Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Osona

PRESENTACIÓ DE LES CANDIDATURES MUNICIPALS 2011 D'ESQUERRA-AM D'OSONA

Aquest divendres al vespre ha tingut lloc la presentació dels candidats de les 35 llistes d'Esquerra-AM de la comarca d'Osona. L'acte, que s'ha celebrat a l'Auditori d'Unnim de Vic, ha començat amb una breu intervenció del president d'Esquerra Vic, Josep Maria Font, que ha donat la benvinguda a la ciutat a tots els candidats. Font ha recordat els seus anys dedicats de ple a la política municipal, dotze dels quals com a regidor a l'Ajuntament de Vic. Seguidament ha intervingut Antoni Casassas, president de la Federació Comarcal d'Osona, organitzadora de l'acte. Les primeres paraules del president comarcal han estat de suport cap a Isaac Peraire, candidat republicà a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès i que tot just avui ha sortit de l'Hospital General de Vic, després d'estar ingressat els últims dies a causa d'una pneumonia. Els assistents han esclatat amb un fort aplaudiment de suport cap al jove pradenc. Seguint amb la seva intervenció, Casassas s'ha felicitat pel nombre de llistes que presenten a les eleccions i ha recordat que era el mateix presentar-se per Esquerra que fer-ho per Acord Municipal, i que si moltes de les candidatures osonenques anaven en coalició o amb el nom d'AM, no era per amagar les sigles, sinó per l'obertura que la gent d'Esquerra ha fet per integrar més gent de la nostra societat a les candidatures.

Debat de política cultural a l'Ateneu Popular de Ponent
Lleida

Montse Bergés vol que la cultura esdevingui un nou motor econòmic a Lleida

La candidata d’ERC a la Paeria, Montse Bergés, va participar el passat dijous al debat sobre cultura organitzat per l’Associació de Gestors Culturals i que es va celebrar a l’Ateneu de Lleida. L’alcaldable independentista va centrar el seu discurs en una idea global: que la cultura esdevingui un nou motor econòmic a la ciutat, com, per exemple, ho és l’agroalimentació. “A Lleida hi ha productors de cultura, artistes, músics, pintors i editorials que produeixen, per tant, la Paeria ha de canalitzar-ho i ‘impulsar-ho’ perquè la gent que s’hi dedica pugui ‘viure-hi’ i sortir a l’exterior”, va assenyalar. Així mateix, Bergés va denunciar que el PSC s’ha dedicat aquests darrers quatre anys a desmantellar l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) per motius polítics, ja que és el ‘segell’ d’ERC quan era a govern. “Nosaltres creiem que allò que funciona no s’ha d’aniquilar sinó potenciar-ho i, per tant, una de les nostres propostes principals és recuperar l’IMAC com un motor de producció artística”, va remarcar.

Llista d'ERC
Vilassar de Mar

Presentació llista i programa electoral

El proper divendres dia 6 de maig a les 7 de la tarda en el Museu Monjo ERC Vilassar de Mar, farà la presentació de la llista electoral i del programa. Una llista renovada i un programa molt treballat que incideix en les necessitats actuals del nostre poble. A més també es projectarà el video electoral que s'ha preparat per aquesta campanya.

Candidatura Esquerra Montcada i Reixac 2011
Montcada i Reixac

Presentació de la candidatura. Eleccions municipals del 22 de maig

Aquest divendres 29 d’abril s'ha presentat la candidatura d'Esquerra Republicana per a les properes eleccions municipals del 22 de maig. A continuació us detallem un breu currículum de tots els candidats: Marta Aguilar i Alemany: Tècnica en gestió i administració d’empreses. Diplomada en     magisteri, convalidació     europea. Treballa com a responsable d’un casal d’avis. Portaveu d’esquerra a l’Ajuntament i la nostra candidata a l’alcaldia. Jordi Sánchez i Escrigas: Llicenciat en ciències polítiques i sociologia i llicenciat en història contemporània. President d’esquerra a Montcada i Reixac i regidor a l’ajuntament, treballa com a responsable de compres d’una empresa d’àmbit estatal amb seu a Montcada. Montserrat Ribera i Ruiz: Llicenciada en dret i llicenciada en ciències del treball. Màster Europeu en Ciències de treball. Treballa com a agent judicial per al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. Dani Parra i Belmonte: Tècnic en educació infantil i estudiant d’últim curs de magisteri.

