Locals d'Esquerra

Totes les notícies

acteportabellacotxeresdesantsabrilde2011
ERC Sants - Montjuïc

Acte amb en Jordi Portabella a les Cotxeres de Sants

Si teniu més de 55 anys, aquest divendres us esperem a l'acte "Fem costat a les persones. Ningú no viurà sol" organitzat per la coalició Unitat per Barcelona (ERC+RC+DC) a les Cotxeres de Sants i que comptarà amb la presència de l'alcaldable Jordi Portabella i on els assitents podran exposar les seves propostes. Hi haurà un berenar i l'actuació d'una coral. L'acte serà conduït pel candidat de Sants-Montjuïc, Jordi Suñé.

Baga de Cerdanya

Municipals 2011

En marxa la candidatura d'Esquerra a Alp per a les Municipals 2011. Afrontem la tercera legislatura consecutiva per aconseguir UN NOU MODEL DE POBLE. Les nostres persones: Isidre Ribera, Toni Llord, Pep Laguarda, Teresa Moreno, Monica Blabia, Toni Sanchez, Damià Fossas, Javier Arenas, Judith Sanmartí, Isma Alonso.

Vilanova i la Geltrú

Els sindicats recolzen les polítiques d'esquerres

En una taula rodona fromada per la presidenta de la secció local i candidata a alcaldia, Adelaida Moya, un representant del sindicat UGT, un de CCOO i el diputat d'Esquerra a Madrid, Joan Tardà, s'ha parlat de treball i ocupació en els temps actuals. El diputat a les Corts espanyoles, Joan Tardà, ha apel·lat a la situació preocupant de l'actualitat on els grups polítics d'esquerres estan desorientats. Un té la sensació que ens ho estem jugant tot en pocs anys; la crisi ho capgira tot i tot ho justifica. El PSOE actua com a cavall de Troia del capitalisme més pervers. El que ha fet el PSOE és abonar la sortida de la crisi com farien els partits de dretes, retallant tot allò que durant anys la classe treballadora ha anat aconseguint. El representant de la UGT ha agraït primerament et treball del partit, Esquerra Republicana de Catalunya, en la defensa dels drets dels treballadors de forma aferrissada i posteriorment, ha alertat de les problemàtiques del capitalisme. Parlant de la situació del Garraf, ha afirmat que aquí no poden venir gran empreses perquè tenim una comarca petita.

Manacor

Esquerra presenta el seu programa “100 idees per Manacor”

Joan Llodrà ha presentat avui al matí, davant els mitjans de comunicació, el programa que ha dissenyat Esquerra per Manacor, ho ha fet acompanyat d'Albert Cànoves i Murillo, número 2 de la llista i Maria Ferrer Ginard, número 3. Llodrà ha explicat que el programa el conformen 100 propostes encaminades a millorar la ciutat de Manacor “són propostes palpables, assumibles pel consistori i realistes. No hi ha cap proposta que no sigui capaç de ser executada o fer les pressions adients a les conselleries corresponents perquè així sigui” A banda, el procés de creació del programa, segons explica Llodrà, ha sorgit fruit de la participació en múltiples reunions, amb l'objectiu de que cadascú hagi aportat el seu granet d'arena. A més a més, i com a forma d'estendre i de fer partícips als ciutadans de Manacor, la gent podrà votar, puntuar i fer enquestes sobre aquestes 100 propostes per mitjà de la web i en paradetes d'Esquerra, les propostes més votades seran les que rebin després més èmfasi.

Sabadell

Vot per correu: Disponible fins el 12 de maig

Els electors/es que preveuen que el 22 de maig no seran a Sabadell on els correspon exercir el dret de vot o que no podran personar-se, poden emetre el seu vot per correu, de la següent forma: - L’elector sol·licitarà a qualsevol oficina de correus, un imprès que facilita la mateixa oficina on sol.licitarà a l’Oficina del Cens Electoral Delegació una certificació d’inscripció al cens, a partir del 29 de març i fins al 12 de maig. - Només en cas de malaltia o incapacitat, que cal acreditar per mitjà d’un certificat mèdic oficial, la sol·licitud pot ser feta per una persona autoritzada per una notaria o un consolat, per mitjà d’un document que s’ha d’estendre individualment per a cada elector/a i en el qual no poden constar diversos electors/es. Una mateixa persona tampoc no pot representar més d’un elector/a. L’elector/a té dret a l’expedició gratuïta dels documents mencionats. - S’ha de presentar personalment la sol·licitud formalitzada i firmada a qualsevol oficina de correus.

