Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Tordera

Esquerra farà una campanya de proximitat i de contacte ciutadà, sota el lema “Especialistes en Tordera”

La candidatura d’Esquerra a Tordera, que encapçala en Xavier Pla, ja té la campanya a puntper arrencar. Sota l’eslògan “Especialistes en Tordera”, la campanya d’Esquerra dedicarà els màxims esforços a matenir un contacte molt proper amb la ciutadania. Esquerra realitzarà una vintena de parades, en tots els dies de la campanya, en espais públics de Tordera per aconseguir mantenir un contacte molt proper amb la ciutadania. Xavier Pla considera que “no té sentit gastar molts diners i bombardejar la ciutadania amb propaganda. Nosaltres volem parlar de tu a tu amb la gent, volem fer una campanya apeu de carrer”. Els diferents espais on s’ubicaran les parades serviran també de pretext per a poder explicarles diferents propostes programàtiques de la candidatura en cadascuna de les àrees del govern municipal. Esquerra, a més, compaginarà aquesta presència constant al carrer amb el repartiment a totes les cases de Tordera d’un butlletí amb un recull de les principals propostes programàtiques; iamb la celebració d’un nombre elevat de trobades ciutadanes amb aquelles persones que s’han mostrat interessades en el projecte d’Esquerra.

Vilassar de Dalt

QUÈ HEM FET PER TENIR + POBLE I + FUTUR?

¿Què hem fet la gent d’ERC, en aquesta legislatura, i en matèria d’esports, noves tecnologies, cultura o joventut directament o per mitjà d’acords amb els altres grups municipals? Els recursos que hem gestionat en l’obra de govern de Vilassar de Dalt estan més que justificats, si considerem les diverses àrees que hem liderat com un bé i un hàbit individual i col•lectiu que reverteix en benefici públic. Les dades que presentem són un propòsit de mínims que volem –amb acords plenaris si cal– convertir en un de màxims. Les dades, doncs, que des de la candidatura d’ERC-JERC i Reagrupament apuntem són el fruit d’un esforç col•lectiu sempre al servei dels vilassarencs i vilassarenques, tant si comparteixen o no el programa i les idees del nostre projecte d’esquerra. Des de la gestió dels municipis petits, des de la proximitat de la gent que lidera ERC envers el compromís social amb els vilatans com a model de país que vol i necessita progressar per a un petit gran poble.

Olesa de Montserrat

Demà a les 24h - Eleccions Municipals 2011

Demà a les 24h començarà una nova campanya electoral, seran dies d’anar amunt i avall, organitzant actes, xerrades..., seran dies intensos que des de la Secció Local d'ERC a Olesa de Montserrat, estem organitzant amb la il•lusió de que son capaços un grup de persones que tenen un projecte comú. Us convidem i us esperem per fer pinya amb nosaltres!!!!

Isaac Albert va presentar les propostes d'Esquerra a la Taula del Tercer Sector
Terrassa

Isaac Albert presenta les propostes d’Esquerra a la Taula del Tercer sector social de Catalunya

El candidat d’ERC+RCat a Terrassa va participar al debat organitzat per la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya. El republicà va presentar les propostes d’Esquerra per tal d’intensificar la col·laboració amb el Tercer Sector, reactivar l’ocupació i incrementar la participació i el compromís de la ciutadania. Isaac Albert, ha manifestat la bona sintonia amb el document de 42 propostes presentat per la Taula del tercer sector, i ha manifestat el compromís del partit republicà d’incorporar-les al seu programa electoral. Entre elles ha posat l’èmfasi en la importància en un moment de crisi de sumar totes les energies possibles. I una d'imprescindible és la de les entitats del tercer sector. Per això s’ha compromès amb un model de Governança democràtica, que compti amb els agents socials i associatius per tal de definir estratègies compartides i sumar esforços. També ha defensat la necessitat en aquests moments d’increment de les emergències socials més que mai, de coordinar totes les àrees de Govern municipal que hi intervenen, Salut, Serveis Social, Educació, Joventut, àrea econòmica, habitatge i treball en una sola taula on també hi siguin les entitats del municipi, de manera que la informació sigui compartida al moment i les actuacions que es planifiquin siguin consensuades i per tant molt més efectives.