Pineda de Mar

Llista electoral per al 22-M

Us presentem la llista electoral d’ERC-Junts x Pineda, formada per un grup de persones valentes, preparades i treballadores. Amb ells aconseguirem portar Pineda cap al model de poble que volem: econòmicament pròsper, urbanísticament sostenible, socialment just i cultural i educativament de qualitat. Llista electoral ERC-Junts x Pineda 1.Pere Aragonès i Garcia (ERC) – advocat i diputat al Parlament 2.Mònica Palacín i París (ERC) – professora 3.Josep Serra i Alsina (independent) – assessor comercial 4.Carme Vila i Zurano (independent) – mestra del CEIP Poblenou 5.Oriol Galícia i Juli (independent) – mestre 6.Pere Horta i Abella (ERC) – metge 7.Esperança Almerich i Latorre (independent) – metge 8.Eulàlia Moral i Ajadó (ERC) – pedagoga i escultora 9.Ramon Basart i Ronda (ERC) – comerciant 10.Isaac Torres i Sànchez(JERC) – estudiant al conservatori del Liceu 11.Joaquim Itchart i Horta (independent) – industrial tèxtil 12.Mercè Soler i Colomer (independent) – llevadora 13.

Pineda de Mar

Darrer Ple de l'Ajuntament de Pineda de Mar

Aquest dimarts després de la reunió entre la secció local d'Esquerra Pineda i la Pltaforma "Junts x Pined", acompanyàrem a la nostra companya Mònica Palacin en el darrer ple abans de les eleccions municipals. No hi hauria espai suficient per agrair a la nostra companya per la feina ben feta a casa nostra, com toca als catalans i catalanes, sense soroll, ni estridències, ni demagògies; únicament el treball constant i eficient de qui escolta i sap escoltar. Amb el clar convenciment que continuarà treballant i defensant el model d'esquerres i independentista que encapçalarà Esquerra al si del govern municipal. .

Borriana

Vicent Verdegal i Cerezo, candidat a l’alcaldia de Borriana

ESTEM PER TU Sóc natural i veí de Borriana. Laboralment sóc professor i arqueòleg i restaurador autònom, “freelance”-diuen. Estic afiliat al STEPV i simpatitze amb la Unió de Llauradors. Estic molt preocupat per l’atur, la crisi i els seus efectes sobre la ciutadania més vulnerable, la corrupció política, l’energia nuclear i la contaminació, és a dir, la salut de les persones i de tota la societat. Esquerra-Borriana, aplegant gent amb diferents sensibilitats polítiques, ens presentem per primera vegada a les eleccions municipals amb el convenciment de ser l’única candidatura d’esquerres, i amb el repte fonamental de començar a eixir de la crisi a la qual ens han dut enlluernats els especuladors urbanístics i governants, presos de la febre, no de l’or, però sí dels diners fàcils i en quantitats astronòmiques, sense importar qui els ha de pagar al final. Solucionar la crisi vol dir pagar a tots els nostres proveïdors locals, a tu; crear treball per a totes les persones aturades de Borriana, ajudar les famílies amb problemes, els joves i les dones; mantindre la terra, promoure un creixement sostingut i sostenible i un turisme de qualitat i no massiu que ho destrossa tot fent un atractiu Arenal per al poble.

