Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Dani Reixach, Feliu Antúnez, ERC Palamós, Esquerra Republicana de Palamós
Palamós i St. Joan

ERC atén consultes ciutadanes tots els dimarts

Les trobades es fan al local de la secció local del partit, el casal Josep Fábrega i Pou. Està situat al número 4 del carrer de Josep Joan i està obert a partir de les cinc de la tarda i fins a les vuit del vespre. Ho diu Dani Reixach, portaveu municipal d'ERC a l'Ajuntament de Palamós. CITA DANI REIXACH La formació republicana s’ha obert també a les tecnologies 2.0 per tal de poder-se comunicar amb la ciutadania. En aquest sentit, està present a la xarxa internet a través del seu web esquerra.cat/palamos, a la plataforma Formspring, a Flickr, a Youtube, a Facebook i a Twitter. Ràdio Palamós

Ebre

Esquerra proposa mesures per regenerar l’activitat econòmica, cívica, turística i comercial del nucli històric de Tortosa

El candidat d’Esquerra per les Terres de l’Ebre a les eleccions al Parlament, Lluís Salvadó, acompanyat pel candidat a l’alcaldia de Tortosa, Josep Monclús han volgut mostrar des del davant del Palau Oliver de Boteller les millores efectuades els darrers set anys, així com les actuacions que s’estan fent ara al nucli històric de Tortosa. Tot veient el monument franquista situat al mig del riu els dos republicans han lamentat que ahir els grups de CiU i PP no aprovessin a l’Ajuntament de Tortosa la moció popular que demanava la seva retirada. Per Lluís Salvadó “el fet que no s’enderroqui o retiri aquest monument és un insult a la memòria de tants demòcrates i republicans que van patir la repressió del franquisme, i per tant, un insult a la democràcia”. Segons Salvadó “la societat tortosina i de les Terres de l’Ebre té un grau de maduresa democràtica prou important com perquè es pugui retirar”. Salvadó ha recordat que Esquerra ha plantejat com alternativa a la retirada, la seva substitució per una passarel·la per a vianants i ciclistes aprofitant la pilastra del mig de riu.

Ivan Faccia
Cunit

Esquerra exigeix al PSC que es posicioni en relació al cas de la mediadora cultural de Cunit

Esquerra lamenta les declaracions que el primer secretari del PSC de Cunit, José Luis Rodríguez Fernández, ha fet donant suport a l'imam de Cunit i a la seva família, malgrat haver estat condemnats per coacció, i per haver titllar pràcticament de “mentidera” la mediadora cultural de Cunit, Fatima Ghailan. Pel president de la regional del Penedès, Ivan Faccia, 'és evident que la posició del primer secretari del PSC de Cunit manifesta la postura del PSC, partit que des de el primer moment ha volgut circumscriure el cas de la mediadora cultura dins l'esfera d’un conflicte privat i mai li ha donat suport explícit', i ha lamentat que 'després de la sentencia, la posició del PSC de Cunit no ha variat i continua considerant als condemnats com interlocutors vàlids per part de l’Ajuntament'. Faccia també considera significatiu el silenci dels responsables nacionals del PSC que des de que s’ha fet publica la sentencia no han fet cap declaració ni han expressat públicament la seva satisfacció perquè la justícia hagi defensat els drets de la treballadora de Cunit, motiu pel qual ha demanat 'un posicionament clar i contundent per part del PSC que desautoritzi el posicionament del primer secretari de l’agrupació socialista de Cunit', cosa que deixa a totes les mediadores i mediadors de Catalunya en una situació d’indefensió, i dona ales a actituds radicals.

