Locals d'Esquerra

Totes les notícies

ERC Piera

JORDI MADRID PARTICIPA EN LA TAULA RODONA PER A LA MILLORA DEL NUCLI ANTIC

Diumenge passat al matí va tenir lloc a l’Ajuntament de Piera la primera taula de participació per aportar suggeriments i propostes per al projecte d’intervenció integral del nucli antic de Piera, popularment anomenat Llei de barris. La jornada va començar amb la presentació institucional de l’Alcaldessa, Josefina Altarriba, i de Jordi Madrid, Regidor d’Urbanisme. La presentació tècnica va anar a càrrec de l’equip responsable de la redacció del Projecte d’Intervenció Integral del Nucli Antic de Piera. A continuació es van formar els grups de treball amb les persones assistents, que es van repartir aleatòriament en 4 taules, i que van treballar partint de 4 eixos de reflexió: la millora de l’espai públic i la mobilitat, les intervencions al parc privat d’habitatges, la dinamització social i cultural i, per últim, la dinamització comercial i turística. Per acabar es va dur a terme la posada en comú en plenari, moment en el qual es van recollir les propostes de les diferents taules.

ERC Piera

JORDI MADRID, REGIDOR D’ESQUERRA I 1ER TINENT D’ALCALDE, URBANISME, COMERÇ I INDÚSTRIA VA PRESENTAR EL PROJECTE DE CONDICIONAMENT DEL CARRER PIERETA

Divendres passat es va fer la presentació del projecte de condicionament del carrer Piereta. Aquest és un dels principals projectes que té l’actual equip de govern previst per aquest 2008. El regidor d’Esquerra Jordi Madrid, regidor d’Urbanisme, va explicar l’àmbit d’actuació i l’objectiu que radica en el propòsit de millorar el comerç de la zona i la creació d’espais visualment agradables que conviden al passeig. L’explicació de les parts de què es compon el projecte la va fer el tècnic d’IPSA, Jaume Nogués, i se centren en la millora de l’enllumenat existent, la creació d’una xarxa de clavegueram selectiva, la millora de la circulació reduint l’asfalt a un carril únic i la cohabitació vivenda-comerç. També hi ha projectades 3 places: a l’inici, a la zona intermèdia i al final de la cruïlla, que serviran de zona de descans i trobada. Prèviament a l’execució de les obres, s’han previst bosses d’aparcament alternatives, inicialment al Gall Mullat i a la Bòbila, així com bateries alternes al carrer Piereta, destinades a la càrrega i descàrrega o a l’ús exclusiu dels veïns.

Polinyà

Esquerra sol·licita la implantació d'una tarja per als descomptes en la taxa d'escombraries

El passat dimecres 20 de febrer la secció local va sol·licitar, a través d'una instància a l'ajuntament, la implantació d’una tarja per tal que als ciutadans i ciutadanes els sigui més fàcil obtenir els descomptes que existeixen en la taxa d’escombraries per la utilització de la deixalleria. Aquest és un sistema que ja funciona a altres municipis del voltant com Parets del Vallès o Mollet del Vallès, i que considerem urgent la seva implantació degut al confús tràmit que comporta actualment accedir a aquests descomptes ja que s’han de guardar els justificants d’utilització durant tot un any. Mitjançant un codi de barres la informació quedaria emmagatzemada electrònicament i així evitaríem fer desplaçar els ciutadans a l’ajuntament durant el període de pagament per tal de validar els seus descomptes, com passa actualment.

ERC Piera

JORDI ROMEU, REGIDOR D’ESQUERRA, PARTICIPA AMB EL "GUIFI.NET A L'ANOIA"

Dissabte passat 16 de febrer, es va celebrar a Igualada la Trobada "guifi.net a l'Anoia" que tracta sobre la xarxa lliure i oberta que s’està creant arreu de Catalunya. El regidor de Noves Tecnologies i Mitjans de Comunicació de l’Ajuntament de Piera, Jordi Romeu, hi va intervenir com a ponent juntament amb representants de l'Ajuntament d'Argençola, de les entitats sense ànim de lucre IGLU i Digicape i de la Lliga de Capellades. L'objectiu de la ponència va ser per confirmar el compromís de l'Ajuntament de Piera amb guifi.net per tal de facilitar la seva expansió arreu del municipi i l'encoratjament a tots els habitants de l'Anoia per tal de coordinar la creació d'una xarxa lliure a nivell comarcal sota el paraigua de guifi.net, amb l'objectiu de fer possible l'accés a Internet de banda ampla a aquells punts on les operadores no hi donen servei. Per altra banda, aquesta regidoria ja està a punt d’obtenir resultats sobre la gestió amb la Generalitat de Catalunya que facilitarà dos repetidors a Can Canals i al Castell de la Ventosa per assegurar el servei de banda ampla a gairebé la totalitat del terme pierenc.

