Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Girona

El grup municipal Esquerra Girona presenta una proposta de moció en defensa del català

En el marc del manifest que Esquerra va presentar en defensa de l’ús normal de la llengua catalana a l’administració local, en la que més de 350 alcaldes i regidors d’Esquerra de les comarques gironines s’hi van adherit, el passat divendres el grup municipal d’Esquerra de l’Ajuntament de Girona va presentar, a la junta de portaveus, una proposta de moció en defensa al català. Aquesta moció ha estat a propòsit de l’atac que s’ha rebut les últimes setmanes als reglaments d’usos de diferentes administracions. Esquerra va decidir tirar endavant el manifest davant la suspensió cautelar de certs articles dels Reglaments d’usos lingüístics de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament de Barcelona per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Per Esquerra, la llengua dels països catalans és el català, és la llengua que identifica i cohesiona la nostra societat. Des del govern s'ha treballat per defensar la  llengua catalana impulsant lleis com la Llei del Cinema o el blindatge del català a la Llei d’Educació.

Catalunya del Nord

La llibertat d'expressió amenaçada

Dilluns 15 de novembre, a les 14,00h, la nostra companya Margarida Aroles, membre d'Esquerra Republicana de Catalunya de Banyuls de la Marenda, compareixerà davant el Tribunal de Perpinyà per respondre a la denuncia que el batlle de Banyuls, Jean Rede, va interposar per atemptat al seu honor. El delicte de Margarida Aroles ha estat, i és, el de ser una ciutadana lliure i crítica, que ha fet ús de la llibertat d'expressió per manifestar una discrepància en la gestió pública del seu municipi. En uns moments en què els ciutadans veuen la imatge lamentable d'uns elegits que, o bé han de passar comptes amb la justícia, o bé la defugen sense evitar que plani una ombra de dubte sobre la seva gestió, l'intent de silenciar la discrepància per la via judicial esdevé més propi d'uns règims totalitaris que no pas d'un debat democràtic. Esquerra Republicana de Catalunya creu fermament en la llibertat d'expressió com un principi bàsic de la democràcia i manifesta el seu suport a Margarida Aroles i al seu combat per la transparència democràtica.

Vallès Occidental

Puigcercós: "Mas fa trampa quan diu que no hi ha diners per fer polítiques socials, però vol treure l’impost de successions als més rics"

El president d’Esquerra i cap de llista a les eleccions al Parlament de Catalunya, Joan Puigcercós, ha acusat avui Mas de ‘fer trampa quan diu que no podrà fer polítiques socials perquè no hi ha diners a la caixa del Govern, però anuncia la supressió de l'impost de successions als mes rics’. Puigcercós ha recordat que ha estat gràcies a Esquerra que més d’un 90% de la ciutadania s’ha beneficiat de la rebaixa de l’impost, i els ha acusat de voler fer una ‘política per a una minoria’. El líder d’Esquerra ha demanat a tota la ciutadania fer un esforç per construir un país més cohesionat que es tradueixi en el suport a Esquerra a les urnes. ‘Amb un país cohesionat serà més fàcil assolir la independència, per això el PP fomenta la divisió social’, ha dit Puigcercós. ‘Per això no podem permetre que el PP sigui l’àrbitre de la política catalana i CiU sumi amb ells, perquè aquest pacte ja el coneixem i va ser l'origen als mals d'avui’. Puigcercós ha qualificat Sánchez-Camacho d’’holograma, un ninot de Rajoy’, i ha dit que ‘hem de convèncer els indecisos que ERC és el vot útil i valent davant el vot ocult del PP’.

