Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Els candidats d'ERC
Lleida

Gran míting d'Esquerra a Lleida

El president d’Esquerra i cap de llista a les eleccions al Parlament de Catalunya, Joan Puigcercós, ha demanat avui ‘fer un gran esforç per fer fora el PP sortint tots al carrer el 28-N’ i ha dit que, en aquests moments, ‘la principal necessitat de Catalunya és que els impostos que paguem es quedin a casa nostra’, com Esquerra ve reclamant des del 1992. Per Puigcercós, ‘per aconseguir-ho cal negociar, per això vaig oferir la proposta a Mas de fer un full de ruta comú’. El president d’Esquerra no dubta que cal donar sortida a la voluntat dels centenars de milers de persones que van sortir al carrer el 10 de juliol i que la manera de fer-ho és amb una proposta de país que consisteix en anar tots junts a aconseguir el concert econòmic i que l’Estat canviï les regles del joc perquè Catalunya no surti perjudicada. ‘Li vam deixar molt clar a Mas que si a Madrid ens tanquen la porta es tracta de dir si Catalunya pot decidir democràticament; si ens quedem a Espanya o en sortim’, ha dit.

Molins de Rei

Víctor Puntas denuncia que la rebaixa del 5% dels sous dels treballadors es destini als bancs

La reducció del 5% del sou dels treballadors i càrrecs electes de l'Ajuntament de Molins de Rei de l'any 2009 ha estat finalment de 271.000 euros. Aquesta important quantitat, enlloc de destinar-se per ajudes socials, beques o reduir els impostos municipals del 2011, per ordre d'en ZP, el PSOE i el Govern de l'Estat s'ha de destinar als bancs i caixes per a reduir els crèdits amb que compte l'Ajuntament per a fer les inversions anuals. Víctor Puntas, 1r tinent d'Alcalde, anuncia que "el grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Molins de Rei votarà afirmativament al put de modificació del pressupost del 2010 i ho farà per responsabilitat. Alhora, però, denunciarà que moralment està en contra de la Llei i que així queda demostrat, un cop més, que la crisi la paguem els de sempre, mentrestant els que han causat la crisi segueixen reben diners de les administracions i no obren l'aixeta del crèdit a les famílies i empreses. Un cop més Espanya ens costa diners als molinencs i molinenques, fins quan seguirem acceptant aquest tracte injust?" Per altra banda, la modificació del pressupost 2010 també contempla incrementar la partida d'ajuts d'assistència social en 4.

Marina
Bages

Acte de campanya a St Vicenç de Castellet amb la Marina Llansana

La diputada al Parlament i vicesecretària d’Esquerra, Marina Llansana, va participar ahir al vespre (dilluns, dia 22) a l’acte de campanya electoral del partit a Sant Vicenç de Castellet, organitzat per la secció local. Llansana va recordar, només començar, que Catalunya es troba en un moment de triple crisi: econòmica, política (en referència a la desafecció ciutadana) i d’encaix amb Espanya. Sobre aquesta última, va assegurar que el model autonòmic està acabat, com ho ha demostrat la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. Llansana va recordar també que la xifra del dèficit de la Generalitat, 30 mil milions d’euros, és la d’un any d’espoli fiscal. Davant d’aquesta situació, va argumentar, hi ha partits que continuen apostant per l’autonomisme i el federalisme, quan ha quedat demostrat que aquests són inviables, el concert econòmic que ara demana CiU (del qual va recordar que Esquerra va començar a parlar-ne el 1992), que s’aconseguiria amb una reforma de la Constitució o amb un acord de comunitats autònomes (possibilitats molt improbables); i la proposta de referèndum per la independència d’Esquerra.

