Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Grup Municipal d'Esquerra a Artesa de Segre
Federació de Lleida

Mingo Sabanés alcaldable de nou per Esquerra a Artesa de Segre

L'únic candidat que s'ha presentat, tot complint els requisits establerts, ha estat el company Mingo Sabanés i Porta. Amb una assistència del 56% de la militància amb dret a vot, Sabanés ha obtingut el següent resultat: - Vots a favor: 82% - Vots en blanc: 18% La comissió electoral, enpaçalada pel candidat, estarà formada també per Joan Camats, Ramon Giribet i Mercè Nogués, que també han obtingut el suport majoritari dels assistents. No obstant, aquesta comissió ha quedat oberta a noves incorporacions. Sabanés és nascut a Artesa de Segre, té 58 anys, està casat i té 2 fills. Compta amb una gran experiència en el món municipal, ja que és regidor de l’Ajuntament d’Artesa de Segre des de 1995, també ha estat conseller comarcal de la Noguera en el període 2003-2007 i és alcalde del municipi des de 2007. Per altra banda, és un gran coneixedor del teixit associatiu d’Artesa de Segre (ha col•laborat des de jove i encara col•labora amb diferents entitats, com en el cas de les caramelles), de la seua gent i del seu territori (un dels municipis més grans de Catalunya, 176 km2, que compta amb 21 nuclis agregats, a més del nucli principal).

Cerdanyola del Vallès

La passarel·la del Riu Sec podria costar més de 3 milions d'euros

La secció local d'ERC a Cerdanyola assegura que l'aturada de les obres de construcció de la passarel·la sobre el riu Sec podria tenir un sobrecost d'uns 509.000 euros. Així ho han explicat l'alcaldable, Helena Solà, i el secretari de política municipal, Daniel Mallén, que han valorat, en roda de premsa, les respostes del govern municipal a la segona bateria de preguntes sobre la passarel·la presentada per la formació republicana. Solà i Mallén han destacat que la paralització de la construcció de la passarel·la podria traduir-se en un sobrecost superior al mig milió d'euros, concretament uns 509.000 euros, dels quals al voltant de 465.000 euros correspondrien a la indemnització que reclama l'empresa que realitzava les obres. A banda d'aquesta -en aquests moments- hipotètica indemnització -serà un fet en cas que prosperi la reclamació judicial de l'empresa constructora-, Mallén ha explicat que s'han de comptar altres despeses, com la retirada de la barana de la passarel·la i la construcció d'un muret de contenció al passeig Acàcies, xifrades en uns 36.

Sant Cugat del Vallès

MIREIA INGLA OCUPARÀ LA SECRETARIA DE POLÍTIQUES ECONÒMIQUES I OCUPACIÓ A LA PERMANENT DE LA REGIONAL METROPOLITANA D’ERC.

Mireia Ingla –Presidenta de la Secció local d’ERC de Sant Cugat– formarà part de l’executiva permanent de la Regional Metropolitana d’Esquerra Republicana de Catalunya com a Secretària de Polítiques Econòmiques i Ocupació. El passat dissabte, 28 de gener, va tenir lloc, a Badalona, el Congrés Regional de la Regió Metropolitana d’ERC –que inclou les comarques del Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l’Oriental, el Maresme i el Barcelonès exceptuant la ciutat de Barcelona– en què s’elegí la nova direcció regional. Al Congrés hi participaren una vintena de militants santcugatencs.   La nova direcció regional –encapçalada per l’Alcalde d’Alella, Andreu Francisco, i de la qual forma part Ingla– ha definit el seu objectiu en aconseguir una Esquerra metropolitana més forta, amb una proposta que neix del municipalisme, de l’experiència i la voluntat de servei a la ciutadania, com a base de qualsevol projecte polític, i més el d’un partit republicà com és ERC.

Màrius Massallé en la seva intervenció al Ple Municipal
Terrassa

Massallé: “Les polítiques de participació ciutadana han d’estar encaminades a reduir el creixent distanciament entre societat i classe política, entre ciutadania i administració”

El regidor d’Esquerra a l’Ajuntament de Terrassa, Màrius Massallé, ha reiterat en la seva intervenció durant el Ple del mes de gener, el suport d’Esquerra al Pla Estratègic de Participació Ciutadana. Un Pla que ha esdevingut un pacte per la participació, fruit d’un llarg procés de reflexió i amb la participació de més de 700 persones. El Pla pretén, entre d’altres objectius, reduir el creixent distanciament entre societat i classe política, entre ciutadania i administració. “Volem involucrar el ciutadà en la vida pública, de manera activa, fent que senti com a pròpies les institucions municipals. És aquell concepte tan republicà de sentir-se ciutadà de ple dret, actor i responsable de l’acció política municipal; i no subjecte passiu de la mateixa, súbdit de l’administració”, ha afirmat el regidor d’Esquerra. Màrius Massallé ha acabat la seva intervenció amb un record a una de les darreres experiències participatives, la de la consulta duta a terme per Terrassa Decideix, on hi ha participat més de 700 voluntaris, de procedències socials molt diverses, i la participació directa en la votació de més de 20.

