer i Llodrà, ens ha deixat. Dora Amer fou víctima del feixisme i patí la repressió i l'exili. Amiga de la nostra causa va tancar la llista d'Esquerra-Manacor a l'Ajuntament els anys 2003 i 2007.

En Ricard Ros presentant les conclusions de la Comissió
Sant Boi de Llobregat

La Comissió Ciutadana de l'Ateneu Santboià presenta les seves conclusions

El 25 de gener d'enguany, el Ple Municipal aprovava una Declaració Institucional que fixava el full de ruta a seguir per tal de convertir l'Ateneu Santboià en un equipament cultural de referència a la ciutat i a tot l'àmbit metropolità. Aquella declaració, impulsada per Esquerra, fixava com a primera necessitat l'adquisició pública de la finca. Quatre mesos després, l'Ateneu passava a ser de propietat pública i s'engegava la segona fase del procès, la de la definició del Pla d'usos mitjançant consens ciutadà. Ahir dimarts 5 d'octubre la Comissió Ciutadana va presentar les seves conclusions a l'equip de govern, després de 4 mesos de treball. El President del Grup Municipal d'Esquerra, Enric Garcia, va felicitar els i les integrants de la comissió per la seva dedicació . "Heu posat la llavor del futur Ateneu", va dir.  A la vegada, Garcia va animar als i les integrants a mantenir "la comissió viva". Segons ell, "la participació en el disseny del nou Ateneu no s'acaba aquí i hem de continuar el seguiment".

Entorn de l'estació de La Sagrera
Sant Andreu

Iniciatives d'ERC al plenari del Districte

Al plenari del Districte d'ahir, dimarts 5 d'octubre, Esquerra va presentar diverses iniciatives vinculades a La Sagrera, corresponents a la transformació urbanística de l'entorn immediat de l'estació i a la fase pendent del Parc de La Pegaso, i va instar al govern del districte a promoure la paritat en el nomenclàtor del Districte. El detall d'aquestes iniciatives es recull seguidament:   Proposició sobre l'Entorn de La Sagrera [vegeu el document aquí] Pregunta sobre la 3a Fase del Parc de La Pegaso [aquí] Prec sobre el nomenclàtor del districte [aquí] Proposició Entorn de La Sagrera

Esquerra-Alt Penedès amb Antoni Soler
Alt Penedès

La Federació Comarcal d'Esquerra-Alt Penedès amb Antoni Soler

La Federació Comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Alt Penedès vol manifestar el seu ple suport a Antoni Soler, el qual ha estat recentment imputat per un presumpte delicte mediambiental juntament amb dos alcaldes més de l'Alt Penedès. Esquerra-Alt Penedès considera fora de lloc la imputació quan la responsabilitat de la construcció de les depuradores correspon a l'Agència Catalana de l'Aigua. Jesús Salius té constància que Soler “ha fet tot el que està a les mans de l'alcalde de Subirats”, tenint en compte que ja hi ha reserva de sòl per construir la depuradora que ha d'evitar els abocaments pels quals ara se li imputa. A més “i coneixent l'Antoni, segur que en aquest tema ha estat un corcó”, ha seguit Salius. Insistint en aquesta qüestió, Antoni Soler, militant d'Esquerra, creu que qui s'ha de pressionar és l'Agència Catalana de l'Aigua. Per l'alcalde republicà de Subirats “és incongruent que se m'imputi per unes depuradores que s'han de construir a Cantallops, les quals es troben al Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes (PSARU) de l'ACA i tenen projectes acabats i valorats en 236.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra exigeix a Educació que “no retalli els convenis amb els ajuntaments per a cursos de català”

Esquerra Republicana ha manifestat el seu suport a la directora del col·legi públic de Son Caliu (Calvià), Maria Morell, i al projecte lingüístic del centre, després que s'hagi sabut que un grup de pares estan intentant forçar la seva dimissió, arran d'haver plantejat que s'impartís la classe de matemàtiques en català. El president del partit republicà, Joan Lladó, ha declarat que “situacions com les que està patint Maria Morell són les conseqüències col·laterals de la manca d'ambició política del govern de Francesc Antich en materia de política lingüística”. Lladó ha volgut recordar, en aquest sentit, que “el president, en el discurs que va fer ahir en el Parlament, ni tan sols va fer cap referència al català, ni a la normalització lingüística, ni molt menys als retalls pressupostaris que aquestes polítiques sofriran en el darrer pressupost de la legislatura.” Esquerra reitera la seva denúncia pel que fa al decreixement dels pressupostos de la direcció general de Política Lingüística, “gestionada des d'un partit mallorquinista”, que del 2009 al 2010 ha vist com deixava de disposar d'un 17,43%: “És especialment greu la reducció en qüestió de reciclatge dels cossos docents, que haurà passat de 350.

