Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Joan Ridao
País Valencià

Esquerra s'oposa a prorrogar l'estat d'alarma

El portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, va manifestar ahir l'oposició d'Esquerra a la pròrroga de l'estat d'alarma que el govern espanyol va aprovar a la celebració d'un Consell de Ministres extraordinari ahir a la vesprada. En una intervenció en la Comissió de Foment del Congrés, Ridao ha explicat que Esquerra no considera justificada aquesta mesura "perquè els controladors han anunciat que no recorreran a una vaga properament, pel que sembla que no es paralitzarà el servei públic essencial durant les festes de Nadal". A més, ha indicat que la mesura "és dubtosament constitucional" i ha acusat el Govern de fer una "fugida endavant". Per últim, va advertir a l'executiu que "sembla que vulga mantenir artificialment aquest conflicte" per "emmascarar la seva incapacitat per resoldre el problema de fons i desviar l'atenció d'altres problemes més urgents, com la crisi econòmica".

Joan Tardà
País Valencià

Esquerra aconsegueix ampliar dels 8 als 12 anys l'edat perquè els pares s'acullin a reducció de jornada

El diputat d'Esquerra, Joan Tardà, ha aconseguit l'aprovació d'una Proposició no de llei que insta l'estat a ampliar dels 8 als 12 anys l'edat –dels menors– perquè els pares es puguen acollir a una reducció de jornada, tal com ja passa amb els funcionaris. Tardà ha explicat que "és un pas important perquè els pares i mares puguen estar amb els fills i que puguen acompanyar-los en la seva formació". Segons Tardà, "això suposa una millora en l'eficiència productiva perquè està demostrat que els treballadors que aconsegueixen conciliar tenen un plus d'excel·lència" i ha insistit en la importància d'aquest fet per tal "d'ajudar a conciliar la vida laboral i la familiar". La proposta aprovada preveu la redacció d'un informe per veure les implicacions d'aquest canvi legislatiu, un informe que es remetrà al Pacte de Toledo en un període no superior als 6 mesos. Tardà ha recordat que actualment, "quan un fill surt d'escola i no el poden atendre els seus pares només queden tres opcions: o es contracte una mainadera, o es reclama l'ajuda familiar o es deixa el nen sol", raó per la qual s'ha felicitat per aquest avenç.

Matadepera

Més retards...

Ens hem assabentat pel Diari de Terrassa que encara haurem d'esperar un meset més perquè el poble pugui gaudir del camp de futbol municipal nou. Primer havia d'estar llest al setembre; després, a l'octubre; finalment semblava que a finals d'any, sí o sí, estaria enllestit. I ara, segons el Diari, s'estrenarà a mitjan gener. Aquest consistori ens té acostumats a errar en les prediccions i a anar summament lents en l'execució dels projectes. El problema és que això, en el cas concret del futbol (i també en els altres), significa tenir els equips de futbol desperdigats. Així, és molt difícil planificar una temporada. Malgrat tot, però, sort que el CF Matadepera és sòlid i té una base importantíssima. Si no, amb tanta indefinició, estaria francament compromès.

Fira del Ram
Tordera

S'aprova la normativa de participació a la Fira Mercat del Ram 2011

La Regidoria de Promoció de la Vila treballa des de fa setmanes en l'organització de la propera edició 2011 de la Fira Mercat del Ram de Tordera, que es celebrarà els dies 15, 16 i 17 d'abril al parc Prudenci Bertrana.La Fira Mercat del Ram de Tordera és un certamen multisectorial, inscrit al Registre d´Activitats Firals de la Generalitat de Catalunya, dirigit a totes les activitats econòmiques, socials i comercials que desitgin mostrar els seus productes i/o serveis als visitants de Tordera i el seu entorn. L'Ajuntament de Tordera ha aprovat recentment la normativa de participació i ha posat a la disposició de les empreses interessades el formulari d'inscripció per participar-hi. Per promoure la participació a la Fira, i tal com s'ha fet en edicions anteriors, l'organització ha establert una serie de bonificacions per als expositors: per als empresaris i comerciants de Tordera, per als expositors del sector de l'automoció i per a tots aquells que promoguin activitats que s'incloguin al programa d'actes de la Fira.

Ja tenim nou interventor a Teià!
Teià

Ja tenim nou interventor a Teià!

