Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Fonollosa

Esquerra-Fonollosa presenta al Ple extraordinari de desembre 6 al•legacions a les ordenances fiscals corresponents a l’exercici fiscal 2011.

El grup municipal d’Esquerra a Fonollosa presentà ahir al Ple extraordinari 6 al•legacions a les ordenances fiscals per l’exercici 2011. Esquerra va demanar bonificacions fiscals per a les famílies monoparentals; la regulació del mercat ambulant de Canet mitjançant un cens de comerciants i la potenciació de l’activitat econòmica local; l’aplicació d’una nova ordenança que grava a Red Elèctrica per la ubicació al territori de les línies de transport d’electricitat; I, en darrer terme, aplicar proactivament el cens de gossos i eximir de sanció als propietaris amb gossos xipats que prèviament han denunciat la pèrdua davant l’alt augment de la taxa de recollida de gossos cap a la gossera. Esquerra va arrencar el compromís de CiU d’aplicar descomptes a les famílies monoparentals en les taxes d’escola bressol i cursos municipals, desenvolupar el reglament de mercats municipals dins el proper trimestre de 2011, estudiar l’efecte recaptatori de la nova ordenança que regula el transport d’electricitat el Alta Tensió al nostre municipi per aplicar l’ordenança de cara al 2012 i promoure el cens i la identificació dels gossos del municipi així com eximir als propietaris que denuncien la pèrdua del gos el pagament de la taxa de recollida cap a la gossera.

Corbera de Llobregat

FINALITZAT EL COL·LECTOR QUE PERMETRÀ CONNECTAR LA XARXA DE CLAVEGUERAM DE CAN RIGOL

Un dels compromisos del mandat, que Can Rigol pogués tenir la seva xarxa de clavegueram connetcda al sistema general ja és una realitat. Durant els mesos d'octubre a desembre s'ha executat l'obra esperada del col·lector que uniex el barri amb el col·lector principal de la Riera de Rafamans. L'alcalde, Pep Canals, afirma amb satisfacció: "quan vam arribar al govern municipal vam veure com tot estava per fer en aquest sentit. Ens hi vam posar sent molt insistents amb la Generalitat, que és qui té la competència d'executar-ne l'obra. Han estat 3 anys llargs però ha valgut la pena. M'hi vaig comprometre amb els veïns i així ha estat." D'aquesta manera, durant els propers mesos els propetaris hauran de fer una declaració responsable a l'ajuntament on es comprometen que tenen l'escomesa executada d'acord amb l'ordenança municipal. La població rebrà a casa seva informació de quins passos s'han de seguir, afirma l'alcalde. Esquerra continua complint els seus compromisos amb les urbanitzacions i pel medi ambient, ja que deixaran d'utilitzar-se centenars de pous morts.

Fonollosa

Esquerra a Fonollosa presenta una moció al ple contra les sentències del Suprem

Davant la nova situació creada per la sentència 31/2010 del Suprem, que considera també el castellà com a llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya el grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Fonollosa ha presentat una moció al Ple extraordinari de dimecres 29 de desembre. Donat que la legislació de l'Estat espanyol fa un tracte discriminatori vers el català, a la moció es proposa manifestar el rebuig de la sentència del Suprem i manifestar el suport al sistema d'immersió lingüística de les escoles catalanes.

Palamós i St. Joan

ERC demana que es protegeixi el català.

Escoltem Dani Reixach. CITA DANI REIXACH 1 Les tres sentències del Tribunal Suprem ordenen que el castellà sigui també llengua vehicular en l'educació i emplaça a la Generalitat a adoptar les mesures necessàries per adaptar el seu sistema d'ensenyament a la nova situació creada. El portaveu d'ERC, Dani Reixach, les considera una nova agressió al català i defensa la immersió lingüística a les escoles, perquè la llengua és un dels pilars bàsics del país. CITA DANI REIXACH 2 La sentència del Tribunal Suprem ordena que totes les comunicacions, circulars i qualsevol documentació del centre escolar siguin també en castellà. Ràdio Palamós 29-12-2010

foto grup consell assessor. vic
Osona

El Consell Assessor es reuneix a Vic.

