Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Els 10 compromisos d'ERC-AI
Cardedeu

Els 10 compromisos d'Esquerra Cardedeu - Acord Independentista

Un cop publicats els 10 compromisos que des d'Esquerra Cardedeu - Acord Independentista hem assumit pel període 2011-2015, és hora de fer-ne un recull i presentar-vos-els tots junts i accessibles. Al següent enllaç trobareu el document pdf amb el nostre programa pel període 2011-2015: Programa Esquerra Cardedeu 2011-2015 (PROGRAMA) Tot seguit trobareu la llista dels nostres compromisos juntament amb un enllaç al bloc del nostre candidat, en Jordi Cots, on hi dóna el seu punt de vista particular sobre cada tema. 1. Sumem model de poble i qualitat de vida (enllaç) Pendent de publicació... 2. Sumem comerç de proximitat i activitat econòmica local (enllaç)  Jordi Cots - Qualitat i valor afegit en l'activitat econòmica local (llegir més...) 3. Sumem austeritat i rigor econòmics (enllaç)  Jordi Cots - Plantar cara a la crisi amb austeritat, rigor i criteri (llegir més...) 4. Sumem transparència i democràcia participativa (enllaç)  Jordi Cots - Democràcia participativa vs democràcia representativa (llegir més.

ERC
ERC Badalona

2n vermut obert d’ERC, Accent, Reagrupament i les JERC a Lloreda per parlar d’infraestrutures

Aquest dissabte dia 7, a les 11:30h, es farà el segon vermut de la candidatura “Fem-ho plegats“, al bar La Paradeta de la Rambla Sant Joan (podeu veure l'enllaç de l'esdeveniment a Facebook aquí). Ens tornarem a trobar, aquesta vegada al barri de Lloreda, per compartir una estona amb els ciutadans que vulguin acostar-se i preguntar sobre qualsevol tema de la proposta electoral d’ERC, Accent, Reagrupament i JERC. Tanmateix, aprofitarem la nostra presència al barri per parlar d’una de les propostes del nostre programa electoral: prioritzar l’arribada del metro de la L1 a Fondo – Montigalà – Lloreda i la L2 a Morera – Pomar per davant de la construcció del túnel de la B500. Creiem que és molt més útil i rendible apostar pel transport públic en aquestes zones densament poblade i defensem també la incorporació de criteris de sostenibilitat en la planificació urbanística. Recordeu les dues properes cites amb la candidatura són aquestes: ▪ Rambla de Sant Joan: dissabte 7 de maig, 11:30h / Bar: La Paradeta.

La Seu d'Urgell

Cara a cara televisiu Progrés – CiU

ERC la Seu, a través del seu alcaldable Miquel Caminal, ha titllat d’ofensives les declaracions del representant del grup de Progrés, sol•licitant un cara a cara televisiu. En les seves paraules, Ordeig ha manifestat frases com “les dues alternatives més importants” referint-se a CiU i Progrés, o bé “dos únics candidats amb opcions reals a l’alcaldia de La Seu”. Des d’ERC es vol manifestar que, no per tenir més representació, una candidatura és més important que una altra i, ara com ara, hi ha cinc candidats que opten a l’alcaldia de la Seu en igualtat de condicions, ja que no hi ha encara cap vot a cap urna. Manifestacions com aquestes, podrien donar-nos a entendre quina és la forma en què entén el senyor Ordeig la democràcia. ERC es mostra totalment en contra pel que fa al “cara a cara” televisiu entre CiU i Progrés, i reclama un debat del cinc candidats. S’al•lega que, aquesta sí que seria una mostra de salut democràtica i política, on la ciutadania pogués veure i escoltar totes les propostes que es mostren en els propers comicis municipals i decidir davant del ventall real i complert de candidatures.

Subirats

CAMPANYA ELECTORAL

11 de maig a les 21 hores Patronat Familiar Els Casots 12 de maig a les 21 hores Can Batista 13 de maig a les 21 hores Centre Cultural de Can Rossell 14 de maig a les 10 hores Urb. Can Rossell (aire lliure) 14 de maig a les 12 hores Local Social Barri de Sant Joan 15 de maig a les 18.30 hores Debat candidats a Sant Pau 16 de maig a les 21 hores Centre Cultural de Ca l’Avi 17 de maig a les 21 hores Centre Cultural de Can Cartró 18 de maig a les 21 hores Centre Agrícola de Sant Pau 19 de maig a les 21 hores Ateneu de Lavern 20 de maig a les 21 hores Ateneu Ordalenc  

Sabadell

ERC+RCAT hem presentat avui el cartell i el lema de campanya de la candidatura.

