Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Raül Grangé
Sant Cugat del Vallès

Veníem parlant de la llengua i...

Fa quinze dies veníem parlant de la militància per la llengua i... avui hem de tornar-hi a parlar. Llavors era per l’ofensiva del PP i Ciutadans contra els reglaments lingüístics dels Ajuntaments. Ara és per la situació a Sant Cugat. M’explico: ara fa dos anys, el ple municipal va aprovar una moció per tal que l’Ajuntament vetllés pel compliment de la Llei de Política Lingüística per part dels comerços i les empreses. Es va acordar fer un cens d’establiments que no respectessin els drets lingüístics dels consumidors catalanoparlants i també acompanyar-los i ajudar-los per tal que integressin plenament el català en la seva activitat. Doncs bé, abans de l’estiu, vam rebre de la regidoria de Cultura, un informe que se suposava que reflectia el grau de compliment de la llei. Res més lluny de la realitat: l’Ajuntament s’ha limitat a enquestar 100 establiments i dels quals només a dos restaurants que són el negoci que desperta més queixes en relació a la llengua.

Premià de Dalt

obres diverses a la carretera de Vilassar

el regidor d' obres, josep font , informa de les obres que es realitzen a la carretera de Vilassar : una separacio mitjanera per millorar la sortida i entrada de la rotonda de les flors de Camila monasterio i les obres de clavegueram i serveis del nou ambulatori sanitari de premia de dalt

Lectura del manifest_2
Sant Quirze del Vallès

Video + Manifest: Junts per Sant Quirze 14/12/2010

Nota de premsa Resum de l'acte Ahir a dos quarts de nou del vespre, es va presentar a la Masia de Can Feliu el manifest “Junts per Sant Quirze”, impulsat per les agrupacions locals de ERC i ICV. L'acte que va comptar amb més de 100 assistents, es va iniciar amb la presentació i explicació per part dels presidents dels respectius partits al municipi, en David Caminal (ERC) i per l''Albert Farriol (ICV), qie vàren explicar els motius que han conduït fins aquí, i el camí que es proposa seguir d'ara en endavant. Seguidament, membres de la societat civil local van fer la lectura del manifest, i posteriorment a la lectura, es va donar torn de paraula a la resta d'assistents, que vàren participar activament interessant-se amb el projecte, fent aportacions i qüestions sobre el funcionament i passos que es durien a terme per tal de concloure. Les raons i objectius d'aquest projecte La present proposta innovadora, que no té cap precedent a les eleccions municipals a Sant Quirze del Vallès, vol donar resposta a les necessitats de la ciutadania, obrint el projecte de poble que tenen els respectius partits al municipi a la població.

Federació de Girona

Esquerra aconsegueix ampliar dels 8 als 12 anys l’edat perquè els pares s’acullin a reducció de jornada

El diputat d’Esquerra, Joan Tardà, ha aconseguit l’aprovació d’una Proposició No de Llei que insta a l’estat a ampliar dels 8 als 12 anys l’edat perquè els pares es puguin acollir a una reducció de jornada, tal com ja passa amb els funcionaris. Tardà ha explicat que ‘és un pas important perquè els pares i mares puguin estar amb els fills i que puguin acompanyar-los en la seva formació’. Segons Tardà, ‘això suposa una millora en l’eficiència productiva perquè està demostrat que els treballadors que aconsegueixen conciliar tenen un plus d’excel·lència’ i ha insistit en la importància d’aquest fet per tal ‘d’ajudar a conciliar la vida laboral i la familiar’. La proposta aprovada preveu la redacció d’un informe per veure les implicacions d’aquest canvi legislatiu, un informe que es remetrà al Pacte de Toledo en un període no superior als 6 mesos. Tardà ha recordat que actualment, ‘quan un fill surt i no el poden atendre els seus pares només queden tres opcions: o es contracte una mainadera, o es reclama l’ajuda familiar o es deixa el nen sol’ raó per la qual s’ha felicitat per aquest avenç.