candidatura 2011
Roquetes

Presentació candidatura

Esquerra Republicana de Catalunya ha fet pública la candidatura amb què es presentarà a les pròximes eleccions municipals del 22 de maig a Roquetes. L’actual alcalde de la ciutat, Paco Gas, encapçala una llista renovada en un 40 per cent respecte de la del 2007. Es tracta d’un seguit d’homes i dones molt vinculats al teixit associatiu de la ciutat i representatius dels diversos nuclis habitats del municipi (raval Nova, raval de Cristo i raval de la Mercè). Gent jove i gent no tan jove que compta amb una àmplia experiència en el treball institucional (sobretot, els que ocupen els primers llocs de la candidatura); candidats amb molta diversitat professional (món de les noves tecnologies, gerència d’empreses, funció pública, educació, pagesia, antigues treballadores de LEAR, etc...). D’aquesta llista de candidats i candidates que presenta ERC, la pròpia secció local roquetenca vol destacar just allò que manifesta en la publicitat gràfica que s’ha editat amb motiu de les eleccions: gent de casa, honesta, transparent, treballadora i dialogant, i, sobretot, molt coneixedora de les principals problemàtiques que pateix Roquetes.

Programa electoral - Eix 3: Territori
Teià

Programa electoral d'Esquerra Teià - Eix 3: Territori

Des d’Esquerra apostem per una planificació de l’espai públic que generi cohesió social, per un creixement sostenible del municipi, prestant especial atenció en la preservació de l’entorn natural. L’aprovació inicial del POUM ja establia aquests criteris. La propera legislatura caldrà vetllar per seguir mantenint aquests criteris en matèria urbanística, de medi ambient i mobilitat. Urbanisme 32. Vetllar per l’aprovació definitiva del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), tot respectant els criteris de l’aprovació inicial: cohesió social, sostenibiilitat i protecció de l’entorn natural. 33. Vetllar per l’aprovació dels Plans Urbanístics de Millora Urbana al sector de la Muntanya (Delícies, Santa Fe–Paradís-Assumpció i Gran Vista-Les Nogueres), amb l’objectiu que s’hi desenvolupin les infrastructures bàsiques (clavegueram, abastiment d’aigua, enllumenat, etc). 34. Executar el projecte de soterrament del tram urbà de la Riera, amb partida pressupostària aprovada pel Ministeri de Medi Ambient, amb l’objectiu d’acondicionar i millorar el clavegueram obsolet del passeig de la Riera, d’acord amb el projecte executiu i de mobilitat redactat per l’Agència Catalana de l’Aigua.

Calella

Presentació del llibre "Entre l'amor i la lluita"

Aquest vespre, a partir d'1/4 de nou del vespre, a la Cooperativa l'Amistat, presentarem el llibre "Entre l'amor i la lluita", les memòries de Jordi Carbonell, històric lluitador antifranquista i independentista. Reviurem una història, un passat i un present de la mà d'un activista polític, intel·lectual i filòleg compromès amb el seu país i la seva gent. Us hi esperem!

Pont Nou
Sant Pere de Riudebitlles

Comença la campanya

Esquerra iniciarà la campanya amb la tradicional enganxada de cartells i de pancartes a diferents indrets del poble. D'altra banda, en les properes setmanes els candidats d'Esquerra a les municipals donaran a conèixer les seves propostes pels propers quatre anys amb projectes rigorosos, assenyats i realistes davant la situació econòmica que caldrà afrontar.