Federació de Lleida

Esquerra és compromet amb Fruits de Ponent a executar el Pla Estratègic en Suport a l’Agricultura la propera legislatura

Carmel Mòdol, candidat per Lleida d’Esquerra al Parlament de Catalunya i Maria Àngels Cabasés, 2a candidata per Lleida, s’han reunit avui amb representants de la cooperativa de 2n grau Fruits de Ponent per tractar diferents aspectes estratègics del sector agroalimentari i presentar-los programa electoral d'Esquerra en matèria d’agricultura i alimentació. La cooperativa, qui ha mostrat sintonia amb el programa dels republicans, els ha exposat els principals problemes que pateix el seu sector com són la lluita continuada per assolir preus justos, una distribució més regulada, la modernització de les explotacions i la discussió sobre la nova Política Agrària Europea (PAC). Els republicans s’han compromès conjuntament amb la cooperativa a donar un impuls definitiu al sector agroalimentari. Segons Mòdol “executarem el Pla Estratègic Nacional de Suport a l’Agricultura i l’Alimentació (PENSAA) com l’eina interdepartamental per aconseguir millorar la realitat del sector tan en els seus resultats econòmics com en la percepció social de les professions agràries”.

Ridao al mercat de Vic
Osona

Ridao es reuneix amb advocats d'Osona per parlar del Jutjat Penal de Vic

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, s'ha reunit amb advocats de la comarca per parlar de la possibilitat de la creació del Jutjat Penal de Vic. Ridao, que és portaveu dels independentistes al Congrés, ha recordat que Esquerra va ser la primera força política a presentar una iniciativa al respecte al Congrés dels diputats, i que es votarà en els propers mesos. Ridao ha emplaçat a la resta de forces polítiques catalanistes a donar-hi suport a Madrid. Pel republicà, la possiblitat de la creació del Jutjat Penal de Vic és més que factible, i ha lamentat la picabaralla estèril de les darreres setmanes entre dos galls, com són la socialista Tura i el demòcrata cristià Vila d'Abadal. El secretari general d'Esquerra ha pogut veure en primera persona les lamentables instal.lacions que hi ha a Vic del Jutjat Penal de Manresa. Ridao, acompanyat per Freixanet i Joan López, candidats al Parlament i a l'alcaldia de Vic respectivament, ha visitat el mercat de Vic on ha pogut conversar amb diferents vigatanes i vigatans que s'hi han apropat.

Gentvalenta
Prats de Lluçanès

Les taxes i preus públics, amunt

El Grup Municipal d'Esquerra a Prats de Lluçanès, publica el número 47 del butlletí informatiu del grup. En aquesta ocasió, es centra en explicar la posició davant l'aprovació de les taxes i preus públics municipals, en els quals ERC hi va votar en contra. A més, es parla de l'homenatge dedicat al President Companys, del Casal del Jovent, i s'anuncia la presentació d'un llibre. A més, es demana el vot per aquest proper diumenge en les eleccions al Parlament de Catalunya. La trobareu a la barra lateral.

Fotografia cedida per: Montcada Comunicació
Vallès Occidental

Marc Sanglas es compromet a accelerar la construcció de l'hospital Ernest Lluch si Esquerra és decisiva.

Fer possible el soterrament de la línia de Portbou, millorar la qualitat ambiental i la salut dels veïns, planificar una política educativa que resolgui situacions com la de l’institut La Ribera i vetllar perquè els pressupostos de l’any vinent incloguin partides per fer possible l’hospital Ernest Lluch són els quatre compromisos que aquest dilluns, 22 de novembre, ha expressat el número 6 de la llista d’Esquerra i candidat pel Vallès Occidental, Marc Sanglas, durant una roda de premsa que ha ofert al local de la secció a Montcada, minuts abans de trobar-se amb militants i simpatitzants del municipi en un sopar-xerrada al restaurant Sant Lluc. Acompanyat pel president d’Esquerra a Montcada i Reixac, Jordi Sánchez, i la portaveu del grup municipal republicà, Marta Aguilar, Sanglas ha assegurat que “el país ha experimentat un gir cap a la independència i hem situat aquest tema en el debat polític, alguns per donar-li suport, com nosaltres, per negar-la, com el PSC, i d’altres, per mostrar-se’n en contra, com el PPC i Ciutadans”.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra presenta quasi dos-centes firmes de veïnats a favor de restringir l'accés per una via urbana al polígon de Marratxí

