Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Passada de Sant Antoni
Sant Quirze del Vallès

Esquerra amb les entitats del poble i amb les nostres tradicions

Com ja és tradicional el nostre poble va gaudir ahir diumenge de la Passada de Sant Antoni. Una nombrosa assistència des de primera hora del matí feia preveure l’èxit de la jornada. A les 8 del matí ja varem poder gaudir d’un esmorzar amb un assortiment de carns a la brasa que donava el tret de sortida a tot un matí de festa. I els carruatges engalanats proveïts de fruites i hortalisses, queviures i mercaderies ens feien reviure temps no massa llunyans. Un nombre considerable de companys/es de la secció local va participar-hi, com cada any, com a mostra de suport a les activitats que amb molt d’esforç i dedicació organitzen les entitats del poble. Des d’Esquerra Sant Quirze volem felicitar l’èxit organitzatiu i encoratgem la Germandat de Sant Antoni Abat a continuar en aquesta tasca tan important com ho és la de donar a conèixer les nostres tradicions i costums i que des de ja fà 25 anys que es du a terme.

Ebre

Esquerra vol presentar 40 llistes electorals municipals i aconseguir 120 regidors a les Terres de l’Ebre

El president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, Gervasi Aspa, acompanyat de Josep Monclús, Adam Tomàs i Jordi Gaseni, candidats del partit a les alcaldies de Tortosa, Amposta i L’Ametlla de Mar respectivament, ha explicat els objectius d’Esquerra per les properes eleccions municipals a les Terres de l’Ebre. Abans, però, Aspa ha fet saber que el passat dissabte la Federació va celebrar el Congrés ordinari anual a l’Ametlla de Mar, que s’havia ajornat de data a causa de la celebració de les eleccions catalanes. El Congrés, a més de fer balanç de la situació del partit al territori, va ratificar, a proposta de l’Executiva regional, canvis en la seva la composició. Segons Aspa, el motiu no és altre que voler incorporar alcaldes com ara Dani Andreu, Francesc Gas, Alfons Monserrat o Bernat Pellissa, i gent amb experiència de govern com ara els delegats, directors i coordinadors territorials de l’anterior Govern. Aspa ha afirmat que “hem reforçat l’Executiva amb més pes de representants municipals per poder incrementar la força d’Esquerra a les properes eleccions”.

Cassà de la Selva

Cassà disposarà de 2 nous parcs de salut

La Junta de Govern local va aprovar el passat dijous el conveni amb Dipsalut, per la cessió de dos parcs de salut que s'ubicaran a la Plaça de l'Eixample i a la zona verda del Mas Cubell. Un cop instal·lats, Cassà disposarà d'un total de 4 parcs que tenen per objecte promoure l'activitat física i saludable a partir d'exercicis bàsics. Aquests parcs estan instal·lats també dins una xarxa d'itineraris previstos per promoure el senderisme i la descoberta de l'entorn del municipi.

Aula Planta de Classificació d'Envasos Lleugers d'Alzira
Simat de la Valldigna

La Regidoria de Medi Ambient va organitzar una visita a la Planta de classificació d’envasos lleugers d’Alzira

Al voltant de 55 alumnes  del tercer cicle del CEIP Valldigna de Simat, van participar en una activitat de caire informatiu i alhora de conscienciació mediambiental. L’alumnat, acompanyat de les respectives mestres i del tècnic mediambiental de la regidoria de Medi Ambient, Xavi Català, va assistir a la planta d’Alzira. Els responsables de la visita van dividir l’alumnat en dos grups. D’una banda visitaren la zona de l’ecoparc, on reberen les explicacions dels diferents contenidors i dels diversos materials que es poden dipositar. Van veure de primera mà, cotxes i furgons descarregant materials en els contenidors corresponents: vidre, plàstics, enderrocs, piles, fluorescents, metalls, plaques radiològiques, olis, paper i cartró, fusta, etc. A continuació, van assistir a l’aula on pogueren rebre les explicacions al voltant de la recollida selectiva del fem orgànic, del paper-cartró, vidre i envasos lleugers. El monitor preguntava als xiquets i xiquetes si a Simat hi havia tants contenidors.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Cubelles a l'skate map