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha assegurat aquest matí que 'Esquerra donarà els 100 dies de confiança al nou govern', però ha advertit 'que hi ha símptomes negatius d'un retorn sense canvis'. En aquest sentit, Puigcercós ha afirmat que 'hi ha tres coses que preocupen a Esquerra'. Una d'elles és 'la confusió entre partit i govern' i ha posat com a exemple que Duran i Lleida sigui a l'hora el cap de CiU a Madrid i el representat de la Generalitat a l'estat espanyol o que s'utilitzi el Govern de Catalunya com a plataforma del senyor Trias per a les municipals de Barcelona. 'El mateix dia de la possessió del senyor Mas el vam poder veure al balcó de la Generalitat', ha apuntat Puigcercós. D'altra banda, el líder independentista ha assenyalat que li preocupa que 'coses que es van criticar molt fa quatre anys ara són aplaudides' i en aquest sentit ha recordat com es va criticar la figura de la vicepresidència i es va dir que 'era una institució forana a Catalunya i ara sembla que s'acull el mateix model, i ja ens sembla bé, però s'ha de reflexionar sobre la crítica que es va fer a Esquerra en aquell temps'.

Joan Lladó, durant la roda de premsa
Illes Balears i Pitiüses

Lladó demana amb una moció al Consell que la Diada de Mallorca sigui el 31 de Desembre

El president i candidat d'Esquerra a les Illes, Joan Lladó, ha presentat avui en roda de premsa “dues iniciatives que tenen l'objectiu comú de dignificar la que entenem és autèntica Diada de Mallorca”, aprofitant la celebració de la Festa de l'Estendard. Esquerra Republicana, com a partit integrant del Bloc per Mallorca, presentarà al ple del Consell de Mallorca, per tal que la prengui en consideració, una proposta de substitució de “la Diada creada l'any 1997, de forma artificial i sense cap suport històric, amb l'única intenció de glorificar una determinada dirigent política”, i l'aprovació oficial del 31 de Desembre com a autèntica Diada de Mallorca. Segons Lladó, “la festa de l'Estandard és una de les festes civils més antigues d'Europa i s'ha celebrat ininterrompudament des del segle XIII. Amb la pèrdua de les institucions pròpies l'any 1715, fou l'Ajuntament de Palma que passà a organitzar els actes i és per això que té tots els mèrits històrics perquè se li retorni la significació que durant segles ha tengut”.

Caldes de Malavella

BIM GENER 2011

La parella de fet, amb quatre anys d’existència, PIC-PSC, ha aprovat demanar el major crèdit en la història de Caldes: 1.700.000 € de préstec. Un crèdit de nous rics, i de rics res de res, amb unes ràtios i nivells d’endeutament molt preocupants. I això es produeix quan la tònica a la majoria d’ajuntaments és de contenció, pròrroga de la despesa corrent i del pressupost, per no endeutar als qui vinguin darrera, doncs és any d’eleccions municipals. A Caldes al contrari: més endeutament, més despesa en un afany d’electoralisme pur. La PIC amb l’ajuda de la submisa família política del PSC ens vol fer creure que farà, de gener a maig, tot allò que en 4 anys no ha sabut fer… Aquest 2010 ens deixa també un últim regalet greu, a part de l’endeutament: la comissió d’urbanisme ha suspès i s’ha carregat el Pla General de Caldes que semblava portar l’equip de govern tan controlat: S’haurà de refer. Un altre fracàs. Esquerra us desitja un Bon Any, com també un nou i millor govern municipal pel maig del 2011.

Reciclatge
Simat de la Valldigna

Esquerra - Simat edita el Butlletí núm. 5,

La Secció Local d'Esquerra-Simat ha editat el butlletí d'informació municipal núm. 5. Es fa una síntesi d'algunes notícies i actuacions dutes a terme per les regidories sota la responsabilitat d'Esquerra . Si és del vostre interès, el teniu a la vostra disposició, clicant l'apartat de butlletí de l'esquerra. També, el podeu llegir en paper a les vostres cases. Si voleu fer aportacions, suggeriments o plantejar alguna pregunta, ens agradaria que ho enviareu al correu d'Esquerra-Simat (simat@esquerra.org). Gràcies, Esquerra-Simat.

Vilafranca del Penedès

Les JERC amb la selecció!

Les JERC Alt Penedès van organitzar un autocar per animar la selecció catalana en el partit que la va enfrontar amb Hondures. Les JERC com sempre van mobilitzar-se per tal de donar suport a la lluita de l’esport català per ser reconegut internacionalment i així poder disputar partits i competicions oficials. El partit va demostrar el gran potencial de l’equip nacional que va derrotar per 4 gols a 0 al combinat sud-americà que va ser present en el passat Mundial. El portaveu de les JERC, Roger Fuentes, es va mostrar satisfet per la resposta de la gent i per l’espectacle que es va poder veure a l’Olímpic President Lluís Companys.  

