Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Agustí Cerdà
País Valencià

Cerdà: "Camps és un personatge nefast per a la nostra història que arruïnat el nostre país econòmicament i democràticament"

Davant les informacions publicades avui sobre la presumpta imputació del President de la Generalitat, Francisco Camps i una bona part del seu equip en la causa pel finançament il.legal del PP, el candidat d'Esquerra a la Presidència de la Generalitat Valenciana, Agustí Cerdà, ha manifestat que "Camps és un personatge nefast per a la història dels valencians. Els seus anys de gestió han portat al País Valencià a una ruïna econòmica i democràtica". Per al candidat republicà "els 16 anys del PP han consolidat una dictadura al servei del seu partit, contra la llibertat de País que proposa Esquerra i que ens mereixem els valencians". Per a Cerdà, "els valencians no ens mereixem la vergonya mundial de veure al que ha estat president dels valencians assegut al banquet dels acusats. Des d'Esquerra hem demanat reiterades vegades la seua dimissió i ho reclamem de nou. No podem seguir tolerant que el govern del PP es riga dels valencians i continue arraconant a qualsevol mena de dissidència".

Representants de les forces polítiques i ciutadanes de Sant Boi el dia del lliurament de la carta ciutadana
Sant Boi de Llobregat

Cervelló: "No podiem compartir taula, per contrastar idees, amb gent de tarannà antidemocràtic, xenòfob i violent"

Un seguit d'entitats, agrupades al voltant de la segona carta ciutadana i coordinats per la Fundació Marianao van demanar a Esquerra-Els Verds de participar en un debat sobre cinc qüestions derivades de la mateixa carta ciutadana. El debat, previst per dimecres 18 de maig no es va poder fer, ja que en convidar a totes les candidatures que es presenten a la nostra ciutat, també hi era present la Plataforma per Catalunya i, juntament amb d'altres organitzacions polítiques es va acordar, com explicà Josep Maria Cervelló, candidat d'Esquerra-Els Verds a l'alcaldia, que "no podiem compartir taula, per contrastar idees, amb gent de tarannà antidemocràtic, xenòfob i violent". En aquest sentit, Cervelló va condemnar l'agressió que va patir, a Vilanova i la Geltrú, el portaveu d'Unitat contra el feixisme i el racisme del Garraf per part de membres (inclós el cap de llista a la localitat) d'aquesta formació política. L'alcaldable republicà va deixar clar que "és evident que no es podia coincidir, en una civilitzada taula de debat amb aquesta gent, que no hi pot haver intercanvi d'opinions amb el feixisme.

Acte d'Esquerra a Castelló
País Valencià

Vicent: "amb 20.000 persones aturades, Castelló necessita més recursos i no menys"

Ahir per la vesprada, Esquerra a celebrat a Castelló el que ha estat l'acte central de campanya a la ciutat. Durant l'acte han intervingut Josep Vicent Vicent, candidat a l'alcaldia de Castelló, Rafel Fabregat, candidat a les Corts Valencianes per Castelló, i Agustí Cerdà, candidat a la Presidència de la Generalitat. Vicent ha explicat les dificultats per articular un discurs crític i alternatiu al del PP quan "l'actual govern local ha estès els seus tentacles per tot el teixit social". Segons el candidat republicà, "els ciutadans de Castelló viuran més malament l'any vinent, perquè el pressupost municipal ha estat retallat un 11% respecte a l'any passat. Amb 20.000 persones aturades, Castelló necessita més recursos i no menys". Vicent també ha apuntat que la supremacia ideològica del PP s'ha de combatre amb els mateixos arguments i ha proposat, sarcàsticament, que "el nou alcalde de la ciutat, previsiblement del PP, hauria de tenir un gest de justícia envers els seus conciutadans i, sent com és que cada valencià deu 300 euros com a part proporcional dels 1.

Sant Fost de Campsentelles

Acte Central de Campanya

El passat dissabte 14 de maig a les 12h es celebrava a l’auditori de l’Ateneu de Sant Fost l’acte central d’Esquerra. Les propostes i els projectes d’Esquerra Sant Fost pels propers anys van compartir espai amb la lectura de tres poemes per part d’en Manel Domènech i amb un emotiu recordatori a l’antic casal republicà de Sant Fost i a la gent que el va fer possible, amb la ofrena d’una placa commemorativa als representants del Casal d’Avis de Sant Fost presents a l’acte. Els parlaments van començar amb les propostes de les JERC a càrrec de Jèssica Valldeoriola, qui va felicitar la tasca feta aquests tres anys pel regidor Antoni Pinyero al capdavant de la regidoria de joventut, des d’on s’ha aprovat el Pla Local de Joventut i s’han iniciat politiques reals per als joves de Sant Fost. Així mateix va posar de manifest la necessitat d’un espai autogestionat per als joves i les entitats més implicades en la vida social i cultural del municipi a la zona de Can Teià.

