Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Joan de les Abadesses

La candidatura d’ERC a Sant Joan fa publiques les seves 10+1 prioritats per la pròxima legislatura

La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Joan de les Abadesses fa publiques les seves 10+1 prioritats per la pròxima legislatura. Les prioritats estaran emmarcades en tres eixos principals: el territorial i urbanístic, l’econòmic i el del serveis a les persones. 10 d’aquestes prioritats són accions concretes a realitzar a la pròxima legislatura, finalment n’hi ha una la qual l’objectiu es potenciar la cultura del consens. Per tal que fos possible aquesta última proposta, seria necessari que la pròxima legislatura no hi hagués majoria absoluta per part de cap grup, ja que només d’aquesta manera facilitaria el diàleg entre els representants municipals. Els tres eixos prioritaris i les 10+1 propostes són: Eix Territori i urbanístic. 1. Planejament d’ordenació Urbana municipal (POUM) Es Revisarà el Planejament d’Ordenació Urbana Municipal a fi de planificar un creixement urbanístic ordenat, racional i sostenible que malmeti el mínim possible les planes agrícoles i l’ entorn.

Presentació programa
Granollers

Presentació del programa d'Acció Social i Salut

Demà dijous, 12 de maig, Acció Granollers presenta el seu programa d'Acció Social i Salut. L'acte serà al Passeig de la Muntanya amb Vinyamata a les 19h. En Pep Mur, candidat d'Acció Granollers, explicarà les propostes de la coalició d'aquest àmbit, entre les quals hi ha: ACCIO SOCIAL: - Aturar les inversions no prioritàries i destinar els recursos a protecció social per donar atenció a les famílies que estan patint les conseqüències de la crisi. - Reforçar els serveis socials i la seva feina de detecció, orientació i inclusió de les persones amb necessitats socials i treballar de forma coordinada amb les entitats del tercer sector de la ciutat. - Millorar l’atenció domiciliària a la gent gran i impulsar la seva autonomia a través de programes de formació, voluntariat o esport. SALUT - Facilitar la integració dels serveis assistencials entre l’Atenció Primària i l' Hospital, i millorar la coordinació amb els serveis socials a la xarxa assistencial. - Impulsar dins la Fàbrica de les Arts una línia innovadora de rehabilitació de persones amb malaltia mental que utilitzi l’art com a mecanisme d’inclusió.

Mataró

La Casa de la Festa, Centre de difusió de la cultura popular i tradicional

Des d’Esquerra-Reagrupament-Junts decidim pensem que la cultura popular i tradicional de Mataró ha de tenir un espai d’acollida i de promoció a la nostra ciutat i és per això que proposem la creació d’un equipament cultural dedicat a la difusió d’aquest patrimoni. Durant l’any, a Mataró, hi ha moltes manifestacions culturals al voltant de la cultura popular i tradicional que es mereixen que estiguin recollides i que siguin difoses a tota la ciutadania. Com a paradigma d’aquesta cultura popular i tradicional, destaca, evidentment, La Festa Major de Les Santes (recentment declarada Festa patrimonial d’interés nacional) amb un ampli conjunt d’actes tradicionals i també, és clar, amb les seves figures i elements festius. La Casa de la Festa serà un espai que centralitzarà tota la promoció de la nostra Festa Major i també de molts altres esdeveniments relatius a la cultura popular i tradicional, com podrien ser la Cavalcada dels Reis, el Carnestoltes (amb la figura central d’en Pellofa), l’Enterrament de la Sardina, les Velles Quaresmes, etc.

Un centenar de veïns s'han reunit per escoltar els candidats d'Esquerra.
Illes Balears i Pitiüses

Biel Seguí: "Volen fer la Serra patrimoni de la humanitat, però se n'obliden de les persones"

Gabriel Seguí, candidat numero 1 d'Esquerra a l'Ajuntament de Banyalbufar ha assenyalat avui vespre que "volem sobretot promoure la participació ciutadana al poble, la vida participativa dels nostres veïnats", i ha apuntar com a principal problema de la localitat que "volen fer de la Serra de Tramuntana un bé patrimoni de la Humanitat, però se n'obliden de les persones, ens han deixat de banda." El candidat republicà a la batlia de Banyalbufar ha estat el protagonista principal de l'acte electoral celebrat avui per Esquerra a la plaça de la vila, en el qual ha estat acompanyat per la candidata número 2, Margalida Seguí, i per la candidata a presidir el Consell de Mallorca, Cathy Sweeney, que li ha fet costat en el parlaments. Així mateix, hi han estat presents un centenar de veïns del poble i de companys del partit, d'entre els quals el seu vicepresident, Josep Serra. Seguí ha posat especial èmfasi en la situació d'inseguretat que pateix el poble de Banyalbufar, especialment els caps de setmana, "quan veiem els nostres carrers envaïts de motoristes, que circulen sense cap tipus de precaució, amb actitud fins i tot sovint insultant, fora respectar cap norma i sense que ningú els aturi perquè no hi ha cap tipus de control ni de vigilància.