Aquest matí el candidat d’ERC+RCat a Sabadell, Juli Fernàndez, ha presentat públicament el cartell i el lema de la campanya municipal que comença a les 0.00h d’aquest divendres dia 6 de maig. El candidat, ha remarcat que el cartell és clàssic i auster, i ha destacat que a un dels vèrtex hi ha una ceba estelada que resumeix els valors de sabadellenquisme i independentisme de la candidatura. La part baixa del cartell conté els logos dels dos partits de la candidatura i el lema SUMANT DECIDIM. Juli Fernàndez ha explicat que el lema reflecteix dos conceptes cabdals a nivell de local i nacional. SUMA: La candidatura independentista a Sabadell ha estat la única capaç d’aglutinar, de sumar sensibilitats en un espai compartit, de progréss, il•Lusionador, modern i independentista. La Suma també és el model de Govern que volem per la ciutat un model on tots els agents polítics i socials tinguin un paper en la construcció de les estratègies de futur de la ciutat. DECIDIR és la capacitat que tenim tots i totes les ciutadanes a l’hora de triar qui volem que ens governi, per fer què i com i alhora decidir també és allò que més de 22.

ERC Cervelló

proposta n.1: urbanisme

Des de l’ajuntament treballarem per promoure un model urbanístic al servei de les persones i de la cohesió social. Afavorirem la compactació i la integració de les activitats de Cervelló, i promourem polítiques d’ordenació del territori que facin possible la creació d’un continu urbà amb les urbanitzacions conservant al màxim la massa forestal. Proposta: Construir el pont que uneixi el camp de futbol amb el nucli urbà. El camp de futbol i Can Guitart quedaran relligats per un pont que ha de suposar no només la integració del camp de futbol amb el centre de la vila, sinó que permetrà a Can Guitart convertir-se en un barri de la vila.

Vilassar de Dalt

Vilassar acull l'acte de presentació dels alcaldables d'ERC al Maresme

Ahir al vespre el Museu Arxiu de Vilassar va acollir l'acte de presentació dels candidats d'ERC del Maresme, on hi van assistir més d'un centenar de persones. Durant l'acte es va projectar el video commemoratiu del 80è aniversari de la formació, "a espatlles de gegants", i després en Xavier Yelo, candidat a l'alcaldia de Vilassar, va fer un parlament com a amfitrió, on va destacar que, tot i que pertanyem a un partit amb un projecte nacional, la gent d'Esquerra sempre posem pel davant els interessos de les persones del nostre poble que els interessos del partit. Tot seguit es van presentar tots els candidats dels diferents pobles de la comarca i el president comarcal i alcalde d'Alella, Andreu Francisco, va cloure l'acte, que acabà amb un petit refrigeri. A Esquerra, SEMPRE HI SOM! + POBLE, + FUTUR!

Manresa

Esquerra proposa millorar l’ocupació amb una relació més fluïda entre els centres de formació professional i les empreses

Esquerra potenciarà les polítiques que afavoreixin l'ocupació de la població que es troba en situació d'atur durant el proper mandat. Ajudar a generar ocupació és una de les prioritats del partit, tenint en compte la conjuntura actual. Per aconseguir-ho, ERC considera clau que es millori la coordinació entre els centres de formació professional i les empreses, sense que la fractura digital sigui un obstacle. Manresa, com moltes altres ciutats, s'ha vist afectada per la crisi i, especialment, pel tancament d'empreses importants, que han situat la xifra d'aturats per sobre de les 7.000 persones. Coordinar tots els agents Amb l'objectiu de promoure l'ocupació es proposa que s'estableixin canals de comunicació entre els centres educatius, les empreses i les administracions per ajustar l'oferta de formació a les necessitats locals del mercat de treball, creant els òrgans consultius i de participació social que puguin vertebrar aquesta comunicació, amb inclusió de les universitats i els diferents centres educatius.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra només donarà suport a un govern que reclami el concert econòmic

