Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Andreu

Debat sobre polítiques de Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals

Aquest proper dissabte 13 de novembre, a les 18 h, el Grup d'Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG) convoca al Centre Cívic de Sant Andreu (Carrer Gran, 111) als representants de les forces polítiques per a debatre les polítiques que afecten especialment al col·lectiu LGBT. És una excel·lent oportunitat per a conèixer les propostes de cadascuna de les formacions i, en particular, també de fer pública la tasca duta a terme per Esquerra en aquest àmbit. Hi assistiran, amb l'excepció del Partit Popular, candidats dels següents partits parlamentaris: Jaume Collboni, pel PSC. Montse Guitarte., per CiU. Eugeni Villalbí , per ERC. Josep Maria Gómez, per ICV.  

Federació de Lleida

Esquerra augura que la Llei de l'Aranès pot ser el motor de la recuperació de l'occità a Europa

El vicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira, acompanyat per Maria Àngels Cabasés, candidata per Lleida d’Esquerra, ha augurat que la llei de l'aranès que oficialitza aquesta llengua en tot el territori català "pot ser el motor de la recuperació lingüística" en els territoris europeus on també es parla occità. Durant la presentació aquest dimarts a l'Institut d'Estudis Catalans de Barcelona de la Llei de l'Occità, Carod ha afirmat que l'engegada d'aquesta llei provocarà que "la resta d’Occitània obri els ulls", i ha destacat la importància que la Vall d’Aran que sigui el primer territori que la oficialitza, a pesar de ser on menys població l’utilitza. Carod ha assegurat que amb aquesta llei Catalunya és, juntament amb Luxemburg, l'únic territori europeu on hi ha tres llengües oficials, i els aranesos els únics ciutadans europeus cuatrilingües, ja que en la seva opinió la majoria es pot defensar en català, castellà, aranès i francès. També ha considerat que l'engegada de la llei demostra que la diversitat lingüística a Catalunya és un valor, mentre que a Espanya "provoca al•lèrgia".

Isaac Albert s'adreça a entitats i ciutadans per explicar la feina feta des de l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania
Terrassa

Albert: "a la Terrassa del futur, el benestar i la qualitat de vida han de ser els eixos centrals"

El dimarts 9 de novembre a la tarda va tenir lloc la conferència Polítiques Municipals de Benestar; de la demanda a la necessitat; del desig a la realitat a càrrec d’Isaac Albert i Agut, Tinent d’Alcalde d’Acció Social i Drets Civils, a la sala Fòrum del Diari de Terrassa que va quedar petita ja que hi van assistir representants de moltes associacions de caire social i de l’àmbit de la salut, així com representants veïnals, regidors i regidores de l’Ajuntament de Terrassa i molts ciutadans que van voler escoltar de primera mà com Albert feia un repàs de les polítiques municipals en matèria de benestar social que s’han portat a terme des de l’inici de l’actual mandat, l’any 2007, i també per saber quins projectes i normatives han de veure la llum properament. Albert va explicar els motius i les causes així com els objectius d’haver elaborat el Pla d’Equipaments Cívics, el Pla Estratègic de Ciutadania, el Pla d’Acció local en matèria de Serveis Socials, i també el Pacte Ciutadà per la Salut, que es signarà en breu amb la Generalitat de Catalunya i el Pla Local d’inclusió social, que s’ha d’aprovar en els propers mesos.

Vallès Oriental

18 de novembre a Llinars: Acte central del Vallès Oriental

Arriba l’hora de la veritat. El dret a decidir, del que tant se’n ha parlat, es podrà manifestar el 28N a les urnes. Esquerra ha posat el Referèndum d’independència com a condició per qui vulgui governar a Catalunya. Per tal de fer palpable la nostra unitat per aconseguir aquest objectiu polític, us convoquem, el proper dijous 18 de novembre de 2010 a les vuit del vespre, al Pavelló Municipal de Llinars del Vallès per celebrar plegats l’acte central del Vallès Oriental de la Campanya de les eleccions al Parlament. Us hi esperem a tots!

