Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Puigcercós, Propis
Nou Barris

Més d'un centenar de persones en el sopar amb Joan Puigcercòs

En motiu de les trobades que en Joan Puigcercós té sovint arreu del territori amb ciutadans, ahir va passar per Nou Barris per sopar amb més d'un centenar de persones al local del Centre Cultural "Els Propis" on també hi estaven representades diverses entitats del Districte.. Durant el sopar els assistents van estar comentant l'actualitat política nacional, però també la vida social de Nou Barris. Un cop acabat el sopar el candidat va poder parlar amb els assistents de les propostes d'ERC a les properes eleccions catalanes i va respondre unes quantes preguntes del públic assistent.

Butlleta
ERC Badalona

La loteria del país veí, la loteria que toca

Des d'avui ja disposem dels números de loteria pel sorteig que es farà al país veí, el 22 de desembre de 2010. El número com cada any és el 38629 i cada papereta tindrà un preu de 3€ (la participació és de 2,40€). Per aconseguir loteria d'Esquerra Badalona, només cal que us adreceu al local (c/Juli Garreta, 6) els dilluns i els dijous de 20:00 a 22:00, i sinó tots els matins al Grup Municipal a la Plaça de la Vila. Si no teniu compatibilitat d'horaris, també us podeu adreçar a nosaltres via xarxes socials o bé via mail a badalona@esquerra.org.

Ausas
Santa Perpètua de Mogoda

Conferència Catalunya Decideix

Aquest Dijous 21 d'Octubre a les 8 de la tarda al centre Civic El Vapor (c/Enric Granados s/n) ens visitarà el Conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs on explicarà la llei de consultes, la llei de vegueries i les diferents feines realitzades des de la conselleria. A l'acte també intervindran Rosa Rovira, regidora de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i Josep Ventura, president de la Secció Local d'ERC. Esperem la vostra visita a aquest acte participatiu on a més d'escoltar les paraules dels diferents conferenciants, hi haurà un torn de paraules per poder fer les vostres preguntes.

Punta Miranda
Terra Alta

Caminada pel Port

El diumenge dia 17 varem fer la Caminada pel Port la gent d'Esquerra de les Terres de l'Ebre..... molt bon ambient... un dia perfecte... i com no,  varem xalar amb les vistes i amb el dinar al Mas de Damià....

Barberà del Vallès

Esquerra trasllada el debat sobre l'alcohol a les instal·lacions esportives al Ple

Esquerra va decidir traslladar el debat sobre la venda de begudes alcohòliques al màxim òrgan de debat d'aquest Ajuntament com és el Ple, després que la proposta fos rebutjada en el Consell d'Administració del Patronat Municipal d'Esports. Oriol Rovira, representant d'Esquerra en el Consell, va ser l'únic membre que va votar en contra de poder vendre alcohol al interior de les instal·lacions esportives. El rebuig d'ERC es basa en el fet que l'esport és una forma d'educar als nostres nens i nenes i també als i les nostres joves, per això entenem que la beguda d'alcohol no és un dels models a seguir i menys encara en una instal·lació que vol fomentar hàbits saludables. Així, des d'Esquerra defensem un nou concepte de la cultura de l'esport que es basi en el respecte i en valors i no només en la competitivitat. L'esport, i a més en etapes de formació, ha de ser una eina d'educació també en hàbits com l'alimentari. Rovira va recordar que després l'Ajuntament destina recursos per evitar aquestes males pràctiques

Informatiu Esquerra-Fonollosa. Número 15. Octubre 2010.
Fonollosa

Informatiu número 15. Octubre 2010

La Secció Local d'Esquerra-Fonollosa ha publicat un nou número del Butlletí. El número 15 corresponent a Octubre de 2010. Sumari: Incidències en la facturació de la llum. ERC-Fonollosa es queixa de la situació que pateixen els veïns i veïnes del municipi i presenta una Moció al Ple de setembre. Accions del grup municipal d'ERC. Any 2007. Els fanals de Fonollosa i Camps, en espera. Volen canviar les bústies sense fer un reglament. Marxa de Torxes per la Independència.