Sallent

Sentència del "Tribunal Supremo" espanyol

El Ple de Sallent del passat 14 de gener, ERC i la CUP van presentar una moció recolzada pels altres partits (CiU, PSC i ICV) rebutjant la sentència de 22 de desembre de 2010 del Tribunal Suprem Espanyol. Les sentències resolen els recursos de tres pares que denunciaven que els seus fills no podien fer les classes en espanyol. El Suprem ordena a la Generalitat que adapti el sistema d'ensenyament a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i que l'espanyol sigui introduït com a llengua vehicular 'de manera proporcional i equitativa al català en tots els cursos'. El Suprem, doncs, invoca la sentència del TC per destruir la immersió lingüística a Catalunya, i diu que l'escola ha de demanar als pares quina és la llengua habitual que volen per als seus fills. També obliga que les comunicacions, orals i escrites, que reben els pares siguin en les dues llengües. En la moció també es va proposar demanar a la Generalitat de Catalunya que no acati la sentència del Tribunal Suprem Espanyol i persisteixi en l'aplicació de la LEC (Llei d'Educació de Catalunya).

Membres de la JERC en l'acte de commemoració del 72è aniversari de l'entrada de les tropes franquiestes a Terrassa
Terrassa

Les JERC commemoren el 72è aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat

Com cada any, les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya de Terrassa van voler commemorar la caiguda de Terrassa en mans de les tropes franquistes, homenatjant a tots els represaliats pel franquisme i demanant la retirada de tots aquell símbols de la dictadura que encara resten a la ciutat, En Bernat Pizà (Secretari d’Organització local) va obrir l’acte agraint l’assistència als presents, i explicant com van succeir els fets de la caiguda de Terrassa en mans de les tropes de Franco, ocorreguts el 26 de gener de 1939. Pizà va homenatjar també tots aquells que van patir la repressió, l’exili o van ser executats per lluitar per la República, per la democràcia i contra el franquisme, com és el cas de Martí Marcó, militant de les JERC assassinat per la policia franquista també un 26 de gener, de 1976. També va demanar que es retiressin tots aquells símbols i carrers que homenatgen destacats col·laboradors franquistes que van fer possible tots aquells anys de dictadura i repressió, com és el cas del monument a Alfons Sala, que va ser cacic de la ciutat, l’encarregat de desmantellar la Mancomunitat de Catalunya i estret col•laborador dels franquistes durant la Guerra; el carrer Josep Tapiolas, dirigent falangista durant el franquisme; el carrer Salvador Gros, membre de la División Azul, o el bust del rei Joan Carles I, situat a la sala de plens de l’Ajuntament de Terrassa.

Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

El POUM que ens ve a sobre!

No és gaire atípic que Esquerra hagi entrat tantes alegacions de caire general respecte al nou POUM. D'una aparença de POUM ben fet a vista d'ocell, quan s'abaixa a nivell de concreció i més quan afecta a alguns particulars(recordem, ciutadans com tu i com jo), es detecten forces irregularitats. Un dels casos més flagrants és el projecte d'ampliació de la zona del, per nosaltres, caduc edifici del Ajuntament, on es fa una "passada de rascló" a infinitat de finques de l'illa on, o les deixa sense valor futur o les fa desaparéixer. 

Penedès

Trobada Territorial per preparar les eleccions municipals

Avui a a Tarragona s’han reunit els membres de les diferents candidatures locals del Penedès i del Camp de Tarragona per preparar la campanya de les eleccions municipals. En aquesta trobada s’han exposat diferents línies d’actuació i s’han presentat diversos manuals relacionats amb les municipals del maig. Aquestes jornades han estat inaugurades per els presidents regionals del Penedès i el Camp de Tarragona. En aquest sentit cal destacar les paraules del president del Penedès, Ivan Faccia, que ha assegurat que les eleccions municipals són les més importants per Esquerra, ja que han estat motor de canvi en molts moments històrics rememorant que va ser precisament durant unes eleccions municipals quan Esquerra Republicana es va fundar. A l’acte també hi ha participat la secretaria de finances Pilar Albiol; el d’imatge i comunicació Ignasi Llorente; i el secretari de política municipal Marc Sanglas. L’acte l’ha tancat el secretari general Joan Ridao que ha fet un repàs de l’actualitat política centrada en les retallades que està duent a terme el Govern “dels millors” de la Generalitat i per el pacte entre els sindicats espanyols i el Govern espanyol per reformar les pensions.