Osona

ERC, CiU i ICV deploren la manca de respecte del PSC a les regles de la Junta Electoral a Osona

En qualsevol campanya electoral,els mecanismes que regulen l'acció pública dels partits està clarament definida i suposat compliment per totes les parts. La JEZ-Vic (Junta Electoral de Zona de Vic) és la reposable que la legalitat i la imparcialitat en el procés electoral i que aquest sigui ajustat a llei. En concret,en la col•locació de la publicitat electoral a les faroles (banderoles), també està regulada per aquest ens prèvia sol•licitud dels partits polítics a la JEZ. La nostra comarca sempre ha estat un model d'entesa entre tots els partits en representació al parlament. Enguany el PSC, no ha complert cap de les obligacions que per llei tots els partits haurien de complir, com sí ho hem fet els altres formacions polítiques, ja sigui demanant permís als ajuntaments corresponents i a la JEZ-Vic. Sense cap permís previ de la JEZ-Vic, i sense cap comunicació prèvia als partits sotasignats, el PSC ha envaït unilateralment espais electorals que la JEZ havia determinat a CiU,ERC i ICV, trencant així el pacte de bona entesa portada fins ara.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra, amb Rafel Valls, ja compta amb 11 regidors i es consolida com a cinquena força municipal

Rafel Valls és des d’avui regidor a l’Ajuntament de Son Servera, convertint-se així en l’onzè regidor d’Esquerra als ajuntaments illencs. La nova titularitat del càrrec va venir vinculada a un acord subscrit en el seu moment entre el partit republicà i Els Verds. En virtud d’aquell acord, la candidata electa d'Els Verds cediria el lloc a La Sala durant els darrers vuit mesos de legislatura a un representant d'Esquerra. Joan Lladó, president d’Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses, juntament amb altres membres de l’executiva d’Illes han assistit avui al matí al plenari extraordinari per al nomenament de Rafel Valls, com a nou regidor. Rafel Valls és l’onzè regidor i això consolida Esquerra com a la quinta força política a nivell municipal. Lladó ha manifestat que “Rafel és una persona jove, valenta, és actiu , dialogant i de consens que ben segur podrà ajudar a posar pau a una legislatura convulsa i a tirar endavant nous projectes.” A més a més, Lladó ha afegit que “falten set mesos per les eleccions i des d’Esquerra volem posar tots els esforços i estam oberts a acords amb altres partits, encara que lamentam que no hagi estat així a nivell regional, per tal de que l’esquerra nacional tingui més presència dins el municipi.

Ajuntament de Simat
Simat de la Valldigna

Convocatòria de Ple en sessió extraordinària de l'Ajuntament de Simat

Dimecres, 10 de novembre, està previst un Ple en sessió extraordinària a les 20:00 hores on es tractaran els temes següents: ORDRE DEL DIA: 1. ASSUMPTES A TRACTAR I DEBATRE: 1.1. Modificació Ordenances fiscals: 1.1 Ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Bens Immobles. 1.2 Ordenança fiscal reguladora de la Taxa per la prestació del servei d’arreplegada de fem 1.2. Pressa de coneixement de la renuncia del regidor Juli Ibañez Montagud. 1.3. Pressa de coneixement de la renuncia anticipada a la pressa de possessió de les actes de regidors dels següents candidats de la llista electoral del BLOC. Des d'Esquerra Simat animem a la gent del poble a acudir

La selva

Tret de sortida de la campanya electoral a les comarques gironines

La campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya comença dijous a les 12 de la nit, i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) farà el seu tret de sortida a les comarques gironines de la mà de Carme Capdevila (cap de llista d'Esquerra per Girona) i Pere Garriga (alcalde de Sant Hilari Sacalm). Serà a Sant Hilari el proper dijous a les 8 del vespre, on els dos dirigents d'Esquerra faran un acte a la plaça Grabulosa. Posteriorment, es servirà un sopar fred a tots aquells que ho vulguin (confirmar assistència a fedgirona-administracio@esquerra.org o al 972 20 22 22). D'aquesta manera, començaran 15 dies intensos amb actes diaris arreu de les comarques gironines. El punt i final serà el proper divendres 26 de novembre, amb l'acte nacional de final de campanya que es farà al pavelló de Vilablareix (Girona). Esquerra vol evidenciar el seu compromís amb tot el territori català, i serà l'únic partit que no tancarà la campanya a Barcelona. Joan Puigcercós i Carme Capdevila en seran els protagonistes.

