Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Algemesí

Esquerra lamenta l'exclusió del requisit lingüístic a la nova llei d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana

Esquerra Republicana del País Valencià, segons ha declarat el seu president, Agustí Cerdà, considera 'un atac intolerable als drets dels valencians i valencianes' la reforma de la Llei d'ordenació i gestió de la Funció Pública Valenciana, aprovada aquest dimarts a les Corts amb els vots a favor de PP i PSOE i que ha deixat fora del text, novament, el requisit lingüístic. En paraules del dirigent republicà, aquest fet comporta, a més, 'la confirmació de quina és la situació política al nostre país, amb una majoria parlamentaria espanyolista, representada per PP i PSOE, que treballa sistemàticament per negar la realitat nacional, cultural i lingüística del País Valencià'. El president d'ERPV ha criticat durament el posicionament del PSOE, que malgrat el seu compromís amb la Plataforma a Favor del Coneixement del Valencià per a l'Accés a un Lloc de Treball de les Administracions Valencianes, ha votat favorablement aquesta reforma de la llei. 'Per al que no hi ha cap excusa', ha dir Cerdà en al·lusió a les paraules de Joan Ignasi Pla, 'és per a supeditar el requisit lingüístic a altres “interessos generals”.

Bages

ERC Bages passa pàgina de l’episodi de la sentència i fa una crida a votar només opcions independentistes a les pròximes eleccions

1- Un cop llegida la recent sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, afirmem que el resultat final del procés de reforma estatutària, impulsat en un primer moment per la nostra formació, ha estat un absolut fracàs, tan perquè no s’han aconseguit els objectius o aspiracions inicials, com perquè el resultat final ha deixat en una situació jurídica molt difícil el sistema autonòmic que ens regeix. 2- La sentència no només demostra una vegada més que l’Estat espanyol no té cap interès en esdevenir un estat plurinacional, sinó que talla de soca-rel qualsevol possibilitat de seguir augmentant l’autogovern de Catalunya dins de l’ordenament jurídic actual. 3- Amb tot, volem manifestar que per a nosaltres el contingut de la sentència, de la qual tampoc esperàvem gran cosa, no és rellevant. I allò que volem posar de manifest és el fet que en aquesta ocasió la separació de poders, que per a nosaltres és el pilar fonamental del funcionament de qualsevol democràcia, s’ha negligit: el poder judicial ha passat per sobre del poder legislatiu, esmenant una llei aprovada per dos parlaments democràtics, i pel poble català en referèndum.

Llagostera

Moció aprovada per tots els grups municipals de l'Ajuntament de Llagostera

Atès que el dia 28 de juny de 2010 el Tribunal Constitucional ha dictat sentència en relació l'Estatut de Catalunya, que ha significat una retallada considerable als principals eixos de l'Estatut, i ha suposat una retallada al nostre horitzó nacional i d’autogovern Atès que no s’ha respectat la voluntat ni la legitimitat de les institucions i del poble de Catalunya, expressada democràticament i aprovada mitjançant referèndum. Atès que cal una resposta democràtica, unitària i coherent amb els valors que ens han mantingut vius com a país al llarg de la història. En relació als antecedents exposats els grups sotasignants ACORDEM I MANIFESTEM PRIMER.- Que el poble de Catalunya ha expressat de forma lliure i democràtica, la seva voluntat a través de l’aprovació de l’Estatut d’autonomia de Catalunya. SEGON.- Defensar el contingut íntegre de l’Estatut d’autonomia de Catalunya. TERCER.- Que l'Ajuntament de Llagostera expressa el seu rebuig a la sentència sobre l’Estatut de Catalunya i a qualsevol rebaixa que modifiqui la voluntat expressada democràticament pel poble de Catalunya a través del seu Parlament i posteriorment ratificada per referèndum.

