Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Xàbia

Esquerra proposa una consulta popular sobre el rescat dels pàrquings

PRESENTACIÓ DE LA MOCIÓ DEL RESCAT DELS PÀRQUINGS El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Xàbia, Jaume Ivorra, acompanyat per altres membres de la candidatura, han presentat hui a l’Ajuntament , una moció per la convocatòria de consulta popular sobre el rescat dels pàrquings. El motiu de la presentació de la moció ha estat la situació creada arran del possible rescat de la concessió dels pàrquings del Portal del Clot i la Plaça de la Constitució, operació què significaria hipotecar financerament l’Ajuntament els propers anys, pel que considerem què caldria que els ciutadans disposaren de tota la informació per valorar i decidir. “Considerem necessari l’aplaçament de qualsevol decisió sobre aquest tema fins que es pronuncie la població, mitjançant la convocatòria de consulta popular, amb el compromís de l’Ajuntament del seu caràcter vinculant, on es pregunte a la ciutadania si estan d’acord o no amb el rescat de la concessió dels pàrquings.”

Joan Miquel Rodríguez
Bages

Joan Miguel i Rodríguez alcaldable per Esquerra de Monistrol de Montserrat

Joan Miquel ha exposat: Voldria aprofitar per exposar-vos que en l’última assamblea es va tornar a confiar en mi per encapçalar la llista d’Esquerra Republicana de Monistrol de Montserrat. Un dels motius principals per acceptar aquest repte, ha estat el reconeixement i suport que m’han mostrat molts Monistrolencs. L’altra motiu principal és, la constatació que amb treball, constància, transparència i perseverança hem assolit molts dels objectius que ens havíem proposat fa vuit anys. Sabem el que és treballar amb una situació econòmica precària: els nostres inicis a l’ajuntament van ser molt difícils per aquest motiu, i malgrat tot, ens en vam sortir. L’Ajuntament de Monistrol gaudeix avui d’una bona salut econòmica gràcies a la nostra gestió. I encara que la situació actual de crisi en que està immers el país ho pot fer més difícil, el fet de comptar amb el factor experiència ens dóna seguretat, confiança i els arguments necessaris per assumir els reptes futurs de Monistrol.

xerradafrancescmaciasants2011
ERC Sants - Montjuïc

Daniel Roig parla sobre la figura de Francesc Macià a Sants

Aquest vespre el casal Jaume Aiguader de Sants ha acollit una interessant xerrada sobre la figura del qui fou president de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macià, en motiu de l'exposició que acull el casal d'ERC-Sants fins al proper dilluns. L'historiador del nostre barri Daniel Roig ha fet un repàs a la vida del polític català i seguidament la trentena d'assistents han pugut fer-li preguntes. L'acte ha acabat amb un refrigeri per als assistents.

Som un equip
Arenys de Munt

IL•LUSIÓ, ESFORÇ, TREBALL i IMAGINACIÓ

És a punt d’acabar-se un mandat municipal. La democràcia garanteix que, periòdicament, els ciutadans avaluem i decidim quines persones han de governar Arenys de Munt. Pensem que els relleus, fins i tot quan no hi ha canvi de majories, representen un exercici sa i necessari. Les persones no s'han de perpetuar en els llocs de comandament, ningú no és imprescindible. Amb errors i amb encerts, l’equip d’ERC d’Arenys de Munt treballem amb l'orgull de servir el nostre poble tan bé com sabem. Fa anys que treballem. Des del 2007 que escoltem els veïns, que fem els “Esmorza amb Esquerra”, que publiquem periòdicament la revista “Tornarem a Vèncer”, amb especials sobre urbanisme, sobre pressupostos, sobre entitats..., que vetllem per la transparència en l’activitat municipal informant a la població amb cartells, amb articles al Batec, a través de la ràdio municipal, etc. i que contínuament presentem propostes i suggeriments de millora al govern municipal. Haver aturat l’acord del govern per destinar el cànon de l’aigua dels propers 25 anys a la despesa corrent de només l’any 2010, haver proposat aprofitar la subvenció per rehabilitar l’actual biblioteca, haver informat a la població que l’ajuntament gastava en un any 224.

celebració del patró dels bombers voluntaris de Malgrat
Malgrat de Mar

Els regidors d'ERC assisteixen a la celebració del patró dels bombers voluntaris de Malgrat

Com a mostra de suport a la tasca que fa el cos de bombers voluntaris de Malgrat, els regidors d'ERC han assistit a la celebració del seu patró, aquest dimarts 8 de març. Representants dels diferents cossos de seguretat locals i de la zona,  han fet costat a aquest col.lectiu. En l'acte,  els bombers voluntaris de Malgrat han fet la donació dels diners recollits del calendari solidari que varen fer. El destí d'aquests diners és l'Associació de Lluita contra el Càncer de Malgrat, de recent constitució al nostre municipi.