Inici de campanya
Alt Penedès

Esquerra-Alt Penedès inicia la campanya recordant els seus compromisos

Divendrea a la matinada, s'ha iniciat la campanya per les eleccions del proper 28 de novembre i Esquerra-Alt Penedès no ha faltat a la cita, iniciant-la a Vilafranca del Penedès amb la presència del candidat comarcal Miquel Carrillo, acompanyat de diversos membres de l'Executiva Comarcal i de la Secció Local de Vilafranca, de l'Alcalde de Subirats, Antoni Soler i de la membre de l'Executiva Nacional Alba Castellví. Esquerra-Alt Penedès ha volgut recordar que en aquestes eleccions assumeix sis compromisos: Crèdit per a famíles i empreses: davant dels problemes que la crisi està creant a les famílies i les empreses, Esquerra es compromet a crear un sistema públic financer català per suplir les dificultats de crèdit a empreses, autònoms i famílies. Cap persona dependent sense ajuda: recordem que una de les aportacions més emblemàtiques d'Esquerra des del Govern ha estat la Llei de Dependència. Per assegurar-ne el seu desplegament, Esquerra es compromet a garantir els recursos necessaris, prioritzant l'assistència domiciliària especialment per a la gent gran i les persones discapacitades.

Girona

Girona será la seu del Congrés Internacional del Camí de Sant Jaume l’abril vinent

Cristina Alsina, regidora que encapçala l’àrea de Promoció de la Ciutat, va anunciar ahir que Girona acollirà durant el mes d’abril del 2011 un congrés internacional del Camí de Sant Jaume. L’Associació dels Amics del Camí de Sant Jaume havien presentat la seva candidatura i l’Ajuntament de Girona ha donat tot el seu suport a la proposta i finalment han guanyat el premi de celebrar el Congrés a la ciutat gironina. El Congrés es farà el 2 i 3 d'abril de l'any vinent i hi seran presents representants d'entitats de diferents països per on passa el camí. Alsina, va mostrar el logotip que servirà de credencial per als peregrins que passin per Girona camí a Santiago de Compostel•la. A la imatge, hi apareixen dues de les grans icones de la ciutat: la Catedral i l'església de Sant Feliu. També hi apareixen les paraules "Camí de Sant Jaume" i "Girona", així com els logotips de la Generalitat de Catalunya, l'Ajunament de Girona i la típica petxina dels peregrins Pel que fa al sector turístic, la web de Turisme de Girona estarà disponible en alemany i italià en les properes setmanes.

12 de novembre de 2010 - Campanya eleccions al Parlament de Catalunya a l'Hospitalet
L'Hospitalet de Llobregat

La campanya electoral arriba a l'Hospitalet

El passat divendres 12 de novembre a les 21h es va celebrar a l'Hospitalet l'acte de campanya d'Esquerra del Baix Llobregat, que va comptar amb la presència de Joan Puigcercós, candidat a la presidència de la Generalitat i Anna Simó, candidata número 3 a les llistes d'Esquerra. El líder independentista a l’acte central d’Esquerra al Baix Llobregat, va assegurar davant de més de 300 assistents, que ‘aquest PP no pot ser decisiu’ perquè ‘anirem enrere’. ‘Són les conquestes dels nostres avis i dels nostres pares’, va dir, ‘per nosaltres i pels nostres fills no ho podem permetre’. I en aquest sentit va destacar que ‘el PP ataca Catalunya per guanyar vots’, ‘va en contra de la nostra llengua i la nostra cultura’ i ‘vol dividir la nostra societat en dos’, a més d’estar ‘teledirigit des de Madrid’. ‘El dia que a Camacho se li acabi la pila li diran cap a casa i que vingui un altre’. Uilitzant dos daus inflables: un d’Esquerra i l’altre del PP, Puigcercós i Anna Simó, han explicat la diferència entre que un i l’altre siguin decisius en la governabilitat de Catalunya.