Secretari General de Joventut
Vilanova i la Geltrú

Visita del secretari general de joventut a Vilanova

El passat dissabte dia 6 de novembre a les 19 hores el centre cívic La Geltrú va acollir el secretari general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Eugeni Villalbí, amb diferents representants de col·lectius i entitats juvenils de Vilanova i la Geltrú. L'acte, va apropar la riquesa d'associacionisme i d'esperit emprenedor i participatiu dels joves de la nostra ciutat i alhora del seu esperit crític i distant amb la política. El secretari general va agrair-los la sinceritat i va aprofitar per exposar-los les dificultats amb que es troba alhora de fer polítiques de joventut pel seu caràcter transversal entre diferents departaments de la Generalitat.  Per Villalbí, les polítiques de joventut no poden centrar-se únicament en la gestió dels albergs i dels carnets joves com va ser durants els 23 anys de CiU al Govern de la Generalitat. Els joves tenen moltes més inquietuts i necessitats que no poden quedar desateses. Les problemàtiques d'emancipació, la cerca de feina, assessorament d'ensenyaments i formació, gestió de documentació, informació sobre sexualitat, la necessitat d'espais per a assaig i realització d'actes, etc.

Pere Aragonès
Pineda de Mar

Un Maresme viu en un país lliure

En les properes eleccions al Parlament els ciutadans decidiran, amb el seu vot, quin camí emprendrà el país en els pròxims anys. La greu crisi econòmica que patim, la mort de la via autonomista i la necessitat d’iniciar un procés d’independència seran probablement les qüestions amb més presència als mitjans, però el vot de la ciutadania determinarà també el futur de la comarca. Què farem amb l’autopista? Cal una nova Ronda Maresme? Des d’Esquerra en els darrers anys hem proposat un nou model de mobilitat on es prioritza el transport públic, amb millores de la xarxa ferroviària, creació de carrils bus a la C-32 per afavorir el transport públic, i estendre el servei. Bona part d’aquestes reivindicacions han estat incloses en el Pacte per la Mobilitat signat al Consell Comarcal, però hem vist amb sorpresa com la Ronda Maresme ens ha estat posada sobre la taula amb un plantejament de tot o res per part del PSC, sense abans haver realitzat les millores en el transport públic que es consideraven prèvies ni comptar amb el consens territorial.

Cerdanyola del Vallès

Esquerra Cerdanyola i les JERC condemnen la brutal repressió que està patint el poble sahrauí .

Davant els terribles fets ocorreguts a les afores de la ciutat de l’Al-Aaiun, perpetrats per l’exèrcit marroquí quan va arrasar el campament de protesta instal·lat a les portes de la ciutat amb violència i brutalitat, volem manifestar, com hem fet fins ara però encara amb més força el nostre suport al poble sahrauí que està patint en mans del govern marroquí una persecució inexcusable. Rebutgem el bloqueig que pateixen els assentaments a les afores de la ciutats ocupades de Smara, Bojador i Dakhla, d’aliments, aigua i medicaments però també l’aïllament que silencia la seva veu al no deixar que la premsa internacional tingui accés al territori; i també volem denunciar que és lamentable que la Unió Europea no hagi condemnat l’atac i que el govern espanyol hagi obviat el tema deixant clara la seva postura davant aquesta situació. El poble sahrauí com el català, té dret a decidir democràticament el seu futur. Són un poble desposseït, conseqüència de les accions del govern espanyol fa 35 anys, i avui aquest govern segueix mirant cap a una altra banda i eludint les seves responsabilitats en la resolució d’aquest conflicte.

Illes Balears i Pitiüses

Lladó: "Tenir més sobirania política milloraria la situació del sector agrari i la protecció dels nostres productes"

Esquerra Republicana ha mantingut aquest matí una reunió de feina amb la directiva d'ASAJA (Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores), que s'inscriu en el marc de la ronda de contactes que l'associació manté aquestes setmanes amb tots els partits polítics de Mallorca, per tal de conèixer-ne les propostes en matèria agrícola. El president d'ASAJA, Biel Company, a qui acompanyaven altres quatre directius de l'associació agrària, s'ha entrevistat amb el president d'Esquerra les Illes Balears, Joan Lladó, a més dels secretaris de Política Territorial i Política Municipal, Joan Vicenç Lillo i Joan Gaià, respectivament. Biel Company ha explicat, en posterior roda de premsa, que “la nostra voluntat és donar-nos a conèixer como associació, i intentar apropar postures en els temes que ens afecten; i al mateix temps conèixer de primera mà les propostes d'Esquerra”. Company va anunciar que aquesta ha estat una primera reunió per parlar del sector en general i “deixam les portes obertes a altres qüestions més concretes”.