Diguem prou al greuge de Renfe amb Lleida
Lleida

Esquerra reprèn la campanya contra Renfe per a denunciar el “maltractament evident de la companyia” amb Lleida

El candidat per Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya (Carmel Mòdol) i la portaveu i candidata d’ERC a la Paeria, Montse Bergés, han presentat avui la nova campanya que enceta aquest partit per tal de denunciar el greuge de Renfe amb Lleida i que vol continuar l’acció que ja es va fer a començaments d’aquest any després de constatar “un maltractament evident” de la companyia amb les terres de Lleida. Mòdol ha titllat de “pressa de pèl unidireccional” la política comercial de Renfe i ha posat com exemple la línia de trens Avant i AVE, molt utilitzada pels usuaris i usuàries de la ciutat, però que no es veuen recompensats amb cap tipus d’avantatge tarifari o millores en els freqüències. Mòdol ha recordat que els dos Avant de primera hora “van plens, però Renfe, que ho sap, no fa res per a posar-hi solució”. Per la seva part, la portaveu d’Esquerra a la Paeria, Montse Bergés, ha afirmat que la millora dels trens Avant “és una decisió política, per tant no es cap quimera fer-ho”.

Blanes Candidates Blanenques Eleccions Parlament 2010 Conxita Boldú Aina Puig
Blanes

Tot apunt per començar la campanya a Blanes per les eleccions al Parlament de Catalunya

Demà a la nit s’inicia la campanya electoral a les eleccions al Parlament de Catalunya que tindran lloc el proper 28 de Novembre. Com ja és habitual, Esquerra Blanes serà present a la campanya, al carrer i a la xarxa per posar-nos a disposició de la ciutadania de Blanes per donar resposta als seus dubtes, qüestions i problemes del seu dia a dia, igual que fem durant tot l’any. En aquestes eleccions la representació de l’esquerra independentista de Blanes està molt ben representada a les llistes d’Esquerra a la demarcació de Girona, amb la presència de dos blanenques. Per una banda, la regidora d’Esquerra Blanes, Conxita Boldú, que ocuparà el lloc 19è. Boldú ha estat regidora d’Esquerra Blanes des del 2003-2007 i del 2008 fins a l’actualitat, i actualment també és consellera comarcal per Esquerra. Finalment, la blanenca Aina Puig ocuparà el 13è lloc de les llistes en representació de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya. Puig és actualment Secretària d’Organització de les JERC de Blanes i Secretaria de Coordinació Interna i Campanyes de la Federació Regional de les JERC Comarques Gironines.

Simat de la Valldigna
País Valencià

L'Ajuntament de Simat lliura els diplomes del Voluntariat Ambiental i els certificats de formació en citricultura ecològica

El divendres passat va tindre lloc al Saló de Plens de l'Ajuntament de Simat de la Valldigna el lliurament dels diplomes a les persones que han participat en el Voluntariat Ambiental de l’estiu 2010. A l'acte van acudir un bon nombre de simaters i simateres per donar suport a les persones que durant els tres mesos de l’estiu han desenvolupat tasques mediambientals, cuidant i protegint les muntanyes i paratges de la Valldigna, de manera altruista. A continuació es van lliurar els certificats dels curs "Citricultura ecològica", impartit per una tècnica de La Unió de Llauradors i Ramaders el passat mes d’octubre i organitzat per les Regidories de Medi Ambient i Agricultura de Simat. Durant el lliurament dels certificats i diplomes el regidor de Medi Ambient de Simat de la Valldigna, Joan Serra, va recordar la importància del Voluntariat Ambiental i l’esforç de la Regidoria per portar-lo endavant malgrat la retirada de subvencions per part de la Generalitat Valenciana. Respecte al curs de citricultura, Serra va posar l'èmfasi en "la necessitat de més formació per als llauradors, malgrat la situació crítica del camp valencià".