imatge actual de les Peixateries velles
Malgrat de Mar

Una carpa

Amb la remodelació del Barri Antic ha desaparegut un espai emblemàtic del municipi com eren les Peixateries velles. Si que s’ hi han conservat els elements protegits catalogats al POUM, les columnes i  taulells, però hem perdut la coberta d’un espai que a més d’ésser respectuós amb la memòria col•lectiva era idoni per desenvolupar un ampli ventall d’activitats dinamitzadores de la vida social, cultural i pública del municipi.  Altres poblacions han resolt aquesta falta d’espais amb la instal•lació d’una carpa polivalent per donar servei a entitats i associacions que organitzen activitats en totes les èpoques de l’any, i       també com a lloc on programar-hi  diferents activitats per les seves Festes Majors. Des d’ERC hem traslladat a PSC-PP la necessitat d’aportar una solució a aquesta mancança d'aquest tipus d'espai cobert en el municipi i pensem que la possibilitat d’utilitzar una carpa, sigui de propietat o de lloguer, seria una bona solució.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Ple Ordinari Municipal mes de NOVEMBRE 2010

El proper dilluns 15 de novembre de 2010 a les 8 del vespre al Centre Social de Cubelles - Joan Roig i Piera, 3/5 - es celebrarà el Ple Ordinari Municipal del mes de NOVEMBRE 2010 que seguirà el següent Ordre del Dia: 1. Aprovació d'actes 2. Presa de possessió del Sr. Xavier Toscano Granell com a regidor de la corporació. 3. Informacions de Presidència 4. Donar compte dels Decrets de l'Alcaldia. 5. Donar compte dels temes de personal. 6. Donar compte al Ple de l'aprovació definitiva de l'ordenança municipal reguladora del lliure accés a les activitats de serveis i el seu exercici en l`àmbit territorial de Cubelles. 7. Aprovació, si s'escau, de la modificació del pressupost per l'exercici 2010, de suplements de crèdit (expedient 2222/30/10). 8. Aprovació, si s'escau, de la modificació de pressupost per l'exercici 2010 de canvi de finançament, expedient 2222/29/10. 9. Aprovació, si s'escau, de la modificació de pressupost per l'exercici 2010 de canvi de finançament de les obres noves instal·lacions al cementiri, expedient 2222/20/10.

Joan Puigcercós, Terrassa
Terrassa

Puigcercós: 'Mas fa trampa quan diu que no hi ha diners per fer polítiques socials, però vol treure l’impost de successions als més rics'

El president d’Esquerra i cap de llista a les eleccions al Parlament de Catalunya, Joan Puigcercós, ha acusat avui Mas de ‘fer trampa quan diu que no podrà fer polítiques socials perquè no hi ha diners a la caixa del Govern, però anuncia la supressió de l'impost de successions als mes rics’. Puigcercós ha recordat que ha estat gràcies a Esquerra que més d’un 90% de la ciutadania s’ha beneficiat de la rebaixa de l’impost, i els ha acusat de voler fer una ‘política per a una minoria’. El líder d’Esquerra ha demanat a tota la ciutadania fer un esforç per construir un país més cohesionat que es tradueixi en el suport a Esquerra a les urnes. ‘Amb un país cohesionat serà més fàcil assolir la independència, per això el PP fomenta la divisió social’, ha dit Puigcercós. ‘Per això no podem permetre que el PP sigui l’àrbitre de la política catalana i CiU sumi amb ells, perquè aquest pacte ja el coneixem i va ser l'origen als mals d'avui’. Puigcercós ha qualificat Sánchez-Camacho d’’holograma, un ninot de Rajoy’, i ha dit que ‘hem de convèncer els indecisos que ERC és el vot útil i valent davant el vot ocult del PP’.

