Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Lladó i Urizar
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra Republicana manifesta la seva voluntat de conformar un Bildu a la mallorquina amb el PSM i l’EI

Esquerra Republicana ha comparegut davant els mitjans de comunicació amb Pello Urizar, per expressar el seu suport a Bildu, com a referent polític nacional i progressista d’Euskal Herria després dels darrers comicis municipals. Joan Lladó, president d’Esquerra a les Illes Balears i Pello Urizar, president d’Eusko Alkartasuna i portaveu de Bildu, han fet la compareixença, explicant per part de Lladó que “Bildu és el model a exportar a Mallorca per tal de bastir la política d’aliances entre els diferents actors polítics de l’esquerra nacional si volem tenir cap possibilitat de tenir una veu a Madrid que prioritzi les illes i en reclami la seva sobirania plena”; Pello Urizar, per la seva banda, ha manifestat que “Bildu és el referent de l’esquerra nacional a Euskal Herria per tal de fer possible el canvi polític en termes nacionals i en termes socials, tenint en compte que la pedra angular del procés és garantir el dret a decidir el futur del nostre Poble.” Urizar ha expressat el seu suport a la idea llançada per Lladó que “la unitat dels sobiranistes i independentistes és indispensable per generar la il•lusió per un canvi polític que prioritzi el país.

Bat a Bat juliol 2011
El Papiol

Esquerra, amb sentit comú.

En el passat ple de 29 de juny, esquerra va manifestar la seva intenció de votar en contra del nou cartipàs municipal i de les retribucions econòmiques i dedicacions que va plantejar l'equip de Junts pel Papiol. La nostra ferma posició, juntament amb la dels altres partits de l'oposició, va forçar l'alcalde a retirar aquests dos punts del ple.   La societat actual exigeix que els seus representants públics donin exemple. Esquerra ja va proposar en campanya electoral la rebaixa de la despesa d'òrgans de govern de l'Ajuntament, i fins i tot la vam xifrar en un màxim de 120.000 euros anuals per a la totalitat de regidors i grups polítics (la consignació actual és de 145.000 euros).   Doncs bé, la primera proposta que es planteja des de l'alcaldia és la pujada del sou de l'alcalde a 48.000 euros, la del primer tinent d'alcalde a 36.000 euros, i l'augment d’una a dues persones amb dedicació exclusiva. És a dir, 84.000 euros per a dos càrrecs electes (seguretat social a banda).

Logotip del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter
Torroella de Montgrí

El desenvolupament del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter en perill de caure en l’oblit

El municipi de Torroella de Montgrí – l’Estartit compte amb uns paisatges i uns entorns naturals privilegiats, que fa poc més d’un any van ser declarats Parc Natural pel Parlament de Catalunya a través de la Llei 15/2010. Aquesta llei no només ha de servir per protegir uns espais naturals d’alt valor, sinó també per a dur a terme accions i mesures per fomentar l’important activitat agrària. A més, el Parc Natural ha d'esdevenir una eina de promoció turística de primer ordre. Però el Govern de la Generalitat encara no ha iniciat cap pas significatiu per desenvolupar aquesta llei; després que es constituís el Govern de Catalunya fa ja més de mig any encara es pot llegir al web del Parc Natural una desil•lusionadora nota que diu: a causa de la reestructuració del Govern de la Generalitat de Catalunya, alguns apartats d'aquest web estan pendents d'actualització. És molt important per Torroella de Montgrí i l’Estartit que el Parc Natural no caigui en l’oblit.

Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

Els Plens Ordinaris de Castell-Platja d'Aro: regularitzats finalment!

Comencem la legislatura a nivell municipal tenint coneixement, el qual us fem avinent, de la regularitat amb la periodicitat dels Plens Municipals en caràcter Ordinari. Aquests es celebraran el segon Dimecres de cada mes, tret de certs mesos on coincideixen vacances com són bàsicament Agost i Desembre. Per endinsar-nos en els continguts reals dels Plens i del seguiment de la rabiosa actualitat, només heu de clikar el link de la nostra regidora Estel Rodríguez(el trobareu al marge dret del nostre Web). Podeu fer les aportacions que volgueu, i més quan us comencem a oferir un ventall de canals de comunicació a punt de sortir. 