Arran de la campanya de recollida de firmes per tal de restringir l'accés per via urbana de vehicles pesants al polígon de Marratxí, promoguda per Esquerra el passat 6 de novembre, avui Natxo Knörr, president d'Esquerra-Marratxí, ha presentat al registre de l'Ajuntament de la localitat les firmes dels veïnats adjuntant també el document de denúncia. Knörr ha fet l'entrega conjuntament amb el suport dels veïnats afectats de la zona i amb el de Joan Lladó, president del partit republicà a les Illes Balears i Pitiüses.  Les signatures són en motiu de la reclamació de la supressió del pas del trànsit pesant, en direcció al polígon de Marratxí, pel bell mig de la població, amb les conseqüents molèsties i fins i tot perill d'accidents pels residents del nucli i de la zona veïna d'es Caülls. El president d'Esquerra-Marratxí, Natxo Knörr, ha posat de manifest que a més a més aquesta activitat circulatòria "casualment incompleix una ordenança del propi Ajuntament, de desembre de 2008, que regula l'ús i aprofitament de les vies veïnals, i desautoritza qualsevol polígon que no tengui els accessos necessaris a carreteres i autovies sense fer servir l'espai comunitari.

Ebre

Salvadó proposa la creació del Consell de Cultura de les Terres de l’Ebre (CCTE)

El candidat d’Esquerra per les Terres de l’Ebre a les eleccions al Parlament, Lluís Salvadó, acompanyat de les candidates Montserrat Perelló i Neus Sanromà, així com del director dels serveis territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació, Xavier Vega, ha proposat aquest matí la creació del Consell de Cultura de les Terres de l’Ebre (CCTE). Salvadó ha afirmat que Esquerra “continuarem treballant per trencar amb la percepció que la cultura de les Terres de l’Ebre és un cultura perifèrica i marginal, perquè som una cultura central dels Països Catalans que cal incorporar dins del corpus de la cultura nacional del nostre país amb uns trets culturals que cal dignificar i promocionar”. El republicà ha recordat que durant anys, els successius governs de CiU havien oblidat i menyspreat la cultura tradicional i popular de les Terres de l’Ebre. Així, el govern de Catalunya reconeixia 90 tradicions específiques d’interès nacional per al nostre país i d’aquestes cap d’elles era pròpia de les Terres de l’Ebre.

ERC Cervelló

Esquerra Cervelló presentarà una moció per a que els productes que consumeix l'Ajuntament estiguin etiquetats en català

Esquerra presentarà aquest dijous al ple ordinari de l'Ajuntament, una moíó demanant que els productes quee consumeixi l'ajuntament i els seus ens depenents estiguin etiquetats en català. La moció que ja es va presentar a la comisió informativa aquest dilluns va rebre el vot contrari del PP i PSC, i a part es va demanar que fos retirada i per tant que no es presenti al ple. Els principals acords de la moció són els següents: Primer. Que l’Ajuntament de Cervelló es posicioni a favor de fomentar l’avenç de l’ús social del català en els àmbits competencials del seu municipi respecte a l’etiquetatge en català. Segon. Que l’Ajuntament de Cervelló a partir del dia en el qual s’aprova aquesta moció es comprometi a consumir totes les aigües, begudes refrescants, cerveses, vins i caves etiquetats en català, tant en el consum intern diari i els actes institucionals, com en l’explotació d’un servei públic concedit a una empresa quan produeixi o ofereixi algun d’aquests productes.

