Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Bigues i Riells del Fai

EL NOSTRE NO AL PLE D’APROVACIÓ DELS PRESSUPOSTOS PEL 2011

Ja vam començar malament. No és acceptable que el mateix l’alcalde, que arriba entre 5 i 10 minuts tard, digui al nostre regidor Ignasi Carreras que arriba tard per motius laborals, que “si no pot assistir als plens, dimiteixi”. I això ho deia mentre esperàvem també el regidor d’hisenda, el Sr. Mateo González, del PP i a l’equip de govern (va arribar 15 minuts tard). RECORDEM QUE EL PLE MÉS IMPORTANT DE L’ANY, L’HAN CONVOCAT A LES 14:30H, Iniciàrem el nostre torn de paraules denunciant la poca participació que s’ofereix a l’oposició en el tema pressupostos, i el poc temps que hi ha per a analitzar-los. Vam destacar també la poca voluntat de diàleg de l’equip de govern, en paraules textuals de l‘alcalde, que convoca el ple “quan a ell li sembla”, i d’un altre regidor que assegura que, “per votar-hi en contra tampoc us fa falta molt de temps”. Els pressupostos aprovats són continuistes i en destaquem la manca de novetats i la poca imaginació reflectida.

Castelldefels

Aprovada la llista per les eleccions municipals del 22 maig

El passat divendres 4 de Març l'assemblea local d'ERC Castelldefels aprovada la llista per les properes eleccions municipals del 22 de Maig. La llista  l´encapçalen: 1r Esteve Sebastià Riera; i els primers llocs els ocuparen 2a Núria Cornet; 3r Jordi Vilches Salas; 4a Laura Garcia Garcia; 5è Abel Crespo Hernàndez.  Una llista plena d'experiència, de gent jove, de veïns i veïnes de tots els barris, d'estudiants, treballadors i treballadores, autònoms, gent a l'atur. Veïns i veïnes implicats en organitzacions no governamentals, entitats de cultura popular, entitats juvenils, grups de creació de cultura, plataformes en defensa del català... Un grup d’homes i dones compromesos amb el projecte polític que representa ERC a Castelldefels. Dones i homes d'esquerres, independentistes, ecologistes i republicanes. 

ERC Cervelló

Primera reunió conjunta Esquerra-Gent de Cervelló

En el darrer Corcó es va anunciar la coalició signada per Esquerra i Gent de Cervelló per concórrer conjuntament a les eleccions municipals. Avui a menys de 75 dies dels comicis, es celebrarà la primera reunió en es definirà la vinculació de cada entitat i cada persona en la campanya. Il·lusió per Cervelló!

La Lucia López i l'Enric Garcia abans instants abans de l'ofrena
Sant Boi de Llobregat

López: "a Sant Boi tenim molta matèria primera en arts escèniques, i cal vindicar-la"

Ahir 8 de març van tenir lloc els principals actes commemoratius dedicats al dia internacional de les dones. A primera hora de la tarda va tenir lloc la ja tradicional ofrena floral al monument de la dona treballadora situat al barri de Ciutat Cooperativa - Molí Nou, amb la participació de totes les entitats membres del Consell Municipal de les Dones i la lectura compartida d'un manifest per part d'una representació de les mateixes. La secretària de la Dona d'Esquerra, Lucia López, va declarar que "l'ofrena floral és un acte imprescindible de les activitats del 8 de març, ja que agrupa a totes les entitats de dones per recordar d'on venim, on som i projectar cap on anem". Per una altra banda, va tenir lloc un homenatge a les dones artistes, per segon any consecutiu a proposta d'Esquerra dins el Consell Municipal de les Dones. Si l'any passat anava dedicat a les arts plàstiques i el disseny, enguany s'homenatjava a les dones que es dediquen a les arts escèniques: teatre, circ i dansa.

