Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Caldes de Malavella

Ple municipal,Juliol 2010 (BIM)

Quina valoració ha de fer el ciutadà de Caldes sobre la tasca de l’equip de govern quan sàpiga que el poble del costat, Llagostera, i d’altres han rebut subvencions milionàries de 3.700.000 € mitjançant el Pla de barris de la Generalitat, per arreglar i reactivar el nucli històric o el centre del poble, i que l’equip de govern de la PIC ni tant sols s’ha presentat a cap convocatòria en tres anys? Què diran els veïns del Llac del Cigne, Malavella Park i Tourist Club quan sàpiguen que per tercer any consecutiu les subvencions per a l’adequació de les seves urbanitzacions passen de llarg i van a parar al municipi veí de Vidreres i d’altres de selvatans com Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu? Conseqüència de no buscar, ni moure’s prou per aconseguir aquestes subvencions: que les obres les pagaran els veïns! Pregunteu-ho sinó als de la Plaça de Sant Esteve i entorn. Però, què podeu esperar dels de la PIC si perden, contínuament, el temps, buscant noms per a places i gestionant qüestions banals, en comptes de preocupar-se per la butxaca i pels problemes reals dels caldencs!

Amposta

Èxit participatiu a l’acte 'Construïm Amposta, construïm les Terres de l’Ebre'

Divendres, 2 de juliol, a les 20.30 h, va tenir lloc al Casal Municipal d’Amposta, l’acte ‘Construïm Amposta, construïm les Terres de l’Ebre’, que va ser presentat per Susanna Sancho, candidata número dos de les llistes d’Esquerra per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Mitjançant diverses presentacions audiovisuals es van explicar la majoria d’actuacions i infraestructures que s’han aconseguit a Amposta i a les Terres de l’Ebre amb l’acció de govern d’Esquerra. A l’acte hi van intervenir Adam Tomàs, candidat a l’alcaldia d’Amposta, Lluís Salvadó, delegat del Govern i secretari de Política Territorial i Medi Ambient d’Esquerra, i Marta Cid, diputada del Parlament de Catalunya.

Manresa

L’Aula de Música Tradicional tindrà seu a Manresa

La capital del Bages acollirà la seu de l’Aula de Música Tradicional i Popular a la Catalunya Central, a partir del curs que ve. L'Aula estarà estretament vinculada a l'Escola Municipal i Conservatori de Manresa per tal d'unir esforços en aquest sentit i d'oferir una proposta formativa que pugui interessar a les entitats populars i tradicionals de Manresa i de la comarca. D'entre les assignatures que oferirà l'Aula, cal destacar el violí tradicional, instruments de pua, gralla i percussió. L'oferta es complementarà amb matèries de context (folklore, dansa, conjunts instrumentals, etc). Igualment també s'incidirà en l'objectiu de crear nous repertoris i noves maneres d'interpretació contemporànies de la música tradicional. És per això que també es crearan sinergies amb la Fira Mediterrània de Manresa. L’Aula és un programa formatiu del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya que, a través del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, que dirigeix el nostre company Ramon Fontdevila, vetlla per la promoció dels instruments i músiques tradicionals proporcionant una formació artística en aquest camp que garanteix la màxima qualitat.

Berguedà

Retallada Estatut

NOTA PREMSA ESTATUT ESQUERRA BERGUEDÀ passa pàgina de l’episodi de la sentència i fa una crida a votar només opcions independentistes a les pròximes eleccions 1- Un cop llegida la recent sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, afirmem que el resultat final del procés de reforma estatutària, impulsat en un primer moment per la nostra formació, ha estat un absolut fracàs, tan perquè no s’han aconseguit els objectius o aspiracions inicials, com perquè el resultat final ha deixat en una situació jurídica molt difícil el sistema autonòmic que ens regeix. 2- La sentència no només demostra una vegada més que l’Estat espanyol no té cap interès en esdevenir un estat plurinacional, sinó que talla de soca-rel qualsevol possibilitat de seguir augmentant l’autogovern de Catalunya dins de l’ordenament jurídic actual. 3- Amb tot, volem manifestar que per a nosaltres el contingut de la sentència, de la qual tampoc esperàvem gran cosa, no és rellevant.