Isaac Albert, Esquerra Terrassa
Terrassa

Albert “hem de recuperar l’empatia entre l’administració i el comerç, per poder parlar sense prejudicis ni posicions establertes ni pressuposades. Més fets i menys paraules."

En relació a la situació que s’ha donat a la ciutat en relació a la proposta de Pla Estratègic de Comerç. Esquerra Terrassa vol manifestar que La llei de Comerç per primera vegada dóna competències als municipis per ordenar el seu comerç. La llei estableix la necessitat de definir, per part dels municipis, una Trama Urbana Consolidada a partir d’unes determinades condicions. Dins aquesta trama tot és possible, i el municipi decideix, com on i què ha de tenir la seva ciutat en matèria comercial. És cert, i degut a les circumstàncies i als terminis marcats per l'administració, que hem hagut de definir una trama urbana abans de tenir enllestit el Pla Estratègic de Comerç. Aquesta alteració en l’ordre de l’aprovació és important, ja que el més normal era definir primer què volem fer amb el comerç de la ciutat, és a dir, el PEC, i un cop sabem quin és el model de comerç que volem per a la ciutat, es pot definir la trama urbana, la TUC. Aquest punt és el que creiem que ha generat la falta de confiança entre l'Ajuntament i el sector, ja que més enllà de les paraules, la definició d'aquesta trama es contradiu amb la voluntat expressada verbalment algunes vegades, ahir sense anar més lluny en la reunió del Plenari del Consell de Comerç i Turisme, i el que genera desconfiança.

Vallès Occidental

Huguet: “Cal internacionalitzar-se per sortir de la crisi”

En el marc de la conferència sobre la nova Llei del Comerç pronunciada ahir pel Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet, a la biblioteca Esteve Paluzzie de Barberà, el candidat d'Esquerra al Parlament de Catalunya, Marc Sanglas, va presentar alguns dels compromisos de la formació en matèria de comerç per al període 2010-2014. En aquest mateix acte el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa va fer un repàs a les accions polítiques seguides pel seu Departament durant aquesta legislatura. Sanglas va destacar l'impuls als mercats municipals, mitjançant la millora dels accessos, de la senyalització i la modernització general d'aquests espais. També va recordar l'aposta dels independentistes per l'associacionisme comercial “com a eina fonamental per a defensar els seus interessos”. Al mateix temps, i en l'àmbit del consum, va defensar la potenciació de la mediació com a eina de protecció del consumidor. Per últim, el candidat va recordar que “Esquerra seguirà sent garant del dret de tothom a ser atès en la llengua pròpia del país”.

Enric Aloy
ERC Badalona

Demà dijous, xerrada d'Enric Aloy a Badalona

Esquerra Badalona prepara per demà la xerrada "Com sortir de la crisi?" que serà presentada per el Secretari General d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Enric Aloy, ponent de prestigi exercint aquesta altíssima responsabilitat al govern de Catalunya. La xerrada està prevista demà dijous a les 20:00 al local d'Esquerra Badalona (c/Juli Garreta 6) i és de caràcter obert. Una bona oportunitat que cal no perdre donat el prestigi del ponent com també de la ponència que se'n desprendrà. D'aquesta manera animem a tothom qui estigui interessant en atendre o resoldre dubtes sobre aquesta qüestió de cabdal importància, a apropar-se o convidar qualsevol altre a venir al local d'Esquerra dijous.

Garraf

Un mal negocio

El aumento del independentismo en Catalunya no es casual ni tampoco responde a una serie de circunstancias difíciles de explicar. Mientras el independentismo catalán de principios de los 80 y de los 90, pese a ser portador de la actual llama, respondía en muchos casos a cuestiones identitarias , que en algunos casos imposibilitaba una mayor aglutinación; podemos decir que a día de hoy se puede constatar con soltura a equivocarnos que el independentismo catalán del siglo XXI es transversal, plural, cívico y sobre todo democrático, por ello no deja de aumentar. El independentismo catalán crece porque las razones para apostar por un nuevo estado, son muchas y muy diversas; la cuestión económica, la supervivencia cultural, la profundización a nivel democrático, el derecho inalienable que tienen los pueblos a decidir su futuro, las cuestiones históricas, los agravios comparativos con España, la voluntad de vivir mejor, etc. Por ello el abanico de razones son numerosas y porque la actitud del estado español hacia Catalunya no ha hecho nada más que contribuir y aumentar la desafección de los catalanes hacia a la España monolingüe y centralista.

