Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Castellar del Vallès

Jornada de treball de l'Eix del Ripoll

La gent que forma un partit polític comparteix determinada visió del món, determinats projectes de futur i d'organització social. Amb els companys d'Esquerra de Sant Llorenç Savall i de Sabadell compartim, a més, altres coses, com el Ripoll i allò que l'envolta. Amb l'objectiu de parlar d'aquelles qüestions que volem treballar conjuntament, hem preparat unes Jornades de treball a la Vall d'Horta aquest diumenge 20 de febrer. A partir de dos quarts de deu del matí Manel Larrosa -arquitecte i pensador vallesà - , Joan Carles Sallas -arquitecte i urbanista- i Marc Sanglas -diputat al Parlament de Catalunya- debatran amb el públic sobre les propostes de mobilitat que han de connectar la resta del món amb la vall del Ripoll. Es parlarà del tren, del Quart Cinturó, de la Ronda del Vallès, de les repercussions que poden tenir sobre la mobilitat de l'eix SBD/CdV/StLl., etc. La taula serà moderada per Juli Fernàndez, candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Sabadell. A les 12 serà el torn de Josep Maria Civis - exregidor de Medi Ambient de Sabadell- Francesc Deu – membre del Centre Excursionista de Castellar i exregidor de Medi Ambient del nostre ajuntament- i Maties Serracant, geògraf i membre de l'ADENC-.

Les veïnes que van iniciar el procès de transformació amb el regidor de barri durant l'acte
Sant Boi de Llobregat

Garcia: "la participació activa dels veïns i veïnes ajuda a transformar els projectes inicials"

El dissabte 12 de febrer va tenir lloc una xocolatada popular organitzada per una comissió ciutadana de veïns i veïnes del Barri de la Muntanyeta amb el suport del Consell de Barri Centre, per celebrar els 50 anys del barri i la rehabilització de la Plaça de Mossèn Alfons Ramírez. En finalitzar l'acte, el regidor de Barri Centre Enric Garcia es va felicitar "per l'èxit de tot el procès. El treball fet amb la comissió ciutadana ha demostrat que la participació activa dels veïns i veïnes ajuda a transformar els projectes inicials per adaptar-los a les necessitats dels veïns, que són els qui utilitzen l'espai i li donen sentit". A més, Garcia ha volgut destacar que la participació "no només ha modificat aspectes urbanístics, sinó que ha servit per blindar els elements més emotius, com els arbres plantats per les primeres generacions de veïns del barri". A l'acte es van penjar unes banderoles que recorden els 50 anys del barri, amb informació i imatges recopilades a través de la comissió ciutadana, fent un repàs des dels inicis, a l'extrarradi del centre històric; fins a l'actualitat, convertint-se en un barri que ha guanyat centralitat i que té tots els serveis a l'abast.

Imatge de la trobada
Federació de Lleida

Trobada de joves participants al programa SUMA'T del Consell Comarcal de la Noguera

El 15 de febrer, a la sala d'actes del Consell Comarcal de la Noguera, el president i el gerent de l'entitat van rebre els joves participants del programa SUMA'T. Suma’t és un programa impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya que s’adreça a joves (entre 18 i 24 anys) en situació d’atur i que no han completat els estudis d’ESO, que combina la formació personal i professional amb un temps de treball en una empresa, amb la finalitat de millorar les expectatives laborals de les persones participants. Els participants són un total de 51 nois i noies d'entre 18 i 25 anys, de diferents municipis de la comarca de la Noguera que al llarg d'un any participaran en el projecte per formar-se tant a nivell personal com professional. Aquesta trobada s'ha concretat després que s'hagin dut a terme les tutories individuals amb cadascun dels joves. Durant la sessió se'ls va lliurar el material formatiu, les programacions amb els dies de formació i els horaris. També es van comentar el contingut general de la formació en competències clau i la normativa de funcionament, les pautes de la formació, així com els deures i responsabilitats dels participants.