Sabadell

Oriol Junqueras dóna suport a la candidatura Esquerra+RCat a Sabadell

L’Oriol Junqueras participarà amb el candidat d’ERC+Rcat a Sabadell Juli Fernàndez, demà dijous 5 de maig a les 19h a la Plaça del Vallès, en l’acte on es presentarà el decàleg de compromisos ètics de la candidatura ERC+RCat a Sabadell. L’acte també tractarà sobre el valor que representa la suma de la candidatura Esquerra+RCat, ja que s’uneixen les forces independentistes per tal d’anar cap a un mateix objectiu. D’altra banda, Junqueras parlarà sobre els processos independentistes en el si de la Unió Europea, és a dir sobre l’ampliació interna a través dels nacionalismes i independentismes a la UE. L’acte serà presentat pel sabadellenc Àlex Fenoll i començarà a les 7 del vespre a la Plaça del Vallès. Posteriorment, a partir de les 9 del vespre hi haurà un sopar de germanor.

Montse Bergés amb Jordi Cortada i Francesc Mitjans
Lleida

Bergés aposta per potenciar la cuina i els productes lleidatans per atraure visitants a la ciutat

La candidatura d’ERC a la Paeria, Montse Bergés, ha presentat avui des del Castell dels Templers les propostes en matèria de turisme amb l’objectiu d’atraure visitants a la ciutat i generar negoci. Acompanyada del número 2 i 4, Jordi Cortada i Francesc Mitjans, respectivament, Bergés aposta per potenciar la cuina lleidatana perquè es converteixi en un atractiu turístic per venir a visitar la ciutat. “Hem de recuperar propostes que van funcionar com la de ‘fruinar’ (o cuina de la fruita, un projecte que s’ha aturat) i crear-ne de noves, com la de la cuina de l’Horta, la del Centre Històric, tot plegat amb la col·laboració a través de convenis i acords amb el sector de la restauració i els agents turístics de la ciutat”, ha assenyalat Bergés. ERC creu que aquesta proposta generarà noves oportunitats a empresaris i autònoms que veuen com la crisi ha provocat un descens de clients en els seus negocis. En aquest sentit, la candidata independentista creu que Lleida ha d’explotar molt més el turisme d’identitat per convertir-lo en un nou ‘motor econòmic’.

Aurora Carbonell, Carles Arola i Pere Ros
ERC Sitges

Esquerra per la cultura local

Aquest passat dissabte vam rodar el Lipdub “Sitges: un poble viu”. Per qui no ho conegui un lipdub és un vídeo musical gravat en una sola toma on un grup de gent mostra, en aquest cas, Sitges i els seus artistes. Us he de confessar que m’ho vaig passar molt i molt bé, com suposo tots els participants del vídeo i també vull felicitar als organitzadors i als instigadors d’aquest projecte. Felicitats a tot i a totes perquè en el resultat es veurà la gran feina feta. Precisament això que es va fer és la demostració de com des de la societat civil, sense cap mena de suport i sense diners es pot fer una gran feina. Senzillament amb il·lusió, amb ganes i treball, amb esforç; valors que Esquerra defensa en tots els àmbits i, com no, també en la cultura de la nostra vila. Aquest dissabte vam comprovar quants artistes tenim a Sitges; músics, pintors, ballarins, actors... i també de totes les edats. Per això des d’Esquerra volem fomentar i impulsar la creació artística local i promoure la presència de joves creadors del municipi en el seu territori.

Tordera Besòs battle Groups 2010
Maresme

Les JERC Maresme-Barcelonès Nord presenten els seus candidats

El proper 7 de maig les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya presenten a Premià de Mar els candidats i candidates per les properes eleccions municipals d’arreu dels Països Catalans. Hi intervindrà Joan Ridao, Secretari General d’Esquerra. L’acte serà a 2/4 de sis a la Plaça de la Sardana La presentación dels candidats es farà aprofitant la tercera edición del Tordera Besòs Battle Groups, un concurs territorial de les JERC per promocionar grups novells d’ambdues comarques. Com en les edicions anteriors, el grup guanyador podrà tocar a l’acampada jove 2011 de Montblanc. La festa es farà a les 9 del vespre a la Plaça de la Sardana, i hi actuaran els conjunts Martiny’s (Badalona) Estrip (Arenys de Mar) La Banda del Yayo Nono (Mataró) i Golíat (Maresme Centre)

Manlleu

Acte de presentació del candidat, Pere Prat, i de la llista

Aquest dilluns es va celebrar l'acte de presentació del candidat a la reelecció a l'alcaldia de Manlleu, Pere Prat, i de la llista d'Esquerra Republicana de Catalunya a Manlleu. L'expresident del Parlament, Ernest Benach, va participar a l'acte i va donar el seu suport a Pere Prat i a les persones que l'acompanyen. En una sala plena a vessar, Pere Prat va presentar als membres de la seva llista i va repassar la feina feta a Manlleu. També va ressaltar que Manlleu és un punt de referència en molts àmbits.