Berguedà

Autocar manifestació dia 10 de juliol

El proper dissabte 10 de juliol s’ha convocat una manifestació de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sota el lema “Som una nació. Nosaltres decidim”. L’acte tindrà lloc a Barcelona el dissabte 10 de juliol a les 18 h, començant a la cruïlla del Passeig de Gràcia amb l’Avinguda Diagonal, i anirà encapçalat per la pancarta “Som una nació. Nosaltres decidim”, per diverses personalitats de la societat civil i de les principals organitzacions socials, polítiques i culturals del país. En aquest context reivindicatiu, la societat catalana ha de fer més visible que mai la seva capacitat de resposta i la seva voluntat de futur. Així, per Esquerra Republicana de Catalunya, el TC i Espanya representen ja el passat, doncs el nostre futur, no és altre que el dret a decidir. Catalunya com qualsevol nació, té el dret, inalienable per cap constitució, de decidir lliurement el seu futur i aspirar, si vol, a la plena sobirania. És l’hora d’expressar i mostrar amb força i valentia quin és l’únic camí possible, el camí que ha defensat sempre amb constància Esquerra Republicana de Catalunya, el camí de la independència.

Teià

Declaració d'Esquerra sobre la sentència de l'Estatut

El 30 de setembre de 2005, el Parlament de Catalunya va aprovar, per amplíssima majoria, el projecte de nou Estatut d’Autonomia. Aquell text, expressió unitària dels anhels d’autogovern del nostre poble, va patir severes retallades en el seu tràmit al Congrés dels Diputats de Madrid, cosa que va provocar que Esquerra en demanés el vot contrari en el referèndum posterior. Malgrat les retallades, una majoria de ciutadans va votar que sí perquè va entendre que era millor aquell petit avenç que no quedar-nos sense res. Esquerra va acatar el resultat del referèndum i es va comprometre a defensar el desplegament del nou Estatut amb fermesa i ambició, és el que hem fet fins ara. La sentència que ara el TC acaba de fer pública significa la segona retallada greu de l’estatut i representa un xoc de legitimitats. A un costat, la legitimitat del poble de Catalunya ja expressada a les urnes per referèndum. A l’altre costat, 10 magistrats d’un alt tribunal fortament desprestigiat i convertit en camp de batalla dels interessos inconfessables dels grans partits espanyols.

Sant Feliu de Guíxols

Guíxols Decideix organitzarà autobusos per la manifestació del 10 de juliol

La Plataforma Cívica Guíxols Decideix, juntament amb Òmnium Cultural organitzarà autobusos per anar a la manifestació contra la sentència de l'Estatut del proper 10 de juliol a Barcelona. Els autobusos sortiran de l'estació d'autobusos de Sant Feliu de Guíxols (c/ dels enamorats, s/n) el mateix dia 10 a les 3 de la tarda. Per més informació podeu contactar amb la Plataforma a: - Telèfon: 697 400 000 - info@guixolsdecideix.cat

Granollers

Quin és el futur de Granollers?

El passat dimarts al Ple, el Grup Municipal d’ ERC ens varem abstenir en la votació del document propositiu del Segon Pla Estratègic de Granollers. Un document d’objectius i actuacions que es va iniciar fa gairebé dos anys i que, si tenim en compte la seva missió, ens ha de marcar les línies a seguir per assolir la ciutat que volem. El primer que volem dir és que el Grup Municipal d’Esquerra hem seguit molt de prop tot el procés d’elaboració del PE. Som representants d’una part de la ciutadania i per això mateix ens en sentim responsables. Però també, perquè la participació activa en els projectes de la ciutat forma part del nostre tarannà. Des de bon començament, ja des del moment del planteig de la tasca que es pensava portar a terme, varem manifestar el nostre desacord amb la metodologia que l’equip de govern volia portar a terme. Consideràvem que el plantejament no propiciava la participació de la ciutadania menys organitzada, i potser menys motivada, alhora que trobàvem a faltar algunes referències més externes en el debat.

Som una nació
Collbató

El dissabte 10 de juliol tothom a Barcelona

El proper dissabte 10 de juliol diverses entitats i partits han convocat una manifestació sota el lema "Som una nació, nosaltres decidim". L'inici de la manifestació serà a la cruïlla entre Diagonal i Passeig de Gràcia a les 18.00 h. Des d'Esquerra Collbató us animem a tots i totes a defensar la dignitat de Catalunya i el dret a decidir del poble català. Per això hem quedat a les 15.45 h davant de la farmàcia per baixar junts. L'autonomisme s'ha acabat, ara toca la independència!!

