Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Cassà de la Selva

Carles Casanova, escollit cap de llista per les municipals 2011

En una assemblea convocada aquest dijous 3 de febrer, els militants i simpatitzants d'Esquerra varen escollir formalment que l'actual alcalde, Carles Casanova, repetís com a cap de llista de la nostra formació. Amb la seva elecció, es va donar el tret de sortida a les tasques a realitzar durant la precampanya electoral, que consistirà bàsicament en la confecció del programa electoral i la definició de les persones que conformaran la llista, amb la previsió de tenir finalitzades aquestes tasques a principis del mes d'abril. Per això s'han previst un total de 8 sessions, cadascuna de les quals tractarà de forma monogràfica els diferents aspectes que caldrà incorporar al programa electoral.

Presentació del llibre "Sortir de l'armari lingüístic"
Camp de Morvedre

Esquerra-Camp de Morvedre col·labora en l’inici d’una programació estable d’ACPV a la comarca.

    Aquest divendres 4 de febrer ha tingut lloc al Centre Cívic del Port de Sagunt la primera activitat del que pretén ser una programació estable per part dels socis d’ACPV del Camp de Morvedre. Precisament aquest any es celebra el 40é aniversari de la creació de l’entitat que ha estat motor de la llengua i la cultura, malgrat les traves que en aquest període ha patit el poble valencià. Gemma Sanginés era l’encarregada d’exposar el llibre escrit en col·laboració amb Ferran Suay Sortir de l’armari lingüístic publicat per Angle Editorial. Sanginés, aplica els seus coneixements de psicologia, especialitat de l’esport, per explicar conductes de canvi a la llengua dominant, el castellà, en contextos diaris prenent com a base exemples reals. L’exposició ha estat seguida pels presents amb molt d’interés i han participat com si estigueren als tallers que el seu gabinet fa per a parlants de llengües minorades, en el nostre cas per a catalanoparlants. En acabar la presentació, la presidenta comarcal d’Esquerra, Núria Arnau, ha volgut recordar que els republicans morvedrins sempre han recolzat l’entitat cultural com a socis en l’activitat diària com ara als concerts del Tirant de Rock, manifestacions de les diades nacionals, els 15 anys de Correllengua, assistint als casals de La Vall d’Uixò i La Malva-rosa o “l’especial dedicació d’enguany en la ILP TV sense fronteres”.

Federació de Girona

Esquerra dóna el tret de sortida a les municipals en una jornada a Salt amb l’assistència de 150 persones

150 persones han participat aquest dissabte en la jornada Municipals 2011, el tret de sortida de les eleccions municipals. En aquesta jornada, s’han donat les pautes organitzatives i d’imatge a les seccions locals, grups municipals i candidats. El president de la Federació Regional d’Esquerra de Girona, Josep Carrapiço, ha dit que aquestes són unes eleccions molt importants, ja que “el municipalisme és la base del nostre partit”. Per la seva banda, el portaveu nacional d’Esquerra, Ignasi Llorente, ha explicat que els objectius principals d’aquestes eleccions són la proximitat als ciutadans i el rigor; és a dir, elaborar un programa electoral que doni respostes a la crisi a nivell municipal. Llorente també ha dit que aquestes eleccions municipals són importants tant per Esquerra com pel País. “En aquests moments ens trobem en la fase de tancament de llistes, a nivell nacional volem arribar a les 745 llistes que vam presentar fa 4 anys”. Precisament aquest any, es commemora el vuitantè aniversari de la creació d’Esquerra Republicana de Catalunya, que va crear-se per presentar-se a unes eleccions municipals.

Emma Peiró, candidata d'Esquerra a l'alcaldia de Teià
Teià

La sala d’actes de La Unió s’omple en l’acte "8 anys fent Teià" d’Esquerra

Esquerra Teià va donar ahir el tret de sortida a les properes eleccions municipals del mes de maig amb un acte de balanç de govern i de presentació de candidatura. Al llarg d’una hora es van repassar les accions de govern realitzades al llarg de les últimes dues legislatures i es va donar a conèixer l’equip, encapçalat per Emma Peiró, que afronta el repte d’aconseguir de nou l’alcaldia en les pròximes eleccions municipals. Emma Peiró, amb un discurs rigorós i emotiu, va anar desgranant les 34 accions més destacades que s’han dut a terme a Teià en els últims anys i que han capgirat el poble com un mitjó, actualitzant-lo amb equipaments i serveis necessaris per a teianencs i teianenques. Sense deixar de recordar que han estat dues legislatures en coalició, primer amb el PSC i després amb CiU. A més, va recordar que tot el que s’ha aconseguit ha estat, en gran part, gràcies a les subvencions externes, que han situat Teià entre els 10 municipis de Catalunya on s’han invertit més recursos per càpita.

ràdio palamós Carme maristany
Palamós i St. Joan

ERC demanen més control del trànsit rodat a la plaça Maristany.

