Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Xerrada Corbera
Terra Alta

Gent valenta a Corbera d'Ebre

A la Sala de Plens de l'Ajuntament de Corbera d'Ebre, xerrada per les eleccions al Parlament 2010 a càrrec de tres dels candidats de la comarca, Neus Sanromà, Montse Perelló i Lluís Salvadó..... la gent de la comarca ho te clar... votar Esquerra es votar Independència i un model econòmic adequat per el territori....¡¡¡

Ebre

Salvadó: “Si el PP condiciona el Govern i el Parlament, les Terres de l’Ebre tornaran al passat , al blanc i negre”

El candidat d’Esquerra per les Terres de l’Ebre a les eleccions al Parlament, Lluís Salvadó, acompanyat de les candidates pel Baix Ebre, Sònia Bertomeu, i de la Ribera d’Ebre, Montserrat Perelló, ha presentat el tríptic de campanya que s’han enviat a les 60.000 llars de les Terres de l’Ebre. Aquest tríptic sintetitza el canvi de model pel qual treballa Esquerra per les Terres de l’Ebre que passa per abandonar un model de passat, en blanc i negre, que des de Barcelona i Madrid només pensaven en les Terres de l’Ebre per emportar-se l’aigua o posar aquelles instal·lacions que la resta del país no volia. Segons Salvadó, “Esquerra ha trencat amb aquest model del passat de blanc i negre, oposant-se des del Govern a abocadors com el que proposa l’alcalde de CiU del Pinell de Brai o el cementiri nuclear, o bé iniciant la neteja de l’embassament de Flix, on durant 23 anys impunement abocaren residus tòxics”. Salvadó ha reivindicat que la “gent d’Esquerra estem en política per transformar la realitat i, de fet, hem començat a transformar les Terres de l’Ebre”.

Sant Vicenç de Castellet

Acte final de campanya de Marina Llansana a Sant Vicenç

La diputada al Parlament i vicesecretària d’Esquerra, Marina Llansana, va participar dilluns la vespre (dia 22) a l’acte de campanya electoral del partit a Sant Vicenç de Castellet, organitzat per la secció local. Llansana va recordar, només començar, que Catalunya es troba en un moment de triple crisi: econòmica, política (en referència a la desafecció ciutadana) i d’encaix amb Espanya. Sobre aquesta última, va assegurar que el model autonòmic està acabat, com ho ha demostrat la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. Llansana va recordar també que la xifra del dèficit de la Generalitat, 30 mil milions d’euros, és la d’un any d’espoli fiscal. Davant d’aquesta situació, va argumentar, hi ha partits que continuen apostant per l’autonomisme i el federalisme, quan ha quedat demostrat que aquests són inviables, el concert econòmic que ara demana CiU (del qual va recordar que Esquerra va començar a parlar-ne el 1992), que s’aconseguiria amb una reforma de la Constitució o amb un acord de comunitats autònomes (possibilitats molt improbables); i la proposta de referèndum per la independència d’Esquerra.

Jordi Ausà i Mireia Ingla
Sant Cugat del Vallès

Mireia Ingla porta dins el cuc del servei públic

"Em plau estar avui aquí amb tots vosaltres i amb la Mireia Ingla, la candidata d’ERC a alcaldessa de Sant Cugat. Fa molts anys que conec a la Mireia i sé que és una persona preparada, una persona formada, una persona que porta dins el cuc del servei públic, i avui dia aquest cuc és importantíssim; és una persona que té al cap un model de país claríssim, un model ambiciós que no entenc de topalls, que no entenc de límits, que el que vol és que el nostre país tingui estructura d’estat. I amb aquest cuc del servei públic vol el millor pels seus veïns i veïnes: Mireia, santcugatenca, vol transformar Sant Cugat aportant més serveis, més equipaments, absolutament per tots, veïns i veïnes, pels que son d’aquí de tota la vida i pels que s’han anant incorporant al progrés social d’aquesta ciutat, per aquells que tenen una vida regalada i per aquells altres que, amb més intensitat, tenen més dificultats d’accedir als serveis públics. Aquesta és la voluntat d’Esquerra a Sant Cugat, aquesta és la voluntat que mou, al participar en primera persona en política, la Mireia Ingla, i per tant no puc més que dir que, des de el departament de Governació, des del departament dels ajuntaments, com hem fet sempre en tots el ajuntaments del país i com hem fet de manera molt especial al llarg d’aquest darrers anys a Sant Cugat, també com Esquerra estarem al costat de la Mireia i de tot el seu equip per tal de poder transformar aquest municipi donant serveis i millorant els equipaments absolutament per tothom".