Accent
Barcelonès Nord

Barcelonès Nord: La societat civil badalonina posarà l'accent a la candidatura d'Esquerra Badalona

Un primer nucli de cinc personalitats del món local associatiu i civil badaloní, Oriol Lladó, Agnès Rotger, Pilar Vallès, Clara Solà i Ignasi Niubó han impulsat des d'avui un col·lectiu d'independents que rebrà el nom d'"Accent", que pretén passar de la proposta a l'acció, com bé diuen en el manifest fundacional que es pot trobar a la pàgina web que han activat: www.accentbadalona.cat La proposta per a la ciutat de Badalona que presentarem conjuntament tant la gent d'Esquerra Badalona com la gent que anirà engruixint el manifest d'Accent tant per a les eleccions municipals que ara vénen, com per al futur, ja ve de molts mesos enrere. De fet, el president d'Esquerra, Miquel Estruch, i ideòleg d'aquesta proposta, ja va anunciar quan va presentar la seva candidatura a president local, que apostaria fort en obrir el partit a la gent, a la ciutadania, i és això en el que ha estat treballant des de que va començar el seu mandat. Accent ha respost a l'oferiment d'Esquerra d'obrir el partit cap al conjunt de la societat civil de Badalona, en una nova manera de fer política que suposarà un relleu clar en els procediments i en les persones, i un exemple a seguir que es pretén que sigui seguit per tothom.

Illes Balears i Pitiüses

Lladó recorda que la cogestió aeroportuària era un acord del pacte de govern de 2007

Esquerra Republicana ha volgut recordar avui, arran de la privatització anunciada pel ministre Blanco en relació a les torres de control del aeroports de les Illes, que en matèria aeroportuària s'està incomplint l'acord postelectoral de 2007 entre les forces que conformaren l'actual govern, que preveia textualment un “acord immediat amb l'Estat per a la participació de les institucions balears a la gestió aeroportuària”.El president i candidat d'Esquerra, Joan Lladó, ha declarat que “no és presentable que el govern de Zapatero anunciï de manera sistemàtica decisions sense cap mínim consens amb les Comunitats, com tampoc ho és que la política de fets consumats faci que els ciutadans de les Balears es despertin cada dia amb una zapaterada als diaris, que retalla els seus drets; això és greu, però que el president de la comunitat, del seu mateix partit, ho sàpiga també d'un dia per l'altre és humiliat”. Amb aquesta nova decissió sobre les torres de control, Lladó pensa que "la petició feta pel govern de les Balears la setmana passada contraria a la privatització i instant a que Madrid faci efectiu el model de cogestió aeroportuaria, ens han pres com el pito del sereno".

Lleida

El Grup Municipal d’ERC qualifica els pressupostos del PSC “d’antisocials” perquè baixen partides destinades a les persones per pagar ‘sobrecostos’ d’obres

El Grup Municipal d’ERC a la Paeria qualifica “d’antisocials” el projecte de pressupostos pel 2011, ja que la davallada afecta especialment a les àrees socials i el manteniment de la ciutat. Per exemple, atencions benèfiques, joventut, drets civils, igualtat i manteniment de la ciutat. La portaveu d’ERC a la Paeria, Montse Bergés, ha posat com a exemples la brigada d’acció immediata, un servei que fa quatre anys tenia un pressupost de tres milions d’euros “molt important, per reparar el dia a dia de la ciutat” i, en canvi, el 2011 només en rebrà 700.000. I pel que fa a les ajudes per a les famílies més vulnerables, la quantitat és menor “tenint en compte que ha estat una de les partides que més ha pujat en els darrers tres anys”. El grup d’Esquerra creu que l’alcalde s’equivoca aplicant una baixada lineal a totes les partides, quan el més raonable hagués estat baixar-ne algunes, per mantenir o pujar-ne d’altres. “Són uns pressupostos de crisi, no per a la crisi”, assenyala Bergés.

vehicles d'emergència que s'hi varen desplaçar
Malgrat de Mar

Carrer tancat, carrer segur per a emergències?

