Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Jordi Vayà
País Valencià

Vayà insta a les formacions progressites d'Alcoi a fer un "exercici de generositat" per afavorir un govern d'esquerres

El Secretari d'Organització d'Esquerra Republicana del País Valencià, l'alcoià Jordi Vayà, s'ha felicitat "pel canvi de tendencia a Alcoi, que ha permés que el PP de Sedano perda la majoria absoluta" i ha emplaçat a PSOE, Bloc i EU a que "s'unisquen per afavorir un govern d'esquerres i progressista a Alcoi, tal i com és la voluntat de la majoria dels alcoians i les alcoianes, expressada de manera clara a les urnes el passat diumenge". Per a Vayà, "ara és moment que les forces progressistes amb representació a la ciutat d'Alcoi facen un exercici de generositat i de responsabilitat" i els ha demanat "que demostren que són capaços de fer un pacte ampli que permeta posar les bases de la regeneració democràtica que l'Ajuntament d'Alcoi necessita". El dirigent republicà ha recordat que "quan Esquerra Republicana d'Alcoi va prendre la decisió de no presentar-se a les eleccions municipals, per contribuir així a que aquest canvi fóra possible, ja va exigir a PSOE, Bloc i EU la mateixa responsabilitat i generositat després de les eleccions".

candidatura  d'ERC a les eleccions municipals de Malgrat.
Malgrat de Mar

956 gràcies!

Des d’Esquerra volem agraïr a les 956 persones que diumenge van dipositar la seva confiança en la candidatura d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals de Malgrat. Moltes gràcies pel vostre suport

Eivissa

VALORACIÓ DELS RESULTATS ELECTORALS DES DE PACTE PER EIVISSA

1. Des de Pacte per Eivissa reconeixem que els resultats de les eleccions del dia 22 no han estat positius per a la coalició PSOE-Pacte per Eivissa. No s'ha aconseguit mantenir el govern del Consell Insular d'Eivissa, ni de l'Ajuntament de la Ciutat d'Eivissa, i tampoc es té majoria absoluta a Sant Josep, tot i que consideram molt meritòria la victòria assolida en aquest ajuntament. 2. En conseqüència, assumim la part de responsabilitat que ens correspon en aquests resultats, encara que les causes més importants que han motivat l'abstenció d'una part dels votants progressistes habituals tenen més a veure amb factors externs a les institucions municipals i insulars eivissenques. 3. Agraïm, en qualsevol cas, el suport dels milers de ciutadans i ciutadanes que ens han donat suport i que han confiat en aquest projecte i en la coalició de la què hem format part. 4. Ens comprometem, com no pot ser d'una altra manera, a que la feina dels nostres representants a les institucions (al Consell d'Eivissa, al Parlament de les Illes i a tots els Ajuntaments excepte Sant Joan) estirà centrada en defensar el millor per Eivissa.

Joan Gaià i Joan Lladó, al costat del nou regidor de Banyalbufar, Biel Seguí.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra Republicana es mostra “moderadament satisfeta” amb 16 regidors

Esquerra Republicana se declara “moderadament satisfeta” amb els resultats municipals que ha obtingut, tot i que admet que “no hem sabut rendibilitzar els més de vuit-mil vots de l'àmbit municipal cap a l'autonòmic; el diferencial és massa important.” El portaveu del partit republicà, Joan Gaià, ha considerat que a Mallorca ha estat determinant “la majoria absoluta aclaparadora del PP” per entendre el repartiment dels vots a les institucions. D'altra banda, Gaià ha recordat que “si el PSOE hagués modificat, quan ha pogut, la llei electoral que ens obliga a superar el 5%, per exemple Convergència per les Illes o la Lliga Regionalista tenien opció a entrar en el Parlament”; de la mateixa manera, “si el PSM hagués volgut reeditar el Bloc, tendríem més representació.” En definitiva, el portaveu ha afirmat que “entre tots, el PSOE i el PSM, han posat Mallorca en mans del pitjor PP de la història.” El president d'Esquerra, Joan Lladó, per la seva banda, s'ha declarat “moderadament satisfet” amb els resultats municipals: “Hi ha un total de 16 regidors d'Esquerra, hem revalidat la nostra posició a Eivissa, amb un regidor i la diputada a través del Pacte per Eivissa.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Tornarem a ser grans