Jordi Albaladejo
Baix Besòs

ERC al Barcelonès Nord comparteix projectes polítics amb la societat civil

A les eleccions municipals del proper mes de maig i amb la voluntat de configurar una esquerra nacional forta, punt d’unió de les forces catalanistes i progressistes, Esquerra ha obert els seus projectes locals a la societat civil per tal de transformar la manera de fer política. Esquerra es renova fugint del popular ‘més del mateix’. A la ciutat de Badalona, Esquerra comparteix projecte amb el grup Accent, independents per Badalona; a Sant Adrià de Besòs Esquerra ha arribat a un acord amb Renovadors de Sant Adrià; i a Santa Coloma de Gramenet, Esquerra proposa una gran coalició per canviar el rumb de la ciutat i tenir veu pròpia al consistori. Aquestes propostes segons el president comarcal d’Esquerra Barcelonès Nord, Jordi Albaladejo, tenen com a denominador comú ‘obrir el partit per renovar procediments i incorporar col·lectius ciutadans que aportin credibilitat i fiabilitat als projectes electorals’. Esquerra ha entès que la lluita per la justícia social, el benestar, la llibertat i el respecte a la democràcia han d’adaptar-se als nous temps.

IL·LUSIÓ X FONOLLOSA
Fonollosa

ERC-Fonollosa inicia la campanya IL·LUSIÓ X FONOLLOSA ;-)

"IL·LUSIÓ X FONOLLOSA ;-)" és un projecte municipal obert a tots els veïns i veïnes de Camps, Canet de Fals, Fals i Fonollosa, amb l'objectiu de crear un municipi millor i de qualitat. El full de ruta passa per anar a les eleccions municipals del proper 22 de maig amb un grup de persones fort, cohesionat, il·lusionat, i amb l'aval d'un projecte electoral teixit mitjançant la participació ciutadana i l'aportació d'idees plural i efectiva. Properament anirem informant de les Jornades i actes que s'organitzaran. Fonollosa necessita millorar en qualitat de vida, serveis i cohesió social. Fonollosa necessita empenta i il·lusió! Us convidem a traslladar-nos tots els comentaris i propostes per tal de fer-ho possible: PÀGINA DE FACEBOOK Correu electrònic: il.lusioxfonollosa@gmail.com

Sabadell

Trobada amb l'Associació de Veïns de Gràcia.

Ahir dilluns 14 de febrer, Juli Fernàndez es va reunir amb l’Associació de Veïns de Gràcia, tot seguint amb la ronda de trobades encetada fa unes setmanes, per tal de conèixer d’una forma més propera la realitat del teixit associatiu de Sabadell. L’objectiu de la trobada era que l’entitat ens fes arribar la seva valoració vers la situació del barri, tant les mancances i necessitats, com les coses que funcionen. Algunes de les consideracions extretes de la reunió van ser el tema de la mobilitat, de la seguretat, i d’altres aspectes com l’escolar, etc.

Fonollosa

INFORMATIU d'ERC-Fonollosa, febrer 2011

Ja ha sortit el número 16 de l'INFORMATIU, corresponent al mes de febrer de 2011. Hi trobareu els següents articles: -Editorial. Cal saber acabar les obres de Canet. -Centre de Serveis Municipals - Accions del grup municipal d'ERC - any 2008 - Llum verda per la rehabilitació de la casa de l'antic "Bar Pintó" de Fonollosa - Esquerra aconsegueix que els veïns tinguin un reglament d'ús quan se'ls lliuren les noves bústies - Esquerra s'oposa a les taxes 2011 per manca del Pressupost anual - En defensa de la Immersió Lingüística a les Escoles catalanes - Enllumenat nou, però insuficient - Esquerra-Fonollosa dóna suport a una iniciativa popular per modificar els horaris del transport públic - Nova regulació estatal de l'energia solar fotovoltaica, amb el consentiment de CiU

Pollença

Esquerra Republicana denuncia que l’Ajuntament no ha eliminat les barreres arquitectòniques de la via pública

