Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Anoia

Vallbona d'Anoia, també favorable a les consultes independentistes

En el ple extraordinari celebrat ahir dijous s’aprovà (vots favorables dels 4 regidors d’Esquerra i la regidora de CIU, i amb l’abstenció dels 4 regidors del grup socialista) la moció, presentada conjuntament per ERC i CIU, de suport a les consultes populars per la independència. Per altra banda també s’aprovaren les ordenances fiscals pel proper any 2010, amb un congelació general. Pel proper any s’introdueix una bonificació del 50 % en la taxa que grava les plusvàlues, per a transmissions, en cas de defunció, cap a ascendents i descendents de primer grau.

Vilassar de Mar

Exposició 100 anys d'estelada

Com tots sabreu, aquest des de l’any passat es celebra el Centenari de l’Estelada. Tot i la discussió històrica del moment de la seva creació, es va triar aquesta data basant-se en l’oportunitat de la mateixa, davant d’uns moments cabdals dins de l’autogovern d’aquest país, així com per posar de manifest el creixement de la sensibilitat independentista a Catalunya. Essent la senyera estelada el símbol, la bandera que representa la lluita per a l’aconsecució de l’independentisme, des de la Secció Local d’ERC a Vilassar de Mar, i aprofitant la oferta de la Comissió del centenari de l’estelada, volem dur al poble una petita mostra del que és i ha estat l’estelada dins la nostra història de lluita. Així, entre els dies 10 i 13 de Desembre, a l’Ateneu Vilassanès, tindrem l’exposició itinerant commemorativa del centenari de l’estelada. A més el dijous dia 10 a les 20:30, ens visitarà Josep Bargalló, president de l’Institut Ramon Llull, per iniciar aquesta exposició a Vilassar de Mar.

Federació de Lleida

Esquerra lamenta les declaracions de Iglesias i l ‘acusa de voler confondre la ciutadania

Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida ha lamentat avui les declaracions publicades per Marcelino Iglesias, en que assegura que la diòcesis de Lleida descuida les parròquies de la Franja d’Aragó. El president considera que aquestes declaracions son totalment “fora de lloc” i que el president d’Aragó només “busca confondre la gent barrejant temes, per tenir més força i pressió social a l’hora de buscar suport per extreure l’art diocesà del Museu de Lleida”. Vidal afirma que tot i les declaracions que pugui fer el mateix president d’Aragó, “el litigi de l’art només acabarà d’una manera, amb la unitat del Museu de Lleida”, i ha recordat que pel que fa l’art sacre“no hi ha cap dubte de la legitimitat del procés de constitució de la col•lecció ni de la legalitat l’empara”, per tant “per molt que Iglesias critiqui al bisbat Lleidatà, les peces d’art no es mouran d’aquí”.

ERC Piera

L’ALCALDE JORDI MADRID PRESENTA UN PLA PER MILLORAR EN SEGURETAT

El passat dimecres 12 de novembre es va fer, al local social de Can Mas, la presentació del Pla d'Acció de Barris amb la finalitat de millorar la seguretat als barris de Piera. En la trobada s'havia convocat els representants de les associacions de diversos barris i va comptar amb els Mossos d'Esquadra, l'alcalde Jordi Madrid i la regidora de Seguretat Ciutadana i Barris, Marta Giménez, que van explicar en què consisteix aquest pla pioner a la comarca i que pretén establir un nou sistema de comunicació entre veïns i cossos de seguretat, per trobar solucions reals i millorar la qualitat de vida dels veïns dels barris perifèrics. Els objectius d'aquest pla, entre altres, són els de facilitar la cohesió social, fomentar la convivència, garantir un ús racional dels espais públics, trobar la implicació del teixit social associatiu i garantir la seguretat ciutadana davant possibles delictes. Al final de la presentació va haver-hi un torn obert de preguntes en què es va posar de manifest la bona coordinació dels 3 elements bàsics per tal que aquest pla tingui èxit: Els veïns, la Policia local i els Mossos d'Esquadra.