Vallès Occidental

Sant Quirze del Vallès es declara moralment exclòs de la Constitució Espanyola

El grup municipal d’ERC, vol manifestar que: 1. Actualment, i en especial després de la gran manifestació del 10 de juliol a Barcelona amb l’eslògan “Som una nació, nosaltres decidim” que va aplegar a centenars de milers de persones, ens trobem en un context on cal impulsar des de les diverses administracions un procés d’alliberament nacional on el poble tingui el dret a decidir, i Sant Quirze del Vallès no en pot quedar al marge. 2. La manca de sensibilitat nacional i coratge polític dels partits que integren equip de govern municipal de CiU i PSC, abstenint-se del text i votant en contra respectivament, els quals han votat favorablement a la moció a altres municipis del Principat. 3. L’allunyament de la realitat i a la ciutadania que pateix el tàndem Mundi- Rebolleda, que després de les reiterades evidències que ni el model autonomista ni el federal són possibles, i posterior a les diverses reivindicacions de respecte i de dignitat nacional reclamats també per part de molts veïns i veïnes i entitats quirzetenques, els dos màxims mandataris polítics municipals no escolten ni defensen la voluntat popular.

Girona

Els lavabos al Punt de Benvinguda milloraran el servei als turistes

El consorci gironí ha iniciat les obres per la construcció de dos mòduls de lavabos públics just al davant del Punt de Benvinguda, davant de la Devesa. Aquest punt és on habitualment aparquen els autobusos amb els turistes que venen a visitar la ciutat i una de les demandes més freqüents era la petició de lavabos pròxims a la zona. Els antics lavabos no abastien la demanda i des de la regidoria de Desenvolupament Local i Promoció de la ciutat, encapçalada per Cristina Alsina (ERC), considera que aquest servei millorarà la qualitat del servei als turistes i que també es milloraran els baixants a la calçada. L'obra té el finançament del fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local (FEOSL), i el pressupost total, amb l'IVA exclòs, és de 205.377,00 euros.

Ernest Benach
País Valencià

Benach aconsegueix equiparar el català a la resta de llengües de la UE a les conferències de presidents dels parlaments regionals d’Europa

El president del Parlament de Catalunya i número dos a la llista d'Esquerra per Barcelona, Ernest Benach, ha aconseguit que la Conferència de Presidents de les Assemblees Legislatives Regionals Europees (CALRE) aprovés ahir equiparar el català a la resta de llengües de la Unió Europea durant les reunions plenàries d’aquest organisme que agrupa més de setanta presidents de parlaments de regions de la Unió Europea, que representen més de dos-cents milions d’habitants. L’acord ha estat possible després que Benach haja defensat davant l’assemblea de la conferència, reunida a Trento, una esmena a l’article del reglament de funcionament de la CALRE sobre l’ús de les llengües. La proposta aprovada, defensada pel president, diu que “les llengües utilitzades durant les conferències de la CALRE són les que demanen les regions presents” i que els documents de treball es podran redactar en la llengua de la regió que els propose, acompanyats d’una traducció a l’anglès.

Anoia

ERC organitza la 16na Botifarrada Popular contra la hispanitat, enguany amb la presència de Joan Puigcercós.

El proper dimarts dia 12 d'octubre a les 19.30h a la Plaça dels Porcs d’Igualada, ERC  realitzarà la tradicional Botifarrada contra la diada de la hispanitat. Enguany ens trobem davant d’una situació extremadament complexa per l’autogovern del nostre país, amb un Estatut retallat i decapitat que ha deixat l’autonomisme en paper mullat, mostra que la via estatuària és el passat i que cal mirar el futur on siguem només els catalans i catalanes qui el puguin decidir. Des d’ERC creiem fermament que ha arribat el moment de fugir d'Espanya i apropar-nos a Europa, començant una nova etapa, que no serà ni constitucional, ni autonomista sinó que serà la de l'Estat propi, un Estat que s'ha de guanyar amb el respecte i la tolerància. L’única sortida viable davant aquest atzucac és la independència del nostre país, la independència de Catalunya. És per tot que Esquerra Republicana de Catalunya continuarà pencant de valent per aconseguir, amb el suport de tots els catalans i catalanes, conduir el nostre país a la plena sobirania, a la llibertat.

Igualada

ERC organitza la 16na Botifarrada Popular contra la hispanitat, enguany amb la presència de Joan Puigcercós.

El proper dimarts dia 12 d'octubre a les 19.30h a la Plaça dels Porcs d’Igualada, ERC realitzarà la tradicional Botifarrada contra la diada de la hispanitat. Enguany ens trobem davant d’una situació extremadament complexa per l’autogovern del nostre país, amb un Estatut retallat i decapitat que ha deixat l’autonomisme en paper mullat, mostra que la via estatuària és el passat i que cal mirar el futur on siguem només els catalans i catalanes qui el puguin decidir. Des d’ERC creiem fermament que ha arribat el moment de fugir d'Espanya i apropar-nos a Europa, començant una nova etapa, que no serà ni constitucional, ni autonomista sinó que serà la de l'Estat propi, un Estat que s'ha de guanyar amb el respecte i la tolerància. L’única sortida viable davant aquest atzucac és la independència del nostre país, la independència de Catalunya. És per tot que Esquerra Republicana de Catalunya continuarà pencant de valent per aconseguir, amb el suport de tots els catalans i catalanes, conduir el nostre país a la plena sobirania, a la llibertat.