Esquerra - Acord pel Masnou

Visites a les escoles del Masnou

  Per conèixer més de prop la realitat de les escoles del nostre poble i el conjunt de la comunitat educativa hem iniciat un seguit de visites. Acompanyat per membres de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord pel Masnou ens hem trobat amb diferents directors, tant d’escoles públiques com concertades, del Masnou. També les associacions de pares i mares que són un element dinamitzador de la comunitat educativa. Les preocupacions i els temes de debat són diversos: la neteja de les escoles, el Consell Escolar Municipal, la necessitat d’implementar el Projecte Educatiu del Masnou, la relació amb els serveis socials, … Les competències en educació són fonamentalment de la Generalitat, però l’ajuntament, a banda del manteniment de les escoles, té un paper fonamental per ajudar a impulsar la comunitat educativa i la seva implicació en el municipi. Ganes i voluntat de col·laborar hi són. És qüestió de treballar tots plegats en una mateixxa direcció: professorat, pares i mares, i l’ajuntament.

Jaume Santandreu, Cathy Sweeney i Joan Lladó, a la plaça d'Espanya de Palma.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra Republicana proposa impulsar l'apertura de pensions populars com alternativa a albergs i xarxes assistencials

Esquerra Republicana és partidària de defugir la consideració de marginalitat per a persones que realment no ho són i que, en realitat, només estan passant un període de dificultat que en absolut ha de ser necessàriament crònic. Així, consideren que en comptes de mantenir menjadors socials i albergs d'acollida s'hauria de potenciar l'existència de pensions i d'altres establiments hotelers a preus populars, “que donin un mínim d'independència i dignitat a les persones amb problemes temporals.” Jaume Santandreu, promotor de centres com ara Can Gazà, escriptor i candidat d'Esquerra a l'Ajuntament de Palma, ho explica amb rotunditat: “No hem de donar tractament de marginats a aquells que no ho són.” Santandreu explica que “no ens ha de preocupar la marginació tradicional, perquè després de tant anys, la tenim prou coneguda i fins un cert punt controlada; el que ens ha de fer patir és el diluvi universal que ens ve a sobre, l'allau de 140.000 persones que estan en risc d'exclusió social si no es tracta com cal la seva situació.

Gavà

L’exconseller de comerç, turisme, indústria i universitats, Josep Huguet, visitarà la Fira d’Espàrrecs convidat per la secció local d’Esquerra

Demà dissabte 30 d’abril a la tarda, l’executiva local d’Esquerra de Gavà rebran com a convidat a la Fira d’Espàrrecs de Gavà d’enguany l’exconseller de comerç, turisme, indústria i universitats de la Generalitat de Catalunya, i actual president de la Fundació Josep Irla, Josep Huguet. L’exconseller, acompanyat de l’alcaldable Andreu Pérez i l’executiva local, realitzarà una visita guiada per la Fira a càrrec d’un dels pagesos locals que participen al certamen, atendrà els mitjans de comunicació dins del recinte firal i, en acabat, mantindrà una trobada amb la militància i simpatitzants locals d’Esquerra. En el transcurs d’aquesta trobada, està previst que l’exconseller debati i comenti amb membres de la candidatura d’Esquerra diverses propostes i idees per a la promoció econòmica local, el reforçament del comerç de proximitat i altres temàtiques d’interès local. També comentarà una de les darreres iniciatives de la Fundació Josep Irla, que presideix, entorn de la Conferència d’Esquerres per la República Catalana, una iniciativa que es portarà a terme d’aquí a un any i que constarà de quatre àmbits de debat: economia, estat del benestar drets i llibertats i dret a decidir.

