Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Presentació de l'àmbit de participació i transparència
Igualada

La candidatura d’ERC – Reagrupament presenta les seves propostes programàtiques en l’àmbit de la participació ciutadana i transparència municipal

Segons Toni Claramunt, ‘de la mateixa manera que en Joan Torras i el seu equip s’han reunit amb més de 400 ciutadans per escoltar les seves propostes i la seva visió d’Igualada, quan governem l’alcalde i els regidors es reuniran setmanalment amb grups de ciutadans, d’entitats, amb igualadins per escoltar-los, perquè ens transmetin les seves peticions, per donar-los explicacions i raons de la tasca municipal’. ‘No n’hi ha prou amb una roda de premsa setmanal. Cal buscar el tu a tu amb l’igualadí’ afegeix Claramunt. Així, la candidatura independentista ha manifestat la voluntat de convertir els Consells de Districte en òrgans de participació, debat i proposta. Una altra de les propostes del programa electoral és el de les consultes ciutadanes (altrament dit referèndums), amb efectes vinculants, en els principals temes que afectin la ciutat ja siguin generals o sectorials. Des de la candidatura d’ERC – Reagrupament també s’ha posat un especial èmfasi en el concepte de ciutadania (igualadina) digital com per exemple amb un progressiu desplegament dels serveis a través de l’e-Tram com la sol·licitud de certificacions, certificació d’empadronament, certificats de pagament, matriculació escolar, inscripció en activitats municipals, consulta de tributs (escombraries, IBI, guals,.

Vilassar de Dalt

LES JERC ESCULLEN NOÈLIA ALONSO COM A CANDIDATA JOVE A LES ELECCIONS MUNICIPALS DE VILASSAR

Recentment, l’assemblea local de les JERC Vilassar-Cabrils va designar per unanimitat la Noèlia Alonso com a candidata jove a la candidatura d’Esquerra Vilassar. La Noèlia ocuparà la quarta posició a la llista d’ERC encapçalada pel candidat a l’alcaldia, Xavier Yelo. La Noèlia té 21 anys, i milita a les JERC de Vilassar des del 2010. Ha estat pubilla de Vilassar, ha col•laborat amb la plataforma Vilassar Decideix i va formar part del Club Patinatge Artístic Vilassar de Dalt i de l’Aula Municipal de Dansa. Actualment estudia Publicitat i Relacions Publiques a la UAB i és jutge de patinatge de la Unió de Consells Esportius de Catalunya. Si surt escollida, basarà la seva acció política a l’Ajuntament en tres línies d’actuació principals: treballar juntament amb les entitats i associacions per fomentar la participació del jovent, posar a l’abast dels joves les eines per orientar-se acadèmicament, laboralment i per emancipar-se, i redefinir el model de festes actual, a més de continuar la tasca de l’actual regidor de Joventut, en Xavier Yelo.

Francesc Macià
Baix Besòs

Sopar republicà a Badalona

En motiu de la commemoració de la República Catalana proclamada per Francesc Macià enguany farà 80 anys, des d'Esquerra Badalona s’organitza un sopar el proper dijous 14 d'abril, a les 21:00, a la Sargantana (c/ Sant Sebastià, 2). El preu del sopar inclourà el propi menú com també un bo d'ajut per subvencionar la campanya de municipals que s'acosta. Durant el sopar es projectarà un vídeo d’autoproducció sobre els ‘80 anys d'Esquerra Badalona i la República Catalana’, i es comptarà amb la companyia d'alguns companys de la coalició municipal badalonina (Esquerra, Accent, Reagrupament, JERC). Al tractar-se d'un espai reduït, les places són limitades (cal enviar un correu a badalona@esquerra.org, indicant-nos qui vindreu i tenir confirmació).

cartell de l'acte
Sant Pere de Ribes

ANEM PER FEINA

Aquest diumenge, 17 d'abril a la plaça Marcer a 2/4 d'una, presentació de la candidatura d'Esquerra,a les properes eleccions municipals. Assistirà a l'acte el diputat d'Esquerra al Parlament de Catalunya, Oriol Amorós

Presentació candidatura
Sant Joan de les Abadesses

Esquerra de Sant Joan de les Abadesses presenta públicament la llista electoral pels propers comicis municipals del 22 de maig