Els candidats d’Esquerra Republicana al Parlament, Joan Lladó, i el número dos de la llista del Consell, Joan Gaià, han fet una roda de premsa davant la Delegació d’Hisenda per denunciar els incompliments del Govern Antich en matèria de finançament i anunciar les propostes d’Esquerra. Joan Gaià ha afirmat que: “hem volgut que aquesta roda de premsa fos el dia abans de començament de campanya per fer palès que sense finançament cap de les propostes que puguin fer el PP o el PSOE es podran dur a terme”. El número dos al Consell també ha afirmat que: “Francesc Antich ha incomplert el Pacte signat el 2007 perquè el nou sistema de finançament no fa que Balears arribi a la mitjana” i en el mateix sentit ha volgut posar un exemple molt gràfic: “durant els anys que una parella paga l’hipoteca de la seva vivenda, Espanya els en roba una altra: això és el que significa el dèficit de més de tres mil euros per càpitat anuals que patim els ciutadans d’aquesta terra”.

Lloret de Mar

Els grans negocis de CiU de Lloret de Mar.

Just el dia abans de l'inici de la campanya per les eleccions municipals de 2011, CiU de Lloret de Mar s'ha donat un bany d'oportunisme i populisme a la ràdio municipal. Aquesta setmana han estat varis els regidors, com ara el de promoció econòmica que s'hi han sumat, però avui ha estat el regidor d'Hisenda i Urbanisme, en Josep Valls, qui ha lloat l'obertura del centre comercial Mercadona, per la feina que ha donat ha través del SOM i perquè així recuperarem els residents que fins ara anaven a comprar a Blanes. De fet Mercadona, igual que la promotora del complex, DDC, SL segur que estan encantades de fer negocis amb l'Ajuntament de Lloret de Mar. Només esmentarem dos exemples: - A Mercadona l'Ajuntament de Lloret de Mar li ha cedit en concessió 100 places d'aparcament per un termini de 40 anys a 16.500,00 €/unitat. És a dir, cost de plaça/dia= 1,13 €. - A DDC, SL, li ha bonificat el 50 % de l'impost sobre construccions i també li ha cedit 100 places d'aparcament, en aquest cas al sector Blanca Aurora, per un nou centre comercial.

Presentació Cultura
Igualada

Per Carina Alcoberro d’ERC-RCAT, ‘en matèria cultural l’ajuntament ha de guiar, no dirigir’

Prosseguint amb les presentacions setmanals del programa electoral, la coalició d’ERC-RCAT a Igualada va presentar, en boca de Carina Alcoberro, les principals propostes en matèria cultural. Segons va explicar Carina Alcoberro, la situació econòmica actual es poc alentadora pel món de la cultura i per això exposa que ‘calen solucions imaginatives per mantenir les activitats culturals malgrat les restriccions pressupostàries i deixar més espai a les diferents entitats, veritables dinamitzadores de les activitats culturals’. Carina Alcoberro també va manifestar la necessitat de fer fàcil la relació entre el món de les entitats culturals i l’ajuntament. Per la candidata, cal saber escoltar, demanar opinió i utilitzar projectes, trencant amb la sensació que anar a l’ajuntament és anar a perdre el temps. En aquest sentit, i tot fent esment a la Coll@nada, Alcoberro va destacar l’immens teixit humà amb el que compta Igualada, i per això va manifestar que ‘les administracions han de fomentar i col·laborar amb les iniciatives de tot el teixit cultural, associatiu, i festiu, no posar-s’hi d’esquenes’.