Estelada 20
Teià

Ja pots consultar l'Estelada 20, la publicació d'Esquerra Teià

En aquest número trobaràs les seccions habituals i, com a novetat, un repàs de la feina feta en les àrees de Cultura, Joventut, Comunicació, Participació Ciutadana i Cooperació. Entra a l'espai del Butlletí i descarrega-te-la al teu ordinador - Editorial - Un tast de cultura - Des del carrer Pere Noguera - La tasca d'Esquerra a l'Ajuntament - Autobús Teià-Barcelona - Ronda Maresme - Somriu...

Malgrat de Mar

Moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a l'escola

El grup municipal d’ERC a Malgrat ha entrat aquesta moció que us adjuntem, contra la retallada dels drets lingüístics de Catalunya, realitzada pel Tribunal Suprem, perquè sigui aprovada en el Plenàri de gener. Les tres sentències intenten dinamitar trenta anys de cohesió social i normalització lingüística dels joves ciutadans de Catalunya. Una immersió  avalada i valorada per la Unió Europea. Cal remarcar que ara, després del parèntesi electoral, tornem a la crua realitat de la nostra existència, que és la relació entre Catalunya i Espanya, i la dificultat de trobar un encaix després de la via estatutària.

Molins de Rei

Víctor Puntas participa en les activitats de l'AEM en favor de LA MARATÓ de TV3

La secció d'atletisme del AEM de MOLINS DE REI ha col.laborat amb LA MARATÓ de TV3 amb dues activitats per sensibilitzar a la ciutadania sobre les lesions medul·lars adquirides. La primera activitat va ser una TAULA RODONA: "LES LESIONS MEDUL·LARS ADQUIRIDES: QUÈ HI PODEM FER? LA VIDA CONTINUA" que va comptar amb la participació de tres esportistes amb lesió medul·lar adquirida per accident de motocicleta: Quico Tur (Tennista, col·laborador de Ràdio Molins de Rei), Isabel Gallardo (Llicenciada en ciències de l'activitat física i l'esport, i diplomada en nutrició), i August Tarragó (Llicenciat en ciències de l'activitat física i l'esport). La segona activitat va ser una jornada matinal esportiva a la plaça del Molí consistent en provar diverses cadires de rodes adaptades per a la pràctica de l'esport. Víctor Puntas, regidor d'Esports, va poder pujar a una d'aquestes cadires de rodes i va donar un parell de voltes al circuït. Puntas va poder comprovar l'exigència d'aquesta modalitat esportiva, i també, les dificultats en les que es troben els lesionats medul·lars a l'hora de practicar esport de forma habitual.

edifici del Molí de can Feliciano, seu del G.E.M.
Malgrat de Mar

Molí de can Feliciano

L’edifici conegut amb el nom de “Molí de can Feliciano” es l’actual seu de l’entitat malgratenca Grup Excursionista Malgratenc (GEM) i és de propietat municipal. Tot i les seves reduïdes dimensions està en perfecte estat de conservació i és de gran utilitat a l’entitat que l’ocupa, essent una entitat amb objectius de conservació del patrimoni local, entre d’altres. El Molí de can Feliciano forma part de la història local i és testimoni de les restes d’una activitat d’ús social, vinculada a la pagesia i a la reutilització de l’aigua. El grup municipal d’ERC ha presentat pel Ple de gener una proposta en forma de moció per declarar el “Molí de can Feliciano” com a Bé Cultural d’Interès Local amb la corresponent Protecció Integral per preservar-lo de l’enderroc i poder gaudir en generacions futures d’aquest edifici.

ERC Sitges

El Burgmestre Baijet

De ben segur que molts recordareu l’obra de teatre intitulada El retaule del flautista de Jordi Teixidor, que es va estrenar l’any 1970. Per qui no la recordi o per a aquells que no la varen poder veure (alguns perquè eren massa joves i d’altres perquè encara no eren al món), els en faré cinc cèntims. La història va d’un alcalde –burgmestre- que demana els serveis del flautista d’Hamelín, perquè deslliuri el poble de les rates. Un cop aconseguit l’objectiu, el roí alcalde no li va voler pagar el servei. Tot i que la història és ben senzilla, explicada així, l’obra d’en Jordi Teixidor és una sàtira sobre la corrupció política i les contradiccions humanes, llesta per a ser servida en qualsevol època de l’any o de la història, tan vàlida ara com fa més de trenta anys (crítica dixit). Tan vàlida i aplicable a l’alcalde Baijet perquè l’home viu en una constant contradicció. De fet ell mateix ho ha fet públic en algunes sessions plenàries, ja que reconeix que cada dia quan es lleva té un pensament diferent al del dia anterior i això ho fa “Per Sitges”, sense pensar però, que aquests canvis constants, segons bufa el vent, fan anar la vila de corcoll.