Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Presentació candidatura
Sant Joan de les Abadesses

Esquerra de Sant Joan de les Abadesses presenta públicament la llista electoral pels propers comicis municipals del 22 de maig

El proper dissabte dia 16 d’abril, a les sis de la tarda, a la plaça de l’Abadia tindrà lloc la presentació pública de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Joan de les Abadesses. L’acte anirà presidit per l’alcaldable d’Esquerra Sergi Albrich, el qual presentarà les 20 persones que formaran part de la candidatura. Les 10 primeres, conjuntament amb el candidat, són les que concorreran els comicis com a candidats i les 10 restants formaran part de la llista de suport a la candidatura. L’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses està format per 11 regidors i regidores, però les llistes electorals estan obligades a tenir com a mínim un suplent. Esquerra de Sant Joan amplia fins a 10 els suplents com a mostra de suport al candidat i a la pròpia candidatura. Durant l’acte intervindran les diferents persones que formaran part de la renovada candidatura que lidera Sergi Albrich sota l’eslògan Sentit de Poble. La candidatura estarà formada per homes i dones, de diferents edats i col•lectius, implicades en el teixit associatiu, social, empresarial i cultural de Sant Joan, amb perfils independents i de diferents sensibilitats.

ERC Figueres, campanya 2011
Figueres

ERC farà una campanya electoral austera i lliure d’hipoteques, i crida a un pacte a la resta de partits perquè facin el mateix.

ERC ha decidit que l'austeritat i un pressupost modest siguin els trets principals de la seva campanya electoral per a les properes eleccions municipals, perquè considera que l'actual situació de crisi econòmica ho exigeix. “Seria un insult a la ciutadania fer una campanya ostentosa i que comportés una despesa desproporcionada”, va declarar Francesc Canet. Aquesta afirmació la va fer en una reunió de tota la candidatura d’ERC que se celebrà el divendres passat a la nit. Un altre punt destacat serà la transparència i, sobretot, el fet d'estar lliure de qualsevol hipoteca de cap mena de grup de pressió. Per això els primers candidats de la llista d'ERC avalaran personalment un crèdit per fer front a les despeses de la campanya electoral. Com ja van fer en campanyes anteriors, ERC no acceptarà cap donació privada ni que sigui sota acord de confidencialitat, ja que considera que les fonts de finançament han de ser absolutament transparents. Així mateix, ERC fa una crida a la resta de partits perquè es comprometin també a una transparència total de les seves fonts de finançament i a fer un esforç d'austeritat similar.

L'empresa ja hi està treballant.
Corbera de Llobregat

COMENCEN LES OBRES DE RESTAURACIÓ DE LA CREU NOVA

Avui han començat les obres de restauració de la Creu de terme coneguda com a Creu Nova, catalogada com a Bé Cultural d'Interès Nacional. Les obres consistiran bàsicament a reconstruir la creu estricta situada al capdamunt del peu per part d'una empresa especialitzada. L'element es troba força deteriorat i volia d'una intervenció urgent. També se n'arranjarà els murets del recinte. L'alcalde, Pep Canals, destaca: "feia  molts anys que l'Associació d'Amics de la Creu Nova maldava per recuperar aquest element com a eix essencial de la seva creació. Finalment, estic molt satisfet que hem pogut dur a terme una fita tant important. és una llàstima que haguem hagut d'esperar que Esquerra estigui al govern municipal perquè hi hagi sensibilitat pel nostre patrimoni. Aquest és un compromís que vam prendre fa quatre anys, que hem acomplert, i que continuem refermant de cara als propers quatre anys." Es tracta d'un projecte cofinançat per una subvenció demanada per l'Ajuntament a la Generalitat concedida l'any passat quan Esquerra gestionava el Departament de Cultura.

Camí Vora Horta
Simat de la Valldigna

Esquerra Republicana de Simat edita un nou butlletí

La Secció Local ha editat el butlletí núm. 6. Amb aquest butlletí hem volgut explicar algunes actuacions realitzades per dues regidories que gestiona Esquerra Republicana. Som conscients que ens deixem altres actuacions que no hem explicat per escrit, però que en la xarrada informativa vam explicar directament a les persones que s'aplegaren a la Casa de la Cultura. Si vols llegir-lo,  el trobaràs a l'apartat del Butlletí, a la part esquerra de la pantalla.

Flyer presentació Junts per Sant Quirze
Sant Quirze del Vallès

13 d'abril: Presentació de Junts

Com bé sabeu de la implicació d'Esquerra dins del projecte de Junts per Sant Quirze, ens plau convidar-vos a l'acte de presentació de Junts per Sant Quirze que donarà a conèixer el projecte polític pel poble: Dia: dimecres 13 d'abril de 2011 Hora: a les 8 del vespre. Lloc: La Patronal (sala nova). Ens agradaria molt comptar amb tots i totes vosaltres!! Tots fem Junts per Sant Quirze!!

