Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Som una nació
Collbató

El dissabte 10 de juliol tothom a Barcelona

El proper dissabte 10 de juliol diverses entitats i partits han convocat una manifestació sota el lema "Som una nació, nosaltres decidim". L'inici de la manifestació serà a la cruïlla entre Diagonal i Passeig de Gràcia a les 18.00 h. Des d'Esquerra Collbató us animem a tots i totes a defensar la dignitat de Catalunya i el dret a decidir del poble català. Per això hem quedat a les 15.45 h davant de la farmàcia per baixar junts. L'autonomisme s'ha acabat, ara toca la independència!!

Garraf

Podem sentir-nos orgullosos/es

Companyes i companys, La sentència del Tribunal Constitucional no ha fet més que constatar el que ja fa temps que dèiem els independentistes: Les solucions d’encaix amb l’Estat Espanyol, ja siguin autonomistes o federalistes, no tenen cabuda en la seva concepció d’Estat. L’únic camí perquè Catalunya pugui avançar és l’Estat propi. També constatem amb satisfacció com, en resposta a la sentència i a la situació de bloqueig creada, la direcció del nostre partit ha adoptat una postura clara per encarar el camí de la independència, posant com a condició per a qualsevol acord de govern futur la convocatòria del Referèndum sobre la Independència. Una posició política clara que els militants d’Esquerra Independentista hem estat proposant durant els darrers tres anys i que ha estat assumida pel conjunt del partit. La perseverança i el treball honest i en positiu han acabat obtenint els fruits que desitjàvem. L’aposta decidida d’ERC per aprovar i participar en la recollida de signatures de la Iniciativa Popular pel Referèndum d’Independència que hem contribuït a impulsar, i les paraules del President del partit, Joan Puigcercós, en el sentit que ERC no pactarà amb cap força política que no promogui un referèndum oficial d’independència ens fan estar esperançats en aquest sentit.

Garraf

Les polítiques de joventut del segle XXI

El 30 de juny a les set de la tarda n’Eugeni Villalbí, Secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya, visitava Cubelles per parlar-nos de quelcom més que de les polítiques de joventut dutes a terme pel Govern català durant la legislatura que tot just s’esgota. El leitmotiv del col•loqui fou el ja consolidat canvi de paradigma, del triangle limitat a oci-albergs-carnet jove que va caracteritzar les polítiques de joventut durant les darreres dècades del segle XX fins l’ampliació, ja en el XXI, d’aquesta relació triangular amb un nou trinomi: formació-treball-habitatge. Sense renunciar a res del passat però construint el present tot mirant cap al futur. I és que, com l'Eugeni va fer-nos ben palès, el 29,9% d'índex d'atur juvenil al nostre país no és un problema únicament d'avui i d'aquesta franja d'edat sinó de país i de futur, de cohesió i de consolidació de l'Estat de Benestar. Com que a dia d'avui hi ha un factor ineludible en qualsevol debat transversal (i les polítiques de joventut no poden deixar de ser-ho), el dany que ha provocat l'aparició de la crisis financera i econòmica entre els nostres joves va ser un dels temes recurrents, però també - i fins i tot en major mesura – el dany anterior, el de la seva gestació.

bandera, estelada
Tàrrega

Esquerra organitza un autobús per assistir a la manifestació "Som una nació. Nosaltres decidim"

El Tribunal Constitucional ha emès finalment una sentència que torna a retallar l'Estatut, passant per damunt de la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes. Després de quatre anys, els magistrats han acabat decidint que l’Estatut no té cabuda a la Constitució Espanyola. Perquè el TC no només ha sentenciat aquest Estatut, sinó que també ha posat fi a la via estatutària. Les circumstàncies actuals reclamen una iniciativa política que superi el sostre autonòmic a partir d’una consulta ciutadana que permeti als catalans pronunciar-nos democràticament sobre la conveniència de seguir vinculats a Espanya o participar amb veu pròpia a la Unió Europea. A partir d’aquests moments, l’únic camí raonable és el dret a decidir. És per aquest motiu que Esquerra ens adherim a la manifestació NOSALTRES DECIDIM, SOM UNA NACIÓ que s’ha convocat a Barcelona el proper dia 10 de juliol, a les 6 de la tarda i que recolzen diverses entitats i associacions d’arreu dels Països Catalans.