Garraf

Podem sentir-nos orgullosos/es

Companyes i companys, La sentència del Tribunal Constitucional no ha fet més que constatar el que ja fa temps que dèiem els independentistes: Les solucions d’encaix amb l’Estat Espanyol, ja siguin autonomistes o federalistes, no tenen cabuda en la seva concepció d’Estat. L’únic camí perquè Catalunya pugui avançar és l’Estat propi. També constatem amb satisfacció com, en resposta a la sentència i a la situació de bloqueig creada, la direcció del nostre partit ha adoptat una postura clara per encarar el camí de la independència, posant com a condició per a qualsevol acord de govern futur la convocatòria del Referèndum sobre la Independència. Una posició política clara que els militants d’Esquerra Independentista hem estat proposant durant els darrers tres anys i que ha estat assumida pel conjunt del partit. La perseverança i el treball honest i en positiu han acabat obtenint els fruits que desitjàvem. L’aposta decidida d’ERC per aprovar i participar en la recollida de signatures de la Iniciativa Popular pel Referèndum d’Independència que hem contribuït a impulsar, i les paraules del President del partit, Joan Puigcercós, en el sentit que ERC no pactarà amb cap força política que no promogui un referèndum oficial d’independència ens fan estar esperançats en aquest sentit.

Garraf

Les polítiques de joventut del segle XXI

El 30 de juny a les set de la tarda n’Eugeni Villalbí, Secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya, visitava Cubelles per parlar-nos de quelcom més que de les polítiques de joventut dutes a terme pel Govern català durant la legislatura que tot just s’esgota. El leitmotiv del col•loqui fou el ja consolidat canvi de paradigma, del triangle limitat a oci-albergs-carnet jove que va caracteritzar les polítiques de joventut durant les darreres dècades del segle XX fins l’ampliació, ja en el XXI, d’aquesta relació triangular amb un nou trinomi: formació-treball-habitatge. Sense renunciar a res del passat però construint el present tot mirant cap al futur. I és que, com l'Eugeni va fer-nos ben palès, el 29,9% d'índex d'atur juvenil al nostre país no és un problema únicament d'avui i d'aquesta franja d'edat sinó de país i de futur, de cohesió i de consolidació de l'Estat de Benestar. Com que a dia d'avui hi ha un factor ineludible en qualsevol debat transversal (i les polítiques de joventut no poden deixar de ser-ho), el dany que ha provocat l'aparició de la crisis financera i econòmica entre els nostres joves va ser un dels temes recurrents, però també - i fins i tot en major mesura – el dany anterior, el de la seva gestació.

bandera, estelada
Tàrrega

Esquerra organitza un autobús per assistir a la manifestació "Som una nació. Nosaltres decidim"

El Tribunal Constitucional ha emès finalment una sentència que torna a retallar l'Estatut, passant per damunt de la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes. Després de quatre anys, els magistrats han acabat decidint que l’Estatut no té cabuda a la Constitució Espanyola. Perquè el TC no només ha sentenciat aquest Estatut, sinó que també ha posat fi a la via estatutària. Les circumstàncies actuals reclamen una iniciativa política que superi el sostre autonòmic a partir d’una consulta ciutadana que permeti als catalans pronunciar-nos democràticament sobre la conveniència de seguir vinculats a Espanya o participar amb veu pròpia a la Unió Europea. A partir d’aquests moments, l’únic camí raonable és el dret a decidir. És per aquest motiu que Esquerra ens adherim a la manifestació NOSALTRES DECIDIM, SOM UNA NACIÓ que s’ha convocat a Barcelona el proper dia 10 de juliol, a les 6 de la tarda i que recolzen diverses entitats i associacions d’arreu dels Països Catalans.

Vilafranca del Penedès

Esquerra: fem una crida a anar a la manifestació!!

Des de dilluns passat el país està remogut i indignat per la sentència que deixa l'Estatut encara més retallat del que ho estava (han quedat tocades parts tan importants com la preferència de la nostra llengua a les administracions públiques, el poder judicial propi, o bé l'organització territorial pròpia en vegueries), una retallada que ha imposat un Tribunal Constitucional totalment deslegitimat i desprestigiat. La indignació però també s’ha d’expressar al carrer. Demanem a tota la militància que acudeixi a la MANIFESTACIÓ UNITÀRIA de tots els partits i de la societat civil que es farà el DISSABTE 10 de JULIOL a la capital del Principat. Des de Vilafranca, Omnium ha organitzat tot d’autocars per poder acudir en massa a aquesta manifestació que porta per lema: SOM UNA NACIÓ, NOSALTRES DECIDIM. Els autocars per anar a la manifestació sortiran a les 16:00h de l’estació d’autocars i tenen un preu de 5 euros per persona. Us animem i us demanem que participeu activament a la manifestació! PER RESERVAR PLAÇA: Envieu un mail a vilafrancapenedes@esquerra.