Sant Just Desvern

L'esport santjustenc té vitalitat

Divendres passat, 8 d'abril, assistia a la II Nit de l'esport, un acte de reconeixement i homenatge a les persones que estan vinculades a les entitats esportives del poble, ja sigui com a practicants o com a directius, delegats o entrenadors. La nit va servir per constatar el que es pot comprovar qualsevol cap de setmana passejant-se pel camp de futbol o assistint al complex esportiu de La Bonaigua: que l'esport santjustenc té vitalitat, que l'esport santjustenc va per llarg, té cantera. La passió i el compromís es desprenia des de les taules i des de l'escenari, en el moment de la recollida d'aquests reconeixements, atorgats i decidits pels mateixos clubs esportius. Un exemple. Particularment també va servir per copsar les necessitats que tenen, per exemple, els equips del club de voleibol o d'hoquei, els de futbol o els de bàsquet. I la majoria coincidien: és necessària una millor gestió de l'espai disponible ja que s'està arribant a un punt de saturació de les instal•lacions.

Presentació Candidatura Municipals 2011
La Seu d'Urgell

ERC la Seu presenta la seva candidatura per a les eleccions municipals.

ERC la Seu ha presentat aquesta tarda la llista amb què concorrerà a les properes eleccions municipals. Caminal ha manifestat “hem volgut crear una llista renovada, i alhora amb experiència, i em sento orgullós de poder encapçalar aquest equip”. Caminal ha descrit la llista republicana com a conformada per “gent normal, treballadora, preocupats pel seu dia a dia i amb problemes corrents com qualsevol ciutadà/na”. Entre les prioritats de l’equip de Caminal per al proper mandat, s’ha volgut destacar quatre punts principals: totes aquelles polítiques vinculades especialment amb l'atenció a les persones, el desenvolupament social i mediambiental sostenible del municipi, la promoció econòmica i la optimització de recursos municipals. La llista continua amb Núria Turet, Eduard Tarrés, Antoni Rabasa, Xavier Munt, Rosa Castellví, David Salvadó, Montserrat Brescó , Josep Canelles i Aurora Cadena. Tanquen la llista Miquel Colom, Teresa Casassas i Jordi Ausàs. Pel que fa als suplents ERC la Seu presenta a Jaume Bertran, Judit París, Jordi Majoral, Rafel Llobet i Josep Celery.

Glòria, Ullés, Viladecavalls, Eleccions municipals, 2011
Viladecavalls

Esquerra proposa un debat amb tots els candidats a l'alcaldia de Viladecavalls

El passat 8 d'abril, Esquerra Viladecavalls va fer arribar una carta als diversos candidats a l'alcaldia de Viladecavalls. A la carta  es proposa un debat públic per tal de debatre les propostes de les diverses forces polítiques per als propers anys. Des d'Esquerra creiem que aquest acte es tradueix amb un acte de transparència, sinceritat, i de propostes de futur per a Viladecavalls.

Collbató

Acte de presentació de la candidatura

El proper dissabte 16 d'abril a les 18:00 presentarem la candidatura d'Esquerra Collbató. Intervindran: Ramon Milan, president d'Esquerra Collbató Anna Simó, diputada i portaveu del grup parlamentari d'ERC Miquel Solà, candidat a l'alcaldia Al final de l'acte oferirem cava i coca per tots els assistents.

JERC
Salt

Les JERC a Salt es reorganitzen i es Comprometen amb el candidat

Fa gairebé 3 anys i mig va formar-se un grup de joves saltencs amb inquietuts polítiques que volien fer arribar la seva veu tant a nivell nacional com a nivell local, així va aparèixer les Joventuts d’Esquerra Republicana de Salt, un grup que ha participarà en les pròximes llistes del partit ERC a les eleccions municipals de Salt. Aquests 4 components que participen a les llistes son: 1. Joel Molina Gallegos: Portaveu 2. Sergi Quiñones: Secretari d'Organització 3. Ariana Guerrero Guerrero: Secretaria Financera 4. . Elisabet Sunyer Rodà. Tots quatre van estudiar batxillerat al IES Salvador Espriu, i posteriorment van anar a estudiar a la Universitat de Girona. En aquest moment les JERC Salt juntament amb ERC volen fer arribar la veu dels joves a l'Ajuntament. Compromesos amb Salt! Salut i Independència!

Sandro Rossell, Esquerra, Salt, Joan Boada, Futbol3
Salt

El Barça tria Salt per un projecte esportiu pioner basat en el diàleg

TAPI CARRERAS - Diari de Girona - 7 d'abril de 2011 El FC Barcelona, a través de la seva fundació, impulsarà a Salt el projecte pioner "Futbol3" per fomentar el diàleg i la reeducació a través del futbol. La iniciativa, que també es portarà a terme en dues altres poblacions catalanes, Vic i Manlleu, tindrà com a principals beneficiaris infants i joves. El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, va presentar ahir al migdia el projecte en un acte al Camp Nou acompanyat de l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda. El projecte, pioner a Catalunya i a l'Estat, és una iniciativa d'èxit que ja s'ha portat a terme en altres experiències a Colòmbia i Alemanya amb molt bons resultats. L'objectiu és posar en pràctica un mètode innovador per reeducar a través de l'esport. Durant dos mesos, es treballaran, amb grups de joves de Salt, qüestions com la convivència, la discriminació o el gènere a través de l'esport. Els beneficiaris del projecte seran grups de nens i joves d'entre 10 i 16 anys.

