Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Cubelles, Casal Josep Mestres

Esquerra fixa els sis compromisos per negociar un nou Govern

La celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya és el primer dels sis compromisos que Esquerra s’ha fixat a l’hora de negociar un nou Govern, el segueixen reclamar el Concert Econòmic quan s’acabi el model de finançament vigent; crear un sistema financer públic  català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies; garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de la dependència; establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització; i reformar l’estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i fer una administració més eficient i transparent. Aquestes són les propostes més votades de la campanya Catalunya Decideix, que Esquerra va presentar el mes de gener i que ha consultat un total de 72.000 persones sobre les condicions per formar govern. Els candidats d’Esquerra a les eleccions Sergi de los Ríos, Carme Capdevila, Carmel Mòdol, Anna Simó i Ernest Benach han estat els encarregats d’anunciar-los davant les 1.

L'Executiva d'Esquerra-Pollença amb Joan Lladó i Jordi Portabella
Pollença

Esquerra presenta la seva nova executiva i el seu candidat a Pollença

Una vuitantena de persones han assistit, avui dissabte, al dinar-presentació de Miquel Àngel Sureda com a candidat a la batlia de Pollença. Al dinar també hi ha assistit el president d’Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses, Joan Lladó i el candidat d’Esquerra a la batlia de Barcelona, Jordi Portabella. Joan Lladó, president d'Esquerra a les Illes Balears, ha mostrat la seva satisfacció per la candidatura de Sureda. Ha manifestat que “jo com a votant dipositaria tota la meva confiança en Sureda, un home que té experiència i que així ho ha demostrat portant la direcció insular d'Emergències, tasca gens fàcil.” Sureda destaca, no només en l'àmbit institucional, sinó també en l'acadèmic, I en el personal, llicenciat en filologia anglesa I apassionat de la cultura popular.” Lladó també ha remarcat que “cal recordar que, en aquesta passada legislatura, Esquerra ha aconseguit 400 mil euros a favor del municipi, dels Pressupostos Generals de l'Estat. I ho ha fet sense cap tipus de benefici I sense tenir en compte el color polític del pacte que governa Pollença.

Jordi Portabella, al costat de Carme Rojas, en un moment de l'acte.
Illes Balears i Pitiüses

Jordi Portabella: "S'ha intentar dotar la 'fiesta' d'una mítica empremta nacional espanyola"

Jordi Portabella, regidor i portaveu d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona, a més de candidat a la l'alcaldia de la ciutat a les properes eleccions municipals, va presentar ahir a Palma, al centre cultural Can Alcover, el seu llibre L'engany de la corrida, un contundent i documentat al·legat ––en format d'entrevista–– a favor del toro i contra les curses i, en general, qualsevol espectacle que faci de l'animal protagonista involuntari, maltractat i fins i tot mort. L'acte, organitzat per la secció local de Palma d'Esquerra, fou presentat per la candidata al Consell de Mallorca, Cathy Sweeney; i el conferenciant, per la presidenta de la societat protectora d'animals, coneguda activista animalista, Carme Rojas. Portabella va centrar la seva intervenció en els arguments que serveixen per desmuntar les dues gran mentides que rodegen l'espectacle dels toros: la seva condició d'espectacle tradicional i la consideració de que l'animal no pateix. El dirigent republicà va recordar que, de la mateixa manera que durant molts anys l'home va creure que la terra era plana, o que la terra era el centre de la galaxia, o que el sol era el centre de l'univers, i tot s'ha anat demostrat com a creença errònia, "és hora que el gènere humàs assumeixi de veres que no hi ha una única espècie animal: ara toca un canvi de valors envers les altres espècies vives per tal de tenir-ne un major respecte".

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra presenta la seva nova executiva i el seu candidat a Pollença

Una vuitantena de persones han assistit, avui dissabte, al dinar-presentació de Miquel Àngel Sureda com a candidat a la batlia de Pollença. Al dinar també hi ha assistit el president d’Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses, Joan Lladó i el candidat d’Esquerra a la batlia de Barcelona, Jordi Portabella. Joan Lladó, president d'Esquerra a les Illes Balears, ha mostrat la seva satisfacció per la candidatura de Sureda. Ha manifestat que “jo com a votant dipositaria tota la meva confiança en Sureda, un home que té experiència i que així ho ha demostrat portant la direcció insular d'Emergències, tasca gens fàcil. Sureda destaca, no només en l'àmbit institucional, sinó també en l'acadèmic, I en el personal, llicenciat en filologia anglesa I apassionat de la cultura popular.” Lladó també ha remarcat que “En aquesta passada legislatura, Esquerra ha aconseguit, dels PGE, 400 mil euros a favor del municipi, i ho ha fet sense cap tipus de benefici i sense tenir en compte el color polític del pacte que governa Pollença.