Vilafranca del Penedès

Esquerra: fem una crida a anar a la manifestació!!

Des de dilluns passat el país està remogut i indignat per la sentència que deixa l'Estatut encara més retallat del que ho estava (han quedat tocades parts tan importants com la preferència de la nostra llengua a les administracions públiques, el poder judicial propi, o bé l'organització territorial pròpia en vegueries), una retallada que ha imposat un Tribunal Constitucional totalment deslegitimat i desprestigiat. La indignació però també s’ha d’expressar al carrer. Demanem a tota la militància que acudeixi a la MANIFESTACIÓ UNITÀRIA de tots els partits i de la societat civil que es farà el DISSABTE 10 de JULIOL a la capital del Principat. Des de Vilafranca, Omnium ha organitzat tot d’autocars per poder acudir en massa a aquesta manifestació que porta per lema: SOM UNA NACIÓ, NOSALTRES DECIDIM. Els autocars per anar a la manifestació sortiran a les 16:00h de l’estació d’autocars i tenen un preu de 5 euros per persona. Us animem i us demanem que participeu activament a la manifestació! PER RESERVAR PLAÇA: Envieu un mail a vilafrancapenedes@esquerra.

Nosaltres decidim. Som una nació.
Sant Andreu

10 de juliol "Nosaltres decidim. Som un nació."

El dissabte vinent, 10 de juliol a les 18 h, totes i tots estem convocats a la manifestació amb el lema "Nosaltres decidim. Som una nació." que convoca Òmnium Cultural. Del districte de Sant Andreu sortirem a les 17 h per fer cap a la manifestació des de Sant Andreu de Palomar (Plaça Orfila), al costat de la boca del metro. Mostra un mapa més gran També  sortirem a les 17 h per fer cap a la manifestació des de La Sagrera (Plaça dels Jardins d'Elx), al costat de la boca del metro. Mostra un mapa més gran

Mataró

Autocars gratuïts per la manifestació del dia 10

Esquerra Mataró us vol animar a participar a la manifestació del proper dissabte 10 de juliol a Barcelona en contra de la retallada del Tribunal Constitucional a l'Estatut. La manifestació s'iniciarà a les 6 de la tarda a la cruïlla del Passeig de Gràcia amb l’Avinguda Diagonal. Des d'Esquerra organitzem autocars gratuïts per a anar-hi. Per reservar places, cal que envieu un correu electrònic indicant els noms dels passatgers i un telèfon de contacte a mataro@esquerra.org o per via telefònica al 937582662 de 10 a 13h. Un cop rebuda la reserva, us informarem (via correu electrònic) del punt de trobada i de l’hora de sortida. La llista de passatgers es tancarà el proper dijous a les 14:00h.

Sant Pere de Vilamajor

Declaració d'Esquerra sobre la sentència de l'Estatut

Declaració d'Esquerra sobre la sentència de l'Estatut El 30 de setembre de 2005, el Parlament de Catalunya va aprovar, per amplíssima majoria, el projecte de nou Estatut d’Autonomia. Aquell text, expressió unitària dels anhels d’autogovern del nostre poble, va patir severes retallades en el seu tràmit al Congrés dels Diputats de Madrid, cosa que va provocar que Esquerra en demanés el vot contrari en el referèndum posterior. Malgrat les retallades, una majoria de ciutadans va votar que sí perquè va entendre que era millor aquell petit avenç que no quedar-nos sense res. Esquerra va acatar el resultat del referèndum i es va comprometre a defensar el desplegament del nou Estatut amb fermesa i ambició, és el que hem fet fins ara. La sentència que ara el TC acaba de fer pública significa la segona retallada greu de l’estatut i representa un xoc de legitimitats. A un costat, la legitimitat del poble de Catalunya ja expressada a les urnes per referèndum. A l’altre costat, 10 magistrats d’un alt tribunal fortament desprestigiat i convertit en camp de batalla dels interessos inconfessables dels grans partits espanyols.