ERC Palafolls

Web de campanya electoral

Ens pots seguir en el domini www.francescalemany2011.cat mentre duri la campanya electoral. En aquest portal hi penjarem tota la informació relacionada amb les propostes, els actes i la candidatura de Francesc Alemany, cap de llista d'Esquerra de Palafolls.

Vilafranca del Penedès

Esquerra presenta les propostes sobre l’espai cívic

‘L’espai cívic és l’espai socialitzat on es genera el contacte, la identitat, l’acció i el conflicte, és un espai en continua redefinició’. Així entén Esquerra la trama urbana i natural de Vilafranca. Pel candidat a alcalde Pep Quelart “la ciutadania es mou i es relaciona en aquest espai, per tant s’ha d’actuar i planificar per fer-lo ‘fàcil’ per la gent”. Quelart va posar l’exemple del projecte ‘L’Àgora de l’Espirall’ una gran plaça que uneixi les actuals de Pau Casals i Doctor Bonet per permetre la relació de la gent del barri “un espai per la convivència”. Al seu torn, Albert Zafra va explicar que "apostem per fer de l’espai cívic un lloc de trobada i de contacte, i això s’ha d’aconseguir a partir del civisme”. En aquest sentit Zafra va avançar una de les propostes en matèria de convivència, una nova ordenança de civisme que es basi “en els drets i els deures de la ciutadania per poder tenir una correcte convivència a la vila entre tots els ciutadans i ciutadanes”.

Candidatura Municipals 2011
La Bisbal d'Empordà

Presentació del vídeo i la candidatura d'Esquerra a les eleccions municipals 2011 a la Bisbal

Una vuitantena de persones van assistir a l'acte de presentació del vídeo de campanya i de la candidatura d'Esquerra. Després de la projecció del vídeo, Lluís Sais va presentar un a un els membres de la candidatura i va exposar a grans trets el full de ruta pels propers quatre anys. L'Angel Planas,  en nom de tota la candidatura, va dir unes paraules. Lluís Sais resumeix l'acte en el seu facebook així: "Davant els que es dediquen a vendre fum, ERC aporta credibilitat, fets i realitats, combinats amb experiència. SEGUIM AVANÇANT!  Pels que no vau poder assistir-hi, TOT BISBAL té un document sonor penjat a la seva plana web: http://totbisbal.com/podcast/?p=episode&name=2011-05-09_erc090511.mp3

L'Hospitalet de Llobregat

Els mitjans de comunicació local hauran de cobrir Esquerra – Els Verds durant la campanya electoral

Esquerra – Els Verds de l’Hospitalet van recórrer a la Junta Electoral de Barcelona la decisió de l’equip de govern municipal de donar cobertura informativa només als quatre partits polítics que tenen representació al Consistori, en contra de la normativa vigent sobre la disposició de blocs electorals pels diferents partits polítics segons el nombre de vots. La Junta Electoral ha resolt que Esquerra – Els Verds han de tenir presència als mitjans de comunicació i ha de poder fer ús del seu espai comunicatiu en funció del número de vots que té, o com a màxim el mateix temps que el partit més petit que tingui representació a l’ajuntament, que en aquest cas és ICV-EUiA. Així doncs, segons el text de la resolució, la Junta electoral ha donat 12 hores als mitjans de comunicació locals perquè puguin oferir la cobertura informativa corresponent a Esquerra – Els Verds. Eduard Suàrez, l’alcaldable d’Esquerra – Els Verds a l’Hospitalet ha declarat que “és vergonyós és que Esquerra, un partit que ha tingut representació al consistori i que ha incidit en el govern de la ciutat no sortís a la ràdio ni a la televisió local.

