Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sabadell

Oriol Junqueras dóna suport a la candidatura Esquerra+RCat a Sabadell

L’Oriol Junqueras participarà amb el candidat d’ERC+Rcat a Sabadell Juli Fernàndez, demà dijous 5 de maig a les 19h a la Plaça del Vallès, en l’acte on es presentarà el decàleg de compromisos ètics de la candidatura ERC+RCat a Sabadell. L’acte també tractarà sobre el valor que representa la suma de la candidatura Esquerra+RCat, ja que s’uneixen les forces independentistes per tal d’anar cap a un mateix objectiu. D’altra banda, Junqueras parlarà sobre els processos independentistes en el si de la Unió Europea, és a dir sobre l’ampliació interna a través dels nacionalismes i independentismes a la UE. L’acte serà presentat pel sabadellenc Àlex Fenoll i començarà a les 7 del vespre a la Plaça del Vallès. Posteriorment, a partir de les 9 del vespre hi haurà un sopar de germanor.

Montse Bergés amb Jordi Cortada i Francesc Mitjans
Lleida

Bergés aposta per potenciar la cuina i els productes lleidatans per atraure visitants a la ciutat

La candidatura d’ERC a la Paeria, Montse Bergés, ha presentat avui des del Castell dels Templers les propostes en matèria de turisme amb l’objectiu d’atraure visitants a la ciutat i generar negoci. Acompanyada del número 2 i 4, Jordi Cortada i Francesc Mitjans, respectivament, Bergés aposta per potenciar la cuina lleidatana perquè es converteixi en un atractiu turístic per venir a visitar la ciutat. “Hem de recuperar propostes que van funcionar com la de ‘fruinar’ (o cuina de la fruita, un projecte que s’ha aturat) i crear-ne de noves, com la de la cuina de l’Horta, la del Centre Històric, tot plegat amb la col·laboració a través de convenis i acords amb el sector de la restauració i els agents turístics de la ciutat”, ha assenyalat Bergés. ERC creu que aquesta proposta generarà noves oportunitats a empresaris i autònoms que veuen com la crisi ha provocat un descens de clients en els seus negocis. En aquest sentit, la candidata independentista creu que Lleida ha d’explotar molt més el turisme d’identitat per convertir-lo en un nou ‘motor econòmic’.

Aurora Carbonell, Carles Arola i Pere Ros
ERC Sitges

Esquerra per la cultura local

Aquest passat dissabte vam rodar el Lipdub “Sitges: un poble viu”. Per qui no ho conegui un lipdub és un vídeo musical gravat en una sola toma on un grup de gent mostra, en aquest cas, Sitges i els seus artistes. Us he de confessar que m’ho vaig passar molt i molt bé, com suposo tots els participants del vídeo i també vull felicitar als organitzadors i als instigadors d’aquest projecte. Felicitats a tot i a totes perquè en el resultat es veurà la gran feina feta. Precisament això que es va fer és la demostració de com des de la societat civil, sense cap mena de suport i sense diners es pot fer una gran feina. Senzillament amb il·lusió, amb ganes i treball, amb esforç; valors que Esquerra defensa en tots els àmbits i, com no, també en la cultura de la nostra vila. Aquest dissabte vam comprovar quants artistes tenim a Sitges; músics, pintors, ballarins, actors... i també de totes les edats. Per això des d’Esquerra volem fomentar i impulsar la creació artística local i promoure la presència de joves creadors del municipi en el seu territori.

Tordera Besòs battle Groups 2010
Maresme

Les JERC Maresme-Barcelonès Nord presenten els seus candidats

El proper 7 de maig les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya presenten a Premià de Mar els candidats i candidates per les properes eleccions municipals d’arreu dels Països Catalans. Hi intervindrà Joan Ridao, Secretari General d’Esquerra. L’acte serà a 2/4 de sis a la Plaça de la Sardana La presentación dels candidats es farà aprofitant la tercera edición del Tordera Besòs Battle Groups, un concurs territorial de les JERC per promocionar grups novells d’ambdues comarques. Com en les edicions anteriors, el grup guanyador podrà tocar a l’acampada jove 2011 de Montblanc. La festa es farà a les 9 del vespre a la Plaça de la Sardana, i hi actuaran els conjunts Martiny’s (Badalona) Estrip (Arenys de Mar) La Banda del Yayo Nono (Mataró) i Golíat (Maresme Centre)