El dissabte 12 de febrer de 2011 s'inauguraven a Cubelles les instal·lacions del nou skatepark ubicat al Parc del Prat de Cubelles. La festa, així com el 1er Campionat d'Skateboard de Cubelles que va celebrar-se el mateix dia, va estar amenitzada amb els concerts de Crazy, Rima Alternativa i Hhsie con Charlot i amb una exhibició de graffiti. Des d'esquerra volem fer a tothom partícip de la satisfacció que ens suposa que unes instal·lacions com aquestes hagin pogut veure la llum. Ja fa temps que els i les joves de Cubelles necessitaven d'un espai – punt de trobada com aquest. I la mostra més evident és l'assistència de joves, però també de persones de totes les edats, al recinte des que es va estrenar. I és que no només cal recordar la nostra joventut a l'hora d'exigir-los responsabilitats, sinó que també hem d'estar disposats a tenir en compte les seves inquietuds i, per tant, les necessitats que, en conseqüència, se'n deriven. Juntament amb l'estímul de l'espai jove com a cohesionador d'aquells i aquelles joves amb interessos comuns, necessitats compartides, o amb desig de reforçar la seva formació, entre d'altres, la inauguració ara de l'skatepark forma part del convenciment de la Regidoria de Joventut, però també del nostre partit, d'esquerra, que entre tots hem de saber trobar aquells espais adaptats a les característiques concretes d'un col·lectiu que massa vegades és gratuïtament criticat sense tenir en compte que no són pas ells els que marquen les normes i el ritme de la societat, sinó la resta.

Jordi Vilà
Sant Feliu de Guíxols

L’assemblea d’Esquerra ha escollit el cap de llista per a les municipals

El passat dissabte 12 de febrer es va portar a terme l’assemblea local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols convocada a les 17 hores . En el decurs de la reunió es va triar el cap de llista per a les properes eleccions municipals del mes de maig. Jordi Vilà, actual regidor a l’ajuntament de la ciutat i portaveu del Grup Municipal d’Esquerra, va ser l’únic candidat a encapçalar la llista d’Esquerra a Sant Feliu de Guíxols, i prèviament es va sotmetre a ratificació de l’assemblea de la secció local, com a màxim òrgan de decisió del partit. Vilà, va declarar que el projecte d’ Esquerra a la ciutat, ha de liderar la recuperació econòmica i social a Sant Feliu de Guíxols en benefici de tots els ganxons i les ganxones.  

Baix Penedès

L’AJUNTAMENT DE L’ARBOÇ TIRARÀ ENDAVANT UNA NOVA FASE DEL CENTRE POLIVALENT

Gràcies a una subvenció de 200.000€ provinent del Ministeri de Cultura del govern espanyol, l’ajuntament de l’Arboç podrà tirar endavant una nova fase del centre polivalent. Concretament, es faran els tancaments exteriors i s’habilitaran quatre aules de l’Escola de Música Tradicional del Penedès.   Aquestes obres podrien estar acabades per finals d’any i suposa un pas endavant en el desenvolupament d’aquest important equipament que l’equip de govern està construint per fases. Actualment la planta semisoterrani està plenament operativa com a magatzem de la brigada municipal i de les entitats de la vila. També està acabada la pista multifuncional exterior.   L’alcalde, Carles Ribé, ha destacat la importància de poder tirar endavant aquest equipament en època de crisi i ha recordat que, un cop acabat “serà el centre cultural i social de l’Arboç, ja que a més del magatzem municipal i l’Escola de Música, “acollirà un auditori per a 350 espectadors, teatre i sala de ball, una sala polivalent per a activitats lúdiques i culturals amb capacitat per a 1.