Ebre

Monclús: “El govern de CiU no està sent el millor a l’hora d’impulsar el teixit empresarial de les Terres de l’Ebre”

El president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, Gervasi Aspa, acompanyat del candidat a l’alcaldia de Tortosa, Josep F. Monclús, han presentat una proposta parlamentària per ajudar les indústries i empreses de les Terres de l’Ebre. Segons Aspa, “davant del neguit que produeix el NO constant del nou Govern de CiU a totes les iniciatives engegades per l’anterior Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, com el nou hospital regional, la vegueria o els instituts escola de Sant Jaume d’Enveja i el Perelló, tenim por que ara també aturin els ajuts al teixit empresarial”. El candidat tortosí, Josep F. Monclús, ha recordat els ajuts que des del Govern anterior es van aportar a les Terres de l’Ebre, com ara les dues esmenes d’Esquerra als pressupostos generals de l’Estat, amb les quals es van aconseguir 11,1 milions per crear un fons d’industrialització per a les Terres de l’Ebre. Monclús ho ha contrastat amb el fet que “CiU mai ha aconseguit cap partida dels PGE per a la industrialització de les Terres de l’Ebre”.

Federació de Girona

Esquerra presenta una Proposició de Llei per assegurar que els afectats per un tall de subministrament elèctric puguin cobrar les indemnitzacions que els corresponen

El senador d’Esquerra, Josep Maria Esquerda, ha presentat avui al Senat una Proposició de Llei per tal d’assegurar que els afectats per un tall de subministrament elèctric puguin cobrar les indemnitzacions que els corresponen. Precisament aquesta setmana fa un any de la nevada que va afectar a milers de persones i empresaris, sobretot a les comarques gironines, i milers d’ells, després encara han tingut cap mena de resposta. El senador per Lleida, Josep Maria Esquerda, portaveu de l’Entesa a la Comissió d'Indústria del Senat i president de la Comissió de Sanitat, consum i política social, ha defensat avui la presa en consideració d'una proposició de llei per a modificar la llei 54/1997 del Sector Elèctric. En la proposició de llei, proposava Esquerda que s'afegeixi una nova disposició addicional a la llei en la qual es determina la creació d'una assegurança obligatòria per la compensació als usuaris i consumidors pels danys i perjudicis per la interrupció del servei elèctric.

Illes Balears i Pitiüses

Joan Lladó: “Si Navarra dobla el percentatge de Infermeres de les Balears és perquè tenen concert econòmic”

Esquerra s’ha reunit amb representants del Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears. A la trobada hi han estat presents Joan Lladó, candidat al Parlament; Cathy Sweeney, candidata al Consell de Mallorca i Lluc Bauzà, professora d’Infermeria a la UIB i portaveu de l’àrea electoral de sanitat del partit Lladó ha manifestat que Esquerra es reuneix amb el col·lectiu d’infermeria per tal de saber de primera mà les mancances i necessitats del sector, un sector de gran importància perquè el sistema sanitari de les Illes Balears funcioni correctament. Els candidats d’Esquerra han translladat als membres del Col·legi que el problema troncal de la sanitat balear es que ens trobam a la cua de la despesa sanitària de l’Estat i que la reducció del pressupost sanitari illenc dels darrers dos anys s'ha produït contradictòriament en paral·lel a un increment del 20% de les targetes sanitàries durant els darrers quatre anys. La raó d’aquesta desigualtat és que la riquesa generada a les Illes no hi reverteix.

Bigues i Riells del Fai

EL NOSTRE NO AL PLE D’APROVACIÓ DELS PRESSUPOSTOS PEL 2011

Ja vam començar malament. No és acceptable que el mateix l’alcalde, que arriba entre 5 i 10 minuts tard, digui al nostre regidor Ignasi Carreras que arriba tard per motius laborals, que “si no pot assistir als plens, dimiteixi”. I això ho deia mentre esperàvem també el regidor d’hisenda, el Sr. Mateo González, del PP i a l’equip de govern (va arribar 15 minuts tard). RECORDEM QUE EL PLE MÉS IMPORTANT DE L’ANY, L’HAN CONVOCAT A LES 14:30H, Iniciàrem el nostre torn de paraules denunciant la poca participació que s’ofereix a l’oposició en el tema pressupostos, i el poc temps que hi ha per a analitzar-los. Vam destacar també la poca voluntat de diàleg de l’equip de govern, en paraules textuals de l‘alcalde, que convoca el ple “quan a ell li sembla”, i d’un altre regidor que assegura que, “per votar-hi en contra tampoc us fa falta molt de temps”. Els pressupostos aprovats són continuistes i en destaquem la manca de novetats i la poca imaginació reflectida.