Pep Mur
Granollers

ERC s’abstè al ple en l’aprovació del 2on Pla Estratègic

El Grup Municipal d’ERC es va abstenir ahir al Ple en la votació del Segon Pla Estratègic (PE) de Granollers, tal i com ho va fer el passat 1 de juny al Consell Directiu del PE. Malgrat que ERC ha participat de forma activa durant tot el procés d’elaboració del PE, fent arribar de forma continua propostes tant metodològiques com de contingut a l’equip de govern, finalment no ha donat el seu recolzament al document propositiu. Entenem que s’ha perdut l’oportunitat per dibuixar una estratègia que ens apropi a un model de ciutat diferent. El principal motiu que ha portat a Esquerra ha abstenir-se respecte aquest projecte té la seva arrel en la metodologia emprada per l’equip de govern, tal i com el grup municipal ha reiterat en diverses ocasions. Ja des del l’inici del procès d’elaboració, ERC va manifestar el seu desacord amb la metodologia que l’equip de govern volia portar a terme, ja que el plantejament no propiciava la participació de la ciutadania menys organitzada, i potser menys motivada.

Granollers

El Ple rebutja la moció d’ERC en suport al dret a decidir

El consitori va rebutjar ahir, en sessió plenària, la moció presentada per Esquerra en suport a la Iniciativa Popular presentada al Parlament de Catalunya, i admesa a tràmit per la Mesa, amb la finalitat que es convoqui un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya, d’acord amb la recent aprovada Llei de Consultes. Aquesta moció, a la que tant el PSC com el PP hi van votar en contra, volia reafirmar el compromís del món local amb el dret a decidir del poble català, i com a mostra d’aquest compromís facilitar la recollida de signatures que s’iniciarà en les properes setmanes. També comprometeria a l’Ajuntament de Granollers, en cas d’aprovar-se, a reclamar la màxima unitat d’acció entre organitzacions que treballin amb la finalitat d’enfortir les condicions per millorar l’exercici del dret a decidir.

Sant Esteve Sesrovires

Declaració d'Esquerra sobre la setència de l'Estatut

El 30 de setembre de 2005, el Parlament de Catalunya va aprovar, per amplíssima majoria, el projecte de nou Estatut d’Autonomia. Aquell text, expressió unitària dels anhels d’autogovern del nostre poble, va patir severes retallades en el seu tràmit al Congrés dels Diputats de Madrid, cosa que va provocar que Esquerra en demanés el vot contrari en el referèndum posterior. Malgrat les retallades, una majoria de ciutadans va votar que sí perquè va entendre que era millor aquell petit avenç que no quedar-nos sense res. Esquerra va acatar el resultat del referèndum i es va comprometre a defensar el desplegament del nou Estatut amb  fermesa i ambició, és el que hem fet fins ara. La sentència que ara el TC acaba de fer pública significa la segona retallada greu de l’estatut i representa un xoc de legitimitats. A un costat, la legitimitat del poble de Catalunya ja expressada a les urnes per referèndum. A l’altre costat, 10 magistrats d’un alt tribunal fortament desprestigiat i convertit en camp de batalla dels interessos inconfessables dels grans partits espanyols.

Palamós i St. Joan

Declaració d'Esquerra sobre la sentència de l'Estatut

El 30 de setembre de 2005, el Parlament de Catalunya va aprovar, per amplíssima majoria, el projecte de nou Estatut d’Autonomia. Aquell text, expressió unitària dels anhels d’autogovern del nostre poble, va patir severes retallades en el seu tràmit al Congrés dels Diputats de Madrid, cosa que va provocar que Esquerra en demanés el vot contrari en el referèndum posterior. Malgrat les retallades, una majoria de ciutadans va votar que sí perquè va entendre que era millor aquell petit avenç que no quedar-nos sense res. Esquerra va acatar el resultat del referèndum i es va comprometre a defensar el desplegament del nou Estatut amb fermesa i ambició, és el que hem fet fins ara. La sentència que ara el TC acaba de fer pública significa la segona retallada greu de l’estatut i representa un xoc de legitimitats. A un costat, la legitimitat del poble de Catalunya ja expressada a les urnes per referèndum. A l’altre costat, 10 magistrats d’un alt tribunal fortament desprestigiat i convertit en camp de batalla dels interessos inconfessables dels grans partits espanyols.