Breda

ERC-Breda programa un acte amb el Cercle Català de Negocis (CCN) el proper dimarts 13 de juliol

La Secció Local d'ERC-Breda ha organitzat un acte amb el Cercle Català de Negocis (CCN) el proper dimarts 13 de juliol. La xerrada, que es farà a dos quarts de nou del vespre a la Sala Polivalent del Centre Cívic, comptarà amb la participació de Jaume Gómez Bonamusa, responsable de Comunicacions, i Àlex Sánchez, responsable de Noves Tecnologies de l'entitat. El CCN és una associació empresarial que treballa a favor de la independència de Catalunya, i exposa motius sobretot des del punt de vista econòmic per demostrar la viabilitat d'un Estat propi del nostre país. El CCN està format per empresaris, professionals, directius i autònoms desvinculats de qualsevol opció política, que creuen que la independència és la millor via per assegurar el futur del teixit empresarial català. La xerrada s'emmarca en el seguit d'actes que ha fet la Secció Local d'ERC-Breda per apropar a la vilatania un temàtiques polítiques, culturals o socials.

Ferran Requejo
Sant Andreu

Sentència dura

Reproduïm l'article d'en Ferran Requejo publicat a AVUI+El Punt amb l'análisi de la sentència efectuat pel catedràtic de ciència política a la Universitat Pompeu Fabra. Considerem d'interès avaluar de la mà de l'autor el caràcter devastador de la sentència i les greus conseqüències sobre tots els aspectes del text estatutari aprovat pels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Després del llarg i barroc procés de l'Estatut en el Tribunal Constitucional (TC), el que s'espera de la classe política i dels analistes és que expliquin amb claredat als ciutadans quines són les conseqüències i les possibles vies de sortida política a la situació actual. Alguns polítics tracten de presentar la sentència d'aquest tribunal deslegitimat, dividit i desprestigiat com una sentència tova o light, ja que només declara formalment inconstitucionals 14 articles d'un conjunt de més de 200. Això és totalment fals. I els polítics que ho diuen ho saben, com a mínim els intel·ligents i informats.

Caldes de Malavella

Ple municipal,Juny 2010 (BIM)

Quina valoració ha de fer el ciutadà de Caldes sobre la tasca de l’equip de govern quan sàpiga que el poble del costat, Llagostera, i d’altres han rebut subvencions milionàries de 3.700.000 € mitjançant el Pla de barris de la Generalitat, per arreglar i reactivar el nucli històric o el centre del poble, i que l’equip de govern de la PIC ni tant sols s’ha presentat a cap convocatòria en tres anys? Què diran els veïns del Llac del Cigne, Malavella Park i Tourist Club quan sàpiguen que per tercer any consecutiu les subvencions per a l’adequació de les seves urbanitzacions passen de llarg i van a parar al municipi veí de Vidreres i d’altres de selvatans com Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu? Conseqüència de no buscar, ni moure’s prou per aconseguir aquestes subvencions: que les obres les pagaran els veïns! Pregunteu-ho sinó als de la Plaça de Sant Esteve i entorn. Però, què podeu esperar dels de la PIC si perden, contínuament, el temps, buscant noms per a places i gestionant qüestions banals, en comptes de preocupar-se per la butxaca i pels problemes reals dels caldencs!

Navàs

Esquerra vota en contra de les tarifes per a la utilització de les pistes de pàdel i tennis

En el passat ple extraordinari del mes de juny, convocat per donar compliment al reial decret de mesures extraordinàries per reduir el dèficit públic, es va aprovar reduir el sou de tots els membres corporatius i també es va aprofitar per aprovar les noves tarifes del pàdel, esquerra si va oposar donat a que no es va presentar un estudi econòmic que justifiqués el seu preu. L'equip de govern va proposar unes tarifes tant sols havent sondejat els preus a les localitats veïnes. Resum Ple Juny 2010 Descarrega't l'arxiu