Vilafranca del Penedès

Esquerra-Vilafranca demana a la resta de grups que rectifiquin en l’increment del preu de les llars d’infants

Esquerra ha denunciat que l’augment desorbitat del preu del servei de les llars d’infants va ser aprovat pel Govern de CiU, gràcies a l’abstenció del PSC i PP “per fer viable l’aprovació de les ordenances fiscals” i ara el PSC es queixa. Pep Quelart ha manifestat que “els tres grups són responsables directes d’aquesta barbaritat”. La resta de grups del Consistori van votar en contra però per altres motius, no per discrepàncies amb les pujades. La puja del preu del servei de llars d’infants que es comptabilitza al voltant d’un 70%, està provocant la fugida dels usuaris a les llars privades o a d’altres poblacions, amb el que Esquerra es pregunta si no ha estat un efecte buscat. “CiU a Vilafranca amb les llars d’infants, com a Catalunya amb la sanitat, està potenciant el sector privat a base de desmantellar el sector públic amb un model oposat completament al que defensem des d’Esquerra”. Esquerra ja va denunciar aquests augments al Ple d’aprovació de les ordenances i va proposar la seva congelació.

Llagostera
Llagostera

Components de la candidatura d'Esquerra de Llagostera: Joaquim Castelló i Angie Moragas

La candidatura d’Esquerra de Llagostera està formada per un grup de persones de Llagostera que ens sentim molt vinculats i arrelats al nostre poble. Som persones nascudes al poble i d’altres que hi han vingut a viure des d’altres llocs; gent jove, que aporta aire fresc i modernitat, i persones d’edat més avançada, dotats d’experiència i capacitat de reflexió. Ens presentem com un grup molt divers, amb diferents professions, amb inquietuds personals molt diverses, però amb un clar objectiu comú: representar tots els col•lectius del nostre poble i treballar fermament per a millorar-lo. Avui presentació de les persones que ocupen els llocs 10 i 11 de la nostra candidatura: Joaquim Castelló i Angie Moragas. Conegueu en Joaquim i l'Angie en el document PDF adjuntat més avall a: DOCUMENTS RELACIONATS

Esquerra-Faura
País Valencià

Esquerra Republicana del País Valencià presenta la gent de la seua llista a Faura

Aquest dissabte ha tingut lloc la presentació oficial i la foto de campanya de la candidatura a eleccions municipals d’Esquerra-Faura. L’acció s’ha fet per 'presentar-nos al poble com a una agrupació de ciutadans, homes i dones faurers, que s’ha consolidat durant aquesta legislatura gràcies al continu treball de la formació republicana', ha dit el candidat a l’alcaldia, Domènec Garcia. La majoria de membres de la llista tornen a fer costat a Esquerra i volen deixar constància de 'l’esforç continuat per ser una opció creïble i certa, de bona gent, coneguda de tot el poble'. El cap de llista republicà relatava el treball fet al llarg d’aquesta legislatura que abasta des de mítings a totes les eleccions, jornades per la Memòria històrica i sobre l’Espoli fiscal al País Valencià, així com que el Ple faurer accepte, per exemple, formar part de la Xarxa Ramon Llull o l’últim a favor de la Dació en el pagament de les hipoteques. En definitiva, amb aquest acte Esquerra deixa constància de la seua candidatura a Faura 'integrada per persones arrelades al poble i implicades al llarg d’aquestos 4 anys en els assumptes faurers', ha sentenciat Domènec Garcia.