Cerdanyola del Vallès

Sobre la sentència emesa pel Tribunal Constitucional respecte al vigent Estatut d'Autonomia de Catalunya

La Secció Local d'Esquerra de Cerdanyola del Vallès manifesta amb aquest comunicat quin és el seu posicionament al respecte de la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la catorze articles del vigent Estatut d'Autonomia de Catalunya i fa interpretació de 27 més: 1.- Un cop llegida la sentència, podem afirmar que el resultat final del procés de reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya ha estat un absolut fracàs de la pràctica política autonomista. La via estatutària ha quedat superada per les circumstàncies marcant un sostre en l'augment de l'autogovern i demostrant-se insuficient com a estratègia que pugui donar resposta als anhels de la nació catalana. 2.- Ben al contrari del que pot interessar manifestar a una part gens menyspreable de la classe política catalana, la sentència afecta a qüestions fonamentals del vigent estatut en quant al seu fons. Per altra banda, és important assenyalar que a nivell de formes, el Tribunal Constitucional ha ignorat la voluntat que el poble català va expressar democràticament i de manera majoritària al referèndum de ratificació.

Olot

Estatut sentenciat: ADÉU ESPANYA!!!

Ara, més que mai, es demostra la necessitat de ser Estat. Molts són els laments que ha provocat la sentència del Tribunal Constitucional, respecte de l’Estatut de Catalunya. Nosaltres creiem que, lluny de lamentar-nos, hem de congratular-nos que una vegada més España s’hagi mostrat tal com és: un Estat que no accepta la diferència i la pluralitat. Ara, més gent ho te clar! Ha passat molt temps i han passat moltes coses, és cert. Sorgí del Parlament de Catalunya -30/setembre/2005- un Estatut prou “potent”. No era el que volíem des d’ERC, que sempre hem optat per la independència, però representava una millora important. Aquell Estatut, en prou feines varem tenir temps de conèixer-lo. Els socialistes s’apressaren a anunciar-hi esmenes. Els de CiU (aquesta vegada deixant en Durant fora de la foto) varen pactar una primera gran retallada amb el pacte “Mas/Zapatero”. I passà per les Cambres espanyoles, i passà pel ribot d’en Guerra, i passa les mil i una, fins a quedar irreconeixible.

7a Arrossada Popular
Sant Quirze del Vallès

L'Arrossada d'Esquerra torna a omplir de gom a gom el carrer!

El passat diumenge 20 de juny, Esquerra va celebrar la 7a Arrossada Popular per a cel·lebrar l'aniversari de la secció local, el Casal 25 d'abril. Per segon any conscutiu, 150 veïns i veïnes de Sant Quirze van omplir totes les taules i cadires col·locades al C/ Alfons XIII per a menjar un bon plat d'arròs en família i bona companyia. Enguany, es van servir 15Kg d'arròs, tot i que aquest es va fer esperar una mica, ja que fins a 2/4 de 3 no va estar llest degut a les males passades que va jugar el vent als cremadors de la cassola, fent que s'apaguessin i perdessin potència en reiterades ocasions. Finalment els responsables de la cuina van poder solventar satisfactòriament l'incident. De postres, com l'any passat, els diferents membres de la secció local van repartir coca de forner, cafès i mistela per a tots i totes. El cost total de l'arrossada ha estat de 900€, finançat per les aportacions voluntàries de militants, simpatitzants i per la secció local. Esperem que l'any vinent encara sigueu més els veïns i veïnes del poble que vingueu i participeu en aquesta activitat que fem amb molt de gust i estima per a tots i totes vosaltres!! Podeu visualitzar les fotografies allotjades a un servidor extern (Flikr) prement AQUÍ

Vilafranca del Penedès

Esquerra reclama un ple extraordinari per rebutjar la sentència del Tribunal Constitucional contra Catalunya

Des d’Esquerra es crida a assistir a la manifestació unitària del 10 de juliol Davant la sentència emesa a la tarda d’ahir dilluns per part del Tribunal Constitucional envers l’estatut de Catalunya, Esquerra-Vilafranca reclama un Ple Extraordinari de l’ajuntament Vilafranca per rebutjar la sentència del Tribunal Constitucional en contra de l’estatut. La sentència és la segona gran retallada que pateix l’estatut de Catalunya i representa un xoc de legitimitats: per una banda la voluntat del poble expressada lliurement a les urnes en referèndum; i per l’altra els 10 magistrats d’un TC deslegitimat i desprestigiat que únicament ha servit per donar compliment als designis dels dos grans partits nacionalistes espanyols. La sentència ha declarat inconstitucionals 14 articles i n’ha reinterpretat 27, entre els quals els que fan referència a la planificació territorial de Catalunya en vegueries. Amb aquesta sentència el TC trenca el pacte constitucional i limita de forma unilateral el marc autonòmic d’esquenes a la voluntat del poble català i de les seves institucions.