ERC Piera

ELS REGIDOR D’ESQUERRA, JAUME RAVENTÓS, VA PRESENTAR LA DEIXALLERIA MÒBIL

Dissabte passat es va presentar la nova deixalleria mòbil de Piera. A la presentació hi varen assistir dos regidors d’Esquerra. Jaume Raventós, regidor de Medi Ambient i Protecció Civil, va ser acompanyat per Jordi Madrid, 1er Tinent d’Alcalde i regidor d’Urbanisme, Comerç i Indústria. Jaume Raventós com a regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament va fer una exposició dels diferents serveis que s’ofereix de forma itinerant en diferents barris, i va explicar que aquest és un suport més a la Deixalleria Municipal del carrer Copèrnic. L’ús de la Deixalleria Mòbil ajuda el reciclatge des de la conscienciació fins a l’aplicació. La setmana passada, primera de mes, la deixalleria va estar a Can Canals. I precisament els alumnes del CEIP Creixà van treballar sobre el servei fent-ne també alguns dibuixos. Recordem que la segona setmana de cada mes la Deixalleria Mòbil serà a Can Claramunt, la tercera a Can Mas i la quarta a La Venta-Can Mussarro. L’horari d’atenció és de dimarts a divendres de 14 a 18 i dissabtes de 10 a 14h.

ERC Piera

PRESENTACIÓ DE LA DEIXALLERIA MÒBIL DE PIERA

Aquest dissabte 9 de febrer es presentarà la nova deixalleria mòbil. L’acte serà al CEIP Creixà de Can Canals a les 12:30h i la presentació d’aquest nou servei comptarà amb la presència del regidor d’Esquerra, Jaume Raventós, regidor de Medi Ambient i Protecció Civil de l’Ajuntament de Piera. Durant aquesta setmana s’ha estrenat el servei de deixalleria mòbil de Piera que té com a objectiu arribar als barris distants del centre i ajudar al reciclatge de diversos materials. El funcionament del servei serà el següent: La primera setmana de mes a Can Canals. La segona a Can Claramunt. La tercera a Can Mas. La quarta a La Venta-Can Musarro. L’horari d’atenció és de dimarts a divendres de 14 a 18 i dissabtes de 10 a 14h.  

Alcoi

BASSETA DEL POLÍGON SANTIAGO PAYÁ

Al Carrer Benimerins hi ha una redona ja construida fa més d’un any.Quan plou s’acumula l’aigua formant una basseta,que tot i que deixe de ploure continua eixint aigua per baix de la vorera.Aquesta aigua, per les matinades,té forma de pista de patinatge, despres del reixiu de la nit i provoca més d’un rellisc als cotxes i motos que es dirigeixen a treballar. Cabría la possibilitat de que el Regidor d’obres públiques envie algú de l’Ajuntament per solucionar el problema?Després de més d’un any ens ho mereixem ,abans no tinguem un accident,i ho tinguem que llamentar.Gràcies.Josep Cortés,President d’Esquerra.

Alcoi

ESQUERRA RECLAMA LA FALTA D'INTERÉS PER SOLUCIONAR L'ACCÉS ALS POLÍGONS SANT BENET I SANTIAGO PAYÁ

Esquerra reclama a l’Ajuntament la falta d’interés per solucionar l’accés per als vianants al Polígon de San Benet i Santiago Payá,desde el carrer Oliver. Falta d’enllumenat ,ja que no hi ha cap fanal en aproximadament 200 metres i de voreres en uns 500 metres.A la matinada no hi ha cap llum i per la nit solament la poca que arriba del pont de Fernando Reig,aixi que els vianants que circulen per aquest carrer posen en risc la seua vida,donat que sols hi ha un carril ,passen vehicles pesats, hi ha poca visibilitat i com ja s’ha dit sense cap fanal i vorera on pujar.A banda del mini pont on tampoc hi ha practicament lloc per circular vehicles i vianants. El President d’Esquerra Republicana D’Alcoi Josep Cortés,acusa a tots els governs que han dirigit l’Ajuntament ,d’oferir obres faraoniques,que despres moltes no arriben mai,i una cosa tan facil com millorar aquest accés ,ningú ni socialistes ni populars s’han preocupat de millorar en tants anys que tenim fabriques on la gent diariament van a treballar,a banda dels que els agrada passejar.