Vista aèria de La Torre
Sant Joan de les Abadesses

El POUM de Sant Joan de les Abadesses demostra la manca de projecte de futur de l'alcalde Ramon Roqué

El passat 28 de setembre la Comissió Territorial d'Urbanisme va resoldre el requeriment, presentat per part de l'ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, en allò referent a la macro urbanització planificada a la zona de la Plana de la Torre. Conjunt de 250 habitatges planificats per aquest indret i defensats tant sols per l'alcalde Roqué i la resta de regidors del grup municipal del partit dels socialistes. El nou escenari urbanístic que planifica la Comissió Territorial d'Urbanisme implica una minsa reducció de 86 habitatges a la zona (fins a 164), però manté el model de grans blocs de pisos. És a dir, en un futur no massa llunyà l’entrada del municipi restarà truncada amb grans blocs de pisos que malmetran tota visual paisatgística característica de Sant Joan. El paisatge constituït per les cases de la Vila Vella al marge dret del Ter i el Pont Vell, aniran acompanyades de grans blocs i cases unifamiliars. Cal tenir en compte que el model aprovat no redueix, tal i com ha volgut fer creure l'alcalde santjoaní, de 400 a 164 habitatges a la zona de la Plana de la Torre.

Sant Pere de Ribes

PASSEM COMPTES, DOS ANYS DE GOVERN MUNICIPAL

Aquest dijous 17 de febrer, a dos quarts  de nou del vespre al Casal d'ERC, la secció local ha convocat a militants i amics per presentar el balanç de la gestió de la regidora , Carme Farràs al Govern  del nostre municipi, en els àmbits  encomanats ,Educació i Esports així com en d'altres de la gestió municipal. La presentació es farà en format power point i video i s'espera també l'aportació de propostes dels assistents pel programa electoral,

Butlletí 438
Sant Feliu de Llobregat

24 a 26. No és el resultat d'un partit d'handbol, és un exemple de malbaratament de diner públic

Aquest número 438 del Butlletí podria passar perfectament per la revista local del PSC. El color vermell corporatiu del partit surt de manera descarada i reiterada gaire per tot arreu. Te vint-i-quatre pàgines i la senyora alcaldessa Lourdes Borrell, hi surt vint-i-sis vegades en diverses fotografies, la de la portada, sense comentaris, a tota plana, per a ella sola, inaugurant carrers etc.. Per un moment és com si haguéssim entrat en el túnel del temps i tornéssim als pitjors temps de les majories absolutes de Francesc Baltasar i el PSUC, amb uns Butlletins Municipals plens de nepotisme i propaganda. Aquestes pràctiques de manipulació, en els mitjans públics, pensàvem que estaven desterrades del nostre municipi. Considerem que és immoral dedicar els diners de tots, per la promoció personal d'una candidata a l'alcaldia del nostre poble. Si vol promocionar-se que sigui amb els mitjans del seu partit, que el butlletí el paguem entre tots els santfeliuencs. Butlletí 438

En Josep Maria Cervelló, adreçant-se als i les assistents
Sant Boi de Llobregat

Cervelló: "cal gent activa, positiva, aquella que veu el got mig ple i té ganes d'acabar-lo d'omplir"

El passat dijous 10 de febrer la Secció local d'Esquerra a Sant Boi va organitzar una trobada en què sota el títol "Sant Boi amb Bona Cara" el candidat republicà a l'alcaldia, Josep Maria Cervelló, es va adreça a la gent vital, compromesa i optimista de la ciutat per "explicar el per què? Per què fem política gent tan senzilla i normal com nosaltres? La fem pel projecte de ciutat en el que creiem". Així va començar la seva intervenció, que va anar precedida d'una benvinguda per part del President de la Secció Local Toni Vélez, que va instar a "sumar tots els esforços necessaris per a donar una nova empenta a la ciutat" i per un breu vídeo resum de la tasca portada a terme per Esquerra a la ciutat en els darrers anys. "Després d'una experiència de govern de 4 anys, la principal lliçó que hem après és que si governar fos només complir les teves idees seria bastant pobre. Les teves propostes són el primer pas, però s'ha de ser permeable, s'ha d'escoltar la gent i adaptar-les" -va sentenciar Cervelló.