Fonollosa

Per aquest Nadal, Torrons d'Esquerra!

Us informem que Esquerra-Xixona (Alacantí) farà per a aquest Nadal, igual que altres anys, Torró amb denominació d’origen de Xixona i Alacant. Amb els ingressos que aconseguim ajudarem a pagar una Seu a Xixona per coordinar Esquerra al Sud dels Països Catalans. ERC-Fonollosa farà una comanda en breu. Per això, totes les persones interessades en rebre'n, ens podeu enviar un correu indicant les quantitats a l'adreça: fonollosa@esquerra.org abans del 17 de novembre. La Secció Local es farà càrrec del cost dels ports d'enviament. El torró és de primera qualitat. AJUDEU EL SUD DEL PAÍS!!! Tarifa Torró de Xixona (300gr.): 6€ Torró d’Alacant (300gr.): 6€ Torró de Gema Torrada (300gr): 4€ Torró de Fruita (300gr): 4€ Torró de Xocolata amb ametlles (300gr.): 6€

Fonollosa

11 DE NOVEMBRE PLE DE L'AJUNTAMENT.

L’Ajuntament de Fonollosa convoca la sessió ordinària del Ple que es celebrarà el proper dia 11 de novembre de 2010 a les 21.00 hores amb el següent: ORDRE DEL DIA: 1 Aprovació, si s’escau, de l’acta del dia 9 de setembre de 2010. 2. Decrets d’Alcaldia: donar compte i, si s’escau, ratificació. 3. Seguiment d’acords. 4. Ordenances Fiscals per a 2011: aprovació provisional. 5. Transport escolar 2009/2010: aprovació del conveni. 6. Modificació dels Estatuts de la Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament: aprovació definitiva. 7. Informacions de l’Àrea de Territori. 8. Informacions de l’Àrea de Servei a les Persones. 9. Informacions de l’Àrea Interna. 10. Precs i preguntes.

Federació de Girona

Esquerra posa com a exemple la gestió dels republicans a l’Ajuntament d’Amer com a exemple de gent honesta en la política

Els diputats Pere Vigo i Pere Bosch, diputats i membres de la Comissió del Cas Palau, han posat d’exemple la gestió d’Esquerra a l’Ajuntament d’Amer com a exemple de gent honesta en la política. Tan Bosch com Vigo han destacat la figura de l’exalcalde d’Amer, Xavier Targa, el qual ell i el grup d’Esquerra han treballat i treballen en la denúncia de les irregularitats urbanístiques del municipi. Pere Vigo ha destacat que Esquerra és un dels pocs partits polítics que pot presentar-se amb les mans ben lliures en aquestes eleccions i que CiU i PSC han de donar explicacions de totes les trames on estan ficats. “Ningú ens pot donar lliçons sobre “regeneració democràtica”. Rés de nou està inventat, doncs Esquerra hem demostrat que és ben possible fer una política honesta i transparent.” Bosch ha explicat que els darrers casos de corrupció que han afectat institucions i representants polítics han fet pagar justos per pecadors i han contribuït al descrèdit de la classe política.

Vallès Occidental

Acte central de campanya per a les Eleccions al Parlament de Catalunya 2010

El proper dia 13 de Novembre, Esquerra celebra l'acte central al Vallès Occidental de la campanya a les eleccions al Parlament de Catalunya. L'acte es celebrarà a la plaça  Freixa i Argemí , emmarcat en un format familiar i en els entorns del parc de Sant Jordi. A partir de les onze del matí hi haurà animació infantil a càrrec de Miqui Gimenez , passat migdia hi hauran els parlaments a càrrec de l'Isaac Albert, portaveu d'Esquerra a l'Ajuntament de terrassa, de l'Anna Simó, portaveu d'Esquerra al Parlament i d'en Marc Sanglas , candidat al Parlament pel Vallès Occidental. La cloenda de l'acte serà a càrrec del president d'Esquerra i candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós. En acabar hi haurà un vermut per a tothom. Esteu tots i totes convidats a participar i escoltar de primera mà les propostes d'Esquerra per a la propera legislatura.