Cerdanyola del Vallès

La exposició dels 100 anys d'estelada arriba a Cerdanyola

L'exposició, que commemora el centenari de l'Estelada està composta per 11 plafons que expliquen els 100 anys d'aquesta ensenya i recull els moments clau de l'independentisme. L'exposició ha estat organitzada per la comissió 100 anys d'Estelada i les JERC. La mostra és gratuïta. Des del passat divendres dia 15 d'octubre fins el proper dia 27 d'Octubre podeu visitar l'exposició "100 anys d'Estelada" a l'entrada de l'Ateneu de Cerdanyola. Aquest espai està obert tots els dies de matí a vespre ininterrompudament. Així mateix ens plau convidar-vos a l'acte que farem per la presentació de l'exposició el proper 20 d'octubre a les 20h. En motiu del centenari de la Senyera independentista i del 76é aniversari de la proclamació de l'Estat Català pel president Lluís Companys, ens agradaria compartir una estona amb vosaltres i gaudir d'aquest exposició.

Vallès Occidental

Esquerra defensa la ciutadania com a únic model de polítiques d'immigració

El secretari per a la Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, afirma que les polítiques d'immigració s'han de reduir a "fer ciutadania amb persones amb tots els seus drets i deures" i en aquest sentit considera que el repte de la immigració "tot just comença perquè és fer d'un milió de persones nous ciutadans". Per a Amorós, el model a seguir ha de ser el que reculli "a parts iguals els conceptes de cohesió i de diversitat perquè hi ha coses a compartir i coses a sumar". Per la seva banda, el candidat d'Esquerra del Vallès Occidental al Parlament, el llorençà Marc Sanglas, manifesta que la comarca ha passat en pocs anys de tenir un 3% a un 12% d'immigració, però sempre mantenint la cohesió social com a valor bàsic de la convivència en una "terra d'acollida que sempre ha tingut immigració". Sanglas indica que davant d'aquest fenomen l'Estat fa una "Ley de Extranjería" mentre que Catalunya fa una Llei d'Acollida, al temps que destaca accions com la integració escolar, l'aplicació de 70 programes d'acollida en sectors diversos, la Llei de Barris per a "recuperar espais degradats que normalment acullen persones nouvingudes" o la destinació de fons d'immigració per a finançar polítiques d'acollida als Ajuntaments, entre d'altres.

Oriol Amorós, entre els dirigent local Daniel Mallen i el candidat comarcal al Parlament de Catalunya Marc Sanglas
Cerdanyola del Vallès

Esquerra defensa la ciutadania com únic model de polítiques d'immigració

El secretari per a la Immigració de la Generalitat i diputat al Parlament d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Amorós, afirma que les polítiques d'immigració s'han de reduir a "fer ciutadania amb persones amb tots els seus drets i deures" i en aquest sentit considera que el repte de la immigració "tot just comença perquè és fer d'un milió de persones nous ciutadans". Per a Amorós, el model a seguir ha de ser el que reculli "a parts iguals els conceptes de cohesió i de diversitat perquè hi ha coses a compartir i coses a sumar". Per la seva banda, el secretari de Política Municipal d'ERC, el vallesà Marc Sanglas, manifesta que la comarca ha passat en pocs anys de tenir un 3% a un 12% d'immigració, però sempre mantenint la cohesió social com valor bàsic de la convivència en una "terra d'acollida que sempre ha tingut immigració". Sanglas indica que davant d'aquest fenomen l'Estat fa una Llei d'Immigració mentre que Catalunya fa una Llei d'Acollida, al temps que destaca accions com la integració escolar, l'aplicació de 70 programes d'acollida en sectors diversos, la Llei de Barris per "recuperar espais degradats que normalment acullen persones nouvingudes" o la destinació de fons d'immigració per a finançar polítiques d'acollida als Ajuntaments, entre d'altres.