Anoia

Llansana valora molt positivament els 50 milions d’euros que la Generalitat invertirà a l’Anoia el 2010

Després de conèixer les xifres dels Pressupostos de la Generalitat per al 2010 que seran debatuts al Parlament la propera setmana, la diputada al Parlament de Catalunya Marina Llansana ha destacat que “el Govern ha estat sensible a la situació que viu la comarca i ha escoltat els precs dels representants al territori” ja que “malgrat que són uns pressupostos escassos per la caiguda general dels ingressos, l’Anoia ha crescut un 31% respecte l’any passat fins a arribar a la xifra de 50 milions i mig d’euros per a la comarca”. La diputada anoienca vol destacar la inversió en educació, en infraestructures i en salut a la comarca. Per la seva banda, el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament Joan Torras, ha volgut valorar la importància de la partida destinada al Casal de la Gent Gran, que per fi veurà la llum, els més de 600.000 euros per a adequacions de l’Hospital Comarcal, així com la gran inversió per a la Ronda sud, de més de 13 milions d’euros. Per Torras, “d’entre tots els registres, cal destacar molt satisfactòriament la partida destinada al Casal de la Gent Gran, doncs aquesta era una demanda molt important d’aquest col•lectiu i també d’ERC Igualada des de feia anys”.

Roses

Acte d'Esquerra a Roses sobre la participació en política de joves i immigrants.

El proper divendres 27 de novembre de 2009 hi haurà un acte al Teatre Municipal de Roses a les 20.30 hores sobre Immigració i Joventut. Aquest acte serà presentat per en Joan Tardà que és Diputat a Madrid. Es parlarà de les esmenes d'ERC a la llei d'estrangeria i de la participació de la joventut en la política. També es debatrà sobre el dreta votar dels joves i els immigrants ( 2 col.lectius que el dia 13 de desembre podran votar per primera vegada). Després de l'acte es començarà la encartellada per la campanya per la consulta del 13 de desembre. Us hi esperam a tos i totes

Sant Esteve Sesrovires

Joan Puigcercós és proclamat candidat a la Presidència del país a la Vall de Núria

Joan Puigcercós ha estat nomenat cap de llista d’Esquerra a les properes eleccions al Parlament de Catalunya del 2010 amb un acte solemne a la Vall de Núria. No hi va estar sol perquè el van acompanyar centenars d’homes i dones d’Esquerra Republicana de Catalunya vinguts d’arreu dels Països Catalans. Ningú no volia faltar a un acte emotiu en un indret simbòlic pel catalanisme i personalment pel candidat. I és que Núria és al Ripollès, a la mateixa comarca que ha vist néixer i créixer el president d’Esquerra. En aquest sentit, la proclamació del candidat ha esdevingut un impuls a la candidatura d’un home compromès que no recela dels seus orígens, una persona que pas a pas, des de Ripoll com militant de base fins arribar a ser conseller, ha recorregut un camí llarg i constant: secretari general de les JERC, president regional d’Esquerra a Girona, diputat al Parlament de Catalunya, diputat al Congrés espanyol, conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, secretari general i, actualment, president d’Esquerra.

Consultes Populars
Anoia

El Bruc dona suport a les consultes populars

En el Ple Ordinari celebrat ahir 9 de novembre a l’Ajuntament del Bruc, fou aprovada la proposta del grup municipal d’ERC de donar suport a les consultes populars per la independència. El resultat de les votacions va ser de tres vots positius d’ERC i un del PSC, envers les abstencions dels quatre regidors de CIU i un altre del PSC. La negociació de l’alcaldessa d’Esquerra Marijó Aubarell amb la resta de grups del consistori, va permetre que la moció fos ratificada sense que cap regidor hi votés en contra, tal i com desitjava la presidenta de l’equip de govern. Després de Tous, el Bruc es converteix en el novè municipi anoienc que es declara favorable a donar suport a una eventual consulta popular sobiranista a la seva població.

Federació de Lleida

Puigcercós demana a CiU i PSC propostes concretes sobre el finançament dels partits polítics per asseure's a negociar

El grup parlamentari dels republicans reunit a les Borges Blanques ha demanat a PSC i CiU un 'canvi d'actitud' en relació a aquesta qüestió. Reforçant les paraules del president del Parlament, Ernest Benach, el president de la formació, Joan Puigceercós, ha dit que ara 'no és moment de grans proclames si no de propostes concretes'. Entre aquestes ha postat com exemple acabar amb les donacions anònimes a les fundacions vinculades a partits politics, una reducció de la despesa electoral o major transparència. Puigcercós, deixant clar que no com una crítica si no que 'la llei ho permet', ha demanat a la resta de partits, però sobretot a CiU i PSC, més 'modèstia i austeritat' en el finaçament de les formacions. Així mateix, ha afirmat que amb els recursos públics que reben per llei actualment els partits polítics, aquests estan 'ben finançats' i per això, Esquerra rebutja les donacions privades anònimes a les fundacions vinculades als partits.