Davant la complicada situació econòmica que estem vivint en l’àmbit municipal, des d’Esquerra Teià hem apostar decididament per la necessitat de contractar un nou interventor amb dedicació plena, per tal de posar ordre en una àrea que és clau per a l’eficiència econòmica, l’estabilitat i el benestar de tota la resta d’àrees de l’Ajuntament. La recerca ha estat molt complicada, ja que no existeix una bossa d’interventors disponibles i, a nivell de Catalunya, hi ha un dèficit de 672 places vacants d’un total de 1.216, i això afecta especialment els petits i mitjans municipis, com el nostre. Actualment comptàvem amb un interventor amb dedicació parcial (un matí i una tarda) però aquesta dedicació ja no és suficient per afrontar els nombrosos reptes que se’ns presenten a nivell econòmic i, per tant, hem cercat un professional del sector que s’hi pugui dedicar plenament. Les funcions del nou interventor no seran senzilles, ja que haurà de reorganitzar l’Àrea d’Hisenda per fer-la més eficient, elaborar el Pla de Sanejament de l’Ajuntament 2011-2014, elaborar el Pressupost del proper exercici, revisar les ordenances fiscals existents per polir-ne certs aspectes, realitzar el control legal de les decisions econòmiques i negociar amb bancs i caixes els préstecs i línies de crèdit, entre moltes altres coses.

Pere Culell, en una imatge promocional de la seva candidatura.
Manresa

Després de les eleccions, la Secció Local de Manresa torna a l'activitat

La Secció Local de Manresa s’ha tornat a posar en marxa després del parèntesi que ha suposat el període electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya. La primera reunió que es va fer després dels comicis va tenir lloc el passat dimecres 8 de desembre i va reunir prop d’una trentena de militants. Entre tots, es va debatre abastament les causes de la davallada electoral que ha sofert el partit a tot el país, i es van proposar algunes mesures immediates a tenir en compte, així com algunes idees de cara al futur. Uns dies abans, l’executiva local ja es va reunir amb la permanent comarcal per fer el mateix exercici. I en ambdós àmbits es va arribar a conclusions molt similars. El següent pas correspon als representants que hauran de traslladar allò que s’ha dit a aquestes reunions als òrgans superiors. Concretament, pel que fa a la Secció Local de Manresa, el president Pere Culell està convocat a una reunió per avui mateix, 14 de desembre, juntament amb d’altres caps territorials de la regió de la Catalunya Central i la direcció nacional del partit.

Municipals 2011, Esteve
Castelldefels

LA NOSTRA MANERA DE FER

Esquerra té un model propi, una manera de fer i un somni per Castelldefels, volem reinventar la ciutat, presentarem una campanya amb tota la feina feta i volem construir una ciutat diferent, un Castelldefels de les persones que inclogui joves, més grans, dones, homes i persones nouvingudes en un espai amable que estimi l’entorn. En aquests vuit anys d’oposició no ens hem cansat de lluitar per una anella verda que doni la volta a la ciutat amb la que puguem anar a peu o amb bicicleta des dels barris del centre o el Castell fins a Montemar, Bellamar, Poal o fins i tot les Botigues i si és massa lluny tenir l’oportunitat d’agafar un bus valent i segur que funcioni també en horari nocturn. REINVENTEM CASTELLDEFELS, un Castelldefels on la cultura de casa nostra tingui el lloc que es mereix , una cultura popular per a tots i totes, un festival de dansa al carrer, més cursos de formació per la gent aturada, uns mitjans públics i que paguem amb els nostres impostos on la participació sigui real i tantes coses més que anirem explicant a la campanya electoral, volem que tu participis al nostre model de programa electoral participatiu i obert a la ciutadania, aquesta és la nostra manera de fer, siguem tots i totes especialistes en ciutat, en la nostra ciutat, REINVENTEM CASTELLDEFELS.

Vilafranca del Penedès

Esquerra-Vilafranca inaugura la nova seu local

Nou local, nou cicle. Aquest va ser el missatge que els independentistes vilafranquins van transmetre amb la inauguració de la nova seu. Després de l’ensopegada en les eleccions al Parlament toca treballar fort per les municipals, i amb elles la primera passa per capgirar l’últim cicle electoral que ha sigut altament negatiu per l’independentisme d’esquerres. L’acte va ser presidit per el president de l’executiva d’Esquerra-Vilafranca Pep Quelart i per la diputada Anna Simó. Quelart va donar la benvinguda a la militància que va apropar-se al nou local animant-los a participar “de la nova casa”. El president dels republicans va felicitar-se que finalment s’hagi aconseguit un nou local, ja que era una prioritat dels últims anys degut a les limitacions que oferia l’antiga seu. Pep Quelart va mostrar-se confiat que amb el nou local Esquerra-Vilafranca podrà oferir una millor tasca de servei a Vilafranca i a la ciutadania. En l’acte també hi va participar la diputada Anna Simó.