Sant Cebrià de Vallalta

La població del Maresme augmenta un 1,2%, segons dades oficials del INE

L'1 de gener de 2007, la comarca del Maresme tenia una població de 414.081 habitants, segons les dades oficials publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Això representa un increment percentual de l'1,2% respecte a les xifres que va publicar la meteixa font l'any anterior. La població del Maresme continua creixent, tot i que ho fa a un ritme menor que en anys anteriors. Mentre les dades de l'any passat apuntaven un augment del 2,7%, les darreres publicades per l'INE indiquen un creixement del 1,2% en relació al 2006. Aquest percentatge es tradueix en un increment real de 4.956 persones. El creixement de la població ha estat diferent en el territori. Els municipis que han experimentat un augment d'habitants més destacat han estat Sant Cebrià de Vallalta (el 7%), Palafolls (el 6,3%), Tordera (el 4,4%), Dosrius (el 4,2%) i Montgat (el 3,7%). En canvi, Premià de Dalt, Premià de Dalt i Alella experimenten un creixement negatiu. Els dos municipis primers perden un 1% de població i Alella un 0,2%.

Alcoi

ESQUERRA PROMOU LA MILLORA EN LA DOTACIÓ DE LES BIBLIOTEQUES ESCOLARS‏

Esquerra ha presentat una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat per a dotar les biblioteques dels col·legis públics dels Països Catalans de més fons bibliogràfics. Com ha assenyalat el president del grup parlamentari d'Esquerra al Congrés, Agustí Cerdà, "volem que les biblioteques de les nostres escoles siguen equiparables a les dels centres públics dels països nòrdics. Cal que els nostres xiquets tinguen eines suficients per a formar-se, perquè estem construint els ciutadans de demà". Cerdà, després d'afegir que "quan es tracta de l'educació pública, tota inversió és poca", ha explicat que la partida pressupostària demanada per Esquerra, que ascendeix a un total de 20 milions d'euros, "hauria de ser transferida a les comunitats autònomes, perquè les respectives conselleries d'Educació en feren la distribució per tots els col·legis públics". El diputat republicà ha comentat que amb aquesta mesura s'incentivarà la lectura en llengua catalana des de la infantesa, "ja que serà precís establir una clàusula que incloga que el català serà preeminent en l'adquisició dels llibres destinats a aquestes biblioteques, tot i que evidentment, hi haurà també llibres en espanyol, anglés, francés i altres llengües".

Alcoi

Volem Tv3 al País Valencià

Volem TV3 a València, Alacant i Castelló. No hi ha cap un motiu per a tancar una cadena amb un contingut televisiu de qualitat, un 0% de matèria rosa,i reconeguda com a un exemple a seguir les demés cadenes autonòmiques. Tant mateix ara fa un any, mitjançant un acord verbal amb el Ministeri d'indústria, LaSexta comença a emetre al canal de TV3 i aquesta comença a emetre en digital Ara després que el govern autonòmic valencià del PP haja exigit judicialment amb una clara intencionalitat política- el tancament de les emissions dels canals de CCRTV al País Valencià, el govern Espanyol no ha respectat l'acord verbal pactat i s'ha desentès de la situació. Es per això que demanem al President d'Espanya i al ministeri d'indústria i que reafirme l'acord verbal i que permeta que TV3 continue emetent amb normalitat

Sant Cebrià de Vallalta

Bon nadal i feliç 2008!!!!

* *** ***** ******* ********* *********** ***Bon Nadal ***I Feliç any 2008 Després de les eleccions, és el primer recull que surt. Tot seguit, sabent els resultats de les eleccions, el partit va tenir certes tensions, que ens han desgastat. Som i seguim sent un partit assembleari i es respecta el criteri de la majoria dels militants del grup municipal. Hem après la lliçó: som un partit obert i començarem a treballar per començar a recrear noves sintonies. Hem assumit certs reptes a l’ assumir tasques en el nou govern municipal, en la Regidoria de Promoció Econòmica. I esperem que aquesta regidoria la fem brillar tant o més que la regidoria de cultura i joventut que vam portar durant la legislatura anterior. BONES FESTES I FELIÇ ANY NOU 2008 I que els “Reis Mags” us portin moltes coses!... Grup Municipal d’Esquerra Avinguda Maresme, 11-13 08396 Sant Cebrià de Vallalta Tel./Fax 937631038 E-mail: santcebriavallalta@esquerra.org Web: www.esquerra.cat/santcebriavallalta

Alcoi

Conferència "Dèficit Fiscal i Benestar al País Valencià" a càrrec de Celestí Gimeno

El passat Dijous 15 de novembre, es va celebrar al Casal Ovidi Montllor adreçat al carrer Vistabella 8, una conferència a càrrec del professor del Departament d'Economia de la Universitat Jaume I de Castelló Celestí Gimeno, el qual va exposar diversos aspectes econòmics com la balança fiscal i com repercuteix negativament sobre l'estat econòmic al Pais Valencià afectant greument arees de vital importància com son la Sanitat, l'Eucació, la deforestació i fins i tot la renda per càpita de TOTS els valencians

Roses

Presentació Llibre de Xavier Solano "El Mirall Escocès"

El divendres 30 de novembre hi va haver a Sant Pere Pescador la presentació del llibre de Xavier Solano "El mirall escocès". La presentació fou a les 20.00 hores a la Biblioteca Municipal de Sant Pere Pescador. Xavier Solano actualment treballa al Parlament Escocès com analista polític del SNP (Scottish National Party). És un bon coneixedor de l'estratègia econòmica que ha de portar el 2017 Escòcia a esdevenir un Estat independent

ERC Piera

ESQUERRA TITLLA DE DEMAGÒGIA BARATA LES EXPLICACIONS QUE JUSTIFIQUEN EL VOT NEGATIU DE CIU A LES TAXES MUNICIPALS.