Castelldefels

Aprovada la llista per les eleccions municipals del 22 maig

El passat divendres 4 de Març l'assemblea local d'ERC Castelldefels aprovada la llista per les properes eleccions municipals del 22 de Maig. La llista  l´encapçalen: 1r Esteve Sebastià Riera; i els primers llocs els ocuparen 2a Núria Cornet; 3r Jordi Vilches Salas; 4a Laura Garcia Garcia; 5è Abel Crespo Hernàndez.  Una llista plena d'experiència, de gent jove, de veïns i veïnes de tots els barris, d'estudiants, treballadors i treballadores, autònoms, gent a l'atur. Veïns i veïnes implicats en organitzacions no governamentals, entitats de cultura popular, entitats juvenils, grups de creació de cultura, plataformes en defensa del català... Un grup d’homes i dones compromesos amb el projecte polític que representa ERC a Castelldefels. Dones i homes d'esquerres, independentistes, ecologistes i republicanes. 

ERC Cervelló

Primera reunió conjunta Esquerra-Gent de Cervelló

En el darrer Corcó es va anunciar la coalició signada per Esquerra i Gent de Cervelló per concórrer conjuntament a les eleccions municipals. Avui a menys de 75 dies dels comicis, es celebrarà la primera reunió en es definirà la vinculació de cada entitat i cada persona en la campanya. Il·lusió per Cervelló!

La Lucia López i l'Enric Garcia abans instants abans de l'ofrena
Sant Boi de Llobregat

López: "a Sant Boi tenim molta matèria primera en arts escèniques, i cal vindicar-la"

Ahir 8 de març van tenir lloc els principals actes commemoratius dedicats al dia internacional de les dones. A primera hora de la tarda va tenir lloc la ja tradicional ofrena floral al monument de la dona treballadora situat al barri de Ciutat Cooperativa - Molí Nou, amb la participació de totes les entitats membres del Consell Municipal de les Dones i la lectura compartida d'un manifest per part d'una representació de les mateixes. La secretària de la Dona d'Esquerra, Lucia López, va declarar que "l'ofrena floral és un acte imprescindible de les activitats del 8 de març, ja que agrupa a totes les entitats de dones per recordar d'on venim, on som i projectar cap on anem". Per una altra banda, va tenir lloc un homenatge a les dones artistes, per segon any consecutiu a proposta d'Esquerra dins el Consell Municipal de les Dones. Si l'any passat anava dedicat a les arts plàstiques i el disseny, enguany s'homenatjava a les dones que es dediquen a les arts escèniques: teatre, circ i dansa.

Bloc d'Esquerra a l manifestació del Dia Internacional de les dones a València
País Valencià

Esquerra posa l'accent en la necessitat d'impulsar polítiques de dones des dels governs municipals

Esquerra va estar ahir present als actes convocats amb motiu del Dia Internacional de les dones a Alacant, Castelló i València. Imma Cunyat, secretària de la Dona d'ERPV, va voler destacar durant la manifestació celebrada a València la importància de dotar els ens municipals de les eines i el finançament necessaris per desenvolupar i aplicar polítiques municipals de dones. Segons la dirigent republicana, 'les polítiques municipals són les més properes a la ciutadania, són aquelles que detecten els dèficits amb major rapidesa i a les quals se’ls demana solucions més immediates'. Amb la proximitat de les eleccions municipals, que tindran lloc el proper 22 de maig, Cunyat va voler posar l'accent en la necessitat d'impulsar des dels governs municipals polítiques de dones, i va valorar com molt positives les experiències en aquest sentit al municipis on Esquerra té representació. 'Les nostres propostes són moltes i molt diverses i tenen per objectiu arrivar a aconseguir la igualtat efectiva de dones i homes, amb accions transversal des del món municipal i des de la vocació de polítiques públiques.

