Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Josep Huguet
Barcelonès Nord

Badalona impulsarà el seu turisme a través dels ibers, els romans...

Badalona impulsarà el seu turisme a través dels Ibers, els Romans, els pirates i corsaris, i posarà en valor l'imaginari vinculat a l'esport, la indústria o les festes i tradicions. Així va quedar formalitzat divendres pel conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, que va signar amb el consistori de Badalona un protocol de col·laboració per a la promoció dels seus recursos turístics intangibles. Amb aquesta signatura, el Departament assenta les bases de col·laboració amb el món local de la ciutat per impulsar accions vinculades als recursos identificats en aquesta zona pel Pla i el Catàleg de Recursos Intangibles de Catalunya. Amb el protocol signat a Badalona ja són 110 els municipis que han subscrit acords de col·laboració per a la promoció dels respectius recursos intangibles arreu de Catalunya. El Pla i el Catàleg de Recursos Turístics Intangibles situen al municipi de Badalona diversos recursos intangibles considerats i vinculats a la marca, La Catalunya dels ibers, grecs, romans i visigots, La Catalunya dels monarques: l'esplendor medieval, La Catalunya Rebel i La Catalunya de la creativitat i de les llibertats.

Jordi Casals
Torelló

ERC no dóna suport a l'IBI, l'impost de vehicles i les taxes de l'aigua i de les deixalles

En el darrer Ple, l'equip de govern va aprovar les ordenances municipals, on s'estableixen els impostos i taxes de Torelló. Jordi Casals, portaveu d'ERC-AM, en una exposició inicial, va explicar que s'havia de ser conscient que en aquest Ple, dels més importants, és d'on surten els recursos propis de l'ajuntament per fer les seves polítiques públiques, però que alhora "s'havia de ser també conscient de les dificultats que passen les economies domèstiques, en el context de crisi que es viu". Per Casals, aquesta situació feia que l'elaboració de les ordenances fossin complexes per l'equip de govern i per això, des de l'inici del mandat, ERC "ha estès sempre la mà a l'equip de govern per col.laborar", però mai s'ha fet el pas de fer un treball intensiu, amb el temps necessari i amb la voluntat d'entesa, ja que quan s'han fet propostes, des de l'equip de govern s'han rebutjat. Els republicans van votar en contra de la taxa de l'aigua, per no intensificar més el treball en els trams, tenint en compte les unitats familiars més grans i el consum.

Lluís Sabatés, d'ERC
Torelló

ERC s'oposa, de nou, al sistema de subvenció a les AMPA

Lluís Sabatés, regidor d'ERC va tornar a fer palès l'oposició a un sistema de subvencions a les AMPA que va introduir Flora Vilalta fa uns mesos, on suposava un sobre esforç, difícilment exigible als membres de les AMPA, i un finançament sols fins a un 50% del cost total, que suposa que les AMPA s'espavilin per aconseguir finançament extern o que el 50% restant l'hagin d'assumir els propis pares. Els regidors republicans, a més, van gesticular que no amb el cap quan Flora Vilalta va afirmar que aquesta proposta estava consensuada amb les AMPA, tal com ja va dir quan va introduir el nou sistema de subvenció, i que no va ser així. ERC es va quedar sola oposant-se a la mesura de Vilalta (PSC).

bassas, franch, sociovergencia
Torelló

PSC i CiU tomben una moció que demanava que Torelló es declarés moralment exclòs de la Constitució

La sociovergència de Torelló, va unir esforços perquè no s'aprovés una moció en clau sobiranista, en aquest cas una moció de ICV-CdG que demanava que Torelló es declarés moralment exclòs de la Constitució Espanyola. La moció va tenir el suport de l'única regidora ecosocialista i d'ERC, que va recordar la moció va presentar una moció sobre el dret a decidir com a resposta a la sentència del TC. En aquell cas, els independentistes i CiU van transaccionar la moció. En el cas de la moció presentada per ICV, Casals va dir que el TC, un pilar de l'estat de dret i democràtic espanyol havia exclòs a Catalunya, no donant cabuda a la Catalunya nació a la constitució espanyola. Aquest cop, però, CiU va opinar que no era un tema a tractar al Ple i el PSC va votar no sense cap tipus d'argumentació que expliqués el seu vot. De nou un trist paper de la sociovergència torellonenca.

Jordi Casals
Torelló

Jordi Casals: "Que Osona Impuls no es converteixi amb una repartidora"

En el darrer Ple de Torelló, es va aprovar l'adhesió al nou ens que ha d'articular la promoció econòmica a nivell comarcal, a partir de l'associació dels Pactes Territorials de la comarca i el Consell Comarcal. El portaveu republicà, Jordi Casals, va recordar que aquesta iniciativa no prové genuïnament d'Osona, sinó que venia d'una demanda d'institucions superiors, sobretot de la Diputació de reformar el treball en promoció econòmica al territori, passant dels pactes territorials al treball comarcal. Casals va afirmar que "Esquerra aposta pel treball en xarxa a nivell comarcal i des de la lleialtat institucional", però va demanar a l'equip de govern, que el representant de Torelló a Osona Impuls, vetllés perquè aquesta nova societat no sigui sols una "repartidora de recursos econòmics i que per amiguisme polític es reparteixin els recursos a la comarca", és per això que el republicà va exigir que "el gerent que es contracti sigui d'un perfil eminentment tècnic, no com en d'altres ens", en referència a la Fundació d'Habitatge i Serveis Socials del Consell Comarcal, on els responsables tècnics són un regidor del PSC i un ex-alcalde de CiU.

