Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Malgrat de Mar

ERC participa als actes de "Malgrat per la Diada"

Ahir diumenge 11 de setembre, ERC conjuntament amb CiU, ICV, SI i un bon grapat d'entitats i associacions del poble va organitzar una sèrie d'actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya a Malgrat de Mar. L'acte va comptar una gran assistència de públic i tots els actes es van desenvolupar amb normalitat. ERC va participar en la organització de les diferents activitats, i va fer una ofrena floral en record a tots aquells que van lluitar per defensar les llibertats de Catalunya durant el setge de Barcelona l'any 1714.

Cassà de la Selva

Concentració: Per un país de tots, l'escola en català

El Tribunal Suprem espanyol ha dictat tres sentències que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya. Aquest fet atempta clarament contra un dels elements bàsics de l’escola catalana, un model que ha funcionat amb èxit els darrers 30 anys i gràcies al qual la nostra societat gaudeix d’un bon nivell d’educació i cohesió social. Davant d’això, les persones, entitats i centres educatius sotasignats. AFIRMEM: * Que l’escola catalana és un model educatiu consolidat, basat en la no separació dels infants i joves per raó de llengua i que fa possible el coneixement de les dues llengües oficials per part de l’alumnat en acabar l’ensenyament obligatori, tot afavorint la cohesió social i la igualtat d’oportunitats. * Que la immersió lingüística i la consideració del català com a llengua vehicular han donat força i solidesa a aquest model, el qual ha estat objecte de reconeixement per part de diverses institucions internacionals, i és un referent com a model pedagògic eficient en el Marc Europeu de les Llengües.

11S Torelló
Torelló

ERC i Junts per Torelló participen en l'acte institucional de l'11 de Setembre

Els regidors d'ERC i Junts per Torelló, Jordi Casals, Berta Faro i Lluís Sabatés, van participar en l'acte institucional de l'11 de Setembre a Torelló, fent una ofrena floral del grup municipal al monument de Rafael de Casanova del poble. En les flors del grup independentista s'hi podia llegir el lema: "La llibertat és el camí, independència, ja!". El portaveu republicà Jordi Casals va fer també l'ofrena de l'Ajuntament. Seguidament, va cantar la Coral Cervià i Mariona Prat va fer el parlament de la Diada a Torelló. L'acte es va cloure amb el cant dels Segadors. Galeria de fotografies d'Osona.com de l'acte 

El consistori
Montgat

Esquerra de Montgat celebra l'11 de setembre

Cada 11 de setembre, els catalans i les catalanes commemorem uns fets succeïts a casa nostra l'any 1714. Ens apleguem per recordar que un exèrcit de 40.000 soldats, castellans i francesos, enviats pel Borbó Felip V, van culminar el seu setge a la ciutat de Barcelona. No oblidem que l'exèrcit guanyador, propugnant els Decrets de Nova Planta i tot un seguit de repressions al país vençut, acabava amb la nostra legítima sobirania. El nostre famós seny ens porta a ser un poble dialogant i poc donat als enfrontaments, però també, com el nostre cèlebre ruc, som tossuts i perseverants amb el que volem. Per això, avui ens tornem a aplegar, no només per recordar què va passar aquell 11 de setembre de 1714 sinó que tenim motius per unir-nos i per lluitar de nou. Ens agradaria molt més dir-vos que avui és un dia feliç, de celebració eufòrica, que Catalunya va endavant tota cofoia i que no tenim perquè desenterrar altre cop les nostres armes; el diàleg i la perseverança. Sense ànim de transmetre pessimisme, ans al contrari, vull animar-vos a tots a ser peces clau de la societat coetània.

IMTAGE D'ARXIU DE L'OFRENA
Sant Cebrià de Vallalta

ERC participa als actes de "Sant Cebrià de Vallalta"

El regidor de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Cebrià va fer la ofrena floral acompanyat del president del partit. Ahir diumenge 11 de setembre, ERC conjuntament amb la CUP, ICV, TxSC,PSC, CiU i un grapat d'entitats i associacions del poble va organitzar una sèrie d'actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya a Sant Cebrià de Vallalta. L'acte va comptar amb una gran assistència de públic i tots els actes es van desenvolupar amb normalitat. ERC va participar, i va fer una ofrena floral en record a tots aquells que van lluitar per defensar les llibertats de Catalunya durant el setge de Barcelona l'any 1714.