La plaça de Carme Maristany es va inaugurar amb motiu de la Festa Major de l'any passat. Es tracta de l'espai que hi ha al costat de l'avinguda del Mediterrani, a l'altura de la urbanització Roca Brava. L'espai està envoltat d'una àmplia vorera, amb petites escales d'accés, i també d'un gran banc de formigó en forma de semi-cercle. Per connectar el carrer de l'Escull amb l'avinguda del Mediterrani, la plaça té un accés central per a vehicles, que se separa de la resta de l'espai amb unes pilones fixes. Els veïns de la zona es queixen que és perillos perquè hi ha mainada que juga a la plaça i cotxes que la travessen a massa velocitat. El grup d'Esquerra Republicana de Catalunya se'n va fer ressò en el darrer Ple municipal. Dani Reixach és el seu portaveu. CITA DANI REIXACH El regidor de Mobilitat, Alfons Bartolomé, es va comprometre a estudiar alguna solució a aquest problema però ja va avançar que les pilones mòbils són un sistema car de comprar i també de mantenir.

Xixona

Esquerra Republicana de Xixona comença una campanya d'arreplegada de signatures per demanar-li a la Generalitat Valenciana el desdoblament de la CV-800.

Esquerra Republicana de Xixona comença una campanya d’arreplegada de signatures per demanar-li a la Generalitat Valenciana el desdoblament de la CV-800 de Xixona a Mutxamel i perquè s’habiliten zones d’avançament des de Xixona a Alcoi. El regidor d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, ha declarat “Xixona necessita el desdoblament de la CV-800 direcció a Alacant, ja! Xixona és un poble industrial, amb gran quantitat de tones diàries que circulen per via terrestre. A més, del de l’any 2003, alberga una Planta de Residus de gran capacitat. I des de fa un temps ha començat a rebre fem de Castelló, que farà que es duplique, pràcticament, el nombre de camions en trànsit per aquesta carretera”. El portaveu d’Esquerra ha manifestat també “les últimes setmanes s’han eliminat, pràcticament, tots els llocs per avançar en tota la CV-800. Segons diuen seguint el nou codi de circulació. Açò ho podríem arreglar desdoblant la carretera des de Xixona a Mutxamel, però, a més, Esquerra demana que de Xixona a Alcoi s’habiliten zones per avançar perquè per la Carrasqueta el desdoblament és inviable i és on més problemes es trobaran els conductors amb els camions”.

Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

Un Arxiu Municipal 2.0

En un procés imparable de les noves tecnologies, institucions com l'Arxiu Municipal entren en fase de digitalització. Una bona manera de fer-lo més gran serà les petites aportacions quant a fotos que tenim per algun racó tota la gent del municipi. Endavant i enhorabona!

Repunta l'atur al gener
Sant Cebrià de Vallalta

Repunta l'atur al gener

Mal inici d'any per a l'ocupació a Sant Cebrià de Vallalta. El mes de gener ha fet incrementar la xifra de persones aturades. A Sant Cebrià, el volum de persones registrades que cerquen feina és de 252, segons el Report d'atur elaborat per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal. Aquest augment del nombre de persones sense treball s'ha detectat a 27 dels 30 municipis. La taxa d'atur de Sant Cebrià a 31 de gener de 2011, calculada ja sobre la població activa estimada de 2010, és del 13,18%. Cal dir, que en el darrer any ha pujat l'atur, però també ha crescut la xifra de població activa. Sant Cebrià continua 2 punts percentuals per sota de la mitja del Maresme (15,91%) i 1 punt per sota de la mitja de Catalunya (14,90%).

Federació de Girona

Esquerra presentarà iniciatives parlamentàries perquè el conseller de Salut rectifiqui la decisió de l’ajornament de la construcció del nou hospital Josep Trueta de Girona

La diputada d’Esquerra per Girona al Parlament de Catalunya, Carme Capdevila, presentarà diverses iniciatives parlamentàries per tal que el conseller de Salut rectifiqui la decisió d’ajornar el projecte de la construcció del nou Hospital Josep Trueta de Girona. Per Capdevila, “aquest és un projecte que constantment pateix endarreriments en tirar endavant, i és un equipament de vital importància per les comarques gironines”. Esquerra ha defensat sempre la construcció del nou Trueta, ja que és un equipament que dóna servei a milers de persones, és un centre sanitari de referència i en aquests moments ha quedat obsolet. Per Esquerra és una prioritat tirar el projecte endavant, ja que a més ha d’anar completament lligat i vinculat a la construcció de la nova facultat de medicina de la Universitat de Girona, que se situarà en uns terrenys prop del Trueta, al terme municipal de Sarrià de Ter. “D’aquesta manera afavorirem que els coneixements adquirits a Girona hi reverteixin directament”.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra defensa en el Parlament Europeu les iniciatives lingüístiques a proposta de l'OCB