Manlleu

Acte de presentació del candidat, Pere Prat, i de la llista

Aquest dilluns es va celebrar l'acte de presentació del candidat a la reelecció a l'alcaldia de Manlleu, Pere Prat, i de la llista d'Esquerra Republicana de Catalunya a Manlleu. L'expresident del Parlament, Ernest Benach, va participar a l'acte i va donar el seu suport a Pere Prat i a les persones que l'acompanyen. En una sala plena a vessar, Pere Prat va presentar als membres de la seva llista i va repassar la feina feta a Manlleu. També va ressaltar que Manlleu és un punt de referència en molts àmbits.

Vilafranca del Penedès

Esquerra-Vilafranca demana a la resta de grups que rectifiquin en l’increment del preu de les llars d’infants

Esquerra ha denunciat que l’augment desorbitat del preu del servei de les llars d’infants va ser aprovat pel Govern de CiU, gràcies a l’abstenció del PSC i PP “per fer viable l’aprovació de les ordenances fiscals” i ara el PSC es queixa. Pep Quelart ha manifestat que “els tres grups són responsables directes d’aquesta barbaritat”. La resta de grups del Consistori van votar en contra però per altres motius, no per discrepàncies amb les pujades. La puja del preu del servei de llars d’infants que es comptabilitza al voltant d’un 70%, està provocant la fugida dels usuaris a les llars privades o a d’altres poblacions, amb el que Esquerra es pregunta si no ha estat un efecte buscat. “CiU a Vilafranca amb les llars d’infants, com a Catalunya amb la sanitat, està potenciant el sector privat a base de desmantellar el sector públic amb un model oposat completament al que defensem des d’Esquerra”. Esquerra ja va denunciar aquests augments al Ple d’aprovació de les ordenances i va proposar la seva congelació.

Llagostera
Llagostera

Components de la candidatura d'Esquerra de Llagostera: Joaquim Castelló i Angie Moragas

La candidatura d’Esquerra de Llagostera està formada per un grup de persones de Llagostera que ens sentim molt vinculats i arrelats al nostre poble. Som persones nascudes al poble i d’altres que hi han vingut a viure des d’altres llocs; gent jove, que aporta aire fresc i modernitat, i persones d’edat més avançada, dotats d’experiència i capacitat de reflexió. Ens presentem com un grup molt divers, amb diferents professions, amb inquietuds personals molt diverses, però amb un clar objectiu comú: representar tots els col•lectius del nostre poble i treballar fermament per a millorar-lo. Avui presentació de les persones que ocupen els llocs 10 i 11 de la nostra candidatura: Joaquim Castelló i Angie Moragas. Conegueu en Joaquim i l'Angie en el document PDF adjuntat més avall a: DOCUMENTS RELACIONATS

Esquerra-Faura
País Valencià

Esquerra Republicana del País Valencià presenta la gent de la seua llista a Faura

Aquest dissabte ha tingut lloc la presentació oficial i la foto de campanya de la candidatura a eleccions municipals d’Esquerra-Faura. L’acció s’ha fet per 'presentar-nos al poble com a una agrupació de ciutadans, homes i dones faurers, que s’ha consolidat durant aquesta legislatura gràcies al continu treball de la formació republicana', ha dit el candidat a l’alcaldia, Domènec Garcia. La majoria de membres de la llista tornen a fer costat a Esquerra i volen deixar constància de 'l’esforç continuat per ser una opció creïble i certa, de bona gent, coneguda de tot el poble'. El cap de llista republicà relatava el treball fet al llarg d’aquesta legislatura que abasta des de mítings a totes les eleccions, jornades per la Memòria històrica i sobre l’Espoli fiscal al País Valencià, així com que el Ple faurer accepte, per exemple, formar part de la Xarxa Ramon Llull o l’últim a favor de la Dació en el pagament de les hipoteques. En definitiva, amb aquest acte Esquerra deixa constància de la seua candidatura a Faura 'integrada per persones arrelades al poble i implicades al llarg d’aquestos 4 anys en els assumptes faurers', ha sentenciat Domènec Garcia.