Gemma Lago a l'Ateneu
Anoia

Per la candidata de les JERC, Gemma Lago, “només amb la suma del vot independentista al voltant d'Esquerra podrem fer avançar el país”

Amb un discurs valent i directe, la futura representant de les JERC al Parlament de Catalunya, va manifestar que “el vot a Esquerra és la millor eina que tenim el jovent per fer que aquest país avanci, per fer que les fitxes de dòmino autonomista caiguin una darrera l'altra i assolim tots els nostres objectius, malgrat l'interès de la sociovergència perquè tot resti sempre igual, estàtic”. Per la jove candidata, “a pocs dies de les eleccions, totes les enquestes ens donen un missatge molt clar, el gran duel d'aquestes eleccions consistirà en decidir l'àrbitre de la política catalana, l'independentisme d'Esquerra o la dreta espanyolista del PP” tot afegint que “si després de la gran manifestació del 10J disgreguem l'independentisme en múltiples projectes i permetem així al PP convertir-se amb tercera força haurem fet el ridícul. Esquerra és l'eina per fer-hi front, és l'eina útil pels que volem avançar socialment i nacionalment” Finalment, Gemma Lago va fer una crida al jovent a “mobilitzar-se per fer front als reptes principals que en els afecten diàriament, el treball, l’habitatge digne, però també aquells que us semblen més llunyans, com la justícia social i la independència nacional”.

El vicepresident d'ERC-Castellar Santi Vilalta acompanyat del candidat Marc Sanglas
Castellar del Vallès

Esquerra dóna suport a la Plataforma Tren Castellar Centre

La Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya de Castellar del Vallès està a favor de l’arribada del tren a Castellar. Volem el tren a Castellar. Però també volem el millor tren possible per Castellar. Per això la secció local de Castellar compta amb el suport d'ERC a nivell nacional. Ahir, en roda de premsa, el candidat comarcal a les eleccions de diumenge, Mar Sanglas, va mostrar tot el suport a l'arribada del tren a Castellar en total sintonia amb la secció local. Esquerra porta anys, des de la seva fundació el 1931, defensant un model de Catalunya en xarxa amb els seus corresponents nodes i no pas un model radial poc eficient. Castellar formaria part d'un dels fils de la xarxa que la connectarien al node que és Sabadell. Per això en Marc Sanglas es va comprometre a lluitar amb totes les seves forces i les d'Esquerra per l'arribada del tren a Castellar, el millor tren possible. Santi Vilalta, vicepresident d'ERC i membre de la Plataforma Tren Castelar Centre, va exposar que quest passat estiu es va presentar l’estudi informatiu del futur tren, per part de la Conselleria de Comunicacions i Obres Públiques.

Josep Maria Cervelló parlant de la protecció del Delta sobre el terreny
Sant Boi de Llobregat

Cervelló: "Protegint el nostre entorn natural també millorem la qualitat de vida de la gent"

El passat dilluns va tenir lloc el Ple Municipal del mes de novembre, en què es va aprovar una moció d'Esquerra que sol·licita a la Generalitat la incoporació del Delta del Llobregat a la Convenció Internacional sobre zones humides d'importància internacional de Ramsar i del riu Llobregat a la Xarxa Europea Natura 2000. En la defensa de la moció, el Portaveu d'Esquerra Josep Maria Cervelló va recordar que "el Delta del Llobregat és la segona zona humida més important de Catalunya per darrere del Delta de l'Ebre i encara no està en la situació de protecció que es mereix". Pel regidor republicà, "cal fer aquesta protecció sobre el Delta i sobre el Riu, que no té cap tipus de protecció". En aquest sentit, els grups municipals d'Esquerra a les ciutats relacionades amb el Delta estan presentant la mateixa moció, per tal d'instar a la Generalitat a aprovar un nou Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Delta del Llobregat. Cervelló va sentenciar que "protegint el nostre entorn natural també també fem polítiques socials, ja que gaudir d'un bon entorn a prop de casa també millora la nostra qualitat de vida".

El President d'Esquerra-Marina Alta, Saül Ortolà signa el pacte.
Marina Alta

Esquerra-Pego s'adereix al pacte contra la violencia de génere.