En acabar el parlament de l'alcalde, els assistents van ovacionar a l'alcalde amb sonors aplaudiments
Caldes de Montbui

Can Rius queda petit per la conferència de l'alcalde

L'alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, ha pronunciat la conferència titulada "La política en temps difícils" a l'Espai Can Rius. Malgrat el fred i la pluja, unes cent-vint personeses s'han desplaçat per assistir a la presentació pública de Solé com a futur candidat a les properes eleccions municipals.  En el seu discurs, Solé ha fet una diagnosi de les causes de l'apatia actual envers la política, com també ha defensat una gestió responsable dels lideratges polítics. Després de la intervenció, la secció local d'Esquerra ha passat un video de presentació de la candidatura de l'actual alcalde que pretèn ser el tret de sortida per intentar revalidar l'alcaldia.  

llorente, sanglas, bellpuig, jornada, municipalista
Federació de Lleida

Esquerra encara amb força les eleccions municipals en què preveu repetir el nombre de llistes a nivell territorial

lLa Federació d’Esquerra de Lleida ha celebrat una jornada de formació per a tots els seus candidats i candidates a les eleccions municipals aquest dissabte a la tarda a Bellpuig, que ha comptat amb la participació de més d’un centenar de persones. A la jornada hi han participat el president de la Federació d’Esquerra de Lleida, Àngel Vidal, el secretari nacional d’Organització, Carles Bassaganya, el secretari nacional d’Imatge i Comunicació, Ignasi Llorente i el secretari nacional de Política Municipal, Marc Sanglas. Durant la jornada, Llorente ha explicat que Esquerra afronta aquestes eleccions municipals amb “molta il•lusió” i està convençut que seran “un punt d’inflexió per tornar a connectar amb la gent de les nostres viles i ciutats”. Segons Llorente a nivell nacional es preveu repetir el mateix nombre de llistes que ara fa quatre anys, quan hi van haver fins a 745 candidatures a nivell dels Països Catalans i 690, al Principat. Per Llorente, aquestes dades són el termòmetre que indica el grau de compromís i la bona feina local efectuada des dels grups municipals durant els últims anys.

Cristina Gil, JERC
ERC Badalona

Les JERC es reforcen en el Congrés local Anual

La darrera assemblea de JERC del passat 22 de gener va servir per ratificar el lideratge de Cristina Gil al capdavant de la formació juvenil pel proper any, on haurà de gestionar els comicis municipals que vénen al maig. D'aquesta manera, Gil ha reforçat l'estructura local de JERC amb l'incorporació Jofre Béjar a la Secretaria d'Organització, Adrià Martínez a la Secretaria de Finances, Núria Marín a la Secretaria de la Dona, i Arnau Carbonell a la d'activisme. A més, hi haurà la presència de Mar Estruch, inaugurant la nova Secretaria d’Immigració i Medi Ambient, Oriol Rius com a Secretari de Política Municipal i Lola M. Sala que repeteix al davant de la Secretaria d’Imatge, Premsa i Comunicació. Aquesta darrera, destacava en el seu discurs de gestió informativa, que les JERC "no només hem aconseguit liderar la política municipal 2.0, sinó que des d’aquest nou àmbit de comunicació i informació treballem diàriament per despertar nou jovent que s’uneixi al moviment del teixit associatiu i independentista de Badalona”.

Premià de Mar

Esquerra dóna suport als pressupostos municipals per responsabilitat tot i que no els considera ni socials ni òptims.

Esquerra Premià de Mar accepta aquests pressupostos “per responsabilitat i compromís davant els premianencs i premianenques els quals no es mereixen uns pressupostos prorrogats, ja que implicarien una manca de previsió i planificació en un any molt difícil”. El grup municipal d’Esquerra ha centrat la seva intensa negociació en els apartats de Serveis Socials ja que com a partit que treballa per un equilibri i una justícia social i per ajudar amb les seves polítiques els més desvalguts, aquells que realment ho necessiten, no s’entendria que en un any de crisi no es prioritzés l’apartat d’atenció i suport amb polítiques socials. Esquerra ha aconseguit 40.000 Euros més per a Serveis Socials respecta el primer esborrany del pressupost. Ara bé, afirmem que "de cap de les maneres podem considerar socials aquests pressupostos". Creiem que l’apartat social encara es podria millorar molt més i, és evident, que aquests no són els pressupostos que faria Esquerra si governés en majoria.

Xavier Florensa Propis
Nou Barris

Esquerra explica la seva feina a l’Ajuntament de Barcelona per lluitar contra la crisi econòmica.