Federació de Lleida

Mòdol diu que el Govern d'Entesa ha estat qui ha fet les infraestructures mentre que CiU només en parlava

El republicà Carmel Mòdol ha elogiat la figura del delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, també d'ERC, per contestar les declaracions que aquest dissabte ha fet el cap de llista de CiU per Lleida, Albert Batalla, sobre el COU d'Àger (Noguera). Segons Mòdol, el gran responsable que avui en dia aquest centre sigui una realitat és el delegat del Govern i també altres membres d'ERC que l'han acompanyat en el projecte. Per aquest motiu ha considerat que ha estat el Govern d'Entesa el qui durant els darrers anys ha portat a terme posant 'pedra sobre pedra' tots els nous equipaments arreu del territori. Mòdol ha remarcat que “ a l'època de governs ultramajoritàris de CiU es parlava molt de tots aquests projectes però es feia molt poca cosa ”. En aquest sentit, el dirigent republicà ha afirmat que “el senyor Batalla pot explicar cançons, que algunes poden ser més divertides que unes altres, però aquesta no ho és gens”. En aquesta línia, el número dos per Barcelona d'ERC, Ernest Benach, ha lamentat que en campanya de vegades els partits perdin una mica la perspectiva del que es diuen i s'afirmin “coses exagerades com el que ha dit avui CiU sobre el COU”.

Federació de Lleida

Esquerra avisa que si no son decisius en el proper govern la Llei del Cinema no prosperarà

Carmel Mòdol, candidat per Lleida d’Esquerra al Parlament de Catalunya ha assegurat avui, davant dels cinemes Lauren de Lleida, que si la seva formació no és decisiva la propera legislatura, la nova Llei del Cinema, que garanteix el 50 per cent de pel•lícules doblades al català, no prosperarà. Mòdol, qui fa quatre anys ja va denunciar el greuge que pateix el nostre cinema al no haver pràcticament pel•lícules en català, ha fet paròdia avui de la cartellera d’aquests cinemes de Lleida, denunciant que de les 13 pel•lícules que s’emeten, només n’hi ha una en català. En aquest sentit ha dit que la pel•lícula “Bon Appétit, la historia de dos amigos que se besan” podrien ser el PP i el PSOE “i la seva lluita comuna i constant per mantenir el català a les catacumbes, l’última jugada l’ha fet el PSOE amb la Unió Europea per no impulsar les traduccions al català perquè resulta que la crisi afecta també a les traduccions”. De la pel•lícula “Los Otros Dos”, el diputat ha parodiat a CiU i PSC “perquè els hem tingut que arrossegar al compromís amb la llengua i no han mostrat valentia per impulsar el català ni la Llei del Cinema”.

Federació de Girona

Carme Capdevila reclama el traspàs de l’aeroport de Girona per acabar amb el model centralista d’AENA

La cap de llista d’Esquerra a les eleccions al Parlament per Girona, Carme Capdevila, ha reclamat avui el traspàs de l’aeroport Girona-Costa Brava per acabar amb el model centralista d’AENA. La candidata independentista ha recordat que l’episodi del trasllat de vols de la companyia Ryanair a Barcelona ‘pot posar en qüestió el futur de l’aeroport gironí’, un fet que demostra que ‘sense el traspàs dels aeroports a la Generalitat el nostre país sempre estarà en mans del model centralista d’AENA’. ‘Aquest és un model perjudicial per a les comarques gironines’, ha afirmat. Durant els 9 primers mesos de 2010, s’han perdut com a mitjana un 12% de viatgers a l’aeroport de Girona. Capdevila ha assegurat que cal recuperar aquests viatgers, ‘pel turisme i per l’economia gironina’. Per això ha reclamat que ‘l’aeroport de Girona estigui en mans gironines per poder decidir sobre mesures com les taxes aeroportuàries, per atraure i mantenir les companyies’.