Josep Soler, Esquerra Salt, eleccions, municipals, Salt
Salt

Discurs de Josep Soler i Aguilar en l'acte de presentació del candidat

Tenim problemes Salt, diuen, te molts problemes. Jo crec que com molts dels nostres pobles i ciutats. Com el nostre país en el seu conjunt. La greu situació econòmica generalitzada, també diuen, n’és l’origen. I no es que jo ara ho hagi de posar en dubte. Efectivament la crisi econòmica ens està condicionant a tots: ciutadans i administracions. Però aquesta situació no ha esdevingut de manera espontània: ha estat la collita de molts anys d’excessos, d’una certa sensació de que el creixement no s’acabaria mai, que el país podia donar feina a una població il•limitada, que es podrien satisfer totes les demandes de la ciutadania. Malauradament estem comprovant que això no es possible. Josep Soler Candidat d'ERC a SAlt Perquè vaig dir que si ? Quan en Joan Boada i la secció local em varen proposar encapçalar la llista d’ERC al nostre poble em va venir al cap el Quixot lluitant contra els molins: una feina desmesurada, inabastable. Potser que ho faci un altre, vaig pensar.

10A Les Corts
Les Corts - Casal Josep Sunyol

Les Corts diu SÍ al 10A

El diumenge va ser un dia que molts recordarem com la primera pedra que va possibilitar un canvi en la mentalitat de tothom (i si no que li diguin  a la Sra Fernández Bozal). Sense recursos institucionals però amb molta il·lusió i voluntariat s'ha fet realitat allò que molts pensaven que no seria possible i...desitjaven que no ho fos. Gràcies Sr Hereu per posar-nos les coses tan difícils. No sap l'energia que ens va donar. Cal felicitar-nos tots i, en especial, a tota la munió de voluntaris i voluntàries que des de ja fa molt de temps han estat treballant des de la primera consulta d'Arenys de Mar fins a la ciutat de Barcelona. I en aquest moment històric el nostre casal no podia faltar. Gràcies a tots i totes.... ara comença el futur i tenim molta pressa.

Barraques de Blanes
Blanes

Junts per Blanes (ERC + Rcat + JERC) es posiciona en contra del trasllat de les Barrakes de Blanes.

Desprès de la notícia apareguda als mitjans de comunicació el passat divendres en que s’anunciava que l’Ajuntament de Blanes modificaria el de lloc de celebració del Festival Sa Costa Barrakes de Blanes, des de Junts per Blanes (Esquerra + Reagrupament + JERC) volem fer les següents manifestacions: 1. No es poden prendre decisions sense tenir en compte totes les parts afectades. On és la participació Ciutadana? El jovent no son ciutadans? No es pot decidir sobre un tema sense arribar a un acord amb els afectats. I no es pot vestir a un sant per despullar a un altre. 2. La convivència nocturna no passa per carregar-se la Festa Major d’un poble. La convivència nocturna s’ha de basar en la tolerància i el civisme per part de totes les parts implicades. 3. No es pot prendre una decisió d’aquestes característiques unes setmanes abans de les eleccions municipals hipotecant així la voluntat del proper govern municipal. 4. No es pot plantejar un canvi d’ubicació a les afores, sense tenir en compte que a Blanes els dies de Festa Major no es pot agafar cap vehicle, i que per tant seria impossible arribar al Festival Sa Costa Barrakes, portant així al fracàs d’aquesta iniciativa juvenil.

Cardedeu

Sumem accés a les noves tecnologies i al programari lliure

A Esquerra Cardedeu estem convençuts que un bon desenvolupant de la xarxa pública i residencial que garanteixi els serveis avançats i de qualitat és fonamental per adaptar les necessitats de la vila als nous temps i a les noves formes de comunicació i treball. Per això proposem: • Ampliar les zones Wi-fi públiques per accés a la xarxa, tant a les dependències municipals com als espais públics com places i parcs.   • Reforçar i ampliar els cursos de formació municipals per a l‟ús i l'accés a les noves tecnologies (La Mongia i Biblioteca Marc de Vilalba) i programari lliure, així com ampliar la seva difusió.   • Plantejar una difusió específica per a col·lectius per tal d‟evitar la fractura digital, sobretot en aquells col·lectius, com ara persones adultes i gent gran.   • Continuar amb l'extensió de la xarxa per cable, per propiciar o bé la incorporació en el projecte nacional de Xarxa Oberta o si no és possible la instal·lació d'operadors per oferir serveis avançats i de qualitat a les llars i empreses.