La secció local d’Esquerra Republicana denuncia que l’Ajuntament de Pollença, durant aquesta legislatura, no ha complert la promesa electoral d’eliminar progressivament les barreres arquitectòniques de la via pública. Dins aquesta legislatura ja denunciàrem que el nou aparcament que es va fer l’any 2008 entre els carrers de Vicenç Buades i de Roger de Flor del Port de Pollença presentava nombroses barreres arquitectòniques, que s’eliminaren posteriorment, arran de la denúncia pública que realitzàrem. Des d’Esquerra-Pollença consideram que hi ha hagut un engany a la ciutadania per part de l’equip de govern, i que no s’han pres seriosament un tema clau com és el de facilitar l’accessibilitat, sobretot per a aquelles persones amb mobilitat reduïda, com també per a les persones majors o altres ciutadans que es passegen amb cotxets d’infants. Jeff i Jenny Silk, ciutadans britànics que passen gran part de l’any a la seva casa del Port de Pollença, manifesten que “és imprescindible que l’Ajuntament de Pollença, elabori urgentment un pla d’eliminació de barreres arquitectòniques de la via pública, i que la millor promoció turística que pot fer una administració local del seu municipi és, entre d’altres temes, posar les condicions necessàries per a què la gent que visita el poble se senti com a casa i no que es trobi un impediment a cada cap de cantó, com succeeix a dia d’avui.

Molins de Rei

Víctor Puntas impulsa una nova edició de la Mostra de Cinema i Drets Humans i l’elaboració del Pla Director de Cooperació Internacional de Molins de Rei

Esquerra segueix impulsant diversos projectes de sensibilització dirigits als molinencs i molinenques de totes les edats des de la Regidoria de Solidaritat, Cooperació i Pau. Al projecte de comerç just Cafè Ciutat i a l’avaluació de 10 anys de tallers per la Peu a les escoles de la vila, s’hi sumen la Mostra de Cinema i Drets Humans i l’elaboració del Pla Director de Cooperació Internacional. Aquest mes de febrer, del 21 al 25, veurà a la llum una nova edició de la Mostra de Cinema i Drets Humans que farà possible projectar al Foment Cultural i Artístic tot un seguit de pel•lícules que ens faran reflexionar sobre l’estat actual del món. La cloenda de la mostra serà el divendres 25 amb la pel•lícula “Tambien la Lluvia” que comptarà amb la presentació del Karra Elejalde, actor del film i premi Goya al millor actor de repartiment. Víctor Puntas, 1r tinent d’Alcalde, explica que “el compromís de Molins de Rei per la llibertat, la justícia, la pau i els drets humans aquí i arreu del món té molts reflexos en el dinamisme de la societat molinenca.

decidimferfestacotxeresdesants2011
ERC Sants - Montjuïc

Decidim fer festa a les Cotxeres de Sants

Ja s'ha tancat el programa de la gran festa que està organitzant Sants-Montjuïc Decideix a les Cotxeres de Sants per al proper diumenge 20 de febrer. La festa començarà a les 10:30 amb una xocolatada i diversos jocs per a nens, com ara un camp de futbol per a quitxalla cedit per la Societat Esportiva Mercat Nou Magòria. A les 11 gaudirem de l'actuació del Cor Jove de la Coral Sant Medir. A un quart de 12 torna l'activitat infantil amb els animadors Oriol i Roger Canals. Posteriorment, cap a les 12:30, arriba l'acte central de la jornada. De la mà de l'actriu i veïna del districte Meritxell Ané (la Remei d'El Cor de la Ciutat) se succeiran tot un seguit de parlaments barrejats amb breus actuacions. Hi intervindran Núria Feliu, Justo Molinero, Francesc Ribera (Titot) i Eduard Freixedes (president del districte de Sants-Montjuïc). Les actuacions seran a càrrec del cantautor Francesc Mir, el poeta David Caño, el grup Som-hi (acordió i guitarra), els Tabalers de Sants, els Gegants de Sants i un grup de grallers del barri.