Pilar Badàs i Josep Ondiviela
Castellbisbal

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

Com cada any Esquerra ha fet l'ofrena floral en homenatge als patriotes caiguts per Catalunya. Enguany l'ofrena s'ha fet conjunta amb la resta de forces independentistes del poble. Pere Nolasc Ramis va obrir l'acte agraint la presència als assistents i reafirmant la necessitat de que l'exemple d'unitat independentista mostrada al nostre poble, s'empelti a la resta de pobles de Catalunya per poder defensar així la nostra nació. Tant mateix una representació de les Jerc i d'Esquerra formada per la Gemma Pidelaserra, Pilar Badàs, Pere Nolasc Ramis, Sergi Bonilla i l'Àngel Pérez, van participar a la manifestació reivindicativa d'Esquerra a Barcelona.

Sabadell

ERC Sabadell lamenta la pèrdua de l'il·lustre veí de la Creu Alta Manel Galicia

Des de la secció local d'ERC Sabadell volem mostrar el nostre condol a la família i amics del Senyor Manel Galicia, també conegut com a  "Magama". Volem mostrar el nostre reconeixement a una vida dedicada a les seves passions, el seu País: Catalunya. La seva ciutat: Sabadell. El seu Barri: La Creu Alta. I la seva càmara. A més a més de la seva gran afició, l'excursionisme. Des d'ERC Sabadell seguirem el seu exemple de lluita pel País, d'amos per la natura i de treball per la ciutat i el barri. Descansi en Pau. Segons ens ha comunicat l'AAVV de la Creu Alta, la cerimònia de comiat tindrà lloc demà dia 12 de setembre a les 12h al tanatori de Sabadell.

Penedès

Esquerra commemora la Diada i penja l’estelada al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i a diferents ajuntaments

En motiu de la Diada Nacional des de diferents punts del territori membres d’Esquerra Republicana van commemorar l’11 de setembre. Les diferents seccions locals van participar en les ofrenes a diferents llocs emblemàtics per homenatjar els patriotes caiguts durant la guerra de successió i en el setge de Barcelona que va condemnar el país a caure en mans dels Borbons i a perdre les seves llibertats. A Vilafranca una delegació de militants va fer l’ofrena al monument al President Companys. Aquest any la militància vilafranquina va participar en l’acte conjunt de les entitats, una reivindicació que s’havia fet seva el partit i que en paraules del president local, Pep Quelart “demostra que la societat civil pot treballar conjuntament en pro de projectes en positiu i per reivindicar els drets nacionals”. A més d’Esquerra Republicana també hi van participar l’Institut d’Estudis Penedesencs, Òmnium Cultural, La Societat ‘La Principal” el Casal, l’Associació de Veïns de la Girada i la Cola Jove els Xiquets de Vilafranca.

Cassà de la Selva

Esquerra entrega el VIIè Premi Josep Dalmàs a Narcís Artau

L'activitat va començar el divendres dia 9 amb una conferència del catedràtic d'economia Arcadi Oliveras, qui en el seu currículum compta també amb la participació en nombroses entitats i activitats, de les quals la més destacada és la presidència de Justicia i Pau. En el transcurs de la seva conferència va exposar els orígens de la crisi econòmica a la vegada que va proporcionar les seves receptes particulars per tirar endavant, això sí, essent conscients que no es pot mantenir el nivell de consum actual dels que vivim al primer món. La segona part dels actes de la Diada van tenir lloc el dissabte amb un sopar a la fresca amb l'actuació musical dels Panxuts, on hi van assistir un centenar de persones. L'acte més emotiu i que dóna sentit a tot el conjunt d'activitats que realitzem és l'homenatge a Josep Dalmàs, figura històrica del nostre municipi pels seus valors i per la seva actitud en el període que ell va ser Alcalde, i que amb aquest acte intentem mantenir el seu record així com difondre la seva figura.