Avui, divendres, 4 de febrer, l’Obra Cultural Balear ha fet una roda de premsa per donar a conèixer les iniciatives que presentarà a les institucions europees en matèria de drets lingüístics. Hi han pres part el president de l’OCB, Jaume Mateu, el coordinador de l’entitat, Tomeu Martí, i l’eurodiputat d’ERC Oriol Junqueras.Jaume Mateu ha obert la roda de premsa tot recordant que els drets lingüístics formen part dels drets fonamentals i que cal exigir que siguin respectats i reconeguts per les administracions públiques. Segons Mateu, és un reconeixement que es va consolidant i acceptant, però encara hi ha reductes molt resistents, fonamentalment la justícia i els cossos i forces de seguretat de l’estat. És en aquest darrer àmbit on s’han produït els casos de Saïda Saadouki i Iván Cortés, que ara estan sub judice. El president ha anunciat que durà tots els casos a les institucions europees per denunciar els incompliments de l’estat espanyol en aquesta matèria.

Castelló de la Plana
Plana Alta

Josep Vicent Vicent es escollit candidat a l'alcaldia de Castelló per Esquerra

L'assemblea local d'Esquerra-Castelló de la Plana va escollir anit a Josep Vicent Vicent con a cap de llista de la formació republicana a les eleccions municipals de Castelló. El candidat republicà a l'alcaldia de Castelló va remarcar la importància de 'col·locar Esquerra en una bona posició de cara a les properes eleccions locals, per a la qual cosa es essencial fer arribar la nostra proposta política al major nombre possible de ciutadans i ciutadanes. En aquest sentit, tenim previstes una sèrie de reunions amb entitats cíviques i col·lectius ciutadans amb les que confiem generar sinergies'. El dirigent republicà va destacar també, a nivell intern, la necessitat de 'fer un bon ús de les ofertes que l'Institut de Formació d'Esquerra posa a l'abast dels militants, un recurs molt important de cara a la campanya electoral que s'acosta'. També ha tingut lloc la renovació d'alguns càrrecs de l'Executiva local, conformant un nou equip amb l'entrada d'Empar Sànchez com a presidenta local i de Teresa Parejo com a secretària d'Organització.

Castelló de la Plana
País Valencià

Josep Vicent Vicent es escollit candidat a l'alcaldia de Castelló per Esquerra

L'assemblea local d'Esquerra-Castelló de la Plana va escollir anit a Josep Vicent Vicent con a cap de llista de la formació republicana a les eleccions municipals de Castelló. El candidat republicà a l'alcaldia de Castelló va remarcar la importància de 'col·locar Esquerra en una bona posició de cara a les properes eleccions locals, per a la qual cosa es essencial fer arribar la nostra proposta política al major nombre possible de ciutadans i ciutadanes. En aquest sentit, tenim previstes una sèrie de reunions amb entitats cíviques i col·lectius ciutadans amb les que confiem generar sinergies'. El dirigent republicà va destacar també, a nivell intern, la necessitat de 'fer un bon ús de les ofertes que l'Institut de Formació d'Esquerra posa a l'abast dels militants, un recurs molt important de cara a la campanya electoral que s'acosta'. També ha tingut lloc la renovació d'alguns càrrecs de l'Executiva local, conformant un nou equip amb l'entrada d'Empar Sànchez com a presidenta local i de Teresa Parejo com a secretària d'Organització.

Vilafranca del Penedès

Esquerra-Vilafranca presenta una moció per potenciar la promoció de la candidatura de declaració de Patrimoni Immaterial de la UNESCO la Festa Major de Vilafranca del Penedès

Darrerament s’ha sabut que l’Ajuntament de Vilafranca impulsa una candidatura amb la finalitat de la inclusió de la Festa Major de Vilafranca del Penedès en la Llista del Patrimoni Immaterial de la UNESCO. Des d’Esquerra entenem que la inclusió de la Festa Major de Vilafranca del Penedès en la Llista del Patrimoni Immaterial de la UNESCO significaria l’aprofitament de l’interès i l’èxit de la Festa durant tot l’any, i ajudaria a convertir la Casa de la Festa Major en una font d’ingressos per a l’Ajuntament i la generació de molta riquesa i turisme per a la Vila i la comarca en forma de molts nous visitants al llarg de tot l’any. Esquerra-Vilafranca ja ho havia proposat en anteriors programes electorals. Hi ha, però, un impediment per ampliar la Casa de la Festa Major, ja que hi ha una estació transformadora d’una companyia elèctrica a la casa que ha de servir per a fer aquesta ampliació. Ara, atès que ja no és necessària aquesta estació transformadora ja que la pista de gel ja no es farà a la plaça de Jaume I , Esquerra proposa finalitzar aquest conveni i retirar o traslladar aquest equipament a un emplaçament definitiu.