Federació de Lleida

Esquerra i CiU assumiran l’alcaldia de Mollerussa després de la dimissió de la socialista Teresa Ginestà

Convergència amb sis regidors i Esquerra amb tres, han arribat a un acord per governar l’ajuntament de Mollerussa. Marc Solsona de CiU serà nomenat alcalde i Ignasi Serret d’Esquerra, és quedarà la tinença d’alcaldia. En una roda de premsa aquest migdia, el futur alcalde i tinent d’alcalde han explicat els acords que han arribat per governar conjuntament l’ajuntament de Mollerussa fins a les properes eleccions del mes de maig, que es centraran en quatre àrees de treball: Economia i finances; urbanisme i serveis; organització interna de l'Ajuntament; i acció social educació i cultura. Aquestes àrees de treball tindran un titular propi, però seran compartides pels dos grups. Pel que fa a l’àrea d’economia i finances proposaran al PSC crear una comissió tripartita. Com a prioritat han destacat la necessitat de fer una auditoria i un pla d’austeritat, eliminant els assessors i fent un pressupost ajustat per l’any que bé. Ignasi Serret ha destacat l'elevat nivell de consens de l'acord i ha apostat pel treball en positiu per treure Mollerussa de la greu situació econòmica en què es troba.

Sabadell

Esquerra Sabadell inicia una ronda de trobades amb entitats de Sabadell

Esquerra Sabadell ha començat una ronda de trobades amb entitats per tal de conèixer més d'aprop el teixit associatiu sabadellenc i, d'aquesta manera poder conèixer la tasca que desenvolupen i, d'altra banda detectar les necessitats i mancances de les mateixes, Entre d'altres, les Associacions de Veïns de la ciutat representen un paper molt important de l'associacionisme sabadellenc, és per això que el passat dilluns la primera trobada va tenir lloc amb l'Associació de Veïns Les Termes. Juli Fernàndez, candidat d’Esquerra Sabadell per a les properes eleccions municipals va reunir-se amb la Presidenta de l'Associació, amb l'objectiu d'escoltar les necessitats i mancances del barri i, així conèixer la realitat actual del barri. Cal afegir, que aquestes trobades serviran per extreure propostes de cara al nostre programa electoral, per tant serà un programa elaborat amb les aportacions de les entitats i persones de la societat sabadellenca.

Executiva nacional
Sant Cugat del Vallès

L'Executiva dóna suport per unanimitat al pla d'actuació que Esquerra proposarà al Consell Nacional

L'Executiva Nacional d'Esquerra ha aprovat avui per unanimitat el document que conté el pla d'actuació d'Esquerra per als propers sis mesos i que dissabte haurà de ser aprovat pel Consell Nacional. El secretari general d'Esquerra i coordinador del document, Joan Ridao, ha explicat que el pla planteja tres objectius: 'fer anàlisi i assumir els resultats electorals; anar a fons amb les municipals, que és el repte més important d'Esquerra a hores d'ara; i repensar el que calgui al 26è Congrés Nacional que se celebrarà a l'octubre'. En aquest sentit, ha recordat que és la direcció del partit la que controla el tempo i ha subratllat que 'som amos del nostre destí'. Ridao ha recordat que 'ara és temps d'anàlisi' i, per aquest motiu, el document glossa les causes explicatives dels mals resultats i n'extreu les conclusions necessàries per 'seguir treballant amb rigor, seriositat i humilitat per recuperar la confiança de la societat'. 'Hem de fer una lectura dels resultats sincera i útil per fer canvis i propostes, començant per no parlar tant de nosaltres mateixos', ha recalcat el dirigent independentista.

lip dub vic, independència, erc breda
Breda

El lip dub independentista de Vic arriba a Breda

La Secció Local d'ERC-Breda ha organitzat el proper dissabte 18 de desembre un passi del lip dub per la independència de Vic. L'acte, que es farà a les 10 del vespre al Bar 33 de la localitat, té un significat especial ja que un dels ponents i organitzadors, Àngel Amargant, és bredenc. A banda de la seva intervenció, participaran de l'acte Georgina Rieradevall (responsable de coreografia) i Sílvia Freixa (responsable de logística). El lip dub per la independència de Vic es va gravar el passat 18 d'octubre i s'ha convertit en Rècord Guiness de participació, amb més de 5.700 persones. Al Youtube, ha superat ja les 900.000 reproduccions i va camí del milió de visites, la qual cosa significa una xifra històrica. Els organitzadors asseguren que el lip dub de Vic ha sigut una bona campanya de promoció de la causa sobiranista catalana, perquè ha aconseguit donar la volta al món.