El dimarts 23 de novembre, s'ha signat al salo de plens de l?ajuntament de Pego, el pacte contra la violencia de genere. A l'acte s'han sumat totes les associacions, els partits polítics i les entitats. Des d'Esquerra-Pego, hem volgut sumar-nos a l'iniciativa, i a l'acte de rebuig a la violència de génere, i en nom del col.lectiu, ha signat l'alcaldable Saül Ortolà.

Joan Ridao visita el comerç targarí
Tàrrega

Joan Ridao visita el comerç targarí

Aquest dimarts Joan Ridao, secretari general d'esquerra i diputat al Congrés de Madrid, ha visitat alguns dels comerços del centre de Tàrrega i s'ha trobat amb la junta de la Cambra de Comerç de Tàrrega. Acompanyat per la candidata a les eleccions al Parlament, M. Àngels Cabasés, s'han interessat per la situació del comerç targarí. A través d'aquesta visita, Ridao i Cabassés, així com alguns i algunes militants de l'Urgell, han pogut donar a conèixer les propostes d'Esquerra sobre el comerç. Els objectius del partit sobre comerç van en la línia de mantenir un equilibri de formats i la llibertat d'elecció de les persones consumidores entre marques i formats. Per aquest motiu, es pretenen evitar posicions de domini d'empreses o formats. Estimular processos cooperatius, sectorials i territorials, és un altre dels objectius que pretenen assolir els republicans, així com donar suport als processos de creixement, internacionalització i innovació de les empreses comercials i de serveis, ajudant a trobar fons de finançament adequades per al desenvolupament empresarial.

Saül Ortolà ha signat en nom d'Esquerra-Pego
Pego

Esquerra-Pego s'adereix al pacte contra la violencia de génere.

El dimarts 23 de novembre, s'ha signat al salo de plens de l?ajuntament de Pego, el pacte contra la violencia de genere. A l'acte s'han sumat totes les associacions, els partits polítics i les entitats. Des d'Esquerra-Pego, hem volgut sumar-nos a l'iniciativa, i a l'acte de rebuig a la violència de génere, i en nom del col.lectiu, ha signat l'alcaldable Saül Ortolà.

Mataró, Tecnocampus, Puigcercós, Maresme, Central, Campanya
Maresme

Puigcercós, Benach i Lago acompanyen Pere Aragonès a l’acte central de campanya d’Esquerra al Maresme

El president i candidat d'Esquerra a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha assistit a l'acte central del Maresme al Tecnocampus de Mataró davant de prop de 300 persones. L'acte l'ha obert Francesc Teixidor, regidor i cap de llista per Mataró a les eleccions municipals. El candidat del Maresme, Pere Aragonès, ha reclamat 'potenciar la nostra indústria i el turisme per superar la crisi, i també revaloritzar el sector agrícola' i ha defensat que 'la nostra prioritat és el tren i no la Ronda Maresme', així com ha defensat 'fer un referèndum, una proposta que la dirigim a tots els demòcrates'. La candidata de les JERC per Barcelona, Gemma Lago, ha demanat al públic que 'decidim junts, decidim independència' després de posar sobre la taula la feina feta i la necessitat de triar entre 'Esquerra o PP' en les properes eleccions. Finalment, el número 2 per Barcelona, Ernest Benach, ha demanat el vot per Esquerra defensant la feina feta i ha cridat a combatre el fatalisme de les enquestes.

Sabadell

El Grup Municipal vota en contra dels Pressupostos municipals 2011

El grup municipal assenyala que la retallada en relacions institucionals i comunicació demostra que era una despesa prescindible El grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Sabadell lamenta la manca de visió estratègica de l’equip de govern, reflectida en el pressupost per al 2011. En general, es tracta d’un pressupost de final de mandat i marcat per la crisi, circumstància que serveix d’excusa al PSC per presentar uns comptes sense inversions estratègiques, especialment en àrees d’innovació ambiental. Així mateix, la situació econòmica actual servei per justificar una infradotació endèmica del teixit associatiu de la ciutat. La crisi serveix per justificar que no es fan equipaments com ara l'hotel d'entitats o un espai adequat per als castellers, però “quan hi havia diners, el PSC tampoc no ho va prioritzar”, assenyala el portaveu d’Esquerra, Magí Rovira. En canvi, la reducció de la despesa en relacions institucionals i comunicació “només demostra que eren despeses prescindibles, que aquests recursos es podien haver destinat a temes més productius per a la ciutat i no a propaganda pura i dura, com s'ha fet tantes vegades”, diu el regidor.