Un cop analitzats i païts els resultats de les passades eleccions municipals, em veig amb l’obligació d’adreçar-me als cubellencs i cubellenques desprès d’haver estat al seu servei durant 6 mesos. Abans de centrar-me amb el que toca vull felicitar als guanyadors d’aquestes eleccions. Felicitats a ICV-EUiA i a Unitat Cubellenca i especialment a les seves caps de llista, la Mònica i la Rosa per tot el treball que han fet per obtenir aquests magnífics resultats. Ara si, fet aquest apunt. Vull donar les gràcies personalment i amb nom de tots els companys d’Esquerra Republicana de Catalunya de Cubelles als 221 veïns i veïnes que han confiat i cregut amb el nostre projecte. No ha pogut ser, ens em quedat a les portes d’obtenir representació a l’Ajuntament de Cubelles. He de dir que personalment ha estat un cop molt dur perquè confiava almenys mantenir el regidor que vam aconseguir als comicis dels anys 2003 i 2007. Però el meu projecte continua. Vaig dir que portava un projecte per vuit anys i ara no abandonaré.

Vista de la Plaça Catalunya de Térmens
Térmens

Esquerra es queda a només sis vots d'entrar al consistori

Les eleccions del passat 22 de maig han deixat a ERC a només sis vots de tenir representació a l'Ajuntament de Térmens i poder permetre l'entrada d'aire fresc a l'Ajuntament. Tot i augmentar en 23 vots, passant dels 61 obtinguts el 2007 als 84 d'enguany, no ha estat suficient per trencar el bipartidisme al municipi, i un cop més, els nou regidors de l'Ajuntament seran membres d'AIPN-PM (5) i de CIU (4). La candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal vol agrair a totes les persones que ens han fet confiança en aquesta comtessa electoral i es posa com a objectiu, continuar treballant pel poble des de fora de l'Ajuntament, intentant a tenir representació a les properes eleccions. Podeu consultar els resultats electorals al següent enllaç.

Esquerra convoca el seu Congrés Nacional per a l'1 d'octubre
Catalunya del Nord

Esquerra convoca el seu Congrés Nacional per a l'1 d'octubre

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha anunciat que la direcció nacional del partit queda en una situació 'd'interinitat' fins al proper Congrés Nacional, del qual se n'han accelerat les dates. El 17 de setembre s'escolliran el president i el secretari general i l'1 d'octubre tindrà lloc el Congrés Nacional. En la propera reunió de l'executiva nacional es constituirà la comissió organitzadora del Congrés, que liderarà aquest 'període d'interinatge'. Puigcercós ha assegurat que 'les grans decisions estratègiques les pendrà el nou equip, un cop se celebri el Congrés'. Per aquest motiu la direcció del partit ha acordat accelerar les dates del procés congressual, per tal que el nou equip pugui 'presentar una proposta estratègica i política' i 'tingui temps per encarar les eleccions espanyoles', que se celebraran pressumiblement el març de l'any vinent. Pel que fa a les eleccions municipals, Puigcercós ha valorat com a 'molt negatius' els resultats assolits a les grans ciutats.

Esquerra tanca un cicle electoral amb l'esperança d'obrir-ne un d'exitós després del Congrés Nacional
Catalunya del Nord

Esquerra tanca un cicle electoral amb l'esperança d'obrir-ne un d'exitós després del Congrés Nacional

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha considerat que amb aquestes eleccions Esquerra 'tanca un cicle electoral marcat per les davallades dels darrers comicis que van començar avui fa 4 anys' però s'ha mostrat esperançat que a partir del proper Congrés Nacional, que el partit celebrarà a la tardor, i que demà mateix iniciarà el seu procés, 'el futur d'Esquerra serà exitós'. Per al líder independentista 'hi haurà temps per debatre quin és el model de partit que la societat espera de nosaltres' i també 'per debatre sobre quines són les persones que han de fes un pas al davant i quines han de fer un pas al costat. També tindrem temps de debatre i consensuar una estratègia política que haurà de respondre a les el país necessitats del seu país i de la seva gent'. Puigcercós ha assegurat que aquesta 'no és una nit feliç pels homes i dones d'Esquerra', però ha afirmat que 'afrontem el futur amb realisme i esperança. Amb el realisme de saber que hem perdut la confiança que la població ens havia dipositat en anys anteriors, i amb l'esperança de saber que ser la tercera força en regidors ens permet iniciar un nou cicle amb una base sòlida i ben implantada en el territori'.