Esquerra Bunyola

Esquerra-Bunyola condemna l’actitud del PP bunyolí contra el català

El ple d’ahir dimarts a l’Ajuntament de Bunyola va tornar a evidenciar, una vegada més, la ignorància i la manca de respecte dels membres del Partit Popular per la llengua catalana, la pròpia de les nostres Illes i del poble de Bunyola. Va ser el regidor d’Esquerra-Bunyola, Andreu Bujosa, el que va presentar una moció, per la via d’urgència, a favor de la unitat de la llengua i del procés de normalització lingüística, molt semblant a la que, en les darreres setmanes, han aprovat els consistoris d’Inca, sa Pobla o Pollença, tots amb els vots de regidors populars. Tanmateix, el grup del PP a Bunyola es va negar a debatre-la, sense cap argument  Bujosa, però, recorda que “aquest mateix equip de govern ha penjat a la pàgina web de l’Ajuntament un document amb més de cinquanta faltes, i tot i això, el batle no veu urgent defensar la llengua”. I és que aquesta és la tercera vegada que l’equip de govern fa ostentació de la seva manca de respecte pel català en un document públic, fet que evidencia que “tot i els discursets de José Ramón Bauzá, encara hi ha qui no compleix els mínims lingüístics per gestionar una administració pública”, afegeix el regidor.

Cardedeu

Article de la secció local al NAS de Novembre

Tot seguit us reproduïm l'article que la secció local d'Esquerra ha publicat al NAS, periòdic local independent. També el podeu descarregar en pdf.   Gent Valenta Aquest mes de novembre, el dia 28, hi ha convocades eleccions al Parlament de Catalunya. A hores d’ara els principals partits que s’hi presenten ja han desvetllat quines seran les seves apostes electorals: les seves principals propostes programàtiques i les seves “condicions” per formar govern. A Esquerra Republicana de Catalunya ja fa més de 9 mesos que ens varem començar a plantejar quines haurien de ser les prioritats programàtiques de cara a les properes eleccions i els compromisos que Esquerra s’ha de fixar a l’hora de pactar un nou Govern, en cas que s’escaigui. I ho hem fet de la manera més democràtica i participativa possible, a través de la campanya Catalunya Decideix que es va posar en marxa el mes de gener i que és el resultat duna enquesta que els militants hem fet a més de 72.000 ciutadans i ciutadanes d’arreu del territori -simpatitzants o no d’Esquerra- per tal de conèixer quines serien les condicions que els agradaria que posés Esquerra per formar part del futur govern de la Generalitat.

El Conseller de Governació Jordi Ausàs va ser l’encarregat d’inaugurar la Fira d’enguany
Agramunt

UNA FIRA QUE SE’NS HA FET GRAN

Com qui no vol la cosa, la XXII edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra ja forma part del passat. La perspectiva del temps et fa adonar que moltes de les coses que ens envolten estan per sobre del dia a dia i que perduren més enllà dels cicles de curta durada. La nostra Fira ja és un certamen consolidat des de fa una bona colla d’anys i gràcies, en part, als esforços dels qui l’any 1988 van atrevir-se a dur a terme el primer Mercat del Torró i de totes aquelles persones que, durant tots aquests anys, han contribuït d’una manera o altra a fer realitat aquesta sobrada majoria d’edat. Podem dir que aquesta Fira ha vist passar els quatre alcaldes de l’era democràtica: El Josep Huguet, el Josep Maria Fernández, el Ramon Muixí i l’Amadeu Padullés, fet que demostra que la Fira està per sobre dels qui en cada moment tenen l’encàrrec de governar la nostra vila. La Fira del dolç, de l’excel•lència i de la professionalització Una Fira que, tot i la seva maduresa, encara no sap ben bé cap a on caminar.