Foto de familia dels candidats al Parlament i Consell amb el jovent independentista.
Illes Balears i Pitiüses

Els Joves d'Esquerra Republicana exigeixen la creació d'un pla d'actuació contra l'atur juvenil

Donada l’alarmant situació d’atur juvenil en què un de cada dos joves està aturat, les JERC centren la campanya electoral reclamant una solució efectiva i immediata a aquesta xacra social. A més d’exigir la creació d’un pla contra l’atur juvenil, les Joventuts d’Esquerra també demanen que, d’una vegada per totes, es destini el 6% del PIB a Educació. És el percentatge dels grans referents europeus en educació. Les Balears han de deixar de ser líders en fracàs escolar, en menys universitaris per habitant, i en tantes altres llistes negres pel que fa Educació. Les JERC reclamen la creació d’una borsa d’habitatges buits per tal de fomentar l’emancipació juvenil, ja que, només a Mallorca, hi ha més de 80000 habitatges buits. Aprofitant això no és necessari consumir territori per a fer-ne de noves i edificar, per exemple, la darrera zona fèrtil de Palma, com és el cas de Son Bordoi. Pel Jovent Independentista és l’hora de demanar la transferència de competències en matèria de beques universitàries estatals a la comunitat autònoma ja que els Països Catalans som els més castigats, una vegada més, en aquest aspecte.

Aurora Carbonell i Txell Chesa
ERC Sitges

Esquerra per la protecció dels animals

Avui en dia, i enmig del moment econòmic en el que estem inmersos, si una cosa és important és saber utilizar bé els recursos dels que disposem i gestionar-los correctament. Aquesta premisa serveix per a definir el que des de fa temps Esquerra demana al grup socialista respecte la gestió dels diners emprats en la recollida d’animals abandonats a la Vila. No es tracta, doncs, d’augmentar la quantitat de diners destinats a aquesta partida,malgrat siguin pocs, sino de millorar la seva gestió i d’aquesta manera poder retallar despeses. La gestió del CAAD de Vilafranca Posant un exemple, fins l’abril de 2010 hi havia moratoria per matar animals sans al CAAD (centre d’acollida d’animals domèstics) de Vilafranca, malgrat que a Sitges ja no n’hi havia i els seus animals no podien ser sacrificats. Des de l’any 2009, Esquerra està demanant a l’Ajuntament una major implicació en el control del servei del CAAD. Són molts els diners que s’hi destinen any rera any i no es disposa de cap mena d’informació dels animals abandonats al nostre municipi que hi han anat a parar.

Maresme

Dimecres 4 es fa la presentació dels caps de llista d’Esquerra al Maresme

Esquerra Republicana de Catalunya reunirà en un acte a tots els 27 alcaldables que encapçalen una candidatura municipal al Maresme el dia 22 de maig. Esquerra Maresme els presenta a tots a Vilassar de Dalt, al pati del Museu Arxiu, el proper dimecres 4 de maig a les 9 del vespre. L’acte començarà amb la projecció del vídeo dels 80 anys d’Esquerra, “a espatlles de gegants”. Tot seguit Xavier Yelo, cap de llista de Vilassar de Dalt donarà la benvinguda com a amfitrió. Llavors, Esquerra Maresme presentarà un per un als candidats, exposant els principals valors que dominen l’esperit d’Esquerra a la comarca. Per acabar, Andreu Francisco, cap de llista per Alella i president d’Esquerra Maresme, tancarà l’acte. Després de realitzar-se la fotografia de família amb tots els alcaldables oferirem un sopar a peu dret per a tots els assistents. La trobada serà aquest dimecres dia 4 de maig a les 9 del vespre al pati del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, al carrer Marquès de Barberà número 9 de Vilassar de Dalt.

Sant Sadurní d'Anoia

III a Cargolada d'Esquerra

Diumenge 8 de maig, celebrarem la 3a Cargolada a Can Mas de la Riera. A partir de les 2 del migdia. Els tiquets es poden comprar a Ristoorante Picarolo i al Casal d'Entitats, o podeu reservar-lo a santsadurni@esquerra.org - dinar adults 10 € - dinar infantil 5 € (sense cargols) La cargolada és un acte festiu-reivindicatiu per un espai públic a Can Mas de la Riera, davant la creixent pressió de PP i CIU de privatitzar l'espai i situar-hi un camp de golf. Malgrat que aquest tema segurament serà silenciat (majoritàriament per CIU) en aquesta campanya electoral aprofitant la crisi econòmica i l'alta sensibilitat en aquest tema de la majoria de la ciutadania, som conscients que aquesta possibilitat és factible si els resultats electorals permeten una majoria absoluta de dretes. Per tant, des d'ERC, ara més que mai seguim posant la banya per un Can Mas a disposcició de tota la ciutadania.