Bloc d'Esquerra a l manifestació del Dia Internacional de les dones a València
País Valencià

Esquerra posa l'accent en la necessitat d'impulsar polítiques de dones des dels governs municipals

Esquerra va estar ahir present als actes convocats amb motiu del Dia Internacional de les dones a Alacant, Castelló i València. Imma Cunyat, secretària de la Dona d'ERPV, va voler destacar durant la manifestació celebrada a València la importància de dotar els ens municipals de les eines i el finançament necessaris per desenvolupar i aplicar polítiques municipals de dones. Segons la dirigent republicana, 'les polítiques municipals són les més properes a la ciutadania, són aquelles que detecten els dèficits amb major rapidesa i a les quals se’ls demana solucions més immediates'. Amb la proximitat de les eleccions municipals, que tindran lloc el proper 22 de maig, Cunyat va voler posar l'accent en la necessitat d'impulsar des dels governs municipals polítiques de dones, i va valorar com molt positives les experiències en aquest sentit al municipis on Esquerra té representació. 'Les nostres propostes són moltes i molt diverses i tenen per objectiu arrivar a aconseguir la igualtat efectiva de dones i homes, amb accions transversal des del món municipal i des de la vocació de polítiques públiques.

Oriol Rius (JERC), Miquel Estruch (ERC), Oriol Lladó (Accent), Laura Soler (RCat)
Baix Besòs

Esquerra, Accent, Reagrupament i les JERC signen el pacte electoral per anar junts a les eleccions municipals

En un moment històric per a l’independentisme a Catalunya –marcat pel creixement sociològic dels que volen l’emancipació nacional però també pel resultat de les darreres eleccions al Parlament– cal sumar forces i treballar, des de Badalona, per la construcció de l’esquerra nacional. La vertebració d’aquest espai polític de progrés, independentista, modern i il·lusionant és clau a una ciutat com Badalona. El pacte que s’ha presentant avui –i que suma quatre sensibilitats en una mateixa llista- es fonamenta en la voluntat de treballar conjuntament per la ciutat en base als punts programàtics següents: cohesió social; promoció local; regeneració democràtica i Ajuntament eficient i participatiu. Miquel Estruch, president d'ERC i candidat a l'alcaldia ha afirmat que “en el moment en què hem començat a parlar de propostes concretes i de ciutat, l’acord ha estat fàcil perquè hi ha moltes més coses que ens uneixen que no pas ens separen”. A més a més, per a Esquerra “En aquestes eleccions tenim l’oportunitat de posar damunt la taula projectes que facin de Badalona un exemple per al país sencer".

Vallès Occidental

Acord entre ERC-Sabadell i Reagrupament Independentista a Sabadell per concórrer plegats a les municipals.

Juli Fernàndez cap de llista d’ERC i Rcat, i Harold Roig coordinador de RCat a Sabadell, van presentar el passat diumenge el manifest conjunt. Manifest que exposa la necessitat de generar un nou espai polític a la ciutat, que aposti per la regeneració democràtica i la ètica política. Una opció política que generi oportunitats davant de les dificultats dels i les ciutadanes, que aposta pel suport a aquells que arrisquen i emprenen. Una candidatura preocupada per l’entorn i per un creixement intel•ligent de les infraestructures, que defensa la traça de la Ronda Vallès per la C155. Una força política que proposa un canvi perquè el model de ciutat i el Govern actuals estan esgotats. I un espai polític que treballarà dia a dia des de l’ajuntament per la construcció de la nostra nació amb un objectiu clar, la independència del nostre País. També van llençar una crida a tots aquells partits, associacions, entitats i ciutadans de Sabadell per a què “ens apleguem sota el paraigües d'un gran acord municipal”, tal i com va explicar en Harold Roig.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Penedès, d'àmbit a realitat