Vilafranca del Penedès

A proposta d'Esquerra, l’Ajuntament de Vilafranca i centres escolars signen els convenis del programa de llibres

A proposta d'Esquerra, l’Ajuntament de Vilafranca i centres escolars signen els convenis del programa de llibres El curs vinent s’impulsarà per tercer any a Vilafranca el Programa d’Ajuts per a l’Adquisició de Llibres de Text i Material Escolar S’ha signat amb els responsables dels centres escolars de Vilafranca, els convenis del programa d’ajuts per al finançament dels llibres de text i material escolar de l’etapa d’escolarització entre els 3 i els 12 anys, que l’Ajuntament impulsa per tercer curs consecutiu “amb l’objectiu de fomentar l’ús racional dels recursos, educar per a la conservació i la reutilització del material i garantir a les famílies un estalvi econòmic important en l’adquisició dels llibres de text”. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora d’Educació, Ramona Suriol, han rebut els directors de les escoles i presidents de les AMPA. També el regidor d’Esquerra, Pep Quelart, ha assistit a l’acte, ja que la proposta de desenvolupar el programa a Vilafranca es va fer des del seu grup municipal.

Vacarisses

Declaració d'Esquerra sobre la sentència de l'Estatut

El 30 de setembre de 2005, el Parlament de Catalunya va aprovar, per amplíssima majoria, el projecte de nou Estatut d’Autonomia. Aquell text, expressió unitària dels anhels d’autogovern del nostre poble, va patir severes retallades en el seu tràmit al Congrés dels Diputats de Madrid, cosa que va provocar que Esquerra en demanés el vot contrari en el referèndum posterior. Malgrat les retallades, una majoria de ciutadans va votar que sí perquè va entendre que era millor aquell petit avenç que no quedar-nos sense res. Esquerra va acatar el resultat del referèndum i es va comprometre a defensar el desplegament del nou Estatut amb fermesa i ambició, és el que hem fet fins ara. La sentència que ara el TC acaba de fer pública significa la segona retallada greu de l’estatut i representa un xoc de legitimitats. A un costat, la legitimitat del poble de Catalunya ja expressada a les urnes per referèndum. A l’altre costat, 10 magistrats d’un alt tribunal fortament desprestigiat i convertit en camp de batalla dels interessos inconfessables dels grans partits espanyols.

Sant Esteve Sesrovires

Jordi Ausàs. La Llei de consultes popular

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha realitzat una conferència sobre la Llei de consultes populars per via de referèndum en un acte al Casino de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) dilluns, 28 de juny. L'acte públic, organitzat per la Secció Local d'Esquerra de Sant Esteve Sesrovires, ha estat presentat per la seva presidenta, Carme Rallo. Jordi Ausàs. Llei de consultes

Vilassar de Dalt

L'Estatut ha mort, visca la independència!

Ja ha arribat la sentència del Tribunal Constitucional. Aquesta sentència que semblava eternitzar-se fins l'infinit ha acabat apareixent per retallar el nostre Estatut, ja malmès des del seu naixement per les maniobres partidistes de CiU i el PSOE. A falta d'una lectura profunda de la sentència per dimensionar l'agressió a què hem estat sotmesos, la conclusió és clara: Espanya, en la forma del TC, ha decidit actuar lesivament sobre la voluntat del poble català, ja sigui reinterpretant articles o bé simplement anul·lant-los. Catalunya no es pot quedar de braços plegats mentre l'estat espanyol intenta sotmetre'ns una vegada i una altra. Cal donar un pas endavant, un pas que ens porti més enllà del que mai s'ha anat Cal trencar amb els llaços que ens estrenyen i ens oprimeixen. Cal reprendre l'impuls per una Catalunya lliure. L'Estatut ha mort. Visca la independència!

