Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Federació de Lleida

Carmel Mòdol, Maria Àngels Cabasés i Silvia Estany candidats pel Segrià a les llistes d'Esquerra per les properes eleccions al Parlament

Un cop hagi finalitzat l'elecció dels candidats i candidates per part de tots els congressos comarcals, la Comissió Electoral elaborarà una proposta d’ordenació de les llistes que haurà de ser ratificada per l’Executiva Nacional i, posteriorment, pel Consell Nacional que s'ha de celebrar el 10 de juliol. Com a novetat a les llistes d’enguany, el nou reglament va més enllà de la Llei d'igualtat i suposa un pas endavant en la paritat, perquè en cada tram de tres persones hi ha dues persones d'un gènere i una tercera de l'altre gènere. Carmel Mòdol s’ha mostrat convençut que aquest any, un cop més, “donarem un tomb a les enquestes, sabem que els resultats en principi no semblen satisfactoris, però estem convençuts que les coses aniran millor com ha passat altres vegades”, i això és degut a que “tenim un magnífic balanç per presentar, unes expectatives de futur pel país obertes, tenim en marxa una recollida de signatures per tirar endavant el referèndum per la independència de Catalunya i aquest lideratge polític ens permetrà també connectar amb les ciutadans de Catalunya i de Lleida”.

Terrassa

Jesús Viñas, escollit Conseller Nacional

Jesús Viñas, vicepresident d’Esquerra Terrassa, va estar escollit com a nou Conseller Nacional d’Esquerra, en el decurs del Congrés Comarcal Extraordinari que va tenir lloc el passat divendres a Vacarisses. La única candidatura presentada, la d’en Viñas, va obtenir un ampli suport, amb només 10 vots en blanc, front als 69 favorables. Aquest Congrés va servir també per aprovar la llista de candidats de la comarca del Vallès Occidental que formaran part de la candidatura de Joan Puigcercós a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Els congressistes van avalar la candidatura de Marc Sanglas, amb 73 vots a favor i 5 en blanc, així com també la resta d’integrants de la llista, entre els que podem trobar, en tercer lloc, al Tinent d’Alcalde de la nostra ciutat, Isaac Albert.

Federació de Lleida

Esquerra demana al Govern que expliqui les accions previstes per influir en la reforma de la PAC

Segons Mòdol, ‘és obvi que les reformes que s’han anat introduint no han permès assolir els objectius marcats i davant la nova percepció de la seguretat alimentària caldria que la nova PAC perseguís, ni que fos parcialment, la sobirania en la producció d’aliments’. Per Mòdol, ‘la revisió de la PAC és una oportunitat única per redefinir les prioritats’ que ha de permetre canviar els conceptes, aturar la proliferació dels caça-primes i posar-hi límits, i ‘invertir els recursos públics esmerçats en l’agricultura en produir aliments, no en no produir-los’. Per això considera que ‘hem d’invertir en l’extensió de l’assegurança de rendes tal com ja es fa actualment en alguns països’. En aquest sentit, el diputat d’Esquerra reconeix que la feina d’influir en la bona direcció sobre la PAC no és fàcil pel Govern, i més quan ‘qui influeix realment en les deliberacions i les prioritats en la matèria és l’Estat i poc tenen a veure amb les necessitats de Catalunya’.

Federació de Lleida

Comencen els congressos comarcals de Lleida per escollir els candidats a la llista d'Esquerra per les eleccions al Parlament

El nou reglament per a la confecció de les llistes a les eleccions al Parlament de Catalunya que el Consell Nacional d'Esquerra va aprovar el passat 6 de març i que va ser acceptat amb un 92,8% de vots favorables, preveu que cada comarca triï els candidats que li corresponen per participar a la llista i que el primer candidat de cada comarca hagi de ser avalat, com a mínim, pel 5% de la militància comarcal. A més, el nou reglament va més enllà de la Llei d'igualtat i suposa un pas endavant en la paritat, perquè en cada tram de tres persones hi ha dues persones d'un gènere i una tercera de l'altre. Un cop hagi finalitzat l'elecció dels candidats i candidates per part de tots els congressos comarcals, la Comissió Electoral elaborarà una proposta d’ordenació de les llistes que haurà de ser ratificada per l’Executiva Nacional i, posteriorment, pel Consell Nacional que s'ha de celebrar el 10 de juliol. Congrés a les Garrigues D’altra banda, la setmana passada ja és va celebrar el congrés de les Garrigues.