Anoia

ERC aconsegueix 250.000 € pel Centre Paleontològic dels Hostalets de Pierola

El grup parlamentari d‘ERC ha aconseguit que s’aprovés una esmena als pressupostos generals de l’estat per dotar amb 250.000 € el finançament del projecte del Centre Paleontològic dels Hostalets de Pierola. Aquesta nova partida se sumarà a la subvenció dels fons europeus FEDER amb la qual ja comptava el futur centre. La nova dotació econòmica posa de manifest i reforça el caràcter supramunicipal del projecte, tal i com planteja l’actual Govern, i reflexa la gran tasca realitzada per aconseguir la creació del futur Centre de Paleontologia. L'Alcalde, Jordi Calpe, vol agrair especialment l’implicació de tots els que han participat d’aquesta negociació, així com el suport rebut de les administracions que, fins el moment, han cregut en el projecte: els departaments de Cultura i Turisme del Consell Comarcal, les conselleries de Governació, Cultura i Turisme de la Generalitat i l’executiva Comarcal d’ERC i el grup Parlamentari a Madrid, que ha culminat la negociació.

ERC Piera

JORDI MADRID INAUGURA LES NOVES INSTAL•LACIONS ESPORTIVES DE CAN MAS

El diumenge 8 de novembre l’alcalde de Piera, Jordi Madrid, va inaugurar les noves instal•lacions esportives de Can Mas. Durant el matí, més de 300 nens de 16 categories van participar en les curses del XI Cros de l’Apiària. En acabar la prova atlètica, l’alcalde Jordi Madrid, va fer un breu discurs posant de relleu la importància de les noves instal•lacions per a l’esport pierenc en general i per al barri de Can Mas en particular. A continuació, l’organització, l’alcalde i regidors de l’ajuntament van fer l’entrega de medalles i trofeus als guanyadors de les diferents categories i un sorteig de diferents premis entre els quals hi havia lots diversos, complements esportius, pilotes de futbol reglamentàries i una bicicleta.   

Anoia

Tous aprova la moció de suport a les consultes populars per la Independència

Durant la celebració de l’últim Ple municipal del consistori tousenc es va aprovar, a instàncies del grup d’ERC, la moció de suport a les consultes populars per la independència de Catalunya, convertint Tous en el 7è municipi de l’Anoia on s’aprova aquesta moció. La proposició del grup republicà va ésser ratificada gràcies els 5 vots favorables, els tres d’ERC i dos de CIU, i 4 abstencions, dues del PSC i dues de CIU. Amb tot, durant la reunió plenària, el grup del PSC va presentar una moció de defensa de l'Estatut d'Autonomia i de l'ordre jurídic actual, que va guanyar per 8 a favor i una abstenció de CIU. El vot del grup municipal d'Esquerra de Sant Martí de Tous, va ser argumentat tot expressant “que la moció que ara hauríem d'estar votant, s'hauria de referir a la proposta de reforma de l'Estatut aprovada pel Parlament de Catalunya el 30 de setembre de 2005 pel 90 % dels vots emesos en l'hemicicle, i no a les restes que varen quedar després que el govern espanyol hi passés el ribot, i el pacte Mas-Zapatero, l'acabés de retallar.

Alcoi

CONFERÈNCIA: L'ESQUERRA NACIONAL ALS PAÏSOS CATALANS

La conferència tindrà lloc a València el proper dijous 12 de novembre a les 19.30 hores a l'Octubre (Centre de Cultura Contemporània) amb el títol "L'esquerra nacional als Països Catalans". L'acte, a càrrec del secretari general d'Esquerra Joan Ridao, serà presentat pel President d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà. Esperem la vostra assistència.

Teià

Els tributs del 2010

En el passat Ple municipal del mes d’octubre es van aprovar els tributs que definiran els ingressos del nostre municipi el proper any 2010. Serà un exercici molt complicat, tant per a les nostres ciutadanes i ciutadans, que són els primers perjudicats per la pèrdua de llocs de treball i la incapacitat del govern de l’estat per redreçar l’economia, com també per a les administracions publiques de petita escala, com som els ajuntaments, que a part de tenir una limitadíssima capacitat recaptatòria, veiem que la negociació amb l’Estat Espanyol per a la millora i adequació del finançament local als serveis que realment prestem es troba en aquests moments en un punt mort. La greu situació social que estem vivint, ens ha fet apostar decididament des del Grup Municipal d’Esquerra Teià per unes polítiques recaptatòries per al proper 2010 molt restrictives. El nostre objectiu serà, d’una banda, no agreujar els problemes econòmics que passen les famílies i, de l’altra, comprometre’ns i mantenir, com sempre hem fet, els serveis d’ajut i assistència social a les persones més necessitades.