Sant Esteve Sesrovires

El Servei Català de la Salut està tancant els serveis d’urgències de primària a pràcticament tota la comarca.

Des del Servei Català de la Salut s’ha decidit que durant l’estiu, i de forma temporal, determinats consultoris locals del Baix Llobregat Nord tancaran o reduiran l’horari. Alhora es produirà un procés d’ordenació de l’atenció primària per tal d’adaptar l’oferta a les necessitats territorials, i és aquest procés el que ens afecta a tots els sesrovirencs. En paraules del propi Servei Català de la Salut: “... el Departament de Salut ha iniciat una ordenació de l’atenció urgent que s’ofereix des dels centres d’atenció primària. Els canvis afecten als dispositius que tenen marges de millora en termes d’eficàcia i eficiència, i als serveis que menys s’utilitzen per part dels ciutadans; alhora es proposen alternatives d’atenció properes i de qualitat. A banda, i com es fa en diversos punts Catalunya cada any en període estival, els serveis d’atenció primària i els seus horaris s’ajustaran temporalment a la reducció de visites que es produeix durant els mesos d’estiu.

Catalunya Central

Eleccions Municipals a la regional

Esquerra-AM a la Catalunya Central ha obtingut un bons resultats. Passant de 298 electes l'any 2007 als 301 d'enguany. Per comarques, l'Anoia i Osona obtenen els mateixos electes que el 2007, 69 i 111 respectivament, el Bages i el Berguedà perden 4 i 2 regidors en comparació a l'anterior legislatura i el Solsonès passa de 16 a 19 electes en les municipals de 22M. Esquerra aconsegueix 34 alcaldies i 301 electes municipals.

Federació de Girona

Esquerra reclama el desmantellament de la línia elèctrica de 200 kv de Vic a Juià

La diputada d’Esquerra Republicana de Catalunya, Carme Capdevila presentarà al Parlament una proposta de resolució perquè el Parlament de Catalunya insti al Govern de la Generalitat a exigir a Red Eléctrica Española (REE) el desmantellament immediat de la línia de 220 kv de Vic a Juià, tal i com està previst en el projecte que es va aprovar per a aquesta infraestructura. El projecte d’execució de les línies elèctriques de 400 kv Sentmenat-Bescanó i Vic-Bescanó, aprovat el 2007 preveu la compactació d’un tram de 17,5 km de la línia de doble circuit de 100 kv de Vic amb la de 400 kv i alhora el desmantellament de la línia de 200 kv fins a la subestació elèctrica de Juià. Tot i així, el delegat de Red Eléctrica a Catalunya ha declarat que no preveuen començar a desmantellar la línia de Vic-Juià fins que no s’enllesteixi tota la interconnexió amb França, prevista inicialment per al 2014. No es pot entendre aquesta demora en el desmantellament de línies quan la línia de 400 kv i la subestació de Bescanó ja estan en condicions de prestar el mateix servei que la línia de 200 kv.

Joan Ridao
País Valencià

Ridao a ZP: 'En els mítings es disfressen d’esquerra i l'endemà fan la política dels bancs'

El Portaveu d’Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha preguntat al president del govern espanyol si pensa acabar amb els 'sous indecents' contra els quals fins a tres ministres del seu Govern han carregat aquests últims dies. Ridao ha preguntat si 'els farà cas o si es tracta d'un nou intent d’eixugar el llegat d'aquest Govern, que no només és un llegat d'atur, sinó també de prostració davant d'uns mercats financers insaciables'. Un fet que, segons el portaveu d’Esquerra, 's'acaba de veure aquestes darreres hores, perquè tot i que el seu Govern es gasta 40.000 milions d'euros en pagar puntualment el deute exterior, els atacs especulatius no cessen, i ens tracten com a una autèntica calavera financera més'. Ridao ha plantejat que si 'es tracta d'un simple ham electoral que vostès llancen aquests últims dies parapetats darrere del cartell electoral del senyor Rubalcaba, en plens fastos preelectorals del seu partit, perquè qui més i qui menys aprecia un autèntic trastorn de la personalitat i un desdoblament en el seu partit.