Esquerra Nou Barris ha organitzat una conferencia al Centre Cultural Els Propis, a la Via Júlia, per explicar a la ciutadania les mesures que el grup municipal d'ERC ha impulsat, des de l'oposició, aquesta darrera legislatura per lluitar contra la crisi econòmica i a favor de la ciutadania de Barcelona. La conferència va anar a càrrec del regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Florensa; i el portaveu del grup municipal de Nou Barris, Miquel Roman. Durant l'acte, Florensa destaca que Esquerra va decidir estar a l’oposició i fer una oposició “constructiva i útil” i que per aquest motiu s’ha aconseguit tirar endavant molts projectes. En paraules de Florensa, una de les coses més importants que hem fet per lluitat contra la crisis es “aprovar els pressupostos, evitant el col•lapse de l’Ajuntament. A un partit a l’oposició l’hi pot convenir evidenciar la debilitat del govern, però Esquerra ha posat els interessos de la ciutat per sobre dels del Partit". Florensa afirma que “negociant hem fet que els pressupostos fossin millors” i que en quatre anys de legislatura, Esquerra ha incidit en 250 milions d’euros del pressupost de la ciutat.

Montse Bergés
Lleida

Esquerra lamenta que PSC i CiU s’aliïn per “suavitzar” la moció d’ERC que demana la dació del deute en cas d’embargament del pis

El Grup Municipal d’Esquerra lamenta que els grups majoritaris del ple de la Paeira, PSC i CiU, s’hagin aliat per “tombar” una moció d’Esquerra en què proposava la dació o cancel·lació del deute d’una hipoteca en cas d’embargament del pis per part del banc o l’entitat financera. La portaveu i candidata d’ERC, Montse Bergés, ha titllat de “covarda” l’actitud d’aquests grups, ja que “es situen al costat dels poderosos, o sigui, la banca, i no de les famílies, parelles joves o persones que s’han hipotecat i que a causa de la crisi s’han quedat sense un sostre, però amb un gran deute”. La moció d’Esquerra també proposava declarar “abusives” les clàusules de sostre i sòl que imposen els bancs. Aquests dos punts, tant el de la dació com el de la nul•litat de les clàusules de sòl, estant ja avalats per dues sentències fermes emeses en els darrers dos mesos. Per una altra part, el Grup Municipal d’Esquerra va tornar a sol•licitar a l’alcalde, Àngel Ros, un mapa de Centres de Culte, proposta, aquesta, pactada entre el govern i Esquerra la tardor passada, per solucionar d’una vegada per totes el problema de les ubicacions de la mesquita o altres centres de culte.

Lladó, Puigcercós i Vicens, en un moment de la roda informativa.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra Republicana ha presentat la seva nova secció local a Sóller

La Plaça de la Constitució de Sóller, i concretament les escales d'accés a la Casa de la Vila, van ser ahir l'escenari escollit per a la presentació de la secció local d'Esquerra Republicana, que el proper mes de maig es presentarà a les eleccions locals per primera vegada en el municipi de la Vall. El president del partit republicà a les Illes, Joan Lladó, acompanyat del president nacional, Joan Puigcercós, va presentar Pere Vicens com a president de la secció local i va dir que “Esquerra és una opció ideològica imprescindible, si tenim en compte com estan avui en dia els partits d'esquerra”. Lladó també declarà que la formació independentista és present a 36 municipis de l'arxipèlag, que “Esquerra presentarà llistes a 20 municipis de Mallorca”, i que espera que pugui seguir creixent. El nou president d'Esquerra a Sóller, Pere Vicens Colom, va anunciar que la candidatura que s'està elaborant és “perquè a Sóller hi hagi vertaderament una veu d'esquerres”.

ERC Cervelló

Esquerra i Reagrupament aniran junts a les municipals de diferents indrets del país

Jordi Portabella ha anunciat avui l’acord que van tancar ahir a la nit entre Esquerra i Reagrupament per presentar-se junts a les eleccions municipals del 22 de maig a Barcelona. 'La voluntat d’aquest acord per presentar-nos en una sola candidatura és fer créixer un tercer espai sobiranista i progressista que tingui prou força com per disputar la victòria a Barcelona'. Portabella argumenta que 'es donen unes circumstàncies històriques per fer possible un canvi de model que sigui sensible a la ciutat i als ciutadans però amb consciència independentista' . Després de setmanes de negociació els dirigents de les dues formacions han arribat a un acord d’unitat independentista a la ciutat que respon a la voluntat del líder republicà per formar una gran candidatura que 'pensi amb gran' i pugui disputar la victòria. En l’acte de presentació de l’acord, els dirigents d’Esquerra a Barcelona Jordi Portabella i Oriol Amorós han expressat la seva satisfacció per haver assolit aquest pacte amb Reagrupament.