El mes de juliol de 2010, el Parlament de Catalunya aprovava la Llei 23/2010, de modificació de la Llei 1/1995 i 23/1983 per a fixar l'àmbit de planificació territorial del Penedès. Si bé és cert que l'àmbit de planificació no és una vegueria, no és menys cert que va ser un pas de gegant en el disseny i distribució territorial català. Fins aleshores els àmbits de planificació territorial havien estat un màxim de set amb el reconeixement de l'àrea de l'Alt Pirineu i Aran el 2001 que es sumaven als ja establerts: Àmbit Metropolità, Àmbit de Ponent, Camp de Tarragona, Comarques Centrals, Comarques Gironines i Terres de l'Ebre. El reconeixement de l'àmbit Penedès és el primer pas per a la definició de les nostres comarques com a entitats amb característiques pròpies que així han de ser reconegudes, per la seva ubicació particular, per les seves necessitats concretes i per tot el potencial que poden oferir sempre i quan siguin vistes i tractades no com un afegit a altres comarques amb les que, tot i ser properes, no comparteixen característiques comuns, sinó com un territori amb veu, vot i preparat per decidir sobre el que és i el que vol ser, el que ha de rebre i el que té a oferir.

Cerdanyola del Vallès

Volem ciutadans informats, actius i crítics

Esquerra Cerdanyola ha presentat algunes de les propostes que impulsarà si obté representació a l'ajuntament de Cerdanyola. L'objectiu és fer dels ciutadans de Cerdanyola persones informades, actives i crítiques i això només és pot fer portant a terme autèntiques polítiques de participació. Enric del Amo destaca que Esquerra és una formació assembleària perquè consideren que és el més "eficient i democràtic" i defensen la necessitat de traslladar aquest esperit als Consells Municipals. Segons Del Amo, actualment, aquests organismes són una eina "partidista" del responsable de govern corresponent "i no un òrgan de participació real" de la ciutadania i les entitats. Helena Solà va presentar les propostes destacades que impulsarà Esquerra. Entre d'altres, apostem per realitzar consultes vinculants sobre temes concrets que afectin a Cerdanyola apostant per un format similar al d'unes eleccions, exigirem que els regidors i l'alcalde atenguin al ciutadà un mínim de 8 hores setmanals, ampliarem l'horari de l'oficina d'atenció al ciutadà, instal·larem cartelleres d'ús exclusiu per a entitats, regularem els Consells Municipals per a que siguin representatius i esdevinguin una eina real de participació, i crearem una ordenança de participació ciutadana.

País Valencià

El diputat per Esquerra Republicana, Joan Ridao, ratifica a Domènec Garcia com a candidat per Faura a les municipals.

L’acte de ratificació de Domènec Garcia, candidat a les eleccions municipals de maig per Esquerra, tingué lloc aquest dissabte en una trobada del partit republicà al Parc de la Canaleta de Faura amb motiu del 3r aniversari de la formació en aquesta localitat de Les Valls. Els actes començaren amb la concentració de militants a la partida del Codoval, just on ADIF té previst fer una pedrera per la construcció de la plataforma de l’AVE al seu pas per la comarca. Ridao explicà com està actualment la situació de la PNL que Esquerra presentà al juny al Congrés i valorà les respostes de la Mesa de Foment a les seues preguntes sobre les expropiacions de terrenys. Ja a la Canaleta, en un dinar de germanor, es recordà que a les eleccions de 2007 Esquerra no obtingué representació tot i arribar al 5,3% dels vots però sí aconseguí crear una secció local. 'Durant 3 anys hem fet que Faura i Benifairó formen part de la Xarxa de ciutats Ramon Llull, que es posicionaren en contra dels cementiris nuclears a Zarra i Ascó, que es formen comissions per rescabalar la memòria històrica dels ciutadans repressaliats pel franquisme,…' explicava Garcia en la seua presentació.