Pego

Programa electoral d'Esquerra-Pego

“El Pego que tu vols” Propostes per a crear un poble socialment cohesionat, mediambientalment sostenible, turísticament atractiu, i econòmicament sanejat. Creem ocupació i oportunitats: Un Parc Agrari. Revaloritzarem les terres i els productes fets al terme de Pego, creant una marca amb tres qualitats “viu, sa i net”, que aprofite el renom del Parc Natural de la Marjal. Promoció industrial. Assessorarem i recolzarem als emprenedors per a crear empreses de transformació, distribució i venda dels productes del Parc Agrari i d'altres activitats. Turisme saludable. Reforçarem la imatge saludable de Pego, amb rutes de bicicleta, zones d'acampada, senderisme, l'escola d'escalada... Comerç viu. Potenciarem el comerç de proximitat. Desplaçarem el trafic dels carrers del centre. Crearem places d'aparcament. Creem bona gestió: Austeritat. Sanejament econòmic i administratiu. Reducció del sou dels regidors i l'alcalde. Recollida de residus. Reducció de tarifes i millora dels serveis.

Dones d'Esquerra
Ripollès

Esquerra és nom de dona - notícia de elripolles.info

ERC va organitzar aquest dimecres a Ribes de Freser la presentació del llibre Les Dones d’Esquerra. 1939-1979. Memòria i testimonis . La publiació, editada per la Fundació Josep Irla, recupera el paper de les dones en el partit republicà durant el franquisme. Es tracta de petites biografies de militants del partit dividides en blocs com alcaldesses, pena de mort, exilis o clandestinitat entre altres. L'autora, Elena Masó, va ser a Ribes en un acte que va presentar la candidata pel municipi Maria Perramon. De fet la presentació del llibre va voler ser una doble reivindicació tant del passat com del present. I és que ERC ha fet aquest 2011 una aposta molt femenina ja que presenta cinc candidate dels 14 caps de llista. Es tracta de la mateixa Perramon (Ribes de Freser), Helga Pujol (Campdevànol), Teresa Jordà (Ripoll), Carme Freixa (Vallfogona) i Rosa Busquets (Setcases).

Sabadell

ERC+RCat fan una crida a les més de 22 mil persones que el 30M van votar per la independència de Catalunya.

Conscients que el paper de les grans ciutats del país en la construcció de la sobirania catalana ha de ser determinant, ERC+RCat fem una crida als més de 22.000 sabadellencs i sabadellenques que van votar per la independència de Catalunya, ara fa gairebé un any, el 30M passat, a través de la consulta popular a Sabadell. “Un any després els i les independentistes de Sabadell tornen a tenir la oportunitat de votar independència i manifestar la necessitat de construir l’estat català des del treball del dia a dia”. Va manifestar l’alcaldable d’ERC+Rcat Juli Fernàndez, “La independència s’aconsegueix a través dels pobles i ciutats, i Sabadell és molt important en aquest procés, és la segona ciutat de Catalunya en nombre de vots independentistes, els i les ciutadanes dónen per suposat que a Sabadell no hi pot haver un alcalde independentista, però els resultats de la consulta popular demostren que hi ha 22 mil persones que ho volen i si aquests es traduïssin en vots a les municipals l’independentisme seria decisiu a l’ajuntament.

ERC Cervelló

Proposta n.10: Atenció al ciutadà

Considerem que és imprescindible apropar l’administració a la ciutadania. Cal tenir en compte els cervellonins i actuar sabent quines són les seves problemàtiques reals. Proposta: Servei d’atenció al ciutadà (SAC), cap petició sense resposta. El model està organitzat amb un senzill Full de Servei d’Atenció al Veïnat, en el qual s’hi anoten la petició o suggeriment de millora, les dades de qui la fa i en quina data. El full és revisat per l’equip de govern i en un màxim de catorze dies, es truca a la persona indicant-li la viabilitat o no del que demana, i en quin termini aproximat es podrà realitzar. Aquest mateix full serveix per mantenir l’assumpte en agenda i fer el seguiment fins el moment en el qual es porta a terme la petició (a vegades, per falta de recursos, cal esperar força temps). Un cop realitzat, es posa la data, es tanca el cicle del procediment i s’arxiva el full.