Federació de Lleida

Acte en suport a la inciativa legislativa per la independència

Avui ha estat admesa a tràmit la Iniciativa Popular presentada per la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència, d'acord amb allò que permet la nova Llei de consultes populars per via de referèndum, que en el seu article 21 diu: “Els ciutadans de Catalunya poden promoure la convocatòria d’una consulta popular en l’àmbit de Catalunya si està avalada almenys pel 3% de la població.” Esquerra vol abocar-hi totes les seves forces, incorporant tota la seva militància i totes aquelles altres persones que hi vulguin col·laborar, com a voluntaris, per a recollir aquestes 220.000 signatures i moltes més si és possible. Per això, et convoco el dissabte 12 de juny a les 11h al davant Parlament de Catalunya per donar suport a la Iniciativa Popular i engegar la campanya d'inscripció del voluntariat per la recollida de signatures. Properament et farem arribar els plecs de recollida de signatures i la documentació necessària per al bon funcionament del procés.

Alella

Andreu Francisco optarà de nou a l’alcaldia d’Alella al capdavant d’Esquerra

Andreu Francisco, actual alcalde d’Alella des del 2003, tornarà a encapçalar la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions municipals del maig de 2011. Així ho va decidir per unanimitat l’Assemblea de la Secció Local d’Esquerra Alella, i va renovar la confiança en Andreu Francisco per tirar endavant el projecte del partit a la població. En aquest sentit cal destacar la bona feina que ha fet Esquerra des del Govern municipal, juntament amb La Garnatxa, una tasca que cal seguir fent, perquè és necessari finalitzar iniciatives començades. Francisco ha declarat que manté “la il•lusió per fer front a l’Alcaldia d’Alella durant quatre anys més”, i ha assegurat amb convicció: “vull portar Esquerra per tercera vegada a l’alcaldia d’Alella per continuar fent avançar el poble”. L’Assemblea d’elecció del cap de llista va ocupar-se també de la renovació de l’Executiva Local. El fins ahir president, Israel Payà, ha estat substituït per Isabel Nonell, que també és regidora de l’Ajuntament.

Igualada

Joan Torras (ERC) manifesta la voluntat de tornar a encapçalar la llista per Igualada

El regidor d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada, Joan Torras, ha explicat que la seva intenció és la de tornar a encapçalar la llista de cara a les eleccions municipals i que, de fet, així ho va manifestar a l'executiva local. De totes maneres recorda que l'última paraula la té la militància, i que el tema no es plantejarà fins després de l'estiu. Joan Torras explica que des del principi va plantejar la seva disponibilitat com a cap de llista per a tres legislatures; actualment en porta dues, per la qual cosa si el partit i la militància ho creuen oportú pot tornar a encapçalar-la, amb la voluntat d'iniciar el traspàs cap a la persona que hagi d'assumir el seu lloc de cara al futur. Sobre les informacions aparegudes que apuntaven a una candidatura encapçalada per Toni Claramunt, Joan Torras afirma que és fals, i que aquesta opció mai s'ha plantejat en el si del partit. També lamenta que s'hagi barrejat Marina Llansana amb aquest assumpte. Precisament sobre Llansana, Joan Torras afirma que 'personalment em sap greu que no continuï al Parlament, perquè és una magnífica diputada i ha defensat els interessos de l'Anoia com mai ningú havia fet, ho ha donat tot'.

La Canonja

ACTE DE FINAL DE CAMPANYA DE LA CONSULTA DEL 20 DE JUNY

Esquerra la Canonja treballa i es mou. Esquerra la Canonja dóna suport a la consulta del 20 de juny a la Canonja. Els Catalans i les Catalanes hem de decidir lliurament sobre el nostre futur. Esquerra la Canonja aposta pel SÍ, un SÍ democràtic, seré, entusiasta i coherent. El futur de Catalunya és la llibertat. Aquest acte, obert a tothom, s'emmarca dins dels actes en favor de la consulta del dia 20 de juny que està duent a terme Esquerra la Canonja. 19 de juny a les 18.30 hores a la seu social d'Esquerra la Canonja (Carrer del Raval, 70) Us hi esperem

La Canonja

LA CANONJA DECIDEIX ORGANITZA UN EXITÓS VERMUT POPULAR.

La plataforma la Canonja decideix ha organitzat aquest migdia, al Carrer de les Garrigues, un càlid i concorregut vermut popular. Aquest acte està emmarcat en el conjunt d’accions que du a terme aquesta plataforma per tal de donar a conèixer l’objectiu de realitzar la consulta popular sobre la independència de Catalunya el proper dia 20 de juny. En tots i cadascun dels actes es pot dur a terme el vot anticipat. El dia 5 de juny es realitzarà una conferència sobre “El dret a decidir” pronunciada pel nostre diputat al parlament de Catalunya Jordi Ausàs. Aquest acte tindrà lloc a la sala d’exposicions el Casino (Plaça del Raval) a les 21.00. Tota la ciutadania hi està convidada. Esquerra la Canonja farà el seu acte sobre les consultes el proper dia 19 de juny a la tarda. Properament, us comunicarem el lloc i l’hora. El dilluns 14 de juny, a les 20.30, a l’Orfeó es realitzarà una xerrada a càrrec del Cercle català de negocis. El divendres 18 de juny a les 22.