El proper dissabte dia 16 d’abril, a les sis de la tarda, a la plaça de l’Abadia tindrà lloc la presentació pública de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Joan de les Abadesses. L’acte anirà presidit per l’alcaldable d’Esquerra Sergi Albrich, el qual presentarà les 20 persones que formaran part de la candidatura. Les 10 primeres, conjuntament amb el candidat, són les que concorreran els comicis com a candidats i les 10 restants formaran part de la llista de suport a la candidatura. L’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses està format per 11 regidors i regidores, però les llistes electorals estan obligades a tenir com a mínim un suplent. Esquerra de Sant Joan amplia fins a 10 els suplents com a mostra de suport al candidat i a la pròpia candidatura. Durant l’acte intervindran les diferents persones que formaran part de la renovada candidatura que lidera Sergi Albrich sota l’eslògan Sentit de Poble. La candidatura estarà formada per homes i dones, de diferents edats i col•lectius, implicades en el teixit associatiu, social, empresarial i cultural de Sant Joan, amb perfils independents i de diferents sensibilitats.

ERC Figueres, campanya 2011
Figueres

ERC farà una campanya electoral austera i lliure d’hipoteques, i crida a un pacte a la resta de partits perquè facin el mateix.

ERC ha decidit que l'austeritat i un pressupost modest siguin els trets principals de la seva campanya electoral per a les properes eleccions municipals, perquè considera que l'actual situació de crisi econòmica ho exigeix. “Seria un insult a la ciutadania fer una campanya ostentosa i que comportés una despesa desproporcionada”, va declarar Francesc Canet. Aquesta afirmació la va fer en una reunió de tota la candidatura d’ERC que se celebrà el divendres passat a la nit. Un altre punt destacat serà la transparència i, sobretot, el fet d'estar lliure de qualsevol hipoteca de cap mena de grup de pressió. Per això els primers candidats de la llista d'ERC avalaran personalment un crèdit per fer front a les despeses de la campanya electoral. Com ja van fer en campanyes anteriors, ERC no acceptarà cap donació privada ni que sigui sota acord de confidencialitat, ja que considera que les fonts de finançament han de ser absolutament transparents. Així mateix, ERC fa una crida a la resta de partits perquè es comprometin també a una transparència total de les seves fonts de finançament i a fer un esforç d'austeritat similar.

L'empresa ja hi està treballant.
Corbera de Llobregat

COMENCEN LES OBRES DE RESTAURACIÓ DE LA CREU NOVA

Avui han començat les obres de restauració de la Creu de terme coneguda com a Creu Nova, catalogada com a Bé Cultural d'Interès Nacional. Les obres consistiran bàsicament a reconstruir la creu estricta situada al capdamunt del peu per part d'una empresa especialitzada. L'element es troba força deteriorat i volia d'una intervenció urgent. També se n'arranjarà els murets del recinte. L'alcalde, Pep Canals, destaca: "feia  molts anys que l'Associació d'Amics de la Creu Nova maldava per recuperar aquest element com a eix essencial de la seva creació. Finalment, estic molt satisfet que hem pogut dur a terme una fita tant important. és una llàstima que haguem hagut d'esperar que Esquerra estigui al govern municipal perquè hi hagi sensibilitat pel nostre patrimoni. Aquest és un compromís que vam prendre fa quatre anys, que hem acomplert, i que continuem refermant de cara als propers quatre anys." Es tracta d'un projecte cofinançat per una subvenció demanada per l'Ajuntament a la Generalitat concedida l'any passat quan Esquerra gestionava el Departament de Cultura.

Camí Vora Horta
Simat de la Valldigna

Esquerra Republicana de Simat edita un nou butlletí

La Secció Local ha editat el butlletí núm. 6. Amb aquest butlletí hem volgut explicar algunes actuacions realitzades per dues regidories que gestiona Esquerra Republicana. Som conscients que ens deixem altres actuacions que no hem explicat per escrit, però que en la xarrada informativa vam explicar directament a les persones que s'aplegaren a la Casa de la Cultura. Si vols llegir-lo,  el trobaràs a l'apartat del Butlletí, a la part esquerra de la pantalla.

Flyer presentació Junts per Sant Quirze
Sant Quirze del Vallès

13 d'abril: Presentació de Junts

Com bé sabeu de la implicació d'Esquerra dins del projecte de Junts per Sant Quirze, ens plau convidar-vos a l'acte de presentació de Junts per Sant Quirze que donarà a conèixer el projecte polític pel poble: Dia: dimecres 13 d'abril de 2011 Hora: a les 8 del vespre. Lloc: La Patronal (sala nova). Ens agradaria molt comptar amb tots i totes vosaltres!! Tots fem Junts per Sant Quirze!!