Sant Sadurní d'Anoia

MANIFESTACIÓ A BARCELONA DIA 10 DE JULIOL

Hi ha una manifestació el dissabte dia 10 de juliol organitzada per OMNIUM, encapçalada amb el lema: "SOM UNA NACIÓ. NOSALTRES DECIDIM" que s'iniciarà a les sis de la tarda al Passeig de Gràcia de Barcelona, en motiu de la resolució del tribunal constitucional menyspreant la voluntat popular dels ciutadans de Catalunya, la secció local d' ERC animem a participar-hi massivament. Des de la secció local d' ERC organitzem el viatge en autocar. Sortirem a les quatre de la tarda de la plaça del Pont Romà. Per informar-vos I apuntar-vos, podeu fer-ho a: santsadurni@esquerra.cat Telèfon 676630415 d’ en Josep M. Ribas Per més informació de la manifestació: www.somunanacio.cat 10 de juliol, l'hora de la gent. La nació catalana, és la gent, som nosaltres. Cadascú de nosaltres en té un bocí, perquè Catalunya és una cosa de tots, és la suma de tots aquests bocins que cada català i catalana té a les seves mans. El dissabte 10 de juliol a les sis de la tarda a la cruïlla del Passeig de Gràcia amb la Diagonal de Barcelona hi ha d'haver la nació completa, diversa i plural com som nosaltres, però completa.

Republicat 2010
Sant Andreu

Republicat

Avui al Republicat ens hi trobaràs tot el dia. I recorda que els nostres conseller, Joan Pallarès, i consellera, Montserrat Benedí, us atendran en tot el que vulgueu exposar-los. Fins ara! 

Un moment per guanyar
Sant Andreu

Reflexions del moment. Un moment per guanyar

Els partits estan caient en el de sempre, busquen una reacció unitària a un problema que no la pot tenir. No sé quina hade ser aquesta resposta, però pretendre passar aquesta manifestació en defensa de l'estatut per bèstia grossa ho trobo un error. Hem d'anar més enllà. Crec que és un bon moment per parlar amb claredat i contestar als grans partits amb vehemència i tranquil·litat. L'independentisme tranquil ha de poder elevar la seva veu i donar per finalitzada l'etapa autonomista. Ha de poder trencar l'eufemisme del dret de decidir i poder alçar la veu i reclamar l'Estat propi. Ha de poder posar damunt la taula uns objectius que no semblin inassumibles –en democràcia res és inassequible–, hem de posar en clar si vivim o no en democràcia i si tenim voluntat per a fer-ho. Hem de dir que no ens val autoreconèixer-nos com a nació, que acotarem el cap davant la sentència i que no buscarem la resposta en un acte estètic. Sento al PSC i a CIU que diuen coses igualment inassumibles avui dia, com refer el pacte autonòmic o retrobar el concert econòmic.

Figueres

ACTE DE RECONEIXEMENT A LA MILITÀNCIA i INAUGURACIÓ NOU LOCAL ERC FIGUERES

El proper 9 de juliol de 2.010 a les 20'00 hores tindrà lloc l'acte de reconeixement a la militància i inauguració del nou local d'ERC de Figueres i Comarcal de l'ALt Empordà (C/Sant Llàtzer nº 29 Baixos dreta). Intervindran: Jordi Giró (President de la Secció Local) Daniel Valentí (President de la Federació Comarcal) Joan Ridao (Secretari General) Al final de l'acte hi haurà un aperitiu per tothom

Manresa

Català a les aules d’acollida durant l’estiu

L'Ajuntament de Manresa, a través del programa d'Immigració i Ciutadania, porta a terme un curs de reforç lingüístic de català adreçat a alumnat d’aules d’acollida de centres d’educació secundària, tant públics com concertats. La iniciativa, que es porta a terme per segon any consecutiu, està cofinançada per la Secretaria d'Immigració de la Generalitat de Catalunya. El fet que s'hagi portat a terme per segon any es deu al bon resultat obtingut en una prova pilot que es va fer l'any passat. Aquest any són 9 els centres que hi participen, entre públics i concertats, i donen servei a 70 alumnes inscrits, procedents de països com la Xina, Marroc, Gàmbia, Cuba, Nicaragua, Índia, Equador o Argentina. El projecte està adreçat a aquells centres de Manresa que tenen aula d’acollida a secundària –que no són tots–, però s’ha donat alguna excepció, com ara la inclusió de l’IES Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, que ja va enviar alumnes l’any anterior, i del col•legi La Salle, que no té aula d’acollida.