Santa Susanna

VOLUNTARIS I VOLUNTÀRIES PER LA INDEPENDÈNCIA

Arran de l’aprovació pel Parlament, a proposta d’Esquerra, de la Llei de consultes populars, el Principat de Catalunya ha iniciat un procés irreversible cap a la celebració d’un referèndum per a decidir el seu futur, coincidint amb la mobilització de centenars de milers de persones que han impulsat consultes sobre la independència en els seus municipis. El 8 de juny ha estat admesa a tràmit la Iniciativa Popular presentada per la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència, d’acord amb allò que permet la nova Llei de consultes populars per via de referèndum, que en el seu article 21 diu: «Els ciutadans de Catalunya poden promoure la convocatòria d’una consulta popular en l’àmbit de Catalunya si està avalada almenys pel 3% de la població». La Comissió Promotora de la Iniciativa Popular reclama el suport de milers de voluntaris per tal d’aconseguir les 220.000 signatures requerides. En aquest sentit, Esquerra vol abocar-hi totes les seves forces, incorporant tota la seva militància i totes aquelles altres persones que hi vulguin col•laborar, com a voluntaris, per a recollir aquestes 220.

Joan Torras al la seu d'ERC
Anoia

Joan Torras (ERC) manifesta la voluntat de tornar a encapçalar la llista per Igualada

El regidor d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada, Joan Torras, ha explicat que la seva intenció és la de tornar a encapçalar la llista de cara a les eleccions municipals i que, de fet, així ho va manifestar a l'executiva local. De totes maneres recorda que l'última paraula la té la militància, i que el tema no es plantejarà fins després de l'estiu. Joan Torras explica que des del principi va plantejar la seva disponibilitat com a cap de llista per a tres legislatures; actualment en porta dues, per la qual cosa si el partit i la militància ho creuen oportú pot tornar a encapçalar-la, amb la voluntat d'iniciar el traspàs cap a la persona que hagi d'assumir el seu lloc de cara al futur. Sobre les informacions aparegudes que apuntaven a una candidatura encapçalada per Toni Claramunt, Joan Torras afirma que és fals, i que aquesta opció mai s'ha plantejat en el si del partit. També lamenta que s'hagi barrejat Marina Llansana amb aquest assumpte. Precisament sobre Llansana, Joan Torras afirma que 'personalment em sap greu que no continuï al Parlament, perquè és una magnífica diputada i ha defensat els interessos de l'Anoia com mai ningú havia fet, ho ha donat tot'.

Gràcia

Miquel Pagès, reelegit President d’ERC-Gràcia

Ahir, dimarts 16, ERC-Gràcia va celebrar Congrés per a l’elecció de l’Executiva del Casal Francesc Macià durant els propers dos anys. Com a principal punt de l’ordre del dia, Miquel Pagès, va ser reelegit com a President d’ERC-Gràcia, en una assemblea davant de 50 persones. Així mateix, la majoria de l’equip de treball d’aquests dos darrers anys continua, i s’incorporen Alba Metge, com a Secretaria de Mobilització, i Carles Alemany, com a Secretari d’Estudis i Anàlisi Electoral, que a la vegada fou també reelegit com a Conseller Nacional per ERC-Gràcia. Així doncs, la nova Executiva resta formada per: PRESIDÈNCIA MIQUEL PAGÈS VICEPRESIDÈNCIA DE COORDINACIÓ INTERNA DOLORS MARTINEZ SECRETARIA D’ORGANITZACIÓ DOLORS MARTINEZ SECRETARIA DE COMUNICACIÓ ÀLEX LÓPEZ SECRETARIA DE FINANCES TONI LÓPEZ SECRETARIA DE MOBILITZACIÓ ALBA METGE SECRETARIA D’ATENCIÓ A LA MILITÀNCIA IRENE BLANES VICEPRESIDÈNCIA D’ACCIÓ POLÍTICA MARTÍ METGE SECRETARIA DE POLÍTICA MUNICIPAL NÚRIA PI SECRETARIA DE POLÍTICA PARLAMENTÀRIA JOSEP ROCA SECRETARIA D’ESTUDIS I ANÀLISI ELECTORALCARLES ALEMANY SECRETARIA DE FORMACIÓ MARTÍ METGE SECRETARIA DE LA DONA EUGÈNIA FERNÁNDEZ La cloenda va tenir lloc a càrrec d’Eduard López, Vicesecretari general de Coordinació Interna i Acció Electoral d’ERC.