Torelló
Torelló

Cues de panses per la regidoria d'Obres i Serveis

Albert Soldevila, regidor d'ERC, va reclamar un manteniment eficient dels voltants del Mercat Municipal. Això no tindria excessiva importància, ja que no és l'únic lloc deixat, però just va ser en aquesta zona on els republicans, en Ple del mes anterior van reclamar que es netegés i se'n fes un manteniment adient.  L'endemà del Ple es va fer una neteja de cara i res més. Actualment, tal com va denunciar Soldevila, torna a estar deixat i ple de porqueria, a més d'haver-hi la runa d'una intervenció de l'ajuntament que es va fer fa setmanes. La resposta del regidor Vivet: "Un oblit, ja ens ho mirarem". Cues de panses!

Vilafranca del Penedès

Catalunya decideix: Referèndum per la independència

Una delegació d’Esquerra-Vilafranca va assistir a l’acte final de la campanya “Catalunya Decidieix” celebrat al Teatre Grec de Barcelona. Durant l’acte s’han fet públiques les sis condicions que Esquerra posarà sobre la taula a l’hora de negociar el pròxim govern de la Generalitat. D’aquestes sis propostes en destaca la primera de totes: convocar un referèndum sobre la independència. A l’acte hi va intervenir el portaveu d’Esquerra a l’ajuntament de Barcelona i els caps de llista de Tarragona, Sergi de los Rios; de Girona, Carme Capdevila; i el de Lleida, Carmel Mòdul. Tots ells van fer una gran defensa de la tasca d’Esquerra durant els últims anys per fer créixer l’independentisme. El President del Parlament, Ernest Benach, i la portaveu independentista al Parlament, Anna Simó, també van intervenir. Ells van ser els encarregats d’anar anunciant les sis condicions per formar el proper govern: reclamar el Concert Econòmic quan s’acabi el model de finançament vigent; crear un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies; garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de la dependència; establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització; i reformar l’estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i fer una administració més eficient i transparent.

Llagostera

Convocatòria del Ple

ORDRE DEL DIA:  ASSUMPTES A TRACTAR I DEBATRE: 1.Ordenances fiscals 2011. 2. Aprovar definitivament la modificació de l'ordenança reguladora de circulació de vehicles i vianants. 3. Aprovar l'addenda al conveni amb Medi ambient i Habitatge per a l'adjudicació d'habitatges al Sector Ganix. 4. Aprovar el Conveni a signar amb l'Empresa Regs de Catalunya, S.A.U. (REGSA) 5. Moció de Llagostera Decideix per declarar Llagostera moralment exclosa de la Constitució. CONTROL I GESTIÓ MUNICIPAL  

Molins de Rei

El Govern aprova una aportació de 200.000euros del PUOSC 2011 per a la federació Obrera

El Govern ha aprovat el Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) corresponent a l’any 2011, que suposarà una inversió per als municipis de 165.263.545 euros. El PUOSC és el programa de cooperació local impulsat pel Departament de Governació i Administracions Públiques amb una dotació econòmica més gran, cosa que el converteix en el principal instrument de suport al món local. Aquest pla incideix directament en la qualitat de vida de la ciutadania, finançant actuacions per cobrir les necessitats dels habitants dels municipis. La majoria d’aquestes obres es concreten en urbanitzacions, pavimentació, conservació de la via pública, abastament d’aigua i equipaments culturals, esportius o docents. Les obres de rehabilitació de la Federació Obrera per a convertir-la en un gran centre Cívic i Cultural compten amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Molins de Rei. Les obres està previst que acabin en el primer semestre de 2011 coincidint amb el 80è aniversari de la proclamació de la II República.

Molins de Rei

Víctor Puntas signa amb Governació la renovació del conveni per desplegar el Pla Local de Civisme

Les ciutats que han signat l’acord amb Governació són: Amposta, Tortosa, Girona, Salt, Lloret de Mar, Rubí, Terrassa, Vic, Vilanova i la Geltrú, Manresa, Reus, Molins de Rei, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Olot, Figueres, Manlleu i Sabadell. Víctor Puntas, 1r Tinent d'alcalde, ha explicat que “la profunda transformació de caire econòmic, social i cultural que viu la nostra societat planteja el repte de dur a terme polítiques que reforcin la integració i la cohesió social”. “. Segona convocatòria dels Plans Els Plans Locals de Civisme permeten desenvolupar i consolidar polítiques locals de foment del civisme i de dinamització comunitària. Promouen una actitud participativa de la ciutadania, amb un paper actiu en la política municipal, amb consciència de la pròpia cultura, llengua i tradició, i amb el compromís pel futur de la comunitat. Els convenis suposen una inversió global de 513.000 euros i l’import de cada subvenció oscil·la entre els 25.