Un incendi en un edifici del carrer de Mar, dissabte passat, va tornar a posar de manifest les dificultats d'accès amb que es troben els vehicles d’emergència  desplaçats. Ambulàncies i bombers varen tenir dificultats per accedir a l’interior del carrer al no disposar del comandament per abaixar els pivots. En el moment de la seva instal•lació, el PSC i el PP varen assegurar als veïns que aquests elements no suposarien cap impediment per a l’accés dels vehicles en servei d'emergència.. Ens alegrem que el foc s’hagués apagat bé i que ningú prengués mal i, alhora, demanem al PSC-PP que prenguin mesures perquè no torni a produir-se una situació com la del passat dissabte.

Molins de Rei

Xavier Montserrat presenta la nova edició de pressupostos participatius per a joves 2011

El nou Casal de Joves va ser el lloc escollit per a presentar públicament els 6 projectes presentats per joves de la vila que amb un pressupost de 1000 euros cadascun s’han d’executar abans del mes de març de 2011. Xavier Montserrat, regidor d’Emancipació Juvenil, ha explicat “que aquesta és la primera experiència de pressupostos participatius que s’ha fet a l’Ajuntament de Molins de Rei, com sempre ha passat el jovent és la punta de llança de noves maneres d’actuar, de participar i de relacionar-se amb l’administració local”. Montserrat afegeix que cal recordar que “tot el procés ha estat validat per la Comissió de Seguiment del Pla Local de Joventut, integrada per representants de les entitats juvenils i tècnics de la Regidoria d’Emancipació Juvenil, que també farà el seguiment de l’execució dels projectes escollits”. La roda de premsa va servir per presentar la nova edició 2011 de pressupostos participatius que va adreçada a tots els i les joves de 14 a 29 anys que viuen a Molins de Rei, té com a principal objectiu que la joventut de la vila decideixi a quines activitats o projectes es destinen 6.

Pressupostos Municipals
Sant Feliu de Guíxols

Esquerra prioritzarà les naus de carnaval i els bucs d'assaig

Esquerra Guíxols sempre ha defensat un model de ciutat amb dos eixos vertebradors i dinamitzadors de la nostra vida social: els joves i l'associacionisme, entenent-los com a baròmetres de la ciutat. Ja en el nostre programa electoral de les eleccions municipals del 2007, vàrem incloure dos grans projectes, per una banda, uns espais tècnics i físics adequats on els grups musicals locals poguessin assajar; i, per l'altra unes naus dignes i equipades per a la gran quantitat de gent que participa al carnaval ganxó. Durant els 3 anys que hem estat al govern, s'han estat gestant, quedant interromputs però amb la moció de censura. Malgrat tot, volem deixar clar que Esquerra Guíxols lluitarà en el proper ple extraordinari del 21 de desembre per a l'aprovació dels pressupostos 2011, per a què s'hi incloguin aquests dos grans projectes de ciutat: l'habilitació d'unes naus de carnaval i la construcció d'uns bucs d'assaigs.  

Accent
ERC Badalona

La societat civil badalonina posarà l'accent a la candidatura d'Esquerra Badalona

Un primer nucli de cinc personalitats del món local associatiu i civil badaloní, Oriol Lladó, Agnès Rotger, Pilar Vallès, Clara Solà i Ignasi Niubó han impulsat des d'avui un col·lectiu d'independents que rebrà el nom d'"Accent", que pretén passar de la proposta a l'acció, com bé diuen en el manifest fundacional que es pot trobar a la pàgina web que han activat: www.accentbadalona.cat La proposta per a la ciutat de Badalona que presentarem conjuntament tant la gent d'Esquerra Badalona com la gent que anirà engruixint el manifest d'Accent tant per a les eleccions municipals que ara vénen, com per al futur, ja ve de molts mesos enrere. De fet, el president d'Esquerra, Miquel Estruch, i ideòleg d'aquesta proposta, ja va anunciar quan va presentar la seva candidatura a president local, que apostaria fort en obrir el partit a la gent, a la ciutadania, i és això en el que ha estat treballant des de que va començar el seu mandat. Accent ha respost a l'oferiment d'Esquerra d'obrir el partit cap al conjunt de la societat civil de Badalona, en una nova manera de fer política que suposarà un relleu clar en els procediments i en les persones, i un exemple a seguir que es pretén que sigui seguit per tothom.