Gavà

Esquerra-Gavà commemora el dia internacional contra la violència de gènere

Aquest proper dijous 25, es commemora el dia internacional de la no violència contra les dones. Esquerra-Gavà farà difusió del seu missatge contra aquesta xacra social amb un manifest que serà visible als carrers de la ciutat. Esquerra creu que es fa necessari un major increment de la conscienciació ciutadana, més encara quan Gavà és la ciutat del Baix Llobregat amb més denúncies. La presidenta d’Esquerra-Gavà, Àngels Font ha destacat que “amb 146 denúncies per violència contra les dones en un any, Gavà és capdavantera en denúncies a tot el Baix Llobregat”. Font ha considerat que l’augment de les denúncies “és en part per la conscienciació cada vegada més gran que es viu entre la ciutadania sobre el fet que aquest tipus de violència és inacceptable. És el resultat dels molts anys de treball en aquesta problemàtica, Ara bé, les xifres són molt dures. Ni més ni menys que gairebé una denúncia cada dos dies”. Per a Font, “el 25 de novembre és un bon moment per a canviar-ho des de la pressió social, perquè cap més dona sigui agredida físicament o psíquica.

Corbera de Llobregat

FEINA FETA A CORBERA AMB LA PRESÈNCIA D'ESQUERRA AL GOVERN MUNICIPAL I AL GOVERN DE LA GENERALITAT

ESQUERRA TREBALLA PER CORBERA DES DE LA GENERALITAT I DES DE L’AJUNTAMENT Esquerra, en aquests darrers anys, ha fet o impulsat polítiques significatives per al benestar de la gent de Catalunya en general i de Corbera en particular. Des del Govern de Catalunya i des de l’ajuntament hem remat en la mateixa línia per aplicar les polítiques socials, lingüístiques, turístiques, ambientals, de mobilitat, d’ocupació, d’immigració, que ja no haurien de tenir marxa enrere en un nou govern de Catalunya. Una Esquerra forta al Parlament serà la garantia que no hi haurà ni un pas enrere en aquesta manera d’entendre la societat del benestar de la nostra nació i del nostre municipi. Per la cohesió social i la llibertat nacional, la gent valenta de Corbera votem Esquerra. Heus ací una mostra del fruit que ha donat la presència coordinada d’Esquerra al govern municipal i al Govern de la Generalitat.:  LA NOVA BILIOTECA DE CAN BARÓ  SONDA PER MESURAR LES ONES ELECTROMAGNÈTIQUES DE LA TELEFONIA MÒBIL  COL•LECTOR D’AIGUA RESIDUAL DE LA CREU AREGALL, CAN COLL I CAN RIGOL  PROJECTE DE REDACCIÓ DEL COL•LECTORD’AIGUA RESIDUAL DE CA N’ARMENGOL, CAN LLUÍS, L’AMUNT, SANT CRISTÒFOL I ELS GUIXOTS  DEIXALLERIA MÒBIL  COFINANÇAMENT DEL CORBET DE LA PENYA DEL CORB  ESCOLA EL CAU DE LA GUINEU  INSTITUT CAN MARGARIT  NOU AUTOBÚS A L’HOSPITAL DE SANT JOAN DESPÍ  NOU HOSPITAL DE REFERÈNCIA DE SANT JOAN DESPÍ MOISÈS BROGGI  PROTECCIÓ DEL CONNECTOR ECOLÒGIC DE MALHIVERN  MÉS FREQÜÈNCIA D’AUTOBUSOS CORBERA-BARCELONA  INTEGRACIÓ TARIFÀRIA DEL BUS URBÀ  MÉS CURSOS DE CATALÀ  AULES D’ACOLLIDA PER A INFANTS ARRIBATS DE FORA DE L’ESTAT  MÉS PARELLES DEL VOLUNTARIAT LINGÜÍSTIC  PLA D’ACOLLIDA MUNICIPAL, EN CATALÀ, PER A NOUVINGUTS I NOUVINGUDES  RECEPCIÓ A LA PRÀCTICA TOTALITAT D EL MUNICIPI DE LA TDT I LA BANDA AMPLA  RECUPERACIÓ AMBIENTAL DE TRAMS DE LA RIERA DE CORBERA  RECUPERACIÓ DEL NOSTRE TRAM DEL RIU LLOBREGAT  NOVA OFICINA TURÍSTICA DE CORBERA  DECLARACIÓ DEL PESSEBRE VIBENT COM A FESTA LOCAL D’INTERÈS TURÍSTIC  DINAMITZACIÓ DEL COMERÇ DE PROXIMITAT DE CORBERA  RECURSOS PER POSAR AL DIA LES INSTAL•LACIONS ESPORTIVES MUNICIPALS  CASA DE NOUS OFICIS PER A JOVES EN SITUACIÓ D’ATUR I QUE NO ESTUDIEN  MÉS RECURSOS I PROPOSTES EN POLÍTICA PER A JOVES  BORSA D’HABITATGE JOVE  DESENVOLUPAMENT DE LA LLEI DE SERVEIS SOCIALS I LA LLEI DE DEPENDÈNCIA  SERVEI D’ATENCIÓ I INFORMACIÓ A LES DONES  MÉS SERVEIS D’ATENCIÓ DOMICILIÀRIA  ACOLLIDA ALS NOUVINGUTS/DES EN LLENGUA CATALANA  SUPORT PER A LA PREPARACIÓ DEL 50è ANIVERSARI DEL PESSEBRE VIVENT  HEM IMPULSAT LES POLÍTIQUES DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ PER A PERSONES SENSE FEINA  SUBVENCIÓ PER A LA REDACCIÓ DEL PROJECTE D’URBANITZACIÓ DE CAN CANONGE I ARRANJAMENTS URGENTS D’AQUEST BARRI.