Màrius Serra
Alella

Màrius Serra recull el 7è Premi Germans Lleonart d'Esquerra Alella

60 persones van assistir al sopar organitzat per la secció Esquerra d'Alella, un àpat que va servir de preludi a l’entrega del setè Premi Germans Lleonart. El va rebre Màrius Serra, periodista i escriptor el passat divendres dia 5. Isabel Nonell, Presidenta de la secció Local d’Esquerra a Alella, va presentar el guardonat i va esmentar la tasca que està duent a terme amb el projecte Mout-te pels quiet. Justament el dia després culminava a Granollers amb una subhasta de fotografies de famosos. Es van recollir prop de 12.000 euros per la Fundació Nexe. L'alcalde d’Alella, i president de la Federació Comarcal, Andreu Francisco, li va entregar el premi. Màrius Serra el va agrair i el va dedicar a recent desaparegut Joan Solà. En la seva intervenció, Màrius Serra va afirmar que “la llengua és un ésser viu i com a ésser viu és un ésser imperfecte que evoluciona. Hem de tenir el plaer de la llengua, i la revindicació de l'error”.

Oriol Amorós
Calella

Esquerra Calella celebrarà demà l'acte "Independentistes i d'esquerres"

La secció local d'Esquerra de Calella ha organitzat per demà a les 20.30h del vespre una xerrada-col·loqui sota el títol "Independentistes i d'esquerres". La xerrada comptarà amb la participació de l'Oriol Amorós, cinquè candidat per Barcelona a les llistes d'Esquerra al Parlament, i serà presentat per la Cristina Gómez, cap de llista d'Esquerra a les eleccions municipals de l'any vinent. Volem explicar, comentar i discutir les propostes d'Esquerra per a la propera legislatura. Vine i participa! T'hi esperem!

Premià de Mar

La Regidoria de Cultura rep una subvenció per l'Amistat.

El departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat ha atorgat a la regidoria de Cultura una subvenció de 14.700€ a invertir en material audiovisual per al teatre de l’Amistat. Pel que fa a les obres del teatre, en aquests moments es treballa en les instal·lacions a l’interior de l’edifici. Des de la regidoria compten amb que les obres acabin definitivament durant el primer trimestre del 2011, dins del termini previst.

Vallès Occidental

El rubinenc Joan Manuel Tresserras es dóna d'alta com a militant d'Esquerra amb l'aval de Puigcercós i Benach

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, el rubinenc Joan Manuel Tresserras, s'ha donat aquesta tarda d'alta com a militant d'Esquerra, amb el número 36.258, amb l'aval del president d'Esquerra, Joan Puigcercós, i el president del Parlament i número dos de les llistes per Barcelona, Ernest Benach. Tresserras ha explicat que es dóna d'alta 'des del convenciment que al país han passat coses importants, hi ha hagut un canvi profund i una crisi del sistema polític que podria posar en risc conquestes molt importants' i davant aquesta situació 'l'independentisme com a acció democràtica i d'esquerres té com a referent organitzatiu Esquerra'. El conseller ha afirmat que ha fet aquest pas també per reconèixer la tasca de 'milers de militants que treballen per aquest partit sabent que probablement mai no seran consellers' i que ho fa precisament ara, quan s'acaba la legislatura, per sumar-se a la tasca que aquestes persones estan duent a terme. El president d'Esquerra, per la seva banda, després d'entregar-li el carnet de militant, ha assegurat sentir-se molt orgullós i satisfet perquè Tresserras s'hagi donat d'alta al partit, perquè com ha posat de relleu 'és un referent des del punt de vista acadèmic i com a generador d'opinió i de discurs sobre Catalunya en el context global'.