Breda

ERC-Breda demana retransmetre els plens municipals per ràdio

El grup municipal d’ERC-Breda ha presentat una moció per al proper ple amb l’objectiu de retransmetre els plens municipals per Ràdio Breda. Els republicans justifiquen la proposta per la necessitat de garantir “la màxima transparència informativa i facilitar l’accés dels vilatans a les decisions adoptades. A més, recorden que la majoria de grups polítics s’hi van comprometre durant la passada campanya electoral. Per això, ERC-Breda demana retransmetre els plens municipals en directe per Ràdio Breda, i informar de la celebració d’aquests per la mateixa emissora. A més, fan incís en el fet que l’ajuntament encara no ha convocat un concurs públic per a l’adjudicació de l’emissora, i demanen convocar-lo en el menor lapse de temps possible. Amb aquesta proposta, ERC-Breda vol fer incís en la “necessitat de ser transparents de cara al poble, i donar la màxima informació als vilatans dels assumptes que ens afecten a tots”.  

Sant Vicenç de Castellet

El primer ple de la legislatura: extraordinari, per aprovar el cartipàs municipal

En el primer ple municipal de la legislatura (06/07/11), de caràcter extraordinari, es van aprovar el cartipàs municipal, el règim de sessions ordinàries del ple, la creació i composició de les comissions informatives i de la comissió especial de comptes, el règim d’indemnitzacions i dedicacions dels regidors i el nomenament de representants a ens i òrgans col·legiats. ERC va votar a favor de tots els punts, excepte el del règim d’indemnitzacions, ja que considera que no hi ha partida pressupostària el 2011 per pagar les dedicacions exclusives (27.000 euros anuals per a l’alcalde, Joan Torres, per una dedicació parcial, i 27.000 euros per a la primera tinent d’alcalde, Glòria Torner, per una dedicació exclusiva) i s’haurà de fer modificació de crèdit. ERC es pregunta, d’on sortiran aquests diners? D’altra banda, Esquerra també va fer notar que l’alcalde s’ha atribuït més poders, buidant de contingut les atribucions de les juntes de Govern, de manera que podrà aprovar més qüestions directament i simplement per decret d’alcaldia.

Vallès Oriental

Participar no és escoltar!

La setmana passada vam celebrar el ple extraordinari d'aprovació del cartipàs de l'ajuntament pels propers 4 anys, on, entre d'altres, es van validar les noves comissions informatives, que passen de 6 a 4 ( tot i que es manté el número de personal tècnic i directiu), així com els representants en organismes, entitats públiques, societats municipals, i consells municipals. I per aquest motiu, en aquest ple vaig voler reivindicar un cop més la participació real en aquests dos espais. En el cas de les comissions informatives, perquè son els espais naturals de debat i participació dels Grups Municipals en la política de la ciutat, tant dels que governen com els que estem a l’oposició, i per això vaig demanar a l’equip de govern que les Comissions Informatives siguin, en aquesta nova legislatura, els veritables fòrums de presentació dels projectes i actuacions que es volen dur a terme, i no pas classes d’història en les que se'ns explica, en diferit, allò que ja ha passat o ja està fet.

Granollers

Participar no és escoltar!

La setmana passada vam celebrar el ple extraordinari d'aprovació del cartipàs de l'ajuntament pels propers 4 anys, on, entre d'altres, es van validar les noves comissions informatives, que passen de 6 a 4 ( tot i que es manté el número de personal tècnic i directiu), així com els representants en organismes, entitats públiques, societats municipals, i consells municipals. I per aquest motiu, en aquest ple vaig voler reivindicar un cop més la participació real en aquests dos espais. En el cas de les comissions informatives, perquè son els espais naturals de debat i participació dels Grups Municipals en la política de la ciutat, tant dels que governen com els que estem a l’oposició, i per això vaig demanar a l’equip de govern que les Comissions Informatives siguin, en aquesta nova legislatura, els veritables fòrums de presentació dels projectes i actuacions que es volen dur a terme, i no pas classes d’història en les que se'ns explica, en diferit, allò que ja ha passat o ja està fet.