Oriol Junqueras al Sopar de la República de 2009
Anoia

Aquest dissabte, Oriol Junqueras remmemora la Batalla del Bruc

SI VOLS REVIURE LA HISTÒRIA DE LA BATALLA DEL BRUC AMB L'ORIOL JUNQUERAS, Vine aquest dissabte 12 de juny a les 5 de la tarda a, CAN MAÇANA (a l'extrem oest del massís de Montserrat), Antiga casa de pagès situada a la cruïlla de la carretera que puja des del Bruc i que es bifurca a l'esquerra cap a Manresa i a la dreta cap al monestir de Montserrat. Just davant d'aquesta casa, us hi esperem!

Federació de Lleida

Cabasés: 'Davant la crisi, l'actuació erràtica de l'Estat només ha servit per perdre temps'

Per Cabasés, ‘aquesta situació ha generat un dèficit públic creixent que ara cal frenar aplicant mesures contundents'. Cabasés ha recordat que el dèficit total de l'Estat és de l'11,2% del PIB, però que les comunitats autònomes només n'han generat el 2%, motiu pel qual ha reclamat ‘que sigui l'Estat qui faci el major esforç' perquè l'Estat és qui més dèficit ha generat ‘amb les polítiques exòtiques dels darrers dos anys' i que la diputada qualifica com a ‘actuació erràtica que només ha servit per perdre temps'. Per contra, Cabasés ha defensat la necessitat de d'impulsar reformes estructurals en el mercat laboral, tributari, financer i en l'àmbit de l'administració pública. Actuacions que només poden ser implementades des de Madrid. Davant l'escàs marge de maniobra de la Generalitat a l'hora d'aplicar el decret llei estatal, sobretot en matèria de retallades salarials i de congelació de les pensions, Cabasés no ha dubtat a dir que ‘aquest és el preu de la dependència d'Espanya'.

La Bisbal d'Empordà

DEFENSAR L’INTERÉS GENERAL DE LA CIUTAT

Al llarg d’aquests tres anys que portem de govern, tot sovint per part del PSC, principal grup de l’oposició, hem escoltat o llegit com s’atribuïa sense cap mena de pudor i de forma gratuïta la “defensa de l’interès general de la ciutat”. Ara bé, com entén i duu a terme el PSC aquesta “defensa”? En donarem tres exemples significatius que de ben segur seran aclaridors per a tothom. El primer exemple el tenim amb la constant i reiterada amenaça de la situació econòmica de l’Ajuntament. Des de l’inici de l’acció del govern ERC-CiU per part del PSC s’ha anat sembrant l’ombra del dubte sobre la gestió econòmica del nou govern. Els darrers mesos fent “pronòstics” sobre l’endeutament de forma gens rigorosa i tendenciosa faltant a la veritat. En el Ple del mes d’Abril, intentant alarmar parlant de dèficit no financer, quan la gent coneixedora de la matèria sap que aquest resultat ve motivat en bona part pel volum d’inversió executada, i que les dades més rellevants d’una liquidació pressupostària són el resultat pressupostari ajustat i els romanents de tresoreria tant el total com el per a despeses generals i tots tres resultats han estat positius.

Navàs

Esquerra fa donació del 25 % de la seva atribució municipal a CÀRITES NAVÀS

El grup municipal d'Esquerra, en el seu recull de propostes per a pal·liar els efectes de la crisi a Navàs (juliol-09), proposava entre altres coses, reduir l'atribució que reben els grups municipals en un 25 %. L'equip de govern, no va fer cas d'aquestes mesures proposades, i la secció local d'esquerra va decidir fer donació de 405 € el 25% de l'atribució municipal de l'any 2009 a Càrites, entenent que és una entitat que coneix bé i treballa fort per ajudar a les famílies més necessitades del nostre poble.

Federació de Girona

El PP rebutja les esmenes que introdueix Esquerra per aprovar un decret de control de les instal•lacions elèctriques i un informe de l’estat a la xarxa

Esquerra va presentar dues esmenes a la proposta del PP per fer una auditoria a la xarxa elèctrica. Aquestes dues esmenes eren: 1- Aprovar un decret sobre els procediments de control de les condicions de seguretat de les instal•lacions elèctriques el més aviat possible. 2- Elaborar un informe sobre l’estat de la xarxa elèctrica a les comarques de Girona i presentar-ho abans de finals de legislatura. El Partit Popular les va rebutjar per “pur tactisme”, perquè hagués estat un avanç important sobre l’estat de la xarxa. El diputat d’Esquerra, Alfons Quera, ha dit que “altra vegada es demostra que el PP està a disposició del que dicten les empreses en no acceptar les esmenes d’Esquerra”. A més, Quera ha recordat que el 1996 el govern del PP va privatitzar el sector elèctric, es va deixar en mans de companyies internacionals la prestació d’un servei estratègic pel país. “Aquella decisió va fer que es perdés el sentit de servei públic del sector, ja que es van privatitzar els beneficis però no les obligacions”.