Bassa buida
Capellades

Esquerra recolzarà accions legals en l’afer de la Bassa

El passat dimarts dia 1, representants d’Esquerra a l’Ajuntament de Capellades es van posar en contacte amb l’equip de govern per demanar informació davant l’evident i accelerat descens del nivell de la Bassa. La resposta en aquell moment va ser que se’n desconeixien les causes i no va ser fins divendres dia 5 que vam conèixer la perforació de pous no autoritzats. Des de llavors Esquerra Republicana de Catalunya ha compartit informació amb l’equip de govern i la resta de partits sobre el desenvolupament dels fets i sobre les possibles mesures a adoptar tant pel que fa a l’abastament d’aigua potable a la població com al rescat dels peixos o a les possibles mesures legals a emprendre amb posterioritat al tancament dels pous. L’incident evidencia, una vegada més, la fragilitat de la situació de l’aqüífer Carme-Capellades i, per tant, la necessitat de ser rigorosos en l’aplicació de mesures per part de totes les administracions implicades per reduir la sobreexplotació que pateix.

Cartell de les eleccions municipals del 2007
Torroella de Montgrí

L'assemblea local de militants ha d'aprovar la candidatura d'esquerra a les municipals del 22 de maig

Aquest divendres s'ha convocat a l'assemblea local de militants d'Esquerra per tal de sotmetre a votació la proposta de llista electoral per a les properes municipals. Les principals caracterísitques de la candidatura que proposarà el candidat, Josep M. Rufí, i l'executiva local es centra en renovar la confiança a persones que van ocupar els primers llocs de la llista ara fa quatre anys, entre les quals es compte amb els actuals regidors Dolors Bassa i Josep M. Surroca, i en què s'inclou un nombre igual de dones que d'homes. Si la proposta de candidatura és ratificada per l'assemblea de militants aquest divendres, els integrants de la llista començaran a treballar per fer arribar els missatges als veïns de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Es preveu que siguin unes eleccions molt concorregudes i competitives, en les quals Esquerra participarà fent una proposta del model de municipi per al futur i restarà obert al debat sa i constructiu amb les altres candidatures. Esquerra es posa com a fita superar el nombre de vots obtinguts a les darreres eleccions municipals, i reforçar, d'aquesta manera, la seva posició de tercera força més votada del municipi, preveient que es torni a donar el cas que cap candidatura obtingui una majoria clara i suficient per governar.

POLÍGON INDUSTRIAL LA TORRE
Agramunt

INCASÒL POSA A LA VENDA PARCEL·LES AL POLÍGON INDUSTRIAL LA TORRE D'AGRAMUNT

Les parcel·les es comercialitzen amb unes condicions econòmiques que afavoreixen la implantació industrial Agramunt La Torre La Torre té una superfície de 12,82 hectàrees i ocupa uns terrenys molt ben comunicats situats al sud d’una zona industrial ja consolidada, entre el camí de la Torre i el camí vell de Tàrrega, a tocar de la rotonda amb la carretera C-14. INCASÒL comercialitza 47 parcel·les amb un total de 68.080,93 m2 de superfície. Aquestes s’adjudicaran, en una concurrència d’ofertes, mitjançant contracte de compravenda o la constitució d’un dret de superfície amb opció de compra. De les 47 parcel·les que es posen a la venda, un total de 44 són entre mitgeres amb una superfície que oscil·la entre els 688 m2/sòl de la més petita i els 1.770,47 m2/sòl de la més gran. El preu de venda és de 95 euros/m2 de sòl i el cànon base del dret de superfície és de 0,48 euros/m2 de sòl al més. Les altres tres parcel·les són aïllades. Una d’elles té un total de 25.

Molins de Rei

Les esquerres independentistes de Molins de Rei, juntes a les eleccions municipals

Des de l’estiu de 2010 s’han sumat al projecte d’Esquerra persones independents procedents de l’organització de la Consulta Popular per a la Independència celebrada a Molins de Rei el 28 de febrer de 2010, així com persones molt involucrades en el teixit associatiu de la vila. Alhora, Esquerra hem manifestat la ferma voluntat d’arribar a un acord amb la resta de formacions que es declaren obertament independentistes per sumar esforços i formar una única candidatura electoral que a les properes eleccions municipals representi l’espai sobiranista de la vila. És per això que hem mantingut converses amb diferents grups polítics, i el resultat ha estat que, donats els condicionants que alguns d’ells han establert, amb qui hem tingut la facilitat d’acostar postures i arribar finalment a un acord és amb l’Esquerra Nacionalista de Molins de Rei (ENMR) i amb persones que han estat vinculades a Reagrupament. Esquerra entenem que l’Esquerra Nacionalista de Molins de Rei és la formació que ha mostrat més predisposició real a la unitat de les forces independentistes.