Corbera de Llobregat

CANALS I TARDÀ DEMANEN A L'ESTAT EL CASTELL DE CORBERA I BÚSTIES PER A TOTES LES URBANITZACIONS

Esquerra-Corbera ha presentat, a través del diputat de la comarca al parlament espanyol, Joan Tardà, esmenes als pressupostos de l'estat pensant en dues grans mancances en el nostre municipi. Montserrat Febrero, presidenta de la secció local ,afirma que "Esquerra treballa per Corbera en tots els àmbits on es present i allà on són les competències mentre no siguem independents." L'alcade, Pep Canals, afirma que "fa anys que estem intentant que el bisbat posi a disposició del municipi el castell, un edifici meravellós en calr estat d'abandó i qu té un potencial grandíssim. Per això hem decidit que sigui el govern espanyol qui el compri i el trespassi a l'ajuntament." "Anem a Madrid a defensar el que calgui , que és allà on van els diners dels catalanes i les catalanes", ha reblat el diputat Joan Tardà. D'altra banda, "volem que les urbanitzacions tinguin un servei postal adequat. Correus no inverteix a Corbera tot el que està obligat. Quan els ho exigim, ens donen llargues.

Joan Torras
Igualada

Torras titlla de “mercadeig poc seriós” les propostes de modificació en les zones blaves de l’Entesa, CIU i PP

El líder del grup municipal d’ERC a Igualada, Joan Torras, ha fet pública l’opinió del seu partit vers la controvèrsia de les zones blaves tot criticant les propostes informals i l’immobilisme de la resta de formacions. Torras creu que “el sistema d’aparcament d’Igualada ha d’ésser discutit com a model i no pel seu contingut de zones i carrers”. En aquest sentit, el regidor republicà assenyala que ERC actua de forma coherent des del principi, mantenint el nostre discurs contrari a un model d’aparcament que, lluny d’ésser discutit pel consistori municipal, va ser aprovat a cop de decret per l’Entesa amb el vist-i-plau del PP i indirectament de CIU; així, segons Torras, “tant Convergència com el Partit Popular estan discutint vers un model del qual són copartícips, mentre que l’Entesa navega enmig d’un mar de dubtes”. Torras també és de la opinió que “caldria preguntar-se la raó de la implantació d’aquest sistema d’aparcament, valorant si el sistema implantat per l’Entesa responia a veritables necessitats d’aparcament o, únicament, a la cerca d’un benefici econòmic”.

Sant Andreu

De la tolerància religiosa als drets culturals

Sant Andreu acull novament el Seminari de Formació Ideològica que promou la Federació de Barcelona el proper dijous 4 de novembre, de les 19:30 fins a les 21:00 h. El lloc on se celebrarà és la nova seu d'Esquerra Sant Andreu, al C/ Llenguadoc, 48. En la trobada s'analitzarà l'article de Jürgen Habermas "De la tolerància religiosa als drets culturals". Aquest text ha esdevingut un referent contemporani en un moment que al món resorgeixen amb intensitat faccions fonamentalistes i cal com mai abans tenir cura de la convivència i del dret de les persones a la cultura. Per tal de compartir el debat obrirem el bloc a la participació de tothom -i rebrem també a través de twitter les intervencions amb el hashtag #republica-; habilitarem igualment l'espai xat a partir de les 19:15 h.  

Sant Andreu

Ens traslladem al carrer Llenguadoc, 48

Te'n recordes fa un temps que et dèiem si ens busques, ens trobes? Doncs ara serà una mica més fàcil encara. A partir d'aquest 2 de novembre vinent, la nova seu d'Esquerra Republicana de Catalunya i les JERC a Sant Andreu la trobaràs al C/ Llenguadoc, 48 [aquí] i a nosaltres a la teva disposició per a atendre les teves demandes, per a escoltar-te i, si vols, participar en els projectes que emprenguem comunament. El nostre horari d'atenció, de dilluns a dijous, és de 18:30 a 21:30 h. I el telèfon de contacte es manté, 933 456 962. T'hi esperem!  

Molins de Rei

L'Ajuntament aprova per unanimitat una moció per a la millora de la qualitat de l’oci nocturn que organitzen les entitats juvenils de la vila

Xavier Montserrat, regidor d'Emancipació Juvenil, va presentar la moció al Ple “l’oci nocturn i les festes populars formen part de del nostre oci i tenen una especial incidència en els processos de relació entre els col·lectius més joves de la nostra societat. Sovint aquests col·lectius no utilitzen els mecanismes o locals d’oci nocturn, si no que s’organitzen en grups o entitats per a dur a terme la seva pròpia proposta d’oci. En aquesta línia s’ha treballat des de l’Ajuntament per ajudar-los a gestionar millor aquestes activitats i mirar de reduir les molèsties sobre els veïns i les empreses dels polígons del municipi”. El regidor va afegir que “també, l’Ajuntament ha de vetllar perquè les activitats tinguin un marc de regulació perquè la diversió d’uns no suposi una problemàtica amb els veïns o empreses de la nostra vila, i a decidir quines són les activitats que s’han d’incloure en les nostres festes populars i tradicionals. Això com també ha d’ajudar a les famílies a gestionar l’oci de col·lectiu adolescent i a buscar solucions per aquest col·lectiu d’acord amb les lleis que regulen aquests temes”.