Domènec Garcia
País Valencià

Esquerra-Faura concorrerà en solitari a les properes eleccions municipals

L'assamblea d'ERPV-Faura ha desestimat la proposta de pacte electoral del Bloc, després de les reunions mantingudes en un clima de "cordial sintonia", per considerar que "atesa la imminència de la contesa electoral, la proposta de pacte electoral és precipitada, en el temps i en les formes, atès que no se sustenta sobre una base de treball polític municipal comú de les dues organitzacions". Segons ha manifestat el president d'Esquerra-Faura, Domènec Garcia, "hem considerat que les relacions entre les dues organitzacions no es poden limitar a l'àmbit local, sinó que han de ser aplicables a tot l'àmbit del País Valencià i dels Països Catalans i, perquè ens afecta, a l'àmbit general de la comarca del Camp de Morvedre. En aquest moment les dues organitzacions no tenim un projecte comú i consensuat". La decisió s'ha pres amb el vot unànim de tota la militància local i havent consultat també els simpatitzants del partit. El dirigent republicà ha especificat les raons d'aquesta declarant que "Esquerra-Faura té un full de ruta marcat, amb objectius polítics que no es poden alterar en funció de l'aritmètica electoral.

Francesc Ribot
ERC Badalona

Esquerra manté la postura de suport a les Festes de Maig i a totes les entitats implicades

Esquerra , mitjançant el seu representant a la comissió de repartiment d'espais electorals, Francesc Ribot, ha fet arribar mitjançant una instància, el seu postulat en referència a aquesta matèria tal i com es va acordar a la darrera reunió de partits. En aquesta, es lamenta la coincidència de la campanya electoral amb les Festes de Maig, un fet no volgut per ningú. Tanmateix, Esquerra destaca la implicació total de la ciutadania mitjançant moltes entitats, en una festivitat important per Badalona, un fet que passa per sobre de la voluntat d'ocupar l'espai previst per a les parades de la Plaça de la Vila, com a mínim en període de coincidència, fins la tarda del 15 de maig. Pel que fa a les banderoles amb la publicitat de les festes, Esquerra considera que aquestes ajuden a crear l'ambient festiu que una ciutat afectada per la crisi necessita. L'extensió de Badalona permet que existeixin molts d'altres carrers per omplir amb propaganda electoral, i d'altres mitjans molt més eficients per fer arribar les propostes polítiques a la ciutadania.

Anoia

Vallbona d'Anoia crea una nou “Bike Park" i inicia les reformes a la zona esportiva

Ja han començat les obres per crear un Bike Park a Vallbona d'Anoia, que s'espera que estigui acabat cap a principis març. El Bike Park comptarà amb 3 mòduls (2 quarters pipe i 1 jumpbox) destinats a la pràctica esportiva, tant per les bikes com pels skates, i s’ubicarà dins la zona esportiva municipal. Aquesta nova infraestructura esportiva està cofinançada per l’Ajuntament de Vallbona i el Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Alhora, l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia també està realitzant diferents actuacions a la zona esportiva municipal, amb l’objectiu d’augmentar l'ús social d'aquesta zona lúdic-esportiva. Nova sala d’activitats a l'interior del poliesportiu: Han començat les obres d’una nova "sala d'activitats", on s’hi podran realitzar diferents activitats com ioga, ball del ventre, meditació,etc... La nova sala comptarà amb terra de parquet, calefacció, armaris pel material i miralls a les parets. S’espera poder iniciar les activitats en unes setmanes.