Un dels campaments atacats per l'exèrcit marroquí
Terrassa

Esquerra Terrassa i les JERC condemnen la brutal repressió que està patint el poble sahrauí .

Davant els terribles fets ocorreguts a les afores de la ciutat de l’Al-Aaiun, perpetrats per l’exèrcit marroquí quan va arrasar el campament de protesta instal·lat a les portes de la ciutat amb violència i brutalitat, volem manifestar, com hem fet fins ara però encara amb més força el nostre suport al poble sahrauí que està patint en mans del govern marroquí una persecució inexcusable. Rebutgem el bloqueig que pateixen els assentaments a les afores de la ciutats ocupades de Smara, Bojador i Dakhla, d’aliments, aigua i medicaments però també l’aïllament que silencia la seva veu al no deixar que la premsa internacional tingui accés al territori; i també volem denunciar que és lamentable que la Unió Europea no hagi condemnat l’atac i que el govern espanyol hagi obviat el tema deixant clara la seva postura davant aquesta situació. Per aquests motius en l’anterior ple municipal vam iniciar les negociacions amb el socis de govern per tal de presentar una declaració conjunta de suport al poble sahrauí, aquesta moció la presentarem en el proper ple, demanarem que es faci efectiu el referèndum que tant l’ONU com la Unitat Africana volen impulsar al Sàhara Occidental.

Joan Tardà
País Valencià

Esquerra reclama la compareixença de Zapatero pel desmantellament per la força del campament sahrauí

Esquerra va demanar ahir la compareixença urgent al Ple del Congrés del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, arran dels lamentables fets succeïts a Al-Aaiun, on les forces marroquines han desmantellat a la força el campament de protesta sahrauí dels afores de la capital del Sàhara Occidental. El diputat d'Esquerra al Congrés Joan Tardà ha criticat que "una vegada més s'haja reprimit el poble sahrauí" i ha reclamat explicacions a Zapatero sobre les accions que emprendrà el govern per la "responsabilitat històrica" de l'Estat espanyol amb el poble sahrauí, al que va trair i abandonar el 1975. Tardà ha recordat que el poble sahrauí "continua sent la víctima dels interessos econòmics recíprocs de l'Estat espanyol i marroquí" i ha afirmat que "el procés que pateix el Sàhara és conseqüència de la descolonització i l'ocupació al mateix temps per part del Marroc, però sobretot per l'incompliment de les resolucions de l'ONU". En aquest sentit, el diputat d'Esquerra ha reclamat a l'Estat espanyol que "assumisca les seues responsabilitats històriques en el patiment del poble sahrauí i que tinga una implicació directa en favor de la defensa dels sahrauís i del compliment dels drets humans al Sàhara Occidental".

Condemnem el brutal atac als saharauís
País Valencià

Condemnem el brutal atac als sahrauís

Després que l’exèrcit ha destrossat el campament Gdeim Izic on hi havia més de 20.000 sahrauís, ha començat una violenta repressió a Al-Aaiun. El Front Polisario informa de disset morts i centenars de ferits. Un nombrós grup de colons marroquins i policies estan entrant casa per casa, agredeixen a tots els seus ocupants i s’enduen els joves per la força. Marroc no permet l’accés de la premsa ni d’observadors internacionals a la zona. Aquestes actuacions absolutament condemnables tenen lloc el dia que s’havien de reprendre les rondes de converses entre el govern marroquí i el Polisario a Nova York, sota els auspicis de NU. Però els fets demostren una vegada més que la voluntat del regne alauita no passa per trobar una solució al conflicte que done compliment a la resolució de l’ONU de celebrar un referèndum d’autodeterminació. La situació s’ha tensat tant després de trenta-cinc anys d’espoli dels recursos, d’ocupació violenta i sense garantia dels drets humans, que la població sahrauí està fent sentir la seva protesta més clamorosa.