Joan Ridao
País Valencià

Esquerra s’oposa al sostre de despesa del govern espanyol perquè 'és tributari d’una política que no compartim'

El portaveu d’Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha defensat que Esquerra no done suport al sostre de despesa perquè 'és tributari d’una política econòmica que no compartim, supeditada al dictat de l’economia especulativa i que aprofundeix en els efectes més perjudicials de la crisis' sobretot 'per part d’un govern que té com a prioritat absoluta la reducció del dèficit'. El secretari general de la formació també ha valorat que 'els sostre de despesa vulnera el principi d’autonomia financera de les comunitats autònomes perquè homogeneïtza l’objectiu de dèficit, ignorant l’existència d’un històric d’assumpció de competències'. Ridao també ha explicat que 'no és un exercici aïllat per part de l’executiu, és l’expressió xifrada i contable de la seva política econòmica, i augura un escenari pressupostari amb el que no estem d’acord'. 'La crisis del deute que ens ha mantingut en la incertesa durant les darreres 24 hores, lluny de fer-nos canviar la nostra opinió ens reafirma', ha afirmat Ridao perquè 'demostra la postració de l’economia espanyola davant dels mercats financers, on es tracta a l’estat com un més dels cadàvers financers de l’eurozona, tot i l’esforç de 40.

Moció Begues
Begues

EL GOVERN MENYS DESITJAT DE TOTS ELS POSSIBLES

Amb tan sols un mes de diferència hem passat de l’Ajuntament de la incertesa (amb 3 regidors de ICV a govern i 10 a l’oposició) a l’Ajuntament de la conveniència, en que els tres partits de dretes de Begues (CiU-PP-TxB) s’han posat d’acord per presentar una moció de censura i formar un nou govern. Aquesta és una molt mala notícia, si més no pels que ens sentim republicans, independentistes i d’esquerres. En els propers temps tindrem ocasió de veure com les polítiques avançades que s’han dut a terme ens aquests darrers quatre anys ara es comencen a desconstruir. Els resultats de les eleccions municipals a Begues sens dubte han beneficiat a la dreta i per això tenen tota la legitimitat per governar segons la força que els hi han atribuït els ciutadans. Però algú ens haurà d’explicar com és capaç de pactar amb un PP que, al marge del respecte per les persones, practica la demagògia com a eina política i és l’instigador de l’anticatalanisme i perseguidor de la nació, la cultura i la llengua catalanes arreu dels Països Catalans.

Gavà

ERC-Els Verds-Independents per Gavà proposen la creació del Consell Econòmic i Social per sumar esforços locals davant la crisi

El grup municipal d'ERC-Els Verds i Independents per Gavà ha presentat com a primera iniciativa de la nova legislatura la proposta de creació del Consell Econòmic i Social de Gavà (CES) com a ens permanent i participatiu dels agents socials i econòmics de la ciutat, que faci propostes estratègiques consensuades en favor de la promoció econòmica i social de la ciutat davant la crisi. El portaveu municipal d'ERC-EV-IXG Andreu Pérez i Lorite ha afirmat que "tal i com venint reclamant des de fa anys, Gavà s'ha de poder dotar d'un organisme específic, on sindicats, organitzacions empresarials i agràries, puguin participar en el disseny de les línies estratègiques que hagi d'adoptar el ple municipal, en favor de la millora de la qualitat de vida de la nostra ciutadania i la competitivitat del nostre teixit econòmic". Per a Andreu Pérez, aquest CES hauria de tenir, entre d'altres funcions "elaborar una proposta de Pla estratègic de Gavà en matèria econòmica; estudiar i dictaminar sobre els projectes municipals de l'àmbit econòmic i social; marcar prioritats quan s'elaborin els pressupostos generals de l'Ajuntament; i, en general, poder fer propostes concretes al ple municipal en favor de la promoció econòmica i social de la ciutat".