imatge del debat de comerç
Malgrat de Mar

El comerç a Malgrat

El debat organitzat aquest dilluns passat per l’Associació de Comerciants Malgrat Centre ha reunit a tots els alcaldables a l’Ajuntament de Malgrat en les eleccions del 22 de maig. Durant aproximadament una hora tots els candidats i candidates han fet la seva valoració de la situació actual del comerç a Malgrat, els seus punts forts i febles. Obdúlia Cuatrecases, cap de llista d’ERC, va manifestar que “Ningú pot negar que la situació del comerç a Malgrat és dificil i delicada. Tampoc podem passar per alt que aquesta situació no és exclusiva del nostre comerç i que en gran part ve marcada per l’estat actual de l’economia en general”. Com a punts forts a destacar la remodelació del Barri Antic i l’esforç que han fet molts propietaris per modernitzar i fer més atractius els seus comerços. A la banda contrària, la del punts febles, va destacar la mobilitat complicada al municipi, manca de plaçes d’aparcament en algunes zones, tan en el Passeig Marítim, com la que envolta l’avinguda Mediterrània per donar servei al comerç i a les persones que es desplacen des d’altres municipis tan per turisme com per anar al Pavelló Germans Margall o al camp de futbol.

Esplugues de Llobregat

Presentat en roda de premsa el manifest de suport a la candidatura unitària Esquerra + Reagrupament + Gent per Esplugues

Les tres persones que lideren el grup promotor a la Candidatura d'unitat Esquerra + Reagrupament + Gent per Esplugues presentaran les primeres persones signants del manifest “L'esquerra que suma” En plena precampanya, Lluís Pérez, Glòria Font i Jaume Calvo han avançat a la premsa les primeres 100 persones que han donat el seu suport a la candidatura quan encara s'estan recollint moltes d'altres. Les fonts d'accés han estat diverses: entitats, web... totes les persones signants han destacat la importància de la unitat i la feina feta fins ara per l'actual regidor i cap de llista de la candidatura Jordi Figueras. Segons Pérez, Font i Calvo, aquest suport mostra la pluralitat que representa aquesta candidatura unitària i plural que vol una Esplugues diferent amb identitat pròpia i formant part d'un país que cal que camini cap a la seva total normalització nacional. Esplugues dins la realitat catalana i construint Catalunya des de l'Ajuntament d'Esplugues sense deixar de banda el dia a dia que les ciutadanes i ciutadans reclamen és possible des del respecte a la pluralitat i amb un projecte il·lusionador, engrescador i participatiu com el que representa la candidatura de:t Esquerra + Reagrupament + Gent per Esplugues.

Esplugues de Llobregat

Paradeta informativa Gent per Esplugues

El passats 29 i 30 d'abril la secció local en col·laboració amb els membres de la candidatura unitària Gent per Esplugues van organitzar un punt d'informació, on el candidat Jordi Figueras, es va poder adreçar a la ciutadania interessada sobre temes d'actualitat, com el restaurant xinés, i l'estat del mur de la Baronda. Més informació: http://www.gentperesplugues.cat/

Presentació de candidatura ERC Martorell
Martorell

ERC presenta una llista que suma l’experiència, la renovació i el talent

El candidat a l’alcaldia d’Esquerra a Martorell, Adolf Bargués, va presentar ahir l’equip que l’acompanyarà de cara a les eleccions municipals del proper 22 de maig. Bargués va destacar de la llista que és una suma de persones molt diverses, de tots els barris, de distintes professions i edats. Va definir el seu equip com la “suma de talent per construir un Martorell més ric i cohesionat”. Bargués va fer memòria històrica del municipi i va desgranar en el seu discurs algunes de les propostes d’Esquerra de cara als propers quatre anys. El candidat va explicar que el programa d’ERC a Martorell s’estrutura en cins eixos: inclusió i cohesió social; cultura, joventut, esports i salut; urbanisme i medi ambient; comerç empresa, ocupació i noves tecnologies; i participació i bon govern. Les propostes del programa, segons el candidat, s’han complementat amb les aportacions que la pròpia ciutadania ha fet en tot un seguit de trobades sectorials que fa casi un any que es fan i que s’han intensificat les darreres setmanes.