Reunió d'Esquerra, UGT, CCOO i Intersindical Valenciana
País Valencià

Esquerra manifesta als sindicats el seu recolzament a les mobilitzacions de desembre per exigir la rectificació de la reforma laboral

El president d'ERPV, Agustí Cerdà, s'ha reunit aquest matí amb els representant d'UGT, CCOO i Intersindical Valenciana per parlar sobre les pròximes mobilitzacions que continuaran exigint al Govern de l'estat que rectifique la reforma laboral. Els actes principals tindran lloc a mitjans de desembre, amb les concentracions del dia 15 i les manifestacions del dia 18 que se celebraran a diverses ciutats valencianes. Cerdà ha manifestat als representants sindicals el total recolzament per part d'Esquerra a aquestes mobilitzacions ja que, ha recordat, "ho vam dir a la vaga general i ho repetim ara, les coses no s'acabaren el 29-S, alguns estem disposats a seguir amb les mobilitzacions i inclús a anar a una segona vaga general si les coses continuen com fins ara: cal la rectificació de la reforma laboral ja". El dirigent republicà ha recordat, a més a més, que "Esquerra continuarà treballant a través dels nostres diputats al Congrés i de totes les vies que tenim al nostre abast perquè aquesta llei es rectifique".

Joan Torras
Igualada

Joan Torras aposta per un debat a fons del model de mobilitat i aparcament a Igualada escoltant les demandes de la ciutadania

Joan Torras s’ha mostrat contundent alhora de qualificar l’actitud de la resta de partits vers la qüestió del ple monogràfic d'aquest dimarts a Igualada. “Aquest ple em produeix una gran decepció com a regidor i als ciutadans els produirà una gran frustració. Durant el ple de juliol vaig entendre que faríem un monogràfic sobre aparcament i la mobilitat en sentit ampli, i de zones blaves. Però de plantejament del debat, d'això no en té res de res”. Davant la decisió de fer un ple exclusivament per tractar la qüestió de les zones blaves, Torras recorda que “des d’Esquerra Republicana crèiem que aquest ple obriria la porta a un procés de participació que ens permetria definir un nou model, el model de mobilitat de la nostra ciutat. Un model on parléssim de circulació, de regulació de trànsit, de transport públic, de zones “30”, d’aparcaments “frontera...”. Joan Torras reafirma que la voluntat del seu partit era la compartida per molts igualadins i igualadines, estudiar i debatre de com definir la política global de circulació i transport; “esperàvem dialogar de cotxes, de motos, de bicicletes, d’autobusos, de furgonetes, de camions; d’horaris d’aparcament, de pàrkings, de zones blaves, d’aparcaments restringits, de transport públic i privat; de pilones, de càmeres, d’ordenació del trànsit, de carrers de sentit únic de circulació, de doble sentit de circulació, també de vianants i de veritables espais per a ells.

Penedès

De los Rios es compromet a crear la vegueria Penedès

El cap de llista d'ERC per Tarragona, Sergi de los Rios, ha defensat aquest dissabte la creació de la vegueria del Penedès. El candidat republicà s'ha mostrat favorable a fer realitat la reivindicació de les comarques de l'Alt i el Baix Penedès, el Garraf i alguns municipis de l'Anoia i ha assegurat que ERC 'vol donar veu pròpia a aquest territori històric i amb una identitat molt pròpia des de la cultura fins a l'economia'. De los Rios va anunciar durant l’acte central d’Esquerra que es va celebrar dissabte al Palau de la Música. Aquesta posició contrasta amb declaracions del candidat de CIU, Josep Poblet, que va afirmar a l’estiu que “a Catalunya ningú vol les vegueries” o les més recents d’Artur Mas descartant la implantació de les vegueries, perquè “ara no toquen”

Acte JERC Guíxols deixalleria municipal
Sant Feliu de Guíxols

Les dues cares de la deixalleria

En els darrers dies s’han pogut constatar tensions entre govern i oposició sobre la deixalleria municipal de la ciutat. Des d’Esquerra volem recordar que les JERC ja van denunciar l’estat de les instal•lacions fa més d’un any, exactament l’11 d’abril de 2009, quan Esquerra encara formava part de l’equip de govern. Creiem que s’hagués pogut estalviar una mesura com la del passat dijous, si en comptes de curar el mal s’hagués previst. Des d’Esquerra Guíxols creiem que hagués estat més afortunat haver fet mesures de prevenció, adequant les instal•lacions i en conseqüència fer que aquests continus robatoris haguessin deixat de produir-se. A continuació us adjuntem la nota de premsa publicada a diferents mitjans on les JERC Guíxols denunciaven l’estat de la deixalleria: La deixalleria de Sant Feliu de Guíxols té un problema. El cap de setmana passat (dissabte 11 d’abril de 2009), amb la comissió de medi ambient de la JERC de Sant Feliu, es va fer una visita a la deixalleria.