Instantània de l'11 de setembre de 2010
Palamós i St. Joan

Onze de setembre, acte institucional

Aquest onze de setembre de 2011, data en què molts catalans han reivindicat més que mai els seus orígens i la seva identitat, des d'Esquerra Palamós i Sant Joan lamentem l'actitud, una vegada més, de l'equip de govern de la vila. Esquerra Palamós i Sant Joan no hem subscrit el manifest d'aquesta Diada i no hem fet acte de presència als actes institucionals perquè consideràvem que fer referència a altres successos històrics i enaltint models de societat com és l'americana està fora de lloc en uns moments en què prou feina tenim a defensar allò que és nostre. Des de Madrid ens volen retallar tots els nostres drets com si l'ombra del 1714 s’apropés de nou, i mentrestant el govern palamosí demana solidaritat amb altres pobles, i segueix aspirant a una globalització irreal que només es basa en motius econòmics i d'opressió de les cultures febles. Davant d'aquest fet, i després de demanar la supressió d'un paràgraf del manifest que es referia al poble nord-americà i rebre la conseqüent negativa, el nostre grup ha acordat no subscriure'l.

Malgrat de Mar

Els regidors d'ERC participen en l'acte institucional de la Diada

Els 3 regidors d'ERC a l'Ajuntament de Malgrat de Mar, van participar en l'acte institucional organitzar per l'Ajuntament de Malgrat per commemorar l'11 de setembre. Van ser presents en els tallers per a infants, la lectura de poemes, l'actuació de l'esbart dansaire Mar Blava, la lectura del manifest a càrrec del president del Grup Excursionista Malgratenc, el cant dels Segadors a càrrec de la coral Atzavara i la hissada de la senyera. Posteriorment el cantant Cris Juanico va realitzar una actuació presentant el seu darrer disc. Des d'ERC, la portaveu Obdúlia Cuatrecases ha volgut donar importància a la necessitat de concentrar els actes de la Diada en un sol acte unitari el dia 11 de setembre, per part de totes les forces polítiques catalanistes, fet que actualment no passa.

Manresa

L’impuls a l’escola en català marca la commmeració de la Diada per part d'ERC Manresa

ERC Manresa ha centrat la commemoració de l’11 de Setembre en la defensa de la immersió lingüística i l’impuls de l’escola en català. Amb aquesta finalitat , avui, en la ja tradicional Xocolatada de la Diada, a la pl. de Crist Rei, s’ha repartit entre les persones que han vingut a esmorzar un reproducció del pòster que ja s’ha convertit en un emblema de l’escola en català. Tot seguit, en la commemoració de la Diada organitzada per l’Ajuntament a la plaça Onze de Setembre, ERC ha fet l’ofrena floral al costat de les entitats de la ciutat. Ha rebutjat fer-ho, però, conjuntament amb altres grups del consistori per la negativa del CiU de començar l’acte amb la lectura del manifest en defensa de l’escola en català que ha eleborat la plataforma Somescola, vinculada a Òmnium Cultural.   

Castellar del Vallès

Discurs de Rafa Homet, Onze de Setembre

El setembre de 1714 l'esperança era la flota britànica. Feia quinze dies de la darrera victòria militar d'un exèrcit de Catalunya, a la batalla de Talamanca el 13 d'agost, on els combatents comandats per Antoni Desvalls derrotaren les tropes felipistes que es retiraren fins a Sabadell, amb enfrontaments a Sant Llorenç i a Castellar. Una setmana després el contraatac de l'exèrcit felipista entrava a Castellar del Vallès. Per ordres del comandant José Carrillo de Albornoz y Montiel, Conde de Montemar, van morir penjats a la forca aquells combatents que no havien mort lluitant. L'11 Barcelona queia derrotada. La flota britànica no va arribar mai. Tampoc va arribar l'ajut francès el segle XIX, ni l'exèrcit roig el 1937, ni les tropes aliades el 1945. El president Lluís Companys era assassinat al Castell de Montjuïc enmig de la indiferència internacional. La Unió Europea, aquella Europa dels pobles que somiàvem i que acabaria amb l'opressió de l'estat per la via de les llibertats democràtiques, tampoc no ha arribat.