L'alcaldable, Jesús Álvarez, flanquejat per la regidora, Miriam Vinaixa i pel senador de la Ribera,  Pere Muñoz.
Ribera d'Ebre

Muñoz presentarà preguntes i mocions a la Comissió de Foment demanant millores efectives de la línia ferroviària Reus - Mora - Casp

Aquest matí el portaveu del grup municipal d’Esquerra de Móra la Nova, Jesús Àlvarez i el senador republicà, Pere Muñoz, han anunciat en roda de premsa les diferents iniciatives legislatives que portaran a terme per millorar la línia ferroviària Reus – Móra la Nova – Casp. Davant el continuat tancament, sigui de forma total o parcial, de les infraestructures ferroviàries de la comarca, entre elles les estacions de ferrocarril, així com la progressiva disminució de la freqüència de trens, de rutes i de parades a les estacions, els representants d’Esquerra han volgut tirar endavant diferents propostes. El regidor republicà ha destacat que l’estació de Móra la Nova no només dona servei al municipi, sinó que se’n beneficien bona part dels pobles de la Ribera d’Ebre i d’altres comarques veïnes. Àlvarez ha recordat que tant el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre com el mateix senador, Pere Muñoz, van instar a ADIF perquè dugués a terme les actuacions necessàries pel manteniment de les instal·lacions i infraestructures ferroviàries existents i restituir en la seva totalitat el personal de circulació i atenció als usuaris.

Visita El Pla
Martorell

Esquerra fa campanya de proximitat al barri El Pla

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Martorell, Adolf Bargués, acompanyat de membres de la candidatura, ha recorregut aquest matí el barri El Pla. L’equip d’Esquerra ha visitat comerços i ha conversat amb veïns i veïnes, que han transmès a Bargués el seu malestar per la poca inversió que, al seu parer, ha fet l’actual govern al barri, en contrast amb d’altres zones del municipi. Els comerciants han incidit especialment en la falta d’aparcament i en la repercussió negativa que això els suposa, ja que els compradors opten per altres zones i grans superfícies. Els veïns també s’han queixat de l’estat de les voreres i l’enllumenat i “de la deixadesa en què es troba la plaça Onze de Setembre”, especialment quan plou. Bargués ha estat amatent a les propostes i demandes de la ciutadania i ha remarcat que “malgrat les dificultats pressupostàries que hi ha, l’acció política es basa en prioritzar allò que és necessari i no en retallar a tot arreu per igual”.

Campanya municipals 2011, Tortosa, Bítem
Tortosa

ERC omple el casal de Bítem en la presentació de la candidatura de Josep Monclús i Salomé Ortiz

Amb una assistència de prop de 150 persones, ahir al vespre va tenir lloc l’acte de presentació de la candidatura d’ERC a Bítem. Presentat per Alícia Gamundi, va comptar amb la intervenció de Salomé Ortiz, candidata a l'EMD de Bítem, la qual va explicar les seves propostes per millorar el dia da dia dels bitemencs i bitemenques, distribuïdes en quatre blocs: equipaments, millora de la via pública i el mobiliari urbà, camins rurals, i participació ciutadana. Salomé va desgranar unes propostes “realistes i necessàries per a millorar el dia a dia dels veïns”, i es va mostrar disposada a tirar-les endavant “junt a un equip de gent jove que ha fet possible aquesta candidatura”. Tot seguit, Josep Monclús ha repassat part de les propostes del programa electoral de Tortosa i n'ha explicat algunes de concretes per al poble de Bítem. En aquest context, Monclús va fer pública una de les propostes clau del programa d’ERC: la instal•lació d'un centre de transferència tecnològica agroalimentària a la Masada de Bítem.

Acte central de campanya del Vallès Occidental
Castellbisbal

Acte central de campanya del Vallés Occidental

Esquerra Republicana de Catalunya va presentar el passat dilluns nou de maig, als candidats a alcaldies del Vallès Occidental al centric Hotel Sant Cugat. En Pere Nolasc Ramis va assistir com a candidat a l'alcaldia de Castellbisbal. L'acte va estar conduït per la regidora i candidata de Rubí, Arés Tubau, donant la paraula a l'Oriol Rovira, candidat de Barberà, Ricard Torralba, alcalde i candidat a la reelecció de Sant Llorenç Savall i Mireia Ingla, candidata a l'alcaldia de Sant Cugat. L'acte el va tancar en Joan Ridao, secretari general d'Esquerra.

Amposta

Només Esquerra pot liderar des del Govern municipal el salt industrial que necessita Amposta

El candidat a l’alcaldia d’Esquerra-Esquerra d’Amposta, Adam Tomàs, acompanyat d’altres membres de la seva candidatura, ha reivindicat la necessitat que Amposta faci un salt industrial. Davant de la zona esportiva de la ciutat, Tomàs ha posat com a exemple el salt qualitatiu en matèria d’esports, serveis socials, cultura i educació que va fer Amposta amb Esquerra des del Govern de la Generalitat, citant la residència d’esportistes, la sala d’esgrima i l’institut que està en construcció. Ara Tomàs es proposa que “Amposta faci un salt industrial agafant el lideratge del territori”. Segons el candidat republicà, “des del Govern municipal, CiU no ha fet res per desenvolupar la indústria malgrat tenir espais molt ben comunicats”. Per a Tomàs, la raó és que “venim d’una planificació erràtica de CIU, sense voluntat política per desenvolupar aquest sector clau per incrementar els llocs de treball, diversificar la nostra economia i sortir de la crisi”.