La secció local d’Esquerra de Piera, després de les informacions publicades en els diaris i setmanaris comarcals per part del grup municipal de CiU referents a l’augment de taxes del 3% per part del nostre Ajuntament, vol puntualitzar l’argumentari emprat pel citat grup. Primer: acusen a l’equip de Govern d’incrementar les taxes un 3% de manera lineal i política, perquè no hi han dedicat el temps necessari per l’estudi de cada una d’elles. Entenem que una pujada d’impostos política és la que ells van practicar cada vegada que iniciaven un període governamental, que consistia en pujar entre un 6% i un 9% de mitjana les taxes per desaccelerar la pressió fiscal a mesura que s’acostaven les eleccions i posar a prova la memòria del votants. Segon: ens tornen a posar sobre la taula el tema dels augments de sou dels regidors de Govern, barrejant dades certes amb altres de falses i confonent naps amb cols. Els sous no sabrem si són o no rentables pels contribuents fins que ens presentin el balanç de la seva actuació publica al final del mandat.

Vilanova del Camí

Treball responsable des de l’oposició

El proper dilluns 12 de novembre celebrarem al consistori vilanoví una sessió plenària amb caràcter extraordinari. Fins aquí, res de nou ni interessant si no fos pel fet que aquest ple extraordinari no ha estat convocat pel president de la corporació municipal, o sigui, l’Alcalde, sinó pels membres dels grups que conformen l’oposició, i ens expliquem. En poblacions entre 5001 i 20000 habitants, el cas de Vilanova del Camí, s’ha de celebrar un ple de caràcter ordinari cada dos mesos com a mínim (tal i com contempla el cartipàs municipal), així mateix el president del consistori, o sigui l’Alcalde, podrà convocar plens de caràcter extraordinari quan ho cregui oportú. No obstant, la normativa contempla la possibilitat de convocar plens extraordinaris quan ho demani la quarta part, almenys, del nombre legal de membres de la corporació, sense que cap regidor en pugui sol•licitar més de tres anualment. Al consistori vilanoví calen 5 regidors per convocar aquest ple extraordinari i el del proper dilluns 12 de novembre ha estat signat pel membres d’IpV (3), PP (1) i Ciutadans (1).

La Ràpita

Josep Caparrós és nomenat nou president del CODE, que ampliarà la seva implantació territorial i la seva capacitat d'actuació

El portaveu del grup municipal d'Esquerra a la Ràpita, Josep Caparrós, ha estat nomenat president del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i el Montsià (Code), organisme que s'encarrega, entre d'altres funcions, de la lluita contra els mosquits al Delta i el control de la mosca negra al tram final de l'Ebre. Caparrós ocuparà la presidència durant els dos propers anys, abans que passi a mans d'un nou president del Baix Ebre. Un cop efectuat el nomenament, el Code ha celebrat un ple per aprovar inicialment la proposta de nous estatuts per a l'ens, amb l'objectiu d'ampliar el seu nombre de consorciats a l'Ajuntament de l'Aldea, els consells comarcals de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta així com diferents departaments del Govern. Segons ha precisat el nou president, la proposta, que ha de ser aprovada per tots els membres durant els propers mesos i podria representar un canvi de denominació, ha de suposar, sobretot, un salt endavant en la capacitat d'actuació de l'ens i la impulsió de nous projectes a les Terres de l'Ebre i en l'àmbit europeu.

Ofrena d'Esquerra Republicana de Catalunya
Sant Cebrià de Vallalta

1ª Ofrena floral a Sant cebrià de Vallalta.

El dia 11 de setembre de 2007 es va fer la primera ofrena floral, en commemoració a l’11 de setembre de 1714, a Sant Cebrià de Vallalta. A l'acte hi va haver mig centenar de persones, i hi van participar mitja dotzena d'entitats. Ens agradaria destacar la falta de presència de la institució que ens representa a tots en el nostre municipi, L'AJUNTAMENT, que no sabem el per què no va ser partícip d’una festa que es celebra a tot el Maresme amb la col•laboració de tothom. Una felicitació ben forta des d’aquesta pàgina web a tots els assistents i a totes les entitats.