Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Llagostera

Jordi Noguera, cap de llista d’Esquerra a Llagostera

Jordi Noguera ha estat escollit com a cap de llista d’Esquerra a Llagostera a les properes eleccions municipals. Noguera torna d’aquesta manera a la primera línia de la política local després de 4 anys de retirada. Neia Comas ocuparà el número 2 a la llista. La voluntat del grup d’Esquerra de Llagostera és continuar treballant pel poble com fins ara. La llista que s’ha format combina experiència i renovació. L’experiència de Noguera i Comas com a regidors al consistori, contrasta amb altres membres de la llista, sobretot joves, que estan implicats amb el teixit associatiu de Llagostera i que tenen ganes de treballar pel municipi. Antoni Navarro, que actualment és regidor d’Esquerra a l’Ajuntament de Llagostera, tancarà la llista.

Acord per Terrassa.   Esquerra i Reagrupament aniran juns a les Municipals 2011
Terrassa

Esquerra i Reagrupament es presentaran conjuntament a les eleccions municipals a Terrassa

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Reagrupament Independentista (RI.Cat) hem decidit sumar esforços per tal de bastir una coalició per a presentar-nos a les eleccions municipals del mes de maig de 2011 a la ciutat de Terrassa. Amb aquest acord apel·lem a la necessitat de defensar, sense possibilismes, el somni que volem: 1.- Model de ciutat. Volem treballar per un model propi de ciutat, basat en els principis de llibertat, d’igualtat, de cohesió, de civisme, de sostenibilitat, innovació i d’identitat. Volem una ciutat on convisquin diverses maneres de guanyar-se la vida i també de viure-la. Volem una ciutat en què prevalgui la qualitat sobre la quantitat. Una ciutat que sap que els recursos són escassos i que els optimitza: menys expansió, més densitat; menys despesa, més aprofitament. Volem promoure polítiques destinades al foment de l’ocupació, el treball de qualitat i la innovació. Ens cal apropar l’administració a la ciutadania, perquè se la senti seva, perquè se la faci seva, perquè és seva.

Sabadell

ERC Sabadell presenta una moció al ple d'abril de proposta d'interpretació del Reglament Orgànic Municipal

Esquerra-Sabadell ha presentat avui, dimarts 29 de març, en roda de premsa una moció per al proper Ple Municipal del mes d'abril, en relació a la interpretació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per a les actes de les sessions. Els acords que conté la proposta tenen relació amb que les actes escrites del Ple reflecteixin només els acords i les votacions, i en tot cas un resum realment curt de les opinions emeses, i a canvi es realitzi, es conservi i es posi a disposició pública una gravació sonora íntegra de cada ple. I, l'altre punt té a veure amb el fet d'interpretar de forma similar el ROM pel que fa a les actes de les Juntes de Govern, de les Juntes de Portaveus i de la resta d’òrgans col•legiats de l’Ajuntament dels quals se n’aixequi acta. Trobareu el text íntegre a l'apartat de Documents.

Federació de Girona

Oriol Clusells, militant de les JERC Ripoll, és escollit nou Secretari d’Organització de les JERC

Aquest passat cap de setmana, es va escollir a Terrassa la nova Permanent Nacional de les JERC que serà liderada durant els propers 2 anys pel militant de Barcelona, Gerard Gomez del Moral, i pel militant de Comarques Gironines, Oriol Clusells. Tant en Gerard Gomez, com l’Oriol Clusells també entrant a formar part de la Executiva Nacional d’Esquerra en representació de les JERC. L’Oriol Clusells és Historiador. Nascut a Vic el 21 de març de 1987. Va entrar a militar a les JERC a inicis de l’any 2004, refundant la secció local de Ripoll. Ha estat Portaveu local de les JERC-Ripoll, Portaveu comarcal de les JERC-Ripollès i membre de les regionals d’Osona-Ripollès-Lluçanès i de Comarques Gironines, després del procés de reestructuració territorial. Actualment és el President de la secció local d’ERC-Ripoll. En el seu equip els acompanyaran l’Òria Rovira (Catalunya Central), com a secretaria de Finances, Anna Peña (País Valencià), com a secretària de Formació, Àlex Daudén (Barcelona), com a secretari de Campanyes i Mobilitzacions, Marta Vilalta (Ponent), com a secretària de Comunicació, Isaac Peraire (Catalunya Central), com a secretari de Política Institucional, Albert Gaspà (Maresme- Barcelonès Nord), com a secretari de Moviments Socials, Sílvia Casola (Terres de l’Ebre), com a secretària de la Dona, Ricard Sánchez (Barcelona), com a secretari de Política Internacional i Cooperació, i Jordi Romaguera (Maresme- Barcelonès Nord), com a secretari de Medi Ambient i Política Territorial.