Oriol Rius (JERC), Miquel Estruch (ERC), Oriol Lladó (Accent), Laura Soler (RCat)
Baix Besòs

Esquerra, Accent, Reagrupament i les JERC signen el pacte electoral per anar junts a les eleccions municipals

En un moment històric per a l’independentisme a Catalunya –marcat pel creixement sociològic dels que volen l’emancipació nacional però també pel resultat de les darreres eleccions al Parlament– cal sumar forces i treballar, des de Badalona, per la construcció de l’esquerra nacional. La vertebració d’aquest espai polític de progrés, independentista, modern i il·lusionant és clau a una ciutat com Badalona. El pacte que s’ha presentant avui –i que suma quatre sensibilitats en una mateixa llista- es fonamenta en la voluntat de treballar conjuntament per la ciutat en base als punts programàtics següents: cohesió social; promoció local; regeneració democràtica i Ajuntament eficient i participatiu. Miquel Estruch, president d'ERC i candidat a l'alcaldia ha afirmat que “en el moment en què hem començat a parlar de propostes concretes i de ciutat, l’acord ha estat fàcil perquè hi ha moltes més coses que ens uneixen que no pas ens separen”. A més a més, per a Esquerra “En aquestes eleccions tenim l’oportunitat de posar damunt la taula projectes que facin de Badalona un exemple per al país sencer".

Vallès Occidental

Acord entre ERC-Sabadell i Reagrupament Independentista a Sabadell per concórrer plegats a les municipals.

Juli Fernàndez cap de llista d’ERC i Rcat, i Harold Roig coordinador de RCat a Sabadell, van presentar el passat diumenge el manifest conjunt. Manifest que exposa la necessitat de generar un nou espai polític a la ciutat, que aposti per la regeneració democràtica i la ètica política. Una opció política que generi oportunitats davant de les dificultats dels i les ciutadanes, que aposta pel suport a aquells que arrisquen i emprenen. Una candidatura preocupada per l’entorn i per un creixement intel•ligent de les infraestructures, que defensa la traça de la Ronda Vallès per la C155. Una força política que proposa un canvi perquè el model de ciutat i el Govern actuals estan esgotats. I un espai polític que treballarà dia a dia des de l’ajuntament per la construcció de la nostra nació amb un objectiu clar, la independència del nostre País. També van llençar una crida a tots aquells partits, associacions, entitats i ciutadans de Sabadell per a què “ens apleguem sota el paraigües d'un gran acord municipal”, tal i com va explicar en Harold Roig.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Penedès, d'àmbit a realitat

El mes de juliol de 2010, el Parlament de Catalunya aprovava la Llei 23/2010, de modificació de la Llei 1/1995 i 23/1983 per a fixar l'àmbit de planificació territorial del Penedès. Si bé és cert que l'àmbit de planificació no és una vegueria, no és menys cert que va ser un pas de gegant en el disseny i distribució territorial català. Fins aleshores els àmbits de planificació territorial havien estat un màxim de set amb el reconeixement de l'àrea de l'Alt Pirineu i Aran el 2001 que es sumaven als ja establerts: Àmbit Metropolità, Àmbit de Ponent, Camp de Tarragona, Comarques Centrals, Comarques Gironines i Terres de l'Ebre. El reconeixement de l'àmbit Penedès és el primer pas per a la definició de les nostres comarques com a entitats amb característiques pròpies que així han de ser reconegudes, per la seva ubicació particular, per les seves necessitats concretes i per tot el potencial que poden oferir sempre i quan siguin vistes i tractades no com un afegit a altres comarques amb les que, tot i ser properes, no comparteixen característiques comuns, sinó com un territori amb veu, vot i preparat per decidir sobre el que és i el que vol ser, el que ha de rebre i el que té a oferir.

Cerdanyola del Vallès

Volem ciutadans informats, actius i crítics

Esquerra Cerdanyola ha presentat algunes de les propostes que impulsarà si obté representació a l'ajuntament de Cerdanyola. L'objectiu és fer dels ciutadans de Cerdanyola persones informades, actives i crítiques i això només és pot fer portant a terme autèntiques polítiques de participació. Enric del Amo destaca que Esquerra és una formació assembleària perquè consideren que és el més "eficient i democràtic" i defensen la necessitat de traslladar aquest esperit als Consells Municipals. Segons Del Amo, actualment, aquests organismes són una eina "partidista" del responsable de govern corresponent "i no un òrgan de participació real" de la ciutadania i les entitats. Helena Solà va presentar les propostes destacades que impulsarà Esquerra. Entre d'altres, apostem per realitzar consultes vinculants sobre temes concrets que afectin a Cerdanyola apostant per un format similar al d'unes eleccions, exigirem que els regidors i l'alcalde atenguin al ciutadà un mínim de 8 hores setmanals, ampliarem l'horari de l'oficina d'atenció al ciutadà, instal·larem cartelleres d'ús exclusiu per a entitats, regularem els Consells Municipals per a que siguin representatius i esdevinguin una eina real de participació, i crearem una ordenança de participació ciutadana.