Ebre

Ridao demana la revisió dels procediments dels Plans de Seguretat Nuclear, les instal•lacions i els radis d’afectació

El diputat al Congrés i Secretari General d’Esquerra, Joan Ridao, després de mantenir una reunió amb alguns alcaldes del partit a la Ribera d’Ebre i amb membres de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya, ha ofert una roda de premsa a Móra d’Ebre. Coincidint amb el 25è aniversari de l’accident de Txernòbil, Joan Ridao ha destacat que després de l’accident del Japó el Govern espanyol no ha fixat un calendari raonable per determinar el tancament de les centrals nuclears, sinó que amb el suport de CiU se’ls ha prorrogat la vida. Segons Ridao, ‘estem veient un Govern espanyol desorientat en plena crisi energètica en l’àmbit global i en plena revisió en l’àmbit mundial de l’activitat nuclear pel que fa a la manca de seguretat’. Per això Esquerra reclama un calendari raonable per al tancament de les centrals nuclears, més seguretat i una política energètica estructural i no mesures conjunturals en funció de cada situació. Ridao ha fet saber que el ministre d’Indústria, Miguel Sebastian, li ha confirmat que al mes d’octubre les centrals nuclears espanyoles faran les proves d’estrés o esforç fixades per la Unió Europea.

Federació de Lleida

Bergés proposa millorar l’economia lleidatana i crear ocupació apostant pel turisme “d’identitat” i les energies renovables

Bergés creu en “l’economia de la identitat”, per la qual cosa, posar en valor “la diferència” ha de ser un dels objectius de Lleida. Va citar com exemples l’Horta, el Castell dels Templers, la gastronomia de la fruita i del caragol o els mercats i les fires. A més a més, la candidata per ERC va defensar la col•laboració pública i privada pels següents projectes: Adaptar locals del Centre Històric per a comerços, locals de restauració i ‘buscar la convergència d’interessos’ entre Paeria i empresa privada. Afavorir la col•laboració del comerç en els esdeveniments autòctons de la ciutat. Potenciar el Mercat Central de Fruites i Verdures –que avui està oblidat- per situar-lo com a referent de la Catalunya Interior i apostant per estratègies de promoció i comercialització, establir denominacions locals protegides i segells de qualitat agroalimentària i ambiental, tant a nivell local com supramunicipal. Per una altra part, Bergés també vol aprofundir en l’economia social a partir del tercer sector, potenciant la creació de cooperatives amb finalitats socials.

Lleida

Bergés proposa estendre l’aplicació de noves tecnologies en els serveis bàsics municipals per estalviar llum i aigua i millorar la gestió dels residus

La candidata d’ERC a la Paeria, Montse Bergés, ha presentat avui un paquet de mesures per avançar en el concepte de ‘Ciutat Intel•ligent’, amb l’objectiu de millorar l’eficiència dels serveis municipals bàsics: aigua, llum, gestió dels residus i mobilitat. És per això que Bergés aposta per l’aplicació de les noves tecnologies i/o les TIC per fer més habitables els espais urbans. “Es tracta d’estendre la domòtica a l’espai públic”, ha assenyalat Bergés. La presentació d’aquestes mesures s’ha fet davant l’edifici de l’Escola Politècnica de la UdL, en el Campus de Cappont, simbolitzant el potencial d’aquesta facultat i el paper de col•laborador que pot tenir en aquesta proposta. A més a més, Bergés ha comptat amb la presència de l’alcaldable d’ERC per Barcelona, Jordi Portabella, ja que en el seu programa electoral per Barcelona també compta amb idees relacionades amb la ‘Ciutat Intel•ligent’, algunes de les quals ja s’estan aplicant i que el mateix candidat independentista ha volgut explicar.

Premià de Dalt

visita per coneixer les instal.lacions municipals per acollir al II trobada d' estudiosos del parcs de serralada litoral -marina i corredor

dimecres 27 d' abril , l' ajuntament rebra la visita d' un grup de la diputacio de Barcelona i tecnics dels parcs per coneixer les instal.lacions municipals que poden acollir a proposta del regidor i representant al consorci del parc serralada litoral , Sebastia Pujol , la segona trobada d' estudiosos. els visitants coneixerant les noves instal.lacions de la fabrica i can figueres

Lladó i Marí es van reunir fa unes setmanes amb familiars de malalts mentals.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra Republicana demana un Pla de Salut Mental ben dotat i amb un increment suficient de recursos

Esquerra Republicana proposa un Pla de Salut Mental d'àmbit autonòmic, suficientment dotat pressupostàriament i amb un significatiu increment de les unitats de salut mental, els pisos tutelats, el centres de dia i els anomenats “programes de respir” per a les famílies dels afectats. Així ho ha transmès el candidat al Parlament, Joan Lladó, en el decurs d'una roda de premsa oferida aquest matí, en la qual no s'ha estat de recordar que “aquest pla ja estava inclòs en el pacte de govern de 2007, sense que se li hagi donat compliment durant la present legislatura.” El candidat republicà ha recordat que les retallades en els serveis de salut mental són una conseqüència més de la reducció del 7% que va patir el pressupost de la conselleria de Sanitat ja l'any 2009, “quan Esquerra ja no feia part del govern”, i que ha estat sistemàticament denunciada pels independentistes. Una retallada que acumula, en dos exercicis, un dèficit de 170 milios d'euros, la qual cosa fa que resulti insuficient, fins i tot, situar-nos en els pressupostos de 2008, "sinó que ens caldrà recuperar el dèficit històric que patim en sanitat.