Penedès

Esquerra rememora l'afusellament de Lluís Companys recordant la gent valenta i honesta

A les nou del vespre, més d'un centenar de militants i simpatitzants d'Esquerra Republicana de Catalunya es van donar cita a Calafell per iniciar la marxa amb torxes que puja fins al Castell d'aquesta població en commemoració del setantè aniversari de l'afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys per part de les forces feixistes comanades pel general Franco. És un acte que ja arriba a la seva onzena edició. Un cop arribats al Castell, els esperava un duet de guitarra i violí i, immediatament, van començar els parlaments. Inicià l'acte Lluís Sant, que és el cap de llista per la formació republicana a Calafell a les properes eleccions municipals de 2011. Sant va recordar un per un els regidors d'Esquerra que formaven part del consistori l'any 1934, tot assenyalant que, en uns moments difícils, van prendre la decisió de participar en la política des d'uns valors de catalanisme i esquerranisme. Pel candidat a l'alcaldia de Calafell, abans com ara, aquests valors són els que guien les propostes d'Esquerra i va dir que “el nostre objectiu per a les properes eleccions municipals és molt simple: fer una vila on s'hi visqui millor i on tothom s'hi senti còmode”.

Anna Simó, Sergi de los Rios, Marta Cid, Parlament
Camp de Tarragona

Esquerra: “Hem estat un grup parlamentari proactiu i el més lleial al pacte de govern de l’Entesa”

Anna Simó, diputada i portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra al Parlament de Catalunya, i Sergi de los Rios i Marta Cid, tots dos diputat per la demarcació de Tarragona de la VIII Legislatura que tot just acaba, han fet balanç de l’acció a la cambra legislativa catalana. Han remarcat l’actitud “proactiva dels diputats d’Esquerra”, és a dir, que “hem estat un grup que donava suport al govern però no només n’hem fet un seguiment, sinó que hem treballat, i molt, per trobar solucions als problemes que ens plantejava el territori i en algunes ocasions hem hagut de superar certs obstacles d’altres socis de govern”. Però també han volgut deixar clar que “Esquerra ha estat el més lleial al pacte de govern de l’Entesa, malgrat que alguns membres del govern d’altres partits no ho vegin igual”, ha dit Anna Simó en al·lusió a Xavier Sabaté, delegat de Govern a Tarragona qui fa dies va acusar Esquerra de no ser lleial al govern. Sergi de los Rios ha donat dades del volum de feina en aquests quatre anys.

Ebre

Esquerra: “Hem estat un grup parlamentari proactiu i el més lleial al pacte de govern de l’Entesa”

Anna Simó, diputada i portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra al Parlament de Catalunya, i Sergi de los Rios i Marta Cid, tots dos diputat per la demarcació de Tarragona de la VIII Legislatura que tot just acaba, han fet balanç de l’acció a la cambra legislativa catalana. Han remarcat l’actitud “proactiva dels diputats d’Esquerra”, és a dir, que “hem estat només un grup que donava suport al govern però no només n’hem fet un seguiment, sinó que hem treballat, i molt, per trobar solucions als problemes que ens plantejava el territori i en algunes ocasions hem hagut de superar certs obstacles d’altres socis de govern”. Però també han volgut deixar clar que “Esquerra ha estat el més lleial al pacte de govern de l’Entesa, malgrat que alguns membres del govern d’altres partits no ho vegin igual”, ha dit Anna Simó en al·lusió a Xavier Sabaté, delegat de Govern a Tarragona qui fa dies va acusar Esquerra de no ser lleial al govern. Sergi de los Rios ha donat dades del volum de feina en aquests quatre anys.

Agustí Cerdà
País Valencià

Cerdà sobre la ILP: “des de Madrid s'ha utilitzat una excusa tècnica per eludir un problema polític”

El President d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha declarat aquest matí, en referència al criteri del Govern espanyol pel qual es denega la tramitació de la Proposició de Llei d'Iniciativa Legislativa Popular sobre la Televisió Sense Fronteres que "des de Madrid s'ha utilitzat una excusa tècnica per eludir un problema polític". El ministeri de Presidència ha alegat per escrit, per justificar la seua negativa, que l'aplicació de la ILP "provocaria perjudicis econòmics derivats de la impossibilitat d'utilitzar el dividendo digital per prestar serveis a les comunicacions electròniques, que s'estimen entre 12.000 i 15.000 milions d'euros" a més de suposar per a l'Estat "un cost recurrent anual entorn als 15 milions d'euros". Per a Cerdà, aquestes són "excuses amb les que el Govern ha passat per damunt de la voluntat de 651.650 ciutadans". En contra del que es diu des de Madrid, el dirigent republicà ha manifestat que "el volum de costos derivats no seria aquest, es tracta de pretextos tècnics que demostren una falta de voluntat política i que, com a conseqüència, deixen sense veu a més de mig milió de persones".