Federació de Lleida

Esquerra és compromet amb els sindicats a explorar iniciatives per millorar la situació de la dona en la nostra societat

Margarida Serveto i Ester Alberich, secretaria de la dona d’Esquerra de Lleida i nacional respectivament, s’han reunit aquesta setmana amb representants dels sindicats CCOO i Ustec-STEs, per enfortir les aliances entre Esquerra i els sindicats i per conèixer quines estratègies pot emprendre la secretaria de la dona del partit per enfortir i posar valor a la situació actual de la dona a ponent, i poder traslladar així, les necessitats dels agents socials i sindicats al grup parlamentari del partit. La reunió, que va tenir lloc a la seu d’Esquerra de Lleida, ha servit per conèixer de primera mà en quins factors més importants necessiten els agents social i sindicats treballar per millorar la situació de les dones de ponent com son el dret a l’avortament i la prostitució, i en aquest sentit, les secretàries de la dona d’Esquerra han manifestat la seva disposició per fomentar el coneixement i les necessitats de les mateixes en el Parlament de Catalunya. Sindicats i Esquerra han acordat continuar parlant en un futur com també el partit obrirà noves vies de converses també amb altres sectors i institucions.

Anoia

ERC aconsegueix 1 milió d’euros per al Campus Motor de Castellolí

Després de setmanes de gestions i negociacions, el grup parlamentari d’Esquerra al Congrés dels Diputats ha aconseguit incorporar una esmena d’un milió d’euros als Pressupostos estatals per al projecte del Campus Motor de Castellolí. L’esmena va ser presentada per ERC-Anoia a partir del projecte de Campus Motor elaborat pel Consell Comarcal de l’Anoia i defensada a Madrid pel portaveu parlamentari Joan Ridao. La notícia s’ha sabut aquest mateix matí en el moment de la votació del dictamen dels Pressupostos en Comissió, i això suposa que la xifra del milió d’euros ja hi ha estat incorporada per tal que en el transcurs del Ple al Congrés la setmana vinent sigui votada i ratificada en els Pressupostos Generals de l’Estat. El Vicepresident del Consell Comarcal i membre de l’executiva d’ERC-Anoia Jordi Mercader ha assegurat: “des d’Esquerra estem molt satisfets per la tasca desenvolupada pels nostres diputats a Madrid en defensa dels interessos de l’Anoia, i tot i que la nostra voluntat i gestió anava dirigida a aconseguir que el projecte fos sufragat en la seva totalitat pel govern espanyol, valorem molt positivament l’atorgament d’aquests diners per la creació del Campus Motor”.

SL Vall del Corb
La Vall del Corb

Joan Ridao inaugura la Secció Local d'Esquerra a La Vall del Corb

Una vegada finalitzada la visita a Cal Trepat de Tàrrega, Joan Ridao, acompanyat per Tomàs Pujol, director dels serveis territorials del Departament de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ramon, tinent alcalde de Tàrrega i la diputada Maria Àngels Cabasés, ha inaugurat la nova secció local d’Esquerra de la Vall del Corb, amb seu a Ciutadilla i que engloba els municipis de Belianes, Preixana, Maldà, Sant Martí de Maldà, Vallbona de les Monges, Omells de Na Gaia, Nalec, Ciutadilla i Guimerà.

Alcoi

Esquerra arrenca 15 milions d’euros per projectes als Països Catalans dins els PGE

Esquerra ha pactat un total de 35 esmenes per import de 15 milions d’euros que destinaran als Països Catalans. Les prioritats que ha fixat Esquerra en aquesta negociació han estat les Infraestructures, el Medi Ambient, l’Economia productiva, la Innovació i la reindustrialització i la Cultura i la Llengua. L’objectiu era influir en la política social i econòmica i en la política fiscal, i alhora ‘culminar la carpeta catalana amb la gestió de l’aeroport del Prat’. Ridao ha lamentat que ‘no s’aconseguís un acord global, cosa que lamento, perquè no sé si el govern volia un xec en blanc o ja tenia un coixí més que confortable i ample amb el PNB i Coalició Canària’. L’economia productiva i la innovació ha estat un altre dels eixos pels quals ha apostat Esquerra. El campus Motor de l’Anoia, amb 1 milió d’euros, el Centre de Noves Tecnologies a la comarca de Les Garrigues, el foment de l’administració electrònica i la Fàbrica de Cal Trepat, a Tàrrega, amb un projecte de museu agroalimentari i un viver d’empreses són les propostes que s’han aconseguit incloure.