Agraïment

Des d’Esquerra Picanya volem agrair als votants que han dipositat la seua confiança en les nostres candidatures, que han defensat i defensaran un seguit de valors republicans que ací i ara considerem més actuals i necessaris que mai. Continuarem treballant en la defensa del bé comú i pels valors revolucionaris de llibertat, igualtat i fraternitat. Nosaltres estarem ací defensant els valors republicans i la identitat nacional.  

Alguaire

Resultats Municipals 2011

La legislatura 2011-2015, el consistori de l'Ajuntament d'Alguaire, comptarà amb dos regidors d'ERC . Són en Francesc Teixidó i Mola, i la Gemma Massana i Cosialls. S'obre un període de converses amb els altres dos partits que han obtingut representació: Cinc regidors el PSC i 4 regidors CiU, que ja han manifestat la seva intenció de pactar. De moment, el nostre agraïment, a tots els alguairencs i alguairenques que ens han fet confiança. MOLTES GRÀCIES PEL VOSTRE SUPORT. Treballarem amb il.lusió i responsabilitat, per defensar els interessos del poble d'Alguaire.

Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

Gràcies de part de tota la Candidatura.

Volem agrair la confiança de les 222 persones les quals ens han atorgat una Regidora. Teníem la sensació que inclús podria entrar una segona Regidora, però el vot bipolaritzat i el vot inútil ens ho va impedir. En aquest nou escenari, tant si estem a govern com a oposició, treballarem dur aquests 4 anys per a eixemplar el nostre projecte tant a nivell de Grup Municipal com a Secció Local.

Grafic
Sallent

Esquerra ha obtingut bons resultats a Sallent. Ara toca un nou govern d'esquerres!

Estem satisfets pel resultat de les eleccions a Sallent. Esquerra, després de passar 4 anys a l’oposició ha mantingut els 4 regidors i ha escurçat la distància amb la força majoritària. Només ens separen 161 vots, i amb 70 vots més, hauríem tingut un altre regidor. Amb 985 vots en total, Esquerra es consolida com a segona força política a Sallent i conserva el mateix suport que en les anteriors eleccions, amb el 30% dels vots. La diferència entre CiU i Esquerra s’ha reduït al 4,91% que són 161 vots. Hem de destacar que amb 70 vots més, Esquerra hauria aconseguit el seu cinquè regidor. És força rellevant, tenint en compte que CiU ha guanyat vots a tot el país, també en pobles i ciutats on renovaven el seu cap de llista. En canvi, a Sallent, no ha sigut així. Al Bages, Esquerra es converteix en segona força política per sobre del PSC, tant en nombre de vots com en regidors. Hem marcat perfil propi, juntament amb el Solsonès i l’Anoia, ben diferent al de la majoria de Catalunya.

Resultats Benifairó, Faura i Sagunt municipals 2011
Camp de Morvedre

Esquerra-Camp de Morvedre felicita a “tota la gent que ens ha fet costat per aconseguir els èxits en aquestes eleccions municipals”.

    Esquerra Republicana ha agraït en paraules de la seua presidenta comarcal,Núria Arnau, "el treball de tota la gent que ens ha fet costat al llarg d’aquesta campanya electoral especialment dels que, tot i no formar part del partit, han cregut en el projecte d’Esquerra al Camp de Morvedre”. Continuava la republicana que “el treball durant aquestos anys no hauria sigut res sense la decisiva presència de nova gent per aconseguir 2 regidors a la comarca i créixer en vots a Sagunt”. A partir d’ara comença una nova etapa per a Esquerra en la comarca ja que són clau de govern a Benifairó amb Joan Vea, cosa que els permetrà ser model d’acció política no sols per a l’altre regidor a Faura, Domènec Garcia, sinó també “per a la resta de pobles de Les Valls”.             Per la seua part, el candidat republicà a Sagunt, Ximo Graña, valorava com a molt positiu que el partit ja siga un referent “imprescindible” a la ciutat. Graña ha volgut agrair a les 429 persones que han dipositat “la seua confiança en un projecte que ja va prenent forma per una societat valenciana contra l’exclusió social, pel nostre comerç, pels valors laics i per combatre l’atur i la crisi”.