Oriol Junqueras
Bages

L'eurodiputat Oriol Junqueras dissertà sobre l'independentisme a Navarcles

Amb el títol de “L'independentisme a Europa durant els darrers 100 anys”, la Secció Local de Navarcles convidà l'eurodiputat Oriol Junqueras per il·il·lustrar als convidats a aquesta xerrada/col·loqui. Davant d'una seixantena de persones, Junqueras repassà la història de l'independentisme a Europa en la darrera centúria i després argumentà amb criteris econòmics i de sentiment la possible independència de Catalunya. En un viu col·loqui amb els assistents, l'acte que havia començat a ¾ de 9 finalitzà a quarts d'11 de la nit, moment en el qual la secció local navarclina d'ERC oferí un refrigeri al assistents.

Simó, Cullell i Mulero
Bages

Anna Simó i Pere Cullell a Castellbell

Bona Xerrada a Castellbell I El Vilar. Entre els assistents, l’actual alcalde Agustí Navalles del grup Independents, el primer tinent d’alcalde en Josep Torras acompanyat d’alguns militants de CiU i també va venir el nou mossèn, recentment arribat del Congo. L’Albert Mulero va començar la xerrada fent esment a la mort d’en Joan Solà, eminent lingüista i catedràtic que ens deixa una empremta important al costat dels més il•lustres catalans. “Ha mort un patriota, en el sentit més ampli de la paraula, que va defensar la llengua catalana al llarg de tota la seva vida”. També va evidenciar i justificar la manca d’autoestima dels catalans dient que estem sotmesos a diari a la pressió espanyola. Sense anar més lluny, aquest dia també es publicava als mitjans la decisió del TSJC, d’aplicar mesures cautelars arrel de la sentència del TC, per tal de no discriminar l’espanyol a l’Ajuntament de Barcelona i a la Diputació de Lleida. La intervenció d’en Pere Culell va ser molt enriquidora i humana, molt propera.

Grup Municipal d'Esquerra Sant Joan.
Sant Joan de les Abadesses

LA SECCIÓ LOCAL D’ESQUERRA DE SANT JOAN DE LES ABADESSES PRESENTA, AQUEST OCTUBRE, UNA NOVA EDICIÓ DEL BUTLLETÍ “LES COSES TAL COM SÓN”.

La última setmana del mes d’octubre, la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya presentarà la darrera edició del butlletí “les coses tal com són”. Document que respon a la necessitat d’informar, a la població santjoanina, de l’ampli ventall de gestes que du a terme, tot i estar a l’oposició, el grup municipal d’Esquerra al consistori, així com la fiscalització, per part dels nostres regidors, vers la política efectuada per l’equip de govern dels socialistes. La temàtica principal escollida en aquesta nova edició correspon al nou planejament urbanístic de Sant Joan (POUM), aprovat únicament amb el consentiment del partit del socialistes, el passat 7 de maig. Planificació urbanística, no consensuada amb cap altra força política, que implica un creixement desmesurat, irreal i aberrant de quasi 500 habitatges als extrems del municipi –amb una previsió d’increment poblacional de més de 2000 habitants-, alhora que preveu una dispersió important dels equipaments docents i esportius – que hipotecarà i minvarà la vida comercial i social del centre neuràlgic de la vila -.

Salou

EL BLUF DE L'AUTOBUS

Hem llegit i vist per diferents mitjans de comunicació la manifestació del passat 11 d'octubre que es va celebrar a Salou, denunciant els convocants  ( tour operadors, transportistes, taxistes, autocaristes i agents de viatges i hotelers) el pressumpte tracte de favor per part de l'Ajuntament de Salou vers l'empresa d'autocars Plana, així com  l'intrussisme professional i abús de situació de monopoli. Situació que han possat en mans d'advocats amb les corresponents denúncies davant  les instàncies i administracions competents. Gent del sector afectada per la situació s'ha possat en contacte amb Esquerra de Salou fent-li arribar el seu malestar i explicant la situació. Els afectats s'arriben a plantejar a més  d'un pressumpte tracte de favor per part de l'Ajuntament de Salou vers l'empresa Plana un excessiu zel per part de la policia local empaitant als altres transportistes i autocaristes a l'hora de deixar o recollir de diferents establiments hotelers els seus clients.