Sabina Asencio

Candidatura Municipals 2011

1.-Sabina Asencio Ruiz 2.-Amós Belinchón Moreno 3.-Antonia Roncales Soriano 4.-Ramon Navarro Planells 5.-Ana María Aso Aroca 6.-Emili-Jesús Peña i Martínez 7.-María Elia Navarro Monerris 8.-Juan de Diós Mira Pastor 9.-Jaime Crespo Martínez 10.-Josefa Martínez Campos 11.-Amparo Marqué Redola 12.-María Angeles Ruiz Ocheda 13.-Joaquín Puig Vilamala 14.-Andreu Lligadas Muñoz 15.-Carles Vilaseca Martos 16.-Marc Planas Martín 17.-Margarida Araya Sans

Ebre

Muñoz presentarà preguntes i mocions a la Comissió de Foment demanant millores efectives de la línia ferroviària Reus - Mora - Casp

Aquest matí el portaveu del grup municipal d’Esquerra de Móra la Nova, Jesús Àlvarez i el senador republicà, Pere Muñoz, han anunciat en roda de premsa les diferents iniciatives legislatives que portaran a terme per millorar la línia ferroviària Reus – Móra la Nova – Casp. Davant el continuat tancament, sigui de forma total o parcial, de les infraestructures ferroviàries de la comarca, entre elles les estacions de ferrocarril, així com la progressiva disminució de la freqüència de trens, de rutes i de parades a les estacions, els representants d’Esquerra han volgut tirar endavant diferents propostes. El regidor republicà ha destacat que l’estació de Móra la Nova no només dona servei al municipi, sinó que se’n beneficien bona part dels pobles de la Ribera d’Ebre i d’altres comarques veïnes. Àlvarez ha recordat que tant el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre com el mateix senador, Pere Muñoz, van instar a ADIF perquè dugués a terme les actuacions necessàries pel manteniment de les instal·lacions i infraestructures ferroviàries existents i restituir en la seva totalitat el personal de circulació i atenció als usuaris.

Programa electoral 2011

PROGRAMA ELECTORAL MUNICIPAL 2011 ESQUERRA REPUBLICANA-PICANYA I. PROMOCIÓ LOCAL -Reducció d’impostos al xicotet comerç. -Afavorir la promoció de guals per a facilitar l’estacionament de vehicles dels clients. -Ampliar els aparcaments de bicicletes. -Promoure el voluntariat entre sèniors prejubilats i jubilats per a fer tutories. -Austeritat, honestedat i transparència. -Tendir a la simplificació i l’equitat del sistema fiscal municipal. -Informació i difusió de les convocatòries de plenaris i del seu contingut : vitrines, web…, així com publicació de les actes en la web i resum dels acords en “De casa en casa” de tots els plenaris. -Promoure activament l’ús del valencià en el comerç. II. ESPAI CÍVIC -Construcció d'un CEMENTERI MUNICIPAL. -Fomentar la instal·lació i l’ús d’aparells reductors del consum d’aigua. -Elaborar un pla de millora de l’enllumenat públic. -Establir bonificacions de l’impost de circulació als vehicles que consumeixen energies renovables.

Presentació de Serveis a les Persones
Igualada

‘Garantir els serveis bàsics de tots els igualadins’, essència de la política d’Esquerra-Reagrupament en matèria de serveis a les persones

Contundent es va mostrar Alba Vergés en la defensa dels serveis a les persones a la ciutat d’Igualada. Així Vergés, número tres de la llista d’Esquerra Republicana – Reagrupament a Igualada, va destacar que ‘el més important és garantir els serveis bàsics en l’àmbit de la sanitat, dels serveis socials i de la convivència i la integració social’. En el mateix àmbit, Alba Vergés també va assenyalar que la coalició independentista dóna ‘ple suport al futur Centre d’Innovació en Simulació’ en considerar-lo prioritari en l’impuls de l’economia local i en la creació de llocs de treball. Vergés també va indicar la necessitat de promoure la capacitació lingüística, tant laboral com acadèmica, així com l’organització de cursos d’alfabetització i formació. ‘La formació i el coneixement és una de les formes de lluitar contra l’exclusió social’ va reivindicar. La candidata independentista que va donar ple suport a les entitats i associacions que treballen en aquest àmbit, també va destacar la necessitat de reforçar l’atenció a la tercera edat ‘mitjançant l’atenció domiciliaria, els centres de dia o els pisos tutelats, hem d’oferir totes les facilitats a la gent gran perquè gaudeixin de la màxima autonomia’.