Sant Just Desvern

L'esport santjustenc té vitalitat

Divendres passat, 8 d'abril, assistia a la II Nit de l'esport, un acte de reconeixement i homenatge a les persones que estan vinculades a les entitats esportives del poble, ja sigui com a practicants o com a directius, delegats o entrenadors. La nit va servir per constatar el que es pot comprovar qualsevol cap de setmana passejant-se pel camp de futbol o assistint al complex esportiu de La Bonaigua: que l'esport santjustenc té vitalitat, que l'esport santjustenc va per llarg, té cantera. La passió i el compromís es desprenia des de les taules i des de l'escenari, en el moment de la recollida d'aquests reconeixements, atorgats i decidits pels mateixos clubs esportius. Un exemple. Particularment també va servir per copsar les necessitats que tenen, per exemple, els equips del club de voleibol o d'hoquei, els de futbol o els de bàsquet. I la majoria coincidien: és necessària una millor gestió de l'espai disponible ja que s'està arribant a un punt de saturació de les instal•lacions.

Presentació Candidatura Municipals 2011
La Seu d'Urgell

ERC la Seu presenta la seva candidatura per a les eleccions municipals.

ERC la Seu ha presentat aquesta tarda la llista amb què concorrerà a les properes eleccions municipals. Caminal ha manifestat “hem volgut crear una llista renovada, i alhora amb experiència, i em sento orgullós de poder encapçalar aquest equip”. Caminal ha descrit la llista republicana com a conformada per “gent normal, treballadora, preocupats pel seu dia a dia i amb problemes corrents com qualsevol ciutadà/na”. Entre les prioritats de l’equip de Caminal per al proper mandat, s’ha volgut destacar quatre punts principals: totes aquelles polítiques vinculades especialment amb l'atenció a les persones, el desenvolupament social i mediambiental sostenible del municipi, la promoció econòmica i la optimització de recursos municipals. La llista continua amb Núria Turet, Eduard Tarrés, Antoni Rabasa, Xavier Munt, Rosa Castellví, David Salvadó, Montserrat Brescó , Josep Canelles i Aurora Cadena. Tanquen la llista Miquel Colom, Teresa Casassas i Jordi Ausàs. Pel que fa als suplents ERC la Seu presenta a Jaume Bertran, Judit París, Jordi Majoral, Rafel Llobet i Josep Celery.

Glòria, Ullés, Viladecavalls, Eleccions municipals, 2011
Viladecavalls

Esquerra proposa un debat amb tots els candidats a l'alcaldia de Viladecavalls

El passat 8 d'abril, Esquerra Viladecavalls va fer arribar una carta als diversos candidats a l'alcaldia de Viladecavalls. A la carta  es proposa un debat públic per tal de debatre les propostes de les diverses forces polítiques per als propers anys. Des d'Esquerra creiem que aquest acte es tradueix amb un acte de transparència, sinceritat, i de propostes de futur per a Viladecavalls.

Collbató

Acte de presentació de la candidatura

El proper dissabte 16 d'abril a les 18:00 presentarem la candidatura d'Esquerra Collbató. Intervindran: Ramon Milan, president d'Esquerra Collbató Anna Simó, diputada i portaveu del grup parlamentari d'ERC Miquel Solà, candidat a l'alcaldia Al final de l'acte oferirem cava i coca per tots els assistents.

JERC
Salt

Les JERC a Salt es reorganitzen i es Comprometen amb el candidat

Fa gairebé 3 anys i mig va formar-se un grup de joves saltencs amb inquietuts polítiques que volien fer arribar la seva veu tant a nivell nacional com a nivell local, així va aparèixer les Joventuts d’Esquerra Republicana de Salt, un grup que ha participarà en les pròximes llistes del partit ERC a les eleccions municipals de Salt. Aquests 4 components que participen a les llistes son: 1. Joel Molina Gallegos: Portaveu 2. Sergi Quiñones: Secretari d'Organització 3. Ariana Guerrero Guerrero: Secretaria Financera 4. . Elisabet Sunyer Rodà. Tots quatre van estudiar batxillerat al IES Salvador Espriu, i posteriorment van anar a estudiar a la Universitat de Girona. En aquest moment les JERC Salt juntament amb ERC volen fer arribar la veu dels joves a l'Ajuntament. Compromesos amb Salt! Salut i Independència!