Camp de Morvedre

Esquerra Camp de Morvedre participa en diverses activitats per commemorar el Dia Internacional per la visibilitat LGTB.

Esquerra Camp de Morvedre ha participat al llarg del mes en diverses activitats al voltant de la commemoració del Dia de la visibilitat LGTB que s’ha celebrat aquest 28 de juny. Diversos membres del partit republicà han assistit al actes que ha organitzat el Col·lectiu Diversament del Camp de Morvedre des de la inauguració de l’exposició “Invisibles: Natures Transgressores” de l’artista colombià Manuel Velandia, sopars i xarrades, la manifestació de dissabte passat a València fins a la cloenda de les jornades Espais per la diversitat sexual que ha estat a càrrec de Fernando Delgado, el periodista canari afincat a la nostra comarca i que llegia un interessant discurs on criticava les actituds hipòcrites i repressores de sectors de la dreta més retrògrada i de l’esglèsia catòlica espanyola. A més, a petició d’Esquerra-Faura, ahir a un dels balcons de l’edifici de l’Ajuntament es penjà la bandera arc iris. Això sí, el seu president Domènec Garcia criticava “les seues reduïdes dimensions i mala ubicació, símbol de les dificultats que encara pateixen les persones d’aquest col·lectiu per fer-se visibles a una societat homòfoba on fins i tot en èpoques massa recents es torturava i tancava a la presso a tot aquell “sospitós” de ser homosexual”.

Santa Coloma de Farners

DECLARACIÓ D'ESQUERRA SOBRE LA SENTÈNCIA DE L'ESTATUT

El 30 de setembre de 2005, el Parlament de Catalunya va aprovar, per amplíssima majoria, el projecte de nou Estatut d’Autonomia. Aquell text, expressió unitària dels anhels d’autogovern del nostre poble, va patir severes retallades en el seu tràmit al Congrés dels Diputats de Madrid, cosa que va provocar que Esquerra en demanés el vot contrari en el referèndum posterior. Malgrat les retallades, una majoria de ciutadans va votar que sí perquè va entendre que era millor aquell petit avenç que no quedar-nos sense res. Esquerra va acatar el resultat del referèndum i es va comprometre a defensar el desplegament del nou Estatut amb fermesa i ambició, és el que hem fet fins ara. La sentència que ara el TC acaba de fer pública significa la segona retallada greu de l’estatut i representa un xoc de legitimitats. A un costat, la legitimitat del poble de Catalunya ja expressada a les urnes per referèndum. A l’altre costat, 10 magistrats d’un alt tribunal fortament desprestigiat i convertit en camp de batalla dels interessos inconfessables dels grans partits espanyols.

Esquerra presenta al·legacions al Pla Integral de Residus (PIR) 2010 de la Generalitat Valenciana.

Esquerra-Almassora, després d'examinar el projecte que s'ha trobat a exposició pública fins aquest dilluns, i una vegada escoltada les opinions tècniques dels grups ecologistes més importants del País Valencià, ha presentat al·legacions i propostes de millora a un text que segons el seu secretari de Medi Ambient, Sergi Alejos, són imprescindibles per a que aquest nou marc normatiu siga responsable i conseqüent amb la problemàtica que te el nostres país en quant a la gestió dels residus urbans. Aquest PIR 2010, lluny de dotar d'eines a les mancomunitats per a fer una recollida selectiva racional dels residus, aposta per la incineració d'una manera clara i a gran escala. Els nostres abocadors estan colmatats, i el de la mancomunitat on es troba Almassora, no és una excepció, és més, ja va haver de demanar una nova autorització per a poder abocar per damunt de la línia d'horitzó que venia marcada pel projecte i llicencia anteriorment concedida (abocador d'Onda). Aquest exemple, el qual no és una cap excepció, com no ho són les escombreries que viatgen des del Baix Maestrat a Alacant i Múrcia diàriament per no tindre cap planta de gestió ni abocador allà on es generen els residus.