Vilafranca del Penedès

8 de març, dia Internacional de la Dona treballadora

La commemoració del Dia Internacional de les Dones d’enguany no pot evitar fer referència a la política municipal i a les eleccions municipals que s’esdevindran el 22 de maig de 2011, així com a les eleccions autonòmiques que tindran lloc al País Valencià i a les Illes. En l’actual context de crisi econòmica, i encara amb un finançament dels ens locals insuficient i no resolt convenientment, la nostra crida la fem al voltant de la necessitat d’aplicar i desenvolupar polítiques municipals de dones. Efectivament, les polítiques municipals són les més properes a la ciutadania. Són aquelles que detecten els dèficits amb major rapidesa i a les quals se’ls demana solucions més immediates, malgrat la migradesa financera —i molt sovint tècnica— i el poc marge competencial. Així mateix, els esforços que han fet els municipis en polítiques de dones s’han hagut d’emparar en l’article 71 del Text refós de la Llei de Règim Local de Catalunya, segons la qual «per a la gestió dels seus interessos, el municipi també pot exercir activitats complementàries de les pròpies d'altres administracions públiques» en relació, entre d’altres, a «la promoció de la dona».

Penedès

Esquerra –Penedès aposta per una gran Mancomunitat per unir el Penedès

El dissabte 4 de març Esquerra-Penendès va reunir a Subirats el Consell de Vegueria, l’òrgan que aglutina els seus càrrecs electes a Sant Pau d’Ordal per tal d’aprovar el document “Penedès. La proposta d’Esquerra” que aposta per treballar en la direcció d’ampliar la mancomunitat Penedès-Garraf a tots aquells municipis del Baix Penedès i de l’Anoia que així ho vulguin. Aquesta és la idea força del document presentat per el grup d’idees que ha coordinat el secretari de política municipal i acció política Bernat Valls. L’obertura del Consell va anar a càrrec de l’actual alcalde de Subirats, Antoni Soler que va remarcar el projecte d’Esquerra per el Penedès i va aprofitar per carregar durament contra les retallades que el Govern de CIU està duent a terme en educació i sanitat. Per la seva banda el President del Consell, Martí Ventura, va deixar clar que el document presentat era un bon anàlisi de la situació i que deixava ben clar que des d’Esquerra no es vol un Penedès depenent de Barcelona o Tarragona.

L'alcalde Josep Abril i Argemí
Mataró

Esquerra demanarà a l’Alcalde iniciar els procediments per incloure l’Alcalde Josep Abril a la Galeria de Mataronins Il•lustres.

El proper 16 de març, hauran transcorregut 72 anys de l’afusellament al Camp de la Bota de Josep Abril i Argemí, Il•lustríssim Alcalde de la nostra ciutat entre l’any 1931 i 1934 i en una segona etapa, entre febrer i octubre de 1936. Josep Abril i Argemí, va néixer a Santa Maria de Palau Tordera 1869. Afiliat al Partit Federalista Republicà de Pi i Margall fou conseller de l'Ajuntament de Mataró durant la Restauració. Va escriure a la premsa mataronina amb el pseudònim Lirba i també va escriure alguns llibres. Va ser un dels fundadors d'ERC a Mataró i pel seu prestigi fou nomenat alcalde del primer Ajuntament Republicà a Mataró el 14 d'abril de 1931. Va participar en els fets d'octubre de 1934 i fou empresonat. El 1936 va donar suport a la candidatura del Front d'Esquerres. Fou destinat a Dosrius com a comissari municipal fins el 1938. En acabar la guerra no va voler anar a l'exili i fou detingut i empresonat a Mataró el 2 de febrer de 1939 passant a la Model de Barcelona el dia 27.