Cardedeu

Sumem model de poble i qualitat de vida

El darrer dels nostres compromisos es centra en el model de poble. A Esquerra considerem l'urbanisme com un instrument de promoció i cohesió social i no de finançament municipal. D'aquesta manera, defensarem l'actual POUM com a sostre màxim pel nostre creixement, fins el 2023, rebutjant qualsevol modificació a l'alça. Les nostres propostes són: • Desenvolupar el planejament vigent en els termes i calendaris previstos garantint el model de poble àmpliament consensuat. Rebutjar qualsevol projecte que modifiqui a l'alça les previsions del POUM actual (com per exemple els terrenys de Can Viader).   • Prioritzar la promoció d'habitatge protegit; sobretot de lloguer.   • Prioritzar els projectes urbanístics de reutilització i la reconversió de sòl urbà i també la rehabilitació i reforma d'habitatges.   • Mantenir les mesures de millora en mobilitat i accessibilitat: carrils bici, zona 30, renovació i eixamplament de voreres, i de suport al transport públic local com el Bus Urbà de Cardedeu (BUC) coordinat amb els horaris de ferrocarril i altres línies interurbanes.

Programa electoral - Eix 4: Gestió Municipal
Teià

Programa electoral d'Esquerra Teià - Eix 4: Gestió Municipal

L’actual situació de crisi econòmica requereix que la propera legislatura disposi d’una organització administrativa basada en la transparència i el rigor. Transparència, perquè caldrà informar puntualment de la situació financera de l’Ajuntament, així com mantenir els mecanismes de transparència en la gestió econòmica. I rigor, perquè els propers quatre anys es caracteritzaran per la racionalització de la despesa ordinària a l’Ajuntament, i això implicarà ser rigorós amb la gestió dels recursos, cercant l’eficàcia en l’administració municipal i augmentant l’eficiència en el manteniment dels equipaments municipals i en la prestació de serveis. Amb el Pla de Sanejament 2011-2014 aprovat i les finances de l’Ajuntament estabilitzades, caldrà tanmateix seguir vetllant per l’acompliment del Pla, optimitzant recursos per tal de seguir prestant els mateixos serveis que s’han ofert fins ara, i cercant noves fòrmules que permetin oferir-ne de nous, amb creativitat i amb la participació ciutadana i d’entitats.

Agustí Cerdà
País Valencià

Cerdà: "La pallola autoritària amb la qual el PP ens està arruïnant té una vacuna: Esquerra Republicana del País Valencià"

Esquerra Republicana del País Valencià inicia la campanya electoral amb un acte aquest divendres a Xixona que comptarà amb les intervencions del candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Xixona, l'actual regidor Joan de Déu Martines, i del candidat d'Esquerra a la presidència de la Generalitat Valenciana, Agustí Cerdà. Durant les properes dues setmanes, l'agenda d'Esquerra contempla actes a pobles i ciutats de tot el País Valencià, que comptaran amb la presència tant dels candidats municipals com dels candidats d'Esquerra a les Corts Valencianes. El món municipal és per Esquerra clau en aquestes eleccions i així ho demostres les més de 40 candidatures presentades arreu del País Valencià. El candidat d'Esquerra a la Generalitat Valenciana, Agustí Cerdà, ha destacat aquest matí, en referència a com enfoca el partit republicà la campanya electoral que comença, que "el PP ha trencat les regles del joc democràtic, fent servir les institucions de totes i tots per dinamitar l'estat de dret, la democràcia i la llibertat.

Llista 2011
Sant Feliu de Llobregat

Programa de mínims de Gent per Sant Feliu + Esquerra per qualsevol acord de govern

• Aturar el PGM: Ens oposem al PGM del barri de Mas Lluí, ja que d’una banda representa un canvi de zones verdes i equipaments per zones residencials; i d’altre banda entenem que el procés d’informació i participació ciutadana han brillat per la seva absència. Creiem que aquest PGM, és una autèntica agressió al Parc Natural de Collserola, ja que es preveu la construcció d’una carretera de 2,2km de llargada i 10m de calçada per zones protegides per la Generalitat i l'Unió Europa (PEIN Pla Especial Interès Natural i Xarxa Natura 2000). Un pla que beneficiaria als especuladors en detriment de la ciutat de Sant Feliu. • Fàbrica Sanson: Volem evitar que la empresa CEMEX (sanson), faci servir llots de depuradora enlloc de coc de petroli com a combustible. D’altre banda qüestionem la ubicació de la fàbrica cimentera tant a prop del municipi. Avui dia l’extracció d’àrids ja no es realitza a Sant Feliu, en canvi el trànsit continu de camions pel carrer comerç causa grans molèsties a les veïnes i veïns de les Grasses, que pateixen sorolls i vibracions contínues.