Sant Cugat del Vallès

Els 330 treballadors de la planta de Sharp a Sant Cugat temen retallades

Els treballadors de la planta de Yamaha a Palau-solità i Plegamans es van concentrar ahir davant del Parlament per mostrar el seu rebuig al tancament de la fàbrica i per exigir “el suport i la intervenció de les institucions catalanes”. Mentrestant, a la sessió de control del Parlament, el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va culpar el tripartit de la decisió de Yamaha i va assegurar que posarà “la llei damunt la taula” per tractar que “retiri” la mesura. En un primer moment, Mena havia dit que el govern no hi podia fer res, perquè era una decisió corporativa. Ara es mostra combatiu, tot i que també recorda que el sector de la moto cau, perquè està“ofegada i perseguida per les normes d'ús en àmbits rurals”. El futur de la planta de televisors de Sharp a Sant Cugat del Vallès és incert. La multinacional japonesa encara no ha decidit quin volum de feina assigna a la fàbrica catalana, tot i que és una informació que hauria d'haver donat ja per fer la programació de cara al nou any fiscal, que comença a l'abril.

Alcoià

Desigualtats entre les comunitats autònomes

Aquests dies torna a ser tema de debat la desigualtat entre comunitats autònomes, i com sempre Catalunya està en el punt de mira de tothom. Torna a la càrrega eixa gran part d’Espanya que s’unfla a fer critiques contra Catalunya perquè sempre estan demanant més del que tenen els altres. Ara ha sigut perquè el Senyor Mas ha anat a Madrid a demanar permís per poder endeutar-se més; però siga com siga la qüestió és escanyar-la tinguen o no raó. El President de la Comunitat Valenciana, President de Castella La Manxa, President de la Región de Murcia… diuen que si a Catalunya se li dóna manega ampla per poder fer, que a ells també. Com els nens xicotets: si ell en té, jo també en vull. Sembla mentida que persones que representen tot un territori siguen capaços de ser tan inconscients enviant aquest tipus de missatges al poble que l’únic que provoquen és l’enemistat entre ells. Aquests presidents saben que per augmentar la capacitat d’endeutament s’ha presentar un document en el qual estiga descrit primer el deute actual, després la quantitat que necessites i per últim com vas a fer-li front, així és que tots ells sabran de sobra si els ho podran concedir o no.

Alcoi

Desigualtats entre les comunitats autònomes

Aquests dies torna a ser tema de debat la desigualtat entre comunitats autònomes, i com sempre Catalunya està en el punt de mira de tothom. Torna a la càrrega eixa gran part d’Espanya que s’unfla a fer critiques contra Catalunya perquè sempre estan demanant més del que tenen els altres. Ara ha sigut perquè el Senyor Mas ha anat a Madrid a demanar permís per poder endeutar-se més; però siga com siga la qüestió és escanyar-la tinguen o no raó. El President de la Comunitat Valenciana, President de Castella La Manxa, President de la Región de Murcia… diuen que si a Catalunya se li dóna manega ampla per poder fer, que a ells també. Com els nens xicotets: si ell en té, jo també en vull. Sembla mentida que persones que representen tot un territori siguen capaços de ser tan inconscients enviant aquest tipus de missatges al poble que l’únic que provoquen és l’enemistat entre ells. Aquests presidents saben que per augmentar la capacitat d’endeutament s’ha presentar un document en el qual estiga descrit primer el deute actual, després la quantitat que necessites i per últim com vas a fer-li front, així és que tots ells sabran de sobra si els ho podran concedir o no.

Alcoi

Vianants més segurs a l'Alameda

El grup municipal d'Esquerra- Alcoi, de la mà del seu president Josep Cortés, enten necessari portar endavant mesures per tal de garantir la seguretat dels vianants a l'avinguda Alameda. Especialment conflictiu és el punt situat a l'altura del número 82, on el volum de cotxes que hi circulen juntament amb l'elevat bullici de ciutadans que hi transiten, fa necessari adequar la zona per tal d'assegurar la integritat dels vianants.