Penedès

Miquel Carrillo fa balanç de la legislatura i considera els resultats del 28N com un canvi de cicle

En un esmorzar amb la premsa comarcal que ha seguit durant els últims anys l’activitat parlamentaria del diputat independentista i acompanyat per el president comarcal de l’Alt Penedès , Jesús Salius, i per el secretari d’imatge i comunicació de la federació regional del Penedès, Pere Sàbat, ha fet repàs de la legislatura passada. Carrillo ha fet un balanç positiu de l’acció de govern en aquests últims quatre anys en relació a l’Alt Penedès. Carrillo ha destacat diverses accions que ha dut a terme el govern, com l’aposta per el sector vinícola de qualitat o l’aprovació de l’àmbit de planificació territorial. A nivell general també s’ha volgut destacar l’assoliment de lleis de gran importància política com la llei d’educació que blinda el català a les escoles, la llei d’acollida, la de cinema, la de consultes, la llei del codi de consum o la llei que permet suprimir les diputacions espanyoles i avançar cap a un mapa català de vegueries amb la possibilitat de crear la del Penedès.

Baix Penedès

PRESENTACIÓ DE LA PETITA HISTÒRIA DE L’ABAT ESCARRÉ

Un dels primers actes de la celebració d ela Fira de Santa Llúcia de l’Arboç va ser la presentació del llibre “Petita Història de l’abat Montserrat, Aureli Maria Escarré. Va ser divendres a les vuit del vespre, a l’Auditori Municipal. El president del CIEEM, el Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i les Nacions, i antic president de l’Abat Escarré, Aureli Argemí, va ser l’encarregat de presentar l’obra. Argemí va estar acompanyat per l’alcalde de l’Arboç, Carles Ribé, i la regidora d’Ensenyament, Promoció Cultural i Joventut, Mercè Calaf.   Tots els infants assistents a l’acte de presentació van rebre un exemplar del llibre.   Prèviament es van inaugurar diferents exposicions, amb l’acompanyament musical dels alumnes de l’Escola Municipal de Música Tradicional del Penedès, de l’Arboç. A l’escola de Puntaires, l’exposició de treballs de les alumnes de l’Escola de Puntaires; a l’entrada de la Casa de Cultura Cal Rossell, l’exposició de pòstres publicitaris de la UCL’A; a l’Auditori Municipal, una exposició fotogràfica col·lectiva, a càrrec dels socis de l’entitat ENFOCA; i al primer pis de la Casa de Cultura, una mostra local de puntes al coixí “Peces de núvia” i una altra de pintura, dibuix, fotografia i impressió digital “Viatge interior i exterior”, de Sònia Ferré.

Baix Penedès

ÉXIT DE LA XV PLANTADA I EXHIBICIÓ DE PUNTAIRES DE LA FIRA DE SANTA LLÚCIA DE L'ARBOÇ 2010

En el marc de la tradicional Fira de Santa Llúcia de l’Arboç, la única fira temàtica dedicada al món de la punta al coixí a Catalunya, el passat diumenge va tenir lloc al parc de Santa Llúcia de l’Arboç la XVI edició de la tradicional Exhibició i Plantada de Puntaires de la Fira Santa Llúcia.   Amb més de 1000 puntaires inscrites i 30 parades de productes relacionats amb la punta al coixí, l’Exhibició i Plantada de Puntaires de Sta. Llúcia de l’Arboç està plenament consolidada com la trobada de puntaires més important de les que es celebren a Catalunya desprès de l’itinerant Diada de la Puntaire organitzada per l’Associació Catalana de Puntaires.   En aquesta edició un 55% de les puntaires procedeixen de la demarcació barcelonina, un 30 % de la província de Tarragona, un 6 % d’Aragó, un 5% del País Valencià, un 3% de la demarcació lleidatana i un ’2% de la província de Girona. El grup de puntaires que ve de més lluny són les Puntaires de la bonica població castellonenca de L’Alcora.

Mateu Chalmeta
ERC Badalona

El Museu de Badalona reinventat s'inaugura aquest divendres

A les acaballes ja de la Capital de la Cultura Catalana, just el dia en què s'aprofitarà per fer el relleu a la que l'any vinent ostentarà aquesta dignitat, la parròquia d'Escaldes-Engordany, a Andorra, i es clourà la CCC Badalona 2010, tindrà lloc un dels actes més importants del projecte badaloní d'enguany, i probablement una de les notícies culturals més importants de tot el mandat: la reobertura del Museu de Badalona, amb la connexió Termes-Decumanus ultimada i la plena actualització de les instal·lacions i les activitats al segle XXI. En concret, divendres 17 de desembre a les 17:30, a la sala d'actes del Museu de Badalona, tindrà lloc la cerimònia de clausura de la CCC Badalona 2010 i es produirà el relleu d'aquesta en la parròquia d'Escaldes-Engordany, abans esmentada, amb la visualització d'un vídeo-resum del que ha significat per a badalona lluïr aquesta dignitat amb l'amenització d'algunes actuacions musicals. Aquest acte, obert a la ciutadania fins omplir l'aforament, vindrà acompanyat de la presentació de les Termes i el Decumanus de Baetulo a les 18:30.