Mateu Chalmeta, Rubèn Arenas, Miquel Estruch
ERC Badalona

“ERC és el vot útil independentista”

És inevitable parlar d'enquestes durant aquestes dates i sembla que ERC no en surt del tot ben parada. Què en pensa? Les enquestes no són mai fiables i això ho demostra el fet que n'hi ha que diuen coses diferents. Tot i això, sí que marquen la tendència. Hem de reconèixer que no són els millors moments per a Esquerra Republicana, però falta veure quins límits tindrà el retrocés. La única enquesta que val és la del dia de les eleccions i a la nit del 28-N en podrem parlar. Com els afectarà la fragmentació de l'esquerra independentista? Crec que és una incògnita. De tota manera, no em sembla malament que hi hagi diferents possibilitats de votar independentisme, però està clar que el pal de paller de l'independentisme continua sent ERC i el vot independentista útil ha de ser per a nosaltres. ERC reivindica el dret a ser decisius en un escenari sense majories absolutes. De quina manera? En les eleccions al Parlament, el més important és quines majories es conformen, perquè això condicionarà la política catalana dels propers quatre anys.

Mateu Chalmeta, Rubèn Arenas, Miquel Estruch
Barcelonès Nord

“ERC és el vot útil independentista”

És inevitable parlar d'enquestes durant aquestes dates i sembla que ERC no en surt del tot ben parada. Què en pensa? Les enquestes no són mai fiables i això ho demostra el fet que n'hi ha que diuen coses diferents. Tot i això, sí que marquen la tendència. Hem de reconèixer que no són els millors moments per a Esquerra Republicana, però falta veure quins límits tindrà el retrocés. La única enquesta que val és la del dia de les eleccions i a la nit del 28-N en podrem parlar. Com els afectarà la fragmentació de l'esquerra independentista? Crec que és una incògnita. De tota manera, no em sembla malament que hi hagi diferents possibilitats de votar independentisme, però està clar que el pal de paller de l'independentisme continua sent ERC i el vot independentista útil ha de ser per a nosaltres. ERC reivindica el dret a ser decisius en un escenari sense majories absolutes. De quina manera? En les eleccions al Parlament, el més important és quines majories es conformen, perquè això condicionarà la política catalana dels propers quatre anys.

Marc Sanglas, Esquerra, Polinyà, Vallès Occidental, Esquerra-Polinyà, Esquerra-Vallès Occidental, entrevista,Eleccions 2010, Parlament, Candidat
Polinyà

Entrevista al candidat al parlament per la nostra comarca, Marc Sanglas: “No enarborem la bandera cada dia”

Les enquestes parlen d'una davallada d'ERC, però Sanglas creu que serà menor del que auguren. És conscient que l'independentisme s'ha convertit en l'eix de debat durant la campanya. Es critica d'ERC que ha perdut la inicial C de Catalunya... Som un partit independentista però hem treballat el dia a dia tant amb mesures socials com nacionals. Per universalitzar certes prestacions, per tenir més llars d'infants, però també des del punt de vista nacional hem aconseguit la llei del cinema català... No enarborem la bandera cada dia. Ja vam veure que el discurs només d'independència ens va donar 12 diputats i ara veurem on arriben les altres formacions que l'utilitzen. La gent viu d'alguna cosa més que de la independència. No per cridar més vegades “independència” aconseguirem més independentistes. Cal generar complicitats i adhesions de gent no independentista. Socialment s'ha avançat més cap a la independència del que alguns voldrien. El tripartit els ha passat més factura, a vostès? Caldrà veure-ho diumenge.