Sabadell

ERC+RCat proposen una sèrie de mesures per impulsar l’ús social del català a Sabadell

A la nostra ciutat, com passa a gran part del país, malgrat que el nivell de coneixement i de comprensió oral del català és força elevat, l’ús social continua sent baix. La situació de la llengua és encara especialment crítica en àmbits com ara l’empresa, la justícia, els mitjans de comunicació, els audiovisuals o la indústria cultural. D’altra banda en els darrers mesos s’han produït intents de trencar la cohesió social del nostre país, com per exemple les sentències que qüestionen la immersió lingüística a les escoles. Davant d’aquesta situació, cal apostar pel valor cohesionador de la llengua catalana i reconèixer explícitament l’actiu que representa la immersió lingüística com a eina d’acollida i d’integració. Garantir el coneixement del català i afavorir-ne l’ús social en tots els àmbits és la millor manera d’oferir les mateixes possibilitats a tots els ciutadans, independentment de quina sigui la seva llengua. Des d’ERC+RCat proposem l’elaboració d’un Pla Municipal de Normalització Lingüística (PMNL) adequat a les necessitats sociolingüístiques de la ciutat, que estableixi clarament els objectius prioritaris, les actuacions que cal per assolir-los en els propers quatre anys i la dotació de recursos necessaris per poder dur-los a terme.

Cercavila a Campanar (València)
País Valencià

La sectorial d'educació "Gonçal Anaya" participa a la cercavila contra la privatització de terrenys escolars al barri de Campanar

El president de la Sectorial d'Educació "Gonzal Anaya", Ximo Graña, junt amb altres membres de la sectorial, van voler fer ahir costat als pares, mares i alumnes del barri de Campanar de València en la cercavila convocada per la Plataforma per l'Ensenyament Públic, contra la requalificació d'una parcel·la de 13.000 metres quadrats -que estava destinada a la construcció d'un institut públic- perquè la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir construïsca la seua nova Facultat de Medicina. Graña va expressar el recolzament d'Esquerra als veïns de Campanar i va manifestar que "és intolerable que l'Ajuntament utilitze allò públic, que és de totes i tots, per a fer concessions a l'empresa privada i als amics del PP com si la nostra ciutat fora el seu cortijo particular". Graña va insistir en que "els barri de Campanar ha crescut molt i té un necessitat real d'ampliar i millorar les places escolars per als seus xiquets i xiquetes, que es veuen obligats a estudiar a barracons o a desplaçar-se fora de la seua zona per estudiar perquè l'Ajuntament del PP prefereix afavorint els interessos de les empreses privades i consolidar una doble xarxa educativa que privilegia l'ensenyament privat i elitista en detriment de l'escola pública".

Carme Farràs. candidata per Sant Pere de Ribes. ¡¡VA PER FEINA ¡¡
Sant Pere de Ribes

PRESENTACIÓ CANDIDATURA A LES ROQUETES

Demà dissabte a les 12h del migdia a la plaça Sant Jordi de Les Roquetes tindrà lloc la presentació de la candidatura de ERC a l'alcaldia del nostre municipi. Podreu conèixer el nostres candidats i el nostre  programa, parlar amb nosaltres, fer un tast de cava i escoltar una estona de batucada. Una bona ocasió per animar-vos a participar i a fer-nos arribar les vostres propostes. ¡¡ Us esperem ¡¡