Maestrat-Ports

Esquerra – Acord Municipal aspira a irrompre amb força a l’Ajuntament de Benicarló

Josep Barberà encapçala una llista amb una important presència d’independents donant-li pluralitat i dinamisme a la papereta d’Esquerra per a aquestes eleccions municipals. En l'acte de presentació van parlar Josep Barberà, candidat a alcalde, Geroni Salvador, número dos de la llista i candidat que es va quedar a poc més de 100 vots d’obtindre un regidor i Isabel Arnau, número tres i portaveu dels independents, aportant el punt de vista dels independents d’esquerres constituits com a Acord Municipal. Salvador va explicar que Esquerra s’ha convertit en la tercera força a Benicarló i al Baix Maestrat a les últimes eleccions, tant europees com estatals. Per tant, des d’Esquerra – Acord Municipal són prou optimistes de cara a les eleccions del 22-M amb l’objectiu d’arribar al consistori i ajudar a acabar amb l’opacitat i desinformació que caracteritza a l’actual equip de govern. Barberà ha incidit en que el seu projecte més destacat és ‘una ciutat per viure, fugint de la improvisació que ha caracteritzat el govern del Partit Popular.

Castelldefels

Podeu consulta el programa Electoral 2011

El passat divendres 29 d’Abril ERC Castelldefels va presentar el seu programa electoral de cara a les eleccions municipals del 22 de Maig. Programa que sorgeix de les propostes recollides per la campanya Reinventem Castelldefels, les reunions amb les entitats i ciutadans i ciutadanes i les jornades internes amb la militància. De tots aquests canals neix el programam electoral que podeu trobar a la pàgina web: http://locals.esquerra.cat/castelldefels/programa-electoral 

Cuatrecases durant la presentació de la llista d'ERC de Malgrat de Mar a les eleccions municipals. Foto: T.M.
Malgrat de Mar

ERC vol fomentar l'ús públic de l'espai natural

EL PUNT 03/05/11 02:00 - malgrat de mar - T. M L'embelliment del paisatge urbà; l'aprofitament al màxim dels espais naturals perquè en puguin gaudir les persones; la catalogació dels béns històrics, paisatgístics i arquitectònics, i més comoditat a l'espai urbà per a les persones que tenen problemes de mobilitat són les prioritats d'ERC de Malgrat en matèria d'urbanisme. La formació encapçalada per Obdúlia Cuatrecases, segona en nombre de vots a l'Ajuntament, considera que el model de poble actual “no és equilibrat” i que la situació de crisi podria afavorir un replantejament del pla urbanístic. Un projecte per al municipi al qual ERC retreu la manca d'habitatge social i la falta de racionalització pel que fa al territori.

Sant Andreu

Fideuà popular a Can Fabra i molt +, aquest dissabte

El dissabte 7 de maig, a les 2, ens trobem a Can Fabra en una fideuà popular amb els candidats i candidates d'Unitat per Barcelona perquè volem ser a prop dels ciutadans i ciutadanes de tot el districte, també a prop teu.  El preu del dinar és de 5€ per persona. Cal fer ingrés al compte 2100-3009-25-2200244397 indicant nom i cognom i quantes persones vindreu (identifiqueu-lo com a Dinar Can Fabra) amb data límit el dijous 5 de maig. Cal confirmar assistència al telf. 93 345 69 62 de 19 a 21 h o al mòbil 67126 18 58 -també amb sms- fins al divendres a les 14h. Ens agradarà que ens acompanyis en una estona distesa per a parlar de tot plegat, també, de política. I molt més. Hi serem tot el matí, des de les 10  amb activitats per a tothom:   - Inflable per als més menuts. - Parada amb els nostres comunicadors, per a recollir les teves preguntes i exposar les nostres propostes. - Parada de voluntaris i voluntàries perquè ens cal el teu suport per fer d'apoderat, col·laborar en la campanya, organitzar trobades d'electors, participar en la difusió, etc.