Térmens

Acte de campanya a Térmens

El proper dijous 25 de novembre tindrà lloc a la Sala Blanca del Pavelló Poliesportiu l'acte de campanya d'Esquerra a Térmens en motiu de la comtessa electoral del proper diumenge 28. L'acte, que serà a les vuit del vespre, comptarà amb la presència del delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo i el portaveu d'ERC a Térmens, Joaquim Grau. Esquerra espera continuar sent la tercera força més votada al municipi, tal com va passar en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya del passat 2006.

rosa rovira
Santa Perpètua de Mogoda

Salutació

Després d’un procés de primàries, l’Assemblea Local de militants d’ERC de Santa Perpètua de Mogoda m’ha elegit per encapçalar la llista d’Esquerra a les properes eleccions municipals que es celebraran a finals de maig de 2011. Aquest és un nou repte que he acceptat perquè la meva implicació amb els moviments socials primer i la meva experiència com a regidora a l’Ajuntament m’ha donat un ventall de coneixement de persones, de problemàtiques dels barris i de camins per buscar les vies de solució, que fan que cregui que juntament amb tot l’equip d’Esquerra podrem aportar molt per fer avançar aquesta nostra Santa Perpètua de Mogoda que volem millorar. Per aquesta nova etapa, compto amb el suport incondicional de la meva família, d’amics i amigues i evidentment del partit. Des d’Esquerra, formarem un bon equip que sàpiga donar respostes i sobretot volem comptar amb vosaltres, perpetuencs i perpetuenques, que igual que en anteriors conteses electorals sou essencials amb les vostres opinions per a la realització d’un programa participatiu i realista, que configurarà les nostres propostes en les properes eleccions.

Els candidats d'ERC
Lleida

Gran míting d'Esquerra a Lleida

El president d’Esquerra i cap de llista a les eleccions al Parlament de Catalunya, Joan Puigcercós, ha demanat avui ‘fer un gran esforç per fer fora el PP sortint tots al carrer el 28-N’ i ha dit que, en aquests moments, ‘la principal necessitat de Catalunya és que els impostos que paguem es quedin a casa nostra’, com Esquerra ve reclamant des del 1992. Per Puigcercós, ‘per aconseguir-ho cal negociar, per això vaig oferir la proposta a Mas de fer un full de ruta comú’. El president d’Esquerra no dubta que cal donar sortida a la voluntat dels centenars de milers de persones que van sortir al carrer el 10 de juliol i que la manera de fer-ho és amb una proposta de país que consisteix en anar tots junts a aconseguir el concert econòmic i que l’Estat canviï les regles del joc perquè Catalunya no surti perjudicada. ‘Li vam deixar molt clar a Mas que si a Madrid ens tanquen la porta es tracta de dir si Catalunya pot decidir democràticament; si ens quedem a Espanya o en sortim’, ha dit.