Oliveras i Rubio
Bages

Esquerra Bages dóna el tret de sortida a la campanya des de Sant Vicenç

Oliveras va recordar que en aquests comicis al Parlament de Catalunya "el país s'hi juga molt; s'hi juga el futur i corre el risc d'anar enrere en polítiques socials i nacionals, sobretot si el PP esdevé la tercera força. Cal gent valenta que voti l'opció que millor defensa els interessos de Catalunya, Esquerra". Oliveras també va recordar que el Bages Esquerra compta amb el valor afegit de tenir a Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor i diputada en l'anterior legislatura, en el número 4 de la llista dels republicans. Coincidint amb l'inici de la campanya, Esquerra Bages ha activat una pàgina de Facebook de la seva candidata, Laura Vilagrà -que ja compta amb un perfil personal- en què tant ella com membres de la comarcal faran campanya a la xarxa, respondran les preguntes dels internautes i informaran dels actes i les novetats de la campanya, tant a nivell del Bages com nacional. Els propers actes de campanya a la comarca: * Avinyó, 14 de novembre, 20:30h, sala Catalunya, amb Josep Huguet * Santa Maria d'Oló, 15 de novembre, 20.

Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

Comencem la batalla per les Eleccions al Parlament de Catalunya

Abans de l'inici, tots els companys i companyes vam fer un sopar electoral per agafar forces. Tot seguit vam començar la primera de les tres sortides que farem per a clavar tot el material de campanya. Si ens voleu acompanyar, cada dilluns a partir de les 9 del vespre ens trobareu voltant amb la nostra furgoneta electoral. Endavant Gent Valenta! Hem d'evitar deixar Catalunya en mans espanyoles del PP. Vot útil independentista. Vota Esquerra Republicana de Catalunya!

Àngel Pérez, Joan Puigcercós, Pere Nolasc Rami, Sergi Bonilla
Castellbisbal

Acte Central de Campanya al Vallès Occidental

Al passat dissabte 13 de novembre es va celebrar l'acte central de campanya per les Eleccions al Parlament de Catalunya d'enguany. Va obrir l'acte L' Isaac Albert, portaveu de l'Ajuntament de Terrassa. Tot seguit va intervenir en Marc Sanglas, que s'estrena com candidat de la nostra comarca i número sis a la llista de Barcelona. Al seu discurs va apuntar que personalment s'explica millor en les distàncies curtes i que per poder convèncer als indecisos, està fent una campanya pels pobles de Catalunya per petits que siguin, com la que vam fer a Castellbisbal, amb independentistes que no tenen del tot aclarit el sentit del seu vot. L'Anna Simó va parlar de les etiquetes. Va dir que fins ara no més teníem l'etiqueta d'independentistes tot i que darrerament hi ha qui diu que no ho som, però qui ecológicament defensa que no es trinxi els Vallesos amb el quart cinturó, som nosaltres, qui defensa una educació com cal, som nosaltres, qui defensa una sanitat sense coopagament, som nosaltres, qui defensa la nostre llengua, som nosaltres, tot i que aquestes etiquetes no ens la posen.

Abocador Elena
Cerdanyola del Vallès

ICV-EUiA vol instal·lar un abocador a l'argilera de l'empresa Almar

La Secció Local d'Esquerra de Cerdanyola del Vallès manifesta amb aquest comunicat quin és el seu posicionament al respecte de la notícia apareguda a el dia 9 de novembre al diari El Punt segons la que l'ex-alcalde de la ciutat, Antoni Morral (ICV-EUiA) proposa instal·lar un segon abocador comarcal a la ciutat: 1.- Considerem molt preocupant que ICV-EUiA obri les portes a la possibilitat de que a la nostra ciutat pugui instal·lar-se un segon abocador comarcal com el que actualment està operant a la Plana del Castell. Ja en el seu moment vam oposar-nos, fins i tot formant part d'un govern encapçalat pel propi Toni Morral, a que s'obrís un primer abocador que de rerefons només presentava unes ànsies molt concretes per aconseguir recursos fàcils a canvi de malbaratar encara més les condicions ambientals del corredor biològic entre Collserola i Sant Llorenç de Munt i la Serra de l'Obac. 2.- Apostem per que el rebliment de l'argil·lera de l'empresa Almar es realitzi segons les seves previsions inicials i sota estricte control de l'Agència Catalana de Residus, a partir de terres i runes que no comportin cap risc ambiental per a la zona.