Federació de Lleida

Mòdol: “Avui presentem el que esperem sigui l’última candidatura per la comunitat autònoma catalana”

Mòdol ha recordat que de cara les properes eleccions del 28N, Esquerra només pactarà amb aquelles formacions que apostin per l’autodeterminació i vulguin dur a terme un referèndum per la independència la propera legislatura, “però hi ha altres propostes que també preocupen als nostres ciutadans i que són les més votades de la campanya Catalunya Decideix, com són la creació d’un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies i establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització”, finalitza el candidat.

Federació de Lleida

El candidats d’ERC per Lleida manifesten la seva oposició a la MAT

Van visitar el castell de Mur i la col·legiata per comprovar l’impacte mediambiental negatiu que aquesta obra causaria al territori, i més tenint en compte la inversió que s’ha fet per recuperar aquests béns culturals, que suposen un atractiu turístic molt important i a més afavoreixen l’economia de la comarca. De fet, altres ajuntaments, grups i col·lectius del territori, ja han manifestat obertament aquesta oposició en diverses ocasions; tal com ha fet Esquerra des del començament.

Ajuntament de Simat
Simat de la Valldigna

Convocatòria del Ple en sessió extraordinària a Simat

Dilluns, 25 d'octubre, està previst un Ple en sessió extraordinària a les 20:00 hores on es tractaran els temes següents: ORDRE DEL DIA: 1. ASSUMPTES A TRACTAR I DEBATRE: 1.1. Calendari laboral 2011. 1.2. Aprovació MC 6/2010 per suplement de crèdits. 1.3. Aprovació MC 7/2010 per suplement de crèdits. 1.4. Anulació acord plenari de data 1 de març de 2010 sobre aprovació de Pressupost Municipal 2010 en relació als increments retributius del personal al servei de la Corporació. 1.5. Proposta d’Alcaldia sobre iniciació d’actuacions a realitzar en relació al camp de futbol de gespa artificial. Des d'Esquerra Simat animem a la gent del poble a acudir.

Illes Balears i Pitiüses

Presentació del llibre “L’engany de la corrida” de Jordi Portabella.

Aquest dissabte, 30 d’octubre, a les 18:00h a Can Alcover, Espai de Cultura (Carrer de Sant Alonso 24, Palma) Presentació del llibre “L’engany de la corrida” a càrrec de l’autor Jordi Portabella, candidat a la Batlia de Barcelona. El Regidor serà presentat per Carme Rojas, Presidenta de la societat protectora d’animals de Mallorca. Dissabte, 30 d’octubre 18:00h a Can Alcover (Carrer de Sant Alonso 24, Palma)

tripartit
Granollers

Saldo Positiu

L’any 2003 es constituïa el primer govern catalanista i d’esquerres d’ençà el 1939. L’expectació després de quaranta anys de dictadura i de vint i tres anys de democràcia amb reiterats governs del centre dreta pronosticava un canvi de cicle en la política del País. Tot i que durant vint-i-tres anys van està governant Convergència Democràtica de Catalunya, Unió Democràtica de Catalunya i durant vuit anys aquestes formacions polítiques van tenir el suport del PP català, mai es va emprar la terminologia “tripartit” per fer-hi referència. El mot tripartit s’ha utilitzat en els darrers temps per menystenir la tasca feta per tres formacions polítiques que han hagut de fer política en el marc d’una crisi econòmica, d’una desafectació general, en definitiva, en unes condicions gens afavoridores. Malgrat tot, malgrat el soroll provocat per mitjans de comunicació, malgrat el guirigall de tertulians radiofònics s’han executat polítiques d’acord amb les necessitats dels temps que estem vivim.

Salvador Aleman Macia davant la placa que recorda el seu pare Salvador Aleman Pedrosa
Cunit

Reconeixement, després de 72 anys

El nostre company Salvador Aleman Macia ha participat en l‘acte de reconeixement oficial que s’ha fet dels soldats morts durant la batalla de l’Ebre. El seu pare Salvador Aleman Pedrosa es uns dels molts desapareguts a la batalla del l' Ebre. En Salvador es membre actiu, entre altres, de la Associació per la recuperació de la memòria històrica. Des de anys lluita perquè el sacrifici del seu pare i de milers de persones per la llibertat i la República no caiguin en l'oblit.   Transcrivim el seu breu relat de l’acte:    "Més de 3.000 familiars dels soldats morts a la Batalla del l’Ebre, hem assistit el darrer cap de setmana (23 i 24 d’octubre), a Gandesa i la Fatarella per un acte de dignificació i homenatge als nostres familiars. Un total de 29 plaques amb el nom i cognoms de 1.145 soldats morts, dels mès de 20.000 que van morir a la Batalla de l’Ebre. Aquestas placas son al Memorial de las Camposines. L’acte d’homenatge va seguir al poliesportiu de Gandesa que degut a la forta assistència, es va fer dos cops.