Gavà

Esquerra-Gavà planteja que l’Ajuntament reclami a l’Estat frenar els augments de les tarifes elèctriques

El grup municipal d’Esquerra a Gavà portarà al ple municipal d’aquest mes la proposta elaborada per la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya que reclama del govern estatal evitar l’actual tendència de les tarifes elèctriques de consum domèstic a pujar, i a més a fer-ho per sobre de l’IPC, per tots els problemes socials que comporta a moltes famílies, especialment les d’economia més modesta. El portaveu adjunt municipal d’Esquerra Gavà, Andreu Pérez, ha manifestat que “de fa un temps veiem com el rebut de l’electricitat està pujant de forma preocupant, cosa que suposa una càrrega inassumible per a moltes famílies de la ciutat, si tenim en compte que l’energia elèctrica és un servei bàsic, especialment per als consumidors i les consumidores d’ús domèstic. Pérez critica que “les pujades generades en les factures sobrepassen molt per sobre de l’IPC; dada que es pren com a referència per a l’augment de salaris. Caldria contenir les tarifes socials i d’Últim Recurs, al voltant dels índexs de l’IPC, mai per sobre”.

Joan Ridao
País Valencià

Esquerra s'oposa a prorrogar l'estat d'alarma

El portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, va manifestar ahir l'oposició d'Esquerra a la pròrroga de l'estat d'alarma que el govern espanyol va aprovar a la celebració d'un Consell de Ministres extraordinari ahir a la vesprada. En una intervenció en la Comissió de Foment del Congrés, Ridao ha explicat que Esquerra no considera justificada aquesta mesura "perquè els controladors han anunciat que no recorreran a una vaga properament, pel que sembla que no es paralitzarà el servei públic essencial durant les festes de Nadal". A més, ha indicat que la mesura "és dubtosament constitucional" i ha acusat el Govern de fer una "fugida endavant". Per últim, va advertir a l'executiu que "sembla que vulga mantenir artificialment aquest conflicte" per "emmascarar la seva incapacitat per resoldre el problema de fons i desviar l'atenció d'altres problemes més urgents, com la crisi econòmica".

Joan Tardà
País Valencià

Esquerra aconsegueix ampliar dels 8 als 12 anys l'edat perquè els pares s'acullin a reducció de jornada

El diputat d'Esquerra, Joan Tardà, ha aconseguit l'aprovació d'una Proposició no de llei que insta l'estat a ampliar dels 8 als 12 anys l'edat –dels menors– perquè els pares es puguen acollir a una reducció de jornada, tal com ja passa amb els funcionaris. Tardà ha explicat que "és un pas important perquè els pares i mares puguen estar amb els fills i que puguen acompanyar-los en la seva formació". Segons Tardà, "això suposa una millora en l'eficiència productiva perquè està demostrat que els treballadors que aconsegueixen conciliar tenen un plus d'excel·lència" i ha insistit en la importància d'aquest fet per tal "d'ajudar a conciliar la vida laboral i la familiar". La proposta aprovada preveu la redacció d'un informe per veure les implicacions d'aquest canvi legislatiu, un informe que es remetrà al Pacte de Toledo en un període no superior als 6 mesos. Tardà ha recordat que actualment, "quan un fill surt d'escola i no el poden atendre els seus pares només queden tres opcions: o es contracte una mainadera, o es reclama l'ajuda familiar o es deixa el nen sol", raó per la qual s'ha felicitat per aquest avenç.