Una de les senyalitzacions a l'inici del camí
Sant Boi de Llobregat

Cervelló: "recuperant elements com la pedra seca posem en valor el nostre patrimoni cultural i paisatgístic"

El passat dissabte 26 de març va tenir lloc, a la muntanya de Sant Ramon, una visita guiada que va inaugurar oficialment l'itinerari de la pedra seca de Sant Boi. L'acte va ser organitzat conjuntament per l'Ajuntament, Òmnium Cultural i el Centre Excursionista de Sant Boi i va comptar amb la participació d'una cinquantena de persones. El regidor de Medi Ambient i Entorn Natural, Josep Maria Cervelló, juntament amb d'altres persones que han col·laborat en el procès de recuperació dels camins i els elements de pedra seca, van anar explicant les diferents actuacions que s'han portat a terme els darrers anys, fetes sota criteris pasatgístics i recolzats amb la presència de la pedra seca com a element més destacat. Cervelló va remarcar que "recuperant elements com la pedra seca posem en valor el nostre patrimoni cultural i paisatgístic, i això és una injecció d'autoestima per a la ciutat i la seva gent". El recorregut, guiat i senyalitzat, es va iniciar a la zona de lleure de Benviure, on es van mostrar les millores realitzades després de les ventades del gener de 2009.

Presentació Estudi per a l'impuls del cicloturisme a la demarcació de Lleida
Federació de Lleida

Presentació Estudi per a l'impuls del cicloturisme a la demarcació de Lleida

El president de la Diputació, Jaume Gilabert, ha presentat aquest migdia l’Estudi per a l’Impuls del Cicloturisme a la demarcació de Lleida encarregat pel Patronat de Turisme a la Fundació ECA Bureau Veritas. L’estudi presenta una sèrie de propostes encaminades a millorar el cicloturisme en el conjunt de la demarcació de Lleida, prenent com a base les iniciatives que actualment ja estan en funcionament i facilitant un seguit de propostes i de creació de rutes noves. L’estudi encarregat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida per a l’impuls del cicloturisme a la demarcació de Lleida ha estat qualificat de “capdavanter” en l'àmbit de tot l’Estat per part del director de la Fundació Eca Bureau Veritas, Xavier Corominas. El president de la Diputació, Jaume Gilabert, que ha presidit la presentació de l’Estudi per a l’Impuls del Cicloturisme a la demarcació de Lleida, ha destacat que “ens trobem davant d’un nou producte turístic que caldrà desenvolupar en els pròxims anys”.

Salvador Vilar - Cap de llista Esquerra-Almassora

Esquerra assumeix les competències de l'Ajuntament d'Almassora.

Esquerra assumeix les competències de l'Ajuntament d'Almassora. En vista de la suavitat amb la qual el Partit Popular d'Almassora està tractant la fase d'informació a la ciutadania del Pla Exterior d'Emergències del Serrallo i la seva influència directa amb la integritat física del veïns tant de la platja com del poble, Esquerra Republicana d'Almassora ha decidit transferir-se de manera unilateral aquestes competències. “És vergonyós que el PP com a gestor de l'ajuntament no vulga donar-li la importància que te i que així ho va reflectir amb el Pla d'Actuació Municipal en cas d'accident greu en les empreses del Serrallo i en cl qual apareix la Vila, la zona del Cisneros i la zona d'Ochando com a llocs afectats”. Esquerra tampoc acaba d'entendre la posició “light” del PSOE, que com acció estrela en aquest assumpte va a aprofitar les pasqües per a repartir un pamflet que gairebé no aporta res. “Entenem que totes les forces amb representació a l'ajuntament tenen una responsabilitat directa, la qual no s'està exercint” Afirma Salvador Vilar.

Garraf

L'Esquerra Independentista als Ajuntaments

El proper dissabte 2 d'abril de 2011 a Cal Figarot de Vilafranca del Penedès - General Prim, 11 - esteu tots convidats a l'acte L'Esquerra Independentista als Ajuntaments. Una jornada de debat que considerem pot ser del vostre interès, no en va els nostres municipis s'hi juguen molt en aquestes properes eleccions municipals i Esquerra no només hi serà, sinó que n'és una de les potents alternatives. •09:30 - 09:55 Acreditacions •10:00 Benvinguda a càrrec d'Ivan Faccia, President d’Esquerra Penedès •10:15 Debat: Mesures per a sortir de la crisi.  Lluïsa Llop moderarà el debat que comptarà amb la participació de:             -Casimir Boy. Autor d’estudis de Promoció Econòmica             -Bernat Valls. Secretari de la Sectorial Nacional de Comerç, Consum i Turisme.             -Àngel Xifré. Director dels Serveis Territorials a Tarragona, Departament d'Innovació, Universitats i Empresa (2007-2010).             -Jaume Profitós.