La Selva del Camp

INFORMATIU LOCAL

Segons el recentment publicat Informatiu local socialista La Selva Municipal, EL 60% DE VEÏNS DE LA SELVA NO VALORA POSITIVAMENT LA FEINA FETA PEL GOVERN MUNICIPAL. Però clar, ells ho han camuflat una "miqueta"...

Illes Balears i Pitiüses

Èxit de participació en la presentació d’Esquerra-Alaró

Oriol Junqueras ha donat ànims i una empenta de força a la gent,a més de fer balanç de la feina que duu a terme com a eurodiputat. A més, ha analitzat la situació econòmica actual: “Esquerra com a partit pot donar als ciutadans credibilitat, estam en un moment convuls i és bo tenir alguna cosa a oferir a la gent”. Junqueras també ha argumentat que “tot i la crisi, els Països Catalans demostram que hi ha una sortida. Durant aquests darrers anys les exportacions dins el territori dels Països Catalans han crescut entre un 14 i un 16% i som, ara mateix, els quarts del món en recerca i innovació. Hi ha coses que sabem fer molt bé i és on hem d’apostar tot el nostre esforç per sortir de la crisi.” Per altra banda, davant la situació de desprestigi que pateix la política avui en dia, Lladó ha argumentat que “el que podem oferir Esquerra, com a partit, és dignitat política, nosaltres no donarem suport a cap altre pacte que no ens doni unes garanties d’execució de les propostes que s’acordin, incompliment de les quals fou el motiu, juntament amb l’incompliment del codi ètic, que Esquerra, com a partit, deixassim les institucions el desembre del 2009, i per tant, no volguessím ser copartíceps d’aquest govern que es presuposava progressista.

Ebre

Monclús proposa a Ferran Bel que defensi la construcció de l’Hospital Regional, anteposant els interessos de Tortosa i del territori als del seu partit

Arran de les declaracions que ha fet aquest matí el conseller de Salut, Boi Ruiz, anunciant l’ajornament de la construcció del futur Hospital Regional de les Terres de l’Ebre, el candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Tortosa i membre de l’executiva regional Josep Felip Monclús ha demanat a l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que “defensi els interessos de la ciutat i del conjunt del territori i que actuï per aturar aquesta decisió”. Segons Monclús, la situació actual de l’Hospital Verge de la Cinta és gairebé insostenible, i “el millor exemple el tenim amb l’accés i l’aparcament de l’Hospital, així com amb alguns serveis que hauríem de poder oferir aquí mateix”. El republicà afirma que “no pot ser que una de les obres més importants i de més necessitat per la propera legislatura a les Terres de l’Ebre, com és el nou Hospital Regional, quedi ajornat, mentre la línia 9 del metro de Barcelona, amb un pressupost de 6.800 milions, continua endavant sense cap problema”.

Miquel Estruch, Oriol Lladó
ERC Badalona

Trobada entre Esquerra i Accent

En aquest sentit, el president d'Esquerra Badalona, i candidat a l'alcaldia, Miquel Estruch, va destacar el compromís d'Esquerra i d'Accent per aconseguir "refundar l'esquerra nacional a partir d'un punt d'inici com són els propers comicis". Estruch va comentar en una intervenció breu que "l'eix centre-dreta nacional està molt definit i conforma un bloc sòlid. A nosaltres ens pertoca reconstruir l'esquerra nacional, i més a Badalona, una ciutat que malauradament ha passat d'una majoria d'esquerres a veure's amenaçada per la puixança de l'extrema dreta espanyolista". El líder d'Accent, Oriol Lladó, va voler destacar que el bagatge de 80 anys d'història d'Esquerra, ha estat un dels factors determinants per apostar per l'acostament a aquest partit. "Tot i els diversos trencaments, de vegades traumàtics, Esquerra ha estat un partit que sempre s'ha sabut preguntar a sí mateixa, i s'ha sabut reinventar. És per això que nosaltres aportarem tot el bagatge de relacions civils que portem a la motxilla i el posarem a la disposició del projecte comú de la reconstrucció de l'esquerra nacional".