La zona del carrer Biada l'any 2007
Mataró

Comunicat de Premsa del Grup Municipal d’ERC en relació als últims aconteixements relatius a l’arxivament de la causa sobre el trasllat de Can Fàbregas

En nom del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Mataró, vull mostrar la meva satisfacció després de conèixer ahir el sobreseïment judicial del cas Can Fàbregas, i que comporta: la desestimació de la imputació de l’alcalde de Mataró, del Regidor d’Urbanisme i de la lletrada del departament d’urbanisme, la desestimació de declaracions i ampliacions addicionals proposades pels demandants i sobretot, i molt important, l’aixecament de totes les mesures cautelars que tenien fins el dia d’avui paralitzades les obres. En aquests moments, és necessària una reflexió sobre tot el que ha passat, sobre els posicionaments de cadascun dels grups municipals, i que tots expliquin, davant dels ciutadans, les conseqüències que aquests posicionaments haguessin pogut comportar per la nostra ciutat. En algunes fases del procés hi ha hagut formacions polítiques que han alimentat la demagògia. Formacions importants amb legítimes esperances d’arribar al govern. Això no és el que esperen els ciutadans responsables de partits com aquests.

Sant Boi de Llobregat

El Ple aprovarà una moció d'Esquerra perquè es liquidin els deutes hipotecaris amb el lliurament de l'habitatge

El proper dia 21 de febrer, el Ple Municipal de l'Ajuntament de Sant Boi debatrà i aprovarà dues mocions presentades pel Grup Municipal d'Esquerra. La primera d'elles, proposa la dació en el pagament d'hipoteques que insta a modificar la legislació per tal que s'introdueixi la dació en pagament com a forma de liquidació del deute hipotecari en determinats casos, és a dir, com explicava el Portaveu d'Esquerra Josep Maria Cervelló, "es tracta de que amb el lliurament de l'habitatge quedi saldat tot el deute". I és que pel candidat republicà a l'alcaldia "cal protegir les famílies en moments de crisi. El preu de la bombolla immobiliària no l'han de pagar les famílies ni els sectors assalariats". La moció també inclou la petició per tal que s'eliminin les clàusules de sòl que inclouen moltes hipoteques amb interès variable (el 80% de les que s'han fet a Catalunya) i que estableixen un límit per sota i per sobre del tipus d'interès. Per Cervelló, és "totalment injust que hi hagi una normativa que desprotegeix les persones que han adquirit un habitatge mitjançant una hipoteca mentre el govern espanyol ha pres una sèrie de decisions que només protegeixen el sector financer davant l'actual situació de crisi".

Joan Sabrià, Palau-Sator
Baix Empordà

Joan Sabrià cap de llista d'Esquerra a Palau-Sator

L'alcalde de Palau-sator dels darrers dos mandats, Joan Sabrià, a tornat a ser triat com a cap de llista per Esquerra al municipi. Sabrià és conscient que seran quatre anys durs, però “cal estar a les bones i a les males”. En aquests moments, Sabrià està treballant en la confecció de la candidatura.

Cerdanyola del Vallès

Esquerra pel comerç de proximitat

Helena Solà, candidata a l'alcaldia de Cerdanyola i Josep Maria Balbàs, vocal de comerç d'Esquerra Cerdanyola, varen explicar a la premsa el passat divendres el procés que està realitzant Esquerra per a conèixer les necessitats, les demandes i les queixes dels comerciants cerdanyolencs. Solà, entre d'altres va reclamar unes polítiques municipals de foment del comerç més ambicioses ja que aquesta és l'empenta que li cal al comerç local en aquest moments complicats. En aquest sentit Esquerra inicia aquesta ronda de visites per a conèixer les inquietuds de tots els comerciants de la ciutat de primera mà. Josep Maria Balbàs remarca que Esquerra està gratament sorpresa de la rebuda que ha tingut aquesta iniciativa i comenta que tenen la intenció d’anar a tots els comerços de la ciutat, per a poder fer una recollida més representativa i detectar les necessitats específiques segons el barri, i així poder realitzar actuacions segons les necessitats especifiques del barri i de la ciutat.