Llagostera

Al teu costat, sempre hi som

Construcció d’una plaça porxada en el nou tram de l’Avinguda del Canigó La connexió del sector Mas Sec amb el centre del poble —mitjançant la prolongació de l’avinguda del Canigó fins al carrer Almogàvers— és per a nosaltres una prioritat urbanística real. La urbanització d’aquesta zona s’haurà de dur a terme amb visió de futur, tenint en compte que esdevindrà un lloc cèntric dins el nucli urbà. És per això que proposem la construcció d’una plaça coberta en aquest emplaçament, que dotaria Llagostera d’un espai nou i diferent on dur a terme activitats diverses. La nostra intenció és ubicar-hi el nou mercat setmanal de dissabte, especialment dirigit a la venda de productes locals i que seria una molt bona eina per a la promoció del municipi. El projecte també inclouria una zona de pàrquing, que solucionaria part del problema d’aparcament al centre del poble. La nova Residència Geriàtrica Josep Baulida Fa quatre anys vam fer la proposta d’una nova ubicació per a la Residència Josep Baulida a l’avinguda de l’Esport.

Mataró

Crearem una web dels esports i una agència d’esponsorització

Així ho ha explicat Miquel Sola, número 3 de la llista d’Esquerra-Reagrupament-Junts decidim, acompanyat per Francesc Teixidó, candidat a l’alcaldia, al davant del pavelló esportiu Teresa Maria Roca. La pàgina web servirà per centralitzar tot allò relacionat amb l’esport mataroní en un espai comú. En ella, s’hi mostraran els resultats i les classificacions dels diferents equips, notícies d’actualitat, entrevistes, l’agenda prevista, etc... A més, la pàgina web tindrà espais individualitzats per cada club esportiu mataroní a on podran difondre tota la informació desitjada, la qual cosa actualment no és fàcil, especialment per a aquells clubs que són més petits. Miquel Sola, també ha presentat la proposta de creació d’una Agència d’esponsorització per facilitar als clubs esportius la recerca de suports econòmics que els permetin desenvolupar totes les seves tasques. Aquesta agència serviria també per ajudar a impulsar projectes més ambiciosos als clubs esportius mataronins, que per la manca de recursos econòmics no s’atreveixen a tirar endavant, però que potser sí que podrien reeixir si es fessin amb el recolzament de l’Institut d’Esports.

Sant Andreu

Els independentistes governarem Barcelona

Si ens cal pactar, només ho farem amb elsque acceptin el nostre projecte de ciutat i de país. Unitat per Barcelona mai no pactarà amb el PP. Barcelona ha de ser una capital d'Estat, que projecti Catalunya al món i que resolgui les necessitats de les persones. Si vas participar a la manifestació del 10 de juliol, si vas votar que sí a la consulta del 10 d'abril, diumenge tens l'oportunitat de fer un govern amb els independentistes a l'Ajuntament de Barcelona. Ara és el moment dels independentistes, ara és el moment del gran canvi. Fes el vot independentista útil per fer un nou Ajuntament. El 22 de maig podem fer història.   Vota Unitat per Barcelona.  

L'Angel en ple XAT
Capellades

"Esquerra respon" ha acabat sent tot un èxit..

"Esquerra respon" ha acabat sent tot un èxit. Una vintena de capelladins han realitzat tot tipus de preguntes al nostre candidat Àngel Soteras que les ha anat responent una per una durant l'hora i vint minuts que ha acabat durant el xat. Podeu veure com ha transcorregut la conversa a http://esquerracapellades.ppcc.cat/ Des d'Esquerra valorem molt positivament aquesta nova experiència en la comunicació i contacte directe amb els ciutadans i creiem que en un futur pròxim es podria repetir. Ja només ens resta dir-vos que us esperem veure demà al debat de candidats de les formacions capelladines al Teatre de La Lliga i que el diumenge penseu en l'experiència i el compromís del grup d'Esquerra Capellades.