Nosaltres decidim. Som una nació.
Sant Andreu

10 de juliol "Nosaltres decidim. Som un nació."

El dissabte vinent, 10 de juliol a les 18 h, totes i tots estem convocats a la manifestació amb el lema "Nosaltres decidim. Som una nació." que convoca Òmnium Cultural. Del districte de Sant Andreu sortirem a les 17 h per fer cap a la manifestació des de Sant Andreu de Palomar (Plaça Orfila), al costat de la boca del metro. Mostra un mapa més gran També  sortirem a les 17 h per fer cap a la manifestació des de La Sagrera (Plaça dels Jardins d'Elx), al costat de la boca del metro. Mostra un mapa més gran

Mataró

Autocars gratuïts per la manifestació del dia 10

Esquerra Mataró us vol animar a participar a la manifestació del proper dissabte 10 de juliol a Barcelona en contra de la retallada del Tribunal Constitucional a l'Estatut. La manifestació s'iniciarà a les 6 de la tarda a la cruïlla del Passeig de Gràcia amb l’Avinguda Diagonal. Des d'Esquerra organitzem autocars gratuïts per a anar-hi. Per reservar places, cal que envieu un correu electrònic indicant els noms dels passatgers i un telèfon de contacte a mataro@esquerra.org o per via telefònica al 937582662 de 10 a 13h. Un cop rebuda la reserva, us informarem (via correu electrònic) del punt de trobada i de l’hora de sortida. La llista de passatgers es tancarà el proper dijous a les 14:00h.

Sant Pere de Vilamajor

Declaració d'Esquerra sobre la sentència de l'Estatut

Declaració d'Esquerra sobre la sentència de l'Estatut El 30 de setembre de 2005, el Parlament de Catalunya va aprovar, per amplíssima majoria, el projecte de nou Estatut d’Autonomia. Aquell text, expressió unitària dels anhels d’autogovern del nostre poble, va patir severes retallades en el seu tràmit al Congrés dels Diputats de Madrid, cosa que va provocar que Esquerra en demanés el vot contrari en el referèndum posterior. Malgrat les retallades, una majoria de ciutadans va votar que sí perquè va entendre que era millor aquell petit avenç que no quedar-nos sense res. Esquerra va acatar el resultat del referèndum i es va comprometre a defensar el desplegament del nou Estatut amb fermesa i ambició, és el que hem fet fins ara. La sentència que ara el TC acaba de fer pública significa la segona retallada greu de l’estatut i representa un xoc de legitimitats. A un costat, la legitimitat del poble de Catalunya ja expressada a les urnes per referèndum. A l’altre costat, 10 magistrats d’un alt tribunal fortament desprestigiat i convertit en camp de batalla dels interessos inconfessables dels grans partits espanyols.

Breda

ERC-Breda programa un acte amb el Cercle Català de Negocis (CCN) el proper dimarts 13 de juliol

La Secció Local d'ERC-Breda ha organitzat un acte amb el Cercle Català de Negocis (CCN) el proper dimarts 13 de juliol. La xerrada, que es farà a dos quarts de nou del vespre a la Sala Polivalent del Centre Cívic, comptarà amb la participació de Jaume Gómez Bonamusa, responsable de Comunicacions, i Àlex Sánchez, responsable de Noves Tecnologies de l'entitat. El CCN és una associació empresarial que treballa a favor de la independència de Catalunya, i exposa motius sobretot des del punt de vista econòmic per demostrar la viabilitat d'un Estat propi del nostre país. El CCN està format per empresaris, professionals, directius i autònoms desvinculats de qualsevol opció política, que creuen que la independència és la millor via per assegurar el futur del teixit empresarial català. La xerrada s'emmarca en el seguit d'actes que ha fet la Secció Local d'ERC-Breda per apropar a la vilatania un temàtiques polítiques, culturals o socials.