Vallès Oriental

Canovelles ha presentat la seva candidata a l’alcaldia

Aquest passat dilluns 28 de març, ERC Canovelles ha presentat la seva candidata a l’alcaldia. L’acte, presentat pel president de la secció local de Canovelles, en Jordi Lloreda, ha esdevingut molt emotiu. La candidata na Loli Morales, ha presentat un PowerPoint en el que ha desglossat les línies bàsiques del programa de les municipals d’ERC per Canovelles L’altre ponent ha estat En Joan Tardà, diputat d’ERC al Parlament Espanyol, que ha fet una dissertació molt interessant sobre la realitat actual. Per últim, la vintena llarga d'assistens a l’acte, varen poder gaudir d'un pica-pica i una copa de cava. ERC Canovelles

Bloc Carme Porta
Esplugues de Llobregat

Unitat ciutadana per a les municipals: Esplugues guanya!

Ahir es va presentar , la candidatura d'unitat formada per Esquerra +Reagrupament Independentista +Gent per Esplugues, una candidatura que recull l'experiència de les persones que fem política des de la base, i també a les institucions, al nostre poble des de fa temps i alhora amb la frescor de la gent nova que s'acosta per proposar un canvi per a Esplugues. Podeu llegir l'article sencer al Bloc de Carme Porta

Roda de Ter i el Cabrerès

Continua la campanya Fem Roda

La gent d'Esquerra Roda continuem visitant als rodencs i rodenques explicant el projecte i animant als veïns a participar. Aquests últims dies hem visitat el Pla Xic, la Prada, els Pèlics, Bac de Roda, barri Bon Amic i el barri Coll de Roda. Gràcies a tots els veïns per les aportacions, opinions i suggerències.

Blanca Arbell Brugarola
Canet de Mar

Blanca :«Hem d’esmerçar-nos en endreçar el poble fent servir el sentit comú»

Quin creus que és el principal repte que teniu plantejat com a municipi pel proper mandat? Prioritzar, amb seny i ordre, les necessitats del nostre poble. A causa de la situació heretada d’endeutement que tenim a l’Ajuntament, haurem de fer mans i mànigues per poder sanejar-lo. Però estem segurs que tindrem la fortalesa necessària per governar dignament. Per desgràcia, no es podran fer grans projectes. Aquest serà un període d’austeritat. Hem d’esmerçar-nos en endreçar el poble, i sobretot a fer servir el sentit comú. Quina valoració feu del Govern local que hi ha hagut fins ara? És un govern de pacte forçat, amb un desgast esfereïdor. Cada partit que el forma, tant socialista com unió, escombra cap a casa seva. No hi ha cohesió, tampoc creuen en la planificació, tant necessària, per no anar a les palpentes. La transversalitat a l’hora de treballar per optimitzar recursos brilla per la seva absència. Ha estat un govern que ha decebut, uns companys de mandat que en cap moment ens han tingut en compte, i que a l'hora de prioritzar objectius, semblava una subhasta dels pocs recursos de que disposàvem.

Joan Serra
Simat de la Valldigna

Esquerra organitza una sèrie de xerrades informatives

El proper divendres, a la Casa de la Cultura, tindrà lloc la primera de les xerrades que organitza Esquerra Simat. Amb aquestes xerrades, es vol informar de les actuacions que Esquerra, com a responsable de les regidories de Medi Ambient, Agricultura, Sostenibilitat i Urbanisme, ha portat endavant. Esquerra informarà del per què de les actuacions i com s'han portat endavant. A més a més, i el que és més important, es donarà informació dels objectius que es volien aconseguir, quins resultats s'han aconseguit i amb quins pressupostos s'han basat. Esperem que la informació arribe a la ciutadania, perquè si alguna cosa estem segurs és de la màxima dedicació que li han donat,tant el regidor Joan Serra com el tècnic Xavier Català. Enhorabona per la tasca ben feta.

Reforma del passeig dels Griells (Foto: Diari de Girona)
Torroella de Montgrí

Les obres per refer el passeig dels Griells van a bon ritme

Després que a principis de març s'anunciés que l'Estat executaria les obres d'acondicionament del passeig dels Griells, molt malmès per les llevantades dels darrers anys, aquesta setmana s'ha començat a treballar amb la maquinària pesant. L'inici de l'actuació es va retardar alguns dies, per culpa, precisament, del mal temps i la mala mar, i es van centrar en retirar el mobiliari urbà i a preparar la zona per tal que màquines excavadores i camions puguin maniobrar. Les obres de reforma del passeig dels Griells són una prioritat per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí-l'Estartit, preocupat per què el seu mal estat pugués causar algun dany material o personal. Recordem que la sorra que separava el passeig dels Griells del mar havia desaparegut, i les onades impactaven directament sobre aquesta infraestructura que no estava pensada per suportar l'embat del mar. L'Estat assumeix el cost de l'actuació (400.000 euros aproximadament), que consisteix en la construcció d'una escollera de 250 metres i en reomplir la platja amb 35.