Sant Vicenç de Castellet

Aquests són els nostres candidats. Número 2: Adriana Delgado i Herreros

L’Adriana Delgado i Herreros, de 32 anys, de Sant Vicenç de Castellet, viu en parella, és periodista, ha treballat al diari Regió7, com a corresponsal al Bages de COMRàdio, Avui i La Vanguardia i ha estat assessora en comunicació del conseller Josep Huguet al departament d’Innovació, Universitats i Empresa. Ha format o forma part del MIJAC, Centre Excursionista, Colònies municipals, CB Castellet, CR Castellet, CH Castellet, Ceps i Manduca, El Breny, l’Associació de Periodistes de la Catalunya Central, de la qual va ser presidenta, i Sant Vicenç Decideix. Les seves aficions són viatjar, llegir i fer esport. L’Adriana es presenta a les eleccions municipals perquè li interessa la política i des d’aquest àmbit vol treballar i contribuir a aconseguir un poble millor per als seus ciutadans, intentant portant a terme els canvis que sigui necessaris perquè així sigui.   

eduard suàrez, eleccions municipals, 2011, hospitalet de llobregat
L'Hospitalet de Llobregat

Esquerra-Els Verds aposten per promoure el cooperativisme i l’autoocupació

Esquerra – Els Verds han presentat les propostes en matèria d’ocupació a la seu de Comissions Obreres de l’Hospitalet, fent èmfasi a la necessitat d’impulsar polítiques actives d’ocupació per poder fer front a la crisi. El programa electoral d’Esquerra – Els Verds preveu tres eixos en aquest àmbit, que són: promoció i creació d’ocupació; qualitat de l’ocupació i ocupació jove. Les principals propostes en aquests tres àmbits són: Creació d’una borsa de treball gestionada per l’Ajuntament per tal de posar en contacte treballadors i empreses i facilitar la creació d’ocupació a través d’aquest contacte. Adequació i ampliació dels cursos de formació ocupacional i reciclatge professional. Cal que aquests cursos estiguin connectats amb les necessitats del món del treball i que serveixin com a entrada al mercat laboral d’aquells que els segueixin. També s’han d’ampliar cap a sectors en els quals la demanda de treballadors és elevada, sobretot els relacionats amb els serveis a les persones.

Decidim Martorell - vota Esquerra
Martorell

Esquerra s’ha reunit amb més de 400 martorellencs i martorellenques per tenir en compte les seves propostes

El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Martorell, Adolf Bargués, acompanyat d’altres membres de la candidatura i també de persones expertes, s’ha reunit des del mes de setembre del 2010 amb més de 400 persones de Martorell per sentir les seves propostes i conèixer de primera mà tots els àmbits d’actuació municipal. Ara fa nou mesos, Bargués va començar a realitzar reunions gairebé setmanals amb diversos grups de persones implicades en diferents àmbits d’actuació del municipi per detectar aquells temes en què calia incidir, escoltar propostes i començar a treballar els eixos que marcarien el programa electoral de cara a les eleccions municipals del proper 22 de maig. En els mesos d’abril i maig, les reunions es van intensificar i van prendre forma de trobades sectorials de proximitat. En aquestes, Bargués ha presentat les propostes d’Esquerra per a la propera legislatura i ha escoltat de primera mà les inquietuds de la ciutadania. Pel candidat, “ha estat una experiència enriquidora, ja que per molt que estigui implicat en el teixit associatiu i en la vida de Martorell, com més grates més descobreixes que encara hi ha molt a fer en molts àmbits”.

Imatge de la trobada
Martorell

Esquerra es compromet a incorporar la perspectiva de gènere en totes les polítiques de l’Ajuntament

El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Martorell, Adolf Bargués, va fer la darrera de les trobades sectorials que s’han realitzat durant la precampanya i la campanya per escoltar les propostes de la ciutadania. En aquesta ocasió, la reunió va comptar amb la presència de Marta Selva, expresidenta de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat i hi van assistir una vintena de dones de Martorell. Bargués va destacar que “la visió de les dones és vital per al funcionament de qualsevol tasca, objectiu o projecte i per això considerem imprescindible incorporar la seva perspectiva en totes les polítiques que dugui a terme el consistori municipal”. Pel candidat, “de tota manera, a més a més, s’ha d’incidir en polítiques específiques dirigides a les dones”. Com a exemples d’aquestes, va proposar la creació del Consell Municipal de les Dones, la lluita per a l’eradicació de la violència masclista, el foment de l’esport de base femení i l’impuls de la recerca sobre la història local de les dones que han format part dels moviments culturals, cívics i d’entorn a Martorell, “amb l’objectiu de visibilitzar la tasca que tantes dones han fet a la nostra vila”.