Bages

Nota de premsa. ERC Bages

14.000 vots al Bages Esquerra al Bages, després dels resultats electorals de les eleccions municipals del passat diumenge 22 de maig , vol agrair públicament el suport rebut de gairebé 14.000 ciutadans que van optar per una de les nostres 28 candidatures a la comarca. Lluís Oliveras, president de l’executiva comarcal del Bages, ha volgut felicitar especialment el resultat de municipis com Solsona o Manresa, “on els resultats de les nostres candidatures ens fan creure en el treball continuat i proper amb els nostres conciutadans”. En qualsevol cas, una mirada atenta als resultats de la Catalunya Central permet observar que des de diumenge, Esquerra és la segona força política del Bages (79 regidors, 8 consellers comarcals), condició que encara fa més gran la responsabilitat que tenim. “La confiança rebuda ens esperona a continuar treballant des dels ajuntaments en la construcció d’un país més just i alhora lliure, i ens fa entendre la necessitat d’estrènyer fórmules de col·laboració no només amb d’altres organitzacions polítiques sinó amb el teixit associatiu de cadascun dels nostres municipis: és entre tots que fem política i transformem la realitat” Finalment Oliveras ha volgut explicitar que, més enllà de diumenge, “ara comença un període importantíssim, en vistes al proper congrés extraordinari d’Esquerra, que des de la comarca del Bages encarem amb optimisme i amb una cohesió absoluta.

Acte Plaça del Mar
Pineda de Mar

ERC manté que no entrarà al govern de majoria del PSC

ERC no repetirà l'acord amb el PSC que el va fer entrar el 2007 en el govern de Pineda de Mar. Els republicans s'han mantingut aquests quatre anys com a soci minoritari de la majoria absoluta socialista i malgrat que en fan un balanç positiu no volen repetir l'experiència. “Ja ho vam avançar en campanya i ho mantenim: ens mantindrem a l'oposició”, va precisar ahir el cap de llista, Pere Aragonès. Per Aragonès, la seva decisió és fruit “de la responsabilitat i de la confiança que la gent de Pineda ha tingut en nosaltres i en les propostes del nostre programa”. Tot i això, ara amb dos regidors, ERC està disposada a arribar a acords puntuals amb el fins ara soci de govern. Font: "El Punt Diari"

Federació de Lleida

Acció Cultural del país valencià compareix al senat a petició dels senadors d’Esquerra

Els senadors d’ERC, Josep Maria Esquerda, Miquel Bofill, i Pere Muñoz, van sol•licitar la compareixença del President d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, així com de l'advocada d'aquesta organització, Mercè Teodoro, davant la Comissió de Cultura per a explicar diversos extrems relacionats amb les emissions de TV3. El pròxim dijous, 26 de maig, a les 9:30, es celebrarà al Senat la compareixença per analitzar la negativa del govern valencià a permetre que es vegi en el País Valencià l'emissió de la televisió pública de Catalunya, malgrat dels esforços d’ACPV per què això fos possible.

Els Pallaresos

Eleccions municipals 2011

Eleccions municipals 2011 23/05/2011 · Redacció Pallaresos Primer que res vull donar l'enhorabona a tots els partits que han tret representació en l'ajuntament en aquestes eleccions municipals. També vull agrair a les 48 persones que ens van donar amb el seu vot, la confiança dipositada en el equip d'esquerra que presentava aquesta candidatura. Igualment a totes aquelles persones que han format part d'aquesta llista, que han mostrar el seu suport incondicional, treballant en tot moment i fent-me costat. Els resultats electorals han estat una fort cop per a Esquerra i per això assumeixo la responsabilitat d'aquestos com a cap de llista. Però tot i no haver aconseguit els objectius esperats i així aconseguir representació dins de l'ajuntament seguirem treballant dur durant aquestos quatre anys vinents per el bé del poble. Serem fidels al lema que hem dut durant tota la campanya, el de treballar per Pallaresos, perquè seguim creient en una manera de fer i de treballar, amb transparència, honestedat, constància i compromís.

Pineda de Mar

Eleccions municipals 2011

Èxit absolut de la candidatura Esquerra Pineda-Junts x Pineda encapçalada per en Pere Aragonès. Amb tot el recompte ja escrutat 747 pinedencs i pinedenques ens van donar el seu suport. Un èxit històric ja que la nostra candidatura ha obtingut per primer cop en l'època de la democràcia 2 regidors. Per tant, els nostres representants al municipi de Pineda de Mar seran Pere Aragonès i Mònica Palacin. Volem aprofitar també per agrair el suport de tota la gent de la candidatura, els militants i simpatitzants i, en no menor mesura, la gent que ens ha donat la seva confiança en el nostre projecte. No us defraudarem!