Premsa
Sant Quirze del Vallès

Nota de premsa: Denúncia d’ús indegut de dades del padró municipal amb finalitats electorals

El grup municipal d’ERC de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, en relació a l’ús que esta fent l’Alcaldessa del nostre poble, Sr. Montserrat Mundi, i el Primer Tinent d’alcalde, Antoni Rebolleda, dels recursos municipals per fer-se campanya preelectoral, vol manifestar i denunciar: 1.- L’Alcaldessa de Sant Quirze i el seu soci de govern, en un afany desesperat de vendre suposades accions de govern i reconduir la seva imatge, estan utilitzant mitjans que des d’un punt de vista ètic són absolutament reprovables però que també excedeixen els límits de la legalitat. 2.- La Sra. Mundi ha fet ús de dades del padró municipal que es troben protegides per la llei 15/1999 de Protecció de Dades Personals, per tal de convocar a actes preelectorals a veïns i veïnes del nostre poble. 3.- Així, durant els darrers dies, diversos veïns i veïnes de Sant Quirze recentment empadronats, han rebut trucades telefòniques de part de la Sra. Mundi per tal d’assistir a uns actes, de caràcter pseudoelectoral, sota l’excusa de presentar-los un conjunt de serveis municipals.

Vilafranca del Penedès

Ernest Benach a Vilafranca

En el marc del cicle d'actes "Primavera Republicana" que organitza Esquerra-Vilafranca per commemorar els 80 anys de la fundació del partit, es presenta aquest dimarts a les 20:00h el llibre de memòries d'un gran patriota. 80 anys donen per molt, i és de justícia recordar aquelles persones que amb la seva lluita, la seva dedicació i el seu convenciment han permès fer més gran el partit i ampliat la seva base social. És per aquest motiu que des d'Esquerra-Vilafranca s'ha volgut homenatjar en Jordi Carbonell.  A les 20:00h començarà l'acte de presentació a l'Escorxador del llibre "Entre l'amor i la lluita" que explica la trajectòria de Jordi Carbonell, un incansable lluitador contra la dictadura feixista i gran lluitador per la llibertat i la democràcia. El llibre serà presentat per Ernest Benach.  L'acte el presentarà el secretari de política municipal, Albert Zafra. 

Torelló

L’equip de govern dóna per tancades les polítiques d’habitatge de Torelló

En el ple municipal del febrer, ERC va demanar que es segmentés la informació dels usuaris de l’Oficina Local d’Habitatge, per tal de detectar les necessitats i demandes de la població jove. Arran d’aquesta intervenció, el regidor d’Habitatge, David Forcada, va aprofitar en el ple de dilluns per fer balanç de les polítiques d’habitatge i va deixar per “tancades les polítiques d’habitatge pels propers anys a Torelló”. Una afirmació d’alt calat polític i, per ERC, preocupant, ja que el que és necessari no és liquidar les polítiques d’habitatge ni tampoc la de donar una continuat absolut a la línia seguida els últims anys de fer promocions públiques. Les necessitats han canviat, però ni continuen haver.  

Casals, al Ple
Torelló

Es liquida el consorci turístic Paisatges del Ter

En el Ple municipal de Torelló del passat dilluns, es va aprovar la liquidació del consorci turístic Paisatges del Ter, després que tots els ajuntaments així ho hagin decidit. El portaveu d’ERC, Jordi Casals, va manifestar que “era la conclusió del fracàs d’un projecte i una estratègia”, cosa que ha lamentat. Centrant-se més en Torelló, Casals ha constatat que “la manca d’una estratègia clara en Turisme, per part de l’equip de govern es veu en la liquidació de l’eina en què s’ha centrat el govern de PSC i CiU”, una estratègia que s’havia posat en dubte per part del grup republicà. Per acabar, Jordi Casals ha demanat que el fracàs del consorci turístic serveixi com “a tot d’atenció” a l’hora d’encarar els treballs mancomunats i coordinats a nivell comarcal, que sota molt que siguin reeixits i ha dit que s’havia de prestar especial atenció a Osona Impuls, la nova eina comarcal per treballar la promoció econòmica. Al final, ha sorprès que, a pregunta de Casals sobre el futur, Manel Romans (CiU) hagi intervingut com a regidor de Turisme i, el seu companys de govern, el candidat del PSC Marc Fontserè, ho hagi fet com a PSC, i no precisament en els mateixos termes.