Amposta

Esquerra d’Amposta commemora la Diada amb una ofrena floral i música al Monument per les llibertats

Un any més, la Secció Local d’Esquerra d’Amposta va voler commemorar l’Onze de Setembre fent una ofrena floral al Monument per les llibertats, acte que comptà amb una cinquantena d’assistents. Primer el president de la Secció Local d’Esquerra d’Amposta, Damià Garcia, va voler retre homenatge a dos referents del catalanisme i d’Esquerra Republicana de Catalunya, com són Víctor Torres i Heribert Barrera, tot explicant la seva biografia. Després de la interpretació del Cant dels Ocells el portaveu i regidor del Grup Municipal, Adam Tomàs, va recordar “els atacs que estan rebent el nostre país, la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre model de societat pel qual estem lluitant des de fa quasi 300 anys”. Tomàs va fer una crida a “estar units i aïllar aquells que treballen per retallar la nostra identitat”, per això va demanar “aïllar del màxim d’institucions catalanes el PP”. Tomàs va afirmar que “ara és el moment d’unir les forces i de fer realitat el nostre somni: tenir una Catalunya nacionalment lliure i socialment justa, una Catalunya independent”.

Caldes de Malavella

Esquerra presentarà una moció en el proper ple en suport a l'escola catalana

Esquerra proposarà al Ple de l'Ajuntament que el consistori manifesti el rebuig a l'auto del Tribunal Superior de Justícia i a les sentències del Tribunal Suprem que posen en perill el sistema d'immersió lingüística. En segon lloc, i en aquesta mateixa moció, es manifesta el suport al model d'escola catalana i s'insta al Parlament de Catalunya a manifestar el seu desacord amb aquestes sentències. D'altra banda, Esquerra presentarà dues mocions més. En una es proposarà a l'ajuntament el següent acord: demanar al Ministeri d'Hisenda que deixi sense efecte la devolució de la part de la bestreta de la participació en els tributs de l'Estat de l'any 2009 que reclama al nostre ajuntament. Esquerra considera que aquest error de càlcul realitzat per part del Ministeri ha portat a la greu situació actual en la que es demana als ajuntaments que retornem unes quantitats que van percebre de la seva participació en els tributs estatals, i que ja hem destinat a finançar despesa pública necessària.

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

11 DE SETEMBRE

Com cada any, Esquerra del Poblenou hem participat als actes de commemoració de la Diada Nacional de l'11 de setembre d'enguany. Hem estat presents a la manifestació nacional i hem format part de la Mostra d'Entitats al Passeig Lluís Companys.

Olesa de Montserrat

VISCA CATALUNYA LLIURE!!!! Aquesta Diada Nacional ENSENYERA'T

Demanem l’independència... Demanem? Nosaltres hem d’exigir i instaurar l’independència! On és l’orgull català? La vàlua del nostre poble! Que se’n ha fet de l’esperit lliure dels nostres avantpassats? El català era un home lluitador, que estimava la seva terra i la protegia dels invasors. Què en queda de Catalunya? Envaïda, dominada, explotada, humiliada... Hem de ser INDEPENDENTS! El nostre orgull ha de lluir des que surt el sol fins que es pon. Lluitem ara pel nostre país, aquest país que ens ho ha donat i ens ho dóna tot, i que varem deixar que ens robessin. Prou d’orgull trepitjat! Prou d’humiliació! Prou robatoris! Ara és l’hora segadors!!!! Ara és l’hora de la nostra LLIBERTAT!!!! Meilo Font

Sant Esteve Sesrovires

PROU!!. Ja n’hi ha prou de ser políticament correctes i d’evitar augmentar la crispació.

SOM NACIONALISTES, INDEPENDENTISTES I PROFUNDAMENT D’ESQUERRES. I QUÈ? Només faltaria que haguéssim de demanar perdó per pensar pel nostre compte. Volem dir les coses pel seu nom: Les retallades de l’actual govern són RETALLADES i no “ajustos financers”. I fixeu-vos que estan afectant als sectors econòmicament més febles del nostre país. Directament contra el benestar dels més desafavorits i contra els serveis sanitaris dels que hauríem de gaudir tots. La modificació a corre cuita de la Constitució recolzada per alguns partits és una manera prou clara de dir-nos que hi ha partits que van del bracet quan els convé. Que no ens venguin la imatge de partits enfrontats, perquè no ho estan quan es tracta de manar i de retallar competències a Catalunya. I el posat ofès d’altres no és res més que l’ actitud molesta de qui no ha estat convidat a la festa. Encara no hem oblidat quan van trair Catalunya amb nocturnitat i d’amagatotis pactant un Estatut diferent a l’aprovat pel nostre Parlament.