Reunió entre Esquerra i una delegació de l'esquerra abertzale
País Valencià

Puigcercós expressa el suport d'Esquerra al procés de normalització política de l'esquerra abertzale

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, es va comprometre ahir a donar 'tot el suport, tota la cobertura política, institucional i de mobilització que calga, perquè l'esquerra abertzale puga entrar en una fase de normalització política, que en aquests moments li està vetada per la llei de partits'. En aquest context, Puigcercós ha denunciat al govern espanyol per intentar 'demorar, torpedinar i impedir el procés de legalització de la nova formació de l'esquerra abertzale' seguint un càlcul 'electoralista i barroer'. El dirigent independentista, després de reunir-se amb el portaveu de l'esquerra abertzale, Txelui Moreno, s'ha preguntat 'quins arguments li queden ara al govern de l'Estat, al PSOE, al PP i a la Fiscalia?', si sempre s'ha demanat un compromís clar en contra de la violència i aquest ja hi és. 'Jo diria que cap. En aquests moments', ha assegurat, 'prima el càlcul electoral per a les eleccions municipals per part del PSOE, i prima també la por al PP i a l'hemegemonia que aquest pugui tenir'.

Oriol Junqueras
País Valencià

Junqueras recorda a la UE la necessitat de vetllar pel procés de pau al País Basc

L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, va demanar ahir a les institucions europees que pressionen el Govern espanyol per tal que reconega el dret democràtic de l’esquerra nacionalista basca a presentar-se a les eleccions locals. En el plenari de l’Eurocambra, ahir al vespre, Junqueras ha dit: 'La defensa de la democràcia no és un afer intern dels estats membres, sinó de la UE i, per tant, les institucions europees han de vetllar pel procés de pau al País Basc'. 'El Govern espanyol ha d’entendre que la legalització de l’esquerra nacionalista basca és indispensable per la fi d’ETA, tal com ho és l’acostament dels presos al País Basc', ha indicat Junqueras. 'El Govern espanyol ha d’entendre que ens trobem en un moment crucial, i que cal fer gestos polítics per aconseguir la pau', ha reblat l’eurodiputat republicà.

logo Esquerra
Sant Pere de Vilamajor

Picar ferro fred

el dia 14 de Febrer , a les 20 hores hem enviat aquest article a l'ajuntament per a la pròxima edició de la clau, la qual no sabem quan sortirà. Cal remarcar que en 1300 caràcters ens és impossible explicar res i enguany hem optat per un esquemàtic resum de la legislatura. Vilamajorencs i Vilamajorenques, A la recta final d’aquesta legislatura, us recordem que hem intentat corregir, sense èxit el què ha fet l’actual equip de govern. - Taxa d’entrada de vehicles - Encariment de la factura de l’aigua ‘cànon de l’aigua i clavegueram’ -Clausura i sentència a mort del Local Municipal ‘La fàbrica’ i de l’actual ajuntament - Previsió d’un creixement desmesurat (POUM) el qual unirà el nucli de St. Pere amb el de St. Antoni - Incompliment d’acords de ple (concurs per a la contractació i el manteniment de l’enllumenat públic) - Mala praxis    • Contractació de personal sense concurs públic    • Realització d’obres sense partida pressupostaria - Endeutament del municipi - Hipoteques a llarg termini    • Cànon de l’aigua.

Olesa de Bonesvalls

JORDI RAMOS, SERÀ EL NOU CAP DE LLISTA A LES MUNICIPALS

L'assemblea local va decidir per unanimitat que en Jordi Ramos i Tardà sigui el nou candidat a les eleccions municipals del proper 22 de maig. Des d'aquest moment comencem a treballar en el programa i en la llista electoral, amb la voluntat que sumar al nostre projecte idees i persones que l'erriqueixin. No dubteu a contactar amb nosaltres per fer-nos arribar les vostres propostes per a Olesa.