País Valencià

Esquerra-Xixona presenta sis esmenes als pressupostos de l’Estat del 2011

Esquerra-Xixona ha traslladat als seus diputats a Madrid la inclusió de sis esmenes a la Llei de Pressupostos. Les tres esmenes més importants són 4,5 milions d’euros per a la construcció d’un Pavelló Poliesportiu; 4 milions d’euros per a un auditori i 2 milions d’euros per a la construcció d’un Centre de dia. A més a més, s’han demanat 600 mil euros per a un viver d’empreses; 600 mil euros per a la reforma de l’alberg de la Sarga i 600 mil euros més per a la construcció d’un altre alberg a Montnegre. El regidor d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, ha declarat que "aquestes esmenes les presentem perquè pensem que són les infraestructures que més es necessiten en aquests moments a Xixona. Tant el pavelló com l'auditori són demandats constantment per les associacions municipals. Amb el Pavelló poliesportiu moltes disciplines podrien practicar-se durant tot l’any i així fomentar l’esport a la nostra població. I amb l’auditori deixaríem de tenir els problemes d’espai que té la banda de música, la colla i el grup de danses, així com altres activitats que es fan en el “Cine de Dalt”, que recordem no és de l’Ajuntament.

Joan Torras
Igualada

Per Joan Torras “cal pensar en afrontar la crisi i no parlar tant de zones blaves”

Joan Torras, candidat d’Esquerra Republicana a les properes eleccions municipals d’Igualada, es desmarca així dels estudis i de les propostes que han efectuat les formacions polítiques vers la qüestió de les zones blaves tot indicant que “la qüestió de les zones blaves no és la preocupació prioritària dels nostres conciutadans”. En aquest sentit manifesta que “ERC ha mostrat el seu posicionament, clar i concís, vers la política de zones blaves, tot demanant que la qüestió de l’aparcament a la ciutat s’estudiï com a model i no com un mercadeig de zones i carrers”. Defensant la postura d’ERC, Torras afegeix que “el nostre grup ja va emplaçar a tots el partits polítics a realitzar un debat en profunditat, ja sigui en forma de ple monogràfic o bé mitjançant propostes per a les properes eleccions”. Per això, Joan Torras demana que el consistori igualadí s’ocupi dels temes que en l’actualitat més preocupen als ciutadans, com són l’economia i l’atur; així, el cap del grup municipal d’ERC exigeix “fer de la crisi i la situació econòmica el centre de treball i debat a l’Ajuntament d’Igualada” tot proposant que “els set mesos que resten per finalitzar la legislatura han de ser utilitzats íntegrament a buscar respostes a la crisi i a la situació econòmica”.

Catalunya Central

La Catalunya Central presenta esmenes als PGE

La regional de la Catalunya Central presenta esmenes als PGE per valor de 223M€. Asfaltament de camins rurals, adequació de antigues fàbriques com a centres culturals, projectes d'interpretació del territori i arrengament d'edificis municipals, són algunes de les esmenes presentades per Esquerra a la regional als PGE.

Assemblea candidat municipals 2011
Vacarisses

Assemblea d'elecció del candidat a les municipals 2011

Dilluns 18 d'octubre, en una assemblea amb la gent d'Esquerra de Vacarisses, militants, simpatitzants i amics es va aprova per unanimitat la candidatura d'en Toni Masana com a cap de llista per les properes eleccions municipals que se celebraran el 22 de maig de 2011. A partir d'ara, i un cop presentada i aprovada en la mateixa assemblea la comissió electoral comença la definició del que serà la llista definitiva que representarà ERC Vacarisses en les properes eleccions municipals. Aprofitem per donar molts ànims a en Toni i moltes ganes de treballar en aquest projecte de fer de Vacarisses la Vila que ens mereixem.